Varsinais-Suomen yrittäjägaala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varsinais-Suomen yrittäjägaala"

Transkriptio

1 Varsinais-Suomen yrittäjägaala Palkittavat yritykset ja yrittäjät lauantai

2

3 PALKINTOGAALA JUHLAN AVAUS Hanna Munter, puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät PUHE Petteri Orpo, kansanedustaja, maakuntahallituksen puheenjohtaja MUSIIKKIA * * * PUHE PALKITTAVILLE Antti Kuljukka, toimitusjohtaja, Fennia PALKITSEMISET Maakunnan yritysten ja yrittäjien palkinnot ILTAJUHLA MALJA YRITTÄJYYDELLE * * * ILLALLINEN * * * TANSSIA Tanssimusiikista vastaa Turku Jazz Orchestra Mukana myös: Stand up koomikko Mika Eirtovaara

4

5 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2013 Vuoden yritys Varsinais-Suomessa Palkittava Yritys Teijo-Talot Oy Pääomistajat/yrittäjät Lasse Ojanen, Mari Ojanen, Tommi Raitisto Perustettu 2000 Päätoimiala- ja tuotteet Taloteollisuus 16 henkeä Teijo-Talot Oy, Perniö Teijo-Talot Oy on vuonna 2000 perustettu uuden vuosituhannen talotehdas. Se on perheyritys, jonka omistavat Lasse Ojanen, Mari Ojanen ja Tommi Raitisto. Toimintansa yritys aloitti Perniön Teijolla, josta tuotanto siirtyi Perniön Kankkonummen teollisuusalueelle vuonna Teijo-Talot taipuu moneksi. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat niin autotalli-varastot, asuinrakennukset ja vapaa-ajan kohteet kuin erilaiset toimisto- ja toimitilat, rivitalot, koulut ja päiväkodit sekä palvelu- ja tukiasunnot. Yritys työllistää Perniössä 16 henkilöä suoraan ja välillisesti noin 40 henkilöä. Teijo-Talot Oy Perniön liikevaihto on tänä vuonna noin 6,5 milj. euroa. Vuonna 2013 Perniön tehtaan tuotantotilat ovat uudistuneet voimakkaasti. Syksyllä otettiin käyttöön uusi innovaatio, liikkuva tuotantohalli, joka nostaa Perniön tehtaan kapasiteetin tarvittaessa jopa 200 rakennusyksikköön vuodessa. Liiketoiminta-alueena on koko Suomi. Teijo-Taloja valmistetaankin nyt jo viiden eri Teijo-Talo tehtaan voimin, Perniössä, Tuuloksessa, Halsualla, Varkaudessa ja Sodankylässä. Teijo-Talot Oy:n menestyksen salaisuus piilee yrittäjä Lasse Ojasen kehittämässä innovatiivisessa tuotantokonseptissa, osaavissa työntekijöissä ja yhteistyökumppaneissa sekä yrityksen joustavuudessa ja jatkuvassa kehitystyössä. Tuotantotapa eroaa kaikista muista talovalmistajista siinä, että rakennukset rakennetaan betoniperustuksineen täysin valmiiksi tehtaalla sisätiloissa ja kuljetetaan kokonaisena tilaajan tontille, jossa ne liittymien kytkentöjen jälkeen ovat käyttökunnossa. Teijo-Talot konsepti tuo myös täysin uuden ulottuvuuden rakentamiseen, sillä kaikki Teijo-Talo menetelmällä rakennetut rakennukset ovat myöhemmin kokonaisuudessaan siirrettävissä uuteen paikkaan. Yritys on viime vuosina kehittänyt uusia tuote- ja palvelukonsepteja. Kunta voi nyt esimerkiksi vuokrata koulun tai päiväkodin rahoitusleasingillä ja hyödyntää tiloja useammassakin paikassa sen mukaan missä tarvetta on. Yrityksen toimitilat voidaan siirtää tarvittaessa uuteen paikkaan, lomamökkikylä siirtyy sinne missä mökkejä kaivataan tai taloasiakas voi myöhemmin vaikka vaihtaa talonsa toisenlaiseen muuttamatta tutusta asuinpaikasta minnekään. Teijo-Talot tarjoaa myös talojen huoltosopimuksia rakennusten ylläpitoon. Teijo-Talot haluaa pysyä jatkossakin edelläkävijänä ja kehittää toimintaansa edelleen. Asiakkaat ovat tärkeimpiä tuotekehittelijöitä ja kannustajia. Heiltä yritys saa parhaat ideat uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

6 Kuntakohtaiset Yrittäjäpalkinnot 2013 Vuoden yritys Aurassa Aurantori Pääomistajat/yrittäjät Pertti Leppäkoski Perustettu 2000 Päätoimiala ja tuotteet Päivittäistavarakauppa 9 henkeä Loimaan seutu Yritys on perustettu vuonna Sen omistaa Pertti Leppäkoski, puoliso Minna Leppäkoski on toiminnassa mukana. K-Marketilla on oma 1100 neliön toimipaikka Auran keskustassa. Yrityksen liikevaihto on kaksinkertaistunut vuoden 2000 tasosta ja se työllistää kaikkiaan 9 henkilöä. Syksyllä 2013 valmistui 400 neliön laajennus, samassa rakennuksessa toimii joulukuun alusta Alkon toimipiste. Yrityksen menestys perustuu realistiseen tulevaisuuden uskoon ja sitkeään työhön. Vuoden yritykset Kaarinassa Kaarinan Yrittäjät M. Alander Oy Pääomistajat/yrittäjät Matti ja Hilkka Alander Perustettu 1992 Päätoimiala- ja tuotteet Maanrakennus, kiinteistöhoidon työt sekä rakennustarvikekauppa 6 henkeä, myös ulkomaat M. Alander Oy on edelläkävijä matalaenergiarakentamisessa ja rakenteiden kosteusteknisessä käyttäytymisessä, jotka ovat nyt päivän puheenaiheita. Menestyksen salaisuuksia ovat pitkät päivät ja ahkeruus, uudet innovaatiot ja pioneerityö niin laitehankinnoissa kuin tuotekehityksessäkin. Yrityksellä on osaamista poikkeavan erikoistietämyksen vaativalta alalta. Menestyksen takaavat verkostoituminen ja pitkäaikaiset työntekijät, joista ensimmäisellä jo 30 palvelusvuotta yrityksessä.

7 Piikkiön Yrittäjät Madastra Oy/Wanhustentalo Kotikumpu Pääomistajat/yrittäjät Heli ja Jarmo Mäntsälä Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Luvanvaraiset vanhusten sosiaalipalvelut 31 henkeä Perheyrityksen matalalla organisaatiolla on pystytty luomaan välitön ilmapiiri kaikkien yhteistyötahojen kanssa. Henkilökunnan tavoitteellisella kouluttamisella, asiakaspalautejärjestelmällä sekä sertifioidulla toiminnalla on luotu perusta laadukkaalle hoitotyölle. Innovatiivisellä ajattelutavalla pyritään jatkuvasti löytämään uusia toimintatapoja. Tästä esimerkkinä yrityksen teemana vuodelle 2014 on: Uutta teknologiaa ja Wanhaa tunnelmaa. Vuoden yritys Kemiönsaarella Kimito Bagare Ab - Kemiön Leipurit Oy Pääomistajat/yrittäjät Tony Holtegaard Andersen, Davina Ginström Perustettu 1984 Päätoimiala ja tuotteet Leipomo ja kahvila 4 henkeä Kemiönsaari Yritys sijaitsee Kemiön keskustassa. Se täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Yrityksen tuotteita ovat ruokaleivät, kahvileivät ja kakut tuotteita siis reikäleivästä hääkakkuihin. Yrityksessä työskentelee omistajien lisäksi kaksi työntekijää. Tuotteita myydään omassa kaupassa ja Kemiön keskustassa sijaitsevissa ruokakaupoissa, mutta myös Taalintehtaalla sijaitsevassa kahvilassa. Tekijöillä on rakkaus työhönsä, tuotteet ovat käsintehtyjä ja sen vuoksi todella suosittuja. Niitä tullaan hakemaan kauempaakin.

8 Vuoden yritys Kustavissa Taksi Sami Säynäslahti Pääomistajat/yrittäjät Sami Säynäslahti Perustettu 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Taksiliikenne Yrittäjä Kustavi Yrittäjä, jonka palvelut ovat perustuneet ystävällisyyteen, luotettavuuteen, täsmällisyyteen ja asiakaslähtöiseen palveluun kaikissa henkilökuljetustarpeissa. Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet neljännesvuosisadan. Saumaton yhteistyö Kustavin kunnan, yrittäjien ja lähialueiden taksiyritysten kanssa on toiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Yrityksen tarkoitus on tuottaa oman kunnan 850 vakituisen asukkaan ja toisaalta yli kymmenentuhannen kesäasukkaan tarvitsemia taksipalveluja eri elämänvaiheissa, vauvasta vaariin. Vuoden yritys Laitilassa Laitilan Kirjakauppa Ky Pääomistajat/yrittäjät Marketta Nurmi Perustettu 1992 Päätoimiala- ja tuotteet Kirjakauppa 2 henkeä Vakka-Suomi Vuosikymmenten tuoma kokemus kirja-alasta sekä hyvä asiakastuntemus ovat yrityksen palvelun vankka pohja. Vahvuuksia ovat myös valikoiman monipuolisuus, nopeat toimitusajat sekä hyvä tuotetuntemus. Yritys satsaa henkilökohtaiseen, hyvään palveluun, laadukkaisiin tuotteisiin, nopeaan varaston kiertoon ja pyrkii siihen, että perusvalikoiman lisänä olevat kausi- ja erikoistuotteet poikkeavat muiden liikkeiden valikoimasta. Tämän kaiken on mahdollistanut hyvät ja vakiintuneet asiakassuhteet.

9 Vuoden yritys Liedossa Lihatukku Jouni Partanen Oy Pääomistajat/yrittäjät Jouni Partanen, Kimmo Partanen Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Lihanjalostus ja lihan tukkukauppa 72 henkeä Lihatukku Jouni Partanen Oy on täyden palvelun lihatalo. Perheyritys on perustettu vuonna Se on erikoistunut tuoreen lihan käsittelyyn: leikkaamiseen, jatkojalostamiseen, pakkaamiseen ja markkinointiin. Lihatukku on menestynyt ja saavuttanut vahvan asemansa kovassa kilpailutilanteessa hyvällä ja joustavalla yhteistyöllä asiakkaidensa ja muiden sidosryhmiensä kanssa. Yrityksessä uskotaan määrätietoisuuteen, ammattitaitoon ja omaan visioon sekä jatkuvaan toiminnan ja tuotteiden kehittämiseen. Nykyaikainen ja tehokas tuotantolaitos sijaitsee Liedon Avanti- teollisuusalueella ja on otettu käyttöön kesällä Yritys työllistää noin 70 alan ammattilaista. Sen liikevaihto on 22 milj. euroa. Vuoden yritys Loimaalla Sisustustalo Ribbon Pääomistajat/yrittäjät Auli Willman Perustettu 1985 Päätoimiala- ja tuotteet Sisustaminen 10 henkeä Yrittäjyyden malli on opittu jo lapsena yrittäjäperheessä. Sisustustalo on onnistunut erottumaan muista, tekemällä omia oivalluksia, jalostanut ja valmistanut asiakkaidensa tarpeisiin sopivia tuotteita. Suunnittelutyö tehdään veloituksetta. Yrityksen toimintaa kuuluu huonekalujen valmistus ja asennuspalvelu, oma ompelimo ja kaksi myymälää. Joustava, moniosaava henkilökunta ja perhe ovat kaikki mukana yrittämisessä. Yrityksellä on suunnittelijoita ja toimituksia ympäri Suomea. Yritys on toiminnassaan ottanut harkittuja riskejä.

10 Vuoden yritys Marttilassa Sähköurakointi Jari Sallasmaa Ky Pääomistajat/yrittäjät Jari Sallasmaa Perustettu 1994 Päätoimiala- ja tuotteet Sähköasennus 2 henkeä Loimaan seutu Yritys on koko 20 vuotisen toimintansa ajan toiminut samalla periaatteella ja samankokoisena. Työt on tehty 2-3 henkilön voimin Varsinais-Suomen alueella. Vahvuutena voidaan pitää vankkaa ja pitkäaikaista kokemusta. Yrityksen luotettavat työntekijät ovat mahdollistaneet yrityksen ammattimaisen ja joustavan toiminnan. Vuoden yritys Maskussa Rengasmäki Oy Pääomistajat/yrittäjät Jyrki ja Teija Mäki Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuotteet Rengasala 5 henkeä Turun seutu Täyden palvelun rengasliike. Menestyksen salaisuutena ovat pitkäaikainen alan kokemus sekä ammattitaitoisen henkilökunnan ja kokeneiden asentajien avulla hankittu asiakkaiden luottamus, jatkuva työntekijöiden koulutus ja alan ajan hermolla pysyminen. Maatalouden eritysosaaminen on noussut myös vahvaan osaan. Yritys on kuulunut maanlaajuiseen yksityisten kauppiaiden muodostamaan Rengasmarket-ketjuun jo usean vuoden ajan.

11 Vuoden yritys Mynämäessä Peiler Ky Pääomistajat/yrittäjät Maritta ja Seppo Tanhuanpää Perustettu 1983 Päätoimiala- ja tuotteet Lämpö-, vesijohto- ja ilmastointiasennus 7 henkeä Turun seutu Tunnettuus oman alan piirissä, ammatillinen osaaminen sekä hyvä laatu ja työn jälki. Vuoden yritykset Naantalissa Naantalin Yrittäjät Forsport, VG-Varaosa Oy Pääomistajat/yrittäjät Toni Forsblom, Mikko Larkamaa Perustettu 1984 Päätoimiala- ja tuotteet Urheiluvälineiden ja polkupyörien vähittäiskauppa 3 henkeä Turun seutu Yritys on toiminut Naantalissa lähes 30 vuotta. Toiminta on kehittynyt asiakkaiden ja ajan tarpeiden mukaan valttinaan henkilökohtainen ja ammattitaitoinen palvelu. Henkilökunnalla on pitkä ja vankka kokemus useista eri urheilulajeista. Tuotevalikoiman perustana ovat tunnetut ja laadukkaat tuotteet. Huolto ja korjauspalvelut ovat merkittävä osa palvelukonseptia. Yrityksen palvelulupaukseen sisältyy jatkossakin kehittää omaa toimintaansa tarpeiden mukaan ja olla mukana edistämässä ihmisten hyvinvointia sekä harrastusja vapaa-ajan toimintaa.

12 Rymättylän Yrittäjät Heikki Harismaa Oy/Rymättylä Farmersgolf SPA Pääomistajat/yrittäjät Heikki Harismaa Perustettu 2003 Päätoimiala ja tuotteet Yritys- ja juhlatapahtumien järjestäminen yrittäjä ja lisäksi osa-aikaista työvoimaa, myös ulkomaat Raulahden tilalla Rymättylässä toimii Suomen ensimmäinen Farmersgolf-kenttä ja Farmersgolf SPA, jolla on savu-, laituri- ja infrasaunat, lämminvesialtaat sekä kokous- ja illanviettotilat. Yritys tarjoaa hauskan, kaikille sopivan ympärivuotisen ulkoaktiviteetin sekä aitoon maalaisympäristöön rakennetut laadukkaat kokous- ja illanviettotilat. Yritys on käyttää runsaasti ulkopuolisia palveluja. Tällä toimintamallilla pystytään tuottamaan korkealaatuiset palvelut kausiluontoisessa toiminnassa mahdollisimman järkevällä tavalla. Raulahden tilalla harjoitetaan edelleen myös maataloutta. Vuoden yritys Nousiaisissa Pöyhönen Oy Pääomistajat/yrittäjät Markku ja Seija Pöyhönen Perustettu 1989 Päätoimiala- ja tuotteet Siivouspalvelut 5 henkeä + osa-aika työntekijöitä Turun seutu Hyvin tehty työ on luonut pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka antavat mahdollisuuden kehittää edelleen työmenetelmiä. Toiminnan yhtenä tärkeänä tekijänä ovat pysyvät, hyvät ja huolelliset työntekijät, joihin asiakas voi luottaa. Myös yrittäjien päivittäinen osallistuminen työhän ja siten näkyminen asiakkaiden tiloissa antaa mahdollisuuden kommunikoida päivittäin.

13 Vuoden yritys Paimiossa Paimion Palaliha Oy Pääomistajat/yrittäjät Mauri Isomäki, Mikko Isomäki, Toni Isomäki Perustettu 1995 Päätoimiala- ja tuotteet Liha- ja siipikarjatuotteiden valmistus 6 henkeä Vankka liha-alan tuntemus ja maltilla eteneminen tuotekehityksen ja laitesuunnittelun osalta nykyiseen erityisosaamiseen ovat pitäneet yrityksen mukana liha-alan muutoksissa. Yrityksen nykyinen päätuote on kebabvartaiden valmistus ja markkina-alueena koko Suomi. Luotettava henkilökunta, hyvät asiakassuhteet ja varmat yhteistyökumppanit ovat perusedellytys toimia jatkossakin. Vuoden yritys Paraisilla Palkittava yrity Oy Kiinteistöpalvelu T Wallin - Fastighetsservice Ab Pääomistajat/yrittäjät Ted Wallin Perustettu 1987 Päätoimiala- ja tuotteet Kiinteistönhoito 10 henkeä Turunmaa Yrityksellä on hyvä paikallistuntemus ja luotettava henkilökunta. Menestymisen salaisuuksia ovat myös peräänantamattomuus ja hyvä asiakaspalvelu. Asiakkailta saatu palaute kannustaa hakemaan uusia ratkaisuja.

14 Vuoden yritykset Pöytyällä Pöytyän Yrittäjät Palkittava yrity Autokorjaamo O. Vuori Ky Pääomistajat/yrittäjät Olavi Vuori Perustettu 1988 Päätoimiala- ja tuotteet Autokorjaamotoiminta Yrittäjä Loimaan seutu Yritys on saavuttanut 25 toimintavuotensa aikana arvostetun aseman auranmaalaisena autokorjaamona. Yrityksen hyvä työllisyys vienyt menestykseen. Pitkä kokemus alalta, pitkät asiakassuhteet ja luottamus yrittäjien ja asiakkaiden välillä ovat olleet menestyksen kulmakiviä. Yläneen Yrittäjät Ohjelma- ja Audiopalvelu Tunnelmatuotanto Oy Pääomistajat/yrittäjät Juho Kulmala, Jari Kulmala, Kyösti Mäkimattila, Turo Lento, Rami Hänninen, Hannu Yli-Tuomola Perustettu 2002 Päätoimiala ja tuotteet Äänistudiot, äänitteiden ja musiikin kustantaminen 5 henkeä Ohjelma- ja audiopalvelu Tunnelmatuotanto Oy perustettiin syksyllä 2002 Varjokuva orkesterin taustaorganisaatioksi. Pääasiallinen tuote onkin juuri Varjokuva orkesteri, kaksinkertainen tanssiorkestereiden Suomen mestari. Solisti Kyösti Mäkimattila on myös tangokuningas Yrityksellä on äänitysstudiot Yläneellä ja Pälkäneellä. Palveluihin kuuluvat myös tapahtumatekniikan tuottaminen ja laitevuokrat sekä mainosteippaukset. Yrityksen toimialueena on koko Suomi. Menestyksen (AAA) salaisuuksia ovat perehtyneisyys alaan, vankka usko omaan tekemiseen, hyvät suhteet alan muihin toimijoihin ja oma, tinkimätön, asialleen omistautunut linja.

15 Vuoden yritys Raisiossa Palkittava yrity Rakennus-Saneeraus J. Koski Oy Pääomistajat/yrittäjät Jukka Koski Perustettu 1996 Päätoimiala- ja tuotteet Rakennusliike 8 henkeä Turun seutu Yrittäjä on 17 vuoden ajan tinkimättömällä työpanoksellaan varmistanut kannattavan kasvun ja jatkuvan toiminnan kehityksen palkkaamalla joukon raudanlujia rakennusalan ammattilaisia. Vuosien saatossa yhtiö on panostanut uusiin toimitiloihin sekä markkinoiden parhaaseen konekantaan. Erityisosaamisen painopiste on vesikattoremonteissa. Yritys valmistaa Varsinais-Suomessa vuodessa yhteensä yli 200 teräs- ja tiilikattoa ja parhaimmillaan työllistää noin 25 rakennusalan ammattilaista. Omalta osaltaan menestyksen tukena ovat markkinoiden laadukkaimmat rakennustarvikkeet ja yhteistyökumppanit. Vuoden yritys Ruskolla Loviisan Aitta Ay Pääomistajat/yrittäjät Helena ja Pekka Aho Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuotteet Sisustusliike 5 henkeä + vuokratyövoima sesonkiapuna Vanhassa kivinavetassa ja kuivurissa toimiva lifestyle- ja sisustusalan yritys tarjoaa asiakkaille laadukkaita ja monipuolisia tuotteita ja palveluja elämyksellisessä ympäristössä. Yrityksellä on vahva visio ja tavoite jatkuvaan kehittymiseen. Tuotevalikoimaan kuuluu tuotteita tapeteista ja kankaista aina valaisimiin, huonekaluihin ja sisutuksen pienesineisiin sekä vaatteisiin, koruihin ja jalkineisiin. Huippubrändit ja yksilöllinen tuotevalikoima houkuttelevat asiakkaita kaikkialta Suomesta. Yritys palkittiin v Chicagossa kahdella kansainväliselllä sisustusalan Gia-palkinnolla.

16 Vuoden yritykset Salossa Halikon Yrittäjät Avance-Keittiöt Oy Pääomistajat/yrittäjät Tapani, Anita ja Mikko Ilola Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuottee Puusepänteollisuus 7 henkeä Avaintekijöitä on ollut mm. maltillinen toiminta. On kehitetty pitkäjänteisesti tuotantomenetelmiä, toiminnan varmuutta ja tuotteiden hyvää laatua. Asiakkaiden monimuotoiset toivomukset ja vaatimukset on otettu huomioon yksilöllisten ratkaisujen suunnittelulla ja toteutuksella sekä erityisellä myynnin ja tuotannon joustavuudella. Kaikki edellä esitetty on ollut mahdollista erittäin motivoituneen ja korkean ammattitaidon omaavan henkilökunnan avulla. Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Tommi Ahola Oy Pääomistajat/yrittäjät Tommi Ahola Perustettu 1998 Päätoimiala- ja tuotteet Laatta- ja mattotyöt 2 henkeä Työntekijöiden ammattitaito yhdistyen laajaan asiakaskuntaan pitävät pyörät pyörimässä. Huolellisuus ja luotettavuus takaavat hyvän perustan. Suurimmat hankkeet toteutetaan luotettavien yhteistyöyritysten kanssa. Harkitsevalla toiminnalla on pyritty pitämään jalat maassa eikä ole lähdetty uneksimaan pilvilinnoista.

17 Kuusjoen-Muurlan-Perttelin Yrittäjät Palkittavayritys Metallirakenne Kangaskorte Oy Pääomistajat/yrittäjät Konsta Kangaskorte Perustettu 2001 Päätoimiala Konepajateollisuus 9 henkeä Yrityksen perusasioita on asiakkaan palveleminen joustavasti ja nopeasti. Yksi tärkeimmistä asioista yrityksessä on se että pidetään kiinni luvatuista aikatauluista ja asioista. Yrityksen valttina on myös erittäin moni-/ammattitaitoinen henkilökunta. Pitkien asiakassuhteiden myötä yritys on kehittynyt. Näin on opittu tuntemaan toimintatavat puolin ja toisin ja luomaan tehokasta yhteistyötä. Salon Yrittäjät Tenwood Oy Pääomistajat/yrittäjät Lassi Liljavirta Perustettu 1995 Päätoimiala ja tuotteet Kuormalavojen ja puupakkausten valmistus 17 henkeä Yrityksen toimipisteet ovat lähellä asiakasta, mikä varmistaa nopean ja joustavan palvelun. Monien erikoistuotteiden tuotekehitys yhdessä asiakkaiden kanssa on taannut pitkäkestoiset asiakassuhteet. Osaava henkilökunta on sitoutunutta ja työntekijöiden vaihtuvuus on pientä. Lisäksi yritys on investoinut tuotantoteknologiaan viimeisen viiden vuoden aikana, mikä takaa korkean laadun ja tuottavuuden.

18 Vuoden yritys Sauvossa Salmensuun Tila Pääomistajat/yrittäjät Antti Toivonen, Tero Toivonen Perustettu 1992 Päätoimiala ja tuotteet Karjankasvatus, jalostuseläinkauppa, tilamyymälä 3 henkeä Salon seutu, ulkomaat Salmensuun Tilaa on ennakkoluulottomasti kehitetty ja laajennettu vuosien varrella. Vanha isäntä Timo Toivonen oli visionääri, jonka työnjälki näkyy tänä päivänä toimivana, monipuolisena maatilana. Salmensuu on tunnettu alueen rantaniityillä laiduntavasta Hereford-karjastaan, joka hoitaa maisemaa ja vähentää vesistöjen ravinnekuormaa. Tila on alueen edelläkävijä lähiruuan tuottajana ja suoramyyjänä. Pitkä historia tilan tuottaman naudanlihan ja jalosteiden myynnissä on luonut hyvät toimintaedellytykset tilalla toimivalle lihapuodille. Valttina on yksilöllinen asiakaspalvelu ja erityisesti kyky vastata tuotevalikoimaa koskeviin toiveisiin. Vuoden yritys Somerolla Ruusan Kahvila Tmi Pääomistajat/yrittäjät Anu-Miisa Forell Perustettu 1997 Päätoimiala ja tuotteet Kahvila-kotileipomo 3 henkeä Ruusuinen kahvilakotileipomo on kantanut jo vuosia hyvällä palvelulla ja maukkailla leivonnaisilla sekä viehättävällä miljööllä. Tyytyväiset asiakkaat, hyvä henkilökunta ja oma vahva sitoutuminen ovat taanneet toiminnan menestymisen. Anu-Miisalle kahvila on kuin toinen koti, työt tehdään sydämellä ja asiakkaat otetaan vastaan hymyssä suin.

19 Vuoden yritys Taivassalossa Grillikahvio Merituulia Ky Pääomistajat/yrittäjät Tuula Suominen Perustettu 1984 Päätoimiala ja tuotteet Kahvila-ravintola 5 henkeä Vakka-Suomi Grillikahvio Merituulia Ky on äidin ja kahden tyttären v perustama yritys, jossa on tehty sukupolvenvaihdos v Yrityksen menestyksen salaisuutena on erinomainen sijainti Taivassaloon johtavan tien varrella. Merituulian kahvila ja terassi ovat paikkoja tuttujen tapaamiseen, toriparlamenttien pitämiseen ja kuulumisten vaihtamiseen. Monipuoliset palvelut, pitkät aukioloajat ja ystävällinen, iloinen henkilökunta pitävät paikkakuntalaiset kahvilan asiakkaina lapsista eläkeläisiin. Merituulia palvelee myös matkailijoita paikkakunnalle tärkeällä turisti-infopisteellä. Vuoden yritys Tarvasjoella Taksiliikenne Antti ja Liisa Pousar Pääomistajat/yrittäjät Antti ja Liisa Pousar Perustettu 1969 Päätoimiala- ja tuotteet Taksiautoilu 2 henkeä Loimaan seutu Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys perustettiin 1947, kun isä, Paul Pousar, aloitti taksiautoilun. Isän kuoltua vuonna -69 Antti sai oman taksiluvan ja jatkoi yritystoimintaa omalla nimellään. Taksiautoilun rinnalle tuli myös oma ambulanssi. 15 vuotta kestäneen ambulanssitoiminnan jälkeen ambulanssista luovuttiin ja vaimo, Liisa, sai oman taksiluvan. Vuonna 2007 luvat yhdistettiin ja yrityksestä tuli avoin yhtiö. Pitkän ammattiuran kulmakiviä ovat työhön sitoutuminen ja siihen panostaminen. Työtä tehdään koko sydämellä ja asiakkaiden palvelu on kunnia-asia. Parasta työssä onkin asiakkaat ja heiltä saatu kiitos sekä luottamus.

20 Vuoden yritykset Turussa Turun Yrittäjät Comodo Oy/ Butik Turku Pääomistajat/yrittäjät Noora Saara Kangas-Kuutti Perustettu 2003 Päätoimiala- ja tuotteet Parturi-kampaamo 2 henkeä Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Noora Kangas aloitti uransa vuonna 1995 franchising-yrittäjänä ja jatkoi vuonna 2003 omalla Butik-yrityksellään. Yritys tarjoaa laajan ja henkilökohtaisen palvelun hiuksista laadukkaisiin meikkeihin, kauneusneuvontaan sekä kynsistudion. Jatkuva kouluttautuminen maailmalla takaa asiakkaille mahdollisimman monipuolista ja henkilökohtaista palvelua nopeasti muuttuvalla alalla. Motivoituneet ja upeat työystävät tekevät Butiikista Butiikin. Monipuoliset tv- ja kuvausprojektit myös ulkomailla ovat olleet mielenkiintoisia, mutta suuriman ilon tuo päivittäinen asiakaspalvelu Brahenkadulla. Turun Yrittäjät Pääomistajat/yrittäjät Perustettu Päätoimiala- ja tuotteet LVI-Eristys Murto Oy Ismo Murto 1951 Tmi, 1976 Oy LVI- eristys- ja pellitystyöt 17 henkeä Erityispiirteet / menestyksen salaisuus LVI-Eristys Murto Oy tunnetaan luotettavana ja monipuolista osaamista tarjoavana, jo kauan alalla toimineena eristysliikkeenä. Ismo Murron eristysalan tuntemus ja tinkimätön työ alan kehittämiseksi ja arvostuksen lisäämiseksi ovat vahvistaneet yrityksen asemaa eristysalalla. Työn laadun takaavat ammattitaitoiset työntekijät. Yritys pyrkiikin monin tavoin ylläpitämään sekä heidän ammatillista osaamistaan että hyvinvointiaan. Myös vuosien saatossa syntyneet hyvät suhteet niin tilaajiin kuin tavarantoimittajiin mahdollistavat sen, että yritys voi edelleen luottavaisin mielin katsoa tulevaisuuteen.

21 Turun Yrittäjät Trameta Oy Pääomistajat/yrittäjät Alpo Saveljeff, Rauno Kuoppala, Tauno Laakso Perustettu 1993 Päätoimiala- ja tuotteet Metalli 20 henkeä, ulkomaat Erityispiirteet / menestyksen salaisuus Yritys on erikoistunut ruostumattomasta teräksestä valmistettavien puutavarakuivaamoiden valmistukseen. Yrityksen toimitiloina on kaksi tuhannen neliön suuruista tuotantohallia Turun Orikedolla. Tuotantokoneisiin on investoitu asiakaslähtöisesti laadun ja kilpailuedun saavuttamiseksi. Tuotantohallit ja yrityksen konekanta takaavat hyvät toimintaedellytykset nykyiselle toiminnalle. Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta on sitoutunut yrityksen toimintaan. Yritys toimii avoimessa yhteistyössä asiakkaiden kanssa optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi, se on myös mukana tuotekehitysyhteistyössä. Vuoden yritys Uudessakaupungissa Torikauppa T. Lundelin Pääomistajat/yrittäjät Terttu Lundelin Perustettu 1936 Päätoimiala- ja tuotteet Elintarvikkeiden vähittäiskauppa toreilla yrittäjä ja kausityöntekijöitä Uusikaupunki Lundelinin torikauppa on paikkakunnalla laajasti tunnettu. Sen juuret ulottuvat aina 1930-luvulle saakka, isoisän aloittamaan torikauppaan. Yrityksen tuotteita; tuoreet vihannekset, kukat ja hedelmät. Tuotteet hankitaan lähituottajilta. Yrittäjän motto: Joustaa loputtomasti asiakkaan parhaaksi.

22 Vuoden yritys Vehmaalla Vaatetusliike Seepra Pääomistajat/yrittäjät Kati Vuorela Perustettu 2002 Päätoimiala- ja tuotteet Vaatteiden ja asusteiden jälleenmyynti Yrittäjä Vakka-Suomi Yrityksellä on monipuolinen palvelu- ja tuotevalikoima, vaikka markkinat ympärillä ovat hyvin haasteelliset harvaanasutulla maaseudulla. Yrittäjällä on luja usko yrittämiseen ja omaan osaamiseen. Kati palvelee persoonallisen positiivisella asenteella ja kohtelee jokaista asiakasta yhtä arvokkaana ihmisenä se on palveluammatissa arvokkain ase tulevaisuuden haasteissa.

23 Juhlassa luovutettavat Yrittäjäristit Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Timanttiristi 40 vuoden yrittäjyydestä Autoilija Jouko Jokinen, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät Parturi Marja Tuominen, Laitilan-Pyhärannan Yrittäjät Yrittäjä Timo Jokinen, Länsi-Turunmaan Yrittäjät Konttoripäällikkö Eeva Nikander, Maskun Yrittäjät Toimitusjohtaja Keijo Nikander, Maskun Yrittäjät Yrittäjä Pauli Paavola, Taivassalon Yrittäjät Yrittäjä Atte Fredling, Uudenkaupungin Yrittäjät

24

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä

Auran joulunavaus. Koko perheen joulutapahtuma 29.11. Yritysneuvonta oikeaan suuntaan. Ekologisesti Riihikoskelle. Pikainen piirakanrypyttäjä 2013 Yritysneuvonta oikeaan suuntaan Kuudelle kunnalle paremmat palvelut. Sivu 5 Ekologisesti Riihikoskelle Bio-Expert Oy kasvaa hyvällä syyllä. Sivu 8 Pikainen piirakanrypyttäjä Automaatio apuna leipomon

Lisätiedot

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 2 YRITYSMAAILMA Gustavelund kutsuu Tuusulanjärven rannalle Onnistuneita kokouksia - unohtumattomia elämyksiä Kokoushotelli Gustavelund sijaitsee upealla paikalla Tuusulanjärven

Lisätiedot

Tuotteiden on maistuttava hyvälle

Tuotteiden on maistuttava hyvälle KYMEn yrittäjät ry jäsenlehti www.kysanomat.fi Pääkirjoitus: Kyllä yrittäjät tietää 3 kymen Menestystarinoita maakunnasta KYMEN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 11 Tuotteiden on maistuttava hyvälle Jussi

Lisätiedot

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään

Auran joulunavaus. Pui parhaat päältä. Luovaa yrittäjyyttä ja uskoa kotiseutuun. Koko perheen joulutapahtuma 28.11. Opitaan yrittämään 2014 Opitaan yrittämään Käytännän taitoja ja elämänhallintaa yrittäjyyskasvatuksella Elisenvaaran koulussa. Sivu 5 JYMY luomujäätelöä Aurasta Jäätelössä on maku avainasemassa. Sivu 6 Yritykset tärkeä osa

Lisätiedot

Lisää tontteja tulossa s. 4 5

Lisää tontteja tulossa s. 4 5 Lisää tontteja tulossa s. 4 5 Etelä-Pirkanmaalla palvelut pelaavat, tilaa on tarjolla ja tekemisen meininkiä riittää. Yrittäjä, tervetuloa menestymään! V A S K O O L I Rakkaalla seudulla on monta nimeä

Lisätiedot

Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014. Halusimme keskittää maailmanlaajuiset kuljetukset yhdelle kumppanille

Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014. Halusimme keskittää maailmanlaajuiset kuljetukset yhdelle kumppanille Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014 Meka Pro ja Vähälä kehittävät toimintaa yhdessä Vähälä vie Polar Metallin grillit ja savupellit maailmalle Sähköinen asiointi lisää laatua, tehokkuutta ja läpinäky- vyyttä

Lisätiedot

Fazer-konsernin yritysvastuuraportti 2005

Fazer-konsernin yritysvastuuraportti 2005 Fazer-konsernin yritysvastuuraportti 2005 Yritysvastuuraportti 2005 Sisältö Konsernijohtajan katsaus...3 Yritysvastuuraportin sisällön ja raportointiprosessin kuvaus...4 Fazer-konserni tänään...4 Fazer-konsernin

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN VIENTIYRITYS s. 6

KANSAINVÄLINEN VIENTIYRITYS s. 6 4 / 2013 RANNIKKO-POHJANMAAN YRITTÄJÄT RY:N JÄSENLEHTI KUVA: ESA SILTALOPPI Laatu on alihankkijan valttikortti s. 10 Yrittäjät jalat maassa, pää pilvissä s. 22 YHDEN MIEHEN VERSTAASTA KASVOI KANSAINVÄLINEN

Lisätiedot

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS 2004 www.ponsse.com 2 Ponsse 2004 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo Tietoja osakkeenomistajille 4 Vuosi 2004 lyhyesti 5 Hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan katsaus 6

Lisätiedot

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com

PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS. www.ponsse.com PONSSE OYJ VUOSIKERTOMUS 2006 www.ponsse.com Ponsse lyhyesti Ponsse Oyj on myynti-, huolto-, teknologia- ja teollinen yhtiö, joka on sitoutunut luomaan asiakkailleen menestystä ja haluaa olla johtavassa

Lisätiedot

Sijoitu Saloon. Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille

Sijoitu Saloon. Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille Sijoitu Saloon Kasvun paikkoja ja menestystarinoita tulevaisuuden tekijöille SALO on enemmän Salo sijaitsee yrittäjän näkökulmasta kaiken keskellä, Suomen ehkä parhaimmalla paikalla: pääkaupunkiseutu on

Lisätiedot

LIITTYÄ KAUPPAKAMARIIN

LIITTYÄ KAUPPAKAMARIIN LIITTYÄ KAUPPAKAMARIIN 1 JOKAINEN KONTAKTI ON MAHDOLLISUUS Verkostoitumalla luot kontaktit alueen yrityspäättäjiin ja saat mahdollisuuksia löytää uusia asiakkaita, kumppaneita ja osaajia. 2 KEHITÄ OSAAMISTASI

Lisätiedot

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja

Jarin Romu ja Rauta Oy. Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010. Ostetaan käytöstä poistettuja koneita metalliromua kuorma-autoja Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa heinäkuu 2/2010 Haluaisitko, että tämä on näkymä tulevasta olohuoneestasi? Asetu mukavasti Kuortaneelle! www.kuortane.fi Me huolehdimme, hoivaamme ja hoidamme suurella sydämellä!

Lisätiedot

Sisältö. www.fazergroup.com puh. 020 555 3000

Sisältö. www.fazergroup.com puh. 020 555 3000 Fazer-konsernin yritysvastuuraportti 2006 Sisältö Konsernijohtajan katsaus...3 Yritysvastuuraportin sisällön ja raportointiprosessin kuvaus...4 Fazer-konserni tänään...4 Fazer-konsernin toiminnan kulmakivet...5

Lisätiedot

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä.

Yritys- Tarkkuuskiikarin jalat Refleksivaimentimet. Kotimaiset taitto-ovet Iistä. Keski-Pohjanmaan Yritys- maailma Joulukuu 3/2014 Kaikki samasta talosta RAKENTAJAN PARAS KAVERI! Kattavat palvelut ja toimitukset työmaallesi: Helppo ja edullinen kokonaisratkaisu! Pyydä tarjous: info@kaktk.fi

Lisätiedot

Aito ja alkuperäinen Mika, 40, myyntipäällikkö

Aito ja alkuperäinen Mika, 40, myyntipäällikkö 007 Aito ja alkuperäinen Mika, 40, myyntipäällikkö Kun valmentaa muita, valmentaa myös itseään. Suomen Rader Oy:n ensimmäinen myyjä ja nykyinen myyntipäällikkö tietää, mistä puhuu. Yli 10 vuotta myyntitiimejä

Lisätiedot

E I L A K A I S L A 3 5 V U O T T A. Eilakaisla alansa edelläkävijä

E I L A K A I S L A 3 5 V U O T T A. Eilakaisla alansa edelläkävijä E I L A K A I S L A 3 5 V U O T T A Eilakaisla alansa edelläkävijä 1 EILAKAISLA OY 35 VUOTTA Koko ajan on mentävä eteenpäin, keksittävä, luotava ja toteutettava uutta. Paikalleen pysähtyvä yritys taantuu.

Lisätiedot

Retkiluistelemaan Rantasalmelle! MIKKELIN JÄÄHALLIT. Lisätietoja www.rantasalmitravel.com ja www.rantasalmi.fi. Etelä-Savo Maaliskuu 1/2011

Retkiluistelemaan Rantasalmelle! MIKKELIN JÄÄHALLIT. Lisätietoja www.rantasalmitravel.com ja www.rantasalmi.fi. Etelä-Savo Maaliskuu 1/2011 YRITYSMAAILMA www.mustekolmio.fi 1 muste- & lasertäyttöpalvelut AUKIOLOAJAT: MA-PE 9-16 Nyt auki myös lauantaisin LA 10-14 Etelä-Savo Maaliskuu 1/2011 Tuo tyhjentyneet mustepatruunasi tai laserkasettisi

Lisätiedot

Aspo. Vuosikertomus. luottamuksen arvoinen. Aspo Vuosikertomus 2009

Aspo. Vuosikertomus. luottamuksen arvoinen. Aspo Vuosikertomus 2009 Vuosikertomus 2009 Vuosikertomus 2009 Aspo Vuosikertomus 2009 Aspo Oyj PL 70, Lintulahdenkuja 10 00501 Helsinki Puhelin (09) 5211 Faksi (09) 521 4999 www.aspo.fi Aspo luottamuksen arvoinen Aspon vuosikertomus

Lisätiedot

Yritys- V.P. AIRAKSINEN OY Verstastie 13, 73300 NILSIÄ PUH. 040-532 4696. Savon TILITOIMISTOPALVELU. Toiminimet - Maatalous. puh.

Yritys- V.P. AIRAKSINEN OY Verstastie 13, 73300 NILSIÄ PUH. 040-532 4696. Savon TILITOIMISTOPALVELU. Toiminimet - Maatalous. puh. Savon Yritys- maailma Joulukuu 4/2012 Siilinjärvi jatkaa reipasta kasvuaan. Nyt asukkaita on jo 21500, ja yrityksiä yli 900. Työllisyysasteemme on maakunnan paras. Olisiko Sinunkin yrityksellesi toimintaedellytyksiä

Lisätiedot

Rami Aarikka toimitusjohtaja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon 2010 saaja

Rami Aarikka toimitusjohtaja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy Valtakunnallisen Yrittäjäpalkinnon 2010 saaja Kun vakuutukset ovat Lähivakuutuksessa, ei pikku murheet paina. Arvostamme suuresti paikallisuutta sekä henkilökohtaista palvelua. Siksi me laitilalaisina lähijuoman tuottajina olemme vakuuttaneet tehtaamme

Lisätiedot

Yritys- Juankoski. Aiotko rakentaa? Turve ja Maansiirto Hartikainen Heikkiläntie 67, 74200 Vieremä. Savon. Marraskuu 3/2013. vetovoimaa luonnostaan

Yritys- Juankoski. Aiotko rakentaa? Turve ja Maansiirto Hartikainen Heikkiläntie 67, 74200 Vieremä. Savon. Marraskuu 3/2013. vetovoimaa luonnostaan Savon Yritys- maailma Marraskuu 3/2013 Turve ja Maansiirto Hartikainen Heikkiläntie 67, 74200 Vieremä 0400 968 966 Luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua Vieremällä. Palveluumme kuuluu mm. salaojitus,

Lisätiedot

Yrittäjätiedote 4 2009

Yrittäjätiedote 4 2009 Yrittäjätiedote 4 2009 KIRKASTUNEET NÄKYMÄT KÄYNNISTIVÄT TOIMITILOJEN KYSYNNÄN KILPAILUKYKYÄ KUUMA-ALUEELLE HYVINVOINTIKAMPUS JÄRVENPÄÄHÄN VUODEN 2009 YRITTÄJÄ YRITTÄJIEN VAKAUTUSNEUVONNALLA ON KYSYNTÄÄ

Lisätiedot

HALUAN TEHOKKAAT TYÖNKULUT, PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA

HALUAN TEHOKKAAT TYÖNKULUT, PARANTAA TUOTTAVUUTTA JA VÄHENTÄÄ KUSTANNUKSIA YRITTÄJÄ-LEHTI 1 K E S K I - P O H J A N M A A N Yrittäjä YRITTÄMISEN JA TALOUSELÄMÄN ERIKOISLEHTI 5/2014 Osoitelähde: Viestimix Ky Savisilta 1 84100 YLIVIESKA HALUAN TEHOKKAAT TYÖNKULUT, PARANTAA TUOTTAVUUTTA

Lisätiedot

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit:

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit: Keski-Suomen Yritys- maailma Huhtikuu 2/2014 TOIMITILAT Kattava tilatarjonta ja kiinteistöarvioinnit asiantuntijalta. www.toimitilatjkl.fi pekka.saarinen@toimitilatjkl.fi Paljon enemmän kuin pelkkä hiiri

Lisätiedot

Kurikan kaupungin sidosryhmälehti. KURIKKA nyt 1 2010. Elinvoimaista asumista. Kurikka kouluttaa tekijöitä Tuhannen yrityksen kaupunki

Kurikan kaupungin sidosryhmälehti. KURIKKA nyt 1 2010. Elinvoimaista asumista. Kurikka kouluttaa tekijöitä Tuhannen yrityksen kaupunki Kurikan kaupungin sidosryhmälehti KURIKKA nyt 1 2010 Elinvoimaista asumista Kurikka kouluttaa tekijöitä Tuhannen yrityksen kaupunki Tervetuloa Kurikkaan! Tule tutustumaan Kurikkaan! Jokimaiseman keskelle

Lisätiedot

Yrittäjyyden monet polut

Yrittäjyyden monet polut N:o 1 Keskiviikko 22. helmikuuta 2012 Imatran Seudun Kehitysyhtiö 30 vuotta 8 9 Tehdasvalo kansainvälisillä markkinoilla 10 11 Yrittäjyyden monet polut 12 13 Imatran seudun, Rautjärven ja Ruokolahden yrittäjät

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI

LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI lahden seudulle 1/2015 LAHDEN SEUDUN KEHITYS LADEC OY:N ASIAKASLEHTI 14 TRENDI- VALAISIMET KIERRÄTETYSTÄ MATERIAALISTA 8 YRITTÄJYYDESSÄ ON NYT IMUA! Oma yritys teki unelmista totta. s. 7 Lahden kaupunkiseutu

Lisätiedot

Menestyjien mukana Innovatiivinen Oulun seutu

Menestyjien mukana Innovatiivinen Oulun seutu Menestyjien mukana Innovatiivinen Oulun seutu Innovatiivinen Oulun seutu 2009 2011 Julkaisijat Oulun kauppakamari Uusikatu 53, 90100 Oulu Puhelin: 010 821 8800 Fax: 010 821 8809 etunimi.sukunimi@chamber.fi

Lisätiedot