Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 670/ / Lausunto Uudenmaan ELY -keskukselle vireillepanokirjeestä, jolla vaaditaan Lahnuksen ampumaradan toiminnan keskeyttämistä Valmistelijat / lisätiedot: Harri Anttila, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Ympäristönsuojelupäällikkö Tarja Söderman Ympäristölautakunta antaa Uudenmaan ELY keskukselle seuraavan lausunnon koskien Lahnus-Takkulaseudun omakotiyhdistyksen hallintopakkopäätöshakemusta. Ympäristölautakunta yhtyy asukkaiden näkemykseen, että melun ohjearvot ovat ylittyneet lähimpien asuinrakennusten luona. Lupaviranomainen Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja valvontaviranomainen Uudenmaan ELY keskus ovat saaneet asiasta runsaasti palautetta ympäristöluvan käsittelyn ja toiminnan valvonnan yhteydessä. Aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksessä vaatimukset on tarkasteltu ja annettu lupamääräykset mm. toiminnan rajoittamisesta, melusuojausten parantamisesta ja uusien meluselvitysten teosta. Uudenmaan ELY keskus on muistuttanut toiminnan harjoittajaa ympäristölupapäätöksen noudattamisesta ja pyytänyt selvitystä asukkaiden teettämän melumittauksen tulosten johdosta. Ratayhdistys on antanut ja selvitykset melusuojausten parantamisesta. Näiden määräysten ja toimenpiteiden jälkeen toiminnan harjoittajan on tehtävä uusi melumittaus seuraavan ammuntakauden aikana kesällä Ympäristölautakunta toteaa, että omakotiyhdistyksen vaatimukset ovat jo valitusviranomaisen (Vasan hallinto-oikeus) käsittelyssä. Ympäristölupapäätös sisälsi aloitusluvan muutoksenhausta huolimatta muutetun toiminnan mukaisena ehdolla, että valitusviranomainen ei keskeytä toimintaa. Vaasan hallinto-oikeus ei ole antanut keskeytyspäätöstä. Ratayhdistys on ELY keskukselle antamissaan selvityksessä luvannut toteuttaa lukuisia melusuojaustoimenpiteitä. Näiden vaikutus meluun mitataan seuraavan ammuntakauden aikana kesällä Ympäristölautakunta katsoo, että konsultin valinta tehtäisiin yhteistyössä ampumaratayhdistyksen ja omakotiyhdistyksen kesken ja ympäristökeskus voi antaa asiantuntijaapua konsultin valinnassa. ELY keskus voi mittaustulosten perusteella tarvittaessa antaa uusia määräyksiä toiminnasta tai sen rajoittamisesta.

2 Ympäristölautakunta Sivu 2 / 2 Lausunto lisäkirjelmästä Täsmennyksiä ja oikaisuja historia- ja viranomaispäätöskatsaukseen Omakotiyhdistyksen edustaja on todennut, että ympäristölautakunta ei ole lausunnoissaan , ja puoltanut radan ympäristölupaa. Ympäristölautakunta valitti Uudenmaan ympäristökeskuksen antamasta ympäristöluvasta Vaasan hallinto-oikeudelle ja vaati, että lupapäätös kumotaan. Vaasan hallintooikeus hylkäsi vallituksen. Sen sijaan VaHO mm. lievensi ammunta-aikoja koskeneita lupamääräyksiä. Espoon ympäristölautakunta valitti korkeimmalle hallintooikeudelle VaHO:n päätöksestä ja edelleen vaati luvan kumoamista. KHO hylkäsi valituksen ja VaHO:n päätös jäi voimaan. Ympäristöluvan lupamääräyksen mukaan hakemus lupamääräysten tarkistamisesta tuli esittää mennessä. Tämän hakemuksen käsitteli ympäristölautakunta ja antoi ampumaradan toiminnalle ympäristöluvan Lupa sisälsi hirviradan, haulikkoradan ja pienkaliiperisten aseiden radan luvan. VaHO kumosi tämän luvan, koska katsoi, että ympäristölautakunta ei ollut toimivaltainen käsittelemään hakemusta, vaan se siirrettiin aluehallintoviraston päätettäväksi. Tämä AVI:n antama lupa on nyt valitusasiana VaHO:ssa. Ympäristölautakunnan vuonna 2010 antamassa ympäristöluvassa on mainittu melun nousevan lähimpien asuinrakennusten luona 57 db:iin, ei 43 db:iin, kuten esityksessä mainitaan. Melumittauksen oli tehnyt työterveyslaitos. Meluvallien rakentamiselta ei ole edellytetty maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia rakennus-, toimenpide- tai maisematyölupia. Ratayhdistys oli pyytänyt lupatarpeen arviointia kaupunkisuunnittelukeskukselta. Rakennusvalvontapäällikkö ja kaupunkisuunnittelukeskus ovat katsoneet vastauksissaan ja , että näitä lupia ei edellytetä, koska alueella ei ole asema- tai yleiskaavaa eikä MRL 128 mukaisia toimenpiderajoituksia. Meluvallien rakentaminen on sisällytetty aluehallintoviraston antamaan ympäristölupaan. Esityksessä mainitaan, että vuonna 2012 ympäristölautakunta ei myöntänyt radalle laajennuslupaa. Kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta ja myönsi luvan. Kyseessä oli lausunnon antaminen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle lupahakemuksesta. Ympäristölautakunnalle on johtosäännöllä siirretty toimivalta antaa ympäristöasioissa lausunto kaupunginhallituksen puolesta. Kaupunginhallitus ei hyväksynyt lautakunnan kielteistä lausuntoa, vaan antoi lausunnon itse.

3 Ympäristölautakunta Sivu 3 / 3 Melumittausten toteutuksesta Työterveyslaitos on mitannut radan melua vuosina 2006, 2007 ja Esityksessä mainitaan, että tulos oli yli 80 db. Maksimimeluksi saatiin 78 db ammuttaessa hirviradan ampumakopin ulkopuolella, mittaus tehtiin vertailutarkoituksessa. Ulkopuolelta ei koskaan ammuta normaalin toiminnan yhteydessä. Normaalin ammunnan mittaustulos ammuntakopin sisältä oli tuolloin db. Tämän jälkeen rakennettiin suupamausta vaimentava rakenne ja uusi mittaus vuonna 2007 osoitti 63 db maksimimelua. Vuoden 2009 melumittauksessa saatiin tulos 43 db samalla mittauspaikalla. Radan viereen oli rakennettu meluvalli ja ampumakopin meluvaimennusta oli parannettu edelleen. Asukkaiden näkökulma Epäluottamusta asioiden objektiiviseen käsittelyyn on kasvattanut ratayhdistyksen teettämien meluselvitysten ja asukkaiden teettämän melumittauksen välinen huomattava eroavaisuus. Asukkaiden teettämän WSP Finland Oy:n melumittaus tuotti enimmillään 80 db mittaustuloksen läheisen Nurmijärven Timpankujan asuinrakennuksen luona. Uusi mittaustulos tuli myös viranomaisille yllätyksenä. Melumittaus on otettu huomioon ja ratayhdistyksen on parannettava melusuojauksia ja tehtävä sen jälkeen uusi mittaus ammuntakaudella Käsittely Esittelijän kokouksessa tekemät lisäykset on huomioitu pöytäkirjassa. Henna Partanen ehdotti Joni Vainikaisen kannattamana seuraavaa lisäystä päätösehdotukseen: Ympäristölautakunta päättää lähettää lausunnon tiedoksi kaupunkisuunnittelulautakunnalle liittyen Pohjois- Espoon yleiskaavavalmisteluun. Keskustelun asiasta päätyttyä puheenjohtaja totesi lisäysehdotuksen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi, koska sitä ei vastustettu. Päätös Ympäristölautakunta: Ympäristölautakunta antaa Uudenmaan ELY keskukselle seuraavan lausunnon koskien Lahnus-Takkulaseudun omakotiyhdistyksen hallintopakkopäätöshakemusta. Ympäristölautakunta yhtyy asukkaiden näkemykseen, että melun ohjearvot ovat ylittyneet lähimpien asuinrakennusten luona. Lupaviranomainen Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja valvontaviranomainen Uudenmaan ELY keskus ovat saaneet asiasta runsaasti palautetta ympäristöluvan käsittelyn ja toiminnan valvonnan yhteydessä. Aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksessä vaatimukset on tarkasteltu ja annettu lupamääräykset mm. toiminnan rajoittamisesta, melusuojausten parantamisesta ja uusien meluselvitysten teosta. Uudenmaan ELY keskus on muistuttanut toiminnan harjoittajaa ympäristölupapäätöksen noudattamisesta ja pyytänyt selvitystä

4 Ympäristölautakunta Sivu 4 / 4 asukkaiden teettämän melumittauksen tulosten johdosta. Ratayhdistys on antanut ja selvitykset melusuojausten parantamisesta. Näiden määräysten ja toimenpiteiden jälkeen toiminnan harjoittajan on tehtävä uusi melumittaus seuraavan ammuntakauden aikana kesällä Ympäristölautakunta toteaa, että omakotiyhdistyksen vaatimukset ovat jo valitusviranomaisen (Vasan hallinto-oikeus) käsittelyssä. Ympäristölupapäätös sisälsi aloitusluvan muutoksenhausta huolimatta muutetun toiminnan mukaisena ehdolla, että valitusviranomainen ei keskeytä toimintaa. Vaasan hallinto-oikeus ei ole antanut keskeytyspäätöstä. Ratayhdistys on ELY keskukselle antamissaan selvityksessä luvannut toteuttaa lukuisia melusuojaustoimenpiteitä. Näiden vaikutus meluun mitataan seuraavan ammuntakauden aikana kesällä Ympäristölautakunta katsoo, että konsultin valinta tehtäisiin yhteistyössä ampumaratayhdistyksen ja omakotiyhdistyksen kesken ja ympäristökeskus voi antaa asiantuntijaapua konsultin valinnassa. ELY keskus voi mittaustulosten perusteella tarvittaessa antaa uusia määräyksiä toiminnasta tai sen rajoittamisesta. Lausunto lisäkirjelmästä Täsmennyksiä ja oikaisuja historia- ja viranomaispäätöskatsaukseen Omakotiyhdistyksen edustaja on todennut, että ympäristölautakunta ei ole lausunnoissaan , ja puoltanut radan ympäristölupaa. Ympäristölautakunta valitti Uudenmaan ympäristökeskuksen antamasta ympäristöluvasta Vaasan hallinto-oikeudelle ja vaati, että lupapäätös kumotaan. Vaasan hallintooikeus hylkäsi vallituksen. Sen sijaan VaHO mm. lievensi ammunta-aikoja koskeneita lupamääräyksiä. Espoon ympäristölautakunta valitti korkeimmalle hallintooikeudelle VaHO:n päätöksestä ja edelleen vaati luvan kumoamista. KHO hylkäsi valituksen ja VaHO:n päätös jäi voimaan. Ympäristöluvan lupamääräyksen mukaan hakemus lupamääräysten tarkistamisesta tuli esittää mennessä. Tämän hakemuksen käsitteli ympäristölautakunta ja antoi ampumaradan toiminnalle ympäristöluvan Lupa sisälsi hirviradan, haulikkoradan ja pienkaliiperisten aseiden radan luvan. VaHO kumosi tämän luvan, koska katsoi, että ympäristölautakunta ei ollut toimivaltainen käsittelemään hakemusta, vaan se siirrettiin aluehallintoviraston päätettäväksi. Tämä AVI:n antama lupa on nyt valitusasiana VaHO:ssa. Ympäristölautakunnan vuonna 2010 antamassa ympäristöluvassa on mainittu melun nousevan lähimpien asuinrakennusten luona 57 db:iin, ei 43 db:iin, kuten esityksessä mainitaan. Melumittauksen oli tehnyt työterveyslaitos.

5 Ympäristölautakunta Sivu 5 / 5 Meluvallien rakentamiselta ei ole edellytetty maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia rakennus-, toimenpide- tai maisematyölupia. Ratayhdistys oli pyytänyt lupatarpeen arviointia kaupunkisuunnittelukeskukselta. Rakennusvalvontapäällikkö ja kaupunkisuunnittelukeskus ovat katsoneet vastauksissaan ja , että näitä lupia ei edellytetä, koska alueella ei ole asema- tai yleiskaavaa eikä MRL 128 mukaisia toimenpiderajoituksia. Meluvallien rakentaminen on sisällytetty aluehallintoviraston antamaan ympäristölupaan. Esityksessä mainitaan, että vuonna 2012 ympäristölautakunta ei myöntänyt radalle laajennuslupaa. Kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta ja myönsi luvan. Kyseessä oli lausunnon antaminen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle lupahakemuksesta. Ympäristölautakunnalle on johtosäännöllä siirretty toimivalta antaa ympäristöasioissa lausunto kaupunginhallituksen puolesta. Kaupunginhallitus ei hyväksynyt lautakunnan kielteistä lausuntoa, vaan antoi lausunnon itse. Melumittausten toteutuksesta Työterveyslaitos on mitannut radan melua vuosina 2006, 2007 ja Esityksessä mainitaan, että tulos oli yli 80 db. Maksimimeluksi saatiin 78 db ammuttaessa hirviradan ampumakopin ulkopuolella, mittaus tehtiin vertailutarkoituksessa. Ulkopuolelta ei koskaan ammuta normaalin toiminnan yhteydessä. Normaalin ammunnan mittaustulos ammuntakopin sisältä oli tuolloin db. Tämän jälkeen rakennettiin suupamausta vaimentava rakenne ja uusi mittaus vuonna 2007 osoitti 63 db maksimimelua. Vuoden 2009 melumittauksessa saatiin tulos 43 db samalla mittauspaikalla. Radan viereen oli rakennettu meluvalli ja ampumakopin meluvaimennusta oli parannettu edelleen. Asukkaiden näkökulma Epäluottamusta asioiden objektiiviseen käsittelyyn on kasvattanut ratayhdistyksen teettämien meluselvitysten ja asukkaiden teettämän melumittauksen välinen huomattava eroavaisuus. Asukkaiden teettämän WSP Finland Oy:n melumittaus tuotti enimmillään 80 db mittaustuloksen läheisen Nurmijärven Timpankujan asuinrakennuksen luona. Uusi mittaustulos tuli myös viranomaisille yllätyksenä. Melumittaus on otettu huomioon ja ratayhdistyksen on parannettava melusuojauksia ja tehtävä sen jälkeen uusi mittaus ammuntakaudella Ympäristölautakunta päättää lähettää lausunnon tiedoksi kaupunkisuunnittelulautakunnalle liittyen Pohjois-Espoon yleiskaavavalmisteluun. Oheismateriaali - Omakotiyhdistyksen vaatimus - Ratayhdistyksen vastine. - Omakotiyhdistyksen lisäkirjelmä

6 Ympäristölautakunta Sivu 6 / 6 Selostus Taustaa Lahnus-Takkulaseudun omakotiyhdistys on toimittanut Uudenmaan ELY keskukselle ympäristönsuojelulain 186 :n mukaisen vireillepanokirjeen, jossa vaaditaan Lahnuksen ampumaradan toiminnan keskeyttämistä, kunnes luotettavasti on todettu, että radan melu ei ylitä voimassaolevan ympäristöluvan ehtoja. ELY keskus on pyytänyt ympäristölautakunnan lausuntoa asiasta. Lausuntoa on pyydetty mennessä, mutta siihen on saatu lisäaikaa saakka. Omakotiyhdistys on toimittanut Uudenmaan ELY -keskukselle lisäkirjelmän, josta ELY -keskus pyytää myös ympäristölautakunnan lausuntoa. Omakotiyhdistyksen kirje ja ratayhdistyksen vastine siihen sekä omakotiyhdistyksen lisäkirjelmä ovat oheismateriaalina. Ympäristölupaa varten radan meluvaikutuksista on tehty Ramboll Oy:n laatimat meluselvitykset , ja WSP Finland Oy on lisäksi laatinut eräiden asukkaiden toimeksiannosta melumittausraportin Melumittaukset osoittivat, että erityisesti vanhan haulikkoradan, mutta myös kivääriradan melu ylittää voimassa olevat ohjearvot lähimpien asuinrakennusten kohdalla, tonteilla Lahnuksentie 42, Hirvikalliontie 76 ja Timpankuja 18. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut ratayhdistykselle ympäristöluvan, jossa tarkistettiin voimassa olleen luvan (Uudenmaan ympäristökeskus ) lupamääräyksiä ja annettiin lupa kahdelle uudelle radalle (kiväärirata ja pienoiskivääri-pistoolirata). Tästä lupapäätöksestä on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen, jossa asia on edelleen vireillä. Meluselvitykset ja niiden huomioon otto ampumaradan ympäristöluvassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätöksessä on tarkasteltu tehdyt melulaskelmat ja mittaukset, myös asukkaiden teettämä melumittausraportti Meluselvityksiin perustuen vanhan haulikkoradan laukaisumäärän lisäystä laukauksesta vuodessa laukaukseen vuodessa ei hyväksytty. Uudelle kivääriradalle annettiin lupa, mutta kiväärien laukaisumäärä rajoitettiin laukaukseen vuodessa. Toiminnan harjoittaja haki lupaa laukaukselle vuodessa (vanha ja uusi rata yhteensä). Lupapäätöksessä on meluasia harkittu siten, että toiminnan harjoittajalle on annettu aikaa saakka järjestää toiminta niin, että melun ohjearvot eivät enää ylity. Haulikko- ja kivääriradoilla saa ampua neljänä kuukautena vuodessa, touko kesäkuussa ja elo syyskuussa ma pe klo Lisäksi elo syyskuussa lauantaisin klo saa järjestää ammuntakokeita ja kilpailuja. Näillä ehdoilla ammuttaisiin vielä kaksi kautta, vuosien 2015 ja 2016 kesäkaudet. Siirtymäaikaa on perusteltu sillä, että esitetyt melun laskenta- ja mittaustiedot poikkeavat toisistaan eikä hakijan Lahnuksentie 42 kiinteistöllä teettämän melumittauksen perusteella voida varmuudella

7 Ympäristölautakunta Sivu 7 / 7 todeta ylittyykö vai alittuuko meluraja-arvo lähimmässä kohteessa ottaen huomioon myös asukkaiden teettämä mittaus (raportti ). Tässä on otettu huomioon myös aikaprioriteetti, eli melualueella sijaitseva Lahnuksentie 42 asuinrakennus on rakennettu vuonna 2013, kun haulikkorata on ollut toiminnassa 60 luvulta lähtien. Uudenmaan ELY keskus on pyytänyt ratayhdistykseltä selvitystä voimassa olevan ympäristöluvan noudattamisesta sen jälkeen, kun asukkaiden teettämä melumittaus tuli tietoon. Selvityksessä tuli esittää toimenpiteet, joihin ratayhdistys aikoo ryhtyä, jotta luvan mukaiset melun ohjearvot eivät ylity. Ratayhdistys on selvityksessään ilmoittanut, että rata-alueella tehdään seuraavat toimenpiteet: hirviradan ampumakopin parannus huhti toukokuussa 2014, hirviradan pohjoispuolisen meluvallin korotus maalis elokuussa 2014, hirviradan eteläpuolisen vallin rakentaminen maalis elokuussa 2014, haulikkoradan pohjoispuolisen vallin korotus maalis joulukuussa 2014, melumittarin hankinta ja omavalvonta toukokuusta 2014 alkaen sekä ympäristöluvan mukaiset melumittaukset mennessä. Ratayhdistys arvelee kuitenkin, että meluvallien korotuksella ei melua saada Lahnuksentie 42 tilalla alenemaan täysin alle 65 db:n. Ratayhdistys esittää, että melun ei tarvitsisi jäädä alle raja-arvon koko tilan 5 ha alueella, vaan ainoastaan asumiseen käytettävällä osalla. Uudenmaan ELY keskus on kirjeellään määrännyt ratayhdistystä toteuttamaan esitetyt parannustoimenpiteet. Ympäristöluvan määräämä melumittaus tulee tehdä ja sitä varten on esitettävä melumittaussuunnitelma. Mittaukset tulee tehdä viimeistään keväällä Melumittaussuunnitelma on esitetty valvontaviranomaisille Ratayhdistys on rakentanut alueelle uusia meluvalleja huhtikuusta 2012 lähtien. Vuoden 2014 loppuun mennessä valleihin oli käytetty maamassoja irto-m 3. Omakotiyhdistyksen vaatimus ja ratayhdistyksen vastine Omakotiyhdistys vaatii, että ELY keskus keskeyttäisi ampumaradan toiminnan, kunnes on luotettavasti todettu, että ammunnan melu ei ylitä voimassa oleva ympäristöluvan ehtoja. Haulikkoammunnassa ammutaan kohti viereistä kiinteistöä Lahnuksentie 42. Haulit lentävät kiinteistön alueelle. Ratayhdistys on antanut vastineensa vaatimukseen. Siinä ratayhdistys toteaa mm., että asukkaiden tilaama melumittaus ei ole täyttänyt ympäristöministeriön melumittausohjeen mukaisia vaatimuksia (Ampumaratamelun mittaaminen. YM ympäristöopas 61/1999). Ratayhdistyksen mukaan laitonta tilaa ei ole vielä esitetty missään melumittauksessa. Ratayhdistys uskoo, että rata-alueen meluvallien korottamisella ja lisärakentamisella melun voimakkuus saadaan alle ohjearvojen lukuun ottamatta Lahnuksentie 42 kiinteistöä. Tämän

8 Ympäristölautakunta Sivu 8 / 8 rakennuslupa on kuitenkin ylimääräisen muutoksenhaun kohteena korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Haulikkoradan varsinainen ampumasuunta ei ole Lahnuksentie 42 kiinteistöä kohden. Haulien lentäminen kiinteistölle on hyvin epätodennäköistä. Melun voimakkuutta mitataan seuraavan kerran ympäristöluvan määräyksen mukaisesti kesän 2015 alussa normaaleissa radan käyttöolosuhteissa. Toiminnan keskeyttämisen edellytyksistä Kirjeessä vaaditaan toiminnan keskeyttämistä, mutta ympäristönsuojelulain mukaiset keskeyttämisedellytykset ovat melko tiukat, eivätkä ne ilmeisesti täyty. YSL : Jos ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavasta toiminnasta aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten terveydelle tai siitä uhkaa aiheutua välittömiä ja huomattavia haittavaikutuksia ympäristölle, valvontaviranomaisen on keskeytettävä toiminta siltä osin kuin se on välttämätöntä terveyden tai ympäristön suojelemiseksi, jos toiminnanharjoittaja ei itse ole ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin. ELY keskus on edellyttänyt melusuojausten parantamista ja uuden melumittauksen tekoa kesällä 2015, jonka jälkeen toiminnan jatkoa voidaan taas tarkastella. Muuta Lahnus-Takkulaseudun omakotiyhdistys oli jättänyt nyt voimassa olevan ympäristöluvan kuulemisen yhteydessä muistutuksen, jossa asukkaiden teettämään melumittaukseen vedoten omakotiyhdistys vaati Lahnuksen ampumaradan toiminnan peruuttamista ja uudessa lupahakemuksessa haetun toiminnan laajentamisen hylkäämistä. Aluehallintovirasto käsitteli muistutuksessa esitetyn vaatimuksen ympäristöluvan käsittelyn yhteydessä ja siitä annettiin ympäristölupapäätös Nyt ympäristölupa on valitusten johdosta vireillä Vaasan hallinto-oikeudessa. Hallinto-oikeus käsittelee hakemuksen ja siihen saadut muistutukset, lausunnot yms. uudelleen ja tulee myöhemmin antamaan oman päätöksensä. Lisäksi yhdessä lupapäätöstä koskevassa valituksessa vaadittiin radan toiminnan välitöntä lopettamista. Perusteena esitettiin melun ohjearvojen ylittyminen. Radan toiminnan lopettamisvaatimus on siten parhaillaan harkittavana Vaasan hallinto-oikeudessa. Tiedoksi - Uudenmaan ELY-keskus / Ympäristö ja luonnonvarat, kirje - Kaupunkisuunnittelulautakunta, kirje

9 Ympäristölautakunta Sivu 9 / 9

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 15.09.2016 Sivu 1 / 1 670/2015 11.01.00 84 Vaasan hallinto-oikeuden päätös ympäristölupaa koskevista valituksista, Lahnuksen ampumarata Valmistelijat / lisätiedot: Harri Anttila, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.06.2014 Sivu 1 / 1 4308/11.01.00/2011 75 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös ympäristöluvasta, Espoon Ampumaratayhdistys ry:n Lahnuksen ampumarata Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Lahnuksen ampumarata, Espoo

Lahnuksen ampumarata, Espoo Lahnuksen ampumarata, Espoo Uusiutuva aselainsäädäntö seminaari Ampumaharrastusfoorumi 25.4.2014 Rantasipi Airport hotelli, Vantaa Ville Maijanen Puheenjohtaja (11.2.2014 alkaen) Espoon Ampumaratayhdistys

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 4/ ( 4) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 4/ ( 4) Rakennus- ja ympäristölautakunta Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 4/2019 1 ( 4) 62 Valitus pellonparannusasiassa, Evitskog KIRDno-2019-294 Valmistelija / lisätiedot: Sari Soini sari.soini@kirkkonummi.fi ympäristöpäällikkö Liitteet

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Sivu 1 / 40. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. krs., Espoon keskus

Ympäristölautakunta Sivu 1 / 40. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. krs., Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 40 Kokoustiedot Aika 26.02.2015 torstai klo 17:42-19:06 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. krs., Espoon keskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (5) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 359 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 8640/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 8640/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) 5 Asianro 8640/11.01.00/2014 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan lausunto Vaasan hallinto-oikeudelle / Valitus ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksestä, vireillepano,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.03.2015 Sivu 1 / 1 399/10.02.03/2015 Kaupunginhallitus 88 2.3.2015 46 Högnäs, asemakaavan kumoaminen ja palauttaminen uudelleen valmisteltavaksi oikaisukehotuksen johdosta, alue 633000, 65.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (5) Asia tulisi käsitellä 9.6.2015 226 Vaasan hallinto-oikeuden päätös valitusasiassa, joka koskee AVI:n ympäristölupaa maaperän puhdistamisesta HEL 2014-006858 T

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 Etelä-Suomi 11.12.2013 Naantalin kaupunki Kaupunginhallitus PL 43 21101 NAANTALI!/. C:'.?('. ()(/ Viite Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen/

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

Tuusulan Moottorikerho ry Turku 11.9.2009 c/o Hannu Lehtinen Kuusamontie 44 Sivu 1(6) 04380 Tuusula MITTAUSSUUNNITELMA

Tuusulan Moottorikerho ry Turku 11.9.2009 c/o Hannu Lehtinen Kuusamontie 44 Sivu 1(6) 04380 Tuusula MITTAUSSUUNNITELMA 16 Mittaussuunnitelma PR-Y1384 Tuusulan Moottorikerho ry Tuusulan Moottorikerho ry Turku 11.9.2009 c/o Hannu Lehtinen Kuusamontie 44 Sivu 1(6) 04380 Tuusula MITTAUSSUUNNITELMA Tuusulan Moottorikerho ry

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Aloite Horsmanahon ja Pehmytkiven avolouhosten ympäristöluvan muuttamiseksi, Polvijärvi

Aloite Horsmanahon ja Pehmytkiven avolouhosten ympäristöluvan muuttamiseksi, Polvijärvi PÄÄTÖS Nro 28/2019 Dnro ISAVI/3514/2018 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2019 ASIA Aloite Horsmanahon ja Pehmytkiven avolouhosten ympäristöluvan muuttamiseksi, Polvijärvi ALOITTEEN VIREILLEPANIJA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1965/11.01.00/2014 Ympäristölautakunta 56 15.5.2014 99 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, Circulation Oy:n siirtokuormausasema, Arinatie 13,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 20.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 20.11.2014 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.11.2014 Sivu 1 / 1 3569/10.03.00/2014 176 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle purkamislupaa koskevasta valituksesta, lupatunnus 2014-654, 49-13-18-18, Westendintie 43,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 48/04/1 Dnro PSY-2004-Y-70 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 48/04/1 Dnro PSY-2004-Y-70 Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖS Nro 48/04/1 Dnro PSY-2004-Y-70 Annettu julkipanon jälkeen 17.6.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lisäajan myöntäminen Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristöja vesitalousluvan melun alentamissuunnitelmalle

Lisätiedot

Ympäristörikosten laimennus

Ympäristörikosten laimennus Ympäristörikosten laimennus Miten vaikuttaa etukäteen ympäristörikoksen minimoimiseksi. Pertti Sundqvist Aiheita 1. lupa vai rikos? 2. miten ehkäistä 3. valitusten ja vastaavien muodolliset vaatimukset

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1591 PÄÄTÖS Helsinki 30.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 519 111 No YS 1591 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mankkaan kaatopaikan sulkemistoimintojen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti

South West Karting FIN ry Detmarinkuja 3 D 21 20610 Turku. Kartingradan toiminta ja sijainti YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS: SOUTH WEST KARTING FIN RY. YMPLTK 44 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 39 :n mukaisesta South West Karting FIN ry:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee moottoriurheiluradalle myönnetyn

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 132/11/1 Dnro PSAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 132/11/1 Dnro PSAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 132/11/1 Dnro PSAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.12.2011 ASIA LUVAN HAKIJA Juha Juvanin eläinsuojan toimintaa koskevan ympäristöluvan määrääminen raukeamaan, Muhos Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Pohjois-Savo ASIA SAAJA. KUOPION ENERGIA OY Haapaniementie 32 PL 105, Kuopio ASIAN VIREILLE TULO

Pohjois-Savo ASIA SAAJA. KUOPION ENERGIA OY Haapaniementie 32 PL 105, Kuopio ASIAN VIREILLE TULO PÄÄTÖS 25.9.2017 POSELY/2217/2015 Pohjois-Savo ASIA SAAJA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJA Huurinainen Oy Elementtitie Kajaani. LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2.

ASIA. LUVAN HAKIJA Huurinainen Oy Elementtitie Kajaani. LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2. 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2.2014 ASIA Betonitien rakennusjätteen varastointi, lajittelu ja käsittelylaitoksen ympäristölupapäätöksen lupamääräysten

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 80 perusteella ELY-keskuksen tulee selvityksen perusteella tehdä arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta.

Ympäristönsuojelulain 80 perusteella ELY-keskuksen tulee selvityksen perusteella tehdä arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta. PÄÄTÖS VARELY/493/2015 26.7.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien, ympäristönsuojelulain tai ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristö- ja rakennuslautakunta

Ympäristö- ja rakennuslautakunta Ympäristö- ja rakennuslautakunta 51 16.06.2016 Big Bore Club ry:n Keräkankareella kiinteistöllä Kilpiä 444-508-2-66 sijainneen ampumaratatoiminnan ympäristöluvan rauettaminen ja toiminnan lopettamista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 21 Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle Helen Oy:n Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194 T 03 01 01 Lausunto Asia tulisi käsitellä

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/303/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/303/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/303/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 277. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 277. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 2100/10.02.03/2013 277 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle vastaselitysten johdosta, Tapiolan keskus, alue 210426 Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 5059/2015 10.03.01 96 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle valituksista, jotka koskevat valtuuston päätöstä Kehä I:n parantamisen käynnistämisestä Keilaniemessä

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1 PÄÄTÖS Helsinki 3.1.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2006 Y 145 113 No YS 1 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee Porlammin Potka Oy:n

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 12.01.2015 Sivu 1 / 1 1474/11.02.01/2014 23 Lausunto ympäristöministeriölle valituksesta rakennussuojeluasiassa Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen, puh. 043 826 5237 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti

Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti 1 (6) Toiminnan aloituslupapäätös, Rudus Oy, Lahden betonituotetehdas, Orimattilankatu 180, Lahti D/4082/11.01.00.01/2011 Perusteluosa Rudus Oy on jättänyt 26.6.2018 Lahden rakennus- ja ympäristölupalautakunnalle

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/5911/2015 21.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Fortum Power and Heat Oy, Tapiolan lämpökeskus, Ahertajantie 4 Fortum

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1912/2016 23.1.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Vantaan Energia Oy, Lentokentän lämpökeskus Vantaan Energia Oy:n Lentokentän

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 2183/2016 10.03.00 103 Rakennuskieltojen kumoaminen rakennuskieltokartan tunnuksilla 108 (Gobbacka ja Viiskorpi) ja 109 (Kalajärvi II) merkityillä alueilla

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465 PÄÄTÖS Helsinki 11.4.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 63 111 No YS 465 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee Strömsö Property Development

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.01.2017 Sivu 1 / 1 1986/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 10 9.1.2017 14 Valtuustoaloite Espoon pysäköinnin laskentaohjeen käsittelystä ja hyväksyttämisestä valtuustossa Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Toiminnan lopettamista tai keskeyttämistä koskeva vaatimus / Tonester Oy Ltd

Toiminnan lopettamista tai keskeyttämistä koskeva vaatimus / Tonester Oy Ltd Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26 21.04.2016 Toiminnan lopettamista tai keskeyttämistä koskeva vaatimus / Tonester Oy Ltd 129/11.02.00/2013 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 21.04.2016 26 Ympäristönsuojelutarkastaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS ASIA. Puolustusvoimien Satakunnan lennoston ampumaradan ympäristöluvan määräyksen 6 mukaiset selvitykset, Lempäälä

PÄÄTÖS ASIA. Puolustusvoimien Satakunnan lennoston ampumaradan ympäristöluvan määräyksen 6 mukaiset selvitykset, Lempäälä PÄÄTÖS Nro 86/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/11/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.6.2012 ASIA Puolustusvoimien Satakunnan lennoston ampumaradan ympäristöluvan määräyksen 6 mukaiset selvitykset,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 5311/11.01.00/2011 Ympäristölautakunta 110 17.11.2011 Ympäristölautakunta 12 28.2.2013 98 TA-Asumisoikeus Oy:n vaatimus Neste Markkinointi Oy:n polttonesteiden

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 129. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1. Espoon ympäristökeskuksen antamat lausunnot:

Espoon kaupunki Pöytäkirja 129. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1. Espoon ympäristökeskuksen antamat lausunnot: Ympäristölautakunta 11.12.2014 Sivu 1 / 1 129 Lausuntoja, päätöksiä ja kirjelmiä Päätösehdotus Ympäristönsuojelupäällikkö: Ympäristölautakunta merkitsee tiedokseen seuraavat lausunnot, päätökset ja kirjelmät:

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 9.5.2017 Taltionumero 2159 Diaarinumero 1730/1/16 1 (6) Asia Valittaja Ympäristölupa-asiaa koskeva valitus Terrafame Oy Päätös, jota valitus koskee 1. Aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä Ympäristölautakunta 31 07.03.2013 Ympäristölautakunta 41 11.04.2013 Ympäristölautakunta 62 06.06.2013 Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 49. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 19.05.2016 Sivu 1 / 1 1339/2016 00.01.02 49 Ympäristölautakunnan lausunto Espoon ilmasto-ohjelmasta 2016-2020 Valmistelijat / lisätiedot: Leena Sjöblom, puh. 043 826 5214 etunimi.m.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

Kurkisuon turvetuotantoaluetta koskeva toiminnan aloittaminen, Soini

Kurkisuon turvetuotantoaluetta koskeva toiminnan aloittaminen, Soini Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 132/2010/1 Dnro LSSAVI/365/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2010 ASIA HAKIJA Kurkisuon turvetuotantoaluetta koskeva toiminnan aloittaminen, Soini Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (5) 415 Lausunto Helsingin Energian Munkkisaaren huippu- ja varalämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamisesta ja toiminnan muuttamisesta HEL 2014-002841

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.08.2016 Sivu 1 / 1 1139/2016 10.03.00 Kaupunkisuunnittelulautakunta 132 17.8.2016 132 Oikaisuvaatimusten käsittely koskien kaupunkisuunnittelujohtajan maisematyölupapäätöstä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 143. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 08.05.2017 Sivu 1 / 1 94/2015 10.02.02 143 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Finnoon osayleiskaavan hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/4830/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Keravan lämpövoima Oy, Keravan voimalaitos, Myllykorventie 20 Keravan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 140. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 140. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.08.2016 Sivu 1 / 1 1139/2016 10.03.00 Kaupunkisuunnittelulautakunta 132 17.8.2016 140 Oikaisuvaatimusten käsittely koskien kaupunkisuunnittelujohtajan maisematyölupapäätöstä

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/12234/2017 25.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Borealis Polymers Oy, Petrokemian laitokset, Petrontie 52, Porvoo Borealis

Lisätiedot

VELVOITETTAVA. Tuittulan Pekoni Oy Juha Karkkula (yhteyshenkilö) Tuittulantie Hauho.

VELVOITETTAVA. Tuittulan Pekoni Oy Juha Karkkula (yhteyshenkilö) Tuittulantie Hauho. PÄÄTÖS HAMELY/233/2016 Häme Ympäristö ja luonnonvarat Ympäristöyksikkö 31.10.2017 ASIA Arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT-päätelmien voimaantulon vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 115 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 14 a)

Ympäristönsuojelulain 115 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 14 a) Etelä-Suomi Päätös Nro 86/2013/1 Dnro ESAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 26.4.2013 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Baggbyn ampumaradalle

Lisätiedot

Nekalan lämpökeskus, Tampere

Nekalan lämpökeskus, Tampere Päätös PIRELY/6530/2015 21.02.2018 Julkinen Tampereen Sähkölaitos Oy Voimakatu 17 33100 TAMPERE Nekalan lämpökeskus, Tampere ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/276/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/276/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/276/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S H Ä M E E N PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Dnro....................... Nro YSO/92/07 Annettu julkipanon jälkeen 20.8.2007 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 4.04.07 Sivu / 58/07.00.0 Ympäristölautakunta 4 9..07 Kaupunginhallitus 7 0.4.07 50 Espoon kaupungin ympäristönsuojelumääräysten päivittäminen Valmistelijat / lisätiedot: Erja Tiihonen, puh.

Lisätiedot

Turvetuotannon valvonnasta

Turvetuotannon valvonnasta Turpeenoton vesistövaikutukset -seminaari ja kansalaistapaaminen Jyväskylä 16-17.3.2012 Ansa Selänne Keski-Suomen ELY-keskus Alustuksen sisältö 1. Yleistä valvonnasta ja valvonnan keinoista 2. Turvetuotanto

Lisätiedot

Savaterra Oy Ahjotie ROVANIEMI

Savaterra Oy Ahjotie ROVANIEMI Päätös LAPELY/4165/2015 15.04.2019 Julkinen Savaterra Oy Ahjotie 23 96300 ROVANIEMI ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukaisen selvityksen perusteella tehty arvio Savaterra Oy:n Kemin Holstinharjun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 34. 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1602/02.07.00/2015 34 Kolmen asuntotontin vuokraus Gumbölestä Skanska Talonrakennus Oy:lle, kortteli 71020 tontit 10, 11 ja 12 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

32 25.02.2014 97 28.09.2015

32 25.02.2014 97 28.09.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 32 25.02.2014 97 28.09.2015 LAPIN ELY-KESKUKSEN OIKAISUVAATIMUS PURKULUVASTA TERVO ANNA-LIISA, KEMINMAA/ROVANIEMEN HALLINTO-OIKEUDEN LAUSUNTOPYYNTÖ/HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33. Rakennuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33. Rakennuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 1 6440/10.03.00/2011 33 Selityksen antaminen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle vastaavan työnjohtajan hyväksymisen peruuttamista koskevasta valituksesta, lupatunnus

Lisätiedot

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus

55 12.05.2015. Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 55 12.05.2015 Lausunto: Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta/taipalsaaren harjoitus- ja ampuma-alueen ampumaratojen ympäristölupahakemus 154/11.01.00.01/2015

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/1186/2017 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot