NUMMELA, HUHDANMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 98 JA 101 SEKÄ NÄIDEN VÄLISELLÄ PUISTOKAISTALEELLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NUMMELA, HUHDANMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 98 JA 101 SEKÄ NÄIDEN VÄLISELLÄ PUISTOKAISTALEELLA"

Transkriptio

1 Asia 81/713/2005 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa Ympa liite 2 Kaavatyön vireille kuuluttaminen Perusselvitykset ja tavoitteet Ympa Ympa liite 7 Kaavaehdotus Ympa Ympa liite 1 Nähtävillä olo Kaavaehdotus Ympa Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELA, HUHDANMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 98 JA 101 SEKÄ NÄIDEN VÄLISELLÄ PUISTOKAISTALEELLA KAAVA Nu 124 Selostus TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖASIAT / KAAVOITUS Asemakaavan laatija: Suvi Siivola, kaavoitusvalmistelija Asemantie 30, Nummela s-posti: suvi.siivola@vihti.fi puh: (09)

2 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavan nimi: VIHTI, Nummela, Huhdanmäki Asemakaavan muutos kortteleissa 98 ja 101 sekä näiden välisellä puistokaistaleella, kaava Nu 124 Kaava alueen määrittely: Asemakaavamuutos koskee osaa Huhdanmäen taajamanosan korttelista 98, korttelia 101 sekä näiden välistä puistokaistaletta. 1.2 Kaava-alueen sijainti Kaavamuutosalue sijaitsee Huhdanmäen taajamanosassa, vajaan kilometrin etäisyydellä Nummelan liikekeskustasta kaakkoon. Kaavamuutosalue rajautuu etelässä Vanhan-Sepän tiehen, lännessä Mesipuistoon, pohjoisessa Mesipuiston ja Viertäjäntien väliseen puistokäytävään, Viertäjäntiehen ja osaan korttelialueesta 98 sekä idässä korttelin 98 pientalotontteihin. Kaavamuutosalueen alustava rajaus osoitettu kartalle punaisella. Pohjakartta Vihdin kunnan mittaustoimi. Kaava Nu 124 2(29)

3 1.3 Kaavan tarkoitus Kaavahanke on käynnistynyt yksityisen maanomistajan hakemuksen pohjalta. Heli ja Matti Pakkasmaa ovat esittäneet kuntaan saapuneeksi kirjatussa kirjeessään, että Huhdanmäen kaavasta 84A poistetaan kortteleiden 98 ja 101 välinen tarpeeton ja toteuttamaton jalankululle ja pyöräilylle varattu kapea puistokaistale. Kaavamuutoksen tarkoituksena on kaavamuutoshakemuksessa esitetyn toivomuksen mukaisesti tutkia mahdollisuutta liittää Huhdanmäen taajamanosan korttelien 98 ja 101 välinen tarpeeton puistokaistale osaksi viereisiä asuinkortteleita ja näin eheyttää ja selkeyttää alueen kaavaratkaisua ja aluerakennetta. 1.4 Sisällysluettelo 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan tarkoitus Sisällysluettelo Luettelo liiteasiakirjoista Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Palvelut Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Muut alueet Kaava Nu 124 3(29)

4 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset luonnonympäristöön Taloudelliset vaikutukset Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja määräykset ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Luettelo liiteasiakirjoista Liite 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 2. Kaavakartta Liite 3. Kaavamerkinnät ja -määräykset 1.6 Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista - Huhdanmäki-Härköilä rakennusinventointi Kaavoitusohjelman vuodelle Kunnanvaltuusto Kaavoitustarpeen- ja kohteiden arviointi, loppuraportti Nummelan, Huhdanmäen taajamanosan rakennuskaava ja rakennuskaavamuutos, kaava 84A. Uudenmaan ympäristökeskus Nummelan eteläosien osayleiskaavaehdotus. Kunnanhallitus Vahvistetut seutukaavat ja maakuntakaava. Uudenmaan liitto - Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelma. Tiehallinto ja, Yleiskaava. Kunnanvaltuusto Ympäristöohjelma. Kunnanvaltuusto Kaava Nu 124 4(29)

5 2. TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kuntaan saapui Heli ja Matti Pakkasmaan allekirjoittama kirje, jossa he esittivät kortteleiden 98 ja 101 välisen tarpeettoman ja toteuttamattoman puistokaistaleen liittämistä osaksi viereisiä korttelialueita. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan suostua kaavamuutoshakemuksessa esitettyyn kaavamuutostyöhön. Kaavatyö sisältyy kunnan vuodelle laadittuun 2006 kaavoitusohjelmaan, jonka kunnanvaltuusto on hyväksynyt Ympäristölautakunta käsitteli kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman Kaavatyö kuulutettiin vireille Ympäristölautakunta käsitteli kaavan perusselvitykset ja hyväksyi tavoitteet kokouksessaan Kaava-alueen kiinteistöjen omistajille lähetettiin alustava kaavaluonnos ja kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma kommentoitaviksi. Asukkailta ja muilta osallisilta saadun palautteen pohjalta laadittiin kaavaehdotus. Asemakaavaehdotus oli julkisesti nähtävillä välisenä aikana. Kaavaehdotuksesta annettujen lausuntojen ja muistutuksen pohjalta laadittiin korjattu kaavaehdotus. 2.2 Asemakaava Asemakaavamuutosehdotuksessa kortteleiden 98 ja 101 välinen puistokaistale on liitetty osaksi viereisiä korttelialueita ja osoitettu istutettavaksi alueen osaksi. Korttelialueet on kaavaehdotuksessa osoitettu alueella voimassa olevan kaavan mukaisesti erillispientalojen korttelialueeksi (AO), asuinpientalojen korttelialueeksi (AP-2) ja rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialueeksi (AR-3). Korttelialueita 98 ja 101 erottavan puistokaistaleen poistamisen takia, on kortteli 101 osoitettu kaavamuutosehdotuksessa osaksi korttelia 98. Kaava Nu 124 5(29)

6 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Kaavamuutosalue on osa Huhdanmäen rinteeseen rakentunutta pientalovaltaista asuinaluetta. Asuinaluetta ympäröivät peltoalueet, joita on viime vuosina alettu ottamaan asuinkäyttöön. Kaavamuutosalue (rajattu sinisellä) Huhdanmäen asuinalueen rakennekartassa (asuin- talousrakennukset val- rakennukset mustalla, koisella ja julkiset rakennukset punaisella). Pohjakartta Maanmittauslaitos lupa nro 17/MYY/ Luonnonympäristö Maisemarakenne ja maisemakuva Kaavamuutosalue sijaitsee Huhdanmäen alarinteellä noin 60 mpy. Huhdanmäki on maisemallisesti ja luontosuhteiltaan arvokas alue, joka rajaa laajaa Etelä-Nummelan viljelytasankoa sekä idänpuoleista Enäjärven rantatasankoon liittyvää laaksotasannetta. Viistokuva kaava-alueesta (rajattu katkoviivalla) vuodelta Kaava Nu 124 6(29)

7 Ilmakuva kaava-alueesta (rajattu katkoviivalla) vuodelta Kuvia kaava-alueelta (kevät 2006) Vanhan-Sepän tieltä kuvattuna. Kaava Nu 124 7(29)

8 Maaperä ja rakennettavuus Geologian tutkimuskeskuksen maaperäkartan (2000, 2003) mukaan kaava-alueen maaperä on pääosin savea. Suunnittelualueen pohjoisosat ovat hiesua. Varsinaista maaperätutkimusta ei ole kaavoituksen yhteydessä alueella tehty. Savimaan tiedetään kuitenkin vaativan paalutuksen raskaan rakentamisen yhteydessä. Ote maaperäkartasta. Kartta GTK 2000, Suunnittelualue rajattu karttaan valkoisella. Pienilmasto Kaava-alue sijoittuu Huhdanmäen loivasti etelään viettävälle rinteelle. Pienilmastoltaan alue on suotuisa, joskin tuulinen, sillä vallitsevat tuulensuunnat ovat lounaasta ja etelästä. Vesistöt ja vesitalous Suunnittelualueen vedet laskevat Enäjärveen (+49,4 mpy), alueen kuuluessa näin Enäjärven valuma-alueeseen ja Siuntionjoen vesistöön. Suunnittelualueella ei ole pintavesiuomia, eikä suunnittelualue sijaitse pohjavesialueella. Kaava Nu 124 8(29)

9 Kasvillisuus Vihdin alue kuuluu eteläboreaaliseen kasvillisuusvyöhykkeeseen. Suunnittelualueen kasvillisuuden muodostavat piha-alueiden puuharhakasvillisuus sekä nurmialueet. Luonnon ja maiseman suojelukohteet Alueella ei sijaitse luonnonsuojelukohteita eikä muita arvokkaiksi luokiteltuja luontotyyppikohteita. Alue ei myöskään sijaitse Natura-alueen läheisyydessä Rakennettu ympäristö Alueen asutushistoriallisia vaiheita Kaavamuutosalue on Enäjärven lounaisrannalla sijainneen Härköilän keskiaikaisen kylän maita. Mäkitupalais- ja torppariasutusta Huhdanmäen alueella on ollut ainakin 1700-luvulta lähtien. Alue on rakentunut Huhdanmäen rinteeseen alun perin Lusilasta Nummelan Pisteelle johtaneen vanhan Helsinki-Turku maantien, nykyisen Huhdanmäentien varteen. Alueen nykyisestä rakennuskannasta vanhimmat talot ovat peräisin 1800-luvun lopulta luvun alussa alueelle rakennettiin muutamia tilallisten eläkeasuntoja ja ammatinharjoittajien asuintaloja. Näistä suurin osa on kuitenkin purettu. Vaikkakin jo ja 50-luvuilla alueen rakentaminen oli varsin vilkasta, varsinaisesti alueen rakentaminen vilkastui vasta 1970-luvulla ja samalla hävitettiin vanhaa asutusta uuden tieltä. Alueen nykyinen rakennuskanta on rakentunut valtaosin 1980-luvulta alkaen. Yhdyskuntarakenne ja taajamakuva Kaavamuutoksen alainen puistokaistale on osa Huhdanmäen asuinalueen lähipuistoa, Mesipuistoa. Puistoaluetta ympäröivät luvuilla rakennetut yksi-kaksikerroksiset omakotitalot sekä luvuilla rakennetut rivi- ja kerrostalot. Kaava-alueella sijaitsee viisi 1980-luvun alussa rakennettua rivitaloa, vuonna 1984 rakennettu ketjutalo, 1900-luvun alusta peräisin olevat omakotitalo ja talousrakennus sekä seitsemän 2000-luvun alussa valmistunutta omakotitaloa. Mesipuisto Ote kunnan kantakartasta. Kaava-alue rajattu karttaa punaisella. Pohjakartta Vihdin kunnan mittaustoimi. Kaava Nu 124 9(29)

10 Väestö ja työpaikat Kaava-alueella asuu kunnan kiinteistörekisterin mukaan 64 ihmistä. Työpaikkoja alueella ei ole. Palvelut ja virkistys Kaava-alueen eteläpuolella sijaitsee päiväkoti. Muut lähipalvelut sijaitsevat noin kilometrin säteellä kaava-alueesta. Kaavamuutoksen alainen puistokaistale on osa korttelipuistoluokkaista Mesipuistoa. Huhdanmäen alueelle valmistui vuonna 2005 suuri koko asuinalueen asukkaiden lähivirkistystarpeisiin vastaava aluepuisto. Lisäksi Huhdanmäen asuinalueen ympärillä on vielä rakentamattomia metsä- ja peltoalueita, jotka toimivat alueen asukkaiden virkistysalueina. Liikenneverkko Kaava-aluetta rajaa etelässä kokoojakatuluokkainen Vanhan-Sepän tie ja pohjoisessa tonttikatuluokkainen Viertäjäntie. Sekä Vanhan Sepän tie että Viertäjäntie liittyvät Huhdanmäentiehen. Huhdanmäentien ja Vanhan Sepän tien varressa kulkee kevyen liikenteen väylät. Huhdanmäen alueen kevyen liikenteen verkko v Lähde: Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelma Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelmassa (2005) on esitetty toteutettavaksi Huhdanmäentien parantaminen ja uuden kevyen liikenteen väylän rakentaminen tien varteen. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset ja ympäristöt sekä suojelukohteet Kaava-alueella sijaitsee rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas 1900-luvun alussa rakennettu asuintalo. Huhdanmäki-Härköilä rakennusinventoinnissa (1998) maisemallisesti tärkeiksi rakennuksiksi luokiteltiin myös kaava-alueen pohjoispuolella isoilla tonteilla sijaitsevat 1950-luvulla rakennetut omakotitalot. Kaava Nu (29)

11 Tekninen huolto Kaavamuutosalue sijaitsee rakennettujen katujen ja olemassa olevien kunnallisteknisten verkostojen piirissä. Kaavamuutosalueen teknisen huollon johdot. Vihreällä sadevesijohdot, sinisellä vesijohdot ja punaisella jätevesijohdot. Kaava-alueen rajaus osoitettu mustalla katkoviivalla. Pohjakartta Vihdin kunnan mittaustoimi. Ympäristön häiriötekijät Valtatieltä 2 kantautuu alueelle jonkin verran liikenteen melua. Vihdin tieliikenteen meluselvityksen (1998) mukaan päivämelun ohjearvo 55 db ei kuitenkaan ylity alueella. Liikennemelu kaava-alueella (rajattu punaisella) vuonna Lähde: Vihdin tieliikenteen meluselvitys Kaava Nu (29)

12 3.1.4 Maanomistus Kaavamuutosalue on kokonaan yksityisessä omistuksessa. Kunta ei ole lunastanut kortteleiden 98 ja 101 välistä puistokaistaletta. Asuntoyhtiö Yritykset / yhteisöt Yksityiset Kaava-alueen maanomistus. Pohjakartta Maanmittauslaitos lupa nro 17/MYY/ Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Seutukaava ja maakuntakaava Vihti kuuluu Uudenmaan liittoon. Kaavamuutosaluetta koskevat seuraavat seutukaavat: Helsingin seudun seutukaava ja sen muutos (I): maa- ja metsätalous-, virkistys- ja suojelualueet, Helsingin seudun seutukaava (II): suojelu-, virkistys-, maa- ja metsätalousalueet sekä Helsingin seudun seutukaava (III): jätehuollon alueet (III) (vahvistettu ), jossa kaava-alueen itäpuolitse, Huhdanmäentietä seuraillen, on esitetty kulkevaksi ohjeellinen ulkoilureitti. Helsingin seudun seutukaava taajama-alueet (vahv ), jossa kaava-alue on taajamatoimintojen aluetta Uudenmaan maakuntavaltuuston hyväksymässä Uudenmaan maakuntakaavassa kaava-alue on taajamatoimintojen aluetta. Vasemmalla ote seutukaavojen yhdistelmäkartasta, oikealla ote maakuntakaavasta. Kaavaalueen sijainti osoitettu nuolella. Kaava Nu (29)

13 Yleiskaava Kunnanvaltuusto on hyväksynyt koko kuntaa koskevan oikeusvaikutuksettoman yleiskaavan Kaavamuutosalue on oikeusvaikutuksettomassa yleiskaavassa pientalovaltaista asuntoaluetta (AP-1). Asemakaavamuutosalue Yleiskaava -86 -kartalla. Kaava-alue rajattu kartalle valkoisella. Osayleiskaava Kaava-aluetta koskee Nummelan eteläosiin 1990-luvulla laadittu osayleiskaavaehdotus, jonka kunnanhallitus hyväksyi asetettavaksi nähtäville Ehdotus oli RakA 29:n mukaisessa tarkoituksessa nähtävillä Osayleiskaavaehdotuksessa kaavamuutosalue on osoitettu erillispientalojen korttelialueeksi (AO-5) ja asuinpientalojen korttelialueeksi (AP). Ote Nummelan eteläosien osayleiskaavaehdotuksesta. Kaavamuutosalue rajattu kartalle. Kaava Nu (29)

14 Kaava-aluetta koskee myös Nummelan eteläosiin osayleiskaavatyön pohjaksi laadittu Etelä- Nummelan rakennemalli (kv ). Tässä rakennesuunnitelmassa Huhdanmäki on keskitiiviin asumisen aluetta (AR, AP). Asemakaavat Suunnittelualuetta koskee Huhdanmäen taajamanosaan laadittu rakennuskaava ja rakennuskaavamuutos, kaava 84A. Uudenmaan ympäristökeskus on vahvistanut kaavan Kaavassa kaavamuutosalue on erillispientalojen korttelialuetta (AO), asuinpientalojen korttelialuetta (AP-2), rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialuetta (AR-3) sekä puistoa (VP). Ote kaavasta 84A. Kaava-alueen alustava rajaus merkitty karttaan katkoviivalla. Kaavamuutosalueen kaakkois- ja eteläpuolella on voimassa Uudenmaan lääninhallituksen vahvistama Huhdanmäen rakennuskaava n:o 61. Kaavassa kaavamuutosalueen kaakkoispuolella sijaitsevat alueet ovat asuinrakennusten korttelialuetta (A-4), jolle saa rakentaa rivitaloja ja asuinkerrostaloja. Rakennusjärjestys Kuntien tärkein rakentamisen ohjauksen väline on rakennusjärjestys, jolla annetaan paikallisista oloista johtuvia määräyksiä ja ohjeita. Vihdin kunnassa rakentamista ohjaa voimaan tullut, kunnanvaltuuston hyväksymä rakennusjärjestys. Rakennusjärjestys sisältää muun muassa tulkintoja vanhimpien rakennuskaavojen rakennusoikeudesta sekä ohjeita rakennusten sovittamisesta olemassa olevaan ympäristöön ja muita yksityiskohtaisempia ohjeita rakentamiseen. Rakennus- ja toimenpidekiellot Alueella ei ole voimassa rakennus- tai toimenpidekieltoa. Kaava Nu (29)

15 Pohjakartta Suunnittelualueelle on laadittu pohjakartta mittakaavassa 1: luvulla, jota on täydennetty 1990-luvun lopussa. Pohjakartan täydennys on hyväksytty Pohjakartta saatetaan ajan tasalle asemakaavamuutoksen laatimisen yhteydessä. Kaava Nu (29)

16 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Asemakaavan Nu 124 laatimiseen on ryhdytty maanomistajan tekemän aloitteen pohjalta, jossa esitetään kortteleiden 98 ja 101 välisen tarpeettoman ja toteuttamattoman puistokaistaleen liittämistä osaksi viereisiä korttelialueita. 4.2 Suunnittelun käynnistyminen ja sitä koskevat päätökset Kuntaan saapui Heli ja Matti Pakkasmaan allekirjoittama kirje, jossa he esittivät Nummelan Huhdanmäen kortteleiden 98 ja 101 välisen tarpeettoman ja toteuttamattoman puistokaistaleen liittämistä osaksi viereisiä korttelialueita. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan suotua Heli ja Matti Pakkasmaan esittämään kaavamuutostyöhön. Kaavatyö sisältyy kunnan vuodelle laadittuun 2006 kaavoitusohjelmaan, jonka kunnanvaltuusto on hyväksynyt Ympäristölautakunta käsitteli kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat kaava-alueen ja lähialueen maanomistajat, asukkaat, infrastruktuurin rakentajat ja ylläpitäjät. Osalliset on lueteltu osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa Vireilletulo Ympäristölautakunta käsitteli kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman Kaavamuutostyö kuulutettiin vireille Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut kunnanvirastolla nähtävillä alkaen. Kaava-alueen kiinteistöjen omistajille lähetettiin alustava kaavaehdotuskartta määräyksineen sekä kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma kommentoitaviksi. Kannanotot alustavaa kaavaehdotusta koskien pyydettiin toimittamaan kaavan laatijalle mennessä klo 9 kaavakokous koskien kiinteistöjen R:No 5:157 ja 5:158 mahdollista lohkomista ja tonttijaon osoittamista kaavassa. Osanottajina kaavan laatijana toimiva kaavoitusvalmistelija Suvi Siivola, mittaustoimen lohkomisasiantuntija maanmittausteknikko Veijo Turunen ja kiinteistöä 5:157 edustava asukas Veli-Pekka Rydenfelt. Kaavaehdotus nähtävillä Vihdin kunnanvirastolla välisenä aikana. Kaava Nu (29)

17 Kaavaehdotusta koskevien lausuntojen pyytäminen mennessä kunnallistekniikalta ja rakennusvalvonnalta. Korjatun kaavaehdotuksen työstäminen annettujen lausuntojen ja muistutuksen pohjalta. Osallisilla on ollut koko kaavaprosessin ajan mahdollisuus antaa palautetta kaavaprosessista ja valmisteltavasta kaavasta. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kunnan asettamat tavoitteet Kaavamuutoksen tavoitteena on liittää kortteleiden 98 ja 101 välinen kapea puistokaistale, jota kunta ei ole toteuttanut eikä lunastanut, osaksi viereisiä erillispientalojen (AO) ja asuinpientalojen (AP-2) korttelialueita ja näin eheyttää ja selkiyttää alueen kaavaratkaisua ja aluerakennetta. Lopulliset tavoitteet täydentyvät kaavan laadintaprosessin aikana neuvotteluissa osallisten kanssa. Suunnittelutilanteesta ja alueen oloista johdetut tavoitteet Oikeusvaikutuksettomassa yleiskaavassa -86 alue on pientalovaltaista asuntoaluetta. Voimassa olevassa rakennuskaavassa kaavamuutosalue on erillispientalojen ja asuinpientalojen korttelialuetta sekä puistoaluetta. Puistokaistale on osa korttelipuistosta (Mesipuisto) lähtevää kapeaa puistokäytävää. Kunta ei ole rakentanut ko. puistokäytävää muun muassa maaston vaikeuden takia. Puistokäytävän kapeuden ja sen aluerakenteellisen sijainnin vuoksi, sillä ei ole myöskään merkittävää virkistysarvoa eikä keskeistä merkitystä osana alueellista kevyen liikenteen verkostoa. Valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista johdetut tavoitteet Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet koskevat myös asemakaavoitusta, vaikkakin tavoitteet välittyvät asemakaavoitukseen pääosin yleiskaavan ohjausvaikutuksen kautta. Asemakaavamuutosta laadittaessa tullaan huomioimaan valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteutuminen. Kaavamuutosalue toteuttaa valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toimivan aluerakenteen sekä eheytyvän yhdyskuntarakenteen tavoitteita, kaava-alueen ollen osa Nummelan keskustaajamaa ja sijaiten liikenteellisesti ja kokonaisrakenteellisesti keskeisesti Huhdanmäen taajamanosassa. Alueen suunnittelussa huomioidaan myös kevyen liikenteen reittien riittävyys ja verkostojen jatkuvuus Prosessin aikana syntyneet tavoitteet Osalliset esittivät kaavaprosessin aikana, että kaavaehdotusta laadittaessa tutkittaisiin mm. mahdollisuus poistaa kiinteistöllä R:No 5:8 sijaitsevan talousrakennuksen suojelumerkintä (sr-4) ja käyttötarkoitusta ohjaava merkintä (t) sekä tarkistettaisiin ko. talousrakennuksen rakennusalan rajausta. Lisäksi osalliset tiedustelivat mahdollisuutta esittää laadittavassa kaavassa kiinteistöjä Kaava Nu (29)

18 R:No 5:157 ja 5:158 koskeva ohjeellinen tonttijako mahdollista lohkomista ajatellen (tällä hetkellä kiinteistöissä voimassa hallinnanjakosopimus). Kaavaehdotuksen nähtävillä olo aikana jätettiin muistutus, jossa esitettiin myös kortteleiden 101 ja 105 välisen, toteuttamattoman, puistokaistaleen poistamista ja liittämistä osaksi viereisiä kortelialueita Asemakaavaratkaisun valinta ja perusteet Asemakaavamuutos valmisteltiin suoraan kaavaehdotukseksi, eikä erilliseen vaihtoehtotarkasteluun nähty tarvetta kaavamuutoksen pienimuotoisuuden vuoksi. Kaavamuutosehdotuksessa korttelialueiden 98 ja 101 välinen puistokaistale on liitetty osaksi viereisiä kiinteistöjä pitkälti alueella nykyisen vallitsevan tilanteen mukaisesti. Kiinteistöllä 5:8 sijaitsevan talousrakennuksen suojelumerkintä on poistettu kaavaehdotuksesta tarpeettomana (vanhalle rakennukselle on tehty varsin radikaali saneeraus, sen huonokuntoisuuden vuoksi) ja samalla talousrakennuksen rakennusalan rajausta on tarkistettu niin, että se sallii tarvittaessa uudisrakennuksen sijoittamisen tontille nykyistä kaavaratkaisua hieman väljemmän. Kiinteistönomistajan toivomuksesta huolimatta rakennusalalla on kaavamuutosehdotuksessa säilytetty edelleen käyttötarkoitusta ohjaava merkintä t, koska asuinrakennuksen toteuttamisen mahdollistaminen ko. rakennusalalla toisi kiinteistölle varsin merkittävää arvonnousua ja näin kunnan tulisi saada ko. kiinteistönomistajalta korvaus em. arvonnoususta. Lisäksi rakennusalan käyttötarkoitusta ohjaavan merkinnän poistamisen myötä mahdollisesti eteen tuleva kiinteistön 5:8 lohkominen kahdeksi erilliseksi rakennustontiksi ei olisi kovin yksinkertaista mm. palomääräysten toteutumisen näkökulmasta. Kaavamuutosehdotuksessa ei ole osoitettu myöskään ohjeellisia tonttirajoja kiinteistöille 5:157 ja 5:158, koska kiinteistöjen lohkominen useammaksi asuintontiksi vaatisi uusien ajorasitteiden perustamista kiinteistölle (jotta ajo voidaan järjestää takana sijaitseville tonteille) ja mm. kiinteistönmuodostamislaissa mainitaan, että asemakaava-alueella tonttien tulisi rajoittua katuun ja rasiteteitä tulisi perustaa asemakaava-alueella vain poikkeustapauksissa. Kaavaehdotusta laadittaessa ajan tasaistettiin myös suunnittelualueen johtorasitteet. Korjattua kaavaehdotusta laadittaessa ei katsottu järkeväksi poistaa kaavaehdotuksesta jätetyn muistutuksen esityksen mukaisesti kortteleiden 101 ja 105 välistä toteuttamatonta puistokäytävää, koska puistokäytävä on keskeinen osa alueen viher- ja kevyen liikenteen verkostoa. Puistokäytävän poistamisen myötä estyisi Viertäjäntieltä puistoalueen läpi Vanhan-Sepän tielle suuntautuvan kevyen liikenteen kulku ja näin kevyt liikenne joutuisi kiertämään korttelialueen alueen kokoojakatujen kautta, mikä ei edistäisi liikenneturvallisuuden toteutumista alueelle. Kunnan tarkoituksena on toteuttaa lähiaikoina Mesipuisto ja siihen liittyvät puistokäytävät. Näin ollen alueen kortteleita "halkovilla" puistokäytävillä on keskeinen sija myös puistoalueen saavutettavuuden näkökulmasta. Puistoalueen viherrakentamisen myötä tulee myös puistoalueelle suuntautuva käyttö selvästi lisääntymään, minkä takia on perusteltua toteuttaa Mesipuiston ohella siitä erkanevat puistokäytävät. Kaava Nu (29)

19 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1 Kaavan rakenne Suunnittelualueen rakenne säilyy kaavamuutoksen myötä pääosin voimassa olevan kaavan (kaava 84A) mukaisena. Kaavaehdotuksessa noin puolet suunnittelualueesta on erillispientalojen korttelialuetta (AO) ja noin puolet asuinpientalojen korttelialuetta (AP-2) sekä rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialuetta (AR-3). Erillispientalojen korttelialueelle on osoitettu rakennusalakohtainen rakennusoikeus. Asuinpientalojen sekä rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialueella rakennustehokkuus on e=0.25 ja e= Mitoitus Maankäyttö jakautuu kaava-alueella seuraavasti: Käyttötarkoitus Pinta-ala % Kerrosala Tehokkuus Erillispientalojen korttelialue (AO) m² 47, k-m² Asuinpientalojen korttelialue (AP-2) m² 26, k-m² e=0.25 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialue (AR-3) m² 26, k-m² e=0.30 Yhteensä m² 100, k-m² Suunnittelualue on toteutunut alueella voimassa olevan kaavan mukaisesti, eikä kaavamuutos tuo alueelle lisää rakennusoikeutta Palvelut Kaava-alueella ei sijaitse julkisia palveluita. Lähin päiväkoti sijaitsee noin 200 metrin päässä kaava-alueelta etelään, Kultasepänkujalla. Lähin ala-aste, Nummelan koulu, sijaitsee noin reilun kilometrin päässä kaava-alueelta luoteeseen ja lähimmän yläasteet, Kuoppanummen koulu ja Nummelanharjun koulu, sijaitsevat vajaan kahden kilometrin säteellä kaava-alueesta. Pääosa Nummelan kaupallisista ja julkisista palveluista sijaitsee kahden kilometrin säteellä kaavaalueesta. 5.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Asemakaavamuutos ei heikennä alueen kevyen liikenteen yhteyksiä eikä viheralueiden määrää, sillä alueella voimassa olevassa kaavassa osoitettua puistokaistaa ei ole toteutettu ja puistokaistaleen toteuttamisesta huolimatta alueella on kattava kevyen liikenteen verkosto. Asemakaavamuutos luo MRL:n asetusten mukaisesti edellytykset turvalliselle, terveelliselle ja viihtyisälle elinympäristölle sekä palveluiden alueelliselle saatavuudelle ja liikenteen järjestämiselle. Tarvittavin suojelumerkinnöin on myös huomioitu lain hengen mukaisesti rakennetun ympäristön vaaliminen ja se, ettei siihen liittyviä erityisiä arvoja hävitetä. Kaavoitettavan alueen lähiympäristössä on lisäksi asemakaavan sisältövaatimusten mukaisesti riittävästi puistoja tai muita lähivirkistykseen soveltuvia alueita. Kaava Nu (29)

20 5.3 Aluevaraukset Erillispientalojen korttelialue, AO Korttelialueelle saa rakentaa yksi- tai kaksiasuntoisia pientaloja asumistarkoitukseen. Alueelle on osoitettu rakennusoikeus rakennusalakohtaisesti. Korttelialueen kerrosluvuksi on osoitettu kaavassa I u 2/3 ja kattokaltevuudeksi korttelialueen rakennuskannan yhtenäisen ulkoasun takaamiseksi. Kaavassa on määritelty korttelialueen tonttien 11 ja 12 rakennusten harjasuunta likimain kohtisuoraksi Vanhan-Sepän tiehen nähden. Kaavamääräyksissä on näiden ohella, että korttelialueen rakennusten tulee julkisivu- ja kattomateriaalien sekä kattomuodon suhteen noudattaa yhtenäistä rakennustapaa ja niiden tulee suuruudeltaan, muodoltaan ja materiaaleiltaan muodostaa olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäinen kokonaisuus. Korttelialueella naapurirakennuspaikan rajalle tai 4 metriä sitä lähemmäksi rakennettavan rakennuksen rajanpuoleiseen seinään ei saa tehdä muita aukkoja kuin ikkunoita, joiden alareuna on vähintään 170 cm korkeudella huoneen lattiatasosta. Lisäksi korttelialueen rakentamatta jäävälle tontin osalle, jota ei käytetä liikenteeseen, on säilytettävä tai istutettava puita ja pensaita. Alueella on pääasiallisesti maanpäällisen kellarikerroksen rakentaminen kielletty. Korttelialueelle on osoitettu sijoitettavaksi vähintään kaksi autopaikkaa asuntoa kohden. Korttelialueelle on osoitettu ajo Vanhan-Sepän tieltä risteävän korttelialueen sisäisen rasitetien kautta. Voimassa olevassa kaavassa osoitettu puistokaistale on osoitettu kaavamuutosehdotuksessa osaksi korttelialueita, mutta istutettavaksi alueen osaksi. Korttelialueelle on osoitettu johtorasitealueita alueella kulkevia kunnallisteknisiä johtoja varten. Asuinpientalojen korttelialue, AP-2 Alueelle saa rakentaa rivitaloja, kytkettyjä pientaloja ja erillisiä pientaloa asumistarkoitukseen. Korttelialueen rakennustehokkuus on e=0.25. Korttelialueen kerrosluvuksi on osoitettu kaavassa I. Asuinrakennuksen enimmäispituus saa olla korttelialueella 21 metriä. Korttelialueella naapurirakennuspaikan rajalle tai 4 metriä sitä lähemmäksi rakennettavan rakennuksen rajanpuoleiseen seinään ei saa tehdä muita aukkoja kuin ikkunoita, joiden alareuna on vähintään 170 cm korkeudella huoneen lattiatasosta. Korttelialueen rakentamatta jäävälle tontin osalle, jota ei käytetä liikenteeseen, on säilytettävä tai istutettava puita ja pensaita. Lisäksi korttelialueella on järjestettävä vähintään 10 m² yhtenäistä leikkiin ja muuhun oleskeluun soveltuvaa tilaa kutakin tontille rakennettavaa asuinhuoneistoa varten. Alueella on pääasiallisesti maanpäällisen kellarikerroksen rakentaminen kielletty. Korttelialueelle on osoitettu sijoitettavaksi vähintään kaksi autopaikkaa asuntoa kohden. Korttelialueella talousrakennuksen tai autosuojan saa sijoittaa rakennusalan ulkopuolelle, lähimmillään kahden metrin päähän asemakaavatien, viereisen rakennuspaikan tai virkistysalueen rajasta suojaisen pihapiirin muodostamiseksi edellyttäen, että rakennus on vähintään kahdeksan metrin etäisyydellä viereisen rakennuspaikan asuinrakennuksesta ja että sijoituksella muodostuu yhtenäistä rajausta asemakaavatietä tai virkistysaluetta vastaan. Korttelialueen pohjoisnurkkaan on osoitettu varaus puistomuuntamoa varten ja korttelialueen pohjoisreunaan on osoitettu johtorasitealue. Rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialue, AR-3 Alueella saa rakentaa rivitaloja ja esimerkiksi autokatoksin tai varastoin toisiinsa kytkettyjä pientaloja asumistarkoituksiin. Jokaisella asunnolla on oltava tarkoituksenmukaisesti suojattu yksityinen piha. Korttelialueen rakennustehokkuus on e=0.30. Korttelialueelle saa rakentaa enintään yksi-kerroksisia asuinrakennuksia. Korttelialueen rakennusten tulee julkisivu- ja kattomateriaalien sekä kattomuodon suhteen noudattaa yhtenäistä rakennustapaa ja niiden tulee suuruudeltaan, muodoltaan ja materiaaleiltaan muodostaa olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäinen kokonaisuus. Korttelialueella naapurirakennuspaikan rajalle tai 4 metriä sitä lähemmäksi rakennettavan rakennuksen rajanpuoleiseen seinään ei saa tehdä muita aukkoja kuin ikkunoita, joiden alareuna on vähintään 170 cm korkeudella huoneen lattiatasosta. Lisäksi korttelialueen rakentamatta jäävälle tontin osalle, jota ei käytetä liikenteeseen, on säilytettävä tai istutettava puita ja pensaita. Korttelialueella on järjestettävä vähintään 10 m² yhtenäistä leikkiin ja muuhun oleskeluun soveltuvaa tilaa kutakin tontille rakennettavaa asuinhuoneistoa varten. Alueella on pääasiallisesti maanpäällisen kellarikerroksen rakentaminen kielletty. Korttelialueelle on varattava 1,5 autopaikkaa asuntoa kohden. Kaava Nu (29)

21 5.3.2 Muut alueet Yhdyskuntatekninen huolto Suunnittelualue on liitetty kunnallistekniseen verkostoon. Näitä kunnallisteknisiä johtoja varten kaavaan on osoitettu johtorasitealueet sekä tilavaraus puistomuuntamolle. 5.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Asemakaavamuutoksella ei ole juurikaan vaikutuksia alueen rakennettuun ympäristöön, sillä suunnittelualue on jo rakentunut alueella voimassa olevan kaavan mukaisesti, lukuun ottamatta toteuttamatonta puistokaistaletta. Puistokaistaleen liittäminen kaavallisesti osaksi viereisiä korttelialueita ei heikennä alueen kevyen liikenteen verkostoja ja viheryhteyksiä, koska puistokaistaletta ei ole toteutettu, eikä ko. kohtaa ole näin käytetty kulkemiseen. Lisäksi korttelialueen 101 länsipuolitse ja pohjoispuolitse on kulkuyhteys Vanhan-Sepän tieltä Viertäjäntielle sekä Kaskipolun kautta Pläkkisepäntielle, ja näin alueella on olemassa kattavat kevyen liikenteen verkostot Vaikutukset luonnonympäristöön Kaavamuutoksella ei ole vaikutuksia alueen luonnonympäristöön, sillä alue on rakennettua taajama-aluetta eikä siellä ole luonnontilaisia alueita Taloudelliset vaikutukset Kaavamuutosalueen kunnallistekniikka on jo rakennettu, eikä kunnalle aiheudu kaavamuutoksesta näin kustannuksia. Kaavamuutoksen myötä kunnalta poistuu velvoite lunastaa ja toteuttaa voimassa olevassa kaavassa osoitettu puistokaistale. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Kaava-alueelle ei kohdistu merkittäviä ympäristön häiriötekijöitä. Vuoden 2020 ennustetilanteen mukaan 55 db:n päivämelun ohjearvo ei ylity suunnittelualueella (Vihdin tieliikenteen meluselvitys, 1998). 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavamerkinnät ja määräykset on esitetty liitteessä 3. Kaava Nu (29)

22 6. ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Kaava-alueen kunnallistekniikka on toteutettu ja rakennuskanta rakennettu voimassa olevan kaavan mukaisesti. Vihdissä Jyrki Meronen Tekninen ja ympäristöjohtaja Diplomi-insinööri TKL Suvi Siivola Kaavoitusvalmistelija FM Matti Hult Kaavoitusteknikko Vihdissä Jyrki Meronen Tekninen ja ympäristöjohtaja Diplomi-insinööri TKL Suvi Siivola Kaavoitusvalmistelija FM Matti Hult Kaavoitusteknikko Kaava Nu (29)

23 LIITE 1. Asia 81/713/2005 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa Ympa liite 2 VIHDIN KUNTA Kaava 84 A NUMMELA, HUHDANMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 98 JA 101 SEKÄ NÄIDEN VÄLISELLÄ PUISTOKAISTA- LEELLA KAAVA Nu 124 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖASIAT / KAAVOITUS Asemakaavan laatija: Suvi Siivola, kaavoitusvalmistelija Asemantie 30, Nummela s-posti: suvi.siivola@vihti.fi puh: (09) Kaava Nu (29)

24 VIHTI, NUMMELA, HUHDANMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 98 JA 101 SEKÄ NÄIDEN VÄLISELLÄ PUISTOKAISTALEELLA, KAAVA Nu 124 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 0. Yleistä MRL:n 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatimisesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on virallinen asiakirja, joka määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten arvioinnissa noudatettavat osallistumisen ja vuorovaikutuksen periaatteet ja tavat. Osallistuminen ja vaikutusten arviointi suunnitellaan jokaista kaavaa varten erikseen. Tämä suunnitelma on laadittu Nummelan taajaman, Huhdanmäen taajamanosan kortteleiden 98 ja 101 sekä näiden välisen puistokaistaleen asemakaavamuutoksen laatimiseksi. 0.1 Suunnittelualue Kaavamuutosalue sijaitsee Nummelan Huhdanmäen taajamanosassa, vajaan kilometrin etäisyydellä Nummelan liikekeskustasta kaakkoon. Kaavamuutosalue rajautuu etelässä Vanhan-Sepän tiehen, lännessä korttelin 101 rivitalotonttiin, pohjoisessa Mesipuiston ja Viertäjäntien väliseen puistokäytävään, Viertäjäntiehen ja osaan korttelialueesta 98 sekä idässä korttelin 98 pientalotontteihin. Kaavamuutosalueen alustava rajaus osoitettu kartalla punaisella. Pohjakartta Vihdin kunnan mittaustoimi. Kaava Nu (29)

25 0.2 Suunnittelukohde Suunnittelutehtävän määrittely ja alustavat tavoitteet Kaavahanke on käynnistynyt yksityisen maanomistajan hakemuksen pohjalta. Heli ja Matti Pakkasmaa ovat esittäneet kuntaan saapuneeksi kirjatussa kirjeessään, että Huhdanmäen kaavasta 84A poistetaan kortteleiden 98 ja 101 välinen tarpeeton ja toteuttamaton jalankululle ja pyöräilylle varattu kapea puistokaistale. Kunnanhallitus päätti kokouksessaan suostua kaavamuutostyöhön, jolla selvitetään Heli ja Matti Pakkasmaan esittämä asemakaavan muuttamismahdollisuus niin, että hakijalta peritään maankäyttö- ja rakennuslain 59 :n mukaiset kustannukset. Kaavamuutoksen tarkoituksena on kaavamuutoshakemuksessa esitetyn toivomuksen mukaisesti tutkia mahdollisuutta liittää Huhdanmäen taajamanosan korttelien 98 ja 101 välinen tarpeeton puistokaistale osaksi viereisiä asuinkortteleita ja näin eheyttää ja selkeyttää alueen kaavaratkaisua ja aluerakennetta. Kaavamuutoksen lopulliset tavoitteet täydentyvät kaavan laadintaprosessin aikana yhteistyössä osallisten kanssa. Kaavatyö sisältyy kunnan vuodelle 2006 laadittuun kaavoitusohjelmaan, jonka kunnanvaltuusto on hyväksynyt Koska kyseessä ei ole vaikutuksiltaan merkittävä kaavamuutos, hyväksyy kaavamuutoksen teknisen ja ympäristökeskuksen johtosäännössä esitetyn delegoinnin mukaisesti ympäristölautakunta. Tavoitteena on saada kaavamuutos ympäristölautakunnan hyväksyttäväksi vuoden 2006 aikana Lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat Kaavamuutosalue on osa Huhdanmäen rinteeseen rakentunutta pientaloaluetta. Kaavamuutosalueen rakennuskanta on rakentunut pääosin 1980-luvulla 2000-luvun alussa. Alueen suunnittelun lähtökohtina ovat Uudenmaan liiton laatimat seutukaavat ja maakuntakaava (Uudenmaan maakuntavaltuusto ) sekä Vihdin kunnan oikeusvaikutukseton yleiskaava (kv ) ja aluetta koskeva Nummelan eteläosien osayleiskaavaehdotus (kh ). Kaava-alueella on voimassa Nummelan Huhdanmäkeen vahvistettu (Uudenmaan ympäristökeskus) Huhdanmäen taajamanosan rakennuskaava ja rakennuskaavamuutos, kaava 84A. Muita kaavatyötä koskevia suunnitelmia ja selvityksiä: Luonnonolosuhteiden ja maiseman tarkastelu osayleiskaavan laatimista varten. Vihdin kunta 1992 Vihdin tieverkko- ja liikenneturvallisuussuunnitelma Uudenmaan tiepiiri ja Vihdin kunta 2005 Ympäristöohjelma. Kunnanvaltuusto Huhdanmäki-Härköilä rakennusinventointi 1998 Kaava Nu (29)

26 0.3 Arvioitavat vaikutukset Vaikutukset Kaavan laatimisen yhteydessä arvioidaan maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla niitä vaikutuksia, joita kaavamuutoksesta aiheutuu. Vaikutusten arvioinnissa arvioidaan mm. miten puistokaistaleen liittämisen osaksi viereisiä asuinkortteleita vaikuttaa alueen yhdyskuntarakenteeseen, teknisen huoltoon, liikenneverkkoon, etenkin kevyen liikenteen yhteyksiin, virkistysmahdollisuuksiin ja kunnan talouteen Vaikutusalue Kaavaratkaisulla arvioidaan olevan vaikutuksia lähinnä kaavamuutoksen alaisiin ja näiden viereisiin korttelialueisiin. Vaikutuksia arvioidaan lähinnä Huhdanmäen asuinalueen näkökulmasta. 0.4 Osallistuminen ja osalliset Osallistuminen painottuu kaavamuutoksen alaisten kortteleiden sekä viereisten kortteleiden kiinteistöjen omistajien ja asukkaiden sekä kunnan sisäisten viranomaisten kuulemiseen. Osallisille järjestetään mahdollisuus esittää kantansa kaavamuutokseen. Tämän lisäksi osallisilla on mahdollisuus keskustella kunnan edustajan kanssa kaavaprosessin kuluessa, esittää suunnittelusta mielipiteitä ja tehdä tarvittaessa huomautuksia ja muistutuksia. Osallisuus koskee kaava-alueen ja sitä rajoittavan maa-alueen maan- ja kiinteistöjen omistajien ohella kaikkia lähiympäristön asukkaita sekä kuntalaisia yleensä. Osallisille tiedotetaan kaavaprosessin vaiheista pääasiassa paikallislehtien, kunnan ilmoitustaulun ja kunnan internet-sivujen avulla. Kunnan omista hallintokunnista osallisena ovat lähinnä teknisen ja ympäristökeskuksen alaiset kunnallistekniikka ja rakennusvalvonta. Muita osallisia on mm. alueen teknisestä huollosta vastaavat Primatel, Elisa Communications Oyj ja Fortum Sähkönsiirto Oy sekä kiinteistöjen huoltoyhtiöt. 0.5 Aikataulu Asemakaavatyö sisältyy kunnanvaltuuston hyväksymään kaavoitusohjelmaan vuodelle Tarkoituksena on saada kaavamuutosehdotus ympäristölautakunnan käsittelyyn vuoden 2006 aikana. 0.6 Tiedottaminen Suunnittelun vaiheista tiedotetaan paikallislehdissä. Suunnittelutyön kuluessa osallisilla on mahdollisuus pitää yhteyttä kunnan edustajiin puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisesti käymällä kaavoitustoimessa. Yhteystiedot ovat suunnitelman lopussa. Kaava Nu (29)

27 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman valmistumisesta tiedotetaan kunnan ilmoitustaululla, lehti-ilmoituksella kunnan ilmoituslehdissä (Vihdin Uutiset ja Luoteis-Uusimaa) sekä kunnan internet-sivuilla. Suunnitelmaa saa kunnan kaavoitustoimesta. Osallisille järjestetään tilaisuus tutustua alustavaan kaavaehdotukseen kaavoitustoimen tiloissa. Silloin on mahdollisuus esittää suunnitelmasta kirjallisia muutosehdotuksia sekä muita kommentteja, kuten käsityksiä suunnitelman ympäristövaikutuksista. Kaava valmistellaan suoraan kaavamuutosehdotukseksi, jonka ympäristölautakunta hyväksyy asetettavaksi maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti virallisesti nähtäville. Kaavaehdotuksen nähtävillä olo on 14 päivää (MRA 27 ), jonka aikana kaavaehdotuksesta voi jättää kirjallisen muistutuksen. Muistutuksen tehneille ilmoitetaan kunnan perusteltu kannanotto mielipiteeseen. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat lausunnot. 0.7 Yhteystiedot Asemakaavamuutoksen laatimisesta vastaa kaavoitusyksikössä kaavoitusvalmistelija Suvi Siivola, puh. (09) sähköposti Kaavoitustoimen fax: (09) Kaavoitustoimen käyntiosoite: Asemantie 30, Nummela, 2. krs Kaavoitustoimen postiosoite: PL 13, Nummela 0.8 Palaute Jos haluat esittää palautetta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta, ota yhteyttä kaavan laatimisesta vastaavaan tai lähetä mielipiteesi yllä olevilla yhteystiedoilla. Jos olet tyytymätön osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisältöön, käänny ensi kunnan puoleen. Maankäyttö- ja rakennuslain 64 :n mukaan osallisilla on mahdollisuus esittää alueelliselle ympäristökeskukselle neuvottelun käynnistämistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä. Vihdin alueesta vastaa Uudenmaan ympäristökeskus, puh Vihdissä Jyrki Meronen Tekninen ja ympäristöjohtaja Diplomi-insinööri TKL Suvi Siivola Kaavoitusvalmistelija FM Matti Hult Kaavoitusteknikko Kaava Nu (29)

28 LIITE 2. Kaavaehdotuskartta (ympa ). Kaava Nu (29)

29 LIITE 3. Kaava Nu (29)

Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8. KAAVA Nu 133. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5.

Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8. KAAVA Nu 133. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.5. Asia /713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 30.5.2006 Ympa liite 8 VIHDIN KUNTA NUMMELA, LANKILANRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS LANKILANRINTEEN TEOLLISUUSALUEELLA KAAVA Nu 133 Osallistumis- ja

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asia 563/713/2004 VIHDIN KUNTA Ympa 25.11.2004 Ympa liite 3 Ympa 28.2.2006, kaavaselostuksen liitteenä 1 OTALAMMEN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA JA ASEMA- KAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 1-7, 10, 30, 30, 31 JA 35

Lisätiedot

NUMMELA KUOPPANUMMI, LOISKAAJANTIE

NUMMELA KUOPPANUMMI, LOISKAAJANTIE Asia 487/713/2006 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ympa 23.11.2006 125 Ympa liite 5 VIHDIN KUNTA NUMMELA KUOPPANUMMI, LOISKAAJANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS N:O 137 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA NUMMELA TUOHIVEHMAA ASEMAKAAVAN MUUTOS TUOHIVEHMAAN TAAJAMANOSAN KORTTELISSA 442, LIIKENNEALUEELLA SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUEELLA KAAVA N:O N 139 Kaavaselostus 20.11.2007 Asia 294/713/2007

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako

Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Brahean 1. kaupunginosan kortteleiden 6 ja 1006 sekä puisto- katualueiden asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako Kuva 1: Ilmakuva suunnittelualueesta Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen 30 mukainen

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi

HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi HYÖKÄNNUMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Pyydyskorpi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.1.2019 AK 263 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Hirvaan

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS-JA ARVIONTISUUNNITELMA Teollisuuskylän 9. kaupunginosan osakorttelia 125 ja korttelia 128, osaa Maakarintietä sekä puistoalueita koskeva asemakaavamuutos sekä sitova tonttijako (Lieksan Saha Oy:n asemakaavamuutos) Kuva 1: Ilmakuva

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Kaavaselostus. osakortteli 281. Palon kunnanosan 2 asemakaavan muutos Tuoresluoman alue. Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi

Kaavaselostus. osakortteli 281. Palon kunnanosan 2 asemakaavan muutos Tuoresluoman alue. Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Kaavaselostus Palon kunnanosan 2 asemakaavan muutos Tuoresluoman alue osakortteli 281 Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi 14.6.2018 Sisällysluettelo 1 Perus- ja tunnistetiedot 3 2 Tiivistelmä 4 3 Lähtökohdat

Lisätiedot

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58)

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) LIEKSAN KAUPUNKI Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) Kuva 1. Kaavamuutoksen tarkastelualue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

N 172 Asemakaavamuutos korttelin 23 rakennuspaikoilla 7 ja 8

N 172 Asemakaavamuutos korttelin 23 rakennuspaikoilla 7 ja 8 N 172 Asemakaavamuutos korttelin 23 rakennuspaikoilla 7 ja 8 Perusselvitykset ja tavoitteet Kate 29.4.2015 49 kate om Asia 217/10.02.03/2013 Kaavan laatijat: Tuomas Turpeinen, kaavasuunnittelija FM Asemantie

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli)

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli) KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 1.11.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit 1000 1035 sekä Ounasjoentien länsipuoli) Osallistumis-

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. 1. Perus- ja tunnistetiedot. 3. Lähtökohdat. 1.1 Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus

ASEMAKAAVAN SELOSTUS. 1. Perus- ja tunnistetiedot. 3. Lähtökohdat. 1.1 Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Suunnittelutyö koskee asemakaavamuutosta: Paraisten kaupungin Österbyn (05) kaupunginosan Korttelin 19 osassa sekä osassa Österbyntien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

Hyökännummen rakennuskaavan muutos ja laajennus/ Pyydyskorven asemakaava

Hyökännummen rakennuskaavan muutos ja laajennus/ Pyydyskorven asemakaava Hyökännummen rakennuskaavan muutos ja laajennus/ Pyydyskorven asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.5.2019 AK 263 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Taapurintien asemakaava

Taapurintien asemakaava Taapurintien asemakaava Asemakaavan vaiheittainen muutos Ehdotus Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: KAAVAN TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi Taapurintien asemakaavan vaiheittainen muutos Kaavan päiväys Kiinteistöt

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.10.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 1 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS

Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys Kaavoitus IJ 19.4.2017 Kaavaselostus L67 IMMULA, KORTTELI 14 29. KAUPUNGINOSA IMMULA KORTTELIN 14 ASEMAKAAVAMUUTOS YHTEYSTIEDOT KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT Lohjan kaupunki

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA päivitetty 1.6.2015 hyväksytty 23.4.2015 ORIMATTILAN KAUPUNKI PELTOLA, PIENNARTIEN JA KUOKKATIEN KULMAUS, ASEMAKAAVAMUUTOKSEN Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9 Puhelin

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta Vaalan kunta Vireilletulo: Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx.xx.2016 xx.xx.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos Selostus koskee

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Janakkalan kunta Tervakoski

Janakkalan kunta Tervakoski Janakkalan kunta Tervakoski 25.4.2014 1 Lepola Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee noin 1,5 km etäisyydellä Tervakosken liikekeskustasta, Vanhan kylän

Lisätiedot

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus KAPTENSKANPOLUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 10.1.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012

HAMINAN KAUPUNKI Tekninen toimi 4.10.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1(8) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 54 TONTEILLA 3 JA 4 (PURSIMIEHENKATU 3 JA 5) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Saviniemen kaupunginosassa korttelin

Lisätiedot

AK254. Hyökännummen rakennuskaavan muutos/ Kortteli 134 osa Kaavaselostus

AK254. Hyökännummen rakennuskaavan muutos/ Kortteli 134 osa Kaavaselostus AK254 Hyökännummen rakennuskaavan muutos/ Kortteli 134 osa Kaavaselostus 1 PERUS-JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3 Asemakaavamuutoksen tarkoitus... 4 1.4

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 26.2.2018 Liite 27 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.2.2009 Ilmakuva ja suunnittelualueen rajaus 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KH 28.8.2017 Liite 34 273-AK1605 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 21.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot