Varsinais-Suomen yrittäjägaala

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen yrittäjägaala"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen yrittäjägaala Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2

3 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät PUHE Petteri Orpo, kansanedustaja, maakuntahallituksen puheenjohtaja MUSIIKKIA * * * PUHE PALKITTAVILLE Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia PALKITSEMISET Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA MALJA YRITTÄJYYDELLE * * * ILLALLINEN * * * TANSSIA Tanssimusiikista vastaa Turku Jazz Orchestra Mukana myös: Stand up koomikko Mika Eirtovaara

4

5 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2013 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa Palkittava Yritys Teijo-Talot Oy Pääomistajat/yrittäjät Lasse Ojanen, Mari Ojanen, Tommi Raitisto Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Taloteollisuus 16 henkeä Teijo-Talot Oy, Perniö Teijo-Talot Oy on vuonna 2000 perustettu uuden vuosituhannen talotehdas. Se on perheyritys, jonka omistavat Lasse Ojanen, Mari Ojanen ja Tommi Raitisto. Toimintansa yritys aloitti Perniön Teijolla, josta tuotanto siirtyi Perniön Kankkonummen teollisuusalueelle vuonna Teijo-Talot taipuu moneksi. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat niin autotalli-varastot, asuinrakennukset ja vapaa-ajan kohteet kuin erilaiset toimisto- ja toimitilat, rivitalot, koulut ja päiväkodit sekä palvelu- ja tukiasunnot. Yritys työllistää Perniössä 16 henkilöä suoraan ja välillisesti noin 40 henkilöä. Teijo-Talot Oy Perniön liikevaihto on tänä vuonna noin 6,5 milj. euroa. Vuonna 2013 Perniön tehtaan tuotantotilat ovat uudistuneet voimakkaasti. Syksyllä otettiin käyttöön uusi innovaatio, liikkuva tuotantohalli, joka nostaa Perniön tehtaan kapasiteetin tarvittaessa jopa 200 rakennusyksikköön vuodessa. Liiketoiminta-alueena on koko Suomi. Teijo-Taloja valmistetaankin nyt jo viiden eri Teijo-Talo tehtaan voimin, Perniössä, Tuuloksessa, Halsualla, Varkaudessa ja Sodankylässä. Teijo-Talot Oy:n menestyksen salaisuus piilee yrittäjä Lasse Ojasen kehittämässä innovatiivisessa tuotantokonseptissa, osaavissa työntekijöissä ja yhteistyökumppaneissa sekä yrityksen joustavuudessa ja jatkuvassa kehitystyössä. Tuotantotapa eroaa kaikista muista talovalmistajista siinä, että rakennukset rakennetaan betoniperustuksineen täysin valmiiksi tehtaalla sisätiloissa ja kuljetetaan kokonaisena tilaajan tontille, jossa ne liittymien kytkentöjen jälkeen ovat käyttökunnossa. Teijo-Talot konsepti tuo myös täysin uuden ulottuvuuden rakentamiseen, sillä kaikki Teijo-Talo menetelmällä rakennetut rakennukset ovat myöhemmin kokonaisuudessaan siirrettävissä uuteen paikkaan. Yritys on viime vuosina kehittänyt uusia tuote- ja palvelukonsepteja. Kunta voi nyt esimerkiksi vuokrata koulun tai päiväkodin rahoitusleasingillä ja hyödyntää tiloja useammassakin paikassa sen mukaan missä tarvetta on. Yrityksen toimitilat voidaan siirtää tarvittaessa uuteen paikkaan, lomamökkikylä siirtyy sinne missä mökkejä kaivataan tai taloasiakas voi myöhemmin vaikka vaihtaa talonsa toisenlaiseen muuttamatta tutusta asuinpaikasta minnekään. Teijo-Talot tarjoaa myös talojen huoltosopimuksia rakennusten ylläpitoon. Teijo-Talot haluaa pysyä jatkossakin edelläkävijänä ja kehittää toimintaansa edelleen. Asiakkaat ovat tärkeimpiä tuotekehittelijöitä ja kannustajia. Heiltä yritys saa parhaat ideat uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

6 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2013 Vuoden yritys Aurassa Aurantori Pääomistajat/yrittäjät Pertti Leppäkoski Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa 9 henkeä Loimaan seutu Yritys on perustettu vuonna Sen omistaa Pertti Leppäkoski, puoliso Minna Leppäkoski on toiminnassa mukana. K-Marketilla on oma 1100 neliön toimipaikka Auran keskustassa. Yrityksen liikevaihto on kaksinkertaistunut vuoden 2000 tasosta ja se työllistää kaikkiaan 9 henkilöä. Syksyllä 2013 valmistui 400 neliön laajennus, samassa rakennuksessa toimii joulukuun alusta Alkon toimipiste. Yrityksen menestys perustuu realistiseen tulevaisuuden uskoon ja sitkeään työhön. Vuoden yritykset Kaarinassa Kaarinan Yrittäjät M. Alander Oy Pääomistajat/yrittäjät Matti ja Hilkka Alander Perustettu 1992 Päätoimiala- ja tuotteet Maanrakennus, kiinteistöhoidon työt sekä rakennustarvikekauppa 6 henkeä, myös ulkomaat M. Alander Oy on edelläkävijä matalaenergiarakentamisessa ja rakenteiden kosteusteknisessä käyttäytymisessä, jotka ovat nyt päivän puheenaiheita. Menestyksen salaisuuksia ovat pitkät päivät ja ahkeruus, uudet innovaatiot ja pioneerityö niin laitehankinnoissa kuin tuotekehityksessäkin. Yrityksellä on osaamista poikkeavan erikoistietämyksen vaativalta alalta. Menestyksen takaavat verkostoituminen ja pitkäaikaiset työntekijät, joista ensimmäisellä jo 30 palvelusvuotta yrityksessä.

7 Piikkiön Yrittäjät Madastra Oy/Wanhustentalo Kotikumpu Pääomistajat/yrittäjät Heli ja Jarmo Mäntsälä Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Luvanvaraiset vanhusten sosiaalipalvelut 31 henkeä Perheyrityksen matalalla organisaatiolla on pystytty luomaan välitön ilmapiiri kaikkien yhteistyötahojen kanssa. Henkilökunnan tavoitteellisella kouluttamisella, asiakaspalautejärjestelmällä sekä sertifioidulla toiminnalla on luotu perusta laadukkaalle hoitotyölle. Innovatiivisellä ajattelutavalla pyritään jatkuvasti löytämään uusia toimintatapoja. Tästä esimerkkinä yrityksen teemana vuodelle 2014 on: Uutta teknologiaa ja Wanhaa tunnelmaa. Vuoden yritys Kemiönsaarella Kimito Bagare Ab - Kemiön Leipurit Oy Pääomistajat/yrittäjät Tony Holtegaard Andersen, Davina Ginström Perustettu 1984 Päätoimiala ja tuotteet Leipomo ja kahvila 4 henkeä Kemiönsaari Yritys sijaitsee Kemiön keskustassa. Se täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Yrityksen tuotteita ovat ruokaleivät, kahvileivät ja kakut tuotteita siis reikäleivästä hääkakkuihin. Yrityksessä työskentelee omistajien lisäksi kaksi työntekijää. Tuotteita myydään omassa kaupassa ja Kemiön keskustassa sijaitsevissa ruokakaupoissa, mutta myös Taalintehtaalla sijaitsevassa kahvilassa. Tekijöillä on rakkaus työhönsä, tuotteet ovat käsintehtyjä ja sen vuoksi todella suosittuja. Niitä tullaan hakemaan kauempaakin.

8 Vuoden yritys Kustavissa Taksi Sami Säynäslahti Pääomistajat/yrittäjät Sami Säynäslahti Perustettu 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Taksiliikenne Yrittäjä Kustavi Yrittäjä, jonka palvelut ovat perustuneet ystävällisyyteen, luotettavuuteen, täsmällisyyteen ja asiakaslähtöiseen palveluun kaikissa henkilökuljetustarpeissa. Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet neljännesvuosisadan. Saumaton yhteistyö Kustavin kunnan, yrittäjien ja lähialueiden taksiyritysten kanssa on toiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Yrityksen tarkoitus on tuottaa oman kunnan 850 vakituisen asukkaan ja toisaalta yli kymmenentuhannen kesäasukkaan tarvitsemia taksipalveluja eri elämänvaiheissa, vauvasta vaariin. Vuoden yritys Laitilassa Laitilan Kirjakauppa Ky Pääomistajat/yrittäjät Marketta Nurmi Perustettu 1992 Päätoimiala- ja tuotteet Kirjakauppa 2 henkeä Vakka-Suomi Vuosikymmenten tuoma kokemus kirja-alasta sekä hyvä asiakastuntemus ovat yrityksen palvelun vankka pohja. Vahvuuksia ovat myös valikoiman monipuolisuus, nopeat toimitusajat sekä hyvä tuotetuntemus. Yritys satsaa henkilökohtaiseen, hyvään palveluun, laadukkaisiin tuotteisiin, nopeaan varaston kiertoon ja pyrkii siihen, että perusvalikoiman lisänä olevat kausi- ja erikoistuotteet poikkeavat muiden liikkeiden valikoimasta. Tämän kaiken on mahdollistanut hyvät ja vakiintuneet asiakassuhteet.

9 Vuoden yritys Liedossa Lihatukku Jouni Partanen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jouni Partanen, Kimmo Partanen Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Lihanjalostus ja lihan tukkukauppa 72 henkeä Lihatukku Jouni Partanen Oy on täyden palvelun lihatalo. Perheyritys on perustettu vuonna Se on erikoistunut tuoreen lihan käsittelyyn: leikkaamiseen, jatkojalostamiseen, pakkaamiseen ja markkinointiin. Lihatukku on menestynyt ja saavuttanut vahvan asemansa kovassa kilpailutilanteessa hyvällä ja joustavalla yhteistyöllä asiakkaidensa ja muiden sidosryhmiensä kanssa. Yrityksessä uskotaan määrätietoisuuteen, ammattitaitoon ja omaan visioon sekä jatkuvaan toiminnan ja tuotteiden kehittämiseen. Nykyaikainen ja tehokas tuotantolaitos sijaitsee Liedon Avanti- teollisuusalueella ja on otettu käyttöön kesällä Yritys työllistää noin 70 alan ammattilaista. Sen liikevaihto on 22 milj. euroa. Vuoden yritys Loimaalla Sisustustalo Ribbon Pääomistajat/yrittäjät Auli Willman Perustettu 1985 Päätoimiala- ja tuotteet Sisustaminen 10 henkeä Yrittäjyyden malli on opittu jo lapsena yrittäjäperheessä. Sisustustalo on onnistunut erottumaan muista, tekemällä omia oivalluksia, jalostanut ja valmistanut asiakkaidensa tarpeisiin sopivia tuotteita. Suunnittelutyö tehdään veloituksetta. Yrityksen toimintaa kuuluu huonekalujen valmistus ja asennuspalvelu, oma ompelimo ja kaksi myymälää. Joustava, moniosaava henkilökunta ja perhe ovat kaikki mukana yrittämisessä. Yrityksellä on suunnittelijoita ja toimituksia ympäri Suomea. Yritys on toiminnassaan ottanut harkittuja riskejä.

10 Vuoden yritys Marttilassa Sähköurakointi Jari Sallasmaa Ky Pääomistajat/yrittäjät Jari Sallasmaa Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Sähköasennus 2 henkeä Loimaan seutu Yritys on koko 20 vuotisen toimintansa ajan toiminut samalla periaatteella ja samankokoisena. Työt on tehty 2-3 henkilön voimin Varsinais-Suomen alueella. Vahvuutena voidaan pitää vankkaa ja pitkäaikaista kokemusta. Yrityksen luotettavat työntekijät ovat mahdollistaneet yrityksen ammattimaisen ja joustavan toiminnan. Vuoden yritys Maskussa Rengasmäki Oy Pääomistajat/yrittäjät Jyrki ja Teija Mäki Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuotteet Rengasala 5 henkeä Turun seutu Täyden palvelun rengasliike. Menestyksen salaisuutena ovat pitkäaikainen alan kokemus sekä ammattitaitoisen henkilökunnan ja kokeneiden asentajien avulla hankittu asiakkaiden luottamus, jatkuva työntekijöiden koulutus ja alan ajan hermolla pysyminen. Maatalouden eritysosaaminen on noussut myös vahvaan osaan. Yritys on kuulunut maanlaajuiseen yksityisten kauppiaiden muodostamaan Rengasmarket-ketjuun jo usean vuoden ajan.

11 Vuoden yritys Mynämäessä Peiler Ky Pääomistajat/yrittäjät Maritta ja Seppo Tanhuanpää Perustettu 1983 Päätoimiala- ja tuotteet Lämpö-, vesijohto- ja ilmastointiasennus 7 henkeä Turun seutu Tunnettuus oman alan piirissä, ammatillinen osaaminen sekä hyvä laatu ja työn jälki. Vuoden yritykset Naantalissa Naantalin Yrittäjät Forsport, VG-Varaosa Oy Pääomistajat/yrittäjät Toni Forsblom, Mikko Larkamaa Perustettu 1984 Päätoimiala- ja tuotteet Urheiluvälineiden ja polkupyörien vähittäiskauppa 3 henkeä Turun seutu Yritys on toiminut Naantalissa lähes 30 vuotta. Toiminta on kehittynyt asiakkaiden ja ajan tarpeiden mukaan valttinaan henkilökohtainen ja ammattitaitoinen palvelu. Henkilökunnalla on pitkä ja vankka kokemus useista eri urheilulajeista. Tuotevalikoiman perustana ovat tunnetut ja laadukkaat tuotteet. Huolto ja korjauspalvelut ovat merkittävä osa palvelukonseptia. Yrityksen palvelulupaukseen sisältyy jatkossakin kehittää omaa toimintaansa tarpeiden mukaan ja olla mukana edistämässä ihmisten hyvinvointia sekä harrastusja vapaa-ajan toimintaa.

12 Rymättylän Yrittäjät Heikki Harismaa Oy/Rymättylä Farmersgolf SPA Pääomistajat/yrittäjät Heikki Harismaa Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Yritys- ja juhlatapahtumien järjestäminen yrittäjä ja lisäksi osa-aikaista työvoimaa, myös ulkomaat Raulahden tilalla Rymättylässä toimii Suomen ensimmäinen Farmersgolf-kenttä ja Farmersgolf SPA, jolla on savu-, laituri- ja infrasaunat, lämminvesialtaat sekä kokous- ja illanviettotilat. Yritys tarjoaa hauskan, kaikille sopivan ympärivuotisen ulkoaktiviteetin sekä aitoon maalaisympäristöön rakennetut laadukkaat kokous- ja illanviettotilat. Yritys on käyttää runsaasti ulkopuolisia palveluja. Tällä toimintamallilla pystytään tuottamaan korkealaatuiset palvelut kausiluontoisessa toiminnassa mahdollisimman järkevällä tavalla. Raulahden tilalla harjoitetaan edelleen myös maataloutta. Vuoden yritys Nousiaisissa Pöyhönen Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku ja Seija Pöyhönen Perustettu 1989 Päätoimiala- ja tuotteet Siivouspalvelut 5 henkeä + osa-aika työntekijöitä Turun seutu Hyvin tehty työ on luonut pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka antavat mahdollisuuden kehittää edelleen työmenetelmiä. Toiminnan yhtenä tärkeänä tekijänä ovat pysyvät, hyvät ja huolelliset työntekijät, joihin asiakas voi luottaa. Myös yrittäjien päivittäinen osallistuminen työhän ja siten näkyminen asiakkaiden tiloissa antaa mahdollisuuden kommunikoida päivittäin.

13 Vuoden yritys Paimiossa Paimion Palaliha Oy Pääomistajat/yrittäjät Mauri Isomäki, Mikko Isomäki, Toni Isomäki Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Liha- ja siipikarjatuotteiden valmistus 6 henkeä Vankka liha-alan tuntemus ja maltilla eteneminen tuotekehityksen ja laitesuunnittelun osalta nykyiseen erityisosaamiseen ovat pitäneet yrityksen mukana liha-alan muutoksissa. Yrityksen nykyinen päätuote on kebabvartaiden valmistus ja markkina-alueena koko Suomi. Luotettava henkilökunta, hyvät asiakassuhteet ja varmat yhteistyökumppanit ovat perusedellytys toimia jatkossakin. Vuoden yritys Paraisilla Palkittava yrity Oy Kiinteistöpalvelu T Wallin - Fastighetsservice Ab Pääomistajat/yrittäjät Ted Wallin Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuotteet Kiinteistönhoito 10 henkeä Turunmaa Yrityksellä on hyvä paikallistuntemus ja luotettava henkilökunta. Menestymisen salaisuuksia ovat myös peräänantamattomuus ja hyvä asiakaspalvelu. Asiakkailta saatu palaute kannustaa hakemaan uusia ratkaisuja.

14 Vuoden yritykset Pöytyällä Pöytyän Yrittäjät Palkittava yrity Autokorjaamo O. Vuori Ky Pääomistajat/yrittäjät Olavi Vuori Perustettu 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Autokorjaamotoiminta Yrittäjä Loimaan seutu Yritys on saavuttanut 25 toimintavuotensa aikana arvostetun aseman auranmaalaisena autokorjaamona. Yrityksen hyvä työllisyys vienyt menestykseen. Pitkä kokemus alalta, pitkät asiakassuhteet ja luottamus yrittäjien ja asiakkaiden välillä ovat olleet menestyksen kulmakiviä. Yläneen Yrittäjät Ohjelma- ja Audiopalvelu Tunnelmatuotanto Oy Pääomistajat/yrittäjät Juho Kulmala, Jari Kulmala, Kyösti Mäkimattila, Turo Lento, Rami Hänninen, Hannu Yli-Tuomola Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Äänistudiot, äänitteiden ja musiikin kustantaminen 5 henkeä Ohjelma- ja audiopalvelu Tunnelmatuotanto Oy perustettiin syksyllä 2002 Varjokuva orkesterin taustaorganisaatioksi. Pääasiallinen tuote onkin juuri Varjokuva orkesteri, kaksinkertainen tanssiorkestereiden Suomen mestari. Solisti Kyösti Mäkimattila on myös tangokuningas Yrityksellä on äänitysstudiot Yläneellä ja Pälkäneellä. Palveluihin kuuluvat myös tapahtumatekniikan tuottaminen ja laitevuokrat sekä mainosteippaukset. Yrityksen toimialueena on koko Suomi. Menestyksen (AAA) salaisuuksia ovat perehtyneisyys alaan, vankka usko omaan tekemiseen, hyvät suhteet alan muihin toimijoihin ja oma, tinkimätön, asialleen omistautunut linja.

15 Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Rakennus-Saneeraus J. Koski Oy Pääomistajat/yrittäjät Jukka Koski Perustettu 1996 Päätoimiala- ja tuotteet Rakennusliike 8 henkeä Turun seutu Yrittäjä on 17 vuoden ajan tinkimättömällä työpanoksellaan varmistanut kannattavan kasvun ja jatkuvan toiminnan kehityksen palkkaamalla joukon raudanlujia rakennusalan ammattilaisia. Vuosien saatossa yhtiö on panostanut uusiin toimitiloihin sekä markkinoiden parhaaseen konekantaan. Erityisosaamisen painopiste on vesikattoremonteissa. Yritys valmistaa Varsinais-Suomessa vuodessa yhteensä yli 200 teräs- ja tiilikattoa ja parhaimmillaan työllistää noin 25 rakennusalan ammattilaista. Omalta osaltaan menestyksen tukena ovat markkinoiden laadukkaimmat rakennustarvikkeet ja yhteistyökumppanit. Vuoden yritys Ruskolla Loviisan Aitta Ay Pääomistajat/yrittäjät Helena ja Pekka Aho Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuotteet Sisustusliike 5 henkeä + vuokratyövoima sesonkiapuna Vanhassa kivinavetassa ja kuivurissa toimiva lifestyle- ja sisustusalan yritys tarjoaa asiakkaille laadukkaita ja monipuolisia tuotteita ja palveluja elämyksellisessä ympäristössä. Yrityksellä on vahva visio ja tavoite jatkuvaan kehittymiseen. Tuotevalikoimaan kuuluu tuotteita tapeteista ja kankaista aina valaisimiin, huonekaluihin ja sisutuksen pienesineisiin sekä vaatteisiin, koruihin ja jalkineisiin. Huippubrändit ja yksilöllinen tuotevalikoima houkuttelevat asiakkaita kaikkialta Suomesta. Yritys palkittiin v Chicagossa kahdella kansainväliselllä sisustusalan Gia-palkinnolla.

16 Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Avance-Keittiöt Oy Pääomistajat/yrittäjät Tapani, Anita ja Mikko Ilola Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuottee Puusepänteollisuus 7 henkeä Avaintekijöitä on ollut mm. maltillinen toiminta. On kehitetty pitkäjänteisesti tuotantomenetelmiä, toiminnan varmuutta ja tuotteiden hyvää laatua. Asiakkaiden monimuotoiset toivomukset ja vaatimukset on otettu huomioon yksilöllisten ratkaisujen suunnittelulla ja toteutuksella sekä erityisellä myynnin ja tuotannon joustavuudella. Kaikki edellä esitetty on ollut mahdollista erittäin motivoituneen ja korkean ammattitaidon omaavan henkilökunnan avulla. Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Tommi Ahola Oy Pääomistajat/yrittäjät Tommi Ahola Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuotteet Laatta- ja mattotyöt 2 henkeä Työntekijöiden ammattitaito yhdistyen laajaan asiakaskuntaan pitävät pyörät pyörimässä. Huolellisuus ja luotettavuus takaavat hyvän perustan. Suurimmat hankkeet toteutetaan luotettavien yhteistyöyritysten kanssa. Harkitsevalla toiminnalla on pyritty pitämään jalat maassa eikä ole lähdetty uneksimaan pilvilinnoista.

17 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Palkittavayritys Metallirakenne Kangaskorte Oy Pääomistajat/yrittäjät Konsta Kangaskorte Perustettu 2001 Päätoimiala Konepajateollisuus 9 henkeä Yrityksen perusasioita on asiakkaan palveleminen joustavasti ja nopeasti. Yksi tärkeimmistä asioista yrityksessä on se että pidetään kiinni luvatuista aikatauluista ja asioista. Yrityksen valttina on myös erittäin moni-/ammattitaitoinen henkilökunta. Pitkien asiakassuhteiden myötä yritys on kehittynyt. Näin on opittu tuntemaan toimintatavat puolin ja toisin ja luomaan tehokasta yhteistyötä. Salon Yrittäjät Tenwood Oy Pääomistajat/yrittäjät Lassi Liljavirta Perustettu 1995 Päätoimiala ja tuotteet Kuormalavojen ja puupakkausten valmistus 17 henkeä Yrityksen toimipisteet ovat lähellä asiakasta, mikä varmistaa nopean ja joustavan palvelun. Monien erikoistuotteiden tuotekehitys yhdessä asiakkaiden kanssa on taannut pitkäkestoiset asiakassuhteet. Osaava henkilökunta on sitoutunutta ja työntekijöiden vaihtuvuus on pientä. Lisäksi yritys on investoinut tuotantoteknologiaan viimeisen viiden vuoden aikana, mikä takaa korkean laadun ja tuottavuuden.

18 Vuoden yritys Sauvossa Salmensuun Tila Pääomistajat/yrittäjät Antti Toivonen, Tero Toivonen Perustettu 1992 Päätoimiala ja tuotteet Karjankasvatus, jalostuseläinkauppa, tilamyymälä 3 henkeä Salon seutu, ulkomaat Salmensuun Tilaa on ennakkoluulottomasti kehitetty ja laajennettu vuosien varrella. Vanha isäntä Timo Toivonen oli visionääri, jonka työnjälki näkyy tänä päivänä toimivana, monipuolisena maatilana. Salmensuu on tunnettu alueen rantaniityillä laiduntavasta Hereford-karjastaan, joka hoitaa maisemaa ja vähentää vesistöjen ravinnekuormaa. Tila on alueen edelläkävijä lähiruuan tuottajana ja suoramyyjänä. Pitkä historia tilan tuottaman naudanlihan ja jalosteiden myynnissä on luonut hyvät toimintaedellytykset tilalla toimivalle lihapuodille. Valttina on yksilöllinen asiakaspalvelu ja erityisesti kyky vastata tuotevalikoimaa koskeviin toiveisiin. Vuoden yritys Somerolla Ruusan Kahvila Tmi Pääomistajat/yrittäjät Anu-Miisa Forell Perustettu 1997 Päätoimiala ja tuotteet Kahvila-kotileipomo 3 henkeä Ruusuinen kahvilakotileipomo on kantanut jo vuosia hyvällä palvelulla ja maukkailla leivonnaisilla sekä viehättävällä miljööllä. Tyytyväiset asiakkaat, hyvä henkilökunta ja oma vahva sitoutuminen ovat taanneet toiminnan menestymisen. Anu-Miisalle kahvila on kuin toinen koti, työt tehdään sydämellä ja asiakkaat otetaan vastaan hymyssä suin.

19 Vuoden yritys Taivassalossa Grillikahvio Merituulia Ky Pääomistajat/yrittäjät Tuula Suominen Perustettu 1984 Päätoimiala ja tuotteet Kahvila-ravintola 5 henkeä Vakka-Suomi Grillikahvio Merituulia Ky on äidin ja kahden tyttären v perustama yritys, jossa on tehty sukupolvenvaihdos v Yrityksen menestyksen salaisuutena on erinomainen sijainti Taivassaloon johtavan tien varrella. Merituulian kahvila ja terassi ovat paikkoja tuttujen tapaamiseen, toriparlamenttien pitämiseen ja kuulumisten vaihtamiseen. Monipuoliset palvelut, pitkät aukioloajat ja ystävällinen, iloinen henkilökunta pitävät paikkakuntalaiset kahvilan asiakkaina lapsista eläkeläisiin. Merituulia palvelee myös matkailijoita paikkakunnalle tärkeällä turisti-infopisteellä. Vuoden yritys Tarvasjoella Taksiliikenne Antti ja Liisa Pousar Pääomistajat/yrittäjät Antti ja Liisa Pousar Perustettu 1969 Päätoimiala- ja tuotteet Taksiautoilu 2 henkeä Loimaan seutu Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys perustettiin 1947, kun isä, Paul Pousar, aloitti taksiautoilun. Isän kuoltua vuonna -69 Antti sai oman taksiluvan ja jatkoi yritystoimintaa omalla nimellään. Taksiautoilun rinnalle tuli myös oma ambulanssi. 15 vuotta kestäneen ambulanssitoiminnan jälkeen ambulanssista luovuttiin ja vaimo, Liisa, sai oman taksiluvan. Vuonna 2007 luvat yhdistettiin ja yrityksestä tuli avoin yhtiö. Pitkän ammattiuran kulmakiviä ovat työhön sitoutuminen ja siihen panostaminen. Työtä tehdään koko sydämellä ja asiakkaiden palvelu on kunnia-asia. Parasta työssä onkin asiakkaat ja heiltä saatu kiitos sekä luottamus.

20 Vuoden yritykset Turussa Turun Yrittäjät Comodo Oy/ Butik Turku Pääomistajat/yrittäjät Noora Saara Kangas-Kuutti Perustettu 2003 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamo 2 henkeä Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Noora Kangas aloitti uransa vuonna 1995 franchising-yrittäjänä ja jatkoi vuonna 2003 omalla Butik-yrityksellään. Yritys tarjoaa laajan ja henkilökohtaisen palvelun hiuksista laadukkaisiin meikkeihin, kauneusneuvontaan sekä kynsistudion. Jatkuva kouluttautuminen maailmalla takaa asiakkaille mahdollisimman monipuolista ja henkilökohtaista palvelua nopeasti muuttuvalla alalla. Motivoituneet ja upeat työystävät tekevät Butiikista Butiikin. Monipuoliset tv- ja kuvausprojektit myös ulkomailla ovat olleet mielenkiintoisia, mutta suuriman ilon tuo päivittäinen asiakaspalvelu Brahenkadulla. Turun Yrittäjät Pääomistajat/yrittäjät Perustettu Päätoimiala- ja tuotteet LVI-Eristys Murto Oy Ismo Murto 1951 Tmi, 1976 Oy LVI- eristys- ja pellitystyöt 17 henkeä Erityispiirteet / menestyksen salaisuus LVI-Eristys Murto Oy tunnetaan luotettavana ja monipuolista osaamista tarjoavana, jo kauan alalla toimineena eristysliikkeenä. Ismo Murron eristysalan tuntemus ja tinkimätön työ alan kehittämiseksi ja arvostuksen lisäämiseksi ovat vahvistaneet yrityksen asemaa eristysalalla. Työn laadun takaavat ammattitaitoiset työntekijät. Yritys pyrkiikin monin tavoin ylläpitämään sekä heidän ammatillista osaamistaan että hyvinvointiaan. Myös vuosien saatossa syntyneet hyvät suhteet niin tilaajiin kuin tavarantoimittajiin mahdollistavat sen, että yritys voi edelleen luottavaisin mielin katsoa tulevaisuuteen.

21 Turun Yrittäjät Trameta Oy Pääomistajat/yrittäjät Alpo Saveljeff, Rauno Kuoppala, Tauno Laakso Perustettu 1993 Päätoimiala- ja tuotteet Metalli 20 henkeä, ulkomaat Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys on erikoistunut ruostumattomasta teräksestä valmistettavien puutavarakuivaamoiden valmistukseen. Yrityksen toimitiloina on kaksi tuhannen neliön suuruista tuotantohallia Turun Orikedolla. Tuotantokoneisiin on investoitu asiakaslähtöisesti laadun ja kilpailuedun saavuttamiseksi. Tuotantohallit ja yrityksen konekanta takaavat hyvät toimintaedellytykset nykyiselle toiminnalle. Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta on sitoutunut yrityksen toimintaan. Yritys toimii avoimessa yhteistyössä asiakkaiden kanssa optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi, se on myös mukana tuotekehitysyhteistyössä. Vuoden yritys Uudessakaupungissa Torikauppa T. Lundelin Pääomistajat/yrittäjät Terttu Lundelin Perustettu 1936 Päätoimiala- ja tuotteet Elintarvikkeiden vähittäiskauppa toreilla yrittäjä ja kausityöntekijöitä Uusikaupunki Lundelinin torikauppa on paikkakunnalla laajasti tunnettu. Sen juuret ulottuvat aina 1930-luvulle saakka, isoisän aloittamaan torikauppaan. Yrityksen tuotteita; tuoreet vihannekset, kukat ja hedelmät. Tuotteet hankitaan lähituottajilta. Yrittäjän motto: Joustaa loputtomasti asiakkaan parhaaksi.

22 Vuoden yritys Vehmaalla Vaatetusliike Seepra Pääomistajat/yrittäjät Kati Vuorela Perustettu 2002 Päätoimiala- ja tuotteet Vaatteiden ja asusteiden jälleenmyynti Yrittäjä Vakka-Suomi Yrityksellä on monipuolinen palvelu- ja tuotevalikoima, vaikka markkinat ympärillä ovat hyvin haasteelliset harvaanasutulla maaseudulla. Yrittäjällä on luja usko yrittämiseen ja omaan osaamiseen. Kati palvelee persoonallisen positiivisella asenteella ja kohtelee jokaista asiakasta yhtä arvokkaana ihmisenä se on palveluammatissa arvokkain ase tulevaisuuden haasteissa.

23 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 40 vuoden yrittäjyydestä Autoilija Jouko Jokinen, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Parturi Marja Tuominen, Laitilan-Pyhärannan Yrittäjät Yrittäjä Timo Jokinen, Länsi-Turunmaan Yrittäjät Konttoripäällikkö Eeva Nikander, Maskun Yrittäjät Toimitusjohtaja Keijo Nikander, Maskun Yrittäjät Yrittäjä Pauli Paavola, Taivassalon Yrittäjät Yrittäjä Atte Fredling, Uudenkaupungin Yrittäjät

24

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet

VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ. Selvitysalueella toimivat yhteistoiminta-alueet VARSINAIS SUOMEN 17 KUNNAN ERITYINEN KUNTAJAKOSELVITYS YHTEENVETO SOTE YHTEISTYÖSTÄ 4.3.2014 KUNTAYHTYMÄT, JOIHIN KAIKKI ALUEEN KUNNAT KUULUVAT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ VARSINAIS-SUOMEN

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Vakka-Suomen Työllisyystilanne valoisa Vakka-Suomen työttömyysaste laski merkittävästi tammikuussa. Tämä johtui erityisesti myönteisestä työllisyyskehityksestä Uudessakaupungissa, jossa työttömyysaste

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi. 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

20 Varsinais-Suomi Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 20 Varsinais-Suomi 20.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 20.1. VARSINAIS-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 4 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset: 15 kpl

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 7/2013 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus /2013 Julkaisuvapaa tiistaina 20.8. 2013 klo 9.00 Työttömyyden kasvaa yhä Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa

Lisätiedot

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme

Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Uusimaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme TYÖTTÖMYYDEN KASVU HIDASTUU EDELLEEN Varsinais-Suomen työttömyysasteen kasvu on hiipunut tasaisesti jo noin vuoden ajan. Merkittävin tekijä työttömyyden kasvuvauhdin hidastumisessa on Vakka-Suomen valoisa

Lisätiedot

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi

Pohjanmaa. Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa. Kanta-Häme Varsinais-Suomi TYÖLLISYYSKEHITYS VAROVAISEN POSITIIVISTA Varsinais-Suomen työllisyystilanne on kuluvan syksyn aikana kehittynyt hiljalleen positiivisempaan suuntaan. Maakunnan työttömyysaste laski lokakuussa koko maan

Lisätiedot

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA

TIETOISKU 7.5.2014 VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA VALTAOSA VARSINAIS-SUOMEN MAAHANMUUTOSTA PERÄISIN EUROOPASTA Yli kaksi kolmasosaa Varsinais-Suomen vuonna 2013 saamasta muuttovoitosta oli peräisin maahanmuutosta. Maakuntaan ulkomailta muuttaneista puolestaan

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2014, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 21.1.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Uusikaupunki. Kuntaraportti

Uusikaupunki. Kuntaraportti Uusikaupunki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2

Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Salo Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Turku. Kuntaraportti

Turku. Kuntaraportti Turku Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kaarina. Kuntaraportti

Kaarina. Kuntaraportti Kaarina Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Koski Tl. Kuntaraportti

Koski Tl. Kuntaraportti Koski Tl Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017

Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Turun väestökatsaus maaliskuu 2017 Tilastokeskuksen tietojärjestelmämuutosten vuoksi maaliskuun väestönmuutostiedot viivästyivät runsaalla kuukaudella. Huhtikuun tilastot valmistuvat 16.6., toukokuun 22.6.

Lisätiedot

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen

TIETOISKU VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUS Lyhyt katsaus valtiovarainministeriön esitykseen Valtionosuusjärjestelmän tarkoituksena on taata kuntien vastuulla olevien julkisten palvelujen järjestäminen ja niiden

Lisätiedot

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen.

Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Asiakaskeskeisyys, joustavuus ja luotettavuus ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. Toimintatapamme perustuu rehellisyyteen ja avoimuuteen. Stairon Oy on isojen, vaativien ja ruostumattomien ohutlevytuotteiden

Lisätiedot

PALVELURAKENNE- UUDISTUS

PALVELURAKENNE- UUDISTUS PALVELURAKENNE- UUDISTUS IHANTEISTA TODELLISUUTEEN SELVITYSMIESTEN TYÖ Göran Honga 22.08.2013 HISTORIA 10 VUOTTA 3 HALLITUSTA TYÖRYHMIÄ SELVITYSMIEHIÄ ASIANTUNTIJASELVITYKSIÄ NYKYHALLITUS KUNTARAKENNEUUDISTUS

Lisätiedot

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne

Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 50230K TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA Poliklinikkakäynnit osastoittain, käyntityyppi/käyntityypin tarkenne 1-9 2 015 SU34L 01 PKLKÄYNTI 03 ETÄHOITO 04 MUU KÄYNTI 06 VARAUS Summa: Akaa Akaa Summa:

Lisätiedot

YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI. 12.5.2015 Juha Kiviluoma

YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI. 12.5.2015 Juha Kiviluoma YRITYSRAHOITUSPALVELUT LIEDON SÄÄSTÖPANKKI 12.5.2015 Juha Kiviluoma LIEDON SÄÄSTÖPANKKI LYHYESTI Perustettu 2.9.1895 Yksi 25 itsenäisestä säästöpankista Taseella mitattuna Suomen toiseksi suurin säästöpankki

Lisätiedot

Raisio. Kuntaraportti

Raisio. Kuntaraportti Raisio Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Lieto. Kuntaraportti

Lieto. Kuntaraportti Lieto Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Kustavi. Kuntaraportti

Kustavi. Kuntaraportti Kustavi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Pöytyä. Kuntaraportti

Pöytyä. Kuntaraportti Pöytyä Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja

Boliden Kokkola. vastuullinen sinkintuottaja Boliden Kokkola vastuullinen sinkintuottaja Sinkkiteknologian edelläkävijä Luotettavaa laatua Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista sinkkitehtaista. Tehtaan päätuotteet ovat puhdas sinkki ja siitä

Lisätiedot

Somero. Kuntaraportti

Somero. Kuntaraportti Somero Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Naantali. Kuntaraportti

Naantali. Kuntaraportti Naantali Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Mynämäki. Kuntaraportti

Mynämäki. Kuntaraportti Mynämäki Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen

Tietoisku Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvu hidastunut edelleen Työttömyyden kasvun hidastuminen jatkuu Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli syyskuussa 2013 hieman maan keskiarvoa korkeampi. Työttömyysaste oli

Lisätiedot

Turun väestökatsaus heinäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus heinäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus heinäkuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun ja alueen väestönkehityksestä tammi-heinäkuussa 2017 Turun ennakkoväkiluku oli heinäkuun

Lisätiedot

Turun väestökatsaus kesäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus kesäkuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus kesäkuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun ja alueen väestönkehityksestä ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2017 Turun ennakkoväkiluku

Lisätiedot

Turun väestökatsaus elokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus elokuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus elokuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun ja eräiden alueiden väestönkehityksestä tammi-elokuussa 2017 Turun ennakkoväkiluku oli elokuun

Lisätiedot

Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL

Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL TRIOTEC OY Tehtaantie 5, 31500 KOSKI TL YRITYKSEN HISTORIA 1978 1981 Perustettu Trional Oy Perustajina: Antti Teollisuus Oy, Vaasan Höyrymylly yy y yoy Tuotteina karjatalouskalusteiden valmistus. Pääosa

Lisätiedot

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN

VUODEN 2014 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN VUODEN 14 MAAKUNTAENNUSTEEN JULKISTAMINEN 9.1.14 Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 14 on 15. Yrittäjien ja Osuuspankkien yhteistyössä laatima ja koko Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen historian 21. Maakuntaennuste.

Lisätiedot

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km)

Turku. Keskusverkkoselvitys 1:800 000. Tarkastelualueella keskustaajamassa työssäkäyviä on n. 116 000 (työmatka keskustaajamaan korkeintaan 200 km) Pirkkala Nakkila Harjavalta ssa työssäkäyvienkokemäki asuinpaikat vuonna 2007 Eurajoki Le Vesilahti Rauma Köyliö Eura Pyhäranta Säkylä Akaa Punkalaidun Urjala Laitila Kustavi Vehmaa Naantali Ta Taivassalo

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ruokaketju

Varsinais-Suomen ruokaketju Varsinais-Suomen ruokaketju Varsinais-Suomen alkutuotanto 1/2012 Johanna Kähkönen Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke (VARRU) toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007 2013 ja

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2015, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 5.6.2015 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Inlook Group. www.inlook.fi

Inlook Group. www.inlook.fi K A T S E S I S Ä T I L O I H I N www.inlook.fi P A L V E L E E MONI-ILMEISIÄ TILARATKAISUJA Rakennuksen merkitys ja arvo on monen tekijän summa. Kohteen käyttötarkoituksen mukaan tärkeiksi saattavat nousta

Lisätiedot

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Työttömät VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus 12/2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.1.2016 klo 9.00 Nuorten miesten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa Varsinais-Suomen työ-

Lisätiedot

Muutokset henkilökunnan määrässä yrityksen perustamisesta alkaen. 10 % 15 % kasvanut vähintään viidellä henkilöllä 9 % kasvanut 3-4 henkilöllä 44 % 22 % kasvanut 1-2 henkilöllä pysynyt ennallaan vähentynyt

Lisätiedot

MONIPUOLISTA OSAAMISTA

MONIPUOLISTA OSAAMISTA Kanta Kaivu Oy on vuonna 1993 perustettu nurmijärveläinen maarakennus-, rakennus- ja kuljetusalan yritys. Toiminta-alueemme on pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi. Meillä on 20 vuoden vankka kokemus monipuolisista

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 18.05.2016 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

6. Päihteet. 6.1Johdanto

6. Päihteet. 6.1Johdanto 6. Päihteet 6.1Johdanto Päihdehuollon avopalveluissa. Indikaattori ilmaisee kuntien kustantamia päihdehuollon avopalveluita vuoden aikana A-klinikoilla tai nuorisoasemilla käyttävien asiakkaiden määrää

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE TIIMIMME PALVELEE SINUA KOKONAISVALTAISESTI Stancon Oy on vuodesta 1994 toiminut yritys, joka

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Kanta-Häme Koko maa. Varsinais-Suomi Työttömyysaste yhä varsin korkea Varsinais-Suomen työttömyysaste on yhä varsin korkealla tasolla joulukuussa 2013. Työttömyysasteen kasvu on Varsinais-Suomessa kuitenkin koko maan keskiarvoa pienempää,

Lisätiedot

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos.

Turun väestökatsaus. Joulukuu Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna Väestönmuutos. Kymmenen suurimman väestönkasvun ja väestötappion kuntaa vuonna 2016 Väestönmuutos 2016 Ennakkoväkiluku 2016 Kaupunki Helsinki 7 383 635 591 Vantaa 4 720 219 196 Espoo 4 591 274 522 Tampere 3 055 228 173

Lisätiedot

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi:

Läntinen sote-alue. Valmistelun organisointi: Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi: Kuntajohdon tapaaminen, Turku 29.1.2015 Maija Kyttä Läntinen sote-alue Valmistelun organisointi Valtakunnallinen tuki Alustava valmistelu Länsi-Suomen alueella

Lisätiedot

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi

Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Uusimaa Keski-Pohjanmaa Kanta-Häme Pohjois-Savo Satakunta Koko maa Etelä-Savo. Varsinais-Suomi TYÖTTÖMYYDEN KASVU NOPEUTUI KESÄN AIKANA Työttömyyden kasvu kiihtyi Varsinais-Suomessa kuluneen kesän aikana. Tämä näyttää johtuneen ainakin osin nuorten työllistymisvaikeuksista, sillä työttömien määrä

Lisätiedot

HAKKUUTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT. Harvennus- ja päätehakkuut

HAKKUUTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT. Harvennus- ja päätehakkuut AURA HAKKUUTÖITÄ TARJOAVAT TOIMIJAT Harvennus- ja päätehakkuut Koneurakointi Esa Sirkiä Esa Sirkiä 0400521264 esa.sirkia@pp.inet.fi Koneurakointi Riitamaa Oy Tuomas Riitamaa 0407267390 koneurakointi.riitamaa@gmail.com

Lisätiedot

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT /Ruokaruletti Oy Citymarketeissa itsenäinen K-kauppiasyrittäjä hoitaa ruokakaupan ja K-citymarket Oy (Keskon tytäryhtiö) käyttö- ja erikoistavarakaupan. K-ruokakauppiaat Jukka ja Marjo Itkonen. Verollinen

Lisätiedot

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE

KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE KomPAssi VARSINAIS-SUOMEN KESKITETTY ASIAKAS- JA PALVELUOHJAUSHANKE Osana Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (I&O)- kärkihanketta 1 Helmikuu 2017 Kärkihanke Kehitetään

Lisätiedot

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0)

Monipuolista hienomekaniikkaa. Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI Järvenpää. Tel (0) Monipuolista hienomekaniikkaa Copyright 2013 Mecsalo Oy Minkkikatu 10-12, FI-04430 Järvenpää. Tel. +358 (0) 9 836 6070. www.mecsalo.com Liiketoiminta Valmistamme edistyksellisiä tuotteita vaativiin sovelluksiin

Lisätiedot

Sisältö 1 (28) 1. KATSAUS TOIMINTAAN 3 2. HALLINTO 4 3. PAIKALLISYHDISTYKSET 6 4. JÄRJESTÖTOIMINTA 8 5. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN 10

Sisältö 1 (28) 1. KATSAUS TOIMINTAAN 3 2. HALLINTO 4 3. PAIKALLISYHDISTYKSET 6 4. JÄRJESTÖTOIMINTA 8 5. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN 10 Toimintakertomus 2013 Sisältö 1. KATSAUS TOIMINTAAN 3 2. HALLINTO 4 3. PAIKALLISYHDISTYKSET 6 4. JÄRJESTÖTOIMINTA 8 5. YHTEISKUNTAVAIKUTTAMINEN 10 6. YHTEISTYÖSOPIMUKSET 12 7. VIESTINTÄ 13 8. TUTKIMUSTOIMINTA

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

- Lähiruokatukku ja -myymälä. LähiPuoti Remes. - Paikallisia Herkkuja -

- Lähiruokatukku ja -myymälä. LähiPuoti Remes. - Paikallisia Herkkuja - - Lähiruokatukku ja -myymälä LähiPuoti Remes - Paikallisia Herkkuja - Yrityksen toiminta: LähiPuoti Remes Oy perustetaan ja toiminta alkaa 2012-2013 vaihteessa, Puotipuksu Kimmo Remes. Lähi- ja luomuruokaa

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014. 215/2014 Ympäristöministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014. 215/2014 Ympäristöministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä maaliskuuta 2014 215/2014 Ympäristöministeriön asetus luonnonsuojelualueiden perustamisesta Varsinais-Suomen maakuntaan Annettu Helsingissä 13 päivänä

Lisätiedot

Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita. Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 26.8.

Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita. Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 26.8. Maa- ja metsätalouden keskeisiä indikaattoreita Uusikaupunki ELY-keskus: Varsinais-Suomi 26.8.213 221182 Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 1 Suomen Gallup Elintarviketieto

Lisätiedot

25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku. Henkilökunnan määrä 25

25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku. Henkilökunnan määrä 25 25 vuotta lämpöä laadukkaasti Vantaa Lappeenranta Kuopio - Turku Liikevaihto n. 6 milj. Henkilökunnan määrä 25 Omistajat: Jukka Itkonen 55%, Reijo Lappalainen 34 %, Hannu Janhunen 7 %, Muu avainhenkilöstö

Lisätiedot

Asia Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ratkaisu ja perustelut

Asia Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ratkaisu ja perustelut PÄÄTÖS 9.11.2017 1 (10) EPOELY/2243/2017 Asia Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa Lausunnonantajat Varsinais-Suomen kunnat Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen

Lisätiedot

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat

Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat 1 (5) Vuonna 2015 valvontalautakunnan myöntämät ja peruuttamat apteekkiluvat Myönnetyt luvat 18.12.2015 Lappeenrannan 5. apteekki apteekkari, farmasian tohtori Hannu Tapani Taipale Loviisan apteekki apteekkari,

Lisätiedot

Turun väestökatsaus helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen

Turun väestökatsaus helmikuu Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Turun väestökatsaus helmikuu 2017 Konsernihallinto/Strategia ja kehittäminen/suunnittelija Kimmo Lemmetyinen Tällä dialla on Turun vahvistettuja väkilukutietoja; muilla sivuilla tammihelmikuun ennakkotietoja

Lisätiedot

Peab pohjoismainen yhteiskuntarakentaja

Peab pohjoismainen yhteiskuntarakentaja Peab pohjoismainen yhteiskuntarakentaja EVENTES BUSINESS GARDEN Espoo 1 Liikeideamme Peab on rakennusalan yritys, jonka tärkein tavoite on ehdoton LAATU ja AMMATTITAITO rakennusprosessin kaikissa vaiheissa.

Lisätiedot

Kuntaneuvottelut syksy 2014

Kuntaneuvottelut syksy 2014 Kuntaneuvottelut syksy 2014 10.11.2014 klo 09.00-12.00 Loimaan alueen kunnat Loimaa, Oripää, Lieto, Koski Tl, Marttila, Tarvasjoki, Pöytyä, Aura, Punkalaidun 10.11.2014 klo 13.00-16.00 Uudenkaupungin alueen

Lisätiedot

Yhteistyö kanssamme avain menestykseen. Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic.

Yhteistyö kanssamme avain menestykseen. Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic. Yhteistyö kanssamme avain menestykseen Satmatic Oy Sammontie 9 28400 ULVILA 02 5379 800 etunimi.sukunimi@satmatic.fi www.satmatic.fi 15,5 milj. asukasta Olemme osa pörssiyhtiötä AS Harju Elekter Group,

Lisätiedot

Inwido Finland Oy. Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt Seppo Hyry

Inwido Finland Oy. Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt Seppo Hyry Inwido Finland Oy Suomen johtava ikkuna- ja ovitoimittaja Htt 7.4.2017 Seppo Hyry 2 Inwido Euroopan suurin ikkunavalmistaja 25 tehdasta Yli 20 tuotemerkkiä Liikevaihto 580 M (Suomi 155 M ) N 4000 työntekijää

Lisätiedot

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen Pähkinänkuoressa Signal Partners on vuonna 2010 perustettu suomalaisessa omistuksessa oleva yritys. Toimimme pääasiallisesti Pohjoismaissa ja palvelemme kansainvälisesti toimivien asiakkaidemme koko organisaatiota

Lisätiedot

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi

Varsinais-Suomen ELY-keskus Lounais-Suomen viemäröintialueiden laajentamisalueet ja priorisointi Jätevedenkäsittelyn vyöhykkeet vyöhykkeissä LIITE 3 (1/7) Vyöhykkeet A Viemäröity alue B Viemäröitävä alue E Peruskäsittelyn alue F Maahan imeytykseen soveltumaton alue G1 Vesistön rantavyöhyke 100 m G2

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA

TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA WWW.GNB-NORDIC.COM TUNNET MEIDÄT NIMELLÄ EXIDE MUTTA NYT OSASTOMME NIMI ON GNB GNB ON MAAILMAN SUURIMPIA AKKUVALMISTAJIA... TYÖNTEKIJÄMME TARJOAVAT PARASTA NEUVONTAA JA HUOLTOA ASIAKAS KErTOO: GNB:SSÄ

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN KARJAKERHON TUOTOSKILPAILUT 2011

VARSINAIS-SUOMEN KARJAKERHON TUOTOSKILPAILUT 2011 VARSINAIS-SUOMEN KARJAKERHON TUOTOSKILPAILUT 2011 KARJOJEN VALKUAISTUOTOSKILPAILU (TUOTOSVUOSI 2010) Omistaja Kunta Lehmäluku Maitokilot Valkuaiskilot 1. Mäntsälä Marja ja Jari MTY Marttila 32,9 12189

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Jalat maassa, tavoitteet korkealla. MSK Group Oy

Jalat maassa, tavoitteet korkealla. MSK Group Oy Jalat maassa, tavoitteet korkealla MSK Group Oy 6.9.2016 Sisältö 01 MSK Groupin historia 02 MSK Group korkean teknologian perheyhtiö 03 MSK lukuina 04 Tytäryhtiöt 1. Sukupolvi - perustaja "Ville Isosaari

Lisätiedot

KUNTAVAALIT VARSINAIS-SUOMESSA 2008

KUNTAVAALIT VARSINAIS-SUOMESSA 2008 KUNTAVAALIT VARSINAIS-SUOMESSA 2008 Varsinais-Suomen kuntayhtymien poliittiset voimasuhteet vuosina 2009-2013 Varsinais-Suomen kuntayhtymille, poliittisille piirijärjestöille, tiedotusvälineille Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun

Lounais-Suomen Tietojakelu Oy hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun POSTITOIMILUPAHAKBMUS Valtioneuvosto hakee postitoiniilupaa sopimusasiakkaiden postipalveluun Vai'sinais-Suomeen seuraavien kuntien alueelle. Aura, Kaarina, Koski tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila,

Lisätiedot

Ektakompus asukasyhdistysten ja Oulun kaupungin yhteinen yritys tuottaa apua kodin askareisiin. Kemi 27.2.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen

Ektakompus asukasyhdistysten ja Oulun kaupungin yhteinen yritys tuottaa apua kodin askareisiin. Kemi 27.2.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen Ektakompus asukasyhdistysten ja Oulun kaupungin yhteinen yritys tuottaa apua kodin askareisiin Kemi 27.2.2013 Sirkka-Liisa Mikkonen Ektakompus Oy Yhteiskunnallisen yrityksen toimikunnan perustelu: Ektakompus

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

Kevät SRA. Yleiskilpailu Lopputulokset. Laitila

Kevät SRA. Yleiskilpailu Lopputulokset. Laitila Kevät SRA Laitila 29.4.2017 Yleiskilpailu 1 100,0000 406,4074 Asikainen Kari Turun RU 50Avo 2 99,1708 403,0376 Kuisma Eetu Mynämäen Seudun Res. Avo 3 96,5586 392,4212 Vainio Niku Kaarina-Piikkiön Res.

Lisätiedot

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Hannu Sulin Pyhäranta Varsinais-Suomi Laitila Loimaa Uusikaupunki Oripää Vehmaa E Taivassalo Mynämäki Nousiainen Aura Pöytyä Koski Tl Somero Kustavi

Lisätiedot

NETPLAZA. Hybrid Open Access turvaa verkkoyhtiöiden tulevaisuuden. Suomen Seutuverkot ry syysseminaari. Tommi Linna

NETPLAZA. Hybrid Open Access turvaa verkkoyhtiöiden tulevaisuuden. Suomen Seutuverkot ry syysseminaari. Tommi Linna NETPLAZA Hybrid Open Access turvaa verkkoyhtiöiden tulevaisuuden Suomen Seutuverkot ry syysseminaari Tommi Linna Netplaza Oy Perustettu 1996 Työntekijöiden omistama, yli 20 työntekijää Liikevaihto 2014:

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, maaliskuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 20.06.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

KOTISAIRAANHOITO HARMONIA OY. Kotimainen hyvinvointipalveluiden tuottajaverkosto

KOTISAIRAANHOITO HARMONIA OY. Kotimainen hyvinvointipalveluiden tuottajaverkosto KOTISAIRAANHOITO HARMONIA OY Kotimainen hyvinvointipalveluiden tuottajaverkosto Kotisairaanhoito Harmonia Oy Pienestä suureksi v.2001-2010 Tuotteet: Kotihoidon palvelut Kaikki palvelut samasta osoitteesta.

Lisätiedot

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä VAIHDA MUKAVAMPAAN. Oikeanlainen koti kaikkiin elämäntilanteisiin Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä Sp-Koti on perustettu juuri sinua ja sinun asuntoasioitasi varten. Meidän arvomaailmamme lähtee

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2017, kesäkuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 4.08.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu:

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: Varsinais-Suomi 2016, joulukuu Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 31.01.2017 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 13.05.2013 Markku Savolainen Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013 Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 1 Kiinnostaako seudulle sijoittuminen nyt tai ensi vuonna? Markkinatutkimus keväällä 2011: noin 3000

Lisätiedot

Tilitoimisto- ja tilintarkastuspalvelut

Tilitoimisto- ja tilintarkastuspalvelut Tilitoimisto- ja tilintarkastuspalvelut Rantalainen Rantalainen on kotimainen tilitoimistokonserni ja alan suurin perheyritys. Perinteikäs, vuonna 1972 perustettu perheyritys tuottaa asiakkailleen taloushallinnon

Lisätiedot

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club

Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Matkailuinvestointien tulevaisuus Suomessa - case Holiday Club Holiday Club Perustettu 1986 Holiday Club on Euroopan johtava viikko-osakealan yritys ja Suomen johtava vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija.

Lisätiedot

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus

Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi. Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus Nuorten työttömyys ja nuorisotakuu: seurantatietoja, Varsinais-Suomi Analyytikko Juha Pusila Varsinais-Suomen ELY-keskus 27.1.2014 Seurantaan liittyvää käsitteistöä Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden

Lisätiedot

ASIA Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa

ASIA Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa PÄÄTÖS 1.12.2016 1 (11) EPOELY/3441/2016 ASIA Taksilupien enimmäismäärien vahvistaminen Varsinais-Suomen maakunnassa Lausunnonantajat Varsinais-Suomen kunnat Turun kauppakamari Taksiliiton jäsenyhdistyksiltä

Lisätiedot

Juhlaa joka päivä! HYVÄ MAKU EI SYNNY SATTUMALTA, SE SYNTYY OSAAMISESTA

Juhlaa joka päivä! HYVÄ MAKU EI SYNNY SATTUMALTA, SE SYNTYY OSAAMISESTA Juhlaa joka päivä! HYVÄ MAKU EI SYNNY SATTUMALTA, SE SYNTYY OSAAMISESTA - Leipomo Oy E. Boström Ab on perustettu 1939-100 %:nen perheyritys; 3 omistajaa - Liikevaihto vajaat 5 milj. - Vienti v. 2014 20

Lisätiedot

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä

ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT. Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä ERITYISEN KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄT Elinvoiman ja kilpailukyvyn ryhmä j Mika Joki kunnanjohtaja Aura vj Tuula Vairinen hallintojohtaja Aura j Harri Virta kaupunginjohtaja vj Päivi Antola hallintojohtaja

Lisätiedot

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme Adi Kalusteet Oy Adi Kalusteet Oy on 1979 perustettu suomalainen toimisto-, julkitila- ja myymäläkalusteita suunnitteleva ja valmistava yritys. Adi tunnetaan arkkitehtien, muotoilijoiden ja suunnittelijoiden

Lisätiedot

Peter Westerholm, Pajuniemi Oy

Peter Westerholm, Pajuniemi Oy Peter Westerholm, Pajuniemi Oy Pro Luomu, arvoketjuryhmän kokous 2.6.2014 MTK 17.6.2014 Copyright Pajuniemi Oy 2 Pajuniemi Oy Perustettu 1976 Liikevaihto 11,7 milj. euroa vuonna 2013 Tuotannon määrä 1,5

Lisätiedot

Pyydämme huomioimaan, että osassa näytteenottopisteistämme näytteitä otetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella (tiedot sisäsivuilla).

Pyydämme huomioimaan, että osassa näytteenottopisteistämme näytteitä otetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella (tiedot sisäsivuilla). Tykslab näytteenotto Pyydämme huomioimaan, että osassa näytteenottopisteistämme näytteitä otetaan pääsääntöisesti vain ajanvarauksella (tiedot sisäsivuilla). Ajanvaraus: www.tykslab.fi > ajanvaraus tai

Lisätiedot