Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojatoiminnan laajentamista koskevan ympäristölupahakemuksen johdosta (Sirkjärven kylä, Ylämaa)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojatoiminnan laajentamista koskevan ympäristölupahakemuksen johdosta (Sirkjärven kylä, Ylämaa)"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojatoiminnan laajentamista koskevan ympäristölupahakemuksen johdosta (Sirkjärven kylä, Ylämaa) 1109/ /2016 KH 568 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Teknisen toimen lausunto : Aki Autio hakee Etelä-Suomen Aluehallintovirastolta lupaa laajentaa pihattonavettaa kahdessa vaiheessa tilalla Takala I ( ). Tilalla Autio ( ) on lietelantasäiliö ja nuorkarjapihatto, jotka jäävät varalle 1. laajennusvaiheen toteuduttua. Tilalla varastoidaan 5,3 m3 polttoainetta. Nykyinen 70 lypsylehmän pihattoa laajennetaan ensin 217 lehmän pihatoksi, toisessa vaiheessa 295 lypsylehmälle. Lypsylehmien lisäksi on nuorkarjaa. Myös rehusiiloa laajennetaan. Toiminnasta syntyy liete- ja kuivalantaa, joille rakennetaan uusi säiliö ja lantala. Lannan levitykseen on käytössä 245 ha peltoa. Kaavallinen tilanne Etelä-Karjalan maakuntakaavassa, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä , rakennettava pihatto sijaitsee maa- ja metsätalousvaltaisella alueella, joka on rakennuskivituotannon ja -palveluiden kehittämisen kohdealuetta (merkintä punainen vinoviivoitus tpk-1). Merkinnällä osoitetaan maakunnan merkittävät Ylämaan rakennuskiviteollisuuden kehitettävät aluekokonaisuudet. Suunnittelumääräys: Yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa tulee ottaa erityisesti huomioon vaikutukset luonto- ja maisema-arvoihin sekä ympäristöön kohdistuviin häiriöihin. Suunnitellulla rakennuspaikalle tilalla Takala I ei ole voimassa yleiseikä asemakaavaa eikä alueella ole vireillä uutta kaavoitusta. Lausunto Suunniteltu pihaton laajennushanke sijoittuu alueelle, jolle on maakuntakaavassa osoitettu rakennuskivituotantoa ja -palveluita. Rakennuspaikalta on lähimpään asutukseen (vapaa-ajanasunto) yli 500 metriä.

2 Aki Autiolle on 2013 myönnetty suunnittelutarveratkaisu konehallille ja parsipihatolle, jolloin on jo todettu paikan soveltuvan sijainniltaan hyvin haettuun tarkoitukseen etäisyyksien ja maakuntakaavan aluemerkinnän suhteen. Teknisen toimen kaavoituksella ei ole huomautettavaa hakemukseen. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan lausunto : SEUYMPLA 156 Valmistelija/lisätiedot: Terveystarkastaja Hanna Lohko, p Terveystarkastaja Taina Rajala, p Viite: ESAVI/5389/2016 Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Lappeenrannan kaupunginhallitus pyytää Lappeenrannan kaupungin ympäristön- ja terveydensuojeluviranomaisen/ Lappeenrannan seudun ympäristötoimen lausuntoa Aki Aution ympäristölupahakemuksesta. Hakemus koskee eläinsuojatoiminnan laajentumista tilalla Takala RN:o 11:106 ( ), os. Kierontie, Ylämaa. Lausunto pyydetään toimittamaan aluehallintovirastoon mennessä sähköistä muistutuslomaketta käyttäen Takalan tila sijaitsee Lappeenrannan Ylämaalla Sirkjärven kylässä haja-asutusalueella. Eläinsuojatoiminnalla on Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan myöntämä ympäristölupa / / Eläinsuojassa on hakemushetkellä paikat 70 lypsylehmälle, 30 hieholle, nuorkarjalle/vasikalle. Tilalla harjoitetaan maidontuotantoa vuonna 2014 käyttöönotetussa makuuparsipihatto navetassa. Navetassa on automaattilypsy (robotti) ja seosrehuruokinta joka toteutetaan apevaunulla. Vaiheessa 1 laajennetaan lypsykarjapihatto 217 lypsylehmälle ja 156 nuorkarjalle (156 kpl) rakennetaan erillinen pihatto. Lypsylehmäpihatossa on lietelantaratkaisu ja hiehonavetassa kuivikelantaratkaisu. Vaiheessa 2 lypsykarjapihatto laajennetaan 295 lypsylehmälle ja nuorkarjan tilat noin 300 hieholle/vasikalle. Karjan tuotos on noin kg/lehmä/vuosi. Maitoa tuotetaan vaiheessa 1. noin litraa vuodessa ja vaiheessa 2 noin litraa vuodessa.

3 Tilalla on viljelyssä noin 145 ha peltoa, josta omaa peltoa on noin 58 ha. Lisäksi lannanlevitykseen on sopimuspeltoa noin 200 ha. Lehmät ovat lietelannalla ja nuorkarja kuivalannalla. Lisäksi rakennetaan kaksi m 3 lietelantasäiliötä olemassa olevan m 3 säiliön lisäksi ja katettu kuivalantala m 3 hiehopihaton pohjoispäätyyn. Lietelannan separointiin varaudutaan. Rehusiiloja laajennetaan m 3 :llä. Nuorkarjaa laidunnetaan 5 kk vuodessa. Lannan levitykseen on I vaiheessa käytettävissä 245 ha peltoa. Eläinsuojassa on wc, jossa on oma noin 5 kuution umpisäiliö. Wc:n jätevedet käsitellään kalkkistabiloinnilla määräysten mukaisesti. Eläinsuojan muut pesuvedet johdetaan lietesäiliöön. Maitohuoneen pesuvedet johdetaan myös lietesäiliöön. Rehusiilojen yhteydessä on 10 kuution puristenestesäiliö, joihin rehun puristenesteet kerätään. Puristeneste käytetään lannoitteena pellolla. Puristenesteen määrä on vähäinen, koska säilörehu tehdään esikuivattuna. Puristeneste varastoidaan tarvittaessa lietesäiliössä. Tilalla Autio (Ylämaantie 2615) sijaitseva 800 m 3 lietelantasäiliö ja nuorkarjapihatto 50 hieholle/vasikalle jäävät varalle I laajennusvaiheen toteuduttua. Tilalla Autio varastoidaan 5,3 m 3 polttoainetta. Polttoainesäiliö on varustettu suoja-altaalla ja se on lukittava. Polttoainesäiliö on katettu. Muita öljytuotteita varastoidaan enintään 2000 litraa ja ne säilytetään kontissa. Kuolleet eläimet toimitetaan Honkajoelle, pilaantuneet rehut levitetään pellolle lannoitteena ja muovijäte toimitetaan keräyspisteeseen. Vaaralliset jätteet kuten akut ja öljyt toimitetaan vaarallisen jätteen keräyspisteeseen. Lausunto: Lannan varastointitilavuudet ja lannan levityspinta-ala ovat riittävät. Lietesäiliöiden tilavuudessa on huomioitu sadevedet, puristenesteet ja pesuvedet. Alue ei ole luokiteltua pohjavesialuetta. Hakemuksen mukaan tilalla on varauduttu poikkeustilanteisiin seuraavasti: Tilalla on traktorikäyttöinen aggrekaatti mahdollisien sähkökatkoksen varalta. Laajennuksen yhteydessä hankitaan automaattigeneraattori. Navettaan on laadittu eläinlääkärin toimesta eläinten terveydenhuolto-ohjelma, jolla on tarkoitus ylläpitää eläinten hyvinvointia yksikössä. Lietesäiliöiden tiiviyttä tarkastellaan aina tyhjennyksen yhteydessä. Lietealtaiden alle sijoitetaan salaojat. Salaojat johdetaan tarkkailukaivoon, josta voidaan tarkistaa lietealtaiden tiiviys ja pohjaveden laatu.

4 Hakemusta käsitellessä tulee ottaa huomioon seuraavaa: Kaikki eläinsuoja-, lantala- ja laakasiilorakenteet tulee rakentaa vesitiiviiksi ja polttonesteiden varastoinnissa tulee noudattaa Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Tampereen aluepelastuslaitoksen julkaisua Polttonesteiden varastointi maatiloilla farmisäiliöissä. Uusien lietesäiliöiden mahdollisia vuotoja tulee tarkkailla salaojituksen tarkastuskaivosta vuosittain vähintään keväällä ja syksyllä. Tarkkailusta tulee pitää kirjaa. Myös lastausalueen sijoittamisessa, rakentamisessa ja puhtaanapidossa tulee huomioida, ettei valumia ympäristöön pääse syntymään. Toiminnanharjoittajan mukaan hajuhaittojen syntyminen on epätodennäköistä, koska laajennus toteutetaan olemassa olevan navetan yhteyteen. Etäisyys navetasta lähimpään asuntoon on noin 1100 metriä ja lähimpään vapaa-ajan asuntoon 560 metriä. Lietesäiliöt ja rehusiilot on sijoitettu navetan yhteyteen, joten niistä ei aiheudu erillistä haittaa. Naudan lietelanta muodostaa kannen lietteen pinnalle, mikä estää haihduntaa ja siten syntyvää hajuhaittaa. Lietteen sekoituksen ja peltolevityksen aikana hajuhaittaa ilmenee eniten, mutta se on lyhytkestoista. Levityskalustona käytetään multauslaitetta ja letkulevitintä, mikä vähentää haihduntaa kasvustoon levitettäessä ja siten pienentää hajuhaittaa. Mullokselle levitettäessä liete ja kuivalanta mullataan mahdollisimman nopeasti hajuhaitan pienentämiseksi ja typen haihtumisen ehkäisemiseksi. Laajennuksen valmistuttua asuinrakennuksen luona oleva navetta jää tyhjilleen, mikä vähentää hajuhaittaa ja liikennettä Pentinkylässä. Toiminnan laajeneminen lisää liikennettä, mikä voi lisätä myös hajuhaittoja ja muita lietelannan, rehun ym. kuljetuksista aiheutuvia haittoja lähialueella. Hajuhaittojen ehkäisemiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota lietteen- ja rehunkäsittelyn ratkaisuissa. Toiminnasta ja liikenteestä ei saa aiheutua haju- ja muita terveyshaittoja lähialueen muulle toiminnalle, asukkaille eikä talousvesikaivoille. Lannanvarastoinnista aiheutuvien hajuhaittojen sekä ammoniakkipäästöjen vähentämiseksi tulee uudet lietesäiliöt kattaa vähintään kelluvalla katteella. Mikäli edellä mainituista toiminnoista aiheutuu hajuhaittaa, on toiminnassa varauduttava lisätoimenpiteisiin hajuhaitan ehkäisemiseksi. Eläinsuojat, lantavarastot, jätevesienkäsittelyjärjestelmät sekä lannan käsittely- ja levityslaitteet on pidettävä sellaisessa kunnossa, etteivät ne aiheuta haittaa ympäristölle, terveydelle tai turvallisuudelle. Rakenteiden kuntoa on tarkkailtava säännöllisesti. Mikäli vuotoja havaitaan, korjaukset on tehtävä välittömästi.

5 Lupamääräyksissä tulee mahdollisuuksien mukaan edellyttää riittävät suojavyöhykkeet suoraan vesistöihin kuten Vilajokeen rajautuvien levityspeltojen osalta. Vilajoen ekologinen luokka on luokiteltu tyydyttävään tilaan. Yj Ympla Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta kunnan ympäristön- ja terveydensuojeluviranomaisena päättää antaa ylläesitetyn mukaisen lausunnon Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ja kaupunginhallitukselle Aki Aution ympäristölupahakemuksesta. Hyväksyttiin. Esteellisyys: Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan jäsen Marja Laari ei esteellisenä osallistunut asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi, Hallintolaki kohta (palvelussuhde- tai toimeksiantosuhdejäävi). Hakemusasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa. (JW) Kj Kh Kaupunginhallitus saattaa edellä olevat lausunnot Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tiedoksi ja huomioon otettavaksi ympäristölupahakemusta käsiteltäessä. Hyväksyttiin.

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 319 17.10.2012 Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 575/11/01/00/2010 RYL 319 Asiakirjat Asiakirjat ovat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Lausunto aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Lohilahti 7:99, Riistavesi Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueellinen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, Ilmajoki. Hakija Antti ja Niina Yli-Ojanperä, Homesojankuja 21, ILMAJOKI

Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, Ilmajoki. Hakija Antti ja Niina Yli-Ojanperä, Homesojankuja 21, ILMAJOKI Dnro LSSAVI/988/2018 Länsi- ja Sisä-Suomi Ympäristölupavastuualue 21.11.2018 Kuulutus Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, Ilmajoki Hakija Antti ja Niina Yli-Ojanperä, Homesojankuja 21,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6843/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6843/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 106 Asianro 6843/11.01.00/2013 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle / eläinsuojan ympäristölupahakemus, Suonenjoki / Markkanen Anni, Markkanen Mika, Vainikainen

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginhallitus 237 19.05.2014 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle UPM Kymmene Oyj:n hakemukseen Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksessä nro 66/10/2 asetetun määräajan pidentämiseksi 507/11.01.01.01/2014

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30.

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 5 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 20.10.2014 ASIA HAKIJA Lypsykarjanavetan laajentaminen Ari Hyttinen Kaarnalammentie 10 a 83400 VIINIJÄRVI

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 16.10.2012, kello 17.30 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 87 03.09.2015. 87 Asianro 5672/11.01.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 87 03.09.2015. 87 Asianro 5672/11.01.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) 87 Asianro 5672/11.01.00/2015 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Savon Vasikka Oy, Puutosmäki 7:68, Tammijoentie

Lisätiedot

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto Lannan käsittely ja varastointi Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto 19.4.2017 Säädökset Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen

Lisätiedot

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1/2018 Lupajaosto 27.02.2018 Loimijoentie 74 Lupajaosto Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 23.2.2018 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus nautakasvattamon

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla 29.04.2015 42 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 4.5.2015 ASIA HAKIJA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Vaikutusten arviointi

Vaikutusten arviointi Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 50 Asianro 2213/11.01.00/2017 Ympäristölupapäätös eläinsuojalle, tila Anttila, 297-440-0001-0036-F, Mäentie 40, Vartiala Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 20.02.2014. 26 Asianro 577/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 20.02.2014. 26 Asianro 577/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 26 Asianro 577/11.01.00/2014 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle / Ympäristöluvan tarkistaminen / Eläinsuoja, Mertanen Ismo ja Heljä, tila 297-482-21-63

Lisätiedot

Hevosenlannan säilytys, luovutus ja vastaanotto sekä talleja koskeva luvitus

Hevosenlannan säilytys, luovutus ja vastaanotto sekä talleja koskeva luvitus Hevosenlannan säilytys, luovutus ja vastaanotto sekä talleja koskeva luvitus HELMET Pirtti Biobisnestä Pirkanmaalle hevosenlannasta 3.10.2017 Sari Sassi, ympäristötarkastaja, Lempäälän kunta Hevostalleja

Lisätiedot

Karjasuoja sijaitsee Liperin kunnan Ristin kylän tilalla Alanko RN:o 36:0.

Karjasuoja sijaitsee Liperin kunnan Ristin kylän tilalla Alanko RN:o 36:0. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 2 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2014 ASIA ASIANOSAISET Uuden lypsykarjapihaton rakentaminen Jari ja Tiina Nupponen Neitsytniementie

Lisätiedot

Miten aumaan hevosenlannan oikeaoppisesti? Uudenmaan ELY-keskus / Y-vastuualue / ylitarkastaja Johan Sundberg

Miten aumaan hevosenlannan oikeaoppisesti? Uudenmaan ELY-keskus / Y-vastuualue / ylitarkastaja Johan Sundberg Miten aumaan hevosenlannan oikeaoppisesti? Uudenmaan ELY-keskus / Y-vastuualue / ylitarkastaja Johan Sundberg 13.12.2018 Valtioneuvoston asetus 1250/14 eräiden maaja puutarhataloudesta peräisin olevien

Lisätiedot

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 HAKIJA Haaja-Maito Oy Niemeläntie 338 69100 Kannus KIINTEISTÖ Alavainio 217-403-3-25

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi.

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi. 26.07.2018 26.07.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotantotoiminta, Kaustinen.

Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotantotoiminta, Kaustinen. Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 90/2014/1 Dnro LSSAVI/52/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 13.5.2014 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotantotoiminta, Kaustinen. Kuorikoski Kai, Kimmo

Lisätiedot

Päätös / Ympäristölupa / Maatilayhtymä Isoaho - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / Maatilayhtymä Isoaho - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 132 06.07.2016 Päätös / Ympäristölupa / Maatilayhtymä Isoaho - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 06.07.2016 132 Asiakirjat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4649/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4649/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 85 Asianro 4649/11.01.00/2016 Päätös ympäristölupahakemuksesta / Rouhiala, 297-511-4-61, Nilsiä Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen

Lisätiedot

RavinneRenki Kaltevat pellot viljelyssä Nitraattiasetus uudistui. Vuokko Mähönen POSELY

RavinneRenki Kaltevat pellot viljelyssä Nitraattiasetus uudistui. Vuokko Mähönen POSELY RavinneRenki Kaltevat pellot viljelyssä Nitraattiasetus uudistui 5.10.2016 Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Asetus astui voimaan voimaan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU-2009-Y Telefaksi (014) Liike- ja yhteisötunnus: LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

PÄÄTÖS. KSU-2009-Y Telefaksi (014) Liike- ja yhteisötunnus: LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 12.8.2009 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 610 110 Dnro KSU-2009-Y-106-113 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen päätös.

Lisätiedot

Tilakeskus ja eläinsuoja sijaitsevat kiinteistöllä Kartano , etälantala on rakennettu kiinteistölle Piimäniemi

Tilakeskus ja eläinsuoja sijaitsevat kiinteistöllä Kartano , etälantala on rakennettu kiinteistölle Piimäniemi JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 3.11.2015 Lupanro: 2015-9 Dnro: 1127/12 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 39 :n mukaisesta

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus on tullut vireille 25.6.2012 Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Ympäristölupahakemus on tullut vireille 25.6.2012 Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2013/1 Dnro ISAVI/59/04.08/2012 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos, Suonenjoki. Jäntti Kari ja Jäntti Timo Tapiolantie 53 77800 SUONENJOKI

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 69 12.06.2014. 69 Asianro 2333/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 69 12.06.2014. 69 Asianro 2333/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 69 Asianro 2333/11.01.00/2014 Päätös ympäristölupahakemuksesta / Maatila Suihkonen Oy / eläinsuoja, Paasvedentie 83, 77600 Suonenjoki, Hulkkolan kylä, Toivala 19:1

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 70/2012/1 Dnro ISAVI/40/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2012. Eläinsuojan ympäristöluvan muutos, Kuopio

PÄÄTÖS Nro 70/2012/1 Dnro ISAVI/40/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2012. Eläinsuojan ympäristöluvan muutos, Kuopio Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 70/2012/1 Dnro ISAVI/40/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2012 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos, Kuopio HAKIJA Suvi Vainikainen ja Jarmo Vainikainen Jouhtenisentie 206

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5929/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5929/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 98 Asianro 5929/11.01.00/2016 Päätös ympäristölupahakemuksesta / Maitomutka Oy, eläinsuoja / 297-505-8-250 / Litjutie, 73830 Siikajärvi Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS ASIA. Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto ja sen laajentaminen, Jalasjärvi HAKIJA

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS ASIA. Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto ja sen laajentaminen, Jalasjärvi HAKIJA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/59/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 19.6.2013 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto ja sen laajentaminen, Jalasjärvi

Lisätiedot

ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus.

ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus. L Ä N S I - S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... V Ä S T R A F I N L A N D S M I L J Ö C E N T R A L 1 1 Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten PL 77, Torikatu 40, 67101 KOKKOLA PB 77, Torggatan

Lisätiedot

Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki

Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki Nitraattiasetuksen ja ympäristöluvituksen muutokset Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Elina Venetjoki Valtioneuvoston asetus eräiden maaja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta (1250/2014)

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu 545 Joutsenon Kähärilän kylän tilasta Mäkiniemi RN:o 3:28 erotettavalle määräalalle, Antti Maijala ja Kati Lamberg-Maijala

Suunnittelutarveratkaisu 545 Joutsenon Kähärilän kylän tilasta Mäkiniemi RN:o 3:28 erotettavalle määräalalle, Antti Maijala ja Kati Lamberg-Maijala Tekninen lautakunta 9 11.01.2017 Suunnittelutarveratkaisu 545 Joutsenon Kähärilän kylän tilasta Mäkiniemi RN:o 3:28 erotettavalle määräalalle, Antti Maijala ja Kati Lamberg-Maijala 1189/10.03.00.03/2016

Lisätiedot

Päätös Nro 81/2010/1 Dnro LSSAVI/277/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

Päätös Nro 81/2010/1 Dnro LSSAVI/277/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 81/2010/1 Dnro LSSAVI/277/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.7.2010 ASIA Eläinsuojan laajentamista koskeva ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus.

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta 1250/2014

Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta 1250/2014 Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta 1250/2014 Kotieläintukikoulutukset 29.1.2015, 6.2.2015 ja 10.2.2015 Mikko Jaakkola Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä. Laitos Eläinsuoja Nykyisen toiminnan laajentaminen

Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä. Laitos Eläinsuoja Nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 09.10.2014 Timo Mäkelän eläinsuojan ympäristölupa Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä Hakija Timo Mäkelä Löytöperäntie 121

Lisätiedot

Päätös Nro 4/2010/1 Dnro LSSAVI/34/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

Päätös Nro 4/2010/1 Dnro LSSAVI/34/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 4/2010/1 Dnro LSSAVI/34/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2010 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupapäätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Seinäjoki Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 21.10.2008 LSU 2008 Y 275 (113) ASIA HAKIJA Eläinsuojien toimintaa koskeva ympäristölupapäätös

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. Antopäivä 20.6.2016 Päätöksessä on liitteineen 10 sivua. YMPÄRISTÖLUPA

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee eläinsuojan laajentamista.

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee eläinsuojan laajentamista. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 3.12.2013 Lupanro: 2013-4 Dnro: 1185/13 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 21.05.2014. Ympäristölupa eläinsuojan toiminnalle, Heikki Turtiainen 235/58/585/2014 RAKYL 83

Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 21.05.2014. Ympäristölupa eläinsuojan toiminnalle, Heikki Turtiainen 235/58/585/2014 RAKYL 83 Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 21.05.2014 Ympäristölupa eläinsuojan toiminnalle, Heikki Turtiainen 235/58/585/2014 RAKYL 83 Selostus: Heikki Turtiainen on hakenut ympäristölupaa toiminnassa ole val

Lisätiedot

Uusi nitraattiasetus -luonnos Valtioneuvoston asetus eräiden maa-ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta

Uusi nitraattiasetus -luonnos Valtioneuvoston asetus eräiden maa-ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Uusi nitraattiasetus -luonnos Valtioneuvoston asetus eräiden maa-ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Anne Polso / Elina Venetjoki Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus 7.5.2014 Kokkola

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / NIKULAINEN TERO JA JAANA Antopäivä 07.09.2015 Päätöksessä

Lisätiedot

PÄÄTÖS ASIA LUVAN HAKIJA. Vesa ja Saija Särkiniemi Peningintie Peninki. Liike ja yhteisötunnus: MUUTOKSEN HAKEMISEN PERUSTE

PÄÄTÖS ASIA LUVAN HAKIJA. Vesa ja Saija Särkiniemi Peningintie Peninki. Liike ja yhteisötunnus: MUUTOKSEN HAKEMISEN PERUSTE PÄÄTÖS Nro 131/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/294/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2010 Kokousaika 15.4.2010 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU

ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU LUPAMÄÄRÄYKSET Aluehallintovirasto myöntää Kalle Makkoselle ympäristöluvan Savonlinnan kaupungin Vihtarin kylässä Lapinaho-tilalla (740 578-8-103) sijaitsevan eläinsuojan

Lisätiedot

Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa. Airi Kulmala/MTK Stop turhalle byrokratialle 4.9.2014 Seinäjoki

Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa. Airi Kulmala/MTK Stop turhalle byrokratialle 4.9.2014 Seinäjoki Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa Airi Kulmala/MTK Stop turhalle byrokratialle 4.9.2014 Seinäjoki Eläinsuojien ympäristöluvat - taustaa Vuonna 2013 noin 20 000 tilalla kotieläimiä, eläinsuojan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ympäristölautakunta 3 27.01.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ymp 3 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh 040 848 8243 Markus Kivelä Oy hakee ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta PÄÄTÖS 1/2015 Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisessa asiassa.

KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta PÄÄTÖS 1/2015 Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisessa asiassa. 1 KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta PÄÄTÖS 1/2015 Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisessa asiassa. LIITE 2 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2015. Dnro 56/5.57.576/2014 ASIA HAKIJA Eläinsuojan toimintaa

Lisätiedot

Merijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. lannan varastoinnista lantapatterissa. lannan luovuttamisesta toiselle viljelijälle

Merijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. lannan varastoinnista lantapatterissa. lannan luovuttamisesta toiselle viljelijälle ILMOITUS Merijärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle lannan varastoinnista lantapatterissa lannan luovuttamisesta toiselle viljelijälle lannan luovuttamisesta ympäristöluvan saaneelle hyödyntäjälle

Lisätiedot

Luomutuotannossa olevan lypsykarjatilan toiminnan laajentaminen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA

Luomutuotannossa olevan lypsykarjatilan toiminnan laajentaminen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y1/2016/Juva Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- Poikkitie 2 sessa lupa-asiassa. 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2016 ASIA Luomutuotannossa olevan

Lisätiedot

Määräaikaistarkastus, laaja

Määräaikaistarkastus, laaja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 13.09.2018 Aholan Maito Oy Eläinsuoja Määräaikaistarkastus, laaja Aika: 18.07.2018 kello 09:15 Paikka: Otermantie 7, Utajärvi Läsnäolijat Käsitellyt asiat Tarmo Väisänen,

Lisätiedot

Päätös / Ympäristölupa / MTY Timo ja Veijo Krekilä - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / MTY Timo ja Veijo Krekilä - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 190 14.10.2015 Päätös / Ympäristölupa / MTY Timo ja Veijo Krekilä - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 539/11.01.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE K A A K K O I S S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 45100 KOUVOLA Puhelin 020 490105 Telefax 020 4904300 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(10) Nro A1027 Dnro KAS 2007 Y 244 113 Annettu

Lisätiedot

ASIAN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on tullut vireille Länsi Suomen ympäristökeskukseen

ASIAN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on tullut vireille Länsi Suomen ympäristökeskukseen Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten PL 262, Koulukatu 19, 65101 VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, 65101 VASA Puh/Tfn: 020 490 109, faksi/fax 020 490 5251 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

1 Hakija 1.1 Luvan hakija Saku ja Nelli Oravainen Y-tunnus 2034682-6 Väliharjuntie 210 71820 Pöljä. Yhteyshenkilö Saku Oravainen, puh.

1 Hakija 1.1 Luvan hakija Saku ja Nelli Oravainen Y-tunnus 2034682-6 Väliharjuntie 210 71820 Pöljä. Yhteyshenkilö Saku Oravainen, puh. 1 Ymp.ltk 24.3.2010 10 liite 2 1 Hakija 1.1 Luvan hakija Saku ja Nelli Oravainen Y-tunnus 2034682-6 Väliharjuntie 210 71820 Pöljä Yhteyshenkilö Saku Oravainen, puh. 044 362 3067 1.2 Eläinsuojan sijaintipaikka

Lisätiedot

Petri ja Tanja Hovi. Hovintie 19, LAPPEENRANTA.

Petri ja Tanja Hovi. Hovintie 19, LAPPEENRANTA. 1 K A A K K O I S - S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 45100 KOUVOLA Puhelin (05) 75441 Telefax (05) 371 0893 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(11) Nro A1040 Dnro KAS-2004-Y-504-131

Lisätiedot

LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 1 / 2017 Elinympäristölautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen

LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 1 / 2017 Elinympäristölautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 1 / 2017 Elinympäristölautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 21.8.2017 ASIA HAKIJA Lypsykarjapihaton rakentaminen Maitotaipale Oy Leppilammentie 12 83480 AHONKYLÄ

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Seinäjoki Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 21.12.2009 LSU-2009-Y-359 (113) ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus 1250/14 eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta

Valtioneuvoston asetus 1250/14 eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Valtioneuvoston asetus 1250/14 eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Uudenmaan ELY-keskus / Y-vastuualue / Johan Sundberg 2.12.2016 Valtioneuvosto hyväksyi uuden

Lisätiedot

Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan ympäristönsuojelumääräykset Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/631/11.00.01/2018 Käsittelyhistoria Lupalautakunta 107 4.12.2018 Kaupunginhallitus 537 10.12.2018 Aiempi käsittely: Lupalautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Nro 1/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/59/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2012

Nro 1/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/59/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 1/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/59/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2012 ASIA Maidontuotantoa ja sen laajentamista koskeva ympäristölupa, Kyyjärvi HAKIJA Jukka

Lisätiedot

LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Tuomo Hautala, LAITOKSEN TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Tuomo Hautala, LAITOKSEN TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristölupahakemus / Tuomo Hautala Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: ASIA Tuomo Hautala hakee ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa. LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ Tuomo

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Seinäjoki Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 31.3.2009 LSU-2008-Y-450 (113) ASIA HAKIJA Eläinsuojien toimintaa koskeva ympäristölupapäätös

Lisätiedot

Säilörehu korjataan jatkossakin pyöröpaaleihin, vuodessa noin 1000 tonnia, esikuivatusta säilörehusta ei synny puristinnestettä.

Säilörehu korjataan jatkossakin pyöröpaaleihin, vuodessa noin 1000 tonnia, esikuivatusta säilörehusta ei synny puristinnestettä. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 88 26.06.2019 Ilmoituspäätös Tuula Pääkkösen eläinsuojan toiminnasta 221/11.03/2019 YMPTEKLT 88 Ympäristötarkastaja Ilmoittaja * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lisätiedot

... YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2005 Y 475 (131) ASIA

... YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2005 Y 475 (131) ASIA L Ä N S I S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... V Ä S T R A F I N L A N D S M I L J Ö C E N T R A L Ympäristölupayksikkö PL 262, Koulukatu 19, 65101 VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, 65101 VASA Puh.

Lisätiedot

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut 190/32.320/2015 Ympäristölautakunta 14.04.2015 46 Ympäristönsuojelumääräykset 19, ehdotus Kuopion hallinto-oikeus on päätöksellään

Lisätiedot

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti Ympäristölupahakemus / Pekka Puputti Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: ASIA Pekka Puputti hakee ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa. LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ Pekka

Lisätiedot

Tomi ja Päivi Saineen eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen

Tomi ja Päivi Saineen eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 36 24.09.2015 Tomi ja Päivi Saineen eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 36 Valmistelija:

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Seinäjoki Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 7.5.2009 LSU-2008-Y-722 (113) ASIA HAKIJA Eläinsuojien toimintaa koskeva ympäristölupapäätös

Lisätiedot

Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE 111 42 YMPÄRISTÖLUPA / KOHMO VILLE Valmistelija: vs. ympäristösihteeri Maria Kukonlehto ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee olemassa olevaa lihasikalaa.

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 77/2011/1 Dnro LSSAVI/436/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.6.2011 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Ilmajoki. Antti ja Niina Yli-Ojanperä

Lisätiedot

Nro 156/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/162/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2012

Nro 156/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/162/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 156/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/162/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2012 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto ja sen laajentaminen. Päätös sisältää

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 21 12.02.2015. 21 Asianro 7127/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 21 12.02.2015. 21 Asianro 7127/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 7127/11.01.00/2014 Päätös ympäristölupahakemuksesta eläinsuojalle, Simo Räty, Kiekkalantie 56, 70870 Hiltulanlahti, Kiekkalanniemi 9:22 Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Nitraattiasetus (1250/2014)

Nitraattiasetus (1250/2014) Lannan varastointi, uutta: Lantalan ohjetilavuudet ovat muuttuneet, prosessoiduille lannoille on omat ohjetilavuudet. Myös nautojen alkuperäisroduille on omat lantalatilavuudet. Lantalan vähimmäistilavuuden

Lisätiedot

Päätös Nro 57/2010/1 Dnro LSSAVI/225/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

Päätös Nro 57/2010/1 Dnro LSSAVI/225/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 57/2010/1 Dnro LSSAVI/225/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.6.2010 ASIA Eläinsuojan laajentamista koskeva ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus.

Lisätiedot

Viljelijä tulotukikoulutus Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta

Viljelijä tulotukikoulutus Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Viljelijä tulotukikoulutus 2015 Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta 9.4.2015 Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin

Lisätiedot

Nro 83/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/449/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Nro 83/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/449/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 83/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/449/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 11.7.2011 ASIA Muutoshakemus, joka koskee 935 m 3 :n betonisen lietesäiliön kattamista kiinteän

Lisätiedot

Hakemuksen tausta, käsittely sekä hakemuksesta annettujen huomautusten ja lausuntojen sisältö ilmenevät päätösluonnoksesta.

Hakemuksen tausta, käsittely sekä hakemuksesta annettujen huomautusten ja lausuntojen sisältö ilmenevät päätösluonnoksesta. Ympäristölautakunta 47 12.11.2013 Ympäristölautakunta 33 14.06.2017 YMPÄRISTÖLUPAEHTOJEN TARKISTAMINEN / VILLE JA ANETTE KANANEN, LYPSYKARJANAVETTA, SIIRTOLA 4:38 Ymp 47 Valmistelija Tapio Alanko puh.

Lisätiedot

Uuteen tilojen rajalle rakennettavaan eläinsuojaan tulee 259 lypsylehmää ja 41 alle 6 kk:n ikäistä vasikkaa, 1786 eläinyksikköä.

Uuteen tilojen rajalle rakennettavaan eläinsuojaan tulee 259 lypsylehmää ja 41 alle 6 kk:n ikäistä vasikkaa, 1786 eläinyksikköä. PÄÄTÖS Nro 81/2013/1 Dnro ISAVI/100/04.08/2012 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 30.8.2013 ASIA HAKIJAT Eläinsuojan ympäristölupa, Kuopio. Voutilainen Janne Lohilahdentie 49 71160 Riistavesi Voutilainen

Lisätiedot

Nro 178/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/63/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2011

Nro 178/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/63/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2011 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 178/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/63/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2011 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Kangasala HAKIJA Perttulan tila Ohtolantie

Lisätiedot

... YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2007 Y 64 (113) ASIA

... YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa asiassa. Annettu julkipanon jälkeen Diaarinumero LSU 2007 Y 64 (113) ASIA L Ä N S I S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... V Ä S T R A F I N L A N D S M I L J Ö C E N T R A L Ympäristölupayksikkö PL 262, Koulukatu 19, 65101 VAASA PB 262, Skolhusgatan 19, 65101 VASA Puh/Tfn:

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / KUUSENHAKO JARKKO JA KAISU Antopäivä 4.2.2016

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten PL 77, Torikatu 40 B, 67101 KOKKOLA PB 77, Torggatan 40 B, 67101 KARLEBY Puh/Tfn: 06 367 5211, faksi/fax 06 367 5610 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

NITRAATTIASETUS. Maatalouden ympäristönsuojelupäivä Jyväskylä Anne Polso EPOELY

NITRAATTIASETUS. Maatalouden ympäristönsuojelupäivä Jyväskylä Anne Polso EPOELY NITRAATTIASETUS Maatalouden ympäristönsuojelupäivä Jyväskylä 3.5.2017 Anne Polso EPOELY Nitraattiasetuksen soveltaminen Kaikkeen maa- ja puutarhatalouden harjoittamiseen. Lannan sekä lannoitevalmistelain

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) /11.01.

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) /11.01. JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 19.04.2017 35 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.04.2017

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Vaasa/Vasa Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 5.11.2008 LSU 2008 Y 591(113) ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen muutoshakemus,

Lisätiedot

28 25.06.2015. Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa elinsuojalle Iin kunnassa

28 25.06.2015. Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa elinsuojalle Iin kunnassa Oulunkaaren ympäristölautakunta 28 25.06.2015 Ilkka Pakosen ympäristölupa eläinsuojalle, Iin kunnassa OULYMP 28 ASIA LUVAN HAKIJA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa elinsuojalle Iin kunnassa

Lisätiedot

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto 27.03.2018 27 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 3.4.2018 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan myöntäminen. HAKIJA

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Seinäjoki Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 7.9.2009 LSU-2009-Y-469 (113) ASIA HAKIJA Eläinsuojien toimintaa koskeva ympäristölupapäätös

Lisätiedot

Päätös Nro 10/2011/1 Dnro LSSAVI/341/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

Päätös Nro 10/2011/1 Dnro LSSAVI/341/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 10/2011/1 Dnro LSSAVI/341/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2011 ASIA HAKIJA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupahakemus.

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus on tullut vireille 14.12.2011 Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Ympäristölupahakemus on tullut vireille 14.12.2011 Itä-Suomen aluehallintovirastossa. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 26/2012/1 Dnro ISAVI/108/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.3.2012 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos, Vieremä. HAKIJA Tiina ja Mika Mehtonen Riuttamäentie 292 74200 VIEREMÄ

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 25.01.2017 Ympäristölupahakemus, Kaarlo Peltomaa Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee kiinteistölle 608-406-11-5,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ympäristölautakunta 33 14.07.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ymp 33 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten PL 77, Torikatu 40 B, 67101 KOKKOLA PB 77, Torggatan 40 B, 67101 KARLEBY Puh/Tfn: 06 367 5211, faksi/fax 06 367 5610 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Paikka/Plats Vaasa Ympäristölupayksikkö - Miljötillståndsenheten Päiväys/Datum Dnro/Dnr 18.6.2009 LSU-2009-Y-117 (113) ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot