JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN"

Transkriptio

1 Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki Asiakirjatyyppi Kaavaselostus EHDOTUS Päivämäärä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS Rn 74:002 Kaupunginvaltuuston hyväksymä..2016

2 , SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Sijainti ja vaikutusalue Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavaprosessin vaiheet Yhteystiedot 5 2. LÄHTÖTIEDOT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Maanomistus Rakennettu ympäristö Rakennettu kulttuuriympäristö Muinaisjäännökset Luonnonympäristö Virkistys Maisema Tekninen huolto Liikenne ja melu Pohjavesialueet Pohjakartta SUUNNITTELUTILANNE Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Rakennusjärjestys Pohjakartta Laaditut suunnitelmat ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Ranta-asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Yleiskuvaus Kaavan rakenne Nimistö Mitoitus KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön Yhdyskuntarakenne ja rakennettu ympäristö Luonnonympäristö ja maisema Kulttuuriympäristö Virkistyskäyttö Ilmastonmuutos Oikeusvaikutukset Vaikutus maakuntakaavaan Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteutuminen KAAVAMERKINNÄT- JA MÄÄRÄYKSET ALUEEN TOTEUTTAMINEN 31 2 (31)

3 Liitteet: Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Luontoselvitykset Muinaisjäännösinventointiraportti Emätilamitoitustaulukko Kumottava kaava-alue Asemakaavan seurantalomake Erillisliitteenä kaavakartta merkintöineen ja määräyksineen 1:5 000 Liisa Märijärvi-Vanhanen Toimistopäällikkö Nina Marjoniemi Suunnittelija 3 (31)

4 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaava koskee Jyväskylässä Päijänteen Vuoritsalon -saaressa Haapaniemen kylässä (74. kaupunginosa), sijaitsevaa tilaa Kolmek RN:o Kaavamuutos koskee vahvistetun Vuoritsalon ranta-asemakaavan Päijänteen ja Vuoritsalon saaren sisäosassa sijaitsevan lammen ranta-alueita. Kaavan laajennus koskee saaren pohjoisosan ranta-alueita, jotka kuuluvat Kolmekin tilaan. Ranta-asemakaavan kumoaminen koskee pääosin saaren sisäosan maa- ja metsätalousalueita. Ranta-asemakaavalla muodostuu loma-asuntojen korttelit 1-2 sekä niihin liittyvät maa- ja metsätalousalueet. Kaavaselostus koskee päivättyä kaavakarttaa. 1.1 Sijainti ja vaikutusalue Kolmek:n tila sijaitsee Vuoritsalon saaressa Jyväskylän keskustan kaakkoispuolella. Suunnittelualueen laajuus on noin 191 ha (kumottava alue 146 ha) ja rantaviivaa siihen kuuluu noin 2,74 kilometriä. Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti. 4 (31)

5 1.2 Kaavan nimi ja tarkoitus Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja osittainen kumoaminen. Suunnittelutehtävän tarkoituksena on selvittää Kolmekin tilan rantarakennusoikeus sekä alueen maankäyttö ja kehittäminen mm. luontokoulutoimintaan luonto- ja maisemakohteet huomioiden. Koska suunnittelun tavoitteet ovat muuttuneet alkuperäisistä, vuonna 2004 hankkeelle asetetuista tavoitteista, käynnistettiin kaavoitushanke alusta tuomalla se uudelleen vireille. 1.3 Kaavaprosessin vaiheet Ranta-asemakaavan muutoksen ja laajennuksen laatiminen on aloitettu ensi kerran vuonna 2004, mutta suunnittelutyö keskeytyi 2009 tapahtuneen kuntaliitoksen johdosta. Maanomistaja on syksyllä 2011 tehnyt päätöksen hankkeen käynnistämisestä uudelleen. VIREILLE TULO Vireilletulo PERUSSELVITYKSET pohjakartta laadittu alueelle Muinaisjäännösinventointi v Luontoselvitys v VALMISTELU Kaavaluonnos Kaupunkirakennelautakunta Valmisteluvaiheen kuuleminen Kaavaehdotus Kaupunkirakennelautakunta Ehdotusvaiheen kuuleminen HYVÄKSYMISKÄSITTELY Kaava-aineisto Khall Kvall VIRANOMAISNEUVOTTELUT Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu Yhteystiedot Jyväskylän kaupungin puolesta suunnittelutyötä valvoo kaupunkirakennelautakunta. Kaupungin yhteyshenkilönä toimii suunnitteluinsinööri Arto Sipinen. Kaavan laatimisesta vastaa Ramboll Finland Oy, jossa työhön osallistuvat toimistopäällikkö Liisa Märijärvi-Vanhanen ja suunnittelija Nina Marjoniemi. KAAVOITTAJA: Jyväskylän kaupunki Rakentajatalo Hannikaisenkatu 17 PL 233, Jyväskylä 5 (31)

6 Yhteyshenkilö: Suunnitteluinsinööri Arto Sipinen p sähköposti: KAAVAKONSULTTI: Ramboll Finland Oy Ylistönmäentie JYVÄSKYLÄ p Kaavan laatija Suunnittelija Liisa Märijärvi-Vanhanen, toimistopäällikkö Nina Marjoniemi, ins. AMK p p sähköposti: 2. LÄHTÖTIEDOT 2.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Suunnittelualue koskee Jyväskylässä Päijänteen Vuoritsalon -saaressa Haapaniemen kylässä (74. kaupunginosa), sijaitsevaa tilaa Kolmek RN:o Suunnittelualueen laajuus on noin 191 ha, josta kumottavaa aluetta on n. 146 ha. Suunnittelualue on rakentamatonta alueen keskivaiheille sijoittuvaa kotaa lukuun ottamatta. Kotaa on käytetty luonto/leirikoulutoiminnassa. Saaren ranta-alueille suunnittelualueen ulkopuolelle sijoittuu tiivistä loma-asutusta. Kuva 2. Suunnittelualueen rajaus pohjakartalla ja ilmakuvassa. 6 (31)

7 2.2 Alueen yleiskuvaus Maanomistus Suunnittelualue on yksityisessä maanomistuksessa Rakennettu ympäristö Kokonaisrakenne Alue sijaitsee saaressa. Suunnittelualue on pääosin rakentamatonta maa- ja metsätalousmaata. Vuoritsalon rantamaisemaan, Päijänteen rannalle on rakentunut loma-asuntoja. Vuoritsalon keskellä sijaitsevan lammen lähituntumaan on rakennettu katettu nuotiotila ja kuivakäymälät. Alue toimii mm. luonto/leirikoululaisten retkipaikkana. Rakennelmaa on tehty myös lahjoitusvaroin. Kuva 3. Yläkuvassa Päijänteen rantamaisemaa rakennuksineen ja alakuvassa otteita suunnittelualueella sijaitsevasta nuotiotilasta Rakennettu kulttuuriympäristö Vuoritsalon saaren itäpuolella olevalla Kalasaarella sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, Purjehduspaviljonki ja majakka. Rakennus on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi rakennukseksi. Rakennus on entisöity Jyväskylän ammatillisen kurssikeskuksen toimesta. Entisöintiä valvoi Keski-Suomen museo. Vuonna 1896 käyttöön vihittyä paviljonkirakennusta vuorataan yrityksille ja yhteisöille. Rakennus on kalustettu 20 hengelle. Kalasaaren laituriin voi kerralla kiinnittyä kymmenkunta venettä. 7 (31)

8 Kuva 4. Entisöity purjehduspaviljonki Muinaisjäännökset Suunnittelualueelle on tehty muinaisjäännösinventointi vuonna 2008, Mikroliitti Oy:n toimesta. Inventointi suoritettiin kesäkuussa 2008 kahden arkeologin toimesta. Jo rakentuneet rannat rajattiin inventoinnin ulkopuolelle. Saaressa olevan pienen lammen alue tarkastettiin kattavasti. Kuninkaankartan ja ns. Helmelinin kartan, sekä satunnaisten muiden lähteiden mukaan saaressa ei ollut odotettavissa merkittäviä historiallisen ajan kohteita. Historiallisen ajan arkeologisoituneita muinaisjäännöksiä ei saaressa havaittu. Missään ei havaittu mitään minkään aikaiseen muinaisjäännökseen viittaavaa. Kaava-alueella ei ole muinaisjäännöksiä. Kuva 5. Muinaisjäännösinventoinnin selvitysalue Luonnonympäristö Ranta-asemakaava-alueen luonnonympäristöä on kartoitettu jo vuonna 2004, kun hanke oli ensimmäisen kerran vireillä. Kaavamuutosta varten on tehty luontoselvityksiä, joiden tarkoituksena on ollut kartoittaa alueen luonnonympäristö sekä selvittää onko siellä maankäytön suunnittelussa huomioon otettavia luontoarvoja. Tehdyt selvitykset: - Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutostyön luontoselvitys (Mika Welling, Pöyry Finland Oy, 2013) - Vuoritsalon kaavamuutos- ja laajennusalueen kasvillisuusselvitys (Timo Pylvänäinen, 2005) - Vuoritsalon päällä olevan lammen lähialueen putkilokasvikartoitus (Anu Surakka, 2004) - Vuoritsalon leirikoulutoiminnassa käytettävien kulkuväylien ja rantautumispaikkojen kasvillisuuskartoitus (Anu Surakka, 2004) 8 (31)

9 Osa tehdyistä selvityksistä on tehty nykyistä kaava-aluetta laajemmalta alueelta ja ne kattavat myös nyt laadittavana olevan kaavan alueet. Pylvänäisen selvityksessä alueen kasvillisuus on kartoitettu kauttaaltaan luonnonsuojelu- ja metsälain mukaisten kohteiden kartoittamiseksi. Vuoritsalo kuuluu Päijänteen kallioalueeseen ja myös kaavamuutosalueen maaperä on kallioista. Korkeuseroista johtuen Vuoritsalon kasvillisuus on vaihtelevaa. Toisaalla on laajoja karuja kallioja kuivia kangasalueita ja toisaalla taas reheviä lehtomaisia alueita. Kuva 6. Kallioista aluetta Vuoritsalossa. Luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeänä kohteena on kaavaan osoitettu luo -merkinnällä kasvillisuusselvityksessä metsälaki kohteeksi luokiteltu lammen laskupuro, selvityksen kohde 10 kartalla 4. Kuva 7. Ote kartasta 4, johon on merkitty kohdenumerointia. Selvityksen kohdekuvaus: Lammen laskupuron alkupäätä on saatettu hieman perata joskus, mutta edempänä se on luonnontilainen. Puusto sen varressa on nuorehkoa koivua ja haapaa, seassa mäntyä, kuusta, raitaa, lahopuuta näkyvästi. Varpuina mustikka ja puolukka kivillä. Noro paikoin kuluttanut näkyvän uoman, paikoin kulkee kivikon seassa. Loppupäässä valuu kalliota pitkin. (Pylvänäinen, 2005.) Selvityksen karttaan 3 on merkitty luonnonsuojelulain mukaiset jalopuumetsiköt. Suunnittelualueelle sijoittuu kohteet 1 ja 3. Kohteet löytyvät myös ELY-keskuksen aineistosta suojeltavina lehmusmetsikköinä. Selvitysalueella tai sen läheisyydessä ei ole Natura 2000-alueita. Maakuntakaavassa osoitettu luonnonsuojelualue, Vuoritsalon pohjoinen lehmusmetsikkö, ulottuu osittain kaava-alueelle. Sen kolme muuta luontotyyppipäätöksen mukaista lehmusmetsikköä on osoitettu merkinnällä S-1. 9 (31)

10 Kuva 8. Luonnonsuojelu- ja erämaa-alueet osoitettu kartalle. Lähde: Oiva-ympräistöpalvelu. Taulukko 1. Nro RauhoitusP Nimi LsAlueTunn Luokka Vuoritsalon pohjoinen lehmusmetsikkö LTA Luontotyyppipäätökset Vuoritsalon Ruokosalmen lehmusmetsikkö LTA Luontotyyppipäätökset Vuoritsalon länsirinteen lehmusmetsikkö LTA Luontotyyppipäätökset Vuoritsalon lehmusrinne (luonnonsuojelualue) YSA Yksityiset suojelualueet Luonnonsuojelualueiden ja lammen laskupuron lisäksi alueella ei ole todettu kohteita, jotka täyttäisivät luonnonsuojelulain (29 ) kriteerit suojelluista luontotyypeistä tai olisivat vesilain (2 luku, 11 ) tarkoittamia luonnontilaisina säilytettäviä pienvesiä tai metsälain (10 ) erityisen tärkeitä elinympäristöjä. Alueella ei ole todettu kohteita, joilla voisi olla erityistä merkitystä uhanalaisille lajeille tai luonto- tai lintudirektiivilajeille. Luontoselvityksessä mainitaan lammen itäpuolinen metsäniitty, jolle suositellaan laadittavan hoitosuunnitelma. Alue tulisi rajata ja puustoa poistaa niittyalueen keskiosasta, mahdollisesti myös reunoilta. Niittyalueelle ei kaavassa osoiteta rakentamista, eikä täten vaikeuteta mahdollisen hoitosuunnitelman laadintaa. 10 (31)

11 Kuva 9. Maaperäkartta. Lähde GTK, luettu Luontoselvitys 2013 Kaava-alueen kahdelle muutoskohteelle tehtiin kasvillisuus- ja luontotyyppiselvityksen maastotyö Vuoritsalossa on kymmenen yksityismaalla sijaitsevaa aluetta, joista kahdeksan on luontotyyppirajauspäätösalueita, yksi varsinainen suojelualue sekä yksi määräaikainen rauhoitusalue. Kohteet ovat pääasiassa lehmusmetsiä. Kaava-alueelle sijoittuu muutamia huomionarvoisten lajien esiintymiä. RA alueelta ei löydetty luontokohteita. Lammen eteläpuolinen jyrkähkö kivikkoinen rinne on tyypiltään nuorta ja lähes varttunutta mänty-koivu sekametsää, osin jäkäläkangastakin. Rinteessä on lahopuustoa ohuena riukumaapuuna jonkin verran. Alempana rinteessä puustoon tulee mukaan varttunutta kuusta. Rinne vaihettuu rantaan loivana soistuneen kankaana. Rinteen eteläpuolinen päällyskangas on nuorta harvennettua kasvatusmetsää. Lammen eteläpuolisella ranta-alueella on isohko kota, jonka ympäristö on rakennettua piha-aluetta. Pihan puusto on uudistuskypsää kuusta, koivua ja haapaa. Maasto kodan ympärillä on kulunut. Kodan itäpuolella oleva maasto on mänty-koivu-kuusi sekapuustoista osin tuoretta ja osin soistunutta kangasta. Tontin itäreunassa puusto on 7-8 metristä koivua sekä runsaasti aluskasvoskuusta. Lammen ranta-alue on suopursuista ja järviruokoista rämettä noin metrin leveydeltä. R-1 alueelta ei löydetty luontokohteita. Lammen luoteisosasta laskee perattu luhtainen ja lähteinen puro, joka on merkitty kaavaan luontokohteena. Lammen pohjoispuolella on alavilla kosteimmilla osilla korpimaisuutta, rinne on pääosin tuoretta kangasta. Pohjoisrannalla on yksi kemeraympäristötukikohde. Lammen länsi- ja luoteispuolelle sijoittuu viisi kemeraympäristötukikohdetta. Alueelta on tiedossa oleva hirvenkellon esiintymätieto. Lammen kaakkoisrinne on tuoretta kangasta, josta on aikaisempi havainto valkolehdokista. Valkolehdokki on koko maassa luonnonsuojeluasetuksella rauhoitettu laji. Lajin tarkka esiintymä ei ole tiedossa. Lammen koillis- ja itäpuolen kankailla on tehty metsähakkuita. Kaavassa saaren itärannan alue on osoitettu maa- ja metsätalousalueena, jolle rakentaminen on kielletty. Alueella ei käyty maastotöiden yhteydessä. Alueella on kaksi S-1 merkinnällä osoitet- 11 (31)

12 tua aluetta, luontotyyppirajauspäätöksellä muodostettu Ruokosalmen lehmusmetsikkö sekä Vuoritsalon pohjoinen lehmusmetsikkö. Selvityksen tulokset Rakentamiseen osoietuilla alueilla ei ole luonnonsuojelulain (LSL 29 ) nojalla suojeltuja luontotyyppejä, vesilain (2:11 ) mukaisiin vesiluonnon suojelutyyppeihin kuuluvia kohteita eikä metsälain (11 ) mukaisia erityisen tärkeitä elinympäristöjä. Rakentamiseen osoitetuilla alueilla ei tiedetä esiintyvän eikä maastokäynnillä havaittu luontodirektiivin liitteen IV(b) mukaisia lajeja, erityisesti suojeltavia lajeja eikä rauhoitettuja lajeja. Lammen kaakkoispuolen rinteestä on aikaisempi havainto valkolehdokista, joka on koko maassa rauhoitettu. Lajin tarkka esiintymäpaikka ei ole tiedossa, mutta kaavassa alue on merkitty maaja metsätalousvaltaisena alueena, jolle rakentaminen on kielletty. Rakentamiseen osoitetuilla alueilla ei tiedetä esiintyvän eikä maastokäynnillä havaittu uhanalaisia lajeja. Lammen pohjoispuolelta on esiintymätieto hirvenkellosta, joka on luokiteltu vaarantuneeksi (VU) lajiksi Esiintymä sijoittuu kaavassa maa- ja metsätalousvaltaiselle alueelle, jolle rakentaminen on kielletty. Rakentamiseen osoitetuilla alueilla ei tiedetä esiintyvän eikä maastokäynnillä havaittu Suomen kansainvälisiä vastuulajeja eikä alueellisesti uhanalaisia lajeja. Vuoritsalon ranta-asemakaavan kaksi muutosaluetta ovat luonnontilansa menettäneitä, ihmistoiminnan muuttamia alueita. Kohteilta ei löydetty erityisen tärkeitä elinympäristöjä tai muita huomionarvoisia luontokohteita tai lajeja Virkistys Vuoritsalo on monipuolinen virkistyksen kohde. Kesäaikaan saaressa voi kulkea jokamiehen oikeudella sekä Vuoritsalon luontopolkuverkostoja hyväksi käyttäen. Keski-Suomen metsäkeskus on osana luonnonhoitohanketta suunnitellut ja rakentanut luontopolkuverkoston. Reitistön tarkoituksena on helpottaa luonnonhoitotöiden toteutusta saaressa, käyttää sitä osana metsäammattilaisten ja metsänomistajien koulutusta, tiedottamista ja METSO-ohjelman käytännön toteutuksen laajempien toteutusmallien tutkimuspohjaa. Talvella saareen pääsee latuverkostoa pitkin. Kuva 10. Päijänteen virkistysalueyhdistyksen kohteita yhdistyksen nettisivuilta. Kuvassa Kalasaaressa sijaitseva rantasauna Maisema Jyväskylän kaupungin yleiskaavaa varten laadittiin erillinen maisema- ja viheralueselvitys, joka valmistui Vuoritsalo on luokiteltu metsäytimeksi, jossa esiintyy myös paikoin monimuotoi- 12 (31)

13 suutta. Kartoille on esitetty analyysiä nykyisten ja tulevien päävirkistysalueiden saavutettavuusalueesta. Etäisyytenä on käytetty kahta kilometriä eli asuinalueilta ei tulisi pääosin olla tätä pidempää matkaa päävirkistysalueille. Vuoritsaloa ei ole merkitty päävirkistysalueeksi eikä ulkoilupuistoksi, eikä sinne ole osoitettu päävirkistysreittejä. Vuoritsalon saari on merkitty viheralueeksi. Maisema- ja viheralueselvityksen perusteella ei ranta-asemakaavaan ole tarvetta esittää virkistykseen toimintoja. Vuoritsalo säilyy kuitenkin jokamiehen oikeudella virkistyskäytössä ja rakennettu luontopolkuverkosto säilyy nykyisellään. Suuri osa ranta-asemakaavassa on kumottavaa aluetta, joten yleiskaava tulee voimaan siltä osin viheralueena. Kuva 11. Otteita maisema- ja viheralueselvityksen kartoista Tekninen huolto Suunnittelualueella ei ole kunnallista vesijohto- ja viemäriverkostoa. Yleisillä alueilla on käytössä kuivakäymälät. Vuoritsalon pohjoisosaa halkoo 110 kv voimajohtolinja Liikenne ja melu Vuoritsalon saareen kulku tapahtuu kesäaikaan vesiteitse. Siltoja eri saarten ja mantereen välille ei ole rakennettu. Vesiliikenne voi kesäaikana Päijänteellä olla vilkastakin. Meluhaittaa ei vesiliikenteestä kuitenkaan katsota olevan. Vuoritsalon saareen eteläpuolelle on maakuntakaavaan osoitettu moottorikelkkailureitti. Vuoritsalon ja Kalasaaren välisellä alueella on moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo jääpeitteisellä vesialueella kielletty. 13 (31)

14 Kuva 12. Mustalla rajattu alue, jolla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo jääpeitteisellä vesialueella on kielletty. Lähde: Oiva-ympäristökarttapalvelu Pohjavesialueet Suunnittelualueella tai sen läheisyydessä ei sijaitse pohjavesialueita Pohjakartta Ranta-asemakaavan pohjakartan on laatinut Jyväskylän kaupunki. Pohjakartta on laadittu kaavoitusmittausasetuksen mukaan. Pohjakartan hyväksyy ja tarkastaa Jyväskylän kaupunki. 3. SUUNNITTELUTILANNE 3.1 Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää. Niiden tehtävänä on varmistaa valtakunnallisesti merkittävien seikkojen huomioon ottaminen maakuntien ja kuntien kaavoituksessa. Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista. Päätös tuli voimaan Päätöksessä tavoitteet on jaettu kuuteen asiakokonaisuuteen: 1. Toimiva aluerakenne 2. Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu 3. Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat 4. Toimivat yhteysverkot ja energiahuolto 5. Helsingin seudun erityiskysymykset 6. Luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet on jaettu alueidenkäyttöä ja alueidenkäytönsuunnittelua ohjaavien vaikutusten perusteella yleis- ja erityistavoitteisiin. Yleistavoitteet ovat luonteeltaan alueidenkäyttöä ja -käytön suunnittelua koskevia periaatteellisia linjauksia. Sen sijaan erityistavoitteet ovat alueidenkäyttöä ja -käytönsuunnittelua koskevia velvoitteita. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan tavoitteet on otettava huomioon ja niiden toteuttamista on edistettävä maakunnan suunnittelussa, kuntien kaavoituksessa ja valtion viranomaisten toiminnassa. Ympäristöministeriössä on tarkistanut valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita. Tarkistetut tavoitteet tulivat voimaan Tarkistus koskee tiettyjä osa-alueita, joita ovat esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillintä ja ilmastonmuutokseen varautumisen haasteet alueidenkäytölle, Helsingin seudun erityiskysymykset, runkoverkkoihin ja muihin valtakunnallisesti merkittäviin liikenneverkkoihin liittyvät alueidenkäytölliset tarpeet, valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöt sekä meluntorjuntaa koskevat tavoitteet. 14 (31)

15 3.2 Maakuntakaava Maakuntakaava sisältää yleispiirteisen suunnitelman alueiden käytöstä maakunnassa tai sen osaalueella. Maakuntakaavan tehtävä on määrittää alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoittaa aluevarauksia alueiden käyttöä koskevien valtakunnallisten tai maakunnallisten tavoitteiden taikka useamman kuin yhden kunnan alueiden käytön yhteen sovittamisen kannalta tarpeellisessa laajuudessa ja tarkkuudella. Kokonaismaakuntakaava on tullut lainvoimaiseksi ympäristöministeriön vahvistuspäätöksen mukaisena. Kokonaismaakuntakaavassa suunnittelualueelle tai sen vaikutusalueelle on osoitettu seuraavia merkintöjä: Jyväskylän seutu. Suunniteltu Jyväskylän seudun kansallinen kaupunkipuisto, virkistys, matkailu, merkittävä osa Päijänteen vesiliikenneverkostoa; ydin Jääskelän ja Savutuvan apajan matkailu keskukset, Noukanniemen venesatama, Naissaari ja Äijänniemen virkistysalue; osa ekologista vyöhykettä ja Jyväskylä-Haapamäki-radan kulttuuriympäristön kehittämisen kohdealuetta. Vuoritsalon lehmusesiintymä. Suunnittelualueelle sijoittuu Jyväskylän eteläpuolella Päijänteellä oleva kallioisen saaren itärinteen komea, rauhoitettu lehmusesiintymä. Purjehduspaviljonki ja majakka. Suunnittelualueen läheisyydessä Kalasaaressa sijaitseva kohde. Jyväskylän ympäristö. Parantaa merkittävästi lähiliikuntamahdollisuuksia. 15 (31)

16 Kuva 13. Ote kokonaismaakuntakaavasta. 1. vaihemaakuntakaavalla varataan maa-alue Jyväskylän seudun uudelle jätteenkäsittelykeskukselle. 1. vaihemaakuntakaava on saanut lainvoiman vaihemaakuntakaavan tavoitteena on turvata Keski-Suomen maakunnassa laadukkaiden kiviainesten saanti, turvata suojelullisesti arvokkaiden harju-, kallio- ja moreenialueiden suojelulliset arvot sekä hyvän ja turvallisen pohjaveden saanti. Ympäristöministeriö vahvisti 2. vmk maakuntavaltuuston hyväksymässä muodossa Kaava sai lainvoiman KHO:n hylättyä kaavasta tehdyn valituksen. Suunnittelualueella ei sijaitse 2. vaihemaakuntakaavan mukaisia alueita. 3. vaihemaakuntakaava käsittelee turvetuotantoa ja suoluontoa sekä tuulivoimaa. Kaavan valmistelu aloitettiin maakuntahallituksen laatimispäätöksellä Tuulivoima liitettiin mukaan Maakuntavaltuusto hyväksyi kaavan ja sen on ympäristöministeriö vahvistanut Kuva 14. Ote 3. vaihemaakuntakaavasta. 4. vaihemaakuntakaava päivittää kaupan palveluverkon ja taajamat. Kaavaehdotus on hyväksytty maakuntavaltuustossa Ympäristöministeriö on vahvistanut vaihekaavan ja se on saanut lainvoiman. Vaihekaavan tavoitevuosi on Suunnittelualue sisältyy kokonaisuudessaan 4. vaihemaakuntakaavan mukaisen Päijänteen kehittämisalueen sisäpuolelle. 16 (31)

17 Kuva 15. Ote 4. vaihemaakuntakaavasta. Maakuntakaavan tarkistus Keski-Suomen maakuntahallitus käynnisti Keski-Suomen maakuntakaavan tarkistuksen. Tarkistus koskee Keski-Suomen maakuntakaavaa, 1., 2., 3. ja 4. vaihemaakuntakaavaa. Kaavoitusprosessin yhteydessä arvioidaan voimassa olevia kaavoja. Tarkistus koskee kaikkia maakuntakaavan teemoja: asutusrakennetta, liikennettä, teknistä huoltoa, luonnonvaroja, erityistoimintoja, kulttuuriympäristöä, luonnonsuojelua ja virkistystä. Lopputuloksena saadaan kaikki voimassa olevat maakuntakaavat korvaava Keski-Suomen tarkistettu maakuntakaava. Samalla kun tarkistettu maakuntakaava hyväksytään, kumotaan kaikki aiemmat maakuntakaavat. 3.3 Yleiskaava JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN YLEISKAAVA Jyväskylän kaupungin yleiskaava on koko kuntaa koskeva maankäyttösuunnitelma. Siinä ratkaistaan yleispiirteisellä tasolla kaupungin tulevan maankäytön kehykset pariksi seuraavaksi vuosikymmeneksi. Yleiskaavan tavoitteena on kestävä yhdyskuntarakenne, jossa on otettu huomioon sosiaaliset, taloudelliset, kulttuuriset ja ekologiset erillistavoitteet. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yleiskaavan tarkistetussa muodossa kokouksessaan Valtuuston hyväksymispäätöksestä on jätetty yhdeksän valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kaupunginhallitus on antanut lausunnon yleiskaavaa koskevista valituksista Hämeenlinnan hallinto-oikeus on antamallaan päätöksellä hylännyt valitukset pääosin. Päätöksestä on valitettu edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Jyväskylän kaupungin yleiskaavassa Vuoritsalo on kauttaaltaan osoitettu viheralueen merkinnällä. Suojeltava lehmusesiintymä ja voimajohtolinja on osoitettu kuten maakuntakaavassakin. 17 (31)

18 Kuva 16. Otteita Jyväskylän kaupungin yleiskaavan kaavakartoista sekä Vuoritsaloa koskevasta kaavamääräyksestä. RANTAYLEISKAAVA (OIKEUSVAIKUTUKSETON) Leppävesi- Päijänne rantaosayleiskaava on kunnanvaltuuston hyväksymä. Kaava on oikeusvaikutukseton. Rantaosayleiskaavassa tilalle on osoitettu neljä lomarakennuspaikkaa (RA). Sisäosaan sijoittuvan lammen ympäristö on osoitettu luonnonsuojelualueena (SL). Muilta osin alueet on osoitettu maa- ja metsätalousalueena (M-5). Kuva 17. Ote rantaosayleiskaavasta. 18 (31)

19 3.4 Asemakaava VUORITSALON RANTAKAAVA Osalla suunnittelualuetta on voimassa oleva Vuoritsalon ranta-asemakaava, joka on vahvistettu Kaavassa suunnittelualue on osoitettu maa- ja metsätalousalueena. Tilaa Kolmek 1:884 koskeva ranta-asemakaavan muutos ja laajennus käynnistyi vuonna 2004, jolloin kaavan tavoitteena oli sijoittaa Vuoritsalon pohjoisosaan pääasiassa loma-asumiseen ja matkailuun soveltuvaa rakentamista. Kaavalla tavoiteltiin myös mahdollistaa luonto- ja leirikoulutoiminnan järjestämistä alueella ja varattiin alueita siihen kuuluville toiminnoille ja rakennelmille. Kaavoitustyö keskeytettiin vuonna Voimassa olevassa kaavassa on seuraavia merkintöjä: RA Loma-asuntojen korttelialue. Korttelialueelle saa rakentaa enintään 1 ½ - kerroksisia loma-asuntoja. Rakennettavaksi sallittu kerrosala 5000 m 2 pienemmillä rakennuspaikoilla 130 m 2 ja 5000 m 2 suuremmilla rakennuspaikoilla 170 m 2. Rakennukset on sijoitettava vähintään 15 metrin etäisyydelle rantaviivasta. Alueelle ei sallita vesikäymälöitä. Kuivakäymälät on sijoitettava vähintään 20 metrin etäisyydelle rantaviivasta. Talousjätevedet on imeytettävä maahan. Muita jätteitä varten on perustettava komposti, sen samoin kuin rakennusten etäisyyden rakennuspaikan naapurirajoista on oltava vähintään 5 metriä. M Maa- ja metsätalousalue. Kuva 18. Ote voimassa olevasta asemakaavasta, merkinnöistä ja määräyksistä. 19 (31)

20 3.5 Rakennusjärjestys Jyväskylän kaupungin rakennusjärjestys on tullut voimaan Rakennusjärjestys ohjaa rakentamista koko Jyväskylän alueella. 3.6 Pohjakartta Ranta-asemakaavan pohjakartan on laatinut Jyväskylän kaupunki. Pohjakartta on laadittu kaavoitusmittausasetuksen mukaan. Pohjakartan hyväksyy ja tarkistaa Jyväskylän kaupunki. 3.7 Laaditut suunnitelmat ja selvitykset Vuoritsalon ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi (Hannu Poutiainen, Tapani Rostedt, Mikroliitti Oy, 2008) Luontokoulutustoimintaan liittyvät luontoselvitykset, (Anu Surakka, 2003 ja 2004) Luontoselvityksetn täydennykset (Timo Pylvänäinen, 2005) Emätilaselvitys Jyväskylän kaupungin yleiskaavan selvitykset (mm. maisema- ja viheralueselvitys 2013) Luontoselvitys (Mika Welling, Pöyry Finland Oy, 2013) Kodan kulttuurihistoriallinen tarkastelu (Arto Sipinen, Pöyry Finland Oy, 2013) Vuoritsalon luontopolkuverkosto (Keski-Suomen metsäkeskus) 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Ranta-asemakaavan suunnittelun tarve Maankäyttö- ja rakennuslain 73 :n mukaisesti ranta-asemakaavaa käytetään pääasiassa lomaasumisen järjestämiseksi. Suunnittelu on käynnistetty maanomistajan aloitteesta. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Ranta-asemakaavan laadinta käynnistettiin maanomistajien päätöksellä syksyllä Kaavahanke käsiteltiin Jyväskylän kaupungin sisäisessä palaverissa (SILLISSÄ) Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisilla on oikeus ottaa osaa kaavan valmisteluun, arvioida sen vaikutuksia ja lausua kaavasta mielipiteensä. Osallisia ovat alueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään (MRL 62 ). Tässä ranta-asemakaavassa osallisia ovat: Kaikki, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa: Kaava-alueen maanomistajat. Kaava-alueeseen rajoittuvien alueiden maanomistajat, asukkaat ja yrittäjät. Ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa vaikuttaa. Viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään: Keski-Suomen ELY-keskus; Cygnaeuksenkatu 1, PL 250, Jyväskylä Keski-Suomen liitto; Sepänkatu 4, Jyväskylä Keski-Suomen museo; Vapaudenkatu 28, PL 634, Jyväskylä Jyväskylän kaupungin eri hallintokunnat; Hannikaisenkatu 17, Jyväskylä Maanomistajat ja yhteisöt: 20 (31)

21 Elenia Oy Haapaniemen asukasyhdistys Vireilletulo Kaavan vireille tulosta on ilmoitettu Jyväskylän kaupungin tiedotuslehdessä ja Keskisuomalaisessa Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Kaavasta tiedottaminen tehdään kaupungin ilmoitustaululla, lehdessä ja erillistiedoksiannolla ulkopaikkakuntalaisille osallisille. Lisäksi kaavatyön etenemistä ja suunnitelmia voi tarkastella Jyväskylän kaavoitusosaston internetsivuilla osoitteessa ja tontit. Luonnosvaiheessa sekä kaavoituksen myöhemmissä vaiheissa tullaan tarvittaessa neuvottelemaan osallisten kanssa. Luonnosvaiheen palaute ja lausunnot: Kaavaluonnoksesta saatiin kuusi lausuntoa ja kolme mielipidettä. Lausuntojen pohjalta on kaavaselostusta täydennetty vastineen mukaisesti ja kaavakartalle tehty pieniä korjauksia lausuntojen pohjalta. Mielipiteissä päähuolena oli Vuorilammen ympäristön säilyminen. Luonnoksen jälkeen on kaavakarttaa muutettu siten, että Vuorilammen läheisyydestä on poistettu R-1 korttelialue, joka salli alueelle rakennusoikeutta 150 kem 2. Ehdotusvaiheen palaute ja lausunnot: (täydennetään MRA 27 :n mukaisen kuulemisen jälkeen) Viranomaisyhteistyö Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidettiin Keski-Suomen ELY-keskuksessa. Kaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot ja niihin laadittiin vastineet. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaisten lausunnot. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Suunnittelun tavoitteet Suunnittelussa huomioidaan valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti. Maakuntakaavat ja yleiskaava otetaan huomioon ranta-asemakaavaa laadittaessa. Aikaisemmat laaditut selvitykset huomioidaan. Tarvittavat lisäselvitykset laaditaan kaavatyön edetessä. Ympäristön laatutavoitteet Ympäristöarvot huomioidaan suunnittelussa siten, ettei arvokkaiden ja huomionarvoisten luontokohteiden olemassaolo vaarannu. Alueelle tyypillinen ja monipuolinen eläimistö on yksi tärkeä huomioitava asia. Rakennuspaikat sijoitetaan rakentamiseen soveltuville ranta-alueille. Ympäristöarvoiltaan arvokkaat tai huomionarvoiset alueet jätetään rakentamisen ulkopuolelle. Maanomistajan tavoitteet Maanomistajan tavoitteena on tilan rantarakennusoikeuden määrittäminen ja sen osoittaminen kaavallisesti. Tavoitteena on osoittaa lammen rannalle retkeilyä palveleva rakennelma, kuten laavu, joka ei kuitenkaan saa muodostaa kerrosalaa. Rakennelma toimii nuotiopaikkana retkeilijöiden tarpeisiin. Myös luonto- ja maisema-arvojen säilyttäminen on maanomistajan tavoitteena. 21 (31)

22 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Yleiskuvaus Kaavalla mahdollistetaan Vuoritsalon säilyminen monipuolisena luontokohteena ympäristöarvoiltaan tärkeän lammen ympäristössä. Hallittua virkistyskäyttöä ohjataan kaavoituksella. Päijänteen rantaan osoitettava venevalkama ohjaa rantautumista keskistetysti. Päijänteen rantaan osoitettavat loma-asuntojen korttelialueet täydentävät yleiskaavan sisältöä. 5.2 Kaavan rakenne Emätilaselvitys Suunnittelussa noudatetaan alla esiteltyjä, Jyväskylässä rantayleiskaavoissa ja rantaasemakaavoissa käytettyjä mitoitusperusteita. Rantarakennusoikeus jaetaan emätiloittain. Emätilana käytetään tilaa, joka on ollut voimassa vuonna Emätilan jäljellä olevaa rakennusoikeutta vähentävät sen ranta-alueelle sijoittuvat loma-asunnot ja vakituiset asunnot sekä emätilasta loma- tai asuinkäyttöön 1959 jälkeen rakennetut lohkotut tilat. Rakennusoikeus määrittyy emätilan muunnetun rantaviivan perusteella. Rantaviivalle määritellään muuntokertoimet Suomessa yleisesti hyväksyttyjen ja käytössä olleiden Etelä-Savon maakuntaliiton laatimien muuntoperiaatteiden mukaisesti. Muunnetun rantaviivan laskennassa katsotaan rakennusoikeuden vähenevän kapeissa niemissä, lahdissa ja salmissa. Tämä johtuu siitä, että on katsottu, että ko. tapauksissa rakennuspaikat häiritsevät toisiaan. Kapeissa niemissä taas ei ole mahdollista rakentaa vesistöön vaadittujen rantaviivan etäisyyksien vuoksi. Rannan laatu voi myös aiheuttaa poikkeuksia rakennusoikeuden määrittämisessä. Esimerkiksi rakennuskelvottomat suot, louhikot, jyrkänteet, tai rakennettu infrastruktuuri, kuten tiet ja isot sähkölinjat ovat paikkoja, joissa rakennusoikeutta ei osoiteta tavanomaisesti. Mitoitusluku kertoo kuinka monta rakennuspaikkaa / muunnettu rantaviivakilometri on mahdollista rakentaa kantatilalle. Tässä kaavassa on käytetty mitoituslukua 5 rakennuspaikkaa / muunnettu rantaviivakilometri. Kyseinen tässä kaavassa käytetty mitoitus on tavanomainen Keski-Suomen alueella ja Päijänteen rannalla. Suunnittelualueelle sijoittuvan lammen osalta on käytetty pinta-alaperusteista mitoitusta 1 rakennuspaikka / 2,5 vesi-hehtaari. Mitoitus Vuoritsalossa on suoritettu tilojen yhdistelyä 2000-luvulla. Emätilojen 1:244, 1:246, 1:248 alueita on yhdistetty ja niistä on muodostunut tila Kolmek 1:884. Kolmek:n tilalla on maapinta-alaa 260 ha ja vesipinta-alaa 1,22 ha. Vuoritsalon kokonaispinta-ala on n. 480 ha. Mitoituksessa on mukana voimassa olevan rantakaavan alueet, Siikasaaressa oleva tilan alue ja laajennuksen kohteena oleva alue. Emätilan asemakaavoitettuja alueita Haapaniemessä ei ole otettu mukaan tarkasteluun. Suunnittelualueen emätilojen kokonaisrakennusoikeus on yhteensä 23,67 rakennuspaikkaa. Vuonna 1986 vahvistetussa ranta-asemakaavassa rakennuspaikkoja on osoitettu 22. Emätilojen 1:246 (-1,515) ja 1:248 (-4,02) rakennusoikeus on käytetty ja se on osoitettu voimassa olevassa 22 (31)

23 rantakaavassa RA -rakennuspaikkoina. Myös oikeusvaikutuksettomassa Päijänne-Leppävesi rantaosayleiskaavassa on osoitettu rantakaavan mukaiset rakennuspaikat. Mitoitustaulukko on selostuksen liitteenä. Emätilalla 1:244 on rantaviivaa yhteensä 1430 metriä (muunnettuna 1040 metriä) ja rakennuspaikkoja jäljellä yhteensä 5,20 kappaletta, joka pyöristettynä on 5 kappaletta. Muunnetun rantaviivan suhteessa rakennusoikeus jakautuu siten, että suunnittelualueella tilalla Kolmek RN:o 1:844 on rakennusoikeutta 2 rakennuspaikkaan ja loput 3 sijoittuvat tilan Muuttokanta RN:o 1:244 rannoille suunnittelualueen ulkopuolelle. Päijänne-Leppävesi rantayleiskaavassa on tilan Kolmek alueelle osoitettu kaksi uutta rakennuspaikkaa. Kuva 19. Emätilaselvityksen alueet. 23 (31)

24 Kuva 20. Mitoitustaulukko. Korttelialueet Kaavalla muodostuu 2 loma-asuntojen korttelialuetta. Rakennuspaikalla rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 225 kem 2. Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden yksiasuntoisen ja enintään puolitoista kerroksisen loma-asuinrakennuksen, erillisen saunan sekä talousrakennuksia. Rakennusten yhteenlaskettu lukumäärä rakennuspaikalla saa olla enintään viisi. Loma-asuntojen korttelialue. Muut alueet Alueet, joille ei osoiteta rakentamista, on kaavassa merkitty maa- ja metsätalousalueita. Vuorilammen ympärille on osoitettu aluetta, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Lähtökohtana on, että alue säilyy luonnontilaisena, vaikka se osittain on ihmistoiminnan seurauksena muuttunut. Maa- ja metsätalousalue. Alueella kerrosalaa muodostavien rakennusten rakentaminen on kielletty. Maa- ja metsätalousalue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Alue tulee säilyttää luonnontilaisena. 24 (31)

25 Vesialue, jolla ympäristö säilytetään. Virkistys- ja ulkoilu Kaavassa on osoitettu ohjeellisena polku, joka on muodostunut alueella liikkumisen seurauksena. Polun varteen on osoitettu ohjeellinen rakennusala, jolle saa sijoittaa laavun. Alueella ei ole rakennusoikeutta, joten rakennukset eivät saa olla sellaisia, jotka muodostavat kerrosalaa. Ohjeellinen polku. Ohjeellinen rakennusala, jolle saa sijoittaa laavun tai muun rakennelman joka ei muodosta kerrosalaa. Rakennelma saa olla pohjapinta-alaltaan 30 m 2. Venevalkama. Alueelle saa rakentaa veneilyä palvelevia rakennuksia ja rakenteita. Rakennusten kerrosala saa olla yhteensä enintään 50 kem 2. Luonnonympäristö ja suojelualueet Kaavalla on osoitettu luonnonsuojelualueita, suojeltavia lehmusmetsiköitä. Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue on osoitettu aluemerkinnällä ja luo indeksillä; Vuorilammen laskupuro. Luonnonsuojelualue, jolla sijaitsee luonnonsuojelulain 29 :n perusteella suojeltu jalopuumetsikkö. Aluetta ei saa muuttaa niin, että luontotyypin ominaispiirteiden säilyminen kyseisellä alueella vaarantuu. Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue. Alueella sijaitsee vesilain luvun 2, 11 :n mukainen arvokas pienvesi. Alueella ei saa suorittaa sen luonnonarvoja ja luonnontilaa heikentäviä toimenpiteitä. Kumottavat alueet Ranta-asemakaavalla kumotaan vahvistetusta Vuoritsalon ranta-asemakaavasta Vuoritsalon puolella oleva laaja M-alue (146 ha). Osa M-alueista, RA-alueet ja Siikasaaren pohjoisosassa oleva M-alue sekä kaupungin omistuksessa oleva alue jäävät voimaan vanhasta kaavasta. Kumottava alue. 25 (31)

26 Kuva 14. Kumottava kaava-alue harmaalla täytöllä. Kaavamääräykset Rakennettaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota rakennusten korkeusasemaan, muotoon, ulkomateriaaleihin ja väritykseen. Rakennusten tulee olla harjakattoisia ja julkisivumateriaalina tulee käyttää pääasiassa puuta. Katonvärin tulee olla väritykseltään tumma kaikissa rakennuksissa. Rakennuspaikkojen luonnonmukaista rantaviivaa ei saa siirtää louhimalla, pengertämällä tai kaivamalla. Ranta-alueiden metsänkäsittelyssä tulee noudattaa valtakunnallisia Metsätalouden kehittämiskeskus Tapion ranta-alueita koskevia metsänhoitosuosituksia. Maisemallisesti merkittäviä puita ei saa poistaa rakennuspaikalta. RA -korttelissa rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden yksiasuntoisen ja enintään puolitoistakerroksisen loma-asuinrakennuksen, erillisen saunan sekä talousrakennuksia. Rakennusta suunniteltaessa on otettava huomioon maaston korkeuserot ja vältettävä suuria maaston leikkauksia. Korkeuseron ollessa suuri, on rakennukseen sallittua osoittaa kellaritilaa kokonaisrakennusoikeutta ylittämättä. Rakennusten yhteenlaskettu lukumäärä rakennuspaikalla saa olla enintään viisi. Enintään 100 m² suuruisen loma-asuinrakennuksen etäisyys keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 30 metriä ja yli 100 m² suuruisen loma-asuinrakennuksen 26 (31)

27 50 metriä. Enintään 60 m² suuruisen talousrakennuksen etäisyys edellä mainitusta rantaviivasta tulee olla vähintään 30 metriä ja enintään 25 m² suuruisen saunan 15 metriä. Rakennus tulee rakentaa siten, että alapohjan alin taso on vähintään yhden metrin ylävesirajaa korkeammalla. Ellei ylävesiraja ole tiedossa, alimman lattiatason on oltava vähintään 1,7 metriä keskivedenpintaa korkeammalla. Vesi- ja jätevesihuollossa on noudatettava voimassa olevia säädöksiä ja viranomaismääräyksiä ja järjestettävä vesihuolto siten, ettei synny vesistön eikä pohjaveden pilaantumisvaaraa. Vesikäymälän rakentaminen on kielletty. Kuivakäymälävarustuksen on oltava tiivispohjainen. 5.3 Nimistö Kaavalla ei muodostu uusia nimettäviä kohteita ja alueita. Ukkohallantie jatkuu kaavan pohjoisosassa laajennuksella. 5.4 Mitoitus Suunnittelualueen kokonaispinta-ala on noin 191 ha. Kaavassa muodostuu alueita ja kerrosalaa seuraavasti: RA m kem 2 M m 2 MY m 2 S m 2 W/s m 2 LV 2864 m 2 50 kem 2 Kumottavan alueen pinta-ala on 146,42 ha, muutosalueen pinta-ala 31,06 ha ja laajennusalueen pinta-ala 13,88 ha. Lopullinen asemakaavan mitoitus esitetään asemakaavan seurantalomakkeella. pinta-ala ha josta muutosaluetta josta laajennusaluetta kumottavaa aluetta kem² RA 2,0189 2, LV 0,2864 0, S-1 3,0533 3,0533 MY 1,3558 1,3558 M 183, ,142 11, ,4239 W/s 1,2261 1,2261 p-a yht. 191, , , , KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI 6.1 Ihmisten elinoloihin ja elinympäristöön Kaavaa laadittaessa selvitetään suunnitelman toteutumisen aiheuttamia vaikutuksia. Erityisesti tarkastellaan kaavan vaikutuksia yhdyskuntarakenteeseen ja rakennettuun ympäristöön, luonnonympäristöön ja maisemaan sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia Yhdyskuntarakenne ja rakennettu ympäristö Alue sijaitsee saaressa jonne ei ole kulkuyhteyttä maitse. Rantaan osoitetut lomarakennuspaikat ovat tavanomaista metsämaata, joissa maaperä on hyvin rakentamiseen soveltuvaa. Ranta- 27 (31)

28 asemakaavalla osoitetaan kaksi uutta loma-asuinrakennuspaikkaa. Toteutuessaan kaava tiivistää pohjoispään rakennetta. Uudet rakennuspaikat eivät sijoitu olemassa olevien rakennuspaikkojen viereen, joten vaikutukset naapurikiinteistöihin jäävät vähäisiksi. Suuri osa suunnittelualueesta on rakentamatonta metsätalousaluetta. Kokonaisuudessaan kaavan vaikutukset rakennettuun ympäristöön arvioidaan katsoa olevan vähäiset Luonnonympäristö ja maisema Korttelialueet on sijoitettu rakentamiseen parhaiten soveltuville alueille siten, että rakentamista huonosti kestävät sekä ympäristöarvoja omaavat alueet jätetään rakentamisen ulkopuolelle. Kaava-alueelle sijoittuvat arvokkaat luonnonympäristön kohteet on osoitettu kaavassa asianmukaisella kaavamerkinnällä S-1. Luonnon monimuotoisuus on huomioitu kaavassa. Vaikutukset maisemakuvaan arvioidaan vähäisiksi, koska rakennuspaikkojen ranta tulee säilyttää luonnontilaisena, jolloin suojapuuston ansiosta rakennusten näkyvyys järvelle pienenee. Kaavassa annetaan myös määräyksiä rakentamisen sopeuttamiseksi maisemaan, luonnonmukaisen rantaviivan säilyttämiseksi ja ranta-alueiden metsänkäsittelyyn Kulttuuriympäristö Kaavan alueella ei sijaitse kulttuurihistoriallisia kohteita. Suunnittelualueelle, lammen ympäristöön rakennettu rakennelma ei vastaa kulttuurihistorian arvoja eikä sillä ole kulttuurihistoriallista arvoa tällä hetkellä. Alueelle vuonna 2008 tehdyssä muinaisjäännösinventoinnissa ei löydetty mitään muinaisjäännöksiin viittaavaa eikä alueelta ole ennestään tiedossa muinaisjäännöksiä Virkistyskäyttö Kaava vaikuttaa virkistyskäytön mahdollisuuksiin. Vuoritsaloon on muodostunut polkuja, joita pitkin pääsee saaren metsäisille alueille. Luontopolkuverkosto on laaja, mutta sitä ei kaavallisesti ole osoitettu Ilmastonmuutos Kaavoitushankeen yhteydessä on arvioitu ilmastonmuutoksen vaikutusta alueen maankäyttöön sekä toisaalta alueen toteutumisen vaikutusta ilmastonmuutokseen. Ilmastonmuutoksen vaikutukset saattavat kohdistua tavanomaiseen loma-rakentamiseen isojen vesistöjen rannalla lähinnä tulvina ja vedenpinnan nousuna. Saaren luoteisrannalle sijoittuvalla pohjoisosan rakennuspaikalla on korkeuseroa Päijänteen pinnan tasosta noin metriä. Etelämpänä olevan rakennuspaikan korkeusero ei ole niin suuri, mutta kuitenkin useita metrejä. Rakennuspaikkojen koko mahdollistaa rakennusten sijoittamisen riittävän etäälle ja korkealle niin, ettei tulvavaaraa aiheudu. 6.2 Oikeusvaikutukset Asemakaavaa laadittaessa otetaan huomioon maankäyttö- ja rakennuslaki sekä maankäyttö- ja rakennusasetus. Ohjausvaikutus suunnitteluun Asemakaava korvaa samaa aluetta koskevan aikaisemmin hyväksytyn asemakaavan. Kaavan tulee perustua riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. Kaavaa laadittaessa on tarpeellisessa määrin selvitettävä suunnitelman ja tarkasteltavien vaihtoehtojen toteuttamisen ympäristövaikutukset, mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset, kulttuuriset ja muut vaikutukset. Selvitykset on tehtävä koko siltä alueelta, jolla kaavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaikutuksia (MRL 9 ). Asemakaavaa laadittaessa tiedossa olevat kohteet on selvitetty ja ne on huomioitu kaavassa. Kohteet on esitetty kaavaselostuksessa sekä kaavakartoilla ja kaavamääräyksissä. 28 (31)

29 Lisäselvityksiä on tehty kaavatyön edetessä tarpeen mukaan. Laaditut selvitykset ja lähtötiedot on huomioitu kaavaratkaisussa ja vaikutusten arvioinnissa. Laadittaessa yleiskaavaa tai asemakaavaa (ranta-asemakaavaa) pääasiassa loma-asutuksen järjestämiseksi ranta-alueelle on sen lisäksi, mitä yleis- tai asemakaavasta muutoin säädetään, katsottava, että: 1) suunniteltu rakentaminen ja muu maankäyttö sopeutuu rantamaisemaan ja muuhun ympäristöön; 2) luonnonsuojelu, maisema-arvot, virkistystarpeet, vesiensuojelu ja vesihuollon järjestäminen sekä vesistön, maaston ja luonnon ominaispiirteet otetaan muutoinkin huomioon; sekä 3) ranta-alueille jää riittävästi yhtenäistä rakentamatonta aluetta (MRL 73 ). Asemakaavassa on huomioitu maisema-arvot, virkistystarpeet, vesiensuojelu ja vesihuollon järjestäminen. Alueelle on laadittu tarkentava luontoselvitys luontoarvojen tilasta. Loma-asunnon rakennuspaikkojen sijoittelussa on huomioitu jo rakentunut ympäristö ja rakentuneet kiinteistöt. Kaavalla osoitetut uudet rakennuspaikat on sijoitettu niistä erilleen. Vapaata rannan osaa jää rakentamisen sallivien alueiden väliin hyvin. 6.3 Vaikutus maakuntakaavaan Kaavaratkaisu on maakuntakaavan mukainen. Maakuntakaavassa osoitettu suojelualue ja voimalinja on osoitettu ranta-asemakaavaratkaisussa. Maakuntakaava ja vaihemaakuntakaavat on huomioitu asemakaavassa. 6.4 Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteutuminen Valtion ja kuntien viranomaisten tulee toiminnassaan ottaa huomioon valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (Valtioneuvoston päätös , tarkistetut tavoitteet voimaan ) ja edistää niiden toteutumista. Seuraavassa on esitetty ne osa-alueet, jotka erityisesti koskevat kyseessä olevaa kaava-aluetta. 1 Toimiva aluerakenne: Alueidenkäytöllä tuetaan aluerakenteen tasapainoista kehittämistä sekä elinkeinoelämän kilpailukyvyn ja kansainvälisen aseman vahvistamista hyödyntämällä mahdollisimman hyvin olemassa olevia rakenteita sekä edistämällä elinympäristön laadun parantamista ja luonnon voimavarojen kestävää hyödyntämistä. Aluerakenteen ja alueidenkäytön kehittäminen perustuu ensisijaisesti alueiden omiin vahvuuksiin ja sijaintitekijöihin. Alueidenkäytöllä edistetään kaupunkien ja maaseudun vuorovaikutusta sekä kyläverkoston kehittämistä. Erityisesti harvaan asutulla maaseudulla ja taantuvilla alueilla kiinnitetään alueidenkäytössä huomiota jo olemassa olevien rakenteiden hyödyntämiseen sekä elinkeinotoiminnan ja muun toimintapohjan monipuolistamiseen. Alueidenkäytössä otetaan huomioon haja-asutukseen ja yksittäistoimintoihin perustuvat elinkeinot sekä maaseudun tarve saada uusia pysyviä asukkaita. Toteutuminen hankkeessa: Kaavalla luodaan edellytyksiä elinkeinoelämän kilpailukyvyn vahvistamiselle ja samalla hyödynnetään olemassa olevia rakenteita. Alueen vahvuutta, saaren toimimista virkistyskäyttöön vahvistetaan tällä ranta-asemakaavalla. 2 Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu: Alueidenkäytöllä edistetään yhdyskuntien ja elinympäristöjen ekologista, taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä. Olemassa olevia yhdyskuntarakenteita hyödynnetään sekä eheytetään kaupunkiseutuja ja taajamia. Taajamia eheytettäessä parannetaan elinympäristön laatua. Alueidenkäytössä kiinnitetään erityistä huomiota ihmisten terveydelle aiheutuvien haittojen ja riskien ennalta ehkäisemiseen ja olemassa olevien haittojen poistamiseen. Alueidenkäytön suunnittelussa olemassa olevat tai odotettavissa olevat ympäristöhaitat ja poikkeukselliset luonnonolot tunnistetaan ja niiden vaikutuksia ehkäistään. Alueidenkäytössä luodaan edellytykset ilmastonmuutokseen sopeutumiselle. 29 (31)

30 ERITYISTAVOITTEET: Yleis- ja asemakaavoituksessa on varauduttava lisääntyviin myrskyihin, rankkasateisiin ja taajamatulviin. Alueidenkäytön suunnittelussa on otettava huomioon alueen maa- ja kallioperän soveltuvuus suunniteltuun käyttöön. Pilaantuneen maa-alueen puhdistustarve on selvitettävä ennen ryhtymistä kaavan toteuttamistoimiin. Alueidenkäytön suunnittelussa on turvattava terveellisen ja hyvälaatuisen veden riittävä saanti ja se, että taajamien alueelliset vesihuoltoratkaisut voidaan toteuttaa. Lisäksi alueidenkäytön suunnittelussa on otettava huomioon jätevesihaittojen ehkäisy. Toteutuminen hankkeessa: Virkistyskäyttöön liittyvä alue on pidetty yhtenäisenä ja hyödynnetty jo rakentuneita virkistyksen osa-alueita. Suunnittelualue on pääosin metsää, jolloin myrskyt ja rankkasateet on hallittavissa saaren alueella. Kaavassa on annettu määräykset jätevesille ja vain kuivakäymälöiden rakentaminen on sallittua. 3 Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat: Alueidenkäytöllä edistetään kansallisen kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön sekä niiden alueellisesti vaihtelevan luonteen säilymistä. Alueidenkäytöllä edistetään elollisen ja elottoman luonnon kannalta arvokkaiden ja herkkien alueiden monimuotoisuuden säilymistä. Ekologisten yhteyksien säilymistä suojelualueiden sekä tarpeen mukaan niiden ja muiden arvokkaiden luonnonalueiden välillä edistetään. Alueidenkäytöllä edistetään luonnon virkistyskäyttöä sekä luonto- ja kulttuurimatkailua parantamalla moninaiskäytön edellytyksiä. Suojelualueverkoston ja arvokkaiden maisema-alueiden ekologisesti kestävää hyödyntämistä edistetään virkistyskäytössä, matkailun tukialueina sekä niiden lähialueiden matkailun kehittämisessä suojelutavoitteita vaarantamatta. Alueidenkäytössä edistetään kyseiseen tarkoitukseen osoitettujen hiljaisten alueiden säilymistä. Alueidenkäytöllä edistetään luonnonvarojen kestävää hyödyntämistä siten, että turvataan luonnonvarojen saatavuus myös tuleville sukupolville. Alueidenkäytössä ja sen suunnittelussa otetaan huomioon luonnonvarojen sijainti ja hyödyntämismahdollisuudet. Alueidenkäytössä edistetään vesien hyvän tilan saavuttamista ja ylläpitämistä. ERITYISTAVOITTEET: Alueidenkäytössä on varmistettava, että valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöjen ja luonnonperinnön arvot säilyvät. Viranomaisten laatimat valtakunnalliset inventoinnit otetaan huomioon alueidenkäytön suunnittelun lähtökohtina. Maakuntakaavoituksessa on osoitettava valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöt ja maisemat. Näillä alueilla alueidenkäytön on sovelluttava niiden historialliseen kehitykseen. Alueidenkäytön suunnittelussa on otettava huomioon ekologisesti tai virkistyskäytön kannalta merkittävät ja yhtenäiset luonnonalueet. Alueidenkäyttöä on ohjattava siten, ettei näitä aluekokonaisuuksia tarpeettomasti pirstota. Alueidenkäytössä on otettava huomioon pohja- ja pintavesien suojelutarve ja käyttötarpeet. Pohjavesien pilaantumis- ja muuttamisriskejä aiheuttavat laitokset ja toiminnot on sijoitettava riittävän etäälle niistä pohjavesialueista, jotka ovat vedenhankinnan kannalta tärkeitä ja soveltuvat vedenhankintaan. Ilman erityisiä perusteita ei hyviä ja yhtenäisiä peltoalueita tule ottaa taajamatoimintojen käyttöön eikä hyviä ja laajoja metsätalousalueita pirstoa muulla maankäytöllä. Toteutuminen hankkeessa: Kulttuuriympäristö, luonnonperintö ja maisema on otettu kaavassa huomioon. Laaditut inventoinnit on selvitetty ja huomioitu kaavaratkaisussa. Kaavalla edistetään luonnon virkistyskäyttöä hallitusti. Luonnon monimuotoisuuden ja vesien hyvän tilan ylläpitäminen on huomioitu kaavamääräyksissä. Kaava edistää luonnontilan, kasviston ja eläimistön säilymistä tuleville sukupolville. 4 Toimivat yhteysverkot ja energiahuolto: Ei merkityksellinen tämän kaavan osalta. 5 Helsingin seudun erityiskysymykset: Ei merkityksellinen tämän kaavan osalta. 30 (31)

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, hyväksytty valtioneuvostossa 31.11.2008 ja tulleet voimaan 1.3.2009 Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö-

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUU- TOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOA- MINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUU- TOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOA- MINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päivämäärä 26.6.2012/13.12.2012/19.1.2019 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUU- TOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOA- MINEN 1 Tarkastus Liisa Märijärvi-Vanhanen Päivämäärä 26.6.2012/13.12.2012/19.1.2016

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 67040620 12.9.2011/10.10.2011 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 74. kaupunginosa Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA

Lisätiedot

Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen

Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 67040620 26.6.2012/13.12.2012 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 74. kaupunginosa Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

ENO-TUUPOVAARA RANTAOSAYLEISKAAVA

ENO-TUUPOVAARA RANTAOSAYLEISKAAVA Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, hyväksytty valtioneuvostossa 31.11.2008 ja tulleet voimaan 1.3.2009 Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.12.2013 Aijasahon ranta-asemakaavan muutos JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. KAUPUNGINOSA 2 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 Tehtävän määrittely 3 1.2 Suunnittelun

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

JUHANI AALTIO Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutostyön luontoselvitys

JUHANI AALTIO Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutostyön luontoselvitys RAPORTTI 16USO0135.BAUSP.LUON 8.8.2013 JUHANI AALTIO Vuoritsalon ranta-asemakaavan muutostyön luontoselvitys Sisältö 1 1 JOHDANTO 1 2 AINEISTO JA MENETELMÄT 1 3 ALUEEN YLEISKUVAUS 1 3.1 Suojelualueet ja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki Asiakirjatyyppi Kaavaselostus EHDOTUS Päivämäärä 2.12.2016 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS Rn

Lisätiedot

VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA KUMOAMINEN

VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS Luonnos 13.12.2012 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Vuoritsalo, Haapaniemen kylä VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA KUMOAMINEN Rn 74:002 (74. kaupunginosa) 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Ekologiset yhteydet, MRL ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Nunu Pesu ympäristöministeriö

Ekologiset yhteydet, MRL ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Nunu Pesu ympäristöministeriö Ekologiset yhteydet, MRL ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Nunu Pesu ympäristöministeriö 27.3.2013 Maankäyttö- ja rakennuslaki MRL 1 Lain yleinen tavoite Tämän lain tavoitteena on järjestää

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN Vastaanottaja Jyväskylän kaupunki Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 2.12.2016, tark. 4.8.2017 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI VUORITSALON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAAJENNUS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KAAVIN KUNTA RIIHINIEMEN RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.2.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 Kaavaluonnoksen selostus 15.03.2017 Seitap Oy 2017 1. Perus- ja tunnistustiedot Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Rovaniemen kaupunki Tennilammit ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.01.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Södra Sådö Ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) 20.11.2013 1/8 SISÄLLYS Suunnittelun lähtökohdat 1. Suunnittelualue ja hankkeen tausta 2. Suunnittelun tavoite

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 670070562BBJ 21.12.2007 Jämsänkosken kaupunki Kaukialan kylä Koveroniemen tilan RN:o 3:2 ranta-asemakaava 1 Esipuhe Ranta-asemakaavan laatiminen Koveroniemen tilalle

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.1.2009 / päivitetty 27.11.2012 / 4.5.2015 Jyväskylän kaupunki 87. kaupunginosa TAPANILAN TILAN RANTA-ASEMAKAAVA 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 2

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI AIJASAHON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI AIJASAHON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN 76. KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI AIJASAHON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN 76. KAUPUNGINOSA 10.12.2013/20.10.2014 2 SISÄLTÖ 3 SUUNNITTELUALUE JA LÄHTÖKOHDAT 3 TAVOITTEET 4 AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava

SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava Seitap Oy SODANKYLÄ 1 SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava Korttelit 1 ja 2 Kaavaluonnoksen selostus MRA 30 vaiheessa SEITAP OY 2015 Seitap Oy SODANKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1 PERUS- JA

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Sodankylä, Kakslauttasen asemakaavan muutos k 101

Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Sodankylä, Kakslauttasen asemakaavan muutos k 101 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Sodankylä Kakslauttasen asemakaavan muutos kortteli 101 Sodankylän Kakslauttasen alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.8.2017 Sodankylän

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Koskenkylän osayleiskaavan muutos tilan Lepola RN:o 57:119 alueella

Rovaniemen kaupunki Koskenkylän osayleiskaavan muutos tilan Lepola RN:o 57:119 alueella Rovaniemen kaupunki Koskenkylän osayleiskaavan muutos tilan Lepola RN:o 57:119 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2014 Vaiheet Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on laadittu 21.10.2013

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus 17.5.2016 kaavajärjestelmä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Toimiva aluerakenne Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Kulttuuri-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

Tuusniemen kunta. Kaavaselostus TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS P S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A

Tuusniemen kunta. Kaavaselostus TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS P S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus P26335 15.1.2018 Kaavaselostus (11) P25625 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALALAMMELLA

RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALALAMMELLA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALALAMMELLA Selostus Kaavaluonnos 27.8.2014 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Hirvikallio Consulting Kaavaselostus I 27.1.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 243-RAK1605 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 25.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16USP0041 21.9.2011/16.1.2012 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 76. kaupunginosa Hyppyriäisenahon ranta-asemakaava Rn 76:001 1 Sisältö 1 SUUNNITTELUTEHTÄVÄ JA LÄHTÖKOHDAT 2 1.1

Lisätiedot

KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA

KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA KEURUUN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskee Keuruun keskustaajaman oikeusvaikutteisen osayleiskaavan laatimistyötä.

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 5.9.2013

Janakkalan kunta Turenki 5.9.2013 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee n. 1 km Turengin keskustan länsipuolella ja rajoittuu Pyhämäentiehen ja Sairaalantiehen. KAAVAMUUTOKSEN TARKOITUS Valtuusto on 10.6.2013 60 hyväksynyt talouden tasapainottamisohjelman.

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1 (4) RAUTALAMMIN KUNTA HAUKINIEMI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KAAVIN KUNTA VIHTAJÄRVI PEUKALONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.2.2015 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Janakkalan kunta Tervakoski

Janakkalan kunta Tervakoski Janakkalan kunta Tervakoski 25.4.2014 1 Lepola Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee noin 1,5 km etäisyydellä Tervakosken liikekeskustasta, Vanhan kylän

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA EHDOTUS 8.4.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ SISÄLLYSLUETTELO 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Kaava-alueen sijainti... 2 1.2

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Vantaanjoki-neuvottelukunnan VESI KAAVASSA SEMINAARI 25.9.2007 MAAKUNTAKAAVOITUKSEN KEINOT. ympäristösuunnittelija Lasse Rekola Uudenmaan liitto

Vantaanjoki-neuvottelukunnan VESI KAAVASSA SEMINAARI 25.9.2007 MAAKUNTAKAAVOITUKSEN KEINOT. ympäristösuunnittelija Lasse Rekola Uudenmaan liitto Vantaanjoki-neuvottelukunnan VESI KAAVASSA SEMINAARI 25.9.2007 MAAKUNTAKAAVOITUKSEN KEINOT ympäristösuunnittelija Lasse Rekola Uudenmaan liitto 2 VESI MAAKUNTAKAAVASSA Seuraavassa lyhyesti: Maakuntakaavasta

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 364-YK1804 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 Kiinteistöt 631-401-2-32, 631-401-2-33, 631-401-2-34 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2.11.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TYÖNUMERO: E20600910.00 HÄMEENKYRÖN KUNTA ARONIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA, ARONIEMI 108-438-3-75 KUVA MAANMITTAUSLAITOS 2016 SWECO YMPÄRISTÖ OY Tampere Muutoslista VALMIS FIKIRV LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1(10) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHMOISTEN SISÄJÄRVIEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN TILAA SELKÄRANTA (291-402-10-65) JA MÄÄRÄ-

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1 67090238.ABJ1 4.9.2009/päivitetty 18.1.2011 Jyväskylän kaupunki 86. kaupunginosa (Korpilahti) Veijon kylä (451) Tervamäen ranta-asemakaavan muutos ja laajennus

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA

SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA ENONKOSKI SAIMAAN RANTAYLEISKAAVAMUUTOS MUUTOS KOSKEE TILOJA 13:37 KONTIONIEMESSÄ, 17:59 KURTINNIEMESSÄ JA 10:176 MUSTALAMMEN RANNALLA 25.2.2014 Näkymä Kurtinniemestä pohjoiseen Leväsentie 23 H 142 70780

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot