Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri"

Transkriptio

1 Hallitus , LIITE 4 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HYKS Medisiininen tulosyksikkö Lääkärien lisä- ja ylityöt ,0 Tulosyks. joht/ylil. Hoito- ja muun henkilökunnan lisäja ylityöt ,8 osastoryhmäpäälliköt osasto- ja pkl-sulkujen pidennys (säästö hoitoh. sijaiskuluissa) ,0 osastoryhmäpäälliköt Henkilöstön käytön vähentäminen -62-1,0 osastoryhmäpäälliköt avointen vakanssien täyttämättä jättäminen -10-0,2 osastoryhmäpäälliköt SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,0 Lisä- ja ylitöiden sekä lyhytaikaisten sijaisten käytön täysin lopettamalla medisiinisessä tulosyksikössä olisi mahdollista saavuttaa loppuvuoden aikana noin säästöt henkilöstökuluissa. Yllä mainitut toimet edellyttäisivät kuitenkin sekä polikliinisen toiminnan, että vuodeosastopaikkojen merkittäviä sulkuja ja koska kyseessä on päivystyksestä laajasti vastaava yksikkö, ei osastopaikkoja voida kovin laajasti sulkea aiheuttamatta sietämätöntä ruuhkaa päivystykseen. Lähetemäärien kasvusta johtuen joillain erikoisaloilla ollaan nykyiselläänkin aivan hoitotakuun rajoilla, joten merkittävät polikliinisen toiminnan sulut tulisivat aiheuttamaan hoitotakuurajan ylittymisen. Loppuvuoden aikana lisä- ja ylitöihin suhtaudutaan kuitenkin erittäin kriittisesti ja lyhytaikaisten sijaisten käyttöä pyritään välttämään. Klinikoiden ylilääkäreiltä ja osastoryhmäpäälliköiltä saatujen laskelmien mukaan toteutettavissa oleva säästö alkuvuoden toteumaan verrattuna olisi n euroa.

2 HYKS Operatiivinen tulosyksikkö Yhden vuodeosaston kapasiteetin sulku Jorvin sairaalasta Kirurgisen srla:n osasto 2 muuttaminen viikko-osastoksi Pidennetyt joulun ajan sulut Lisätöiden vähentäminen aiemman ennusteen tasosta sopeutussuunnitelman tasoon Yhteensä 720 SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT Palveluiden kasvanut kysyntä ja hoitotakuuvelvoitteet tuovat haastetta suunnitelman läpiviemiseen. Tarvittaessa toimenpiteitä tarkastellaan uudelleen, mikäli hoitoon pääsynturvaaminen sitä vaatii. Jorvin vuodeosastokapasiteetin sulku on tarkoitus tehdä toistaiseksi ja Kirurgisen sairaalan osaston muuttaminen viikko-osastoksi pysyvästi. Työvoimanvuokrausta ja lyhytaikaistensijaisten käyttöä rajoitetaan aiemmin tehdyn sopeuttamissuunnitelman mukaisesti. Lisäksi leikkaussalilisätöistä on tarkoitus luopua joulukuun ajaksi. Sopeuttamistoimenpiteinä on osin ilta/yö/viikonlopputyön vähentämistä, joten vaikutus henkilöstötyövuosiin ei ole yhtä merkittävä kuin toimenpiteiden.

3 HYKS Naisten- ja lastentautien tulosyksikkö henkilöstökustannusten hallinta loppuvuonna 2013 Loka-joulukuussa 2013 äkillisiin ja/tai lyhytaikaisiin poissaolojen aiheuttamiin lisätyövoimatarpeisiin käytetään pääsääntöisesti omia sissi-vakansseja. Lisäksi pyritään siihen, että ensisijaisesti oma henkilökunta tekee puutevuoroja. Poikkeustapauksessa voidaan käyttää sisäistä keikkailua. Sisäisen keikkailun hinnat tarkistettiin syyskuun alusta lähtien. Ulkopuolisia lyhytaikaisia sijaisia voi loka joulukuussa käyttää vain poikkeustapauksissa. Työvuoron pituus on määritettävä tarkemmin eikä se saa ylittää kahdeksaa tuntia. Aikaisempi ohjeistus yli kolmen kuukauden sijaisten avoimeen hakuun laittamisesta on poistettu. Hyvissä ajoin ennen määräaikaisuuden loppumista on kriittisesti arvioitava jatkotarve ja keskusteltava ao. henkilön kanssa. Erilaisten osa-aikaisuuksien täyttäminen määräaikaisella henkilökunnalla on arvioitava erityisen kriittisesti. Määräaikaisuuksien perusteisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota edelleen. Perusteen on vastattava todellista tilannetta. HUS:n hallitus päätti kokouksessaan , että virkojen ja toimien täyttölupamenettely otetaan käyttöön koko kuntayhtymässä. Lupamenettelyn tarkoitus on rajoittaa uusien palvelussuhteiden solmimista henkilöstö-kustannusten vähentämiseksi. Täyttölupamenettely otetaan käyttöön heti. Täyttölupa on haettava kaikille vakinaisille palvelussuhteille ja yli 13 päivän pituisille yhdenjaksoisille määräaikaisille palvelussuhteille. Ainoastaan sivuvirkoja täyttölupamenettely ei koske. Täyttölupamenettely koskee myös tutkimushenkilökuntaa, mikäli he ovat HUS:n palvelussuhteessa. Koska tutkimushenkilöstölle ei ole vakansseja, täyttölupa haetaan nimikkeille. Joissakin tapauksessa joudutaan tekemään kaksinkertainen täyttölupahakemus: palvelussuhteeseen tutkimushankkeessa ja kliiniseen työhön tulevalle sijaiselle. Aikaisemmin tehdyt suulliset sitoumukset palvelussuhteista ovat pitäviä. Tulosyksikön johtoryhmä on päättänyt, että ohjeistuksen mukaisesti kaikkiin avoimiin vakansseihin yli 13 päivän sijaisuuksiin tehdään täyttölupaesitys klinikkaryhmän johtajille, jotka arvioivat tilanteen ja tekevät jo tässä vaiheessa karsinnan. Täyttölupaesitykset, joita klinikkaryhmän johtaja ei puolla arkistoidaan erikseen klinikkaryhmässä ja puolletut esitykset lähetetään toimialajohtajalle hyväksyttäväksi. Tulosyksikön hallinnossa täyttölupaesitykset menevät lääkäreiden osalta Jukka Rajantien arvioitavaksi ja hoitohenkilökunnan osalta Inger Mäenpään arvioitavaksi ja sen jälkeen toimialajohtajan päätettäväksi. Täyttölupaesitykset käsitellään tulosyksikön johdossa kerran viikossa torstaina tai perjantaina tilanteen mukaan. HUS:n henkilöstöjohto on antanut suosituksen yhtymähallinnossa ja muiden tulosalueiden johtoja tukitoiminnoissa toimiville 3-7 päivän mittaisen palkattoman virka- tai työvapaan pitämisestä loppuvuoden aikana. Suositus palkattoman virka-/työvapaan pitämisestä koskee tulosyksikössä seuraavia:

4 Jari Petäjä ja hänen suorat alaiset, Jukka Rajantie ja hänen suorat alaiset, Inger Mäenpää ja hänen suorat alaiset, osastoryhmän päälliköt ja osastonhoitajat, klinikkaylilääkärit/klinikasta vastaavat lääkärit, ylilääkärit ja osastonylilääkäri Psykiatrian tulosyksikkö vaikutus Syömishäiriöosastojen yhdistämine Jaana Suokas Osasto U1 sulkeminen Klaus Ranta Sekalaiset henkilöstösäästöt Grigori Joffe SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT Syömishäiriötoiminta on yhdistynyt jo vuoden alussa ja samaten nuoriso-osasto U1 on suljettu heti alkuvuodesta. Loppuvuoden henkilöstösäästöt tehdään ensisijaisesti pitämällä tyhjeneviä vakansseja tyhjillään niin kuin tehdään Jorvissa, Peijaksessa ja Nuorisopsykiatriassa. Helsingin klinikkaryhmässä säästöjen onnistuminen riippuu osaston P7 alasajosta aikaistetun aikataulun mukaan ja miten se käytännössä onnistuu potilassiirtoineen kaikkineen.

5 Sydän- ja keuhkokeskus HYKS Sydänkirurgian lisätyöt -30 Tulosyks. joht/ylil. avointen vakanssien täyttämättä jattäminen -64-1,1 osastoryhmäpäälliköt sijaisten käytön vähentäminen -35-0,6 osastoryhmäpäälliköt hoitohenkilöstön lisä- ja ylitöiden vähentäminen -45-0,5 osastoryhmäpäälliköt tarvikekulut (kilpailutuksen vaikutus verrattuna alkuvuonna toteutuneeseen) -100 SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,2 Sopeuttamissuunnitelman mukaan sydänkirurgian lisätyöleikkauksia vähennetään joulukuussa 30 % suunnitellusta, lyhytaikaisten sijaisten käyttöä sekä lisä- ja ylitöitä vuodeosastoilla vähennetään ja poliklinikoiden sulkuja joulunaikaan lisätään aiemmin suunnitellusta. Lisäksi jätetään täyttämättä viisi avoinna olevaa hoitajavakanssia. Sydänleikkausten vähentäminen on ehdollinen ja on mahdollista, mikäli jonotilanne on välttävästi hallinnassa. Muihin säästöihin liittyy riski. Osastotoimintamme, johon henkilöstösäästöt kohdistuvat, on pääosin päivystyksestä potilaita vastaanottavaa toimintaa. Joulukuun kuormitus vaihtelee merkittävästi vuosittain ja on riippuvainen ulkoisista tekijöistä.

6 Hyvinkään sairaanhoitoalue Medisiininen 126 2,2 Ty johtaja Operatiivinen 118 2,1 Ty johtaja Nala 42 1,3 Ty johtaja Psykiatria 346 4,7 Ty johtaja Johto 22 0,4 Sha:n johtaja SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,7 Sopeuttamistoimenpiteet on käsitelty sairaanhoitoalueen johtoryhmässä SOPEUTTAMISTOIMENPITEET JA LISÄSULUT 2013 Medisiininen tulosyksikkö Akuuttitoiminta Päivystysosasto suljettu Neurologian osasato 6 lisäsulku / käytössä 21 ss SÄÄSTÖ: 30 sh tpv (1572), -17 sh tpv (1371), - 2 sh siirtyy töihin os 6:lta os 3:lle, - ensihoitajan palkaton työvapaa 37 tpv (1403) Poliklinikat Nefrologian, Infektio-, Endokrinologian, Gastron, Reuma, Onkologian ja Palliatiivinen poliklinikat, suljettu Keuhkosairauksien pkl suljettu Neurologian pkl suljettu Kardiologian ja Hematologian pkl supistettu toiminta Päiväsairaala auki (välttämättömät hoidot annetaan) SÄÄSTÖ: - 24 tpv / sis lääkärit, - 4 tpv / keu lääkärit, - 2 tpv / neu lääkärit, -4 tpv / oh, -66 tpv / sh, -4 tpv / lh, -24 tpv / os.siht. Fysiatria ja kuntoutus Fysiatrian poliklinikka suljettu Potilasoppimiskeskus Soppi suljettu , suljettu SÄÄSTÖ:- 9 tpv sh (1881), -5 tpv osa-aikainen (50 %) os.sihteeri (1881) Kuntoutuspalvelut / huomioidaan tulosyksiköiden sulut ja supistettu toiminta SÄÄSTÖ: - 2 fysioterapeutin vakanssia täyttämättä 3 kk (1421), - ylimääräisiä vapaita 20 tpv (1421, 1423) Erityistyöntekijät / huomioidaan tulosyksiköiden sulut ja supistettu toiminta SÄÄSTÖ: - ylimääräisiä vapaita 20 tpv (1188, 1611, 1412) Operatiivinen tulosyksikkö Syyslomaviikko 42 ( ) Koko viikon on supistettua toimintaa. Toiminnassa 6 salia ja lisäksi päi.kir. 2 salia. Elektiivisiä lapsipotilaita ei leikata. Kipupkl kiinni.

7 Joulun sulkuaika Salit: 3 salia toiminnassa Päi.kir. ja Kipupkl suljettu, Kirurgian vo4 supistettua toimintaa (6 paikkaa suljettu) Endo ja Kirurgian pkl supistettua toimintaa. Knk suljettu Salit: 5 salia toiminnassa Päi.kir. ja Kipu pkl suljettu, Kirurgian vo4 supistettua toimintaa (6 paikkaa suljettu) Endo ja Kirurgian pkl supistettua toimintaa. Knk suljettu Preoperatiivisella poliklinikalla ei ole varsinaisia sulkuja, toiminta sopeutetaan SÄÄSTÖ: Audionomi 15 vko työpanos (KNK), Erikoislääkäri 17 vko työpanos (mm. anestesia, urologia ja ortopedia), Erikoistuvat lääkärit 14 vko työpanos, sairaanhoitajat 40 vko työpanos (mm. leikkaussalit.+tehovalvonta), osastosihteerit 2 vko työpanos Naisten- ja lastentautien tulosyksikkö Syysloma vko 42:Lastenpoliklinikka 3 vastaanottoa kiinni Joulu: Lastenpsykiatria kiinni Lastenneurologia kiinni ja 1-2 vastaanottoa suljettu Lastenpoliklinikka 8 vastaanottoa suljettu , supistettua toimintaa Naistentautipoliklinikka suljettu , supistettua toimintaa SÄÄSTÖ: Lasten psykiatria palkattomat vapaat 31 pv, Lastenos. sihteerin vov täyttämättä 4 kk, Sairaanhoitajan osa-aikaisuus täyttämättä 6 vko, Kätilö ilman sijaista 6 vko, Sihteeri ilman sijaista 4 kk Kätilön osa-aikaisuus täyttämättä 2,75 kk, Erikoislääkärit aktiivivapaat yhteensä 4 vko, Erikoistuva lääkäri 1 kk täyttämättä Psykiatrian tulosyksikkö os.2-4 fuusio (12ss vähennys / ) os.8-9 fuusio (18ss vähennys/ ) os.51 muuttaa Ohkolasta Vastaanottorakennukseen (tällöin 6 ss vähennys) Ohkolan os.51 tila tyhjänä 2kk, kunnes suunnitelmaa HUS-psyk.tasolla tehty jatkosta. Ravioli-, Desiko-, pesula-, tarviketilauslaskut pienenevät Tulosalueen johdon tulosyksikkö Controllerin vakanssi täyttämättä 3 kk Palkattomat vapaat ja muut poissaolot 29 pv

8 Lohjan sairaanhoitoalue Medisiinen ty 87 1,29 Juha Valtonen, Pirjo Silvennoinen hh-tiimi ostopalveluna, palkattomien virka- /työlomien suosiminen, kl. lisätyön vähentäminen e, ylitöiden vähentäminen e - suositaan korvausta aikana ja työaikapankin käyttöä, lomasupistukset ilman sijaisia) Operatiivinen ty 63 0,93 Henrik Sell, Arja Kallio plastiikkakirurgin vakanssin täyttö lykätään v. 2014, palkattomien virka-/työlomien suosiminen, kl. lisätyön vähentäminen e, ylitöiden vähentäminen e - suositaan korvausta aikana ja työaikapankin käyttöä, lomasupistukset ilman sijaisia Naisten ja lastentautien ty 25 0,38 psykologin vakanssin täyttö lykätään v. 2014, palkattomien virka-/työlomien suosiminen, lomasupistukset ilman sijaisia Psykiatrian ty 51 0,76 nuorisopsykiatrian muutosblokin lykkääminen v. 2014, palkattomien virka- /työlomien suosiminen, lomasupistukset ilman sijaisia, avoimet virat/toimet täyttämättä Tulosalueen johto 7 0,10 palkattomien virka-/työlomien suosiminen, ei vuosilomasijaisia Kalustehankinnat 20 Muutostyöt (tilaukset HUS-Kiinteistöt Oy:ltä) 10 Matkakulut 5 Palvelujen tilaukset liikelaitoksilta 10 Muut säästökohteet 2 SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,5 Anna Sariola, Arja Kallio Hannu Saloheimo, Marja Leena Leppänen Liisa Astala, Eero Mämmelä, Ralf Backman Tulosyksiköiden johtajat ja osastoryhmien päälliköt Tulosyksiköiden johtajat ja osastoryhmien päälliköt Tulosyksiköiden johtajat ja osastoryhmien päälliköt Tulosyksiköiden johtajat ja osastoryhmien päälliköt Tulosyksiköiden johtajat ja osastoryhmien päälliköt Tulosyksiköt käynnistävät yksityiskohtaiset toteuttamisohjelmat tavoitteiden saavuttamiseksi.

9 Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue 2 mth irtisanoutuneet 21 0,42 Psykiatri siirt. Jorviin 25 0,21 Osast.hoit. eläkkeelle - ei uutta rekrytointia 4 0,21 Osastojen yhdistämisen yhteydessä lopettaneet 73,5 1,42-3 mth - ei ulkoista sijaista palkatt 31,5 0,63 NaLa - sissi 7 0,14 SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,03 Siffrorna i tabellen är preliminära. Ledningsgruppen diskuterar ärendet på sitt möte * * * Taulukon luvut eivät ole lopullisia. Johtoryhmä keskustelee asiasta

10 Porvoon sairaanhoitoalue (9)10-12/ / /2013 KALUSTEET OPER PALKATTOMAT TYÖ- JA VIRKAVAPAAT ,16 OPER SIJAISMÄÄRÄRAHAT ,38 OPER SUPISTETTU TOIMINTA ,10 OPER AKTIIVIVAPAAT ,22 OPER PALKATTOMAT TYÖ- JA VIRKAVAPAAT ,31 MED SIJAISMÄÄRÄRAHAT ,52 MED SUPISTETTU TOIMINTA ,14 MED LISÄTÖIDEN VÄHENTÄMINEN ,12 MED VAPAAEHTOISET TYÖLOMAT ,07 MED KALUSTEET JA TARVIKKEET 3000 PSYK VUOKRALÄÄKÄRI PSYK PALKATTOMAT TYÖ- JA VIRKAVAPAAT ,08 PSYK SIJAISMÄÄRÄRAHAT ,38 PSYK TYÖNOHJAUS JA KOULUTUS ,03 PSYK SIJ. ALKAMISEN MYÖHENTÄMINEN 500-0,01 PSYK TUTK. JA HOITOTARV NALA TYÖ- JA VIRKAVAPAAT ,24 NALA TYÖNOHJAUS ,01 NALA TYÖ-JA VIRKAVAPAAT ,07 HALLINTO SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,84 Tavoitteena on, että lisä- ja ylitöitä ei juurikaan muodostu ja niiden muodostumista seurataan tarkkaan. Vuorot, joihin ei oteta sijaista, kirjataan ylös. Lisä-VES-työtä pyritään minimoimaan ottaen huomioon, että potilaiden odotusajat eivät ylitä hoitotakuurajaa. Alle13 päivän sijaisten kohdalla on tiukka harkinta. Henkilökunnalla on mahdollisuus saada 1-7 päivää palkatonta vapaata, jos se toiminnan näkökulmasta on mahdollista. (käytetään haettaessa omaa koodia). Tällöin ei palkata sijaista. Joulun aikaan on tulossa supistuksia, joilla vähennetään sijaistarvetta ja voidaan keskittää vuosilomia välipäiviin. Lääkäreiden aktiivi- ja palkattomia virkavapaita on suunniteltu otettavaksi välipäiville. Myös joistakin suunnitelluista kalusto ja tarvikehankinnoista on luovuttu. Loppuvuodelle suunnitelluista työnohjauksista osa jää toteutumatta säästösyistä.

11 Apuvälinekeskus Apuvälinehankinnat: investointimääräraha (1000 euroa) 9-x/ Apuvälinehankinnat: kulutili Ulkopuolelle lähetettävät huoltotyöt 9-x/2013 Jaana Saarinen, Kari Kontturi, Kaija Jokela, Aune Jänönen Jaana Saarinen, Kari Kontturi, Kaija Jokela, Aune Jänönen Kari Kontturi Henkilöstökulut ,36 Kaija Jokela, Jaana Saarinen SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,36 Säästötavoiteohjelma suunniteltu yhdessä AVK:n johdon kanssa ja jalkautettu myös henkilöstötasolle. Säästötavoitteista myös tiedotettu tarvittavia sidosryhmiä. HUS-Apteekki HTV sopeutus 29 0,5 Palvelujen ostot 12 Aine- ja tarvikeostot 30 SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,5 Henkilötyövuosien 0,5 sopeuttaminen tarkoittaa loka- joulukuussa n. kahden henkilön työpanoksen vähentämistä per työpäivä. Sopeutus on tarkoitus toteuttaa suosimalla palkattomia vapaita (erityisesti hallinnossa) ja mahdollisesti sulkemalla HUS-Apteekin pienempiä toimintayksiköitä (esim 1 krt / kk). Vuosilomapalkkavelkaa on tavoitteena pienentää huolehtimalla mahdollisimman laajasta lomapäivien käyttämisestä vuoden 2013 puolella. Säästötoimenpiteistä täytyy vielä sopia tarkemmin henkilöstön ja asiakkaiden kanssa, jotta mahdolliset riskit ja haitat toimipisteiden kiinniolopäivistä tulisi minimoitua. Sopeuttamistoimenpiteet kohdistuvat myös palveluiden ostoihin (mm. koulutuskulut) sekä aineja tarvikeostoihin (mm. lääkehävikki ja kalustohankinnat). Kalustohankintoja siirretään mahdollisuuksien mukaan vuodelle 2014, vain toimiman jatkuvuuden kannalta välttämättömät kalustohankinnat toteutetaan.

12 HUS-Kuvantaminen Vuosilomia keskitetään joulun ajalle kliinisten yksiköiden supistaessa Vastuualuejohtajat, hallinnon esimiehet toimintaansa. Näin voidaan alentaa htvkertymää ja lomapalkkavarauksen määrää ,28 Lisätöiden tekemistä vähennetään 15 % Vastuualuejohtajat loka-joulukuussa verrattuna 1-8/13 toteutuneeseen ,62 Ulkopuolisia lyhytaikaisia sijaisia Vastuualuejohtajat voidaan käyttää vain vastuualuejohtajan luvalla poikkeustapauksissa lokakuujoulukuussa Jos ulkopuolisia keikkalaisia on pakko käyttää, keikkalaisten työvuoron pituus on määritettävä tarkasti eikä se saa ylittää kahdeksaa tuntia, jotta ei synny ylityötä ,14 Vuokralääkäreiden käyttöä Vastuualuejohtajat vähennetään ,35 Palkattomiin omiin lomiin suhtaudutaan myönteisesti ellei aiheuta haittaa liikelaitoksen Vastuualuejohtajat, hallinnon esimiehet palvelutuotannolle ,14 Johtavan ylihoitajan virkaa ei täytetä loppuvuoden aikana ,23 Radiologia MK-vuokrarekan käyttöä vähennetään Radiologia Kehittämisinsinöörin vakanssia ei täytetä loppuvuoden aikana ,23 LT Osa-aikaeläkkeelle siirtyvän ylilkri:n 40%:n vakanssia ei täytetä KNF loppuvuoden aikana ,09 Erikoislkri ja erikoistuva lkri tekevät 80%:n työaikaa 9-12/ ,12 KNF Erikoistuvan lkrin 50% osuus pidetään avoinna joulukuussa ,04 KNF Tilakustannuksia saadaan alennettua, kun KNF toiminnot siirtyvät KNF lokakuussa Tammiharjun tiloista Lohjan sairaalaan Osastonlkrin 1 kk palkaton tutkimusvapaa ,08 KFI Professorin/ylilääkärin virkaa ei täytetä loppuvuoden aikana ,15 KFI Eräitä hoitajien vakansseja ei täytetä loppuvuoden aikana, säästö yhteensä KFI 6,5 kk työpanos ,49 SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,93

13 HUSLAB ulk. kalustekulut inä ulk. koulutuskulut toimivat ulk. jätehuoltopalvelut vastuualuejohtajat ulk. vuokrakulut ja ulk. muut koneet ja laitteet hallinnon ulk. toim.- ja at.palv (ei ATK) esimiehet ulk. muut kuljetuspalvelut toimitusjohtajan poistot / budjetoitua alhaisempi ohjeistuksella investointitaso. Poistosäästöistä on eliminoitu sovitun 10%:n investointien säästötavoitteen mukainen kulunsäästövaikutus. SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT Oheiset säästötavoitteet on johdettu tammi-heinäkuun kumulatiivisten toteuma- ja talousarviolukujen poikkeamista. Loppuvuoden sopeuttamistoimenpiteiden euromääräiset summat on saatu kaavalla: TA 2013+/-poikkeama (tammi-heinäkuu) arvioitu säästötavoite/ sopeuttamistoimenpide=ennuste 2013 Myyntituottojen ennustetut budjettiylitykset eivät mahdollista lisäsäästöjä volyymisidonnaisten kulujen osalta (mm. sairaanhoidolliset palvelujen ostot, tutkimuskapasiteetti-/käyttökorvauskulut, veri- ja verivalmisteostot, laboratoriotarvikkeet ja osin myös ATK-kulut). Säästötavoitteet näissä kuluerissä olisivat vahvasti ristiriidassa ennakoidun myyntikehityksen kanssa. Muiden ei-volyymisidonnaisten ulkoisten kuluerien osalta toteumien ja budjettilukujen välisten poikkeamien oletetaan keskimäärin pysyvän tarkasteluajankohdan (1-7) tasolla. Henkilöstökulujen hallinta on HUSLABissa hyvässä kunnossa. Euromääräisiä lisäsäästöjä tammi-heinäkuun tilanteeseen nähden on hyvin vaikea löytää, eikä niitä ole tästä syystä otettu myöskään mukaan sopeuttamistoimenpiteisiin. Esitetyillä säästötavoitteilla ei ole myöskään suoranaista vaikutusta henkilötyövuosiin. Lukuisia rationointitoimenpiteitä on tehty pitkin vuotta ja tehdään myös loppuvuodesta henkilöstökulubudjetin alittamisen varmistamiseksi. Mm. erilaisten työvuorojärjestelyjen avulla pyritään loppuvuodesta vähentämään keikkalaisten tarvetta. Myös mahdollisista loppuvuoden kliinisten toimintojen sulkusuunnitelmista uskotaan olevan apua erityisesti lisätyökustannusten karsimisessa. Nämä sairaanhoitoalueiden sopeuttamistoimenpiteet pyritään huomioimaan myös HUS- LABin henkilöstön loppuvuoden lomasuunnitelmissa. HUSLABin henkilöstö pyrkii kuitenkin käyttämään kertyneitä lomapäiviä loppuvuodesta mahdollisimman paljon vaikka kliinisessä toiminnassa ei merkittäviä muutoksia tapahtuisikaan.

14 HUS-Desiko vaikutus 9/2013 Eräiden avointen vakanssien täyttämättä jättäminen ,4 toimitusjohtaja Asiakkaan toiminnan supistukset ja lisätöiden vähentyminen vastuualueen johtaja Palkattomat työvapaat vastuualueen johtaja Työvuorosuunnittelun tehostaminen ,2 vastuualueen johtaja Muut toimenpiteet vastuualueen johtaja Ulkoisen myynnin lisäys suunnittelupäällikkö SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,6 HUS-Logistiikka Toimitilojen vähentäminen 70 Toimitusjohtaja Hyvinkään varaston lakkauttaminen 30 1,4 Logistiikkapäällikk Ajojärjestelijän vakanssin täyttämisen lykkääminen 15 0,3 Kuljetuspäällikkö Kehittämispäällikön sijaisuutta ei täytetä 3 kk 18 0,2 Toimitusjohtaja SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,9 Hyvinkään varaston lakkauttaminen, tilat siirtyvät Ravitsemispalvelut Oy:n käyttöön, Lastenlinnan tiloista luopuminen. Huomioitavaa on, että kliinisen toiminnan supistukset eivät usein vaikuta tukipalvelujen tarpeeseen. Esim. Hyksin operatiivisen lopettaessa kahdeksi viikoksi päiväkirurgisen toiminnan (yksikön leikkaustoiminnasta 41 %), ei vaikuta millään tavalla sairaankuljetustoimintaan. Päiväkirurgisiin leikkauksiin tullaan ja mennään "kävellen".

15 HUS-Servis HUS-Servisin euromääräisesti merkittävin sopeutuserä loppuvuodelle tulee olemaan vuokrien lasku n. 180 t, mistä valtaosa tulee aiheutumaan Servisin toimintojen keskittämisestä Kalasatamaan. Lisäksi vuokrasäästöjä tulee loppuvuonna syntymään arkistojen toimipaikkojen lopettamisesta ja keskittämisestä. Noin 170 t sopeuttamistoimenpiteistä tulee koostumaan henkilöstöresurssien tehostamisesta, mikä tulee kohdistumaan tekstinkäsittelyyn, asiointipalveluihin, henkilöstöpalveluihin sekä liikelaitoksen johtoon. Talouspalveluihin tehostamista ei voida kohdistaa, koska ERP-projektin kulut jäävät Servisin maksettavaksi ja näin ollen henkilöstöresurssit ovat jo lähtökohtaisesti hyvin rajalliset. Loput noin 25 t sopeuttamistoimenpiteistä koostuu henkilöstöpalveluiden lisämyynnistä ulkopuolisille asiakkaille. Lisämyynti tulee koostumaan muun muassa hoitohenkilöstön lääkehoitokursseista, jotka järjestetään verkko-opiskelumoduuleina. Ravioli vaikutus Henkilöstökulut Palveluiden ostot Aineet,tarvikkeet,tavarat Ulkoisten kulujen nettolisäys SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT Henkilöstökustannusten säästö saavutetaan lisä- ja ylitöiden vähenemisellä sekä epämukavan työajan korvausten vähentämisellä. Sairauspoissaolojen vähennys sekä joulunajan sulkujen aiheuttamalla henkilökunnan määrän sopeuttamisella tämä on mahdollista. Elintarvikekustannuksia säästetään vielä lisäämällä hävikin hallintaan liittyvää seurantaa keittiön omien toimintojen lisäksi osastoilla ja lounasravintoloissa. Ulkoisten tulojen lisäys saavutetaan mm Raaseporin kaupungille myytävillä lisäpalveluilla.

16 Tietohallinto vaikutus Henkilöstömenosäästöt: Kahden henkilön vakanssin täyttämättä jättäminen loppuvuodek tulosyksikön johtajat Varallaolon muutokset ,4 vastuualuejohtaja Palveluostosäästöt: Henkilövuokrauksen vähentäminen Posivireeltä vastuualuejohtaja Vanhojen järjestelmien levyjärjestelmä yp:n irtisanominen vastuualuejohtaja XDS-levyjärjestelmän käyttöönoton nopeuttaminen vastuualuejohtaja Sovelluspalvelimien kotiuttaminen vastuualuejohtaja SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT ,4 Annettu lisäsopeuttamistavoite 77 Teur, Tietohallinto ehdottaa 100 Teur. Tilakeskus Tarpeettoman omaisuuden myynti 9 Kiinteistöjohtaja SOPEUTTAMISTOIMENPITEET YHT

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014 1 HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014 Henkilöstötoimikunnan kokous 19.11.2013 Outi Sonkeri ja Terhi Karppinen *Henkilötyövuodet on otettu tulosyksiköiden syksyllä 2013 käydyistä toiminnan ja talouden seurantakokouksien

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS-SAIRAANHOITOALUE

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS-SAIRAANHOITOALUE HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TULOSYKSIKÖIDEN VUOSITASON TOIMINTASUUNNITELMAT (talousarviovuoden kehittämisohjelma) Tulosalueen/-yksikön strategisista

Lisätiedot

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 07.06.2016 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 21 14.04.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HELMIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 21 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-helmikuun 2015

Lisätiedot

Yhteenveto HYKS:n keskeisistä tuotanto- ja talousluvuista 1-6/2016

Yhteenveto HYKS:n keskeisistä tuotanto- ja talousluvuista 1-6/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 35 23.08.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-KESÄKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 35 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-kesäkuun 2016 seurantaraportin

Lisätiedot

HUS 24.4.2014. Yksiköiden johdon esittämät toimenpiteet, joihin on ryhdytty tai jotka toteutetaan mahdollisten poikkeamien johdosta

HUS 24.4.2014. Yksiköiden johdon esittämät toimenpiteet, joihin on ryhdytty tai jotka toteutetaan mahdollisten poikkeamien johdosta HUS 24.4.2014 Tammi-maaliskuun raportointi Yksiköiden johdon esittämät toimenpiteet, joihin on ryhdytty tai jotka toteutetaan mahdollisten poikkeamien johdosta HYKS Erikoissairaanhoidon palvelukysyntä

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 23 03.05.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-MAALISKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 23 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-maaliskuun

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta

HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta 22.11.2016 Liite 2 HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN 2017 VAKANSSIMUUTOKSET Liite 2a Liite 2b Liite 2c Liite 2d Perustettavat ja lakkautettavat toimet (nimikemuutokset) Perustettavat

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN JA UUDENMAAN Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 PAIKALLINEN SOPIMUS LÄÄKÄREIDEN NS. KLIINISEN LISÄTYÖN JA MUUN HENKILÖSTÖN TÄHÄN LIITTYVÄN TAI RINNASTETTAVAN TYÖN KORVAUSPERUSTEET 1 Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) HUS:n vuodeosastoaineiston kuvaukset

Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) HUS:n vuodeosastoaineiston kuvaukset VeTe Vetovoimainen ja terveyttä edistävä terveydenhuolto Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) HUS:n vuodeosastoaineiston kuvaukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, HUS hoitotyö

Lisätiedot

Tiukilla mennään Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2015 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä

Tiukilla mennään Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2015 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Tiukilla mennään Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2015 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Mervi Flinkman Työvoimapoliittinen asiantuntija, sh, TtT Yhteiskuntasuhteet

Lisätiedot

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN

SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN HUS Helsingin yliopistollinen sairaala SUUREN ORGANISAATION JOHTAMINEN Juha Tuominen 23.5.2019 HUS lukuina 2018 LIIKEVAIHTO 2,3 mrd. 1/3 24:n jäsenkunnan asukkaista käytti HUSin palveluja 2 500 sairaansijaa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU /02/02/00/08/2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU /02/02/00/08/2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 46 25.10.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUMA TAMMI-SYYSKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 46 HYKS-sairaanhoitoalueen tammi-syyskuun 2016 seurantaraportin

Lisätiedot

HUS:n toiminnan arvioinnista

HUS:n toiminnan arvioinnista HUS:n toiminnan arvioinnista Reijo Salmela, LKT, THT, dos. Arviointijohtaja HUS, Ulkoisen tarkastuksen yksikkö 15.11.2012 Arviointiyhdistyksen keskustelufoorumi 1 Vuosibudjetti noin 1,7 miljardia euroa

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 31 09.06.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 31 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

Polikliiniseen hoitoon odottavat potilaat 2) > 3 kk ,9% Kaikki ,4% 140

Polikliiniseen hoitoon odottavat potilaat 2) > 3 kk ,9% Kaikki ,4% 140 KUUKAUSIRAPORTTI 1-10/2015 1 (6) Tunnusluvut Palvelutuotanto Tot. TA Tot. 1-10/2015 1-10/2015 1-10/2014 Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos 10,6% 8,7% Psykiatrian hoitopäivät, lkm 1) 8 236 9 416-12,5%

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 58 22.11.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 58 Lautakuntaa informoidaan tässä kokouksessa

Lisätiedot

Sosterin rakennemuutos ja portaaton hoitomalli. Keskushallinto Pekka Martikainen

Sosterin rakennemuutos ja portaaton hoitomalli. Keskushallinto Pekka Martikainen Sosterin rakennemuutos ja portaaton hoitomalli Keskushallinto Pekka Martikainen 21.11.2014 SOSTERIN TA-15 HENKILÖSTÖMUUTOKSET ESH Tulosalueella yksiköiden välisiä sisäisiä siirtoja: 23 sh Kuntalaskutus

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI 1 RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI Hallituksen alainen toiminta Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö Yhteiset palvelut Toiminta sopeutuu talousarvion 2007 voimavaroihin vähentämällä

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 62 24.11.2015 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-LOKAKUU 2015 9/00/02/00/02/2015 HYKS 62 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja

Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit. Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Yhtymävaltuuston perehdytysseminaari 16.8.2017 Sairaanhoitopiirin henkilöstöresurssit Timo Tammilehto Henkilöstöjohtaja Sairaanhoitopiirin virkojen ja toimien määrän kehitys vuosina 2011 2016 2011 2012

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN KELA-KORVAUSHAKEMUS TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSISTA 2012 HUS-TYÖTERVEYDEN TOIMINTAKERTOMUS 2012

TYÖNANTAJAN KELA-KORVAUSHAKEMUS TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSISTA 2012 HUS-TYÖTERVEYDEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 TYÖNANTAJAN KELA-KORVAUSHAKEMUS TYÖTERVEYSHUOLLON KUSTANNUKSISTA 2012 HUS-TYÖTERVEYDEN TOIMINTAKERTOMUS 2012 Leena Forss-Latvala Johtava työterveyslääkäri HUS-Työterveys Henkilöstötoimikunta 13.6.2013

Lisätiedot

Medisiinisen hoidon tulosalue. 10.4. 2013 Valtuustoseminaari

Medisiinisen hoidon tulosalue. 10.4. 2013 Valtuustoseminaari Medisiinisen hoidon tulosalue 10.4. 2013 Valtuustoseminaari Medisiinisen hoidon tulosalue Toiminta-ajatus Tulosalue vastaa fysiatrian, ihotautien, keuhkosairauksien, kuntoutuksen, kliinisen neuro-fysiologian,

Lisätiedot

Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä

Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2014 Tehyläisten pääluottamusmiesten näkemyksiä Mervi Flinkman Työvoimapoliittinen asiantuntija, sh, TtT Yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen

Lisätiedot

Ensihoidon järjestämismalli 2012 alkaen (luonnos) MM 07.04.2011

Ensihoidon järjestämismalli 2012 alkaen (luonnos) MM 07.04.2011 Ensihoidon järjestämismalli 2012 alkaen (luonnos) MM 07.04.2011 Th-laki (päivystys ja ensihoito) 40 Ensihoitopalvelun järjestäminen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on järjestettävä ensihoitopalvelu yhteistyössä

Lisätiedot

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA

ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA VALTUUSTO 12 15.06.2016 ESITYS HUS-KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2016 TALOUSARVION MUUTTAMISESTA 312/02/02/00/01/2015 VALT 12 HUS:n valtuusto hyväksyi kokouksessaan 16.12.2015 ( 44) vuoden 2016-2018 talousarvion

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 41 27.09.2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-ELOKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS 41 Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden ennusteita kliinisissä hoitopalveluissa vuonna 2016. Leena Setälä, paj 23.2.2016

Toiminnan ja talouden ennusteita kliinisissä hoitopalveluissa vuonna 2016. Leena Setälä, paj 23.2.2016 Toiminnan ja talouden ennusteita kliinisissä hoitopalveluissa vuonna 2016 Leena Setälä, paj 23.2.2016 Esityksen sisältö palvelujen kysynnän kehitys ja ennuste sen muutoksista 2016 tuotannon tarpeet, hoitotakuutilanne

Lisätiedot

Liite Talousarviomuutos syksy 2018

Liite Talousarviomuutos syksy 2018 Liite Talousarviomuutos syksy 2018 TulojenVähennykset Tili Varaus Toteuma 1-6 kk Vähennys Perhe- ja sosiaalipalvelut tili 3238 126 300 15 600 100 000 Vanhus- ja vammaisplavelut tili 3223 9 360 100 4 557

Lisätiedot

KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 7 20.01.2015 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET 11/00/02/00/02/2015 HYKS 7 Kuntalain 51 :ssä säädetystä asian ottamisesta ylemmän

Lisätiedot

TALOUDEN SOPEUTUSOHJELMA

TALOUDEN SOPEUTUSOHJELMA TILANNE sitovat nettokulut ovat ylittyneet tammi-heinäkuussa 2,3 %, mikäli sama tilanne säilyy vuoden loppuun saakka, on ylitys n. 35 M. Yksiköiden ennuste on tätäkin suurempi, yli 40 M. Johtoryhmän tavoite

Lisätiedot

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ 60 ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ Ulkoiset tuotot yht. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 TOIMINTATUOTOT YHT. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 Ulkoiset kulut yht. -51 982 441,00-56 182 441,00-4

Lisätiedot

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 4.12.2013 ja se on voimassa 1.1.2014 alkaen. Lisäykset (kursivoituna) johtokunta 5.2.2014 YLEISET

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015 Siilinjärven kunta Muutostalousarvio 2015 Tuloslaskelma (ulkoinen, 1000 euroa) Muuto Muuto Muutos s s Muutos % TP 2013 TA 2014 TA 2015 TA 2015 euroa % MB-15/Ta-14 TOIMINTATULOT 19 489 18 856 18 920 18

Lisätiedot

88 09.12.2014 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

88 09.12.2014 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 88 09.12.2014 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS 88 Kuntalain 51 :ssä säädetystä asian ottamisesta ylemmän toimielimen käsiteltäväksi

Lisätiedot

Henkilöstökertomus 2014

Henkilöstökertomus 2014 Henkilöstökertomus 2014 Sairaanhoitopiirin valtuusto 8.6.2015 Juha Jääskeläinen Henkilöstöjohtaja Henkilöstökertomus 2014 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän 17. henkilöstökertomus henkilöstökertomuksen

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TULOSYKSIKÖIDEN KS2016 KEHITTÄMISTOIMENPITEIDEN TOIMINNALLISTAMINEN (talousarviovuoden kehittämisohjelma).

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TULOSYKSIKÖIDEN KS2016 KEHITTÄMISTOIMENPITEIDEN TOIMINNALLISTAMINEN (talousarviovuoden kehittämisohjelma). HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS-SAIRAANHOITOALUE HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TULOSYKSIKÖIDEN KS2016 KEHITTÄMISTOIMENPITEIDEN TOIMINNALLISTAMINEN (talousarviovuoden kehittämisohjelma). Tulosalueen/-yksikön

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018 Yhtymähallitus 30.10. 156 LIITE 1 OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Sairaanhoidossa saapuneiden lähetteiden määrät sekä käyntimäärät ovat lisääntyneet edelliseen

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 2/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 2/2016 TA 2/2016 TOT 2/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014-2016 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71 Alla olevassa taulukossa: TA2015 = talousarviokirj. sisältyvät toimenpiteet

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 1/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 1/2016 TA 1/2016 TOT 1/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö

Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto. Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Katsaus : Keski-Suomen sotetuotanto Esittely: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Palvelutuotantotyöryhmä 13.4.2016 Asko Rytkönen Kehittämispäällikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Maan viidenneksi suurin

Lisätiedot

Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) polikliinisen aineiston HUS:n aineiston kuvaukset

Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) polikliinisen aineiston HUS:n aineiston kuvaukset VeTe Vetovoimainen ja terveyttä edistävä terveydenhuolto Henkilöstövoimavarojen hallinta osahankkeen (VeTeHH) polikliinisen aineiston HUS:n aineiston kuvaukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖHALLINNON TOIMINTAOHJEET

HENKILÖSTÖHALLINNON TOIMINTAOHJEET HENKILÖSTÖHALLINNON TOIMINTAOHJEET Kaupunginhallitus 23.01.2017 24 1 Sisällys 1. Täyttölupamenettely 3 Tehtävän vakinainen täyttäminen 3 Tehtävän määräaikainen täyttäminen 3 Sijaisten palkkaaminen 4 Sisäiset

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä Talousjohtaja Tero Mäkiranta

Kokouspäivämäärä Talousjohtaja Tero Mäkiranta Sivu 1 SATSHP/407/02.02.02/2018 59 TOIMINNAN JA TALOUDEN KATSAUS 1-3 KK/2018 Talousjohtaja Tero Mäkiranta 18.4.2018 Talousjohtajan katsaus sairaanhoitopiirin tammi-maaliskuun 2018 toimintaan ja talouteen:

Lisätiedot

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71 Alla olevassa taulukossa: TA = talousarvioon sisältyvät toimenpiteet TOT = merkitään

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN MÄÄRÄAIKAISOHJE 8 /2008 1 (4) SAIRAANHOITOPIIRI Konsernihallinto 5.11.2008

HELSINGIN JA UUDENMAAN MÄÄRÄAIKAISOHJE 8 /2008 1 (4) SAIRAANHOITOPIIRI Konsernihallinto 5.11.2008 HELSINGIN JA UUDENMAAN MÄÄRÄAIKAISOHJE 8 /2008 1 (4) ILTA- JA LAUANTAITYÖNÄ TAPAHTUVAN JONOJEN PURKUTYÖN KORVAUSPERUSTEET 1 Johdanto Tämä ohje kumoaa yleiskirjeet 12/2004 ja 2/2005. Hoidon saatavuutta,

Lisätiedot

HUSLABIN TULEVAISUUDEN ORGANISAATIO

HUSLABIN TULEVAISUUDEN ORGANISAATIO HUSLABIN TULEVAISUUDEN ORGANISAATIO SKKY ry:n ja Sairaalakemistit ry:n syyskoulutuspäiv ivät t 31.10.2013 Toimitusjohtaja Piia Aarnisalo, HUSLAB 31.10.2013 1 SUOMEN JOHTAVA KLIINISTEN LABORTORIOPALVELUIDEN

Lisätiedot

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut Palvelupisteiden poikkeavat aukioloajat vuonna 2018 Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut Vastaanottopalvelut Vastaanottotoiminta Kokkola Koivuhaan vastaanotto 03.04. 06.04.18 suljettu 25.06. 27.07.18 suljettu

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (12) AIKA 04.06.2015 klo 18:00-19:40 PAIKKA Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone, 1. kerros KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 18 AJANKOHTAISKATSAUS 4 19

Lisätiedot

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014-2016 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71 Alla olevassa taulukossa: TA2015 = talousarviokirj. sisältyvät toimenpiteet

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016

TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 1-7/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-7/2016 TA 1-7/2016 TOT 1-7/2015 % TOT/ TA TOT/EDV Hoito- ja yleistarvikkeet 92 458 87 158 89 285 6,1 % 3,6

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (15) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (15) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 (15) AIKA 12.02.2015 klo 18:00-19:45 PAIKKA Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 AJANKOHTAISKATSAUS 4 2 KUNTALAIN

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll.

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen kunnanjohtaja koulutusjohtaja fil.maist. kouluneuvos vanh.huollon pääll. sivu 1(9) nro 3/2009 Elin: Hallitus Aika: 16.2.2009 klo 9.00 10.35 Paikka: Päätöksentekijät Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone, R 0, Vaasan keskussairaala Gun Kapténs Per Hellman, varapj. Jan Erik Granö

Lisätiedot

Neurologian toimintojen henkilöstön siirtyminen Helsingin kaupungilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle

Neurologian toimintojen henkilöstön siirtyminen Helsingin kaupungilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle SIIRTYMÄSOPIMUS 1 Neurologian toimintojen henkilöstön siirtyminen Helsingin kaupungilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntayhtymälle 1 Yleistä Neurologian osasto- ja poliklinikkatoiminnot

Lisätiedot

KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HALLITUS 1 26.01.2015 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET 27/00/02/00/01/2015 HALL 1 Hallitus päätti kokouksessaan 11.12.2014 179 käyttää otto-oikeutta toimitusjohtajan

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottamissuunnitelma ja toimenpideohjelma vuosille 2014-2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottamissuunnitelma ja toimenpideohjelma vuosille 2014-2018 Kiteen kaupungin talouden tasapainottamissuunnitelma ja toimenpideohjelma vuosille 2014-2018 Kiteen kaupunki Talouden tasapainottamissuunnitelma ja toimenpideohjelma vuosille 2014-2018 1 (5) Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimintasääntö

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimintasääntö Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen toimintasääntö Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 2.2.2017 ja se on voimassa 1.3.2017 alkaen. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

Nimi nimike klo lisätiedot

Nimi nimike klo lisätiedot Pöytäkirja TPD-KOKOUS Lohjan sairaanhoitoalue, NaLa henkilökunta Aika: 24.3.2010 klo 7.30 8.40 Paikka: Lohjan sairaala, os. 2 taukotila Osallistujat: Nimi nimike klo lisätiedot Liisa Astala henkilöstöpäällikkö

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 5/ (13) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. krs

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 5/ (13) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. krs HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (13) AIKA 17.09.2015 klo 18:00-19:35 PAIKKA Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. krs KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 33 AJANKOHTAISKATSAUS 4 34 KUNTALAIN

Lisätiedot

Hoitotyö. Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari

Hoitotyö. Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari Hoitotyö Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari 16.8.2017 Esityksen sisältö Hoitohenkilökunta ja työn luonne Hoitohenkilökunnan riittävyys ja rekrytointi Rafaela-hoitoisuusluokitusjärjestelmä

Lisätiedot

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa

Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa Talouden tasapainottamiseen liittyvät toimenpiteet 2014 Talouden tasapainottamisohjelma hyväksytty valtuustossa 4.11.2013 71 Alla olevassa taulukossa: TA = talousarvioon sisältyvät toimenpiteet TOT = merkitään

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen,

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 121 251/01.01.01.00/2016 Vakansseista luopuminen Kuntayhtymän hallitus 121 Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen@kuh.fi,

Lisätiedot

Hallituksen seminaari Kari Janhonen Talousjohtaja

Hallituksen seminaari Kari Janhonen Talousjohtaja Hallituksen seminaari 26.09.2017 Kari Janhonen Talousjohtaja Alijäämän kattaminen 2016 2017 2018 2019 Ylijäämä 0,9 0,8 2,0 1,0 PS 24 3,0 Myynti 2,6 Kum. alijäämä -9,4-5,6-3,6 0,0 24.10.2017 2 Talousarvio

Lisätiedot

Kliinisten hoitopalvelujen tuottavuustoimet, vuoden 2016 raamiin sopeuttaminen ja sen aiheuttamat riskit

Kliinisten hoitopalvelujen tuottavuustoimet, vuoden 2016 raamiin sopeuttaminen ja sen aiheuttamat riskit Kliinisten hoitopalvelujen tuottavuustoimet, vuoden 2016 raamiin sopeuttaminen ja sen aiheuttamat riskit Leena Setälä, paj KYS Kliiniset hoitopalvelut Sairaanhoitopiirien vertailussa PSSHP:n toimintakulut

Lisätiedot

Tuottavuusohjelma: henkilöstöohjelmien toteutuminen

Tuottavuusohjelma: henkilöstöohjelmien toteutuminen Tuottavuusohjelma: henkilöstöohjelmien toteutuminen Marja Hietamäki 25.9.2014 24.9.2014 1 Henkilöstö Nettotyöpanos tammi elokuu 2013/2014 2013 2014 Muutos Ennuste 2014 Kaikki 3009,8 3003,1-6,7-36,3 Vakinaiset

Lisätiedot

Operatiivisen hoidon tulosalue kir.yl/ taj. Kyösti Haataja

Operatiivisen hoidon tulosalue kir.yl/ taj. Kyösti Haataja Operatiivisen hoidon tulosalue kir.yl/ taj. Kyösti Haataja TULOSYKSIKÖT MEDISIININEN HOITO sisätaudit ja ihotaudit OPERATIIVINEN HOITO SAIRAANHOID.PALVELUT kirurgia patologia keuhkosairaudet neurologia

Lisätiedot

Tyks-Sapa-liikelaitoksen toimintasääntö

Tyks-Sapa-liikelaitoksen toimintasääntö Tyks-Sapa-liikelaitoksen toimintasääntö Sairaanhoidollisten palveluiden liikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 20.11.2014 125 ja se on voimassa 1.1.2015 alkaen. YLEISET MÄÄRÄYKSET

Lisätiedot

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto

VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto VUOSI 2012 Tilinpäätöksen yhteenveto Hoitopalvelut Tilinpäätös 2012 11.2.2013 Tuotettujen palvelujen määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, lukuun ottamatta hoitopäiviä, joiden määrä väheni suunniteltua

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 7/ (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 7/ (12) SAIRAANHOITOPIIRI. Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 (12) AIKA 26.11.2015 klo 17:15-19:05 PAIKKA Porvoon sairaala, lautakunnan kokoushuone 1. kerros KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 45 SELVITYS HENKILÖKUNNAN SAIRAUSLOMISTA

Lisätiedot

Toiminnan ja talouden seurantaraportti 20.8.2015

Toiminnan ja talouden seurantaraportti 20.8.2015 Hallitus 7.9.2015, OHEISMATERIAALI 3 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 20.8.2015 7/ 2015 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Sisällysluettelo Johdon yhteenveto 2 Tunnusluvut 7 Palveluiden kysyntä 9 Sairaanhoidollinen

Lisätiedot

Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/ (6) Tunnusluvut

Lohjan sairaanhoitoalue Raimo Kekkonen/Eero Mämmelä KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/ (6) Tunnusluvut KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 1 (6) Tunnusluvut KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 2 (6) KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 3 (6) Tuloslaskelma ja sitovat nettokulut KUUKAUSIRAPORTTI 1-3/2016 4 (6) Toimintatuottojen ja kulujen

Lisätiedot

Kymmenen vuotta tähärellistä työtä

Kymmenen vuotta tähärellistä työtä Kymmenen vuotta tähärellistä työtä 16.11.2017 Anne Risikko, rekrytointipäällikkö www.epshp.fi 0 Varahenkilöstön historiaa varahenkilöstön määrä kasvoi 2000-luvun alku vuosina vakinaistamisperusteena käytettiin

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

24 19.03.2013 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

24 19.03.2013 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 24 19.03.2013 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET 650/00/02/00/02/2012 HYKS 24 HYKS-sairaanhoitoalueen johtajan päätökset 28, 21.2.2013

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Hyväksyjä: Kuntayhtymän johtaja Hall 20.11.2012 Valt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1. Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

ENEMMÄN AIKAA JA LAATUA: KOKEMUKSET HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖSTÄ

ENEMMÄN AIKAA JA LAATUA: KOKEMUKSET HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖSTÄ ENEMMÄN AIKAA JA LAATUA: KOKEMUKSET HOITOTYÖN PALVELUYKSIKÖSTÄ Terveys ja talous päivät 15.-16.9.2016 Anne Kantanen, Palveluyksikköjohtaja, Ylihoitaja, Hoitotyön palveluyksikkö, KYS 5.9.2016 1 HOITOTYÖN

Lisätiedot

Toimintakulut 2011/ Toimintatuotot 2011/

Toimintakulut 2011/ Toimintatuotot 2011/ Osavuosikatsaus tammi-marraskuu 211 Mb 211 Ennuste Liikevaihto 79 224 752 73 135 176 92,3 8 862 68 72 719 384 89,9 1, 43 321 768 39 264 98 9,6 1, Liikeylijäämä / -alijäämä 1 597 226 ####### Sisäiset kulut

Lisätiedot

Palvelualueiden näkymät 2017 PA10

Palvelualueiden näkymät 2017 PA10 Palvelualueiden näkymät 2017 PA10 2.3.2017 1 Pa10 Hoitopalvelujen myynti 350 000 000 6,2 % 4,5 % 7,4 % +8,4 % 3 308 037 2 538 121 4 367 476 5 334 431-600 000 300 000 000 250 000 000 53 078 580 56 386 617

Lisätiedot

Tilinpäätös 2007 / määrärahaylitykset Kv 17.3.2008 14, liite 8 Kh 3.3.2007 62, liite 3 Käyttötalous

Tilinpäätös 2007 / määrärahaylitykset Kv 17.3.2008 14, liite 8 Kh 3.3.2007 62, liite 3 Käyttötalous / määrärahaylitykset Kv 17.3.2008 14, liite 8 Kh 3.3. 62, liite 3 Käyttötalous Tulosalue HENKILÖSTÖ- HALLINTO -1 050 333 110 000-940 333-1 369 682 142 595-1 227 087-319 350 32 595-286 755 Toimintakulut

Lisätiedot

4 / 2014 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 26.5.2014

4 / 2014 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 26.5.2014 Hallitus 9.6.2014, OHEISMATERIAALI 8 4 / 2014 Toiminnan ja talouden seurantaraportti 26.5.2014 HUS Yhtymähallinto, Talousjohto Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Johdon yhteenveto... 3 Tunnusluvut...

Lisätiedot

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut Suunnitelma palvelupisteiden poikkeavista aukioloajoista vuonna 2019 Ennakoimattomien tilanteiden mukaan vastuualuejohtajalla on oikeus poiketa alkuperäisestä poikkeavien aukioloaikojen suunnitelmasta.

Lisätiedot

Terveydenhuollon ammattihenkilöstön tarve ja koulutustavoitteet HUS:ssa ja Hyksin erityisvastuualueella 2025

Terveydenhuollon ammattihenkilöstön tarve ja koulutustavoitteet HUS:ssa ja Hyksin erityisvastuualueella 2025 Terveydenhuollon ammattihenkilöstön tarve ja koulutustavoitteet HUS:ssa ja Hyksin erityisvastuualueella 2025 HUS opettaa ja tutkii 23.4.2013 Kaarina Torppa, hallintoylihoitaja, TtT Terveydenhuollon ammattihenkilöstön

Lisätiedot

Liite nro 9, Hallitus Carea

Liite nro 9, Hallitus Carea Liite nro 9, Hallitus..209 toimitusjohtaja Annikki Niiranen 0.2.208 79 / 208 4.2.208 82 / 208 8.2.208 83 / 208 8.2.208 85 / 208 9.2.208 86 / 208 9.2.208 87 / 208 2.2.208 88 / 208 3.2.208 89 / 208 3.2.208

Lisätiedot

Kunta-alan työmarkkinakatsaus. Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 23.8.2013

Kunta-alan työmarkkinakatsaus. Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 23.8.2013 Kunta-alan työmarkkinakatsaus Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 23.8.2013 KT Kuntatyönantajat KT Kuntatyönantajat on kunta-alan työnantajajärjestö. Se ajaa kuntien ja kuntayhtymien etuja työmarkkinoilla.

Lisätiedot

Vuoroin vieraissa, lainahoitaja auttaa kiireessä. Lainahoitajamallin eteneminen Keski- Suomen sairaanhoitopiirissä hoitohenkilöstössä

Vuoroin vieraissa, lainahoitaja auttaa kiireessä. Lainahoitajamallin eteneminen Keski- Suomen sairaanhoitopiirissä hoitohenkilöstössä Vuoroin vieraissa, lainahoitaja auttaa kiireessä Lainahoitajamallin eteneminen Keski- Suomen sairaanhoitopiirissä hoitohenkilöstössä Esityksen sisältö Lainahoitajamallin käyttöönoton taustaa Lainahoitajamallin

Lisätiedot

HYVÄ HALLINTO JA VAKAA TALOUS HUIPPUTULOSTEN PERUSTANA

HYVÄ HALLINTO JA VAKAA TALOUS HUIPPUTULOSTEN PERUSTANA HYVÄ HALLINTO JA VAKAA TALOUS HUIPPUTULOSTEN PERUSTANA erikoissairaanhoito on dynaamisesti kehittyvä yhteiskunnallisen palvelun alue, kaikki uusiutuu viiden vuoden välein Tänään Harvardissa, huomenna HYKSissä

Lisätiedot

OPERATIIVINEN TOIMIALUE

OPERATIIVINEN TOIMIALUE KIRURGIA Operatiivinen osasto 22-08.01.2017 Sulku 03.07-13.08.2017 Operatiivinen osasto 21 Operatiivinen osasto 15 Kirurgian poliklinikka Preoperatiivinen yksikkö NAISTENTAUDIT JA SYNNYTYKSET Naistentautien

Lisätiedot

OPERATIIVINEN TOIMIALUE Toimipisteet Kevät 2014 Kesä 2014 Syksy ja joulu 2014

OPERATIIVINEN TOIMIALUE Toimipisteet Kevät 2014 Kesä 2014 Syksy ja joulu 2014 OPERATIIVINEN TOIMIALUE KIRURGIA Osasto 22 Osasto 20 Osasto 21 Sulku 30.06-03.08.14 (korvaava osasto entinen os 26) Osasto 15 Kirurgian poliklinikka Preoperatiivinen yksikkö NAISTENTAUDIT JA SYNNYTYKSET

Lisätiedot

19 17.03.2015 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

19 17.03.2015 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 19 17.03.2015 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS 19 Kuntalain 51 :ssä säädetystä asian ottamisesta ylemmän toimielimen käsiteltäväksi

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan ja Hyvinkään sairaanhoitoalueiden käyttö on Karkkilan osalta ollut vähäistä.

Länsi-Uudenmaan ja Hyvinkään sairaanhoitoalueiden käyttö on Karkkilan osalta ollut vähäistä. Lyhyet kommentit HUS:n palvelujen käytöstä tammi-syyskuu 2015 KARKKILA Elektiivisten lähetteiden kokonaislukumäärä oli syyskuun lopulla 1 346, mikä on 38 enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, mutta

Lisätiedot

HAKEMUS RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSTERVEYDENHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISEEN 1.6.

HAKEMUS RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSTERVEYDENHUOLLON YMPÄRIVUOROKAUTISEN PÄIVYSTYKSEN JÄRJESTÄMISEEN 1.6. Sosiaali- ja terveysministeriö Lääkintöneuvos Timo Keistinen Hallintoneuvos Anne Koskela Viitteet: Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä (annettu 23.9.2014)

Lisätiedot

SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS. Kustannuslaskenta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Virpi Alander

SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS. Kustannuslaskenta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Virpi Alander SAIRAALOIDEN HOITOTOIMINNAN TUOTTAVUUS Kustannuslaskenta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Virpi Alander Kustannusyhteyshenkilöiden työkokous 5.5.2010 HUS:n organisaatio Konsernihallinnon tulosalue

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

VeTe. Tunnuslukujen hyödyntäminen hoitotyön johtamisessa keskussairaalasairaanhoitopiirissä. VeTe- loppuseminaari Tampere-talo 6.9.

VeTe. Tunnuslukujen hyödyntäminen hoitotyön johtamisessa keskussairaalasairaanhoitopiirissä. VeTe- loppuseminaari Tampere-talo 6.9. Tunnuslukujen hyödyntäminen hoitotyön johtamisessa keskussairaalasairaanhoitopiirissä - loppuseminaari Tampere-talo 6.9.2011 Piia Astila-Ketonen, projektisuunnittelija, TtM Satakunnan sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

Yhtenevät kansalliset tunnusluvut hoitotyöhön

Yhtenevät kansalliset tunnusluvut hoitotyöhön Yhtenevät kansalliset tunnusluvut hoitotyöhön Sirpa Salin, projektipäällikkö, PSHPn Tarja Tervo-Heikkinen, projektipäällikkö, HH-osahanke Esityksen sisältö - -hanke, HH-osahanke - Osahankkeen tavoitteet

Lisätiedot

GEROPSYKIATRIAN SUUNNITELMAT RISTO VATAJA CAMILLA EKEGREN 30.4.2015 1

GEROPSYKIATRIAN SUUNNITELMAT RISTO VATAJA CAMILLA EKEGREN 30.4.2015 1 GEROPSYKIATRIAN SUUNNITELMAT RISTO VATAJA CAMILLA EKEGREN 30.4.2015 1 GERO-NEURO-PÄIHDEPSYKIATRIAN LINJA VASTAA Tertiäärisestä päihdepsykiatriasta mm kaksoisdiagnoosipotilaiden ja opioidikorvaushoitojen

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida.

KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/ (5) HUS-Logistiikka liikelaitos Jaakko Haapamäki. *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. KUUKAUSIRAPORTTI 1-11/2016 1 (5) Tukipalveluyksikön tunnusluvut Palvelutuotanto 1000 eur TOT 1-11/2016 TA 1-11/2016 *) Harpin raportointipuutteiden vuoksi, ei voida raportoida. TOT 1-11/2015 Vantaan kaupungin

Lisätiedot

84 27.11.2012 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET

84 27.11.2012 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 84 27.11.2012 KUNTALAIN 51 :N MUKAISTA OTTO-OIKEUSMENETTELYÄ VARTEN SAAPUNEET PÄÄTÖKSET 118/00/00/01/02/2012 HYKS 84 Hallintosäännön 33 :n ja hallituksen päätöksen 133,

Lisätiedot