Tekninen lautakunta Sivu 1 / 48. Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 48. Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 1 / 48 Kokoustiedot Aika tiistai klo 17:00-18:50 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus Saapuvilla olleet jäsenet Marjo Matikka, puheenjohtaja Fred Granberg Inka Hopsu Tuija Kalpala Jarkko Korpi Ville Lehtola Janne Tähtikunnas Erkki Mattila Esko Meuronen Anja Pankasalo Olle Smeds Johanna Tikanmäki Lea Leskinen Muut saapuvilla olleet Jouko Vehkakoski kaupungininsinööri Harri Tanska katupäällikkö Tuomas Frösén kaupungingeodeetti Petteri Aumala kunnallistekniikan lakimies Petri Vainio investointipäällikkö Tuomo Saarinen tutkija, poistui klo / 4 Timo Virtanen sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 2 / 48 Allekirjoitukset Marjo Matikka puheenjohtaja Timo Virtanen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty, Espoossa Inka Hopsu pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä teknisen keskuksen asiakaspalvelussa torstaina osoitteessa Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 3 / 48 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 151 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen 6 teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin Espoon liikenneonnettomuusraportti ja katsaus 8 pitkäaikaiseen liikenneturvallisuustyöhön Teknisen lautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman 12 hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle 21 Komentajankadun katusuunnitelmasta tehdystä valituksesta Kunnallisteknisten töiden maanomistajien kaivoille 23 aiheuttamien menetysten arvioinnin perusteiden vahvistaminen alkaen toistaiseksi 158 Palveluliikelaitosten johtokunnan selvitys tekniselle 25 lautakunnalle katujen talvikunnossapidosta 159 Teknisen lautakunnan kokousaikataulusta päättäminen 30 alkuvuodesta Suomenlahdentie plv ja Kalastajantie plv katusuunnitelmaehdotuksien hyväksyminen Leppävaaran urheiluaukio, Maali, Urheilijanpuisto, 35 Veräjäpelto katu- ja puistosuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen Merituulentie välillä Pohjantie-Tapiolantie 38 katusuunnitelmien hyväksyminen 163 Tiedoksi merkittävää 41

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja 151 Tekninen lautakunta Sivu 4 / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Tekninen lautakunta toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Selostus Tekninen lautakunta oli kutsuttu koolle lautakunnan puheenjohtajan päivätyllä kokouskutsulla, joka oli toimitettu lautakunnan varsinaisille jäsenille ja varajäsenille, kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, kaupunginhallituksen lautakuntaan valitsemalle edustajalle ja hänen varahenkilölleen, kaupunginjohtajalle, teknisen toimen johtajalle sekä henkilöstön ja nuorisovaltuuston lautakuntaan valitsemille edustajille.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja 152 Tekninen lautakunta Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Ehdotus Pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan Inka Hopsu. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja 153 Tekninen lautakunta Sivu 6 / Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin Valmistelija/lisätietoja: Satu Lindholm, puh. (09) Päätösehdotus Esittelijä: kaupungininsinööri Jouko Vehkakoski Tekninen lautakunta ei ota käsiteltäväkseen (KuntaL. 51 ) seuraavia päätöksiä: 1. Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kaupungingeodeetin päätöspöytäkirja Kiinteistöasiat Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Investointipäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat 4.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja 153 Tekninen lautakunta Sivu 7 / Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Investointipäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Rakennuttajapäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Hallintopäällikön päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat 13. Käsittely Esittelijä lisäsi kokouksessa päätösehdotukseen päätökset Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 8 / / / Espoon liikenneonnettomuusraportti ja katsaus pitkäaikaiseen liikenneturvallisuustyöhön Valmistelijat / lisätiedot: Saarinen Tuomo, puh. (09) Päätösehdotus Kaupungininsinööri Jouko Vehkakoski Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi raportin "Espoon liikenneonnettomuudet 2011", liitteet ja selostuksen. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Selostus 1 Espoon liikenneonnettomuudet Loukkaantuneet ja kuolleet henkilöä kohden, keskiarvo vuosilta Mopojen liikenneonnettomuuksien ja mopojen määrän suhteellinen kehitys Espoossa vuosina Henkilövahinko-onnettomuudet Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla tammikuusta-lokakuuhun vuonna 2012 Espoon tie- ja katuverkon turvallisuustasoa seurataan ind5 -luvun avulla. Ind5 -luvulla tarkastellaan henkilövahinkoihin ja omaisuusvahinkoihin johtaneiden onnettomuuksien suhdetta kasaumapisteissä. Vuoden 2007 ind5 -luvussa tarkastelujaksona on vuodet ja vuoden 2011 luvussa tarkastelujaksona ovat vuodet Ind5 -tarkastelussa henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien kerroin on 1 ja omaisuusvahinkoon johtaneiden onnettomuuksien kerroin on 0,2. Nämä kaksi summaa lasketaan yhteen ja jaetaan viidellä. Näin saatu luku on viiden vuoden keskiarvo. Seitsemässä pahimmassa onnettomuuskasaumapisteessä loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien määrä vuosina oli yhteensä 20 ja omaisuusvahinkoja 130. Vuosina vastaavat luvut olivat 12 kpl ja 166 kpl. Espoon pahin onnettomuuskasaumapiste on Espoontien ja Kirskupakan liittymä - Ikean liittymä. Liittymän korjaussuunnittelu on alkamassa. Ikean liittymää Turunväylän suunnasta lähestyville moottoriajoneuvoille rakennetaan oma kaista ja tällöin kääntyville autoille sekä kevyelle

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 9 / 48 liikenteelle saadaan omat vaiheet valo-ohjatussa liittymässä. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuonna Espoon kaupungilla on valmistunut toimenpiteitä muihin onnettomuuskasaumapisteisiin. Näitä ovat Kehä I - Turuntien ramppi, Kehä I (mt 101) - Everstinkadun liittymä, Turunväylä (vt 1) Laajalahden kohta, Kehä I - Kutsuntatien liittymä ja Länsiväylällä Piispansillan liittymä. Piispansillan suunnittelu on työn alla. Esimerkiksi Kehä I:llä välillä Turunväylä - Helsingin raja liikenneonnettomuuksia tapahtui 30 vuonna 2010 ja 15 vuonna Em. takia ind5 -luku muuttuu toteutettujen toimenpiteiden jälkeen hitaasti mutta varmasti. Vuonna 2011 Espoossa tapahtui kaikkiaan 818 poliisiin ilmoittamaa liikenneonnettomuutta. Niissä kuoli 6 ja loukkaantui 205 ihmistä. Asukaslukuun suhteutettuna Espoossa tapahtuu noin 45 % vähemmän liikenneonnettomuuksia kuin koko maassa keskimäärin. Myös henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtuu Espoossa vähemmän kuin Suomessa keskimäärin. Niitä tapahtuu - 35 % vähemmän. Henkilövahinko-onnettomuuksien määrän kasvu alkoi syksyllä 2010 ja se taittui maalis- huhtikuussa Vuonna 2012 ennakkotietojen mukaan henkilövahinko-onnettomuuksien määrä kuukausina 1-10 on 22 % pienempi kuin vuonna Henkilövahinko-onnettomuuksissa mukana olleille mopoikäisille ja juuri ajokortin saaneille nuorille tapahtuu enemmän henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia kuin kokeneille tienkäyttäjille. Viisitoistavuotiaan loukkaantumisriski on nelinkertainen ja 18-vuotiaan autoilijan loukkaantumisriski on kaksinkertainen verrattaessa ikäluokan osuuteen väestöstä. IND5- tarkastelu Tässä kappaleessa tarkastellaan ind 5 -luvun muutosta vuosina Espoon Ind5 -luvut perustuvat viiden vuoden ajanjaksoon. Ind 5 -luvun - kasvu yksittäisessä kasaumapisteessä osoittaa selvästi tarvetta parantaa ko. liittymän turvallisuutta - lukuarvon pienetessä tehdyt toimet ovat onnistuneita. - Seuraavassa tarkastelussa ind 5 -luku on yhtä suuri tai suurempi kuin yksi (x>=1) vuosina Listauksessa on kunkin vuoden ind5 -luku (kpl), suurin ind -luku ja sen osoite. Viimeisenä on maininta Kehä I:lle sijoittuvien kasaumapisteiden määrästä yhteensä.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 10 / 48 Vuosi kpl suurin ind5 kasaumapiste Kehä I kpl ,48 Kuitinmäentien ja Finnoontien liittymä ,76 Kehä I ,80 Kehä I ,76 Säterinkadun ja Kehä I:n liittymä ,76 Kiskupakan ja Espoontien liittymä 5 Vuonna 2007 Espoon turvattomin liittymä oli Kuitinmäen ja Finnoontien liittymä. Liittymään rakennettu kaksikerroksinen kiertoliittymä otettiin käyttöön syyskuussa 2006 ja sen jälkeen liittymässä on vuosina tapahtunut 17 omaisuusvahinko-onnettomuutta ja yksi henkilövahinko-onnettomuus. Vuonna 2006 ind5 arvo oli 2,04, joka tarkoittaa yhtä kuolemaan johtanutta ja 8 henkilövahinkoon johtanutta ja 6 omaisuusvahinkoon johtanutta onnettomuutta. Kehä I:lle sijoittuvien onnettomuuksien määrä tulee lähivuosina laskemaan parannustoimenpiteiden myötä. Pitkäaikainen liikenneturvallisuustyö kannattaa Espoon on kaupunki, jonka alueen asukasmäärä on kasvanut 50 vuodessa 300 prosenttia. Espoossa on pitänyt rakentaa lähes kaikki alusta alkaen lukuun ottamatta vanhat tiet ja keskukset. Jatkuva rakentaminen uusine katuine ja lähiöineen on koitunut asukkaiden eduksi ja lisännyt turvallisuutta, koska yhtenäistä kaupunkimattoa ei ole Espoossa toteutettu luvulta alkaen kauppalassa toteutettiin jalankulun (jk) ja pyöräilyn (pp) raitteja rakentamisen yhteydessä. Samanaikaisesti tehtiin eritasoratkaisuja ja valo-ohjattuja suojateitä. Espoon kaupunkirakenteen ja paikallisten kauppakeskusten rakentaminen (mm. Leppävaaran Maxi, Matinkylän pienehkö ostoskeskus) ei kilpaillut Helsingin niemen kaupallisten palvelujen kanssa luvulta 2010-luvulle on Espoossa rakennettu lähiöitä ja omakotialueita kunkin ajankohdan suunnitteluperiaatteiden mukaan. Esim luvun loppupuolella Vanha Mankkaantie rakennettiin uudestaan jk- ja pp- raittien osalta luvun puolivälissä Mankkaantie ja Koivumankkaantie uudistettiin useine hidasteineen. Toimenpiteiden jälkeen jk- ja pp- onnettomuuksien määrä on lähes nolla. Samoin 1990-luvun loppuvuosina Matinkyläntien 12 m leveää pääkatuverkkoa kavennettiin (myös istutuksin) vastaamaan 40 km/h:n liikenneympäristöä.

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 11 / 48 Espoo - liikenneonnettomuudet HSL:n alueella Helsingin seudun liikenteen (HSL) liikenneturvallisuusstrategiassa 2020 on taulukko henkilövahingoista v Tässä tarkastelussa Espoo kokonaisuutena on erinomaisesti toisella sijalla Kauniaisten jälkeen (vrt. Liite 2, Taulukko 1, Kuolleet ja loukkaantuneet henkilöä kohden, keskiarvo vuosilta , koko maa, Uusimaa, HLJ-alue, Pääkaupunkiseutu, Kehyskunnat). Helsinki sijoittuu tarkastelussa kokonaisuutena hyvin (vrt. liite). Jos Helsingin niemi rajattaisiin tarkastelun ulkopuolelle, niin tulos muuttuisi oleellisesti paremmaksi Helsingin osalta. Siltä osin Helsinki sijoittuisi hyvinkin lähelle Espoon tulosta. Viime aikoina on puhuttu paljon mopo-onnettomuuksien määrän kasvusta. Mopo-onnettomuuksien ja mopojen määrää vuosina on selvitetty erikseen. Mopojen liikenneonnettomuuksien ja mopojen määrän suhteellinen kehitys Espoossa vuosina käy ilmi liitteistä. Mopojen määrä yli nelinkertaistui Espoossa vuosina (vuonna kpl -> vuonna mopoa). Vastaavana ajanjaksona mopo-onnettomuuksien määrä on kasvanut 1,8 -kertaiseksi (15 -> 28 mopo-onnettomuutta). Espoossa mopo-onnettomuuksien määrä kasvoi mopojen määrän kasvun myötä vuosina ,5 -kertaiseksi (15 -> 38 mopoonnettomuutta). Espoon poliisi aloitti v kouluissa valistuskampanjan mopoilun turvallisuudesta ja se voi olla keskeinen syy mopo-onnettomuuksien määrän kasvun taittumiseen. Henkilövahinko-onnettomuuksien määrä on kuluvan vuoden aikana (tammikuusta lokakuuhun) vähentynyt edelliseen vuoteen nähden -22 %. Helsingissä vastaavana aikana määrä on vähentynyt -3 % ja Vantaalla -6 %. Vuoden 2012 tilanne on ennakkotieto, vuosi 2011 ja vuosien keskiarvot ovat toteutuneita henkilövahinkoonnettomuuksia. Myönteistä tässä tarkastelussa on henkilövahinkoonnettomuuksien väheneminen Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella, jonka toivotaan jatkuvan vastaisuudessakin. Tiedoksi

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 12 / / /2012 Julkinen 155 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh Petri Vainio, puh Päätösehdotus Kaupungininsinööri Jouko Vehkakoski Tekninen lautakunta 1) hyväksyy liitteenä olevan teknisen lautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman ja toimintasuunnitelman käyttötalouden ja investointien osalta sekä 2) oikeuttaa teknisen keskuksen tekemään käyttösuunnitelmaan teknisiä muutoksia ja korjauksia. Päätös Liite Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 5 Teknisen lautakunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2013 käyttötalouden ja investointien osalta Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2013 Teknisen ja ympäristötoimen tulostavoitteet 2013 Kunnallistekniikan toimintasuunnitelma 2013 Teknisen keskuksen tulostavoitteet 2013 Valtuuston neuvottelukunnan pöytäkirjamerkinnät Selostus Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma hyväksytään valtuustossa Valtuuston hyväksymä talousarvio ja taloussuunnitelma sitoo kaupungin toimialoja, toimielimiä ja tulosyksiköitä.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 13 / 48 Valtuustoon nähden sitovia ovat Espoo-strategian tavoitteisiin perustuvat tulostavoitteet sekä talousarviokirjaan sisältyvät määrärahat, tuloarviot, nettositovien yksiköiden toimintakatteet ja erityisperustelut. Lautakunnat hyväksyvät tulosyksiköittensä käyttösuunnitelmat sekä käyttötalouden että investointien osalta valtuuston vahvistaman talousarvion puitteissa. Lautakunta voi hyväksyä tulosyksikölle tulostavoitteiden lisäksi myös muita toimintaan liittyviä tavoitteita, joita lautakunta seuraa. Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma on valmisteltu valtuuston vahvistaman talousarvion puitteissa. Määrärahat ja tuloarvio on jaettu toiminnoille. Käyttösuunnitelma tarkistetaan vuonna 2013 kaksi kertaa, ja tilanteesta. Huhtikuun ja lokakuun seurantaraportteihin sisältyy selvitys tulostavoitteiden ja tuottavuusohjelman toteutumisesta. Lokakuun kuukausiraportin perusteella tulostavoitteiden, määrärahojen ja tuloarvioiden poikkeamat käsitellään valtuustossa. Joulukuun tilanteesta tuodaan kaupunginhallitukselle ja valtuustolle tiedoksi ennakkotilinpäätös, jonka yhteydessä ei enää käsitellä poikkeamia. Teknisessä keskuksessa taloutta seurataan kuukausittain ja kuukausiraportti annetaan lautakunnalle tiedoksi. Sitovuussäännöt käyttötalouden osalta Käyttötalouden sitovuussääntöihin on tehty vuoden 2013 alusta muutos. Teknisen lautakunnan sitovuutta on muutettu siten, että 41 Tekninen lautakunta on sitova taso ilman 415 Ulkopuolisia töitä ja 418 Rakentamisen sisäisiä palveluita, joiden toimintakate on sitova. Espoo-strategian tulostavoitteet Strategiakauden keskeisimmät kysymykset liittyvät kaupungin rahoitustasapainon parantamiseen ja palvelujen järjestämiseen. Teknisen ja ympäristötoimen vuoden 2013 tulostavoitteet toteuttavat Espoo-strategiaa. 1. Talous: Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa. Talouteen liittyvänä tavoitteena on, että toimintakate on vähintään alkuperäisen talousarvion mukainen. Tavoitteena on, että omistajaohjauksen kautta PKS -yhteisöjen sekä merkittävimpien konserni- ja osakkuusyhteisöjen tuottavuus ja palvelut kehittyvät ja niiden omaisuuden arvo säilyy. Toimialan investoinnit on priorisoitu ottaen huomioon palveluverkkosuunnitelma. Suhdanne- ja taloustilanteen mahdollisesti aiheuttamiin muutoksiin varaudutaan. 2. Henkilöstö: Kaupungilla on osaava, kehittämiseen osallistuva ja uudistumiskykyinen henkilöstö, joka parantaa työn tuottavuutta. Henkilöstön osalta tavoitteena on, että toimialalla on osaava henkilöstö ja että toimialan henkilöstö- ja osaamisrakenne tukevat palvelujen

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 14 / 48 tehokasta tuottamista. Palvelujen järjestämistä tukee tulosyksiköissä käytössä oleva osaamisperustainen henkilöstösuunnittelun malli. Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuutta henkilöstöstä pyritään lisäämään. Työhyvinvointiin liittyvänä tavoitteena on henkilöstön työhyvinvoinnin pysyminen vähintään vuoden 2012 tasolla. 3. Palvelujen järjestäminen: Palvelujen järjestämistä ja palveluverkkoa on kehitetty tavoitetila 2020-konseptin mukaisesti. Palvelujen järjestämisen osalta tavoitteena on, että toimialan palveluvalikoima muodostaa tavoitteiden mukaisen palveluiden kokonaisuuden ja palvelutaso on hyvä. Palveluita arvioidaan yhtenäisillä mittaustavoilla. Palvelutuotantoa ja prosesseja uudistetaan ja sähköistä asiointia laajennetaan suunnitelman mukaisesti. Palveluiden järjestämisellä varmistetaan toiminnan taloudellisuus, vaikuttavuus ja ympäristöystävällisyys siten, että palvelut ovat oikea-aikaisia ja resurssit oikein kohdennettuja. Toimiala toteuttaa investointiohjelman yhteyteen laadittua toimenpideohjelmaa palveluverkon tehostamiseksi. 4. Asiakas ja kaupunkilainen: Espoolaiset ovat entistä aktiivisempia ja omatoimisempia huolehtien itsestään, läheisistään ja lähiympäristöstään. Palvelumme laatu säilyy hyvänä molemmilla kotimaisilla kielillä. Toiminnallisena lähtökohtana on asiakkaiden tyytyväisyys toimialan järjestämiin palveluihin. Tavoitteena on, että asukkaiden tyytyväisyys on vähintään edellisen mittauksen tasolla. Asuinalueet ja kaupunkikeskukset koetaan turvallisiksi ja viihtyisiksi ja joukkoliikenteen palvelutaso säilyy hyvänä. Espoolaisten mahdollisuuksia osallistua palveluiden ja lähiympäristönsä kehittämiseen tuetaan. 5. Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kestävän kehityksen kaupunki: Kaupunki on kansainvälisesti houkutteleva ja kiinnostava. Osaavat ihmiset ja yritykset juurtuvat Espooseen. Kaupungin elinvoimaisuutta vahvistetaan eheyttämällä kaupunkirakennetta. Maankäytön sijoittumista tehostetaan hyvien joukkoliikenneyhteyksien, Kaupunkiradan, Länsimetron ja sen jatkeen alueiden, sekä tulevan Länsiradan vaikutuspiiriin. Otaniemi - Keilaniemi Tapiola - Suurpelto- kokonaisuuden, Finnoon- Espoonlahden, Matinkylä - Niittykummun alueita kehitetään. Toimialalla luodaan MAL aiesopimuksen mukaiset edellytykset asunnon ja 300 kaupungin vuokra-asunnon vuosituotannolle ja tarjotaan riittävä määrä kilpailukykyisiä ja kiinnostavia yritysalueita ja tontteja. Kaupunkirakennetta vahvistetaan kestävän kehityksen periaatteiden ja palveluverkon mukaisesti. Ilmastostrategian tavoitteiden mukaista CO2 -päästöjen vähentymisestä raportoidaan kaupunkitasoisesti. Kuntien energiatehokkuus sopimuksen mukaisia toimenpiteitä toteutetaan. Henkilöstövoimavaran kehittäminen Henkilöstövoimavaran käyttö on suunniteltu palvelujen painotusten mukaan. Tuleviin tarpeisiin vastataan toimintoja tehostamalla, tehtäviä

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 15 / 48 uudelleen organisoimalla, osaamista kehittämällä ja johtajuutta tukemalla. Työhyvinvointi Kunta10 työhyvinvointitutkimuksen tulosten ja tutkimusalueiden käsitteleminen lisäävät työpaikkojen kykyä tunnistaa työhyvinvoinnin osatekijöitä ja omaa tilannetta niiden suhteen. Tutkimustulokset toimivat toimenpidesuunnittelun pohjana niin työpaikka-, yksikkö- kuin toimialatasolla. Työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisen avulla vahvistetaan työkykyongelmien varhaista havaitsemista ja ehkäisemistä. Osaamisen kehittäminen Tavoite- ja kehityskeskustelut käydään vuosittain ja niissä sovitaan työntekijän henkilökohtaisesta kehityssuunnitelmasta. Tulosyksiköissä tehdään vuosittain osaamisperusteinen henkilöstösuunnitelma, jossa kartoitetaan yksikön keskeiset osaamisriskit ja suunnitellaan kehittämistoimenpiteet. Henkilökunnan eläköitymisen vuoksi toimialalla kiinnitetään erityistä huomiota osaamisen siirtämiseen työssäoppimisen avulla. Espoolaisen johtamisen kehittämishanke jatkuu. Esimiestyötä kehitetään. Ammatillisen täydennyskoulutuksen toteuttaminen on tulosyksiköiden vastuulla. Alan opiskelijoita on toimialalla harjoittelujaksoilla, kesätöissä ja tekemässä opinnäytetöitä. Oppilaitosten kanssa tehdään yhteistyötä kehittämis- ja tutkimusprojekteissa. Taloussuunnitelmakauden riskit Palvelutason säilyttäminen ja parantaminen on haasteellista. Toimintakatetavoitteen toteutumista vaikeuttaa ylläpitomäärärahojen suhde toiminnan volyymin kasvuun. Kustannuksia nostavat sekä yleisen kustannuskehityksen nousu mm. palkkojen ja polttoaineiden osalta että ylläpidettävien kiinteistöjen ja infran määrän kasvu ja rakennetun ympäristön ikääntyminen. Voimakkaat sääilmiöt, kuten runsaat vesi- ja lumisateet sekä myrskyt vaikuttavat toimintamenoihin. Rakentamisessa luonnonolosuhteet sisältävät aina riskin toiminnalle esim. rakennusaikataulujen toteutumisen osalta. Kaavoitusprosessin pituus mahdollisine valituskäsittelyineen vaikuttaa myös rakentamisen aikatauluihin. TYT Toimialan tuloskortit vuodelle 2013 ovat oheismateriaalina. Teknisen keskuksen tulostavoitteet ja toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Teknisen keskuksen tuloskortit vuodelle 2013 ovat oheismateriaalina.

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 16 / 48 Teknisen keskuksen toimintasuunnitelmaan ei ole tehty suuria muutoksia lautakunnan syyskuussa käsittelemään suunnitelmaan verrattuna. Lautakunta on käsitellyt henkilöstösuunnitelman talousarvioesityksen yhteydessä syyskuussa Uudet virat ja toimet sekä virkoja ja toimia koskevat muutokset ja lakkautukset käsitellään kaupunginhallituksessa joulukuun lopulla. Tarkistettu toimintasuunnitelma vuodelle 2013 on liitteenä. Käyttötalous Teknisen lautakunnan sitovat määrärahat Käyttötalous 41 Tekninen lautakunta euroa ltk TOT 2011 MTA 2012 TAE 2013 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Tekninen lautakunta ilman nettoyksiköitä ( 415 Ulkopuoliset työt, 418 Rakentamisen sisäiset palvelut) TOT 2011 MTA 2012 TAE 2013 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut euroa TOT 2011 MTA 2012 TAE 2013 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Uusien sitovuussäännösten mukaan 41 Tekninen lautakunta on sitova taso poislukien 415 Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut, joiden toimintakate on sitova. Vuonna 2013 teknisen lautakunnan käyttötalouden menot ovat 104,574 milj. euroa ja tulot 50,568 milj. euroa. Valmistus omaan käyttöön on

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 17 / 48 27,688 milj. euroa. Ulkopuolisiin töihin käytetään 8,0 milj. euroa ja rakentamisen sisäisiin palveluihin 50,020 milj. euroa. Kiinteisiin rakenteisiin ja laitteisiin (94) investoidaan 69,850 milj. euroa. Tuloja on arvioitu kertyvän 0,45 milj. euroa. Teknisen lautakunnan toimintamenot (poislukien 415 Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut) ovat 46,554 milj. euroa ja tulot 20,236 milj. euroa. Valmistus omaan käyttöön on 3,688 milj. euroa. Teknisen keskuksen määrärahoihin on lautakuntakäsittelyn jälkeen tehty seuraavia muutoksia: Maankäyttösopimuskorvauksiin varattuja määrärahoja on nostettu 5,0 milj. euroa. Palveluliiketoimen toimialan uusiin sisäisiin veloituksiin on lisätty määrärahaa yhteensä 0,842 milj. euroa. Rakennusvalvontakeskuksesta on siirretty yhden vakanssin palkkarahat teknisen keskuksen hallintoyksikköön euroa. Määrärahalisäykset yhteensä 0,883 milj. euroa. Vuoden 2013 talousarviota sekä taloussuunnitelmaa koskevien neuvottelujen yhteydessä on Teknisen keskuksen Katu- ja viherpalveluihin on lisätty 0,2 milj. euroa pyöräilyn laatukäytävien toteutukseen vuosille Puhelinliikenteen, perustietotekniikan ja atk-laitevuokrien menot on muutettu ulkoisista menoista sisäisiksi menoiksi. Menot ovat yhteensä 0,402 milj. euroa. Muutoksella ei ole vaikutusta käyttötalouden kokonaismäärärahaan. Tekninen lautakunta päättää määrärahojen jaosta palvelualueille. Määrärahojen jako palvelualueille: 41 Tekninen lautakunta Vuoden 2013 käyttösuunnitelma euroa Tekninen Hallinto Katu- ja Ulkopuoliset Kaupunkimittaus- ja Rakentamisen lautakunta viherpalvelut työt geotekniikkapalvelut sisäiset palvelut Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2013 käyttötalouden osalta on liitteenä.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 18 / 48 Investoinnit Kiinteät rakenteet ja laitteet, omaisuuslaji Tekninen lautakunta, Kiinteät rakenteet ja laitteet, (pl. 949) TP 2011 Muutettu TA 2012 TAE 2013 ltk TA INVESTOINNIT euroa Muutos 94 KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET Menot Tulot Netto Kiinteiden rakenteiden ja laitteiden määrärahat ovat 69,85 milj. euroa (93,4 milj. euroa vuonna 2012), ja tulotavoite on 0,45 milj. euroa. Liikenneväyliin varataan 13,2 milj. euroa ja alueelliseen kunnallistekniikkaan 20 milj. euroa. Kunnallistekniikan sopimusrakentamiseen (948) varataan yhteensä 33,45 milj. euroa. Suurpellon ja Tapiolan taseyksiköiden Tekniseltä keskukselta tilaamat suunnittelu- ja rakennuttamispalvelut eivät näy omaisuuslajissa 94 vaan taseyksiköiden omissa investointibudjeteissa. Taseyksiköiden tilaukset Tekniseltä keskukselta on budjetoitu tehtäväalueelle 418. Tulotavoite 0,45 milj. euroa on kohdistettu alueellisen kunnallistekniikan hankkeille. Kunnallistekninen sopimusrakentaminen (HA) Maankäyttösopimustuloilla tapahtuvaan kunnallistekniseen sopimusrakentamiseen on varattu 11 miljoonaa euroa toimintavuoden 2013 alussa. Kaupunginhallitus voi lisätä tehtäväalueen määrärahaa, mikäli toiminnasta aiheutuvat tulot ylittyvät vastaavasti. Talousarvion sitovuussäännöt Vuoden 2013 talousarvion ja taloussuunnitelman liitteessä 2 (Talousarvion sitovuus ja seuranta sekä noudattamista koskevat ohjeet) edellytetään investointien osalta, että Mikäli osamäärärahan rakentamiskohteet on yksilöity investointiosan liitteellä hankkeittain, voidaan uusiksi rakentamiskohteiksi ottaa vain ne nimetyt hankkeet, joille talousarviossa on osoitettu rahoitus. Valtuusto päättää muiden kohteiden ottamisesta työkohteiksi tai hankkeen rakentamatta jättämisestä. Jos osamäärärahaa ei ole yksilöity hankkeittain, määrärahoja käyttävät lautakunnat ja johtokunnat päättävät toteutettavista työkohteista. Suunnittelun osalta noudattamista koskevissa ohjeissa todetaan, että:

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 19 / 48 Hanke- tai rakennussuunnitelmia voidaan tehdä niiden hankkeiden osalta, jotka sisältyvät investointiosan liitteelle. Teknisen ja ympäristötoimen johtajan päätöksellä voidaan määrärahojen puitteissa perustellusta syystä suunnitella myös muita hankkeita. Koneet ja kalusto (9541) sekä Aineettomat hyödykkeet Koneiden ja kaluston määrärahalla 0,2 milj. euroa toteutetaan kaupunkimittauksen ja geotekniikan toiminnassa tarvittavat yksittäiset poistonalaiset laitehankinnat. Aineettomien pitkävaikutteisten hyödykkeiden määrärahat on anottava yleishallintoon keskitetysti budjetoiduista yhteisistä määrärahoista projektisuunnitelmaan perustuen Koneet ja kalusto euroa TOT 2011 MTA 2012 TA Menot Tulot Netto Jatkuvat hankkeet Hyväksyessään vuoden 2013 talousarvion ja taloussuunnitelman valtuusto päätti oikeuttaa teknisen lautakunnan jatkamaan vuoden 2012 talousarviossa erikseen nimettyjen keskeneräisiksi jäävien hankkeiden rakentamista/rakennuttamista niille aiemmin osoitettujen kokonaismäärärahojen rajoissa ja toteaa, että hankkeiden viivästymisistä johtuvat hankkeille myönnettyjen vuonna 2012 käyttämättä jääneiden määrärahavarausten aiheuttamat vaikutukset vuoden 2013 talousarvioon käsitellään erikseen talousarvion muutoksina. Uudelleenbudjetoitavat summat tarkentuvat tilinpäätösraportissa. Liitteen investointiosassa esitetään määrärahojen jako rakennushankkeille ja investointikohteille vuonna Valtuuston neuvottelutoimikunnan pöytäkirjamerkinnät Antaessaan lausunnon vuoden 2013 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta valtuuston neuvottelutoimikunta liitti neuvottelusopimukseen neuvottelujen aikana tehdyt pöytäkirjamerkinnät, joiden toteutumista seurataan muun talousarvioseurannan yhteydessä. Neuvottelusopimukseen sisältyy 23 pöytäkirjamerkintää. Pöytäkirjamerkinnät ovat oheismateriaalina.

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 20 / 48 Tiedoksi Tekninen ja ympäristötoimi, Olavi Louko Tekninen ja ympäristötoimi, Tanja Paananen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 154. Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 154. Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 1 5214/00.01.03/2012 154 Espoon liikenneonnettomuusraportti ja katsaus pitkäaikaiseen liikenneturvallisuustyöhön Valmistelijat / lisätiedot: Saarinen Tuomo, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.12.2014 Sivu 1 / 1 2256/10.03.01/2014 130 Merituulentien plv 41-950 (sisältää Niittytorin), Haukilahdenkadun plv 0-295, Niittyportin plv 0-350 (sisältää Niittyportin LP- alueen),

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 136. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 136. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.12.2013 Sivu 1 / 1 5422/02.02.00/2013 136 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 käyttösuunnitelman hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Valmistelijat / lisätiedot: Tuija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 2688/2016 10.03.01 19 Kurttilantien välillä Pilkkumitie - Lambronpolku, Pestuutien, Pestuukujan, Pestuuportin, Komutintien ja Taltrikinmäen katusuunnitelmien hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 20.01.2016 Sivu 1 / 1 4185/2013 10.03.01 9 Kuusiniemi -nimisen kadun katusuunnitelman hyväksyminen (palautettu valmisteluun 18.12.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Vesa Raimesalo, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 4622/10.03.01/2013 65 Kaupunginkallio-Honkamäki ja Lugnet kaava-alueiden katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Maiju Kivioja-Korhonen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 1638/10.03.01/2014 64 Hannuksenpelto II asemakaava-alueen ja siihen liittyvien katujen Martinsillantie, Marsbyntie, Hannuksenpelto ja Hannuksentie katusuunnitelmien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 4225/10.03.01/2013 44 Tikasrinteen, Tikasniityntien, Tikasniitynkujan, Pystypuun ja Väli-Henttaan tien katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 50 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 huhtikuun seurantaraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen Espoon kaupunki Pöytäkirja 22.01.2015 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 22.01.2015 torstai klo 9:05-11:55 Paikka Scandic Plaza Hotel, Turku Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 8. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 8. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 31.05.2017 Sivu 1 / 1 4709/2016 10.03.01 8 Kurtinniityntien ja puiston (VL), Salakuljettajantien, Kallvikinkartanon + LP:n, Kallvikinkujan ja puiston (VP), Kanisterikujan, Kapsäkinkujan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 27.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 78 Teknisen lautakunnan seurantaraportti I/2014 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Petri Vainio, puh.

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 64 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.06.2017 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 24.09.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 24.09.2012 maanantai klo 17:00-19:20 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 21.04.2016 torstai klo 16:15-20:30 Tauko 18.41-18.47 Paikka Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 30.11.2016 keskiviikko klo 16:30-19:31 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 88 Ympäristölautakunnan esitys talousarvioksi vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.05.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 96 Kaupunkisuunnittelulautakunnan seurantaraportti 04/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 97 Ympäristölautakunnan seurantaraportti 10/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini, puh. (09) 816 24830 Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 183 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 89 Teknisen lautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 käyttötalouden osalta (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 18.08.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 68 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/ 12 Ympäristölautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Söderman, puh. 050 330 9767 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, Espoo, I-kerros, luokka

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, Espoo, I-kerros, luokka Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.01.2017 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.01.2017 torstai klo 16:30-19:40 Paikka Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, 02750 Espoo, I-kerros, luokka Saapuvilla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.01.2016 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 28.01.2016 torstai klo 16:15-20:10 Tauko klo 18.45-18.47 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C,

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 28.05.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 28.05.2013 tiistai klo 17:00-19:30 Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:19 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 93 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 huhtikuun seurantaraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.12.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 12.12.2012 keskiviikko klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki Keskusvaalilautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 08.06.2016 keskiviikko klo 16:00-17:05 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 1773/02.02.00/2014 36 Teknisen lautakunnan lausunto talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman hyötytavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavista toimenpiteistä

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 10

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Keskusvaalilautakunta 26.02.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 26.02.2013 tiistai klo 16:00-17:00 Paikka Kokoushuone Vermo Asemakuja 2 C 4 kerros Saapuvilla olleet jäsenet Marjut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5223/2015 14.05.00 18 Espoon vesihuollon toiminta-alueen 2016 hyväksyminen (KH-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Petri Vainio, puh. 050 590 8678 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.01.2015 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 käyttösuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 10

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 16.03.2017 torstai klo 16:40-18:40 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1 3647/02.02.02/2013 133 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2014-2018 investointien osalta (Kh-asia)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 1669/2016 02.02.00 3 Ympäristölautakunnan vuoden 2017 käyttösuunnitelman hyväksyminen ja toimintasuunnitelman tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 12. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 12. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.05.2017 Sivu 1 / 1 943/2017 00.01.03 12 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.03.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 30.03.2017 torstai klo 16:30-19:55 Tauko 19.07-19.12 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Tuottavuus kunnan strategisessa johtamisessa. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Tuottavuus kunnan strategisessa johtamisessa. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Tuottavuus kunnan strategisessa johtamisessa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä 16.6.2011 1 Strategiamallin kehittämisen tavoitteet Strategisen johtamisen ja johtamisjärjestelmän kehittäminen Valtuuston

Lisätiedot

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 16.12.2015 Sivu 1 / 18 Kokoustiedot Aika 16.12.2015 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65 16.11.2015 Sivu 1 / 1 2177/2015 00.04.01.00 65 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous 2015, kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 23.03.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 23.03.2016 keskiviikko klo 16:15-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus

Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 29.01.2014 keskiviikko klo 17:00-19:25 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros,

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 17.08.2016 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 17.08.2016 keskiviikko klo 17:00-19:40 Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Lisätiedot

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 15.02.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 15.02.2017 keskiviikko klo 17:00-19:00 Paikka Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Marjut Lindroos, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Jouko Pirttimäki Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Marjut Lindroos, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Jouko Pirttimäki Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 16.02.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 16.02.2016 tiistai klo 16:00-16:30 Paikka Kokoushuone Vermo, Asemakuja 2 C 4 kerros Saapuvilla olleet jäsenet Marjut Lindroos, puheenjohtaja

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 12.04.2017 keskiviikko klo 16:00-17:45 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Hotelli Scandic Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Aleksi Paananen kaupunkitarkastaja

Aleksi Paananen kaupunkitarkastaja Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 01.04.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 01.04.2015 keskiviikko klo 16:05-16:05 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 07.04.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 07.04.2016 torstai klo 16:15-20:40 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 1986/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 10 9.1.2017 14 Valtuustoaloite Espoon pysäköinnin laskentaohjeen käsittelystä ja hyväksyttämisestä valtuustossa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.05.2016 Sivu 1 / 1 1339/2016 00.01.02 42 Teknisen lautakunnan lausunto Espoon ilmasto-ohjelmasta 2016-2020 Valmistelijat / lisätiedot: Timo Virtanen, puh. 050 360 3292 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 27.03.2013 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 27.03.2013 keskiviikko klo 17:30-21:35 Paikka Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Ritva

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2017 Sivu 1 / 1 19 Rakennuslautakunnan ennakkotilinpäätös vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku Malviala, puh. 09 816 26600 Solja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 218. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 218. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 218 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 31.01.2013 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 31.01.2013 torstai klo 17:30-20:40 klo 19.27-19.37 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Asianro 248/02.06.01/2016 Hallintopäällikkö Anne Rantala 2.3.2016: Teknisen lautakunnan vuoden 2015 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.11.2014 keskiviikko klo 16:00-19:55 Tauko klo 18.40-18.45 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 07.04.2017 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 07.04.2017 perjantai klo 19:00-21:15 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Arvo, 5. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (12) Aika 14.12.2016, klo 08:05-09:45 Paikka TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, 33800 Tampere Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 29.03.2012 torstai klo 17:30-21:15 tauko klo 20.32-20.42 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 8. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 8. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen Espoon kaupunki Pöytäkirja Keskusvaalilautakunta 09.04.2017 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 09.04.2017 sunnuntai klo 10:00-24:30 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Arvo, 5. kerros Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot