TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 18/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 18/2008 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 16.10.2008 463. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A"

Transkriptio

1 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t Aika torstai klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Ainasoja Merja varapuheenjohtaja Hlavatý Jari jäsen Isotalo Seppo jäsen Knuts Lars Runar jäsen Lahti Marika jäsen Hellstén Jorma varajäsen Nappu Juha jäsen Saksa Kirsti jäsen von Schöneman Arja jäsen Nieminen Mikko Hirvonen Martti Järvensivu Jukka Mäntylä Heikki Riihimäki Seppo Rinne Heimo Vahtola Pirjo Heino Paula Hurme Hannu Kaisti Aapo Kallio Hannu Kosola Seppo Salmi Anu kv:n vpj kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kappalainen kirkkoherra kirkkoherra tiedotuspäällikkö yhteisten työmuotojen johtaja talous ja suunnittelujohtaja hallintojohtaja kiinteistöjohtaja lakimies, sihteeri Poissa Huovinen Pentti kv:n pj Korhonen Pentti jäsen Sepponen Eero kirkkoherra Norvasuo Tuomo kirkkoherra Lehikoinen Jouni kirkkoherra 476 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi. 478 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 479 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen esityslistan. lista hyväksyttiin seuraavin muutoksin: asia 488 käsitellään asian 487 jälkeen sekä lisättiin hallintojohtajan asiat :t 494 ja PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Marika Lahti ja Juha Nappu. 481 ILMOITUSASIAT 1. Pöytäkirjoja kirkkoherrainkokousten pöytäkirjat nrot 4/ ja 5/ Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. Kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. hyväksyttiin.

3 Hallintojohtajan asiat 482 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE NRO 30 / 2008 Yleiskirjeessä esitellään talousarvion sekä toiminta ja taloussuunnitelman laadinnan lähtökohtia. Yleiskirje kuuluu seuraavasti: Liite Kirkkohallituksen antamat ohjeet seurakunnan ja seurakuntayhtymän talousarvion sekä toiminta ja taloussuunnitelman laadintaan on seurakuntiin 2006 lähetetystä Taloushallinnon perusohjeet kansiossa. Ohjeet löytyvät myös osoitteesta kirjeen 23 / 2006 liitteestä 1. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 30 / hyväksyttiin. 483 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE NRO 31 / 2008 Yleiskirje kuuluu seuraavasti: Kirkon kriisiviestintäkortti on hyvä hätäapu Kirkko vahvistaa kriisivalmiuttaan ja viestintäänsä kriisikortilla. Käyntikortin kokoisessa kortissa kirkon työntekijöitä ohjeistetaan käytännönläheisesti, miten toimia ja tiedottaa kriisin kohdatessa. Kortti mahtuu lompakkoon ja siihen voi kirjoittaa tärkeimmät puhelinnumerot. Kriisikorttia on painettu suomeksi ja ruotsiksi yhteensä kappaletta. Kriisikortti on syntynyt Espoon seurakuntayhtymän ja kirkkohallituksen yhteistyönä. Kriisikorttia voi tilata kirkkohallituksen julkaisumyynnistä: julkaisumyynti@evl.fi tai puh (09) arkisin klo Kortti on ilmainen. Postikuluista peritään maksu. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 31 / 2008 ja antaa kriisivalmiustoimikunnan tehtäväksi kriisiviestintäkorttien tilaamisen ja jakelun.

4 Ilmoitus valmiustoimikunnalle ja tiedotustoimistolle. Käsittely Hallintojohtaja muutti esitystä seuraavasti: Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 31 / 2008 ja antaa kriisivalmiustoimikunnan tehtäväksi kriisiviestintäkorttien tilaamisen ja jakelun tarvittavassa laajuudessa. hyväksyttiin muutetun esityksen mukaan. 484 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE NRO 32 / 2008 Kirkkohallitus ilmoittaa yleiskirjeessä kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla seurakunnissa koottaviksi määräämänsä kolehdit. Yleiskirje on nähtävissä kirkkoneuvoston kokouksessa. Kirkkoneuvosto merkitsee Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 32 / 2008 tiedoksi. Yleiskirje lähetetään tiedoksi taloustoimistolle. hyväksyttiin. 485 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE NRO 33 / 2008 Yleiskirjeen ohjeen mukaan seurakuntien tulee ilmoittaa vuoden 2009 tuloveroprosentin suuruus Verohallinnolle välittömästi sen jälkeen, kun kirkkovaltuusto on päättänyt asiasta taikka viimeistään 17. päivänä marraskuuta Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 33 / 2008 ja lähettää sen toimenpiteitä varten taloustoimistoon. Ilmoitus taloustoimistolle. hyväksyttiin.

5 KIRKON TYÖMARKKINALAITOKSEN YLEISKIRJE A13 / 2008 Yleiskirjeessä ilmoitetaan SVTL ry:n järjestämät luottamusmieskurssit, jotka katsotaan kirkon luottamusmiessopimuksen 11 :n mukaisiksi koulutustilaisuuksiksi. Koulutuspäiviltä luottamusmiehille maksetaan 22,30 euron suuruinen ns. ruokaraha. Kirkkoneuvosto merkitsee Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeen A13 / 2008 saaduksi ja noudatettavaksi. hyväksyttiin. 487 KIRKON TYÖMARKKINALAITOKSEN YLEISKIRJE NRO A14 / 2008 Yleiskirjeen aiheena on henkilöstön edustajien asema seurakuntaliitostilanteessa vuonna Samaa asiaa on selostettu jo aiemmin Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeessä A8 / Kirkon pääsopijaosapuolet ovat sopineet, että seurakunnan liittyessä toiseen seurakuntaan tai seurakuntayhtymään kesken luottamusmiesmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen toimikauden, voidaan paikallisesti yhteisesti sopia yhdistyvien seurakuntien luottamusmiesten ja varaluottamusmiesten sekä työsuojeluvaltuutettujen jatkavan tehtävässään toimikauden loppuun. Poikkeusjärjestelymahdollisuus koskee myös työympäristötoimikunnan jäseniä. Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirje nro A14 / 2008 merkitään saaduksi. Ilmoitus toimenpiteitä varten lakimiehelle. hyväksyttiin 488 TURUN JA KAARINAN N JA TURUN KIHLAKUNNAN POLIISILAI TOKSEN KUOLINVIESTIYHTEISTYÖ Kirkkoherrainkokous asetti työryhmän valmistelemaan yhteistyökäytäntöä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Turun kihlakunnan poliisilaitoksen kesken kuolinviestin viemisestä omaisille äkillisestä kuolemantapauksesta. Työryhmä on saanut työnsä valmiiksi ja on toimittanut kirkkoneuvostolle työstään seuraavan raportin:

6 Liite Loppuraportissa työryhmä esittää, että yhteinen kirkkoneuvosto päättää aloittaa kuolinviestiyhteistyön Varsinais Suomen kihlakunnan poliisilaitoksen kanssa raportissa esitetyn mallin mukaisesti. Raportissaan työryhmä esittää myös, että diakoniakeskuksen tehtäväksi annettaisiin huolehtia kuolinviestiyhteistyön käytännön järjestelyistä, kuten päivystäjälistan ylläpitämisestä, soittojen siirrosta, päivystäjien koulutuksesta sekä yhteistyön sujuvuuden jatkuvasta seurannasta. Raportti sisältää myös esityksen päivystäjien koulutuspäivästä. Tältä osin koulutustoimikunta on jo käsitellyt asian ja myöntänyt päivystäjien koulutuspäivän kustannuksiin 1400 euroa yhteisestä koulutusmäärärahasta ehdolla, että kirkkoneuvosto hyväksyy kuolinpäiväviestiyhteistyön esitetyssä muodossa. Kirkkoneuvosto hyväksyy työryhmän valmisteleman ja raportissa esitetyn yhteistyömallin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Varsinais Suomen kihlakunnan poliisilaitoksen kesken kuolinviestin viemisessä omaisille. Diakoniakeskuksen tehtäväksi annetaan kuolinviestiyhteistyön käytännön järjestelyt ja päivystäjien koulutuksen organisointi. Ilmoitus työryhmälle ja Varsinais Suomen kihlakunnan poliisilaitokselle yhteistyömenettelyn hyväksymisestä. Raportti lähetetään tiedoksi kirkkoherroille ja muitten yksiköitten johtajille. Käsittely Kuolinviestiyhteistyöryhmä esitteli työryhmän mietinnön sisältöä. Esitettiin, että esitykseen lisätään nimenomainen maininta siitä, että kuolinviestiyhteistyö aloitetaan Kirkkoherra Heimo Rinne esitti pyynnön, että raportissa esitettyyn yhteistyömalliin lisättäisiin maininta siitä, että kyseisen alueen kirkkoherra saisi ilmoituksen tehdystä kuolinviestikäynnistä kolmen päivän kuluessa. hyväksyttiin lisäyksin, että kuolinviestiyhteistyö aloitetaan lukien. Lisäksi raportissa esitettyyn yhteistyömalliin lisättiin maininta, että kyseisen alueen kirkkoherralle ilmoitetaan kuolinviestikäynnistä kolmen päivän kuluessa.

7 VANHUSTYÖN DIAKONIATYÖNTEKIJÄN VIRAN TÄYTTÄMINEN Diakoniakeskuksen vanhustyön diakoniatyöntekijän virka on ollut haettavana päättyvin hakuajoin. Hakuilmoitus julkaistiin Turun Sanomissa, Kotimaa lehdessä ja kirkon rekrytointisivuilla. Hakuilmoituksessa virkaan kuuluvat tehtävät ja pätevyysvaatimukset oli määritelty seuraavasti: Vanhustyön diakoniatyöntekijän tehtävänä on suunnitella, kehittää ja toteuttaa diakonista ja muuta vanhus ja veteraanityötä seurakuntayhtymän yhteisessä vanhustyössä sekä osallistua työalansa toimintaan. Arvostamme kokemusta ja laaja alaista näkemystä vanhustyöstä, kehittävää työotetta, aloitteellisuutta ja yhteistyökykyä. Seurakuntayhtymässä on hyväksytty vanhustyön strategia. Työntekijältä edellytetään piispainkokouksen hyväksymä diakonian virkatutkinto. Työntekijän tulee olla ev.lut. kirkon jäsen. Määräaikaan mennessä tuli yhdeksän hakemusta, joista yksi ei täyttänyt diakonian viran kelpoisuusehtoja. Diakoniakeskuksessa laadittu yhteenveto hakijoista kuuluu seuraavasti: Liite Yhteisen diakoniatyön johtokunta valitsi työryhmän, johon kuuluivat Merja Nurmio, Hannu Kallio ja/tai Hannu Hurme ja Hannu Suihkonen, hoitamaan täyttöprosessia ja tekemään valittavasta esityksen diakoniatyön johtokunnalle. Hakemusasiakirjojen arvioinnin perusteella työryhmä kutsui haastatteluun diakoniatyöntekijät Katri Elonheimo, Jan Hirvilahti, Jari Huhtasalo, Kirsi Koivukoski, Riitta Räsänen ja Sauli Tuuli. Haastattelussa työryhmä kartoitti erityisesti hakijoiden kokemusta ja käsitystä diakoniatyöstä yleisesti sekä vanhustyöstä erityisesti. Työryhmä kiinnitti huomiota eri tavalla vahvojen hakijoiden koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun käsityksen vertailuun täytettävän viran tehtäviin ja haasteisiin. Työryhmä päätyi yksimielisesti esittämään diakoniatyön johtokunnalle Kirsi Koivukosken valitsemista vanhustyön diakoniatyöntekijän virkaan. Diakoniatyön johtokunta yhtyy työryhmän kantaan ja esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että diakoniakeskuksen vanhustyön diakoniatyöntekijän virkaan valittaisiin diakoniatyöntekijä Kirsi Koivukoski alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 502 mukaan. Ennen viran vastaanottamista Kirsi Koivukosken tulee esittää hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Johtoryhmä kannattaa yhteisen diakoniatyön johtokunnan esitystä.

8 Kirkkoneuvosto päättää valita diakoniakeskuksen vanhustyön diakoniatyöntekijän virkaan diakoniatyöntekijä Kirsi Koivukosken ehdolla, että hän ennen viran vastaanottamista esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Virka tulee ottaa vastaan tai sopimuksen mukaan. Viran palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 502 mukaan. Tehtävän vaativuuteen perustuva palkanosa vaativuusryhmän sisällä määritellään syksyllä Ilmoitus Kirsi Koivukoskelle, muille virkaa hakeneille, henkilörekisterin pitäjälle, diakoniakeskukselle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 490 TOIMISTOSIHTEERI JANETTE KORVENPÄÄN HOITOVAPAA ANOMUS Toimistosihteeri Janette Korvenpää on anonut päättyvän äitiyslomansa jatkoksi vuosilomaa ajalle ja sen jatkoksi hoitovapaata ajalle Kirkon virkaehtosopimuksen mukaan viranhaltijalla on oikeus saada hoitovapaata lapsensa hoitamista varten, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Hoitovapaata saa vain toinen lapsen vanhemmista kerrallaan. Hoitovapaasta on ilmoitettava työnantajalle viimeistään kaksi kuukautta ennen sen alkamista. Valmistelija: lakimies Anu Salmi. Kirkkoneuvosto päättää myöntää toimistosihteeri Janette Korvenpäälle hoitovapaata ajalle Ilmoitus Janette Korvenpäälle, kasvatusasiain keskukselle, henkilöstörekisterin pitäjälle ja taloustoimistolle. hyväksyttiin. 491 TIINA PAJUNOJAN SIJAISUUDEN JATKAMINEN Kirkkoneuvoston päätöksellä Tiina Pajunoja on palkattu väliseksi ajaksi kasvatusasiain keskuksen toimis

9 tosihteerin Janette Korvenpään sijaiseksi. Janette Korvenpään anomus virkavapauden jatkosta ajaksi on käsitelty edellisessä asiakohdassa. Kasvatusasiain johtokunta esittää, että Tiina Pajunojan sijaisuusaikaa jatkettaisiin alkaen saakka. Valmistelija: lakimies Anu Salmi. Kirkkoneuvosto päättää jatkaa Tiina Pajunojan sijaisuutta kasvatusasiain keskuksen toimistosihteerinä välisen ajan. Ilmoitus Tiina Pajunojalle, kasvatusasiain keskukselle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 492 PERHENEUVOJA LEENA JOHANNA HUOTARINEN AHOSEN KOULUTUS Leena Johanna Huotarinen Ahonen osallistuu vuodet kestävään Suomen Mielenterveysseuran järjestämään erityistason perheterapiakoulutukseen. Koulutus oli kesken hänen aloittaessaan perheasiain neuvottelukeskuksessa perheneuvojan sijaisena Hän on maksanut itse vuoden 2007 osuuden koulutuksesta. Sielunhoitotyön johtokunta esittää, että Leena Johanna Huotarinen Ahoselle maksettaisiin matka ja majoituskulut sekä päivärahat vuoden 2008 koulutusjaksoilta, jotka ovat seuraavat: , , , , ja Kustannukset esitetään maksettaviksi perheasiain neuvottelukeskuksen budjetista. Sielunhoitotyön johtokunta perustelee esitystään sillä, että Huotarinen Ahosen erityistason perheterapiakoulutus korvaa kaksi vuotta kolmivuotisesta perheneuvojan koulutuksesta, joka on perheneuvojille pakollinen. Kirkkoneuvosto oikeuttaa vs. perheneuvoja Leena Johanna Huotarinen Ahosen osallistumaan työaikana Suomen Mielenterveysseuran järjestämään erityistason perheterapiakoulutukseen , , , , ja Koulutusjaksoista aiheutuvat matka ja majoituskulut sekä päivärahat maksetaan perheasiain neuvottelukeskuksen budjetista. Ilmoitus Leena Johanna Huotarinen Ahoselle, perheasiain neuvottelukeskukselle ja taloustoimistolle.

10 Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 493 VAMMAISTEN IHMISTEN TYÖLLISTYMINEN N SEURAKUNNIS SA JA ERI YKSIKÖISSÄ Kirkkoneuvostolle on tullut kolme aloitetta, jotka koskevat vammaisten ihmisten työllistymistä seurakuntayhtymään: Kirkkovaltuutettu Jaana Koskenniemen aloitteessa on pyydetty tutkimaan mahdollisuudet työllistää vähintään yksi kehitysvammainen jokaisessa yhtymän seurakunnassa. Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto on esittänyt, että seurakuntayhtymä ryhtyisi pikaisesti toimeen vammaisten nuorten aikaikuisten työllistämiseksi seurakuntayhtymässä. Seurakuntayhtymän vammaisneuvosto on käsitellyt vammaisten ihmisten työllistymistä kokouksissaan keväällä ja kesällä Vammaisneuvosto esittää, että seurakuntayhtymässä selvitetään avotyön ja tuetun työn mahdollisuudet eri seurakunnissa ja yksiköissä. Esityksen mukaan selvitys tehdään yhteistyössä Turun ja Kaarinan kaupunkien vammaispalvelujen kanssa. Edellisten lisäksi seurakuntayhtymän vammaisohjelmasta saaduissa lausunnoissa nostetaan esille vammaisten ihmisten työllistymismahdollisuus seurakuntayhtymässä. Asia on sisällytetty seurakuntayhtymän vammaisohjelmaan. Kehitysvammaisten työllistyminen oli myös edellisen Yhteisvastuukeräyksen kohde. Keräyksessä haluttiin erityisesti tuoda esille kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuus tuettuun työhön. Kirkon vammaisohjelmassa Kirkko kaikille todetaan, että suurimmat vammaisten työllistymistä vaikeuttavat esteet ovat asenteellisia. Vammaiset eivät rohkene hakeutua työelämään tai heitä ei palkata. Rakennetun ympäristön ongelmat, apuvälineiden ja avustajapalveluiden puute vaikeuttavat vammaisten ihmisten kykyjen käyttöönottoa. Diakoniakeskus toteaa esityksessään kirkkoneuvostolle , että vammaisten ihmisten työllistyminen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä edellyttää pitkäjänteistä toimintaa, jossa kiinnitetään huomiota mm. esteettömyyteen. Toisaalta asiassa on mahdollista ja tärkeää edetä myös nopeasti. Tällöin tulisivat lähinnä kyseeseen kehitysvammaisten ihmisten

11 avotyö ja tuettu työllistäminen. Vammaisneuvosto on tehnyt yhteenvedon avotyön ja tuetun työllistämisen määrittelyistä ja eroista: Liite Turun ja Kaarinan kaupungin vammaispalvelujen kanssa yhteistyössä on mahdollisuus kartoittaa avotyöhön ja tuettuun työhön soveltuvat työpaikat seurakuntayhtymän eri seurakunnissa ja yksiköissä. Avotyöhön työllistäminen on mahdollista nopealla aikataululla, sillä kaupungin vammaispalvelujen mukaan avotyöhön olisi heti tarjolla työntekijöitä. Tuettu työ edellyttää pitempää valmistelua ja avotyöstä on hyvä saada kokemuksia ennen tuetun työn työpaikkojen luomista. Diakoniakeskus ehdottaa kirkkoneuvostolle, että vammaisten ihmisten työllistymisessä seurakuntayhtymään edettäisiin seuraavasti: 1. Seurakuntayhtymässä suhtaudutaan myönteisesti vammaisten ihmisten työllistämiseen. 2. Yhdessä Turun ja Kaarinan kaupunkien vammaispalvelujen kanssa kartoitetaan avotyön ja tuetun työn mahdollisuudet seurakunnissa ja eri yksiköissä. Seurakuntayhtymän puolelta yhdyshenkilönä toimii vammaistyön diakoniatyöntekijä Tarja Mäntyvaara. Jos sopiva työpaikka ja työntekijä löytyy, avotyöhön voidaan ottaa jo kartoituksen teon aikana. Kartoituksessa tulee myös selvittää selkeä ja yksinkertainen malli, miten avotyöhön seurakuntayhtymässä voidaan tulevaisuudessa rekrytoitua. Kartoituksessa voi hyödyntää jo tehtyä Veräjä raporttia sekä siitä saatuja kokemuksia (Selvitys vaikeasti työllistettävien integroimisesta työelämään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kautta). Yksi avotyön tavoite on tuettuun työhön pääseminen. 3. Seurakuntayhtymän budjetoinnissa huomioidaan tuetun työn mahdollistaminen. 4. Seurakuntayhtymässä toimitaan esteettömyyden edistämiseksi siten, että vammaisten kirkollisen alan ammattilaisten palkkaaminen olisi mahdollista. Diakoniakeskuksen em. aloitteisiin liittyvä valmistelutyö lähestyy asiaa sekä periaatteelliselta että käytännölliseltä kannalta. Asiakirjan lopussa olevat ehdotukset 1 ja 4 ovat yleisluontoisia ja ehdotukset 2 ja 3 konkreettisia. Seurakuntayhtymän budjettiin ei ole otettu erillisiä määrärahoja erityisesti vammaisten työllistämiseen. Toisaalta eri toimintayksiköissä on varauduttu määräaikaisten työntekijöiden palkkaamiseen, joista varoista riittäisi jonkun verran tähänkin tarkoitukseen. Vammaisten työllistämisessähän saadaan palkalle vastine, mikä ei määritelmän mukaan aina toteudu ns. välityömarkkinatoiminnassa. Mikäli kokemukset osoittavat, että toimintaan joudutaan varaamaan budjetissa varoja, se voidaan toteuttaa seuraavaa budjettia valmisteltaessa.

12 Kirkkoneuvosto hyväksyy diakoniakeskuksen esityksen sekä siihen liittyvän toimenpideohjelman periaatteet. Lisäksi kirkkoneuvosto päättää, että yhdessä Turun ja Kaarinan kaupunkien vammaispalvelujen kanssa kartoitetaan avotyön ja tuetun työn mahdollisuudet seurakunnissa ja eri yksiköissä. Kartoituksessa tulee myös selvittää selkeä ja yksinkertainen malli, miten avotyöhön seurakuntayhtymässä voidaan tulevaisuudessa rekrytoitua. Kartoituksessa voi hyödyntää jo tehtyä Veräjä raporttia sekä siitä saatuja kokemuksia (Selvitys vaikeasti työllistettävien integroimisesta työelämään Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kautta). Jos vammaiselle työllistettävälle sopiva työpaikka löytyy, avotyöhön voidaan palkata jo kartoituksen teon aikana. Seurakuntayhtymän puolelta yhdyshenkilönä toimii vammaistyön diakoniatyöntekijä Tarja Mäntyvaara. Samalla kirkkoneuvosto merkitsee kirkkovaltuutettu Jaana Koskenniemen, Mikaelinseurakunnan kansainvälisen vastuun johtokunnan ja seurakuntayhtymän vammaisneuvoston aloitteet käsitellyiksi. Ilmoitus diakoniakeskukselle, kirkkovaltuustolle, Mikaelinseurakunnan kansainvälisen vastuun johtokunnalle ja seurakuntayhtymän vammaisneuvostolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 494 TYÖNJOHTAJA JUHANI KARIN EROANOMUS Työnjohtaja Juhani Kari: Anon kunnioittaen eroa Kärsämäen, Maarian, Maarian kirkkomaan ja Paattisten hautausmaiden työnjohtajan virasta alkaen siirtyessäni eläkkeelle. Kiinteistöjohtaja Seppo Kosola puoltaa anomusta. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. Valmistelija: lakimies Anu Salmi Kirkkoneuvosto päättää myöntää Juhani Karille eron työnjohtajan virasta lukien. Samalla kirkkoneuvosto kiittää Juhani Karia pitkäaikaisesta ja hyvästä palveluksesta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä.

13 Tiedoksi Juhani Kari, Seppo Kosola, henkilörekisterin pitäjä ja taloustoimisto. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 495 TYÖNJOHTAJAN VIRAN AUKI JULISTAMINEN Kirkkoneuvosto myönsi edellisessä pykälässä eron työnjohtaja Juhani Karille virastaan lukien. Kiinteistöjohtaja esittää, että työnjohtajan virka saataisiin julistaa haettavaksi. Viran vaativuusryhmä 502 on ja peruspalkka 2062,37 euroa kuukaudessa. Lisäksi esitetään, että kirkkoneuvosto valtuuttaa hautausmaan päällikkö Markku Mannerkorven ja kiinteistöpäällikkö Seppo Kosolan hoitamaan viran täyttöprosessin siten, että esitys valittavasta henkilöstä tuodaan kirkkoneuvoston päätettäväksi. Valmistelija: lakimies Anu Salmi Kirkkoneuvosto päättää julistaa työnjohtajan viran auki lukien. Viran vaativuusryhmä on 502 ja peruspalkka 2062,37 euroa kuukaudessa. Samalla kirkkoneuvosto valtuuttaa hautausmaan päällikkö Markku Mannerkorven ja kiinteistöpäällikkö Seppo Kosolan hoitamaan viran täyttöprosessin siten, että esitys valittavasta henkilöstä tuodaan kirkkoneuvoston päätettäväksi. Tiedoksi Markku Mannerkorpi ja Seppo Kosola. hyväksyttiin.

14 Talous ja suunnittelujohtajan asiat 496 SAIRAUSLOMIEN MYÖNTÄMINEN Seuraavat seurakuntien palveluksessa olevat henkilöt ovat anoneet sairauslomaa lääkärintodistuksella todetun työkyvyttömyyden perusteella: Liite 1 496, jaetaan vain kokoukseen osallistuville. Koska sairauslomat ovat henkilökohtaisina asioina salassa pidettävää tietoa, taltioidaan liite suoraan salassa pidettävien asioiden pöytäkirjakansioon. Kirkkoneuvoston jäsenet voivat halutessaan kokouksen aikana luovuttaa omat liitteensä sihteerille hävitettäviksi luotettavalla tavalla. Liitteessä on sairauslomaa esitetty 36 henkilölle. Kirkkoneuvosto päättää myöntää sairauslomat liitteessä esitetyllä tavalla. Ei muutoksenhakuoikeutta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 497 SANNA JALOSEN OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS Päihde ja kriminaalityön vs. diakoniatyöntekijä Sanna Jalonen on pyytänyt oman auton käytön laskutusoikeutta. Hän asuu osoitteessa Häijynmäentie 32, Hinnerjoki. Virkapaikaksi on esitetty Diakoniakeskusta. Diakoniajohtaja Hannu Suihkonen puoltaa anomusta. Kirkkoneuvosto päättää myöntää oman auton käytön laskutusoikeuden Sanna Jaloselle hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Jalosen virkapaikaksi määrätään Diakoniakeskus osoitteessa Puutarhakatu 22. Jalosen tulee tutustua seurakuntayhtymän voimassa olevaan matkustussääntöön. Ilmoitus Sanna Jaloselle, Hannu Suihkoselle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin.

15 KIRKKONEUVOSTON SAKSAN MATKASTA AIHEUTUNEIDEN PÄIVÄRAHOJEN MAKSA MINEN Kirkkoneuvoston Saksan matka alkoi useimmilla noin klo Matka päättyi maanantain puolella ja joillakin oli lentoasemalla vaikeuksia saada kotiinkuljetus järjestetyksi, koska taksiliikenne takkuili atk vaikeuksien takia. Virkaehtosopimuksen mukaan ulkomaanpäivärahan päivärahaoikeus syntyi neljän matkavuorokauden osalta. Saksan päiväraha on 63 euroa/päivä ja se maksetaan 50 prosenttisesti alennettuna, koska matkalla maksettiin järjestäjän toimesta muonitus. Päiväraha voidaan maksaa kirkkoneuvoston jäsenille ja niille viranhaltijoille, jotka osallistuvat kirkkoneuvoston kokouksiin. Kirkkoneuvosto päättää, että kirkkoneuvoston jäsenille ja sen kokoukseen osallistuville viranhaltijoille, jotka olivat mukana kirkkoneuvoston Saksan matkalla , maksetaan ulkomaanpäiväraha neljältä vuorokaudelta vähennettynä 50 prosentilla. Ilmoitus taloustoimistolle toimenpiteitä varten. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. Käsittely Jäsen Knutsin mukaan kaikki Saksan matkalle osallistuvat ovat asiassa esteellisiä. Jäsen Hlavatý esitti, että ulkomaanpäiväraha maksetaan kirkon yleistä virka ja työehtosopimusta ja yhtymän matkustussääntöä soveltaen. tä kannatettiin yksimielisesti. Kirkkoneuvosto päätti, että ulkomaanpäiväraha maksetaan kirkon yleistä virka ja työehtosopimusta ja yhtymän matkustussääntöä soveltaen. Ilmoitus taloustoimistolle toimenpiteitä varten. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. 499 VEROTUSKUSTANNUKSIA KOSKEVA TALOUSARVION MUUTOS Kuluvan vuoden talousarviossa on kustannuspaikalla 5200, osuus verotuskustannuksista, euron suuruinen määrärahavaraus. Verohallinto on ennakkotietona verotuskustannuksista ilmoittanut päivämäärällä , että kustannukset tulevat olemaan euroa, minkä perusteella talousarvioluku vahvistettiin.

16 Nyt on käynyt ilmi, että kustannukset ovat nousseet ja koko vuoden toteutuma tulee olemaan euroa. Vajausta arvioituun nähden on siten euroa, joten tarvitaan talousarvion muutos. Määrärahan lisäys on euroa. Asiasta päättää kirkkovaltuusto. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2008 talousarvion kustannuspaikalle 5200, osuus verotuskustannuksista, annetaan määrärahan lisäystä euroa, jolloin uudeksi määrärahaksi tulee hyväksyttiin. 500 KESKUSKIRJANPIDON TILIASEMA JA VASTAAVA INVESTOINTIEN TOTEUTUMAVER TAILU Keskuskirjanpidon tiliasema ja vastaava investointien toteutumavertailu on seuraava: Liite Tiliasemasta nähdään, että ennakoitu tilikauden tulos on positiivinen, koska tuotot ovat olleet 30,7 miljoonaa euroa, kun taas kulut ovat olleet 26,9 miljoonaa euroa. Tässä vaiheessa ylijäämä on 3,8 miljoonaa euroa, mutta se pienenee loppuvuonna, kun tietyt harvemmin toistuvat erät tulevat maksuun. Kirkkoneuvostolle on aiemmin kerrottu verotulojen kertymästä, joka on ajankohtaan nähden positiivinen. Rahoituslaskelma osoittaa, että kassavarojen määrä on lisääntynyt, joka johtuu ennen kaikkea investointien hitaasta toteuttamisasteesta. Toteutumavertailun mukaan investointien vahvistettu määrä on euroa, mutta niitä on syyskuun loppuun mennessä toteutettu vain euroa. Mitään suurta rynnistystä ei ole odotettavissa loppuvuonna, vaikka käyttömäärä perinteisesti kiihtyy loppuvuonna. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi keskuskirjanpidon tiliaseman ja vastaavan investointien toteutumavertailun hyväksyttiin.

17 Kiinteistöjohtajan asiat 501 AMOS ANDERSONIN TAIDEMUSEON TAULULAINAUSPYYNTÖ Amos Andersonin taidemuseo järjestää Helsingissä ajalla laajan Katarina Reuterin takautuvan näyttelyn. Näyttelyssä on mukana taiteilijan keskeisimmät teokset vuosilta Amos Andersonin taidemuseo pyytää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä lainaksi näyttelyyn Katarina Reuterin työtä Ei kenenkään maa II, Lainapyyntö kuuluu seuraavasti: Liite Taidemuseo vastaa kaikista lainaan liittyvistä toimenpiteistä, kuten kuljetuksista ja teoksen vakuuttamisesta. Turun tuomiokirkkomuseon intendentti Riikka Kaisti puoltaa anomusta. Kirkkoneuvosto päättää suostua Amos Andersonin taidemuseon taululainauspyyntöön edellytyksellä, että Amos Andersonin taidemuseo vastaa kaikista lainaukseen liittyvistä kustannuksista. Edelleen kirkkoneuvosto päättää valtuuttaa intendentti Riikka Kaistin allekirjoittamaan lainasopimuksen ja hoitamaan lainaukseen liittyvät käytännön järjestelyt. Ilmoitus intendentti Riikka Kaistille. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 502 HAUTAUKSIIN LIITTYVIEN MAKSUJEN VAHVISTAMINEN Kirkkolain mukaan kirkkovaltuusto päättää hautojen lunastusmaksuista. Muista hautauksiin liittyvistä maksuista päättää kirkkoneuvosto. Kiinteistö ja taloustoimisto ovat yhdessä valmistelleet esityksen vuoden 2009 hautauksiin liittyviksi maksuiksi. Lisäksi valmistelussa on ollut mukana Piikkiön seurakunnan talouspäällikkö Päivi Järvinen. kuuluu seuraavasti: Liite

18 Vuosi sitten korotettiin hautojen lunastushintoja, hautojen avaus ja peittomaksuja sekä tuhkausmaksuja. Vuodeksi 2009 maksuihin ei esitetä korotuksia. Tekstimuutokset, lisäykset ja täydennykset ovat liitteessä kursiivilla. Piikkiöläisten haudan lunastushinta alenee tuntuvasti yhtymään liityttäessä. Sen sijaan haudan avaus ja peittomaksua ei ole peritty piikkiöläisiltä lainkaan; nyt käsillä olevan esityksen mukaan sellainen peritään vuoden 2009 alusta lukien. Tuhkausmaksu alenee, koska piikkiöläiset saavat turkulaisten ja kaarinalaisten statuksen. Hautojen hoitoon tulee muutoksia. Piikkiössä on voinut tilata kesähoidon, johon on kuulunut vain yhdenlainen kukkaistutus (lohenpunainen mukulabegonia ja reunakasvina hopealehti), kukkien hoito ja kastelu. Lisäksi on voinut tilata 5 tai 10 vuoden hoidon, johon on kuulunut muistomerkin oikaisu tarvittaessa, kesäkukat, kukkien hoito ja kastelu. Piikkiön seurakunta on leikannut nurmen kaikilta haudoilta veloituksetta. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä tämä on todettu lain vastaiseksi, koska verovaroja ei saa käyttää yksityisten hautojen hoitoon. Miten Piikkiö siirtyy yhtymän järjestelmään, on toistaiseksi päättämättä. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja päätti omalta osaltaan hyväksyä hautojen lunastushinnat ja hautauksiin liittyvät maksut ja lähettää ne edelleen kirkkoneuvostolle ja hautojen lunastushintojen osalta edelleen kirkkovaltuustolle vahvistettavaksi. Lisäksi lautakunta pyysi virkamiehiä selvittämään, kuinka paljon kalliimpaa on kiertää ns. tupsuhaudat kuin leikata kaikki. Kirkkoneuvosto päättää 1. hyväksyä hautauksiin liittyvät maksut 2. esittää kirkkovaltuustolle vahvistettavaksi maksut hautojen lunastushinnoista, molemmat liitteen mukaisesti. Uudet maksut astuvat voimaan On muutoksenhakuoikeus. 2. hyväksyttiin. 503 ELINA SANTALAN ALOITE MUISTOPAIKAN PERUSTAMISESTA LAPSETTOMILLE JA LAPSEN ENNENAIKAISESTI MENETTÄNEILLE Elina Santalan päivätty aloite kuuluu seuraavasti:

19 Liite Aloite on monella tapaa ongelmallinen. Toisaalta lapsettomuuden ongelma on tosi ja lapsettomuutta läpikäyvät ihmiset ovat herkässä mielentilassa. Toisaalta maailmassa on useita erilaisia intressiryhmiä, jotka tulevaisuudessa voivat haluta oman muistopaikan. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kaikilla hautausmailla on ns. muualle haudattujen muistopaikat, joten ne vastaavat jo omalta osaltaan aloitteen yhteen osaan. Lisäksi hautausmaat ovat jo sinällään rauhallisia ja lohduttavia suremisen paikkoja. Hautausmailla on myös ns. muistolehtoja. Suremista ja muistamista varten ovat myös kaikki kirkot ja kappelit. Yhtenä ongelmana on myös se, että seurakuntayhtymällä on yhteensä 7 hautausmaata ja silloin näitä muistelupaikkoja tulisi sijoittaa jokaiselle hautausmaalle, kuten muualle haudattujen muistopaikkojen kanssa on. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja päätti esittää kirkkoneuvostolle, että Elina Santalan aloite ei johtaisi uuden erillisen muistopaikan perustamiseen. Kirkkoneuvosto päättää, että Elina Santalan aloitteen mukaista muistopaikkaa ei perusteta. Hautausmailla on jo muualle haudattujen muistopaikat ja hautausmaat ovat jo sinällään rauhallisia ja lohduttavia suremisen paikkoja. Ilmoitus Elina Santalalle ja kiinteistötoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. Käsittely Jäsen Isotalo esitti asian palauttamista kiinteistölautakunnalle. Jäsen Knuts kannatti esitystä. Kiinteistöjohtaja Kosola toivoi kannanottoa siitä, miten asiaa tulisi valmistella. Käydyssä keskustelussa todettiin, että kyseessä on tärkeä asia, jota on valmisteltava lisää. Uuden muistopaikan perustamista harkittaessa tulisi selvittää ja ottaa huomioon mm. Perustetaanko kaikille intressiryhmille oma muistopaikka vai riittävätkö nykyiset muistopaikat, ottaen huomioon, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kaikilla hautausmailla on ns. muualle haudattujen muistopaikat, joten ne vastaavat jo omalta osaltaan aloitteen yhteen osaan. Lisäksi hautausmaat ovat jo sinällään rauhallisia ja lohduttavia suremisen paikkoja. Hautausmailla on myös ns. muistolehtoja. Suremista ja muistamista varten ovat myös kaikki kirkot ja kappelit. Yhtenä ongelmana on myös se, että seurakuntayhtymällä on yhteensä 7 hautausmaata

20 ja silloin näitä muistelupaikkoja tulisi sijoittaa jokaiselle hautausmaalle, kuten muualle haudattujen muistopaikkojen kanssa on. Muistopaikan muistoesineiden mahdollinen vaikutus hautausmaan yleiseen siisteyteen. Mahdollisuus luoviin ratkaisuihin (esimerkiksi tiettyyn kohtaan hautausmaalla istutettavat kukkaset). Jo olemassa olevien muistomerkkien kohderyhmien laajentaminen esimerkiksi uuden kohderyhmän osoittavalla laatalla. Asia palautettiin kiinteistölautakunnalle lisävalmisteluun. 504 LISÄALUEEN OSTAMINEN RYMÄTTYLÄN KUNSTENNIEMEN LEIRIALUEEN YHTEY TEEN Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä omistaa Rymättylässä Kunstenniemen leirialueen laajuudeltaan n. 50 ha. Kunstenniemi on pääasiallisesti rippileirien sekä nuorten ja partiolaisten käytössä. Kunstenniemen alue rajoittuu lännessä ja pohjoisessa mereen, mutta idän ja etelän puolelta yksityisten maanomistajien maihin. Nyt idän puoleisen alueen omistaja Juha Saarisalo on myymässä aluettaan ja hän on tarjonnut sitä seurakuntayhtymälle. Alue on laajuudeltaan 16,256 ha ja sijaitsee yleiskaava alueella kaavamerkinnällä MU eli maa ja metsätalousmaa. Alueen kartta kuuluu seuraavasti: Liite Alueen kauppahinta on euroa ja se myydään kiinnityksistä vapaana. Kauppahinta maksetaan kauppakirjan allekirjoitustilaisuudessa, kun kirkkovaltuuston päätös on saanut lainvoiman. Kauppahinnan maksun jälkeen omistus ja hallintaoikeus siirtyy seurakuntayhtymälle. Kauppakirja kuuluu seuraavasti: Liite Alueen hankinta tukee erinomaisesti Kunstenniemen leirialueen toimintaa tuoden tarpeellista lisäaluetta kävijöiden tarpeeseen. Koska vuoden 2008 talousarvioon ei ole varattu varoja maa alueen ostoon, tulee lisämääräraha pyytää kirkkovaltuustolta.

21 Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy esityksen 16,256 ha määräalan ostosta Ajola nimisestä tilasta RN:o 1:67 Rymättylän kunnan Ajolan kylässä (kiinteistötunnus ) oheisen kauppakirjan mukaan ja myöntää ostoa varten lisämäärärahan euroa. Edelleen kirkkovaltuusto valtuuttaa kirkkoneuvoston tekemään tarvittaessa mahdollisia teknisiä muutoksia kauppakirjaan. hyväksyttiin. 505 KAARINAN KAUPUNGISSA SUUTELAN TILASTA MÄÄRÄALAN LUOVUTTAMINEN KAARINAN KAUPUNGILLE ASEMAKAAVOITUKSEN YHTEYDESSÄ Kiinteistötoimisto käynnisti vuonna 2005 Kaarinan kaupungin kanssa neuvottelut kahden Littoisissa olevan alueen kaavoituksesta asuinkäyttöön. Kirkkoneuvosto hyväksyi alueiden kaavoittamisen käynnistyksen ja siihen liittyvät asemakaavoituksen käynnistämissopimukset ja maankäyttösopimukset kokouksessaan Kaavoitettavat alueet ovat osa Suutelan tilaa. Toinen alue sijaitsee Vanhan Littoistentien eteläosassa (alue 1) ja toinen Muurikinkadun kulmassa Littoistenjärven läheisyydessä Rukkikadulla (alue 2). Sopimus ja kaava alueet kuuluvat seuraavasti: Liite Alustavien suunnitelmien mukaan kaava alueelle 1 kaavoitettaisiin paritaloja kaava alueelle 2 rivitaloja. Alustavat tontinkäyttösuunnitelmat kuuluvat seuraavasti: Liite Sopimusten mukaan Kaarinan kaupunki kaavoittaa alueilla asuinrakentamista ja vastineeksi seurakuntayhtymä luovuttaa katualueet ja viheralueet kaupungille vastikkeetta ja korvaa kaupungille kulunsa teiden rakentamisesta ja puistojen kunnostuksesta ja kaavoitustyöstä. Alueiden kaavoitus on edistynyt siten, että asemakaavoituksen käynnistämissopimukset allekirjoitettiin ja maankäyttösopimukset Sopimukset kuuluvat seuraavasti:

22 Liite Nyt on jäljellä vielä alueiden luovutukseen kuuluvan luovutuskirjan hyväksyminen ja allekirjoittaminen. Sen jälkeen kaupunki voi hyväksyä asemakaavan. Luovutuskirja kuuluu seuraavasti: Liite Luovutuskirjan mukaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä luovuttaa Kaarinan kaupungille maa alueita yhteensä m 2. Alueet ovat katu ja viheralueita. Lisäksi maankäyttö ja asemakaavan käynnistämissopimuksen mukaan seurakuntayhtymä maksaa kaupungille kaavan laadinnasta, katualueiden rakentamisesta ja puistojen kunnostamisesta yhteensä Summa on sidottu rakennuskustannusindeksiin, jota verrataan maaliskuun 2007 indeksilukuun 120,6. Vastineeksi m 2 :n alueluovutuksesta ja :n maksusta seurakuntayhtymä saa kaksi kaavoitettua asuinrakennustonttia, joilla on rakennusoikeutta n krs m 2. Kirkkolain 9 luvun 3 :n mukaan maa alueen luovutus vaatii kirkkovaltuuston määräenemmistön. Lain teksti kuuluu seuraavasti: KL 9 3. Määräenemmistö. Päätöksen tekemiseen vaaditaan, että vähintään kaksi kolmannesta saapuvilla olevista ja enemmän kuin puolet kaikista valtuuston jäsenistä sitä kannattaa asioissa, jotka koskevat 1) 2) kiinteän omaisuuden luovuttamista. Lisäksi kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan tarvitaan myös kirkkohallituksen vahvistus luovutuksesta. Lain teksti kuuluu seuraavasti: KL Muun kiinteistön luovuttaminen. Kirkkovaltuuston päätös, joka koskee seurakunnan kiinteän omaisuuden myymistä, vaihtamista tai muuta luovuttamista, on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se hyväksyy esityksen Kaarinan kaupungissa sijaitsevan Suutelan tilan määräalan luovuttamisesta Kaarinan kaupungille asemakaavoituksen yhteydessä liitteenä olevan luovutuskirjan mukaisesti. Edelleen kirkkoneuvosto päättää valtuuttaa kiinteistöjohtaja Seppo Kosolan allekirjoittamaan luovutuskirjan, mikäli kirkkovaltuusto hyväksyy määräalan luovuttamisen ja kirkkohallitus sen vahvistaa.

23 hyväksyttiin. 506 MUUTOKSENHAKU Liite KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä. Puheenjohtaja päättää kokouksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen. Rauno Heikola puheenjohtaja Anu Salmi sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Juha Nappu Marika Lahti Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu kirkkoherrainvirastojen ilmoitustaululla Anu Salmi kirkkoneuvoston sihteeri

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 8 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 8 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 6.10.2016 1 Kokousaika Torstai 6.10.2016, klo 17.00 18.45 Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen Kari Eskelinen Jarmo Kannisto Heli Suoranta Kirsti

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 20.1.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 20.1.2016 klo 17.30-19.00 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.5.2006 217 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 245-265 Aika torstai 4.5.2006 klo 16.00-17.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.11.2014 klo 16.39-19.34, tauko klo 18.50-19.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 136 KOKOUKSEN

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 4.3.2004 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 4.3.2004 klo 18.00-20.50 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 18.9.2014 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 16.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Kiinteistöpäällikön viran

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 1.11.2007 520 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 533 550 Aika torstai 1.11.2007 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017 1 HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja 3.10.2017 SEURAKUNTA Nro 6/2017 DIAKONIATYÖN JOHTOKUNTA Kokousaika Tiistai 3.10.2017 klo 17.30 19.45 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. krs kokoushuone, Rauhankatu 14

Lisätiedot

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6.

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6. Kirkkoneuvosto 03.01.2013 sivu ( 1 / 8) KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1 2013 Aika: Torstaina 03.01.2013 klo 17.30-18.30 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone,

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2008 Yhteinen kirkkovaltuusto 30.10.2008 65. Osallistujat (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2008 Yhteinen kirkkovaltuusto 30.10.2008 65. Osallistujat (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan Yhteinen kirkkovaltuusto 30.10.2008 65 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.10.2008 klo 18.00 Paikka Toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 Osallistujat (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4 /2019 1 (5) KOKOUSAIKA 24.4.2019 klo 17.30 18.33 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon kerhohuone. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 3/2017 Kirkkovaltuusto 1 (6) Anu Johansson varajäsen

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 3/2017 Kirkkovaltuusto 1 (6) Anu Johansson varajäsen Kirkkovaltuusto 1 (6) Aika: Keskiviikko 11.10.2017, kello 18.00-18.42 Paikka: Helilän seurakuntatalo Läsnä: Heikki J. Oksanen puheenjohtaja Aimo Ilomäki varapuheenjohtaja, poistui klo 18.40, 50 :n käsittelyn

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 2 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 2 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 16.2.2016 1 Kokousaika Tiistai 16.2.2016, klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen Kari Kannisto Heli Suoranta Kirsti Syyrakki Sara

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (7) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2019 1 (7) Aika Keskiviikko 20.2.2019 klo 16.00 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 32 Kokouksen avaus 3 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 56 Paikka: Seurakuntatalo, Mestarinsali Kokousaika: 26.4.2018 klo 19.40 20.10 Jäsenet Leppänen Risto puheenjohtaja Lehti Eliisa varapuheenjohtaja Johto Kaisa Jokila

Lisätiedot

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs)

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika: ti 16.2.2016 klo 16 19.00 Paikka: Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) Läsnä: Erkkola Kari puheenjohtaja Aalto-Setälä

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O KIRKKONEUVOSTO /2019

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O KIRKKONEUVOSTO /2019 Kokousaika Torstaina 2.5.2019 klo 17.30 17.52 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Heikki Nissinen, puheenjohtaja, kirkkoherra, varapuheenjohtaja Asko Merilä Sisko Seppänen Tuovi Sipola

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 30.11.2015 klo 18:40-20:00 Paikka Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, 00910 Helsinki Saapuvilla olleet jäsenet Martti Häkkänen, puheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen Aika 12.4.2016 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja (pj 57) Lehtonen Riitta

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen Aika 16.5.2017 klo 19.00-19.25 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Kaukonen Raimo varajäsen Elo Joonas jäsen Puusaari Seija jäsen Rantala

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (7) Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti

Kirkkoneuvosto (7) Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti Kirkkoneuvosto 8.12.2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 8.12.2016 klo 16.30 16:41 Paikka Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna PÖYTÄKIRJA 1/2016 II 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.40 - Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Helsten Jorma Laura Hilakarin vara Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo,

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 13.9.2018 klo 19-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen, poissa

Lisätiedot

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 29.8.2018 klo 18.00 18.27 Paikka Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson

Lisätiedot

78 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen.

78 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen. MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/2019 Aika ja paikka tiistaina 18.6.2019 klo 18.00 20.10 Pihlavan kirkon seurakuntasali Läsnä: Heilimä Janne, pj Frangén Aija-Mari

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99 Aika 1.6.2015 klo 16.30 17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, läsnä 95-103 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta

Lisätiedot

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri

EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto. johtava kappalainen, vs. kirkkoherra. vt. talouspäällikkö, sihteeri 1 EURAJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2019 Kirkkoneuvosto Aika Keskiviikko 17.7.2019 klo 15.30 16.26 Paikka Seurakuntakeskus Luvia Bunkkeri Jäsenet läsnä Samu Repo Harri Lehtinen Kristiina Isokorpi Marja

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 17.00 18.20. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa läsnä / poissa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Aika Torstai 28.2.2017 kello 16.00 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (7) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (7) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 30.11.2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 30.11.2016 klo 16.30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Anomus palkattomasta virkavapaasta,

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 NRO 3 / 2010 Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Sulonen Ritva, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 20.2.2017 klo 17.30 18.18 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3

KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO 3 Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 9/2012 Aika Paikka 11.12.2012 klo 16.30 Tapiolan kirkon seurakuntasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT: KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 30.9.2004 42 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.9.2004 klo 18.00-18.53 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/2017 Aika ja paikka Ahlaisten seurakuntakoti 17.10.2017 klo 18.00-18.49 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 Aika ja paikka Reposaaren pappila 6.11.2017 klo 18.00-19.21 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi

Lisätiedot

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 12/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9

Pöytäkirja Sivu. Kirkkoneuvosto N:o 12/2018. Kokousaika: Keskiviikko klo Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Kirkkoneuvosto 8.8.2018 84 Kokousaika: Keskiviikko 8.8.2018 klo 18.00 19.50 N:o 12/2018 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 90-97 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 2/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 2/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 2/ 1 (6) 09.03. n kokous Aika torstai 9.3. klo 20.05. Talouspäällikön haastattelut 18.15 alkaen, johon osallistuivat kirkkoneuvoston ja valtuuston et. Paikka Laurentius-sali

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon Valon Sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana Rusko-Laitinen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 5.6..2018 Aika 5.6. 2018 klo 17.30 20.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, pj 66 Ahvenjärvi Seppo Jauhiainen Juha vara

Lisätiedot

Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen

Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, Helsinki. Grönlund Henrietta jäsen. Hietaranta Miikka jäsen Honkala Sanna-Mari jäsen 1 (5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 9 /2014 Aika: maanantai 1.12.2014 klo 18 19.15 Paikka: Martti Ahlströmin koti, Fredrikinkatu 25 A, 00120 Helsinki Läsnä: Poutiainen Matti puheenjohtaja Ahlström Martti

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 28.5.2012 klo 17 19.10 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen Jukka

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 20.09.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.09.2016-27.10.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 1.3.2012 klo 17-19.10 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 20.1.2016 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Papinholman seurakuntakoti, Käräjäkallionkatu 4 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson,

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto /7. Aika Keskiviikko klo

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto /7. Aika Keskiviikko klo Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.3.2019 1/7 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 20.3.2019 klo 18.00-20.07 Paikka Neuvotteluhuone, Mikaelin seurakuntakoti Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto.

Kirkkoneuvosto (8) Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto. Kirkkoneuvosto 7. 1.2015 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 7.1.2015 klo 17.30 18.05 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus, Koulukatu 6, kirjasto. Läsnä Esa Mierlahti kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika Tiistai klo 18.11 18.25 1 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4, Kitee Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Koivuniemi Suvi varapuheenjohtaja Barck Pekka jäsen Hakulinen Hannu-Heikki Hirvonen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 12.12..2017 Aika 12.12.2017 klo 17.35 18.15 Paikka Leirikeskus Rantalahti Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo Lehtonen Riitta Puusaari Seija

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 18.4.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.4.2018 klo 17:20 - Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Hellstén Jorma. Tuomarila Sinikka

Hellstén Jorma. Tuomarila Sinikka PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puh. joht. saapui 1 klo 17. 36 Aso Janne Hellstén Jorma Hilakari Laura Huoponen Kirsi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 3 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 3 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 2.3.2016 1 Kokousaika Keskiviikko 2.3.2016, klo 16.30 17.30 (virkaan liittyvät haastattelu klo 11.00 16.30) Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen

Lisätiedot