SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Johanna Hakala TASAVALLAN PRESIDENTIN ASETUS SUOMEN PUNAISESTA RISTISTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Johanna Hakala TASAVALLAN PRESIDENTIN ASETUS SUOMEN PUNAISESTA RISTISTÄ"

Transkriptio

1 SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Johanna Hakala TASAVALLAN PRESIDENTIN ASETUS SUOMEN PUNAISESTA RISTISTÄ Yleistä Suomen Punaisesta Rististä annetun lain (238/2000) 5 :n mukaan järjestön yleiskokouksen hyväksymät säännöt annetaan Tasavallan presidentin asetuksella. Suomen Punaisesta Rististä annetun hallituksen esityksen (HE 156/1999 vp) mukaan SPR on järjestö, jonka asemasta ja tehtävistä määrätään kansainvälisissä sopimuksissa sekä Punaisen Ristin kansainvälisissä konferensseissa hyväksytyissä perusperiaatteissa ja kansallisten yhdistysten tunnustamisen ehdoissa. Vaikka kansalliset yhdistykset toimivatkin maansa lakien alaisina, niillä tulee olla itsenäinen ja riippumaton asema. Tämä edellyttää, että SPR saa kansainvälisten määräysten ja periaatteiden mukaisesti päättää säännöissään esimerkiksi toimintatavoistaan ja toimielimistään sekä niiden tehtävistä ja päätöksenteosta. Edelleen hallituksen esityksen mukaan asetuksen antaminen on luonteeltaan SPR:n sääntöjen vahvistamista. Asetuksen täytyy täyttää perustuslain 80 :n 1 momentin edellytykset. Eduskunnan hallintovaliokunnan mietinnössä (HaVM 3/2000 vp) todetaan, että ehdotettua 5 :ää on kuitenkin tulkittava niin, ettei järjestön säännöistä varsinaisesti säädetä presidentin asetuksella. Asetuksen antamisessa on pikemminkin kysymys järjestön yleiskokouksen hyväksymien sääntöjen vahvistamisesta tai niiden tunnustamisesta. Järjestön yleiskokous ja sääntöjen valmistelu Suomen Punaisesta Rististä annetun Tasavallan presidentin asetuksen (811/2005) 27 :n 1 momentin mukaan järjestön varsinainen yleiskokous pidetään joka kolmas vuosi kesäkuun 20. päivään mennessä. Asetuksen 58 :n mukaan muutoksista asetukseen sisältyviin järjestön sääntöihin säädetään Tasavallan presidentin asetuksella sen jälkeen, kun asiasta on päätetty vähintään kolmen neljäsosan äänten enemmistöllä annetuista äänistä järjestön yleiskokouksessa. Suomen Punaisesta Rististä annetun lain 4 :ssä säädetään siitä, miltä osin yhdistyslain (503/1989) säännöksiä sovelletaan järjestöön. Suomen Punainen Risti on ottanut valmistelussa huomioon Punaisen Ristin komitean ja Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton yhteisen sääntökomission huomiot. Sisäministeriö pyysi Suomen Punaisen Ristin tekemän valmistelutyön pohjalta lausunnot asetusehdotuksesta oikeusministeriöltä, opetus- ja kulttuuriministeriöltä, sosiaali- ja terveysministeriöltä, puolustusministeriöltä, ulkoasiainministeriöltä sekä työ- ja elinkeinoministeriöltä. Sosiaali- ja terveysministeriö, oikeusministeriö, ulkoasiainministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö antoivat lausunnot. Lausuntokierroksen jälkeen asia käsiteltiin Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksessa. Suomen Punaisen Ristin laillinen ja päätösvaltainen yleiskokous pidettiin Yleiskokous hyväksyi säännöt.

2 2 Keskeiset ehdotukset Asetus ehdotetaan annettavaksi kokonaan uudestaan. Useisiin voimassa olevan Suomen Punaisesta Rististä annetun Tasavallan presidentin asetuksen (811/2005) pykäliin ehdotetaan tarkistuksia ja samalla asetuksen rakennetta muutetaan. Voimassa oleva asetus jakautuu 11 lukuun ja ehdotettu asetus 14 lukuun. Voimassa olevan asetuksen 4 luku Osastot ja piirit jakautuu ehdotetussa asetuksessa lukuihin 4 ja 5. Luku 8 koskisi järjestön hallitusta, puheenjohtajaa ja pääsihteeriä, luku 9 sovittelulautakuntaa sekä luku 12 taloushallintoa ja sisäistä valvontaa. Seuraavassa käsitellään yleisesti muutoksia verrattuna nykyisen asetuksen pykäliin. 1 luku (Yleiset säännökset) 1. Kotipaikka. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen Tarkoitus. Pykälää tarkistettaisiin niin, että siihen sisällytettäisiin vapaaehtoistoiminnan edesauttaminen sekä auttamisvalmiuden edistäminen. 3. Toimintamuodot. Nykyisen asetuksen 2 :stä siirrettäisiin tähän pykälään järjestön valmiuden vahvistaminen. Jäsenten hankkiminen on erotettu säännöksessä omaksi kohdakseen lisättynä vapaaehtoisten hankkimisella. Uutena asiana säädettäisiin terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden vapaaehtoistoiminnan harjoittamisesta ja kehittämisestä sekä ensiaputoiminnasta. Yhdenvertaisuutta edistävä toiminta ja ihmisoikeuskasvatus olisivat uusia kohtia. 4. Toimielimet ja järjestöyksiköt. Pykälän otsikkoa tarkennettaisiin sisällön mukaiseksi. Pykälään lisättäisiin nykyisin muualla määritellyt järjestöyksiköt ja keskushallinto: järjestöyksiköitä ovat järjestön keskushallinto, piirit ja osastot, jotka yhdessä laitoksineen muodostavat Suomen Punaisen Ristin. Keskushallinnolla tarkoitetaan keskustoimistoa sekä järjestön hallitusta, pääsihteeriä, keskustoimistoa sekä järjestön hallituksen päätöksellä perustettuja keskushallinnon laitoksia. 5. Suojelija. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen Tunnus. Nykyisen asetuksen 3 momentin mukaan järjestön hallitus valtakunnallisesti sekä piirin hallitus alueellisesti ja osaston hallitus paikallisesti omalta osaltaan valvovat punaisen ristin tunnuksen sekä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun nimen käyttöä. Pykälään lisättäisiin Punaisen Kristallin nimen käytön valvonta. 7. Kielet. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen Punaisen Ristin perusperiaatteet. Pykälän 1 momenttia täsmennettäisiin, jolloin säännös kuuluisi seuraavasti: järjestön kaikkien jäsenten, toimielinten ja vapaaehtoisten on noudatettava toiminnassaan Punaisen Ristin perusperiaatteita, joita ovat inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

3 3 9. Syrjintäkielto. Pykälää tarkennettaisiin vastaamaan paremmin yhdenvertaisuuslakia (1325/2014). 10. Jäsenistö. Pykälään on sisällytetty nykyisen asetuksen 10 :n jäsenistö. 2 luku (Jäsenet) 11. Henkilöjäsenet. Nykyiseen asetukseen verrattuna pykälän henkilöjäsentyyppejä (varsinainen jäsen, nuorisojäsen, perhejäsen) yksinkertaistettaisiin ja olisi vain yksi jäsentyyppi, henkilöjäsen. Pykälän 2 momentin mukaan sen, joka tahtoo liittyä järjestön jäseneksi, tulee ilmoittaa aikomuksestaan järjestölle, mikä vastaa yhdistyslain sääntelyä. Pykälän 3 momentin nojalla jatkossa järjestön hallitus hyväksyisi henkilöjäsenen. 12. Kunniajäsenyys. Pykälään lisättäisiin kunniajäsenille läsnäolo- ja puheoikeus yleiskokouksessa. 13. Kannatusjäsenet. Kannatusjäseneksi voitaisiin ottaa vain oikeushenkilöitä. Kannatusjäsenellä olisi läsnäolo-oikeus yleiskokouksessa sekä sen piirin tai osaston kokouksessa, jonka kannatusjäsen se on. 14. Jäsenen eroaminen, erottaminen ja eronneeksi katsominen. Pykälää ehdotetaan muutettavaksi niin, että järjestön jäsenellä on oikeus milloin tahansa erota järjestöstä ilmoittamalla siitä järjestölle. Edelleen järjestön hallitus voisi omasta aloitteestaan tai piirin hallituksen tai osaston hallituksen esityksestä erottaa jäsenen, joka on menettelyllään vahingoittanut järjestöä tai on toiminnallaan järjestön jäsenenä loukannut Punaisen Ristin perusperiaatteita tai sääntöjä tai aiheuttanut merkittävää taloudellista haittaa. Pykälässä säädettäisiin erottamisasiaan liittyvästä kuulemismenettelystä ja asian uudelleen käsittelystä. 15. Jäsenluettelo. Pykälään tehdään teknisiä tarkistuksia. 16. Jäsenmaksut ja kannatusmaksut. Uutena asiana täsmennetään, että kunniajäsenillä ei olisi jäsenmaksuvelvollisuutta. 3 luku (Luottamushenkilöt, nimenkirjoittaminen ja haasteen tiedoksiantaminen) 18. Luottamushenkilöiden ehdolle asettaminen. Pykälässä säädettäisiin henkilöjäsenen, osaston hallituksen ja piirin hallituksen oikeudesta esittää ehdokkaita luottamushenkilöiden ja tilintarkastajien vaaleja varten. 19. Periaatteet luottamushenkilöitä ehdolle asetettaessa. Pykäläehdotus vastaisi nykyisen asetuksen 18 :ä sisällöllisesti vähäisin tarkistuksin. 20. Luottamushenkilöiden kelpoisuus ja toimikausi. Nykyisen asetuksen 19 pykälään verrattuna ehdotettavaan pykälään lisättäisiin maininta toiminnantarkastajista ja tarkennettaisiin luottamustoimeen valittavaa koskevia edellytyksiä. Edelleen järjestön työntekijä ei voisi toimia luottamustehtävässä. 21. Nimenkirjoittajat. Nykyisen asetuksen 20 pykälään verrattuna pykälään ehdotetaan muutoksia osaston nimenkirjoittamisoikeuksiin.

4 4 22. Nimenkirjoittajaluettelo. Nykyisen asetuksen 21 pykälään verrattuna ehdotettavaan pykälään lisättäisiin uudet 2 ja 3 momentit. Momentin 2 mukaan nimenkirjoittajaluetteloon merkittäisiin piirien ja osastojen nimi, kotipaikka, kieli ja alue. Lisäksi nimenkirjoittajaluetteloon merkittäisiin piirin ja osaston ilmoittama osoite tai sähköpostiosoite. Pykälän 3 momentin mukaan luetteloa varten järjestöyksiköt olisivat velvollisia toimittamaan heti henkilövalintojen jälkeen nimenkirjoittajatiedot sekä muut luetteloon merkittävät tiedot mahdollisimman pian pääsihteerille tämän määräämällä tavalla. 23. Haasteen tiedoksiantaminen. Nykyisen asetuksen 22 sisältää sääntelyn asiasta. Ehdotettava pykälä sisältäisi täsmennyksen mainitsemalla järjestöyksikön. 4 luku (Osastot) 24. Osaston perustaminen ja purkaminen. Nykyisen asetuksen 23 :ssä säädetään osastoista ja piireistä. Ehdotettavassa pykälässä säädettäisiin osaston perustamisesta ja purkamisesta. Pykälä sisältää säännökset osaston alueesta päättämisestä sekä osaston purkamista koskevasta päätösmenettelystä. 25. Osaston erottaminen. Voimassa olevan asetuksen 23 :n 2 momentin sääntely sisällytettäisiin ehdotettuun pykälään. Erottamisperusteisiin lisättäisiin järjestön perusperiaatteiden vastainen toiminta. Lisäksi säädettäisiin erotetun osaston mahdollisuudesta vaatia erottamisasiansa uudelleen käsittelyä. Edelleen säädettäisiin, miten menetellään erotettavaan osastoon kuuluvien jäsenten osalta. 26. Osastojen yhdistyminen tai jakaantuminen. Pykälä sisältäisi osastojen jakautumiseen ja yhdistymiseen liittyviä menettelyitä kuten asiaa koskevan päätöksenteon ja jäsenen aseman järjestelyn. 27. Osaston kokoukset. Pykälässä säänneltäisiin osaston varsinaisista kokouksista ja ylimääräisistä kokouksista, niiden ajankohdista, koolle kutsumisesta sekä laillisuudesta ja päätösvaltaisuudesta. 28. Osaston kokouksen koollekutsuminen. Osaston hallitus kutsuisi osaston kokouksen koolle. Pykälässä säädettäisiin menettelytavoista ja kutsussa mainittavista asioista. Edelleen säädettäisiin mistä asioista ei saisi tehdä päätöstä, jos asiaa ei ole mainittu kokouskutsussa. 29. Ääni-, puhe- ja läsnäolo-oikeus osaston kokouksessa. Pykälä vastaisi osin voimassa olevan asetuksen 24 :ä sekä lisättäisiin maininta toiminnantarkastajasta. Henkilöjäsenellä olisi läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus sen osaston kokouksessa, johon hänet on kirjattu. Lisäksi läsnäolo- ja puheoikeus osaston kokouksessa olisivat osaston kunniajäsenellä, osaston toimintaan säännöllisesti osallistuvilla vapaaehtoisilla, osaston tilin- ja toiminnantarkastajilla sekä niillä, joille osaston kokous olisi myöntänyt puheoikeuden. Osaston kannatusjäsenellä olisi läsnäolo-oikeus osaston kokouksessa. 30. Osaston hallitus ja rahastonhoitaja. Pykälä koskisi osaston hallituksen kokoonpanoa ja valintaa sekä päätösvaltaa. Lisäksi säädettäisiin rahastonhoitajan valinnasta. Hallituksen jäsenten toimikausien lukumäärä on rajoitettu. Pykälässä tarken-

5 5 nettaisiin myös, että jos piirin hallitus perustellusta syystä katsoo, että osaston luottamustoimeen valittu henkilö ei täytä tämän asetuksen tiettyjä jäsenelle ja luottamushenkilölle asetettuja edellytyksiä, sen tulisi viipymättä velvoittaa piirin toiminnanjohtaja kutsumaan koolle uusi osaston kokous osaston kustannuksella. 31. Osaston hallituksen jäsenen eroaminen ja erottaminen. Asiasta säädetään nykyisen asetuksen 41 :ssä. Pykälässä säädettäisiin muun muassa perusteista hallituksen jäsenen erottamiseen. Lisäksi säädettäisiin menettelyistä, jos jäsenyys tulee avoimeksi kesken toimikauden ja jos erotettu jäsen vaatii erottamisasiansa uudelleen käsittelyä. 5 luku (Piirit) 32. Piirin perustaminen ja lakkauttaminen. Ehdotettu pykälä sisältää osin nykyisen asetuksen 23 :n 4 momentin sääntelyn. Alueellista toimintaa varten maa jaetaan piireihin. Valtuusto määrää piirien lukumäärän ja muita pykälässä määriteltyjä asioita. Pykälä sisältäisi muutostilanteiden menettelyt piirin omaisuuden ja sitoumusten osalta. 33. Piirin kokoukset. Pykälä koskisi piirin varsinaista ja ylimääräistä kokousta, kokousten ajankohtia sekä laillisuutta ja päätösvaltaisuutta. 34. Piirin kokouksen koollekutsuminen. Piirin hallitus kutsuisi piirin kokouksen koolle. Pykälässä säädettäisiin menettelyistä kokouksen koollekutsumisessa ja kutsussa mainittavista asioista. Tietyistä asioista ei saisi tehdä päätöstä, jos asiaa ei ole mainittu kokouskutsussa. 35. Äänioikeus ja äänivallan käyttäminen piirin kokouksessa. Pykälä sisältää nykyisen asetuksen 24 :n 2 momentin sääntelyn lukuun ottamatta piirin kokouksen päätösvaltaisuutta. 36. Läsnäolo- ja puheoikeus piirin kokouksessa. Ehdotuksen mukaan henkilöjäsenellä olisi läsnäolo- ja puheoikeus sen piirin kokouksessa, johon hänen osastonsa kuuluu. Äänivaltaisten edustajien lisäksi puheoikeus piirin kokouksessa olisi piirin hallituksen jäsenillä, piirin kunniajäsenellä, tilintarkastajilla sekä niillä, joille piirin kokous on myöntänyt puheoikeuden. Piirin kannatusjäsenellä olisi läsnäolo-oikeus piirin kokouksessa. 37. Piirin hallitus. Pykälä koskisi piirin hallituksen kokoonpanoa, valintaa sekä henkilön toimikausien pituutta ja lukumäärää. Lisäksi säädettäisiin toimista tilanteessa, jossa katsottaisiin, ettei luottamustoimeen valittu täytä asetettuja edellytyksiä. Edelleen säädettäisiin piirin hallituksen päätösvaltaisuudesta. Piirin hallitus ottaisi ja erottaisi toiminnanjohtajan. 38. Piirin hallituksen jäsenen eroaminen ja erottaminen. Pykälä sisältäisi osin nykyisen asetuksen 41 :n sääntelyn. Pykälässä ehdotetaan säädettäväksi piirin hallituksen jäsenen eroamisesta ja tilanteista, jossa piirin kokous voi erottaa hallituksen jäsenen. Perusteina olisivat pysyvä esteellisyys, järjestön sääntöjen vastainen toiminta tai Punaisen Ristin perusperiaatteiden vastainen toiminta tai toiminta muuten olennaisesti järjestön tarkoitusta vastaan. Edelleen ehdotetaan säädettäväksi menettelyis-

6 6 tä kesken toimikauden avoimeksi tulevan hallituksen jäsenyyden suhteen sekä erotetun jäsenen oikeuksista asiansa saattamiseksi uudelleen käsittelyyn. 6 luku (Yleiskokous) 39. Varsinainen ja ylimääräinen yleiskokous. Pykälä vastaisi sisällöltään nykyisen asetuksen 27 :n sääntelyä. 40. Äänioikeus ja äänivallan käyttäminen yleiskokouksessa. Pykälässä säädettäisiin nykyisen asetuksen 28 :ssä säädetyistä menettelyistä. Tarkennuksena on lisätty, että osaston edustajien tulee olla kirjoilla edustamassaan osastossa. 41. Läsnäolo- ja puheoikeus yleiskokouksessa. Pykälässä säädettäisiin voimassa olevan asetuksen 29 :ssä säädetyistä asioista. Lisäksi tarkastusvaliokunnan ja sovittelulautakunnan jäsenille tulisi oikeus puhua yleiskokouksessa. 42. Yleiskokouksen koollekutsuminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pykälä vastaa nykyisen asetuksen 30 :ää siten, että ehdotukseen on lisätty mahdollisuus toimittaa yleiskokouksen kokouskutsut sähköisesti. 43. Varsinaisen yleiskokouksen asiat. Pykälä sisältäisi pääsääntöisesti nykyisen asetuksen 31 :n sääntelyä. Lisäyksenä ehdotetaan, että järjestön varsinaisessa yleiskokouksessa käsiteltäisiin valtuuston ja järjestön hallituksen kertomukset kolmelta edelliseltä vuodelta. Edelleen toimintalinjauksia koskevia kirjauksia tarkennettaisiin niin, että varsinaisessa yleiskokouksessa hyväksytään järjestön toimintalinjaus, joka sisältää toiminnan ja talouden suuntaviivat, seuraavaksi kolmeksi kalenterivuodeksi sekä päätetään käsittelyn yhteydessä tehtyjen ponsiehdotusten hyväksymisestä toimintalinjausta tukeviksi suosituksiksi. Pykälää on myös ajantasaistettu tilintarkastuksen osalta viittaamalla tilintarkastuslakiin (1141/2015). 44. Yleiskokouksen vaalitoimikunta. Pykälä vastaa nykyisen asetuksen 32 :ä. Tekninen muutos on tehty pykäläviittaukseen ja lisäksi ehdotetaan uutena asiana säädettäväksi, että vaalitoimikunta ei saa ehdottaa jäseniään yleiskokouksessa täytettäviin luottamustoimiin. 7 luku (Valtuusto) 45. Valtuuston kokoonpano. Valtuuston kokoonpanosta säädetään voimassa olevan asetuksen 33 :ssä ja ehdotettu pykälä olisi vastaavankaltainen. Teknisenä muutoksena päivitettäisiin sisäministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön nimet. Asiallisena uutena muutoksena olisi, että pykälässä säädettyjen jäsenten lisäksi valtuustossa olisi nykyisen kuuden sijasta seitsemän valtion viranomaisten nimeämää jäsentä henkilökohtaisine varajäsenineen. Uutena tahona olisi oikeusministeriön nimeämä jäsen, koska ministeriön tehtäviin sisältyy vapaaehtoistyön kehittämisen koordinointi. Muut edustaisivat ulkoasiainministeriötä, sisäministeriötä, puolustusministeriötä, opetus- ja kulttuuriministeriötä, sosiaali- ja terveysministeriötä sekä työ- ja elinkeinoministeriötä. 46. Valtuuston tehtävät. Nykyisen asetuksen 34 :ssä säädetään valtuuston tehtävistä. Tehtäviä tarkennettaisiin ehdotetussa pykälässä. Valtuusto muun muassa valvoisi yleiskokouksen hyväksymän toimintalinjauksen ja muiden päätösten toteutu-

7 7 mista, valvoisi järjestön toimintaa, taloutta ja hallintoa valtakunnallisesti, hyväksyisi järjestön työjärjestyksen ja taloussäännön, vahvistaisi järjestön toimintakertomuksen ja keskushallinnon tilinpäätöksen sekä päättäisi vastuuvapauden myöntämisestä järjestön hallituksen jäsenille, pääsihteerille ja muille keskushallinnon tilivelvollisille, ottaisi kantaa ajankohtaisiin humanitaarisiin kysymyksiin sekä huolehtisi muista säädetyistä tehtävistä. 47. Valtuuston kokoontuminen. Nykyiseen 35 :än verrattuna ehdotettuun pykälään tehtäisiin teknisiä tarkistuksia ja lisäksi muutettaisiin valtuuston syyskokouksen ajankohdaksi välinen aika nykyisen välisen ajan sijasta. 48. Päätösvaltaisuus sekä läsnäolo- ja puheoikeus valtuustossa. Pykälän sisältö vastaa nykyisen 36 :n sisältöä niin, että tarkastusvaliokunnan jäsenille ehdotetaan lisättäväksi läsnäolo- ja puheoikeus. 49. Valtuuston kevätkokous. Pykälän sisältö vastaisi nykyisen asetuksen 37 :ää niin, että tarkistettaisiin valtuuston kevätkokouksessa käsiteltäviä asioita seuraavilta osin: - käsiteltäisiin järjestön hallituksen toimintakertomus ja keskushallinnon tilinpäätös edelliseltä tilikaudelta, - vahvistettaisiin keskushallinnon tilinpäätös ja päätettäisiin vastuuvapauden myöntämisestä järjestön hallituksen jäsenille, pääsihteerille ja muille keskushallinnon tilivelvollisille, - kuultaisin pääsihteerin katsaus järjestön toiminnallisesta ja taloudellisesta tilasta. 50. Valtuuston syyskokous. Pykälässä ehdotetaan säädettäväksi, että valtuuston syyskokouksessa käsitellään valtuuston toimivaltaan kuuluvat asiat 46 :n 8 11 kohdan mukaisesti sekä kuullaan pääsihteerin katsaus järjestön toiminnallisesta ja taloudellisesta tilasta. 8 luku (Järjestön hallitus, puheenjohtaja ja pääsihteeri) 51. Järjestön hallitus. Nykyisen asetuksen 39 :ssä säädetään järjestön hallituksesta. Ehdotettavan pykälän mukaan hallitukseen kuuluisivat yleiskokouksen valitsemat järjestön puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa sekä kuusi muuta jäsentä. Pykälän 2 momentissa säädettäisiin, että sama henkilö voidaan valita järjestön hallituksen jäseneksi enintään kahdeksi peräkkäiseksi toimikaudeksi. Edelleen lisättäisiin 4 momentiksi nykyisin käytäntönä oleva valtuuston puheenjohtajan läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksessa. 52. Järjestön hallituksen tehtävät. Pykälässä ehdotetaan tarkistettavaksi nykyisen asetuksen 40 :n mukaisia tehtäviä. Pykäläehdotus sisältää 19 kohdan luettelon tehtävistä. Tehtäviin sisältyisi muun muassa henkilöjäsenten ottaminen ja erottaminen, yleiskokouksen koolle kutsuminen, pykälässä mainittujen päätösten täytäntöönpanon valvontatehtäviä, järjestön kokonaistaloudesta ja toiminnan asianmukaisuudesta huolehtiminen, koko järjestöä koskevista merkittävistä ja laajakantoisista asioista yleiskokouksen ja valtuuston päätösten puitteissa päättäminen sekä muut pykälässä mainitut tehtävät.

8 8 Lisäksi säädettäisiin siitä, että hallitus voisi asettaa määräämäänsä tehtävää varten valio- tai toimikuntia taikka työryhmiä, joissa jäsenyys on määräaikainen. Johtokunnat puolestaan vastaisivat kuten nykyisinkin laitostensa toiminnasta järjestön hallituksen hyväksymän toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti niiden johtosäännöissä ja järjestön työjärjestyksessä määrätyllä tavalla. Ja kuten nykyisessäkin asetuksessa järjestön hallitus voisi siirtää toimivaltaansa kuuluvien asioiden ratkaisemisen valio-, toimi- tai johtokunnalle, pääsihteerille tai toimihenkilölle siten kuin järjestön työjärjestyksessä määrätään. 53. Järjestön hallituksen jäsenen eroaminen ja erottaminen. Pykäläehdotus vastaisi osin nykyisen asetuksen 41 :n sääntelyä. Ehdotuksen mukaan järjestön hallituksen jäsen voisi erota tehtävästä ennen toimikauden päättymistä. Ennenaikaisesta eroamisesta on ilmoitettava järjestön hallitukselle. Myös valtuusto voisi erottaa asetuksessa säädetyin perustein hallituksen jäsenen. Pykälä sisältää säännökset menettelyistä, mikäli on valittava uusi jäsen kesken toimikauden. 54. Järjestön puheenjohtaja. Pykälässä säädettäisiin järjestön puheenjohtajan tehtävistä, joita olisivat järjestön hallituksen työskentelyn johtaminen, pääsihteerin esimiehenä toimiminen ja yhdessä muun hallituksen kanssa pääsihteerin toiminnan valvominen sekä muualla tässä asetuksessa säädetyistä, työjärjestyksessä ja taloussäännössä määrätyistä tehtävistä vastaaminen. 55. Pääsihteeri. Pääsihteerin tehtävistä säädetään nykyisen asetuksen 42 :ssä. Tehtäviä tarkennettaisiin seuraavalta osin: tehtävänä olisi johtaa ja kehittää koko järjestön työtä sekä vastata toiminnan tarkoituksenmukaisuudesta ja tehokkuudesta, raportoida järjestön toiminnasta järjestön hallitukselle ja valtuustolle sekä vastata toiminnan edellyttämästä tiedonvälityksestä yhteiskunnan, kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen ja järjestön jäsenten ja vapaaehtoisten välillä. 9 luku (Sovittelulautakunta) 56. Sovittelulautakunnan kokoonpano. Pykäläehdotuksen mukaan yleiskokousvuotena valtuusto asettaisi syyskokouksessaan kolmen seuraavan kalenterivuoden toimikaudeksi sovittelulautakunnan, johon kuuluisivat puheenjohtajana järjestön puheenjohtaja sekä pääsihteeri ja valtuuston valitsemat vähintään kolme ja enintään seitsemän muuta jäsentä. Lautakunta valitsisi keskuudestaan varapuheenjohtajan ja ottaa tarvittaessa itselleen sihteerin. 57. Sovittelulautakunnan tehtävät. Pykälä sisältäisi sovittelulautakunnan tehtävät, joita olisivat keskeisesti erilaisten sisäisten erimielisyyksien ja muiden riitakysymyksen ratkaiseminen sekä järjestön periaatteiden vastaisen toiminnan käsittely sekä suositusten esittäminen toimenpiteistä. Tehtäviin sisältyisi myös sääntöjen tulkintaerimielisyyksien selvittäminen ja ratkaiseminen. 10 luku (Veripalvelu) 58. Veripalvelun tehtävät. Pykäläehdotuksen mukaan Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun (Veripalvelu) tehtävänä on omalta osaltaan vastata veripalvelutoiminnasta Suomessa normaali- ja poikkeusoloissa. Se harjoittaa myös osaamiseensa liit-

9 9 tyvää palvelu-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa ja osallistuu kansainväliseen kehitystyöhön. 11 luku (Huomionosoitukset) 59. Suomen Punaisen Ristin ansiomerkit. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen Suomen Punaisen Ristin ansiomerkkien kuvaus. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen Suomen Punaisen Ristin ansiomerkkien myöntäminen. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen 48. Ministeriön nimi ajantasaistetaan. 62. Muut huomionosoitukset. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen luku (Taloushallinto ja sisäinen valvonta) 63. Toiminta- ja tilikausi. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen Järjestön kokonaisomaisuus. Järjestön kokonaisomaisuudesta säädetään nykyisen asetuksen 51 :ssä ja ehdotettu 64 vastaa pääosin voimassa olevaa sääntelyä. 65. Taloudenhoito, kirjanpito ja tilintarkastus. Pykäläehdotuksessa täydennetään nykyisen asetuksen 52 :ä. Ehdotuksen mukaan järjestön taloudenhoidossa ja kirjanpidossa noudatettaisiin soveltuvin osin kirjanpitolakia (1336/1997) ja kirjanpitoasetusta (1339/1997) sekä tilintarkastuksessa tilintarkastuslakia (1141/2015). Valtuuston hyväksymässä taloussäännössä voitaisiin antaa tarkempia määräyksiä talouteen liittyen. 66. Tilintarkastajan toimikaudet. Pykäläehdotuksen mukaan toimikausien yhteenlaskettu kesto saisi olla enintään yhdeksän vuotta. Rajoitus ei koskisi toiminnantarkastajia. 67. Sisäinen valvonta ja tarkastus. Pykäläehdotus koskee järjestöyksiköiden sisäisen valvonnan järjestämistä sekä sisäisen tarkastuksen toteuttamista. 68. Tarkastusvaliokunta. Asetukseen ehdotetaan säännöstä tarkastusvaliokunnan asettamisesta, kokoonpanosta ja päätösvaltaisuudesta. 69. Tarkastusvaliokunnan tehtävät. Asetukseen ehdotetaan säännöstä tarkastusvaliokunnan tehtävistä. Tehtävistä voidaan mainita muun muassa järjestön hallinnointi- ja ohjausjärjestelmän tarkoituksenmukaisuuden arvioimisessa avustaminen ja tilinpäätösraportoinnin ja muun taloudellisen raportoinnin oikeellisuuden varmistamisessa avustaminen. Edelleen tehtäviin kuuluisivat järjestön sisäisen valvonnan, riskienhallintajärjestelmien ja tarkastustoiminnan tehokkuuden arviointi ja järjestön sisäisen ja ulkoisen tarkastuksen tarkastussuunnitelmien käsittely. Myös sisäisen ja ulkoisen tarkastuksen tarkastusraportit käsiteltäisiin valiokunnassa. Valiokunnan teh-

10 10 täviin kuuluisi myös varmistaa, että kirjanpitoa, sisäistä valvontaa tai sisäistä tarkastusta koskevien huomautusten tekeminen on mahdollista mukaan lukien nimettömät ja luottamukselliset huomautukset järjestön palveluksessa olevilta. Tarkastusvaliokunnan toiminta koskisi kaikkia keskushallinnon yksiköitä, piirejä ja osastoja laitoksineen. Tarkastusvaliokunta raportoi järjestön hallitukselle. 13 luku (Erinäiset säännökset) 70. Päätöksenteko. Pykälässä säädettäisiin järjestön toimielimien ja järjestöyksiöiden päätöksentekoon liittyvistä asioista. Äänioikeuden käyttämiselle esitetään 12 vuoden ikärajaa. Äänioikeutta ei voisi myöskään valtakirjalla tai muutoin siirtää toiselle henkilölle. Asia- ja menettelytapakysymyksissä päätös tehtäisiin pykälässä kuvatuin tavoin. Päätöksiä valmisteltaessa olisi mahdollisuuksien mukaan pyrittävä kuulemaan säännöllisesti järjestön toimintaan osallistuvia vapaaehtoisia. 71. Vaalit. Pykälä on vastaava kuin voimassa olevan asetuksen 54 lisättynä mahdollisuudella sähköiseen äänestykseen tietoliikenneyhteyttä ja tekniikkaa hyödyntämällä. 72. Etäosallistuminen. Nykyinen asetuksen 55 päivitettäisiin kokoukseen osallistumisen ja menettelyn osalta. 73. Esteellisyys. Ehdotuksen 1 momentin mukaan järjestön luottamustoimeen valitun tulee järjestöön liittyvissä kysymyksissä toimia järjestön edun mukaisesti. Pykäläehdotuksen 2 momentti vastaa voimassa olevan asetuksen 56 pykälää. 74. Vahingonkorvausvelvollisuus. Nykyisen asetuksen 57 :ssä säädetään vahingonkorvausvelvollisuudesta. Vahingonkorvausvelvollisuudesta säädetään yhdistyslaissa. Säännös olisi informatiivinen. 75. Asetuksen muuttaminen sekä varojen käyttö järjestön lakatessa. Pykäläehdotus on saman sisältöinen kuin voimassa olevan asetuksen luku (Voimaantulo ja siirtymäsäännökset) 76. Voimaantulo. Asetus ehdotetaan tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta Asetuksella kumottaisiin Suomen Punaisesta Rististä annettu tasavallan presidentin asetus (811/2005). 77. Siirtymäsäännökset. Siirtymäsäännökset koskisivat järjestön hallintoon liittyviä menettelyitä.

Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö

Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö (Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 12.5.2006, muutettu 8.12.2006) Suomen Punaisesta Rististä annetun tasavallan presidentin asetuksen (811/2005),

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Näillä periaatteilla toimimme. inhimillisyys tasapuolisuus puolueettomuus riippumattomuus vapaaehtoisuus yleismaailmallisuus ykseys

SISÄLTÖ. Näillä periaatteilla toimimme. inhimillisyys tasapuolisuus puolueettomuus riippumattomuus vapaaehtoisuus yleismaailmallisuus ykseys Sääntökirja SISÄLTÖ Näillä periaatteilla toimimme inhimillisyys tasapuolisuus puolueettomuus riippumattomuus vapaaehtoisuus yleismaailmallisuus ykseys 4 Esipuhe 6 Kansallisten yhdistysten tunnustamisen

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi.

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi. Synop ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Synop ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on 1. toimia Helsingin yliopiston meteorologian

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin säännöt. Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksessa

Suomen Punaisen Ristin säännöt. Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksessa Suomen Punaisen Ristin säännöt Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin yleiskokouksessa 11.6.2017 2 Lukujaottelu 1 luku Yleiset säännökset 2 luku Jäsenet 3 luku Luottamushenkilöt, nimenkirjoittaminen ja haasteen

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017:

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: SUOMEN PUNAISEN RISTIN PIIRIEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: 1 luku. Yleisiä määräyksiä 1 Piirin tehtävät Piirin tehtävänä on SPR-asetuksen

Lisätiedot

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 23.10.2013 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on AISAPARI ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauhava ja sen toimialueen muodostavat seuraavat kunnat: Alajärvi, Evijärvi,

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

LAMK Seniorit ry säännöt

LAMK Seniorit ry säännöt LAMK Seniorit ry säännöt 14.3. 2017 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on LAMK Seniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti. 2 TARKOITUS Yhdistyksen tarkoituksena on: - edistää jäsentensä hyvinvointia

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Merkitty rekisteriin 26.03.1996 Jäljennös annettu 18.02.2015 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n. Säännöt. 27.5.2013 perustamiskokouksen hyväksymät säännöt

Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n. Säännöt. 27.5.2013 perustamiskokouksen hyväksymät säännöt 1 Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n Säännöt 27.5.2013 perustamiskokouksen hyväksymät säännöt 2 Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Varkauden

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 31.05.2005 YLEISTÄ. 1 Nimi. 2 Kieli. 3 Toiminta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan harrastustoimintaa.

SÄÄNNÖT 31.05.2005 YLEISTÄ. 1 Nimi. 2 Kieli. 3 Toiminta. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan harrastustoimintaa. 1(5) YLEISTÄ 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Nuoli-Haukat r.y. ja sen kotipaikka on. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Kieli 3 Toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää jousiammunnan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt 1 / 5 Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY

ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY 1 ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY S Ä Ä N N Ö T 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Seinäjoen

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

SUOMEN LIIKEMATKAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

SUOMEN LIIKEMATKAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka SUOMEN LIIKEMATKAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Liikematkayhdistys ry ja sen epävirallisena englanninkielisenä vastineena käytetään Finnish Business Travel

Lisätiedot

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT ------- Nämä säännöt on hyväksytty Opintotoiminnan Keskusliitto OK ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 21.5.2003 ja

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere.

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoitus on vastustaa

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry. VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry. VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014 VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014 Valokuvataiteilijoiden liitto ry SÄÄNNÖT 2 SISÄLLYS 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 3 2 Tarkoitus

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

Lahela-Seuran säännöt

Lahela-Seuran säännöt Lahela-Seuran säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lahela-Seura ry ja sen kotipaikka on Tuusula 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Yhdistyksen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Hämeen Laskuvarjourheilijat ry, ja sen kotipaikka on Asikkala.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Hämeen Laskuvarjourheilijat ry, ja sen kotipaikka on Asikkala. SÄÄNNÖT HÄMEEN LASKUVARJOURHEILIJAT RY ASIKKALA 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Hämeen Laskuvarjourheilijat ry, ja sen kotipaikka on Asikkala. 2 TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry ja sen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksen

Lisätiedot

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt Karkkilan vapaa-ajattelijat ry Säännöt Rekisteröity ja hyväksytty PRH:ssa 08.11.2006 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Karkkilan vapaa-ajattelijat ry ja sen kotipaikka on Karkkila 2

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4)

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4) 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli, toiminta-alue ja keskusjärjestö Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröintikielenä

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T

YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T YHDISTYKSEN SÄ Ä NNÖ T Nimi: Kuopion Rakennusarkkitehtiopiskelijat ry Kotipaikka Kuopio Osoite Opistotie 2 70200 KUOPIO Rekisterinumero: 216.108 Perustamisajankohta: 20.10.2015 Rekisteröity 17.11.2015

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt

Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt Jakkukylän kyläyhdistys ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jakkukylän kyläyhdistys ry ja sen toimipaikka on Iin kunta. 2 Tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen tarkoituksena on: o valvoa

Lisätiedot

SAVONLINNAN MOTORISTIT RY:N SÄÄNNÖT

SAVONLINNAN MOTORISTIT RY:N SÄÄNNÖT 1 SAVONLINNAN MOTORISTIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Savonlinnan Motoristit ry Sen kotipaikka on Savonlinna Yhdistyksen kieli Suomi 2 Toiminnan tarkoitus Tämä yhdistys, jota näissä

Lisätiedot

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt:

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt: KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää monikielistä viestintää, monikulttuurista vuorovaikutusta ja niihin sisältyvää teknillistä sisällönhallintaa

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ja sen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Tarkoitus ja sen

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Purasten sukuseura ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka

Purasten sukuseura ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka Purasten sukuseura ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Purasten sukuseura ry ja kotipaikka Rautalammin kunta. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä sukuseura tai seura.

Lisätiedot

SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY.

SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY. SUOMEN TMT-MUSIIKKITERAPEUTIT RY. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen TMT-musiikkiterapeutit ry. ja sen kotipaikka on Pietarsaari. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

TOURULAN-KEIHÄSKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka

TOURULAN-KEIHÄSKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka TOURULAN-KEIHÄSKOSKEN KYLÄYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tourulan-Keihäskosken kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Pöytyän kunta. Yhdistyksen toiminta-alueena on Tourulan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SAUNASEURA VASTAISKU RY 1(5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys pyrkii edistämään yhteistyöverkoston

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Subcontracting Excellence Club S.E.C r.y. ja kotikunta Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Subcontracting Excellence Club S.E.C r.y. ja kotikunta Helsinki. SUBCONTRACTING EXCELLENCE CLUB S.E.C RY. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Subcontracting Excellence Club S.E.C r.y. ja kotikunta Helsinki. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistys on alihankintayritysten

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Sei Shin Ken Kai ry ja sen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää itsepuolustus- ja kamppailu-urheilua

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT 1 MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Martat ry, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä piiri. Piirin kotipaikka on Joensuu, ja se kuuluu

Lisätiedot

PIRAATTIPUOLUE 26.11.2009 1(5)

PIRAATTIPUOLUE 26.11.2009 1(5) PIRAATTIPUOLUE 26.11.2009 1(5) SÄÄNNÖT Piraattipuolueen Varsinais-Suomen piiriyhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Piraattipuolueen Varsinais-Suomen piiriyhdistys(,

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt (s. 1/6) Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt I 1 Yhdistyksen nimi on Osakuntien Yhteisvaltuuskunta Nationernas Samdelegation ry, ja sen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989)

HPK Kannattajat ry. Säännöt. Yhdistyslaki (503/1989) Yhdistyslaki (503/1989) Päivitetty: 12.12.2016 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on HPK Kannattajat ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Säännöt. Työväen Sivistysliitto TSL ry Siltasaarenkatu A, Helsinki

Säännöt. Työväen Sivistysliitto TSL ry Siltasaarenkatu A, Helsinki Säännöt Nämä säännöt on hyväksytty Työväen Sivistysliitto TSL ry:n sääntömääräisessä edustajiston järjestäytymiskokouksessa 16.6.2017 ja rekisteröity yhdistysrekisteriin 20.7.2017. Työväen Sivistysliitto

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt Lakeuden Tokoilijat ry yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lakeuden Tokoilijat ry ja sen kotipaikka on Ilmajoki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014 SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS R.Y:N SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 10.7.2009 ja 14.10.2009 (1 ja 5 ) SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja toiminta-alue Yhdistyksen

Lisätiedot

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt

Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 12.3.2012 1(5) Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry:n säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pienoisvenekerho Hydro-Kilta ry ja sen kotipaikka on Masku 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Pienoisvenekerho

Lisätiedot

Ahlaisten Kyläyhdistys ry:n säännöt

Ahlaisten Kyläyhdistys ry:n säännöt Ahlaisten Kyläyhdistys ry 1 Ahlaisten Kyläyhdistys ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Ahlaisten Kyläyhdistys ry ja kotipaikka on Pori. Yhdistyksen toimialue on Ahlaisten Alakylän ja

Lisätiedot

Tikkurilan Naisvoimistelijat ry:n säännöt

Tikkurilan Naisvoimistelijat ry:n säännöt 1 Tikkurilan Naisvoimistelijat ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Tikkurilan Naisvoimistelijat ry, josta käytetään epävirallista lyhennettä TNV. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Rautjärven matkailu ry

Rautjärven matkailu ry Rautjärven matkailu ry Säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Rautjärven matkailu ry. Yhdistyksen kotipaikka on Rautjärvi. Tarkoitus ja toiminta 2 Yhdistyksen tarkoituksena on: edistää Rautjärvellä

Lisätiedot

SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT. Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa

SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT. Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa 12.6.2012 Patentti- ja Rekisterihallituksen ennakkotarkastuspäätös 14.01.2013 SUOMEN DIABETESLIITTO

Lisätiedot

Yhdistys voi saavuttaa oikeuksia ja tehdä sitoumuksia sekä kantaa ja vastata.

Yhdistys voi saavuttaa oikeuksia ja tehdä sitoumuksia sekä kantaa ja vastata. Kurikkalan Setlementti ry:n säännöt Nimi: Kurikkalan Setlementti ry Kotipaikka: Kurikka Osoite: Kurikantie 16, 61300 Kurikka Rekisterinumero: 89.806 Merkitty rekisteriin: 08.03.1965 Jäljennös annettu:

Lisätiedot

PIRAATTIPUOLUEEN KESKI-SUOMEN PIIRIYHDISTYS SÄÄNNÖT

PIRAATTIPUOLUEEN KESKI-SUOMEN PIIRIYHDISTYS SÄÄNNÖT 1 (6) PIRAATTIPUOLUEEN KESKI-SUOMEN PIIRIYHDISTYS SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Piraattipuolueen Keski-Suomen piiriyhdistys, ruotsiksi Piratpartiets distriktsorganisation

Lisätiedot

OULUN LIPOTTARET RY, TOIMINTASÄÄNNÖT

OULUN LIPOTTARET RY, TOIMINTASÄÄNNÖT 1/5 OULUN LIPOTTARET RY, TOIMINTASÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Oulun Lipottaret ry ja sen kotipaikka on Oulu 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on

Lisätiedot

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017:

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: SUOMEN PUNAISEN RISTIN OSASTOJEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: 1 luku. Yleisiä määräyksiä 1 Osastojen tehtävät Osaston tehtävänä on

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin osastojen johtosääntö

Suomen Punaisen Ristin osastojen johtosääntö Suomen Punaisen Ristin osastojen johtosääntö Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 12.5.2006, valtuuston kokouksessa 13.5.2011 muutettu pykälää 10 kohta 12 sekä pykälää 17. Suomen Punaisesta

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 1(6) 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

SÄÄNNÖT 1(6) 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. SÄÄNNÖT 1(6) NIMI JA KOTIPAIKKA PUISTOLAN OMAKOTIYHDISTYS RY 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. TARKOITUS JA TOIMINTA 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

Zürichin Suomi-koulun säännöt

Zürichin Suomi-koulun säännöt Zürichin Suomi-koulun säännöt I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Zürichin Suomi-koulu (Finnische Schule Zürich) ja sen kotipaikka on Zürich, Sveitsi.

Lisätiedot

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT

LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT LEPPÄLAMMI- TAIPALEEN KOTISEUTUYHDISTYS ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Leppälammi - Taipaleen Kotiseutuyhdistys

Lisätiedot

Säännöt Surunauha ry, Sorgbandet rf

Säännöt Surunauha ry, Sorgbandet rf 1 / 6 Säännöt Surunauha ry, Sorgbandet rf Jäsenkokouksen hyväksymät 27.11.2016 Sisällysluettelo 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka ja toiminta-alue... 2 2. Tarkoitus... 2 3. Tarkoituksen toteuttaminen...

Lisätiedot

OHJELMISTOYRITTÄJÄT R.Y:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka

OHJELMISTOYRITTÄJÄT R.Y:N SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka OHJELMISTOYRITTÄJÄT R.Y:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ohjelmistoyrittäjät r.y., jota näissä säännöissä kutsutaan Yhdistykseksi. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan yhdistyksen nimestä

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt poistettavat/muutettavat kohdat yliviivattuina sinisellä punaisella lisätyt/korjatut kohdat SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus

Lisätiedot

1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen nimi on Ammatilliset opettajat AO ry Yrkeslärarna AO rf. Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista lyhennettä AO. Yhdistyksen

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna i Norra Finland. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna i Norra Finland. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys: POHJOIS-SUOMEN TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIT r.y. FÖRETAGSLÄKARNA I NORRA FINLAND r.f. SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna

Lisätiedot

Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt

Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt Rekisterinumero 178573. Säännöt rekisteröity yhdistysrekisteriin 25.2.2000. Y-tunnus 1596966-6 Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt Yhdistyksen nimi 1 Yhdistyksen nimi on Ukko-Kolin Ystävät r.y. Yhdistyksen

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue.

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. Lahden Formula K-kerhon säännöt Lahden Formula K-kerho r.y. 1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Slovenia-seuran säännöt

Slovenia-seuran säännöt Slovenia-seuran säännöt YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS Yhdistyksen nimi on Slovenia-seura ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää slovenialaisen kulttuurin tuntemusta

Lisätiedot

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1 (5) SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on South West Karting Fin ry ja sen kotipaikkana on Raision kaupunki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot