Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti"

Transkriptio

1 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti

2 2 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2012 Hallitus Lippukunnanjohtaja Virpi Luoma, p , Hallituksen jäsenet Anni Heikintalo, p , Anna-Liisa Tarmo, p , Emilia Asikainen, p , Timo Tuomala, p , Johanna Lindqvist, p. Vastaavat Taloudenhoitaja Hanna Knihti, p , Oma Napa- ja Koulutusvastaava Noora Heikintalo, p , Oma Napa 1/2012 Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti Päätoimittaja Noora Heikintalo Julkaisija Nakkilan Partiolaiset ry Painos 80 Lehti on luettavissa myös sähköisesti kotisivuillamme osoitteessa: Kansikuva: Anri Södergård. Kuvan nyrkkeilykehässä sudenpennut vasemmalta Aaro Södergård, Juho Latvala, Luukas Rauhaniemi, Aino Hakanen, Miia Ukkonen ja Aleksandra Rauhaniemi. Sivun 7 kuva: Riitta Puosi. Kuvassa Hanna-Leena Hansu Puosi.

3 3 Päätoimittajan tervehdys Hyvä NaPalainen, kohta on taas yksi partiovuosi takana. Syksyllä toiminta pyörähtää taas uuteen käyntiin. Jos olet viimeistä vuotta sudenpentuna, seikkailijana, tarpojana, samoajana tai vaeltajana, siirryt syksyllä uuteen ikäkauteen tai vaeltajasta aikuiseksi. Uudet asiat ovat aina jännittäviä ja kutkuttavia mutta myös mahdollisesti pelottavia. Kun uusi alkaa, jää samalla vanha tuttu ja turvallinen taakse. Joskus on kuitenkin siirryttävä eteenpäin. Tunteissa on silloin sekä intoa ja odotusta uutta kohtaan että kaipuuta takaisin vanhaan. Muista kuitenkin, että myös suurin osa tutuista partiokavereista siirtyy kanssasi uuteen ikäkauteen. Siispä lähdetään kaikki reippaasti kohti uusia seikkailuja! Niin teen myös minä! Kaikille hyvää kesää ja lukuiloa! Noora PS. Iltatarinat partiopoika Sulosta päättyvät tähän lehteen. Lehden mukana kesälukemiseksi Sulon Seikkailut - liite, johon on koottu kaikki aikaisemmat tarinat yhteen. Lippukunnanjohtajan tervehdys Aurinkoinen tervehdys NaPalaiset! Kesän merkkejä on jo ilmassa: perhosia, valkovuokkoja ja leskenlehtiä on jo paljon ja on sitä ensimmäiset pääskysetkin jo taidettu bongata! Kaikenlaista on taas kevään aikana puuhailtu ja niinhän meidän partiolaisten kuuluukin. Joukossamme on myös ansioituneita partiolaisia: paljon onnea Emilialle ja Timolle! Ihan uutena ryhmänä on lippukunnassamme aloittanut perhepartio, joka jatkuu taas syksyllä. Syksyllä myös mahdollisesti luvassa muutakin uutta.. :) Partio jatkuu jo elokuussa ilmoittautumisella ja aloitustapahtumalla. Seuraa aktiivisesti nettisivuja ( ) ja facebook- sivujamme. Moikkaillaan, kun tavataan! Vippe

4 4 Esittelyssä perhepartio - yhdessä tekemistä ja olemista joissa Nakkilan Partiolaiset ry on perustanut tänä keväänä perhepartion. Perhepartion toiminta on suunnattu perheille, lapset ovat alle kouluikäisiä ja vanhemmat edes hitusen partiohenkisiä. NaPan perhepartio on kokoontunut partiomajalla kerran kuukaudessa, sunnuntai- iltapäivisin. Tarkoituksena on ollut viettää mukavaa iltapäivää muiden samanhenkisten perheiden kanssa. Ohessa on opittu lisää partiosta, partiotaidoista ja hahmoteltu ryhmästä ja sen toiminnasta oman näköistä. Jokaisella kokoontumiskerralla on valmistettu pientä purtavaa. Majan pihapiiri tarjoaa ihanteellisen ympäristön perheiden tutustuttamiseen myös luontoon. Kuvassa : Valtteri Luoma, Elea Nieminen ja Heini Luomanmäki askartelun parissa.

5 5 Kevään aikana perhepartio on kokoontunut kolme kertaa. Lapsia on ollut mukana kaikenikäisiä vauvoista eskarilaisiin ja on majalla isiäkin nähty. Mukaan voi tulla koko perheen voimin tai vain osa perheestä, miten kukin parhaaksi näkee. Keväällä aloitimme perhepartion oman viirin teon, jonka valmistus varmasti jatkuu syksyllä. Jokainen perhepartiolainen saa tehdä viiriin oman merkkinsä. Piirtäminen ja askartelu ovat olleet myös kevään ohjelmassa. Luvassa on vielä tietokilpailua, luontopolkua, leikkejä.. ja tietysti myös hyviä ideoita otetaan vastaan TERVETULOA MUKAAN!! Keväällä perhepartio kokoontuu vielä ainakin sunnuntaina klo Perhepartion toteutuksesta ovat vastanneet Anni, Oskari, Virpi ja Valtteri. Mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan saa tulla kuka tahansa, kaikki ovat tervetulleita perhepartioon! Virpi Kuvissa tulevat partiolaiset Elea ja Valtteri valmiina makkaranpaistoon ja Oskari Palomäki piirtämisen lumoissa.

6 6 Haukat -lauma thainyrkkeilyn pauloissa Haukat on toista ja kolmatta vuotta partiossa olevien vuotiaiden sudenpentujen lauma. Laumaan kuuluu kahdeksan sudenpentua. Haukat ovat innokkaita retkeilijöitä ja jälkimerkkien suorittajia. Tänä keväänä laumassa on tehty partiotaitokilpailut- ja liikunta- jälkiä. Kevään erikoisinta laumailtaa Haukat viettivät Porin Urheilutalolla tutustumalla thainyrkkeilyyn. Thainyrkkeily on kamppailulaji, johon kuuluu erilaisia lyöntejä ja potkuja. Tavallisesti thainyrkkeilyä pääsee harjoittelemaan vasta 15- vuotiaana, mutta Haukat pääsivät erityisluvalla mukaan Porin Thaiboxing Clubin harjoituksiin. Luvassa oli tietoa thainyrkkeilystä, tiukkaa treeniä ja thainyrkkeilynäytös. Jokainen sai käteensä nyrkkeilyhanskat ja oman valmentajan opettamaan lyöntejä ja potkuja. Hiki oli kova ja meno hurjaa. Haukat kiittää Janne Herpolaa ja muita Porin Thaiboxing Club ry:n nyrkkeilijöitä! Jäsenet: Veeti, Aino, Manu, Juho, Aleksandra, Luukas, Aaro ja Miia Akelat: Enni & Anri Kuvissa vas. Aino Hakanen harjoittelemassa oikeaa koukkuaan ja oik. Aaro Södergård valmistautuu kierrepotkuun.

7 7 NAKKILAN PARTIOLAISTEN MYYNTITUOTTEET T- PAITA 10 (väri: sininen, jossa keltainen nuotiologo edessä) (koot: 128, 140, 152, S, M, L, XL, XXL ja LADY FIT: XS, S, M, L, XL) COLLEGE 20 (väri: sininen, jossa keltainen nuotiologo edessä) (koot: 128, 140, 152 ja 164 cm) PIPO 10 (väri: sininen, jossa keltainen nuotiologo edessä) KANGASKASSI Kuvassa T- paita 5 (väri: sininen keltaisella nuotiologolla tai luonnonvalkoinen sinisellä nuotiologolla) AVAIMENPERÄPOLETTI (metallinen, jossa nuotiokaiverrus) 4 NAPAN HIHAMERKKI TILAAN: T- PAITA, KOKO, MALLI JA KPL COLLEGE, KOKO JA KPL PIPO, KPL KANGASKASSI, VÄRI JA KPL AVAIMENPERÄPOLETTI, KPL NAPAN HIHAMERKKI KPL TILAAJAN NIMI RYHMÄ Lisätietoja Riitalta: riitta.puosi@gmail.com

8 8 PARTIOLAISTEN ANSIOMERKIT - tapa osoittaa kiitosta Partiolaiset myöntävät ansiomerkkejä kiitoksena ja tunnustuksena ansiokkaasta ja hyvin tehdystä partiotyöstä. Merkkien käyttäminen taas kertoo merkin kantajan kunnioituksesta partioliikettä kohtaan. Partiolaisten nykyinen ansiomerkkijärjestelmä jakaantuu kolmeen merkkijärjestelmään: 1) Suomen Partiolaisten, 2) partiopiirien ja 3) lippukuntien ansiomerkkeihin. Näiden kolmen ansiomerkkijärjestelmän merkkejä voidaan käyttää samanaikaisesti. Partioansioksi huomioidaan kaikki partiotyö riippumatta siitä, missä partio- organisaatiossa ja millä tasolla ansiot ovat syntyneet. Myös partion ja partiolaisten edustaminen katsotaan partioansioksi. Lippukunnat ja partiojohtajat voivat ehdottaa ansiomerkkejä. Ansiomerkkejä ei voida myöntää, jos niitä ei ehdoteta. Louhisuden solki on perustettu vuonna Louhisuden solki on hopeanvärinen huivisolki, jossa on partioylijohtaja Verneri Louhivuoren nimikirjaimet peilikuvamonogrammina. Louhisuden solki voidaan myöntää tunnustukseksi sille samoajaikäkauden vartionjohtajalle ( vuotias), joka on parhaiten toteuttanut vartiojärjestelmää. Toteuttanut hyvin johtajuutta ja käyttänyt partiomenetelmän eri osa- alueita, kuten partion arvoja, tekemällä oppimista ja toimintaa luonnossa. Merkin saajan tulee olla toiminut vähintään 6 kuukautta tarpoja- tai samoajavartionjohtajana. Collanin solki on perustettu vuonna Collanin solki on hopeinen huivisolki, jossa on partioylijohtaja Anni Collanin nimikirjaimet peilikuvamonogrammina. Collanin solki voidaan myöntää tunnustukseksi sille akelalle ja/tai sammolle, joka on esimerkillisellä tavalla kantanut vastuuta sudenpentu- tai seikkailijaikäkauden toiminnasta. Anomishetkellä tunnus- tuksen saajan tulee olla toiminut vähintään kaksi vuotta akelana tai kaksi vuotta sampona. Solkea ei myönnetä, mikäli tehtävän lopettamisesta anomishetkellä on kulunut yli vuosi.

9 9 Mannerheim-soljen perusti Suomen Partiolaisten ensimmäinen kunniapartiolainen C.G.E Mannerheim vuonna Solki on hopeanvärinen ja sen on suunnitellut Akseli Gallen- Kallela. Mannerheim- soljen luonnehditaan olevan saajalleen tunnustus partioideologian sisäistämisestä, ei niinkään ansiomerkki tehdystä partiotyöstä. Mannerheim- solkia on kahdenlaisia II ja I luokan soljet. II luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää vuotiaalle partiolaiselle, joka partio- ja muussa toiminnassaan on sitoutunut partion arvoihin ja toiminut ansiokkaasti sekä innostuneesti partiotehtävissä. Partion arvojen näkyvyys saajan käytännön partiotoiminnassa, elämässä ja kasvussa partiovuosien aikana tulee perustella hakemuksessa. Lisäksi hakemuksessa tulee esitellä, miten asianomainen on sitoutunut partion arvoihin, joita kuvaavat tunnus, lupaukset ja ihanteet. Myöntämisen edellytyksenä on lisäksi, että soljen saaja on suorittanut tarpoja- tai samoajaikäkauden päättömerkin (Kimin hymy tai Liljaleijona). Merkin saajalta edellytetään osallistumista viikoittaiseen lippukuntatyöhön. I luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää partio- ja muussa toiminnassaan erityisesti aatteellisesti kunnostautuneelle partiolaiselle. I luokan Mannerheim- solkea voidaan ehdottaa anomisvuonna enintään 22- vuotiaalle partiolaiselle, joka on suorittanut ikäkausijohtajan (akela/sampo/luotsi) koulutuksen tai partiojohtaja peruskoulutuksen. Suoritettu partiojohtajan peruskoulutus osoittaa partiolaisen sitoutumista partiojohtajan tehtäviin ja partioliikkeeseen. Myös se, miten I- luokan soljen saaja on aatteellisesti kasvanut ja taidoiltaan kehittynyt partiojohtajana on perusteltava hakemuksessa. Mannerheim- solki ei ole jokaisen aktiivisen, nuoren partiolaisen tunnus, vaan saajan tulee erottautua saman ikäisistä muista partiolaisista siinä, että partioaate ja sen toteuttaminen näkyvät hänen elämässään. Lippukunta onnittelee lämpimästi Nakkilan Partiolaisten jäseniä Emilia Asikaista ja Timo Tuomalaa heille myönnetyistä II-luokan Mannerheim-soljista.

10 10 Iltatarina Sulon suuntavaisto häviää Sulo on 14-vuotias tarpoja ja hän on jo kahdeksannella luokalla. Sulon tarpojavartion nimi on Sukkulat ja vartiossa on Sulon lisäksi kuusi muuta poikaa. Sulon vartio on suorittanut tänä partiokautena Selviytymistarppoa. Luovuus- ja Leiritarpot Sulo on tehnyt jo kahtena edellisenä tarpojavuonna. Syksyllä Sulon vartio alkaa tekemään viimeistä tarppoa nimittäin Yhteiskuntatarppoa. Sukkuloiden keväänpäätös partioillassa tarpojat saivat hieman esimakua tulevan tarpon ohjelmistaan. Tarpojat kokkasivat yhdessä herkullisen luomuhernekeittoaterian trangialla. Käytännössä ruoanvalmistus ei tosin poikennut normaalin purkkihernekeiton valmistamisesta ja makukin oli sama. Tärkeimpänä olikin pohtia herneiden alkuperää ja niiden kasvatustatapaa. Miksi joku henkilö haluaa käyttää ja syödä luomuelintarvikkeita? Ruoanlaitosta siirryttiin tarpon toiseen aiheeseen nimittäin vieraisiin kulttuureihin. Sulo ja muut tarpojat testasivat maantuntemustietojaan vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Testaa, moneenko kysymykseen sinä osaat vastata oikein! Lisätehtävänä voit pohtia, mihin kulttuuriin poro liittyy? Kysymykset: 1. Maltan pääkaupunki a) Totta b) Valletta c) Siltä väliltä 4. Perun pääkaupunki a) Räkä b) Lima c) Rähmä 2. Naarasporo a) Tahdon b) Vaadin c) Haluan 5. Vuoristo Pohjois-Amerikassa a) Karvalakit b) Appalakit c) Lippalakit 3. Välimeren maa a) Malta b) Odota c) Venttaa Noora ja Suvi

11 11 PULMATappleHTÄVÄ 1. Etsi alla olevasta laatikosta listassa olevat sanat (sanat voivat olla suoraan, vinottain tai väärinpäin). 2. Väritä toukka ja etsi reitti sienten luokse. Suvi

12 12 NaPan loppukevään ohjelma Tervetuloa mukaan! Talkoot majalla su 20.5., siivoillaan majaa ja pihaa. Talkoiden jälkeen perhepartio klo ************** Lippukunnan yhteinen kevään päätöstapahtuma torstaina klo majalla. ************* Ryhmien viikoittaiset kokoontumiset jatkuvat jälleen syksyllä KIINNOSTAISIKO PARTIORYHMÄN JOHTAMINEN SYKSYLLÄ? Partiolaisen vanhempi kiinnostaisiko Sinua partion aloittaminen? Nyt keväällä kannattaa olla valpas ja kertoa olevansa käytettävissä syksyn toiminnassa! Syksyllä aloittavien ryhmien toimintaan ja vetämiseen mukaan haluavat aikuiset olkaa reippaasti yhteydessä lippukunnanjohtajaamme Virpi Luomaan! Rohkeasti kohti uusia seikkailuja!

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Sisältö 1. Kirjallisuutta 2. Miksi ansiomerkkejä? 3. Partioansiot 4. Ansiomerkkijärjestelmä 5. Ansiomerkkien ehdottaminen 6. Ehdotusten käsittely 7. Ansiomerkkien

Lisätiedot

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Sisältö 1. Kirjallisuutta 2. Miksi ansiomerkkejä? 3. Partioansiot 4. Ansiomerkkijärjestelmä 5. Ansiomerkkien ehdottaminen 6. Ehdotusten käsittely 7. Ansiomerkkien

Lisätiedot

Skype-käytännöt Mannerheim-soljet

Skype-käytännöt Mannerheim-soljet Skype-käytännöt MARSKI- INFO Mannerheim-soljet Ikärajat Ansiomerkkiryhmä II luokan MS-solki 25.10.2017 Verkkokoulutus Mikko Jylhä / Perttu Willman I luokan MS-solki Hakeminen Historiaa C. G. Mannerheim

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

HAE MANNERHEIM-SOLKEA MENNESSÄ!

HAE MANNERHEIM-SOLKEA MENNESSÄ! HAE MANNERHEIM-SOLKEA 15.11. MENNESSÄ! Vinkit ja ohjeet homman hoitamiseksi: Mannerheim-soljet haetaan 15.11. Solkia haetaan nyt ensimmäistä kertaa sähköisesti Kuksasta eli hakemus ja mahdolliset liitteet

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje

Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje Tämän Lounais-Suomen Partiopiirin ansiomerkkiohje -vihkosen lisäksi partion ansiomerkkijärjestelmää kuvaa Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n Partiolaisten

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN ANSIOMERKKIOHJE

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN ANSIOMERKKIOHJE LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN ANSIOMERKKIOHJE Lounais-Suomen Partiopiiri ry Ansiomerkkitoimikunta 2018. Ansiomerkkiohje on tullut voimaan 1.10.2018. Tämän Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n Ansiomerkkiohjeen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Tavastien merkkiohjeet. Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä.

Tavastien merkkiohjeet. Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä. Tavastien merkkiohjeet Poikien paita on ruskea ja tyttöjen sininen. Paita hankitaan itse esim. Scandinavian Outdoor -liikkeestä. Paidan rinnus Oikean rintataskun yllä Vasemman rintataskun yllä Leiri-/tapahtumamerkki

Lisätiedot

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja

-Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja Ikäkaudet Perhepartio -Uusin lisäys partiotoimintaan -Toimii omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, kuitenkin noudattaen arvoja ja toimintamalleja -Perhepartio ei käytä vielä partio-ohjelmaa

Lisätiedot

Oma Napa. Kesäleiri Tulus IX kutsuu! Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2006. Hallitus ja vastaavat 2006. Hallitus

Oma Napa. Kesäleiri Tulus IX kutsuu! Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2006. Hallitus ja vastaavat 2006. Hallitus Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2006 1 Oma Napa 1 2006 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2006 Hallitus Enni Heikintalo lippukunnanjohtaja 050 5114349 Riitta Puosi lippukunnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry

Lapin Partiolaiset ry Lapin Partiolaiset ry:n ansiomerkkien ansioplakettien standaarin ja Toimiva lappilainen partiojohtaja -tunnustuksen säännöt ja neuvoja niiden anomiseen. Lapin Partiolaiset ry Lapin Partiolaiset ry:n ansiomerkkien

Lisätiedot

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintakilpailun säännöt Etelä-Karjalan Partiolaiset ry SISÄLLYSLUETTELO Partio-ohjelma Kilpailutoimintaan osallistuminen Koulutukset Kasvu Muut Säännöt astuvat voimaan 1.1.015 alkaen. 1 PARTIO-OHJELMA

Lisätiedot

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon.

ESITYKSEN KULKU. Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. PARTION IKÄKAUDET ESITYKSEN KULKU Ensiksi yleistä ikäkausista. Seuraavaksi ikäkaudet järjestyksessä. Todella nopea katsaus perhepartioon ja sisupartioon. Esityksen päättäminen. YLEISTÄ IKÄKAUSISTA, PARTIOPOLUSTA

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä -

- Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - - Eli lyhyt käyttöohje vapaaehtoisille Lahden Sinisissä - 1 Tervetuloa vapaaehtoiseksi partioon! Vaikka partio onkin tarkoitettu lapsille ja nuorille, on partiossa aikuisilla vapaaehtoisilla eli vapareilla

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

Muistathan itse päivittää pakettia tarpeen vaatiessa. Onnea pestiisi!

Muistathan itse päivittää pakettia tarpeen vaatiessa. Onnea pestiisi! Tämä materiaalipaketti on tarkoitettu lippukunnanjohtajalle tueksi ja avuksi pestin hoitamiseen. Jokainen lippukunnanjohtaja voi tehdä paketista vuosien kuluessa oman lippukuntansa näköisen ja lisätä tarpeellista

Lisätiedot

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2011 Juttuja tästä päivästä ja menneestä vuosikymmenestä jona aikana Oma Napa on ollut lippukuntalaisten luettavana. Oma Napa 1 2011 2 Nakkilan Partiolaiset

Lisätiedot

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012 NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA Lätzä ja Petra 19.1.2012 Missä mennään? Partiolaisten jäsenmäärä on laskenut rajusti muutamassa vuodessa Nyt SP:ssä jäseniä n. 55 000 Samanlaisella kehityksellä, 10 vuoden kuluttua

Lisätiedot

PARTIOLAISTEN ANSIOMERKIT

PARTIOLAISTEN ANSIOMERKIT PARTIOLAISTEN ANSIOMERKIT 2018 SUOMEN PARTIOLAISET FINLANDS SCOUTER RY Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Uudistettu laitos 2018 LISÄTIETOA ANSIOMERKEISTÄ lippukunta.partio.fi/ansiomerkit ANSIOMERKKIEHDOTUKSET:

Lisätiedot

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n lehti nakkilanpartiolaiset.fi facebook.com/nakkilanpartiolaiset

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n lehti nakkilanpartiolaiset.fi facebook.com/nakkilanpartiolaiset Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n lehti 2 2016 nakkilanpartiolaiset.fi facebook.com/nakkilanpartiolaiset Oma Napa 2 2016 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus 2016 Lippukunnan johtaja Janette Suomalainen,

Lisätiedot

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry

LPKJ-BAROMETRI Jarno Hakulinen. Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry LPKJ-BAROMETRI 213 21.1.213 Jarno Hakulinen SISÄLLYSLUE TTE LO 1. Yleistä... 3 2. Taustaa... 3 2.1. Vastanneet piireittäin... 3 2.2. Lippukunnanjohtajan ikä... 4 2.3. Lippukunnanjohtajan toimikaudet lippukunnassa...

Lisätiedot

ANSIOMERKKIOHJEISTO VERSIO 9.8.2013

ANSIOMERKKIOHJEISTO VERSIO 9.8.2013 ANSIOMERKKIOHJEISTO VERSIO 9.8.2013 Teksti: Ansiomerkkitoimikunta Ansiomerkkikuvat: Marjo Majlund ja Ville Jokinen Taitto: Katja Arvilommi ja Hanna Grönlund Julkaisija: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Lisätiedot

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT

PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT Laadittu uuden ikäkausijaon perusteella ja partiopuku-uudistuksen mukaisesti Laadittu lokakuussa 2011/Liisa Tulosmaa huomioi hankintoja tehdessäsi mahdolliset hintamuutokset

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA

LEIRILIPPUKUNTAILMOIT- TAUTUMINEN KUKSASSA LEIRILIPPUKUNTAINFO 4 MARRASKUU 2018 TÄSSÄ INFOSSA LEIRILIPPUKUNTAILMOITTAUTUMINEN KUKSASSA ILMOITTAUTUMISOHJE OHJE IKÄKAUDEN VALINNASTA SAMOAJA- JA VAELTAJALUOTSIEN OPPAAT LISÄTIETOA PERHELEIRISTÄ ILVES19

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan

Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Lounais-Suomen Partiopiiri ry PARTIOLAISEN PUVUT JA MERKIT kiinnitysohjeita mallipaitaan Sudenpennun puvut ja merkit Sudenpentu kantaa lippukuntahuivia ja on pukeutunut sudenpentupaitaan, jossa on sudenpää-

Lisätiedot

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN 1. TERVETULOA -max 5 min Aluetapaamisen avaus ja tervetulot, keitä paikalla? 2. LIPPUKUNTAKUULUMISET - max 30 min Käydään kierros mitä lippukunnille kuuluu? Tavoitteena

Lisätiedot

Mitä partio on? 29.3.2012 2

Mitä partio on? 29.3.2012 2 PARTIO Mitä se on? Mitä partio on? Partio on monipuolinen harrastus lapsille, nuorille ja aikuisille Partio on käytännön toimintaa, jonka takana on kuitenkin arvoja ja ihanteita Viikoittaisissa kokouksissa

Lisätiedot

Oma Napa 1 2012 kesäliite Noora Heikintalo

Oma Napa 1 2012 kesäliite Noora Heikintalo Sulon Seikkailut Oma Napa 1 2012 kesäliite Noora Heikintalo 2 Sulon seikkailut Hei lukijat, Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti Oma Napassa julkaistut iltatarinat partiopoika Sulon seikkailuista vuosilta

Lisätiedot

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. 29.6.2012 Jarno Hakulinen Sisällys 1. Piirikohtaiset tilastot... 3 2. Vuosiselosteen palautuminen... 3 3. Tilastoissa käytettyjä termejä... 4 4. Jäsenistö...

Lisätiedot

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE HENRIKIN TAPULITYTÖT SISÄLLYS Tästä ohjeesta löydät kaiken tarvittavan tiedon kunkin ikäkauden partioasusta sekä merkkien ompelusta. Partioasu kannattaa katsoa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen kevään kevään

Lisätiedot

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 Sisältö YLEISTÄ... 2 LAHTELAISTEN LIPPUKUNTIEN TOIMINTA... 2 TOIMINTAA KAIKILLE IKÄKAUSILLE... 3 Muistelemispäivä... 3 Ryhmänohjaajakoulutus...

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry TOIMINTAKERTOMUS 2008 PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry TOIMINTAKERTOMUS 2008 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi vuonna 2008 kevätkauden Suomen Partiolaiset - Finlands

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2009

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2009 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2009 Partioparaati vuosimallia 2007 Oma Napa 1 2009 2 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2009 Hallitus Lippukunnanjohtaja Emilia Vappula,

Lisätiedot

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004

Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2004 Ipanat esittelyssä Partiossakin on oma kielensä Itsenäisyyspäivä, perinteitä kunnioittaen Terveisiä Lankanappi-partiopäivästä Nakkilan Partiolaiset

Lisätiedot

Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa

Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa Partiotahti ČUOVÂ VALO Inarissa 3 4.2.2018 Inarissa valmistaudutaan kovalla tohinalla Lapin partiopiirin 2018 partiotahtiin, joka kantaa nimeä ČUOVÂ VALO. Inarin tunturisudet järjestävät partiotahdin johtajinaan

Lisätiedot

Kiinteistöliiton ansiomitaleja ovat Pronssinen Kiinteistömitali ja Hopeinen Kiinteistömitali.

Kiinteistöliiton ansiomitaleja ovat Pronssinen Kiinteistömitali ja Hopeinen Kiinteistömitali. Merkkiohjesääntö 1 (5) Suomen Kiinteistöliiton merkit Suomen Kiinteistöliitto myöntää tunnustuksena ja sen jäsenyhdistykset myöntävät tunnustuksena ansiomerkkejä ja mitaleja sekä kunniamerkkejä ansiokkaasta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Seuraa meitä somessa

Seuraa meitä somessa Seuraa meitä somessa FACEBOOK: Lounais-Suomen partiopiiri INSTAGRAM: lspartiopiiri TWITTER: lspartiopiiri SNAPCHAT: lspartiopiiri Kun julkaiset omia partiokuviasi, muistathan tägit #lspartiopiiri ja #partioscout!

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta ylläpitää Sodankyläläistä partiotoimintaa.

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2010 14.8.2011 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2010-14.8.2011 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta.

Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuluotsi (Yliakela) Sudenpentuluotsi johtaa sudenpentuosastoa ja vastaa sen toiminnasta. Sudenpentuosaston johtaminen: - seuraa laumojen toimintaa ja huolehtii, että se on sudenpentuohjelman mukaista,

Lisätiedot

Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2010

Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2010 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2010 Juttuja tästä päivästä ja menneestä vuosikymmenestä jona aikana Oma Napa on ollut lippukuntalaisten luettavana. Oma Napa 1 2010 2 Nakkilan Partiolaiset

Lisätiedot

Ansiomerkit. Toimittanut: Ansiomerkkiryhmä: Tero Sisto

Ansiomerkit. Toimittanut: Ansiomerkkiryhmä: Tero Sisto P a r t i o l a i s t e n Ansiomerkit Toimittanut: Ansiomerkkiryhmä: Taitto: Piirrokset: Julkaisija: Tero Sisto Tero Sisto, pj., Hannu Kuisma, varapj. Hanna Pärkö, Jyrki Tuominen, Tiina-Liisa Vehkalahti,

Lisätiedot

Partiolaisten ANSIOMERKIT

Partiolaisten ANSIOMERKIT Partiolaisten ANSIOMERKIT Partiolaisten ansiomerkit Toimituskunta: Olli Koskela Jussi Lyly Heikki Tolvanen Tero Sisto Mika Viitanen Taitto: Tuija Lahti Piirrokset: Jussi Lyly Julkaisija: Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Yleistä Vuosi 2013 on Hespartto ry:n 96. toimintavuosi. Vuosi 2013 on Hespartto ry:n 96. toimintavuosi. Vuoden painopisteinä ovat johtajien

Lisätiedot

KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI

KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI OLETHAN JUURI SINÄ TULOSSA TEMPUS18- LEIRILLE? Piirileiri kokoaa Pohjanmaan Partiolaiset aikamoiseen seikkailuun kesällä 2018. Leirille pääsevät osallistumaan kaikki ikäkaudet

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Lippukunnallamme on muutamia tapahtumia vuodessa (esim. paraati, joulujuhla, lipunlasku ja nosto), joissa kaikkien tulisi olla pukeutuneita "virallisiin" eli

Lisätiedot

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Jokihiset ry Syyskokouksen 2014 pöytäkirja Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Aika: tiistai 28.11.2014 klo 18.00 Paikka: Kolo, Jokiniemen koulun paviljonki, Valkoisenlähteentie 51, 01370 VANTAA

Lisätiedot

Oma Napa. www.nakkilanpartiolaiset.fi. Nakkilan Partiolaiset ry:n lehti 1 2014. Sudenpennut Seikkailijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset

Oma Napa. www.nakkilanpartiolaiset.fi. Nakkilan Partiolaiset ry:n lehti 1 2014. Sudenpennut Seikkailijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n lehti 1 2014 www.nakkilanpartiolaiset.fi Sudenpennut Seikkailijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Nakkilan Partiolaiset ry Oma Napa 1 2014 Hallitus ja vastaavat

Lisätiedot

Koulutuksen sisältö. - koulutuskokonaisuus. Tätä on partio. Turvallisesti partiossa

Koulutuksen sisältö. - koulutuskokonaisuus. Tätä on partio. Turvallisesti partiossa Tervetuloa partioon! - koulutuskokonaisuus Koulutuksen sisältö Tätä on partio Partioliikkeen historia Termit, päämäärä, arvopohja ja perusperiaatteet Organisaatiot Kasvatustavoitteet Partiomenetelmä Materiaalit

Lisätiedot

Partiolippukunta Sipoon Hukat ry 24.8.2010 Pestijärjestelmä

Partiolippukunta Sipoon Hukat ry 24.8.2010 Pestijärjestelmä Tästä versiosta Tämä Sipoon Hukkien pestijärjestelmän versio on päivitetty vastaamaan uuden partio-ohjelman pestejä. Vanha pestijärjestelmä on ollut voimakkaasti tämän version kehityksen pohjalla, kiitokset

Lisätiedot

Partiolaisten. Töölönkatu 55, FI Helsinki, Finland Tel Fax

Partiolaisten. Töölönkatu 55, FI Helsinki, Finland Tel Fax Partiolaisten ansiomerkit S U O M E N PA RT I O L A I S E T F I N L A N D S S C O U T E R r y Töölönkatu 55, FI-00250 Helsinki, Finland Tel. +358 9 8865 1100 Fax +358 9 8865 1199 info@par tio.fi www.par

Lisätiedot

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen.

Susiveikkojen toiminnan painopisteitä ovat laadukas peruspartiotoiminta kokouksissa, retkillä ja leireillä johtajahuolto jäsenmäärän kasvattaminen. Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2012-14.8.2013 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2011-14.8.2012 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA A K E L A N OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA AKELAN OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA Tekstit: Ohjelmaryhmä, sudenpenturyhmä, Suvi Jaakkola Avustajat: Partiotalo Kuvitus: Annu Martelius Taitto:

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry

PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT ry TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-14.8.2010 PARTIOLIPPUKUNTA SUSIVEIKOT RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.-14.8.2010 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi toimintakauden 1.1.-14.8.2010 Suomen

Lisätiedot

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2015

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2015 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2015 Oma Napa 1 2015 2 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2015 Hallitus Lippukunnanjohtaja Virpi Luoma, p. 040 7063 566, virpiluoma@hotmail.com

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 15.8.2011-14.8.2012 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii toimintakaudella 15.8.2011-14.8.2012 partio-ohjelmaa toteuttaen. Toimintakauden päätapahtuma

Lisätiedot

Retkitoimintaa varten käytössämme oli Partiolippukunta Susiveikkojen Kannatusyhdistys ry:n omistama retkikämppä Mylly-Majalammella Vihdissä.

Retkitoimintaa varten käytössämme oli Partiolippukunta Susiveikkojen Kannatusyhdistys ry:n omistama retkikämppä Mylly-Majalammella Vihdissä. Sivu 2 (14) Toimintakertomus Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimi vuonna 2009 Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n partio-ohjelmaa toteuttaen. Lippukunta järjesti kesällä oman noin 80 henkilön

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 3. SUDENPENTUJEN

Lisätiedot

Tähän kysymykseen vastataan ei, jos lippukunta toteuttaa esim. omaa partio-ohjelmaansa tai jotain vanhempaa Suomen Partiolaisten ohjelmaa.

Tähän kysymykseen vastataan ei, jos lippukunta toteuttaa esim. omaa partio-ohjelmaansa tai jotain vanhempaa Suomen Partiolaisten ohjelmaa. VUOSISELOSTE 2015 TÄYTTÖOHJE Tässä täyttöohjeessa käydään läpi jokainen vuosiselosteen kysymys, ja annetaan ohjeita eri kohtien täyttämiseen. Ohjeet on kirjoitettu harmaalle pohjalle sisennettynä, kysymykset

Lisätiedot

TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä

TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä TAKAISIN PARTIOON Lippukuntapäivä 7.10.2018 TERVETULOA. Keitä olemme ja mistä tulemme? Mitä tänään tapahtuu? Päivän aikataulu 11:45 Koulutussetti 1 Lippukunta, Piiri ja Järjestö / Suvi Kasvatustavoitteet

Lisätiedot

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Kuva: Antti Kurkinen Ei-Vielä-Partiolaiset mukaan Roihuamaan! Lippukunnat saavat Sp:n lippukuntapostin mukana materiaalia Roihun ja partion markkinointitapahtuman

Lisätiedot

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2003. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2003

Oma Napa. Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2003. Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2003 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 1 2003 Oma Napa 1 2003 1 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2003 Hallitus Enni Heikintalo lippukunnanjohtaja 050 5114 349 Jenni Pekkala lippukunnan

Lisätiedot

Yleistä. Sudenpennut. Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Yleistä. Sudenpennut. Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 16.11.2014 Yleistä Vuosi 2015 on Kirkkonummen Metsänkävijöiden (KiMe) 39. toimintavuosi. Vuoden päätapahtumat ovat kaikille lippukunnan

Lisätiedot

TERVETULOA PARTIOON! KOULUTUSKOKONAISUUS

TERVETULOA PARTIOON! KOULUTUSKOKONAISUUS TERVETULOA PARTIOON! KOULUTUSKOKONAISUUS KOULUTUKSEN SISÄLTÖ TÄTÄ ON PARTIO Partioliikkeen historia Termit, päämäärä, arvopohjaja perusperiaatteet Organisaatiot Kasvatustavoitteet Partiomenetelmä Materiaalit

Lisätiedot

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA

KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KOUKUTA KESÄLEIRILLÄ KESÄLEIRI OSANA LIPPUKUNNAN KASVUA KAIKKI IRTI KESÄLEIRISTÄ! Tulevana kesänä on suunta lippukunnan omalle kesäleirille. Nappaa tästä vinkit käyttöösi: Kesäleiri on monelle matalan

Lisätiedot

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko

Kurssi järjestetään Oriniemen Partiomajalla, Hirvensalossa (Ukko Tervetuloa Akela- ja Sampokurssille! Tietojemme mukaan olet ilmoittautunut partiopiirimme Akela- tai sampokurssille. Loistava juttu! Seuraavana on lisätietoa kurssista, varusteluettelo, ajo-ohje Partiomajalle,

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry. Perustiedot Toiminta Tiedotus Koulutus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry. Perustiedot Toiminta Tiedotus Koulutus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Perustiedot Toiminta Tiedotus Koulutus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit 2 PERUSTIEDOT Jäsenistö Lippukunnassa oli toimintavuoden päättyessä 113

Lisätiedot

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä LOKAKUU 2018 Illat pimenevät ja kelit kylmenevät, ja se jos mikä antaa syyn puhua ensi kesästä! Sinun kanssasi kesäfiilistä nostattaa kuukausittain ilmestyvä ryskeposti Rusahdus, joka tarjoaa paljon hyödyllistä

Lisätiedot

Risupesä 2/2014. Partioparaati su 4.5. Pyhän Yrjön Funk Jamit ke 14.5. klo 18.30 20. Koko perheen voimin kesäteatteriin!

Risupesä 2/2014. Partioparaati su 4.5. Pyhän Yrjön Funk Jamit ke 14.5. klo 18.30 20. Koko perheen voimin kesäteatteriin! Risupesä 2/2014 Tärkeimpiä tulevia tapahtumia ovat partioparaati ja Pyhän Yrjön Funk Jamit. Nappaa tästä Risupesästä talteen loppukevään tärkeät päivämäärät! Partioparaati su 4.5. Partiomarssi lähestyy

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

Hallituksen tiedote 3/16

Hallituksen tiedote 3/16 Kirkkonummen Metsänkävijät ry Hallituksen tiedote 3/16 16.10.2016 SISÄLLYS: 1 Ajankohtaisia asioita 1.1 Turvallisesti Yhdessä - koulutus 1.2 Kämpän vuokrausohjeet 1.3 Kaluston lainaus 1.4 Adventtikalenterimyynti

Lisätiedot

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014

Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala TOIMINTASUUNNITELMA 2013-2014 Partiolippukunta Harjun Pojat ry Kangasala Toimintasuunnitelman sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. TAPAHTUMAKALENTERI... 3 Kesä

Lisätiedot

Luottissanomat Syyskuu 2014

Luottissanomat Syyskuu 2014 Lounais-Suomen Partiopiiri Luottissanomat Syyskuu 2014 Lippukuntapäivä 28.9. Lippukuntapäivä 2014 järjestetään 28.9. Puropellon koululla Turussa. Päivän teemoina ovat vaikuttaminen ja johtaminen. Lippukuntapäivä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018

TOIMINTAKERTOMUS 2018 10.3.2019 TOIMINTAKERTOMUS 2018 YLEISTÄ Vuoden 2018 tavoitteet toteutuivat suurimmalta osin. Lippukunta on kärsinyt vuoden aikana johtajapulasta, mikä on ajoittain vaikeuttanut tapahtumien järjestämistä

Lisätiedot

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan!

Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat - Tervetuloa lippukuntaan! Harjun Pojat-partiolippukunta Perustettu 1929 Jäseniä n. 120 Tukikohtana toimii kirkonkylän kolo, toinen kolo Suoramalla sekä Havisevalla Kangasalan seurakunnan

Lisätiedot

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan?

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Roolisi leirilippukunnanjohtajana (LLPKJ) tai leiriluotsina on äärimmäisen tärkeä Roihun onnistumisen kannalta. Näihin tärkeisiin rooleihin kohdistuu

Lisätiedot

Partiolippukunta Tornipääskyt ry

Partiolippukunta Tornipääskyt ry Partiolippukunta Tornipääskyt ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1 LIPPUKUNNAN TAVOITTEET VUODELLE 2009 3 2 VARSINAINEN TOIMINTA 3 2.1 Sudenpentutoiminta 3 2.2 Seikkailijatoiminta

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta Töölön Siniset ry Vanhempainilta 30.8.2006 Töölön Siniset ry:n rakenne Vuosikokous Hallitus Lippukunnajohtaja Johtajat Akela Sampo Valtermanni LJN Laumanjohtaja VJN Vartionjohtaja Hankeohjaaja Laumat Vartiot

Lisätiedot

Meidän media toimitustiimin lehti eli vihermaan kolttoset!

Meidän media toimitustiimin lehti eli vihermaan kolttoset! Meidän media toimitustiimin lehti eli vihermaan kolttoset! Sisällysluettelo Toimitustiimi 4H:n esittely Haastattelussa Ampun 4H yhdistyksen toiminnanjohtaja Haastattelussa Ampun 4H yhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 2 2009

Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 2 2009 Oma Napa Nakkilan Partiolaiset ry:n tiedotuslehti 2 2009 Lehti värikuvin osoitteessa: Oma Napa 2 2009 2 Nakkilan Partiolaiset ry Hallitus ja vastaavat 2009 Hallitus Lippukunnanjohtaja Emilia Vappula, emilia.vappula@helsinki.fi,

Lisätiedot

JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA

JÄSENTIETOJÄRJESTELMÄ KUKSA 1/5 16.8.2017 KUILUN KULKIJAT RY Pihatie 24 71820 PÖLJÄ «Sukunimi» «Etunimet» JA HUOLTAJA(T) «Katuosoite» «Postinumero» «Postipaikka» Olemme koonneet tähän kirjeeseen Kulukijoiden syksyn ohjelmaa. Toimintaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 1. Yleistä Vuosi 2018 on Reippaitten Poikien 101. toimintavuosi. Lippukunnan jäsenmäärä on vuoden 2017 lopussa noin 120-130 jäsenen tasolla ja sitä pyritään kasvattamaan. Toiminnassa

Lisätiedot