1. Taivas on sininen ja valkoinen. 3. Tuoll on mun kultani

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Taivas on sininen ja valkoinen. 3. Tuoll on mun kultani"

Transkriptio

1 1. Taivas on sininen ja valkoinen 1. :,: Taivas on sininen ja valkoinen ja tähtösiä täynnä :,: :,: Niin on nuori sydämeni ajatuksia täynnä :,: 2. :,: Enkä mä muille ilmoita mun sydänsurujani :,: :,: Synkkä metsä, kirkas taivas ne tuntee mun huoliani :,: 3. Tuoll on mun kultani 1. Tuoll on mun kultani, ain yhä tuolla, kuninkaan kultaisen kartanon puolla. Voi minun kultani, voi minun lintuni, kun et tule jo, kun et tule jo. 2. On siellä tyttöjä, on komioita, kultani silmät ei katsele noita. Voi minun kultani, voi minun lintuni, kun et tule jo, kun et tule jo. 3. Linnut ne laulavat sorealla suulla, soreampi kultani ääni on kuulla. Voi minun kultani, voi minun lintuni, kun et tule jo, kun et tule jo. 2. Niin sinulle laulan 1. :,: Niin minä, neitonen, sinulle laulan kuin omalle kullalleni :,: :,: Jos olis valta niin kuin on mieli, niin ottaisin omakseni :,: 4. Oi, koska näen minä sen ilonpäivän, kultani sivullani astuvan ja käyvän? Voi minun kultani, voi minun lintuni, kun et tule jo, kun et tule jo. 5. Tule, tule kultani, tule kotipuoleen, taikka jo menehdynkin ikävään ja huoleen. Voi minun kultani, voi minun lintuni, kun et tule jo, kun et tule jo. 2. :,: Kullallein minä laulelen ja kellekäs minä muille :,: :,: En minä laula kallioille enkä metsän puille :,:

2 4. Keinussa kesällä kerran 1. Minä kesällä keinussa kerran kevätkukkaista soudattelin. Ja lempesi toivossa illoin aina luoksesi kaipaelin. Silloin onneni kevättä ootin, sinun silmiesi säteilyyn luotin. Sinun tummaista tukkaasi illoin aina hellien hyväelin. 5. Keinustuolin minäkin ostan 1. Keinustuolin minäkin ostan, minäkin ostan, minäkin ostan. Keinustuolin minäkin ostan Vaasan nikkarilta. Ja Vaasan nikkarilta ja rilta, Vaasan nikkarilta. Vaasan nikkarilta ja rilta, Vaasan nikkarilta. 2. Kerran lehdossa keväisen illan luona siintävän tuon salmensuun olin syliinsä vaipunut silloin, pois unohtaen nyt kaiken muun. Minä lempensä huumassa silloin kuin uinuva kukkanen illoin, näin silmissä lempensä hurman, jota koskaan en unohtaa voi. 3. On kulunut kesästä kauan, ja se keinukin lahonnut lie, ja hukkunut varmaankin polku, joka kesällä keinulle vie. :,: Milloin saanen taas nähdä mä kukkaa, milloin helliä tummaista tukkaa. Oi, kerran jos tiemme viel johtais tuon rakkahan keinumme luo! :,: 2. Siinä minä istun kultani kanssa, kultani kanssa, kultani kanssa. Siinä minä istun kultani kanssa joka pyhäilta. Ja joka pyhäilta ja ilta, joka pyhäilta. Joka pyhäilta ja ilta, joka pyhäilta. 3. Keinu kiikkuu komeasti, komeasti, komeasti. Keinu kiikkuu komeasti ja jalat ottaa kattoon. :,: Ja jalat ottaa kattoon ja kattoon ja jalat ottaa kattoon. :,: 4. Jouluna kiikun hiljemmästi, hiljemmästi, hiljemmästi. Jouluna kiikun hiljemmästi ja laulan pienen laulun. :,: Ja laulan pienen laulun ja laulun, ja laulan pienen laulun. :,:

3 6. Tammerkosken sillalla 1. :,: Tammerkosken sillalla näin heilin ensi kerran :,: Sill oli yllään toffelpalttoo, ai ai ai toffelpalttoo. Sill oli yllään toffelpalttoo ja käveli kuin herra. 2. :,: Yksi markka on mulla rahaa ja toisen otan velkaa :,: Eikös sulle, tyttö kulta, ai ai ai tyttö kulta. Eikös sulle tyttö kulta tämä poika kelpaa? 3. :,: Kaks on poijall ystävää, tää lihava ja laiha :,: Ostan litran lämmintä maitoo, ai ai ai lämmintä maitoo. Ostan litran lämmintä maitoo ja lihotan sen laihan. 4. :,: Pitkä matka on Päijänteeltä Saarijärven rantaan :,: Täytyyhän minun heili ottaa, ai ai ai heili ottaa. Täytyyhän minun heili ottaa kun mamma luvan antaa. 7. Kaksipa poikaa Kurikasta 1. :,: Kaksipa poikaa Kurikasta ne komiasti liikkuu :,: :,: Punaiset oli resoorit ja hopiasta peslaipiippu :,: 2. :,: Ensin oli vettä ja sitten oli vettä ja sitten oli kohiseva koski :,: :,: Kohisevan kosken rannalla oli tyttö punaposki :,: 3. :,: Ensin oli vettä ja sitten oli vettä ja sitten oli virran töyrä :,: :,: Vertaastansa kun rakastaa, ei trenkää olla nöyrä :,: 4. :,: Mikäs tuolla järvellä ruskottaa, se taitaa olla saari :,: :,: Viidessä, kuudessa pitäjässä on poijalla appifaari :,: 5. :,: Ajetaanpa poijat kyytillä ja käydään me kievarissa :,: :,: Siell on flikkoja passaamassa ja pirtua pikarissa :,:

4 8. Suutarinemännän kehtolaulu 9. Tula tullalla 1. Keitä te ootte, te pienet pojat, kun en mä tunne teitä? kun en mä tunne teitä. 1. Tula tullalla, posket pullalla on tämän pojan kullalla. Tula tullalla, tula tullalla, on tämän pojan kullalla. 2. Toinen teistä taitaa olla kunnan Miinan poika. Piupali paupali, piupali, paupali, kunnan Miinan poika. 3. Ootteko tulleet, ootteko tulleet kenkiänne hakemahan? kenkiänne hakemahan. 4. Suutari on mennyt koko viikoksi kylälle neulomahan. kylälle neulomahan. 5. Tulkaa sitten ensi viikolla kenkiänne hakemahan. kenkiänne hakemahan. 6. Hyvästi, hyvästi, hyvästi, hyvästi, Miinalle terveisiä. Miinalle terveisiä. 2. Tule meille vaan, meillä leivotaan, saat lämmintä leipää jos annetaan. Tula tullalla, tula tullalla, saat lämmintä leipää jos annetaan. 3. Tule ovesta, älä nurkista, ja älä sinä päälleni kurkista. Tula tullalla, tula tullalla ja älä sinä päälleni kurkista. 4. Tule illalla, olet tallella, saat maata mun käsivarrella. Tula tullalla, tula tullalla, saat maata mun käsivarrella.... ja uudelleen koko laulu Älkää kaatako maitohinkkiä porstuassa mennessänne. porstuassa mennessänne.

5 10. Sinisiä, punasia ruusunkukkia 1. Sinisiä, punasia ruusunkukkia kannan kädessäni, kannan kädessäni, kannan kädessäni. Sinisiä, punasia ruusunkukkia kannan kädessäni, kannan kädessäni. 2. Niitä minä annan tämän kylän pojille hyvästiä jättäissäni, hyvästiä jättäissäni, hyvästiä jättäissäni. Niitä minä annan tämän kylän pojille, hyvästiä jättäissäni, hyvästiä jättäissäni. 7. On se heila minullakin, vaan ei se ole täällä, vaan ei se ole täällä, vaan ei se ole täällä. On se heila minullakin vaan ei se ole täällä, vaan ei se ole täällä. 8. Eikä sitä näytetä kuin vihkipallin päällä, vihkipallin päällä, vihkipallin päällä. Eikä sitä näytetä kuin vihkipallin päällä, vihkipallin päällä! 3. Tie vie sinne ja tie vie tänne, tie vie kahtahalle, tie vie kahtahalle, tie vie kahtahalle. Tie vie sinne ja tie vie tänne tie vie kahtahalle, tie vie kahtahalle. 4. Taidanpa olla liian halpa pojalle mahtavalle, pojalle mahtavalle, pojalle mahtavalle. Taidanpa olla liian halpa pojalle mahtavalle, pojalle mahtavalle. 5. En minä sinun takiasi kampaa enkä peilaa, kampaa enkä peilaa, kampaa enkä peilaa. En minä sinun takiasi, kampaa enkä peilaa, kampaa enkä peilaa. 6. Enkä minä tälle kylälle miniäksi meinaa, miniäksi meinaa, miniäksi meinaa. Enkä minä tälle kylälle miniäksi meinaa, miniäksi meinaa. 11. Poijat kun raitilla laulelivat 1. :,: Poijat kun raitilla laulelivat, niin flikat luuli urkujen soivan :,: :,: Eikä ne luullehet hulivilipoikain näin koriasti laulaa voivan :,: 2. :,: Poijat kun raitilla lauleloo, niin mettä se urkuna raikaa :,: :,: Minä vain riijaan toisen omaa, ja minkä ne mulle taitaa :,:

6 12. Arvon mekin ansaitsemme 1. Arvon mekin ansaitsemme Suomenmaassa suuressa, vaikk ei riennä riemuksemme leipä miesten maatessa. :,: Laiho kasvaa kyntäjälle, arvo työnsä täyttäjälle. Lal-la-la-la-la lal-lal-lallal-lal-lal-lal-lal-lal-lalla-la-la-la lal-lal-lal-lal-lal-laa :,: 2. Suomen poika pellollansa työtä tehdä jaksaapi. Korvet kylmät voimallansa perkailee hän pelloksi. :,: Rauhass on hän riemullinen, mies sodassa miehuullinen. Lal-la-la :,: 3. Suomen tytön poskipäihin veri vaatii kukkaset, hall ei pysty harmaa näihin, näit ei pane pakkaset. :,: Luonnossa on lempeyttä, sydämessä siveyttä. Lal-la-la :,: 13. Tuonne taakse metsämaan 1. Tuonne taakse metsämaan sydämeni halaa, siell on mieli ainiaan, sinne toivon salaa. Siellä metsämökissä on kaunis kultaseni, siellä metsämökissä on kaunis kultaseni. 2. Vaikka polku pitkä on, kivinen ja kaita, korpi kolkko, valoton, ei se mitään haita. Kullan muoto muistossa ja tiekin hauska aivan, kullan ääntä kuullessa jo unohtaapi vaivan. 4. Opin tiellä oppineita Suomessa on suuria. Väinämöisen kanteleita täällä tehdään uusia. :,: Valistus on viritetty, järki hyvä herätetty. Lal-la-la :,:

7 16. Kulkurin kaiho 14. Yksi ruusu on kasvanut laaksossa 1. Yksi ruusu on kasvanut laaksossa ja se kauniisti kukoistaa. :,: Yksi kulkijapoika on nähnyt sen, eikä voi sitä unhoittaa :,: 1. Oon kulkuri vain, kuljen raitilla ain. Elon tietä mä vain pidän karkelonain. :,: Tyttöni, tyttöni mun, olethan sinä mun? Tule, tule jo tanssihin, tule kulkurin valssihin! :,: 2. Ja sen olisi kyllä hän poiminut ja sen painanut povelleen, :,: mutta köyhänä ei ole tohtinut, vaan on jättänyt paikoilleen :,: 2. Tää maantie hauska on kävellen rallattaa. Sieltä onneni vain voin mä itselleni saavuttaa. :,: Tyttöni, tyttöni mun, olethan sinä mun? Tule, tule jo tanssihin, tule kulkurin valssihin! :,: 15. Oman kullan silmät 1. Oman kullan silmät sinisen on harmaat ne on minun mielessäni aina: :,: Joka sunnuntaki, väliin viikollaki, aina kun vain silmäni kiinni painan:,: 3. Jos tartut käteen mun kuiskaat että olen sun, silloin sua rakastan ja sun onnehen opastan. :,: Tyttöni, tyttöni mun, olethan sinä mun? Tule, tule jo tanssihin, tule kulkurin valssihin! :,: 2. Älä tule meille, meillä haukutahan, mene sinne missä kositahan. :,: Kyllä ne ämmät tuopi, kyllä ne ämmät tuopi sulle sellaisia, joill on rahaa :,: 3. Vanha kulta raukka tuli meidän kautta, luuli että vielä aukes ovi. :,: Uusi kulta vieress, vanha ovipieless, eihän kahta rakastella sovi :,:

8 17. Muurari 1. Kevät toi, kevät toi muurarin, kevät toi, kevät toi maalarin, kevät toi rakennuksille hanslankarin ja rannoille hampparin. Niin paljon minä kärsinyt olen, monta kyyneltä vuodattanut. :,: Niin monta minä lempinyt olen, mutta yhtä vain rakastanut :,: 2. Kesällä töitä teki muurari, kesällä töitä teki maalari, kesällä töitä teki hanslankari ja rantojen hamppari. Kuin veitsi minun rintaani viilsi sinun katseesi viimeinen. :,: Se oli niin kylmä ja ylpee, niin viekas ja petollinen :,: 3. Syksy vei, syksy vei muurarin, syksy vei, syksy vei maalarin, syksy vei rakennuksilta hanslankarin ja rannoilta hampparin. Oi, miksi minä tummana synnyin, miksen syntynyt vaaleana. :,: Minun armaani ei lemmi tummaa, hän lempii vain vaaleata :,: 18. Matalan torpan balladi 1. Suomessa olen minä syntynyt tuolla kauniissa Karjalassa, :,: Laatokkajärven rannalla siellä majassa matalassa :,: 2. Matalan torpan hiilloksella käsiäni lämmittelin. :,: Matalan torpan nättiä tyttöä omakseni ajattelin :,: 3. Hevonen on musta kuin tiikerikissa ja aisat on katajasta. :,: Mamma se sano: Älä talosta nai, nai majasta matalasta :,: 4. Heilani illalla aseman sillalla pienen kirjeen pisti. :,: Taisi sillä raukalla ikäväkin olla kun hiljallensa itki :,: 4. Talvella nälkää näki muurari, talvella nälkää näki maalari, talvella nälkää näki hanslankari - lihoi linnassa hamppari. Niin paljon minä kärsinyt olen, monta kyyneltä vuodattanut. :,: Niin monta minä lempinyt olen, mutta yhtä vain rakastanut :,:

9 19. Forssan pojat 1. Forssasta poijat kotoisin ollaan, sillälailla, tällälailla, kotoisin ollaan. Forssasta poijat kotoisin ollaan ja Tammelan pitäjästä, hei, Tammelan pitäjästä. 2. Sellaisen mamman poikia ollaan, sillälailla, tällälailla poikia ollaan. Sellaisen mamman poikia ollaan, ei tiedetä ikävästä, ei tiedetä ikävästä. 5. Eikä se pappa taloansa antanut, sillälailla, tällälailla taloansa antanut. Eikä se pappa taloansa antanut, tuhlaripojallensa, hei, tuhlaripojallensa. 6. Mutta se antoi tuhannen markkaa, sillälailla, tällälailla, tuhannen markkaa. Mutta se antoi tuhannen markkaa ja juoksijahevosensa, hei, juoksijahevosensa. 3. Ämmät ne haukkui minua, hei sillä lailla, tällälailla minua. Ämmät ne haukkui minua, mutta minä maksan heille palkan, hei, minä maksan heille palkan. 7. Pappani hyvä hevonen, hei sillälailla, tällälailla hevonen. Pappani hyvä hevonen tuli ajolla pilatuksi, hei, ajolla pilatuksi. 8. Heilani hellä ja lämmin sydän sillälailla, tällälailla lämmin sydän. Heilani hellä ja lämmin sydän tuli surulla sorretuksi, hei, surulla sorretuksi. 4. Ja ellei se piisaa se kymmenen penniä, sillälailla, tällälailla kymmenen penniä. Ja ellei se piisaa se kymmenen penniä, minä maksan koko markan, hei, minä maksan koko markan. 9. Eikä se ollut pappani rahaa, sillälailla, tällälailla pappani rahaa. Eikä se ollut pappani rahaa, se lovilaitamarkka, hei, lovilaitamarkka. 10. Vaan minä sain sen heilaltani sillälailla, tällälailla, heilaltani. Vaan minä sain sen heilaltani sen halaamisen palkkaa, hei, halaamisen palkkaa.

10 20. Kukapa se saunan lämmittääpi 1. Kukapa se saunan lämmittääpi, jos en poika minä! Rai, rii ja rallallei, ja jos en poika minä! Kukapa se sitten löylyn lyöpi, jos et tyttö sinä! Rai, rii ja rallallei, ja jos et tyttö sinä! 2. Tahdotko sinä tyttö tulla tämän pojan kouluun, rai, rii ja rallallei, ja tämän pojan kouluun? Sull olis päivät paremmat kuin jäniksellä joulu, rai, rii ja rallallei, kuin jäniksellä joulu. 21. Kuusankosken partahalla 1. Kuusankosken partahalla, kiekkuma rallallei, seisoo pieni vesimylly, kiekkuma rallallei. Hei, kiekkuma rallan, kiekkuma rallan, kiekkuma rallallei, seisoo pieni vesimylly, kiekkuma rallallei. 2. Kyllä siinä myllyssä jauhot riittää, kiekkuma rallallei, kun toisesta pussista toiseen pannaan, kiekkuma rallallei. Hei, kiekkuma rallan, kiekkuma rallan, kiekkuma rallallei, kun toisesta pussista toiseen pannaan, kiekkuma rallallei. 3. Mylläri itse myllynsä päällä, kiekkuma rallallei, kalikalla tuuppii jyviä tuuttiin, kiekkuma rallallei. Hei, kiekkuma rallan, kiekkuma rallan, kiekkuma rallallei, kalikalla tuuppii jyviä tuuttiin, kiekkuma rallallei. 4. Jos tää laulu on liian lyhyt, kiekkuma rallallei, niin lauletaan se vielä kerran, kiekkuma rallallei. Hei, kiekkuma rallan, kiekkuma rallan, kiekkuma rallallei, niin lauletaan se vielä kerran, kiekkuma rallallei! 10

2011 Kansan lauluhetki OSA 2

2011 Kansan lauluhetki OSA 2 2011 Kansan lauluhetki OSA 2 Kansalaislaulu Suomalainen kansansävelmä J. H. Erkko 1. :; Olet maamme armahin Suomenmaa, ihanuuksien ihmemaa! ;: :; Joka niemeen, notkohon, saarelmaan kodin tahtoisin nostattaa.

Lisätiedot

2011 Kansan lauluhetki

2011 Kansan lauluhetki 2011 Kansan lauluhetki ILOA! tempaus2011 Kulkurin valssi Ruots. kansansävelmä, san J. Alfred Tanner 1. Linnoissa kreivien häät vietetään, on morsiamel kruunattu pää. Siellä viihdyn suo viini ja shamppanja

Lisätiedot

Salolampi Laulut. Käki se kukkuu. Peruna. : Käki se kukkuu kuusikossa ja koivikossa on pesä :

Salolampi Laulut. Käki se kukkuu. Peruna. : Käki se kukkuu kuusikossa ja koivikossa on pesä : Käki se kukkuu G G D : Käki se kukkuu kuusikossa ja koivikossa on pesä : Em G D G : Taaskin on tulleet ne Salolampilaiset ja kaunis, lämmin on kesä : : Illalla mennään nuotiolle ja yhdessä lauletaan :

Lisätiedot

Vanhoja kappaleita. Sisältö

Vanhoja kappaleita. Sisältö Vanhoja kappaleita Sisältö 1 Laulujen sanoja 4 1.1 Leo Adamson........................................ 4 1.1.1 Muistan sua Elaine (1932)............................. 4 1.2 Ville Alanko.........................................

Lisätiedot

HANNA J. L. RUNEBERG. Suomentanut P. Cajander ENSI LEMMELLE.

HANNA J. L. RUNEBERG. Suomentanut P. Cajander ENSI LEMMELLE. HANNA J. L. RUNEBERG Suomentanut P. Cajander ENSI LEMMELLE. Ens lemmeltäni kerran tiedustin: eloni tähti, kuinka synnyitkään, ja mistä lempeän sä loistos sait? Ja tähti lausui: näitkö milloinkaan, kuink

Lisätiedot

1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN. (säv. Aikuinen nainen)

1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN. (säv. Aikuinen nainen) Laulukirja SISÄLLYSLUETTELO 1. Ikuinen äärisociuslainen 2. Helan går Pohjaan 3. Minnet Minne 4. Jos (e)ukkosi kieltää suo juomasta 5. Eino Leinon juomalaulu 6. Silja Line Special 7. Vi ska dricka hela

Lisätiedot

Leirilauluja. Puolalainen nuotiolaulu. Tää ystävyys ei raukene / Auld Lang Syne

Leirilauluja. Puolalainen nuotiolaulu. Tää ystävyys ei raukene / Auld Lang Syne 26 Puolalainen nuotiolaulu Meill' on metsässä nuotiopiiri, missä kuusten kuiske soi. Kipunat kohti tähtiä kiirii, lähipuutkin punervoi. Ja me muistain sankariaikaa, sadun tenhon tunnemme taikaa, kun laulumme

Lisätiedot

TIMO KIISKINEN. omalla maalla

TIMO KIISKINEN. omalla maalla TIMO KIISKINEN omalla maalla Timo Kiiskinen: Laulu ja kitara Maarit Hurmerinta: Laulu 1. Jorma Kääriäinen: Laulu 8, taustalaulu 9. Muusikot: Jarkka Rissanen: kitara: 1, 2, 4, 7 ja 14. Markku Kanerva: kitara

Lisätiedot

Muistolauseita. Syvästi kaivaten. Lämmin osanottomme. Olet aina sydämessäni. Kiitos suuresta rakkaudestasi. Rakkaudella muistaen

Muistolauseita. Syvästi kaivaten. Lämmin osanottomme. Olet aina sydämessäni. Kiitos suuresta rakkaudestasi. Rakkaudella muistaen 1 Muistolauseita Syvästi kaivaten Lämmin osanottomme Olet aina sydämessäni Kiitos suuresta rakkaudestasi Rakkaudella muistaen Kiitollisuudella ja kaipauksella Kaikesta kiittäen Lämpimästi muistaen Syvästi

Lisätiedot

Valkeat kaupungit. V. A. Koskenniemi

Valkeat kaupungit. V. A. Koskenniemi V. A. Koskenniemi Table of Contents Valkeat kaupungit...1 V. A. Koskenniemi...3 OODI TÄHDILLE...5 VALKEAT KAUPUNGIT...7 KEVÄT KERALLA PÄIVÄIN KUULAKKAIN...9 IHME...11 RANNALTA...13 YSTÄVÄLLENI ULLAKKOKAMARISSA...15

Lisätiedot

Liikkumismuistoja. Suomen Vanhempainliitto Mariankatu 28 B 5 00170 Helsinki (09) 135 1177 toimisto@vanhempainliitto.fi www.vanhempainliitto.

Liikkumismuistoja. Suomen Vanhempainliitto Mariankatu 28 B 5 00170 Helsinki (09) 135 1177 toimisto@vanhempainliitto.fi www.vanhempainliitto. Suomen Vanhempainliitto Mariankatu 28 B 5 00170 Helsinki (09) 135 1177 toimisto@vanhempainliitto.fi www.vanhempainliitto.fi Liikkumismuistoja Suomen Vanhempainliitto järjesti keväällä 2004 liikuntamuistokyselyn,

Lisätiedot

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Tämä Satakunnan Kansan mallisto on tehty auttamaan ja opastamaan omaisia kuolin- ja surukiitosilmoitusten laadinnassa sekä asioinnissa lehden kanssa. Tutustu siihen

Lisätiedot

Mennaan bussilla Sv juhliill

Mennaan bussilla Sv juhliill Mennaan bussilla Sv juhliill Niin gimis on Stadi p Niin gimis on Stadi, ois toivomus snadi: O et tsiigaa sais sen viela kerran. Mieli SOrkkaan ois tsoraa, sinne skuru kylla foraa tai vislaa vois issikan

Lisätiedot

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015

Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Kun suru koskettaa Kuolinilmoitukset 2015 Tämä Aamulehden mallisto on tehty auttamaan ja opastamaan omaisia kuolin- ja surukiitosilmoitusten laadinnassa sekä asioinnissa lehden kanssa. Tutustu siihen kaikessa

Lisätiedot

MATERIAALIA MUISTELUTUOKION JÄRJESTÄMISTÄ VARTEN

MATERIAALIA MUISTELUTUOKION JÄRJESTÄMISTÄ VARTEN i muistatko, muistatko vielä? MATERIAALIA MUISTELUTUOKION JÄRJESTÄMISTÄ VARTEN ALUKSI Tämä materiaalipaketti on koottu, jotta juuri sinä voisit järjestää muistelutuokioita ikäihmisten iloksi. Muistelutuokioiden

Lisätiedot

Ajatelmia, erilaisista aiheista.

Ajatelmia, erilaisista aiheista. Ajatelmia, erilaisista aiheista. Tätä kokoelmaa voi hyödyntää monin eri tavoin, esim. 1) Tulosta ajatelmat joko aiheryhmittäin tai sekaisin, joko kaikki, tai ne jotka haluat. Tulosta ne värillisille papereille.

Lisätiedot

1963-15 VUOTTA MYÖHEMMIN M

1963-15 VUOTTA MYÖHEMMIN M 1972 M 27 -- 2 Kristian, kerran teki jumalan, luokan kattoon n ANSSI KELA 1972 LK1 -- 23 Kristian, kerran teki jumalan, luokan kattoon n ANSSI KELA 1972 Pow 13 -- 16 Kristian, kerran teki jumalan, luokan

Lisätiedot

KELLONSOITTAJA RIETRIKKI

KELLONSOITTAJA RIETRIKKI KELLONSOITTAJA RIETRIKKI August Verner Jaakkola toimi pitkään Piikkiön kirkkoherrana. Hän oli uskonvakaumukseltaan evankelinen. Hänet tunnetaan vieläkin monista hienoista runoistaan. Toivomuksesta näistä

Lisätiedot

Laila Hietamies. Koivukoto Kuvittanut Leena Lumme. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Laila Hietamies. Koivukoto Kuvittanut Leena Lumme. Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Koivukoto 1 2 Laila Hietamies Koivukoto Kuvittanut Leena Lumme 3 Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava 4 Novellin Koivukoto ensimmäinen versio on ilmestynyt nimellä Jos tulisi lopulta ikävä Salme Sauren

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS. Marika Laatu ja Pia Tuomi

DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS. Marika Laatu ja Pia Tuomi DANIEL, JUMALAN OMA -OPETTAJANOPAS Marika Laatu ja Pia Tuomi OPETTAJALLE Daniel, Jumalan oma -opetuspakettiin kuuluvat: Opettajanopas Leirivihko Puuhapistevinkit Danielin laulu 2/2011 Noste-lehdessä sarjakuva

Lisätiedot

PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012

PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012 1 PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012 Suomalainen hiljaisuus ym. tekstejä Ohjaaja Hannele Laaksonen Hiljaisuus raivoisan äänen jälkeen 2 Jostain kumman syystä halusin jäädä

Lisätiedot

Titus Andronicus, by William Shakespeare

Titus Andronicus, by William Shakespeare Titus Andronicus, by William Shakespeare 1 Titus Andronicus, by William Shakespeare The Project Gutenberg EBook of Titus Andronicus, by William Shakespeare This ebook is for the use of anyone anywhere

Lisätiedot

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me.

Äiti! Niin? Arvaa, mitä mä teen sitten kun olen iso. No? Mä asun tässä talossa oman lapseni kanssa yhtä salaa kuin me. Viimeinen Nimim. TAMA Äiti ei viivy kauan. Sanat ovat samat joka kerta. Muista kaikki. Muuta ei tarvitse sanoa. He ovat opetelleet kaiken ulkoa. Kerranneet. Puhuneet loppuun. Lapsi katsoo häntä. Ei hymyile.

Lisätiedot

ANSSI TIITTANEN. & kantrisydän

ANSSI TIITTANEN. & kantrisydän ANSSI TIITTANEN & kantrisydän Eilispäivän tähti Hän soittaa jälleen kitaraansa verannalla. Ilta lämmin lempeä Tenneseen taivaan alla.tänään taas ne vanhat laulut radiossa soivat, muistot takaa vuosien

Lisätiedot

Levolle laske Luojani, armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi. Aamen. Ja anna Erkin tulla takaisin! 1

Levolle laske Luojani, armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi. Aamen. Ja anna Erkin tulla takaisin! 1 Levolle laske Luojani, armias ole suojani, jos sijaltain en nousisi, taivaaseen ota tykösi. Aamen. Ja anna Erkin tulla takaisin! 1 (Jatta-siskon iltarukouksesta 1946 50) Oli kaunis kesäaamu ja "Isot Tytöt"3

Lisätiedot

Ohjelma. Lahjojen luovutukset. Alkusnapsi Snapsin tarjoaa. Alkuruoka. Juhlapuhe Professori Jorma Mäntynen. Huomionosoitukset. Pääruoka.

Ohjelma. Lahjojen luovutukset. Alkusnapsi Snapsin tarjoaa. Alkuruoka. Juhlapuhe Professori Jorma Mäntynen. Huomionosoitukset. Pääruoka. 5 vuotta 21.3.2015 Ohjelma Alkusanat Liittymän puheenjohtaja Tuomas Palonen Lahjojen luovutukset Alkusnapsi Snapsin tarjoaa Alkuruoka Juhlapuhe Professori Jorma Mäntynen Huomionosoitukset Pääruoka Tauko

Lisätiedot

Aakkosellisen karaokelista Kappale Versio Levy AAMU PEPE WILLBERG MELDVD49 AAMU ANSSI KELA MELDVD51 AAMU TOI, ILTA VEI JAMPPA TUOMINEN MELDVD41

Aakkosellisen karaokelista Kappale Versio Levy AAMU PEPE WILLBERG MELDVD49 AAMU ANSSI KELA MELDVD51 AAMU TOI, ILTA VEI JAMPPA TUOMINEN MELDVD41 Aakkosellisen karaokelista Kappale Versio Levy AAMU PEPE WILLBERG MELDVD49 AAMU ANSSI KELA MELDVD51 AAMU TOI, ILTA VEI JAMPPA TUOMINEN MELDVD41 AAMUKUUTEEN JENNA MELDVD49 AAMULLA RAKKAANI NÄIN LEA LAVEN

Lisätiedot

Kuningas Juhana. William Shakespeare

Kuningas Juhana. William Shakespeare William Shakespeare Table of Contents Kuningas Juhana...1 William Shakespeare...2 ENSIMMÄINEN NÄYTÖS...4 TOINEN NÄYTÖS...15 KOLMAS NÄYTÖS...38 NELJÄS NÄYTÖS...63 VIIDES NÄYTÖS...88 i 1 William Shakespeare

Lisätiedot

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 1 RUNOJA Minua katsotaan. Aivan kuin he haluaisivat määrätä kuka olen. On vaikea elää kun tekee mitä haluaa. Eikä anna katseitten rajoittaa. Jos onnistut

Lisätiedot