MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA VUOSIRAPORTTI laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "24.7.2014 MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA VUOSIRAPORTTI 2014 26.2.2015. laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi"

Transkriptio

1 MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA VUOSIRAPORTTI laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ Yhtiön esittely Mömossenin pienjäteasema Ympäristölupa 3 2 JÄTTEEN VASTAANOTTO JA LAADUN VALVONTA Jätteiden vastaanotto Laadunvalvonta Kuorman tarkastukset ja käännytetyt kuormat Siirtoasiakirjat Kaatopaikkakelpoisuus 4 3 JÄTTEEN KÄSITTELY JA HYÖTYKÄYTTÖ Jätemäärät Ylijäämämaiden loppusijoitusalue Domargårdin jätekeskukselle siirtokuormatut jätteet Hyötykäyttöön toimitetut jätteet Vaaralliset jätteet 8 4 JÄTETÄYTTÖALUEET Teollisuusalueen täyttötilavuus Puhtaat ylijäämämaat 9 5 RAKENTAMIS- JA KORJAUSTOIMENPITEET SEKÄ KUNNOSSAPITO 9 6 YLEISET POIKKEUSTILANTEET Roskaantuminen Ilkivalta ja onnettomuudet 10 7 YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTA Kaatopaikkakaasut Hajuhaitat Vedet ja häiriöt vesien keräyksessä Haittaeläinten torjunta 12 Liitteet 1 Jätteiden sijoituspaikat, kartta 2 Vahti-järjestelmän vuosiyhteenvetolomakkeet Raportti Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy, puuhakkeiden laatututkimukset 4 Sähkönjohtavuusmittausten yhteenveto 2(13)

3 1 YLEISTÄ 1.1 Yhtiön esittely Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy on Porvoon, Sipoon, Loviisan, Askolan ja Pornaisten omistama osakeyhtiö. Yhtiö hoitaa jätteiden kuljetus-, kierrätys-, vastaanotto-, hyödyntämis- ja käsittelypalveluita sekä vastaa jätevalistuksesta ja maakunnan jätehuollon kehittämisestä. Yhtiön toimialueella asuun noin asukasta. Yhtiön toiminnan perustana on ISO 9001 ja ISO mukainen toimintajärjestelmä. Sen myötä yhtiö on sitoutunut toimintansa ja ympäristön tilan jatkuvaan parantamiseen. Yhtiön keskeisenä tavoitteena on vähentää jätehuollon ympäristövaikutuksia. Jätteen käsittelyn osalta tavoitteena on lisätä kierrätystä ja hyötykäyttöä kaatopaikkasijoituksen sijaan. 1.2 Mömossenin pienjäteasema 2014 Mömossenin pienjäteasema toimii pienten jäte-erien vastaanottopaikkana ja lisäksi alueelle vastaanotetaan ja loppusijoitetaan puhtaita ylijäämämaita. Alueella sijaitsee myös vuonna 2011 suljettu 2,8 hehtaarin laajuinen yhdyskuntajätteen loppusijoitusalue sekä teollisuusjätteiden loppusijoitusalue. Teollisuusjätteiden vastaanotto lopetettiin vuonna 2013 ja teollisuusjätealueen sulkemisen valmistelutyöt on aloitettu. Jäteaseman vastaavana hoitajana toimii käyttöpäällikkö Tommi Itkonen. Pienjäteasema-alueelle vastaanotetaan kotitalouksien ja yritysten alle 2 m 3 :n seka- ja rakennusjätekuormia, hyötyjätteitä sekä vaarallisia jätteitä. Vastaanotetut jätteet välivarastoidaan alueella ennen toimittamista käsittelyyn tai hyötykäyttöön. Toimintavuonna kehitettiin palvelua aloittamalla yhteistyö UFF vaatekeräyksen kanssa. Jäteasemalle sijoitettiin vaatekeräyslaatikko käyttökelpoisten vaatteiden kierrätykseen. Maa-ainesten vastaanotto laajeni alkaen, jolloin puhtaita ylijäämämaita alettiin vastaanottaa myös toimialueen ulkopuolelta ja pienjäteaseman aukioloajat laajennettiin kaikille arkipäiville. Pienjäteasema oli aiemmin avoinna vain kahtena päivänä viikossa. Puhtaat ylijäämämaat loppusijoitetaan louhosalueelle ja vastaanoton laajentamisen myötä maankaatopaikan täyttösuunnitelma päivitettiin. 1.3 Ympäristölupa Mömossenin pienjäteasemaa ylläpidetään myönnetyn ympäristöluvan mukaisesti. Päivitetyn ympäristöluvan uusista toiminnoista alkuvaiheessa ainoastaan puhtaiden ylijäämämaiden läjitys toteutuu. Ympäristöluvan mukaan toiminnasta laaditaan vuosittain yhteenveto, joka toimitetaan vuosittain helmikuun loppuun mennessä Uudenmaan elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskukselle sekä Sipoon kunnan ja Porvoon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisille. Vuoden 2014 toiminta on ollut ympäristöluvan mukaista. Vuoden aikana ei tapahtunut jätemääräkiintiöiden ylityksiä eikä ympäristöpoikkeamia. Alueella tehtiin ELY-keskuksen ja Sipoon kunnan toimesta ympäristölupaan liittyvä viranomaistarkastus. Tarkastuksen yhteydessä sovittiin muun muassa yhteystietojen sekä poikkeustilanne- ja valvontaohjelman päivittämisestä. Sovittiin, että teollisuusjätteiden täyttöalue esipeitetään ja yhdyskuntajätealueen kasvillisuutta karsitaan ainakin puun taimien osalta. 3(13)

4 Toimintajärjestelmään liittyvä ulkoinen määräaikaisauditointi suoritettiin Mömossenilla Auditoinnissa kirjattiin yksi poikkeama, joka koski sähkönjohtokykymittarin kalibrointia. 2 JÄTTEEN VASTAANOTTO JA LAADUN VALVONTA 2.1 Jätteiden vastaanotto Suurinta osaa kotitalouksien pienjäteasemalle tuomista kuormista ei punnita vaan jätteet vastaanotetaan tilavuusperusteisesti. Jätemäärät määritetään siinä vaiheessa kuin kuormat lähtevät alueelta hyötykäyttöön tai asianmukaiseen käsittelyyn. Kaikki pienjäteasemalta lähtevät jätekuormat punnitaan joko pienjäteasemalla tai jätteen vastaanottopaikassa. Yritysten tuomat maksulliset jätteet punnitaan pääosin vastaanotettaessa. Poikkeuksena ovat sellaiset maa-aineskuormat, joiden hinta on sovittu kuutioperusteisesti. Vastaanotetut jätekuormat sijoitetaan laadun mukaisesti omille sijoituspaikoilleen, jotka kirjautuvat vaakaohjelmaan. Paikat ilmenevät liitteenä olevasta kartasta (liite 1). 2.2 Laadunvalvonta Kuorman tarkastukset ja käännytetyt kuormat Jäteasemalle tuotavien kuormien sisältö selvitetään vastaanotossa ja tarkastetaan tarvittaessa joko vastaanotossa tai kuorman purkupisteessä. Jos pienjäteasemalle tai maankaatopaikalle tuotava kuorma sisältää jätettä, joka ei sovellu laadultaan, teknisesti tai muusta syystä vastaanotettavaksi, käännytetään kuorma pois ja mahdollisuuksien mukaan ohjeistetaan jätteen tuojaa muista vastaanottopaikoista. Vuonna 2014 ei käännytetty yhtään kuormaa. Kaksi asiakasta kääntyi vastaanotosta, koska ei hyväksynyt jätteen maksullisuutta. Kääntyneistä kuormista ilmoitettiin Sipoon ympäristönsuojeluviranomaiselle Siirtoasiakirjat Yrityskuormista edellytetään siirtoasiakirja, jos kuormassa on ylijäämämaata, rakennusjätettä, teollisuusjätettä tai vaarallisia jätteitä. Puhtaiden ylijäämämaiden osalta siirtoasiakirjakäytäntö muuttui lain muutoksen myötä. Alkuvuodesta samasta ylijäämämaakohteesta tulevista maa-aineksista täytettiin vain yksi siirtoasiakirja, jonka liitteenä olivat kaikki punnitustositteet. Loppuvuodesta maa-ainekset vastaanotettiin pelkillä kuormakirjoilla. Mömossenin pienjäteasemalla on käytössä Itä- Uudenmaan Jätehuolto Oy:n oma siirtoasiakirja Kaatopaikkakelpoisuus Alueelle ei vastaanoteta sellaisia jätteitä, joista kaatopaikkakelpoisuus tulisi todentaa. 4(13)

5 3 JÄTTEEN KÄSITTELY JA HYÖTYKÄYTTÖ 3.1 Jätemäärät 2014 Vuonna 2014 pienjäteasemalle vastaanotettiin jätettä yhteensä tonnia (vuonna 2013: tonnia). Jätemäärän merkittävään kasvuun vaikutti maa-ainesten vastaanoton laajentuminen. Pienjäteasema-alueelle vastaanotettiin sekalaista seka- ja rakennusjätettä 756 tonnia, hyötyjätteitä tonnia ja vaarallisia jätteitä 236 tonnia. Ylijäämämaiden määrä oli tonnia. Teollisuusjätettä ei enää vastaanotettu vuonna Vuonna 2014 vastaanotetut jätemäärät on raportoitu viranomaisille Vahti-järjestelmässä. Vahtijärjestelmän yhteenvetolomakkeet ovat liitteessä Ylijäämämaiden loppusijoitusalue Puhtaita ylijäämämaita vastaanotettiin alueelle yhteensä tonnia (vuonna 2013: 3026 tonnia). Määrän kasvu johtui vastaanoton laajentamisesta. Toimintavuoden maaliskuussa ylijäämämaita alettiin vastaanottaa myös toimialueen ulkopuolelta ja pienjäteaseman aukioloajat laajennettiin kaikille arkipäiville. Ylijäämämaasta suuri osa tonnia loppusijoitettiin maankaatopaikalle ja 228 tonnia käytettiin teollisuusjätealueen peittomateriaalina. Toimintavuonna maankaatopaikan täyttösuunnitelma päivitettiin ja se on toimitettu viranomaiselle vuoden 2014 lopulla. Maankaatopaikalle vastaanotetaan vain puhtaita ylijäämämaita, joiden haitta-ainepitoisuudet ovat alle VNa 214/2007 alempien ohjearvojen. Jos ylijäämämaiden epäillään tulevan kohteesta, jossa maaperä voi olla pilaantunutta, vaaditaan asiakkaalta ennen maiden vastaanottoa luotettavat tutkimustulokset maiden puhtaudesta. Lievästi pilaantuneita maita jäteasemalla ei tällä hetkellä vastaanoteta. Kuva 3. Puhtaat ylijäämämaat (13)

6 Maankaatopaikan ulkopuolisissa tie- ja tukirakenteissa on lupa hyödyntää puhdasta tiili- ja betonijätettä. Betoni- ja tiilijätteestä tulee ennen vastaanottoa toimittaa VNa 403/2009 mukaiset tulokset, jotka osoittavat betoni- ja tiilijätteen alittavan asetuksessa peitetylle rakenteelle annettujen kokonaispitoisuuksien ja liukoisuuspitoisuuksien raja-arvot (SFS-EN ). Toimintavuonna ei hyödynnetty tiili- ja betonijätettä ko. rakenteissa. 3.3 Domargårdin jätekeskukselle siirtokuormatut jätteet Domargårdin jätekeskukseen Porvooseen pienjäteasemalta siirtokuormataan seka- ja rakennusjätteet, haravointijätteet, lasi, asfaltti, tiilet ja betoni sekä paristot. Seka- ja rakennusjäte 756 tonnia ohjattiin Domargårdissa loppusijoitukseen tai lajitteluun. Kuormista lajiteltiin erikseen puu, metalli ja polttokelpoinen jae ja loput loppusijoitettiin. Haravointijäte 20 tonnia kuljetettiin Domargårdiin, jossa se kompostoidaan viranomaisen hyväksynnällä avoaumoissa muun haravointijätteen kanssa. Keräyslasi 1,5 tonnia toimitettiin Domargårdin jätekeskukseen, josta se edelleen siirtokuormattiin hyötykäyttöön Uusioaines Oy:lle. Tiili-, betoni- ja asfalttijäte 38 tonnia siirtokuormattiin Domargårdiin hyödynnettäväksi loppusijoitusalueen rakenteissa. Paristojen vähäisen määrän vuoksi ne kerätään keskitetysti Domargårdin jätekeskukseen, josta ne toimitetaan jatkokäsittelyyn. Toimintavuonna paristoja ei siirtokuormattu lainkaan. Koska jätemäärä punnitaan vasta ulos vietäessä, niin vuonna 2014 vastaanotettua paristojen määrää ei ole saatavilla. Kuvissa 4 ja 5 on esitetty vuosina Domargårdiin siirtokuormattujen jätteiden määrät. Kuva 4. Mömossenin pienjäteasemalla vastaanotetut ja Domargårdiin siirtokuormatut seka-, rakennus- ja haravointijäte sekä tiilien ja betonien määrät vuosina (13)

7 Kuva 5. Mömossenin pienjäteasemalla vastaanotetut ja Domargårdiin siirtokuormatut lasin ja paristojen määrät vuosina Hyötykäyttöön toimitetut jätteet Metalliromu 199 tonnia ja renkaat 8,6 tonnia toimitettiin kierrätettäväksi Stena Recycling Oy:lle. Kartonki 23 tonnia toimitettiin uudeksi raaka-aineeksi Porvoon Keräyspaperi Oy:lle ja paperi 7,4 tonnia Paperinkeräys Oy:lle. Vaatekeräyslaatikoiden tyhjennykset ja raportoinnin hoitaa UFF. Puujätettä vastaanotettiin yhteensä 903 tonnia, josta 215 tonnia oli risua ja 688 tonnia muuta puujätettä (vuonna 2013: yhteensä 1436 tonnia). Vastaanotetut puu- ja risujäte haketettiin JR - Hake ja kuljetus Oy toimesta jätekeskuksen alueella ja toimitettiin energiakäyttöön: risuhake Porvoon Energia Oy:n Tolkkisten voimalaitokselle ja puuhake Kotka Energia Oy:lle Kotkaan. Domargårdin jätekeskuksen ympäristöluvan mukaisesti energiahyötykäyttöä varten haketetun puun ja risun laatu selvitettiin standardin SFS 5875 mukaisesti ("Jätteen jalostaminen kiinteäksi polttoaineeksi. Laadunvalvontajärjestelmä"). Tulosten perusteella vuoden aikana haketettu puu soveltui poltettavaksi kierrätyspolttoaineena (liite 3). Mömossenin pienjäteasemalla vastaanotettujen ja hyötykäyttöön toimitettujen jätteiden määrät vuosina on esitetty kuvassa 6 ja 7. 7(13)

8 Kuva 6. Mömossenin pienjäteasemalla vastaanotetut ja hyötykäyttöön toimitetut metallin ja puun määrät Kuva 7. Mömossenin pienjäteasemalla vastaanotetut ja hyötykäyttöön toimitetut paperin ja keräyskartongin määrät Vaaralliset jätteet Sähkö- ja elektroniikkalaitteita vastaanotettiin toimintavuonna 129 tonnia. Määrä pitää sisällään myös loisteputket ja energiasäästölamput. Sähkölaitteet noudettiin tuottajayhteisöjen toimesta asianmukaiseen jatkokäsittelyyn. Akut 18 tonnia toimitettiin Kuusakoski Oy:lle hyötykäyttöön. Painekyllästettyä puujätettä toimitettiin käsiteltäväksi Demolite Oy:lle 48 tonnia. Muita vaarallisia jätteitä kuten öljyä, maaleja, liuottimia jne. toimitettiin Ekokem Oy:lle käsiteltäväksi 41 tonnia. Vaarallisten jätteiden siirto- ja rahtikirjat on tarvittaessa nähtävissä Itä-Uudenmaan jätehuollon toimistolla. 8(13)

9 Kuva 8. Vastaanotetut ja jatkokäsittelyyn toimitetut ongelmajätteet JÄTETÄYTTÖALUEET 4.1 Teollisuusalueen täyttötilavuus Teollisuusjätetäytölle ei enää vastaanoteta kuormia ja sen sulkemisurakan valmistelu on aloitettu. Toimintavuonna täyttö tasattiin ja peitettiin maa-aineksilla. Peittämiseen käytettiin 228 tonnia ylijäämämaita. Teollisuusjätealueen sulkeminen on kilpailutettu ja sen hoitaa suunnitteluineen Konevuori Oy (urakka-aika ). 4.2 Puhtaat ylijäämämaat Puhtaat ylijäämämaat loppusijoitetaan louhosalueelle (noin 7 hehtaaria), josta vaiheessa yksi käytetään 0,6 hehtaaria. Ylijäämämaiden loppusijoitus maankaatopaikalle toteutetaan täyttösuunnitelman mukaisesti. 5 RAKENTAMIS- JA KORJAUSTOIMENPITEET SEKÄ KUNNOSSAPITO Toimintavuonna siistittiin ympäröivää aluetta raivaamalla puita alueen ympäristöstä ja poistamalla kasvillisuutta suljetun yhdyskuntajätetäytön pintakerroksesta. Jäteasema-alueen muista yleisestä kunnossapidosta ja siisteydestä sekä kaivojen, pumppaamoiden ja tasausaltaiden valvonnasta, polttoainesäiliön toimivuudesta ja kunnossapidosta vastasivat alue- ja käyttöpäällikkö, laitosmies, jäteasemanhoitajat ja urakoitsijat. Seurantaa tehtiin sekä aukiolopäivinä että niiden ulkopuolella ja toimenpiteitä tehtiin tarvittaessa. Tehdyt toimenpiteet kirjattiin käyttöpäiväkirjaan. 9(13)

10 6 YLEISET POIKKEUSTILANTEET Jäteaseman poikkeustilanteet merkitään käyttöpäiväkirjaan sekä merkittävimmät käyttöpäiväkirjan lisäksi toimintajärjestelmän sähköiseen poikkeamajärjestelmään. Viranomaiskynnyksen ylittävistä poikkeustilanteista ilmoitetaan Uudenmaan ELY-keskukseen ja Sipoon ympäristönsuojelu-viranomaiselle Vahti-järjestelmän kautta. Toimintavuonna ei sattunut merkittäviä poikkeustilanteita. 6.1 Roskaantuminen Vuoden aikana pienjäteaseman portille oli jätetty kolmena päivänä yksittäisiä jätekappaleita (sähkölaitteita, nojatuoli, puujätettä), jotka jäteaseman henkilökunta siivosi jäteaseman auki ollessa sekajätelavalle. Roskaamistapauksissa jäteaseman henkilökunta etsii roskien joukosta mahdollisia yhteystietoja laskun lähettämistä varten. 6.2 Ilkivalta ja onnettomuudet Jäteasemalla todettiin vuoden aikana viisi murtoa, joista kaikki kohdistuivat sähkö- ja elektroniikkakontteihin. Aukioloaikojen ulkopuolella esiintyvää jätemateriaalien varastamista pyrittiin vähentämään asentamalla riistakamerat. Poliisi kävi kaksi kertaa toimintavuoden aikana sakottamassa luvattomilla asioilla liikkuneita henkilöitä. Jäteasemalla kirjattiin toimintavuonna neljä turvallisuushavaintoa. Kaksi niistä liittyi vastaanottorakennuksen sähkölaitteisiin. Ulkoalueella tukin kerääjä katkaisi sähkötolpan tukivaijerin ja kuormaaja jäi pohjastaan kiinni maankaatopaikalla. 7 YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTA 7.1 Kaatopaikkakaasut Vuonna 2007 suljetun yhdyskuntajätetäytön kaatopaikkakaasun koostumusta ja painetta tarkkailtiin vuonna 2014 täytölle sulkemisrakenteiden yhteydessä rakennetuista kaasukaivoista kaksi kertaa vuodessa. Tarkkailun suoritti Ramboll Finland Oy. Tarkkailutulokset esitetään konsultin toimittamassa vuosiraportissa. Suomen ympäristökeskuksen kehittämän kaatopaikkojen metaanilaskentamallin, FOD:n (First Order Decay method), avulla yhdyskuntajätetäytön vuoden 2014 metaanipäästöksi saadaan 206 tonnia (t CH 4 ). Malli ottaa huomioon kaatopaikkakaasun hapettumisen hapettumiskertoimella 0,1 kaatopaikan ominaisuuksista riippumatta. Kuvassa 9 on esitetty metaanipäästön muutos vuosina Domargårdin jätekeskuksessa vuonna 2012 suoritettujen mikrometeorologisten mittausten perusteella FOD-mallilla laskettu metaanipäästö on suurempi kuin suljettujen täyttöjen todellinen metaanipäästö. 10(13)

11 Kuva 9. Mömossenin suljetun yhdyskuntajätetäytön metaanipäästö vuosina Hajuhaitat Jäteaseman hajuja tarkkaillaan aukiolopäivinä jäteaseman henkilökunnan toimesta. Vuoden 2014 aikana jäteaseman henkilökunta ei havainnut lainkaan hajua. Vuonna 2013 hajua havaittiin kahtena päivänä. 7.3 Vedet ja häiriöt vesien keräyksessä Jäteaseman vesientarkkailusta vastasi vuonna 2014 Ramboll Finland Oy. Vesientarkkailu toteutettiin päivitetyn velvoitetarkkailuohjelma mukaisesti. Pinta-, pohja- ja suotovesien sekä jätetäyttöjen sisäisen veden tarkkailun tulokset ja niiden yhteenveto vuoden 2014 kahdelta tarkkailukerralta esitetään konsultin toimittamassa vuosiraportissa. Lisäksi tarkkailutulokset on syötetty Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy:n toimesta Vahti-järjestelmään. Vuoden 2014 aikana jätevedenpuhdistamolle pumpatun jäteveden määrä oli m 3. Mömossenin pienjäteasemalta jäteveden puhdistamolle johdetut vesimäärät ja sadevesimäärät vuosina on esitetty kuvassa (13)

12 Kuva 10. Mömossenin pienjäteaseman viemäröity vesi- ja sademäärä Jäteveden puhdistamolle toimitettavan jäteveden sähkönjohtavuutta tarkkaillaan jäteaseman henkilökunnan toimesta kerran viikossa. Vuonna 2014 sähkönjohtavuus oli samaa luokkaa kuin aikaisempinakin vuosina ollen keskimäärin 198 ms/m. Yhteenveto vuoden 2014 sähkönjohtavuusmittausten tuloksista on liitteenä Haittaeläinten torjunta Rottia jätekeskuksessa torjutaan Tuholaistorjunta Taisto Eronen Oy:n toimesta. Jäteasemaalueelle on sijoitettu neljä syöttiasemalaatikkoa, joihin torjunta-aine on sijoitettu. Jäteaseman toimintojen vuoksi jäteasemalla oleskelevia lintuja ei ole yhdyskuntajätetäytön sulkemisen jälkeen enää esiintynyt. 12(13)

13 MÖMOSSENIN JÄTEASEMAN TOIMINNOT paikat päivitetty kuva päivitetty Yhdyskuntajätealue (jätetäyttö suljettu 02/2007) 2 Teollisuusjätealue (jätteen vastaanotto lopetettu 11/2013) 3 Vanha ylijäämämaa-alue (suljettu 2011) 4 Sosiaalitilat ja autovaaka 5 Louhosalue 6 Puukenttä 7 Sekajätteen siirtokuormausalue Pientuoja-alue 9 Halli 10 Pumppaamo 5 11 Tasausallas, yhdyskuntajätetäyttö 12 Tasausallas, teollisuusjäteätyttö 13 Tankkauspaikka

14

Laadittu: 22.12.2014. Mömossenin jäteaseman seuranta- ja tarkkailusuunnitelma

Laadittu: 22.12.2014. Mömossenin jäteaseman seuranta- ja tarkkailusuunnitelma Laadittu: 22.12.2014 Mömossenin jäteaseman seuranta- ja tarkkailusuunnitelma Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Käsiteltäviksi hyväksyttävät jätteet... 2 3 Vastaanotettavien jätteiden laadun tarkastaminen...

Lisätiedot

Hinnasto. vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013. www.iuj.fi

Hinnasto. vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013. www.iuj.fi Hinnasto vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013 www.iuj.fi 1.6.2013 Yhteystiedot ja aukioloajat Domargårdin jätekeskus Avoinna Ritamäentie 20, 06200 Porvoo ma - pe 7-18, la 9-14 puh. 020 637 7080,

Lisätiedot

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄTTEIDEN VASTAANOTTO TOIMINTAOHJEET 3 2. DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN VASTAANOTTOHINNAT 4 3. PIENJÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 6 4. JÄTEASTIOIDEN TYHJENNYSMAKSUT

Lisätiedot

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen HINNASTO 1/2009 1.1.2009 alkaen YHTEYSTIEDOT: DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA Ritamäentie 20, 06200 PORVOO AVOINNA: ma-pe 7.00-19.00 Puh 020 637 7080, fax 020 637 7050 la 9.00-14.00 PIENJÄTEASEMAT MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA

Lisätiedot

MÖMOSSENIN JÄTEASEMA VUOSIRAPORTTI laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi

MÖMOSSENIN JÄTEASEMA VUOSIRAPORTTI laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi 15.7.2015 MÖMOSSENIN JÄTEASEMA VUOSIRAPORTTI 2015 3.3.2016 laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 1.1 Yhtiön esittely 3 1.2 Mömossenin jäteasema 2015 3 1.3 Ympäristölupa

Lisätiedot

KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA Pohjois-Satakunnan Jätteidenkäsittely Oy Kooninkeitaan jäteasema Ruusilantie 79 38700 Kankaanpää KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 15.12.2014 Kooninkeidas 1/5

Lisätiedot

5.9.2013 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUS VUOSIRAPORTTI 2014 26.2.2015. laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi

5.9.2013 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUS VUOSIRAPORTTI 2014 26.2.2015. laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi 5.9.2013 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUS VUOSIRAPORTTI 2014 26.2.2015 laatu- ja ympäristöpäällikkö Katariina Lossi 1 YLEISTÄ 3 1.1 Yhtiön esittely 3 1.2 Domargårdin jätekeskus 2014 3 1.3 Ympäristölupa 4 2 JÄTTEEN

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2014. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2014. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2014 www.iuj.fi 1.1.2014 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2015. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2015. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2015 www.iuj.fi 1.1.2015 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2016. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2016. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2016 www.iuj.fi 1.1.2016 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

www.pori.fi/porinjatehuolto Yhteistyössä ympäristön ja asukkaiden eduksi.

www.pori.fi/porinjatehuolto Yhteistyössä ympäristön ja asukkaiden eduksi. www.pori.fi/porinjatehuolto Yhteistyössä ympäristön ja asukkaiden eduksi. Porin kierrätyskeskus Savipajakatu 8, 860 Pori (Tiiliruukki) Asiakaspalvelu: puh. 0 6 56 Avoinna: maanantai tiistai, torstai 9

Lisätiedot

Käytännön ratkaisuja jätehuollon ilmastovaikutusten vähentämiseksi

Käytännön ratkaisuja jätehuollon ilmastovaikutusten vähentämiseksi 11.10.2012 Käytännön ratkaisuja jätehuollon ilmastovaikutusten vähentämiseksi Juha-Heikki Tanskanen Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Jätehuolto ja ilmastonmuutos (vuosi 2010, lähde Tilastokeskus) Suomen khk-päästöt:

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

Jätekeskuksella vastaanotetun yhdyskuntajätteen hyödyntäminen

Jätekeskuksella vastaanotetun yhdyskuntajätteen hyödyntäminen Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 214 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Kerätyn yhdyskuntajätteen määrä ja yhdyskuntajätteen hyödyntäminen Kuopion jätekeskus on kunnallisen jäteyhtiön

Lisätiedot

Jätekeskuksella vastaanotetun yhdyskuntajätteen hyödyntäminen

Jätekeskuksella vastaanotetun yhdyskuntajätteen hyödyntäminen 24.5.216 Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 215 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Kerätyn yhdyskuntajätteen määrä ja yhdyskuntajätteen hyödyntäminen Kuopion jätekeskus on kunnallisen

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Helsingin seudun ympäristöpalvelut Helsingin seudun ympäristöpalvelut KIVIKON JÄTEPALVELU- KESKUKSEN TOIMINTA VUONNA 2012 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki puhelin 09 156 11 faksi 09 1561 2011

Lisätiedot

Lahden seudun kierrätyspuisto

Lahden seudun kierrätyspuisto Lahden seudun kierrätyspuisto Kujalan jätekeskus? Hajut, haittaeläimet? Vaarallinen jäte? Asukastilaisuudet 3. ja 4.6.2019 Heinsuon koulu, Hollola / Erkko-lukio, Orimattila Mielipiteissä ja kommenteissa

Lisätiedot

/tyhjennys. /tyhjennys

/tyhjennys. /tyhjennys VIII JÄTEMAKSUTAULUKKO 17 Maksut 1.5.2012 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 18 SEKAJÄTTEEN KERÄYS (Maksu

Lisätiedot

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2014

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2014 HSY:n jätehuollon vuositilasto 214 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

Jätehuolto tärkeä tehtävä

Jätehuolto tärkeä tehtävä Jätehuolto tärkeä tehtävä Sabina Lindström ympäristökouluttaja Rosk n Roll -jätehuoltopalvelu 2018 Luennon sisältö Luennolla käydään läpi jätteisiin ja kierrätykseen liittyviä asioita Jätehuollon tärkeys

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2016 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella

Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2016 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 216 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Kerätyn jätteen määrä ja hyödyntäminen Vuonna 216 sekajätettä kerättiin koko toimialueella 44 37 tonnia.

Lisätiedot

Turun Seudun Jätehuolto Oy - Vastaanotettavat jätejakeet ja hyödyntäjätahot

Turun Seudun Jätehuolto Oy - Vastaanotettavat jätejakeet ja hyödyntäjätahot Turun Seudun Jätehuolto Oy - Vastaanotettavat jätejakeet ja hyödyntäjätahot 19.8.2014 Patrik Jalonen 1 TSJ Kuntien omistama osakeyhtiö - hoitaa kuntien puolesta lakisääteiset jätehuollon suunnittelu- ja

Lisätiedot

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01.

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01. Ekomaksut Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Kaskisten kalarantapäivät / Merja Rosendal

Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Kaskisten kalarantapäivät / Merja Rosendal Vapaa-ajan asuntojen jätehuolto Kaskisten kalarantapäivät 30.6.2018 / Merja Rosendal TIETOA YHTIÖSTÄ Kahdeksan kunnan vuonna 1996 perustama jätelaitos Jurva liitetty Kurikkaan 2009 Pinta-ala 4825 km 2

Lisätiedot

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 19 SEKAJÄTTEEN KERÄYS Pakkaavaan

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01.

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01. Ekomaksut Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

POSION KUNNAN JÄTEMAKSUN SÄÄNNÖT, MAKSUPERUSTEET JA JÄTEMAKSUT

POSION KUNNAN JÄTEMAKSUN SÄÄNNÖT, MAKSUPERUSTEET JA JÄTEMAKSUT POSION KUNNAN JÄTEMAKSUN SÄÄNNÖT, MAKSUPERUSTEET JA JÄTEMAKSUT Posion kunta, Toimintaympäristöpalvelut 01.03.2016 1 Kunta perii järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä kustannuksista jäljempänä

Lisätiedot

Jätteen kaatopaikkakelpoisuus ja kuormien tarkastus Munkkaalla. Jäteklubi 27.5.2008 Saara Sipilä

Jätteen kaatopaikkakelpoisuus ja kuormien tarkastus Munkkaalla. Jäteklubi 27.5.2008 Saara Sipilä Jätteen kaatopaikkakelpoisuus ja kuormien tarkastus Munkkaalla Jäteklubi 27.5.2008 Saara Sipilä Kaatopaikkakelpoisuus Jätelainsäädäntö VNa 202/2006: mm. prosessinkulku, raja-arvot suolojen liukoisuuksille..

Lisätiedot

Kierrätystä ja hyötykäyttöä

Kierrätystä ja hyötykäyttöä Kierrätystä ja hyötykäyttöä Oulun Jätehuolto Oulun Jätehuolto on Oulun kaupungin liikelaitos, joka vastaa toimialueellaan jätteenkäsittelystä, kuljetusten toimivuudesta ja jäteneuvonnasta. Oulun Jätehuollon

Lisätiedot

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy 17 osakaskuntaa omistavat yhtiön asukaslukujensa mukaisessa suhteessa yhtiö toimii omakustannusperiaatteella n. 60 työntekijää Jätehuollon työnjako Pirkanmaan

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Tela 17.4.2012 Valmistelija: Kuntatekniikka, rakennuspäällikkö Risto Lehtonen, puh. 234 4384 Jätelain mukaan jätehuollosta

Lisätiedot

Korvenmäen jätekeskuksen ympäristöraportti Lounais-Suomen Jätehuolto. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Korvenmäen jätekeskuksen ympäristöraportti Lounais-Suomen Jätehuolto. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy Korvenmäen jätekeskuksen ympäristöraportti 2015 Korvenmäen jätekeskuksen ympäristöraportti 2015 24.3.2016 Lounais-Suomen Jätehuolto Korvenmäen jätekeskuksen ympäristöraportti 2015 Tähän raporttiin on koottu

Lisätiedot

RAKENNUSLIIKKEIDEN 2020 KIERRÄTYSTAVOITE 70%

RAKENNUSLIIKKEIDEN 2020 KIERRÄTYSTAVOITE 70% RAKENNUSLIIKKEIDEN 2020 KIERRÄTYSTAVOITE 70% Laura Kemppainen, Lassila & Tikanoja Oyj Lassila & Tikanoja Oyj RAKENNUSTOIMINNAN JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN Rakennustoiminnan jätehuolto on järjestettävä jätelain

Lisätiedot

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Kiertokapula Oy 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Jätehuolto Jätehuollon järjestäminen Jätteiden käsittely Jätteiden hyödyntämisen edistäminen

Lisätiedot

Suomen jätehuoltoratkaisuja ja Pöyryn jätehuolto-osaaminen

Suomen jätehuoltoratkaisuja ja Pöyryn jätehuolto-osaaminen 1 Suomen jätehuoltoratkaisuja ja Pöyryn jätehuolto-osaaminen Moskovan Duuman edustajien vierailu 21.4.2008 Pöyry-talo Vantaa 2 Suomen jätehuoltovaatimukset perustuvat EU:n jätelainsäädäntöön Suomen lainsäädäntöä

Lisätiedot

Jätteen energiahyötykäyttö -käytännön vaikutukset. KOKOEKO 16.2.2012 Eila Kainulainen Keski-Savon ympäristötoimi

Jätteen energiahyötykäyttö -käytännön vaikutukset. KOKOEKO 16.2.2012 Eila Kainulainen Keski-Savon ympäristötoimi Jätteen energiahyötykäyttö -käytännön vaikutukset KOKOEKO 16.2.2012 Eila Kainulainen Keski-Savon ympäristötoimi Aiempia kokemuksia energiahyötykäytöstä Keski- Savossa Poltettavaa muovijätettä kerättiin

Lisätiedot

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Kiertotaloustori

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Kiertotaloustori Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä 24.4. 2018 Kiertotaloustori ??????????????????????????????????? Jätevirrat Raumalla Hyötyjäte Keräysfirmat: lajitellut paperit, pahvit, lasi, metalli,

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA. Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa Voimassa alkaen

JÄTEMAKSUTAKSA. Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa Voimassa alkaen 1 JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa 25.10.2017 Voimassa 1.1.2018 alkaen 2 1. YLEISTÄ Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n osakaskunnat, Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti,

Lisätiedot

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 1.1.

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 1.1. Ekomaksut LIITE 2 / 22 Suupohjan jätelautakunta 2.11.2016 Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu

Lisätiedot

Uusi rytmi jätehuoltoon

Uusi rytmi jätehuoltoon Uusi rytmi jätehuoltoon Porvoon Kiinteistöyhdistys, Loviisa 3.11.2016 Tuija Klaus Parasta jätehuoltoa kuntalaisille Jätelaki Yhtiöt ovat saaneet tehtäväkseen hoitaa muun muassa pääosan kuntien jätehuoltoon

Lisätiedot

Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu

Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu t säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu määräytyy todellisen painon ja jätekeskushinnaston mukaan. Kuljetus- ja käsittelymaksuun lisätään punnitusmaksu 9,68 (alv 0 %). Kuljetus

Lisätiedot

Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta

Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta Ajankohtaista HSY:n jätehuollosta Isännöitsijöiden koulutustilaisuus Kierrätys tehostuu, hyötykäyttö paranee, Lasi, Metalli ja Kartonki Lasin, metallin ja kartongin kierrätys tehostuu Uudet jätehuolto

Lisätiedot

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte Ekomaksut Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä

Lisätiedot

JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA

JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA Sydän-Suomen jätelautakunta 18.12.2018 46 Liite 4 JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari

Lisätiedot

Järjestettyyn jätehuoltoon ja yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2013 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella

Järjestettyyn jätehuoltoon ja yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2013 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Järjestettyyn jätehuoltoon ja yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 213 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Järjestettyyn jätehuoltoon liittyminen Jätehuollon asiakasrekisteriin kirjatut

Lisätiedot

YRITYKSEN JÄTEOPAS Tehtävänä puhtaampi ympäristö

YRITYKSEN JÄTEOPAS Tehtävänä puhtaampi ympäristö YRITYKSEN JÄTEOPAS Tehtävänä puhtaampi ympäristö YRITYKSEN JÄTEHUOLTO Hyvin järjestetty jätehuolto auttaa yritystä säästämään rahaa ja ympäristöä. Säästöä syntyy mm. parantamalla materiaalitehokkuutta

Lisätiedot

KUKKUROINMÄEN JÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen

KUKKUROINMÄEN JÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen 1/5 KUKKUROINMÄEN JÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen Aukioloajat ma pe klo 7 20 Vastaanotto puh. 010 841 1813 Asiakaspalvelu puh. 010 841 1818 Fax vastaanotto 05 413

Lisätiedot

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2016

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2016 HSY:n jätehuollon vuositilasto 216 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.5.2017 alkaen 1 PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätemaksu sis. alv 24 % Keräysmetalli maksutta

Lisätiedot

Mustankorkea Oy:n esittely Jyväskylän Rotaryklubi 30.9.2013

Mustankorkea Oy:n esittely Jyväskylän Rotaryklubi 30.9.2013 Mustankorkea Oy:n esittely Jyväskylän Rotaryklubi 30.9.2013 Esko Martikainen Toimitusjohtaja Mustankorkea Oy 1 Mustankorkea Oy lyhyesti Perustettu vuonna 1998 Alueellinen jätteenkäsittely-yhtiö, jonka

Lisätiedot

Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski JÄTEKESKUKSEN TAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa

Lisätiedot

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009

kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 Jätekuljetusten suunnittelu ja kilpailutus Tuija Klaus 2.12.2009 PERUSTIETOJA Yhtiö on perustettu tt vuonna 2002. Omistajat: Porvoo (49,00 %), Sipoo (25,60 %), Loviisa (9,15 %), Askola (3,95 %), Pernaja

Lisätiedot

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Jätehuollon vastuut Jätelain mukaisen toiminnan yleinen ohjaus, seuranta ja kehittäminen kuuluu ympäristöministeriölle ELY-keskus ohjaa ja edistää jätelaissa ja sen

Lisätiedot

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 707 Loppujäte kaatopaikalle 78,00 96,72

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 707 Loppujäte kaatopaikalle 78,00 96,72 JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUJEN TAKSATAULUKKO HINTA 2014 koodi KAATOPAIKALLE SIJOITETTAVAT JÄTTEET (sis. jäteveroa 50 /t) tonni alv 0 % tonni alv 24% 211 Kaatopaikkajäte 100,00 124,00 212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta

Lisätiedot

Esko Meloni, JLY-Jätelaitos ry. Ratkaiseeko jätteenpolttolaitos pohjoisen jätehuollon?

Esko Meloni, JLY-Jätelaitos ry. Ratkaiseeko jätteenpolttolaitos pohjoisen jätehuollon? Esko Meloni, JLY-Jätelaitos ry Ratkaiseeko jätteenpolttolaitos pohjoisen jätehuollon? Sisältö Yhdyskuntajätteet ja niiden käsittely Kierrätyksestä Jätteenpolton kehitys Suomessa Jätevoimala ja rinnakkaispoltto

Lisätiedot

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2015

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2015 HSY:n jätehuollon vuositilasto 215 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

JÄTEHUOLLON PALVELUTASO VESTIA OY:N ALUEELLA

JÄTEHUOLLON PALVELUTASO VESTIA OY:N ALUEELLA 1/4 JÄTEHUOLLON PALVELUTASO VESTIA OY:N ALUEELLA 1. Johdanto Jätehuollon palvelutasolla määritellään millaisia jätehuoltopalveluja alueen asukkaille ja yrityksille tarjotaan Vestia Oy:n alueella. Vestia

Lisätiedot

EKOMAKSUT 01.05.2013. Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1

EKOMAKSUT 01.05.2013. Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 EKOMAKSUT Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

Kiertotie Oy

Kiertotie Oy 1 Jätteen käsittelyn seuranta- ja tarkkailusuunnitelma Sisällysluettelo: 1 Tarkoitus, laajuus ja määritelmät... 1 2 Vastaanotettavat jätteet... 2 3 Toimet vastaanotettavien jätteiden laadun tarkastamiseksi...

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.7.2019 alkaen 1 PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätelaji Jätemaksu arvonlisäveroton sis. alv

Lisätiedot

Vinsanvuoren jätteenkäsittelykeskus

Vinsanvuoren jätteenkäsittelykeskus Vinsanvuoren jätteenkäsittelykeskus Taustaa Tamperelainen jätteenkäsittelytoimintaan sekä purku urakointiin erikoistunut Toivonen Yhtiöt Oy suunnittelee jätteenkäsittelykeskusta Ruoveden Vinsanvuoreen

Lisätiedot

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN JÄTETAKSA 2013

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN JÄTETAKSA 2013 KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN JÄTETAKSA 2013 Maksaminen ja maksuvälineet Keltakankaan jätekeskuksessa maksun voi suorittaa käteisellä, tai jätteet laskutetaan. Laskutus Käsittelymaksu peritään joko jätteen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko-Kymppi. KAINUUN YMPÄRISTÖOHJELMA 2020 Ympäristöseminaari 9.11.20121

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Eko-Kymppi. KAINUUN YMPÄRISTÖOHJELMA 2020 Ympäristöseminaari 9.11.20121 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä KAINUUN YMPÄRISTÖOHJELMA 2020 Ympäristöseminaari 9.11.20121 Jätehuollon tulevaisuus Kainuussa 2012 Jukka Oikarinen puh. 08 636 611 fax. 08 636 614 www.eko-kymppi.fi info@eko-kymppi.fi

Lisätiedot

Kuopion jätekeskus materiaalinkierrätyksestä liiketoimintaa

Kuopion jätekeskus materiaalinkierrätyksestä liiketoimintaa Kuopion jätekeskus materiaalinkierrätyksestä liiketoimintaa Pohjois-Karjalan Teolliset symbioosit resurssit hyötykäyttöön, Lieksa 31.3.2015 Jätekukko Oy, Arto Ryhänen Jätekukko Oy perustettu v. 2001, 13

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa

Porin seudun jätetaksa Porin seudun jätetaksa 1.1.2015 alkaen Porin seudun jätelautakunta Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pori, Siikainen ja Ulvila 1. YLEISTÄ 1 Yleistä jätetaksasta Porin seudun jätelautakunta

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS

JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS 12.2.2018 JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS JÄMSÄN KAUPUNKI Tarja Kuisma ENVINEER OY Janne Huttunen etunimi.sukunimi@envineer.fi www.envineer.fi

Lisätiedot

PUITESOPIMUSKILPAILUTUS PILAANTUNEEN MAAN YM. MATERIAALIN VASTAANOTOSTA JA LOPPUSIJOITUKSESTA

PUITESOPIMUSKILPAILUTUS PILAANTUNEEN MAAN YM. MATERIAALIN VASTAANOTOSTA JA LOPPUSIJOITUKSESTA PUITESOPIMUSKILPAILUTUS PILAANTUNEEN MAAN YM. MATERIAALIN VASTAANOTOSTA JA LOPPUSIJOITUKSESTA Koonti tarjouspyynnön mukaisista osatarjouksista Taulukko 1. Vaakamaksu Vaakamaksu Yksikköhinta ( /kuorma)

Lisätiedot

Taulukko 1. Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Ilomantsi

Taulukko 1. Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Ilomantsi Hyväksynyt Joensuun alueellinen jätelautakunta 8.12.2016 57. Taulukko 1. t säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Ilomantsi punnitusmaksu 9,97 (alv 0 %). Mahdolliset tyhjennyksen lisämaksut

Lisätiedot

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteistä kohti kierrätysmateriaaleja Käyttöpäällikkö Pekka Hyvärinen Vuokra-alue 140 ha. Käytössä 30 ha Jätteitä 180 000 t Ympäristölupa n. 50 ha

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen kierrätyksen ja hyötykäytön lisääminen

Yhdyskuntajätteen kierrätyksen ja hyötykäytön lisääminen Yhdyskuntajätteen kierrätyksen ja hyötykäytön lisääminen Tulevaisuuden haasteet jätehuollossa, Joensuun tiedepuisto 24.10.2013 Yhdyskuntajäte Yhdyskuntajäte: vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa,

Lisätiedot

Kymenlaaksolaista jätehuoltoa vuodesta 1997

Kymenlaaksolaista jätehuoltoa vuodesta 1997 Kymenlaaksolaista jätehuoltoa vuodesta 1997 Kunnat omistavat Kymenlaakson Jätteen Kymenlaakson Jäte Oy Perustettu vuonna 1997 Vuosina 1997-2008 yhtiön tehtävänä oli jätteenkäsittely Tehtävänä huolehtia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

Lietteitä ei vastaanoteta jätteenkäsittelypaikalle.

Lietteitä ei vastaanoteta jätteenkäsittelypaikalle. KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2017 1 (6) KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Tekninen lautakunta 7.12.2016 94 Voimaantulo 1.1.2017 1 2 Jätteiden käsittelystä kaupunki perii jätelaissa tarkoitettua

Lisätiedot

Rakentamisen jätteet Itä-Suomen jätesuunnitelmassa

Rakentamisen jätteet Itä-Suomen jätesuunnitelmassa Rakentamisen jätteet Itä-Suomen jätesuunnitelmassa Kokoeko-seminaari Hyvät rakennuskäytännöt jätteet ja hyötykäyttö Kuopiossa 11.2.2010 Taustaa, ELY-keskus, valtakunnalliset tavoitteet Nykytilanteesta

Lisätiedot

www.eko-kymppi.fi Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus JÄTEKESKUKSEN TOIMINNOT Jätteiden vastaanotto ja käsittely

www.eko-kymppi.fi Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus JÄTEKESKUKSEN TOIMINNOT Jätteiden vastaanotto ja käsittely Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus JÄTEKESKUKSEN TOIMINNOT Jätteiden vastaanotto ja käsittely Vastaanotettavat jätelajit yhdyskuntajäte + rakennusjäte ongelmajätteet öljyiset maat muut

Lisätiedot

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille Taulukko 1. Perusmaksu. Vakituinen asunto Vapaa-ajan asunto Ilomantsi, Joensuu, Polvijärvi 19,45 24,12 9,73 12,06 Kontiolahti * 23,56 29,22 11,79 14,62 Liperi ** 22,51 27,92 11,26 13,96 Kaikkien kuntien

Lisätiedot

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN. Jätetaksa 2014

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN. Jätetaksa 2014 KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN Jätetaksa 2014 Maksaminen ja maksuvälineet Laskutus Keltakankaan jätekeskuksessa maksun voi suorittaa käteisellä, pankkikortilla tai jätteet laskutetaan. Käsittelymaksu peritään

Lisätiedot

KODINRAKENTAJAN JÄTEOPAS

KODINRAKENTAJAN JÄTEOPAS KODINRAKENTAJAN JÄTEOPAS HYVIN SUUNNITELTU ON PUOLIKSI TEHTY Rakennustyömaalle hankitusta materiaalista syntyy yleensä jätettä noin 10-15 %. Kustannustehokkainta on tuottaa mahdollisimman vähän jätettä

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMI-MAALISKUU 2011

ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI TAMMI-MAALISKUU 2011 Vastaanottaja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 16.5.2011 Viite 82133537 ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN YMPÄRISTÖPANEELI ITÄ-UUDENMAAN JÄTEHUOLTO OY YMPÄRISTÖPANEELI

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Helsingin seudun ympäristöpalvelut Helsingin seudun ympäristöpalvelut KONALAN SORTTI-ASEMAN TOIMINTA VUONNA 2012 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki puhelin 09 156 11 faksi 09 1561 2011 www.hsy.fi

Lisätiedot

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2018

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2018 HSY:n jätehuollon vuositilasto 218 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

Rakennusjätteiden kierrätys ja hyötykäyttö valvojan näkökulma

Rakennusjätteiden kierrätys ja hyötykäyttö valvojan näkökulma Rakennusjätteiden kierrätys ja hyötykäyttö valvojan näkökulma KOKOEKO-seminaari 2016 Jätehuollon uudistuvat toimintamallit Itä- Suomessa Lea Koponen, Pohjois-Savon ELY-keskus 22.2.2016 Mielikuva rakennusjätehuollon

Lisätiedot

VANHOJEN KAATOPAIKKOJEN SELVITYSTYÖ

VANHOJEN KAATOPAIKKOJEN SELVITYSTYÖ FCG Planeko Oy Naantalin kaupunki VANHOJEN KAATOPAIKKOJEN SELVITYSTYÖ Raportti 141-D3325 24.9.2009 FCG Planeko Oy Raportti I SISÄLLYSLUETTELO 24.9.2009 1 Yleistä... 1 2 Kohteet... 1 2.1 Yhdyskuntajätteen

Lisätiedot

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 213 Eristevillat 100,00 124,00

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 213 Eristevillat 100,00 124,00 JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUJEN TAKSATAULUKKO HINTA 2015 Hinta 2015 LIITE 7 koodi KAATOPAIKALLE SIJOITETTAVAT JÄTTEET (sis. jäteveroa 55,00 /t) / tonni alv 0% /tonni alv 24 % 211 Kaatopaikkajäte 120,00 148,80

Lisätiedot

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille Hyväksynyt Joensuun alueellinen jätelautakunta 8.12.2016 57. Taulukko 1. Perusmaksu. Vakinainen asunto Vapaa-ajan asunto Ilomantsi, Joensuu, Polvijärvi 19,27 23,89 9,64 11,95 Kontiolahti * 23,28 28,87

Lisätiedot

Tullin antamat ennakkoratkaisut jäteverosta v. 2002-2015 (helmikuu)

Tullin antamat ennakkoratkaisut jäteverosta v. 2002-2015 (helmikuu) Tullin antamat ennakkoratkaisut jäteverosta v. 2002-2015 (helmikuu) Ennakkoratkaisut 2015 Välivarastointiin käytettävän alueen erottaminen kaatopaikasta Jätettä välivarastoidaan alueella, joka sijaitsee

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan Jätteidenkäsittely Oy Vuosikertomus 2015 24.3.2016 1 2 POHJOIS-SATAKUNNAN JÄTTEIDENKÄSITTELY OY 1. Toiminta vuonna 2015 Pohjois-Satakunnan Jätteidenkäsittely Oy on Kankaanpään kaupunkikonserniin

Lisätiedot

Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012

Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012 Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012 Seniorit tutustuivat 22.3.2012 Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan. Toimitusjohtaja Pentti Rantala ja neuvoja Erkki Piippo ottivat meidät

Lisätiedot

Jätteen hyödyntäminen tehostuu. Info jätevoimalasta lähialueiden asukkaille Länsimäen koulu 21.5.2013

Jätteen hyödyntäminen tehostuu. Info jätevoimalasta lähialueiden asukkaille Länsimäen koulu 21.5.2013 Jätteen hyödyntäminen tehostuu Info jätevoimalasta lähialueiden asukkaille Länsimäen koulu Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n jätehuolto Ruskeasannan Sortti-asemasta ympäristöä säästävä Toimipisteet

Lisätiedot

Sisältö. Graafinen suunnittelu: Studio Mielikuva Oy Painopaikka: Uusimaa Oy, 2008 Julkaisija: Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy

Sisältö. Graafinen suunnittelu: Studio Mielikuva Oy Painopaikka: Uusimaa Oy, 2008 Julkaisija: Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Vuosikertomus 2007 Toimialueen kokonaispinta-ala noin 5 000 km 2 Maapinta-ala on noin 2 200 km 2 Asukkaita 92 700 kpl Kotitalouksia noin 42 000 kpl Sisältö 1 Toimitusjohtajan katsaus s.3 2 Perustietoa

Lisätiedot

Ei saa sisältää kotitalous-, bio- tai vaarallisia jätteitä. Vastaanottotarkastuksessa havaitut epäpuhtaudet laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Ei saa sisältää kotitalous-, bio- tai vaarallisia jätteitä. Vastaanottotarkastuksessa havaitut epäpuhtaudet laskutetaan hinnaston mukaisesti. 1. YLEISTÄ ottaa vastaan hyödyntämiskelpoista jätettä Tampereella Ruskon jätteenkäsittelylaitoksella PIR-2002-219-111 ja Myllypuron siirtokuormausasemalla PIR-2003-Y-126-111 sekä Espoossa Juvanmalmin siirtokuormausasemalla

Lisätiedot

Pilaantuneiden maa-ainesten määrä ja käsittely. Satu Jaakkonen Suomen ympäristökeskus

Pilaantuneiden maa-ainesten määrä ja käsittely. Satu Jaakkonen Suomen ympäristökeskus Pilaantuneiden maa-ainesten määrä ja käsittely Lamminpäivät 2.10.2008 Satu Jaakkonen Suomen ympäristökeskus Taustaa 1/2 Suomessa kunnostetaan vuosittain kolmisensataa pilaantunutta maa-aluetta Yhteensä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 17.01.2013 Sivu 1 / 1 4010/11.01.00/2011 4 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, joka koskee Ämmässuon jätteidenkäsittelykeskuksen toimintojen ympäristölupaa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Jätehuolto Etelä-Karjalassa

Jätehuolto Etelä-Karjalassa Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy on yhdeksän eteläkarjalaisen kunnan Imatran, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Parikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren omistama jäteyhtiö. Tehtävänämme

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 76 11.11.2014

Ympäristölautakunta 76 11.11.2014 Ympäristölautakunta 76 11.11.2014 Lausunto Metsä Fibre Oy:n hakemuksesta Äänekosken tehdasintegraatin käytössä olevan jätteenkäsittelyalueen ympäristöluvan tarkistamisesta, toiminnan olennaisesta muuttamisesta

Lisätiedot

Ekopistejätteen jätemaksu sisältää sekä käsittely- että kuljetusmaksun.

Ekopistejätteen jätemaksu sisältää sekä käsittely- että kuljetusmaksun. KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2013 1 (5) KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Tekninen lautakunta 18.12.2012 15 Voimaantulo 1.1.2013 1 Jätteiden käsittelystä kaupunki perii jätelaissa tarkoitettua

Lisätiedot

Kuntatekniikan päivät Joensuu 4.6.2010. Jätteestä huippuliiketoimintaa miten?

Kuntatekniikan päivät Joensuu 4.6.2010. Jätteestä huippuliiketoimintaa miten? Kuntatekniikan päivät Joensuu 4.6.2010 Jätteestä huippuliiketoimintaa miten? Kari Mäkinen toimitusjohtaja Kiertokapula Oy Esityksen laatija 7/4/09 Esityksen laatija 7/4/09 Esityksen laatija 7/4/09 Hyvä

Lisätiedot

JÄTEMAKSUHINNASTO. 1.1.2012 alkaen

JÄTEMAKSUHINNASTO. 1.1.2012 alkaen JÄTEMAKSUHINNASTO 1.1.2012 alkaen Yleistä Vestia Oy perii jätemaksua tämän hinnaston mukaisesti Ylivieskan jätekeskuksessa. Jätteen tuojan on maksettava jätemaksu jätettä jätekeskukseen tuotaessa. Vakituiset

Lisätiedot