Varsinais-Suomen yrittäjägaala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen yrittäjägaala"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen yrittäjägaala Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2

3 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät PUHE Petteri Orpo, kansanedustaja, maakuntahallituksen puheenjohtaja MUSIIKKIA * * * PUHE PALKITTAVILLE Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia PALKITSEMISET Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA MALJA YRITTÄJYYDELLE * * * ILLALLINEN * * * TANSSIA Tanssimusiikista vastaa Turku Jazz Orchestra Mukana myös: Stand up koomikko Mika Eirtovaara

4

5 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2013 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa Palkittava Yritys Teijo-Talot Oy Pääomistajat/yrittäjät Lasse Ojanen, Mari Ojanen, Tommi Raitisto Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Taloteollisuus 16 henkeä Teijo-Talot Oy, Perniö Teijo-Talot Oy on vuonna 2000 perustettu uuden vuosituhannen talotehdas. Se on perheyritys, jonka omistavat Lasse Ojanen, Mari Ojanen ja Tommi Raitisto. Toimintansa yritys aloitti Perniön Teijolla, josta tuotanto siirtyi Perniön Kankkonummen teollisuusalueelle vuonna Teijo-Talot taipuu moneksi. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat niin autotalli-varastot, asuinrakennukset ja vapaa-ajan kohteet kuin erilaiset toimisto- ja toimitilat, rivitalot, koulut ja päiväkodit sekä palvelu- ja tukiasunnot. Yritys työllistää Perniössä 16 henkilöä suoraan ja välillisesti noin 40 henkilöä. Teijo-Talot Oy Perniön liikevaihto on tänä vuonna noin 6,5 milj. euroa. Vuonna 2013 Perniön tehtaan tuotantotilat ovat uudistuneet voimakkaasti. Syksyllä otettiin käyttöön uusi innovaatio, liikkuva tuotantohalli, joka nostaa Perniön tehtaan kapasiteetin tarvittaessa jopa 200 rakennusyksikköön vuodessa. Liiketoiminta-alueena on koko Suomi. Teijo-Taloja valmistetaankin nyt jo viiden eri Teijo-Talo tehtaan voimin, Perniössä, Tuuloksessa, Halsualla, Varkaudessa ja Sodankylässä. Teijo-Talot Oy:n menestyksen salaisuus piilee yrittäjä Lasse Ojasen kehittämässä innovatiivisessa tuotantokonseptissa, osaavissa työntekijöissä ja yhteistyökumppaneissa sekä yrityksen joustavuudessa ja jatkuvassa kehitystyössä. Tuotantotapa eroaa kaikista muista talovalmistajista siinä, että rakennukset rakennetaan betoniperustuksineen täysin valmiiksi tehtaalla sisätiloissa ja kuljetetaan kokonaisena tilaajan tontille, jossa ne liittymien kytkentöjen jälkeen ovat käyttökunnossa. Teijo-Talot konsepti tuo myös täysin uuden ulottuvuuden rakentamiseen, sillä kaikki Teijo-Talo menetelmällä rakennetut rakennukset ovat myöhemmin kokonaisuudessaan siirrettävissä uuteen paikkaan. Yritys on viime vuosina kehittänyt uusia tuote- ja palvelukonsepteja. Kunta voi nyt esimerkiksi vuokrata koulun tai päiväkodin rahoitusleasingillä ja hyödyntää tiloja useammassakin paikassa sen mukaan missä tarvetta on. Yrityksen toimitilat voidaan siirtää tarvittaessa uuteen paikkaan, lomamökkikylä siirtyy sinne missä mökkejä kaivataan tai taloasiakas voi myöhemmin vaikka vaihtaa talonsa toisenlaiseen muuttamatta tutusta asuinpaikasta minnekään. Teijo-Talot tarjoaa myös talojen huoltosopimuksia rakennusten ylläpitoon. Teijo-Talot haluaa pysyä jatkossakin edelläkävijänä ja kehittää toimintaansa edelleen. Asiakkaat ovat tärkeimpiä tuotekehittelijöitä ja kannustajia. Heiltä yritys saa parhaat ideat uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

6 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2013 Vuoden yritys Aurassa Aurantori Pääomistajat/yrittäjät Pertti Leppäkoski Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa 9 henkeä Loimaan seutu Yritys on perustettu vuonna Sen omistaa Pertti Leppäkoski, puoliso Minna Leppäkoski on toiminnassa mukana. K-Marketilla on oma 1100 neliön toimipaikka Auran keskustassa. Yrityksen liikevaihto on kaksinkertaistunut vuoden 2000 tasosta ja se työllistää kaikkiaan 9 henkilöä. Syksyllä 2013 valmistui 400 neliön laajennus, samassa rakennuksessa toimii joulukuun alusta Alkon toimipiste. Yrityksen menestys perustuu realistiseen tulevaisuuden uskoon ja sitkeään työhön. Vuoden yritykset Kaarinassa Kaarinan Yrittäjät M. Alander Oy Pääomistajat/yrittäjät Matti ja Hilkka Alander Perustettu 1992 Päätoimiala- ja tuotteet Maanrakennus, kiinteistöhoidon työt sekä rakennustarvikekauppa 6 henkeä, myös ulkomaat M. Alander Oy on edelläkävijä matalaenergiarakentamisessa ja rakenteiden kosteusteknisessä käyttäytymisessä, jotka ovat nyt päivän puheenaiheita. Menestyksen salaisuuksia ovat pitkät päivät ja ahkeruus, uudet innovaatiot ja pioneerityö niin laitehankinnoissa kuin tuotekehityksessäkin. Yrityksellä on osaamista poikkeavan erikoistietämyksen vaativalta alalta. Menestyksen takaavat verkostoituminen ja pitkäaikaiset työntekijät, joista ensimmäisellä jo 30 palvelusvuotta yrityksessä.

7 Piikkiön Yrittäjät Madastra Oy/Wanhustentalo Kotikumpu Pääomistajat/yrittäjät Heli ja Jarmo Mäntsälä Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Luvanvaraiset vanhusten sosiaalipalvelut 31 henkeä Perheyrityksen matalalla organisaatiolla on pystytty luomaan välitön ilmapiiri kaikkien yhteistyötahojen kanssa. Henkilökunnan tavoitteellisella kouluttamisella, asiakaspalautejärjestelmällä sekä sertifioidulla toiminnalla on luotu perusta laadukkaalle hoitotyölle. Innovatiivisellä ajattelutavalla pyritään jatkuvasti löytämään uusia toimintatapoja. Tästä esimerkkinä yrityksen teemana vuodelle 2014 on: Uutta teknologiaa ja Wanhaa tunnelmaa. Vuoden yritys Kemiönsaarella Kimito Bagare Ab - Kemiön Leipurit Oy Pääomistajat/yrittäjät Tony Holtegaard Andersen, Davina Ginström Perustettu 1984 Päätoimiala ja tuotteet Leipomo ja kahvila 4 henkeä Kemiönsaari Yritys sijaitsee Kemiön keskustassa. Se täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Yrityksen tuotteita ovat ruokaleivät, kahvileivät ja kakut tuotteita siis reikäleivästä hääkakkuihin. Yrityksessä työskentelee omistajien lisäksi kaksi työntekijää. Tuotteita myydään omassa kaupassa ja Kemiön keskustassa sijaitsevissa ruokakaupoissa, mutta myös Taalintehtaalla sijaitsevassa kahvilassa. Tekijöillä on rakkaus työhönsä, tuotteet ovat käsintehtyjä ja sen vuoksi todella suosittuja. Niitä tullaan hakemaan kauempaakin.

8 Vuoden yritys Kustavissa Taksi Sami Säynäslahti Pääomistajat/yrittäjät Sami Säynäslahti Perustettu 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Taksiliikenne Yrittäjä Kustavi Yrittäjä, jonka palvelut ovat perustuneet ystävällisyyteen, luotettavuuteen, täsmällisyyteen ja asiakaslähtöiseen palveluun kaikissa henkilökuljetustarpeissa. Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet neljännesvuosisadan. Saumaton yhteistyö Kustavin kunnan, yrittäjien ja lähialueiden taksiyritysten kanssa on toiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Yrityksen tarkoitus on tuottaa oman kunnan 850 vakituisen asukkaan ja toisaalta yli kymmenentuhannen kesäasukkaan tarvitsemia taksipalveluja eri elämänvaiheissa, vauvasta vaariin. Vuoden yritys Laitilassa Laitilan Kirjakauppa Ky Pääomistajat/yrittäjät Marketta Nurmi Perustettu 1992 Päätoimiala- ja tuotteet Kirjakauppa 2 henkeä Vakka-Suomi Vuosikymmenten tuoma kokemus kirja-alasta sekä hyvä asiakastuntemus ovat yrityksen palvelun vankka pohja. Vahvuuksia ovat myös valikoiman monipuolisuus, nopeat toimitusajat sekä hyvä tuotetuntemus. Yritys satsaa henkilökohtaiseen, hyvään palveluun, laadukkaisiin tuotteisiin, nopeaan varaston kiertoon ja pyrkii siihen, että perusvalikoiman lisänä olevat kausi- ja erikoistuotteet poikkeavat muiden liikkeiden valikoimasta. Tämän kaiken on mahdollistanut hyvät ja vakiintuneet asiakassuhteet.

9 Vuoden yritys Liedossa Lihatukku Jouni Partanen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jouni Partanen, Kimmo Partanen Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Lihanjalostus ja lihan tukkukauppa 72 henkeä Lihatukku Jouni Partanen Oy on täyden palvelun lihatalo. Perheyritys on perustettu vuonna Se on erikoistunut tuoreen lihan käsittelyyn: leikkaamiseen, jatkojalostamiseen, pakkaamiseen ja markkinointiin. Lihatukku on menestynyt ja saavuttanut vahvan asemansa kovassa kilpailutilanteessa hyvällä ja joustavalla yhteistyöllä asiakkaidensa ja muiden sidosryhmiensä kanssa. Yrityksessä uskotaan määrätietoisuuteen, ammattitaitoon ja omaan visioon sekä jatkuvaan toiminnan ja tuotteiden kehittämiseen. Nykyaikainen ja tehokas tuotantolaitos sijaitsee Liedon Avanti- teollisuusalueella ja on otettu käyttöön kesällä Yritys työllistää noin 70 alan ammattilaista. Sen liikevaihto on 22 milj. euroa. Vuoden yritys Loimaalla Sisustustalo Ribbon Pääomistajat/yrittäjät Auli Willman Perustettu 1985 Päätoimiala- ja tuotteet Sisustaminen 10 henkeä Yrittäjyyden malli on opittu jo lapsena yrittäjäperheessä. Sisustustalo on onnistunut erottumaan muista, tekemällä omia oivalluksia, jalostanut ja valmistanut asiakkaidensa tarpeisiin sopivia tuotteita. Suunnittelutyö tehdään veloituksetta. Yrityksen toimintaa kuuluu huonekalujen valmistus ja asennuspalvelu, oma ompelimo ja kaksi myymälää. Joustava, moniosaava henkilökunta ja perhe ovat kaikki mukana yrittämisessä. Yrityksellä on suunnittelijoita ja toimituksia ympäri Suomea. Yritys on toiminnassaan ottanut harkittuja riskejä.

10 Vuoden yritys Marttilassa Sähköurakointi Jari Sallasmaa Ky Pääomistajat/yrittäjät Jari Sallasmaa Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Sähköasennus 2 henkeä Loimaan seutu Yritys on koko 20 vuotisen toimintansa ajan toiminut samalla periaatteella ja samankokoisena. Työt on tehty 2-3 henkilön voimin Varsinais-Suomen alueella. Vahvuutena voidaan pitää vankkaa ja pitkäaikaista kokemusta. Yrityksen luotettavat työntekijät ovat mahdollistaneet yrityksen ammattimaisen ja joustavan toiminnan. Vuoden yritys Maskussa Rengasmäki Oy Pääomistajat/yrittäjät Jyrki ja Teija Mäki Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuotteet Rengasala 5 henkeä Turun seutu Täyden palvelun rengasliike. Menestyksen salaisuutena ovat pitkäaikainen alan kokemus sekä ammattitaitoisen henkilökunnan ja kokeneiden asentajien avulla hankittu asiakkaiden luottamus, jatkuva työntekijöiden koulutus ja alan ajan hermolla pysyminen. Maatalouden eritysosaaminen on noussut myös vahvaan osaan. Yritys on kuulunut maanlaajuiseen yksityisten kauppiaiden muodostamaan Rengasmarket-ketjuun jo usean vuoden ajan.

11 Vuoden yritys Mynämäessä Peiler Ky Pääomistajat/yrittäjät Maritta ja Seppo Tanhuanpää Perustettu 1983 Päätoimiala- ja tuotteet Lämpö-, vesijohto- ja ilmastointiasennus 7 henkeä Turun seutu Tunnettuus oman alan piirissä, ammatillinen osaaminen sekä hyvä laatu ja työn jälki. Vuoden yritykset Naantalissa Naantalin Yrittäjät Forsport, VG-Varaosa Oy Pääomistajat/yrittäjät Toni Forsblom, Mikko Larkamaa Perustettu 1984 Päätoimiala- ja tuotteet Urheiluvälineiden ja polkupyörien vähittäiskauppa 3 henkeä Turun seutu Yritys on toiminut Naantalissa lähes 30 vuotta. Toiminta on kehittynyt asiakkaiden ja ajan tarpeiden mukaan valttinaan henkilökohtainen ja ammattitaitoinen palvelu. Henkilökunnalla on pitkä ja vankka kokemus useista eri urheilulajeista. Tuotevalikoiman perustana ovat tunnetut ja laadukkaat tuotteet. Huolto ja korjauspalvelut ovat merkittävä osa palvelukonseptia. Yrityksen palvelulupaukseen sisältyy jatkossakin kehittää omaa toimintaansa tarpeiden mukaan ja olla mukana edistämässä ihmisten hyvinvointia sekä harrastusja vapaa-ajan toimintaa.

12 Rymättylän Yrittäjät Heikki Harismaa Oy/Rymättylä Farmersgolf SPA Pääomistajat/yrittäjät Heikki Harismaa Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Yritys- ja juhlatapahtumien järjestäminen yrittäjä ja lisäksi osa-aikaista työvoimaa, myös ulkomaat Raulahden tilalla Rymättylässä toimii Suomen ensimmäinen Farmersgolf-kenttä ja Farmersgolf SPA, jolla on savu-, laituri- ja infrasaunat, lämminvesialtaat sekä kokous- ja illanviettotilat. Yritys tarjoaa hauskan, kaikille sopivan ympärivuotisen ulkoaktiviteetin sekä aitoon maalaisympäristöön rakennetut laadukkaat kokous- ja illanviettotilat. Yritys on käyttää runsaasti ulkopuolisia palveluja. Tällä toimintamallilla pystytään tuottamaan korkealaatuiset palvelut kausiluontoisessa toiminnassa mahdollisimman järkevällä tavalla. Raulahden tilalla harjoitetaan edelleen myös maataloutta. Vuoden yritys Nousiaisissa Pöyhönen Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku ja Seija Pöyhönen Perustettu 1989 Päätoimiala- ja tuotteet Siivouspalvelut 5 henkeä + osa-aika työntekijöitä Turun seutu Hyvin tehty työ on luonut pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka antavat mahdollisuuden kehittää edelleen työmenetelmiä. Toiminnan yhtenä tärkeänä tekijänä ovat pysyvät, hyvät ja huolelliset työntekijät, joihin asiakas voi luottaa. Myös yrittäjien päivittäinen osallistuminen työhän ja siten näkyminen asiakkaiden tiloissa antaa mahdollisuuden kommunikoida päivittäin.

13 Vuoden yritys Paimiossa Paimion Palaliha Oy Pääomistajat/yrittäjät Mauri Isomäki, Mikko Isomäki, Toni Isomäki Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Liha- ja siipikarjatuotteiden valmistus 6 henkeä Vankka liha-alan tuntemus ja maltilla eteneminen tuotekehityksen ja laitesuunnittelun osalta nykyiseen erityisosaamiseen ovat pitäneet yrityksen mukana liha-alan muutoksissa. Yrityksen nykyinen päätuote on kebabvartaiden valmistus ja markkina-alueena koko Suomi. Luotettava henkilökunta, hyvät asiakassuhteet ja varmat yhteistyökumppanit ovat perusedellytys toimia jatkossakin. Vuoden yritys Paraisilla Palkittava yrity Oy Kiinteistöpalvelu T Wallin - Fastighetsservice Ab Pääomistajat/yrittäjät Ted Wallin Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuotteet Kiinteistönhoito 10 henkeä Turunmaa Yrityksellä on hyvä paikallistuntemus ja luotettava henkilökunta. Menestymisen salaisuuksia ovat myös peräänantamattomuus ja hyvä asiakaspalvelu. Asiakkailta saatu palaute kannustaa hakemaan uusia ratkaisuja.

14 Vuoden yritykset Pöytyällä Pöytyän Yrittäjät Palkittava yrity Autokorjaamo O. Vuori Ky Pääomistajat/yrittäjät Olavi Vuori Perustettu 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Autokorjaamotoiminta Yrittäjä Loimaan seutu Yritys on saavuttanut 25 toimintavuotensa aikana arvostetun aseman auranmaalaisena autokorjaamona. Yrityksen hyvä työllisyys vienyt menestykseen. Pitkä kokemus alalta, pitkät asiakassuhteet ja luottamus yrittäjien ja asiakkaiden välillä ovat olleet menestyksen kulmakiviä. Yläneen Yrittäjät Ohjelma- ja Audiopalvelu Tunnelmatuotanto Oy Pääomistajat/yrittäjät Juho Kulmala, Jari Kulmala, Kyösti Mäkimattila, Turo Lento, Rami Hänninen, Hannu Yli-Tuomola Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Äänistudiot, äänitteiden ja musiikin kustantaminen 5 henkeä Ohjelma- ja audiopalvelu Tunnelmatuotanto Oy perustettiin syksyllä 2002 Varjokuva orkesterin taustaorganisaatioksi. Pääasiallinen tuote onkin juuri Varjokuva orkesteri, kaksinkertainen tanssiorkestereiden Suomen mestari. Solisti Kyösti Mäkimattila on myös tangokuningas Yrityksellä on äänitysstudiot Yläneellä ja Pälkäneellä. Palveluihin kuuluvat myös tapahtumatekniikan tuottaminen ja laitevuokrat sekä mainosteippaukset. Yrityksen toimialueena on koko Suomi. Menestyksen (AAA) salaisuuksia ovat perehtyneisyys alaan, vankka usko omaan tekemiseen, hyvät suhteet alan muihin toimijoihin ja oma, tinkimätön, asialleen omistautunut linja.

15 Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Rakennus-Saneeraus J. Koski Oy Pääomistajat/yrittäjät Jukka Koski Perustettu 1996 Päätoimiala- ja tuotteet Rakennusliike 8 henkeä Turun seutu Yrittäjä on 17 vuoden ajan tinkimättömällä työpanoksellaan varmistanut kannattavan kasvun ja jatkuvan toiminnan kehityksen palkkaamalla joukon raudanlujia rakennusalan ammattilaisia. Vuosien saatossa yhtiö on panostanut uusiin toimitiloihin sekä markkinoiden parhaaseen konekantaan. Erityisosaamisen painopiste on vesikattoremonteissa. Yritys valmistaa Varsinais-Suomessa vuodessa yhteensä yli 200 teräs- ja tiilikattoa ja parhaimmillaan työllistää noin 25 rakennusalan ammattilaista. Omalta osaltaan menestyksen tukena ovat markkinoiden laadukkaimmat rakennustarvikkeet ja yhteistyökumppanit. Vuoden yritys Ruskolla Loviisan Aitta Ay Pääomistajat/yrittäjät Helena ja Pekka Aho Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuotteet Sisustusliike 5 henkeä + vuokratyövoima sesonkiapuna Vanhassa kivinavetassa ja kuivurissa toimiva lifestyle- ja sisustusalan yritys tarjoaa asiakkaille laadukkaita ja monipuolisia tuotteita ja palveluja elämyksellisessä ympäristössä. Yrityksellä on vahva visio ja tavoite jatkuvaan kehittymiseen. Tuotevalikoimaan kuuluu tuotteita tapeteista ja kankaista aina valaisimiin, huonekaluihin ja sisutuksen pienesineisiin sekä vaatteisiin, koruihin ja jalkineisiin. Huippubrändit ja yksilöllinen tuotevalikoima houkuttelevat asiakkaita kaikkialta Suomesta. Yritys palkittiin v Chicagossa kahdella kansainväliselllä sisustusalan Gia-palkinnolla.

16 Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Avance-Keittiöt Oy Pääomistajat/yrittäjät Tapani, Anita ja Mikko Ilola Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuottee Puusepänteollisuus 7 henkeä Avaintekijöitä on ollut mm. maltillinen toiminta. On kehitetty pitkäjänteisesti tuotantomenetelmiä, toiminnan varmuutta ja tuotteiden hyvää laatua. Asiakkaiden monimuotoiset toivomukset ja vaatimukset on otettu huomioon yksilöllisten ratkaisujen suunnittelulla ja toteutuksella sekä erityisellä myynnin ja tuotannon joustavuudella. Kaikki edellä esitetty on ollut mahdollista erittäin motivoituneen ja korkean ammattitaidon omaavan henkilökunnan avulla. Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Tommi Ahola Oy Pääomistajat/yrittäjät Tommi Ahola Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuotteet Laatta- ja mattotyöt 2 henkeä Työntekijöiden ammattitaito yhdistyen laajaan asiakaskuntaan pitävät pyörät pyörimässä. Huolellisuus ja luotettavuus takaavat hyvän perustan. Suurimmat hankkeet toteutetaan luotettavien yhteistyöyritysten kanssa. Harkitsevalla toiminnalla on pyritty pitämään jalat maassa eikä ole lähdetty uneksimaan pilvilinnoista.

17 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Palkittavayritys Metallirakenne Kangaskorte Oy Pääomistajat/yrittäjät Konsta Kangaskorte Perustettu 2001 Päätoimiala Konepajateollisuus 9 henkeä Yrityksen perusasioita on asiakkaan palveleminen joustavasti ja nopeasti. Yksi tärkeimmistä asioista yrityksessä on se että pidetään kiinni luvatuista aikatauluista ja asioista. Yrityksen valttina on myös erittäin moni-/ammattitaitoinen henkilökunta. Pitkien asiakassuhteiden myötä yritys on kehittynyt. Näin on opittu tuntemaan toimintatavat puolin ja toisin ja luomaan tehokasta yhteistyötä. Salon Yrittäjät Tenwood Oy Pääomistajat/yrittäjät Lassi Liljavirta Perustettu 1995 Päätoimiala ja tuotteet Kuormalavojen ja puupakkausten valmistus 17 henkeä Yrityksen toimipisteet ovat lähellä asiakasta, mikä varmistaa nopean ja joustavan palvelun. Monien erikoistuotteiden tuotekehitys yhdessä asiakkaiden kanssa on taannut pitkäkestoiset asiakassuhteet. Osaava henkilökunta on sitoutunutta ja työntekijöiden vaihtuvuus on pientä. Lisäksi yritys on investoinut tuotantoteknologiaan viimeisen viiden vuoden aikana, mikä takaa korkean laadun ja tuottavuuden.

18 Vuoden yritys Sauvossa Salmensuun Tila Pääomistajat/yrittäjät Antti Toivonen, Tero Toivonen Perustettu 1992 Päätoimiala ja tuotteet Karjankasvatus, jalostuseläinkauppa, tilamyymälä 3 henkeä Salon seutu, ulkomaat Salmensuun Tilaa on ennakkoluulottomasti kehitetty ja laajennettu vuosien varrella. Vanha isäntä Timo Toivonen oli visionääri, jonka työnjälki näkyy tänä päivänä toimivana, monipuolisena maatilana. Salmensuu on tunnettu alueen rantaniityillä laiduntavasta Hereford-karjastaan, joka hoitaa maisemaa ja vähentää vesistöjen ravinnekuormaa. Tila on alueen edelläkävijä lähiruuan tuottajana ja suoramyyjänä. Pitkä historia tilan tuottaman naudanlihan ja jalosteiden myynnissä on luonut hyvät toimintaedellytykset tilalla toimivalle lihapuodille. Valttina on yksilöllinen asiakaspalvelu ja erityisesti kyky vastata tuotevalikoimaa koskeviin toiveisiin. Vuoden yritys Somerolla Ruusan Kahvila Tmi Pääomistajat/yrittäjät Anu-Miisa Forell Perustettu 1997 Päätoimiala ja tuotteet Kahvila-kotileipomo 3 henkeä Ruusuinen kahvilakotileipomo on kantanut jo vuosia hyvällä palvelulla ja maukkailla leivonnaisilla sekä viehättävällä miljööllä. Tyytyväiset asiakkaat, hyvä henkilökunta ja oma vahva sitoutuminen ovat taanneet toiminnan menestymisen. Anu-Miisalle kahvila on kuin toinen koti, työt tehdään sydämellä ja asiakkaat otetaan vastaan hymyssä suin.

19 Vuoden yritys Taivassalossa Grillikahvio Merituulia Ky Pääomistajat/yrittäjät Tuula Suominen Perustettu 1984 Päätoimiala ja tuotteet Kahvila-ravintola 5 henkeä Vakka-Suomi Grillikahvio Merituulia Ky on äidin ja kahden tyttären v perustama yritys, jossa on tehty sukupolvenvaihdos v Yrityksen menestyksen salaisuutena on erinomainen sijainti Taivassaloon johtavan tien varrella. Merituulian kahvila ja terassi ovat paikkoja tuttujen tapaamiseen, toriparlamenttien pitämiseen ja kuulumisten vaihtamiseen. Monipuoliset palvelut, pitkät aukioloajat ja ystävällinen, iloinen henkilökunta pitävät paikkakuntalaiset kahvilan asiakkaina lapsista eläkeläisiin. Merituulia palvelee myös matkailijoita paikkakunnalle tärkeällä turisti-infopisteellä. Vuoden yritys Tarvasjoella Taksiliikenne Antti ja Liisa Pousar Pääomistajat/yrittäjät Antti ja Liisa Pousar Perustettu 1969 Päätoimiala- ja tuotteet Taksiautoilu 2 henkeä Loimaan seutu Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys perustettiin 1947, kun isä, Paul Pousar, aloitti taksiautoilun. Isän kuoltua vuonna -69 Antti sai oman taksiluvan ja jatkoi yritystoimintaa omalla nimellään. Taksiautoilun rinnalle tuli myös oma ambulanssi. 15 vuotta kestäneen ambulanssitoiminnan jälkeen ambulanssista luovuttiin ja vaimo, Liisa, sai oman taksiluvan. Vuonna 2007 luvat yhdistettiin ja yrityksestä tuli avoin yhtiö. Pitkän ammattiuran kulmakiviä ovat työhön sitoutuminen ja siihen panostaminen. Työtä tehdään koko sydämellä ja asiakkaiden palvelu on kunnia-asia. Parasta työssä onkin asiakkaat ja heiltä saatu kiitos sekä luottamus.

20 Vuoden yritykset Turussa Turun Yrittäjät Comodo Oy/ Butik Turku Pääomistajat/yrittäjät Noora Saara Kangas-Kuutti Perustettu 2003 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamo 2 henkeä Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Noora Kangas aloitti uransa vuonna 1995 franchising-yrittäjänä ja jatkoi vuonna 2003 omalla Butik-yrityksellään. Yritys tarjoaa laajan ja henkilökohtaisen palvelun hiuksista laadukkaisiin meikkeihin, kauneusneuvontaan sekä kynsistudion. Jatkuva kouluttautuminen maailmalla takaa asiakkaille mahdollisimman monipuolista ja henkilökohtaista palvelua nopeasti muuttuvalla alalla. Motivoituneet ja upeat työystävät tekevät Butiikista Butiikin. Monipuoliset tv- ja kuvausprojektit myös ulkomailla ovat olleet mielenkiintoisia, mutta suuriman ilon tuo päivittäinen asiakaspalvelu Brahenkadulla. Turun Yrittäjät Pääomistajat/yrittäjät Perustettu Päätoimiala- ja tuotteet LVI-Eristys Murto Oy Ismo Murto 1951 Tmi, 1976 Oy LVI- eristys- ja pellitystyöt 17 henkeä Erityispiirteet / menestyksen salaisuus LVI-Eristys Murto Oy tunnetaan luotettavana ja monipuolista osaamista tarjoavana, jo kauan alalla toimineena eristysliikkeenä. Ismo Murron eristysalan tuntemus ja tinkimätön työ alan kehittämiseksi ja arvostuksen lisäämiseksi ovat vahvistaneet yrityksen asemaa eristysalalla. Työn laadun takaavat ammattitaitoiset työntekijät. Yritys pyrkiikin monin tavoin ylläpitämään sekä heidän ammatillista osaamistaan että hyvinvointiaan. Myös vuosien saatossa syntyneet hyvät suhteet niin tilaajiin kuin tavarantoimittajiin mahdollistavat sen, että yritys voi edelleen luottavaisin mielin katsoa tulevaisuuteen.

21 Turun Yrittäjät Trameta Oy Pääomistajat/yrittäjät Alpo Saveljeff, Rauno Kuoppala, Tauno Laakso Perustettu 1993 Päätoimiala- ja tuotteet Metalli 20 henkeä, ulkomaat Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys on erikoistunut ruostumattomasta teräksestä valmistettavien puutavarakuivaamoiden valmistukseen. Yrityksen toimitiloina on kaksi tuhannen neliön suuruista tuotantohallia Turun Orikedolla. Tuotantokoneisiin on investoitu asiakaslähtöisesti laadun ja kilpailuedun saavuttamiseksi. Tuotantohallit ja yrityksen konekanta takaavat hyvät toimintaedellytykset nykyiselle toiminnalle. Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta on sitoutunut yrityksen toimintaan. Yritys toimii avoimessa yhteistyössä asiakkaiden kanssa optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi, se on myös mukana tuotekehitysyhteistyössä. Vuoden yritys Uudessakaupungissa Torikauppa T. Lundelin Pääomistajat/yrittäjät Terttu Lundelin Perustettu 1936 Päätoimiala- ja tuotteet Elintarvikkeiden vähittäiskauppa toreilla yrittäjä ja kausityöntekijöitä Uusikaupunki Lundelinin torikauppa on paikkakunnalla laajasti tunnettu. Sen juuret ulottuvat aina 1930-luvulle saakka, isoisän aloittamaan torikauppaan. Yrityksen tuotteita; tuoreet vihannekset, kukat ja hedelmät. Tuotteet hankitaan lähituottajilta. Yrittäjän motto: Joustaa loputtomasti asiakkaan parhaaksi.

22 Vuoden yritys Vehmaalla Vaatetusliike Seepra Pääomistajat/yrittäjät Kati Vuorela Perustettu 2002 Päätoimiala- ja tuotteet Vaatteiden ja asusteiden jälleenmyynti Yrittäjä Vakka-Suomi Yrityksellä on monipuolinen palvelu- ja tuotevalikoima, vaikka markkinat ympärillä ovat hyvin haasteelliset harvaanasutulla maaseudulla. Yrittäjällä on luja usko yrittämiseen ja omaan osaamiseen. Kati palvelee persoonallisen positiivisella asenteella ja kohtelee jokaista asiakasta yhtä arvokkaana ihmisenä se on palveluammatissa arvokkain ase tulevaisuuden haasteissa.

23 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 40 vuoden yrittäjyydestä Autoilija Jouko Jokinen, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Parturi Marja Tuominen, Laitilan-Pyhärannan Yrittäjät Yrittäjä Timo Jokinen, Länsi-Turunmaan Yrittäjät Konttoripäällikkö Eeva Nikander, Maskun Yrittäjät Toimitusjohtaja Keijo Nikander, Maskun Yrittäjät Yrittäjä Pauli Paavola, Taivassalon Yrittäjät Yrittäjä Atte Fredling, Uudenkaupungin Yrittäjät

24

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8. 2013 klo 9.00 Työttömyyden kasvaa yhä Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme TYÖTTÖMYYDEN KASVU HIDASTUU EDELLEEN Varsinais-Suomen työttömyysasteen kasvu on hiipunut tasaisesti jo noin vuoden ajan. Merkittävin tekijä työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisessa on Vakka-Suomen valoisa

Lisätiedot

Uusikaupunki. Kuntaraportti

Uusikaupunki. Kuntaraportti Uusikaupunki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Salo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Turku. Kuntaraportti

Turku. Kuntaraportti Turku Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kaarina. Kuntaraportti

Kaarina. Kuntaraportti Kaarina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Koski Tl. Kuntaraportti

Koski Tl. Kuntaraportti Koski Tl Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

PALVELURAKENNE- UUDISTUS

PALVELURAKENNE- UUDISTUS PALVELURAKENNE- UUDISTUS IHANTEISTA TODELLISUUTEEN SELVITYSMIESTEN TYÖ Göran Honga 22.08.2013 HISTORIA 10 VUOTTA 3 HALLITUSTA TYÖRYHMIÄ SELVITYSMIEHIÄ ASIANTUNTIJASELVITYKSIÄ NYKYHALLITUS KUNTARAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

Raisio. Kuntaraportti

Raisio. Kuntaraportti Raisio Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

Lieto. Kuntaraportti

Lieto. Kuntaraportti Lieto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Somero. Kuntaraportti

Somero. Kuntaraportti Somero Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Mynämäki. Kuntaraportti

Mynämäki. Kuntaraportti Mynämäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0)

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0) Monipuolista hienomekaniikkaa Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI-04430 Järvenpää. Tel. +358 (0) 9 836 6070. www.mecsalo.com Liiketoiminta Valmistamme edistyksellisiä tuotteita vaativiin sovelluksiin

Lisätiedot

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN VUODEN 14 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN 9.1.14 Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 14 on 15. Yrittäjien ja Osuuspankkien yhteistyössä laatima ja koko Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen historian 21. Maakuntaennuste.

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku. Henkilökunnan määrä 25

25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku. Henkilökunnan määrä 25 25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku Liikevaihto n. 6 milj. Henkilökunnan määrä 25 Omistajat: Jukka Itkonen 55%, Reijo Lappalainen 34 %, Hannu Janhunen 7 %, Muu avainhenkilöstö

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos.

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos. Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna 2016 Väestönmuutos 2016 Ennakkoväkiluku 2016 Kaupunki Helsinki 7 383 635 591 Vantaa 4 720 219 196 Espoo 4 591 274 522 Tampere 3 055 228 173

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE Osana Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O)- kärkihanketta 1 Helmikuu 2017 Kärkihanke Kehitetään

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Työttömyysaste yhä varsin korkea Varsinais-Suomen työttömyysaste on yhä varsin korkealla tasolla joulukuussa 2013. Työttömyysasteen kasvu on Varsinais-Suomessa kuitenkin koko maan keskiarvoa pienempää,

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU NOPEUTUI KESÄN AIKANA Työttömyyden kasvu kiihtyi Varsinais-Suomessa kuluneen kesän aikana. Tämä näyttää johtuneen ainakin osin nuorten työllistymisvaikeuksista, sillä työttömien määrä

Lisätiedot

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme Adi Kalusteet Oy Adi Kalusteet Oy on 1979 perustettu suomalainen toimisto-, julkitila- ja myymäläkalusteita suunnitteleva ja valmistava yritys. Adi tunnetaan arkkitehtien, muotoilijoiden ja suunnittelijoiden

Lisätiedot

Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka

Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa Liideri-ohjelma 2012 2018 Hyvinvoinnista bisnestä -teemaklinikka Tähtää korkealle Rahoitamme yrityksiä, joilla on halu ja kyky kasvaa. Intoa ja osaamista Loistava

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet vyöhykkeissä LIITE 3 (1/7) Vyöhykkeet A Viemäröity alue B Viemäröitävä alue E Peruskäsittelyn alue F Maahan imeytykseen soveltumaton alue G1 Vesistön rantavyöhyke 100 m G2

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Holiday Club Perustettu 1986 Holiday Club on Euroopan johtava viikko-osakealan yritys ja Suomen johtava vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija.

Lisätiedot

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun POSTITOIMILUPAHAKBMUS Valtioneuvosto hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun Vai'sinais-Suomeen seuraavien kuntien alueelle. Aura, Kaarina, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila,

Lisätiedot

EktakompusOy asukastupatoimijoiden muodostama yhteiskunnallinen yritys. Oulu 31.10.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen

EktakompusOy asukastupatoimijoiden muodostama yhteiskunnallinen yritys. Oulu 31.10.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen EktakompusOy asukastupatoimijoiden muodostama yhteiskunnallinen yritys Oulu 31.10.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen Yhteiskunnallinen yritys Yhteiskunnallinen yritysyhdistää yksityissektorin liiketoimintataidot

Lisätiedot

LEIPÄÄ LEIVÄSTÄ. 8.12.2015 Leena Hyrylä

LEIPÄÄ LEIVÄSTÄ. 8.12.2015 Leena Hyrylä LEIPÄÄ LEIVÄSTÄ 8.12.2015 Leena Hyrylä Esityksen sisältö: Leipomoteollisuuden rakenne Markkinoiden kehitys Taloudellinen tilanne Tulevaisuuden näkymiä Pk-yritysbarometri 2/2015 SWOT PK-toimialabarometri

Lisätiedot

Suomen 6. suurin rakennusalan konserni

Suomen 6. suurin rakennusalan konserni Suomen 6. suurin rakennusalan konserni Liikevaihto 227 M - Uudisrakentaminen - Korjausrakentaminen - Asunnot -Toimitilat - Kiinteistönhoito- ja siivouspalvelut Liikevaihto 325 M Henkilöstö 1650 Liikevaihto

Lisätiedot

Nuoret alle 12 1 Karvanen Eino Pansion Peto 534. Nuoret alle15 1 Hurttila Juho Pilkki

Nuoret alle 12 1 Karvanen Eino Pansion Peto 534. Nuoret alle15 1 Hurttila Juho Pilkki L-S Vapaa-ajankalastajien PM-pilkki 2015 Säkylä / Kristalliranta 15.2.2015. Järjesti NSUK Henkilökohtaiset tulokset Naiset joukk saalis 1 Leino Leena Kankaanp KS 1814 2 Karvanen Maarit Pansion Peto 1772

Lisätiedot

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A)

Classic Motocross Cup Heinola Kierrosajat 1 Piippola Pauli (Classic A) 16.8.2014 17:16:25 1 (134) 1 Piippola Pauli (Classic A) 1 2:22,60 0:19,74 2 2:02,86 0:00,00 3 2:54,59 0:51,73 16.8.2014 17:16:25 2 (134) 3 Väkeväinen Tom (Classic A) 1 2:09,60 2 2:33,70 0:09,43 3 2:24,27

Lisätiedot

FluidHouse. www.fluidhouse.fi. Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja. Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä

FluidHouse. www.fluidhouse.fi. Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja. Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä FluidHouse Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä www.fluidhouse.fi FluidHouse Hydrauliikka Öljyvoitelu Pneumatiikka Automaatio Kokonaisuus takaa tehokkuuden

Lisätiedot

Laatua joka askeleella

Laatua joka askeleella Laatua joka askeleella Modernia ja minimalistista vai perinteisempää suomalaista tunnelmaa? Sinä valitset portaiden ulkonäön me huolehdimme turvallisesta toteutuksesta. Yksilöllistä designia Tuotemallistomme

Lisätiedot

Luotettava ratkaisutoimittaja

Luotettava ratkaisutoimittaja Luotettava ratkaisutoimittaja 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöistä ongelmanratkaisua jo 40 vuotta Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on kasvanut 40 vuodessa mekaniikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöstä

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 16.5.2014 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan 02 OVIA ON MONENLAISIA. MEIDÄN OVEMME OVAT JÄMÄKÖITÄ JA KESTÄVIÄ. Avaa sinäkin FM-ovi! Forssan Metallityöt Oy on Suomen

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä

Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi. Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Ohjausryhmän kokous 28.2.2012/Säkylä Sisältö Suunnitteluperusteet Vyöhykejako Kustannuslaskentaperusteet Alustava suunnitteluaikataulu

Lisätiedot

ASIA Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa

ASIA Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa PÄÄTÖS 1.12.2016 1 (11) EPOELY/3441/2016 ASIA Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa Lausunnonantajat Varsinais-Suomen kunnat Turun kauppakamari Taksiliiton jäsenyhdistyksiltä

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS VARSINAIS- SUOMEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS VARSINAIS- SUOMEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) Varsinais-Suomen TYP:n yhteistyösopimus vuosille 2016-2018 YHTEISTYÖSOPIMUS VARSINAIS- SUOMEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä

Lisätiedot

2. Pyydämme ilmoittamaan (monta vastausta sallitaan) luottamustehtäväsi tai virkasi kaupungilla:

2. Pyydämme ilmoittamaan (monta vastausta sallitaan) luottamustehtäväsi tai virkasi kaupungilla: Luottamushenkilöiden ja eräiden viranhaltijoiden sidonnaisuuksien ilmoittaminen 1/45 Helena Adel Kaavoitus ja rakennuslautakunnan varajäsen Piikkiön eläkkeensaajien hallituksen jäsen Piikkiön sos.dem.työv.yhdistyksen

Lisätiedot

Kilpailu ja teknologia tuottavuuden kulmakivet infrarakentamisessa? Eero Karjaluoto Pääjohtaja Tiehallinto

Kilpailu ja teknologia tuottavuuden kulmakivet infrarakentamisessa? Eero Karjaluoto Pääjohtaja Tiehallinto Kilpailu ja teknologia tuottavuuden kulmakivet infrarakentamisessa? Eero Karjaluoto Pääjohtaja Tiehallinto Infra Rakentaminen ja palvelut 2001-2005 Loppuseminaari 2.3.2006 Infra-ohjelma on tukenut alan

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 LOUNAIS-SUOMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ TOIMINTAKERTOMUS 2011 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä omistaa Liedon ammatti- ja aikuisopiston, Loimaan ammatti- ja aikuisopiston ja Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 9 /2012 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2012 Julkaisuvapaa tiistaina 23.10. 2012 klo.00 Työttömyys kiihtyvässä kasvussa Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategia Hallitus hyväksynyt

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategia Hallitus hyväksynyt Tutkimus- ja kehittämistoiminnan strategia 2016 2020 Hallitus hyväksynyt 1.2.2016 Tutkimus-kehittämistoiminnan strategia kertoo 1) Toiminta-ajatuksemme (Miksi olemme olemassa?) 2) Arvomme (Mikä meille

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN KUNTAKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

VARSINAIS-SUOMEN KUNTAKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA VARSINAIS-SUOMEN KUNTAKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA aika: Torstai 26.5.2016 klo 17.05-18.10 paikka: Turun Messukeskus (Messukentänkatu 9 13, Turku), Auditorio 1 läsnäolijat: Liite 4 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI KAUPPASI PARAS KALAKAVERI www.jokisenevaat.fi JOKISEN EVÄÄT ON LUOTETTAVA KUMPPANI KALATISKISI HOVIHANKKIJAKSI Yhteistyö kanssamme tarjoaa sinulle suuren määrän etuja ja palveluja, jotka helpottavat työtäsi

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ==============================================================

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ============================================================== 25m Pienoispistooli erä 1, lauantai 18.8.2012, klo 10:00-11:45 ============================================================== 2. Tomi Mustonen H V-S 3. Yrjö Munukka H Hel 4. Antti Leinonen H Kai 5. Jussi

Lisätiedot

Ammatilliset oppilaitokset osana aluekehitysverkostoa

Ammatilliset oppilaitokset osana aluekehitysverkostoa Ammatilliset oppilaitokset osana aluekehitysverkostoa 21.9.2012 Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Kuntayhtymän johtaja Ammatillisen koulutuksen aluekehitysrooli Ammatillisen koulutuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Huomionosoituksia. Hallitus 2013

Huomionosoituksia. Hallitus 2013 Huomionosoituksia Varsinais-Suomen Yrittäjäjuhlaa vietettiin Turun Logomossa. Uudessakaupugissa yli 20 vuotta Hotelli Aquariuksen yrittäjänä toiminut Toni Tyrjy vastaanotti kuntakohtaisen yrittäjäpalkinnon

Lisätiedot

Yhtiö ilman visiota on kuin matkustaja ilman määränpäätä

Yhtiö ilman visiota on kuin matkustaja ilman määränpäätä Yhtiö ilman visiota on kuin matkustaja ilman määränpäätä Finnairin strategia toiminut Aasian liikenteessä miljoonan matkustajan kasvu Aasian strategian myötä 2001 visio Pohjolan paras, eturivin eurooppalainen

Lisätiedot

RAKENNUSTEN. Käyttö ja ylläpito

RAKENNUSTEN. Käyttö ja ylläpito RAKENNUSTEN ENERGIATEHOKKUUS Käyttö ja ylläpito Mikko Peltokorpi Toimitusjohtaja, kiinteistöneuvos Matinkylän Huolto Oy Käyttäjän ja ylläpitäjän näkökulma matalaenergiarakentamiseen Hyvän asumisen perusedellytyksistä

Lisätiedot

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ==============================================================

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ============================================================== 25m Pienoispistooli erä 1, lauantai 18.8.2012, klo 10:00-11:45 ============================================================== 2. Ltn, Tomi Mustonen H V-S 3. Vänr, Yrjö Munukka H Hel 4. Ylil, Antti Leinonen

Lisätiedot

Täyden palvelun turvallisuusalan erikoisliike

Täyden palvelun turvallisuusalan erikoisliike Täyden palvelun turvallisuusalan erikoisliike Enemmän kuin lukkoliike. Arvolukko on oviympäristön mekaanisten ja sähköisten lukitusjärjestelmien myyntiin ja asennuksiin erikoistunut Abloy-valtuutettu lukkoliike.

Lisätiedot

Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin

Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin Professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulu Markkinoinnin laitos/talousmaantiede SYKETTÄ SYDÄMEEN KEINOJA TURUN KESKUSTAN KEHITTÄMISEKSI

Lisätiedot

Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017

Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017 Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017 2 Strategiaperusta Visio: Kasvava Valkeakoski on puhtaasta luonnosta ja asiakaslähtöisistä palveluista tunnettu kaupunki asukkaiden ja yritysten

Lisätiedot

Heinäpoutaa ja talkookaffetta

Heinäpoutaa ja talkookaffetta Heinäpoutaa ja talkookaffetta pohdintoja osallistamisen ja motivoinnin ilosta käytännössä Uutta potkua yhdistystoimintaan -kiertue; Lisää virtaa toiminnalle 25.11.2013, Nousiainen Elina Tuomarila Projektikoordinaattori

Lisätiedot

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MATERIAALI TEHOKKUUS TUTKIMUS CASE KIDEX Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MARTELA LYHYESTI Martela Oyj on työympäristöjen ja julkitilojen muutosten toteuttaja. Martelan sisustusratkaisut tukevat asiakkaan

Lisätiedot

5. Kyösti Korpiola ,1971,1973,1974 ( ,1967,1970, ,1968) ( ,1964) ( )

5. Kyösti Korpiola ,1971,1973,1974 ( ,1967,1970, ,1968) ( ,1964) ( ) 1. Timo Korpiola 68 1963 80 1967,1969,1970 (3. 1966) 93 1971 +93 1972 (3. Yleismestaruus 1963) 2. Max Jensen 80 1963,1964 Yleismestaruus 1963 (2. 1964) 3. Pauli Hissa +80 1963,1964 Yleismestaruus 1964

Lisätiedot

Henna Nurminen Hankkeen esittely

Henna Nurminen Hankkeen esittely Henna Nurminen 1.4.2016 Hankkeen esittely Perustiedot Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ELY-keskusten yhdessä toteuttama ESR-hanke Tiimi (paikkakunta): Projektipäällikkö Henna Nurminen (Rovaniemi) Projektikoordinaattori

Lisätiedot

1. yliluutnantti Seppo Ahokas Salon Seudun Reserviupseerit majuri Uolevi Piispanen Salon Seudun Reserviupseerit 542

1. yliluutnantti Seppo Ahokas Salon Seudun Reserviupseerit majuri Uolevi Piispanen Salon Seudun Reserviupseerit 542 1 Varsinais-Suomen reserviläispiirien ampumamestaruuskilpailut 9.6.2012 Tulokset Pienoiskivääri, makuu 60 ls 1. yliluutnantti Seppo Ahokas Salon Seudun Reserviupseerit 573 2. majuri Uolevi Piispanen Salon

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMESSA 2012

VARSINAIS-SUOMESSA 2012 VARSINAIS-SUOMESSA 2012 Varsinais-Suomen kuntayhtymien poliittiset voimasuhteet vuosina 2013-2017 Varsinais-Suomen liitto Egentliga Finlands förbund Regional Council of Southwest Finland Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Oma Yritys-Suomi - Entrepreneur Test

Oma Yritys-Suomi - Entrepreneur Test suomi svenska (https://oma.yrityssuomi.fi:443/entrepreneur-test? p_p_id=82&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column- 1&p_p_col_count=1&_82_struts_action=%2Flanguage%2Fview&_82_redirect=%2Fentrepreneur-test&_82_languageId=sv_SE)

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Koko maa. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU JATKUNUT NOPEANA Toukokuussa alkanut työttömyyden kasvun kiihtyminen on jatkunut alkusyksyn aikana. Vuonna 2013 alkaneesta työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisesta huolimatta Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Päätös 1 (5)

Päätös 1 (5) Valvira Sosiaali-ja terveysalan lupa-ja valvontavirasto Päätös 1 (5) 9.1.2017 Jaakonkatu 3 B / 3. kerros 00100 Helsinki ASIA Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen HAKIJA/PALVELUJEN

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Yrittäjät. Aluejärjestöraportti

Varsinais-Suomen Yrittäjät. Aluejärjestöraportti Varsinais-Suomen Yrittäjät raportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien

Lisätiedot

Häiriötiedottaminen kaipaa kehittämistä? Jorma Helin Tiehallinto Liikenteen palvelut

Häiriötiedottaminen kaipaa kehittämistä? Jorma Helin Tiehallinto Liikenteen palvelut 1 Jorma Helin Tiehallinto Liikenteen palvelut 2 Tieliikenteen häiriötiedotusta tutkittiin Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa 276 249 332 274 261 694 346 347 348 344 337 259 338 325 322 310 130 301 249

Lisätiedot

PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Miten hankitaan kestävää ja vastuullista palveluntuottajan näkökulma Paula Juvonen

PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Miten hankitaan kestävää ja vastuullista palveluntuottajan näkökulma Paula Juvonen PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Miten hankitaan kestävää ja vastuullista palveluntuottajan näkökulma 24.11.2016 Paula Juvonen Arkea Oy Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, turvallisuus- ja kiinteistönhoitopalveluja.

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 12.02.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Yritysten toiminta: LähiPuoti Remes Oy on perustettu 2013, Puotipuksuna Kimmo Remes. Yrityksen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais-Häme ja Pirkanmaa. Valikoimissa

Lisätiedot

SKAL:n & Taksiliiton hiihtomestaruuskilpailut Tulostettu klo Sivu 1 STL 6v 1km Lähti : 3 Keskeytti : 0 Hylätty : 0

SKAL:n & Taksiliiton hiihtomestaruuskilpailut Tulostettu klo Sivu 1 STL 6v 1km Lähti : 3 Keskeytti : 0 Hylätty : 0 Tulostettu 12.03.16 klo 13.30.05 Sivu 1 STL 6v 1km 1 503 Savolainen Anni Kuopion Taksiautoilijat ry 17.35,9 0,0 2 504 Vepsäläinen Julianna Suonenjoen Taksiautoilijat r 20.29,5 +2.53,6 3 502 Juvani Iiris

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET Lapset alle 6, SKAL 0,5 km (v) 1. Petra Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat ry 6.20 Lapset alle 8, SKAL 0,5 km (v) 1. Jukka Rautio Oulun Kuorma-autoilijat ry 3.08 2. Jenni Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat

Lisätiedot

Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla.

Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla. Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla. Häät, syntymäpäiväjuhlat, teemajuhlat, karonkat kerro

Lisätiedot

Classic Motocross Sipoo Kierrosajat 35 (54) Jukka Lahti (A)

Classic Motocross Sipoo Kierrosajat 35 (54) Jukka Lahti (A) 1 (118) 35 (54) Jukka Lahti (A) 1 0:36,56 2 2:49,70 0:00,00 3 2:51,92 0:02,22 1 0:14,71 2 2:46,62 0:00,37 3 2:46,25 0:00,00 4 2:55,04 0:08,79 5 2:55,30 0:09,05 6 2:48,96 0:02,71 1 0:15,91 2 2:51,75 0:00,00

Lisätiedot

Suomi nousuun. Aineeton tuotanto

Suomi nousuun. Aineeton tuotanto Suomi nousuun Aineeton tuotanto Maailman talous on muutoksessa. Digitalisoituminen vie suomalaiset yritykset globaalin kilpailun piiriin. Suomen on pärjättävä tässä kilpailussa, jotta hyvinvointimme on

Lisätiedot

L-S AMkisat ilmapistooli ja -kivääri 2011

L-S AMkisat ilmapistooli ja -kivääri 2011 Turku 05. - 10m Ilmakivääri 40 ls, sarja N 1. Hanna Pitkänen KaA 99 98 98 99 394 28x 2. Elin Liewendahl ÅSSF 99 96 99 100 394 25x 3. Jenni Leppänen V-SA 94 97 97 97 385 4. Hanna Nivus KaA 94 97 96 97 384

Lisätiedot

Advisory Board palveluopas

Advisory Board palveluopas Advisory Board palveluopas Advisory Board palveluopas MIKÄ ON ADVISORY BOARD? Advisory Board (AB) tarjoaa kolme kansainvälisen kaupan asiantuntijaa yritysjohdon tueksi tärkeisiin kansainvälisen kasvun

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Turun työ- ja elinkeinotoimiston HRV-palvelut. Henkilöstökonsultti Tuija Vähä-Touru 2009

Turun työ- ja elinkeinotoimiston HRV-palvelut. Henkilöstökonsultti Tuija Vähä-Touru 2009 Turun työ- ja elinkeinotoimiston HRV-palvelut Henkilöstökonsultti Tuija Vähä-Touru 2009 Perustettu vuonna 1994 Turun toimistossa neljä konsulttia: Päivi Kalliokorpi Hilve Jokinen Mari Kanerva Tuija Vähä-Touru

Lisätiedot

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko

Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Pakolaisten kuntiin sijoittaminen Varsinais- Suomessa vuonna 2016 Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Rusko Kalle Myllymäki 21.3.2016 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 Turvapaikanhakijoiden

Lisätiedot