Liikelaitos Kokkolan Satama Syväsataman raiteiden kunnostustyö 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liikelaitos Kokkolan Satama Syväsataman raiteiden kunnostustyö 2014"

Transkriptio

1 Liikelaitos Kokkolan Satama Syväsataman raiteiden kunnostustyö Työmaan työturvallisuus- ja ympäristöliite 0 YLEISTÄ Tämä työturvallisuusliite on rakennustyön turvallisuudesta annetun valtioneuvoston astuksen VNa 205/2009 mukainen rakennustyön suunnittelua ja valmistelua sekä rakennustyön toteuttamista varten laadittu asiakirja. Tämä asiakirja kertoo hankkeen erityisiä työturvallisuus ja -vaaroja aiheuttavista olosuhteista ja työvaiheista niin, että urakoitsijat voivat varautua niihin asianmukaisesti. Tämä asiakirja täydentää rakennus- ja erikoistyöselityksiä sekä urakkaohjelman työsuoritusta koskevia määräyksiä. Tähän asiakirjaan on kerätty joukko projektin toteutukseen läheisesti liittyviä työmaa- ja työturvallisuusohjeita ja yhteystietoja. Kaikki toteutuksesta vastaavat urakoitsijat / toimittajat ja heidän vastuulliset työnjohtajansa vastaavat henkilöstönsä ja alitoimittajiensa turvallisuudesta voimassa olevien lakien, asetusten ja määräysten mukaisesti, joiden tulee olla nähtävissä työmaalla. Tilaaja antaa tarpeelliset tiedot urakoitsijoille työnopastusta varten ja käynnistää sekä ylläpitää työsuojeluyhteistyötä. Tämän lisäksi tilaaja varmistaa työturvallisuudelle tarpeellisten tietojen perille menoa urakoitsijan työntekijöille erikseen määrittelemällään tavalla. Tilaajan edustajien valvonta ei vähennä urakoitsijoiden / toimittajien vastuita työturvallisuudesta. Jokaisella osapuolella on vastuu toimia yhteistyössä työmaan kokonaisturvallisuuden takaamiseksi laki- ja työsuojelumääräysten antamin perustein. Urakoitsijan työntekijöiden on perehdyttävä Kokkolan sataman turva- ja turvallisuusmääräyksiin Kokkolan Sataman laatujärjestelmän työmaaohjeen mukaisesti. 1 HANKKEEN KUVAUS Liikelaitos Kokkolan Satama peruskorjaa rataomaisuuttaan Kokkolan syväsatamassa. Töiden on tarkoitus käynnistyä kesällä 2014, töiden arvioitu kokonaiskesto on n. 2 3 kuukautta. Raiteen rakennustyö tullaan toteuttamaan kokonaisurakkana, urakoitsijan tulee nimetä ja hyväksyttää tilaajalla vastuullisen työnjohtajan ja työsuojeluasioista vastaavan henkilön sekä oman työsuojelupäällikön ennen urakan aloitusta. 2 HANKKEEN RISKIARVIO 2.1 Rakennushankkeen ominaisuuksista aiheutuvat vaara- ja haittatekijät Suuruus, tila ja kesto Urakka ei ole maantieteelliseltä kooltaan ja ajalliselta kestoltaan erityisen suuri. Työt sijoittuvat Kokkolan syväsatamaan sekä Kokkolan suurteollisuusalueelle. Käsiteltävien materiaalien määrä, samoin kuin käytettävän kaluston sekä työntekijöiden määrä eivät ole erityisen suuria.

2 Vaativuus Poikkeuksellisia eikä ainutkertaisia työvaiheita ei ole odotettavissa. Erityisiä hankalia ja/tai vaativia työvaiheita on mm: - urakoitsijan toimiminen junaliikenteen järjestelyiden määrittelemissä olosuhteissa; normaalioloissa junaliikenteellä olevilla raiteilla tai niiden läheisyydessä ja junaliikenteeltä järjestetyissä tarkasti määritetyissä liikennekatkoissa. - Viereisen suurteollisuuden toiminnan ja mahdollisten poikkeustilanteiden huomioiminen. Vaativia suunnitteluratkaisuja kohteessa ei ole. Työ on vaativuudeltaan normaalia radan päällysrakenneurakointia. Sijainti liikennöitävällä raiteistoalueella ja teollisuuden välittömässä läheisyydessä tekee työstä sinänsä vaativaa ja asettaa erityisvaatimuksia mm. tiedonkulun järjestämiselle Kuntotiedot Päällysrakenteen nykytilanne on tehtyjen selvitysten, suunnitelmien ja nykyisestä ratarakenteesta olevan rekisteritiedon perusteella pääosin tiedossa. 2.2 Rakennushankkeen olosuhteista aiheutuvat vaara- ja haittatekijät Työympäristö Rakennuskohteen läheisyydessä olevilla raiteilla kulkee säännöllisesti tavarajunaliikennettä. Työmaa-alueen lähistöllä tapahtuva liikennöinti on liikenteenjohdon ulkopuolella tapahtuvaa liikennöintiä, rakennuskohteessa työskennellään pääsääntöisesti liikennöidyn raiteen välittömässä läheisyydessä. Rakennuskohteessa sijaitsevat kaapelit ja maanalaiset putkikanaalit on selvitettävä urakoitsijan toimesta ennen töiden aloittamista. Rakennuskohteeseen on olemassa olevat kulkuyhteydet sekä pyörä- että kiskokalustolle. Maasto-olosuhteiltaan työalue on tavanomaista satama- ja teollisuusaluetta. Työvaihesuunnitelma sekä varastointi- ja asennusalueet, sosiaalitilat, jätehuolto, työmaan pysäköinti-, säilytys- ja liikennejärjestelyt sekä pyörä- että kiskopyöräkaluston osalta ovat urakoitsijakokouksissa päätoteuttajan johdolla sovittavia ja päivitettäviä asioita (Työmaasuunnitelma) Työskentelyolosuhteet Töitä tullaan tekemään vaihtelevissa olosuhteissa. Näin ollen työskentelyolosuhteet voivat olla kylmiä, sateisia, pimeitä ja valoisia. Pölyämistä aiheuttavia työvaiheita ovat ainakin kaivu-, täyttö- ja sepelöintityöt. Melua ja tärinää aiheuttavia työvaiheita ovat ainakin, sepelöintityöt ja raiteen tukemistyöt. Poikkeukselliset olosuhteet - oletusarvoisesti hankkeen aikana ei ole todennäköisesti tulossa luonnonkatastrofeja eikä sähkö- tai tietoliikennekatkoja. Edellä mainitut olosuhteet käsitellään niiden tapahtuessa odottamattomina tapahtumina. - työmaan ulkopuoliset liikenneruuhkat ja -häiriöt, onnettomuudet ja vaaratilanteet eivät ole poikkeustilanteita. - Viereisen teollisuuden poikkeustilanteisiin on varauduttava, urakoitsijan on osallistuttava tarvittaessa k.o. tehtaiden perehdytykseen sekä toimittava tehtaiden ohjeistuksen mukaan. Työmaa-alueella toimivat tehtaat ovat Boliden Kokkola sekä Freeport Cobalt.

3 3 2.3 Rakennushankkeen luonteesta aiheutuvat vaara- ja haittatekijät Toteutusmuodosta johtuvat tekijät Työn toteutusmuoto ei aiheuta erityisiä vaaroja tai haittoja Tiedonkulun ongelmat Oikean tiedon toimittaminen oikeaan osoitteeseen erityisesti junaliikenteen hoitajaan päin sekä myös urakoitsijoiden ja kolmansien osapuolten välillä on ensiarvoisen tärkeää, jotta riski- ja vaaratilanteilta vältytään. Urakoitsijan on kiinnitettävä erityistä huomiota tiedonkulusta liikenneoperaattoreiden suuntaan, koska työmaa sijaitsee liikenteenohjauksen ulkopuolisella alueella on työmaa-alueen liikenteen koordinointi näin ollen urakoitsijan vastuulla Aikataulusta johtuvat ongelmat Hankkeen aikataulu ei sinänsä ole tiukka mutta yksittäiset lipsumiset aiheuttaisivat ongelmatilanteen mm. junaliikenteelle Sopimussuhteista johtuvat ongelmat Kolmannet osapuolet kuten viereinen suurteollisuus on huomioitava kaikessa työnsuunnittelussa Työajasta johtuvat ongelmat Töitä voidaan joutua tekemään mm. junaliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi tehtyjen päätösten vuoksi poikkeuksellisina vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä. Työaikalainsäädännön valvonta ja noudattaminen, kun töitä tehdään poikkeuksellisina aikoina, on huomioitava työnsuunnittelussa ja resurssien mitoituksessa, jotta työajan ylityksiltä tai työaikalainsäädännön muilta rikkomuksilta vältytään. 3 Vaaralliset työt Tarkoittaa ennen kaikkea töitä, jotka lueteltu VNa:n 205/2009 liitteessä 2. - työskentely työkoneiden läheisyydessä ja alla - sähköjohtojen ja kaapeleiden läheisyydessä suoritettavat työt - henkilö- ja junaliikenteen läheisyydessä tehtävät työt ja liikkuminen rata-alueella - elementtien vastaanotto, siirto- ja asennustyöt (mm. rautatievaihteet) - tärinää, pölyä ja melua aiheuttavat työt Edellä mainittujen vaarallisten töiden lisäksi tulee työn suunnittelussa ja toteutuksessa huomioida liitteen 1 mukaiset turvallisuusriskejä sisältävät työt.

4 3 TOIMINTAOHJEITA Tärkeät puhelinnumerot Hälytysnumero 112 (palo-, sairaankuljetus ja kaasuhälytys) Öljyvahinkoilmoitus (vesialueella) 112 Meripelastuskeskus Ensiapu/sairaala Ensiapu/Terveysasema Taksi, Kokkola Port Tower Satamavalvojat Onnettomuuden sattuessa ANNA tarvittava ensiapu HÄLYTÄ sairaankuljetus 112 satamavalvojat LAITA potilas kuljetuskuntoon JÄRJESTÄ vartiointi onnettomuuspaikalle PORTTI S3 OPASTA ILMOITA sairaankuljetusauto paikalle tapaturmasta suojelupäällikölle 3.3 Tulipalon sattuessa PELASTA SAMMUTA vaarassa olevat henkilöt lähimmällä alkusammutusvälineellä HÄLYTÄ palokunta 112 satamavalvojat RAJOITA POISTA paloa sulkemalla ovet ja luukut sekä pysäyttämällä tuulettimet vaaraa aiheuttavat tekijät OPASTA palokunta paikalle PORTTI S3 3.4 Onnettomuuden, tulipalon tai muun vahingon sattuessa Urakoitsijan tai työn vastuuhenkilö laatii onnettomuudesta tai vahingosta vahinkoraportin, joka jaetaan tapahtuman osapuolten nimetyille edustajille jatkotoimenpiteitä varten. Urakoitsijan tulee tehdä aina kirjallinen raportti ns. "läheltä piti" tilanteista, em. raportit käsitellään työmaakokouksissa ja tarvittaessa viikkopalavereissa.

5 4 YHTEYSTIEDOT Projektin henkilöt ja yhteystiedot Rakennuttaja/ tilaaja: Liikelaitos Kokkolan satama Kantasatamantie Kokkola Puh (0) Fax +358 (0) satama@kokkola.fi Satamajohtaja: Torbjörn Witting torbjorn.witting@kokkola.fi Tekninen päällikkö: Tapio Lampinen Puh tapio.lampinen@kokkola.fi Satamavalvojat Puh Työmaavalvoja: Patrik Knutar Puh patrik.knutar@kokkola.fi Turvallisuuskoordinaattori: Patrik Knutar 5 YLEISET OHJEET 5.1 Työajat Urakan luonteesta johtuvat normaalista työajasta poikkeavat työajat tulee sopia tilaajan kanssa urakan sopimusvaiheessa. Urakoitsija hankkii tarvittavat viranomaisluvat poikkeaville työajoille. 5.2 Kulunvalvonta, vartiointi ja ensiapuvalmius Työmaa-alue joka on kestoltaan yli 1 vrk erotetaan satama-aluesta esim. työmaa-aidoin tai riittävän hyvin näkyvällä lippusiimalla. Kulkureitti työmaalle opastetaan tilaajan toimesta ja tätä on myös ehdottomasti noudatettava. Urakoitsijoiden tulee ilmoittaa tilaajan turvallisuusorganisaatiolle kaikkien työmaalla työskentelevien työntekijöiden ja toimihenkilöiden nimet ja tehtävänimikkeet töiden alkaessa. Jokainen urakoitsija huolehtii myös käyttämiensä aliurakoitsijoiden työntekijöiden kirjaamisesta. Satamaan toimitetaan joka maanantai päivitetty työvoimailmoitus. Kaikilla työntekijöillä tulee olla voimassa oleva työturvallisuuskortti. Kaikilla työmaalla liikkuvilla tulee myös olla mukana kuvallinen tunniste josta ilmenee työnantaja sekä työntekijän veronumero. Kaikille työmaalla työskenteleville työntekijöille ja toimihenkilöille annetaan tilaajan toimesta kulkulupa työmaalla liikkumista varten. Urakoitsijan työnjohdon tulee perehdyttää kaikki työntekijänsä ennen kulkulupakortin myöntämistä.

6 6 Urakoitsija vastaa rakennuttajan luovuttaman urakka-alueen vartioinnista. Satama-alueella on ympärivuorokautinen valvonta. Urakoitsija vastaa siitä, että urakoitsijalla on työmaalla työsuojelumääräysten edellyttämä määrä EA-koulutettuja työntekijöitä. 5.3 Tavaraliikenne Työmaa-alue tulee aidata nykyisen satama-alueen ulkopuolelle. Työmaan autoilla tai työkoneilla ei saa ajaa satama-alueella ilman erillistä lupaa. 5.4 Henkilöliikenne Henkilöliikenne työmaa-alueelle tapahtuu portti S3 kautta. Varaudu esittämään tilaajan antama kulkulupa vartijoille tarvittaessa. 5.5 Huumaavat aineet Alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena esiintyminen tai niiden tuominen työmaa-alueelle on ehdottomasti kielletty. Tätä määräystä rikkova poistetaan välittömästi työmaa-alueelta. 5.6 Työmaaruokailu Tilaaja ei järjestä työmaalle erillistä henkilöstöruokalaa. Työntekijöiden ruokailu tapahtuu urakoitsijan hankkimissa ruokailutiloissa. 5.7 Sosiaali- ja toimistotilat Urakoitsija hankkii ja pystyttää itse tarvitsemansa sosiaali- ja toimistotilat. Niiden sijoittaminen ja asennus on sovittava tilaajan kanssa. 5.8 Valokuvaaminen Ainoastaan työkohteen kuvaaminen on sallittu. 5.9 Henkilötunnisteiden käyttö Työmaalla tulee käyttää TTL 738/ mukaisen kuvallista henkilötunnistetta. Tunnisteesta on käytävä ilmi työntekijän nimi, työnantaja sekä henkilökohtainen verorekisteriin merkitty veronumero. Pääurakoitsijan tulee ylläpitää henkilöluetteloa työmaalla työskentelevistä työntekijöistä josta ym. tiedot käyvät ilmi. Rakennuttaja valvoo mukaisen henkilötunnisteen käyttöä ja pidättää oikeuden poistaa työntekijä joka toistuvasti laiminlyö tunnisteen käyttövelvollisuutta työmaalta.

7 6 URAKOITSIJOIDEN VELVOLLISUUDET JA VASTUU Vastuuhenkilö Urakoitsijan on nimettävä työmaalle ratatyöstä vastaava henkilö. Kyseisellä henkilöllä on oltava TraFi:n myöntämä ratatyöstä vastaavan kelpoisuus. Vastuuhenkilön nimi on saatettava tilaajan valvontaorganisaation tietoon (nimeäminen tulee tehdä kirjallisesti). Mahdollisesta vastuuhenkilön muutoksesta on tiedotettava välittömästi. 6.2 Vastuu Itsenäinen urakoitsija / työnsuorittaja noudattaa työturvallisuuslain nojalla annettuja määräyksiä ja asetuksia työntekijöiden pätevyydestä, työkoneista, työmenetelmistä, vaarallisista aineista ja niiden säilytyksestä. Rakennuskoneiden ja työvälineiden tulee olla tarkoituksenmukaisia ja niiden tulee täyttää työturvallisuudelle asetetut Suomessa voimassa olevat vaatimukset. Ne on varustettava tarvittaessa sellaisilla apulaitteilla, ettei ympäristölle aiheuteta vahinkoa. Urakoitsijan on otettava töiden järjestelyssä ja työvaiheiden ajoituksessa huomioon työturvallisuuden vaatimukset. Työaikataulu ja suunnitelma urakoitsijan käytössä olevan työmaa-alueen järjestelyistä sekä muut työturvallisuuden varmistamiseksi tarvittavat ennakko-suunnitelmat on toimitettava rakennuttajalle ennen ao. työvaiheen aloitusta. Urakoitsija on vastuussa henkilökuntansa muille osapuolille aiheuttamasta vahingosta. Vahingosta on ilmoitettava välittömästi tilaajan valvontaorganisaatiolle. Urakoitsija vastaa lakien ja asetusten mukaisista turvallisuusohjeiden ja varmuusmääräysten noudattamisesta. Urakoitsija vastaa henkilökuntansa lakien mukaisesta vakuuttamisesta. 6.3 Työmaapäiväkirja Urakoitsija on velvollinen pitämään työmaapäiväkirjaa. Urakoitsijan työmaapäällikkö tai vastaava mestari ja tilaajan nimeämä valvoja allekirjoittavat työmaapäiväkirjan päivittäin. 6.4 Varastoalueet Urakoitsija vastaa omien rakennus- ja asennusmateriaaliensa sekä työkalujensa varastoinnista tilaajan osoittamalla varastoalueella tai työkohteen välittömässä läheisyydessä. Urakoitsija huolehtii materiaaliensa purusta ajoneuvosta varasto-alueelle tai työkohteeseen. Urakoitsija merkitsee selvästi parakkinsa, varastoalueensa, työtilansa ja materiaalinsa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä mahdollisiin kiviainesten välivarastoihin, joiden osalta välivaraston paikat tulee aina sopia yhdessä tilaajan valvojan kanssa. 6.5 Työmaajärjestys ja aitaus Järjestys on turvallisuuden kannalta keskeisimpiä asioita. Jokaisen työntekijän on omalta osaltaan noudatettava tinkimättä hyvää järjestystä ja siisteyttä työkohteessa sekä työtiloissa. Urakoitsijan työnjohto valvoo järjestyksen noudattamista työmaallaan: - Huolehdi, että työmaatiet ja kulkuväylät ovat avoinna ja vapaana materiaalien ja koneiden siirroille

8 8 - Älä varastoi materiaaleja tai tarvikkeita sähkökeskusten, alkusammutuskaluston tai ovien eteen - Urakoitsija eristää työmaa-alueen tehdasalueesta aitaamalla, liitepiirustuksen mukaisesti - Heijastinliivien ja kuvallisen henkilökortin käyttö työmaa-alueella on pakollista - Urakoitsija ylläpitää työmaalla olevista henkilöstöstä luetteloa, henkilöstöä koskevat muutokset tulee ilmoittaa välittömästi aina myös tilaajan edustajalle. Urakoitsijan on suunniteltava oman työmaa-alueensa käyttö siten, että tapaturmat ja palovaara sekä terveyden haitat ehkäistään suunnitelmallisesti. 6.6 Hitsaustyöt Hitsaustöitä saatetaan suorittaa rakennus- ja asennustyömaalla. Se merkitsee erityistoimia hitsauksia suoritettaessa: - Tulityölupa valvontaorganisaatiolta - Suojaustoimenpiteet hitsaustyön aikana - Vartiointi hitsaustyön aikana ja jälkeen - Voimassaoleva tulityökoulutus / tulityökortti 6.7 Nostotyöt Nostotöissä on käytettävä aina tarkastettuja ja hyväksyttyjä nostokoneita ja laitteita. Urakoitsijan tulee aina varmistaa nosturin sijoituspaikan vakavuus kaikissa olosuhteissa. Nostureiden ja nostoapuvälineiden tarkastukset tulee tehdä voimassaolevien päätösten ja määräysten mukaisesti. Raskaista ja erikoisnostoista on laadittava kirjallinen nostosuunnitelma. Suunnitelman laatii nosturiyhtiön edustaja ja esittää sen urakoitsijalle/tilaajalle. Nostoapulaitteet kuten nostolenkit, raksit, sakkelit ja väkipyörät yms. on tarkastettava huolella ja käytettävä vain virheettömiä laitteita. Jos rakennus- ja asennustöiden nostoja tehdään samanaikaisesti, on välttämätöntä tehdä koordinaatiosuunnitelma nostoista. Tällöin voidaan minimoida nostojen aiheuttamat häiriöt muille työvaiheille. 6.8 Työmaasähköistys Satama-alueella on saatavana sähköä. Työmaasähkön kytkemisestä on sovittava sataman kanssa erikseen. Kaikkien sähkölaitteiden; työmaakeskusten, valaisimien, lämmittimien, rasioiden, kaapeleiden, kytkimien jne. on oltava virheettömiä ja hyväksyttyjä. Kaapeleiden korjaaminen ja jatkaminen on tehtävä määräysten mukaisesti. 6.9 Henkilökohtaiset suojaimet Urakoitsijan tulee huolehtia siitä, että kaikille työntekijöille on luovutettu tarvittavat henkilökohtaiset suojaimet ja niiden käyttökoulutus. Lisäksi urakoitsijan työnjohdon tulee valvoa, että suojaimia aina käytetään, kun tehdään suojaimia vaativia työsuorituksia Työ- ja suojatelineet ja suojaaminen putoamiselta Kaikki rakentamisen yhteydessä esiintyvät kuilut ja muut aukot, joihin henkilöt tai tavara saattaa pudota, on joko suljettava kansilla tai suojattava kaitein. Nojatikkaiden käyttö työalustana on kokonaan kielletty.

9 6.11 Palosuojelu 9 Urakoitsija on velvollinen kiinnittämään huomiota paloturvallisuuteen ja toimimaan vastuualueellaan niin, että tulipalon vaaraa ei synny. Lisäksi jokainen työntekijä on velvollinen noudattamaan viranomaisten antamia suojeluohjeita sekä työmaalla erikseen laadittuja ohjeita. Urakoitsijan on ennen työn alkua tehtävä erillinen selvitys palovaaraa aiheuttavista työvaiheista ja menetelmistä, rakennusaineista ja valmiista rakennusosista. Tulitöitä tekevillä työntekijöillä on oltava tulityökoulutus ja sen osoittamiseksi tulityökortti. Urakoitsija laatii ja luovuttaa tilaajalle luettelon kaikista työmaalla toimivista tulityökortin omaavista henkilöistä Melua aiheuttavat työt Urakoitsijan on erityisesti huomioitava meluntorjuntalaissa esitetyt vaatimukset meluavista töistä. Urakoitsija vastaa lain vaatimista ilmoituksista, jotka koskevat häiritsevää melua aiheuttavia tilapäisiä toimintoja Ympäristön suojelu ja öljyvahinkojen torjunta Urakoitsijalle kuuluu työstä johtuva ympäristön suojelu ja puhtaanapito. Työt on suunniteltava, järjestettävä ja valvottava siten, että urakasta ei ympäristölle aiheudu tarpeetonta haittaa tai vahinkoa. Työmaapölyn ennaltaehkäisemiseen on kiinnitettävä riittävästi huomiota. Pölyämistä voidaan vähentää mm. kastelulla. Urakoitsijan tulee huomioida omissa työmaasuunnitelmissaan työmaan alueella säilytettävät määräysten mukaiset öljy- ja polttoainesäiliöt sekä mahdolliset öljyvahingot ja niiden torjunta. Kaluston öljyvahinkojen torjuntaa varten tulee työmaalla olla riittävästi öljypuomeja tms suojavälineitä. Työssä on noudatettava ympäristöluvan määräyksiä. 7 TYÖSUOJELU 7.1 Työsuojeluorganisaatio Urakoitsijan työntekijät valitsevat työsuojeluvaltuutetun, joka hoitaa työsuojeluvaltuutetun tehtäviä ja osallistuu työsuojelukierroksiin. 7.2 Työsuojelusta vastaavat henkilöt Urakoitsijan on kirjallisesti määrättävä, esimiestasoinen suomenkielentaitoinen, työsuojelusta vastaava henkilö sekä hänelle varamies. Edustajan on oltava tavoitettavissa työaikana. Vastuuhenkilön muutoksista on ilmoitettava tilaajalle. 7.3 Tarkastukset Urakoitsijan tulee pitää omaan urakkaansa liittyvät tarkastukset säännöllisesti viikoittain. Tarkastuksista tulee laatia erilliset tarkastuspöytäkirjat, joihin merkitään kaikki puutteet, sovitaan tarkoin

10 10 kuka on vastuuhenkilö puutteiden korjausten osalta ja milloin todettu puute on korjattu. Tarkastuspöytäkirjat käsitellään viikkopalavereissa. Tarkastuskohteita voisi olla esimerkiksi; - Henkilötunnisteiden käyttö, veronumerotietojen paikkansapitävyys - Alueen ja työkohteen siisteys ja järjestys - Henkilökohtaiset suojaimet - Putoamissuojaus - Työmaaliikenne, liikenneväylät - Työkoneet, työajoneuvot - Kaivannot ja niiden täytöt / täyttöpenkat - Välivarastot / kulkutiet - Nosturit, nostolaitteet, nostoapuvälineet - Sähkölaitteet, sähkötyöt - Tulityöt - Palovartiointi ja sammutuskalusto - Valaistus pimeinä aikoina 8 KOHTEESSA ERITYISESTI HUOMIOITAVAA Turvallisen työskentelyn varmistamiseksi on välttämätöntä tuntea työkohteen riskit hyvin ja osata suojautua niiden varalta. Kokkolassa , Patrik Knutar

Tähän asiakirjaan on kerätty joukko projektin toteutukseen läheisesti liittyviä työmaa- ja työturvallisuusohjeita

Tähän asiakirjaan on kerätty joukko projektin toteutukseen läheisesti liittyviä työmaa- ja työturvallisuusohjeita 1 Kokkolan Satama Oy Hopeakiven Sataman kentän laajennustyöt 2015 Työmaan työturvallisuus- ja ympäristöliite 0 YLEISTÄ Tämä työturvallisuusliite on rakennustyön turvallisuudesta annetun valtioneuvoston

Lisätiedot

Liikelaitos Kokkolan Satama Syväsataman ajoneuvopesurin rakennustekniset työt 2014

Liikelaitos Kokkolan Satama Syväsataman ajoneuvopesurin rakennustekniset työt 2014 Liikelaitos Kokkolan Satama Syväsataman ajoneuvopesurin rakennustekniset työt 2014 1 Työmaan työturvallisuus- ja ympäristöliite 0 YLEISTÄ Tämä työturvallisuusliite on rakennustyön turvallisuudesta annetun

Lisätiedot

Vetelin kunta Kivihyypäntie Veteli. VETELIN KUNTA Työturvallisuusasiakirja Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus

Vetelin kunta Kivihyypäntie Veteli. VETELIN KUNTA Työturvallisuusasiakirja Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus VETELIN KUNTA Työturvallisuusasiakirja Kaskelan vesikattorakenteiden peruskorjaus TYÖMAAN TYÖTURVALLISUUSLIITE 0 YLEISTÄ Tämä työturvallisuusliite on rakennustyön turvallisuudesta annetun valtioneuvoston

Lisätiedot

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE SEINÄJOEN KAUPUNKI TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE 15.2.2016 Tämä asiakirja koskee Seinäjoen Kaupungin Törnävänsaaren sillan rakennustöitä. 1 (5) TYÖTURVALLISUUSLIITE 0. YLEISTÄ 0.1 TURVALLISUUSLIITTEEN

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Vetelinraitti. Kampelin kartano 1 Turvallisuusasiakirja

Kiinteistö Oy Vetelinraitti. Kampelin kartano 1 Turvallisuusasiakirja Kampelin kartano 1 Turvallisuusasiakirja 1.11.2017 Kampelin kartano 1 Työmaatoimintojen työmaaohje TYÖMAAN TYÖTURVALLISUUSLIITE 0 YLEISTÄ Tämä työturvallisuusliite on rakennustyön turvallisuudesta annetun

Lisätiedot

KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta KVR-URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230,

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 TURVALLISUUSASIAKIRJA

KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 TURVALLISUUSASIAKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI 31.1.2013 KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI 2(6) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2 Päätoteuttaja/päätoteuttajan tehtävät

Lisätiedot

Jokirannan koulu A-rakennus purku-urakka, Turvallisuusasiakirja, kokonaisurakka 1. YLEISTÄ Turvallisuusasiakirjan tarkoitus...

Jokirannan koulu A-rakennus purku-urakka, Turvallisuusasiakirja, kokonaisurakka 1. YLEISTÄ Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... TURVALLISUUSASIAKIRJA 16.10.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kyöstintie 4, 84100 Ylivieska Hanke: Jokirannan koulu A-rakennus purku-urakka Visalantie 5, 84100 Ylivieska

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 22.2.2019 Tilaaja: SASKY KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ RATAKATU 36 Hanke: TOIMISTOTILOJEN JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMÄT Asiakirjan versiopäivitykset 22.2.2019, Pertti Jalonen, Luotu turvallisuusasiakirja

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ. Turun kaupunki. Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut PL11 20100 TURKU

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ. Turun kaupunki. Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut PL11 20100 TURKU Turun kaupunki TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 1/5 Tilaaja: Turun kaupunki, Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut PL11 20100 TURKU TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ 1.1. Turvallisuusasiakirjan tarkoitus

Lisätiedot

TILAAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

TILAAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA BERNERIN HALLIN VESIKATTEEN UUSIMINEN TILAAJAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Laatija: Osmo Jauhiainen 1 (4) TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus Tämä turvallisuusasiakirja on

Lisätiedot

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI

KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Porvoon kaupunki KEVÄTLAAKSONKALLION ASE- MAKAAVA-ALUE 481, MASSAS- TABILOINTI Turvallisuusasiakirja KEVÄTLAAKSONTIE, NIITTYSYRJÄNTIE, PUISTOKÄYTÄVÄ 2 JA PUISTOKÄYTÄVÄ 6 Viite 1510017110 Versio URAKKALASKENTA

Lisätiedot

KOIVIKKO D, RIVITALON PERUSKORJAUS, KVR TURVALLISUUSASIAKIRJA

KOIVIKKO D, RIVITALON PERUSKORJAUS, KVR TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 KOIVIKKO D, RIVITALON PERUSKORJAUS, KVR TURVALLISUUSASIAKIRJA 3.5.2017 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 1.1. Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2. Turvallisuusasiakirjan laadinta ja ylläpito...

Lisätiedot

Polvijärven kunta. Kallioniementien peruskorjaus plv. 0-1323. Rakennussuunnitelma

Polvijärven kunta. Kallioniementien peruskorjaus plv. 0-1323. Rakennussuunnitelma Polvijärven kunta Rakennussuunnitelma 08.10.2013 Polvijärven kunta 2/8 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2. Turvallisuuskoordinaattori... 3 1.3. Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA KOLARIN KUNTA JÄNKÄNPAIKANTIEN MUUTOS

TURVALLISUUSASIAKIRJA KOLARIN KUNTA JÄNKÄNPAIKANTIEN MUUTOS KOLARIN KUNTA JÄNKÄNPAIKANTIEN MUUTOS 2019 2 1. YLEISTÄ... 3 1.1. N TARKOITUS... 3 1.2. PÄÄTOTEUTTAJA... 3 1.3. TILAAJAN YLEISET TURVALLISUUSOHJEET... 3 1.4. YHDYSHENKILÖT... 3 1.5. TYÖMAAN TURVALLISUUSSUUNNITTELU...

Lisätiedot

Kauppakeskus Paletin pysäköintialueen asfaltointiurakka

Kauppakeskus Paletin pysäköintialueen asfaltointiurakka Kauppakeskus Paletin pysäköintialueen asfaltointiurakka Turvallisuusasiakirja 10.6.2015 SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 2. TURVALLISUUSASIAKIRJAN LIITTYMINEN MUIHIN ASIAKIRJOIHIN 3 3. TURVALLISUUSASIAKIRJAN TIETOJEN

Lisätiedot

Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Pöytyän kunta Keskuskeittiö 1 Pöytyän kunta KESKUSKEITTIÖ TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Insinööritoimisto H. Kiiski Oy 20.12.2017 Pöytyän kunta Keskuskeittiö 2 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 YLEISTÄ 1.1 Työturvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT

GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT Tekninen keskus GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2(8) Sisältö 1. TAUSTAA 3 1.1 Lainsäädännön vaatimus 3 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 2 ERI OSAPUOLTEN TEHTÄVÄT

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA KAUHAJOEN KAUPUNKI URHEILUTIEN SILLAN rakentaminen kokonaisurakkana KAUPUNKI 2(7) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2 Päätoteuttaja 3 1.3 Töiden yhteensovitus 3 1.4

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8

Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8 1 / 6 Turvallisuusasiakirja Soveltuvin osin VNa 205/2009 8 Päällystystyöt 2019 HUITTINEN SEURAAVIA YHTEYSTIETOJA KÄYTETÄÄN VAKAVISSA ONNETTOMUUSTAPAUKSISSA: YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 MYRKYTYSTIETOKESKUS HUITTISTEN

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA LAPINLAHDEN KUNTA TURVALLISUUSASIAKIRJA JUUSTOLANTIEN PERUSKORJAUS Rakennustyöt 22.1.2019 JUUSTOLANTIEN PERUSKORJAUS 1. YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 1.2 Turvallisuuskoordinaattori Tämä

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017

IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017 Pohjolankatu 14 74100 IISALMI Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja 2017 2017 IISALMEN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3 1.3 Töiden

Lisätiedot

PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE TURVALLISUUSASIAKIRJA

PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE TURVALLISUUSASIAKIRJA 6.2.2015 PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE Tämä turvallisuusasiakirja on rakennustyön turvallisuudesta annetun Valtioneuvoston asetuksen Vna 205/2009 mukainen rakennustyön suunnittelua ja valmistelua varten

Lisätiedot

LIEKSAN ETELÄPÄÄN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLTOSUUNNITELMA TURVALLISUUSASIAKIRJA

LIEKSAN ETELÄPÄÄN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLTOSUUNNITELMA TURVALLISUUSASIAKIRJA LIEKSA LIEKSAN ETELÄPÄÄN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLTOSUUNNITELMA 7.6.2010 Lieksa 2/8 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Turvallisuuskoordinaattori... 3 1.3 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

KITTILÄN LUKIO JULKISIVUKORJAUS TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

KITTILÄN LUKIO JULKISIVUKORJAUS TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 28.2.2017 KITTILÄN LUKIO JULKISIVUKORJAUS TYÖ 1894 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 2 1.2 Päätoteuttaja... 2 1.3 Töiden yhteensovitus ja työsuojelu...

Lisätiedot

Työturvallisuusasiakirja. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työturvallisuusasiakirja. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työturvallisuusasiakirja Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 2(7) SISÄLLYSLUETTELO 1. 2. YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja... 3 1.3 Töiden yhteensovitus...

Lisätiedot

Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka. Päällystystyöt Turvallisuusasiakirja

Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka. Päällystystyöt Turvallisuusasiakirja Kauhavan kaupunki Yhdyskuntatekniikka Päällystystyöt 2019 Turvallisuusasiakirja 2 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA VANTAAN KAUPUNKI ULKOVALAISTUSTÖIDEN YLEINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA Vantaan kaupunki Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 1 1.1 YLEISEN TURVALLISUUSASIAKIRJAN TARKOITUS... 1 1.2 PÄÄTOTEUTTAJA... 1 1.3 TÖIDEN YHTEENSOVITUS...

Lisätiedot

KAALISTEN KAUPUNKI. Torin seudun kehittämishanke. Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE

KAALISTEN KAUPUNKI. Torin seudun kehittämishanke. Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE KAALISTEN KAUPUNKI Torin seudun kehittämishanke Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE 28.3.2012 SIsÄLLYSLUETTEL0 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus 1.2 Rakennuttaja,

Lisätiedot

YHTEINEN TYÖPAIKKA, aliurakointi ja ketjutus Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2015

YHTEINEN TYÖPAIKKA, aliurakointi ja ketjutus Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2015 YHTEINEN TYÖPAIKKA, aliurakointi ja ketjutus Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.2015 Vesa Ullakonoja ü työpaikalla on yksi työpaikan kokonaisuutta hallitseva eli pääasiallista määräysvaltaa käyttävä

Lisätiedot

RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

RAKENNUTTAJAN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 1/7 Julkisivujen ulkomaalaustyö Tilaaja: Rauman kaupunki Isännöintitoimisto Valtakatu 2 A, PL 104 26101 Rauma Hanke: Asuinrivitalon julkisivujen ulkomaalaustyö RAKENNUTTAJAN ASUINRIVITALO 4 HUONEISTOA

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 1(5) VANTAAN KAUPUNKI TYÖTURVALLISUUSLIITE No 53209 / 10 25.05.2014 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 2(5) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja Punkalaitumen kunta Tekninen toimi 22.3.2017 PUNKALAITUMEN KUNTA 2(6) Sisällys 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TURVALLISUUSASIAKIRJAN TARKOITUS...

Lisätiedot

28.9.2015. Mikäli tämän dokumentin vaatimuksista poiketaan, täytyy ne kirjata erikseen hankintasopimukseen.

28.9.2015. Mikäli tämän dokumentin vaatimuksista poiketaan, täytyy ne kirjata erikseen hankintasopimukseen. Turvallisuusohje 1 (5) 1 Turvallisuuden vähimmäisvaatimukset palveluntoimittajille Metsä Groupin tavoitteena on varmistaa turvallinen ja toimintavarma työympäristö joka päivä. Tavoite koskee niin Metsä

Lisätiedot

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

Neitsytmäen kunnallistekniikka

Neitsytmäen kunnallistekniikka S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A EURAN KUNTA Neitsytmäen kunnallistekniikka Turvallisuusasiakirja FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Turvallisuusasiakirja 1 (9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KITTILÄN YLÄKOULU Piha-alueet ja huoltotie

KITTILÄN YLÄKOULU Piha-alueet ja huoltotie Urakkaohjelman liite 1. KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KITTILÄN YLÄKOULU Piha-alueet ja huoltotie TURVALLISUUSASIAKIRJA 1(6) 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus Turvallisuusliite on Valtioneuvoston

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI. TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja TURVALLISUUSASIAKIRJA MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Päiväys 12.4.2018 Savonlinnan Vuokratalot Oy / Hilkanhaka 7 ja 8 purku-urakka Kuusniementie 17 B ja 19, 57600 Savonlinna Savonlinnan Vuokratalot Oy Puistokatu 13 57100 Savonlinna

Lisätiedot

KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN KATON KORJAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA

KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN KATON KORJAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA KIHNIÖN YHTENÄISKOULUN VANHAN OSAN KATON KORJAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA 22.2.2017 SUUNNITTELIJAT, ASIANTUNTIJAT 0 RAKENNUSKOHTEEN TIEDOT 0.1 Rakennuskohde ja -paikka Kihniön kunta, Kihniön yhtenäiskoulu

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA MULLINMÄENTIEN SILTA1 (7) HARJAVALTA 24.6.2013 MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILTA TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA MULLINMÄENTIEN SILTA1 (7) HARJAVALTA 24.6.2013 MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILTA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA MULLINMÄENTIEN SILTA1 (7) HARJAVALTA 24.6.2013 MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILTA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA MULLINMÄENTIEN SILTA2 (7) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJAN

Lisätiedot

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 28.12.2014 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jyrki Hämäläinen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus

Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus LAPINLAHDEN KUNTA pvm 4.1.2019 TEKNINEN OSASTO Asematie 4, 2.krs 73100 LAPINLAHTI Rakennuttajan turvallisuusasiakirjat Osa: Menettelyohjeet Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus 2 (5) SISÄLTÖ

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA VIRRAN ALISTUS SUUNTAPORAAMALLA 1 Turvallisuusasia kirjan soveltaminen Tämä turvallisuusasiakirja on tarkoitettu noudettavaksi Leppävirran kunnan vesihuoltolaitoksen tilaamassa suuntaporausurakassa,

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 13.5.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: Akaan kaupunki Myllytie 3 37800 Akaa Hanke: Arvo Ylpön vanhan kivikoulun lattioiden uusinta. TURVALLISUUSASIAKIRJA VERSIO 1.0 Sivu 2/8 1. YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 16.1.2015 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jesse Lindholm A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA METSÄNHOITOPALVELUT

TURVALLISUUSASIAKIRJA METSÄNHOITOPALVELUT Liite 4 TURVALLISUUSASIAKIRJA METSÄNHOITOPALVELUT 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja... 3 1.3 Töiden yhteensovitus... 4 1.4 Yhdyshenkilöt...

Lisätiedot

TILAAJAN TURVALLISUUSSÄÄNNÖT

TILAAJAN TURVALLISUUSSÄÄNNÖT PERHON KUNNAN PIHOJEN JA TEIDEN TALVIPUHTAANPITO 2015 2018 TILAAJAN TURVALLISUUSSÄÄNNÖT 1(4) URAKOITSIJOITA VELVOITTAVAT YLEISET TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT PERHON KUNNAN RAKENNUSURAKOISSA JA KUNNOSSAPITOTÖISSÄ

Lisätiedot

PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA

PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 Liite 5 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 Liite 5 1 YLEISTÄ... 1-1 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus... 1-1 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA (7) NAKKILA HARJAVALTA PÄÄLLYSTYSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA (7) NAKKILA HARJAVALTA PÄÄLLYSTYSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2017-2018 1 (7) NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017 2018 TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2017-2018 2 (7) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJAN

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 9.5.2017 TURVALLISUUSASIAKIRJA KYYHKYSENKATU 10 IMATRA Purku-urakka Laatija:Wise Group Finland Oy, Riitta Honkalammi Sivu 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 0 Yleistä 3 0.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 0.2 Päätoteuttajan

Lisätiedot

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä Turvallisuusasiakirja (Valtioneuvoston asetus 205 / 2009) 9.6.2010 Hannikaisenkatu 17

Lisätiedot

Työmaakohtainen perehdyttäminen rakennustyömaalla

Työmaakohtainen perehdyttäminen rakennustyömaalla Työmaakohtainen perehdyttäminen rakennustyömaalla Tarkoitus; Mikään työmaa ei ole identtinen! Jokaisella työmaalla omat erityispiirteet ja vaaratekijänsä Antaa työmaalle tulevalle henkilölle tietoa yleisistä

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012

TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012 TURVALLISUUSASIAKIRJA 29.2.2012 1(6) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja... 3 1.3 Töiden yhteensovitus 3 1.4 Yhdyshenkilöt... 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET

Lisätiedot

Varkaudenmäentien kunnallistekniikan rakentaminen

Varkaudenmäentien kunnallistekniikan rakentaminen EURAN KUNTA Varkaudenmäentien kunnallistekniikan rakentaminen Turvallisuusasiakirja Vitomittaus Oy 8.3.2017 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 2 1.2 Työsuojelusäädöksiä...

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 2 1.2 Päätoteuttaja 2 1.3 Töiden yhteensovitus 2 1.4 Yhdyshenkilöt 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET 3 2.1 Ylläpitoalue

Lisätiedot

Sisällys. Tekninen osasto

Sisällys. Tekninen osasto 81 1/8 Sisällys 1. RAKENNUSKOHTEEN TIEDOT... 2 1.1. Rakennuskohteet ja paikat... 2 1.2. Rakennuttaja... 2 1.3. Suunnittelijat... 3 2. YLEISTÄ... 3 2.1. Vastuu- ja yhteyshenkilöt turvallisuusasioissa...

Lisätiedot

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA

TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA URAKKAOHJELMAN LIITE Espoo Kaupunkitekniikka- liikelaitos 1130/02.08.00/2013 Rakentaminen 04.06.2013 TERÄSELEMENTTIAITOJEN JA -PORTTIEN ASENNUSURAKKA TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (7) Sisällysluettelo

Lisätiedot

HATTULAN YHTEISKOULU/LUKION VESIKATTEEN UUSIMINEN

HATTULAN YHTEISKOULU/LUKION VESIKATTEEN UUSIMINEN HATTULAN YHTEISKOULU/LUKION VESIKATTEEN UUSIMINEN TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA TYÖTURVALLISUUS JA YMPÄRISTÖASIAT 3.1 Yleistä Työturvallisuuteen liittyvät asiat ja työsuojeluorganisaatio on esitettävä työmaan

Lisätiedot

KAAKKURIN KAATOPAIKAN POHJOISOSAN PEITTOURAKKA

KAAKKURIN KAATOPAIKAN POHJOISOSAN PEITTOURAKKA KAAKKURIN KAATOPAIKAN POHJOISOSAN PEITTOURAKKA Turvallisuusasiakirja 1.0 16.5.2013 16.5.2013 1 (7) SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ... 2 2. TURVALLISUUSASIAKIRJAN LIITTYMINEN MUIHIN ASIAKIRJOIHIN... 2 3. TURVALLISUUSASIAKIRJAN

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Urakkaohjelman liite 1. KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto Utsunkulma, kadut TURVALLISUUSASIAKIRJA 1(6) 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus Turvallisuusliite on Valtioneuvoston päätöksen rakennustyön

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA PIRTTIKORVEN MAANLJITYSALUEEN KONETYÖT LIITE 2 1(8)

TURVALLISUUSASIAKIRJA PIRTTIKORVEN MAANLJITYSALUEEN KONETYÖT LIITE 2 1(8) 1(8) TURVALLISUUSASIAKIRJA PIRTTIKORVEN MAANLJITYSALUEEN KONETYÖT 2(8) Sisällysluettelo: 1 YLEISTÄ 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2 Työsuojelusäädökset 3 1.3 Rakennuttajan velvollisuudet 3

Lisätiedot

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki

Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA. Raision talvihoidon alueurakka Raision kaupunki Liite 3 TURVALLISUUSASIAKIRJA Raision talvihoidon alueurakka 2019 2022 23.5.2019 Raision kaupunki 2(7) TURVALLISUUSASIAKIRJA Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

Päivän teemat viranomaisnäkökulmasta

Päivän teemat viranomaisnäkökulmasta Päivän teemat viranomaisnäkökulmasta Tarkastaja Tuuli Harjunpää Lounais-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue 1 Päivän teemat: Perehdyttäminen ja yhteistoiminta rakennustyömaalla Putoamissuojaus

Lisätiedot

ALUEURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

ALUEURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 1/9 Tilaaja: Oriveden kaupunki Keskustie 23 35300 ORIVESI Hanke: Oriveden kaupungin aseman seudun talvikunnossapidon alueurakka 2017 2020 ALUEURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 2/9 SISÄLLYSLUETTELO:

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) Liikennevirasto Turvallisuusasiakirja, tie-, rata- ja vesiväylähankkeet, versio 20.8.2014 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: Yleinen

Lisätiedot

Pornaisten koulukeskus Koulutie PORNAINEN. Pääilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton TYÖTURVALLISUUSLIITE TYÖ

Pornaisten koulukeskus Koulutie PORNAINEN. Pääilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton TYÖTURVALLISUUSLIITE TYÖ Pornaisten koulukeskus Koulutie 4 07170 PORNAINEN Pääilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton uusiminen TYÖTURVALLISUUSLIITE TYÖ 13028 10.12.2014 13028 G0 0013 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 1 1.1 Turvallisuusliitteen

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja

TURVALLISUUSASIAKIRJA Päällysteurakan turvallisuusasiakirja LIITEASIAKIRJA 4 Hyvinkään kaupunki Päällysteurakan turvallisuusasiakirja Hyvinkään kaupunki SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus...3 1.2 Päätoteuttaja...3 1.3 Töiden yhteensovitus...3

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Vastaanottaja Sotkamon kunta Asiakirjatyyppi Työturvallisuusasiakirja Päivämäärä 27.1.2017 Viite SOTKAMON KUNTA VESIHUOLTOLAITOSTEN Päivämäärä 27.1.2017 Laatija Tarkastaja Kuvaus Teemu Heikkinen Juha Hämäläinen

Lisätiedot

Liite 6. Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella TURVALLISUUSASIAKIRJA

Liite 6. Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella TURVALLISUUSASIAKIRJA Liite 6 Yleisten alueiden aurausurakat Keskustan kehä alueurakka-alueella 2016 2018 TURVALLISUUSASIAKIRJA 9.8.2016 2/7 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Turvallisuusasiakirja 1/7 TURVALLISUUSASIAKIRJA URAKKALASKENTA-ASIAKIRJA 16066-011L 16066-011V 16066-011K Turvallisuusasiakirja 2/7 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus...

Lisätiedot

Loimaan Kaupunki Rakennuttamispalvelut ALASTARO. Janne Ilmalahti Rakennuttamisinsinööri

Loimaan Kaupunki Rakennuttamispalvelut ALASTARO. Janne Ilmalahti Rakennuttamisinsinööri Tilaaja: Loimaan Kaupunki Rakennuttamispalvelut 32440 ALASTARO Laatija: Janne Ilmalahti Rakennuttamisinsinööri Hanke: Uimahalli Vesihovin saneeraus Kuusitie 1 32210 LOIMAA Versio Sisältö Vaihe Päiväys

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Urakkaohjelman liite 1. KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto LEVIN YDINKESKUSTAN KADUT, KATUJEN LAATOITUS, ASFALTOINTI JA MUUT VIIMEISTELYTYÖT TURVALLISUUSASIAKIRJA 1(6) 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus

Lisätiedot

Tarvasjoen paloasema TYÖTURVALLISUUSLIITE URAKKAOHJELMAAN. Liite urakkaohjelmaan SISÄLLYSLUETTELO

Tarvasjoen paloasema TYÖTURVALLISUUSLIITE URAKKAOHJELMAAN. Liite urakkaohjelmaan SISÄLLYSLUETTELO Liite urakkaohjelmaan Tarvasjoen paloasema TYÖTURVALLISUUSLIITE URAKKAOHJELMAAN SISÄLLYSLUETTELO 0 YLEISTÄ... 2 0.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus... 2 0.2 Päätoteuttaja... 2 0.3 Töiden yhteensovittaminen...

Lisätiedot

Kunnallistekniikan yksikön turvallisuushallinnan tavoitteena on:

Kunnallistekniikan yksikön turvallisuushallinnan tavoitteena on: 1 (5) 1.2.2012 URAKOITSIJOITA VELVOITTAVAT YLEISET TURVALLISUUSKÄYTÄNNÖT LAHDEN KAUPUNGIN TEKNISEN- JA YMPÄRISTÖTOIMIALAN KUNNALLISTEKNIIKAN YKSIKÖN RAKENNUS- JA KUNNOSSAPITOTÖISSÄ 1. Yleistä Tässä asiakirjassa

Lisätiedot

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA 9.7.2014 Sivu 1/7 Tilaaja: RVLE kiinteistöyksikkö Niskapietiläntie 32 E 55910 Imatra Projekti: Onttola 2010R-00020.01, Ivalo 2010R-00041.01 Ivalon ja Onttolan ampumaratojen kehittäminen JAETUN URAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

Lisätiedot

HERMANNINSAARENKADUT, 1. VAIHE

HERMANNINSAARENKADUT, 1. VAIHE Porvoon kaupunki HERMANNINSAARENKADUT, 1. VAIHE Turvallisuusasiakirja Vaahterakalliontie, Albert Edelfeltin rantatie, Hermanninsaarentie Sisällys 1. Yleistä 1 2. Rakennuskohde 1 3. Työssä esiintyvät vaaratekijät

Lisätiedot

1 YLEISTÄ... 3 3 TYÖMAASUUNNITELMA... 8

1 YLEISTÄ... 3 3 TYÖMAASUUNNITELMA... 8 RHK Turvallisuussuunnitelmien laadinta 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSSUUNNITELMA... 4 2.1 Yleistä... 4 2.2 Junaturvallisuusasiat turvallisuussuunnitelmassa... 6 2.3 Rakentamista koskeva turvallisuussuunnitelma...

Lisätiedot

Järvenpään kaupungin KIVITYÖT 2013-2014

Järvenpään kaupungin KIVITYÖT 2013-2014 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus 11.2.2013 Järvenpään kaupungin KIVITYÖT 2013-2014 TURVALLISUUSASIAKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI 2(7) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Energia Oy 1 (6) TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1. YLEISTÄ 1.1 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJAN TARKOITUS Tämä turvallisuusasiakirja on rakennustyön turvallisuudesta annetun valtioneuvoston

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 1 2. VAARAA AIHEUTTAVAT RAKENNUSTYÖT... 3 3. RAKENNUSTYÖN SUORITUSVAATIMUKSIA... 3

SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 1 2. VAARAA AIHEUTTAVAT RAKENNUSTYÖT... 3 3. RAKENNUSTYÖN SUORITUSVAATIMUKSIA... 3 Mäntyharjun päiväkoti Turvallisuusasiakirja 1 / 5 SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ... 1 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 1 1.2 Päätoteuttaja... 2 1.3 Urakoitsijat... 2 1.4 Töiden yhteensovitus ja työsuojelu...

Lisätiedot

KITTILÄN YLÄASTE JULKISIVUREMONTTI YHDYSKÄYTÄVÄN JA TAVARAN VASTAANOTON KOHDALLA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

KITTILÄN YLÄASTE JULKISIVUREMONTTI YHDYSKÄYTÄVÄN JA TAVARAN VASTAANOTON KOHDALLA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 19.3.2015 KITTILÄN YLÄASTE JULKISIVUREMONTTI YHDYSKÄYTÄVÄN JA TAVARAN VASTAANOTON KOHDALLA TYÖ 1611 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 2 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA 6.2.2019 URJALAN KUNTA TURVALLISUUSASIAKIRJA Urjalan kunta / Tekninen palvelukeskus PL 33 31761 URJALA Hanke: Yli-Uotilan sivurakennus / Työtoimintakeskus maalausurakka Turvallisuusasiakirja:

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 3.4.2017 Sivu 1/8 Tilaaja: Iisalmen kaupunki / Tekninen toimiala PL 10 74101 IISALMI Hanke: Kauppis-Heikin koulun purku-urakka TURVALLISUUSASIAKIRJA Iisalmen kaupungin Toimitilat Pohjolankatu 14, 74100

Lisätiedot

Nivan yritysalueen pihan saneeraus

Nivan yritysalueen pihan saneeraus Nivan yritysalueen pihan saneeraus Sisällys 0.1 RAKENNUTTAJA... 3 0.2 TURVALLISUUSASIAKIRJAN LAATIJA... 3 0.3 KOHDE... 3 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus... 4 1.2 Toteutusmuoto ja päätoteuttajan

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Urakkaohjelman liite 1. KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto Koutamaantien alikulkukäytävä TURVALLISUUSASIAKIRJA 1(6) 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus Turvallisuusliite on Valtioneuvoston päätöksen

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAATOPAIKAN SULKEMINEN

HAAPAVEDEN KAATOPAIKAN SULKEMINEN HAAPAVEDEN KAATOPAIKAN SULKEMINEN Työturvallisuusasiakirja Menettelyohjeet Turvallisuussäännöt 12.3.2013 Vestia Oy p. (08) 410 8700 Vestianväylä 80 asiakaspalvelu@vestia.fi PL 66, 84101 Ylivieska www.vestia.fi

Lisätiedot

RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUS- ASIAKIRJA, TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET

RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUS- ASIAKIRJA, TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET RAKENNUTTAJAN TURVALLISUUS- ASIAKIRJA, TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET HATTULAN VANHAN KUNNANVIRASTON ALUE PURKU-URAKKA VAHANEN RAKENNUSFYSIIKKA OY Linnoitustie 5, 02600 Espoo 2 (7) Sisällys 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA

Lisätiedot

18.1.2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA KLAUKKALAN JALKAPALLOHALLIN TEKONURMIKENTTÄ. Puhelin

18.1.2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA KLAUKKALAN JALKAPALLOHALLIN TEKONURMIKENTTÄ. Puhelin TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 (6) TURVALLISUUSASIAKIRJA KLAUKKALAN JALKAPALLOHALLIN TEKONURMIKENTTÄ (09) 2500 2010 etunimi.sukunimi@nurmijarvi.fi TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

MAATILAN RAKENNUSTYÖMAAN TURVALLISUUSJOHTAMISEN TEKIJÄT. Hankkeeseen ryhtyvät

MAATILAN RAKENNUSTYÖMAAN TURVALLISUUSJOHTAMISEN TEKIJÄT. Hankkeeseen ryhtyvät MAATILAN RAKENNUSTYÖMAAN TURVALLISUUSJOHTAMISEN TEKIJÄT Hankkeeseen ryhtyvät Maatilan rakennustyömaa on yhteinen työpaikka Yksi kokonaisuutta hallitseva työnantaja Työpaikka, jossa toimii useampi kuin

Lisätiedot

KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA Tilaaja: Petterinkulma Oy Kirkonsalmentie12 74120 Iisalmi Hanke: Asuinkerrostalojen ikkuna- ja parvekeoviremontti Kannelkuja 4 AB Töyrykatu 4 CDE Töyrykatu 6 ABC Töyrykatu 6 DEF KOKONAISURAKAN TURVALLISUUSASIAKIRJA

Lisätiedot

Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu

Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu Espoon kaupungin 100 % omistama yhtiö Suomen toiseksi suurin kunnallinen vuokrataloyhtiö Kiinteistöjä 275 kpl Asuntoja 14.400 Asukkaita n. 32.000 Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Urakkaohjelman liite 1. KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto Ylä-Levin korttelin 1155 ja Lounaisrinteen korttelin 965 länsipuolen pysäköintialueet TURVALLISUUSASIAKIRJA 1(6) 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen

Lisätiedot

Turvallisuusliite. Laitilan kaupunki. Kaukolankodin astianpesulinjastotilan saneeraus

Turvallisuusliite. Laitilan kaupunki. Kaukolankodin astianpesulinjastotilan saneeraus Turvallisuusliite Laitilan kaupunki Kaukolankodin astianpesulinjastotilan saneeraus HANKE 3/ 2017 1. Yleistä Nämä ohjeet koskevat kohteen suunnittelijoita, urakoitsijoita ja rakennuttajan edustajia. Sen

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA

PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 14.1.2015 Sivu 1 (5) PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA Tekninen palvelukeskus 14.1.2015 Sivu 2 (5) 1 YLEISTÄ 1.1 Työturvallisuusasiakirjan tarkoitus Tämä työturvallisuusasiakirja

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSLIITE

TYÖTURVALLISUUSLIITE JOROISTEN KUNTA Mutalantie 2 79600 JOROINEN KIINTEISTÖ OY ENSON METSURITALOT Kisakuja 79600 JOROINEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 17.08.2013 Tämä työturvallisuusliite koskee seuraavia urakoita: Pääurakka (Rakennusurakka)

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1.2.2008 Sivu 1/7 Tilaaja: SY-Invest Oy Kalevankatu 56 a A 00180 Helsinki Hanke: KOY Köydenpunoja TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Sivu 2/8 KOY KÖYDENPUNOJA SISÄLLYSLUETTELO: 1. Yleistä...3 1.1. Turvallisuusasiakirjan

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA Työturvallisuusasiakirja TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA TALVIHOIDON HANKINTA TALVIKAUSILLE 2017/18, 2018/19 JA 2019/20 + OPTIOKAUDELLE 2020/21 Työturvallisuusasiakirja 1 (6) SISÄLLYSLUETTELO TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA...

Lisätiedot