Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina tiina.haapanen@edupori.fi. Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva eeva.lindfors@edupori.fi"

Transkriptio

1 1 KYLÄSAAREN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE HENKILÖSTÖ Kyläsaaren koulu, Mörtintie, PORI Tärkein yhteydenpitoväline vanhempien ja koulun välillä on Wilma. Puuttuvat/kadonneet tunnukset saa koulusihteeriltä. Rehtori Helavuori Timo faksi Koulusihteeri Nordlund Anne (ma, ke) Opettajainhuone Alkuopetuksen opettajainhuone HENKILÖKUNNAN YHTEYSTIEDOT Brusila Marko EO Eestelä Virpi vararehtori 2. B Helavuori Timo rehtori 6. B Kivi Sanna 5. B Kivimäki Maarit 1. A Hanna Sinisalmi 3. A Myllymäki Pia 5. A (kotinumero) Ranne Elina 3. B Ruohomäki Kirsi-Maria 1. B Tuominen Soile 4. lk Vuonokari Tapani 6. A Väre Sarianna 2. A Opettajien sähköposti on etunimi.sukunimi@edupori.fi Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina tiina.haapanen@edupori.fi Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva eeva.lindfors@edupori.fi Siivous Ovaska Raija raija.ovaska@pori.fi Keittiö Majalahti Marja kylasaari.keittio@pori.fi Leena Kiinteistönhoito Perttula Tomi Kiinteistönhoito päivystys Kouluterveydenhoitaja Katajamäki Katja Suuhygienisti Vironmäki Päivi Kuraattori Sari Kangasniemi Koulupsykologi Jussi Mäki-Tuuri

2 2 Iltis Jaana Kivenmäki Tanja Ruis OPETUS Kyläsaaren koulun toiminta-ajatus Kyläsaaren koulu kasvattaa ja ohjaa oppilaita oppimaan heidän omien edellytystensä mukaisesti. Tavoitteena on hyvinkäyttäytyvä, omatoiminen, tiedonhaluinen sekä itseään, toisia ja ympäristöään arvostava nuori. Opettajien, vanhempien ja koulun muun henkilökunnan yhteistyöllä luodaan oppilaille turvallinen ja viihtyisä koulu. Koulun omaleimaisuutta lisää laaja ja toiminnallinen pihaalue sekä virikkeellinen luonnonläheinen ympäristö. Ne tarjoavat elämyksiä ja toimintamahdollisuuksia yhteistoimintaan myös eri sidosryhmien kanssa. Kyläsaaren koulun painopiste-alueet lv ) Lähiluonnon huomioiminen 2) Oppilaiden osallisuus (omiin asioihin vaikuttaminen) 3) Opetussuunnitelmatyö 4) Hyvät tavat Työajat lukuvuonna Syysloma Joululoma Talviloma Pääsiäisloma

3 3 OPPILASHUOLTOA Luokanopettaja, koulun muu henkilökunta ja vanhemmat seuraavat oppilaan edistymistä ja kehittymistä. Luokanopettaja keskustelee mahdollisista pulmista huoltajan kanssa ja sopii jatkotoimenpiteistä. Tarvittaessa asiasta neuvotellaan eri tahojen kanssa esim. oppilashuoltoryhmässä. Tuen muodot Yleinen tuki Opiskelun yleisellä tuella tarkoitetaan kaikille oppilaille suunnattua tukea. Tärkeimmät yleisen tuen muodot, jotka voivat kuulua kaikille ovat jakotunnit, tukiopetus (tarvittaessa), eriyttäminen, joustavat ryhmittelyt ja osa-aikainen erityisopetus. Tehostettu tuki Jos näyttää, että yleisen tuen toimenpiteet eivät riitä, siirrytään tehostettuun tukeen. Tuki on suunnitelmallista, säännöllistä ja pidempiaikaista. Käytössä voi olla useita tukimuotoja samanaikaisesti, tukimuodot ovat pääsääntöisesti samoja kuin yleisen tuen tasolla. Erityinen tuki Mikäli tehostetun tuen palvelut eivät ole riittäviä, tehdään oppilaalle erityisen tuen päätös. Opetusta järjestettäessä arvioidaan, miten opetus ja mahdollisesti tarvittavat tukipalvelut voidaan järjestää. Oppilas voi opiskella joko integroituneena yleisopetuksessa tai pienluokassa. Moniammatillinen oppilashuoltoryhmä Oppilashuoltoryhmän tehtävänä on tukea oppilaan oppimista ja kasvua, opettajan työtä sekä vanhempien kasvatustyötä. Ryhmässä suunnitellaan tukitoimia niitä tarvitseville oppilaille. Työryhmä kokoontuu säännöllisesti kuukausittain. Kokouksessa läsnä ovat tarpeen mukaan rehtori, erityisopettaja, kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori, koulupsykologi sekä luokanopettaja. Kokoukseen kutsutaan tarvittaessa myös muita ammattihenkilöitä sekä vanhempien kasvatustyön tukemisessa myös oppilaan huoltajat. Oppilashuoltoryhmän pyrkimyksenä on luoda kouluyhteisöstä ja koulutiloista sellaisia, että niissä on hyvä ja turvallista opiskella ja kehittyä.

4 4 Kouluterveydenhoitaja Katja Katajamäki, p parittomat viikot ma ja ke klo 8-15 parilliset viikot ma ja ke klo 8-15 ja pe klo Muina aikoina tavoitettavissa Pihlavan terveysasemalta, p Koulupsykologi Jussi Mäki-Tuuri p Koulukuraattori Sari Kangasniemi p Hammashoito Suuhygienisti Päivi Vironmäki, p Suuhygienisti tarkistaa koululaiset, hammaslääkäri tekee tarvittavat hoidot. Tarkastusajat postitetaan koteihin. Vain huoltaja voi muuttaa hammashuoltoaikaa. Hoitolan ollessa suljettuna tai kiireellisissä tapauksissa voi ottaa yhteyttä lähihoitoloihin esim. Pihlavan hammashoitolaan. Koulutapaturma Koulutapaturma on kouluaikana tai koulumatkalla tapahtunut tapaturma. Ensiapu annetaan koululla. Tarvittaessa oppilas toimitetaan hoitoon terveyskeskukseen tai sairaalaan, jolloin ensisijainen saattaja on oppilaan huoltaja. Kotimatkalla sattuneesta tapaturmasta tulee ilmoittaa välittömästi koululle. Koulutapaturmat kuuluvat koulun vastuualueeseen ja näin oppilaalla on oikeus maksuttomaan hoitoon. Kaupunki ei korvaa yksityislääkärillä hoidettua tapaturmaa. Lapsen sairastuminen Oppilaan huoltaja vastaa sairastuneen lapsen hoidosta. Sairaana lasta ei tule lähettää kouluun. Oppilaan sairastuessa äkillisesti koulussa asiasta ilmoitetaan huoltajalle. Alle 10 vuotiaan lapsen huoltajalla on mahdollisuus saada kouluterveydenhoitajalta todistus lapsen sairaudesta. Terveydenhoitajalta voi tarvittaessa kysyä hoito-ohjeita.

5 5 KYLÄSAAREN KOULUN TAPAHTUMAKALENTERI ELOKUU Lukuvuoden yhteinen aloitus Leirikoulu Syyskirkko Ekaluokkien vanhempainilta SYYSKUU Vanhempainillat Liikenneviikko Urheilupäivät ja 4.9. Retki Heurekaan 5 lk lk Pitkis-Seikkailupäivä Ruosniemessä Valokuvaus Kodin ja koulun päivä Sadonkorjuujuhlat LOKAKUU Koululaiskonsertti Syysloma MARRASKUU Adventtitilaisuus Lucia Joulukirkko Joulujuhla to Todistukset ti TAMMIKUU Miniripari 6 lk HELMIKUU Talviliikuntapäivä Ystäväviikko vko 7 Talviloma vko 8 MAALISKUU Arviointiviikko vko 11 Pääsiäistilaisuus HUHTIKUU Pajapäivä TOUKOKUU Luokkaretket Potkiaiset 6 lk Luontopäivä Unicef-kävely Kevätjuhla la 4.6. klo 8 JOULUKUU Sibelius-päivä 4.12.

6 6 KOULUMATKAT Kuljetusoppilaat Bussilippuun oikeutetut oppilaat ovat saaneet lukuvuoden alussa avainperälipun, jolla pääsee kulkemaan koulu- ja kotimatkat. Avainperä on syytä säilyttää huolellisesti. Bussipysäkillä on syytä olla varovainen, että vältytään onnettomuuksilta. Jos lapsenne kadottaa avainperän, toimikaa näin: täyttäkää katoamisilmoitus (1 kpl jaettu kotiin koulun alkaessa avainperän yhteydessä) toimita katoamisilmoitus lapsen mukana kouluun koululta tilataan uusi avainperä VAIN KATOAMISILMOITUSTA VASTAAN uusi avainperä tulee noutaa Porin Linjojen lipputoimistosta, Promenadikeskuksesta, Yrjönkadulta uudesta avainperästä menee aina 7 euron pantti jos kotona ei ole katoamisilmoitusta, niitä on koulussa opettajalla Avainperä on koulutusviraston irtainta omaisuutta, arvoltaan 12 euroa. Pyörillä kouluun kulkevat *Pyörät laitetaan tulosuunnassa lähimpään telineeseen. *Pyörä tulee lukita. *Kypärät säilytetään koulupäivän aikana luokissa. *Koulupäivän loputtua ei koulun pihaan saa jäädä pyöräilemään. *Koulumatkalla käytetään pyöräilykypärää. Jos oppilas tuodaan kouluun autolla, autosta poistuminen tapahtuu joko vanhan neuvolarakennuksen päädyn kääntöpaikalla, tai koulun juhlasalin viereisellä hiekkaparkkipaikalla.

7 7 MUITA KOULUNKÄYNTIIN LIITTYVIÄ ASIOITA Välitunnit Opettajiin saa parhaiten yhteyden välituntisin, jotka ovat: Joka välitunnilla on vähintään yksi vastuullinen valvoja ulkona. Ongelmatilanteissa käännytään ensisijaisesti ulkovalvojan puoleen. Välituntisäännöt kerrataan syksyisin luokissa ja ne ovat nähtävillä päärakennuksen ikkunassa. Kyläsaaren koulussa välitunnin pituus on pääsääntöisesti 15 minuuttia paitsi maanantaisin, jolloin kaksi ensimmäistä oppituntia pidetään yhteen. Näin oppilaat saavat ulkoilla pidemmän ajan klo Liikunnallinen välitunti on perjantaisin klo Oppilailla on tällöin käytössään koulun liikuntavälineistöä ja erilaista ohjattua toimintaa. Kodeista voi tuoda myös omia välituntikäyttöön sopivia liikuntavälineitä. Kiusaamisen estäminen Kiusaaminen on yhteen oppilaaseen kohdistuvaa negatiivista toimintaa, jolle on tyypillistä toistuvuus. Kyläsaaren koulussa pyritään estämään kiusaamista ennalta ja mahdollisiin kiusaamistapauksiin puututaan välittömästi. Olemme edelleen mukana KiVa- koulu ohjelmassa. KiVa-koulu on opetusministeriön rahoittama Turun yliopistossa kehitetty ohjelma koulukiusaamisen vähentämiseksi sekä kouluhyvinvoinnin lisäämiseksi. Oppilaskunta Oppilaskunnan hallituksen edustajat kokoontuvat säännöllisesti vaikuttamaan koulun yhteisiin asioihin. Oppilaat valitsevat keskuudestaan jäsenet hallitukseen. Oppilaskunnan hallituksen ohjaava opettaja on Pia Myllymäki.

8 8 Poissaolot Oppilaiden poissaolo tulee ilmoittaa koululle heti ensimmäisenä poissaolopäivänä. Poissaolosta voi ilmoittaa soittamalla, tekstiviestillä, Wilma-viestillä tai sähköpostitse. Ylimääräinen poissaolo koulusta: Enintään kolme (3) päivää => luvan myöntää luokan opettaja. Yli kolme (3) päivää => luvan myöntää rehtori koulusta saatavalla lomakkeella. Loma-anomuksen voi täyttää Wilmassa kohdasta Hakemukset ja päätökset tai sen voi tulostaa koulun kotisivuilta. Koulun liikuntatunnit Liikuntatunneille varustaudutaan liikuntavarustein liikuntasuunnitelman mukaan (löytyy myös koulun kotisivuilta). Ulkoliikuntakaudella otetaan myös ulkoliikuntavaatteet mukaan. Jos liikuntatunnit ovat keskellä päivää, ei hikisissä vaatteissa ole mukava viettää loppupäivää. Suunnistuskaudella myös kumisaappaat ovat märässä maastossa hyvä varuste. Sisäliikunnassa vaatetuksena voi olla esim. t-paita ja shortsit. Tunnin jälkeen käydään peseytymässä, joten pyyhe on otettava mukaan. Samalla t-paidalla ei olla liikunnassa ja luokassa. Tarkistakaa myös talviurheiluvälineiden sopivuus ja kunto. Koulu ottaa vastaan edelleen talviurheiluvälineitä, jos ylimääräisiä löytyy kotoa. Löytötavarat Kadonneita vaatteita ja tavaroita voi tiedustella siistijöiltä ja opettajainhuoneesta. Lasten vaatteet ja jalkineet kannattaa nimikoida! Tavaroita säilytetään koululla lukuvuoden ajan, jonka jälkeen ne lahjoitetaan keräykseen. Oppilaiden omat puhelimet Omat matkapuhelimet ovat koulussa omalla vastuulla ja pidetään suljettuina koulupäivän aikana. Kuvaaminen on koulussa kielletty. Päivitetyt tiedot löytyvät Wilmasta. Koko koulua koskevat asiat ovat Tiedotteetosiossa. Tärkeää tietoa löytyy myös Kyläsaaren koulun kotisivuilta.

9 9 Vanhempainyhdistys Tervehdys kaikki oppilaiden vanhemmat. Uusi lukuvuosi, mutta vanhat kujeet Tämä lause kuvaa hyvin Vanhempainyhdistyksen toimintaa muutaman viime lukuvuoden aikana. Aikaisempi tehtävä olla vanhempien vipuvartena koulun suuntaan on vähentynyt Wilman ja ennen kaikkea hyvän suoran keskusteluyhteyden johdosta. Varainkeruu oppilaille tarpeellisten asioiden hankintaan, luokkaretkien järjestämiseen ja vapaaehtoisten kerhojen kustannuksiin on muodostunut yhdeksi päätehtäväksi. Tarkoitus ei ole rahoittaa koulunkäyntiä vaan luoda edellytyksiä ja saada siitä monimuotoisempaa ja virikkeellisempää. Yhdistys järjestää lukuvuoden aikana useita tapahtumia joista ehkä parhaimmin jää mieleen koulun liikuntasalissa pidettävät diskot erilaisine teemoineen. Myös kesäloman alussa järjestettävä Vanhat autot -tapahtuma on saanut hyvän jalansijan jokavuotisena lukuvuoden päättäjäisenä. Yhdessä Konepyöräklubin kanssa tarjottiin lapsille ja aikuisillekin moottoripyöräajelua ja se järjestetään uudelleen nyt syyskuussa. Yhdistyksen toiminnan iskujoukko on pieni, mutta pippurinen joukko, joka uhkaa entisestäänkin pienentyä, kun lähivuosien aikana on toimintaan tullut mukaan muutama uusi henkilö ja vastaavasti oppilaan yläasteelle siirtymisen johdosta ollaan menetetty useita henkilöitä. Tapahtumiin on kuitenkin tullut uusia kasvoja auttamaan. Kiitos heille ja tervetuloa uudestaan. Edelleen korostan, ettei yhdistyksen toiminta ole mitään sisäpiirin pyörimistä, eikä tapahtumiin tai kokouksiin osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Pienikin panos auttaa oppilaita ja opettajia selviytymään jatkuvien leikkausten ja säästöjen paineessa. Hyvää syksyn alkua toivotellen! Janne Vuorenpää

Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina tiina.haapanen@edupori.fi. Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva eeva.lindfors@edupori.fi

Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina tiina.haapanen@edupori.fi. Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva eeva.lindfors@edupori.fi 1 KYLÄSAAREN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 HENKILÖSTÖ Kyläsaaren koulu, Mörtintie 28760 PORI http://www.cedunet.fi/kylasaari Tärkein yhteydenpitoväline vanhempien ja koulun välillä on Wilma. Puuttuvat/kadonneet

Lisätiedot

Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva

Koulunkäynninohjaus Haapanen Tiina Koulunkäynninohjaus Lindfors Eeva 1 KYLÄSAAREN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2016 2017 HENKILÖSTÖ Kyläsaaren koulu, Mörtintie, 28760 PORI https://peda.net/pori/perusopetus/luokat-1-6/kyläsaaren-koulu Tärkein yhteydenpitoväline vanhempien ja

Lisätiedot

Tervehdys Kyläsaaren koulusta

Tervehdys Kyläsaaren koulusta 1 Tervehdys Kyläsaaren koulusta Aurinkoinen kesä on kääntymässä lopuilleen, ja on taas aika palata koulutöiden ääreen. Toivottavasti loman jälkeen kaikki voivat aloittaa koulutyönsä virkistyneinä. Koulussamme

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi www.peda.net/veraja/keuruu/pihlajavesi pihlajavesi@keuruu.fi Pihlajaveden ala-aste Valkeajärventie 77 42910 Pihlajavesi (014) 757 037 puh. 040 0153510 kännykkä

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Koulun alkaessa Sateinen, mutta toivottavasti siitä huolimatta rentouttava kesäloma alkaa olla takanapäin ja edessä ovat uudet koitokset oppimisen pitkällä

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE TESJOEN KOULU 2016 2017 SYYSTIEDOTE YHTEYSTIEDOT Tesjoen koulu Tavastantie 10 07955 Tesjoki tesjoen.koulu@loviisa.fi Puh. 044-0555 993 (klo 8-15 arkipäivinä) Koulunjohtaja 044-5577 240 (klo 8-17 arkipäivinä)

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa.

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa. Loimaan kaupunki LUKUVUOSITIEDOTE 2012 201 Metsämaan koulu Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä tässä koulurakennuksessa. Kesäloman jälkeen

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun Tervetuloa kouluun 2018 2019 Tervetuloa kouluun Opas uusille oppilaille ja Lukuvuosi heidän huoltajilleen 2016-2017 ASKOLAN KUNTA Askolan kunta Sivistystoimi Sivistystoimi Tärkeitä päivämääriä Kouluun

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA 4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN ILMAJOELLA Ilmajoella perusopetuksen oppilaille annettava oppimisen ja koulunkäynnin tuki on muuttunut kolmiportaiseksi. Tuki jaetaan kolmeen tasoon: 1. yleinen tuki, 2.

Lisätiedot

Koulun henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kotka.fi

Koulun henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kotka.fi HOVINSAAREN KOULU SYYSTIEDOTE 2011 2012 Ruununmaankatu 2 48200 KOTKA Yhteystiedot: Rehtori Nina Pöyhönen puh. 234 4547, 040 352 9070 Kanslia puh. 234 4548 Opettajainhuone puh. 234 4548, 040 352 9078 Kotisivu

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa:

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa: Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona 22.5.2019 Aineisto osoitteessa: www.lauta.edu.hel.fi Satu Hakulinen, rehtori Saara Kourouma, apulaisrehtori Solveig Korhonen, terveydenhoitaja

Lisätiedot

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 Hyvät vanhemmat Toivotan Lepolan koulun uusille ja vanhoille oppilaille ja henkilökunnalle lämpimästi tervetuloa taas uuteen lukuvuoteen. Lukuvuositiedote on ensimmäistä

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen

Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto Arja Korhonen Koulutulokasinfo Kolmiportainen tuki ja oppilashuolto 11.2.2013 Arja Korhonen Järvenpään kaupunki Arja Korhonen 1 Kolmiportaisen tuen tavoitteena: Oppilaita tuetaan suunnitelmallisesti etenevän ja vahvistuvan

Lisätiedot

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu OPPILASHUOLTO Oppilashuolto on toimintaa, jolla edistetään ja ylläpidetään oppilaan hyvinvointia, hyvää oppimista, tervettä kasvua ja kehitystä. Tavoite on edistää myös koulun yhteisöllisyyttä, myönteistä

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2018-19 Luokat ja henkilökunta 4A Jaana Hekkanen, 4B Antti Ranta, 4F Niina Siltari, 4H Petri Korpi 3B Saku-open sijainen, 3C Susanna Hasiwar, 3D Annukka Goman laaja-alainen

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu

Opetussuunnitelma. Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu Opetussuunnitelma Salon kaupungin perusopetus Särkisalon koulu 1 Hyväksytty opetuslautakunnassa 12.4.2011 Johdanto Perusopetuslaki on muuttunut osittain 24.6.2010 (PoL 642/2010). Tästä johtuen myös perusopetuksen

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45.

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. Yhteisen aloituksen jälkeen vanhemmilla on mahdollista tavata koulun opettajia eri luokissa. LUKUVUOSITIEDOTE

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus

1. Yhteystiedot. 2. Käsittely. 3. Allekirjoitukset. Lukuvuosi: Varhaiskasvatus/ Esiopetus Lukuvuosi: 2018-2019 1. Yhteystiedot Toimintayksikkö Päiväkoti Touhutasku Toimintayksikön osoite Vanha Tampereentie 128, 21370 Aura kk Toimintayksikön esimies Erika Eloranta Puhelinnumero, vastaava lastentarhanopettaja

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014 Koulutyön alkaessa Lähdemme uuteen lukuvuoteen poikkeuksellisen hyvästä tilanteesta, sillä kaikki viime lukuvuoden opettajat jatkavat työskentelyään Ojakkalassa.

Lisätiedot

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016. Tervehdys Tuorsniemen koulusta!

KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016. Tervehdys Tuorsniemen koulusta! KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2015 2016 Tervehdys Tuorsniemen koulusta! Koulumme oppilasmäärä on pysynyt lähes ennallaan. Kouluvuoden aloitti 106 oppilasta näistä 15 ekaluokkalaista. Luokkakoot ovat hyvinkin

Lisätiedot

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi ELOKUU 7. luokkalaisten ryhmäyttämiset syyskuun SYYSKUU Vanhempainilta 7. luokkalaisten huoltajille lokakuun loppuun Alueen vastaava nuoriso-ohjaaja

Lisätiedot

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen

Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa. 29.3.2012 Ikaalinen Kolmiportainen tuki alakoulun arjessa 29.3.2012 Ikaalinen Ohjelma Klo 14-14.20 Yleinen, tehostettu ja erityinen tuki opetussuunnitelman perusteissa aluekoordinaattorit Marika Korpinurmi, Mari Silvennoinen

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun Munkkiniemen ala-asteen koulu

Tervetuloa kouluun Munkkiniemen ala-asteen koulu Tervetuloa kouluun 2019 2020 Munkkiniemen ala-asteen koulu Maailman paras peruskoulu https://www.youtube.com/watch?v=nt3_bbkxom0 Tervetuloa Munkkiniemen ala-asteen kouluun Klo 9.00 9.30 Yhteinen osuus

Lisätiedot

koulun nimi Valmistava opetus

koulun nimi Valmistava opetus ASIKKALAN KUNTA koulun nimi Valmistava opetus LUKUVUOSISUUNNITELMA (PA9 ) 2016-2017 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite: Perusopetukseen valmistava opetus Tallukantie 1 Postinumero ja postitoimipaikka 17200

Lisätiedot

Opetushenkilöstö Punkaharju

Opetushenkilöstö Punkaharju Opetuksen arviointi Sivistysltk 18.6.2012 20 Kevät 2012 Opetushenkilöstö Punkaharju Koulu (Punkaharju) 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kulennoisten koulu Punkasalmen koulu Särkilahden koulu Koulu (Punkaharju)

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2014-2015 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Yleistä vai tehostettua tukea? Tuija Vänni KELPO-koordinaattori

Yleistä vai tehostettua tukea? Tuija Vänni KELPO-koordinaattori Yleistä vai tehostettua tukea? Tuija Vänni KELPO-koordinaattori Oppilaiden tukimuodot Eriyttäminen, joustavat järjestelyt, yhteisopettajuus 14.3.2013 Yleinen tuki Tehostettu tuki Erityinen tuki Tuija Vänni

Lisätiedot

ENÄJÄRVEN KOULU puh 635 3831 tai 044 7015371 / rehtori 635 3849 / opettajat, kanslia. www.cedunet.fi/enajarvi LUKUVUOSITIEDOTE 2013-2014

ENÄJÄRVEN KOULU puh 635 3831 tai 044 7015371 / rehtori 635 3849 / opettajat, kanslia. www.cedunet.fi/enajarvi LUKUVUOSITIEDOTE 2013-2014 ENÄJÄRVEN KOULU puh 635 3831 tai 044 7015371 / rehtori 635 3849 / opettajat, kanslia 1 www.cedunet.fi/enajarvi LUKUVUOSITIEDOTE 2013-2014 Lukuvuoden 2013-2014 alkaessa koulussamme opiskelee seitsemän luokkaa.

Lisätiedot

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen..

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. Syystervehdys! Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. No niin on uusi lukuvuosi taas lähtenyt liikkeelle. Uudet oppilaat ja ohjaajat ovat kotiutuneet kouluumme. Oppilaita on nyt 22, joten hieman

Lisätiedot

Rantasalon peruskoulu syystiedote

Rantasalon peruskoulu syystiedote Rantasalon peruskoulu 2018-2019 syystiedote Reksi! LUKUKAUDEN ALUKSI Ruudullasi tai kädessäsi on uudenmuotoinen syystiedote. Tarkoituksena on tarjota tarpeellisia tietoja koulunkäynnistä helposti jaettavassa

Lisätiedot

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2015-2016

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2015-2016 VAUNUKANKAAN KOULU Lukuvuositiedote 2015-2016 Vaunukankaantie 3-5 04300 TUUSULA Puhelimet: 040 314 3250 opettajat 040 314 3249 rehtori 040 314 3254 kanslia 040 314 4452 erityisopettaja 040 314 4419 terveydenhoitaja

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Opetus ja opetusjärjestelyt

Opetus ja opetusjärjestelyt Opetus ja opetusjärjestelyt Kopio: Seppänen, Anne 1/5 Sisällysluettelo Koulupäivän rakenne Monialaiset oppimiskokonaisuudet OVTES-vastuutehtävät Poikkeavat opetusjärjestelyt, koulun ulkopuolella annettava

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Länsi-Lopen koulu Topenontie 145 12920 Topeno LÄNSI-LOPEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tähän tiedotelehteen on koottu koulun arkeen liittyviä tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 19

Viikkotiedote vko 19 Viikkotiedote 18.5.2018 vko 19 Sukset, monot, luistimet ja vaatteet kotiin Koulun naulakoilla on vielä talviurheiluvälineitä. Ne kannattaa kuljettaa kotiin, kun ovat vielä näkösällä. Huolehtikaa myös ylimääräiset

Lisätiedot

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2011 2012 Koulun yhteystiedot: Rehtori: Vararehtori: Jan Mikkonen Anu Kiijärvi 0927192807 0403153889 0403152807 anu.kiijarvi@jarvenpaa.fi jan.mikkonen@jarvenpaa.fi Koulusihteeri:

Lisätiedot

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma 1 Malvaan koulu Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma Malvaan nykyinen koulu on rakennettu v. 1956. Alkava lukuvuosi on 55. koulumme historiassa. Malvaan koulu on kaksiopettajainen perusopetuksen alakoulu.

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 MURRON KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 1. Lukuvuosi 2015-2016 Koulun työpäivät ja loma-ajat löytyvät koulun kotisivulta. 2. Koulun henkilökunta Rehtori Esiopetus 0A 0B

Lisätiedot

Kodin tietopaketti lapsen oppimisen ja koulunkäynnin tuesta. Mitä lapsen vanhempien on hyvä tietää lapsen oppimisen ja koulunkäynnin tukemisesta?

Kodin tietopaketti lapsen oppimisen ja koulunkäynnin tuesta. Mitä lapsen vanhempien on hyvä tietää lapsen oppimisen ja koulunkäynnin tukemisesta? Kodin tietopaketti lapsen oppimisen ja koulunkäynnin tuesta Mitä lapsen vanhempien on hyvä tietää lapsen oppimisen ja koulunkäynnin tukemisesta? - 1 - Mä en osaa! Jos lapsella on oppimisvaikeuksia ja koulunkäynti

Lisätiedot

Konginkankaan koulu lukuvuonna

Konginkankaan koulu lukuvuonna Konginkankaan koulu lukuvuonna 2016-2017 Tiedote kotiin Kasvun ja oppimisen lautakunnan puh.joht. Seppo Ruotsalainen 040 510 6806 Koulun johtokunnan puheenjohtaja Jari Halttunen 040 779 1029 Kaupungin

Lisätiedot

NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO

NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO NORSSIN OPPILAS-JA OPISKELUHUOLTO OPPILAS- JA OPISKELUHUOLLON OSA-ALUEET YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO yhteisöllistä, ensisijaisesti ehkäisevää työtä YKSILÖKOHTAINEN OPISKELUHUOLTO yksilöllistä tukea monialaista

Lisätiedot

KIVISTÖN KOULUN VANHEMPAINILTA 27.8.2015

KIVISTÖN KOULUN VANHEMPAINILTA 27.8.2015 KIVISTÖN KOULUN VANHEMPAINILTA 27.8.2015 ILLAN OHJELMA: klo 18.00 Opettajien esittäytyminen Koulun toiminnan esittely Vanhempainyhdistyksen puheenvuoro n. klo 19.00 Luokkakohtaiset vanhempaintilaisuudet

Lisätiedot

Inklusiivinen koulu. Lähikouluperiaate ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA. Oikeus saada tukea

Inklusiivinen koulu. Lähikouluperiaate ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA. Oikeus saada tukea ERITYISOPETUKSEN STRATEGIA korostaa ennalta ehkäisevän ja varhaisen tuen merkitystä tehostettu tuki (yleisten tukitoimenpiteiden tehostaminen määrällisesti ja laadullisesti sekä opetuksen järjestäminen

Lisätiedot

HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010

HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 HUHMARNUMMEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE KOTEIHIN Huhmarnummen koulu Pihtisillantie 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 KOULUN TYÖAIKA

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 18

Viikkotiedote vko 18 Viikkotiedote 4.5.2018 vko 18 Ompelukoneita kaivataan! Hei, löytyykö nurkistasi tyhjän panttina oleva ompelukone? Haluaisitko ilahduttaa sen avulla oppilaita? Käsityöluokassamme on vain viisi ompelukonetta,

Lisätiedot

NÄIN LIIKUTAAN TUEN PORTAILLA (YTE)

NÄIN LIIKUTAAN TUEN PORTAILLA (YTE) NÄIN LIIKUTAAN TUEN PORTAILLA (YTE) Tuki jaetaan kolmeen portaaseen: 1. Yleinen tuki Tuki on tilapäistä ja ennaltaehkäisevää. 2. Tehostettu tuki Oppilaalla oppimissuunnitelma, tuki on jatkuvaa/säännöllistä.

Lisätiedot

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2013-2014

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2013-2014 LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2013-2014 Hyvät vanhemmat Toivotan kaikille Lepolan oppilaille ja henkilökunnalle oikein hyvää lukuvuotta. Lukuvuositiedote on kokonaisuudessaan koulumme kotisivuilla, josta se

Lisätiedot

Kalkkisten koulu

Kalkkisten koulu Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2016 2017 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI

OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI Opettajatyöpäivä Lauantai 29.10.2016 Raija-Liisa Hakala ja Taina Huhtala YLEINEN TUKI: Eriyttäminen Joustavat ryhmittelyt Tiimiopettajuus Samanaikaisopetus Tukiopetus Ohjaus-

Lisätiedot

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA

KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA KOLMIPORTAINEN TUKI ESI- JA PERUSOPETUKSESSA Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut Lasten ja nuorten palvelut 1 Huoltajalle Hyvään esiopetus- ja koulupäivään kuuluvat laadukas opetus, kasvua ja kehitystä

Lisätiedot

Oppilaalla, saada jolla tukiopetusta. on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista tukea, on

Oppilaalla, saada jolla tukiopetusta. on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista tukea, on Yleisellä tuella tarkoitetaan jokaiselle suunnattua Yleinen tukea tuki muoto. erityisen Tehostamalla yleisen tuen tukimuotoja pyritään ennalta ja se on ehkäisemään ensisijainen tuen tehostetun järjestämisen

Lisätiedot

KOULUN YHTEYSTIEDOT. Rehtori Petri Toivonen 044 701 5349 petri.toivonen@pori.fi. Opehuone1 044 701 5248. Opehuone2 044 701 5350

KOULUN YHTEYSTIEDOT. Rehtori Petri Toivonen 044 701 5349 petri.toivonen@pori.fi. Opehuone1 044 701 5248. Opehuone2 044 701 5350 KOULUN YHTEYSTIEDOT Rehtori Petri Toivonen 044 701 5349 petri.toivonen@pori.fi Vararehtori Sari Wallin 044 701 4768 Koulusihteeri Raija Laine 044 701 5243 raija.laine@pori.fi Koulukuljetukset 044 701 8347

Lisätiedot

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa

Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Oppilashuolto Lahden kaupungin perusopetuksessa Piirros Iita Ulmanen Oppilashuolto Oppilashuollolla tarkoitetaan huolenpitoa oppilaiden oppimisesta ja psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista.

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Opettajat. Tuntikehys

Vuosisuunnitelma. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Opettajat. Tuntikehys Aitoon koulu Sivu 1/5 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Aitoon koulu Ylläpitäjä:Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain : 5 opp. : 7 opp. 3. 1k:4opp. 4. lk:

Lisätiedot

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu

Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen. Kivirannan koulu Opettamisesta ja avustamisesta ohjaukseen Kivirannan koulun moniammatillinen yhteistyö joustavasti ja tavoitteellisesti Kivirannan koulu Oppilaita 320 16 opetusryhmää 2 pienryhmää luokanopettajia 16, kieltenopettajia

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren koulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren koulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren koulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2011 2012 1 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2011-2012 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren koulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova opettajien

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN LÄÄNI 08 KAAVIN KUNTA 204. Syyslukukausi tp Tuntien alkamisajat: Syysloma lk 3. 6.

ITÄ-SUOMEN LÄÄNI 08 KAAVIN KUNTA 204. Syyslukukausi tp Tuntien alkamisajat: Syysloma lk 3. 6. Siv.ltk 13.8.2018, liite n:o 13 TYÖSUUNNITELMA, lukuvuosi 2018-2019 ITÄ-SUOMEN LÄÄNI 08 KAAVIN KUNTA 204 Oppilaitostyyppi 123 Koulumuoto 11 Koulu Kaavin koulu Koulun nro 04713 Opettajien virkojen lkm 17

Lisätiedot

1. Kolmiportainen tuki

1. Kolmiportainen tuki 1 1. Kolmiportainen tuki Erityinen tuki Suunnataan pedagogiseen selvitykseen perustuen, opetuspäällikön päätöksellä oppilaalle, jonka selviytyminen perusopetuksesta edellyttää yksilöllisiä opetusjärjestelyjä.

Lisätiedot

SYYSTIEDOTE KANNISTON KOULU LUKUVUONNA

SYYSTIEDOTE KANNISTON KOULU LUKUVUONNA SYYSTIEDOTE KANNISTON KOULU LUKUVUONNA 2019 2020 Pitkä, loppua kohti kuumakin kesä on jo lähestulkoon takanapäin, ja edessä odottavat työn ja opiskelun tuomat onnistumisen tunteet ja ehkä joskus haasteetkin.

Lisätiedot

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Ihoden koulun uusi osa valmistui kesäkuussa 2015 Ihoden koulu Ihoden kylätie 27 27320 Ihode etunimi.sukunimi@pyharanta.fi Puhelin: Ihoden koulun opettajainhuone

Lisätiedot

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625

Oppilaan nimi: luokka: rehtori Hannu Isolauri (02) 2629 653 050 3101653. apulaisrehtori Matti Palmunen (02) 2629 257 050 4323625 LUOSTARIVUOREN KOULUN OPISKELUOPAS 2015 2016 1 Oppilaan nimi: luokka: KOULUN YHTEYSTIEDOT LUOSTARIVUOREN KOULU Luostarinkatu 13, 20700 Turku http://info.edu.turku.fi/luostarivuori/ KOULUN HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2018-19 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1360 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

REKOLAN KOULU. 100 vuotta

REKOLAN KOULU. 100 vuotta REKOLAN KOULU 100 vuotta KOULUVIESTI 2012 KOULUN PÄIVITTÄINEN TYÖAIKA 8.15-9.00 1.oppitunti 9.00-9.45 2.oppitunti 9.45-10.15 välitunti 10.15-12.00 3.-4.oppitunti 12.00-12.30 välitunti 12.30-13.15 5.oppitunti

Lisätiedot

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS

ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS ALA- JA YLÄKOULUN NIVELVAIHEEN PROSESSIKUVAUS www.nurmijarvi.fi KUUKAUSI TOIMENPIDE VASTUUHENKILÖ LÄSNÄ LOMAKKEET TAI MUU KIRJALLI- NEN MATERIAALI ELOKUU 7. luokkalaisten ryhmäyttämiset syyskuun loppuun

Lisätiedot

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat.

Rehtorin palsta. Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Rehtorin palsta Hyvät oppilaat, vanhemmat, koulun muu henkilökunta ja opettajat. Koulutyö on kesän jälkeen päässyt hyvään vauhtiin. Kulunut kesä on ollut melko kolea ja sateinen. Sää on jatkunut samankaltaisena

Lisätiedot

NIINIVAARAN KOULUN KOULUVIESTI

NIINIVAARAN KOULUN KOULUVIESTI NIINIVAARAN KOULUN KOULUVIESTI Lukuvuosi 2013 2014 Niinivaaran koulu turvallinen paikka oppia ja kasvaa 2 SISÄLLYSLUETTELO Rehtorin palsta 3 Yhteystietoja 4 Koulun opettajat, avustajat ja luokat 5 Pienluokat

Lisätiedot

Lukuvuositiedote koteihin 2014-2015

Lukuvuositiedote koteihin 2014-2015 Lukuvuositiedote koteihin 2014-2015 Pitkäjärven koulu Sisällys: Koulujen yhteystiedot:... - 2 - Opettajat:... - 2 - Avustaja/ kerhotoiminta:... - 2 - Keittäjä/siistijä:... - 2 - LUKUVUODEN TYÖAJAT:...

Lisätiedot

Sisällys: YÖKOULUJA, LUOKKARETKIÄ JA LEIRIKOULUJA järjestetään vapaaehtoisuuteen perustuen kiinnostuksen mukaan.

Sisällys: YÖKOULUJA, LUOKKARETKIÄ JA LEIRIKOULUJA järjestetään vapaaehtoisuuteen perustuen kiinnostuksen mukaan. Sisällys: Koulun yhteystiedot:... Opettajat:...2 Avustaja/ kerhotoiminta:...2 Keittäjä/siistijä:...2 LUKUVUODEN TYÖAJAT:...3 KOULUN OPPILASMÄÄRÄ... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. KOULUN YLEISET

Lisätiedot

JOKELAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015

JOKELAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 JOKELAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 Jokelan koulun opetushenkilökunta: 1A Mari Ursin 1B Essi Heiskanen 2A Mari Laukkanen 2B Heidi Norokorpi 3.lk Sirkka-Liisa Aalto 4A Leena Kousa 4B Kari Laine 5.lk

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HILLATIEN PERUSKOULU TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2015-2016 Ilpo Tervonen, 18.8.2015 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Hillatien koulussa on turvallinen ja kaikkia kannustava työskentely-ympäristö,

Lisätiedot

Kysely kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä/kaikki alueet

Kysely kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä/kaikki alueet (avokysymysten vastaukset erikseen) N= 138 Taustakysymykset Opetusalue 12 ( 9% ) Alue 1 (Jokikylän, Kuivaniemi ja Olhava) 29 ( 21% ) Alue 2 (Alaranta, Ojakylä ja Pohjois-Ii) 62 ( 45% ) Alue 3 (Asema, Hamina

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Yhteenveto koulujen työsuunnitelmista lv. 2011-2012

Yhteenveto koulujen työsuunnitelmista lv. 2011-2012 Yhteenveto koulujen työsuunnitelmista lv. 2011-2012 Koulujen yhteinen teema lukuvuoden 2011-2012 aikana: Kunnassa yhteisesti toteutettava teema on tämän lukuvuoden aikana hyvinvointi. Aihekokonaisuuteen

Lisätiedot