Otsikko Sivu. 16 ( ) 216 Rakentamisvelvollisuutta koskevan määräajan jatkaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Otsikko Sivu. 16 (992-461-3-356) 216 Rakentamisvelvollisuutta koskevan määräajan jatkaminen"

Transkriptio

1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus AIKA kello 15:00-18:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 208 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjan tarkastus Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano, päätökset 5 kokouksesta Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos Hannu ja Jaana Rintalan poikkeamishakemus Vaihtokirjan hyväksyminen: Äänekosken kaupunki/star Capital Oy Tontin (Riihijärvenkatu 10) vuokraaminen Kai Tolkille Rakentamisvelvollisuutta koskevan määräajan jatkaminen 16 ( ) 216 Rakentamisvelvollisuutta koskevan määräajan jatkaminen 17 ( ) 217 Etuosto-oikeuden käyttämättä jättäminen (touko-kesäkuu 2014) Puunmyyntivaltakirja Maksuosuuden korottaminen / Ääneseudun Kehitys Oy Valtuustoryhmien yhteinen valtuustoaloite Äänekosken 23 hakeutumisesta EU:n korkeamman yritystukitason alueeksi 221 Äänekosken lukion rakennuspaikka / Simo Salmelinin 26 valtuustoaloite Kouluverkkoselvitys Koulupsykologin toimen perustaminen alkaen Lausunto poliisin lupapalvelujen vähentämisestä Sisä-Suomessa Keski-Suomen ELY-keskuksen vastine koskien Äänekosken 39 kaupunginhallituksen lausuntoa HHO:lle Kirppulan alueen poistamisesta Suolahden-Sumiaisten vesiosuuskunnan toiminta-alueesta 226 Marke Tuomisen ja 14 muun valtuutetun valtuustoaloite 43 "Nimettömän työnhaun kokeilu Äänekoskella" 227 Vasemmistoliiton valtuustoryhmän valtuustoaloite Sisä-Suomen 44 sairaalan hankkimisesta kaupungin omistukseen 228 Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat Kaupunginjohtajan päätökset Määräalojen ja tonttien osto Metsä Board Oyj:ltä: korttelit 2023, 2034, 5201 ym. 49

2 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kiiskinen Kari 15:00-18:20 puheenjohtaja Halttunen Jari 15:00-18:20 jäsen Kainu Keijo 15:00-18:20 jäsen Lindell Leila 15:00-18:20 2. varapuheenjohtaja poissa 211, 227 Lunttila Tommi 15:00-18:20 1. varapuheenjohtaja poissa 219 Martins Sirpa 15:00-18:20 jäsen Närhi Merja 15:00-18:20 jäsen Piilonen Pentti 15:00-18:20 jäsen Tuominen Marke 15:00-18:20 jäsen poissa 211, 224 POISSA Nyholm Rolf valtuuston 1. varapuh.joht. Soininen Piia valtuuston 3. varapuh.joht. Tuononen Matti talousjohtaja MUU Tiusanen Matti 15:00-18:20 valtuuston puheenjohtaja Leppänen Pekka 15:00-18:20 valtuuston 2. varapuh.joht. poissa 227 Javanainen Hannu 15:00-18:20 kaupunginjohtaja Kinnunen Olli 15:00-16:00 kaavoituspäällikkö poissa Kriivarinmäki Arja-Leena 15:00-18:20 henkilöstöjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Kari Kiiskinen Puheenjohtaja Arja-Leena Kriivarinmäki Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Tommi Lunttila Sirpa Martins Merja Närhi , PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ klo 9:00-12:00 Äänekosken kaupungin hallintopalvelut

3 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen KH 208 KuntaL:n 58 :n 2 momentin mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Puheenjohtajan ehdotus: Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Hyväksyttiin.

4 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjan tarkastus KH 209 Kuntalain 62 :n mukaan toimielimen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa. Kuntalain 63 :n mukaan pöytäkirja siihen liitettyine valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Puheenjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja puheenjohtaja määrää pöytäkirjantarkastuksen tapahtuvaksi perjantaina 27. päivänä kesäkuuta 2014 klo 15 mennessä ja tarkastetun pöytäkirjan pi dettäväksi yleisesti nähtävänä maanantaina 30. päivänä kesäkuuta 2014 klo 9-12 Ää ne kosken kaupungintalolla. Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Tommi Lunttila ja Sirpa Martins. Hyväksyttiin.

5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston päätösten täytäntöönpano, päätökset kokouksesta KH 210 Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston pää tösten täytäntöönpanosta. Täytäntöönpanoon kuuluu olennaisena osana päätösten laillisuuden valvonta. Valvonta antaa mahdollisuuden kor ja ta laillisuusvirheet, jotka muuten voivat johtaa valituksiin. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kuntalain 56 :n mukaan "Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toi mival tan sa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jä tet tä vä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatet ta va valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Jos valtuusto pysyy päätöksessään, kunnanhallituksen on saa tet tava hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, onko täytäntöönpanolle laillisia es tei tä. Hallinto-oikeus ei saa ratkaista asiaa ennen kuin valitusaika pää tök ses tä on kulunut." Kaupunginhallitus päättää todeta, että kaupunginvaltuuston tekemät päätökset ovat syntyneet laillisessa jär jes tyk sessä eikä valtuusto ole ylittänyt toimivaltaansa. Päätökset ovat muuten kin lakien ja asetusten mukaisia, joten ne voidaan panna täytäntöön. Hyväksyttiin. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja esitti selvityksen kouluverkkoasian käsittelystä valtuustossa ja totesi,että pöytäkirjantarkastajat ovat hyväksyneet valtuuston kokouksen pöytäkirjan.

6 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos 322/ /2013 KH Äänekosken seurakunta esittää kaupunginhallitukselle toimittamassaan kirjees sä Laajaniemen leirikeskuksen ranta-asemakaa van muuttamista. Kohde sijait see Keiteleen ran nalla Liimattalantien varrella noin 15 kilometrin etäi syydellä Ää ne kos ken keskustasta. Kyseessä on tila Leirikeskus ( ), jon ka ko ko nais pinta-ala on 11,12 ha. Alueen ran ta-asemakaa va on vahvistettu ja ensimmäinen rantayleis kaava (Kon ginkankaan etelä- ja länsiosan rantayleiskaava) Voimassa oleva Ää nekosken rantayleiskaava on hy väksyt ty Ran ta yleis kaa vas sa lei ri kes kus on merkinnällä RM eli mat kailu pal velu jen aluee na. Ranta-asemakaavassa ranta vii van lä hei syyteen on osoitettu vain nykyi nen saunarakennus. Alueella sijaitsee päärakennus, varastorakennus, majoitusrakennus ja rantasau na, joiden yhteenlaskettu kerrosala on k-m 2. Leirikeskuksen nykyinen kaa vatilanne ei mahdollista alueen parasta mahdollista hyö dyntämistä. Seura kun nan mukaan vanhentunut kaava olisi tar koituksenmukaista uudistaa vastaa maan nykyajan tarpeita. Keskeistä on ranta viivan nykyistä pa rempi hyö dyntämi nen rakentamisessa. Ranta-asemakaavan mahdolliseen muuttamiseen liitty vä työneuvottelu on järjes tetty Keski-Suomen ELY-keskuksessa Työneuvottelussa oli mukana myös kaupungin kaavoituspäällikkö. Neuvottelussa to dettiin mm., et tä ranta-ase makaavan muu tok ses sa tulee huomioida rantayleis kaavassa osoi tet tu mi toitus luku. Ranta-asemakaava on maanomistajakaava, joten kaa van laadinta kustannukset hankkeeseen liittyvine lähtötietoselvityksineen (mm. luontoselvitys) ovat maan omistajan vastuulla. Asemakaavan muutos edellyttää myös uuden pohjakartan laadintaa. (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh ) Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy, että Laajaniemen leirikes kuksen ( ) ranta-asemakaavan muu tos saa te taan vireille. Leila Lindell ja Marke Tuominen poistuivat kokouksesta esteellisinä

7 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Hyväksyttiin. KH Kaavamuutoksessa esitetään alu eel le lo ma- ja mat kai lu pal ve lu jen, hoitokoti- ja palveluasumisen, erillispientalojen ja loma-asuntojen korttelialueita sekä maa- ja metsätalousaluetta. Uudisrakentaminen sijoittuu täydentämään olemassa olevaa leirikeskuksen alueen rakennetta. Kaupunginjohtajan ehdotus: Alueelle on laa dittu val mis te lu vai hees sa nel jä toi sis taan poik kea vaa vaihtoehtoa, jotka on esitetty liitteessä. Nykyisen leirikeskuksen alueen rakennukselle on merkitty ny kyi nen kerrosluku ja lisärakennusoikeutta mahdollisia tulevia tarpeita var ten (kerrosala kem2). Kaavamääräys mahdollistaa myös hoi tokoti- ja palveluasumisen rakentamisen sekä yhden ympärivuotisen kooltaan 200+t40 m2:n asunnon rakentamisen. Yksikerroksinen asunto on tarkoitettu lähinnä alueel la toimivan yrittäjän asunnoksi. Metsään on kaavoitettu 1500 kem2:n rakennusala, jolle voi rakentaa esim. yksikerrok sisia majoitusraken nuksia. Rannan läheisyyteen on sijoitettu kolme uutta talousrakennuk sen raken nus alaa á 40 kem2 lähinnä tilaussaunojen rakentamista varten. Loma-asuntojen korttelialueelle kaava-alueen eteläosaan on kaavoitettu kol me uut ta ja yksi olemassa oleva tontti, joilla kullakin on rakennusoikeutta t 40 kem2. Ran ta säilytetään puustoisena maisemakuvan säilymistä varten merkinnän s-4 avulla. Merkintä määrittää rannan maisemallisesti ja luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeäksi alueeksi. Samaa merkintää on käytetty rakennetun tontin yläosassa, jo ka on lehtoa. Maa- ja metsätalousalue toimii metsäalueena ja se sisäl tää suurimman osan kaava-alueen lehdoista. Metsien avohakkuu on kielletty. (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh )

8 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyy, että Laajaniemen ranta-asemakaavan muutoksen val misteluvaiheen kuulemi nen järjestetään päivät yn luonnoksen pohjalta. Luonnoksesta pyy detään lausunnot Keski-Suomen ELY-kes kuk sel ta, Kes ki-suomen pelastuslaitokselta, Kes ki-suo men museolta, Mämmen vesiosuuskunnalta sekä ym päris tö lau ta kun nalta. Hyväksyttiin. KH 211 Kaava on ollut luonnoksena nähtävillä Näh tä vil läolo ajan kuluessa kaupungille ei ole toimitettu mielipiteitä luon nokses ta. Pyydetyt lausunnot on saatu lukuunottamatta Mämmen ve siosuus kun taa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaavoittaja esittää lausuntojen perusteella luonnokseen tehtäviksi kes kei sik si tarkistuksiksi seuraavaa: - kaavan nimi päivitetään muotoon Laajaniemen ranta-asemakaavan muu tos ja tilan ranta-asemakaava: kaava-alueeseen lii tetään myös seurakunnan omistaman alueen vieressä sijaitseva yk sityi sen omistama loma-asuntotontti (ELY-keskus) - RA-tontit muutetaan rantaosayleiskaavan merkintää vastaaviksi yhteis mer kin näl lä RMA matkailua palvelevien rakennusten kort te lialue, jolla myös loma-asuminen on sallittu (ELY-keskus) - leirikeskuksen päärakennukselle lisätään suojelumerkintä sr-3, joka säilyttää rakennuksen ulkoasun. Päärakennusta tulee kuitenkin voi da korjata ja muuttaa sisältä sekä laajentaa, 1980-luvun ilmeen omaa val le rantasaunalle ei esitetä suojelumerkintää (Keski-Suomen mu seo) - luonnonarvoiltaan merkittävimmälle lehtomaiselle alueelle mer kitään ohjeellinen suojelumerkintä s-1 (ohjeellinen alueen osa, jonka eri tyi set luontoarvot tulee säilyttää, ks. luontoselvitys), lisäksi maa- ja met sä ta lous alu eel le M-2 lisätään metsien avohakkuun kieltävä kaava mää räys (ympäristölautakunta) - nykyisen ajotien päähän laituriniemen ympärille merkitään oh jeel linen luonnon sammutusvedenottopaikka merkinnällä w (Kes ki-suomen pelastuslaitos) (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy, että Laajaniemen ranta-asemakaavan muu tok sen ja tilan rantakaavan ehdotusvaiheen kuu le minen järjestetään päivätyn ehdotuksen pohjalta. Pyy de tään

9 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus ehdotuksesta lausunnot Keski-Suomen ELY-keskukselta, Keski- Suomen museolta ja ympäristölautakunnalta. Hyväksyttiin. Leila Lindell ja Marke Tuominen poistuivat kokouksesta estellisinä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Oheismateriaali Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos, ehdotusvaiheen kuuleminen, kh

10 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Hannu ja Jaana Rintalan poikkeamishakemus KH 212 Rakennuspaikka, rakennushanke ja maanomistus: 0,27 ha:n suuruinen Tuumala - niminen tila RN:o , joka sijaitsee Keiteleen itärannalla osoitteessa Honkaniementie 88. Etäisyys kiinteistöitä Suolahden keskustan palveluihin on noin 11 km. Toiveena on laajentaa kiinteistöllä sijaitsevaa 99 k-m2:n loma-asuntoa kosteatilojen rakentamista varten siten, että kerrosalan suuruus olisi noin 132 k-m2. Alueelle on tulossa vesi- ja viemäriverkko: Suolahti-Sumiainen vesiosuuskunnan liittymä on noin 3 kilometrin päässä. Ellei viemäri toteudu, jätevedet kerätään maahan upotettavaan säiliöön. Rakennuspaikka on hakijoiden omistuksessa. Kaavoitustilanne: Alueella on voimassa Keski-Suomen lääninhallituksen vahvistama Petäjäniemen ranta-asemakaava, jossa hakemuksen kohteena oleva tila on kaavoitettu loma-asuntoalueeksi. Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden yksikerroksisen kerrosalaltaan enintään 80 m2:n loma-asunnon, yhden edellisen yhteydessä olevan tai erillisen yksikerroksisen kerrosalaltaan enintään 20 m2 saunan sekä yhden yksikerroksisen pohja pinta-alaltaan enintään 20 m2 huolto- ja varastorakennuksen siten, että rakennusalaa kohti rakennusten yhteismäärä saa olla enintään kaksi sekä rakennusten yhteenlaskettu kerros- ja pohjapinta-ala enintään 100 m2. Äänekosken rantayleiskaavassa Tuumalan tila on kaavoitettu loma-asuntoalueeksi RA-merkinnällä. RA-alueella rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 250 m2. Poikkeaminen: Halutaan laajentaa loma-asuntoa siten, että rakennusoikeus ylittää ranta-asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden: tähän mennessä käytetty kerrrosala on 99 m2, laajennuksen jälkeen noin 132 m2. Toimivaltainen viranomainen tässä poikkeamisasiassa on Keski-Suomen ELY-keskus kaupungin toimiessa lausunnonantajana: kyseessä on vähäistä suurempi poikkeaminen asemakaavassa osoitetusta rakennusoikeudesta. Hakijan esittämät perustelut ja arvio hankkeen vaikutuksista: "... Nykyisellä rakennusluvan neliömäärällä ei toimivien viemäröityjen kosteatilojen rakentaminen ole mahdollista... Kun vapaa-ajan asunto saadaan vesi- ja viemäriverkon piiriin, ympäristön ja vesistön jätevesikuormitus pienenee oleellisesti parantaen Keitele-Päijänne -vesistön tilaa.... Naapuritontti on muutettu omakotitaloksi ja kerrosala on 158 m2, joten poikkeamiselle ei pitäisi

11 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: olla estettä." Naapurien kuuleminen ja lausunnot: Rajanaapureilla ( , ja ) ei ole huomauttamista. Kaavoituspäällikön ehdotus: Ottaen huomioon esitetyn rakentamisen luonne ja sijoittuminen, Äänekosken rantayleiskaavan sisältö sekä alueen rakentamishistoria, ei hakemuksen mukaisen rakentamisen ole katsottava aiheuttavan MRL 172 :ssä tarkoitettua haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Hanke on maanomistajien tasapuolisen kohtelun mukaista: naapuritontille on myönnetty poikkeamisella rakennusoikeus nyt hakemuksen kohteena olevaa suurempaakin rakennushanketta varten. Hanke ei ole ristiriidassa yleispiirteisemmän kaavan kanssa: Äänekosken rantayleiskaavassa loma-asuntojen (RA) rakennusoikeudeksi on merkitty enintään 250 k-m2, kun yli 30 vuotta sitten laaditussa Petäjäniemen ranta-asemakaavassa rakennusoikeudet on rajattu tuolle ajalle tyypilliseen tapaan varsin pieniksi. Hanke ei vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista (alueella ei tiedossa luonnonsuojelun kannalta merkittäviä kohteita) eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista (rakennuspaikalla tai sen ympäristössä olevilla rakennuksilla ei suojeluarvoa). Rakentaminen ei ole johtamassa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen eikä se ole aiheuttamassa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia (loma-asunnon laajentaminen aikaisemmin poikke rakentaminen ei ole ympäristöstään poikkeavaa rakentamista eikä siitä aiheudu tavanomaisesta asumiskäytöstä poikkeavaa ympäristöhäiriötä / kiinteistön vesihuolto ratkaisu säännösten mukainen / kyseessä on olemassa olevan tieverkoston varaan sijoittuva rakentaminen, joka sijoittuu lähelle olemassa olevaa asutusta) Hankkeelle on esitetty maankäyttö- ja rakennuslain 171 :ssä edellytetyt erityiset syyt. (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh ) Kaupunginhallitus puoltaa edellä olevilla perusteilla hakemuksen mukaisen poikkeamisen myöntämistä tilalle

12 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Poikkeamishakemuksen käsittelykorvaus on 200 euroa. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 1 Hannu ja Jaana Rintalan poikkeamishakemus, kartta, kh

13 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Vaihtokirjan hyväksyminen: Äänekosken kaupunki/star Capital Oy 420/ /2014 KH 213 Kaupungin maankäyttöpalvelut ja Star Capital Oy ovat neuvotelleet maakaupasta: kaupungin omistukseen olisi siirtymässä rakennuksineen kaupungin ydinkeskustassa Viiskulmassa sijaitseva tontti, jolla on sijainnut mm. Ravintola Koskenhovi. Keskeisellä paikalla sijaitseva liikerakennus on ollut viime vuodet tyhjillään. Tontti koostuu kahdesta palstasta, joista toisella sijaitsee Äänekosken linja-autoaseman laiturit. Osana kauppahintaa kaupunki luovuttaisi yhtiölle Naarakosken itäpuolelta Kuhnamon rannalta noin 13,4 ha:n suuruisen metsäpalstan ja maksaisi välirahaa euroa. Hanke liittyy kaupungin suunnitelmaan Äänekosken keskusta-alueen maankäytön toiminnallisesta ja kaupunkikuvallisesta kehittämisestä Viiskulman pohjoispuolisella alueella. Star Capital Oy:n kaupungille luovuttaman tontin pinta-ala on 3798 m2. Tontin ja rakennuksen hinnaksi on neuvoteltu Osoitteessa Kauppakatu 2 sijaitseva palsta on kaavoitettu voimassa olevassa asemakaavassa AL-2 - merkinnällä asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Tontin läntinen palsta, jolla sijaitsee linja-autoasema, on LPA-2 - merkinnällä osoitettua autopaikkojen korttelialuetta. Alueelle saa rakentaa maanalaisia pysäköimistiloja. Äänekosken kaupungin yhtiölle luovuttaman määräalan pinta-ala on noin 13,4 ha (määräala tilasta Uusitalo ) ja sen arvoksi on määritelty euroa. Metsänhoitoyhdistys on arvioinut kohteen metsätaloudellisen arvon, minkä lisäksi määräalalla on yksi Äänekosken rantayleiskaavassa osoitettu loma-asunnon rakennuspaikka. Määräalalle on kaavoitettu loma-asuntotontin lisäksi maa- ja metsätalousvaltaista aluetta sekä virkistysaluetta. Kaupungin maksaman välirahan suuruus vaihdossa on euroa. Kaupunginjohtajan ehdotus: (valmistelu kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen, puh ja tonttipäällikkö Petri Konttimäki, puh ) Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan vaihtokirjan.

14 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Oikeutetaan kaavoituspäällikkö tekemään kauppakirjaan teknisluonteisia tarkistuksia. Kaupunginjohtajan muutettu ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan vaihtokirjan. Vaihtokirja voidaan allekirjoittaa sen jälkeen kun po. rakennusta koskeva purkupäätös on lainvoimainen. Oikeutetaan kaavoituspäällikkö tekemään kauppakirjaan teknisluonteisia tarkistuksia. Hyväksyttiin yksimielisesti kaupunginjohtajan muutettu ehdotus. Liitteet Liite 2 Vaihtokirja Äänekosken kaupunki / Star Capital Oy

15 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Tontin (Riihijärvenkatu 10) vuokraaminen Kai Tolkille 386/ /2014 KH 214 Äänekosken kaupunki omistaa tontin sekä sillä sijaitsevan autotallin osoitteessa Riihijärvenkatu 10. Autotallista on vuokrattu paikkoja mm. lähialueen asukkaille. Vuokraamisen on hoitanut Ääneseudun Asunnot Oy. Tontilla oleva autotalli on vaatimattomassa kunnossa ja vaatisi ainakin julkisivuremonttia, kaupunki on suunnitellut rakennuksen purkamista. Viereisen taloyhtiön Asunto Oy Äänekosken Riihenpuiston omistaja haluaisi vuokrata mainitun tontin mukaanlukien rakennuksen. Myöhemmässä vaiheessa hän ostaisi ne. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kai Tolkin kanssa on neuvoteltu liitteenä oleva vuokrasopimus, sen mukaan rakennus siirtyisi hänelle korvauksetta. Mikäli alueen hallinta jatkuisikin vuokrasopimuksella, kaupungilla ei olisi rakennuksen lunastusvelvollisuutta sopimuksen päättyessä. Autotallipaikkojen vuokraisännäksi siirtyy alkaen Kai Tolkki. Vuokrasopimus liitteenä. valmistelu: tonttipäällikkö, puh Kaupunginhallitus hyväksyy vuokrasopimuksen. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 3 Tontin (Riihijärvenkatu 10) vuokraaminen Kai Tolkille Liite 4 Tontin (Riihijärvenkatu 10) vuokraaminen Kai Tolkille

16 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Rakentamisvelvollisuutta koskevan määräajan jatkaminen ( ) KH 215 Äänekosken kaupunki on myynyt kiinteistön Ari Pelliselle ja Merja Henrikssonille allekirjoitetulla kauppakirjalla. Kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen määräaika päättyi Tonttipäällikkö on myöntänyt jatkoaikaa velvoitteen täyttämiseen saakka. Kaupunginjohtajan ehdotus: Ostajat hakevat edelleen 2 vuotta jatkoaikaa rakentamisvelvoitteelle johtuen mm asumisesta Äänekosken ulkopuolella. Kauppakirjan mukainen sopimussakko velvoitteen täyttämättä jättämisestä on 4000 euroa. valmistelu: tonttipäällikkö Kaupunginhallitus myöntää jatkoaikaa saakka. Mikäli velvoitetta ei täytetä siihen mennessä, peritään 4000 euron sopimussakko. Hyväksyttiin.

17 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Rakentamisvelvollisuutta koskevan määräajan jatkaminen ( ) KH 216 Äänekosken kaupunki on vuokrannut alkaneella vuokrasopimuksella tontin Tuomas Leppäselle ja Anu Nurmiselle. Vuokrasopimuksen mukainen rakentamisvelvoitteen määräaika päättyi Tonttipäällikkö on myöntänyt jatkoaikaa velvoitteelle saakka. Tuomas Leppänen ja Anu Nurminen hakevat jatkoaikaa velvoitteen täyttämiselle. Kaupunginjohtajan ehdotus: Vuokratonteissa ei ole sopimussakkoa, velvoitteen täyttämättä jättämisestä seuraa vuokrasopimuksen irtisanominen. Lehtorinteen alueella on mukaan lukien kesällä 2014 myyntiin tulevat tontit 29 vapaata tonttia. Vapaiden tonttien määrästä johtuen, on mahdollista antaa jatkoaikaa velvoitteen täyttämiseen. valmistelu: tonttipäällikkö, puh Kaupunginhallitus myöntää jatkoaikaa velvoitteen täyttämiseen saakka. Mikäli velvoitetta ei täytetä siihen mennessä, puretaan vuokrasopimus. Hyväksyttiin.

18 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Etuosto-oikeuden käyttämättä jättäminen (touko-kesäkuu 2014) KH Mikko Paatelainen on myynyt Virpi Vilkkilälle määräalan Sumiaisten kylässä sijaitsevasta Anttila-nimisestä tilasta RN:o (määräalan pinta-ala noin 0,5 ha). Rakennetun ja rantaan rajoittuvan kohteen aiottu käyttötarkoitus on asuinrakennuspaikka. 2. Teuvo Hätösen jakamattoman kuolinpesän osakkaat ovat myyneet Antti Pulkkaselle Raikkouksen kylässä sijaitsevat Kalahari ja Kalahari II-nimiset tilat RN:ot ja (pinta-ala yhteensä 0,985 ha). Rakennetun ja rantaan rajoittuvan kohteen aiottu käyttötarkoitus on lomarakennuspaikka. 3. Yrjö Luhtinen on myynyt Hannu Pelkoselle L. Äänekosken kylässä sijaitsevan Kevätlampi-nimisen tilan RN:o (pinta-ala 12,9 ha). Rakentamattoman kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous. 4. Finsilva Oyj on myynyt Ala-Keiteleen Hevosystäväinseura ry:lle määräalan Pyyrinlahden kylässä sijaitsevasta Koskela-nimisestä tilasta RN:o (määräalan pinta-ala 5,40 ha). Rakentamattoman kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous. 5. Irja Harjulampi on myynyt Juha Savolaiselle määräalan Sumiaisten kylässä sijaitsevasta Järventaus-nimisestä tilasta RN:o (määräalan pinta-ala 1,7 ha). Rakentamattoman ja rantaan rajoittuvan kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous. 6. UPM-Kymmene Oyj on myynyt Jaakko ja Sirkka Rauniolle määräalan Pyyrinlahden kylässä sijaitsevasta Huuhanmäkinimisestä tilasta RN:o (määräalan pinta-ala 1,22 ha). Rakentamattoman ja rantaan rajoittuvan kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous. 7. Janne Hyytiäinen ja Mia Rahinantti ovat myyneet Jaakko Vihtarille S. Äänekosken kylässä sijaitsevan Pajulahti-nimisen tilan RN:o (pinta-ala 14,165 ha). Rakentamattoman kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa-ja metsätalous. 8. Aili Pulkkinen ym. ovat myyneet Kerttu ja Mario Heinilälle Kalaniemen kylässä sijaitsevan Huvila-nimisen tilan RN:o (pinta-ala 9,50 ha). Rakennetun kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous. 9. Irja Harjulampi on myynyt Tuomo ja Minna Turpeiselle Sumiaisten kylässä sijaitsevan Järventaus-nimisen tilan RN:o

19 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: (pinta-ala 21,84 ha). Rakennetun ja rantaan rajoittuvan kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous sekä asuinrakennuspaikka. 10. Pirkko, Ossi, Sirpa, Matti, Pirjo ja Marja-Leena Nieminen ovat myyneet Harri Lehdolle ja Paula Nieminen-Lehdolle määräalan Paadentaipaleen kylässä sijaitsevasta Kotila-nimisestä tilasta RN:o (määräalan pinta-ala 1,40 ha). Rakentamattoman kohteen aiottu käyttötarkoitus on maa- ja metsätalous. 11. Armi ja Raimo Eklund ovat myyneet Katja ja Ossi Puromäelle Pyyrinlahden kylässä sijaitsevan Lokkiniemi-nimisen tilan RN:o (pinta-ala 1,20 ha). Rakennetun ja rantaan rajoittuvan kohteen aiottu käyttötarkoitus on lomarakennuspaikka. (valmistelu kaavasuunnittelija Henriikka Lonka, puh ) Hyväksytään, ettei kaupunki käytä etuosto-oikeutta edellämainituissa kiinteistökaupoissa. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 5 Etuosto-oikeuden käyttämättä jättäminen, touko-kesäkuu 2014, kartta, kh

20 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puunmyyntivaltakirja KH Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi hoitaa kaupungin omistamien talousmetsien puukauppoja. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupungin eri hankkeissa myydään pieniä hankintaeriä ja pystykaup poja. Vuosittain on annettu valtakirja Metsänhoitoyhdistykselle myy dä pie net erät tarkoituksenmukaisimmalla kauppatavalla parhaaksi katso millaan hinnoilla. Metsänhoitoyhdistys valtuutetaan alle euron hankinta- ja pystykauppojen tekemiseen. Yli euron hankintakaupat hyväksyy tonttipäällikkö ja yli euron pystykaupat tuodaan kaupunginhallituksen hyväksyt täväksi en nen tar jous ten pyytämistä. Valtakirja ja toimeksiantosopimus jaetaan oheismateriaalina. (valmistelu tonttipäällikkö Petri Konttimäki p ) Kaupunginhallitus hyväksyy valtakirjan ja toimeksiantosopimuk sen se kä val tuut taa tonttipäällikön allekirjoittamaan sen. Valtakirja ja toimeksi an toso pi mus ovat voimassa toistaiseksi. Tonttipäällikkö valtuutetaan hyväksymään yli euron hankintakaupat. Tonttipäällikön valtuutus on voimassa vuoden kerrallaan. Hyväksyttiin. KH 218 Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan tonttipäällikön valtuutus yli euron hankintakauppoihin on vuoden kerrallaan. Valtuutusta esitetään muutettavaksi toistaseksi voimassa olevaksi. Kaupunginjohtajan ehdotus: Hankintakauppoja tehdään keskimäärin 1 vuodessa ja ne koskee lähinnä puistometsien hakkuita. Hankintapuista pyytää tarjoukset metsänhoitoyhdistys. valmistelu: tonttipäällikkö, puh Kaupunginhallitus valtuuttaa tonttipäällikön allekirjoittamaan yli 20

21 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus euron hankintakaupat. Valtuutus on voimassa toistaiseksi. Hyväksyttiin.

22 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Maksuosuuden korottaminen / Ääneseudun Kehitys Oy KH 219 Ääneseudun Kehitys Oy anoo maksuosuuden korottamista lop puvuo del le Anottava summa on euroa, joka kattaa määrä ai kai sen assistenttipalvelun käyttöönoton sekä asinatun ti ja pal velui den hankinnan. Äänekosken osuus on euroa ja Kon ne veden osuus euroa. Vuoden 2014 talousarviossa Äänekosken ko ko nais mak su osuus kehitysyhtiöltä ostettaviin palveluihin on euroa ja Konneveden osuus on euroa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Maksuosuuden korotus liittyy kiinteästi uuden bio tuo te teh das hankkeen edistämiseen. Määrärahalla mahdollistetaan toimitusjohtajan toi mi mi nen oman toimen ohella biotuotetehdashankkeen jul kis hal linnon yhdyshenkilönä. (valmistelu kaupunginjohtaja Hannu Javanainen, puh ) Esitetään kaupunginvaltuustolle, että se myöntää menokohdalle (muu elinkeinojen kehittäminen / asiakaspalvelujen ostot) euron suuruisen lisämäärärahan. Lisämäärärahan käyttötarkoitus on selostettu esittelytekstissä. Hyväksyttiin. Tommi Lunttila poistui esteellisenä kokouksestä tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Merja Närhi valittiin pöytäkirjantarkastaksi Tommi Lunttilan tilalle tämän asian käsittelyn ajaksi.

23 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Valtuustoryhmien yhteinen valtuustoaloite Äänekosken hakeutumisesta EU:n korkeamman yritystukitason alueeksi 113/ /2014 KVALT Valtuustoryhmät tekivät yhteisen valtuustoaloitteen, että "Äänekosken kaupungin johtavat viranhaltijat kaupunginjohtajan johdolla lähtevät hakemaan Äänekoskea uudella 7-vuotisella EU:n rakennerahastokaudella korkeamman investointien yritystukitason alueeksi". Kaupunginvaltuuston päätös: KH Kaupunginvaltuusto merkitsi valtuustoaloitteen tiedokseen ja päätti lähettää sen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus merkitsee liitteenä olevan aloitteen tiedoksi ja päättää pyytää siitä Ääneseu dun Ke hi tys Oy:n lausunnon. Hyväksyttiin. KH 220 Ääneseudun Kehitys Oy:n lausunnon mukaan esitys ha keu tu mi sesta korkeamman yritystukitason alueeksi ja sen positiiviset vi pu vai kutuk set alueen elinkeinoelämään ovat perusteltuja tässä tilanteessa. Ää ne kos ki on suurtyöttömyysaluetta, metalliteollisuus tarvitsee tilauk sia ja Äänekoskella on käsissään mahdollisesti Suomen his torian suurin metsäteollisuusinvestointi, jonka sivuvirta- ja vä lil lis in vestoin te ja voi tehostaa korkeammalla yritystukitasolla. Näin pääs täi siin nopeasti merkittäviin uusiin yritysinvestointeihin ja tuotannon kasvuun, joka auttaisi koko Suomen kansantaloutta nousuun. Alla on luettavissa EU:n näkemyksiä ja valtioneuvoston päätöksiä kor keam man yritystukialueen osalta. TEMin tiedote 123/2014. "Salon seutukunta Itä- ja Pohjois-Suomen lisäksi korkeamman yritys tuen alueeksi Yritysten investointitukien tukitasot ja tukialueet muuttuvat

24 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus al kaen. Hallitus vahvisti tukialueet Tukialuemäärittely vaikut taa siihen, millaisella tukiprosentilla erikokoisille yrityksille voidaan myöntää investointeihin kohdistuvaa kehittämisavustusta. Tukialueeksi nimettiin äkillisen rakennemuutoksen alueena Salon seu tu kun ta. Itä- ja Pohjois-Suomen suuralue on harvan asutuksen pe rus teel la automaattisesti korkeimman tukitason alue. Itä- ja Pohjois-Suomen suuralueeseen kuuluvat Etelä-Savon, Pohjois-Sa von, Pohjois-Karjalan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Poh jan maan ja Lapin maakunnat. Salon seutukuntaan kuuluvat Sa lon ja Someron kunnat. Tukialueilla pienten ja keskisuurten yritysten tukiprosentti on korkeam pi kuin muualla. Myös suurille yrityksille voidaan myöntää tukea. Tukialueiden määrittely Alueellisten valtiontukien tavoitteena EU:ssa on tukea taloudellista ke hi tys tä epäedullisessa asemassa olevilla alueilla. Näin pyritään ak ti voi maan yritystoimintaa alueilla, joiden taloudellinen tilanne on heik ko tai joiden sijainti on epäsuotuisa. Aluetuen myöntäminen on poikkeus yleisestä valtiontukikiellosta. Tä män vuoksi komissio on katsonut, että tukialueiden tulee kattaa al le puolet EU-väestöstä. Ensisijaisesti tukialueiksi nimetään alueet, joi den bruttokansantuote on alle 75 prosenttia EU:n keskiarvosta tai jot ka ovat syrjäisiä. Suomessa ei ole tällaisia alueita. Tukialueeksi voidaan nimetä myös harvan asutuksen perusteella. Itä- ja Pohjois-Suomen suuralue on tällä perusteella komission ns. en nal ta määrittelemää tukialuetta, jonka väestökattavuutta ei voi siirtää käytettäväksi muualla. Komission laskentakaavan mukaan Suomen tukialueiden osuus väes tös tä voi olla 26,03 prosenttia. Itä- ja Pohjois-Suomen jälkeen käy tet tä vis sä on 1,85 prosentin osuus. Tämän osuuden koh den ta mises ta Suomi voi päättää itse komission asettamien kriteereiden täyttyes sä. Tukialueeksi voidaan nimetä merkittävän rakennemuutoksen kohtee na olevia alueita. Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä lin ja si tammikuussa 2014, että käytettävissä oleva väestöosuus kohden ne taan äkillisen rakennemuutoksen alueille. Näin voidaan tukea yri tys ten investointeja ja luoda uutta kasvua alueilla, joiden työ paikka me ne tyk set ovat olleet mittavia.

25 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: Euroopan komissio hyväksyi Suomen esittämät tukialueet ajal le Tukialuemäärittelyn voimaantulo edellyt tää, että alueet nimetään valtioneuvoston asetuksella. Tukikarttaan tehdään EU-säädösten mahdollistama välitarkastus vuon na 2016 ja alueet määritellään tarpeen mukaan uudelleen ajal le vuosiksi Väliarvioinnin yhteydessä myös Salon seu tukun nan asema arvioidaan uudelleen. Asetus tukialueista tulee voimaan " Kehitysyhtiön ja kaupungin edustajat ovat keskustelleet val tuus toaloit tees ta Keski-Suomen aluehallinnon johdon ja työ- ja elin kei nomi nis te riön kanssa ennen biotuotetehdasuutista. Heidän kaikkien nä ke mys Äänekosken osalta korkeammasta yritystukitasosta tai minis te riön kanssa keskustellusta rakennemuutosstatuksen jatkamisesta oli kielteinen. Perusteluina kannanottoihin oli asutustaajuus, lo gis ti nen sijainti ja työttömyyden rakenne (vertailukohtana oli Salo, jossa us ko taan tarjolla olevan osaamisen kautta syntyvän yrittäjyyttä ja työl lis ty mis tä merkittävästi enemmän). Aluehallinnon näkemys ei ole muut tu nut mahdollisen investointiuutisen jälkeen, vaan näkemys in ves toin tien saatavuudesta tänne ilman korotettua tukea on en nem min kin vahvistunut. Heidän suositus on resurssien käytön koh den ta mi nen investointien saamiseen Äänekoskelle eikä korotettuihin in ves toin titu kiin. (valmistelu kaupunginjohtaja Hannu Javanainen, puh ) Kaupunginhallitus päättää esittää valtioneuvostolle, että Äänekoski ni me tään EU:n korkeamman yritystukitason alueeksi. Esitetään kaupunginvaltuustolle, että valtuustoaloite todetaan loppuun käsitellyksi. Hyväksyttiin. Liitteet Liite 6 Valtuustoryhmien yhteinen valtuustoaloite Äänekosken hakeutumisesta EU:n korkeamman yritystukitason alueeksi

26 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Äänekosken lukion rakennuspaikka / Simo Salmelinin valtuustoaloite KH Äänekosken lukion rakennushankkeeseen vaikuttavat eri osa puol ten tarpeet ja vaatimukset. Rakentamisen onnistumisen edel ly tyk se nä on, että hankesuunnitteluun liittyen osataan valita rakennukselle ja sen toiminnalle keskeisin ja paras rakennuspaikka. Rakennuksen sijain ti, tilojen mitoitus, toimivuus, terveellisyys, turvallisuus ja jul ki sen rakentamisen ulkoinen kuva ovat osaltaan tärkeitä ja ratkaisevia teki jöi tä jopa rakentamisen aloituspäätöksen kannalta. Yhtä tärkeitä ovat myös kustannukset, aikataulut sekä tiloihin tulevat tekniset ratkai sut. Myös omistajan kannalta mahdolliset tuotto- ja arvomaailmaky sy myk set on otettava huomioon. Rakennuksen elinkaari tulee pys tyä ennakoimaan, huolto- ja käyttökustannukset laskemaan, li säk si ympäristö- ja energia-asiat on huomioitava. Rakennuksen lo gis ti nen sijainti on palvelujentuottajalle yksi tärkeä huomioitava vaa ti mus sekä se, että miten ruoka- ja jätepalvelut saadaan toimimaan. Pai koi tuk seen liittyvät toiminnot on pystyttävä ratkaisemaan siten, että ei syn ny huonoja kompromisseja. Rakennuspaikan väärä sijainti tulee vaikuttamaan suuresti ra ken tami sen kustannuksiin. Väärä rakennuspaikka johtaa myös helposti hal lit se mat to miin riskeihin ja niiden todennäköisempään to teu tu miseen. Vaikea rakennuspaikka johtaa usein rakenneratkaisuihin, jot ka ovat kalliita ja joissa on jopa riskirakenteita. Helppo ra ken nus paik ka taas mahdollistaa niin huollon kuin kunnossapidonkin nä kö kul mas ta edullisemman vaihtoehdon. Koska rakennuksen suunnittelu ja hankkeen koko toteuttaminen lähtee kuitenkin aina käyttäjän ja omistajan tarpeista ja toiveista, on täs sä kin tapauksessa verrattu useita eri rakennuspaikkoja. Ra kennus pai kan lopullisen ratkaisun jälkeen voidaan aloittaa lähtötietojen poh jal ta hankeselvitys, joka sisältää eri hankevaihtoehtojen tar kas telun. Hankeselvityksen hyväksymisen jälkeen laaditaan koh tee seen hankesuunnitelma, jonka mukaisesti kyseessä olevaa ra ken ta mis ta lähdetään johdonmukaisesti viemään eteenpäin. Rakennushankkeelle on eri tahojen kanssa käytyjen keskustelujen poh jal ta löytynyt ja jalostunut oheismateriaaleissa esitetyt kolme eri ra ken nus paik kaa. Näitä eri vaihtoehtoja verrattaessa on otettu huomioon mm. Äänekosken kaupunkiin lähitulevaisuudessa mahdollisesti toteutuvat metsäteollisuuden investoinnit. Tonttivaihtoehtoja (1 = kirjaston eteläpuoli, 2 = Lidl:n pellot, 3 = Poke) on vertailtu mm. kustannusten ja tulevien laajennusmahdollisuuksien osalta. Keskeinen tekijä on myös edellytysten luominen tulevaisuudessa mahdollisesti toteutettavalle keskiasteen koulutusyhteistyölle (kampus).

27 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Talousjohtajan ehdotus: Näillä periaatteilla vaihtoehdoista on nous sut ensisijaiseksi vaihtoehdoksi numero 2 (Lidl:n pellot). Ky sei sellä rakennuspaikalla on helppo tulevaisuudessa laajentaa toi min taa, kustannusten ennakoituvuus on helppoa ja ai ka tau lu si don nai set vaikutukset pystytään hallitsemaan. Raskaan liikenteen häiriövaikutukset eivät ole niin merkittäviä kuin esim. Poke-vaihtoehdossa. Kyseiselle paikalle ra ken ta mi nen mahdollistaa yhteistyön jatkamisen sekä syven tä mi sen ammatillisen opetuksen kanssa, vaikka rakennus ei sijoitukaan Poken tontille. Rakennuttajapäällikkö ja opetus- ja sivistysjohtaja esittävät, että Ää ne kos ken lukio tullaan rakentamaan Lidlin pellolle (liitteen vaihtoehto nro 2). (valmistelu rakennuttajapäällikkö Tommi Rautjärvi) Päätetään, että Äänekosken lukio rakennetaan Lidlin pellolle (liitteen vaihtoehto nro 2), edellyttäen että alustavissa neuvotteluissa sovittu maakauppa toteutuu suunnitellusti. Käsittely: Asiasta keskusteltaessa Merja Närhi esitti Sirpa Martinsin ja Marke Tuomisen kannattamana, että lukio rakennetaan kirjaston eteläpuolelle. Perusteluna on kaupunkirakenteen näkökulma, keskustaajaman viihtyvyyden ja vilkkauden lisääminen sekä henkilöstön näkökulma. Leila Lindell puolestaan esitti Pentti Piilosen kannattamana, että lukio rakennetaan POKE:n tontille. Puheenjohtaja totesi, että koska keskustelun aikana oli tehty kaksi kannatettua, pohjaehdotuksesta poikkeavaa ehdotusta, asiasta tulee suorittaa äänestys. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys. Ensiksi äänestykseen asetettiin vastakkain Merja Närhin ehdotus ja Leila Lindellin ehdotus. Näistä voittanut ehdotus asetetaan vastakkain pohjaehdotuksen kanssa. Ne, jotka kannattavat Merja Närhin ehdotusta, äänestävät jaa, ja ne, jotka kannattavat Leila Lindellin ehdotusta, äänestävät ei. Suoritetussa ensimmäisessä äänestyksessä annettiin 3 jaa-ääntä (Sirpa Martins, Merja Närhi ja Marke Tuominen) ja 6 ei-ääntä (Jari Halttunen, Keijo Kainu, Kari Kiiskinen, Leila Lindell, Kyllikki Lång ja Pentti Piilonen). Puheenjohtaja totesi Leila Lindellin ehdotuksen voittaneen ensimmäisen äänestyksen äänin 6-3.

28 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Tämän jälkeen Leila Lindellin ehdotus asetettiin äänestykseen pohjaehdotuksen kanssa. Ne, jotka kannattavat talousjohtajan pohjaehdotusta (lukio rakennetaan Lidlin pellolle), äänestävät jaa, ja ne, jotka kannattavat Leila Lindellin ehdotusta (lukio rakennetaan POKE:n tontille), äänestävät ei. Suoritetussa toisessa äänestyksessä annettiin 5 jaa-ääntä (Jari Halttunen, Keijo Kainu, Kari Kiiskinen, Merja Närhi ja Marke Tuominen) ja 4 ei-ääntä (Leila Lindell, Kyllikki Lång, Sirpa Martins ja Pentti Piilonen). Puheenjohtaja totesi talousjohtajan pohjaehdotuksen tulleen kaupunginhallituksen päätökseksi äänin 5-4. Päätettiin äänin 5-4, että Äänekosken lukio rakennetaan Lidlin pellolle (liitteen vaihtoehto nro 2), edellyttäen että alustavissa neuvotteluissa sovittu maakauppa toteutuu suunnitellusti. KH 221 Simo Salmelin jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan sisältöisen valtuustoaloitteen: Kaupunginjohtajan ehdotus: "Toimivan II-asteen koulutuskampuksen syntyminen edellyttää lukion sijoittamista Ammattiopiston kanssa samalle tontille. Esitän lukion tonttivaihtoehtojen tuomista valtuuston ratkaistavaksi, vaikka kaupunginhallituksella onkin ollut valtuudet asia päättää." Esitetään kaupunginvaltuustolle, että 1. Äänekosken lukio rakennetaan Lidlin pellolle (liitteen vaihtoehto nro 2), edellyttäen että alustavissa neuvotteluissa sovittu maakauppa toteutuu suunnitellusti, ja että 2. valtuustoaloite todetaan loppuun käsitellyksi. Käsittely: Asiasta keskusteltaessa Leila Lindell esitti Pentti Piilosen kannattamana lukion tonttivaihtoehtojen tuomista valtuuston ratkaistavaksi. Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että koska keskustelun aikana oli tehty kannatettu, pohjaehdotuksesta poikkeava ehdotus, asiasta tulee suorittaa äänestys.

29 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Äänestysmenettelyksi hyväksytiin nimenhuutoäänestys: ne jotka kannattavat kaupunginjohtajan pohjaehdotusta, äänestävät jaa, ja ne, jotka kannattavat Leila Lindellin ehdotusta, äänestävät ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 4 jaa-ääntä (Jari Halttunen, Keijo Kainu, Kari Kiiskinen ja Merja Närhi) ja 5 ei-ääntä (Leila Lindell, Tommi Lunttila, Sirpa Martins, Pentti Piilonen ja Marke Tuominen). Puheenjohtaja totesi Leila Lindellin ehdotuksen tulleen kaupunginhallituksen päätökseksi äänin 5-4. Päätettiin äänin 5-4, että lukion tonttivaihtoehdot viedään valtuuston päätettäväksi. Liitteet Liite 7 Äänekosken lukion rakennuspaikka, vaihtoehdot, kh , kh

30 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kasvun ja oppimisen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kouluverkkoselvitys KASVOPPI Kaupunginhallitus nimesi kouluverkkotyöryhmän sel vit tämään koulukiinteistöjen tilaa ja arvioimaan kouluverkkoa. Työ ryhmän puheenjohtajaksi nimettiin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ka ri Kiiskinen, varapuheenjohtajaksi kaupunginhallituksen jäsen Pent ti Piilonen, sihteeriksi opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä ja jä se nik si kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja Seppo Ruot sa lai nen ja rakennuttajapäällikkö Tommi Rautjärvi. Työryhmä esittää selvityksessään seuraavia toimenpiteitä: 1. Asemakadun koulun peruskorjaus tai uudisrakentaminen aloitetaan vuodenvaihteessa Suunnittelu ja kil pai lutus toteutetaan vuoden 2016 aikana. Päätös siitä, peruskorjataanko vai rakennetaanko uusi koulu, tehdään helmikuussa 2015 tilapalvelun laadittua eri vaihtoehtojen kustannusvertailun. Mikäli päädytään uudisrakentamiseen, koulu rakennetaan Telakkakadun koulun välittömään läheisyyteen ja samalla Asemakadun koulu ja Telakkakadun koulu muodostavat yhtenäisperuskoulun. 2. Mikäli Asemakadun koulu peruskorjataan, se rakennetaan vain nykyisen oppilaaksiottoalueen tarpeisiin. 3. Koiviston koulu rakennetaan Koiviston kylälle. Koulun yhteyteen rakennetaan tila varhaiskasvatuksen tarpeisiin. 4. Keskuskoulu, Koulunmäen koulu ja Mämmen koulu muodostavat alkaen yhtenäisperuskoulun. Mämmen koulua ei siis rakenneta. Teknologiakeskuksessa jatkaa edelleen opetusryhmiä siihen saakka, kun perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tilatarpeet on ratkaistu. Teknologiakeskuksen määräaikainen käyttötarkoituksen muutos antaa mahdollisuuden siirtää viipalekoulun tai uudisrakentamisen ratkaisun vuodelle 2016, jolloin tiedämme toteutuuko uusi Metsä Groupin tehdas ja voimme arvioida tehtaan vaikutusta Äänekosken väestömuutokseen ja varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tilatarpeisiin. Tässä kohdassa kouluverkkotyöryhmä ei ollut yksimielinen. Pentti Piilonen kannattaa Mämmen koulun rakentamista Mämmen kylälle (Mämmensalmen eteläpuoleinen alue), muut

31 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kasvun ja oppimisen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus työryhmässä eivät näe Mämmen rakentamiseen taloudellisia ja toiminnallisia perusteita. Työryhmän laatima selvitys on liitteenä nro 2. Opetus- ja kasvatusjohtajan ehdotus: Lautakunta hyväksyy edellä olevan kouluverkkotyöryhmän esi tyksen. Koska esitys merkitsee Mämmen koulun lakkauttamista al kaen, tulee Mämmen koulun huoltajille järjestää asiasta kuu le mis ti lai suus ennen kouluverkkoselvityksen käsittelyä kau pungin hal li tuksessa. Käsittely: Keskustelun kuluessa Jani Salo esitti Timo Pullin ja Suvi Tikanderin kan nat ta ma na, että lautakunta esittää kaupunginhallitukselle kou luverk ko työ ryh män esityksen palauttamista takaisin valmisteluun. Lisäk si kouluverkkotyöryhmää tulisi laajentaa siten, että jokaisella valtuus to ryh mäl lä on edustus työryhmässä. Esityksen jälkeen päätettiin pitää 15 minuutin neuvottelutauko (klo 18:39-18:54). Neuvottelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että koska lautakuntataso ei ole yksimielinen, kouluverkkoselvityksen palauttamisesta val miste luun tulee äänestää. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys. Ne, jotka kannattavat käsittelyn jatkamista, äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat käsittelyn palauttamista takaisin valmisteluun, ää nestä vät ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 3 jaa-ääntä (Mari Paananen, Si nik ka Rautiainen ja Seppo Ruotsalainen) ja 6 ei-ääntä (Antero Lam min nie mi-puu ma lai nen, Raili Paavonen, Anna-Riitta Pentinpuro, Ti mo Pulli, Jani Salo ja Suvi Tikander). Puheenjohtaja totesi, että kouluverkkoselvitys palautetaan val mis teluun ää nin 6-3. Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti äänin 6-3 esittää hal li tuk selle, että se palauttaa kouluverkkotyöryhmän esityksen takaisin valmis te luun. Lisäksi työryhmää tulisi laajentaa siten, että jokaisella valtuus to ryh mäl lä on työryhmässä yksi jäsen.

32 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kasvun ja oppimisen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus KH Ville Härtsiä ja Seppo Ruotsalainen jättivät päätöksestä eriävän mieli pi teen. Talousjohtajan ehdotus: Talousjohtajan päätösehdotus esiteltiin kokouksessa. Kouluverkkotyöryhmä on selvittänyt erilaisia vaihtoehtoja monipuolisesti. Kaupunginvaltuuston iltakoulussa ei noussut esille seikkoja, jotka puuttuisivat kouluverkkotyöryhmän selvityksestä. Kaupunginhallitus ei siten näe tarpeelliseksi laajentaa kouluverkkotyöryhmää, eikä myöskään palauttaa asiaa uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy kouluverkkotyöryhmän esityksen. Käsittely: Asiasta keskusteltaessa Leila Lindell esitti Pentti Piilosen kannattamana, että kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kouluverkkotyöryhmän esityksestä kohdat 1 ja 2 hyväksytään kohdan 3 osalta Koiviston koulun rakentaminen ja varhaiskasvatuksen asia ratkaistaan lopullisesti jatkovalmistelujen pohjalta myöhemmin. Varhaiskasvatuksen osalta laaditaan YRVA. kohtien 3 ja 4 osalta valmistelua jatketaan laajennetulla kouluverkkotyöryhmällä ja asia tuodaan myöhemmin syksyllä 2014 päätettäväksi. Puheenjohtaja totesi, että koska keskustelun aikana oli tehty kannatettu, pohjaehdotuksesta poikkeava ehdotus, asiasta tulee suorittaa äänestys. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys: ne, jotka kannattavat talousjohtajan pohjaehdotusta, äänestävät jaa, ja ne, jotka kannattavat Leila Lindellin ehdotusta, äänestävät ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 3 jaa-ääntä (Keijo Kainu, Kari Kiiskinen ja Merja Närhi) ja 6 ei-ääntä (Jari Halttunen, Leila Lindell, Kyllikki Lång, Sirpa Martins, Pentti Piilonen ja Marke Tuominen).

33 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ Kasvun ja oppimisen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Puheenjohtaja totesi Leila Lindellin ehdotuksen tulleen kaupunginhallituksen päätökseksi äänin 6-3. Päätettiin äänin 6-3 esittää kaupunginvaltuustolle, että kouluverkkotyöryhmän esityksestä kohdat 1 ja 2 hyväksytään kohdan 3 osalta Koiviston koulun rakentaminen ja varhaiskasvatuksen asia ratkaistaan lopullisesti jatkovalmistelujen pohjalta myöhemmin. Varhaiskasvatuksen osalta laaditaan YRVA. kohtien 3 ja 4 osalta valmistelua jatketaan laajennetulla kouluverkkotyöryhmällä ja asia tuodaan myöhemmin syksyllä 2014 päätettäväksi. KVALT Käsittely: Asiasta keskusteltaessa Merja Närhi esitti Leila Lindellin ja Simo Salmelinin kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunginvaltuuston päätös: KH 222 Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi Merja Närhin ehdotuksen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Asia päätettiin yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 1. nimeää laajennettuun kouluverkkotyöryhmään uudet jäsenet 2. antaa laajennetulle kouluverkkotyöryhmälle tehtäväksi valmistella syksyn 2014 aikana esitys kouluverkon kokonaisuudesta huomioiden hallitus- ja valtuustokäsittelyssä esille tuodut näkökannat. Valmistelutyön aikana tulee huolehtia asianosaisten kuulemisesta lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos 322/ /2013 KH

Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos 322/ /2013 KH Kaupunginhallitus 210 03.06.2013 Kaupunginhallitus 97 17.03.2014 Kaupunginhallitus 211 23.06.2014 Kaupunginhallitus 356 01.12.2014 Kaupunginvaltuusto 91 08.12.2014 Laajaniemen ranta-asemakaavan muutos

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun. KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 192 08.05.2017 Poikkeamislupa/Rakennus Miilukangas Oy, perustettavan yhtiön lukuun 222/10.1003.100300/2017 KH 192 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 3.5.2017: Lausunnonantaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola Poikkeamislupapäätös, Alhaistentie 324 962/10.102/2014 Päätöksen antopäivä: 31.3.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 874 Yhteismetsät Alhaisen-Kirilän yhteis met sän osa (Kallio

Lisätiedot

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton.

Nykytilanne Nyt haettu uusi rakennuspaikka on rakentamaton. Ympäristölautakunta 42 19.04.2016 Poikkeamispäätös / Leppänen Mauri (Lisä-Rauhala RN:o 17:48, Kannonkoski) 252/602/2016 Ympäristölautakunta 19.04.2016 42 Viitasaaren ympäristölautakunta on käsitellyt poikkeamista

Lisätiedot

Lausunto ympäristöministeriölle maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta

Lausunto ympäristöministeriölle maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta Kaupunginhallitus 277 26.10.2015 Lausunto ympäristöministeriölle maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta 662/10.00/2015 KH 277 Ympäristöministeriö pyytää kaupungin lausuntoa luonnoksesta ha lituk sen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta Teknisten palvelujen ltk 80 24.05.2017 Kaupunginhallitus 209 21.06.2017 Kaupunginhallitus 231 14.08.2017 POIKKEAMISLUPAHAKEMUS NRO P8/2017 ALASAUKKO-OJA ANNE 218/10.03.00/2017 TEKN 24.05.2017 80 Valmistelija

Lisätiedot

Kaupunki maksaa välirahana satakymmenentuhatta (110 000) euroa.

Kaupunki maksaa välirahana satakymmenentuhatta (110 000) euroa. 1 Kaupunginhallitus 23.6.2014 liite nro 2 (1/5) VAIHTOKIRJA OSAPUOLET Star Capital Oy, 1933709-2 Atrainpolku 3, 13900 Pekola LUOVUTUKSEN KOHTEET Äänekosken kaupunki, 2045520-5 Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla Rakennuslautakunta 41 28.05.2014 Kunnanhallitus 140 09.06.2014 Rakennuslautakunta 8 04.02.2015 Rakennuslautakunta 29 16.04.2015 Poikkeamispäätös / Markus Sjöholm Rakltk 41 Valmistelija: tekninen johtaja,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kaavamuutosalueelta laaditaan ennen ehdotusvaihetta luon to sel vitys.

Kaavamuutosalueelta laaditaan ennen ehdotusvaihetta luon to sel vitys. Korttelin 308 asemakaavan muutos 877/10.02.03/2015 KH 23.11.2015 300 Kaupunki on saattamassa vireille asemakaavan muutosta ns. Kunta lan puis ton alueella, jolla sijaitsee kaupunginmuseo. Kaupunki on myy

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 Kunnanhallitus 263 11.11.2013 Valtuusto 89 18.11.2013 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 267/02.03.01/2013 KHALL 263 11.11.2013 Kuntalain 66 :n

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.11.2017 Sisällysluettelo Sivu 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017

Lisätiedot

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta.

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta. TEKNINEN LAUTAKUNTA 125 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 473 01.12.2014 KAUPUNGINHALLITUS 6 09.01.2017 Kaupungin omaisuuden myynti 1832/10/2014 TELA 125 Kaupunki on perustanut 24.10.2013 77 kiinteistöjen hallinta

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) ,

KH 293 Valmistelija: rakennustarkastaja Mikko Karjalainen, p. (08) , Kunnanhallitus 293 16.12.2014 Poikkeamislupahakemus Saunasalmen ranta-asemakaavassa RA kaavamerkinnällä osoitetun vapaa-ajanasunnon rakennuspaikan muuttamisesta pysyvän asunnon rakennuspaikaksi, Luukkonen

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 10

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 10 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 10 19.03.2015 AIKA 19.03.2015 klo 14:30-16:05 PAIKKA Ylihärmän palvelutoimisto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 12 8 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus

Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus Ympäristölautakunta 121 14.12.2015 Lausuntopyyntö valituksen johdosta (ymp. ltk. 26.10.2015 101) / Hämeenlinnan hallinto-oikeus 492/600/2015 Ympäristölautakunta 14.12.2015 121 Muutoksenhakija: Omistaja:

Lisätiedot

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha Maaseutulautakunta 25 08.04.2010 Elinkeino- ja kehittämisjaosto 36 27.04.2010 Tekninen lautakunta 76 25.05.2010 Kaupunginhallitus 313 30.08.2010 Strategiaehdotus kaupungin metsille ja maa-alueille 506/14.03.02/2010

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja, p. 0400 559 034, s-posti: harri.anttila@rautjarvi.fi. Kunnanjohtaja selostaa asiaa kokouksessa.

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja, p. 0400 559 034, s-posti: harri.anttila@rautjarvi.fi. Kunnanjohtaja selostaa asiaa kokouksessa. Kunnanhallitus 174 12.08.2013 Kunnanhallitus 227 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 60 11.11.2013 Kunnanhallitus 29 15.02.2016 Esisopimus ja maankäyttösopimus K Vizitin Oy:n kanssa 47/14.02/2013 Kh 12.08.2013

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011 44 Kiinteistö Oy Hopunkallio

Lisätiedot

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 7 09.01.2017 Poikkeamislupa/As Oy Raahen Alaska 1399/10.1003.100300/2016 KH 7 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 29.11.2016: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs.

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 07.05.2019 kello 13:00-14:58 PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot