Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt)"

Transkriptio

1 MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 193/ Dnro 2016/31 HAKIJA Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla HAKEMUS Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) (jäljempänä myös hakija) on markkinaoikeuteen toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt, että markkinaoikeus määrää Elisa Oyj:n antamaan käyttäjien yhteystiedot sille kuuluvista, liitteestä ilmenevistä teleliittymistä liitteessä mainittuina aikoina. Hakija on havainnut, että liitteessä yksilöidyistä intemet-liittymistä on saatettu yleisön saataviin B ittorrent-vertaisverkossa ilman sen lupaa elokuvateoksia, joiden osalta hakijalla on yksinomainen levitysoikeus vertaisverkoissa Suomessa. Liittymistä on saatettu yleisön saataviin tekijänoikeuksien suojan kannalta merkittävissä määrin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman hakijan suostumusta loukaten näin sen yksinoikeutta valmistaa teoskappaleita ja saattaa teos yleisön saataville. Liitteessä mainituista internet-liittymistä on saatettu yleisön saataviin jaksoa sarjasta Ash vs Evil Dead (IP-osoitteet ) sekä yhtä tai useampaa kokonaista tuotantokautta sarjasta "Black Sails (IP-osoiteet ). Kysymys on televisiosarjoista, joiden tuottajan Starz Entertainment LLC:n kotipaikka on Yhdysvalloissa. Yhdysvaltalaiset elokuvateokset saavat Bernin yleissopimuksen taiteellisten ja kirjallisten teosten suojaamisesta nojalla Suomessa tekijänoikeuslain mukaista suojaa niin sanotun kansallisen kohtelun periaatteen johdosta. Tuotantoyhtiön oikeus kysymyksessä oleviin televisiosarjoihin käy ilmi muun ohella kysymyksessä olevia sarjoja koskeviin mainosjulisteesiin sisältyvästä maininnasta. Hakija on lisenssisopimuksin hankkinut edellä mainittujen televisiosarjojen tuottajayhtiöltä yksinomaisen oikeuden muun ohella teosten välittämiseen vertaisverkoissa ja oikeuden puuttua teosten luvattomaan välittämiseen sanotussa jakelukanavassa muun ohella Suomen osalta.

2 2(9) BitT orrent-vertaisverkon toimintaperiaatteen mukaisesti tietystä teoksesta kiinnostuneet käyttäjät kiinnittyvät omalla ohjelmistollaan yhteen tai useaan kyseisiä teoksia luvattomasti jakavaan toiseen BitTorrent -käyttäjään. Tällaista kiinnittymisen ryhmittymää kutsutaan parveksi (swarm). Kiinnittymisen jälkeen ohjelma lataa toisilta käyttäjiltä teoksen luoden kopion käyttäjän omalle tietokoneelle ja samanaikaisesti saattaen jo ladattuja osia edelleen yleisön saataviin. BitTorrent-teknologia mahdollistaa tiedoston edelleen jakamisen osissa ilman, että teoksen sisältävä tiedosto on kokonaisuutena latautunut tietokoneelle, mikä mahdollistaa teoksen tehokkaan levittämisen. Parven tehokas toiminta ei myöskään edellytä, että yhdelläkään taholla olisi koko tiedostoa kokonaan hallussaan, vaan riittää että parvella on yhteensä kaikki tiedoston osaset. Tällöin koko parvella on mahdollisuus luoda eheä kokonaisuus teoksesta vaikka alkuperäinen teoksen luvattomasti vertaisverkkoon saattanut olisi keskeyttänyt teoksen jakamisen. Kuka tahansa voi liittyä parveen, joten saataville saattamisen kohteena oleva yleisö voi kasvaa kontrolloimattoman suureksi. Hakija on liitteessä ilmoittanut kuhunkin parveen yhdistäneiden IPosoitteiden määrän sen vuorokauden aikana, jolloin kustakin listassa mainitusta IP-osoitteesta on havaittu jaettavan teosta. IP-osoitteet on kerätty hakijan käyttämällä N ARS-valvontaohjelmalla, jonka avulla hakija on yhdistänyt hakijan teoksia jakaviin parviin. Hakija on tehnyt koelatauksen kunkin IP-osoitteen osalta ja siten varmistanut, että nämä ovat sallineet lataamiensa teosten edelleen lataamisen. Koelatauksen tulosta on verrattu hakijan teoksiin, millä on varmistettu tiedoston jakamisen loukanneen hakijan tekijänoikeutta. Jokaisen jakajan osalta yhteenlaskettu kokonaisyleisö tarkasteluvuorokauden aikana on ollut vähintään tuhansia käyttäjiä. Kokonaisyleisö on ollut merkittävän suuri myös pieneen parveen yhdistäneiden jakajien (kuten IP-osoite 1433) osalta ja merkittävyyskynnys on näidenkin osalta täyttynyt. Niiden jakajien osalta, joiden kokonaisyleisö on ollut vähäisin on otettava huomioon, että tarkastelujakso on ollut vain vuorokauden mittainen, eikä käyttäjämääriä voida näidenkään jakajien osalta pitää vähäisinä. Lisäksi suurin osa luvattomista jakamisista on koskenut erittäin uusia teoksia, mikä lisää teon moitittavuutta. Hakija on ilmoittanut, ettei se luovuta henkilötietoja Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueen tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

3 3(9) ASIAKIRJATODISTEET Ote NARS-ohjelman lokitiedostosta (Elisa Oyj) Televisiosarjan Ash vs Evil Dead mainosjuliste Televisiosarjan "Black Sails mainosjuliste Televisiosarjan "Black Sails DVD-kansi Starz Entertainment, LLC:n ja Crystalis Entertainment UG:n (haftungsbeschränkt) välinen lisenssisopimus (salassa pidettävä) Täydennys Starz Entertainment, LLC:n ja Crystalis Entertainment UG:n (haftungsbeschränkt) väliseen lisenssisopimukseen (salassa pidettävä) Täydennys Starz Entertainment, LLC:n ja Crystalis Entertainment UG:n (haftungsbeschränkt) väliseen lisenssisopimukseen (salassa pidettävä) LAUSUMA Elisa Oyj on ilmoittanut, ettei se vastusta hakemusta. Elisa Oyj on ilmoittanut lisäksi, että kaikkien hakemuksessa tarkoitettujen IPosoitteiden osalta käyttäjien tai tilaajien yhteystiedot eivät välttämättä ole selvitettävissä ja luovutettavissa. Elisa Oyj on lisäksi vaatinut, että sille korvataan tietojen luovuttamismääräyksen täytäntöönpanosta aiheutuvat kulut sen ilmoittamien laskutusperusteiden mukaisesti. MARKKINAOIKEUDEN RATKAISU Perustelut Salassapitomääräys Hakijan Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) vaatimuksesta markkinaoikeus määrää oikeudenkäynnin julkisuudesta yleisissä tuomioistuimissa annetun lain 10 :n nojalla liikesalaisuuksia sisältävänä salassa pidettäviksi hakijan esittämät :n ja Crystalis Entertainment UG:n (haftungsbeschränkt) välisen License Agreement -lisenssisopimuksen (asiakirjatodiste 5) sekä Amendment No. 1 to License Agreement -täydennyksen (asiakirjatodiste 6) ja Amendment No. 2 to License Agreement - täydennyksen (asiakirjatodiste 7) :n ja Crystalis Entertainment UG:n (haftungsbeschränkt) väliseen lisenssisopimukseen. Markkinaoikeus määrää asiakirjat pidettäviksi salassa 10 vuotta asian vireille tulosta lukien eli saakka.

4 4(9) Hakijan oikeudet Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) on ilmoittanut, että sillä on kysymyksessä olevien elokuvateosten tuotta) ayhtiön Starz Entertainment, LLC:n kanssa tehtyjen lisenssisopimuksen ja lisenssisopimuksen täydennysten perusteella oikeus esittää asiassa tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia. Tekijänoikeuslain 63 :n 1 momentin 3 kohdan mukaan lain tekijänoikeutta koskevia säännöksiä sovelletaan elokuvateokseen, jonka tuottajan päätoimipaikka tai vakinainen asuinpaikka on Suomessa. Pykälän 2 momentin mukaan sovellettaessa 1 momentin 3 kohdan säännöstä tuottajana pidetään, jollei muuta osoiteta, henkilöä tai yhteisöä, jonka nimi on tavanmukaisesti ilmoitettu elokuvateoksessa. Tässä tapauksessa kysymys on hakijan ilmoituksen mukaan elokuvateoksista, joiden tuottajan kotipaikka on Yhdysvalloissa. Yhdysvallat ja Suomi ovat liittyneet Bernin yleissopimukseen taiteellisten ja kirjallisten teosten suojaamisesta (SopS 79/1986, jäljempänä Bernin sopimus). Bernin sopimuksen 4 artiklan a kohdan mukaan suojaa saavat elokuvateokset, joiden tuottajan päätoimipaikka tai vakituinen asuinpaikka on sopimusvaltiossa. Sopimuksen 5 artiklassa on määräykset kansallisesta kohtelusta. Alkuperämaassa suojattu teos saa toisessa liittomaassa samaa suojaa kuin toisen liittomaan omat kansalaiset. Bernin sopimuksen kansallisen kohtelun periaatteen mukaisesti hakemuksessa mainitut elokuvateokset saavat Suomessa tekijänoikeuslain mukaista suojaa. Elakija on asiavaltuutensa osoittaakseen toimittanut markkinaoikeudelle päivätyn lisenssisopimuksen sekä ja päivätyt lisenssisopimuksen täydennykset, joista käy ilmi muun ohella, että hakijalla on sopimuksen perusteella Suomessa yksinomainen kysymyksessä olevien elokuvateosten levitysoikeus kysymyksessä olevaa kanavaa käyttäen sekä oikeus ryhtyä toimiin teoksiin kohdistuvien oikeudenloukkausten johdosta. Edellä olevilla perusteilla markkinaoikeus katsoo, että hakijalla on asiavaltuus asiassa ja oikeus esittää tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia. Tietojen luovuttamista koskevat oikeudelliset lähtökohdat Tekijänoikeuslain 60 a :n mukaan tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijänoikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta. Tiedot tulee antaa ilman aiheetonta viivytystä.

5 5(9) Tekijänoikeuslain 60 a :n säätämiseen johtaneesta hallituksen esityksestä (HE 28/2004 vp) antamassaan lausunnossa eduskunnan lakivaliokunta on todennut (LaVL 5/2005), että säännös sisältäisi myös luovuttamisvelvollisuutta raj aavan edellytyksen, koska tietoja ei luovutettaisi viranomaiselle vaan suoraan toiselle yksityiselle. Lausunnon mukaan tietoja voitaisiin luovuttaa vain sellaisen liittymän osalta, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeutta loukkaavaa aineistoa. Laissa oleva merkittävyyskynnys liittyy siis siihen, että teleliittymän haltijan tunnistamistietojen luovuttaminen yksityiselle taholle merkitsee teleliittymän haltijan yksityisyyden suojan rajoitusta. Merkittävyyskynnyksen ylittymistä arvioitaessa on siten punnittava yhtäältä tietojen luovuttamisen merkittävyyttä tekijänoikeuksien suojan ja toisaalta teleliittymän haltijan yksityisyyden suojan kannalta. Teleliittymän haltijan yksityisyyden suojaa koskevat säännökset ovat sähköisen viestinnän tietosuojalaissa (516/2004), jolla on saatettu kansallisesti voimaan Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2002/58/EY henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta sähköisen viestinnän alalla (sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi). Tekijänoikeuslain 60 a :n säännös liittyy tekijänoikeuslain muutokseen, jolla on saatettu kansallisesti voimaan Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2001/29/EY tekijänoikeuden ja lähioikeuksien tiettyjen piirteiden yhdenmukaistamisesta tietoyhteiskunnassa (jäljempänä tietoyhteiskunnan tekijänoikeusdirektiivi). Direktiivin 8 artiklan 3 kohdan mukaan jäsenvaltioiden on varmistettava, että oikeudenhaltijoilla on mahdollisuus hakea kieltoa tai määräystä sellaisia välittäjiä vastaan, joiden palveluita kolmas osapuoli käyttää tekijänoikeuden tai lähioikeuden rikkomiseen. Tekijänoikeuslain muuttamiseen johtaneessa edellä mainitussa hallituksen esityksessä (HE 28/2004 vp) ei ehdotettu erillistä tietojen luovuttamista koskevaa säännöstä, vaan tekijänoikeuslain 60 a lisättiin lakivaliokunnan aloitteesta lakiin erillisen sääntelyn tarpeen tultua esiin lainsäädäntöprosessin aikana. Valiokunta kuitenkin painotti, että säännöstä on syytä tarkastella uudelleen, kun saatetaan kansallisesti voimaan Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviä 2004/48/EY teollis- ja tekijänoikeuksien noudattamisen varmistamisesta. Säännöstä ei kuitenkaan tuossa yhteydessä tarkasteltu uudestaan eikä säännökseen ole tehty muutoksia. Joka tapauksessa markkinaoikeus katsoo, että tekijänoikeuslain 60 a :n tulkinnassa on otettava tietoyhteiskunnan tekijänoikeusdirektiivin säännösten lisäksi huomioon myös direktiivin 2004/48/EY säännökset. Euroopan unionin tuomioistuin on ennakkoratkaisuissaan antanut ohjeita siitä, miten direktiivejä 2001/29/EY (tietoyhteiskunnan tekijänoikeusdirektiivi), 2004/48/EY (teollis- ja tekijänoikeuksien noudattamisen varmistamisesta annettu direktiivi) ja 2002/58/EY (sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi) on tulkittava arvioitaessa tunnistamistietojen luovuttamista koskevia edellytyksiä siviiliprosessia

6 6(9) Elokuvateosten jakelu tässä tapauksessa Markkinaoikeuden arviointi varten (mm. asia C-275/06, Promusicae, tuomio , Kok., s ja asia C-461/10, Bonnier Audio ym., tuomio ). Unionin tuomioistuin on katsonut, ettei sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivissä suljeta pois jäsenvaltioiden mahdollisuutta säätää velvollisuudesta paljastaa henkilötietoja siviiliprosessin yhteydessä (ks. em. asia Promusicae, tuomion 54 ja 55 kohta ja em. asia Bonnier Audio ym., tuomion 54 ja 55 kohta). Se on kuitenkin korostanut sitä, että direktiivejä on tulkittava tavalla, jolla voidaan varmistaa unionin oikeusjärjestyksessä suojattujen eri perusoikeuksien välinen tasapaino sekä yleisten oikeusperiaatteiden, kuten suhteellisuusperiaatteen noudattaminen (em. asia Promusicae, tuomion 68 ja 70 kohta ja em. asia Bonnier Audio ym., tuomion kohta). Asiassa on esitetty selvitystä siitä, kuinka monen parveen kiinnittyneen käyttäjän saatavilla kustakin liitteessä yksilöidystä IP-osoitteesta jaettu teos on ollut kunkin liitteessä mainitun vuorokauden aikana sekä saman vuorokauden aikana teoksen osalta todettu kokonaisyleisö, joka muodostuu eri parviin kiinnittyneistä käyttäjistä. Asiassa on kysymys BitTorrent-vertaisverkossa tapahtuneesta jakelusta. BitTorrent-teknologia on tarkoitettu yksittäisten tiedostojen jakeluun. Kukin käyttäjä jakaa niitä tiedostoja, joita he itse ovat ladanneet tai ovat parhaillaan lataamassa. Tämä mahdollistaa erittäin nopeat siirtonopeudet. Sen vuoksi BitTorrent-teknologiaa voidaan hyödyntää tehokkaasti esimerkiksi elokuvien jakeluun. BitTorrentia käyttävään parveen voi liittyä kuka tahansa. Kun teosta välitetään tällaisessa yleisölle avoimessa parvessa, kysymys on tekijänoikeuslain 2 :n mukaisesta tekijän yksinoikeuden piiriin kuuluvasta teoksen saattamisesta yleisön saataviin riippumatta parven käyttäjämäärästä. Tekijänoikeuden loukkaus voi täyttyä, vaikka parvessa olisi vain muutamia käyttäjiä. Jokainen yksittäinen loukkaus ei automaattisesti kuitenkaan täytä tekijänoikeuslain 60 a :ssä edellytettyä tunnistamistietojen luovuttamisen edellytyksenä olevaa merkittävyyskynnystä, vaan kynnyksen ylittymistä on arvioitava tapauskohtaisesti vallitsevat olosuhteet huomioon ottaen. Oikeuskäytännössä arvioinnissa on kiinnitetty huomiota parven tosiasiallisten käyttäjien määrään. Markkinaoikeus katsoo, että käyttäjien määrä ei kuitenkaan yksin voi olla ratkaisevaa, vaan arvioinnissa on otettava huomioon myös muut mahdollisen loukkauksen merkittävyyteen vaikuttavat seikat. Hakemuksen kohteena olevista IP-osoitteista on saatettu yleisön saataviin edellä mainittuja televisiosarjoja. Hakemuksessa on yksilöity

7 7(9) kunkin IP-osoitteen osalta tarkasteluvuorokaudelta sen parven käyttäjämäärä, johon IP-osoitteesta on kiinnitytty sekä saman vuorokauden osalta eri parviin kiinnittyneiden käyttäjien muodostama niin sanottu kokonaisyleisö. Tekijänoikeuden haltijan kannalta jakelun kokonaismäärällä on merkitystä. Vaikka merkittävyyskynnyksen ylittymistä arvioidaan teleliittymäkohtaisesti, markkinaoikeus katsoo, ettei tiedossa olevaa tekijänoikeuden haltijan luvatta tapahtuneen jakelun kokonaismäärää voida jättää kokonaan huomioon ottamatta tapauskohtaisia olosuhteita arvioitaessa. Tältä osin on huomattava, että kysymyksessä olevaa teknologiaa käytettäessä parvi johon käyttäjä kiinnittyy, määräytyy käyttäjän kannalta sattumanvaraisesti. Alhaisimmat käyttäjämäärät ovat olleet niissä parvissa, joihin on liitytty liitteen kohdissa 1393 ja 1433 (49 ja 42 käyttäjää) yksilöidyistä IPosoitteista. Sanotuista IP-osoitteista jaettujen elokuvien jakamista on kuitenkin tarkasteluvuorokauden aikana tapahtunut myös muissa parvissa siten, että kokonaisyleisö on niiden osalta tarkasteluvuorokauden aikana ollut ja käyttäjää. Markkinaoikeus katsoo tarkasteluvuorokauden aikana elokuvia jakaviin eri parviin liittyneiden käyttäjien yhteismäärän osoittavan, että elokuvilla on ollut huomattavaa kysyntää. Yksittäisen jakelijan kannalta on sattumanvaraista, mihin parveen liittyy eniten käyttäjiä. Kerran jaettu teos voi olla hallitsemattoman jatkolatauksen kohteena siinäkin tapauksessa, että jakaja poistaa teoksen omalta tietokoneeltaan. Hakija on koelatauksin varmistanut, että ladattujen teosten jakaminen edelleen on todella sallittu kunkin IP-osoitteen osalta. Tietojen luovuttaminen on välttämätöntä tekijänoikeuden loukkauksen selvittämiseksi ja vaatimuksen kohdentamiseksi teoksen jakelijaan. Edellä mainituissa olosuhteissa voidaan elokuvateosten jakamista edellä viitatuissa parvissa pitää siinä määrin merkittävänä, että oikeudenhaltijalla on oltava mahdollisuus puuttua luvattomaan teosten jakeluun, vaikka se edellyttää teleliittymän haltijan yhteystietojen antamista oikeudenhaltijalle ja merkitsee puuttumista teleliittymän haltijan yksityisyyden suojaan. Teleliittymän haltijalle aiheutuvia haittoja rajoittaa se, että tekijänoikeuden haltija saa käyttää luovutettavia tietoja vain loukkauksen selvittämiseen ja vaatimusten esittämiseen sekä että väärinkäytösten estämiseksi tekijänoikeuden haltijaan sovelletaan sähköisen viestinnän tietosuojalain säännöksiä vaitiolovelvollisuudesta ja hyväksikäyttökiellosta. Edellä mainituilla perusteilla markkinaoikeus katsoo, että tunnistamistietojen luovuttamista puoltavat syyt ovat merkittävämpiä kuin tietojen luovuttamisesta teleliittymän haltijalle aiheutuva haitta. Markkinaoikeus katsoo edellä mainituilla perusteilla, että kaikista hakemuksessa tarkoitetuista teleliittymistä on saatettu tekijänoikeuden kannalta tekijänoikeuslain 60 a :ssä tarkoitetulla tavalla merkittävissä määrin yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijänoikeuden haltijan suostumusta. Asiassa on sen vuoksi perusteet

8 8(9) määrätä Elisa Oyj selvittämään ja antamaan hakijalle selvitetyt ja saatavilla olevat hakemuksessa yksilöityjä teleliittymiä koskevat yhteystiedot. Hakijalle luovutettavien yhteystietojen tulee sisältää sellaiset saatavissa olevat tiedot teleliittymän käyttäjästä tai tilaajasta, jotka mahdollistavat tunnistamisen ja tavoittamisen. Hakemuksessa esitetyt vaatimukset ovat perustuneet hakijalle sopimuksin myönnettyihin oikeuksiin. Hakija saa käyttää sille luovutettavia tunnistamistietoja ainoastaan selvittääkseen ja esittääkseen sillä kysymyksessä olevan sopimuksen nojalla oleviin oikeuksiin perustuvia vaatimuksia tekijänoikeuslain nojalla Suomessa. Johtopäätös Edellä mainituilla perusteilla hakija on antanut riittävän selvityksen teleliittymien haltijoiden yhteystietojen saamiseksi tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla. Täytäntöönpanokulut Elisa Oyj on vaatinut, että sille korvataan päätöksen täytäntöönpanosta aiheutuneet kulut sen lausumassaan esittämien laskutusperusteiden mukaisesti. Markkinaoikeus toteaa, että tekijänoikeuslain 60 a :n 3 momentin nojalla välittäjänä toimivalle palveluntarjoajalle on korvattava tietojen luovuttamismääräyksen täytäntöönpanosta aiheutuneet kulut sekä mahdollinen vahinko. Elisa Oyj on siten oikeutettu saamaan korvauksen sille tämän päätöksen täytäntöönpanosta aiheutuvista kuluista. Yhteystietojen luovuttamismääräystä koskevan hakemusasian yhteydessä ei kuitenkaan ole mahdollista ennakollisesti vahvistaa päätöksen täytäntöönpanosta aiheutuvien kulujen määrää tai edes niiden laskentaperustetta. Elisa Oyj:n vaatimus on siten tältä osin jätettävä tutkimatta. Päätöslauselma Markkinaoikeus määrää Elisa Oyj:n selvittämään ja antamaan Crystalis Entertainment UG:lle (haftungsbeschränkt) käyttäjän tai tilaajan yhteystiedot päätöksen liitteestä ilmenevistä teleliittymistä siinä mainittuina aikoina. Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) on sitoutunut olemaan luovuttamatta annettavia tietoja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) saa käyttää sille edellä mainituin tavoin luovutettavia yhteystietoja ainoastaan selvittäessään ja esittäessään sille elokuvateosten tuotantoyhtiöltä siirtyneitä oikeuksia koskevia Suomen tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia Suomessa.

9 9(9) MUUTOKSENHAKU Muutosta tähän ratkaisuun saa hakea korkeimmalta oikeudelta valittamalla vain, jos korkein oikeus niillä erityisillä perusteilla, jotka ilmenevät oheisesta valitusosoituksesta, myöntää valitusluvan. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy Markkinaoikeustuomari _ v/ui/ C Saini Siitarinen JAKELU Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt); hakemusmaksu 250 euroa Elisa Oyj; maksutta

10 Crystalis Entertainment UG / Parven IP-osoite Päivämäärä (UTC) Kellonaika (UTC) Teoksen nimi käyttäjämäärä Kokonaisyleisö :03:19 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:28 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :45:18 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:49 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :36:14 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :50:46 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :48:06 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :31:35 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :27:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :58:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :01:31 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :05:47 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :11:26 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:02 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :22:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:38 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :47:34 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :25:50 Ash Vs. Evil Dead [SO 1E01] :28:10 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] , :28:38 Ash Vs. Evil Dead [SO 1E01] :50:57 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :59:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :08:48 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :25:16 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :37:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :49:12 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :12:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :28:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :58:31 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :55:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :01:01 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :25:04 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :37:37 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :05:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :08:08 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] IC/^lOg w p "v apm>\\owv^jx)vx) Sivu 1 / 38

11 Crystalis Entertainment UG / :09:37 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :32:54 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :23:32 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :06:32 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :20:31 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :57:12 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :50:14 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:25 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :08:44 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :56:59 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :40:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :57:04 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:13 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :35:48 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :57:55 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :18:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :58:42 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :45:27 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :36:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :07:13 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :18:57 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :23:35 Ash Vs. Evil Dead [S01 B01 ] :44:49 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :51:45 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :01:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :08:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :31:40 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E01] :40:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :02:12 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :08:06 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:26 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :48:54 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :42:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :39:48 Ash Vs. Evil Dead [S01EQ1] :45:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :16:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :17:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:08 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :18:28 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Sivu 2 / 38

12 Crystalis Entertainment UG / :46:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :30:19 AshVs. Evil Dead [S01E01] :01:49 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :27:04 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :49:00 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :03:05 AshVs. Evil Dead [S01E01] :27:34 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :25:21 AshVs. Evil Dead [S01E01] :36:37 AshVs. Evil Dead [S01E01] :19:55 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :17:26 AshVs. Evil Dead [S01E01] :30:56 AshVs. Evil Dead [S01E01] :38:36 AshVs. Evil Dead [S01E01] :48:26 AshVs. Evil Dead [S01E01] :27:24 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:46 AshVs. Evil Dead [S01E01] :31:05 AshVs. Evil Dead [S01E01] :41:56 AshVs. Evil Dead [S01E01] :07:36 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:58 AshVs. Evil Dead [S01E01] :20:48 AshVs. Evil Dead [S01E01] :09:58 AshVs. Evil Dead [S01E01] :18:00 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :36:02 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :11:33 AshVs. Evil Dead [S01E01] :31:47 AshVs. Evil Dead [S01E01] :46:14 AshVs. Evil Dead [S01E01] :11:59 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :02:36 AshVs. Evil Dead [S01E01] :21:46 AshVs. Evil Dead [S01E01] :21:09 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :45:04 AshVs. Evil Dead [S01E01] :35:32 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :07:24 AshVs. Evil Dead [S01E01] :51:52 AshVs. Evil Dead [S01E01] :19:04 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :31:24 AshVs. Evil Dead [S01E01] :00:10 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :09:12 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Sivu 3/38

13 Crystalis Entertainment UG / :54:02 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :38:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :14:31 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :40:09 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:33 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E01] :57:23 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :16:23 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :07:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :23:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:42 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :29:10 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :01:02 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :17:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :17:48 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :22:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :53:06 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:48 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :26:02 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :36:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :15:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :45:08 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E01] :26:11 Ash Vs. Evil Dead [SO 1E01] :02:13 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :02:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :08:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :17:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :34:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :45:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :17:19 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :57:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :23:44 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :53:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :46:56 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :07:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :59:09 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :42:10 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:38 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :48:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :27:32 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Sivu 4 / 38

14 Crystalis Entertainment UG / :40:39 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :43:49 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :29:45 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :43:27 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :00:54 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:02 AshVs. Evil Dead [SO 1E01] :11:25 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :23:08 AshVs. Evil Dead [S01E01] :18:00 AshVs. Evil Dead [S01E01] :18:43 AshVs. Evil Dead [S01E01] :07:24 AshVs. Evil Dead [S01EQ1] :30:28 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :18:18 AshVs. Evil Dead [S01E01] :15:40 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:00 AshVs. Evil Dead [S01E01] :53:36 AshVs. Evil Dead [S01E01] :27:50 AshVs. Evil Dead [S01E01] :48:32 AshVs. Evil Dead [S01E01] :54:49 AshVs. Evil Dead [S01E01] :55:51 AshVs. Evil Dead [S01E01] :29:09 AshVs. Evil Dead [S01E01] :48:19 AshVs. Evil Dead [S01E01] :26:50 AshVs. Evil Dead [S01E01] :49:09 AshVs. Evil Dead [S01E01] :00:40 AshVs. Evil Dead [S01E01] :14:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :04:02 AshVs. Evil Dead [S01E01] :31:36 AshVs. Evil Dead [S01E01] :46:12 AshVs. Evil Dead [S01E01] :18:12 AshVs. Evil Dead [S01E01] :28:58 AshVs. Evil Dead [S01E01] :20:32 AshVs. Evil Dead [S01E01] :49:56 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :03:48 AshVs. Evil Dead [S01E01] :33:15 AshVs. Evil Dead [S01E01] :53:00 AshVs. Evil Dead [S01E01] :23:28 AshVs. Evil Dead [S01E01] :18:48 AshVs. Evil Dead [S01E01] :44:27 AshVs. Evil Dead [S01E01] Sivu 5 / 38

15 Crystalis Entertainment UG / :10:16 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :53:26 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :25:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :46:37 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :39:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :52:45 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :01:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :02:24 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :01:10 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :04:37 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :15:07 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:06 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :59:39 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :13:43 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :32:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :25:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :29:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:49 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :27:46 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :06:06 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:16 Ash Vs. Evil Dead [S01EQ1] :52:02 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :36:59 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :39:48 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :03:38 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :21:31 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :24:10 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :27:24 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :47:16 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :50:40 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :19:43 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :52:31 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E01] :54:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :02:38 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :27:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :39:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :51:30 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] :18:52 Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Sivu 6/38

16 Crystalis Entertainment DG / :18: :10: :36: :24: :12: :50: :33: :57: :19: :26: :15: :09: :51: :02: :03: :47: :40: :14: :23: :17: :52: :45: :55: :10: :21: :13: :21: :33: :00: :05: :22: :43: :52: :37: :10: :49: :24: :31: :15:48 As h Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01EQ1] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E01] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Sivu 7/38

17 Crystalis Entertainment UG / :42:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :10:29 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :39:00 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :55:59 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :33:09 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :02:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :51:24 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :47:23 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :59:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :35:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :32:39 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :11:04 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :49:40 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :58:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :18:44 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :09:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :20:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :19:17 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :24:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :38:43 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :22:39 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :20:44 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :12:08 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :05:01 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E02] :21:20 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :07:13 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :35:04 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :54:37 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :06:14 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :46:29 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :47:13 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :59:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :24:48 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :47:07 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :12:42 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :53:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E02] :53:30 AshVs. Evil Dead [S01E02] :56:15 Ash Vs. Evil Dead [SQ1EQ2] :10:50 AshVs. Evil Dead [S01E02] Sivu 8 / 38

18 Crystalis Entertainment UG / :08: :48: :03: :36: :07: :24: :45: :29: :58: :25: :33: :51: :19: :31: :23: :10: :21: :59: :41: :11: :45: :23: :42: :40: :53: :04: :18: :40: :04: :06: :41: :25: :33: :04: :09: :27: :41: :14: :13:26 AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [SQ1E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] Ash Vs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E02] AshVs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] AshVs. Evil Dead [S01E03] Sivu 9 / 38

19 Crystalis Entertainment UG / :08:55 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :14:46 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :32:38 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :49:39 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :43:11 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :39:24 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :02:07 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :04:46 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :37:39 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :24:57 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :25:30 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :02:00 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :11:47 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :03:53 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :18:34 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :18:46 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :29:22 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :36:22 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :39:14 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :15:59 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :54:31 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E03] :36:47 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :56:33 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :37:09 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :44:19 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :00:07 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :46:50 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :48:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :28:45 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :51:15 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :41:21 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :42:20 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :27:07 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :48:55 AshVs. Evil Dead [SO 1E03] :35:38 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :50:05 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :11:24 AshVs. Evil Dead [S01E03] :48:27 AshVs. Evil Dead [S01E03] :21:09 AshVs. Evil Dead [S01E03] Sivu 10/38

20 Crystalis Entertainment UG / :10:29 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :21:08 AshVs. Evil Dead [S01E03] :56:57 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :58:49 AshVs. Evil Dead [S01E03] :37:49 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :32:19 AshVs. Evil Dead [S01E03] :09:18 AshVs. Evil Dead [S01E03] :19:52 AshVs. Evil Dead [S01E03] :17:22 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :19:58 Ash Vs. Evil Dead [SO 1E03] :42:48 AshVs. Evil Dead [S01E03] :56:51 AshVs. Evil Dead [S01E03] :55:32 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :08:41 AshVs. Evil Dead [S01E03] :55:34 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :34:06 AshVs. Evil Dead [S01E03] :47:50 AshVs. Evil Dead [S01E03] :57:10 AshVs. Evil Dead [S01E03] :56:30 AshVs. Evil Dead [S01E03] :10:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :46:38 AshVs. Evil Dead [S01E03] :36:39 AshVs. Evil Dead [S01E03] :27:41 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :08:51 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :11:07 AshVs. Evil Dead [S01E03] :18:47 Ash Vs. Evil Dead [SO 1E03] :35:27 AshVs. Evil Dead [S01E03] :30:43 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :59:58 AshVs. Evil Dead [S01E03] :41:28 AshVs. Evil Dead [S01E03] :08:31 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :56:11 AshVs. Evil Dead [S01E03] :57:32 AshVs. Evil Dead [S01E03] :24:23 AshVs. Evil Dead [S01E03] :02:41 AshVs. Evil Dead [S01E03] :46:01 AshVs. Evil Dead [S01E03] :57:03 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] :20:52 AshVs. Evil Dead [S01E03] :41:20 AshVs. Evil Dead [S01E03] Sivu 11/38

21 Crystalis Entertainment UG / :08: :59: :13: :22: :49: :35: :28: :06: :44: :12: :54: :02: :10: :10: :37: :03: :08: :11: :22: :24: :29: :02: :15: :55: :37: :36: :13: :05: :23: :35: :14: :29: :01: :05: :09: :18: :28: :45: :51:13 Ash Vs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01E03] Ash Vs. Evil Dead [S01EQ4] Sivu 12/38

22 Crystalis Entertainment UG / :15: :53: :03: :54: :32: :36: :17: :20: :49: :00: :05: :28: :39: :41: :45: :11: :41: :57: :13: :31: :56: :35: :40: :58: :00: :47: :00: :08: :36: :44: :28: :02: :34: :26: :51: :52: :55: :31: :40: Sivu 13/38

23 Crystalis Entertainment UG / :16: :08: :13: :37: :50: :52: :56: :29: :43: :23: :29: :46: :18: :26: :16: :45: :00: :32: :55: :37: :22: :21: :31: :37: :48: :03: :23: :01: :27: :40: :11: :38: :03: :27: :08: , :42: :21: :32: :37: Sivu 14 / 38

24 Crystalis Entertainment UG / :56: :03: :00: :50: :15: :19: :27: :33: :17: :35: :36: :45: :55: :59: :00: :38: :39: :08: :44: :16: :35: :28: :03: :20: :13: :31: :17: :12: :25: :57: :20: :27: :52: :54: :54: :07: :19: :28: :44: Sivu 15/38

25 Crystalis Entertainment UG / :51: :39: :17: :54: :08: :53: :11: :20: :05: :41: :34: :05: :58: :07: :28: :25: :20: :34: :13: :12: :18: :20: :30: :09: :01: :21: :44: :15: :35: :21: :30: :57: :21: :38: :26: :58: :35: :08: :30: Sivu 16/38

26 Crystalis Entertainment UG / :27: :26: :25: :41: :16: :30: :01: :52: :29: :39: :17: :50: :06: :08: :47: :04: :47: :26: :14: :57: :00: :36: :43: :07: :10: :27: :27: :32: :21: :15: :58: :36: :54: :53: :52: :28: :41: :42: :09: Sivu 17/38

27 Crystalis Entertainment UG/ :18: :19: :37: :17: :35: :11: :31: :44: :46: :58: :40: :29: :10: :04: :11: :15: :17: :27: :09: :49: :05: :52: :01: :20: :53: :26: :44: :26: :24: :38: :24: :41: :49: :00: :03: :12: :22: :29: :33:11 Ash Vs. Evil Dead [SQ1E05] Sivu 18/38

28 Crystalis Entertainment UG / :50: :28: :28: :30: :04: :09: :38: :39: :16: :38: :52: :27: :30: :26: :57: :50: :53: :42: :47: :44: :59: :01: :03: :11: :23: :38: :26: :29: :42: :40: :20: :24: :07: :47: :36: :20: :18: :38: :54: Sivu 19/38

29 Crystalis Entertainment UG / :10: :38: :12: :37: :58: :45: :38: :31: :10: :05: :39: :48: :26: :17: :23: :14: :52: :57: :53: :07: :54: :37: :07: :18: :31: :04: :51: :02:00 AshVs. Evil Dead [S01EQ5] :45: :41:24 Ash Vs. Evil Dead [SO 1E05] :12: :34: :51: :52: :55:01 AshVs. Evil Dead [S01E06] :59:20 AshVs. Evil Dead [S01E06] :23:27 AshVs. Evil Dead [S01E06] :31: :32: Sivu 20 / 38

30 Crystalis Entertainment UG / :39: :01: :28: :42: :56: :01: :54: :59: :59: :00: :30: :11: :31: :46: :55: :56: :44: :52: :45: :34: :28: :02: :46: :34: :56: :10: :21: :00: :09: :06: :52: :55: :08: :22: :21: :27: :55: :04: :13: Sivu 21 / 38

Dnro 2016/623. Copyright Management Services Ltd

Dnro 2016/623. Copyright Management Services Ltd MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 54/17 6.2.2017 Dnro 2016/623 HAKIJA Copyright Management Services Ltd ASIAAN OSALLINEN TeliaSonera Finland Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain

Lisätiedot

Dnro 2016/516. Liitteessä on ilmoitettu, että kellonajat ovat Suomen aikaa.

Dnro 2016/516. Liitteessä on ilmoitettu, että kellonajat ovat Suomen aikaa. MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 638/16 28.10.2016 Dnro 2016/516 HAKIJA Scanbox Entertainment A/S ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla

Lisätiedot

Dnro 2016/367. Copyright Management Services Ltd

Dnro 2016/367. Copyright Management Services Ltd MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 564/16 3.10.2016 Dnro 2016/367 HAKIJA Copyright Management Services Ltd ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n

Lisätiedot

Dnro 2016/369. Copyright Management Services Ltd

Dnro 2016/369. Copyright Management Services Ltd MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 566/16 3.10.2016 Dnro 2016/369 HAKIJA Copyright Management Services Ltd ASIAAN OSALLINEN DNA Oy ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla

Lisätiedot

Dnro 2017/171

Dnro 2017/171 MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 639/18 19.12.2018 Dnro 2017/171 HAKIJA Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain

Lisätiedot

Dnro 2017/393

Dnro 2017/393 MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 641/18 19.12.2018 Dnro 2017/393 HAKIJA Warner Bros. Entertainment Inc. ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n

Lisätiedot

Dnro 2017/778. Warner Bros. Entertainment Inc.

Dnro 2017/778. Warner Bros. Entertainment Inc. MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 478/18 28.9.2018 Dnro 2017/778 HAKIJA Warner Bros. Entertainment Inc. ASIAAN OSALLINEN Telia Finland Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUS PAATOS Nro 640/18

MARKKINAOIKEUS PAATOS Nro 640/18 MARKKINAOIKEUS PAATOS Nro 640/18 19.12.2018 Dnro 2017/311 HAKIJA Copyright Management Services Ltd ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a

Lisätiedot

Dnro 2017/587. Scanbox Entertainment A/S

Dnro 2017/587. Scanbox Entertainment A/S MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 477/18 28.9.2018 Dnro 2017/587 HAKIJA Scanbox Entertainment A/S ASIAAN OSALLINEN Telia Finland Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n

Lisätiedot

Dnro 2018/184. Warner Bros. Entertainment Inc.

Dnro 2018/184. Warner Bros. Entertainment Inc. MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 479/18 28.9.2018 Dnro 2018/184 HAKIJA Warner Bros. Entertainment Inc. ASIAAN OSALLINEN DNA Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla

Lisätiedot

OTM Mikko Junno Asianajotoimisto Hedman Partners Oy Pitkänsillanranta 3 A Helsinki Puh. (09)

OTM Mikko Junno Asianajotoimisto Hedman Partners Oy Pitkänsillanranta 3 A Helsinki Puh. (09) SISÄLTÄÄ SALASSAPITOPYYNNÖN MARKKINAOIKEUDELLE Asia Haastehakemus tekijänoikeuden loukkausta koskevassa asiassa Kantaja Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) (jäljempänä "kantaja ) Asiamies ja

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 738/ Dnro 2016/208. Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla

MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 738/ Dnro 2016/208. Teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen tekijänoikeuslain 60 a :n nojalla MARKKINAOIKEUS PÄÄTÖS Nro 738/16 12.12.2016 Dnro 2016/208 HAKIJA Copyright Management Services Ltd (entinen Copyright Collections Ltd) ASIAAN OSALLINEN Elisa Oyj ASIA Teleliittymän haltijan yhteystietojen

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 67/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi teollis- ja tekijänoikeuksia koskevan lainsäädännön muuttamisesta.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 67/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi teollis- ja tekijänoikeuksia koskevan lainsäädännön muuttamisesta. EDUSKUNNAN VASTAUS 67/2006 vp Hallituksen esitys laeiksi teollis- ja tekijänoikeuksia koskevan lainsäädännön muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi teollis- ja tekijänoikeuksia

Lisätiedot

Laki. tekijänoikeuslain muuttamisesta

Laki. tekijänoikeuslain muuttamisesta Laki tekijänoikeuslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan tekijänoikeuslain (404/1961) 17, 45 :n 7 momentti, 46 :n 3 momentti, 48 :n 4 momentti, 49 :n 3 momentti, 49 a :n 3 momentti,

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Axel Voss PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Axel Voss PPE-ryhmän puolesta 6.9.2018 A8-0245/146 146 38 artikla 3 kohta Jotta varmistettaisiin mahdollisten lisenssisopimusten toiminta, tietoyhteiskunnan palveluiden tarjoajien, jotka tallentavat suuria määriä käyttäjiensä verkkoon

Lisätiedot

HE 27/2006 vp. Ehdotetuin säännöksin pantaisiin täytäntöön

HE 27/2006 vp. Ehdotetuin säännöksin pantaisiin täytäntöön HE 27/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi palkkaturvalain ja merimiesten palkkaturvalain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan lisättäviksi palkkaturvalakiin

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Isabella Adinolfi EFDD-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Isabella Adinolfi EFDD-ryhmän puolesta 6.9.2018 A8-0245/187 187 2 artikla 4 kohta (4) lehtijulkaisulla luonteeltaan journalististen kirjallisten teosten kokoomatallennetta, johon voi myös kuulua muita teoksia tai aineistoa ja joka muodostaa

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena toisinto asiakohdassa mainitusta asiakirjasta, jonka turvallisuusluokitus on poistettu.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena toisinto asiakohdassa mainitusta asiakirjasta, jonka turvallisuusluokitus on poistettu. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. helmikuuta 2017 (OR. en) 10121/96 ADD 1 DCL 1 PI 52 CULT 82 TURVALLISUUSLUOKITUKSEN POISTAMINEN Asiakirja: 10121/96 CONFIDENTIEL Päivämäärä: 8. lokakuuta 1996 Muuttunut

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Julia Reda Verts/ALE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Julia Reda Verts/ALE-ryhmän puolesta 6.9.2018 A8-0245/209 209 3 artikla 2 a kohta (uusi) 2 a. Muissa kuin 1 kohdassa tarkoitetuissa tapauksissa lisenssin, jonka nojalla lisenssinsaajalla on oikeus kopioida otteita ja valmistaa kappaleita

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/120. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/120. Tarkistus 5.9.2018 A8-0245/120 120 João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Jiří Maštálka 6 artikla 1 kohta Tässä osastossa säädettyihin poikkeuksiin ja rajoitukseen sovelletaan direktiivin 2001/29/EY 5

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Julia Reda Verts/ALE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Julia Reda Verts/ALE-ryhmän puolesta 6.9.2018 A8-0245/204 204 Johdanto-osan 38 kappale Kun tietoyhteiskunnan palveluiden tarjoajat tallentavat käyttäjiensä verkkoon lataamia tekijänoikeussuojattuja teoksia tai muuta aineistoa ja tarjoavat

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/253. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/253. Tarkistus 20.3.2019 A8-0245/253 253 Kostadinka Kuneva, Stelios Kouloglou, Sofia Sakorafa, Dimitrios Papadimoulis Johdanto-osan 2 a kappale (uusi) (2 a) Yhdenmukaistamisella, johon unionin lainsäädännöllä tähdätään,

Lisätiedot

VIP-direktiivin (ja Marrakeshin sopimuksen) kansallinen voimaansaattaminen. Tekijänoikeusasioiden neuvottelukunta I/

VIP-direktiivin (ja Marrakeshin sopimuksen) kansallinen voimaansaattaminen. Tekijänoikeusasioiden neuvottelukunta I/ VIP-direktiivin (ja Marrakeshin sopimuksen) kansallinen voimaansaattaminen Tekijänoikeusasioiden neuvottelukunta I/2018 10.10.2018 HE 92/2018, tekijänoikeuslain muuttamisesta Lukemisestedirektiivi (EU)

Lisätiedot

KANTAJAT Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt), jäljempänä Crystalis Scanbox Entertainment A/S, jäljempänä Scanbox

KANTAJAT Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt), jäljempänä Crystalis Scanbox Entertainment A/S, jäljempänä Scanbox Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki MARKKINAOIKEUDELLE ASIA Vastaus tekijänoikeutta koskevassa asiassa Dnro 2018/121 VASTAAJA, jäljempänä vastaaja tai VASTAAJAN ASIAMIES JA PROSESSIOSOITE

Lisätiedot

LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYKSESTÄ EDUSKUNNALLE LAIKSI TEKIJÄNOIKEUSLAIN MUUTTAMISESTA (HE 181/2014 vp)

LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYKSESTÄ EDUSKUNNALLE LAIKSI TEKIJÄNOIKEUSLAIN MUUTTAMISESTA (HE 181/2014 vp) SIVISTYSVALIOKUNNALLE LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYKSESTÄ EDUSKUNNALLE LAIKSI TEKIJÄNOIKEUSLAIN MUUTTAMISESTA (HE 181/2014 vp) Kiitämme mahdollisuudesta lausua ja esitämme kantanamme seuraavaa: LUVATTOMAN

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/162. Tarkistus. Jean-Marie Cavada ALDE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/162. Tarkistus. Jean-Marie Cavada ALDE-ryhmän puolesta 5.9.2018 A8-0245/162 162 5 a artikla (uusi) 5 a artikla Olemassa olevien teosten ja muun aineiston otteiden käyttö käyttäjien lataamassa tai yleisön saataviin saattamassa sisällössä 1. Jäsenvaltioiden

Lisätiedot

Päätös. Laki. työttömyysturvalain muuttamisesta

Päätös. Laki. työttömyysturvalain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 167/2006 vp Hallituksen esitys laiksi työttömyysturvalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi työttömyysturvalain

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/258. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/258. Tarkistus 20.3.2019 A8-0245/258 258 João Pimenta Lopes, João Ferreira, Miguel Viegas, Stelios Kouloglou Johdanto-osan 38 kappale 3 kohta Jotta varmistettaisiin mahdollisten lisenssisopimusten toiminta, tietoyhteiskunnan

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

HE 50/2016 vp. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki ehdolliseen pääsyyn perustuvien ja ehdollisen pääsyn

HE 50/2016 vp. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki ehdolliseen pääsyyn perustuvien ja ehdollisen pääsyn Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ehdolliseen pääsyyn perustuvien ja ehdollisen pääsyn sisältävien palvelujen oikeussuojasta tehdyn eurooppalaisen yleissopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 91/2012 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 91/2012 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 91/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle tutkintavankeuden vaihtoehtona määrättyjä valvontatoimia koskevan puitepäätöksen kansallista täytäntöönpanoa ja soveltamista koskevaksi lainsäädännöksi

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 169/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi Suomen keskusviranomaisesta

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 169/2010 vp. Hallituksen esitys laiksi Suomen keskusviranomaisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 169/2010 vp Hallituksen esitys laiksi Suomen keskusviranomaisesta eräissä elatusapua koskevissa kansainvälisissä asioissa, laiksi elatusvelvoitteita koskevan neuvoston asetuksen soveltamisesta

Lisätiedot

toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä

toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Ohjeet toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä 1. Noudattamista ja ilmoittamista koskevat velvoitteet Näiden ohjeiden asema 1. Tämä

Lisätiedot

Tekijänoikeusneuvosto on käsitellyt lausuntopyynnön ja esittää lausuntonaan seuraavan.

Tekijänoikeusneuvosto on käsitellyt lausuntopyynnön ja esittää lausuntonaan seuraavan. TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1996:12 Asia: Valokuvaajan oikeudet Annettu: 11.9.1996 Tekijänoikeusneuvoston lausunto valokuvaajan oikeuksista. Selostus asiasta Valokuvaaja A on 27.2.1996 päivätyllä kirjeellä

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN VASTINE LAKIVALIOKUNNALLE ANNETTUJEN KIRJALLISTEN HUOMAUTUSTEN JOHDOSTA (HE 24/2017 vp)

OIKEUSMINISTERIÖN VASTINE LAKIVALIOKUNNALLE ANNETTUJEN KIRJALLISTEN HUOMAUTUSTEN JOHDOSTA (HE 24/2017 vp) VASTINE Lainvalmisteluosasto 7.4.2017 LsN Maarit Leppänen LsS Liisa Ojala OIKEUSMINISTERIÖN VASTINE LAKIVALIOKUNNALLE ANNETTUJEN KIRJALLISTEN HUOMAUTUSTEN JOHDOSTA (HE 24/2017 vp) 1. Yleistä Oikeusministeriön

Lisätiedot

EV 37/2009 vp HE 233/2008 vp

EV 37/2009 vp HE 233/2008 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 37/2009 vp Hallituksen esitys laiksi oikeudenkäynnin viivästymisen hyvittämisestä ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on vuoden 2008 valtiopäivillä antanut eduskunnalle

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET L 146/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/879, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2016, yksityiskohtaisten järjestelyjen vahvistamisesta

Lisätiedot

Asia C-540/03. Euroopan parlamentti vastaan Euroopan unionin neuvosto

Asia C-540/03. Euroopan parlamentti vastaan Euroopan unionin neuvosto Asia C-540/03 Euroopan parlamentti vastaan Euroopan unionin neuvosto Maahanmuuttopolitiikka Kolmansien maiden kansalaisten alaikäisten lasten oikeus perheenyhdistämiseen Direktiivi 2003/86/EY Perusoikeuksien

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta HE 92/2018 Lukemisestedirektiivin voimaansaattaminen

Sivistysvaliokunta HE 92/2018 Lukemisestedirektiivin voimaansaattaminen Sivistysvaliokunta12.9.2018 HE 92/2018 Lukemisestedirektiivin voimaansaattaminen Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (EU) 2017/1564 tekijänoikeudella ja lähioikeuksilla suojattujen tiettyjen teosten

Lisätiedot

Talous- ja raha-asioiden valiokunta. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräyksestä

Talous- ja raha-asioiden valiokunta. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräyksestä EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Talous- ja raha-asioiden valiokunta 12.1.2012 2011/0204(COD) TARKISTUKSET 28-38 Lausuntoluonnos Elena Băsescu (PE475.906v01-00) eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräyksestä

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Oikeudenloukkauksien selvittäminen ja tuomioiden ja sopimusten seuranta EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 14 artikla

REKISTERISELOSTE Oikeudenloukkauksien selvittäminen ja tuomioiden ja sopimusten seuranta EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 14 artikla REKISTERISELOSTE Oikeudenloukkauksien selvittäminen ja tuomioiden ja sopimusten seuranta EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 14 artikla Laatimispvm: 25.5.2018 1. Rekisterinpitäjä Nimi (y-tunnus)

Lisätiedot

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/0279(COD) työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnalta

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/0279(COD) työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnalta Euroopan parlamentti 2014-2019 Työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunta 2016/0279(COD) 5.12.2016 LAUSUNTOLUONNOS työllisyyden ja sosiaaliasioiden valiokunnalta oikeudellisten asioiden valiokunnalle

Lisätiedot

Laki. oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta

Laki. oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta Laki oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain (100/2013) 1 luvun 1 ja 6 luvun 6 sekä lisätään

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/92. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/92. Tarkistus 5.9.2018 A8-0245/92 92 Johdanto-osan 37 kappale (37) Viime vuosina verkon sisältömarkkinoiden toiminta on monimutkaistunut. Verkkopalvelut, joissa tarjotaan pääsy käyttäjien verkkoon lataamaan tekijänoikeussuojattuun

Lisätiedot

5/8/2016 The Copyright Law 1

5/8/2016 The Copyright Law 1 5/8/2016 The Copyright Law 1 5/8/2016 The Copyright Law 2 Yleistä Tekijänoikeuden kohteena on kirjallinen tai taiteellinen teos. Suojan saadakseen teoksen tulee ylittää ns. teoskynnys. Suojattu teos on

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.2.2013 COM(2013) 46 final 2013/0026 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/8/EY muuttamisesta jauhetun maissintähkän lisäämiseksi

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:16

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:16 TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1990:16 Asia Hakija Suojan kohde, valokuva A Annettu 13.11.1990 Tiivistelmä A Oy:n teepakkauksessa olevan valokuvan kohde ei ollut tekijänoikeudellisesti suojattu teos. Valokuva

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/235. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/235. Tarkistus 5.9.2018 A8-0245/235 235 Johdanto-osan 38 kappale 3 kohta Jotta varmistettaisiin mahdollisten lisenssisopimusten toiminta, tietoyhteiskunnan palveluiden tarjoajien, jotka tallentavat suuria määriä käyttäjiensä

Lisätiedot

EU:n komission ns. VIP-ehdotukset (Marrakeshin sopimuksen voimaansaattaminen) Kuulemis- ja keskustelutilaisuus

EU:n komission ns. VIP-ehdotukset (Marrakeshin sopimuksen voimaansaattaminen) Kuulemis- ja keskustelutilaisuus EU:n komission ns. VIP-ehdotukset (Marrakeshin sopimuksen voimaansaattaminen) Kuulemis- ja keskustelutilaisuus 11.10.2016 Ehdotukset Marrakeshin sopimuksen voimaansaattamiseksi Komissio ehdottaa sekä direktiiviä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

7 Poliisin henkilötietolaki 50

7 Poliisin henkilötietolaki 50 7 Poliisin henkilötietolaki 50 Eduskunnan oikeusasiamiehen lausunnon mukaan hallituksen esityksessä (202/2017 vp) ehdotetun poliisilain 5a luvun 44 :n (Siviilitiedustelussa saadun tiedon luovuttaminen

Lisätiedot

EDUSKUNNAN VASTAUS 95/2004 vp. Hallituksen esitys Euroopan Avaruusjärjestöä koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten ja

EDUSKUNNAN VASTAUS 95/2004 vp. Hallituksen esitys Euroopan Avaruusjärjestöä koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten ja EDUSKUNNAN VASTAUS 95/2004 vp Hallituksen esitys Euroopan Avaruusjärjestöä koskevan yleissopimuksen sopimuspuolten ja Euroopan Avaruusjärjestön välillä turvallisuusluokiteltujen tietojen suojaamisesta

Lisätiedot

Laki. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräysmenettelystä. Soveltamisala

Laki. eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräysmenettelystä. Soveltamisala Laki eurooppalaisesta tilivarojen turvaamismääräysmenettelystä Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 Soveltamisala Tässä laissa annetaan eurooppalaisen tilivarojen turvaamismääräysmenettelyn käyttöön

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. joulukuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. joulukuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. joulukuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0136 (NLE) 14112/15 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: JUSTCIV 263 TRANS 364 MAR 148 ENV 710 NEUVOSTON PÄÄTÖS

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2002:19. Oikeus valokuvaan ja valokuvattujen henkilöiden oikeus omaan kuvaansa

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2002:19. Oikeus valokuvaan ja valokuvattujen henkilöiden oikeus omaan kuvaansa TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2002:19 Asia Hakija Oikeus valokuvaan ja valokuvattujen henkilöiden oikeus omaan kuvaansa T Annettu 10.12.2002 LAUSUNTOPYYNTÖ Selostus asiasta T (jäljempänä hakija) on pyytänyt

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 85/2004 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arvonlisäverolain 45 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan arvonlisäverolakiin tehtäviksi tekijänoikeuslain muutoksista johtuvat muutokset. Sopimuslisenssin

Lisätiedot

Bryssel, 31. maaliskuuta 2014 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 8305/14 ADD 1. Toimielinten välinen asia: 2013/0444 (NLE) PI 39

Bryssel, 31. maaliskuuta 2014 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 8305/14 ADD 1. Toimielinten välinen asia: 2013/0444 (NLE) PI 39 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 31. maaliskuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0444 (NLE) 8305/14 ADD 1 PI 39 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Päivämäärä

Lisätiedot

Virallinen huomautus on ensimmäinen vaihe komission rikkomusmenettelyssä. Määräaika Suomen vastauksen antamiselle päättyy 21.4.2014.

Virallinen huomautus on ensimmäinen vaihe komission rikkomusmenettelyssä. Määräaika Suomen vastauksen antamiselle päättyy 21.4.2014. Ulkoasiainministeriö TUOMIOISTUINMUISTIO UM2014-00407 OIK-30 08.04.2014 EU-ministerivaliokunta 11.4.2014 Viite Asia KOMISSION VIRALLINEN HUOMAUTUS 2012/4097; tekijänoikeuskorvauksien maksaminen jakeluvelvoitteen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. syyskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. syyskuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. syyskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0209 (CNS) 12041/16 LIMITE PUBLIC FISC 133 ECOFIN 782 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio

Lisätiedot

Julkisuus ja salassapito. Joensuu Riikka Ryökäs

Julkisuus ja salassapito. Joensuu Riikka Ryökäs Julkisuus ja salassapito Riikka Ryökäs Sovellettavat lait Henkilötietolaki Julkisuuslaki Erityislainsäädäntö Kirkkolaki Suomen perustuslaki Yksityiselämän suoja, PL 10.1 (yksityisyyden suojan periaate)

Lisätiedot

HE 250/2016 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kuntalain muuttamisesta

HE 250/2016 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kuntalain muuttamisesta HE 250/2016 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kuntalain muuttamisesta Perustuslakivaliokunta 30.11.2016 Valtiovarainministeriö Valli-Lintu, Kuittinen Ehdotuksen tavoitteet ja lähtökohdat Ehdotusten

Lisätiedot

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa Tekijänoikeudet liiketoiminnassa IPR-seminaari 9.11.2016 Albert Mäkelä lainopillinen asiamies, Suomen Yrittäjät 1 Mitä tekijänoikeus suojaa? Tekijänoikeus suojaa kirjallista tai taiteellista teosta Teoksen

Lisätiedot

Tuotenäytteiden jakelua koskeva tietosuojaseloste

Tuotenäytteiden jakelua koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Tuotenäytteiden jakelua koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?...

Lisätiedot

Laki. oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta

Laki. oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta Laki oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain (100/2013) 1 luvun :n 2 momentin 2 kohta,

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.4.2019 C(2019) 2910 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 23.4.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/625 täydentämisestä siltä osin kuin on

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO OIKEUS- JA KULUTTAJA-ASIOIDEN PÄÄOSASTO TIEDONANTO

EUROOPAN KOMISSIO OIKEUS- JA KULUTTAJA-ASIOIDEN PÄÄOSASTO TIEDONANTO EUROOPAN KOMISSIO OIKEUS- JA KULUTTAJA-ASIOIDEN PÄÄOSASTO Bryssel 18. tammikuuta 2019 REV1 korvaa 21. marraskuuta 2017 päivätyn tiedonannon TIEDONANTO YHDISTYNEEN KUNINGASKUNNAN ERO EUROOPAN UNIONISTA

Lisätiedot

Tekijänoikeuden yhteishallinnointi (HE 119/2016)

Tekijänoikeuden yhteishallinnointi (HE 119/2016) Tekijänoikeuden yhteishallinnointi (HE 119/2016) MaRan lausunto eduskunnan lakivaliokunnalle Työtä ja hyvinvointia koko Suomeen Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry 1. Johdannoksi Käsiteltävä teema 1.

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUDELLE 20.11.2015. Crystalis Entertainment UG (Jäljempänä Crystalis ) Scanbox Entertainment A/S (Jäljempänä Scanbox )

MARKKINAOIKEUDELLE 20.11.2015. Crystalis Entertainment UG (Jäljempänä Crystalis ) Scanbox Entertainment A/S (Jäljempänä Scanbox ) MARKKINAOIKEUDELLE 20.11.2015 Asia Kantaja Kantajan asiamies Vastaus tekijänoikeusloukkausta koskevaan haasteeseen Crystalis Entertainment UG (Jäljempänä Crystalis ) Scanbox Entertainment A/S (Jäljempänä

Lisätiedot

Laki. terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta

Laki. terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 6 :n 3 momentti, sellaisena kuin

Lisätiedot

Lausunto: MARKKINAOIKEUS MARKNADSDOMSTOLEN Dnro H 00149/18. Eduskunnan lakivaliokunnalle

Lausunto: MARKKINAOIKEUS MARKNADSDOMSTOLEN Dnro H 00149/18. Eduskunnan lakivaliokunnalle MARKKINAOIKEUS MARKNADSDOMSTOLEN Lausunto 30.4.2018 Dnro H 00149/18 Eduskunnan lakivaliokunnalle Asia: Lausunto hallituksen esityksestä liikesalaisuuslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 49/2018

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 29/2006 vp. Hallituksen esitys laiksi ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain muuttamisesta.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 29/2006 vp. Hallituksen esitys laiksi ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain muuttamisesta. EDUSKUNNAN VASTAUS 29/2006 vp Hallituksen esitys laiksi ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on vuoden 2005 valtiopäivillä antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

OmavastL LAKI SAIRAUSVAKUUTUSLAIN MUKAISEN OMAVASTUUAJAN KORVAAMISESTA MAATALOUSYRITTÄJILLE /118. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

OmavastL LAKI SAIRAUSVAKUUTUSLAIN MUKAISEN OMAVASTUUAJAN KORVAAMISESTA MAATALOUSYRITTÄJILLE /118. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: LAKI SAIRAUSVAKUUTUSLAIN MUKAISEN OMAVASTUUAJAN KORVAAMISESTA MAATALOUSYRITTÄJILLE 17.1.1991/118 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1. (19.12.2008/996) 1 Maatalousyrittäjän eläkelaissa (1280/2006)

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 289/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi vastavuoroisen tunnustamisen. tunnustamisen periaatteen soveltamisesta

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 289/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi vastavuoroisen tunnustamisen. tunnustamisen periaatteen soveltamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 289/2006 vp Hallituksen esitys laeiksi vastavuoroisen tunnustamisen periaatteen soveltamisesta taloudellisiin seuraamuksiin tehdyn puitepäätöksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 4/2002 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta annetun lain 30 :n ja maksuttomasta oikeudenkäynnistä annetun lain 1 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 748. Laki

SISÄLLYS. N:o 748. Laki SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 23 päivänä kesäkuuta 1999 N:o 748 752 SISÄLLYS N:o Sivu 748 Laki rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden välillä

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:17. Tiivistelmä Tuulilasin puhdistusväline ja siitä tehdyt rakennepiirustukset eivät saaneet tekijänoikeussuojaa.

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:17. Tiivistelmä Tuulilasin puhdistusväline ja siitä tehdyt rakennepiirustukset eivät saaneet tekijänoikeussuojaa. TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:17 Asia Hakija Teostaso A Annettu 28.9.1994 Tiivistelmä Tuulilasin puhdistusväline ja siitä tehdyt rakennepiirustukset eivät saaneet tekijänoikeussuojaa. SELOSTUS ASIASTA

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:13

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:13 TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 1994:13 Asia Hakija Teostaso, selittävä piirustus, tekijäolettama H:n käräjäoikeus Annettu 8.6.1994 Tiivistelmä Muurausalan oppikirjassa olleet selittävät piirustukset eivät

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet X/2013

Määräykset ja ohjeet X/2013 Määräykset ja ohjeet X/2013 Kolmansien maiden kaupankäyntiosapuolet Dnro x/01.00/2013 Antopäivä x.x.2013 Voimaantulopäivä x.x.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (33/2010)

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (33/2010) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 9.12.2010 ILMOITUS JÄSENILLE (33/2010) Asia: Puolan parlamentin alahuoneen (Sejm) perusteltu lausunto Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 13.1.2017 COM(2017) 13 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi ETA:n sekakomiteassa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta ETAsopimuksen liitteen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi arvonlisäverolain 45 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan arvonlisäverolakiin tehtäviksi tekijänoikeuslain muutoksista johtuvat muutokset. Sopimuslisenssin käyttöalan

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 27/2011 vp. Hallituksen esitys rajat ylittävän yhteistyön tehostamisesta

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 27/2011 vp. Hallituksen esitys rajat ylittävän yhteistyön tehostamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 27/2011 vp Hallituksen esitys rajat ylittävän yhteistyön tehostamisesta erityisesti terrorismin ja rajat ylittävän rikollisuuden torjumiseksi tehdyn neuvoston päätöksen täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Laki maakaaren muuttamisesta

Laki maakaaren muuttamisesta LUONNOS 5.10.2015 Rinnakkaistekstit Laki maakaaren muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren (540/1995) 6 luvun :n 2 momentti, 9 a luvun 10 :n 2 momentti ja 15 :n 1 momentti, 15

Lisätiedot

Perustelut La VM 6/2006 vp HE 26/2006 vp. seikkana, joka tuomioistuimen tulee ottaa huomioon harkitessaan määräyksen antamista ja

Perustelut La VM 6/2006 vp HE 26/2006 vp. seikkana, joka tuomioistuimen tulee ottaa huomioon harkitessaan määräyksen antamista ja 1 Perustelut La VM 6/2006 vp HE 26/2006 vp Valiokunta toteaa, että 1 momentin viimeisessä virkkeessä tarkoitettuna muuna vastaavana seikkana, joka tuomioistuimen tulee ottaa huomioon harkitessaan määräyksen

Lisätiedot

1994 ~ - HE 113 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT

1994 ~ - HE 113 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT 1994 ~ - HE 113 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kemikaalilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan kemikaalilakia muutettavaksi siten, että laissa säädettäisiin Euroopan

Lisätiedot

EV 207/1998 vp- HE 187/1998 vp

EV 207/1998 vp- HE 187/1998 vp EV 207/1998 vp- HE 187/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden välillä tehdyn yleissopimuksen eräiden määräysten

Lisätiedot

Laki. yrityksen saneerauksesta annetun lain muuttamisesta

Laki. yrityksen saneerauksesta annetun lain muuttamisesta Laki yrityksen saneerauksesta annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan yrityksen saneerauksesta annetun lain (47/1993) 91 ja 100 a, sellaisena kuin niistä on 100 a laissa 138/2004,

Lisätiedot

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja

Lisätiedot

Direktiivin 98/34/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen välinen suhde

Direktiivin 98/34/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen välinen suhde EUROOPAN KOMISSIO YRITYS- JA TEOLLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTO Toimintaohjeet 1 Bryssel 1.2.2010 - Direktiivin 98/34/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen välinen suhde 1. JOHDANTO Tämän asiakirjan

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010)

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 11.11.2010 ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) Asia: Ruotsin Riksdagenin lausunto perusteluineen muutetusta ehdotuksesta Euroopan parlamentin

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Isabella Adinolfi EFDD-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Isabella Adinolfi EFDD-ryhmän puolesta 6.9.2018 A8-0245/170 170 Johdanto-osan 3 kappale (3) Digitaalitekniikan nopea kehitys muuttaa jatkuvasti sitä, miten teoksia ja muuta aineistoa luodaan, tuotetaan, jaellaan ja hyödynnetään. Uusia liiketoimintamalleja

Lisätiedot

Tekijänoikeusfoorum luvattoman verkkojakelun vastaiset toimet 28.10.2013

Tekijänoikeusfoorum luvattoman verkkojakelun vastaiset toimet 28.10.2013 Tekijänoikeusfoorum luvattoman verkkojakelun vastaiset toimet 28.10.2013 Yhteenveto Kuluttajille on tarjolla runsaasti uusia digitaalisia sisältöpalveluita Laillisten palveluiden käyttö kasvaa Laittomat

Lisätiedot

Esityksen tarkoituksena on toteuttaa Euroopan

Esityksen tarkoituksena on toteuttaa Euroopan HE 125/1999 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi yhteistoiminnasta yrityksissä annetun lain 2 ja 11 f :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksen tarkoituksena on toteuttaa Euroopan

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUS TUOMIO Nro 27/19. Vaatimukset. Perusteet Dnro 2018/272 Crystalis Entertainment UG. Tekij änoikeutta koskeva riita KANNE

MARKKINAOIKEUS TUOMIO Nro 27/19. Vaatimukset. Perusteet Dnro 2018/272 Crystalis Entertainment UG. Tekij änoikeutta koskeva riita KANNE MARKKINAOIKEUS TUOMIO Nro 27/19 KANTAJA 17.1.2019 Dnro 2018/272 Crystalis Entertainment UG VASTAAJA xxxx xxxxx ASIA Tekij änoikeutta koskeva riita KANNE Vaatimukset Crystalis Entertainment UG on vaatinut,

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä ssä 1. Rekisterinpitäjä Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö - Detaljhandelns Forskningsstiftelse on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus

Vaasan hallinto-oikeus Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1(5) Antopäivä Päätösnumero 29.6.2018 18/0259/1 Diaarinumero Asia Muutoksenhakija Luvan hakija Valitus ympäristölupa-asiassa X ja kumppanit avoin yhtiö, Evijärvi Y Oy, Kauhava

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kirkkolain 24 ja 25 luvun muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Kirkkolakiin ehdotetaan tehtäviksi julkisia hankintoja koskevan lainsäädännön uudistamisesta

Lisätiedot