CaseBook. Antti Materiaalinkäsittely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CaseBook. Antti Materiaalinkäsittely"

Transkriptio

1 CaseBook Antti Materiaalinkäsittely

2 Ratkaisut ja projektit hanskassa. Alusta loppuun. Materiaalitoiminnot ovat monessa yrityksessä keskeinen Näitä siirretään, Muovimurskeet Granulaatit menestystekijä. Niiden toteuttamiseen tarvitset kumppanin, joka osaa ja uskaltaa tarttua hankaliinkin haasteisiin. kuljetetaan, varastoidaan... Jauhemaiset aineet Elintarvikerakeet ja -jauhot Viljat Antti tarjoaa tehokkaat, taloudelliset ja luotettavat kokonaisratkaisut. Projektit hallitaan ja viedään läpi asian- Rakeet tuntemuk sella ja yli 60 vuoden kokemuksella. Anna Antin ratkaista Jauheet Nesteet Hakkeet ja lastut Pelletit Teollisuusrakeet Tämä Antin CaseBook kertoo muutaman esimerkin avulla, miten olemme ratkaisseet materiaalinkäsit telyn Kierrätysjäte Purut ja jauheet Nesteet ja lietteet ongelmia asiakkaidemme kanssa. Kuten huomaat, materiaalit, toimialat ja projektinhallinnan haasteet vaihtelevat monipuolisesti. Lista täydentyy koko ajan uusilla materiaaleilla. Kerro meille tarpeesi.

3 Antin Materiaalinkäsittelyn palvelupakettiin kuuluvat tuote- ja projektisuunnittelu, valmistus ja asennus. Aloitetaan siitä, että kerrot meille ongelman. Palvelut & tuotteet, jotka takovat tehoa materiaalinkäsittelyn koko ketjuun. Tuotevalikoima sisältää siilot, säiliöt, siirtolaitteet ja mekaaniset kuljettimet sekä Kongskilden pneumaattisten kuljetin järjestelmien lisäksi lukuisan joukon valvonta- ja hallintatekniikkaa materiaalien seurantaan ja valvontaan prosessin aikana. Pyydä meidät mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Se säästää meiltä molemmilta monta mutkaa, aikaa, vaivaa ja rahaa. Etsitään yhdessä ratkaisut erilaisten materiaalien siirtoon, kuljetukseen ja varastointiin. Antti vie projektit läpi, olipa kyseessä iso tai pienempi kohde. Saat suunnittelun, valmistuksen, tuotteet, palvelut ja asennuksen yhdestä ja samasta talosta.

4 Case: Rakeet Teemu Nieminen Projektipäällikkö Helsingin Energia Meidän pitää siirtää 5 tonnia pellettiä.

5 Helsingin Hanasaaren voimalaitos Sörnäisissä valmistaa energiaa sähkön ja lämmön tehokkaalla yhteistuotannolla. Kivihiilivoimala tuot - taa sähköä 220 MW ja kaukolämpöä 445 MW. Voimalaitoksessa alettiin polttaa myös pellettejä vuonna Kivihiilen poltto laitoksella vähenee, kun sitä täydennetään uusiutuvalla energianlähteellä. Pelleteillä tuotetaan kaukolämpöä. Pellettien varastointi alueelle oli haasteellista tilojen, sijainnin sekä kaupunki kuvan kannalta. Antin ratkaisu oli innovatiivisin ja myös edullisin Antti tarjosi laitokselle muista poikkeavan, uuden laisen ja innovatiivisen ratkaisun joka oli lisäksi laitokselle taloudellisin vaihtoehto. Ensimmäisenä valmistui pelletinpolton näkyvin osa, 25 metriä korkea varastosiilo. Siihen sopii 100 kuutiota pellettejä. Jos koepoltto onnistuu toivotulla tavalla, varastojen kapasiteetti voi jopa 10-kertaistua jatkossa aina tuhanteen kuutioon saakka. Antti suunnitteli ja räätälöi varastojen lisäksi laitokselle kuljetinratkaisun, johon kuuluvat ruuvikuljettimet ja elevaattori.

6 Case: Rakeet Heikki Rantanen Kehitysinsinööri Paccor Finland Oy Siiloja tuli 24, mutta näppärästi ne nousivat.

7 PACCOR on eurooppalainen, kuluttajapakkauksia ja niihin liittyviä palveluja tarjoava yritys. Sillä on tehtaita 12 Euroopan maassa. Ydinosaamista ovat pääasiassa elintarviketeollisuudelle toimitettavat teolliset pakkausratkaisut. PACCOR rakennutti Hämeenlinnaan uuden, elintarviketeollisuuden muovipakkauksia valmistavan tehtaan. Se on alalla harvinaisen iso investointi. Antille siilojen toimitus on historian suurin projekti muovipuolella. Antin osaaminen vakuutti yhtiön. PACCOR tilasi uuteen tehtaaseen neljä kierresaumattua ulkosiiloa ja peräti 20 sisäsiiloa. Siiloja tarvitaan paljon jo pelkästään muovirakeiden eri värien vuoksi. Kokonaispaketti ja Antin uskottavuus ratkaisivat valinnan Ulos sijoitettaviin 100 m 3 :n siiloihin tulee pakkausten raaka-ainetta, muovigranulaattia. Tuotannosta ylijäävä materiaali murskataan, ajetaan sisäsiiloihin ja kierrätetään. Kaikissa siiloissa on vaaka-anturit ja pinnanvalvonta. Toimitus oli poikkeuksellisen iso, ja projektilla kireä aikataulu. Suunnitelmat elivät matkan varrella, mutta kaikki onnistui ajallaan ja siilot nousivat sovitusti paikalleen. Asiakkaan mukaan suunnittelu oli joustavaa ja siilojen laatu kohdallaan. Antti oli PACCORille jo entuudestaan tuttu ja uskottava yhteistyökumppani. Se on toimittanut siiloja jo silloin, kun yhtiö tunnettiin vielä Huhtamäkenä.

8 Case: Kierrätysjäte Ville Rautiola Suunnittelupäällikkö Kuusakoski Oy Harvinainen materiaali vaati uniikin ratkaisun.

9 Lahti Energia tuottaa ja myy sähköä kaikkialle Suomeen sekä lämpöä jakeluverkkonsa alueella Lahteen ja ympäristö kuntiin. Yhtiön Kymijärven voimalaitos Lahdessa on tiettävästi maailman ensimmäinen kaasutusvoimalaitos, joka tuottaa sähköä ja kaukolämpöä kierrätetystä energiajätteestä. Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava teollinen kierrättäjä. Sen kierrätyspalveluihin kuuluvat purku palvelut, materiaalin keräys ja keräysastiat, käsittely ja hyötykäyttö sekä logistiikkapalvelut. Antti ratkaisi talven aiheuttamat ongelmat Antti toimitti Lahti Energian Kymijärven voimalaitokseen jätesiilon, josta kierrätetty energiajäte ajetaan kaatopaikalle. Siilon tilasi Kuusakoski Oy. Jalustan kanssa siilon korkeus on noin 17 m ja sen tilavuus on 250 m 3. Siilon mukana toimitettiin pinnanvalvonta, tasorakenteet, vaaka, lastauspalje, eristys ja verhous, vaipan ja pohjan lämmitys sekä suojarakennus lastaustasolle ja portaikkoon. Hienojakoinen, turvemainen materiaali (engl. fluff) virtaa huonosti. Siksi toimitukseen kuului myös tehokas, hydraulinen purkain. Siilon seinissä on 100 mm:n eristys ja 452 metriä lämmityskaapelia. Kuusakosken edustajan mukaan Antti-Teollisuuden siilon pystytys oli kokonaisuutena onnistunut projekti. Toiminta oli asiantuntevaa joka vaiheessa, aikataulu piti, ja työt sujuivat suunnitellusti.

10 Case: Jauheet Dynea on monikansallinen yritys ja johtava liimahartsien ja pinnoitteiden toimittaja. Yhtiöllä on 35 tuotantolaitosta 22 maassa. Antti on tehnyt yhtiön kanssa pitkään monikansallista yhteistyötä. Suomessa Dynea toimii Joroisissa, Haminassa ja Kiteellä. ZAO Metadynea on suomalaisen Dynea Oy:n ja venäläisen JSC Metafraxin yhteisyritys Venäjällä. Antti vei pölyt pois tehtaasta Dynean Joroisten tehtaan tavoitteena oli säästöjen ja kilpailuedun saavuttaminen. Pölyävälle puujauholle löytyi ratkaisu: kaksi 120 m 3 :n siiloa, kuljettimet ja täyttölinja. Siiloihin varastoidaan puujauhoa ja tärkkelystä. Joroisiin on jo toimitettu siiloja moneen otteeseen. Täydentävä projekti sujui hyvin. Asiakas on tyytyväinen tuloksiin ja Antin toimintaan. Antilla paras tekninen vientiratkaisu Venäjällä Orehovo Zuevon kaupungissa Venäjällä toimiva Karbodinin tuotantolaitos tarvitsi kestävän siilon urean säilytykseen. Päävastuu koko laitoksen teknisestä uudistuksesta oli Dynean norjalaisella toimipisteellä. Asiakkaan edustaja piti Antti-Teollisuuden teknistä ratkaisua ehdottomasti parhaana. Antin siilon sileä sisäpinta estää urean holvautumisen. Siilo on osa ratkaisua, jolla urea puretaan automaattisesti suoraan junavaunuista. Pitkä, vaativa ja mielenkiintoinen projekti sisälsi siilon ja purkulaitteen perussuunnittelun, mitoi tuksen ja yksityiskohtaisen räätälöinnin. Se huipentui 500 m 3 :n siilon toimitukseen osina työmaalle ja siilon asennukseen.

11 Markko Takkinen Kaupallinen johtaja Antti-Teollisuus Oy Projektiosaamista Joroisiin tai vaikka Orehovo Zuevoon.

12 Case: Nesteet Antti Virranniemi Toimitusjohtaja Kitkawood Oy Sahan tilat eivät riittäneet sammutusveden altaille.

13 Kuusamossa toimiva Kitkawood Oy on erikoistunut pieniläpimittaisten mäntytuotteiden sahaukseen. Yritys kuuluu Pölkky-konserniin. Kitkawood Oy:n sahalaitoksen alueella ei riittänyt tilaa sammutusveden altaalle. Ratkaisua paloturvallisuuden kehittämiseen oli haettava muualta. Turvallisuuden ja automaattisten sammutusjärjestelmien kehittäminen on sahoille oleellisen tärkeää. Vettä riittää vielä palokunnallekin Antti ratkaisi asian suunnittelemalla ja toteuttamalla sahan alueelle maanpäällisen säiliön automaattiselle sprinklerijärjestelmälle. Kierresaumasäiliön halkaisija on 10 metriä ja vaipan korkeus 13 metriä. Säiliöön sopii jopa 900 m 3 sammutusvettä, josta liikenee tarvittaessa 250 m 3 vettä palokunnalle alkusammutukseen. Erikois - koneet valmistavat moninkertaisen, vesitiiviin sauman. Säiliön vaipassa ei ole lainkaan ruuveja. Asiakas on tyytyväinen Antin tuotteisiin ja ratkaisuun, joka toteutettiin yhdessä sprinkleri järjestelmän toimittajan kanssa. Huolellinen suunnittelu oli tärkeä osa projektia: kokonaisratkaisuun kuului suunnittelu, osien valmistus ja asennus. Lisäksi säiliö eristettiin pakkasenkestäväksi, ettei vesi pääse jäätymään talvella.

14 Antti-Teollisuuden ratkaisut materiaalien varastointiin ja siirtoon. Varastointi Kuljettimet ja siirto Siilot ja säiliöt Muu tarjonta Antti-kuljettimet Kongskilde Ketju Elevaattori Ruuvi Pneumaattiset ratkaisut Poimintoja referensseistämme: Puu- ja metsäteollisuus, Sia Latgran, Latvia soveltuu erinomaisesti soveltuu rajoituksin Teollisuus & materiaalit Elintarvike- ja rehuteollisuus viljat rehut, rehukomponenetit jauhot, jauheet, pöly nesteet Puu- ja metsäteollisuus hake puru, lastu puupelletti jauhot, jauheet vesi (sprinklerilaitokset) Energiateollisuus hake puru, lastu puupelletti turve (palat, pelletti) biomassat ja -lietteet (nestemäinen) Kemianteollisuus jauhot, jauheet rakeet, pelletit, granulaatit Muoviteollisuus jauheet rakeet, pelletit, granulaatit muovikalvot muovituotteet Rakennus- ja rakennustuoteteollisuus jauhot, jauheet, hiekka rakeet, pelletit, granulaatit nesteet (vesi, lietteet) Antti-kierresaumasiilot ja -säiliöt Antti-siilot, hitsatut Antti-vaakaprofiilisiilo P Antti-vaakaprofiilisiilo PS Purkaimet, mekaaniset Purkaimet, fluidisointi Pinnanmittaus Punnitus Suodattimet, syklonit, pölynpoisto Eristeet ja verhoilu, lämmitys Ex-varusteet ja - tarvikkeet Ketjukuljetin KK250 Ketjukuljetin KK400 Elevaattori 50/130 Elevaattori 80/200 Elevaattori 180/380 Elevaattori 240/600 Ruuvi D Ruuvi U Pneumaattinen siirto Prosessimateriaalien käsittely Reunanauhan käsittely Pölynpoisto ja erottelu Lisää löydät sivuiltamme materiaalinkäsittely Kemianteollisuus, Lhoist Nordic AB, Kotka Turvallisuustekniikka, JPJ-Wood Oy, Korkeakoski Energiateollisuus, S-ryhmän logistiikka keskus, Sipoo

15 Case X, sinun yrityksessäsi: Minkälaisen tehtävän sinä annat Antin ratkaistavaksi? Markko Takkinen Kaupallinen johtaja Samu Jalonen Myynti-insinööri Anne Passi Myyntiassistentti

16 A N T T I M A T E R I A A L I N K Ä S I T T E L Y ANTTI-TEOLLISUUS OY Antti Materiaalinkäsittely, myynti ja tuotanto Koskentie 89, KANUNKI p

Antti-Teollisuus Oy:n asiakaslehti 2012. Kantti. Pelletti taipuu pölypolttoon. Trendinä monipolttoainejärjestelmät. Antti kehittää biosovelluksia.

Antti-Teollisuus Oy:n asiakaslehti 2012. Kantti. Pelletti taipuu pölypolttoon. Trendinä monipolttoainejärjestelmät. Antti kehittää biosovelluksia. Antti-Teollisuus Oy:n asiakaslehti 2012 Kantti 5 Pelletti taipuu pölypolttoon. Trendinä monipolttoainejärjestelmät. Antti kehittää biosovelluksia. Pääkirjoitus Anna Antin ratkaista. Euroopan talous nikottelee

Lisätiedot

Alk. m 2. juva.fi. menestyksen paikka. Ota osasi 6 miljoonan kävijän asiakasvirrasta! Liiketontit. Etelä-Savo Lokakuu 3/2010

Alk. m 2. juva.fi. menestyksen paikka. Ota osasi 6 miljoonan kävijän asiakasvirrasta! Liiketontit. Etelä-Savo Lokakuu 3/2010 www.mustekolmio.fi YRITYSMAAILMA 1 muste- & lasertäyttöpalvelut AUKIOLOAJAT: MA-PE 9-16 Nyt auki myös lauantaisin LA 10-14 Etelä-Savo Lokakuu 3/2010 Tuo tyhjentyneet mustepatruunasi tai laserkasettisi

Lisätiedot

Viinikkala. DB Schenker muuttaa uusiin toimitiloihin ja uudistaa prosessit

Viinikkala. DB Schenker muuttaa uusiin toimitiloihin ja uudistaa prosessit Suomen NetworkNro DB Schenker 2 2015 Viinikkala DB Schenker muuttaa uusiin toimitiloihin ja uudistaa prosessit viinikkala-teema 18 Mikko Palojoki, Rexel Finland: Logistiikan täsmällisyys ratkaisee. DB

Lisätiedot

www.ssi-schaefer.com Yrityslehti Ajankohtainen aihe vähittäiskauppa Kevät 2011/18 Schwab: Hyvä yhteispeli saa perheen pienimmät innostumaan

www.ssi-schaefer.com Yrityslehti Ajankohtainen aihe vähittäiskauppa Kevät 2011/18 Schwab: Hyvä yhteispeli saa perheen pienimmät innostumaan Kevät 2011/18 Yrityslehti Ajankohtainen aihe 2 Bestpractice 7 Yritysuutiset 23 vähittäiskauppa Tehokas maailma esillä CeMAT 2011 -messuilla Schwab: Hyvä yhteispeli saa perheen pienimmät innostumaan ECO

Lisätiedot

Jämtlannissa päätettiin ajaa biokaasulla

Jämtlannissa päätettiin ajaa biokaasulla Kainuun bioenergian teemaohjelman tiedotuslehti 15.4.2014 nro 13 Jämtlannissa päätettiin ajaa biokaasulla Elina Virkkunen Projektipäällikkö MTT Sotkamo Keskiruotsalainen Östersundin kunta Jämtlannissa

Lisätiedot

PAKKAUSRATKAISUT OIKEA PAKKAUS- MATERIAALI TAKAA TEHOKKUUDEN

PAKKAUSRATKAISUT OIKEA PAKKAUS- MATERIAALI TAKAA TEHOKKUUDEN ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Hyöty kierrätyksestä Miellytä asiakastasi - mahdollista kierrätys Kustannussäästöt Optimoi pakkaus - tehostat toimintaasi

Lisätiedot

TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS NRO

TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS NRO NRO 1 2014 Rexel Finland Oy:n asiakaslehti UUSI VALAISTUS ON TUONUT KOUVOLAN UIMAHALLISSA SÄÄSTÖÄ PERÄTI 73 %. Timo Mattila 4 14 TLT-CONNECTION URAKOI SEUTUVERKKOHANKKEITA 32 OMAKOTITALOSTA ENERGIAÄLYKÄS

Lisätiedot

Aspo. Vuosikertomus. luottamuksen arvoinen. Aspo Vuosikertomus 2009

Aspo. Vuosikertomus. luottamuksen arvoinen. Aspo Vuosikertomus 2009 Vuosikertomus 2009 Vuosikertomus 2009 Aspo Vuosikertomus 2009 Aspo Oyj PL 70, Lintulahdenkuja 10 00501 Helsinki Puhelin (09) 5211 Faksi (09) 521 4999 www.aspo.fi Aspo luottamuksen arvoinen Aspon vuosikertomus

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI lahden seudulle 1/2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI 14 TRENDI- VALAISIMET KIERRÄTETYSTÄ MATERIAALISTA 8 YRITTÄJYYDESSÄ ON NYT IMUA! Oma yritys teki unelmista totta. s. 7 Lahden kaupunkiseutu

Lisätiedot

TeollisuusPartneri. Kilpailukykyä uusista ideoista. Partnerit vahvistavat toisiaan. Kovaa ja turvallisesti merillä. Materiaalitehokkuus on

TeollisuusPartneri. Kilpailukykyä uusista ideoista. Partnerit vahvistavat toisiaan. Kovaa ja turvallisesti merillä. Materiaalitehokkuus on TeollisuusPartneri Näkemyksellisiä ratkaisuja teollisuuteen 3/2012 s www.siemens.fi/teollisuus Kilpailukykyä uusista ideoista Partnerit vahvistavat toisiaan Kovaa ja turvallisesti merillä Materiaalitehokkuus

Lisätiedot

Johdin. Asiakaslehti 2 2011. musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin. lahden rengasverkko vahvistuu

Johdin. Asiakaslehti 2 2011. musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin. lahden rengasverkko vahvistuu Asiakaslehti 2 2011 musiikkitalo vaatii luovuutta myös sähköurakointiin lahden rengasverkko vahvistuu flextube taipuu äärimmäiseen rasitukseen Johdin joulukuu 2011 24 Prysmian-konserni vahvempi kuin koskaan

Lisätiedot

4 LVISNet-mobiilipäätteet mahdollistavat tarviketilaukset. tukusta mistä vaan

4 LVISNet-mobiilipäätteet mahdollistavat tarviketilaukset. tukusta mistä vaan FINN-ID UUTISET AUTOMAATTISEEN TUNNISTUKSEEN PERUSTUVAT LOGISTIIKAN TOIMINNANOHJAUSRATKAISUT Finn-ID -uutiset nyt myös selailtavana verkkoversiona! 8 Mauste-Sallisen varastonhallintaratkaisu vähensi keräilyvirheitä

Lisätiedot

TUTUSTU ASKONALUEEN MONIPUOLISIIN YRITYKSIIN JA TILOIHIN LAHDEN SUURIN JA KASVAVIN YRITYSALUE

TUTUSTU ASKONALUEEN MONIPUOLISIIN YRITYKSIIN JA TILOIHIN LAHDEN SUURIN JA KASVAVIN YRITYSALUE TUTUSTU ASKONALUEEN MONIPUOLISIIN YRITYKSIIN JA TILOIHIN 2012 LAHDEN SUURIN JA KASVAVIN YRITYSALUE PÄÄ KIRJOITUS TORILLA TAVATAAN Askonalue kasvaa ja tiivistyy päivä päivältä ja vuosi vuodelta. Lahdessa

Lisätiedot

JÄTEHUOLTO ON AKTIIVISTA KUMPPANUUTTA USEAN ROBOTIN JÄRJESTELMÄ VIIKKIIN SUOMI KIERRÄTYKSEN KESKITASOA PALVELEVA LAHDEN YKSIKKÖ

JÄTEHUOLTO ON AKTIIVISTA KUMPPANUUTTA USEAN ROBOTIN JÄRJESTELMÄ VIIKKIIN SUOMI KIERRÄTYKSEN KESKITASOA PALVELEVA LAHDEN YKSIKKÖ NRO 1 TOUKOKUU 2013 SITA SUOMEN ASIAKASLEHTI USEAN ROBOTIN JÄRJESTELMÄ VIIKKIIN SUOMI KIERRÄTYKSEN KESKITASOA PALVELEVA LAHDEN YKSIKKÖ KIRSI-MARJA LEPO JA SINIKKA LIEHO, ONNINEN JÄTEHUOLTO ON AKTIIVISTA

Lisätiedot

VERTAILU. Teemu Pukki? KYLÄSSÄ NÄKKÄRITEHTAALLA Mitä kuuluu, Kaukolämpö vai maalämpö? Lähde mukaan roskapussin matkalle ANNIKAN LAJITTELUVINKIT KOTKAN

VERTAILU. Teemu Pukki? KYLÄSSÄ NÄKKÄRITEHTAALLA Mitä kuuluu, Kaukolämpö vai maalämpö? Lähde mukaan roskapussin matkalle ANNIKAN LAJITTELUVINKIT KOTKAN KOTKAN 1/2015 Kotkan Energian asiakaslehti VERTAILU Kaukolämpö vai maalämpö? KYLÄSSÄ NÄKKÄRITEHTAALLA Mitä kuuluu, Teemu Pukki? Lähde mukaan roskapussin matkalle ANNIKAN LAJITTELUVINKIT 1 Hyvässä iskussa

Lisätiedot

Nostaen & Taittaen. Logistiikkakeskus toimii vuorokauden ympäri. Hörmann tähtää huipulle yhä laajemmalla tuotevalikoimalla

Nostaen & Taittaen. Logistiikkakeskus toimii vuorokauden ympäri. Hörmann tähtää huipulle yhä laajemmalla tuotevalikoimalla Nostaen & Taittaen 1 2003 Nostaen & Taittaen on Mesvac Oy:n asiakaslehti 2 Mesvac purjehtii menestyksen 4 myötätuulessa. Autotalo Laakkonen Espoon ovissa kevätruuhkaa 5 Logistiikkakeskus toimii vuorokauden

Lisätiedot

Yhteistyöllä ideasta toteutukseen

Yhteistyöllä ideasta toteutukseen Yhteistyöllä ideasta toteutukseen YTM-Industrial Oy:n yleisesite Voitelu Teollisuuden kunnossapito Prosessitekniikka Palontorjunta Liikkuvan kaluston ratkaisut Mittaus, testaus ja työturvallisuus Vaimennustekniikka

Lisätiedot

UUDET HIENOT TILAT LIIKE- TOIMINNALLESI

UUDET HIENOT TILAT LIIKE- TOIMINNALLESI www.ruukki.fi UUDET HIENOT TILAT LIIKE- TOIMINNALLESI YKSIKERROKSISET KAUPPA- JA LOGISTIIKKARAKENNUKSET KAUPPA JA LOGISTIIKKA Ruukki on liike- ja logistiikkatilojen rakentamisen asiantuntija, joka hakee

Lisätiedot

Tarraserifin tuotteet opastavat uimareita Oulussa S.4. Kalvonäppäimistö säästää tilaa S.2. Kilpiä vuosikymmenten kokemuksella S.7

Tarraserifin tuotteet opastavat uimareita Oulussa S.4. Kalvonäppäimistö säästää tilaa S.2. Kilpiä vuosikymmenten kokemuksella S.7 Tekniseri Groupin asiakaslehti 01/2010 Kalvonäppäimistö säästää tilaa S.2 Kilpiä vuosikymmenten kokemuksella S.7 Tyyliä ja viihtyisyyttä teippauksilla S.4 Räätälöidyt eristeet elektroniikkaan S.7 Tarraserifin

Lisätiedot

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 2 YRITYSMAAILMA Gustavelund kutsuu Tuusulanjärven rannalle Onnistuneita kokouksia - unohtumattomia elämyksiä Kokoushotelli Gustavelund sijaitsee upealla paikalla Tuusulanjärven

Lisätiedot

GLOBAALIT HAASTEET ENERGIAINFO 2/10. tarjoavat myös onnistumisen iloa sivu 6

GLOBAALIT HAASTEET ENERGIAINFO 2/10. tarjoavat myös onnistumisen iloa sivu 6 ENERGIAINFO 2/10 GLOBAALIT HAASTEET tarjoavat myös onnistumisen iloa sivu 6 ONE METSO ONE ENERKEY sivu 7 ORIONILLA LÄÄKKEET ENERGIATEHOKKUUTEEN sivu 8 SÄHKÖMARKKINAT 2010 sivu 10 YHTEISPOHJOISMAINEN VÄHITTÄISMARKKINA

Lisätiedot

KOMPRESSORItekniikka OY ATLAS COPCO KOMPRESSORIT AB:N ASIAKASLEHTI 2/2014

KOMPRESSORItekniikka OY ATLAS COPCO KOMPRESSORIT AB:N ASIAKASLEHTI 2/2014 KOMPRESSORItekniikka OY ATLAS COPCO KOMPRESSORIT AB:N ASIAKASLEHTI 2/2014 KOMPRESSORItekniikka 2/2014 - Sisältö 3 Pääkirjoitus 4 Atlas Copcon vakuumiratkaisut teollisuusasiakkaile 7 Atlas Copco Rental

Lisätiedot

Uusia yritysalueita - Etelä-Pirkanmaalla on mistä valita

Uusia yritysalueita - Etelä-Pirkanmaalla on mistä valita Uusia ideoita, uutta teknologiaa, xxxx uusia osaajia VASKEn vuosijulkaisu 2011 - vuoden 2011 elinkeinovaikuttaja! Peatec kierrättää kumia polttoöljyksi Uusia yritysalueita - Etelä-Pirkanmaalla on mistä

Lisätiedot

RAKENTAMINEN & LOUHINTA

RAKENTAMINEN & LOUHINTA RAKENTAMINEN & LOUHINTA OY Atlas Copco louhintatekniikka ab:n asiakaslehti 1 / 2013 >>>Pääkirjoitus >>>Tässä numerossa rakentaminen & louhinta 1 / 2013 3 Atlas Copco 140 vuotta Tänä vuonna vietetään Atlas

Lisätiedot

selkeä visio valoisasta tulevaisuudesta vuosikertomus 2008

selkeä visio valoisasta tulevaisuudesta vuosikertomus 2008 selkeä visio valoisasta tulevaisuudesta vuosikertomus 2008 lupaus yhtiö ympäristö ihmiset liiketoiminta Yhtiön esittely 2 Liiketoiminta-alueet lyhyesti 4 Osakkeenomistajille 6 Sanomalehti- ja kirjapaperi

Lisätiedot

Käytetyt moottoriöljyt uudelleen

Käytetyt moottoriöljyt uudelleen UUSIA RATKAISUJA PUHDISTUKSEEN JA HUOLTOON s. 13 Käytetyt moottoriöljyt uudelleen raaka-aineeksi s. 12 Julkaisija Vahterus Oy Päätoimittaja Sari Kesälä Taitto Mainostoimisto Tekokuu Haastattelut Raija

Lisätiedot

PARMACO TILAT. Vuokraaminen on riskitöntä ja ennakoitavaa sivu 4. Tiloja teollisuuden tarpeisiin ONKALOn projektitoimisto laajenee sivu 8

PARMACO TILAT. Vuokraaminen on riskitöntä ja ennakoitavaa sivu 4. Tiloja teollisuuden tarpeisiin ONKALOn projektitoimisto laajenee sivu 8 PARMACO TILAT PARMACON SIDOSRYHMÄLEHTI 3 2013 Vuokraaminen on riskitöntä ja ennakoitavaa sivu 4 Sahanperän vuokrapäiväkodissa on hyvä olla sivu 6 Tiloja teollisuuden tarpeisiin ONKALOn projektitoimisto

Lisätiedot

PASSION IN CRANES Asiakaslehti 5-2012

PASSION IN CRANES Asiakaslehti 5-2012 PASSION IN CRANES Tuote-esittelyssä: SPARTAN siltanosturi ERIKKILA laajentaa siltanosturivalikoimaa SPARTAN ja SPARTAN+ siltanosturi tuoteperheillä CASET: Metson uudet tilat ja nostolaitteet Purso luottaa

Lisätiedot

LIITTYÄ KAUPPAKAMARIIN

LIITTYÄ KAUPPAKAMARIIN LIITTYÄ KAUPPAKAMARIIN 1 JOKAINEN KONTAKTI ON MAHDOLLISUUS Verkostoitumalla luot kontaktit alueen yrityspäättäjiin ja saat mahdollisuuksia löytää uusia asiakkaita, kumppaneita ja osaajia. 2 KEHITÄ OSAAMISTASI

Lisätiedot

T R I O T E C - T I E D O T E

T R I O T E C - T I E D O T E Numero 5 T R I O T E C - T I E D O T E Joulu 2010 Työntäyteinen vuosi takana, uusi edessä Myyntihenkilöstö Triotecin vuosi 2010 alkoi edellisen vuoden lopun viitoittamalla tiellä: syksy 2009 oli erittäin

Lisätiedot