Presidentin tervehdys. Sisältö / Content JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / (10)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Presidentin tervehdys. Sisältö / Content JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / 2015 1 (10)"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / (10) Presidentin tervehdys Oltuani 33 vuotta jäsenenä SKÅL:ssa olen mielestäni nyt saavuttanut huipun matkailualalla tultuani vuoden alusta valituksi yhdistyksen presidentiksi. Suurta tyytyväisyyttä osoittaa myös vaimoni, jonka ei ole tarvinnut tehdä yhtään mitään tullakseen presidentin rouvaksi. Matkailualalla olen toiminut Matka-Experteillä, Finnairilla KLM:llä ja Ålandsresorilla sekä viimeiset vuodet sivutoimisena yrittäjänä. SKÅL on vuosin varrella antanut paljon, ei vain työelämässä tarvittavaa verkostoitumista, vaan myös uusia tuttavuuksia ja mahdollisuuden kokea ja oppia uusia asioita. Se on jokaisesta itsestään kiinni kuinka paljon haluaa hyödyntää tällaista järjestöä. Tällä saralla on olemassa paljon eri mahdollisuuksia. Skål on maailman suurin matkailualan yhteistyöjärjestö, joka on viime vuosikymmenen aikana kehittänyt konseptia B to B eli niin kuin sen sloganissa todetaan Doing Business among friends. Sisältö / Content Presidentin tervehdys 1 Twinning-sopimus 3 Viimeaikaisia tapahtumia 4 Summary in English 6 Valokeilassa / 7 In the spotlight Tapahtumakalenteri / 9 Events calendar Yhteystiedot / 10 Contact information Jäsenenä voit hyödyntää järjestöä sen 400 kerhon ja jäsenen välityksellä yli 80 maassa. SKÅL:n kansainvälisillä sivulla löytyy maailmanlaajuisesti kaikkien jäsenten nimet, kontaktitiedot sekä tieto missä yrityksissä ja alalla he toimivat..

2 2 (10) Heihin voi aina olla yhteydessä, jos tarvitset matkailualaan liittyvää tietoa, erikoisesti tietoa, jota ei aina löydy suoraan googlaamalla ja ehkä usein myös ns. inside information. Täytyy muistaa, että jäsenkunta koostuu vähintään kolme vuotta esimiesasemassa toimivista henkilöistä. Sivuilta löytyy myös kalenteri, jossa on monia maailman laajuisesti kerhojen järjestämistä tilaisuuksista. Täytyy muistaa, että missä vain maailmaa järjestettävään SKÅL tapahtumaan on järjestön kaikilla jäsenille mahdollisuus ja oikeus osallistua. Toki erinomainen paikka verkostoitua on myös vuosittain järjestettävä maailmankongressi, jonne tulee väkeä ympäri maailmaa. Näissä on aina ollut joku edustamassa Suomea. Erikoisesti kun tapahtuma on ollut Euroopassa on se vetänyt vielä enemmän jäseniä Suomesta mukaan. Seuraava maailmankongressi on Keniassa Mombasassa (kutsutaan: Congress at the Beach) lokakuussa 2015, joten kaikki tervetuloa mukaan. Todettakoon, että Kenya Airways on lupautunut antamaan 75 % alennuksen lennoista (AD75 liput) kongressiin osallistuville (lennot Lontoosta tai Frankfurtista). Kotisivuilta löytyy myös paljon muuta, kuten lyhyt esittelyvideo (3 minuuttia) järjestöstä sekä kauppa, josta voi ostaa SKÅL tuotteita ja eri pöytäkirjoja, sääntöjä ja muita dokumentteja liittyen yhdistyksen toiminnasta ja paljon muuta. Käykää tutustumassa. Tulkaa aktiivisesti mukaan tapahtumiin ja myös suositelkaa tuttavapiiristänne uusia jäsenkandidaatteja yhdistykseemme. Jäsenhakemuksen ohjeet löytyy kotisivuiltamme Stefan Ekholm presidentti Skål International Helsinki ry. SKÅL INTERNATIONAL HELSINKI RY Vuosikokous Ma Musiikkitalo Klo Tutustumiskierros Musiikkitalossa Klo Palkitun majoitusyrittäjän Ville Virkin puheenvuoro. Dream Hostel on valittu Guardianin toimesta Euroopan Top 10 luksushostellien joukkoon sekä useasti Suomen parhaimmaksi hostelliksi. Ville Virkki kertoo yrittäjyydestä ja majoituspalvelukonseptistaan. Klo Kevätkokous Ilmoittautuminen ja lisätietoa viimeistään 29.3 mennessä tarjoilujen vuoksi osoitteessa: Tervetuloa!

3 3 (10) Historiallinen sopimus kolmen klubin välille Helsingin, Tallinnan ja Tukholman SKÅLien välille allekirjoitettiin yhteistyösopimus Matkamessuilla. Sopimus oli historiallinen, sillä nyt laadittiin ensimmäisen kerran sopimus kolmen Skål-klubin välille. Twinning tai tässä tapauksessa Triple - sopimuksella kerhot pyrkivät yhteistyöhön tilaisuuksien järjestämisessä sekä informaation antamisessa ja jäsenilleen. Sopimuksen allekirjoittivat kerhojen presidentit Tarmo Mutso Tallinnasta, Jaana Alenius Tukholmasta ja Stefan Ekholm Helsingistä. Historiallista allekirjoitusta todisti myös joukko jäseniä kaikista näistä klubeista. Skålilla oma piste Matkamessuilla Skål International Finlandilla (Helsingin ja Turun yhdistykset) oli ensimmäistä kertaa käytössään oma osasto Matkamessuilla. Piste oli avoinna ammattilaispäivien ajan ja siellä tiedotettiin Skålin toiminnasta matkailualan ammattilaisille ja tavattiin yhdistyksen jäseniä. Yhdistyksellä oli myös käytössään Matkamessujen toisen ammattilaispäivän aamuna esiintymislava, jossa jäsenillä oli mahdollisuus esitellä omien yrityksiensä toimintaa. Kuvassa (vasemmalta) Susanna Saari Turusta, Tarmo Mutso Tallinnasta, Jaana Alenius Tukholmasta ja Stefan Ekholm Helsingistä. Matkamessujen Skålin pisteessä oli vilskettä. Kuvassa Tallinnan, Tukholman, Helsingin ja Turun klubien jäsenistöä.

4 4 (10) Tallinnan matkan tunnelmia SKÅL on perinteisesti jo parikymmentä vuotta tehnyt kevätretken Tallinnaan. Viime vuosina matkaan on yhdistetty käyntiin Tallinnan TourEst 2015 matkailumessuilla. Tänä vuonna matka oli helmikuuta. Moni yhdistyksemme jäsen matkustaa messuille työmatkalla usein edustaen yritystään TourEst messuilla. Messuilla liikkuessa tapasi monta SKÅL Helsingin jäsentä, niin kuin toki myös monta SKÅL Tallinnan jäsentä. SKÅL Helsingin ja Tallinnan jäsenet ovat myös aikaisempina vuosina tavanneet Helsingin matkailumessuilla. Meitä oli kuusi henkilöä yhdistyksestämme mukana tällä yhden yön matkalla. Meillä oli erikoishintainen laivamatka hytteineen Eckerölinjalla ja asuimme edullisesti Tallink City hotellissa kokonaishintaan noin 50 euroa per henkilö. Illalla SKÅL Tallina oli järjestänyt After Fair partyyn yhteisen pöydän, jossa pääsimme lähimmin tutustumaan Tallinnan skållegoihin. Oli onnistunut matka ja toivottavasti saamme isomman joukon mukaan ensi vuonna. Stefan Ekholm Kuvassa Suomen osasto messuilla. Kuva: Kari Halonen. Kuvassa Skål International Helsinki ry:n varapresidentti Kari Halonen ja Asiakaspalauteseminaarin puhujisto. Kuva: Ikkunapaikka Asiakaspalauteseminaari Skål International Helsinki ry järjesti Asiakaspalauteseminaarin Hotelli Arthurissa. Seinaarissa pohdittiin asiakaspalautteita ja niiden hyödyntämistä matkailuyritysten laadun kehittämisessä modernein välinein. Tilaisuudessa pohdittiin myös virallisen hotelliluokituksen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä. Erika Rintala Qvik Touching Applications yrityksestä (kuvassa oikealla) käsitteli esityksessään mobiilisovelluksia asiakaspalautteiden välineinä. Haaga- Perhon Petteri Ohtonen, (toinen oik.) kertoi asiakaspalautteista laadun kehittämisen mittarina ja Laatu 1000 sertifikaatista. Toimitusjohtaja Saija Kekkonen (toinen vas.) Best Westernistä käsitteli puheenvuorossaan yrittäjyyteen nojaavaa yli 4000 hotelliyksikön laatuluokitusjärjestelmää ja asiakaspalautetta laadun välineenä majoitusketjussa.

5 5 (10) Haetaan ideoita SKÅL Helsingin historiaprojektiin SKÅL Helsingillä on yhdistyksemme historiaan liittyviä erilaisia asiapapereita aina 1930-luvulta asti. Olisiko jollain jäsenellä ideoita miten voisimme saada tämä materiaalin järjestettyä ja koottua niin, että siitä voisi tulla pohja yhdistyksemme historian kirjoittamiselle? Kysymys on myös, mistä voisi saada rahoitusta yhdistyksemme historian kirjoittamishankkeelle. Onko kenelläkään tästä ideoita, kokemusta tai halua auttaa viemään tällaista projektia eteenpäin? Minne voisimme pidemmän päälle saada tällaisen aineiston arkistoitua? Onko ideoita? Jos tulee jotain mieleen, niin lähettäkää viesti tai soittakaa presidentillemme tai puhelin: Jäsenmaksuasiaa Maksamme nyt keväällä jäsenmaksumme kaikista Skål Helsinki klubin jäsenistä kansainväliselle Skål International järjestölle. Skål Internationalille maksamamme määrä on noin puolet järjestömme jäsenmaksun määrästä. Jos omalta kohdalta tuntuu, että jäsenmaksuasioissa on epäselvyyksiä tai jäsenmaksulasku on vaikkapa kadonnut, ota yhteyttä Kari Haloseen, Muistathan, että jos muutat yritystä, jossa työskentelet tai jäät vaikkapa työttömäksi, niin jäsenyytesi ei sen vuoksi lopu. Yhteystietojen muutokset kannattaa ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen SKÅL Helsingin presidentit Stefan Ekholm jatkuu, Villa Kommodor - Åland Kari Halonen , ToolBox-travel marketing & consulting Risto Välttilä , Helsingin matkailusäätiön asiamies Björn Collin 2008, Finnair Oyj Marjaana Saurila 2007, Saksan valtion matkailutoimisto Eero Soramäki , Tallink-Silja Marjaana Saurila , Saksan valtion matkailutoimisto Esko Lauha 2000, Kaleva matkatoimisto Eero Kallela 1999, Hotelli Anna Ulla-Brita Waltasaari 1998, Lufthansa Björn Collin , Finnair Oyj Matti Hoikkala , Area Oy Veikko Vartio , Finnair Oyj Mikko Nupponen , Helsingin kaupungin Matkailutoimisto Margareta Nyström , Finnair Oyj Björn H. Harms , Tanskan matkailutoimisto Eero Salonen , Area Oy Untamo Jalonen , Eurooppalainen vakuutusyhtiö Birger Bäckman , Finlandia matkatoimisto (Skål International in maailman presidentti) Osmo Tuompo , Finnair Oyj Kaj Lindblad , SAS Ab(Skål International in maailman presidentti) Boris Taimitarha , Finnair Oyj Gunnar von Haartman , Area Oy (Skål International in maailman presidentti) Adolf Nyström , Aero Oy Georg Rönnholm Erik Tallgren , Suomen Matkatoimisto Oy Gunnar Ståhle , Aero Oy

6 6 (10) Summary in English Our Presidents Greeting Having been a member of SKÅL for 33 years, I think I reached my highest point in the tourist industry upon becoming elected president of the association at beginning of the year. My wife also shares my satisfaction (having not had to do anything at all to become the President s wife). In the tourism industry, I have worked for Travel Expert, Finnair, KLM and Ålandsresor, as well as as a part-time entrepreneur in more recent years. During the decades, SKÅL has given me a great deal; I have met many new people, not only those directly related to the work, but many others, and I have gained the opportunity to experience and learn new things. It is a person s individual choice as to how much one wants to take advantage of this kind of association. In this field there are plenty of opportunities. Skål is the world's largest tourism cooperative organisation, which during the past decade has been developing the concept of B to B, as its slogan states "Doing business among friends As a member, you can take advantage of the 400 organisations and 17,000 members of the club, in more than 80 countries. At SKÅL 's international site, you have access to all worldwide members names and contact details as well as information about their companies and the field of industry they operate in You can always contact them, if you require information related to the tourism industry - especially information that cannot be found directly from Google and perhaps so-called "Inside information". On the website, you can also find a calendar full of world-wide events organised by clubs. You must also remember that all members of the organisation have the opportunity and right to participate in any SKÅL event. Surely a great place to do networking is the annual world congress, which attracts crowds around the world. Someone has always represented Finland in them. On those occassions when the event has been organised in Europe, it pulled in even more members from Finland. The next World Congress will be held in Mombasa, Kenya ( Congress at the Beach ) in October, 2015, so all of you are welcome to join! It should be noted that Kenya Airways has agreed to give a 75 % discount on flights (AD75 tickets) for Congress participants (for flights from London or Frankfurt). Join the events and also recommend these to potential new candidates among your acquaintances for membership of our association. The instructions for membership applications can be found on our website Stefan Ekholm President Skål International Helsinki ry.

7 Valokeilassa In the spotlight Jukka Punamäki Toimitusjohtaja / MD Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy Skål-jäsen vuodesta / Skål-member since: 2012 Nykyinen tehtäväsi / Present position: Toimitusjohtaja Länsi- Uudenmaan Lumo matkailu Oy:ssä. Lumo on Länsi-Uudenmaan matkailualueen myynti- ja markkinointiorganisaatio, joka käynnistettiin viime syksynä. Lumon toimintaa rahoittaa alueen kunnat ja yritykset. Syksyllä rakensimme alueelle uuden brändin ja helmikuussa saimme uudet nettisivut valmiiksi - Lumon toimintaan voi tutustua Lumon sivuilla The managing director of Lumo, Western Uusimaa Tourism Corporation. Lumo is the sales and marketing organisation for the Western Uusimaa area, and it was establish last autumn. Lumo s activities are funded by municipalities and companies. In the autumn, we built a new brand for the region, and in February we launched the new website - More information about Lumo can be found on Aikaisempia tehtäviäsi / Previous positions: Toiminnanjohtaja Posion matkailuyhdistyksessä, British Airwaysissä myynnin tukena, EF-Kielimatkoilla myyntikoordinaattorina, Englannissa kielikurssikeskuksen johtajana. The executive director in Posio Tourism Association, sales support at British Airways, sales coordinator at EF Education First and Language Centre Manager in England. Mottosi / Motto: Älä luule - tiedä. Jos et tiedä - kysy. Do not guess - know. If you do not know ask. Mistä innostut / Source of excitement: Uusien sähköisten työkalujen hyödyntäminen on ollut viime aikoina mielessä hyvinkin vahvasti. Ehkäpä olen jopa innostunut aiheesta! Recently I ve been thinking a lot about utilising new digitals tools. Perhaps I'm even excited about the prospect!

8 Oma lempikohteesi on / Favorite destination: Lapin keväthangilla pitää vuosittain käydä. Minkä unelmasi haluaisit toteuttaa / Still unrealized dream: I have to go skiing to Lapland every spring.. Paras saavutuksesi / Best achievement: Hmm. Sanotaan nyt vaikka viimeisimmästä työpaikasta. Oli todella hienoa, kun saimme yhdessä yritysten kanssa varmistettua rahoituksen Lumon toiminnan käynnistämiseksi. Hmm. Let s concentrate on my latest work place. It was really great that, working together with other companies, we secured the necessary funding in order to start Lumo s operations. Kerran vielä ulkomaille töihin. Vaikkapa kahdeksi vuodeksi. One more time working abroad - perhaps for two years. Miten rentoudut / Best relaxation: Lenkki + sauna + olut. Jogging + sauna + beer. Viihdyt matkailualalla koska / You enjoy working in the travel trade because: Teen tätä vain alan korkean palkkauksen takia. I only do this because of the high salaries in the industry. Kuvassa Jukka esittelee Lumon uutta brändiä 110 metriä maanpinnan alapuolella Tytyrin kaivosmuseossa Lohjalla. In the picture Jukka presents Lumo s new brand 110 m underground at thetytyri Mine museum, Lohja. Kuva/photo: Minna Ermala.

9 9 (10) Tapahtumakalenteri Maaliskuu Events Calendar March Vuosikokous Helsingin Musiikkitalo klo alkaen. Vierailevana luennoitsijana palkittu hostelyrittäjä Ville Virkki Tampereelta. Toukokuu Skål Area Norden Congress Stockholm, Sweden Heinäkuu Savonlinnan Oopperajuhlat Kaksi eri oopperaa, lounas ja risteily Lokakuu Annual meeting held at Musiikkitalo. Guest speaker: Ville Virkki from awarded Dream Hostel, Tampere. May Skål Area Norden Congress Stockholm, Sweden July Savonlinna Opera Festival Two different operas, lunch and cruise. October Maailman kongressi Mombasa, Kenia. 10% early bird alennus 100 ensimmäiselle lmoittautujalle World congress in Mobasa, Kenia. 10% early bird discount for the first 100 registered members.

10 10 (10) Skål International Helsinki ry Presidentti - President Stefan Ekholm Varapresidentti - Vice President Kari Halonen Sihteeri - Secretary Enna Paavola Kestävä kehitys - Sustainability Anu Nylund Klubimestarit - Master of Ceremonies Stefan Ekholm Kari Halonen Marjo Ranta-Irwin Twinning Cities Birgitta Palmqvist Markkinointi - Marketing Kari Halonen PR & Viestintä - PR & Communications Marjo Ranta-Irwin Hallituksen jäsen (Young Skål member) Mari Suihko Lue meistä myös täällä: Google+ (löydät sivumme nimellä: Skål International Helsinki Club) Young Skål Young Skål on suunnattu opiskelijoille ja nuorille matkailualan ammattilaisille. Young Skåliin voi liittyä vuotiaat, jotka ovat joko opiskelleet tai olleet matkailualalla töissä vähintään kaksi vuotta. Tavoitteena on muodostaa Young Skålin jäsenistä tiivis nuorten ammattilaisten verkosto. Tavoitteena on myös saada Skål:in toiminnan kautta nuoret aikuiset rekrytoitumaan matkailualalle ja verkostoitumaan alalla jo pitkään toimineiden henkilöiden kautta. Young Skålin tapaa noin 4 kertaa vuodessa yritysvierailuiden ja erilaisten tapahtumien yhteydessä. Young Skål on myös mukana koordinoimassa Skålin Kestävän Kehityksen kilpailua. Helsingin Young Skålissa on tällä hetkellä noin 10 aktiivista jäsentä. Young Skål -toimintaa vetää hallituksemme jäsen Mari Suihko, Jäsenmaksut vuodelle 2015 Aktiivijäsen: 95 euroa Kannatusjäsen/Associate member: 95 euroa Eläkeläisjäsen: 80 euroa Young Skål-jäsen: 30 euroa

POSITIIVISUUDEN ELÄMÄNTYÖPALKINTO ESPOOSEEN

POSITIIVISUUDEN ELÄMÄNTYÖPALKINTO ESPOOSEEN www.jcespoo.fi 2/2007 ENKK TOGETHER WE ARE STRONG! POSITIIVISUUDEN ELÄMÄNTYÖPALKINTO ESPOOSEEN ENKK MUKANA MAASTRICHTISSA & TURKISSA ENKK:N TULOKAS ANU POKKAA PALKINNON PORISSA ENKK:LLA ALUEEN PARAS PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

Korkeakouluissa! Mahdollisuuksia maahanmuuttajille.

Korkeakouluissa! Mahdollisuuksia maahanmuuttajille. Mahdollisuuksia maahanmuuttajille. Korkeakouluissa! METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU AALTO-YLIOPISTO ARCADA NYLANDS SVENSKA YRKESHÖGSKOLA DIAKONIA-AMMATTIKORKEAKOULU HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULU HELSINGIN

Lisätiedot

Hotelli-, ravintola- ja matkailupalveluiden

Hotelli-, ravintola- ja matkailupalveluiden Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Omaa työtä, täyttä elämää Hotelli-, ravintola- ja matkailupalveluiden kysyntä on lähtenyt hetkellisen taantuman jälkeen selkeään nousuun. Kasvun odotetaan jatkuvan vahvana.

Lisätiedot

Hyödynnä kaikki ketjusi mahdollisuudet

Hyödynnä kaikki ketjusi mahdollisuudet Sampo Pankki Oyj, www.sampopankki.fi Hyödynnä kaikki ketjusi mahdollisuudet Ketjuissa monet asiat voidaan hoitaa keskitetysti saavuttaen suuren toimijan etuja yksittäisten yrittäjien saataville. Sampo

Lisätiedot

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin tiedotuslehti 1/2010

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin tiedotuslehti 1/2010 Pirkanmaan Nuorkauppakamarin tiedotuslehti 1/2010 Päätoimittajalta Kulunut kevät on osoittanut, että yhteistyössä todellakin on voimaa. Tampereen ympäristön pienten kamarien yhdistyminen Pirkanmaan Nuorkauppakamariksi

Lisätiedot

MUUTTUVA MATKAILU. MATKAILUALAN VERKOSTOYLIOPISTO 10 vuotta tieteellä ja taiteella matkailun asiantuntijuuteen

MUUTTUVA MATKAILU. MATKAILUALAN VERKOSTOYLIOPISTO 10 vuotta tieteellä ja taiteella matkailun asiantuntijuuteen 1 MUUTTUVA MATKAILU MATKAILUALAN VERKOSTOYLIOPISTO 10 vuotta tieteellä ja taiteella matkailun asiantuntijuuteen TIETOA MATKAILUSTA JA MATKAILUELINKEINOSTA 1-2/2005 2 Sisällysluettelo ESIPUHE... 4 I JUURET...

Lisätiedot

Experience Something New! 12. Uusi hallitus esittäytyy 20. Selkkari 24. Pörssin Laskukausi 27. Firmamessut 28. Kylteripäivät Turussa 31

Experience Something New! 12. Uusi hallitus esittäytyy 20. Selkkari 24. Pörssin Laskukausi 27. Firmamessut 28. Kylteripäivät Turussa 31 Experience Something New! 12 Uusi hallitus esittäytyy 20 Selkkari 24 Pörssin Laskukausi 27 Firmamessut 28 Kylteripäivät Turussa 31 1 2RINNETAPAHTUMA RIIHIVUORESSA, KETKOT AALTOSALISSA JA JATKOBILEET GIGGLING

Lisätiedot

INFACTO TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN OPISKELIJALEHTI 4/2004

INFACTO TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN OPISKELIJALEHTI 4/2004 INFACTO TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN OPISKELIJALEHTI 1 4/2004 Toimitus: Julkaisija: TTY:n Tuotantotalouden kilta Indecs Kustantaja: Indecs Päätoimittaja: Auli Tiainen Taitto: Auli Tiainen Toimittajat:

Lisätiedot

VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU

VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU 9 energiakeskittymän ansiosta alueella riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa. VAMK YOURSELF TO WORK... 5 11 LUOKALLANI EI OLE KETÄÄN, JOKA EI OLE SAANUT TYÖPAIKKAA MOLEMPINA KESINÄ.

Lisätiedot

Shamrock. Nollaig Shona Duit. Irish Film Festival Guinness 250 vuotta Fusions

Shamrock. Nollaig Shona Duit. Irish Film Festival Guinness 250 vuotta Fusions Shamrock Finnish-Irish Societ y ry 4/2009 Nollaig Shona Duit Pian on taas joulu ja kohta on vuosikin pulkassa. Miltä näytti Finnish Irish Societyn vuosi 2009? Sivut 12 13 Irish Film Festival Guinness 250

Lisätiedot

fulbright center news

fulbright center news Fulbright-Finland for the Future Miten Fulbright-stipendiaatit valitaan International Vision vol. 23 nro 2 (58) syksy/fall 2013 fulbright center news Fulbright Finland...for the Future From the Executive

Lisätiedot

Fulbright Center News

Fulbright Center News 4 6 7 9 Fulbright Center, Saastamoinen Foundation and University of Kuopio Cooperation pages 10-13 Syksyn stipendiaatit laajasti eri aloilta Fulbright Centerin ja CIMOn uusi stipendi suomen kielen ja kulttuurin

Lisätiedot

OLUT MAISTUU MATKAILIJOILLE MIKÄ IHMEEN PALVELUMUOTOILU? matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 3 2011 MUUMI-BUUMI JATKUU

OLUT MAISTUU MATKAILIJOILLE MIKÄ IHMEEN PALVELUMUOTOILU? matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 3 2011 MUUMI-BUUMI JATKUU MIKÄ IHMEEN PALVELUMUOTOILU? OLUT MAISTUU MATKAILIJOILLE matkailu MEKin asiakaslehti 3 2011 silmä MUUMI-BUUMI JATKUU matkailu silmä Sisältö 18 SKÅL KERÄSI YHTEEN matkailun toimijoita ympäri maailmaa. 20

Lisätiedot

Editorial. Sustainable development. Jotakin erityistä. Sivu. Timo Lehto

Editorial. Sustainable development. Jotakin erityistä. Sivu. Timo Lehto Editorial Timo Lehto Jotakin erityistä Innoissamme avasimme oven! Sisään astuessamme tiesimme jo, että vastassa olisi kaikkien aikojen suomalaiskeksintö. Mutta emme osanneet kuvitella sitä innostuksen

Lisätiedot

2/2005. Kevätiltamat s. 6. Esitys luottotietolaiksi. Kevätkokous ja -retki s. 12

2/2005. Kevätiltamat s. 6. Esitys luottotietolaiksi. Kevätkokous ja -retki s. 12 2/2005 Kevätkokous ja -retki s. 12 Kevätiltamat s. 6 Esitys luottotietolaiksi s. 14 SISÄLLYSLUETTELO PÄÄKIRJOITUS Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Luottomiesten kevätiltamat 17.3.2005 luottotutkinnon

Lisätiedot

3/2007 YKKÖSKETJU. Suomen NMKY:n Liittojen tiedotuslehti

3/2007 YKKÖSKETJU. Suomen NMKY:n Liittojen tiedotuslehti 3/2007 Suomen NMKY:n Liittojen tiedotuslehti Suomen NMKY:n Liittojen tiedotuslehti Taitto Petri Hollmén / petri.hollmen@ukkopekka.fi Ilmestyy 4 kertaa vuodessa Seuraava numero 4/2007 ilmestyy joulukuussa.

Lisätiedot

Year in Review Vuosikatsaus

Year in Review Vuosikatsaus 2008 Year in Review Vuosikatsaus Osuuspankki Meidän pankki We are proud once again to report that our financial institution has continued to prosper, even during difficult times with today s economy. We

Lisätiedot

CAN T BRAND A COUNTRY LIKE A MOBILE PHONE

CAN T BRAND A COUNTRY LIKE A MOBILE PHONE MERELLISIÄ KOKOUKSIA ALANDICASSA MAAPORTAALI AUKEAA matkailu MEKin asiakaslehti 1 2009 silmä PORVOON JUHLA- HUMUA Valtiopäivistä on kulunut kaksisataa vuotta ja valtakunta juhlii taas. YOU CAN T BRAND

Lisätiedot

Kiltalehti 1/2010. Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 1/2010

Kiltalehti 1/2010. Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 1/2010 Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 1/2010 1 Accenture on Suomen paras työpaikka. 2010 Accenture. All rights reserved. Neljättä kertaa. Arkea huippusuoritusten tekijöille. Jos haluat työn,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPPAKAMARI VUOSIKIRJA 2015 2015 VUOSIKERTOMUS 2014 2014 JÄSENET HAKEMISTOT

TAMPEREEN KAUPPAKAMARI VUOSIKIRJA 2015 2015 VUOSIKERTOMUS 2014 2014 JÄSENET HAKEMISTOT TAMPEREEN KAUPPAKAMARI VUOSIKIRJA 2015 2015 LUNDEN LUNDEN ARCHITECTURE ARCHITECTURE OY, COBE OY, COBE VUOSIKERTOMUS 2014 2014 JÄSENET HAKEMISTOT Digitalisaatio tuo asiakkaiden käyttöön uusia palveluja.

Lisätiedot

MITÄ LENNON AIKANA TAPAHTUU HELSINKI MAALTA JA MERELTÄ. matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 3 2010 MAKUJA. suomalaisesta metsästä

MITÄ LENNON AIKANA TAPAHTUU HELSINKI MAALTA JA MERELTÄ. matkailu. silmä. MEKin asiakaslehti 3 2010 MAKUJA. suomalaisesta metsästä HELSINKI MAALTA JA MERELTÄ MITÄ LENNON AIKANA TAPAHTUU matkailu MEKin asiakaslehti 3 2010 silmä MAKUJA suomalaisesta metsästä matkailu silmä Sisältö Pääkirjoitus: Hyvä palvelukokemus...3 Silmäiltyä...4

Lisätiedot

KVEEKARIUUTISKIRJE/ KVÄKARNYHETSBREV/ QUAKER NEWSLETTER 1/2013

KVEEKARIUUTISKIRJE/ KVÄKARNYHETSBREV/ QUAKER NEWSLETTER 1/2013 KVEEKARIUUTISKIRJE/ KVÄKARNYHETSBREV/ QUAKER NEWSLETTER 1/2013 Muutama sana Uutiskirjeestä/ About the Newsletter...2 Uutta tukimaksuista...3 New contribution policy...4 Siemen...5 The Seed...7 Työkokousterveiset

Lisätiedot

Markkinavalvonta on yhteistyötä Katamaraanin soveltuvuudesta huviveneeksi OY TELVA AB. täyttää 70 vuotta

Markkinavalvonta on yhteistyötä Katamaraanin soveltuvuudesta huviveneeksi OY TELVA AB. täyttää 70 vuotta 22006 Markkinavalvonta on yhteistyötä Katamaraanin soveltuvuudesta huviveneeksi OY TELVA AB täyttää 70 vuotta P E R Ä A A L L O I L L A An umbrella for many purposes As Secretary General of our global

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 4. Optimilaiset maailmalla 6 Naamat länsinaapurimme malliin 12 fuksiviikot & fuksiaiset 20

OSAVUOSIKATSAUS 4. Optimilaiset maailmalla 6 Naamat länsinaapurimme malliin 12 fuksiviikot & fuksiaiset 20 Q OSAVUOSIKATSAUS 4 Optimi ry:n virallinen äänenkannattaja 5. vsk nro 4 marraskuu 2007 Optimilaiset maailmalla 6 Naamat länsinaapurimme malliin 12 fuksiviikot & fuksiaiset 20 .:Pääkirjoitus:. K.I.S.S.

Lisätiedot

Koko pakkausketjun toiminta on osa kestävää kehitystä

Koko pakkausketjun toiminta on osa kestävää kehitystä TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Koko pakkausketjun toiminta on osa kestävää kehitystä Ympäristöalojen ammattimessut järjestettiin lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa. Messujen avajaispäivän aamuna PYRin osastolle

Lisätiedot

Mitä jos lähtisit ulkomaille?

Mitä jos lähtisit ulkomaille? 2 Mitä jos lähtisit ulkomaille? EN EHTINYT EDES HAKEA TÖITÄ, KUN UNELMIENI TYÖPAIKASTA JO SOITETTIIN. Liisa Lahti IAESTE-harjoittelussa Ghanassa 2008 IAESTE-harjoittelussa Tadžikistanissa 2009 CIMOn maaohjelmien

Lisätiedot

Yllä: Turun Sanomat, Treffi-liite, 10/2006. Alla: Aamulehti12.9.2005, Aamulehti 28.9.2006.

Yllä: Turun Sanomat, Treffi-liite, 10/2006. Alla: Aamulehti12.9.2005, Aamulehti 28.9.2006. Yhden kuvan sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Maria Frimanin kuvan Pidän kasvoistasi, jossa omat kasvonsa peittänyt musliminainen ehostaa suomalaisen naisen kasvoja. Viiden kuvan sarjan voiton vei

Lisätiedot

Turun yliopiston 2/2014. ? YVV EVVK? Kolmas tehtävä: Yliopistolaisen Viihdyke vai Velvoite s.9. Self-defense for International Faculty s.8.

Turun yliopiston 2/2014. ? YVV EVVK? Kolmas tehtävä: Yliopistolaisen Viihdyke vai Velvoite s.9. Self-defense for International Faculty s.8. T ETEENTEKIJÄ Turun yliopiston 2/2014? YVV EVVK? Kolmas tehtävä: Yliopistolaisen Viihdyke vai Velvoite s.9 Self-defense for International Faculty s.8 Members Puheenjohtajan palsta Pääluottamusmiehen palsta

Lisätiedot

Mistä hyvä työelämä on tehty?

Mistä hyvä työelämä on tehty? Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Mistä hyvä työelämä on tehty? Suomessa pyritään Euroopan parhaaseen työelämään vuoteen 2020 mennessä. HENRY ry:n HR Barometrissa v. 2013 nousivat henkilöstöjohtamisen haasteiksi

Lisätiedot

PÄÄKIRJOITUS. Lehtemme menee nyt kesätauolle ilmestyäkseen jälleen elokuussa. Harri Sane Kommodori

PÄÄKIRJOITUS. Lehtemme menee nyt kesätauolle ilmestyäkseen jälleen elokuussa. Harri Sane Kommodori Numero 4 / 2014 PÄÄKIRJOITUS Tulihan se kesä vihdoin ja suuri osa veneistä kelluu jo tyytyväisinä omilla paikoillaan. Vesillelaskut jatkuvat vielä tovin ja muistuttaisinkin tässä vaiheessa kaikkia autojen

Lisätiedot