TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 2/2007

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 2/2007"

Transkriptio

1 TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 2/2007 Steppiläinen 2/ Sebastian & Laura

2 2 Steppiläinen 2/2007 Sisällys: Hyvässä seurassa 3 Valmentautumisesta...4 Kuvia seurakilpailuista...6 Stepin historiaa...7 Puheenjohtajien tervehdyksiä...8 Kuvia kesän lattarileiriltä...9 Juniori vakio MM Kuvia Tapahtumien yöstä...12 Hervanta ROCK...13 Kuvia syksyn 2007 avoimista ovista...14 Ohjeita kilpailijoille v Yhteystiedot...17 Levikki: Uusin painos netissä Tiliyhteys: Tanssiurheiluseura Step ry. Sampo LY-numero: Taitto: Step ry. Viinikankatu Tampere Valokuvat: Seuran jäsenet ja seuran arkisto Steppiläinen ilmestyy kahdesti vuodessa. Step ry. verkossa:

3 Steppiläinen 2/ Hyvässä seurassa Tervehdys kaikille Hyvässä seurassa aikaansa viettäville Steppiläisille. Syyskausi on päässyt hyvään vauhtiin aktiivisen loppukesän jälkeen. Salilla oli ajoittain jo niin paljon väkeä samaan aikaan että ajatus isommista tiloista tai mahdollisista lisätiloista kävi väkisinkin mielessä. Eli tervetuloa kaikille uusille tanssiurheilun pariin tulleille vietettiin Vierumäellä erityistä Hyvä Seura päivää. Tämä on jo useamman vuoden ajan pyörinyt tapahtuma, jossa palkitaan urheilu- ja harrasteseuroja menestyksekkäästä työstä liikunnan ja hyvinvoinnin puolesta. Tänä vuonna liitto kutsui Stepin yhdessä Jyväskylän Tepikan ja Kajaanin Casamban puheenjohtajien sekä seurakehittäjä Leena Solanpään ja Teo Lait isen kanssa edustamaan Tanssiurheiluliitoa tuossa tapahtumassa. Perjantaina pidetyssä juhlagaalassa jaettiin alueellisia kannustuspalkintoja, joista yksi luovutettiin Casamballe merkityksellisestä toiminnasta omalla alueellaan. Näin pääs i tanssiurheilukin näkyville kaikkien jalkapallo-, jääkiekko- ja yleisurheiluseurojen joukossa. Pääpalkinnon sai Leppävirran urheilijat. Tässä yhteydessä on myös sopivaa onnitella kaikkia alkusyksyn kilpailuissa menestyneitä ja erityisesti niitä, jotka ovat sitkeästi käyneet kilpailemassa tavoitellen omaa parasta suoritustaan. Olemme ilahduttavasti saaneet luokkanousuista kertovia kirjeitä liitosta ja jokainen askel eteenpäin tassiuralla on aina lämpimien onnitteluiden arvoinen. Kaikkien yhteiset onnittelujuhlat pidetään itsenäisyyspäivänä pikkujoulun merkeissä. Hyvässä seurassa toimiminen vaat ii kaikkien yhteistä panosta viihtyvyyden ja kannustavan ilmapiirin luomiseksi etenkin nyt kun seuran tilat ovat kovassa käytössä. Muiden huomioiminen harjoittelun aikana sekä oleskelut ilan ja pukuhuoneiden siisteydestä huolehtiminen omalta osaltaan kuuluu hyvän seuralaisen perusasenteeseen. Muita Steppiläisten ominaispiirteitä voit lukea tästä lehdestä, johon on kerätty uusien juttujen lisäks i tuulahduksia menneiltä vuosilta. Rattoisia lukuhetkiä. Liikutaan yhdessä hyvässä seurassa!

4 4 Steppiläinen 2/2007 VALMENTAUTUMISESTA Steppiläinen 3/2001 Tämä on jatkoa sarjassamme valmentautumisen aakkosista. Jos aloitat vasta nyt, riittää ohjattuun valmennukseen osallistuminen. Säilytä tämä kuitenkin jatkoa varten ja käytä myöhemmin. Jos jo olet rutinoitunut kilpailija, herättää tämä ehkä joitakin ajatuksia. Vuosiympyrän laatiminen Piirrä vuosiympyrä. Ota esiin kilpailukalenteri ja sijoita vuosiympyrääsi kilpailut, joihin aiot osallistua. Sijoita siihen tiedossa olevat lomat, matkat, sukujuhlat joihin haluat osallistua yms. joka on poissa harjoitteluajastasi. Valitse päätavoitteesi kilpailuista ja myös pari sivutavoitetta matkalla menestykseen. Jos lomasi ei ole t iedossa, kannattaa vuosiympyrässä katsoa mihin se sopisi sijoittaa. Seuraavaksi sijoittele muutama lomajakso harjoittelusta. Pisin voisi olla pariviikkoinen päätavoitteen jälkeen ja pari voin viikon mittaista muihin sopiviin paikko ihin. Tämä on erittäin tärkeää jaksamisesi kannalta, valittuina aikoina et saisi edes haistaa tanssikenkää. Keskeneräiset asiat kypsyvät näinä aikoina mielessäsi, vaikeat osiot korjaantuvat ja mikä tärkeintä: motivaatio harjo itteluun kasvaa jälleen. Tämä vapaa on tärkeää myös parinsietokyvyn kannalta. Huomaa, että tämä on eri asia kuin loma työstä. Nämä voivat osua päällekkäin, mutta se ei mitenkään ole välttämätöntä. Jos olet ammattivalmennuksen piirissä, laita ylös valmentajien saapumispäivät. Miten nämä sijoittuvat kilpailuihisi ja harjoittelutaukoihisi sekä muihin lomiisi? Jos valmentaudut seuran valmentajien kanssa, laita ylös kohdat, joissa olisi hyvä saada valmennusta. Sovi sitten valmentajasi kanssa saadaksesi tunnit hyviin ajankohtiin. Mieti todellinen valmentautumistarpeesi - jo silloin kun valmennuspäiviä ei vielä ole valmiina tiedossakaan. Eräs vanha sanonta - för litet och mycket skrämmer allt pätee myös valmentautumiseen. Aika harvoin kukaan alivalmentautuu, sen sijaan ylivalmentautumista näkee tuon tuostakin.

5 Steppiläinen 2/ Sijoita ympyrääsi pisimmälle kilpailutyhjiölle peruskuntokautesi, jonka aikana hankit kuntoa muutenkin kuin tanssimalla. Sijoita myös muualle pitkin vuotta jaksoja kuntosi ylläpitämiseksi. Näihin laita esim. kävelyä, uintia, sulkkista, jalkkista, telinevoimistelua tms. yleishyödyllistä liikuntaa. Tästä enemmän toisena kertana. Hyödynnä mieluusti kaikki mikä on ilmaista. Sitä ovat esim. kävely, pyöräily, uiminen järvessä, marjastaminen, sienestäminen, mattojen piiskaaminen jne. Mitä maksaa, mistä rahat? Nyt sitten laske mitä suunnittelemasi lysti tulee maksamaan. Maksatko itse omista rahoistasi vai käytkö vanhempiesi kukkarolla? oletteko siinä tapauksessa sopineet pelisäännöistä? Aloita laskemalla laskuusi jäsen ja harjoittelumaksusi. Ellet maksa näitä, ei seurasi ole velvollinen ilmoittamaan sinua kilpailuihin ja silloin ei ole väliä muullakaan valmentautumisella. Sitten lisää kilpailujen osallistumismaksut ja matkakustannukset. Huomioi myös mahdollisesti tarvitsemasi majoitukset. Lisää sitten valmennuskustannuksesi. Maksavatko muut harjoituksesi jotain? ps. muista lisenssimaksu kerran vuodessa. Tarvitsetko uusia asuja ja kenkiä? Huomioi myös tästä tuleva lasku. Laske sitten yhteen koko roska. Paljonko se on jaettuna kuukaudelle, siis paljonko pitää säästää jokaikinen kuukausi, jotta suunnitelmasi voidaan toteuttaa? Onko jossain kohdissa kulunkihuippuja? Millo in pääset halvemmalla? Nyt sitten: KARSI POIS EPÄOLENNAINEN! Mieti, miten hankit rahat. Joillakin työtulot riittävät, muut voivat tehdä sesonkijuttuja, nuoret jakaa ilmaisjakeluita tms. Mitä o mavaraisempi olet, sitä realistisimmalle pohjalle harjoittelusi perustuu. On olemassa raja panostamisellekin. Jos panostaa yli varojensa, harjoittelee hullun lailla eikä edisty, päätyy lopulta roskakoppaan katkerana. Mitä enemmän juoksee kiinni menetettyä rahaa, sitä varmempaa myös on, että menestys antaa odottaa itseään. Mieti siis tilannettasi realistisesti ja satsaa sen mukaisesti ja tulet saamaan hyvän ja innostavan harrastuksen, joka antaa paljon eikä ota liikaa.

6 6 Steppiläinen 2/2007 Lopuksi pieni vinkki On myös olemassa sanonta: Anyone can do any amount of work provided it isn`t the Work he/she is supposed to be doing. (Kuka tahansa voi tehdä minkä hyvänsä määrän työtä edellyttäen ettei se ole sitä mitä työtä hänen tulisi tehdä.) Jos olet ottanut kasapäin valmennusta ja harjoitellut määrättömästi etkä edisty, silloin on kysymys kahdesta asiasta: olet ylivalmentautunut ja harjoitellut ihan muuta kuin mitä sinun piti harjoitella. Parempaa valmentautumisvuotta ! Stepin seurakilpailut Cat

7 Steppiläinen 2/ STEPIN HISTORIAA Steppiläinen , I. Sundholm Tanssiurheiluseura Step ry:n historia juontaa alkunsa Tampereen raittiusseura ry:n tanssiklubiin, joka perustettiin vuonna Tällä nimellä tanssiurheilua harrastettiin Tampereella vuoteen 1976 saakka. Alkuaikoina harjoituksia oli keskimäärin kahdesti viikossa ja ohjaajina toimivat mm. Åke Blomqvist ja Ilpo Salonen. Vuonna 1976 perustettiin Suomen tanssiurheiluseurojen keskusjärjestöksi Tanssiurheilun keskusliitto ry (sittemmin nimi muutettiin Suomen Tanssiurheiluliitoksi). Uuteen liittoon ei otettu kuitenkaan muita kuin tanssiurheiluseuroja jäseniksi, jolloin Tampereellekin tuli aiheelliseksi perustaa lajin erikoisseura. Tämän vuoksi järjestivät silloiset tanssin aktiivit Tikankokon alakerrassa kokouksen, jossa päätettiin Tanssiurheiluseura Step ry:n perustamisesta. Tämän jälkeen uusi yhdistys rekisteröitiin ja sen toiminta alkoi virallisesti vuonna 1977, joka oli seuran ensimmäinen varsinainen toimintavuosi. Perustamishetkellä seuraan liittyi 22 jäsentä. Seuran alkuaikojen valmennuksesta vastasivat aluksi ammattilaiset Pentti ja Alli Talvitie sekä Rolf ja Margit Olin. Kuitenkin heti alusta lähtien seura omaksui linjan, jonka mukaan se kouluttaa omia tamperelaisvalmentajia, joiden avulla valmennus hoidetaan mahdollisimman pitkälle. Pentti Talvitie Seuran kilpailutoiminta alkoi , jolloin ensimmäiset kilpailut järjestettiin Hämeenlinna, Lempäälä ja Tampere kolmiotteluna. Kilpailuihin osallistui Stepistä kolme paria. Menestyksestä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa. Tämän jälkeen seuran toiminta sekä jäsenmäärä ovat kasvaneet tasaisesti lajin suosion lisääntyessä Tampereella. Seuran toiminta onkin näkynyt voimakkaasti ulospäin vuosittain sadoissa eri esiintymis issä Pirkanmaan alueella, kilpailuissa ympäri Suomen sekä omissa kilpailuissa Tampereella. Seura on järjestänyt tamperelaisille myös lajin huipputilaisuuksia kuten mm. Pyynikin palloiluhallissa 1988 järjestetyt PM-kilpailut sekä useammat SM kilpailut.

8 8 Steppiläinen 2/2007 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 5v Steppiläinen 2/81 Tanssiurheiluseura Step täyttää kohta 5 vuotta. Perustavassa kokouksessa 29 pnä joulukuuta 1976 kahvila Tikankolon alakerrassa meitä oli paikalla 15 henkilöä. Tällä hetkellä jäsenmäärämme on yli 200 ja toiminnassamme on mukana vielä viisi henkilöä näistä perustavassa kokouksessa olleista. Voimme olla tyytyväisiä, jopa ylpeitä tästä kehityksestä! Voimme sanoa, että tanssiurheilu on saanut jalansijan Tampereella ja lähiympäristössä. Suuri yleisö ja päättäjätkin tietävät jo mitä tanssiurheilu on ja että tällainen tanssiurheiluseura toimii Tampereella. Olemme kaksi kertaa järjestäneet valtakunnalliset tanssiurheilukilpailut ja tarkoitus on tehdä kilpailuista vuosittainen tapahtuma Tampereella. Jotta sama myönteinen kehitys jatkuisi edelleen ja toimintamme kehittyisi, tarvitsemme paitsi innokkaita tanssiurheilun harrastajia myös muuten aktiivisesti toimintaamme osallistuvia jäseniä Jos sinulla on ideo ita tai toivomuksia, ilmo ita niistä esim. hallituksen jäsenille. Kehittäkäämme Steppiä yhdessä edelleen! Hille Virtamo PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS 10v Steppiläinen 3/86 Tanssiurheiluseura Step ry on tämän lehden ilmestyessä toiminut lähes kymmenen vuotta. Perustava kokous pidettiin Joitakin alkuaikojen aktiiveja on edelleen mukana. Heistä on erityisesti mainittava Hille Virtamo, joka oli seuran puheenjohtaja sen toiminnan viitenä ensimmäisenä vuotena. Myös Pirjo Jylhä on ollut likimain alusta asti mukana. Itse seuraan myöhemmin liittyneenä olen saanut sen käsityksen, että juuri ne ensimmäiset vuodet olivat vaikeimmat. Seuran jäsenmäärä oli pieni, eikä kilpatanssin asema yhtenä urheilulajina ollut muulle urheiluväelle selvä asia, kuten onneksi jo nyt alkaa olla. Hillen ja Pirjon lisäksi on konkareista mainittava Leena ja Juha Kanto sekä Heljä ja Jouko Leppälä, vaikka eivät olleetkaan ihan perustamassa seuraa. Nykyisin he kantavat vastuun Stepin tanssiurheiluvalmennuksesta kokeneina B-lajivalmentajina. Onneksi uudemmistakin jäsenistä on löytynyt nuoria, jotka ovat valmiit uhraamaan aikaansa seuran valmennustoimintaan. Arvostetut ammattivalmentajamme Alli ja Pentti Talvitie ovat luotsanneet seuran kilpatanssijoita ihan seuran syntyvaiheista asti. Uusille jäsenille tiedoksi, että Pentti Talvitie on Suomen Tanssiurheiluliiton, siis meidän oman liittomme monivuotinen valmennuspäällikkö.

9 Steppiläinen 2/ Toivotan Sinulle intoa ja menestystä tanssiurheilun parissa. Erityisesti tänä syksynä aloittaneet tahdon toivottaa tervetulleeksi mukaan! Älä ujostele, sillä juuri Sinä olet Stepin ja tanssiurheilun tulevaisuus. Mikon ja Adriennin lattarileiri Pekka Alanko

10 10 Steppiläinen 2/2007 Junioreiden vakiotanssien MM 2007 Iida Hilska Tämänvuotiset junioreiden vakiotanssien maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Moskovassa, 7. huhtikuuta. Suomea edustamaan lähetettiin kaksi paria: Jani Neulaniemi ja Jenni Torvinen Vaasasta ja Visa Moisio ja Iida Hilska Tampereelta. Lähdimme matkaan torstaina, 5.4, kolmen aikoihin päivällä. Jani ja Jenni tulivat kanssamme samalla junalla Helsinkiin. Perille päästyämme menimme syömään ja sitten odottamaan Jutta Markkasta sovitulle tapaamispaikalle. Jutta oli huoltajamme koko matkan ajan. Tavattuamme Jutan lähdimme etsimään junaamme. Juna oli venäläinen, ahdas ja hieman erilainen kuin suomalainen juna. Vessat olivat todella sotkuiset ja vesihana ei toiminut ihan suomalaiseen tapaan. Sitten meitä kohtasikin seuraava yllätys; meidät oli jaettu miesten ja naisten hytteihin, minkä ties imme etukäteen, mutta meidän hytissämme olikin Jennin, Jutan ja minun lisäkseni joku venäläinen mies. Hän onneksi puhui vähän suomea ja vaikutti ihan järkevältä. Matkustimme siis Moskovaan näin, koska hyttejä ei voinut enää vaihtaa. Yö junassa oli ihan kamala; junassa veti ja meidän hyttimme yläpuolella rämisi jokin pelti koko yön. Meidän piti myös täyttää henkilötieto- ja tullilappuja, jotka olivat venäjäksi. Onneksi hyttitoverimme auttoi meitä kääntämisessä. Päästyämme Moskovan rautatieasemalle, meitä vastassa oli mies jolla oli kyltti IDSF. Hän tuskin puhui englantia, mutta selvisi, että hän veisi meidät hoteliimme. Taksista katsottuna Moskova näytti paikka paikoin aika ankealta; talot olivat ränsistyneitä ja kulahtaneita. Oli s iellä toki muutamia hienompiakin rakennuksia. Hotelliimme matkustimme lähes tunnin liikenneruuhkan vuoksi. Kun lopulta pääsimme hotellille, odotimme huoneitamme hetken ja sen jälkeen majoituimme. Hotellikin oli hieman epäsiisti ja suihkusta tuli milloin sameaa, milloin kirkasta vettä, jos oli tullakseen lainkaan. Vaihdoimme vaatteet ja etsimme lupaavan näköisen venäläisen ravintolan. Tarjoilijat eivät puhuneet lähes ollenkaan englantia, ruokalistat olivat venäjäksi, joten Jutta tilasi meille tavallisesti pihvin tai broileria. Saimme syötyä edes vähän, mutta annokset olivat laatuunsa nähden huomattavan kalliit. Ravintolassa käynnin jälkeen kävimme kaupassa ostamassa eväitä seu-

11 Steppiläinen 2/ raavaa kisapäivää varten. Sen jälkeen tulimme takaisin hotellille ja Jutta loihti minulle ja Jennille upeat nutturat. Sitten lisäsimme viimeisen silauksen rusketusta ja menimme nukkumaan. Seuraavana päivänä kisamme alkoivat melko myöhään, mutta meille tuli silti kiire. Kävimme hotellin alakerrassa aamiaisella, mikä tosin oli lähes samaa laatua kuin edellisillan illallinen Aamiaisen jälkeen Jutta teki meille vielä meikit ja sitten kiirehdimme kisabussiin. Kisabussit olivat aivan täynnä ja siellä oli liikaa huoltajia ja vanhempia. Oli vähällä ettemme jääneet kyydistä. Kisapaikka oli suuri, vanha halli, jossa oli korkeat katsomot. Päästyämme kisapaikalle kävelimme metallinpaljastimen läpi ja käsilaukkuihimme katsottiin. Sen jälkeen suunnistimme pukuhuoneille. Koska kisabussi oli ollut lähes tunnin myöhässä, meille ei jäänyt paljon ylimääräistä aikaa, joten vaihdoimme heti kisavaatteet ja menimme MM-pareille varattuun lämmittelyyn. Ehdimme lämmitellä hieman, kun kisat jo alkoivat. Salissa ei ollut hirveästi katsojia ja tunnelma ei ollut kovin huikea. Siellä oli kuitenkin hieno tanssia; sali oli korkea ja siellä oli isot katsomot. Pareja oli paljon, 65, ja tanssimme viidessä erässä. Erien välillä katselimme muiden tanssia, kaikki olivat todella hyviä. Emme päässeet suoraan seuraavalle kierrokselle, vaan tanssimme kaikki redance-kierroksen. Sieltä pääsimme kaikki 48. parhaan joukkoon. Kolmannen kierroksen tanssittuamme oli tauko ja harjoitukset avausseremoniaa varten. Tauon loputtua saimme tulokset; olimme molemmat tippuneet 24. parhaan joukosta; Jani ja Jenni olivat sijoittuivat sijoille ja Visa ja minä sijoille Tauon jälkeiseen avausseremoniaan osallistuivat kaikki parit, vaikka o lisivatkin tippuneet 24. parhaan joukosta. Seremoniassa esiteltiin MM-parit ja pidettiin muutama puhe. Sen jälkeen vaihdoimme vaatteet ja menimme katselemaan kilpailuja. Katselimme kilpailut loppuun, mutta emme ehtineet nähdä palkintojen jakoa, koska meillä oli kiire junaamme. Menimme taksilla rautatieasemalle ja tällä kertaa matka kestikin vain 20 minuuttia. Meille jäi paljon aikaa vietettäväksi asemalla, mikä ei ollut lauantai-iltana paras mahdollinen paikka. Pääsimme kuitenkin onnistuneesti junaan ja matka sujui paljon edellistä paremmin. Aamulla Suomeen saapuessamme Jani ja Jenni jäivät pois jo Tikkurilassa, sillä he jatkoivat matkaa suoraan Englantiin. Me palasimme Jutan kanssa Helsinkiin ja sieltä takaisin kotiin Tampereelle. Jälleen oli kilpailukokemusta kasvatettu yhdellä ulkomaisella kilpailulla. Matka oli kaiken kaikkiaan hieno kokemus ja meillä oli oikeastaan todella mukavaa, vaikka välillä matka tuntui aivan toivottomalta.

12 12 Steppiläinen 2/2007 Tapahtumien yö

13 Steppiläinen 2/ ROCK, HERVANTA ROCK Steppiläinen 2/85 Kauniina maaliskuun alun päivänä järjestettiin Hervannan vapaaaikakeskuksessa Tampere Tanssii 85 tapahtuma. Eli siis tanssikilpailut. Oli yleistä A:ta, B:tä, C:tä, junioria sekä senioria, mutta ennen kaikkea rock`n rollia. Kyseessä olivat lajin ensimmäiset viralliset kilpailut. Ja kun näin lähellä Tamperetta oltiin ja Stepillä on runsaasti rock-pareja, oli seuran edustus vahva. Harrastajilla on sen verran ikää, että alle 18 v. sarjaan saatiin vain yksi pari kilpailemaan. Mari ja Nipa esiintyvätkin sangen edukseen. Yleiseen sarjaan saatiin jalkeille 8 paria. Kymmenen olisi ollut mahdollisuus, mutta valitettavien sairaustapausten takia kaks i paria joutui pysymään syrjässä. Tuskin nämä parit tästä lannistuvat vaan todennäköisesti pyrkivät näyttämään tulevaisuudessa taitonsa. Loppukilpailut alkoivat klo rockin osalta. Alkukilpailut ja karsinnat alko ivat jo Ennen kilpailujen alkua suoritettiin monenlaisia valmisteluja. Tytöt kävivät meikattavina. Pojat sentään välttivät tämän miehekkäästi. Verryteltiin ja venyteltiin. Pieni epäkohta oli verryttelyä varten soitetun rokin määrä. Se oli nimittäin todella nimellinen. Parempi kuitenkin vähänkin kuin ei ensinkään. Kun alkukarsintahetki oli koittamaisillaan, kerääntyivät Steppiläiset yhteen. Katsomoon asti konsultoinnin aihe ei selvinnyt, mutta oletettiin kyseessä olleen yhteishengen kohottaminen. Ilmeisesti lajin nuoruudesta johtuu, että tyylejä oli kovin monia. Kaikki parit eivät tuntuneet panevan painoa perusasioille kuten pojan pysymiselle paikallaan ja tanssisuunnille. Voitiinpa kuulla kommentteja, joiden mukaan joissakin pareissa poika liikkui kuin Kolumbus löytöretkillään ja tanssisuunnissa olisi ollut koko kompassillinen edustettuna. Stepin pareja ei tässä suhteessa pääse moittimaan. Esitykset olivat todella täsmällisiä. Steppiläisten menestys oli seuraava 2. Pasi ja Satu, 4 Kimmo ja Jaana sekä 5. Markku ja Pirjo. Satu ja Pasi valittiin toimittajien suosikkipariksi. he olivat jopa niin suosikkeja, että Kymmenen uutiset kertoivat heidän voittaneen Suomen Mestaruuden rocissa! No, ehkä ensi vuonna. Matti Leppänen

14 14 Steppiläinen 2/2007 Syksyn 2007 avoimet ovet kuvat: Kimmo Kinnunen Esiintymässä: Jouni & Milja Juho & Henna Arto & Janni Joni & Pia Jukka & Tarja

15 Steppiläinen 2/ SEURAKALENTERI Step ry:n syyskokous klo 19:00 Seurakilpailut klo 10:00 alkaen Seuran pikkujoulut tarkempi aikataulu luettavissa lähempänä tapahtumaa ilmoitustaululla Tervetuloa mukaan! LUOKKANOUSUJA Juha Mäkinen Tanja Mäkinen yleinen D -> C Arto Pajunen Janni Järvenpää juniori ll C lat -> B Huippulaadukkaat Ray Rose ja Supadance kilpatanssi ja harjoituskengät saat Stepin pikkusalin perällä olevasta kenkämyynnistä. Kauppa on avoinna sopimuksen mukaan. Soita Leena ja Juha Kanto. Tervetuloa!

16 16 Steppiläinen 2/2007 Ohjeita kilpailijoille vuodelta 1996 ILMOITTAUTUMIEN: Saapuessaan kilpailupaikalle, tanssipari ilmoittautuu kisajärjestäjälle maksamalla osallistumismaksun. Samalla he saavat kilpailunumeron. Tämän jälkeen on hyvä mennä tutustumaan pukuhuoneisiin ja viedä myös tavarat sinne. Pukuhuoneisiin ei kuitenkaan pidä jättää mitään arvotavaraa, sillä koskaan ei tiedä kuinka rehellistä väkeä pukuhuoneissa liikkuu... AIKATAULUT: Aikataulut kannattaa tarkistaa heti, sillä niihin on voinut tulla muutoksia peruutusten yms. johdosta. Myös kilpailun aikana voi tulla muutoksia aikatauluihin. KENKÄTARKASTUS: Kengät on näytettävä kenkätarkastuspisteessä. Kengän pohjien on oltava hyvässä kunnossa (kantalaput varsinkin), nahan on peitettävä koko pohja. Järjestäjiltä saa yleensä korjausvälineistöä mikäli puutteita esiintyy. LÄMMITTELY: Kilpalattia kannattaa käydä testaamassa heti kun on aikaa ja mahdollisuus. KARSINTA: Usein osallistujia on niin paljon, että tanssitaan useammassa erässä. Tällöin on oltava tarkkana, että menee oikeassa erässä lattialle. Kilpailun johtaja tai juontaja kuuluttaa parien numerot joiden vuoro on mennä lattialle. Tarkkana! KARSINNAN JÄLKEEN: Jää odottamaan tuloksia karsintakierrokselta. Joskus voi käydä niin, että tasarasteilla jatkoon ehdotetut joutuvat karsimaan uudestaan. On siis oltava valmiina menemään ylimääräisen kerran lattialle. KISAPAIKALLA: Edustetaan koko ajan paitsi itseä myös ja nimenomaan seuraa eli STEP- PIÄ! Kaikenlaista ylimääräistä metelö intiä, juoksemista, tyhmää käyttäytymistä yms. on vältettävä. Oman seuran pareja on tietenkin kannustettava ja sen tulee tapahtua äänekkäästi mutta asiallisesti. Juha ja Päivi

17 Steppiläinen 2/ Dance Factory Tanssiurheilukeskus Fitori Adrienn Lapset Nuoriso D-A lat Hannula Annamari Junnutoimikunta Helin Sarita Bailatino kids Jylhä Tuomas Nuorisoedustaja Kaasalainen Mikko Bailatino alkeet&jatko Kanto Johanna Lapset E vak Kolu-Lehto Maria Sihteeri Lackman Samuel, Päivi Aikuisten Step Lackman Laura Lasten Step Lehtonen Ilari Lapset E vak Leppälä Jouko, Heljä Aikuisten Step Lindgren Ari Puheenjohtaja Lindgren Satu, Ari Lasten tanssileikkikerho Liljeroos Laura Lapset E lat Mäkinen Terhi Markkinointivastaava Niemi Seppo Kilpailuyhdyshenkilö Ojakoski Risto Lapset E lat Reunavuori Jukka Nuori Suomi Saarinen Sebastian Lasten Step Seppänen Elina Bailatino alkeet&jatko Savikurki Eija Talousvastaava Tuokko Carola Aikuiset kilpailevat E-D, Aikuiset kilpailevat C-A

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

YRITTÄJIEN HYVINVOINTI

YRITTÄJIEN HYVINVOINTI YRITTÄJIEN HYVINVOINTI Yrittäjien työhyvinvointikysely 2013 tulokset 4.9.2013 Kati Huoponen, Mari Merilampi ja Jouni Vatanen TAUSTAA Kysely lähetettiin yli 10 000:lle Ilmarisen yrittäjäasiakkaalle Kyselyyn

Lisätiedot

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 Tiedotteen sisältö: 1. SYYSKAUDEN 2012 ALKAESSA 2 2.

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia Erotu joukosta Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia Arja Vartia Toimitusten resurssit Urheilutoimituksissa on yleensä viikonloppuisin vain muutama toimittaja Medioiden kustannuspaineet ovat

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat

Mäntsälän Voimistelijat 1 Mäntsälän Voimistelijat Jäsenkyselyn tulokset 2015 Vastaajia N=47 Harrastaja itse Huoltaja 6 henk 41 henk Harrastajan ikä Alle 7v 15 henk 7-10v 17 henk 11-13v 6 henk yli 13v 9 henk Mukana seurassa Alle

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa Aika 18 19.4.2015. Paikka Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu Kilpailun aikataulu: Lauantai 18.4.2015 klo 8.30 klo 10.30 klo 9.00 klo 10.30-12.30 klo 13.00 klo 19.10 Sunnuntai 19.4.2015 klo

Lisätiedot

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo 10.00 16.00. Liikennepuistossa järjestettiin ensimmäisen kerran koko perheen talvitapahtuma jossa ohjelmassa oli huskyvaljakkoajelua,

Lisätiedot

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan tehtävät: Ennen matkaa: -Palaverit järjestelyistä (liitto, mj-valmentaja, mahdolliset tukihenkilöt) -Maajoukkue leirillä esittäytyminen,

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan katsaus... 3 2. Toimitilat... 4 3. Jäsenistö... 5 4. Valmennus 5 5. Kilpailutoiminta... 5 6. Talkootoiminta... 6 7. Seuran hallinto... 6 8. Seuran

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Ottelukisat Porvoossa LAUANTAI 13.10.2012

Ottelukisat Porvoossa LAUANTAI 13.10.2012 Ottelukisat Porvoossa LAUANTAI 13.10.2012 KLO 09.00 19.00 Paikka: Porvoon urheiluhalli, Laivurinpolku 3, 06100 Porvoo Porvoon taekwondo järjestää Suomen Taekwondoliiton otteluliigan osakilpailun. Mukana

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU

SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU SMM NUORISOJAOSTON JUNNUTIEDOTE / ELOKUU Tiedotteen sisältö Minimelontaleirin 8.-9.8.2017 kuulumiset... 2 Nuorisomestaruuskilpailuiden 12.-13.8.2017 kuulumiset... 3 Lajikokeilu: iltapurjehdus partiolaisten

Lisätiedot

Vuosikertomus 2011. Kaarinan Urheiluratsastajat ry

Vuosikertomus 2011. Kaarinan Urheiluratsastajat ry Vuosikertomus 2011 Kaarinan Urheiluratsastajat ry Kaarinan Urheiluratsastajat ry Vuosikertomus SISÄLLYSLUETTELO Aloitussanat... 3 Yleistä... 3 Hallitus... 4 Toimikunnat... 4 Kokoustoiminta... 5 Tapahtumat...

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Tilanne: Olet sairaana. Keksi itse mikä sinua vaivaa. Soitat lääkäriin ja varaat ajan.

Tilanne: Olet sairaana. Keksi itse mikä sinua vaivaa. Soitat lääkäriin ja varaat ajan. KESKUSTELUJA Alla on yksi keskustelutilanne. Kaveri puhuu sinulle keskustelun toisen osan. Sinun puheenvuorosi kuvattu dialogiin tähdillä (esim. Puhuja : ********). Vastaa puheenvuoroihin. Näet vastausajan

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014

Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 Jalkapallojaoston tiedote 2/2014 1 SISÄLTÖ 1) Uudet seura-asut 3 2) Yhteistyösopimus Aito Säästöpankin kanssa 3 3) Perjantaipalaverit 4 4) Varainhankintaa 5 5) Ajankohtaiset pelaaja- ja joukkueasiat 5

Lisätiedot

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi

Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Lenita-show veti lehterit täyteen Porissa Sali on aina täysi Julkaistu: 14.7. 14:07 IS SUOMIAREENA Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck vertasi Yhdysvaltain ja Euroopan asenne-eroa erikoisella

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Nordea Suunnistuskoulu 2015. Yhteenveto

Nordea Suunnistuskoulu 2015. Yhteenveto Nordea Suunnistuskoulu 2015 Yhteenveto Suunnistuskoulu Kaudella 2015 suunnistuskoulu järjesti 14 suunnistustilaisuutta, niistä 4 iltarastien yhteydessä. Vakituisia ohjaajia oli 19 ja oppilaita 96. Suunnistuskoulun

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden Suurkilpailut XXIX

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry Taitajaa taitavammin Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry 6. Miten hyvin kilpailulajisi järjestelyt mielestäsi sujuivat? 1=erittäin huonosti 2=huonosti 3=kohtalaisesti 4=hyvin 5=erittäin

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå UUDEN KILPAILIJAN KISAOHJEPAKETTI asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 23.1.2015 löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Sävel Oskar Merikanto Sanat Pekka Ervast

Sävel Oskar Merikanto Sanat Pekka Ervast Sävel Oskar Merikanto Sanat Pekka Ervast KUOLEMAN KUNNIAKSI Pekka Ervast Oskar Merikanto Teoksen taustaa Tukholman kongressi 1913 ja Oskar Merikanto. Kuten lukijamme tietävät, pidetään ensi kesänä Tukholmassa

Lisätiedot

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n VALMENNUSRYHMIEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä 8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä Tunnelmia Kupittaan luistelumadolta ja keilauksesta Tulin madolle vähän ennen klo 9. Odotimme, että muut laittoivat luistimensa ja tekivät tilaa. Kun pääsimme

Lisätiedot

Mynämäen kunnanjohtajan tervehdys

Mynämäen kunnanjohtajan tervehdys Mynämäen kunnanjohtajan tervehdys URHEILUKESKUKSEN MAASTOSSA PYÖRÄILLÄÄN Lauantaina 18.7.2015 maastopyöräilyn XCE SM- kilpailut tarjoavat jännittäviä ja mielenkiintoisia hetkiä Mynämäen Urheilukeskuksen

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

TURVATAIDOT PUHEEKSI

TURVATAIDOT PUHEEKSI TURVATAIDOT PUHEEKSI Haastattelulomake Tekijät: Neuvolan perhetyöntekijä Merja Häyrynen, kodinhoitaja Pirjo Wihinen, lastensuojelun perhetyöntekijät Päivi Hölttä- Vikki, Eija Luontama ja Piia Järvinen

Lisätiedot

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Amazing Race Amazing racessa kilpailijat toimivat joukkueina, joissa on kaksi henkeä, jotka jotenkin tuntevat toisensa. Joillakin tuotantokausilla on ollut enemmänkin henkilöitä

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE

SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE SM-KARATE VIIKONLOPPU 24 25.3.2012 TAMPERE BULLETIN 15.2.2012 24 25.3.2012 PYYNIKIN PALLOILUHALLI, TAMPERE Osoite: Ammattikoulunkatu 20, 33230 Tampere Osallistumismaksu Ilmoittautuminen 30 / kilpailija

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot

Kolmannen luokan luokkalehti

Kolmannen luokan luokkalehti Kolmasluokkalainen 5 Pääkirjoitus 6 Sähkökatkos koulussa 8 Lumiluola 10 Erityisopettajan haastattelu 12 Rehtorin haastattelu 14 Maalivahti Miikka Kiprusoff 16 Kuviskerho 18 3. luokan sarjakuvia 3 Kolmasluokkalainen

Lisätiedot

KAHVIN KEITTÄMINE LOMA TYÖMATKA TAUKO KOPIOKONE AUTO VIRKISTYS- PÄIVÄ UUSI TYÖNTEKIJÄ TIIMI SEMINAARI WORKSHOP SISÄILMA VESSAT

KAHVIN KEITTÄMINE LOMA TYÖMATKA TAUKO KOPIOKONE AUTO VIRKISTYS- PÄIVÄ UUSI TYÖNTEKIJÄ TIIMI SEMINAARI WORKSHOP SISÄILMA VESSAT Lämmittely Millaisia taukoja sulla on töissä? Mistä teemoista tauolla puhutaan? Tuletko syömään? (Tuuksä syömään? Tuutsä syömään? Tuutsie syömään?) Mihin mennään syömään? Hei, mä tuun mukaan! Onko sulla

Lisätiedot

Nuoren hyvä tuleminen sijaishuoltoon 30.9.2015 Lahti. Johanna Barkman Osallisuuden taidot ja valmiudet

Nuoren hyvä tuleminen sijaishuoltoon 30.9.2015 Lahti. Johanna Barkman Osallisuuden taidot ja valmiudet Nuoren hyvä tuleminen sijaishuoltoon 30.9.2015 Lahti Johanna Barkman Osallisuuden taidot ja valmiudet JÄHMETYN JÄÄDYN Mihin olemme menossa? Miten tähän on tultu? OLET TÄSSÄ. Kalle Hamm, 2008 Mitä nyt tapahtuu?

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2014 Syyskausi käynnistyy pian Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2014 neljäs jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää

Lisätiedot

Kysely kuntosuunnistajille

Kysely kuntosuunnistajille Kokonaisvastaajamäärä: 13 Kysely kuntosuunnistajille 1. Vastaajan sukupuoli Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 1,5) (1.1) Mies 53,8% 7 (1.2) Nainen 6 2. Vastaajan ikä Kysymykseen vastanneet: 13 (ka: 4,6)

Lisätiedot

MEDIAKORTTI KILPAILUOHJELMIIN

MEDIAKORTTI KILPAILUOHJELMIIN MEDIAKORTTI KILPAILUOHJELMIIN Cavalier ry on Järvenpääläinen vuonna 1982 perustettu tanssiurheiluseura. Yhdistyksen toiminta-alue on Keski-Uusimaa. Seuran tarkoituksena on edistää tanssiurheilua ja muuta

Lisätiedot

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018

Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paimion Rastin kauden päättäjäisissä palkitut 2018 Paras suunnistaja Olav Lundanes kolme SM-kultaa, kaksi EM-kultaa, yksi MM-kulta sekä nopein 10milan, Jukolan ja SM-viestin ankkuriosuudella Paras -16v.

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta

UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005. Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta UUTISIA JA KISASIJOITUKSIA VUOSILTA 2004-2005 JOULUKUU 2005 Parketti vietti joulujuhlaa (13.12.2005) Järjestötalolla Katso kuvia joulujuhlasta Tanssiesitysten lomassa suoritettiin menestyksekkäästi F-katselmus

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS HELSINGIN YLIOPISTOLLINEN GO-SEURA HALLITUKSEN KOKOUS 30.8.2015 PÖYTÄKIRJA Paikka: YliGon kerhohuone, Mannerheimintie 5 B Osallistujat: Anttoni Maula, puheenjohtaja Arto Heikkinen, sihteeri Henry Hemming

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sairilan ratsastajat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015 www.sairilanratsastajat.net SAIRILAN RATSATSAJAT Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Liikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille. aktiivinen positiivinen terveellinen taitava

Liikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille. aktiivinen positiivinen terveellinen taitava 2013 2014 Liikuntaa lapsille, nuorille ja aikuisille aktiivinen positiivinen terveellinen taitava VOIMISTELUA TANSSIA Pilates BODYTRIM Panosta itseäsi ja perhettäsi järkevällä viikko-ohjelmalla sekä lapsille

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Suomen Bridgeliitto ry:n kilpailukalenteri vuodelle

Suomen Bridgeliitto ry:n kilpailukalenteri vuodelle Suomen Bridgeliitto ry:n kilpailukalenteri vuodelle 2016 Saatteeksi: Kilpailukalenterista on varattu sitovasti viikonloput SM-kilpailuille. Niitä saatetaan pelata joko lyhyempinä tai pidempinä riippuen

Lisätiedot

ENNAKKOMATERIAALI 2015

ENNAKKOMATERIAALI 2015 ENNAKKOMATERIAALI 2015 TERVETULOA KANSALLISEEN LIIKUNTAFOORUMIIN! Graafinen suunnittelu: Pirita Tolvanen HARRASTAMISEN HINTA Ei 6% Ei 5% 6 547 vastaajaa EOS 11% 56 vaikuttajaa Kyllä 94% Kyllä 86% Ovatko

Lisätiedot

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE Lupaus laadusta SalPa taitoluistelu on Sinettiseura Valmennuksen terveiset Luistelijat muistakaa täyttää harjoituspäiväkirjaa, aina silmuista ylöspäin. Uuden vuoden jälkeen

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

Juniori- ja joukkuekilpailut 17.10.2009 sekä lasten kilpailut 18.10.2009

Juniori- ja joukkuekilpailut 17.10.2009 sekä lasten kilpailut 18.10.2009 Suomen ITF Taekwon-do ry ja Aitoon Taekwon-do ry järjestävät Juniori- ja joukkuekilpailut 17.10.2009 sekä lasten kilpailut 18.10.2009 Kilpailupaikka: Pälkäneen Yhteiskoulu, Koulutie 13, 36600 Pälkäne Kilpailut

Lisätiedot

Uusi valmennusjärjestelmä. Together we make future

Uusi valmennusjärjestelmä. Together we make future Uusi valmennusjärjestelmä Together we make future Everyone Matters Skills Finland ry:n tulee löytää malli, jossa eri ammattialat/lajiperheet voivat itse määrittää sen tavan, jolla he organisoivat ja rahoittavat

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10 SAUNASEURA 29.9.2013 1/10 4. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU AIKA: Su 8.9. pe 13.92013 PAIKKA: Nuorgam, Pulmankijärvi ja Norja SaunaMafia ry:n jäsenten yksityinen vierailu Jouni Tetrin mökille Nuorgamin Pulmankijärvelle

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot