KANNATTAA AINA. Ilma on ilmaista SÄÄSTÖ LÄMPÖ HELPPOUS YMPÄRISTÖ TURVALLISUUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KANNATTAA AINA. Ilma on ilmaista SÄÄSTÖ LÄMPÖ HELPPOUS YMPÄRISTÖ TURVALLISUUS"

Transkriptio

1 KANNATTAA AINA SÄÄSTÖ LÄMPÖ HELPPOUS YMPÄRISTÖ TURVALLISUUS Ilma on ilmaista Ilmalämpöpumppu Innova. Markkinoija Ahlsell Oy. Myynti valtuutetut jälleenmyyjäliikkeet kautta maan.

2 Ilma on ilmaista INNOVAN ILMALÄMPÖPUMPUT Innovan suunnittelun ja markkinoinnin toteuttaa Ahlsell Oy, joka toimii kaikissa Pohjoismaissa ja jolla on vankka kokemus lämpöpumppujen toiminnasta pohjoimaisissa olosuhteissa. Ahlsell Oy:llä on pitkät perinteet ja sen perusarvoja ovat turvallisuus, laatu ja osaaminen. Innova-tuotemerkkiä myyvät Suomen markkinoilla vakiintuneet jälleenmyyjät. Innovan ilmalämpöpumppu on helpoin tapa saada suuria säästöjä taloissa, joissa on suora sähkölämmitys. Lämpöpumppu on voimala, joka on talvivarusteltu ja suunniteltu erittäin kylmiin olosuhteisiin. Uusimman tekniikan, kuten kaukosäätimen lämpötila-anturin, ansiosta se tuottaa erittäin tasaisen lämpötilan koko huoneeseen. Kun haluat poissaollessasi vähentää lämmitystä, Innovan ylläpitolämmitystoiminto pitää lämpötilana +8 C.

3 INNOVA ILMALÄMPÖPUMPPU >> X90/120N >> H91/121N MIKÄ ON ALENTUNEET LÄMMITYS- KUSTANNUKSET LÄMPÖPUMPPU? Lämpöpumpun toimintaperiaate on sama kuin jääkaapilla. Lämpöä siirretään kaapista sen ulkopuolelle. Lämpöpumppu ottaa lämmön kalliosta, maaperästä tai ilmasta ja siirtää sen taloon. Kutakin kilowattituntia (kwh) kohti sähköä, jonka lämpöpumppu käyttää, saat moninkertaisen määrän lämpöenergiaa, joka vuorostaan vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia. Fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamisesta lämpöpumput ovat merkittävässä asemassa. 40 vuodessa talojen ja ostoskeskusten sähköiset lämpöpumput voisivat tuottaa 25 prosenttia koko lämmitystarpeesta: Sähkölämmittimillä varustetuissa kodeissa vaihto lämpöpumppuun säästää huomattavan summan rahaa. Nykyisin jopa suomalaista kotia saa lämmitysenergiansa ilmasta, kalliosta, maaperästä tai vedestä: Lämpöpumpun asentaminen kotiin on ympäristöteko, jolla vähennät omaa hiilijalanjälkeäsi sekä leikkaat lämmityskustannuksiasi.

4 INNOVA ILMALÄMPÖPUMPPU MIKSI ILMA-ILMA- LÄMPÖPUMPPU? Lämpöpumppuja ja -järjestelmiä on eri tyyppisiä. Jotkut järjestelmät edellyttävät suuria investointeja ja laajaa työtä kiinteistössä. Esimerkiksi maalämpöpumppu ottaa auringosta varastoitunutta energiaa metriä syvästä porausreiästä kallioperässä tai pintamaasta noin metrin pituisella keräysputkistolla. Molemmat maalämpötavat edellyttävät suuria töitä kiinteistössä ja maaperässä, ennen kuin asennus on valmis. Siksi ei ole yllätys, että nopeasti asennettavat ilmalämpöpumput ovat suosittuja. Ne on helppo asentaa, kiinteistöön ei tarvita muutostöitä ja hinta on kohtuullinen. Saat heti energiansäästöjä ja vähennät rakennuksen hiilijalanjälkeä. Lyhyesti sanottuna ratkaisu, joka sopii useimmille. Ilmalämpöpumput on suunniteltu täydentämään käytössä olevaa lämmitysjärjestelmää, ei korvaamaan sitä. Säästöjen suuruus määräytyy monesta tekijästä. Näitä ovat rakennuksen energiantarve, pohjapiirros ja maa jossa asutaan. Energiaviranomasten mukaan vuosittain voidaan säästää prosenttia lämmityskustannuksista (vesi ja sähkö pois lukien). Nykyisillä sähkönhinnoilla kyseessä on helposti suuret summat. On tärkeää, että lämpöpumppu selviytyy paikallisesta säästä. Innova on suunniteltu Pohjoismaihin ja antaa parhaat edellytykset hyviin säästöihin. Tutkimusten mukaan yhdeksän kymmenestä ilmalämpöpumpun omistajasta on melko tai erittäin tyytyväisiä laitteeseen. Lähes yhtä moni suosittelisi ilmalämpöpumppua eteenpäin. Lähes kaikkien vastaajien mielestä ilmalämpöpumppu on parantanut asumismukavuutta. Ilmalämpöpumpun tärkeimmät edut energiaviranomaisen mukaan: Vähäiset käyttökustannukset sähköön ja öljyyn verrattuna. Vaivattomuus. Ei sellaista kunnossapitoa kuten savupiipun nuohous tai tuhkien hävittäminen. Ei paikallisia päästöjä.

5 Ilma on ilmaista INNOVA ON SUUNNITELTU POHJOISMAIDEN OLOSUHTEISIIN

6 Sisäyksikkö sijoitetaan avoimeen tilaan. Vältä sijoittamista keittiöön tai makuuhuoneeseen. Sisäyksikkö sijoitetaan ylös seinälle. Ulkoyksikkö sijoitetaan lähelle sisäyksikköä. Ulkoyksikkö sijoitetaan vähintään 50 cm korkeudelle maasta. ILMA- VIRTAUS MAKUUHUONE SOVRUM MAKUUHUONE SOVRUM VARDAGSRUM OLOHUONE KODINHOITO- TVÄTT HUONE MAKUUHUONE SOVRUM KYLPYHUONE BADRUM ETEINEN HALL INOMHUSDEL SISÄYKSIKKÖ KEITTIÖ KÖK ULKOYKSIKKÖ UTOMHUSDEL SISÄÄNKÄYNTI ENTRÉ

7 INNOVA ILMALÄMPÖPUMPPU ILMALÄMPÖPUMPUN TOIMINTA Ilmalämpöpumppu sisältää ulko- ja sisäyksikön. Ulkoyksikkö siirtää lämpöä ympäröivästä ulkoilmasta kylmäaineen kautta. Lämpö siirtyy sisäyksikköön, josta se leviää talon sisätiloihin puhaltimen avulla. Järjestelmä voi myös parantaa sisäilman laatua, mikä Innovan tapauksessa on selvää, koska se on varustettu tehokkailla puhdistussuodattimilla. Lämpöpumpun hiljainen ja varma toiminta riippuu osittain ulkoyksikön kompressorista. Innova on varustettu korkealaatuisella kaksoisrotaatiokompressorilla, joka on toiminnassa hiljainen ja varma. Sen tärinätaso on pienempi ja suorituskyky parempi kuin tavanomaisissa rotaatiokompressoreissa. Lämmön ihanteellista jakautumista varten on rakennuksen pohjapiirustuksen oltava avoin. Sisäyksikkö tulee sijoittaa suurimpaan huoneeseen, ylös seinälle. Ulkoyksikkö sijoitetaan mahdollisimman lähelle sisäyksikköä, vähintään 50 cm korkeudelle maasta. Putkiston pitäisi kuitenkin olla vähintään 2-3 m pituinen. Liian lyhyet putket, kuten suoraan seinän läpi kulkevat, voivat aiheuttaa melua ja tärinää. Ilmalämpöpumpun asennus käy nopeasti. Taloon tarvitaan yleensä vain pieniä muutoksia. Asennukseen voi varata noin puoli päivää (Lähde: Ruotsin lämpöpumppuyhdistys). Asennuksen tekijän on oltava koulutettu kylmälaiteasentaja. Suomessa pätevyysrekisteriä pitää yllä Turvatekniikan keskus TUKES. Kahden männän ansiosta pyörintä on tasapainoisempaa kuin tavanomaisen yksimäntaisen. Tämä vähentää huomattavasti tärinän aiheuttamaa melua.

8 INNOVA ILMALÄMPÖPUMPPU HYVÄ TIETÄÄ KANNATTAA AINA COP (Coefficient of Performance) on energiatehokkuuden lyhenne. Toisin sanoen se on ilmoitetun tehon (lämpö, jonka pumppu antaa taloon) ja ottotehon (pumpun toimintaan kuluva sähkö) suhde. Nyt pääsemme lämpöpumpun todelliseen nerokkuuteen! Tyypillisen sähkövastuksen COP on noin 1. Jos syötät 1 kw lämmittimeen, saat saman verran lämpöä ulos. Lämpöpumpun lämmitysteho on sitä vastoin moninkertainen verrattuna siihen syötettyyn sähkötehoon. Syöttämällä esimerkiksi 1 kw tehon yksikköön saat 4 kw lämmitystehon taloon. Tällöin COParvo on 4. Innova on Pohjolan ilmastoon kehitetty ilmalämpöpumppu. Tämän laatutuotteen COP on jopa 5,1, ja se toimii tehokkaasti jopa ankarassa ilmastossamme. Se vähentää sähkölämmityksen kuluja, lämmittää talon ja vähentää ympäristön kuormitusta. Turvallinen sijoitus, joka on helppo asentaa. LIIAN LÄMMIN LIIAN LÄMMIN EI INVERTTERI- OHJAUSTA MUKAVA HALUTTU LÄMPÖTILA INVERTTERI- OHJAUS LIIAN KYLMÄ LIIAN KYLMÄ KÄYNNISTYS AIKA

9 Ilma on ilmaista Innova on varustettu invertteriohjauksella Kompressorin tehoa säädetään niin, että sisälämpötila pysyy samana ilman vaihteluita. Kun ulkolämpötila on matala kuten talvella, kompressori toimii suurilla nopeuksilla. Syksyllä ja keväällä nopeutta rajoitetaan niin, että vain lämpötilan ylläpitämiseen tarvittava teho tuotetaan. Innovan tehoalueet invertteriohjauksella on esitetty jäljempänä teknisissä tiedoissa. Invertterin lisäetuna on se, että vältytään suurilta käynnistysvirroilta. Tämän tekniikan tuloksena on tehokkaampi ja energiatehokkaampi toiminta.

10 INNOVA ILMALÄMPÖPUMPPU 2 VUODEN TAKUU Laadukkaan ja ammattimaisen asennuksen tekee valtuutettu jälleenmyyjä. Hankkimalla pumpun valtuutetulta jälleenmyyjältä varmistat, että säästösi ovat mahdollisimman suuret. VINKIT FAKTAA 2 vuoden takuu Innovan ilmalämpöpumput ovat korkealaatuisia, ja annamme niille kahden vuoden takuun. Kunnossapito ja varmuus Innova lämpöpumpuille on maanlaajuinen huoltoverkosto. Mökkilämmitys Ilmalämpöpumppu voi myös toimia +8 C lämmön ylläpitotilassa. Tämä sopii erityisesti loma-asuntoihin, jos talo on pitkän aikaa tyhjillään. Hiljainen toiminta Innovan lämpöpumput on varustettu kaksoisrotaatiokompressorilla, joka on hiljainen, tuottaa vähän tärinää, on energiatehokas ja sillä on pitkä käyttöikä. Tasainen lämpötila sisällä Kaukosäätimen huonetunnistin säätelee lämpötilaa säätimen sijoituspaikan mukaan eikä pelkästään sisäyksikön välittömässä läheisyydessä. Jäähdytys kaupan päälle Lämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena. Erinomainen apu, kun helleaalto iskee. Järjestelmä tuottaa sekä jäähdytyksen että lämmön. Innova on hiljainen ja varmatoiminen kaksoisrotaatiokompressorin ansiosta. Turvavarustettu erittäin kylmiin olosuhteisiin. Ylläpitolämmitystoiminnon ansiosta Innova vähentää sähkönkulutusta entisestään, kun olet poissa. Innova tuottaa tasaisen lämpötilan koko huoneeseen kaukosäätimen ainutlaatuisen lämpötilatunnistimen avulla. Ilmalämpöpumpun asentaminen taloon on ympäristöteko. Voit tehostaa sitä ostamalla uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua ympäristösähköä. Innova on Pohjoismaiden ilmastoon kehitetty ilmalämpöpumppu. Korkealaatuinen tuote, joka toimii varmasti ja turvallisesti jopa ankarassa ilmastossa. Luotettava laite, joka säästää ympäristöä, vähentää sähkölaskua merkittävästi ja lämmittää talosi vuosikaudet. Innovan ilmalämpöpumppu on helpoin tapa saada suuria säästöjä taloissa, joissa on suora sähkölämmitys.

11 Ilma on ilmaista >> X90/120N >> H91/121N INNOVA ILMALÄMPÖPUMPPU Tekniset tiedot Malli X90N X120N H91N H121N Lämmitysteho kw 0,5-5,0 0,5-5,5 0,72-4,8 0,72-5,5 Jäähdytysteho kw 0,4 -ä 3,7 0,4-4,1 0,7-4,4 0,7-4,5 COP*) 4,54 4,28 5,1 4,4 Jännite V/PH/Hz 240/1/50 240/1/50 240/1/50 240/1/50 Virrankulutus, lämmitys kw 0,11-1,45 0,12-1,49 0,15-1,4 0,19-1,7 Virrankulutus, jäähdytys kw 0,08-1,2 0,08-1,25 0,17-1,35 0,18-1,45 Ilmavirtaus m3/h Äänen painetaso sisäyksikkö db(a) /38/30/28 42/38/30/28 H/M/L/Qt Äänen painetaso sisäyksikkö db(a) nopeutta 42/36/34/32/28/24/21 43/36/34/32/28/24/22 Äänen painetaso ulkoyksikkö db(a) Kompressorin tyyppi Sanyo Twin Rotary Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kylmäaine / määrä g R410A/1300 R410A/1300 R410A/1300 R410A/1300 Testattu Intertek**) Ei Kyllä Ei Kyllä Mitat Sisäyksikkö L x K x S mm 872x283x x283x x292x X292X209 Ulkoyksikkö L x K x S mm 848x575x x575x x596x X596X378 Sisäyksikön paino kg Ulkoyksikön paino kg Etäisyys sisäkatosta mm * Nimellisarvo, sisälämpötila +20 C ja ulkolämpötila +7 C **) Intertek = SEMKO

12 Ilma on ilmaista INNOVAN ILMALÄMPÖPUMPUT Innovan suunnittelun ja markkinoinnin toteuttaa Ahlsell Oy, joka toimii kaikissa Pohjoismaissa ja jolla on vankka kokemus lämpöpumppujen toiminnasta pohjoimaisissa olosuhteissa. Ahlsell Oy:llä on pitkät perinteet ja sen perusarvoja ovat turvallisuus, laatu ja osaaminen. Innova-tuotemerkkiä myyvät Suomen markkinoilla vakiintuneet jälleenmyyjät. Innovan ilmalämpöpumppu on helpoin tapa saada suuria säästöjä taloissa, joissa on suora sähkölämmitys. Lämpöpumppu on voimala, joka on varustettu erittäin kylmiin olosuhteisiin. Uusimman tekniikan, kuten kaukosäätimen lämpötila-anturin, ansiosta se tuottaa erittäin tasaisen lämpötilan koko huoneeseen. Kun haluat poissaollessasi vähentää lämmitystä, Innovan ylläpitolämmitystoiminto pitää lämpötilana +8 C. BRR1502 Utgivning juli 2011 Lue lisää osoitteessa Pidätämme oikeuden muutoksiin rakenteessa ja teknisissä tiedoissa ilman ennakkoilmoitusta. Pidätämme oikeuden painovirheisiin.

Ilma-ilmalämpöpumppu on lisälämmityslaite, mutta laitteita löytyy myös päälämmittäjiksi. Ilma-vesilämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu

Ilma-ilmalämpöpumppu on lisälämmityslaite, mutta laitteita löytyy myös päälämmittäjiksi. Ilma-vesilämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu Johdanto Ilmalämpöpumppu hyödyntää ilman ilmaista energiaa. Melko pienellä investoinnilla voidaan vähentää lämmityskustannuksia melkein puolella. Ilma-ilmalämpöpumppu on lisälämmityslaite, mutta laitteita

Lisätiedot

Lähienergian valintaopas

Lähienergian valintaopas Lähienergian valintaopas Ilmalämpö Ilma-vesilämpö Maalämpö Aurinkolämpö ja -sähkö Energiavaraajat Ohjausjärjestelmät SISÄLLYSLUETTELO Parhaasta sopivaksi Yhä useampi suomalainen käyttää uusiutuvaa, paikallisesti

Lisätiedot

Ilmalämpöpumpun energiataloudellinen käyttö

Ilmalämpöpumpun energiataloudellinen käyttö Ilmalämpöpumpun energiataloudellinen käyttö Ilmalämpöpumpun hankinta Kun valitset ilmalämpöpumppua, harkitse valintakriteereitä. Tärkeintä on valita oikean tehoinen laite ja sijoittaa se toiminnan kannalta

Lisätiedot

LÄMPÖPUMPPU- AMMATTILAINEN

LÄMPÖPUMPPU- AMMATTILAINEN PALVELEVA ENERGIATALO H A N K I K E I I N TAT U RVA L LÄMPÖPUMPPU- AMMATTILAINEN Hankintaturvaliike-asiakaslehti syksy 2013 talvi 2014 Lämpöpumput kokonaispalveluna katselmuksesta "avaimet käteen"-asennettuna

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO LÄMPÖPUMPPUJEN VAIKUTUKSET SÄHKÖVERKKOLIIKETOIMINNAN KANNALTA

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO LÄMPÖPUMPPUJEN VAIKUTUKSET SÄHKÖVERKKOLIIKETOIMINNAN KANNALTA LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Teknillinen tiedekunta Sähkötekniikan koulutusohjelma Jussi Tuunanen LÄMPÖPUMPPUJEN VAIKUTUKSET SÄHKÖVERKKOLIIKETOIMINNAN KANNALTA Työn tarkastajat: Professori Samuli

Lisätiedot

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1

PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1 PIENTALON LÄMMITYSJÄRJESTELMÄT 1 Sisältö 4 Valitse harkiten 5 Lämmitysjärjestelmän vaihtaminen 6 Mihin energiaa tarvitaan? 7 Matalaenergia- ja passiivitalot yleistyvät 8 Toimiva kokonaisuus syntyy hyvällä

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Enervent Ilmanvaihtoratkaisut 2 Enervent Like a Breath of Fresh Air 3 Enervent tuo ulkoilman sisälle vielä puhtaampana ja raikkaampana Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden

Lisätiedot

Maalämpöpumpun ostajan opas

Maalämpöpumpun ostajan opas Maalämpöpumpun ostajan opas Sisällysluettelo Johdanto... 2 Mitä on maalämpö?... 3 Maalämmön soveltuvuus... 3 Miksi maalämpö?... 4 Säästö... 4 Esimerkki 1. Rintamamiestalo Vantaa... 4 Esimerkki 2. Uudiskohde

Lisätiedot

Lämpöä puhkuvat pumput

Lämpöä puhkuvat pumput 9-sarjan ilmalämpöpumput Lämpöä puhkuvat pumput Vertailu 48 Rakennusmaailma 5E/2010 AOYS09LDC Nordic Inverter 9FR-N N09SQ/S09SQU Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VAH Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZJX-SA

Lisätiedot

Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta

Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta Jari Lehtinen Lämpövinkki Oy 19.12.2013 Sisältö Miksi lukisit tämän oppaan?... 2 Maalämmön toimintaperiaate... 2 Miten maalämpöpumppu toimii?... 3 Lämpöpumpun tehon

Lisätiedot

nousu, lattialämmityksen yleistyminen kuin pumppujen kehittyminen. Lämmön keräämiseen tarvitaan sähköä.

nousu, lattialämmityksen yleistyminen kuin pumppujen kehittyminen. Lämmön keräämiseen tarvitaan sähköä. Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta auringon lämpöä. Maalämmöllä on lämmitetty pientaloja 1970-luvun puolivälistä lähtien, ja lämmitystapa on kasvattanut suosiotaan 2000-luvulle

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPUT LYHYT OPPIMÄÄRÄ K= KYSYMYS V= VASTAUS

ILMALÄMPÖPUMPUT LYHYT OPPIMÄÄRÄ K= KYSYMYS V= VASTAUS ILMALÄMPÖPUMPUT LYHYT OPPIMÄÄRÄ K= KYSYMYS V= VASTAUS K: Miten valitsen oikean tehoisen ilmalämpöpumpun talooni? Meillä on 105 m2 omakotitalo, jossa on suora sähkölämmitys. V: Ensin kannatta miettiä, kumpi

Lisätiedot

ÖLJYLÄMMITYKSEN KORVAAMINEN MAALÄMMÖLLÄ PIENTALOISSA

ÖLJYLÄMMITYKSEN KORVAAMINEN MAALÄMMÖLLÄ PIENTALOISSA LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Teknillinen tiedekunta Energiatekniikan koulutusohjelma BH10A0201 Energiatekniikan kandidaatintyö ja seminaari ÖLJYLÄMMITYKSEN KORVAAMINEN MAALÄMMÖLLÄ PIENTALOISSA Työn

Lisätiedot

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu

LÄMMIN TALO. Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu LÄMMIN TALO Ecodan Next Generation uuden sukupolven ilmavesilämpöpumppu Tämän takia Ecodan Next Generation lämpöpumppu on ilman muuta oikea lämmitysvalinta taloosi: Omaa tuotekehitystä oleva lämmitysvaraaja

Lisätiedot

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN JÄMÄ STAR RST 6 kw maalämpöpumput integroidulla käyttövesivaraajalla JÄMÄ STAR 6-7 kw maalämpöpumput

Lisätiedot

SITÄ ON ILMASSA NIBE VALINTAOPAS PIENTALOJEN ILMA/VESILÄMMITYS

SITÄ ON ILMASSA NIBE VALINTAOPAS PIENTALOJEN ILMA/VESILÄMMITYS SITÄ ON ILMASSA NIBE VALINTAOPAS PIENTALOJEN ILMA/VESILÄMMITYS NIBE Uplink Missä ja milloin vain NIBE Uplink on nopea, helppokäyttöinen ja tehokas palvelu, jolla seuraat ja ohjaat NIBE lämmitysjärjestelmäsi

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Hinnasto 2015 Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Hinnasto 2015 Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Hinnasto 2015 Ilmanvaihtoratkaisut SISÄLLYSLUETTELO PERUSILMANVAIHTOLAITTEET 4 Ilmanvaihtolaitteet MD-ohjausjärjestelmällä 5 Ilmanvaihtolaitteet ECC-ohjausjärjestelmällä 8 HP

Lisätiedot

SUUNNITTELU- JA ASENNUSOPAS LÄMPÖPUMPUT LÄMMITYSTÄ JA KÄYTTÖVEDEN KUUMENNUSTA VARTEN

SUUNNITTELU- JA ASENNUSOPAS LÄMPÖPUMPUT LÄMMITYSTÄ JA KÄYTTÖVEDEN KUUMENNUSTA VARTEN SUUNNITTELU- JA ASENNUSOPAS LÄMPÖPUMPUT LÄMMITYSTÄ JA KÄYTTÖVEDEN KUUMENNUSTA VARTEN Vuorovaikutteinen suunnittelutuki löytyy osoitteesta: www.dimplex.de/fi/ammattilaisille/onlinesuunnittelija Seuraavien

Lisätiedot

Energiatehokkaat LÄMMITYSRATKAISUT. Maalämpö. Ilmanvaihto. Radiaattorit.

Energiatehokkaat LÄMMITYSRATKAISUT. Maalämpö. Ilmanvaihto. Radiaattorit. Energiatehokkaat LÄMMITYSRATKAISUT Maalämpö. Ilmanvaihto. Radiaattorit. Kaksi energiatehokasta TAPAA lämmittää taloasi jopa ilmanvaihdolla Haluatko korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi lämpöpumpulla?

Lisätiedot

Asiantuntijamme auttavat ja neuvovat mielellään tarkemmin lämmitysratkaisusi yksityiskohdissa.

Asiantuntijamme auttavat ja neuvovat mielellään tarkemmin lämmitysratkaisusi yksityiskohdissa. Tietoa Maalämmöstä Maalämpö on lisännyt suosiotaan talojen lämmitysratkaisuna. Maalämpö on maaperään sitoutunutta auringon lämpöenergiaa, joka pumpataan ylös kiinteistöön tuottamaan lämpöä ja lämmintä

Lisätiedot

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii?

Sisältö. Lukijalle 3. Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4. Yhteistyökumppanit. Toiveesta taloksi 6. Mitä hyvän talon tekeminen vaatii? Sisältö Lukijalle 3 Energiaa säästävä talo on hyvä talo 4 Energiatehokkaan kodin rakentamisen ei tarvitse maksaa enempää kuin tavallisen talon rakentamisen. Kysymys on viisaiden ja pitkäjänteisten valintojen

Lisätiedot

testi Test TESTIVOITTAJA LÄMPÖ- PUMPUT Omakotitalot+ pihanhoito

testi Test TESTIVOITTAJA LÄMPÖ- PUMPUT Omakotitalot+ pihanhoito testi LÄMPÖ- ФОТОГРАФИИ: PICTURE PRESS / MOXTER; OKAPIA; ALIMDI.NET / SCHAUHUBER ; MARUAN; ARCHIVBERLIN / R. HENNIG Energiaa maalämpöpumpulla Lämpöpumput Lämpöpumppu mahdollistaa maaperän maalämmön hyödyntämisen

Lisätiedot

Avaimet käteen. edulliseen. Joutsenmerkki. Suorasähköstä. maalämpöön. vain IVT-lämpöpumpuilla. -toimitus on IVT:n vahvuus 1/2010

Avaimet käteen. edulliseen. Joutsenmerkki. Suorasähköstä. maalämpöön. vain IVT-lämpöpumpuilla. -toimitus on IVT:n vahvuus 1/2010 1/2010 IVT Lämpöpumput Oy:n asiakaslehti pienrakentajille ja saneeraajille. www.ivt.fi Suorasähköstä edulliseen maalämpöön Joutsenmerkki vain IVT-lämpöpumpuilla Avaimet käteen -toimitus on IVT:n vahvuus

Lisätiedot

IVT 495 TWIN. Lämpöpumppu, joka antaa kaksinkertaisen tehon: lämpöä sekä poistoilmasta että maaperästä

IVT 495 TWIN. Lämpöpumppu, joka antaa kaksinkertaisen tehon: lämpöä sekä poistoilmasta että maaperästä IVT 495 TWIN Lämpöpumppu, joka antaa kaksinkertaisen tehon: lämpöä sekä poistoilmasta että maaperästä Suuremmat säästöt turvallisuutta tulevaisuutta ajatellen IVT on kehittänyt aivan uuden ja ainutlaatuisen

Lisätiedot

IVT Nordic Inverter 12 KHR-N

IVT Nordic Inverter 12 KHR-N IVT Nordic Inverter KHR-N Tehokkain ilmalämpöpumppumme. Uutuus! Matalampi ääni, parempi säästö ja markkinoiden paras turva. IVT Nordic Inverter KHR-N edustaa uutta entistä kehittyneempää ilmalämpöpumppu

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

Pemco Oy Mursketie 6, 15860 Hollola pemco@pemco.fi, 03-887 410

Pemco Oy Mursketie 6, 15860 Hollola pemco@pemco.fi, 03-887 410 Kattokasetit ja puhallinpatterit maalämmön jäähdytyskäyttöön Maalämmöstä on tullut jäähdytykseen erittäin mielenkiintoinen uusi mahdollisuus. Se tarjoaa lähes ilmaisen jäähdytysenergian, joka kannattaa

Lisätiedot

tehostaminen konesaleissa

tehostaminen konesaleissa 1 Suomi on monestakin syystä kiinnostava maa kansainvälisille konesaliyrityksille. Sähkö on eurooppalaisittain halpaa ja teknistä osaamista on riittävästi. Tietoturva on hyvällä tasolla ja sähköverkko

Lisätiedot

Hanki hallitusti maalämpöjärjestelmä

Hanki hallitusti maalämpöjärjestelmä Hanki hallitusti maalämpöjärjestelmä Maalämpöpumppu on suosituin uusien talojen lämmitystapa Suomessa. Kohti toimivaa kokonaisuutta Maalämpöpumppujärjestelmä tulee suunnitella kokonaisuutena. Huolellinen

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN UUTUUS ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU:

AINUTLAATUINEN UUTUUS ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU: ILPO Comfort POISTOILMALÄMPÖPUMPPU AINUTLAATUINEN UUTUUS ENEMMÄN KUIN LÄMPÖPUMPPU: PIENEMMÄLLÄ INVESTOINNILLA MAALÄMMÖN TEHO RAKENNUKSEN JA KÄYTTÖVEDEN LÄMMITYS POISTO- TAI TULO-POISTO -ILMANVAIHTO LÄMPIMÄN

Lisätiedot