Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pedersören kunnantalo, Pännäinen"

Transkriptio

1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 29. toukokuuta 2017 klo Pedersören kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats Björkskog, Nils-Erik Boström, Kaj Dahlin, Christian Eriksson, Roger Finne, Per-Erik Forsblom, Greger Forsblom, Susanne Forsström-Fellman, Anette Hjulfors, Bernhard Holmqvist-Nybacka, Karin Holmäng, Johanna Häggblom, Carola Häggman, Roger Häll, Tarja Käcko, Guy Käldman, Leif Källman, Carl-Johan Lindfors, Ralf Nylund, Mats Nylund, Tommy Pettersson, David Pettersson, Roger Roslund-Nordling, Camilla Sandberg, Henrik Snellman, Matts Stenmark, Tore Sundkvist, John Wiklund, Senja Wärn, Mathias Östman, Majvor Överfors, Johanna Varajäsenet Borgmästars, Yvonne Borgmästars, Görel Läsnä olleet varajäsenet Muut läsnä olleet Svenfors, Stefan, kunnanjohtaja Löf, Gundel, kansliapäällikkö Backa, Jan-Erik, talous- ja kehitysjohtaja Pykälät Allekirjoitukset Kaj Boström puheenjohtaja Gundel Löf sihteeri Pöytäkirjantarkastus Pedersöre.2017 Mats Björklund Nils-Erik Björkskog Pöytäkirjan nähtävillä olo Pöytäkirja on ollut julkisesti nähtävillä Pedersören kunnantalolla Pännäisissä , todis Gundel Löf, kansliapäällikkö

2 Kokouksen avaus n puheenjohtaja avasi kokouksen, toivotti jäsenet tervetulleiksi ja totesi, että kokous oli laillisesti kokoon kutsuttu ja päätösvaltainen. 26 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mats Björklund ja Nils-Erik Björkskog.

3 DN:o: 169/ Vuoden 2016 tilinpäätös Kuntalain mukaan tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus (KuntaL 68 ). Kunnan, joka tytäryhteisöineen muodos kuntakonsernin, tulee laatia ja sisällyttää tilinpäätökseensä konsernitilinpäätös. Konsernitilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja konsernitilinpäätöksen liitteet. Viralliseen tuloslaskelmaan sisältyvät vain ulkoiset tulot ja menot. Toteutumisvertailuun on sisällytetty myös sisäiset tulot ja menot. Talousarvion sitova taso oli vuonna 2016 ulkoiset ja sisäiset menot netto. Tilikauden alijäämä on ,15 euroa. Edellisvuoteen verrattuna tulos heikkeni 1,1 miljoonaa euroa. Tulos on kuitenkin 0,7 miljoonaa euroa budjetoitua parempi. Nettokustannukset ovat 0,3 miljoonaa budjetoitua pienemmät ja valtionosuudet ja verot ylittävät budjetin 0,4 miljoonalla. Nettokorko on 2,3 miljoonaa parempi kuin talousarviossa. Vuosikate on ,80 euroa tai 106 euroa asukasta kohti. Vuosikate on 45 % alhaisempi kuin vuonna Toimintatuloja kertyi 14,7 miljoonaa euroa, 1,2 miljoonaa vähemmän kuin vuonna 2015, Tulonmenetys johtuu pääosin siitä, että viemärilaitoksen toiminta siirrettiin Pedersöre Vatten -yhtiölle. Toimintamenot sen sijaan vähenivät vain 0,3 miljoonaa euroa, mikä vas 0,3 prosenttia. Toimintatulot kattavat 19,78 % menoista. Loppuosa on katettava verotuloilla ja valtionosuuksilla. Verorahoitus yhteensä (verot + valtionosuudet) oli käytännössä muuttumaton (-0,1 %). Vuodenvaihteessa kunnan palveluksessa työskenteli 693 henkilöä, mikä on 2 henkilöä enemmän kuin vuotta aiemmin. Määrään sisältyvät kaikki vakituiset henkilöt koko- ja osapäivätyössä, kaikki sijaiset, palkkatuella palkatut ja muut määräajaksi palkatut. Miestyövuosien määrä (toteutetut työpanokset muunneltuina kokopäiväisiksi työsuhteiksi) väheni 3 miestyövuotta yhteensä 676:een. Sairauspoissaolo nousi 0,4 päivää henkilöä kohti 13,9 päivään/henkilö. Palkkoja ja palkkioita maksettiin 21,3 miljoonaa euroa (+0.1 %). Bruttoinvestoinnit yhteensä olivat 3,9 miljoonaa euroa. Kunta on vuonna 2016 myynyt varallisuutta 3,7 miljoonan edestä (viemärilaitos) ja nostanut rahoitusosuuksia 0,2 miljoonaa euroa, minkä johdosta investointien kassavirta on positiivinen. Vuosikatteella katettiin 31.7 % nettoinvestoinneista. Kunnan velka väheni, niin että se oli vuodenvaihteessa 21,5 miljoonaa euroa tai euroa asukasta kohti. Vanhoja lainoja lyhennettiin 1,1 miljoonaa euroa ja lyhytaikainen velkaantuminen kasvoi 1,0 miljoonalla. Kassavarat vähenivät 3,0 miljoonaa euroa ja maksuvalmius kassapäivissä mitattuna laski siksi 2 päivään.

4 Velkaantumisaste, joka osoit kuinka suuri osa vuoden juoksevista menoista tarvin vieraan pääoman takaisinmaksamiseksi, laski 36 prosenttiin. Tilikauden alijäämä konsernituloslaskelmassa on euroa. Konserniyhteisöjen tulos on siis positiivinen, koska alijäämä on pienempi kuin kunnan alijäämä. Konsernivelka laski 30,6 miljoonaan euroon, euroon asukasta kohti. (valmistelu: talous- ja kehitysjohtaja) Kunnanhallitus: ehdot kunnanvaltuustolle, että kauden alijäämä ,15 euroa siirretään tilille Aikaisempien vuosien ylijäämä allekirjoit vuoden 2016 tilinpäätöksen ja an sen tilintarkastajille tarkastettavaksi an tilinpäätöksen kunnanvaltuuston käsittelyyn 81 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 27 n päätös: päätti yksimielisesti vahvis vuoden 2016 tilinpäätöksen. päätti myös yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja siirtää kauden alijäämän ,15 euroa tilille Aikaisempien vuosien ylijäämä.

5 DN:o: 169/ Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Lautakunta tutustuu JHTT-tilintarkastaja Anders Lidmanin tarkastuskertomukseen ja an sen kunnanvaltuustolle sekä ehdot kunnanvaltuustolle tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille. Tarkl. 23 Tarkastuslautakunnan päätös: Lautakunta yhtyy JHTT-tilintarkastaja Anders Lidmanin lausuntoon ja ehdot kunnanvaltuustolle vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille. Kvalt. 28 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä tarkastuslautakunnan ehdotuksen ja hyväksyi vuoden 2016 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille.

6 DN:o: 169/ Tarkastuslautakunnan arviointikertomus Tarkastuslautakunta laatii ja hyväksyy arviointikertomuksen kunnan hallinnosta vuonna Arviointikertomus annen kunnanvaltuustolle. Tarkl. 22 Tarkastuslautakunnan päätös: Tarkastuslautakunta hyväksyi arviointikertomuksen tehtyjen tarkistusten ja täydennysten jälkeen ja päätti an sen kunnanvaltuustolle. --- Birgitta Kaipio, Tore Stenmark ja Guy Käcko eivät esteellisyyden takia osallistuneet päivähoito- ja koulutuslautakunnan käsittelyyn. Tore Stenmark ei esteellisenä osallistunut teknisen lautakunnan käsittelyyn. Gun Inborr ei esteellisenä osallistunut rakennuslautakunnan käsittelyyn. Tore Stenmark ja Maila Hägglund eivät esteellisinä osallistuneet ympäristölautakunnan käsittelyyn. Kvalt. 29 n päätös: tutustui tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen ja merkitsi sen tiedoksi.

7 DN:o: 266/ Pedersören kuntakonsernin tytäryhteisöjen konserniohjeen hyväksyminen Kuntalain 14, 37, 38, 39, 46, 47 ja 48 pykälien (410/2015, /sv/laki/alkup/2015/ ) nojalla valtuusto hyväksyy konserniohjeen kunnan tytäryhteisöjen omistajaohjaukselle ja toiminnalle. Ehdotus konserniohjeeksi on esityslistan liitteenä. Kaavoitusjaosto ehdot kunnanvaltuustolle, että Pedersören kuntakonsernin tytäryhteisöjen konserniohje hyväksytään. 30 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Per-Erik Finne ilmoitti kokouksessa, että myös Pedersöre Bostäder ja Pedersöre Värme kannattavat Pedersöre Vattenin ehdotusta, että yhtiön TJ on talous- ja konsernijaoston pysyvä jäsen. Kvalt. 30 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi Pedersören kuntakonsernin tytäryhteisöjen konserniohjeen.

8 DN:o: 133/ Kunnan hallintosäännön tarkistus Kunnan hallintosääntöä on päivitettävä ja tarkistettava vasmaan kuntalain uudistusta ja kunnan toiminnan muita muutostarpeita. Luonnos Pedersören kunnan uudeksi hallintosäännöksi on esityslistan liitteenä. Luonnos on lähetettävä lausuntokierrokselle niille lautakunnille, joita muutos koskee. Asia käsitellään seuraavan kerran kunnanhallituksessa Kunnanhallitus lähettää luonnoksen uudeksi hallintosäännökseksi tekniselle lautakunnalle, päivähoito- ja koulutuslautakunnalle, kulttuurilautakunnalle, liikuntalautakunnalle, ympäristönsuojelulautakunnalle ja rakennuslautakunnalle lausuntoa varten. Lautakuntien tulee an lausuntonsa kunnanhallitukselle viimeistään 23. maaliskuuta Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Lautakunnat ovat antaneet lausuntonsa, jotka ovat esityslistan liitteenä. Lautakunnat eivät ole antaneet kokonaisuuden kannalta poikkeavia ehdotuksia, mutta rakennuslautakunta ja ympäristönsuojelulautakunta esittävät lausunnoissaan, että yhdistetyllä ympäristö- ja rakennuslautakunnalla tulisi olla 11 jäsentä. Tekninen lautakunta, päivähoito- ja koulutuslautakunta, kulttuurilautakunta ja liikuntalautakunta hyväksyvät ehdotuksen uudeksi hallintosäännöksi. Uuden hallintosäännön suurimmat muutokset koskevat kahden uuden toimielimen perustamista kunnanhallituksen alaisuuteen, nimittäin rakennusjaosto ja talous- ja konsernijaosto. Näiden jaostojen tehtävät kuvan pykälässä 43, Kunnanhallituksen ja sen jaostojen tehtävät. Nykyiset ympäristönsuojelu- ja rakennuslautakunnat yhdistetään yhdeksi lautakunnaksi, jonka nimeksi tulee ympäristö- ja rakennuslautakunta. Nykyiset liikunta- ja kulttuurilautakunnat yhdistetään yhdeksi lautakunnaksi, jonka nimeksi tulee kulttuuri- ja liikuntalautakunta. Toinen muutos nykyiseen hallintosääntöön verrattuna on se, että koulujen johtokunnat lakkauten. Muut lautakunnat ja jaostot jatkavat kuten aiemmin. Kuntalain ja eräiden muiden lakien, kuten maankäyttö- ja rakennuslain, muutosten johdosta hallintosääntöön lisätään lisäksi joitakin muita täydennyksiä, jotka koskevat tehtäviä ja vastuualueita. Tämä koskee esimerkiksi kunnanhallituksen tehtäviä, joihin

9 lisätään oikeus tehdä poikkeamispäätös rakennuksen rakentamiseen ranta-alueelle tai poikkeamiseen kokonaisrakennusoikeudesta, kaavamääräyksestä tai rakennuskiellosta ( 44 mom. 21). Tämä koskee esimerkiksi kunnanhallituksen tehtäviä, joihin lisätään oikeus tehdä poikkeamispäätös rakennuksen rakentamiseen ranta-alueelle tai poikkeamiseen kokonaisrakennusoikeudesta, kaavamääräyksestä tai rakennuskiellosta ( 44 mom. 21). Tarkastuslautakunnan 87 :ssä mainittuihin tehtäviin lisätään sidonnaisuuksista ilmoittaminen. Ehdotuksessa uudeksi hallintosäännöksi on myös kuntalain muutosten johdosta uusi luku 15, joka koskee asiakirjahallintoa. Kuntalain muutos edellyttää myös, että aikaisempi palkkiosääntö sisällytetään kunnan hallintosääntöön. Määräykset palkkioista on nyt lisätty lukuun 16, Luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteet. Kunnanhallituksen ja -valtuuston sekä lautakuntien ja toimikuntien ja muiden toimielinten kokouspalkkioita koroten 10 euroa. Puheenjohtajien palkkioita koroten säännössä esitetyn mukaan, kuten myös katselmuksesta, toimituksesta ja neuvottelusta maksettavia palkkioita ja käräjäoikeuden lautamiesten, vaalilautakunnan ja vaalitoimikuntien palkkioita. Sääntöön lisätään pykälään 139 määräys, että ansionmenetyskorvausta maksen kunnes luottamushenkilö täyttää 65 vuotta. Matkakustannuskorvausta koskevat määräykset 142 :ssä tarkennen siten, että korvausta maksen luottamushenkilöiden matkoista kotiosoitteen ja kokouspaikan välillä. Lisäksi lisätään kaksi pykälää, 144 ja 145, jotka koskevat lisäohjeita ja erimielisyyksien ratkaisemista. Kaavoitusjaosto ehdot kunnanvaltuustolle, että hallintosääntö hyväksytään oheisen ehdotuksen mukaan. 82 Keskustelun aikana Ralf Lindfors ehdotti David Petterssonin ym. kannattamana, että kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että ympäristö- ja rakennuslautakunnan jäsenmääräksi vahvisten 11 jäsentä. Toimitetussa äänestyksessä kunnanjohtajan ehdotuksen ja Ralf Lindforsin ehdotuksen välillä kunnanjohtajan ehdotus sai 8 ääntä ja Lindforsin ehdotus 3 ääntä, minkä jälkeen puheenjohtaja totesi, että kunnanhallitus oli päättänyt hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen ja ehdot kunnanvaltuustolle, että ympäristö- ja rakennuslautakunnan jäsenmääräksi vahvisten 9 jäsentä. Lisäksi Eivor Back ehdotti, David Petterssonin ym. kannattamana, että kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle, että opetuksen ja varhaiskasvatuksen osastopäällikkö saa oikeuden valita uudet opettajat (94 ). Lautakunta valitsee rehtorit. Kunnanjohtaja yhtyi tähän ehdotukseen, minkä jälkeen puheenjohtaja totesi, että kunnanhallitus oli yksimielisesti päättänyt hyväksyä Eivor Backin ehdotuksen.

10 Kunnanhallitus hyväksyi myös yksimielisesti Roger Erikssonin ehdotuksen, että :ssä 139 kohdassa 6 teksti muuten seuraavaksi: "Ansionmenetyskorvausta maksen kunnes luottamushenkilö saa eläkkeen." Muilta osin kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen ja an ehdotuksen uudeksi hallintosäännöksi yllä mainituilla muutoksilla kunnanvaltuustolle lopullista hyväksymispäätöstä varten. Kvalt. 21 n päätös: Keskustelun aikana Greger Forsblom esitti Rkp-ryhmän ehdotuksen seuraaviksi muutoksiksi ja lisäyksiksi: - 6. Rakennusjaoston jäsenmäärä muuten 6 jäsenestä 5 jäseneksi , 2 momenttiin lisätään seuraava teksti: "Osastopäällikkö voi delegoida päätösval toimialan päällikölle." - 139, 6 momentissa sana eläke korvan sanalla "vanhuuseläke". Kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä ja sosialidemokraattinen valtuustoryhmä hyväksyivät myös nämä muutos- ja lisäysehdotukset. Muita ehdotuksia ei esitetty, joten puheenjohtaja totesi, että kunnanvaltuusto oli yksimielisesti päättänyt hyväksyä kunnan hallintosäännön tarkistuksen yllä mainituilla muutoksilla ja lisäyksillä. Uusi hallintosääntö tulee voimaan Pedersören kuntakonsernin tytäryhteisöjen konserniohjeen sisältö joh siihen, että joitakin hallintosäännön pykäliä on täydennettävä. Kunnanhallitus ehdot valtuustolle, että Pedersören kunnan hallintosääntöä täydennetään alla olevilla kohdilla. 43 mom. 5 kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti: - valmistelee strategisten osakeomistusten hankin ja luovutusta koskevia päätöksiä ja hyväksyy osakassopimukset, yhtiöjärjestykset ja muut asiakirjat - an kunnanhallitukselle ehdotuksia omistuspolitiikan ja konserniohjauksen periaatteiksi

11 valvoo aktiivisesti kuntakonserniin sisältyvien yhteisöjen toimin ja yhteisön operatiivisten tavoitteiden toteutumista - ylläpitää ja kehittää konsernijohdon ja konserniyhteisöjen välistä raportointia ja tiedonvälitystä yhteistyössä konserniyhteisöjen johdon kanssa - valmistelee kunnan elinkeinopoliittista strategiaa - valvoo kunnan riskienhallin - valvoo kunnan hankintatoimin ja hyväksyy vuosittain tavaroiden ja palvelujen hankintaohjelman - an kunnanhallitukselle ehdotuksia strategisesti tärkeistä hankinnoista ja kiinteän omaisuuden myynnistä 44 mom. 5 kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti: 1 valitsee kunnan edustajat tytäryhteisöjen ja etuyhteisöjen yhtiökokouksiin 2 nimeää tytäryhteisöjen ja etuyhteisöjen hallituksen edustajat ja an ehdotuksia puheenjohtajiksi 3 päättää sisäisestä tarkastuksesta ja an tarvittaessa toimenpide-ehdotuksia, jos ilmenee epäkohtia 4 an kunnan edustajille konserniyhtiöiden hallintoelimissä ohjeistusta siitä, miten kunta suhtautuu käsiteltäviin asioihin 5 jakaa vuosittain Pedersören kunnan yrityspalkinnon kunnanhallituksen vahvistamien sääntöjen mukaisesti 6 päättää sisäisten palvelujen ja vuokrien hinnoista Lisäksi tehdään seuraava täydennys pykälään, joka koskee velvollisuutta ja oikeutta osallistua kokoukseen: 60 mom. 60 mom. 2 täydennetään 90 KuntaL mukaan - Johtavassa asemassa toimivalla viranhaltijalla, jolla on tietty vastuualue, mutta jonka alaisuuteen kuuluva viranhaltija on toimielimen esittelijä, on aina oikeus osallistua kokouksiin. 104 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 31 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi ehdotetut täydennykset.

12 päätti myös yksimielisesti hyväksyä Greger Forsblom esittämän ehdotuksen (Rkp-ryhmän ehdotuksen), että myös opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan ruotsinkielisen ja suomenkielisen jaoston puheenjohtajat saavat 800 euron vuosipalkkion.

13 DN:o: 320/ Sopimus yhteisestä toimielimestä ruotsinkielistä päihdehuoltoa varten Kårkulla-kuntayhtymä päätti kokouksessaan , 25, että kuntayhtymä ei enää järjestä päihdehuoltoa jälkeen. Pixne-klinikka on järjestänyt yhteistyöneuvotteluja ja toteuttanut irtisanomisia tämän päätöksen perusteella. Jotta toiminta voisi jatkua siihen asti, kunnes maakuntauudistus toteuten ja sosiaalija terveydenhoito siirretään Pohjanmaan maakunnalle, on tärkeää, että päihdehuolto saa uuden isäntäorganisaation. Kuntien kanssa on keskusteltu Pixne-klinikan päihdehuollon organisoinnista Maalahden kunnan ohjauksessa. Koska Kårkulla on päättänyt lopet toiminnan ja pannut päätöksensä täytäntöön, kyseessä ei voi olla liikkeen luovutus. Kyseessä on Pixne-klinikan käynnistäminen uudelleen alkaen uudessa organisaatiossa. Järjestelmä rakentuisi isäntäkuntasopimukseen ja johtokunn, niin että yhteistyökunnilla on mahdollisuus valvoa toimin. Hinnoittelua tarkisten, esimerkiksi siten, että aiemmin sovellettua vuosimaksua alennen ja sen sijaan koroten hoitovuorokaudelta perittävää maksua. Talousarvio perustuisi Pixne-klinikan nykyiseen henkilöstövahvuuteen vahvistettuna yhdellä viralla, kuitenkin siten, että vuoden 2017 kokonaistalousarvion loppusumma olisi samalla tasolla, noin euroa brutto (n euroa yli Kårkullan vasvan talousarvion 2017). Henkilöstön vahvistaminen on tärkeä, koska se an mahdollisuudet lisätä hoitovuorokausia. Yksikön esimies olisi virka-asemassa ja virka julistettaisiin haettavaksi. Pixne-klinikan nykyiselle henkilöstölle annen mahdollisuudet työskennellä sellaisissa toimissa, jotka vasvat nykyisiä toimintoja. Tässä tilanteessa olisi tärkeää käyttää hyväksi Pixne-klinikan pätevyys ja saada jatkuvuutta päihdehuoltoon, kunnes maakuntauudistus toteutuu ja toiminta voidaan siirtää leveämmille hartioille. Maalahden kunta on valmis ottamaan tiettyä vastuuta nykyisen toiminnan kehittämisestä, muun muassa henkilöstövahvistuksista ja pyrkimyksistä hoitovuorokausituotannon kasvattamiseen ja palvelutarjonnan laajentamiseen. Laajempi panostus päihdehuollon kehittämiseen on kuitenkin syytä toteut sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen valmistelujen yhteydessä ja Maalahden kunnan odoten sitoutuvan toimimaan yhteistyössä alueellisten työryhmien kanssa tätä tarkoitusta varten. Liitteet: -sopimusluonnos -alustava talousarvioehdotus -tuoteluettelo Kunnanhallitus päättää Pedersören kunnan osalta hyväksyä sopimusluonnoksen ja alustavasti ehdotuksen vuositalousarvioksi.

14 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Lopullinen ehdotus sopimukseksi yhteisestä toimielimestä ruotsinkielisen päihdehuollon hoitamiseksi Pixne-klinikalla Maalahdessa on nyt annettu. Lopullisessa ehdotuksessa on myös maininta siitä, että sopimukseen voidaan sisällyttää uusia kuntia, jos kunnat sopivat tästä vastuukunnan kanssa. Muilta osin sopimus on yhdenpitävä kunnanhallituksen aiemmin käsittelemän luonnoksen kanssa. Kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy ehdotuksen sopimukseksi yhteisestä toimielimestä ruotsinkielisen päihdehuollon hoitamiseen Pixneklinikalla Maalahdessa. 110 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 32 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi ehdotuksen sopimukseksi yhteisestä toimielimestä ruotsinkielisen päihdehuollon hoitamiseen Pixne-klinikalla Maalahdessa.

15 DN:o: 454/ Ala-Purmon osayleiskaavan muutos (Sexmans 4:10) Jan With on jättänyt anomuksen rakennuspaikan siirtämisestä Purmontien ja Purmonjoen välillä sijaitsevalle kotipalstalle. Rakennuspaikka siirretään, koska With aikoo luovut maa- ja metsätaloustilansa tyttärelleen ja tämän miehelle ja he haluavat siksi raken asuntonsa olemassa olevien rakennusten yhteyteen. Sekä alkuperäinen että nykyinen rakennuspaikka sijaitsevat samalla kiinteistöllä, Sexmans Esittelijän ehdotus: Kaavoitusjaosto ehdot, että kunnanhallitus tekee kaavoituspäätöksen ja sopii osayleiskaavan muutoksesta aiheutuvien kustannusten jaosta Pedersören kunnan ja Within välillä. Kaavj. 65/16 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Kunnanhallitus päättää hyväksyä kaavoitusjaoston ehdotuksen. 165/16 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kunnanhallitus teki päätöksen Ala-Purmon osayleiskaavan muuttamisesta. Muutoksessa rakennusoikeus siirretään maanomistajan toiveen mukaan. Muutoksen tavoitteena on siirtää jonkin matkaa yhdyskuntarakenteen ulkopuolella sijaitseva rakennuspaikka uudelle paikalle, joka sijaitsee olemassa olevan yhdyskuntarakenteen yhteydessä jaman ja haja-asutusalueen rajalla. Sekä nykyinen että uusi rakennuspaikka sijaitsevat kiinteistöllä Sexmans 4:10 ja molemmat paikat sijaitsevat Ala- Purmossa Sisbackan (Ala-Purmon keskustan) läheisyydessä. Uuden rakennuspaikan lähistöllä on ennestään kahdesta tilasta koostuva taloryhmä (eri omistajilla). Pohjoisimmalla tilalla on kaksi perinteistä pohjalaista rakennustyyliä edustavaa rakennusta, jotka ovat molemmat asuntokäytössä. Suunnjteltu uusi rakennuspaikka sijaitsee Purmon kulttuurimaisema-alueella, joka on maakuntakaavassa osoitettu maisemalle tai seudulle arvokkaana alueena kulttuuriympäristön ja maisemanhuollon kannalta. Kulttuurimaiseman asema perustuu avoimeen peltomaisemaan, joka lähinnä sijoittuu Purmontien ja Purmonjoen väliselle alueelle.

16 Suunnitellulla rakennuspaikalla on kunnallinen vesijohtoverkko, mutta jäteveden käsittely on hoidettava kiinteistökohtaisella ratkaisulla. Suunnittelualueen liikennemäärät ovat ajoneuvoa/vrk, josta raskasta liikennettä n. 100 ajoneuvoa/vrk. Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee Purmontien n. 45 metriä leveän melualueen ulkopuolella. Rakennuspaikalle ei ole mahdollista saada oma liittymä suoraan Purmontieltä, vaan tieliittymä on rakennettava olemassa olevan toisen tieliittymän kautta. Rakennuspaikalla on pieni sähköjohto, joka korvan maakaapelilla. Esittelijän ehdotus: OAS ja luonnos aseten nähtäville ja lähetetään lausuntokierrokselle. Samaan aikaan naapureille annen tilaisuus an mielipiteensä osayleiskaavan muutoksesta. Kaavj. 94/16 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Ehdotus Ala-Purmon osayleiskaavan muutokseksi oli nähtävillä Luonnoksen nähtävillä olon aikana tekninen lautakunta, rakennuslautakunta, ympäristönsuojelulautakunta ja terveysvalvonta antoivat lausuntoja. Lausunnoissa ei tullut esille sellaisia seikkoja, jotka antaisivat aihetta tehdä muutoksia kaavaratkaisuun. Suunnittelualueen lähialueen maanomistajillakaan ei ollut huomautuksia luonnoksesta. Asiaa koskeva kaavaehdotus on nyt valmis. Yleisiä määräyksiä on ehdotuksessa tarkistettu, mutta muita muutoksia ei ole tehty luonnokseen verrattuna. Esittelijän ehdotus: Ehdotus aseten nähtäville 30 päivän ajaksi ja amaan aikaan pyydetään lausuntoja viranomaisilta ja naapureille annen tilaisuus an muistutuksia ehdotuksesta. Kaavj. 14 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Ehdotus Ala-Purmon osayleiskaavan muutokseksi oli nähtävillä ja ehdotuksen nähtävillä olon aikana Pohjanmaan museo, Ähtävän Sähkövoima Oy, terveysvalvonta, tekninen lautakunta ja ympäristönsuojelulautakunta antoivat lausuntoja. Alueen naapurit eivät esittäneet muistutuksia ehdotuksesta.

17 Pohjanmaan museo painot lausunnossaan, että alue sijaitsee Purmon kulttuurimaisema-alueella, joka on maisemalle ja seudulle arvokas alue kulttuuriympäristön ja maisemanhuollon kannalta. Siksi alueen suunnittelussa, rakennuttamisessa ja käytössä on nostettava esille alueen arvokas luonne. Ehdotusta osayleiskaavan muutokseksi on täydennetty yleisellä määräyksellä: "Alueen suunnittelussa, rakentamisessa ja käytössä on otettava huomioon arvokkaan ympäristön ominaispiirteet." Terveysvalvonta huomautti, että kiinteistön jätevesien johtaminen on järjestettävä siten, ettei siitä aiheudu terveyshaittoja ympäristöön. Ehdotuksessa on määräys, että jätevesien käsittely on hoidettava jätevesiasetuksen määräysten ja ympäristönsuojeluviranomaisen ohjeiden mukaan. Muilta osin ehdotuksesta ei tullut huomautuksia. Esittelijän ehdotus: Ehdotus annen kunnanhallitukselle ja -valtuustolle lopullista hyväksymistä varten. Kaavj. 33 Kaavoitusjaoston päätös: Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan. Kaavoitusjaosto ehdot kunnanvaltuustolle Ala-Purmon osayleiskaavan muutoksen hyväksymistä. 95 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 33 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja hyväksyi ehdotuksen Ala-Purmon osayleiskaavan muutokseksi (Sexmans 4:10).

18 DN:o: 273/ Maa-alueen ostaminen Lillbystä; Söderlund Pedersören kunta on saanut mahdollisuuden os Lillbyssä sijaitsevan metsätilan Anderstorp Kjell Söderlundilta. Alue on n. 2,3 hehria iso ja muodos yhdessä kunnan omistamien kiinteistöjen Högbacken ja Karlsgård yhtenäisen alueen, pinta-alaln n. 8,5 hehria. Alueen metsän arvoksi on laskettu Alueella ei ole asemakaavaa. Kunnan maakauppaneuvottelijat ovat neuvotelleet maanomistajan kanssa ja sopineet euron kauppahinnasta. Alueella ei ole rakennuksia. Kunnanhallitus ehdot kunnanvaltuustolle, että kunta os 2,3 hehria suuruisen kiinteistön Anderstorp sovittuun kauppahinn Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 34 n päätös: päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ehdotuksen ja os Kjell Söderlundilta 2,3 hehrin suuruisen metsätilan Anderstorp ( ) sovittuun hinn

19 DN:o: 230/ Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Yhdenvertaisuuslain /1325 mukaan työnantajalla, jonka palveluksessa on säännöllisesti vähintään 30 henkilöä, on oltava suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä yhdenvertaisuuden edistämiseksi mennessä. Henkilöstöjaosto nimesi , 16, työryhmän, jonka jäsenet ovat olleet Eivor Back, Roger Eriksson ja Birgitta Kåll (sihteeri). Työntekijäorganisaatioiden edustajina työryhmässä ovat toimineet Linda Molander-Finell, Kai Saviaro ja Sonja Sundqvist-Pellinen. Työryhmä on laatinut ehdotuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaksi. Liite 2. Suunnitelma on myös käsitelty yhteistoimintakomiteassa ja työsuojelutoimikunnassa. Talous- ja kehitysjohtajan ehdotus: Henkilöstöehdotus ehdot, että kunnanhallitus hyväksyy suunnitelman. Hlöstöj. 29/16 Henkilöstöjaoston päätös: Henkilöstöjaosto hyväksyi yksimielisesti talous- ja kehitysjohtajan ehdotuksen. Jaosto kiitti työryhmää hyvästä työstä ja ehdot, että suunnitelma annen myös kunnanvaltuustolle tiedoksi. Kunnanhallitus hyväksyy raportin ja an sen kunnanvaltuustolle tiedoksi. 96 Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanjohtajan ehdotuksen. Kvalt. 35 n päätös: päätti yksimielisesti merkitä tiedoksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman

20 Valitusosoitus Valituskiellot Kietojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n nojalla saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 25-26, 29 ja HvalL 3 :n 1 mom. /muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen Vaasan hallinto-oikeus, PL 204, VAASA. Valitus tulee toimit hallinto-oikeudelle, niin että se on perillä viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen virastoajan päättymistä. Valitus voidaan toimit hallinto-oikeudelle myös telekopiona numeroon tai sähköpostina osoitteeseen vaasa.hao@oikeus.fi. Valitusaika alkaa Kunnallisvalitus, pykälät 27-28, ja 34. Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät: 33. Valitusaika päivää Muu valitusviranomainen osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika päivää Hankin koskeva päätös Hankin koskevan päätöksen voi se, jota asia koskee, saat markkinaoikeuden käsiteltäväksi kirjallisella hakemuksella osoitteeseen: Markkinaoikeus, PL 118, Helsinki Pykälät: Valitusaika: 14 päivää Hakemus on jätettävä 14 päivän kuluessa siitä kun asianosainen on saanut päätöksestä tiedon.

21 Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haen muutosta muutosvaatimuksen perustelut Valituskirjan on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoasn laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valiten, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katson saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Osapuolen katson saaneen päätöksen tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 24.4.2017 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Päättäjät Maanantaina 24. huhtikuuta 2017 klo 19.30 20.05. Pedersören kunnantalo, Pännäinen Varajäsenet Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävillä olo Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä Pedersören kunnantalolla 21. kesäkuuta 2016, todistaa

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävillä olo Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä Pedersören kunnantalolla 21. kesäkuuta 2016, todistaa Kunnanvaltuusto 13.6.2016 1 Kokousaika: Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 19.30 20.15. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats Björkskog,

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 26.06.2017 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Päättäjät Maanantaina 26. kesäkuuta 2017 klo 19.00 19.20. Pedersören kunnantalo, Pännäinen Varajäsenet Backlund, Christian Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne,

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 27.03.2017 19 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 27. maaliskuuta 2017, klo 19.30-20.50. (Kokous lykättiin kahvitauon ajaksi klo 20.05-20.30) Pedersören kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Back, Eivor Backlund,

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet:

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet: Kunnanvaltuusto 25.1.2016 1 Kokousaika: Maanantaina 25. tammikuuta 2016 klo 19.30 20.35. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats Björkskog,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävänäpito Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Pännäisten kunnantalossa 23. kesäkuuta 2015, todistaa

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävänäpito Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Pännäisten kunnantalossa 23. kesäkuuta 2015, todistaa Kunnanvaltuusto 15.6.2015 1 Kokousaika: Maanantaina 15. kesäkuuta 2015 klo 19.30 20.50. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats Björkskog,

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Häggblom, Carola Borgmästars, Görel, osa 101 :stä 103. Källman, Carl-Johan Borgmästars, Yvonne, klo 9.25 10.

Kunnantalo, Pännäinen. Häggblom, Carola Borgmästars, Görel, osa 101 :stä 103. Källman, Carl-Johan Borgmästars, Yvonne, klo 9.25 10. Kunnanvaltuusto 9.12.2014 1 Kokousaika: Tiistaina 9. joulukuuta 2014 klo 09.00 14.45. (Kokous keskeytettiin kahvitauon takia klo 10.40 11.05 ja joululounaan takia klo 12.35 13.45). Kokouspaikka: Kunnantalo,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Tarkastuslautakunta 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 15:10-20:40 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet:

Kunnantalo, Pännäinen. Läsnä olleet varajäsenet: Kunnanvaltuusto 10.11.2014 1 Kokousaika: Maanantaina 10. marraskuuta 2014 klo 19.30 20.10. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo

Pedersören kunnantalo 18.6.2018 60 Kokousaika: Maanantaina 18. kesäkuuta 2018 klo 19.00-20.45. Kokouspaikka: Pedersören kunnantalo Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian Ekman, Stephan

Lisätiedot

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

147 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 147 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 6/2019 Lähettämispäivä Kunnanhallitus 21.3.2019 KOKOUSAIKA Torstai 28.3.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 147

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävänäpito Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Pännäisten kunnantalossa 1. heinäkuuta 2014, todistaa

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävänäpito Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Pännäisten kunnantalossa 1. heinäkuuta 2014, todistaa Kunnanvaltuusto 23.6.2014 1 Kokousaika: Maanantaina 23. kesäkuuta 2014 klo 19.30 22.15 Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Nylund, Mats Backlund, Christian Nylund, Tommy Berger,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä SUOMENKIELINEN KOULU- JAOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA määrä 24.5.2018 Nro 1/2018 1/1 Kokousaika Torstaina 24.5.2018, klo 19.10-21.00 Kokouspaikka Kaustisen keskuskoulu Jäsenet: Varajäsenet: Ahlsved Pasi Åstrand

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

84 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 84 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

84 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 84 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2016 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.3.2016 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 84

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta AIKA 27.09.2017 kello 14:00-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Aika: 14.05.2014 klo 16:30-20:00 Paikka: Nuorisotalo LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 24 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnantalo, istuntosali

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnantalo, istuntosali Elin KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Torstaina klo 18.00-18.25 Kokouspaikka Kunnantalo, istuntosali Päätöksentekijät Björkskog Curt Björkström Marita Bobacka Sten Bredbacka Bernhard Brännbacka Sigvald Ekstrand

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Enontekiön kunnan virastotalo

PÖYTÄKIRJA Enontekiön kunnan virastotalo PÖYTÄKIRJA Kokousaika: Torstai klo 08.00-15.00 Kokouspaikka: Enontekiön kunnan virastotalo Saapuvilla.olleet jäsenet: Varsinainen jäsen Pentti Mäkitalo pj. Ulla-Maija Syväjärvi vpj. Alpo Peltovuoma vara

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 04.09.2017 94 Kokousaika: Maanantaina 4. syyskuuta 2017, klo 19.00-19.30. Kokouspaikka: Päättäjät Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne Dahlin, Christian Ekman, Stephan Finne, Benita Forsblom,

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA PELLON KUNTA 3/2017 AIKA Maanantai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/17 Tarkastuslautakunta

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/17 Tarkastuslautakunta KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/17 Tarkastuslautakunta 2017-2020 1 Aika ja paikka: 8.9.2017 klo 9.00 11.00, Kemiön kunnantoimisto, hallituksen huone Läsnä: Kristian Lindroos, puheenjohtaja Janne Salonen,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot