Presidentin tervehdys. Sisältö / Content JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / (10)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Presidentin tervehdys. Sisältö / Content JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / 2015 1 (10)"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / (10) Presidentin tervehdys Oltuani 33 vuotta jäsenenä SKÅL:ssa olen mielestäni nyt saavuttanut huipun matkailualalla tultuani vuoden alusta valituksi yhdistyksen presidentiksi. Suurta tyytyväisyyttä osoittaa myös vaimoni, jonka ei ole tarvinnut tehdä yhtään mitään tullakseen presidentin rouvaksi. Matkailualalla olen toiminut Matka-Experteillä, Finnairilla KLM:llä ja Ålandsresorilla sekä viimeiset vuodet sivutoimisena yrittäjänä. SKÅL on vuosin varrella antanut paljon, ei vain työelämässä tarvittavaa verkostoitumista, vaan myös uusia tuttavuuksia ja mahdollisuuden kokea ja oppia uusia asioita. Se on jokaisesta itsestään kiinni kuinka paljon haluaa hyödyntää tällaista järjestöä. Tällä saralla on olemassa paljon eri mahdollisuuksia. Skål on maailman suurin matkailualan yhteistyöjärjestö, joka on viime vuosikymmenen aikana kehittänyt konseptia B to B eli niin kuin sen sloganissa todetaan Doing Business among friends. Sisältö / Content Presidentin tervehdys 1 Twinning-sopimus 3 Viimeaikaisia tapahtumia 4 Summary in English 6 Valokeilassa / 7 In the spotlight Tapahtumakalenteri / 9 Events calendar Yhteystiedot / 10 Contact information Jäsenenä voit hyödyntää järjestöä sen 400 kerhon ja jäsenen välityksellä yli 80 maassa. SKÅL:n kansainvälisillä sivulla löytyy maailmanlaajuisesti kaikkien jäsenten nimet, kontaktitiedot sekä tieto missä yrityksissä ja alalla he toimivat..

2 2 (10) Heihin voi aina olla yhteydessä, jos tarvitset matkailualaan liittyvää tietoa, erikoisesti tietoa, jota ei aina löydy suoraan googlaamalla ja ehkä usein myös ns. inside information. Täytyy muistaa, että jäsenkunta koostuu vähintään kolme vuotta esimiesasemassa toimivista henkilöistä. Sivuilta löytyy myös kalenteri, jossa on monia maailman laajuisesti kerhojen järjestämistä tilaisuuksista. Täytyy muistaa, että missä vain maailmaa järjestettävään SKÅL tapahtumaan on järjestön kaikilla jäsenille mahdollisuus ja oikeus osallistua. Toki erinomainen paikka verkostoitua on myös vuosittain järjestettävä maailmankongressi, jonne tulee väkeä ympäri maailmaa. Näissä on aina ollut joku edustamassa Suomea. Erikoisesti kun tapahtuma on ollut Euroopassa on se vetänyt vielä enemmän jäseniä Suomesta mukaan. Seuraava maailmankongressi on Keniassa Mombasassa (kutsutaan: Congress at the Beach) lokakuussa 2015, joten kaikki tervetuloa mukaan. Todettakoon, että Kenya Airways on lupautunut antamaan 75 % alennuksen lennoista (AD75 liput) kongressiin osallistuville (lennot Lontoosta tai Frankfurtista). Kotisivuilta löytyy myös paljon muuta, kuten lyhyt esittelyvideo (3 minuuttia) järjestöstä sekä kauppa, josta voi ostaa SKÅL tuotteita ja eri pöytäkirjoja, sääntöjä ja muita dokumentteja liittyen yhdistyksen toiminnasta ja paljon muuta. Käykää tutustumassa. Tulkaa aktiivisesti mukaan tapahtumiin ja myös suositelkaa tuttavapiiristänne uusia jäsenkandidaatteja yhdistykseemme. Jäsenhakemuksen ohjeet löytyy kotisivuiltamme Stefan Ekholm presidentti Skål International Helsinki ry. SKÅL INTERNATIONAL HELSINKI RY Vuosikokous Ma Musiikkitalo Klo Tutustumiskierros Musiikkitalossa Klo Palkitun majoitusyrittäjän Ville Virkin puheenvuoro. Dream Hostel on valittu Guardianin toimesta Euroopan Top 10 luksushostellien joukkoon sekä useasti Suomen parhaimmaksi hostelliksi. Ville Virkki kertoo yrittäjyydestä ja majoituspalvelukonseptistaan. Klo Kevätkokous Ilmoittautuminen ja lisätietoa viimeistään 29.3 mennessä tarjoilujen vuoksi osoitteessa: Tervetuloa!

3 3 (10) Historiallinen sopimus kolmen klubin välille Helsingin, Tallinnan ja Tukholman SKÅLien välille allekirjoitettiin yhteistyösopimus Matkamessuilla. Sopimus oli historiallinen, sillä nyt laadittiin ensimmäisen kerran sopimus kolmen Skål-klubin välille. Twinning tai tässä tapauksessa Triple - sopimuksella kerhot pyrkivät yhteistyöhön tilaisuuksien järjestämisessä sekä informaation antamisessa ja jäsenilleen. Sopimuksen allekirjoittivat kerhojen presidentit Tarmo Mutso Tallinnasta, Jaana Alenius Tukholmasta ja Stefan Ekholm Helsingistä. Historiallista allekirjoitusta todisti myös joukko jäseniä kaikista näistä klubeista. Skålilla oma piste Matkamessuilla Skål International Finlandilla (Helsingin ja Turun yhdistykset) oli ensimmäistä kertaa käytössään oma osasto Matkamessuilla. Piste oli avoinna ammattilaispäivien ajan ja siellä tiedotettiin Skålin toiminnasta matkailualan ammattilaisille ja tavattiin yhdistyksen jäseniä. Yhdistyksellä oli myös käytössään Matkamessujen toisen ammattilaispäivän aamuna esiintymislava, jossa jäsenillä oli mahdollisuus esitellä omien yrityksiensä toimintaa. Kuvassa (vasemmalta) Susanna Saari Turusta, Tarmo Mutso Tallinnasta, Jaana Alenius Tukholmasta ja Stefan Ekholm Helsingistä. Matkamessujen Skålin pisteessä oli vilskettä. Kuvassa Tallinnan, Tukholman, Helsingin ja Turun klubien jäsenistöä.

4 4 (10) Tallinnan matkan tunnelmia SKÅL on perinteisesti jo parikymmentä vuotta tehnyt kevätretken Tallinnaan. Viime vuosina matkaan on yhdistetty käyntiin Tallinnan TourEst 2015 matkailumessuilla. Tänä vuonna matka oli helmikuuta. Moni yhdistyksemme jäsen matkustaa messuille työmatkalla usein edustaen yritystään TourEst messuilla. Messuilla liikkuessa tapasi monta SKÅL Helsingin jäsentä, niin kuin toki myös monta SKÅL Tallinnan jäsentä. SKÅL Helsingin ja Tallinnan jäsenet ovat myös aikaisempina vuosina tavanneet Helsingin matkailumessuilla. Meitä oli kuusi henkilöä yhdistyksestämme mukana tällä yhden yön matkalla. Meillä oli erikoishintainen laivamatka hytteineen Eckerölinjalla ja asuimme edullisesti Tallink City hotellissa kokonaishintaan noin 50 euroa per henkilö. Illalla SKÅL Tallina oli järjestänyt After Fair partyyn yhteisen pöydän, jossa pääsimme lähimmin tutustumaan Tallinnan skållegoihin. Oli onnistunut matka ja toivottavasti saamme isomman joukon mukaan ensi vuonna. Stefan Ekholm Kuvassa Suomen osasto messuilla. Kuva: Kari Halonen. Kuvassa Skål International Helsinki ry:n varapresidentti Kari Halonen ja Asiakaspalauteseminaarin puhujisto. Kuva: Ikkunapaikka Asiakaspalauteseminaari Skål International Helsinki ry järjesti Asiakaspalauteseminaarin Hotelli Arthurissa. Seinaarissa pohdittiin asiakaspalautteita ja niiden hyödyntämistä matkailuyritysten laadun kehittämisessä modernein välinein. Tilaisuudessa pohdittiin myös virallisen hotelliluokituksen tarpeellisuutta ja hyödyllisyyttä. Erika Rintala Qvik Touching Applications yrityksestä (kuvassa oikealla) käsitteli esityksessään mobiilisovelluksia asiakaspalautteiden välineinä. Haaga- Perhon Petteri Ohtonen, (toinen oik.) kertoi asiakaspalautteista laadun kehittämisen mittarina ja Laatu 1000 sertifikaatista. Toimitusjohtaja Saija Kekkonen (toinen vas.) Best Westernistä käsitteli puheenvuorossaan yrittäjyyteen nojaavaa yli 4000 hotelliyksikön laatuluokitusjärjestelmää ja asiakaspalautetta laadun välineenä majoitusketjussa.

5 5 (10) Haetaan ideoita SKÅL Helsingin historiaprojektiin SKÅL Helsingillä on yhdistyksemme historiaan liittyviä erilaisia asiapapereita aina 1930-luvulta asti. Olisiko jollain jäsenellä ideoita miten voisimme saada tämä materiaalin järjestettyä ja koottua niin, että siitä voisi tulla pohja yhdistyksemme historian kirjoittamiselle? Kysymys on myös, mistä voisi saada rahoitusta yhdistyksemme historian kirjoittamishankkeelle. Onko kenelläkään tästä ideoita, kokemusta tai halua auttaa viemään tällaista projektia eteenpäin? Minne voisimme pidemmän päälle saada tällaisen aineiston arkistoitua? Onko ideoita? Jos tulee jotain mieleen, niin lähettäkää viesti tai soittakaa presidentillemme tai puhelin: Jäsenmaksuasiaa Maksamme nyt keväällä jäsenmaksumme kaikista Skål Helsinki klubin jäsenistä kansainväliselle Skål International järjestölle. Skål Internationalille maksamamme määrä on noin puolet järjestömme jäsenmaksun määrästä. Jos omalta kohdalta tuntuu, että jäsenmaksuasioissa on epäselvyyksiä tai jäsenmaksulasku on vaikkapa kadonnut, ota yhteyttä Kari Haloseen, Muistathan, että jos muutat yritystä, jossa työskentelet tai jäät vaikkapa työttömäksi, niin jäsenyytesi ei sen vuoksi lopu. Yhteystietojen muutokset kannattaa ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen SKÅL Helsingin presidentit Stefan Ekholm jatkuu, Villa Kommodor - Åland Kari Halonen , ToolBox-travel marketing & consulting Risto Välttilä , Helsingin matkailusäätiön asiamies Björn Collin 2008, Finnair Oyj Marjaana Saurila 2007, Saksan valtion matkailutoimisto Eero Soramäki , Tallink-Silja Marjaana Saurila , Saksan valtion matkailutoimisto Esko Lauha 2000, Kaleva matkatoimisto Eero Kallela 1999, Hotelli Anna Ulla-Brita Waltasaari 1998, Lufthansa Björn Collin , Finnair Oyj Matti Hoikkala , Area Oy Veikko Vartio , Finnair Oyj Mikko Nupponen , Helsingin kaupungin Matkailutoimisto Margareta Nyström , Finnair Oyj Björn H. Harms , Tanskan matkailutoimisto Eero Salonen , Area Oy Untamo Jalonen , Eurooppalainen vakuutusyhtiö Birger Bäckman , Finlandia matkatoimisto (Skål International in maailman presidentti) Osmo Tuompo , Finnair Oyj Kaj Lindblad , SAS Ab(Skål International in maailman presidentti) Boris Taimitarha , Finnair Oyj Gunnar von Haartman , Area Oy (Skål International in maailman presidentti) Adolf Nyström , Aero Oy Georg Rönnholm Erik Tallgren , Suomen Matkatoimisto Oy Gunnar Ståhle , Aero Oy

6 6 (10) Summary in English Our Presidents Greeting Having been a member of SKÅL for 33 years, I think I reached my highest point in the tourist industry upon becoming elected president of the association at beginning of the year. My wife also shares my satisfaction (having not had to do anything at all to become the President s wife). In the tourism industry, I have worked for Travel Expert, Finnair, KLM and Ålandsresor, as well as as a part-time entrepreneur in more recent years. During the decades, SKÅL has given me a great deal; I have met many new people, not only those directly related to the work, but many others, and I have gained the opportunity to experience and learn new things. It is a person s individual choice as to how much one wants to take advantage of this kind of association. In this field there are plenty of opportunities. Skål is the world's largest tourism cooperative organisation, which during the past decade has been developing the concept of B to B, as its slogan states "Doing business among friends As a member, you can take advantage of the 400 organisations and 17,000 members of the club, in more than 80 countries. At SKÅL 's international site, you have access to all worldwide members names and contact details as well as information about their companies and the field of industry they operate in You can always contact them, if you require information related to the tourism industry - especially information that cannot be found directly from Google and perhaps so-called "Inside information". On the website, you can also find a calendar full of world-wide events organised by clubs. You must also remember that all members of the organisation have the opportunity and right to participate in any SKÅL event. Surely a great place to do networking is the annual world congress, which attracts crowds around the world. Someone has always represented Finland in them. On those occassions when the event has been organised in Europe, it pulled in even more members from Finland. The next World Congress will be held in Mombasa, Kenya ( Congress at the Beach ) in October, 2015, so all of you are welcome to join! It should be noted that Kenya Airways has agreed to give a 75 % discount on flights (AD75 tickets) for Congress participants (for flights from London or Frankfurt). Join the events and also recommend these to potential new candidates among your acquaintances for membership of our association. The instructions for membership applications can be found on our website Stefan Ekholm President Skål International Helsinki ry.

7 Valokeilassa In the spotlight Jukka Punamäki Toimitusjohtaja / MD Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy Skål-jäsen vuodesta / Skål-member since: 2012 Nykyinen tehtäväsi / Present position: Toimitusjohtaja Länsi- Uudenmaan Lumo matkailu Oy:ssä. Lumo on Länsi-Uudenmaan matkailualueen myynti- ja markkinointiorganisaatio, joka käynnistettiin viime syksynä. Lumon toimintaa rahoittaa alueen kunnat ja yritykset. Syksyllä rakensimme alueelle uuden brändin ja helmikuussa saimme uudet nettisivut valmiiksi - Lumon toimintaan voi tutustua Lumon sivuilla The managing director of Lumo, Western Uusimaa Tourism Corporation. Lumo is the sales and marketing organisation for the Western Uusimaa area, and it was establish last autumn. Lumo s activities are funded by municipalities and companies. In the autumn, we built a new brand for the region, and in February we launched the new website - More information about Lumo can be found on Aikaisempia tehtäviäsi / Previous positions: Toiminnanjohtaja Posion matkailuyhdistyksessä, British Airwaysissä myynnin tukena, EF-Kielimatkoilla myyntikoordinaattorina, Englannissa kielikurssikeskuksen johtajana. The executive director in Posio Tourism Association, sales support at British Airways, sales coordinator at EF Education First and Language Centre Manager in England. Mottosi / Motto: Älä luule - tiedä. Jos et tiedä - kysy. Do not guess - know. If you do not know ask. Mistä innostut / Source of excitement: Uusien sähköisten työkalujen hyödyntäminen on ollut viime aikoina mielessä hyvinkin vahvasti. Ehkäpä olen jopa innostunut aiheesta! Recently I ve been thinking a lot about utilising new digitals tools. Perhaps I'm even excited about the prospect!

8 Oma lempikohteesi on / Favorite destination: Lapin keväthangilla pitää vuosittain käydä. Minkä unelmasi haluaisit toteuttaa / Still unrealized dream: I have to go skiing to Lapland every spring.. Paras saavutuksesi / Best achievement: Hmm. Sanotaan nyt vaikka viimeisimmästä työpaikasta. Oli todella hienoa, kun saimme yhdessä yritysten kanssa varmistettua rahoituksen Lumon toiminnan käynnistämiseksi. Hmm. Let s concentrate on my latest work place. It was really great that, working together with other companies, we secured the necessary funding in order to start Lumo s operations. Kerran vielä ulkomaille töihin. Vaikkapa kahdeksi vuodeksi. One more time working abroad - perhaps for two years. Miten rentoudut / Best relaxation: Lenkki + sauna + olut. Jogging + sauna + beer. Viihdyt matkailualalla koska / You enjoy working in the travel trade because: Teen tätä vain alan korkean palkkauksen takia. I only do this because of the high salaries in the industry. Kuvassa Jukka esittelee Lumon uutta brändiä 110 metriä maanpinnan alapuolella Tytyrin kaivosmuseossa Lohjalla. In the picture Jukka presents Lumo s new brand 110 m underground at thetytyri Mine museum, Lohja. Kuva/photo: Minna Ermala.

9 9 (10) Tapahtumakalenteri Maaliskuu Events Calendar March Vuosikokous Helsingin Musiikkitalo klo alkaen. Vierailevana luennoitsijana palkittu hostelyrittäjä Ville Virkki Tampereelta. Toukokuu Skål Area Norden Congress Stockholm, Sweden Heinäkuu Savonlinnan Oopperajuhlat Kaksi eri oopperaa, lounas ja risteily Lokakuu Annual meeting held at Musiikkitalo. Guest speaker: Ville Virkki from awarded Dream Hostel, Tampere. May Skål Area Norden Congress Stockholm, Sweden July Savonlinna Opera Festival Two different operas, lunch and cruise. October Maailman kongressi Mombasa, Kenia. 10% early bird alennus 100 ensimmäiselle lmoittautujalle World congress in Mobasa, Kenia. 10% early bird discount for the first 100 registered members.

10 10 (10) Skål International Helsinki ry Presidentti - President Stefan Ekholm Varapresidentti - Vice President Kari Halonen Sihteeri - Secretary Enna Paavola Kestävä kehitys - Sustainability Anu Nylund Klubimestarit - Master of Ceremonies Stefan Ekholm Kari Halonen Marjo Ranta-Irwin Twinning Cities Birgitta Palmqvist Markkinointi - Marketing Kari Halonen PR & Viestintä - PR & Communications Marjo Ranta-Irwin Hallituksen jäsen (Young Skål member) Mari Suihko Lue meistä myös täällä: Google+ (löydät sivumme nimellä: Skål International Helsinki Club) Young Skål Young Skål on suunnattu opiskelijoille ja nuorille matkailualan ammattilaisille. Young Skåliin voi liittyä vuotiaat, jotka ovat joko opiskelleet tai olleet matkailualalla töissä vähintään kaksi vuotta. Tavoitteena on muodostaa Young Skålin jäsenistä tiivis nuorten ammattilaisten verkosto. Tavoitteena on myös saada Skål:in toiminnan kautta nuoret aikuiset rekrytoitumaan matkailualalle ja verkostoitumaan alalla jo pitkään toimineiden henkilöiden kautta. Young Skålin tapaa noin 4 kertaa vuodessa yritysvierailuiden ja erilaisten tapahtumien yhteydessä. Young Skål on myös mukana koordinoimassa Skålin Kestävän Kehityksen kilpailua. Helsingin Young Skålissa on tällä hetkellä noin 10 aktiivista jäsentä. Young Skål -toimintaa vetää hallituksemme jäsen Mari Suihko, Jäsenmaksut vuodelle 2015 Aktiivijäsen: 95 euroa Kannatusjäsen/Associate member: 95 euroa Eläkeläisjäsen: 80 euroa Young Skål-jäsen: 30 euroa

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition)

Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition) Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition) Esko Jalkanen Click here if your download doesn"t start automatically Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 4 (käsikirja) (Finnish Edition) Esko Jalkanen

Lisätiedot

MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS

MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS Tiistilän koulu English Grades 7-9 Heikki Raevaara MEETING PEOPLE COMMUNICATIVE QUESTIONS Meeting People Hello! Hi! Good morning! Good afternoon! How do you do? Nice to meet you. / Pleased to meet you.

Lisätiedot

Network to Get Work. Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students. www.laurea.fi

Network to Get Work. Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students. www.laurea.fi Network to Get Work Tehtäviä opiskelijoille Assignments for students www.laurea.fi Ohje henkilöstölle Instructions for Staff Seuraavassa on esitetty joukko tehtäviä, joista voit valita opiskelijaryhmällesi

Lisätiedot

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31)

On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) On instrument costs in decentralized macroeconomic decision making (Helsingin Kauppakorkeakoulun julkaisuja ; D-31) Juha Kahkonen Click here if your download doesn"t start automatically On instrument costs

Lisätiedot

anna minun kertoa let me tell you

anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa let me tell you anna minun kertoa I OSA 1. Anna minun kertoa sinulle mitä oli. Tiedän että osaan. Kykenen siihen. Teen nyt niin. Minulla on oikeus. Sanani voivat olla puutteellisia mutta

Lisätiedot

TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015

TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015 1 TIETEEN PÄIVÄT OULUSSA 1.-2.9.2015 Oulun Yliopisto / Tieteen päivät 2015 2 TIETEEN PÄIVÄT Järjestetään Oulussa osana yliopiston avajaisviikon ohjelmaa Tieteen päivät järjestetään saman konseptin mukaisesti

Lisätiedot

Miksi Suomi on Suomi (Finnish Edition)

Miksi Suomi on Suomi (Finnish Edition) Miksi Suomi on Suomi (Finnish Edition) Tommi Uschanov Click here if your download doesn"t start automatically Miksi Suomi on Suomi (Finnish Edition) Tommi Uschanov Miksi Suomi on Suomi (Finnish Edition)

Lisätiedot

EVALUATION FOR THE ERASMUS+-PROJECT, STUDENTSE

EVALUATION FOR THE ERASMUS+-PROJECT, STUDENTSE #1 Aloitettu: 6. marraskuuta 2015 9:03:38 Muokattu viimeksi: 6. marraskuuta 2015 9:05:26 Käytetty aika: 00:01:47 IP-osoite: 83.245.241.86 K1: Nationality Finnish K2: The program of the week has been very

Lisätiedot

Information on preparing Presentation

Information on preparing Presentation Information on preparing Presentation Seminar on big data management Lecturer: Spring 2017 20.1.2017 1 Agenda Hints and tips on giving a good presentation Watch two videos and discussion 22.1.2017 2 Goals

Lisätiedot

ECVETin soveltuvuus suomalaisiin tutkinnon perusteisiin. Case:Yrittäjyyskurssi matkailualan opiskelijoille englantilaisen opettajan toteuttamana

ECVETin soveltuvuus suomalaisiin tutkinnon perusteisiin. Case:Yrittäjyyskurssi matkailualan opiskelijoille englantilaisen opettajan toteuttamana ECVETin soveltuvuus suomalaisiin tutkinnon perusteisiin Case:Yrittäjyyskurssi matkailualan opiskelijoille englantilaisen opettajan toteuttamana Taustaa KAO mukana FINECVET-hankeessa, jossa pilotoimme ECVETiä

Lisätiedot

1. Veturis Travel S.A.

1. Veturis Travel S.A. 1 Alla listattuna harjoittelupaikkoja, joista eri organisaatiot ovat ilmoittaneet. Yritykset etsivät harjoittelijaa tiettyihin työtehtäviin (mahdollisesti tiettynä ajankohtana). 1. Veturis Travel S.A.

Lisätiedot

Choose Finland-Helsinki Valitse Finland-Helsinki

Choose Finland-Helsinki Valitse Finland-Helsinki Write down the Temporary Application ID. If you do not manage to complete the form you can continue where you stopped with this ID no. Muista Temporary Application ID. Jos et onnistu täyttää lomake loppuun

Lisätiedot

Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 3 (Finnish Edition)

Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 3 (Finnish Edition) Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 3 (Finnish Edition) Esko Jalkanen Click here if your download doesn"t start automatically Uusi Ajatus Löytyy Luonnosta 3 (Finnish Edition) Esko Jalkanen Uusi Ajatus Löytyy

Lisätiedot

ProAgria. Opportunities For Success

ProAgria. Opportunities For Success ProAgria Opportunities For Success Association of ProAgria Centres and ProAgria Centres 11 regional Finnish ProAgria Centres offer their members Leadership-, planning-, monitoring-, development- and consulting

Lisätiedot

Guidebook for Multicultural TUT Users

Guidebook for Multicultural TUT Users 1 Guidebook for Multicultural TUT Users WORKPLACE PIRKANMAA-hankkeen KESKUSTELUTILAISUUS 16.12.2010 Hyvää käytäntöä kehittämässä - vuorovaikutusopas kansainvälisille opiskelijoille TTY Teknis-taloudellinen

Lisätiedot

Results on the new polydrug use questions in the Finnish TDI data

Results on the new polydrug use questions in the Finnish TDI data Results on the new polydrug use questions in the Finnish TDI data Multi-drug use, polydrug use and problematic polydrug use Martta Forsell, Finnish Focal Point 28/09/2015 Martta Forsell 1 28/09/2015 Esityksen

Lisätiedot

LANSEERAUS LÄHESTYY AIKATAULU OMINAISUUDET. Sähköinen jäsenkortti. Yksinkertainen tapa lähettää viestejä jäsenille

LANSEERAUS LÄHESTYY AIKATAULU OMINAISUUDET. Sähköinen jäsenkortti. Yksinkertainen tapa lähettää viestejä jäsenille tiedote 2 / 9.3.2017 LANSEERAUS LÄHESTYY AIKATAULU 4.3. ebirdie-jäsenkortti esiteltiin Golfliiton 60-vuotisjuhlaseminaarissa 17.3. ebirdie tulee kaikkien ladattavaksi Golfmessuilla 17.3. klo 12:00 alkaen

Lisätiedot

Tietoa Joensuun Eliittikisoista

Tietoa Joensuun Eliittikisoista Tietoa Joensuun Eliittikisoista Harjoittelu ja verryttely Yleisurheilukenttä (Keskuskenttä) Kisan aikana Joensuu Areena + kuntosali Pesäpallokenttä ja Louhelan kenttä heitoille Uimahalli Vesikko + kuntosali

Lisätiedot

Skene. Games Refueled. Muokkaa perustyyl. napsautt. @Games for Health, Kuopio. 2013 kari.korhonen@tekes.fi. www.tekes.fi/skene

Skene. Games Refueled. Muokkaa perustyyl. napsautt. @Games for Health, Kuopio. 2013 kari.korhonen@tekes.fi. www.tekes.fi/skene Skene Muokkaa perustyyl. Games Refueled napsautt. @Games for Health, Kuopio Muokkaa alaotsikon perustyyliä napsautt. 2013 kari.korhonen@tekes.fi www.tekes.fi/skene 10.9.201 3 Muokkaa Skene boosts perustyyl.

Lisätiedot

Vertaispalaute. Vertaispalaute, /9

Vertaispalaute. Vertaispalaute, /9 Vertaispalaute Vertaispalaute, 18.3.2014 1/9 Mistä on kyse? opiskelijat antavat palautetta toistensa töistä palaute ei vaikuta arvosanaan (palautteen antaminen voi vaikuttaa) opiskelija on työskennellyt

Lisätiedot

1/2013 - Ensimmäinen Auroras uutiskirje

1/2013 - Ensimmäinen Auroras uutiskirje 1/2013 - Ensimmäinen Auroras uutiskirje Tämä on Auroras-verkoston uusi uutiskirje. Uutiskirjeestämme saat tietoa ympäri Suomea järjestettävistä Auroras-tapahtumista. Jos mieleesi tulee henkilö, joka voisi

Lisätiedot

Opintomatkat PDF. ==>Download: Opintomatkat PDF ebook By Risto Antikainen

Opintomatkat PDF. ==>Download: Opintomatkat PDF ebook By Risto Antikainen Opintomatkat PDF ==>Download: Opintomatkat PDF ebook By Risto Antikainen Opintomatkat PDF By Risto Antikainen - Are you searching for Opintomatkat pdf Books? Now, you will be happy that Opintomatkat PDF

Lisätiedot

Nuku hyvin, pieni susi -????????????,?????????????????. Kaksikielinen satukirja (suomi - venäjä) (www.childrens-books-bilingual.com) (Finnish Edition)

Nuku hyvin, pieni susi -????????????,?????????????????. Kaksikielinen satukirja (suomi - venäjä) (www.childrens-books-bilingual.com) (Finnish Edition) Nuku hyvin, pieni susi -????????????,?????????????????. Kaksikielinen satukirja (suomi - venäjä) (www.childrens-books-bilingual.com) (Finnish Edition) Click here if your download doesn"t start automatically

Lisätiedot

AYYE 9/ HOUSING POLICY

AYYE 9/ HOUSING POLICY AYYE 9/12 2.10.2012 HOUSING POLICY Mission for AYY Housing? What do we want to achieve by renting apartments? 1) How many apartments do we need? 2) What kind of apartments do we need? 3) To whom do we

Lisätiedot

Information on Finnish Courses Autumn Semester 2017 Jenni Laine & Päivi Paukku Centre for Language and Communication Studies

Information on Finnish Courses Autumn Semester 2017 Jenni Laine & Päivi Paukku Centre for Language and Communication Studies Information on Finnish Courses Autumn Semester 2017 Jenni Laine & Päivi Paukku 24.8.2017 Centre for Language and Communication Studies Puhutko suomea? -Hei! -Hei hei! -Moi! -Moi moi! -Terve! -Terve terve!

Lisätiedot

Erasmus Intensive Language Course KV kevätpäivät Kuopio 9.5.2011 Päivi Martin, Lapin yliopisto

Erasmus Intensive Language Course KV kevätpäivät Kuopio 9.5.2011 Päivi Martin, Lapin yliopisto Erasmus Intensive Language Course KV kevätpäivät Kuopio 9.5.2011 Päivi Martin, Lapin yliopisto EILC KOKEMUKSIA LAPISTA HAKEMUS BUDJETTI JÄRJESTÄVÄTAHO & VASTUU TYÖNJAKO KIELENOPETUS OHJELMA JA PALJON KOKEMUKSIA

Lisätiedot

SELL Student Games kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma

SELL Student Games kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma SELL Student Games kansainvälinen opiskelijaurheilutapahtuma Painonnosto 13.5.2016 (kansallinen, CUP) Below in English Paikka: Nääshalli Näsijärvenkatu 8 33210 Tampere Alustava aikataulu: Punnitus 12:00-13:00

Lisätiedot

You can check above like this: Start->Control Panel->Programs->find if Microsoft Lync or Microsoft Lync Attendeed is listed

You can check above like this: Start->Control Panel->Programs->find if Microsoft Lync or Microsoft Lync Attendeed is listed Online Meeting Guest Online Meeting for Guest Participant Lync Attendee Installation Online kokous vierailevalle osallistujalle Lync Attendee Asennus www.ruukki.com Overview Before you can join to Ruukki

Lisätiedot

Information on Finnish Language Courses Spring Semester 2017 Jenni Laine

Information on Finnish Language Courses Spring Semester 2017 Jenni Laine Information on Finnish Language Courses Spring Semester 2017 Jenni Laine 4.1.2017 KIELIKESKUS LANGUAGE CENTRE Puhutko suomea? Do you speak Finnish? -Hei! -Moi! -Mitä kuuluu? -Kiitos, hyvää. -Entä sinulle?

Lisätiedot

Oma sininen meresi (Finnish Edition)

Oma sininen meresi (Finnish Edition) Oma sininen meresi (Finnish Edition) Hannu Pirilä Click here if your download doesn"t start automatically Oma sininen meresi (Finnish Edition) Hannu Pirilä Oma sininen meresi (Finnish Edition) Hannu Pirilä

Lisätiedot

Kysymys 5 Compared to the workload, the number of credits awarded was (1 credits equals 27 working hours): (4)

Kysymys 5 Compared to the workload, the number of credits awarded was (1 credits equals 27 working hours): (4) Tilasto T1106120-s2012palaute Kyselyn T1106120+T1106120-s2012palaute yhteenveto: vastauksia (4) Kysymys 1 Degree programme: (4) TIK: TIK 1 25% ************** INF: INF 0 0% EST: EST 0 0% TLT: TLT 0 0% BIO:

Lisätiedot

Expression of interest

Expression of interest Expression of interest Avoin hakemus tohtorikoulutettavaksi käytäntö Miksi? Dear Ms. Terhi virkki-hatakka I am writing to introduce myself as a volunteer who have the eagerness to study in your university.

Lisätiedot

Capacity Utilization

Capacity Utilization Capacity Utilization Tim Schöneberg 28th November Agenda Introduction Fixed and variable input ressources Technical capacity utilization Price based capacity utilization measure Long run and short run

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTO Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto / Filosofian maisterin tutkinto

VAASAN YLIOPISTO Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto / Filosofian maisterin tutkinto VAASAN YLIOPISTO Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto / Filosofian maisterin tutkinto Tämän viestinnän, nykysuomen ja englannin kandidaattiohjelman valintakokeen avulla Arvioidaan viestintävalmiuksia,

Lisätiedot

Miehittämätön meriliikenne

Miehittämätön meriliikenne Rolls-Royce & Unmanned Shipping Ecosystem Miehittämätön meriliikenne Digimurros 2020+ 17.11. 2016 September 2016 2016 Rolls-Royce plc The 2016 information Rolls-Royce in this plc document is the property

Lisätiedot

Alueellinen yhteistoiminta

Alueellinen yhteistoiminta Alueellinen yhteistoiminta Kokemuksia alueellisesta toiminnasta Tavoitteet ja hyödyt Perusterveydenhuollon yksikön näkökulmasta Matti Rekiaro Ylilääkäri Perusterveydenhuollon ja terveyden edistämisen yksikkö

Lisätiedot

Salasanan vaihto uuteen / How to change password

Salasanan vaihto uuteen / How to change password Salasanan vaihto uuteen / How to change password Sisällys Salasanakäytäntö / Password policy... 2 Salasanan vaihto verkkosivulla / Change password on website... 3 Salasanan vaihto matkapuhelimella / Change

Lisätiedot

ESITTELY. Valitse oppilas jonka haluaisit esitellä luokallesi ja täytä alla oleva kysely. Age Grade Getting to school. School day.

ESITTELY. Valitse oppilas jonka haluaisit esitellä luokallesi ja täytä alla oleva kysely. Age Grade Getting to school. School day. ESITTELY Valitse oppilas jonka haluaisit esitellä luokallesi ja täytä alla oleva kysely NOTES ON McMath student s name Age Grade Getting to school School day Favorite subjects Least favorite subjects Electives

Lisätiedot

Kodja Consulting Ilkka Kauppinen 2010

Kodja Consulting Ilkka Kauppinen 2010 ONNISTUMISIA CASE 1. ASIANTUNTIJA- MARKKINOINTI http://matkailumarkkinointi.blogspot.com www.twitter.com/ilkkakauppinen www.twitpic.com/user/ilkkakauppinen www.linkedin.com/in/ilkkakauppinen www.slideshare.net/ilkkakauppinen

Lisätiedot

Yksi elämä -hanke. Kuluttajakysely Yksi elämä -hankkeesta Marraskuu 2016

Yksi elämä -hanke. Kuluttajakysely Yksi elämä -hankkeesta Marraskuu 2016 Yksi elämä -hanke Kuluttajakysely Yksi elämä -hankkeesta Marraskuu 2016 Johdanto Tämän kyselytutkimuksen Yksi elämä hankkeelle on toteuttanut YouGov Finland Tiedot kerättiin web-kyselynä 2.11. 6.11.2016

Lisätiedot

VUOSI 2015 / YEAR 2015

VUOSI 2015 / YEAR 2015 VUOSI 2015 / YEAR 2015 Kansainvälisen opetuksen ja tutkimustoiminnan kehittäminen Developing international teaching and research activities Rehtorin strateginen rahoitus vuosille 2014-2016 / Strategic

Lisätiedot

Kestävä kehitys - Lupa toimia eri tavalla. 2013 20.9. Naantali Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti

Kestävä kehitys - Lupa toimia eri tavalla. 2013 20.9. Naantali Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti Kestävä kehitys - Lupa toimia eri tavalla 2013 20.9. Naantali Anssi Tuulenmäki, Yli-innovaatioaktivisti Tutkimuspäällikkö vai Yli-innovaatioaktivisti? Vastaanottovirkailija vai First Impression Manager?

Lisätiedot

Ostamisen muutos muutti myynnin. Technopolis Business Breakfast 21.8.2014

Ostamisen muutos muutti myynnin. Technopolis Business Breakfast 21.8.2014 Ostamisen muutos muutti myynnin Technopolis Business Breakfast 21.8.2014 Taking Sales to a Higher Level Mercuri International on maailman suurin myynnin konsultointiyritys. Autamme asiakkaitamme parantamaan

Lisätiedot

Ajettavat luokat: SM: S1 (25 aika-ajon nopeinta)

Ajettavat luokat: SM: S1 (25 aika-ajon nopeinta) SUPERMOTO SM 2013 OULU Lisämääräys ja ohje Oulun Moottorikerho ry ja Oulun Formula K-125ry toivottaa SuperMoto kuljettajat osallistumaan SuperMoto SM 2013 Oulu osakilpailuun. Kilpailu ajetaan karting radalla

Lisätiedot

Business Opening. Arvoisa Herra Presidentti Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name

Business Opening. Arvoisa Herra Presidentti Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name - Opening Finnish Norwegian Arvoisa Herra Presidentti Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name Hyvä Herra, Formal, male recipient, name unknown Hyvä Rouva Formal,

Lisätiedot

Miten koulut voivat? Peruskoulujen eriytyminen ja tuki Helsingin metropolialueella

Miten koulut voivat? Peruskoulujen eriytyminen ja tuki Helsingin metropolialueella Miten koulut voivat? Peruskoulujen eriytyminen ja tuki Helsingin metropolialueella 26.4.2012 1 "There is often a property bubble around catchment areas. If a school makes a house more saleable or desirable,

Lisätiedot

Horisontti 2020 mistä on kyse? Marja Nykänen 19.11.2014

Horisontti 2020 mistä on kyse? Marja Nykänen 19.11.2014 Horisontti 2020 mistä on kyse? Marja Nykänen 19.11.2014 Seuraavaksi aiheena: Mikä? Puiteohjelmien kunniakas historia Miksi? Kenelle Horisontti 2020 sopii? Mitä? Horisontin hankerahoituksen filosofia ja

Lisätiedot

Voice Over LTE (VoLTE) By Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto

Voice Over LTE (VoLTE) By Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto Voice Over LTE (VoLTE) By Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto If you are searched for a book by Miikka Poikselkä;Harri Holma;Jukka Hongisto Voice over LTE (VoLTE) in pdf form, then you have come

Lisätiedot

Kysymyksiin voit vastata myös englanniksi tai ruotsiksi. Voit keskeyttää hakemuksen täyttämisen ja palata siihen myöhemmin uudelleen.

Kysymyksiin voit vastata myös englanniksi tai ruotsiksi. Voit keskeyttää hakemuksen täyttämisen ja palata siihen myöhemmin uudelleen. Tervetuloa hakemaan Kasvuvalmennukseen Kysymyksiin voit vastata myös englanniksi tai ruotsiksi. Voit keskeyttää hakemuksen täyttämisen ja palata siihen myöhemmin uudelleen. Liitteiden enimmäiskoko on 950

Lisätiedot

IFAGG WORLD CUP I, CHALLENGE CUP I and GIRLS 12-14 OPEN INTERNATIONAL COMPETITION 1 st 2 nd April 2011, Vantaa Finland

IFAGG WORLD CUP I, CHALLENGE CUP I and GIRLS 12-14 OPEN INTERNATIONAL COMPETITION 1 st 2 nd April 2011, Vantaa Finland IFAGG WORLD CUP I, CHALLENGE CUP I and GIRLS 12-14 OPEN INTERNATIONAL COMPETITION 1 st 2 nd April 2011, Vantaa Finland Vantaa Gymnastics Club and Finnish Gymnastics Federation are very pleased to welcome

Lisätiedot

Presidentin tervehdys. Sisältö / Content JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / 2014 1 (12)

Presidentin tervehdys. Sisältö / Content JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / 2014 1 (12) JÄSENTIEDOTE / MEMBER NEWS 1 / 2014 1 (12) Presidentin tervehdys Skål International-järjestönvuosijulkaisu tipahti postiluukusta tänä aamuna. (Toivottavasti sellainen tipahti Sinunkin postiluukusta jo!)

Lisätiedot

Miten saan käytännössä kaupan käyntiin halutussa. maassa? & Case Intia

Miten saan käytännössä kaupan käyntiin halutussa. maassa? & Case Intia Miten saan käytännössä kaupan käyntiin halutussa maassa? & Case Intia 16.4.2014 / Hannu Rossi Miksi haluat mennä uudelle markkina-alueelle? Nykyinen markkinat ovat täysin hyödynnetty/katettu? Tarvitset

Lisätiedot

Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa. Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio

Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa. Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio Opiskelijat valtaan! TOPIC MASTER menetelmä lukion englannin opetuksessa Tuija Kae, englannin kielen lehtori Sotungin lukio ja etälukio Päättääkö opettaja ohjelmasta? Vai voisivatko opiskelijat itse suunnitella

Lisätiedot

Tutkimuksen huippuyksiköt. Maiju Gyran tiedeasiantuntija

Tutkimuksen huippuyksiköt. Maiju Gyran tiedeasiantuntija Tutkimuksen huippuyksiköt Maiju Gyran tiedeasiantuntija 1 21.12.2011 Programme for Centres of Excellence in Research 2012-2017 15 CoEs 2 Success rates in CoE Programmes Programme Plans of Intent Full proposals

Lisätiedot

Suomalainen koulutusosaaminen vientituotteena

Suomalainen koulutusosaaminen vientituotteena Suomalainen koulutusosaaminen vientituotteena Case Saudi Arabia EduCluster Finland Ltd. Anna Korpi, Manager, Client Relations AIPA-päivät Kouvolassa 11.6.2013 11.6.2013 EduCluster Finland Ltd Contents

Lisätiedot

Uusia kokeellisia töitä opiskelijoiden tutkimustaitojen kehittämiseen

Uusia kokeellisia töitä opiskelijoiden tutkimustaitojen kehittämiseen The acquisition of science competencies using ICT real time experiments COMBLAB Uusia kokeellisia töitä opiskelijoiden tutkimustaitojen kehittämiseen Project N. 517587-LLP-2011-ES-COMENIUS-CMP This project

Lisätiedot

Tervetuloa bussimatkalle, jonka avainsanoja. Welcome on board! We hope you enjoy your

Tervetuloa bussimatkalle, jonka avainsanoja. Welcome on board! We hope you enjoy your www.vent Tervetuloa bussimatkalle, jonka avainsanoja ovat asiakaslähtöisyys ja laadukkuus. Vuonna 1928 startannut, jo kolmannen polven perheyritys, Ventoniemi Oy on liikenteen moniosaaja. Tilausajomme

Lisätiedot

LYTH-CONS CONSISTENCY TRANSMITTER

LYTH-CONS CONSISTENCY TRANSMITTER LYTH-CONS CONSISTENCY TRANSMITTER LYTH-INSTRUMENT OY has generate new consistency transmitter with blade-system to meet high technical requirements in Pulp&Paper industries. Insurmountable advantages are

Lisätiedot

Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit

Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit Ø Rotarypiiri myöntää stipendejä sille osoitettujen hakemusten perusteella ensisijaisesti rotaryaatteen mukaisiin tarkoituksiin. Ø Stipendejä myönnetään

Lisätiedot

Vuosi 2006. Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja

Vuosi 2006. Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Vuosi 2006 Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja 1 Disclaimer This presentation is confidential and is intended solely for the use of the recipients of the presentation in connection with their consideration

Lisätiedot

Esitykset jaetaan tilaisuuden jälkeen, saat linkin sähköpostiisi. Toivottavasti vastaat myös muutamaan kysymykseen tapahtumasta Have a lot of fun!

Esitykset jaetaan tilaisuuden jälkeen, saat linkin sähköpostiisi. Toivottavasti vastaat myös muutamaan kysymykseen tapahtumasta Have a lot of fun! SUSEtoberfest 2017 #SUSEtoberfest @SUSESuomi Wifi saatavilla SSID:Korjaamonavoin salasana: korjaamo Finceptum koulutuksen ständi Lasse Paavola SUSE ja Micro Focus Secure -tiimi Esitykset jaetaan tilaisuuden

Lisätiedot

TIEKE Verkottaja Service Tools for electronic data interchange utilizers. Heikki Laaksamo

TIEKE Verkottaja Service Tools for electronic data interchange utilizers. Heikki Laaksamo TIEKE Verkottaja Service Tools for electronic data interchange utilizers Heikki Laaksamo TIEKE Finnish Information Society Development Centre (TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry) TIEKE is a neutral,

Lisätiedot

Smart specialisation for regions and international collaboration Smart Pilots Seminar

Smart specialisation for regions and international collaboration Smart Pilots Seminar Smart specialisation for regions and international collaboration Smart Pilots Seminar 23.5.2017 Krista Taipale Head of Internaltional Affairs Helsinki-Uusimaa Regional Council Internationalisation

Lisätiedot

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region www.pitky.fi Aki Pitkäjärvi, Chairman, puheenjohtaja@pitky.fi Ilpo Tolvanen, Executive director, toiminnanjohtaja@pitky.fi

Lisätiedot

Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa:

Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa: Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa: Koulutukseen ja Te-toimiston rooliin liittyviä kysymykset: 1. Olen yli 30-vuotias mutta

Lisätiedot

The CCR Model and Production Correspondence

The CCR Model and Production Correspondence The CCR Model and Production Correspondence Tim Schöneberg The 19th of September Agenda Introduction Definitions Production Possiblity Set CCR Model and the Dual Problem Input excesses and output shortfalls

Lisätiedot

Efficiency change over time

Efficiency change over time Efficiency change over time Heikki Tikanmäki Optimointiopin seminaari 14.11.2007 Contents Introduction (11.1) Window analysis (11.2) Example, application, analysis Malmquist index (11.3) Dealing with panel

Lisätiedot

JA CHALLENGE 18.-19.4.2013. Anna-Mari Sopenlehto Central Administration The City Development Group Business Developement and Competence

JA CHALLENGE 18.-19.4.2013. Anna-Mari Sopenlehto Central Administration The City Development Group Business Developement and Competence JA CHALLENGE 18.-19.4.2013 Anna-Mari Sopenlehto Central Administration The City Development Group Business Developement and Competence 12.11.2014 Challenges of the City of Turku What kind of city you would

Lisätiedot

ALOITUSKESKUSTELU / FIRST CONVERSATION

ALOITUSKESKUSTELU / FIRST CONVERSATION ALOITUSKESKUSTELU / FIRST CONVERSATION Lapsen nimi / Name of the child Lapsen ikä / Age of the child yrs months HYVINKÄÄN KAUPUNKI Varhaiskasvatuspalvelut Lapsen päivähoito daycare center / esiopetusyksikkö

Lisätiedot

The Viking Battle - Part Version: Finnish

The Viking Battle - Part Version: Finnish The Viking Battle - Part 1 015 Version: Finnish Tehtävä 1 Olkoon kokonaisluku, ja olkoon A n joukko A n = { n k k Z, 0 k < n}. Selvitä suurin kokonaisluku M n, jota ei voi kirjoittaa yhden tai useamman

Lisätiedot

Social and Regional Economic Impacts of Use of Bioenergy and Energy Wood Harvesting in Suomussalmi

Social and Regional Economic Impacts of Use of Bioenergy and Energy Wood Harvesting in Suomussalmi Social and Regional Economic Impacts of Use of Bioenergy and Energy Wood Harvesting in Suomussalmi Green Cities and Settlements 18.2.2014 Ville Manninen Writers Project group Sirpa Korhonen, Anna Mari

Lisätiedot

Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitto ry The Association of Finnish Damage Restoration Companies

Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitto ry The Association of Finnish Damage Restoration Companies Suomen JVT- ja Kuivausliikkeiden Liitto ry The Association of Finnish Damage Restoration Companies PL 3 00721 Helsinki www.vahinkopalvelut.net info@vahinkopalvelut.net +358-40-900 9856 TUVASA Turvallinen

Lisätiedot

Travel Getting Around

Travel Getting Around - Location Olen eksyksissä. Not knowing where you are Voisitko näyttää kartalta missä sen on? Asking for a specific location on a map Mistä täällä on? Asking for a specific...wc?...pankki / rahanvaihtopiste?...hotelli?...huoltoasema?...sairaala?...apteekki?...tavaratalo?...ruokakauppa?...bussipysäkki?

Lisätiedot

SOT Oy:n neuvottelutilat, Salomonkatu 17 A, Helsinki

SOT Oy:n neuvottelutilat, Salomonkatu 17 A, Helsinki 1 (2) YHDISTYKSEN KOKOUS Aika Perjantai kello 18:04-18:20 Paikka SOT Oy:n neuvottelutilat, Salomonkatu 17 A, Helsinki Läsnä Esko Wessman Ilpo Nyyssönen Olli Lounela Maria Zevenhoven Jani Markkanen Kim

Lisätiedot

HYÖDYNNÄ SUBSCRIPTION-ETUSI

HYÖDYNNÄ SUBSCRIPTION-ETUSI HYÖDYNNÄ SUBSCRIPTION-ETUSI KÄYTTÄJIEN PÄÄSY SUBSCRIPTION-ETUIHIN Autodesk Subscription sisältää paljon etuja, kuten joustavammat mahdollisuudet käyttää Autodesk-ohjelmistoja. Tämä ohje käy läpi, kuinka

Lisätiedot

Lukio.fi. Laura Simik Pääsihteeri Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukio.fi. Laura Simik Pääsihteeri Suomen Lukiolaisten Liitto Lukio.fi Laura Simik Pääsihteeri Suomen Lukiolaisten Liitto Liikkeelle lähtö Ajatus1 Tavaa o n g e l m a Lukio.fi = commodore64 Sivusto yhtä aikansa elänyt ja viihdyttävä kuin otsapermis tai NKOTB Julkaisujärjestelmä

Lisätiedot

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje

Yksityinen kirjeenvaihto Yksityiskirje - Osoite Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Osoitteen ulkomuoto Suomessa: kadun nimi + katunumero postiosoite + kaupungin nimi maa. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Jeremy

Lisätiedot

Verkkokauppatilasto 2014. Perustietoa verkkokauppaseurannasta sekä verkko-ostaminen 2014/H1

Verkkokauppatilasto 2014. Perustietoa verkkokauppaseurannasta sekä verkko-ostaminen 2014/H1 Verkkokauppatilasto 2014 Perustietoa verkkokauppaseurannasta sekä verkko-ostaminen 2014/H1 Verkkokauppatilasto Suomalaisen verkkokaupan arvo Verkkokauppatilasto sisältää kaiken verkkokauppaostamisen Kaikki

Lisätiedot

Tiedote/Newsletter 8/2016

Tiedote/Newsletter 8/2016 Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TIEDOTE NEWSLETTER Tiedote/Newsletter 8/2016 Tanssiaisten illalliskortit ovat vielä myynnissä! Hae omasi KAMOn kioskeilta ja osallistu lukuvuoden tyylikkäimpiin

Lisätiedot

Väite Argument "Yhteiskunnan velvollisuus on tarjota virkistysalueita ja -palveluita." "Recreation sites and service

Väite Argument Yhteiskunnan velvollisuus on tarjota virkistysalueita ja -palveluita. Recreation sites and service Olisiko vastaaja valmis maksamaan... Would the respondent be willing to pay for... Luonto-opastuksesta Nature guide services Autiotuvan käytöstä Use of wilderness huts Tulipaikan käytöstä (polttopuut,

Lisätiedot

EKOSYSTEEMIT INVEST IN TYÖKALUNA?

EKOSYSTEEMIT INVEST IN TYÖKALUNA? EKOSYSTEEMIT INVEST IN TYÖKALUNA? Mitä Invest in -tapahtumat ovat? M&A T&K&I toimintaa GREEN FIELD Jackpot Pääomasijoitus Tutkimus -rahaa Grants Uusi tuotannollinen yritys suomeen Green Field Yritysosto

Lisätiedot

E U R O O P P A L A I N E N

E U R O O P P A L A I N E N E U R O O P P A L A I N E N A N S I O L U E T T E L O M A L L I HENKILÖTIEDOT Nimi SERGEI AZAROV Osoite K. KÄRBERI 4-129, TALLINN 13812, ESTONIA Puhelin 0037255999964 Faksi Sähköposti serjoga79a@mail.ru

Lisätiedot

Perustietoa hankkeesta

Perustietoa hankkeesta Perustietoa hankkeesta Kiina-verkosto on perustettu 1990 luvulla. Kam oon China verkoston nimellä toiminta on jatkunut vuodesta 2007 alkaen. Hankkeen hallinnoija: Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä 1.8.2012

Lisätiedot

Pricing policy: The Finnish experience

Pricing policy: The Finnish experience Pricing policy: The Finnish experience Esa Österberg Senior Researcher Alcohol and Drug Research, STAKES, Helsinki, Finland esa.osterberg@stakes.fi Three pillars of traditional Nordic alcohol control Strict

Lisätiedot

Tarua vai totta: sähkön vähittäismarkkina ei toimi? 11.2.2015 Satu Viljainen Professori, sähkömarkkinat

Tarua vai totta: sähkön vähittäismarkkina ei toimi? 11.2.2015 Satu Viljainen Professori, sähkömarkkinat Tarua vai totta: sähkön vähittäismarkkina ei toimi? 11.2.2015 Satu Viljainen Professori, sähkömarkkinat Esityksen sisältö: 1. EU:n energiapolitiikka on se, joka ei toimi 2. Mihin perustuu väite, etteivät

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään!

CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään! CALL TO ACTION! Jos aamiaistilaisuudessa esillä olleet aiheet kiinnostavat syvemminkin niin klikkaa alta lisää ja pyydä käymään! Monikanavaisen viestinnän mittaaminen: https://www.vapamedia.fi/mittaaminen/

Lisätiedot

League of Finnish-American Societies Scholarship Foundation

League of Finnish-American Societies Scholarship Foundation DO NOT STAPLE APPLICATION FORM League of Finnish-American Societies Scholarship Foundation The Foundation has been supporting Finnish students in their studies in the USA since 1970. Checklist. A complete

Lisätiedot

Muutos mahdollisuutena Tuusula Anssi Tuulenmäki

Muutos mahdollisuutena Tuusula Anssi Tuulenmäki Muutos mahdollisuutena Tuusula 12.9.2017 Anssi Tuulenmäki +358-50-3819772 anssi.tuulenmaki@mindustry.fi www.mindspace.fi Miksi olen Yli-innovaatioaktivisti? 1.Väite; jos et voi muuttaa arkeasi, jos et

Lisätiedot

The role of 3dr sector in rural -community based- tourism - potentials, challenges

The role of 3dr sector in rural -community based- tourism - potentials, challenges The role of 3dr sector in rural -community based- tourism - potentials, challenges Lappeenranta, 5th September 2014 Contents of the presentation 1. SEPRA what is it and why does it exist? 2. Experiences

Lisätiedot

HELBUS CONDUCT. Welcome to HELBUS. We are happy you are here!

HELBUS CONDUCT. Welcome to HELBUS. We are happy you are here! HELBUS CONDUCT Welcome to HELBUS. We are happy you are here! Our mission is to offer young people a path to a career in international business. Let us be your steppingstone for global opportunities! Explore

Lisätiedot

16. Allocation Models

16. Allocation Models 16. Allocation Models Juha Saloheimo 17.1.27 S steemianalsin Optimointiopin seminaari - Sks 27 Content Introduction Overall Efficienc with common prices and costs Cost Efficienc S steemianalsin Revenue

Lisätiedot

Perspectives on the future

Perspectives on the future Perspectives on the future Pemamek Oy Perustettu 1970 Loimaalle Established 1970 in Loimaa, Finland Pemamek Oy Henkilöstömäärä 130 Liikevaihto EUR 40 miljoonaa (2011) Vientiin yli 90% vuotuisesta tuotannosta,

Lisätiedot

Pojan Sydan: Loytoretki Isan Rakkauteen (Finnish Edition)

Pojan Sydan: Loytoretki Isan Rakkauteen (Finnish Edition) Pojan Sydan: Loytoretki Isan Rakkauteen (Finnish Edition) M. James Jordan Click here if your download doesn"t start automatically Pojan Sydan: Loytoretki Isan Rakkauteen (Finnish Edition) M. James Jordan

Lisätiedot

Green Growth Sessio - Millaisilla kansainvälistymismalleilla kasvumarkkinoille?

Green Growth Sessio - Millaisilla kansainvälistymismalleilla kasvumarkkinoille? Green Growth Sessio - Millaisilla kansainvälistymismalleilla kasvumarkkinoille? 10.10.01 Tuomo Suortti Ohjelman päällikkö Riina Antikainen Ohjelman koordinaattori 10/11/01 Tilaisuuden teema Kansainvälistymiseen

Lisätiedot

HOITAJAN ROOLI TEKNOLOGIAVÄLITTEISESSÄ POTILASOHJAUKSESSA VÄITÖSKIRJATUTKIJA JENNI HUHTASALO

HOITAJAN ROOLI TEKNOLOGIAVÄLITTEISESSÄ POTILASOHJAUKSESSA VÄITÖSKIRJATUTKIJA JENNI HUHTASALO HOITAJAN ROOLI TEKNOLOGIAVÄLITTEISESSÄ POTILASOHJAUKSESSA VÄITÖSKIRJATUTKIJA JENNI HUHTASALO Tutkimusintressit Asiantuntijuus ja teknologia: Hoitajan rooli teknologiavälitteisessä potilasohjauksessa Opettajan

Lisätiedot

Uudistetun Cleantech Finland -toiminnan hyödyt yrityksille Petri Lintumäki (Finpro) ja Tuuli Mäkelä (EK)

Uudistetun Cleantech Finland -toiminnan hyödyt yrityksille Petri Lintumäki (Finpro) ja Tuuli Mäkelä (EK) Uudistetun Cleantech Finland -toiminnan hyödyt yrityksille Petri Lintumäki (Finpro) ja Tuuli Mäkelä (EK) Cleantech Finland -jäsenyyden edut yrityksille MITEN YRITYKSESI HYÖTYY JÄSENYYDESTÄ? 1. Yrityksesi

Lisätiedot

Roolipeliharjoitus. - Opiskelijoiden suunni=elemat neuvo=eluvideot ja niiden vertaisarvioinnit

Roolipeliharjoitus. - Opiskelijoiden suunni=elemat neuvo=eluvideot ja niiden vertaisarvioinnit Peda-forum 2017, Vaasa Kokemuksia digitaalisen opettamisen kehittämisestä Roolipeliharjoitus - Opiskelijoiden suunni=elemat neuvo=eluvideot ja niiden vertaisarvioinnit Anne-Maria Holma, Yliopistonlehtori,

Lisätiedot

Sisustusarkkitehtuuri Kansavälinen Työpaja kauppankulttuuri ja ostoskeskuksen tilasuunnittelu Istanbulin Tekniillinen yliopisto Istanbul, Turkki

Sisustusarkkitehtuuri Kansavälinen Työpaja kauppankulttuuri ja ostoskeskuksen tilasuunnittelu Istanbulin Tekniillinen yliopisto Istanbul, Turkki ANSIOLUETTELO 25.05.2015 Zahra Rasti Teknologiapuistonkatu 2 B 23, 53850 Lappeenranta zahra.rasti@gmail.com www.rastistudio.com Puh: +358-401560268 Syntymäpäivämäärä: 13.07.1982 KOULUTUS 2012-2014 Sisustusarkkitehtuuri

Lisätiedot