Turun kansantanssin ystävät ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Turun kansantanssin ystävät ry"

Transkriptio

1 Turun kansantanssin ystävät ry

2 2 Tässä Tiedotteessa Kansikuva: Turun Kansantanssin Ystävät edustettuina Sääskipolskassa, Suomen Kansantanssin Ystävien kesäpäivillä Inarissa PUHEENJOHTAJAN KYNÄSTÄ... 3 VARSINAIS-SUOMI KAUSTISELLA KANSANTANSSINOPETTAJA LIISA AHO... 7 RYHMÄ ESITTELYSSÄ: PRO... 8 TOIMINTAKALENTERI HARJOITUSAIKATAULU, SYKSY 2014.KESKIAUKEAMA TURUN KANSANTANSSIN YSTÄVÄT RY HALLITUS KESÄKEIKAT NUORI KULTTUURI JA SOTTIISI = SOTTIISIMOVES ONNEKSI ON KERÄTTY KANSANPERINNETTÄ JUHLATANSSIAISET SÄÄSKIPOLSKA INARISSA UUSIKIRKKO Tiedotteen koonti: Elina Kauppinen Aineistoa tiedotteeseen voit lähettää sähköpostitse tiedote.tky@gmail.com Kaikki huomioidaan!

3 3 Puheenjohtajan kynästä Huh hellettä, kyllä taas oli kesä. Kevätnäytöksen jälkeen olin ajatellut keskittyä kesään ja sen tuomiin rientoihin. Eipä mennyt alkukesä ihan suunnitelmien mukaan; Sain lukea sanomalehdestä, että Turun kaupunki oli päättänyt lopettaa vuokrasopimuksen Tapulikadun toimitilan vuokraajan kanssa. Ei ollut edes tullut mieleen, että kaupunki on vuokrannut ko. tilan. Haasteelliseksi tilanteen teki se, että kuukautta aiemmin oli pitänyt lähettää anomus varattavista vuoroista kaupungin nuorisotoimelle ja tietysti me olimme anoneet vuoroja Tapulikadulta - mitään ennakkovaroitusta kun emme kaupungilta saaneet. Tästä sitten alkoi pienimuotoinen ruljanssi: mistä meille harjoitustilat seuraavaksi kaudeksi. Onneksi kaikki päättyi onnellisesti, saimme järjestettyä ryhmille harjoitustilat ja melkein samoina aikoina. Paikat tosin ovat muuttuneet ja nyt voidaan sanoa, että ryhmät harjoittelevat ympäri kaupunkia. Hallitus ja ohjaat jatkavat edelleen aktiivisesti sellaisen harjoitustilan hakemista, jossa kaikki ryhmät voisivat harjoitella. Tietysti tarkoituksena olisi saada myös muu toiminta saman katon alle. Puheenjohtajana esitän toiveen jäsenistölle etsiä yhdistykselle uutta kotia, joka voisi toimia myös harjoitustilana. Valitettavasti Kalevantien nykyinen toimitila ei sovi harjoitustilaksi kovinkaan hyvin. Kaikista kiinnostavista kohteista voi lähettää tietoa minulle sähköpostiin tky.hallitus@gmail.com. Tietysti pientä rajoitusta etsiskelyyn esim. vuokran suhteen eli nykyisellä jäsen- ja harjoitusmaksun suuruudella emme voi mitään luksusta vuokrata. Muuten kesä on mennyt kaikin puolin onnistuneesti. Lapset kävivät esittämässä taitojaan Islannissa Barnlekissä yhdessä muiden suomalaislasten kanssa. Aikuiset ja nuoret olivat samaan aikaan Kaustisten kansanmusiikki ja tanssi festivaaleilla Varsinais-Suomalaisessa kavalkadissa. Molemmista jäi varmasti mukavat muistot kaikille niille, jotka olivat joko esiintymässä tai paikanpäällä katsomassa. Sitten on ollut muita esiintymisiä kesän mittaa eri ryhmillä, eli tässä suhteessa kesä on ollut normaali. Haluan lausua kiitokset kaikille osallistujille, ohjaajille, huoltajille ja kaikille, jotka tavalla tai toisella ovat osallistuneet kesän tapahtumiin. Ja kaikki te jotka syystä tai toisesta ette tänä kesänä päässeet esiintymään, muistakaa, että uusia koitoksia on edessä. Siis iloisin mielin tanssahdellen kohti uusia haasteita. Pois ryppyotsaisuus. Kaikkea hyvää tulevaisuudessa toivottaa Jukka

4 4 Leena Aho: TKY & Kaustinen kautta aikojen Tutkin yhdistyksen toimintakertomuksia ja lehtileikkeitä, mistä löytyi mielenkiintoisia asioita Kaustisen matkoista: Turun kansantanssin ystävät ovat matkanneet Kaustiselle kaikkiaan 11 kertaa, mukaan lukien tämän kesän matka. Ensimmäinen matka Kaustisille toteutui ; tuohon aikaan Kaustiselle ei noin vain menty, vaan Kaustiselle kutsuttiin esiintymään. Kansanmusiikin Keskusliitto oli nimennyt vuoden 1981 Kansantanssin vuodeksi. Aiheen tähän oli antanut se, että ko. vuonna peräti kolmella valtakunnallisesti merkittävällä kansantanssialan järjestöllä oli merkkipäivät; Suomen Nuorison Liitto juhli nuorisoseuratoiminnan satavuotista taivalta, Suomalaisen Kansantanssin Ystävillä tuli täyteen 80 vuotta ja vastaava ruotsinkielinen järjestö Finlands Svenska Folkdansring puolestaan vietti 50 -vuotispäiviään. Yhdistyksemme osallistui suomalaisen kansantanssin katselmukseen. Esityskokonaisuuden aiheena oli Paimen. Kaikki ryhmät osallistuivat myös kenttäohjelmaan. Vuonna 1984 yhdistyksestämme oli mukana 38 henkilöä festivaaleilla, silloin nimeltään musiikkijuhlat Kaustinen. Kalevalan juhlavuotta vietettiin Kaustisella 1985; Kansatanssiopettaja Marja Laiho, Leena Aho ja kuoro-ohjaaja Tuula Kaukovallan valmistivat esityskokonaisuuden Merenkosijat. Vuonna 1992 matkasi 49 henkinen ryhmä juhlille Leena Ahon johdolla. Seuraavana vuonna 1993 Leena Lennu Ylänevan ryhmä oli kutsuttu esiintymään Kaustiselle. Kaustiselta matkattiin Äijälän iltamiin. Kaustisen teemana oli vuonna 1995 Varsinais-Suomi, Uusimaa ja Kymenlaakso. Osallistuttiin Maakuntaelämää kansantanssinäytökseen ja Leena Ahon ryhmä esiintyi myös lauantai-illan kansantanssinäytöksessä. Sunnuntaina oli varsinaissuomalaisten yhteisesitys, ohjasi Leena Aho, Koottua Pelimanniorkesteria johti Tapio Vainisto ja esityksen juonsi Tuomas Hyvönen. Varsinais-Suomesta löytyneen kansanperinteen pohjalta oli koottu ohjelmaa niin musiikin, laulun kuin tanssinkin osalta. Ohjelma alkoi pelimanniorkesterin oripääläisellä häihintulomarssilla ja päättyi Pelanderin sottiisiin.

5 5 Loimaalainen tanssiryhmä Selska avasi tanssijoiden osuuden franseesilla, joista toinen on merkitty muistiin Loimaan seudulla ja toinen Huittisissa. Tanssit antoi käyttöön Vuokko Kivisaari Tampereen yliopiston kansanperinteen laitokselta. Yhteisesitystanssiksi oli valittu Paraisten purpuri, jota oli Paraisilla tanssittu vielä vuosisadan alussa. Paraisten Purpurin lisäksi toisessa yhteisesitysosiossa tanssittiin Engelska trippen kolmen enkeliska, Lirppu Larppu, Kemiön menuetti ja Själskuttan eli Hylkeenhyppely. Mietoisten nuorisoseuran tanssijat, ohjaajana Päivi Punta, esittivät nyt edesmenneen maskulaisen Heljä Ovaskan tanhukuvioita Keinulla. Vuosikymmeniä maakunnan nuorisoseuroissa ohjaajana kulkenut Heljä sanoi aina kun tytön jalat nousevat maasta, siitä yleisö pitää, kertoi Päivi Punta. Kaikkiaan Varsinais-Suomen ryhmässä oli mukana 150 tanssijaa ja lähes 50 pelimannia sekä kymmenen laulajaa; Turun Kansantanssin Ystävistä osallistujia oli 74. Faartti edusti Turkua vuosina 1996, 1997 ja Vuoden 1996 juhlassa Faartti esiintyi kansantanssin pääkonsertissa Leena Ylänevan ohjauksessa Vuonna 2008 nähtiin PRO tason tanssia Kaustisella. Kaustinen Folk Music Festivaali järjestettiin tuolloin 41. kerran ja juhla kesti 9 päivää. Pro oli mukana festivaalin avausviikonloppuna lauantaina sekä sunnuntaina. PRO esiintyi PROomun kanssa esittäen Eero Hietasen tekemän Juhannus-sarjan. Tähän juttuun liittyvän kuvakavalkadin löydät nettisivuiltamme VUODEN TKYläinen Tee ehdotus vuoden TKYläiseksi. perustele esityksesi. Ehdotukset toimitetaan mennessä Mirkku Weckströmille tai Leea Toivoselle Historian kokosi Leena Aho kansantanssinopettaja sähköpostilla mirkku.wecktrom@luukku.com tai leea.toivanen@gmail.com tai perinteisellä postilla osoitteeseen Turun Kansantanssin Ystävät / TKYläinen, Kalevantie 17, Turku

6 6 Leena Aho: Varsinais-suomi Kaustisella 2014 Varsinais-Suomi oli Kaustisen maakuntateemana vuonna Turun Kansantanssin Ystävät ry:n kansantanssin opettajat Lennu Ylänevan johdolla olimme rakentamassa ohjelmaa tanssin osalta yhteiseen kavalkadiimme. Kutsuimme kaikkia halukkaita Varsinais-Suomessa toimivia kansantanssiryhmiä mukaan yhteisesitykseen! Mukaan lähtikin tanssijoita useista seuroista; Turun Kiikurit, Samppa Folklore, Fyyrkantti ja Mietoisten ja Paraisten nuorisoseurat. Heli Laaksosen ideoimana kavalkadi rakentui seuraavien maakuntateemojen ympärille: Naakat, Ketut, Tammet ja Yks sualane silak. Tanssit sommiteltiin varsinaissuomalaisiin kansanmusiikki -sävelmiin perinteisen suomalaisen kansantanssin pohjalta, maakuntateemaa mukaillen. Nauvon menuetti ja katrilli Turun seudulta olivat suuret yhteiset tanssit. Kansantanssinopettajat Eikku Flinkman ja Mirkku Weckström suunnittelivat ja ohjasivat nuorten tanssikisasikermän Paukun polkkaan, Eevan masurkkaan ja Riihikosken jenkkaan. Lennu Yläneva ohjasi ja vastasi ansiokkaasti tanssikokonaisuudesta. Varsinais-Suomen kansanmusiikki ja tanssi oli tänä vuonna näyttävästi esillä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Vierailevan maakunnan pääesitys Yks sualane silak keräsi perjantaina 3000 katsojaa Keskipohjanmaa-areenalle.

7 7 Kansantanssinopettaja Liisa Aho Liisa Aho syntyi kansantanssiin; Isä ja äiti harrastivat kansantanssia ja he tempaisivat koko perheen harrastukseen. Oman harrastuksen Liisa aloitti 3- vuotiaana. Hän oli mukana leireillä, matkoilla ja kaikissa tilaisuuksissa. Suomen Nuorison Liiton kuparisen tanhumerkin Liisa suoritti ennen kuin osasi lukea. Opit menivät hyvin perille Liisan kuunnellessa muiden tanssijoiden opettelua. Kansantanssiohjaajan ura alkoi vuodesta Liisa oli apuohjaajana Liisa Ruonnin Vikkelät ryhmässä vuoteen 1996, jonka ohjaamista hän jatkoi itsenäisesti. Omaa alle 7-vuotiaiden lastenryhmää Liisa ohjasi Liisa osallistui ensin tanssijana PRO-ryhmään ja vuodesta 2007 toimi PROn vastaavana ohjaajana vuoteen Nuorten tanssiryhmää PRASUa Liisa ohjasi Tanssiharrastuksen lisäksi Liisa valmistui kansantanssinopettajaksi vuonna 1997 ja toimi Suomalaisen Kansantanssin Ystävien johtokunnassa vuodet Liisa haluaa jakaa vastuuta muille toimijoille. Hän tulee edelleen toimimaan Lennun sijaisena Fati -ryhmässä. Liisalle kiitokset ohjausvuosista!

8 8 RYHMÄ ESITTELYSSÄ: PRO Niina Susan Vahtolan ollessa harjoittelussa Turussa vuonna 1999 perustettiin Projekti-ryhmä eli PRO. Ryhmä on siis toiminut tänä vuonna 15 vuotta. Lennu Yläneva toimi PROn ohjaajana ja Liisa Aho syksystä syksyyn Vuonna 2007 Eero Hietanen ohjasi PRO:ta ollessaan Turussa harjoittelussa ja 2010 oli Samuli Nordbergin tekemä TKY:n 40-vuotiskonsertti, jossa myös PRO oli mukana. Petroskoista Nikolai Vahterov on ollut opettamassa muutaman kerran. Omia konsertteja on järjestetty: 2000 tai 2001 luokittelukonsertti 2002 Sulevi 2007 Ruksutus 2009 Kymmenen tikkua laudalla 10-vuotiskonsertti Ryhmä on osallistunut Suomen Nuorisoliiton valtakunnallisiin luokitteluihin menestyksellisesti: 2000 tai 2001 konsertti - valiosarja 2003 Hanna Palomäen koreografia Palo 2005 Susanna Kivimäen koreografia menuetti, polska ja Kuusikko (Nikolai Vahteron mukaan) - valiosarja 2009 Kaisa Poikajärven koreografia PROpeli taitosarja 2010 Setlementtinuorten luokitteluun kultaluokka 2013 Elena Penttilä koreografia Annikaisen virsi - valiosarja. Ulkomaiset edustukset 2001 FinnFest - Philadelphia, USA 2003 Ruotsinsuomalaisten kesäjuhlat Borlänge, Ruotsi 2011 Pärimusi-Folklore festivaalit Tallinna, Eesti Kotimaan edustukset 2000 Tanssipidot Helsingissä 2003, 2004 KoskisFolk KoskisFolk yhdessä Vissingin kanssa 2008 Kaustinen Folk Music Festival 2010 KoskisFolk yhdessä Vissingin kanssa 2012 Tanssipidot Tampereella 2014 KoskisFolk yhdessä Vissingin kanssa Suomalaisen Kansantanssin Ystävien kesäjuhlilla mm Savonlinnan Norpan Nilikutuksessa 2009 Nordlekissa Lahdessa

9 9 Toimintakalenteri 2014 Syyskuu harjoitukset alkavat Perinteinen piknik risteily Viking Line Brasilian matka Käsityömessut ja teatterimatka Itsenäisyyspäivätanssit Joulujuhla, Turku Joulujuhla, Nousiainen Muutokset mahdollisia! Seuraa ilmoittelua myös netissä

10 TURKU Maanantai Tiistai Mutku Väkkärät ( syntyneet) ( syntyneet) Martin koulu Turun Kansantanssin Ystävät ry 10 Jyrkkälän nuorisotalo Hopeasepänkuja 2, Turku Tuija Heikkinen, Jutta Sopula, apuohjaaja Cia Vesa Hippulat Fati ( syntyneet) (aikuisryhmä Hepokullan lämpö kauan tanssineille) Jahtilähteenkatu 6, Turku Turun AMK Uudenmaantie 43 Minka Järvenpää, Lennu Yläneva, Liisa Aho - liisa.aho2011(at)gmail.com Rättitöppöset Kansallispukukurssi (muutaman vuoden / Nypläyskerho tanssineet aikuiset) Kalevantie 17, Turku Jyrkkälän nuorisotalo Riitta Hyvönen, Niina Kallioinen, Kaarina Keskikastari, Kumppampäi Pukujen lainaus Jyrkkälän nuorisotalo Kalevantie 17, Turku Eikku Flinkman, Riitta Hyvönen, Seniorit NOUSIAINEN Tiistai Turun AMK Uudenmaantie Lystikkä Leena Aho, ( syntyneet) Ilpoisten Nypläyskerho Kirkonpiirin koulu, Nousiainen Lauklähteenkatu 7 P, Turku Mervi Lahtonen, portaan viereinen ovi Nousiainen Kaarina Keskikastari, Kirkonpiirin koulu Turun Vahdontie 52, Nousiainen Kansantanssin Paijulan koulu Ystävät ry Mietoistentie 360, Nousiainen Kalevantie Turku

11 11 Keskiviikko Torstai aikuinen - lapsi ryhmä Vikkelät ( syntyneet) ( syntyneet) Puolalanmäen koulu Kalevantie 17, Turku Puutarhakatu 5, Turku Tanja Bäcklund, Hanna Peri, Pirpanat FolkJam aikuinen-lapsi ryhmä Kansantanssin polkuista ( syntyneet) kuntoliikuntaa Puolalanmäen koulu Jyrkkälän nuorisotalo Puutarhakatu 5, Turku Mirkku Weckström, Hanna Peri, Vinksin Vonksin Farmi ( syntyneet) (aikuiset ennen tanssineet) NOUSIAINEN Torstai Runosmäen nuorisotalo Piiparinpolku 13, Turku Jyrkkälän nuorisotalo Niina Kallioinen p Mirkku Weckström, apuohjaaja Satu Lehtonen Sunnuntai Pumppernikkeli PRO (edustusryhmä) Uusi Aikuinen-Lapsi -ryhmä! Jyrkkälän nuorisotalo ( syntyneet) Mirkku Weckström, Paijulan koulu, Nousiainen Sirkku Punta, Jenni Koski, Tikkerperit Turku Harjoituspaikkojen osoitteita ( syntyneet) Jyrkkälän nuorisotalo Paijulan koulu, Nousiainen Nuorisotalonkuja 2 (ent. Suikkilantie 8) Mervi Lahtonen, Turku Aikamoiset Turun AMK (Vanha sairaanhoito-oppilaitos) (aikuisten ryhmä) Uudenmaantien yksikkö Kirkonpiirin koulu, Nousiainen Mervi Lahtonen, Eri ryhmillä mahdollisuus käyttää SU vuoroa, varaa vuoro Leena Aholta, Uudenmaantie 43, Turku (autoilijat: Ajo Ruiskadun puolelta)

12 12 Turun Kansantanssin Ystävät ry Hallitus puheenjohtaja Jukka Ojanen (Fati) puh tky.hallitus(at)gmail.com varapuheenjohtaja Sirkka-Liisa Lattu (Aikamoiset) puh opintoneuvoja Leea Toivanen puh leea.toivanen(at)gmail.com taloussihteeri Rita Eklund (Fati) puh rita.eklund(at)gmail.com jäsenrekisteri Sami Gröndahl (Fati) puh , sami.grondahl (at)schneiner-electric.com raittius, nettisivut Marjo Keskikastari (Fati) puh mkeskikastari(at)gmail.com info(at)rytky.fi sihteeri Mirkku Weckström (Pro) puh mirkku.weckstrom (at)luukku.com emäntä Krista Vesa p krista.vesa(at)gmail.com kirjanpitäjä Ari Hyytiäinen puh ari.hyytiainen (at)lm-dental.com

13 13 Niina Kallioinen: Kesäkeikat 2014 TKY kävi ilahduttamassa amerikkalaisia vieraita Paasikiviopistolla kesäkuussa. Sunnuntaina 8.6. esiintymään lähtivät Väkkärät ja Mutku sekä porukkaa johtivat vara-tuija eli Niina sekä Jutta. Soittajan saimme Helsingistä asti, kun Tommi Kuusela säesti meitä. Esiintyminen sujui hienosti ja yleisö mielellään kyseli puvuistamme esiintymisen jälkeen. Mahtavaa nähdä kuinka esitys onnistuu vaikka uuden soittajan kanssa tavataan vasta paikan päällä; tanssijat luottivat soittajaan ja soittaja soitti erittäin hyvin. Torstaina esiintymisvuoroon astui Vinksin Vonksin, soittajinaan Amerikassa mukana olleet soittajat eli vakiobändimme Heikun keikun. Porukkaa luotsasi Niina ja Satu, ketkäs muutkaan. Esiintyminen sujui hienosti sekä soiton että tanssin suhteen. Palautetta saatiin vielä seuraavana päivänä, kun yksi katsojista lähestyi sähköpostitse meitä. Kiitoksia saimme hyvästä musiikista ja innokkaista, taitavista sekä vikkeläkinttuisista tanssijoista. Tunnin esitys oli taidetta parhaimmillaan. Kiitoksia siis kaikille mukana olleille: tanssijoille, soittajille, silittäjille ja autokuskeille!

14 14 Jutta Sopula: Nuori kulttuuri ja Sottiisi = SottiisiMoves Ryhmällä hienot puvut. Soolot hyviä. Taidoiltaan tasainen ryhmä ja etenkin polkka on hyvin hallinnassa. Esityksessä hyviä yksityiskohtia. Näillä kommenteilla alkoi Mutku ryhmän Nuori kulttuuri Turun aluekilpailusta saatu palaute. Hyvän palautteen lisäksi Mutku -ryhmä sai paikan valtakunnalliseen SottiisiMoves tapahtumaan Tampereelle kesäkuun alulle, etniset tanssit vuotiaiden sarjassa. Perjantaina Mutku ryhmän tytöt sekä Jutta ja Emmi lähtivät kohti Tamperetta. Pieni sade siivitti tanssitytöt matkalle Tampereelle, jossa ohjelmassa oli SottiisiMoves katselmuksen lisäksi päivä Särkänniemessä, Tanssia ihan SiMona konsertti, Monitoimitalo 13 lukuisine pajoineen ja paljon yhteistä hömpötystä. Heti Tampereelle päästyämme suuntasimme Särkänniemeen, jossa pieni sade ei haitannut ollenkaan menoa. Laitteissa pyörimisen lomassa kävimme myös katsastamassa Lapin urheiluopiston tanssijoiden esityksen, jonka lopuksi myös osa Mutkulaisista pääsi mukaan tanssimaan. Pää pyörällä suuntasimme ruokailun kautta majoituskoululle ja sieltä taas tukkaputkella Pakkahuonelle seuraamaan Petri Kauppisen räätälöimää Tanssia Ihan SiMona konserttia, jonka taidokkaat esitykset vetivät monet meistä ihan sanattomiksi.

15 15 Konsertin jälkeen oli aika suunnata takaisin majoituskoululle ja nukkumaan. Hetki kuitenkin meni aikaa pukujen silittämiseen ja kaulusten tärkkäämiseen, jotta puvut olisivat seuraavana päivä iskussa. Yö meni osalla paremmin, osalla heikommin. Yksi ilmapatja ainakin hajosi ja kylmällä lattialla makaaminen ei tuntunut kovin kivalta. Yhdelle taas oli tullut yöllä vilu ja kun naapuri ei ollut suostunut päästämään omaan makuupussiinsa niin apua oli joutunut hakemaan parin kaverin päästä, mutta onneksi lämmitysapu oli löytynyt. Seuraava aamu startattiin harjoituksilla ja hiusten laitolla, jonka jälkeen suunnattiin Hällä-näyttämölle lavatsekkaukseen. Kun tiedettiin kaiken olevan kunnossa, oli aika siirtyä Monitoimitalolle puuhaamaan. Ja mitäs kaikkea mahdettiinkaan tehdä, no aikakin merkittiin itsemme kartalle, lähdettiin lapasesta rintakorujen ja korulapasten voimin, stagella pyörittiin tanssipelin merkeissä itsemme hikeen ja ikuistimme itsemme bluescreenillä. Touhukkaan päivän päätteeksi olikin vielä luvassa reissun päätarkoitus, eli itse katselmus. Tunnelma oli jännittynyt, mutta kaikki meni hienosti, askeleet olivat kohdillaan ja tunnelma katossa. Harjoituksissa vaurioitunut seinään lyöty käsikin jaksoi tanssia. Katselmuksen jälkeen saatiin heti myös palautetta mm. Merja Satulehdolta, jonka siivin käytiin vielä Mäkkärissä ja suunnattiin tyytyväisinä kotia kohti. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, uusien vinkkien saattelema, kohti uusia haasteita.

16 16 Anne Bäcklund Onneksi on kerätty kansanperinnettä On kesäkuu 1880, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) päättää lähettää ylioppilaat A.O. Heikelin ja A. Reinholmin Suomen ja Venäjän Karjalaan keräämään kansatieteellistä aineistoa Kalevalan kuvitusta varten tietää kertoa mm. sanomalahti Uusi Suometar. Heinäkuussa matkalaiset pääsevät lähtemään ja lokakuussa he palaavat takaisin Helsinkiin. Matkalla Reinholm piirtää ja Heikel kirjoittaa muistiin näkemäänsä ja kokemaansa. Saman vuoden joulukuussa matkasta kertovassa näyttelyssä on esillä yli 300 piirustusta. Helsinkiläiset pääsevät ihmettelemään Karjalan esineitä ja pitkin seuraavaa vuotta Heikel kirjoittaa näkemästään sanomalehtiin pitkiä artikkeleita, useassa artikkelissa hän kuvaa karjalaisia häätapoja, vaatetusta erittäin vähän. Reinholmin kuvat tallennetaan SKS:n arkistoon. Kuvitettu Kalevala jäi vain haaveeksi. On maaliskuu 1929 ja jälleen näyttely Helsingissä, käsinenäyttely. Nyt ovat martat keränneet perinteisiä lapasia, yli 400 paria, ympäri Suomea. Osa käsineistä jatkaa pari vuotta myöhemmin koottuun käsityönäyttelyyn, jossa on esillä monenlaisia muitakin käsitöitä kuin vain käsineitä. Muutama lapaspari päätyy lopulta Nordiska Museetin kokoelmiin. On kesä 1938, muutama viipurilaisen osakunnan opiskelija kerää Karjalan maaseudulla kansanperinnettä talteen. Työtapoina heillä on selostuksen ohella piirtäminen ja värittäminen. Aineisto päätyy SKS:n kansanrunousarkistoon. Kesällä 2013 katson yhä uudestaan ja uudestaan SKS:stä saamiani Reinholmin piirustuksia ja yritän ymmärtää mitä hän näki ja mitä hän piirroksillaan yritti kertoa. Olen virkannut muutamia harjoitelmia kiinteällä ketjusilmukkavirkkauksella. Pikku hiljaa piirustukset avautuvat ja muuttuvat kintaiksi ja ohjeiksi. Tekniikalla, jolla Suomessa on ilmestynyt aiemmin vain yksittäisiä, melko yksinkertaisia ohjeita Kurkijoen ja Jaakkiman tytöt osasivat 1800-luvun lopulla virkata monivärisiä kintaita. Tästä työtavasta on ruotsiksi yksi ohjekirja, Smygmaskvirkning. Koko vuoden 2013 istun kerran viikossa tietokoneen ääreen yhteiseen palaveriin toisten innokkaiden käsityön harrastajien kanssa. Päämääränä on kirja, jonka ohjeet ovat uusia ja alkuperä museoissa ja arkistoissa sekä maantieteellisesti menetetyn Karjalan alueella. Näin mm. SKS:n kansanruonousarkiston ja Nordiska Museetin kokoelmista löydetyt kintaat ja sukat saivat ohjeensa.

17 17 Kaiken tämän työn tulokset on koottu neule- ja virkkauskirjaan Sukupolvien silmukat ohjeiksi, joita monet voivat nyt toteuttaa. Suurempi osa kirjan ohjeista on neuleohjeita, pienempi osa kiinteää ketjusilmukkavirkkausta. Kirja ilmestyi kesäkuussa Anne Bäcklund, yksi viidestä kirjan tekijästä Kirjan kansikuva: Marko Mäkinen MYYNNISSÄ Mirette Pekkala myy tanhukengät koko 37 tai 38 Olleet aikoinaan käytössä n. vuoden Hinta 15e Mirette viestillä tavoittaa parhaiten juhlatanssiaiset Turun VPK:n talo Varaa aikaa ja tule mukaan! Lisätiedot netistä

18 18 Leena Aho: SÄÄSKIPOLSKA INARISSA Suomalaisen Kansantanssin Ystävien kesäjuhlia tanssittiin tänä vuonna Inarissa. Turun Kansatanssin Ystäviä edusti pieni, mutta tehokas joukko. Poikkeuksellista oli myös se, että osallistuttiin vain kulkueeseen ja illanviettoihin. Mervi Lahtosella oli merkittävä tehtävä lasten tanssikokonaisuuden suunnittelijana. Lapsia osallistui kuitenkin vain muutama itse tapahtumaan. Yhtenä syynä lienee pitkä matka, mutta toisaalta monet lapset osallistuivat Barnlekiin Islannissa. Viisi meistä ahtautui Nissan Noteen ja hurautimme Turusta koko yön Inarin Nukkumajoen kämpälle, missä meillä oli majoituspaikka. Sää oli meille suosiollinen; saimme nauttia auringon lämmöstä torstain ja perjantain. Torstaina aamupäivällä vaellettiin valloittamaan Nukkumapää. Retkellä pulskahdettiin lähes jokaiseen virvoittavaan lampeen. Nautimme Nukkumajoen rauhasta ja luonnosta. Ihmeteltävääkin oli: tien varsilla olevat punaiset kivet piti tutkia, jopa haistella. Haju ei ollut kummonen. Torstai-iltana osallistuimme Sääskipolskan avajaisiin Ivalossa. Kesäjuhlien tapahtumat sijoittuivat iltaan ja yöhön, jotta juhlaväki voisi nauttia yöttömästä yöstä. Aurinko ei laskenut koko yönä. Järjestäjät takasivat, että taatusti on sääskiä, mutta onneksi niitä oli vähemmän, vaikka kyllä me muutamaan tutustuttiin. Perjantaina vaellettiin Pielpajärven erämaakirkolle. Illalla osallistuttiin Inarin keskustassa järjestettyyn mielenkiintoiseen konserttiin. Lauantaina yöllä oli kulkue ja pääjuhla Ivalossa. Ilma oli muuttunut jäätävän kylmäksi. Emme olleet varustautuneet tarpeeksi lämpimillä vaatteilla - toisaalta onneksi kansallispuvut sentään ovat lämpimät. Tanssijoiden yhteisesitykseen osallistui lähes kaksisataa aikuistanssijaa.. Sunnuntaina ahtauduimme taas Nissan Noteen. Kotimatkalla poikettiin Rovaniemellä Helmi Järvensivun luokse aamupalalle. Saimmekin maisella monenlaisia itse tehtyjä maistuvia herkkuja. Matkapäivä kului joutuisasti hyvässä seurassa. Kiitos mukavalle matkaseuralle! Leena Taina Kiuru:

19 19 Uusikirkko Tänä vuonna Aikamoisten esiintymismatka suuntautui Karjalan kannakselle Uudellekirkolle. Matkaan lähti uusikirkkolaisia ja muita matkalaisia neljä linja-autollista! Perilllä järjestettin juhlat yhteistyössä nykyisten paikallisten kanssa Seitsenjärven rannalla. Siitä on 70 vuotta, kun karjalaiset viimeisen kerran lähtivät evakkomatkalle jatkosodan alta. Juhlaohjelmaan kuului virallisia juhlapuheita, paikallisten tanssiesityksiä, Aikamoisten tanhuja, musiikkia ja yhteislauluja. Toki perillä tutustuttiin historiaan Halilan parantolaan, munkkiluostariin, etsittiin myös omien tai naapureiden kivijalkoja heinikosta tai ihmeteltiin venäläisten uusia luksushuviloita entisillä suomen mailla. Kauppa-auton moitteeton palvelualttius piti matkalaiset koko reissun hyvässä vireessä. Kiitos kaikille mukavasta matkasta!

20 20

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry. Tommi Järvenpää valittiin vuoden 2013 TKY:läiseksi

Turun kansantanssin ystävät ry. Tommi Järvenpää valittiin vuoden 2013 TKY:läiseksi Turun kansantanssin ystävät ry Tommi Järvenpää valittiin vuoden 2013 TKY:läiseksi 2 Tässä Tiedotteessa PUHEENJOHTAJAN KYNÄSTÄ... 3 VARSINAIS- SUOMI KAUSTISELLA 10.- 13.7.2014... 4 ILMOITUKSET... 5 FOLKJAM

Lisätiedot

AVOIMET OVET KEVÄTNÄYTÖS. Turun Kansantanssin Ystävät

AVOIMET OVET KEVÄTNÄYTÖS. Turun Kansantanssin Ystävät Turun Kansantanssin Ystävät ry Tiedote 1/2011 Turun Kansantanssin Ystävät AVOIMET OVET Kalevantien toimitilassa su 27.2.2011 klo 11-14 Työnäytöksiä, tanhuesityksiä, soittoa ja tietysti puvusto nähtävänä!

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 16.4.2010

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 16.4.2010 Nro 1 20.1.2010 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 40. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 1/2010 20.1.2010 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 5.9.2008

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 5.9.2008 Nro 2 23.4.2008 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 38. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 2/2008 23.4.2008 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry

Turun kansantanssin ystävät ry Turun kansantanssin ystävät ry TÄSSÄ TIEDOTTEESSA: Puheenjohtajan ky nästä 3 Talvileirimuistoja 2013 4 Syk syn har joitusaikataulut Vinksin Vonksin Amerikassa 6 8 Kumppapäi luokitteluissa 11 Tiedotteeseen

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry

Turun kansantanssin ystävät ry Turun kansantanssin ystävät ry 2 Tässä Tiedotteessa Kansikuva: Leena Aho (Alastaron kansallispuku) sekä Turun Kansantanssin ystävät RY:n 1. kunniapuheenjohtaja Keijo Hyvönen ja 1. kunniajäsen Sirkka-Liisa

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 2.9.2010

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 2.9.2010 Nro 2 23.4.2010 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 40. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 2/2010 23.4.2010 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 40. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 4/2010 19.11.

Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 40. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 4/2010 19.11. Nro 4 19.11.2010 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 40. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 4/2010 19.11.2010 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 28.1.2010

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 28.1.2010 Nro 4 16.11.2009 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 39. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 4/2009 16.11.2009 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

KEVÄTNÄYTÖS 18.5.09 klo 18.00 LEIKIN VOIMALLA. Sigyn salissa Kaikki ryhmät esiintyvät. Liput 8/5 e

KEVÄTNÄYTÖS 18.5.09 klo 18.00 LEIKIN VOIMALLA. Sigyn salissa Kaikki ryhmät esiintyvät. Liput 8/5 e Nro 2 24.4.2009 1 KEVÄTNÄYTÖS 18.5.09 klo 18.00 LEIKIN VOIMALLA Sigyn salissa Kaikki ryhmät esiintyvät Liput 8/5 e Harjoitukset Jyrkkälän nuorisotalossa maanantaina 11.5. klo 18.00 alkaen Harjoitukset

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 29.10.2009

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 29.10.2009 Nro 3 16.9.2009 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 39. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 3/2009 16.9.2009 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

WWW.RYTKY.FI. TurunKansantanssin. Ystävätry

WWW.RYTKY.FI. TurunKansantanssin. Ystävätry WWW.RYTKY.FI TurunKansantanssin Ystävätry Tiedote 2 / 2012 Kansantanssin Ystävät ry Turun 1970 perustettu Nousiaisten osasto 1977 1995 alkaen Ennakkoperintärekisterissä 0600478-2 Y-tunnus: Pankkiyhteys

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 38. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 1/2008 8.2.

Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 38. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 1/2008 8.2. Nro 1 8.2.2008 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 38. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 1/2008 8.2.2008 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 11.11.2010

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 11.11.2010 Nro 3 17.9.2010 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 40. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 3/2010 17.9.2010 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 25.6.2018 Aloitimme neljännen työviikkomme matkustamalla Suomenniemeen, jossa kävimme piristämässä asiakkaita Metsätähden toimintakeskuksella. Aloitimme ohjelman tuttuun tapaan yhteislauluilla,

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

Olisitko kiinnostunut tekemään tätä tiedotetta?

Olisitko kiinnostunut tekemään tätä tiedotetta? Turun Kansantanssin Ystävät ry Tiedote 3/2011 TAPAHTUMIA 2011 18.9. klo 15-17 Mia-tuotteen tanssivaate-esittely Tapulikadulla 24.-25.9. Historiallisten tanssien kurssi Tapulikadulla 14.-16.10. KekriFest

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka alkoi torstai iltana ja menimme yöpymään rekkuaktiivin luokse Vantaalle, jossa rapsuttelimme useita kotia etsiviä kissoja.

Lisätiedot

VENESJÄRVEN KYLÄSANOMAT www.kankaanpaa.fi/venesjarvi Kesäkuu 2006

VENESJÄRVEN KYLÄSANOMAT www.kankaanpaa.fi/venesjarvi Kesäkuu 2006 VENESJÄRVEN KYLÄSANOMAT www.kankaanpaa.fi/venesjarvi Kesäkuu 2006 Puheenjohtajan palsta Hei kaikille venesjärveläisille ja lehden lukijoille. Nyt se ISOKESÄ vihdoin alkoi. Niin ainakin omat lapset sanoivat

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 3.4.2009

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 3.4.2009 Nro 1 6.2.2009 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 39. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 1/2009 6.2.2009 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015

TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 TOIVASTEN SUKUSEURAN SUKUKOKOUS KUOPIOSSA 25.-26.7.2015 Toivasten Sukuseura ry oli taas kutsunut jäseniään ja muitakin Toivasia ja Toivas-mielisiä kokoontumaan Kuopion Hotelli Atlakseen seuraamaan seuran

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Puheenjohtajan kynästä Itselleni kulunut kesä oli mieleenpainuva. Monen vuoden jälkeen huomasin nukkuvani koulun lattialla ilmapatjan päällä.

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE SOTTIISIMOVES 2014 ILMOITTAUTUMISOHJEET Tapahtumaan ilmoittaudutaan nettilinkin kautta. http://ilmoittautuminen.sottiisi.net/ilmoittaudu/index Olemme koonneet tähän ohjeistusta ilmoittautumiseen liittyen.

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset OHJELMA PROGRAM Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset Rakkaat tapahtumaan osallistujat, Minulla on suuri ilo toivottaa teidät tervetulleiksi Islantiin sekä Barnlek 2014-tapahtumaan. BARNLEK järjestetään

Lisätiedot

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Juhla-,kokous- ja muistelumamatka Lappiin Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Kukonlaulun aikaan syyskuun 19.päivänä aloitimme LaaksojenAutoteknillisen yhdistyksen matkan Rovaniemen suuntaan.

Lisätiedot

SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet

SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet SBY Turku 40 vuotta 1965-2005: Bokseriaatetta ja railakkaita retkiä SBY Turun alkuvuodet Taina Saarinen (Bokseri 4/2005) Suomen Bokseriyhdistys toimi ensimmäiset pari vuosikymmentään pääyhdistyksen kautta,

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta

Saarijärven Lossi 74/6 vuotta Saarijärven Lossi 74/6 vuotta 25.3.2017 Saarijärven Lossi juhli syntymäpäiväänsä ravintola White Ladyssa Helsingissä lauantaina 25.3. 2017 aiheenaan edesmennyt näyttelijä Tarmo Manni. Seuraavat henkilöt

Lisätiedot

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 7.11.2008

Aineistot seuraavaan tiedotteeseen viimeistään 7.11.2008 Nro 3 17.9.2008 1 Turun Kansantanssin Ystävät ry., Turku www.rytky.fi Tilinumero: TSOP 571454-210253 38. toimintavuosi. Perustettu 31.1.1970 TIEDOTE 3/2008 17.9.2008 TOIMITUSKUNTA: Sirpa Sauhula, Riihipellontie

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa

Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa 3.11.2017 Elävä kulttuuriperintö Pirkanmaalla -seminaari Elina Järvelä www.nuorisoseurat.fi Suomen Nuorisoseurat

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Taideopintoja, historian tutkimusta, kävelylenkkejä uuden elämän askelin

Taideopintoja, historian tutkimusta, kävelylenkkejä uuden elämän askelin Taideopintoja, historian tutkimusta, kävelylenkkejä uuden elämän askelin Posted on 18.12.2013 by Eeva-Liisa Viitala 2 Helsingin yliopiston kirjaston keväällä 2013 eläkkeelle jäänyt ylikirjastonhoitaja

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 15.12.2015 Jouluinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Tässä vuoden viimeisessä jäsenkirjeessä on tietoa Maaseudun uusi aika -yhdistyksen ajankohtaisista

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla kesäkuu 2018 Perjantai 1.6. 13.15-14.15 KEINUPUISTON KEVÄTJUHLA, Juhlitaan kesää ja aurinkoa yhdessä! Kevätjuhlassa jaetaan henkilökunnalle todistukset kuluneesta

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU Toiminnallinen esiopetus on: Toiminnallinen esiopetus on tekemällä oppimista. Vahvistaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sekä

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Liisa Laaksosen kansio/ vuodet 53 71 (kirjoittanut Riitta Korhonen 4.10.08)

Liisa Laaksosen kansio/ vuodet 53 71 (kirjoittanut Riitta Korhonen 4.10.08) Liisa Laaksosen kansio/ vuodet 53 71 (kirjoittanut Riitta Korhonen 4.10.08) 71 1. Tampereen Setlementtien Tanhuajat / Toimintaa vuonna 1976 16.1.1976 / 1 3 sivua 2. Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry.

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta

Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Kirjasto Seinäjoella 150 vuotta Juhlavuoden ohjelma pääkirjastossa syksyllä 2015 Muutokset ovat mahdollisia, seuraa kirjaston kotisivuja. Seinäjoen kaupunginkirjasto, Alvar Aallon katu 14, SEINÄJOKI Cosplayn

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html sunnuntai 8.11. ISÄNPÄIVÄLOUNAS KLUBILLA ISILLE, PERHEILLE, SUVULLE Koko perheen ja ystävien tilaisuus.

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009

Ilmailuinsinöörien kerho perjantai, 12. kesäkuuta 2009. Jäsenkirje 1/2009 Jäsenkirje 1/2009 Vuosi 2009 on ehtinyt jo kesän kynnykselle. Ilmailuinsinöörien kerho lähestyy teitä nyt toimikauden ensimmäisellä jäsenkirjeellä, jossa esitellään tämän vuoden johtokunta, kartoitetaan

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin?

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Yhteensä 25 teatteri- ja musiikkiesitystä (9800 euroa) Kirjakassit (1000 euroa) Kirjakasseissa

Lisätiedot

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset PIRKKA STREET BASKET KEVÄT 2019 - PALAUTTEET Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Kyllä Ei Jotain siltä väliltä Lisäksi avoimet vastaukset Vastaukset on analysoinut Veera Sääski

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2014

JÄSENTIEDOTE 3 / 2014 LAVATANSSISEURA TANSSIKAS RY JÄSENTIEDOTE 3 / 2014 Hallituksen tervehdys Syksyn tapahtumat Tulevan talven ohjelmaa HALLITUKSEN TERVEHDYS Kymmenen ensimmäistä vuotta Tanssikkaan historiassa on tanssittu

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

3. Oppimiseni Vastaa asteikolla 1-3. Kolme on täysin samaa mieltä, yksi on täysin eri mieltä.

3. Oppimiseni Vastaa asteikolla 1-3. Kolme on täysin samaa mieltä, yksi on täysin eri mieltä. VIRVATULIKYSELY 7-8-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Monettako vuotta olet kuvataidekoulussa? 1. vuotta 32 % 9 2. vuotta 25 % 7 3. vuotta 11 % 3 4. vuotta 21 % 6 5. vuotta 11 % 3 2. Ilomittarit eli hymynaamat

Lisätiedot

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Matka Kronstadtiin keväällä 2007 Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Su-Ma, 13-14.5. Tulimme kaikki matkalle lähtijät koulun pihalle sunnuntai-iltana kello kymmenen maissa. Yksi matkalaisista kuitenkin

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 Lauantai 1.12. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.12. 16.00-19.00 Aava Iranilaisten naisten liikunta- ja vertaistukiryhmä

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015

Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Yrittäjyysluokan kuulumisia 9 luokalta, 2014 2015 Syksy aloitettiin mukavasti yöleirikoululla Ruunassa Raunin majalla. Yön vietto oli palkka yrittäjä Rauni Hietaselle keväällä tehdystä ikkunanpesusta Raunilla

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot