Tekninen lautakunta Sivu 1 / 48. Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 48. Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 1 / 48 Kokoustiedot Aika tiistai klo 17:00-18:50 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus Saapuvilla olleet jäsenet Marjo Matikka, puheenjohtaja Fred Granberg Inka Hopsu Tuija Kalpala Jarkko Korpi Ville Lehtola Janne Tähtikunnas Erkki Mattila Esko Meuronen Anja Pankasalo Olle Smeds Johanna Tikanmäki Lea Leskinen Muut saapuvilla olleet Jouko Vehkakoski kaupungininsinööri Harri Tanska katupäällikkö Tuomas Frösén kaupungingeodeetti Petteri Aumala kunnallistekniikan lakimies Petri Vainio investointipäällikkö Tuomo Saarinen tutkija, poistui klo / 4 Timo Virtanen sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 2 / 48 Allekirjoitukset Marjo Matikka puheenjohtaja Timo Virtanen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty, Espoossa Inka Hopsu pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä teknisen keskuksen asiakaspalvelussa torstaina osoitteessa Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 3 / 48 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 151 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen 6 teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin Espoon liikenneonnettomuusraportti ja katsaus 8 pitkäaikaiseen liikenneturvallisuustyöhön Teknisen lautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman 12 hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle 21 Komentajankadun katusuunnitelmasta tehdystä valituksesta Kunnallisteknisten töiden maanomistajien kaivoille 23 aiheuttamien menetysten arvioinnin perusteiden vahvistaminen alkaen toistaiseksi 158 Palveluliikelaitosten johtokunnan selvitys tekniselle 25 lautakunnalle katujen talvikunnossapidosta 159 Teknisen lautakunnan kokousaikataulusta päättäminen 30 alkuvuodesta Suomenlahdentie plv ja Kalastajantie plv katusuunnitelmaehdotuksien hyväksyminen Leppävaaran urheiluaukio, Maali, Urheilijanpuisto, 35 Veräjäpelto katu- ja puistosuunnitelmaehdotuksen hyväksyminen Merituulentie välillä Pohjantie-Tapiolantie 38 katusuunnitelmien hyväksyminen 163 Tiedoksi merkittävää 41

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja 151 Tekninen lautakunta Sivu 4 / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Tekninen lautakunta toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Selostus Tekninen lautakunta oli kutsuttu koolle lautakunnan puheenjohtajan päivätyllä kokouskutsulla, joka oli toimitettu lautakunnan varsinaisille jäsenille ja varajäsenille, kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, kaupunginhallituksen lautakuntaan valitsemalle edustajalle ja hänen varahenkilölleen, kaupunginjohtajalle, teknisen toimen johtajalle sekä henkilöstön ja nuorisovaltuuston lautakuntaan valitsemille edustajille.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja 152 Tekninen lautakunta Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Ehdotus Pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan Inka Hopsu. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja 153 Tekninen lautakunta Sivu 6 / Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin Valmistelija/lisätietoja: Satu Lindholm, puh. (09) Päätösehdotus Esittelijä: kaupungininsinööri Jouko Vehkakoski Tekninen lautakunta ei ota käsiteltäväkseen (KuntaL. 51 ) seuraavia päätöksiä: 1. Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kaupungingeodeetin päätöspöytäkirja Kiinteistöasiat Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Investointipäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat 4.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja 153 Tekninen lautakunta Sivu 7 / Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Investointipäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Rakennuttajapäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Hallintopäällikön päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat Kaupungininsinöörin päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat 13. Käsittely Esittelijä lisäsi kokouksessa päätösehdotukseen päätökset Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 8 / / / Espoon liikenneonnettomuusraportti ja katsaus pitkäaikaiseen liikenneturvallisuustyöhön Valmistelijat / lisätiedot: Saarinen Tuomo, puh. (09) Päätösehdotus Kaupungininsinööri Jouko Vehkakoski Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi raportin "Espoon liikenneonnettomuudet 2011", liitteet ja selostuksen. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Selostus 1 Espoon liikenneonnettomuudet Loukkaantuneet ja kuolleet henkilöä kohden, keskiarvo vuosilta Mopojen liikenneonnettomuuksien ja mopojen määrän suhteellinen kehitys Espoossa vuosina Henkilövahinko-onnettomuudet Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla tammikuusta-lokakuuhun vuonna 2012 Espoon tie- ja katuverkon turvallisuustasoa seurataan ind5 -luvun avulla. Ind5 -luvulla tarkastellaan henkilövahinkoihin ja omaisuusvahinkoihin johtaneiden onnettomuuksien suhdetta kasaumapisteissä. Vuoden 2007 ind5 -luvussa tarkastelujaksona on vuodet ja vuoden 2011 luvussa tarkastelujaksona ovat vuodet Ind5 -tarkastelussa henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien kerroin on 1 ja omaisuusvahinkoon johtaneiden onnettomuuksien kerroin on 0,2. Nämä kaksi summaa lasketaan yhteen ja jaetaan viidellä. Näin saatu luku on viiden vuoden keskiarvo. Seitsemässä pahimmassa onnettomuuskasaumapisteessä loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien määrä vuosina oli yhteensä 20 ja omaisuusvahinkoja 130. Vuosina vastaavat luvut olivat 12 kpl ja 166 kpl. Espoon pahin onnettomuuskasaumapiste on Espoontien ja Kirskupakan liittymä - Ikean liittymä. Liittymän korjaussuunnittelu on alkamassa. Ikean liittymää Turunväylän suunnasta lähestyville moottoriajoneuvoille rakennetaan oma kaista ja tällöin kääntyville autoille sekä kevyelle

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 9 / 48 liikenteelle saadaan omat vaiheet valo-ohjatussa liittymässä. Hanke on tarkoitus toteuttaa vuonna Espoon kaupungilla on valmistunut toimenpiteitä muihin onnettomuuskasaumapisteisiin. Näitä ovat Kehä I - Turuntien ramppi, Kehä I (mt 101) - Everstinkadun liittymä, Turunväylä (vt 1) Laajalahden kohta, Kehä I - Kutsuntatien liittymä ja Länsiväylällä Piispansillan liittymä. Piispansillan suunnittelu on työn alla. Esimerkiksi Kehä I:llä välillä Turunväylä - Helsingin raja liikenneonnettomuuksia tapahtui 30 vuonna 2010 ja 15 vuonna Em. takia ind5 -luku muuttuu toteutettujen toimenpiteiden jälkeen hitaasti mutta varmasti. Vuonna 2011 Espoossa tapahtui kaikkiaan 818 poliisiin ilmoittamaa liikenneonnettomuutta. Niissä kuoli 6 ja loukkaantui 205 ihmistä. Asukaslukuun suhteutettuna Espoossa tapahtuu noin 45 % vähemmän liikenneonnettomuuksia kuin koko maassa keskimäärin. Myös henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtuu Espoossa vähemmän kuin Suomessa keskimäärin. Niitä tapahtuu - 35 % vähemmän. Henkilövahinko-onnettomuuksien määrän kasvu alkoi syksyllä 2010 ja se taittui maalis- huhtikuussa Vuonna 2012 ennakkotietojen mukaan henkilövahinko-onnettomuuksien määrä kuukausina 1-10 on 22 % pienempi kuin vuonna Henkilövahinko-onnettomuuksissa mukana olleille mopoikäisille ja juuri ajokortin saaneille nuorille tapahtuu enemmän henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia kuin kokeneille tienkäyttäjille. Viisitoistavuotiaan loukkaantumisriski on nelinkertainen ja 18-vuotiaan autoilijan loukkaantumisriski on kaksinkertainen verrattaessa ikäluokan osuuteen väestöstä. IND5- tarkastelu Tässä kappaleessa tarkastellaan ind 5 -luvun muutosta vuosina Espoon Ind5 -luvut perustuvat viiden vuoden ajanjaksoon. Ind 5 -luvun - kasvu yksittäisessä kasaumapisteessä osoittaa selvästi tarvetta parantaa ko. liittymän turvallisuutta - lukuarvon pienetessä tehdyt toimet ovat onnistuneita. - Seuraavassa tarkastelussa ind 5 -luku on yhtä suuri tai suurempi kuin yksi (x>=1) vuosina Listauksessa on kunkin vuoden ind5 -luku (kpl), suurin ind -luku ja sen osoite. Viimeisenä on maininta Kehä I:lle sijoittuvien kasaumapisteiden määrästä yhteensä.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 10 / 48 Vuosi kpl suurin ind5 kasaumapiste Kehä I kpl ,48 Kuitinmäentien ja Finnoontien liittymä ,76 Kehä I ,80 Kehä I ,76 Säterinkadun ja Kehä I:n liittymä ,76 Kiskupakan ja Espoontien liittymä 5 Vuonna 2007 Espoon turvattomin liittymä oli Kuitinmäen ja Finnoontien liittymä. Liittymään rakennettu kaksikerroksinen kiertoliittymä otettiin käyttöön syyskuussa 2006 ja sen jälkeen liittymässä on vuosina tapahtunut 17 omaisuusvahinko-onnettomuutta ja yksi henkilövahinko-onnettomuus. Vuonna 2006 ind5 arvo oli 2,04, joka tarkoittaa yhtä kuolemaan johtanutta ja 8 henkilövahinkoon johtanutta ja 6 omaisuusvahinkoon johtanutta onnettomuutta. Kehä I:lle sijoittuvien onnettomuuksien määrä tulee lähivuosina laskemaan parannustoimenpiteiden myötä. Pitkäaikainen liikenneturvallisuustyö kannattaa Espoon on kaupunki, jonka alueen asukasmäärä on kasvanut 50 vuodessa 300 prosenttia. Espoossa on pitänyt rakentaa lähes kaikki alusta alkaen lukuun ottamatta vanhat tiet ja keskukset. Jatkuva rakentaminen uusine katuine ja lähiöineen on koitunut asukkaiden eduksi ja lisännyt turvallisuutta, koska yhtenäistä kaupunkimattoa ei ole Espoossa toteutettu luvulta alkaen kauppalassa toteutettiin jalankulun (jk) ja pyöräilyn (pp) raitteja rakentamisen yhteydessä. Samanaikaisesti tehtiin eritasoratkaisuja ja valo-ohjattuja suojateitä. Espoon kaupunkirakenteen ja paikallisten kauppakeskusten rakentaminen (mm. Leppävaaran Maxi, Matinkylän pienehkö ostoskeskus) ei kilpaillut Helsingin niemen kaupallisten palvelujen kanssa luvulta 2010-luvulle on Espoossa rakennettu lähiöitä ja omakotialueita kunkin ajankohdan suunnitteluperiaatteiden mukaan. Esim luvun loppupuolella Vanha Mankkaantie rakennettiin uudestaan jk- ja pp- raittien osalta luvun puolivälissä Mankkaantie ja Koivumankkaantie uudistettiin useine hidasteineen. Toimenpiteiden jälkeen jk- ja pp- onnettomuuksien määrä on lähes nolla. Samoin 1990-luvun loppuvuosina Matinkyläntien 12 m leveää pääkatuverkkoa kavennettiin (myös istutuksin) vastaamaan 40 km/h:n liikenneympäristöä.

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja 154 Tekninen lautakunta Sivu 11 / 48 Espoo - liikenneonnettomuudet HSL:n alueella Helsingin seudun liikenteen (HSL) liikenneturvallisuusstrategiassa 2020 on taulukko henkilövahingoista v Tässä tarkastelussa Espoo kokonaisuutena on erinomaisesti toisella sijalla Kauniaisten jälkeen (vrt. Liite 2, Taulukko 1, Kuolleet ja loukkaantuneet henkilöä kohden, keskiarvo vuosilta , koko maa, Uusimaa, HLJ-alue, Pääkaupunkiseutu, Kehyskunnat). Helsinki sijoittuu tarkastelussa kokonaisuutena hyvin (vrt. liite). Jos Helsingin niemi rajattaisiin tarkastelun ulkopuolelle, niin tulos muuttuisi oleellisesti paremmaksi Helsingin osalta. Siltä osin Helsinki sijoittuisi hyvinkin lähelle Espoon tulosta. Viime aikoina on puhuttu paljon mopo-onnettomuuksien määrän kasvusta. Mopo-onnettomuuksien ja mopojen määrää vuosina on selvitetty erikseen. Mopojen liikenneonnettomuuksien ja mopojen määrän suhteellinen kehitys Espoossa vuosina käy ilmi liitteistä. Mopojen määrä yli nelinkertaistui Espoossa vuosina (vuonna kpl -> vuonna mopoa). Vastaavana ajanjaksona mopo-onnettomuuksien määrä on kasvanut 1,8 -kertaiseksi (15 -> 28 mopo-onnettomuutta). Espoossa mopo-onnettomuuksien määrä kasvoi mopojen määrän kasvun myötä vuosina ,5 -kertaiseksi (15 -> 38 mopoonnettomuutta). Espoon poliisi aloitti v kouluissa valistuskampanjan mopoilun turvallisuudesta ja se voi olla keskeinen syy mopo-onnettomuuksien määrän kasvun taittumiseen. Henkilövahinko-onnettomuuksien määrä on kuluvan vuoden aikana (tammikuusta lokakuuhun) vähentynyt edelliseen vuoteen nähden -22 %. Helsingissä vastaavana aikana määrä on vähentynyt -3 % ja Vantaalla -6 %. Vuoden 2012 tilanne on ennakkotieto, vuosi 2011 ja vuosien keskiarvot ovat toteutuneita henkilövahinkoonnettomuuksia. Myönteistä tässä tarkastelussa on henkilövahinkoonnettomuuksien väheneminen Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella, jonka toivotaan jatkuvan vastaisuudessakin. Tiedoksi

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 12 / / /2012 Julkinen 155 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh Petri Vainio, puh Päätösehdotus Kaupungininsinööri Jouko Vehkakoski Tekninen lautakunta 1) hyväksyy liitteenä olevan teknisen lautakunnan vuoden 2013 käyttösuunnitelman ja toimintasuunnitelman käyttötalouden ja investointien osalta sekä 2) oikeuttaa teknisen keskuksen tekemään käyttösuunnitelmaan teknisiä muutoksia ja korjauksia. Päätös Liite Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 5 Teknisen lautakunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2013 käyttötalouden ja investointien osalta Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2013 Teknisen ja ympäristötoimen tulostavoitteet 2013 Kunnallistekniikan toimintasuunnitelma 2013 Teknisen keskuksen tulostavoitteet 2013 Valtuuston neuvottelukunnan pöytäkirjamerkinnät Selostus Vuoden 2013 talousarvio ja taloussuunnitelma hyväksytään valtuustossa Valtuuston hyväksymä talousarvio ja taloussuunnitelma sitoo kaupungin toimialoja, toimielimiä ja tulosyksiköitä.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 13 / 48 Valtuustoon nähden sitovia ovat Espoo-strategian tavoitteisiin perustuvat tulostavoitteet sekä talousarviokirjaan sisältyvät määrärahat, tuloarviot, nettositovien yksiköiden toimintakatteet ja erityisperustelut. Lautakunnat hyväksyvät tulosyksiköittensä käyttösuunnitelmat sekä käyttötalouden että investointien osalta valtuuston vahvistaman talousarvion puitteissa. Lautakunta voi hyväksyä tulosyksikölle tulostavoitteiden lisäksi myös muita toimintaan liittyviä tavoitteita, joita lautakunta seuraa. Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma on valmisteltu valtuuston vahvistaman talousarvion puitteissa. Määrärahat ja tuloarvio on jaettu toiminnoille. Käyttösuunnitelma tarkistetaan vuonna 2013 kaksi kertaa, ja tilanteesta. Huhtikuun ja lokakuun seurantaraportteihin sisältyy selvitys tulostavoitteiden ja tuottavuusohjelman toteutumisesta. Lokakuun kuukausiraportin perusteella tulostavoitteiden, määrärahojen ja tuloarvioiden poikkeamat käsitellään valtuustossa. Joulukuun tilanteesta tuodaan kaupunginhallitukselle ja valtuustolle tiedoksi ennakkotilinpäätös, jonka yhteydessä ei enää käsitellä poikkeamia. Teknisessä keskuksessa taloutta seurataan kuukausittain ja kuukausiraportti annetaan lautakunnalle tiedoksi. Sitovuussäännöt käyttötalouden osalta Käyttötalouden sitovuussääntöihin on tehty vuoden 2013 alusta muutos. Teknisen lautakunnan sitovuutta on muutettu siten, että 41 Tekninen lautakunta on sitova taso ilman 415 Ulkopuolisia töitä ja 418 Rakentamisen sisäisiä palveluita, joiden toimintakate on sitova. Espoo-strategian tulostavoitteet Strategiakauden keskeisimmät kysymykset liittyvät kaupungin rahoitustasapainon parantamiseen ja palvelujen järjestämiseen. Teknisen ja ympäristötoimen vuoden 2013 tulostavoitteet toteuttavat Espoo-strategiaa. 1. Talous: Kaupunkikonsernin talous on kestävästi tasapainossa. Talouteen liittyvänä tavoitteena on, että toimintakate on vähintään alkuperäisen talousarvion mukainen. Tavoitteena on, että omistajaohjauksen kautta PKS -yhteisöjen sekä merkittävimpien konserni- ja osakkuusyhteisöjen tuottavuus ja palvelut kehittyvät ja niiden omaisuuden arvo säilyy. Toimialan investoinnit on priorisoitu ottaen huomioon palveluverkkosuunnitelma. Suhdanne- ja taloustilanteen mahdollisesti aiheuttamiin muutoksiin varaudutaan. 2. Henkilöstö: Kaupungilla on osaava, kehittämiseen osallistuva ja uudistumiskykyinen henkilöstö, joka parantaa työn tuottavuutta. Henkilöstön osalta tavoitteena on, että toimialalla on osaava henkilöstö ja että toimialan henkilöstö- ja osaamisrakenne tukevat palvelujen

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 14 / 48 tehokasta tuottamista. Palvelujen järjestämistä tukee tulosyksiköissä käytössä oleva osaamisperustainen henkilöstösuunnittelun malli. Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden osuutta henkilöstöstä pyritään lisäämään. Työhyvinvointiin liittyvänä tavoitteena on henkilöstön työhyvinvoinnin pysyminen vähintään vuoden 2012 tasolla. 3. Palvelujen järjestäminen: Palvelujen järjestämistä ja palveluverkkoa on kehitetty tavoitetila 2020-konseptin mukaisesti. Palvelujen järjestämisen osalta tavoitteena on, että toimialan palveluvalikoima muodostaa tavoitteiden mukaisen palveluiden kokonaisuuden ja palvelutaso on hyvä. Palveluita arvioidaan yhtenäisillä mittaustavoilla. Palvelutuotantoa ja prosesseja uudistetaan ja sähköistä asiointia laajennetaan suunnitelman mukaisesti. Palveluiden järjestämisellä varmistetaan toiminnan taloudellisuus, vaikuttavuus ja ympäristöystävällisyys siten, että palvelut ovat oikea-aikaisia ja resurssit oikein kohdennettuja. Toimiala toteuttaa investointiohjelman yhteyteen laadittua toimenpideohjelmaa palveluverkon tehostamiseksi. 4. Asiakas ja kaupunkilainen: Espoolaiset ovat entistä aktiivisempia ja omatoimisempia huolehtien itsestään, läheisistään ja lähiympäristöstään. Palvelumme laatu säilyy hyvänä molemmilla kotimaisilla kielillä. Toiminnallisena lähtökohtana on asiakkaiden tyytyväisyys toimialan järjestämiin palveluihin. Tavoitteena on, että asukkaiden tyytyväisyys on vähintään edellisen mittauksen tasolla. Asuinalueet ja kaupunkikeskukset koetaan turvallisiksi ja viihtyisiksi ja joukkoliikenteen palvelutaso säilyy hyvänä. Espoolaisten mahdollisuuksia osallistua palveluiden ja lähiympäristönsä kehittämiseen tuetaan. 5. Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kestävän kehityksen kaupunki: Kaupunki on kansainvälisesti houkutteleva ja kiinnostava. Osaavat ihmiset ja yritykset juurtuvat Espooseen. Kaupungin elinvoimaisuutta vahvistetaan eheyttämällä kaupunkirakennetta. Maankäytön sijoittumista tehostetaan hyvien joukkoliikenneyhteyksien, Kaupunkiradan, Länsimetron ja sen jatkeen alueiden, sekä tulevan Länsiradan vaikutuspiiriin. Otaniemi - Keilaniemi Tapiola - Suurpelto- kokonaisuuden, Finnoon- Espoonlahden, Matinkylä - Niittykummun alueita kehitetään. Toimialalla luodaan MAL aiesopimuksen mukaiset edellytykset asunnon ja 300 kaupungin vuokra-asunnon vuosituotannolle ja tarjotaan riittävä määrä kilpailukykyisiä ja kiinnostavia yritysalueita ja tontteja. Kaupunkirakennetta vahvistetaan kestävän kehityksen periaatteiden ja palveluverkon mukaisesti. Ilmastostrategian tavoitteiden mukaista CO2 -päästöjen vähentymisestä raportoidaan kaupunkitasoisesti. Kuntien energiatehokkuus sopimuksen mukaisia toimenpiteitä toteutetaan. Henkilöstövoimavaran kehittäminen Henkilöstövoimavaran käyttö on suunniteltu palvelujen painotusten mukaan. Tuleviin tarpeisiin vastataan toimintoja tehostamalla, tehtäviä

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 15 / 48 uudelleen organisoimalla, osaamista kehittämällä ja johtajuutta tukemalla. Työhyvinvointi Kunta10 työhyvinvointitutkimuksen tulosten ja tutkimusalueiden käsitteleminen lisäävät työpaikkojen kykyä tunnistaa työhyvinvoinnin osatekijöitä ja omaa tilannetta niiden suhteen. Tutkimustulokset toimivat toimenpidesuunnittelun pohjana niin työpaikka-, yksikkö- kuin toimialatasolla. Työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisen avulla vahvistetaan työkykyongelmien varhaista havaitsemista ja ehkäisemistä. Osaamisen kehittäminen Tavoite- ja kehityskeskustelut käydään vuosittain ja niissä sovitaan työntekijän henkilökohtaisesta kehityssuunnitelmasta. Tulosyksiköissä tehdään vuosittain osaamisperusteinen henkilöstösuunnitelma, jossa kartoitetaan yksikön keskeiset osaamisriskit ja suunnitellaan kehittämistoimenpiteet. Henkilökunnan eläköitymisen vuoksi toimialalla kiinnitetään erityistä huomiota osaamisen siirtämiseen työssäoppimisen avulla. Espoolaisen johtamisen kehittämishanke jatkuu. Esimiestyötä kehitetään. Ammatillisen täydennyskoulutuksen toteuttaminen on tulosyksiköiden vastuulla. Alan opiskelijoita on toimialalla harjoittelujaksoilla, kesätöissä ja tekemässä opinnäytetöitä. Oppilaitosten kanssa tehdään yhteistyötä kehittämis- ja tutkimusprojekteissa. Taloussuunnitelmakauden riskit Palvelutason säilyttäminen ja parantaminen on haasteellista. Toimintakatetavoitteen toteutumista vaikeuttaa ylläpitomäärärahojen suhde toiminnan volyymin kasvuun. Kustannuksia nostavat sekä yleisen kustannuskehityksen nousu mm. palkkojen ja polttoaineiden osalta että ylläpidettävien kiinteistöjen ja infran määrän kasvu ja rakennetun ympäristön ikääntyminen. Voimakkaat sääilmiöt, kuten runsaat vesi- ja lumisateet sekä myrskyt vaikuttavat toimintamenoihin. Rakentamisessa luonnonolosuhteet sisältävät aina riskin toiminnalle esim. rakennusaikataulujen toteutumisen osalta. Kaavoitusprosessin pituus mahdollisine valituskäsittelyineen vaikuttaa myös rakentamisen aikatauluihin. TYT Toimialan tuloskortit vuodelle 2013 ovat oheismateriaalina. Teknisen keskuksen tulostavoitteet ja toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Teknisen keskuksen tuloskortit vuodelle 2013 ovat oheismateriaalina.

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 16 / 48 Teknisen keskuksen toimintasuunnitelmaan ei ole tehty suuria muutoksia lautakunnan syyskuussa käsittelemään suunnitelmaan verrattuna. Lautakunta on käsitellyt henkilöstösuunnitelman talousarvioesityksen yhteydessä syyskuussa Uudet virat ja toimet sekä virkoja ja toimia koskevat muutokset ja lakkautukset käsitellään kaupunginhallituksessa joulukuun lopulla. Tarkistettu toimintasuunnitelma vuodelle 2013 on liitteenä. Käyttötalous Teknisen lautakunnan sitovat määrärahat Käyttötalous 41 Tekninen lautakunta euroa ltk TOT 2011 MTA 2012 TAE 2013 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Tekninen lautakunta ilman nettoyksiköitä ( 415 Ulkopuoliset työt, 418 Rakentamisen sisäiset palvelut) TOT 2011 MTA 2012 TAE 2013 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut euroa TOT 2011 MTA 2012 TAE 2013 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Uusien sitovuussäännösten mukaan 41 Tekninen lautakunta on sitova taso poislukien 415 Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut, joiden toimintakate on sitova. Vuonna 2013 teknisen lautakunnan käyttötalouden menot ovat 104,574 milj. euroa ja tulot 50,568 milj. euroa. Valmistus omaan käyttöön on

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 17 / 48 27,688 milj. euroa. Ulkopuolisiin töihin käytetään 8,0 milj. euroa ja rakentamisen sisäisiin palveluihin 50,020 milj. euroa. Kiinteisiin rakenteisiin ja laitteisiin (94) investoidaan 69,850 milj. euroa. Tuloja on arvioitu kertyvän 0,45 milj. euroa. Teknisen lautakunnan toimintamenot (poislukien 415 Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut) ovat 46,554 milj. euroa ja tulot 20,236 milj. euroa. Valmistus omaan käyttöön on 3,688 milj. euroa. Teknisen keskuksen määrärahoihin on lautakuntakäsittelyn jälkeen tehty seuraavia muutoksia: Maankäyttösopimuskorvauksiin varattuja määrärahoja on nostettu 5,0 milj. euroa. Palveluliiketoimen toimialan uusiin sisäisiin veloituksiin on lisätty määrärahaa yhteensä 0,842 milj. euroa. Rakennusvalvontakeskuksesta on siirretty yhden vakanssin palkkarahat teknisen keskuksen hallintoyksikköön euroa. Määrärahalisäykset yhteensä 0,883 milj. euroa. Vuoden 2013 talousarviota sekä taloussuunnitelmaa koskevien neuvottelujen yhteydessä on Teknisen keskuksen Katu- ja viherpalveluihin on lisätty 0,2 milj. euroa pyöräilyn laatukäytävien toteutukseen vuosille Puhelinliikenteen, perustietotekniikan ja atk-laitevuokrien menot on muutettu ulkoisista menoista sisäisiksi menoiksi. Menot ovat yhteensä 0,402 milj. euroa. Muutoksella ei ole vaikutusta käyttötalouden kokonaismäärärahaan. Tekninen lautakunta päättää määrärahojen jaosta palvelualueille. Määrärahojen jako palvelualueille: 41 Tekninen lautakunta Vuoden 2013 käyttösuunnitelma euroa Tekninen Hallinto Katu- ja Ulkopuoliset Kaupunkimittaus- ja Rakentamisen lautakunta viherpalvelut työt geotekniikkapalvelut sisäiset palvelut Tulot Valmistus omaan käyttöön Tulot yhteensä Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2013 käyttötalouden osalta on liitteenä.

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 18 / 48 Investoinnit Kiinteät rakenteet ja laitteet, omaisuuslaji Tekninen lautakunta, Kiinteät rakenteet ja laitteet, (pl. 949) TP 2011 Muutettu TA 2012 TAE 2013 ltk TA INVESTOINNIT euroa Muutos 94 KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET Menot Tulot Netto Kiinteiden rakenteiden ja laitteiden määrärahat ovat 69,85 milj. euroa (93,4 milj. euroa vuonna 2012), ja tulotavoite on 0,45 milj. euroa. Liikenneväyliin varataan 13,2 milj. euroa ja alueelliseen kunnallistekniikkaan 20 milj. euroa. Kunnallistekniikan sopimusrakentamiseen (948) varataan yhteensä 33,45 milj. euroa. Suurpellon ja Tapiolan taseyksiköiden Tekniseltä keskukselta tilaamat suunnittelu- ja rakennuttamispalvelut eivät näy omaisuuslajissa 94 vaan taseyksiköiden omissa investointibudjeteissa. Taseyksiköiden tilaukset Tekniseltä keskukselta on budjetoitu tehtäväalueelle 418. Tulotavoite 0,45 milj. euroa on kohdistettu alueellisen kunnallistekniikan hankkeille. Kunnallistekninen sopimusrakentaminen (HA) Maankäyttösopimustuloilla tapahtuvaan kunnallistekniseen sopimusrakentamiseen on varattu 11 miljoonaa euroa toimintavuoden 2013 alussa. Kaupunginhallitus voi lisätä tehtäväalueen määrärahaa, mikäli toiminnasta aiheutuvat tulot ylittyvät vastaavasti. Talousarvion sitovuussäännöt Vuoden 2013 talousarvion ja taloussuunnitelman liitteessä 2 (Talousarvion sitovuus ja seuranta sekä noudattamista koskevat ohjeet) edellytetään investointien osalta, että Mikäli osamäärärahan rakentamiskohteet on yksilöity investointiosan liitteellä hankkeittain, voidaan uusiksi rakentamiskohteiksi ottaa vain ne nimetyt hankkeet, joille talousarviossa on osoitettu rahoitus. Valtuusto päättää muiden kohteiden ottamisesta työkohteiksi tai hankkeen rakentamatta jättämisestä. Jos osamäärärahaa ei ole yksilöity hankkeittain, määrärahoja käyttävät lautakunnat ja johtokunnat päättävät toteutettavista työkohteista. Suunnittelun osalta noudattamista koskevissa ohjeissa todetaan, että:

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 19 / 48 Hanke- tai rakennussuunnitelmia voidaan tehdä niiden hankkeiden osalta, jotka sisältyvät investointiosan liitteelle. Teknisen ja ympäristötoimen johtajan päätöksellä voidaan määrärahojen puitteissa perustellusta syystä suunnitella myös muita hankkeita. Koneet ja kalusto (9541) sekä Aineettomat hyödykkeet Koneiden ja kaluston määrärahalla 0,2 milj. euroa toteutetaan kaupunkimittauksen ja geotekniikan toiminnassa tarvittavat yksittäiset poistonalaiset laitehankinnat. Aineettomien pitkävaikutteisten hyödykkeiden määrärahat on anottava yleishallintoon keskitetysti budjetoiduista yhteisistä määrärahoista projektisuunnitelmaan perustuen Koneet ja kalusto euroa TOT 2011 MTA 2012 TA Menot Tulot Netto Jatkuvat hankkeet Hyväksyessään vuoden 2013 talousarvion ja taloussuunnitelman valtuusto päätti oikeuttaa teknisen lautakunnan jatkamaan vuoden 2012 talousarviossa erikseen nimettyjen keskeneräisiksi jäävien hankkeiden rakentamista/rakennuttamista niille aiemmin osoitettujen kokonaismäärärahojen rajoissa ja toteaa, että hankkeiden viivästymisistä johtuvat hankkeille myönnettyjen vuonna 2012 käyttämättä jääneiden määrärahavarausten aiheuttamat vaikutukset vuoden 2013 talousarvioon käsitellään erikseen talousarvion muutoksina. Uudelleenbudjetoitavat summat tarkentuvat tilinpäätösraportissa. Liitteen investointiosassa esitetään määrärahojen jako rakennushankkeille ja investointikohteille vuonna Valtuuston neuvottelutoimikunnan pöytäkirjamerkinnät Antaessaan lausunnon vuoden 2013 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta valtuuston neuvottelutoimikunta liitti neuvottelusopimukseen neuvottelujen aikana tehdyt pöytäkirjamerkinnät, joiden toteutumista seurataan muun talousarvioseurannan yhteydessä. Neuvottelusopimukseen sisältyy 23 pöytäkirjamerkintää. Pöytäkirjamerkinnät ovat oheismateriaalina.

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja 155 Tekninen lautakunta Sivu 20 / 48 Tiedoksi Tekninen ja ympäristötoimi, Olavi Louko Tekninen ja ympäristötoimi, Tanja Paananen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 154. Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 154. Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.12.2012 Sivu 1 / 1 5214/00.01.03/2012 154 Espoon liikenneonnettomuusraportti ja katsaus pitkäaikaiseen liikenneturvallisuustyöhön Valmistelijat / lisätiedot: Saarinen Tuomo, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 4622/10.03.01/2013 65 Kaupunginkallio-Honkamäki ja Lugnet kaava-alueiden katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Maiju Kivioja-Korhonen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 50 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 huhtikuun seurantaraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen Espoon kaupunki Pöytäkirja 22.01.2015 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 22.01.2015 torstai klo 9:05-11:55 Paikka Scandic Plaza Hotel, Turku Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 64 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 24.09.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 24.09.2012 maanantai klo 17:00-19:20 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 97 Ympäristölautakunnan seurantaraportti 10/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini, puh. (09) 816 24830 Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 88 Ympäristölautakunnan esitys talousarvioksi vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 89 Teknisen lautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 käyttötalouden osalta (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.12.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 12.12.2012 keskiviikko klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 11. Anja Kurki, puheenjohtaja René Blomster Heikki Leivonen Marjut Lindroos Jouko Pirttimäki Keskusvaalilautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 08.06.2016 keskiviikko klo 16:00-17:05 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1 3647/02.02.02/2013 133 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2014-2018 investointien osalta (Kh-asia)

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 17.08.2016 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 17.08.2016 keskiviikko klo 17:00-19:40 Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus

Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 29.01.2014 keskiviikko klo 17:00-19:25 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros,

Lisätiedot

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 16.12.2015 Sivu 1 / 18 Kokoustiedot Aika 16.12.2015 keskiviikko klo 17:00-19:35 Paikka Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma,

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Hotelli Scandic Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13

Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.11.2014 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.11.2014 keskiviikko klo 16:00-19:55 Tauko klo 18.40-18.45 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (12) Aika 14.12.2016, klo 08:05-09:45 Paikka TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, 33800 Tampere Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kylämajan asukastalo, Matinkatu 7, 02230 Espoo

Kylämajan asukastalo, Matinkatu 7, 02230 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan perhe- ja Pöytäkirja 01.11.2012 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 01.11.2012 torstai klo 17:30-19:30 Paikka Kylämajan asukastalo, Matinkatu 7, 02230 Espoo Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.03.2012 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 29.03.2012 torstai klo 17:30-21:15 tauko klo 20.32-20.42 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 11.12.2012 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 11.12.2012 tiistai klo 17:00-17:50 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.03.2014 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 17.03.2014 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

14 Talouden toteutuminen 30.6.2015 / tukipalvelulautakunta. 15 Talousarvio 2016 / käyttötalous / tukipalvelulautakunta

14 Talouden toteutuminen 30.6.2015 / tukipalvelulautakunta. 15 Talousarvio 2016 / käyttötalous / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 11.08.2015, klo 17:30-18:16 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Talouden

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 194 Vuoden 2013 toukokuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. (09) 816 83136 Pekka Heikkinen, puh. (09) 816 22354

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT. Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT. Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus Kehyslaskelmat. Taulukko 1:

ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus Kehyslaskelmat. Taulukko 1: ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus 25.8.2014 Kehyslaskelmat Taulukko 1: Espoon kaupunki: peruskaupunki, liikelaitokset ja erilliset taseyksiköt Vuosien 2015-2017 taloussuunnitelman kehys 14082014 1 000

Lisätiedot

Roosaliinan päiväkoti, os. Huvilinnanpiha 4, 02600 Espoo

Roosaliinan päiväkoti, os. Huvilinnanpiha 4, 02600 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 03.10.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 03.10.2013 torstai klo 18:10-19:45 Paikka Roosaliinan päiväkoti, os. Huvilinnanpiha 4, 02600 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet Tiina Thure-Toivanen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Espoon kaupunki Kokouskutsu Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Kokoustiedot Aika 07.05.2012 maanantai klo 17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo, 1. kerros Lisätietoja

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.09.2016 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 12.09.2016 maanantai klo 8:00-10:10 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Teemu Lahtinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 11/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:00 Paikka Scandic Hotelli Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 64. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus

Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 64. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 64 Kokoustiedot Aika 24.09.2014 keskiviikko klo 17:00-20:15 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi 19.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 85 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1 6232/10.03.00/2011 18 Vaatimus rakennusluvan 2011-1366 rakennusvalvontamaksun nro 114701171 poistamiseksi, kiinteistö 51-280-3, Sotarovastintie 5, 00370 Helsinki

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 27.11.2014 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 27.11.2014 torstai klo 17:00-20:05 Paikka Valtuustotalo, perussuomalaisten ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ki/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ki/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (5) 227 Rakennusviraston seurantaraportit ja talousarvion toteutumisennusteet vuodelta 2012 HEL 2012-006514 T 02 02 01 Päätös päätti merkitä seurantaraportin ja

Lisätiedot

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma Vesihuoltolaitoksen johtokunta 4 19.01.2011 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2011 2/02.02.02/2010 VESI 4 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio on kunnan kaikkia

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 28.08.2013 Sivu 1 / 17

Tarkastuslautakunta 28.08.2013 Sivu 1 / 17 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.08.2013 Sivu 1 / 17 Kokoustiedot Aika 28.08.2013 keskiviikko klo 16:00-19:05 Paikka Kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 148 11.05.2015. 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 78 29.4.2015 148 Asianro 1341/10.02.03/2015 Asemakaavaehdotus / Keilanrinne Päätöshistoria Kaupunkirakennelautakunta 25.2.2015 40 Suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kiukkonen Leena maanmittausteknikko, asiantuntija 11

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kiukkonen Leena maanmittausteknikko, asiantuntija 11 Iitin kunta Pöytäkirja 3/2013 1 Tarkastuslautakunta 17.06.2013 Aika Maanantai 17.06.2013 klo 18:00-19:30 Paikka Saapuvilla Kirkonkylä, Kylätalo Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Ikonen Veikko Laaksonen

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 10.04.2012 Sivu 1 / 50. Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus

Tekninen lautakunta 10.04.2012 Sivu 1 / 50. Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta 10.04.2012 Sivu 1 / 50 Kokoustiedot Aika 10.04.2012 tiistai klo 17:00-18:55 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C / 1. krs., Espoon keskus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 2 LEHTISAARENTIE, NRO 29745/1, PAPINPÖYDÄNKUJA JA LP- ALUEET, NRO 29746/1, LEHDESNIITYNTIE, NRO 29747/1 JA KUUSISAARENTIE, NRO 29817/1, KATUSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 24

Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 24 Espoon kaupunki Pöytäkirja Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 24 Kokoustiedot Aika 17.01.2013 torstai klo 17:35-18:23 Paikka Villa Elfvik, Elfvikintie 4 Saapuvilla olleet jäsenet Tiina Pursula, puheenjohtaja

Lisätiedot

TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE

TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE TALOUSARVION 2014 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJE 1. SITOVUUDEN MÄÄRITTELY Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava valtuuston hyväksymää talousarviota. Talousarvion käyttötalousosassa on asetettu kunnan

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 tarkastusta varten 14.12.2011 AIKA 14.12.2011 klo 16:30-17:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 16.11.2015 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 16.11.2015 maanantai klo 10:30-10:55 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Teemu Lahtinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1.

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1. Pöytäkirja 2/2014 25 Johtokunta Aika 06.02.2014 klo 18:00-19:15 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2.krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 1757/02.08.00/2012 Kaupunginhallitus 139 7.5.2012 162 Opinmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen (Kv-asia) (Pöydälle 7.5.2012) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 277. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 277. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 2100/10.02.03/2013 277 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle vastaselitysten johdosta, Tapiolan keskus, alue 210426 Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 7/2013 1 Tarkastuslautakunta 18.11.2013 Aika Maanantai 18.11.2013 klo 18:00-20:30 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot