NÄIN LINKEDIN TUKEE JOHTAJUUTTASI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NÄIN LINKEDIN TUKEE JOHTAJUUTTASI"

Transkriptio

1 NÄIN LINKEDIN TUKEE JOHTAJUUTTASI OPAS Oppaan tarkoituksena on auttaa Sinua hyödyntämään LinkedIn-profiiliasi johtajuuden tukena. Olitpa johtaja, asiantuntija, yrittäjä, virkamies tai poliitikko, voit hyödyntää LinkedIn-profiilia monella tavoin. Oppaan laatija KTT, MBA Jukka Saksi on Johtaja on Media! -kirjan kirjoittaja ja johtajuusviestinnän valmentaja.

2 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 2 JOHDANTO Hienoa, että johtajuusviestintä kiinnostaa ja haluat tietää enemmän LinkedInin hyödyistä. Tässä oppaassa käydään läpi johtajuusviestinnän muuttuneeseen maailmaan sekä tarkemmin 15 kohtaa, joilla on merkitystä LinkedInin käytössä johtajuuden tukena. Kannattaa huomioida myös kysymykset ja vastata niihin ennen seuraavaan osioon siirtymistä! Lopussa on vielä muutama ylimääräinen vinkki johtajuusviestinnän näkökulmasta. JOKAISESSA OSIOSSA ON KYSY- MYS, JOKA JOHDATTAA SINUA AJATTELEMAAN TEEMAA OR- GANISAATIOSI KANNALTA.

3 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 3 Tämä opas pohjautuu Johtaja on Media! -kirjaan, jossa kerrotaan, miten digitaalisuus ja mediallistuminen mullistavat johtajuuden. Tutustu kirjaan! SIDOSRYHMÄT ODOTTAA JOHTA- JALTA PERSOONALLISUUTTA - EI VÄLTTÄMÄTTÄ HENKILÖKOHTAI- SUUTTA Digitaalisen ja mediallisen murroksen myötä johtajista on tullut medioita. Johtajuuteen sisältyy enemmän läpinäkyvyyden ja monikanavaisen avoimuuden vaatimuksia kuin koskaan aiemmin. Sosiaalisessa mediassa johtaja voi näyttää myös persoonallisuuttaan, jos kokee sen itselleen luontevaksi. Kenenkään ei tarvitse esitellä julkisesti pukukaappiaan, vaan persoonallisuus voi tulla esille muilla tavoin. Sen voi tuoda esiin esimerkiksi avaamalla suhtautumistaan johtamiseen tai organisaation kulttuuriin.

4 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 4 Johtajan persoonallisuuden tulisi olla tasapainossa hänen johtamansa organisaation arvojen kanssa. Optimitilanteessa johtajan imago tukee yrityksen tavoitteita ja toisinpäin. Mitä selkeämmin johtaja kykenee avaamaan omaa arvomaailmaansa esimerkkien kautta, sitä paremmin sidosryhmät oppivat häntä tuntemaan ja luottamaan häneen. Johtaja on media, halusi hän sitä tai ei. Jokainen voi itse päättää, haluaako oman johtajamaineensa heijastavan organisaatiosta positiivista vai negatiivista kaikua. Sosiaalisella medialla on paljon annettavaa johtajuudelle ja liiketoiminnan edistämiselle, kun siitä löytää itselle luontevat tavat. Käytä ulkopuolista apua, jos koet epävarmuutta. Älä anna pelon ohjata johtajuuttasi. Lähde: Johtaja on Media! -kirja (2016) Videolla Jukka Saksi kertoo, kuinka voit tuplata vaikuttavuutesi sidosryhmiäsi kohtaan. Jukka antaa 10 askelta johtajuusviestinnän hyödyntämiseen.

5 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 5 LINKEDIN ON TÄYNNÄ JOHTAJIA SUURIN OSA PASSIIVISIA LinkedIn on johtajille ja asiantuntijoille suunnatuista sosiaalisista medioista toistaiseksi ammattimaisin. Erilaisten arvioiden mukaan noin 70 prosentilla yritysjohtajista on LinkedIn-profiili. Suuri osa niistä on varsin passiivisia ja aktiivisesti sisältöä tuottavia ja keskusteluun osallistuvia johtajia on melko vähän. Suurimmat syyt johtajien vähäiseen aktiivisuuteen sosiaalisissa kanavissa ovat pelko ajanhukasta, koska ei tunneta aluetta eikä ole havaittu somen tarjoamia strategisia hyötyjä. PELKO AJANHUKASTA JA MOKISTA Lisäksi pelätään viestinnällisiä epäonnistumisia, ei ole totuttu kertomaan avoimesti asioista, eikä mielletä sosiaalista mediaa johtajuudelle soveltuvaksi. Toivottavasti saat uutta näkökulmaa ajatteluusi lukemalla tämän oppaan.

6 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 6 JULKISEN SEKTORIN POMOLLE MAHDOLLISUUS EROTTAUTUA Julkisen sektorin johtajista harva hyödyntää kanavaa, vaikka sillä olisi paljon annettavaa erityisesti kuntien markkinointiin liittyen. Tiivistettynä LinkedIn tarjoaa paljon mahdollisuuksia edistää johtajuutta, mutta sen potentiaalia käyttää vain harva maksimaalisesti hyödyksi. LinkedIn tarjoaa paljon mahdollisuuksia lisätä yrityksen näkyvyyttä ja vaikuttavuutta pienelläkin vaivalla. Jos esimerkiksi toimitusjohtajalla on rakentunut luontevasti laaja verkosto, hän saa viesteilleen ilmaista näkyvyyttä, joka ei välttämättä tavoittaisi soveltuvia kohderyhmiä muulla tavoin. SITTEN LUPAAMANI 15 VINKKIÄ

7 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 7 1. BISNESORIENTAATIO LinkedIn on johtajille ja asiantuntijoille suunnattu ammattimainen some-kanava, jossa keskustelu on asiallista ja bisnesorientoitunutta. LinkedInissä on erittäin vähän spämmiä tai muuta kissavideo -tasoista materiaalia, jota esimerkiksi Facebook on pullollaan. Jos tuntee henkilön, voi hänen LinkedIn-kaveripyyntönsä hyväksyä ilman, että täytyy pelätä viestinnällisen turvallisuutensa puolesta. KYSYMYS: OLETKO PYYTÄNYT KES- KEISET SIDOSRYHMÄSI LINKEDIN- VERKOSTOOSI KAVEREIKSI? 2. DIGITAALINEN CV LinkedIn on sähköinen CV, jonka kautta johtaja tai asiantuntija voi avata työhistoriaansa ja taustaansa. Läpinäkyvyys ja avoimuus lisää luottamusta, kasvattaa uskottavuutta ja avaa esimerkiksi headhuntereille mahdollisuuksia uusien haasteiden tarjoamiseen.

8 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 8 Kun ihmiset etsivät osaamista esimeriksi projekteihin, on LinkedIn siihen verraton apuväline. Annamme itsestämme tietoa sen verran kun haluamme. On hyvä muistaa, että jos et ole itse profiiliisi tietoa laittanut, eivät sitä muutkaan näe. KYSYMYS: OLETKO NÄYTTÄ- NYT VIESTINNÄLLISTÄ ESI- MERKKIÄ JOHDETTAVILLESI KUVAAMALLA KESKEISEN 3. TIEDON HAKEMINEN LinkedIn on laaja tietohakemisto. Kontaktien kautta syntyneen verkoston ja keskusteluryhmien kautta löytää mielenkiintoisia kotimaisia ja kansainvälisiä artikkeleita, blogeja jatutkimuksia, jotka voivat hyödyttää johtamistyötä. Niitä voi etsiä ja jakaa oman organisaation hyödyksi, jolloin auttaa samalla johdettaviaan menestymään tehtävissään. KYSYMYS: OLETKO HYÖDYNTÄ- NYT VERKOSTOSI TARJOAMAA TIETOA JA JAKANUT SITÄ OR- GANISAATIOSI HYÖDYKSI?

9 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 9 4. TIEDON JAKAMINEN LinkedIn on kanava jakaa tietoa tahoille, joihin haluaa jollain tavalla vaikuttaa. LinkedInissä voi jakaa omaa ja organisaation tunnettuutta kasvattavaa sisältöä, kuten tiedotteita, linkkejä, yritysinfoja, tuote-esitteitä, artikkeleita ja blogeja. Tiedon jakamisen kärkenä kannattaa pitää nimenomaan sidosryhmiä hyödyttävän ja kiinnostavan tiedon jakaminen, ei ensisijaisesti mainostaminen. Silloin verkosto kokee hyötyvänsä, eikä pidä lähettämääsi sisältöä spämminä. KYSYMYS: ONKO ORGANISAATIOS- SASI MÄÄRITELTY, MITÄ TIETOA MILLEKIN SIDOSRYHMÄLLE KAN- NATTAISI JAKAA, JOTTA SE EDIS- TÄISI ORGANISAATION BRÄNDIÄ?

10 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ LIIDIT Haluaisitko tietää jostain henkilöstä taustoja tai osaamisalueita ennen tapaamista? LinkedInin kautta saa kartoitettua prospekteja ja tarkistettua heidän työhistoriaansa ennen kontaktointia. Verkostosta voi myös löytää liidejä toisen asteen tuttavuuksien kautta, eli sellaisista LinkedInin käyttäjistä, joiden kanssa sinulla on yhteisiä kontakteja. On hyvä muistaa, että useimmiten toisen profiiliin tutustumisesta jää jälki, eli henkilö saa tietää, että olet käynyt lukemassa hänen LinkedIn-profiiliaan. KYSYMYS: TUTUSTUTKO ETUKÄ- TEEN HENKILÖIHIN LINKEDINISSÄ JOTTA SAISIT LISÄTIETOA JA AKTI- VOISIT HÄNTÄ TUTUSTUMAAN OMAAN PROFIILIISI?

11 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ TUNNETTUUDEN LISÄÄMINEN Lähes kaikki organisaatiot hyötyvät rakentavasta tunnettuudesta. Hyöty myyntiin, brändiin tai organisaation markkinointiin tulee LinkedInin kautta välillisesti. Asiantuntijuuden ja yrityksen tunnettuuden lisääminen verkostoissa sekä johtajan että muiden asiantuntijoiden kautta auttaa myyntiä ja markkinointia. Kun LinkedIniin tuottaa kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä, nousee yritys paremmin esille, kun seuraavan kerran tehdään sen palveluihin liittyviä ostopäätöksiä. Esimerkiksi kunnat voivat LinkedInissä tuoda esille palveluitaan yrittäjyyden tukemiseen ja tulla investointeja pohtivan yrittäjän mieleen. Yritykset voivat jakaa sidosryhmiään hyödyttävää sisältöä ja nostaa omaa houkuttelevuutta palveluntuottajina, työyhteisöinä sekä yhteistyökumppaneina. KYSYMYS: OLETKO POHTINUT, MITÄ SISÄLTÖÄ KANNATTAA JAKAA JA MIHIN KESKUSTELUI- HIN OSALLISTUA, JOTTA TUN- NETTUUS KASVAA?

12 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ KESKUSTELURYHMÄT LinkedInissä on paljon erilaisia keskusteluryhmiä, eri teemojen ja intressien ympärillä. Ryhmissä saa jäsenenä kiinnostavaa tietoa ja pääsee sitä myös jakamaan. Voit siis olla aluksi ryhmän jäsenenä ja tutustua keskusteluun, jonka jälkeen voit perustaa oman ryhmän osaamistasi tukemaan. LinkedInin kautta voi tavata uusia tuttavuuksia ja löytää vanhoja opiskelukavereita. Omassa verkostossa voi auttaa jotakuta löytämään uuden työntekijän tai työpaikan. Keskusteluryhmissä voi aueta mielenkiintoisia verkostoitumismahdollisuuksia ja väylä on globaali. KYSYMYS: ROHKAISETKO JOH- TAMIASI ASIANTUNTIJABRÄN- DEJÄ OSALLISTUMAAN ALU- EENSA LINKEDIN-KESKUSTE- LUUN?

13 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ AVUN SAAMINEN Mitä laajemman kontaktiverkoston LinkedInissä omaa, sitä varmemmin saa apua, kun sitä tarvitsee. Kun tutustuu uuteen bisneskontaktiin, kannattaa etsiä hänen profiilinsa Linkedinistä ja pyytää kontaktiksi. Se helpottaa yhteydenpitoa jatkossa. Perinteisten käyntikorttien määrä vähenee ja jollain aikavälillä ne luultavasti häviävät, mutta digitaaliset verkostot pysyvät ja vahvistuvat, kun niitä pitää yllä. Parhaiten sinut muistetaan, kun olet auttanut muita antamalla vinkkejä menestymisen polulla. KYSYMYS: MITEN VOIT AUTTAA KONTAKTEITASI NIIN, ETTÄ SE ON ITSELLESI TEHOKASTA AJAN- KÄYTTÖÄ JA VAHVISTAA ASIAN- TUNTIJABRÄNDIÄSI?

14 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ BLOGIEN KIRJOITTAMINEN Blogi on erinomainen ja kasvava johtajuuden viestintätapa. LinkedInissä voi julkaista bloginomaisia Pulse-artikkeleita ja niitä on helppo jakaa muissa sosiaalisissa medioissa eteenpäin. Yritykset puolestaan voivat perustaa niin sanotun Showcase-sivun, jonka avulla jonkin teeman haltuun ottaminen toimii paremmin, kuin yrityssivun kautta. Mitä jos kirjoittaisit itse blogia omasta osaamisalueestasi ja esimerkiksi 10 johtamaasi asiantuntijabrändiä tekee samoin? Olisiko sillä melko nopeasti vaikutusta organisaatiosi saamalle näkyvyydelle, varsinkin jos jaatte keskenänne toistenne tekemää sisältöä. Skaalautuvuus olisi jo melkoinen. Blogin kirjoittamiseen liittyen voit tutustua Jukka Saksin videoon, jossa hän kertoo omia kokemuksiaan sekä havaintojaan blogien merkityksestä johtajuuden apuna. Video löytyy Youtubesta nimellä Blogi johtajuuden tehostajana. KYSYMYS: KIRJOITATKO JO BLOGIA JA KANNUSTATKO JOHDETTAVIASI TEKEMÄÄN SAMOIN?

15 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ REKRYTOINTIHYÖDYT LinkedIn on hyvä paikka hakea työntekijöitä, johtajia tai hallituksen jäseniä yritykseen, joko tutustumalla henkilöiden profiileihin tai ilmoittamalla mielenkiintoisesta työpaikasta. Mitä laajempi oma LinkedIn-verkosto on, sitä suurempi mahdollisuus on avoimelle työpaikalle saada näkyvyyttä. Rekrytointi on osa organisaation markkinointia ja viestiä sen suunnasta. Moni sidosryhmän edustaja tutustuu organisaatioosi sen avoimien työpaikkojen kautta. Kun organisaatiosi työntekijät jakavat kiinnostavia avoimia työpaikkoja omien profiiliensa kautta, skaalautuu näkyvyys moninkertaiseksi ilman kustannuksia. Henkilöstöä ja johtoa kannattaa rohkaista, ei yrittää pakottaa. KYSYMYS: LÖYTYYKÖ ORGANI- SAATIOSI JOKAINEN AVOIN TYÖ- PAIKKA MYÖS LINKEDINISTÄ JA JAETAANKO NIITÄ SYSTEMAATTI- SESTI KAIKKIEN TOIMESTA?

16 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ HENKILÖPROFIILIEN ARVIOINTI Rekrytointitilanteissa saattaa olla paljon hakijoita, joiden arviointi on suuri työ. LinkedIn auttaa johtajia rekrytointipäätöksissä, koska se tarjoaa hyvän näköalapaikan työnhakijoiden profiilien ja verkostojen tarkasteluun. LinkedIn antaa myös hieman erilaisen näkökulman perinteiseen CV:n verrattuna, koska siinä näkee myös henkilön verkostoja sekä mahdollisesti muuta aktiivisuutta, kuten mitä organisaatioita hän seuraa tai missä ryhmissä hän on jäsenenä. Vaikka ei johtajana olisikaan hakemassa uutta työtä, kannattaa LinkedIn pitää ajan tasalla. Se on myös signaali johdettaville, että pitää kanavaa tärkeänä. On hyvä muistaa, että johtaja on media kaikissa kanavissa. KYSYMYS: KATSOTKO TYÖNHA- KIJOIDEN LINKEDIN-PROFIILEJA, MIKÄLI HE OVAT ANTANEET SII- HEN LUVAN?

17 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ SUOSITUKSET Voit itse tarvita johonkin tehtävään suosituksia tai pyytää tuttavaasi suosittelemaan tietynlaista osaajaa avuksesi. LinkedInin kautta on mahdollisuus luontevasti suositella verkoston jäsenten ammattiosaamista tai vastavuoroisesti pyytää esimiehiltä, kollegoilta, alaisilta, kumppaneilta tai asiakkailta suosituksia. Jos sinulta pyydetään suosituksia, kannattaa suosituksissa pysyä totuudessa ja olla rakentava. LinkedInissä profiilit ja suositukset on kirjoitettu yleensä englanniksi. KYSYMYS: OLETKO PYYTÄNYT SUOSITUKSIA OMAAN PROFIILIISI JA ANTANUT NIITÄ PYYDETTÄ- ESSÄ? HYVÄ MÄÄRÄ ON 1-2 SUO- SITUSTA TYÖTEHTÄVÄÄ KOHTI.

18 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ ILMAINEN KÄYTTÖ Näkyvyyden lisäämiseen, kontaktien luomiseen, markkinointiin, ja muuhun LinkedInin tarjoamaan lisäarvoon saa menemään rahaa, jos haluaa. Oman näkyvyyden lisääminen on LinkedInissä ilmaista. Kanavan peruskäyttö ei maksa mitään, vain sinne tuotettu sisältö vie aikaa ja vaivaa. KYSYMYS: TUOTTAAKO ORGA- NISAATIOSI TUKIFUNKTIOT VALMISTA MATERIAALIA JAET- TAVAKSI KAIKILLE, JOTA VOI PIENIN MUOKKAUKSIN JAKAA OMALTA PROFIILILTA? 14. KANSAINVÄLISYYS LinkedIn ei rajaa vuorovaikutusta ja viestintää maan rajoihin, vaan tarjoaa avoimen väylän kansainvälistymiseen. LinkedInaktiivisuus jää monella johtajalla ja asiantuntijalla pelkästään omaan maahan ja kielialueeseen liittyväksi. Kahta kieltä tai pelkästään englantia käyttämällä saisi huomattavasti laajemman vaikuttavuuden.

19 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 19 Se luo uusia mahdollisuuksia esimerkiksi kuntien markkinointiin sijoituskohteena maan rajojen ulkopuolelle. Juuri mikään kunta ei hyödynnä LinkedIniä mahdollisuutena markkinoida kuntaa investointi- ja työpaikan sijoituskohteena ulkomaisille yrityksille. Vielä olisi mahdollisuus erilaistua ja hyödyntää mahdollisuuksia. KYSYMYS: ONKO ORGANISAA- TIOSSASI HUOMIOITU KAN- SAINVÄLINEN ASPEKTI LIN- KEDIN-VERKOSTON SUHTEEN? 15. TIE EDELLÄKÄVIJYYTEEN LinkedIniä käyttää aktiivisesti vasta harva yritysjohtaja, melko harva asiantuntija, erittäin harva kuntajohtaja ja vielä harvempi poliitikko. Se tarjoaa mahdollisuuden erilaistua ja päästä edelläkävijöiden joukkoon. Aloita jo tänään. Jos haluat lisävinkkejä, kuinka luot 10 askeleen avulla itsellesi luottamusta ja mielenkiintoa herättävän johtajuuspresenssin, lataa ilmainen opus -sivuilta!

20 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 20 KYSYMYS: LÖYSITKÖ OPPAASTA VINKKEJÄ JA JOKO ASTUT JOHTA- JUUSVIESTINNÄN EDELLÄKÄVI- JÄN POLULLE? Klikkaamalla kuvaa voit tutustua Jukka Saksin LinkedIn - profiiliin. Jos linkki ei toimi, se löytyy LinkedInistä Vielä pari vinkkiä

21 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 21 SOME KANNATTAA ANALYSOIDA LIIKETOIMINNAN MUKAAN Jotta johdon some-käyttö ei jää harrasteluksi, tulee organisaation sisäinen prosessi kytkeä sosiaalisessa mediassa saatujen palautteiden ja liidien käsittelyyn. Organisaation oman sisältömarkkinoinnin ja some-läsnäolon kanavissa pitää olla kunnossa, jotta johtaja ja yksittäinen asiantuntija saa vipuvoimaa yrityksen sisällöistä. Yrityksen vaikuttavuudelle parhaat kanavat löytyvät kanava-analyysin avulla. Mikäli haluaa esimerkiksi kansainvälistyä, eivät Suomessa suosituimmat palvelut ole välttämättä siihen parhaat väylät. Eri maissa on tietyille aloille keskittyneitä kanavia, verkostoitumispalveluja ja niche -verkostoja, joissa käydään tiettyjen alueiden vuoropuhelua tai jopa aktiivisesti kauppaa. Ne on mahdollista löytää verkostoitumalla ja hyödyntämällä ammattilaisten tekemiä analyysejä.

22 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 22 VIPUVOIMAA SAA YHTEISISTÄ VIESTINTÄTAVOITTEISTA Yrityksen avainhenkilöiden kannattaa puhaltaa yhteen hiileen ja auttaa toisiaan viestinnällisten päämäärien saavuttamisessa. Efekti on kuin kilpapyöräilyssä, missä vuoron perään vetäjäroolin ottaja kirittää muitakin parempiin tuloksiin. Kun vetovuoro vaihtuu henkilöltä toiselle, jaetaan vastuuta ja lisätään ryhmän kokonaisetua. Riippuen sosiaalisen median keskusteluaiheista yksi avainhenkilö voi avata tai vetää keskustelua ja muut auttaa häntä tukemalla ja levittämällä viestiä omille sidosryhmilleen. Muut voivat myös osallistua keskusteluun omilla äänillään ja visioillaan. Silloin luodaan mielikuvaa siitä, että organisaatiolla on laajat kyvykkyydet osoittaa näkemystä ja luoda mielipidejohtajuutta. On myös mahdollista liittoutua kilpailijan kanssa, sillä asiakkaita kiinnostaa toimialan sisällä asiantuntijoiden ja johtajien välillä käyty lisäarvoa tuottava keskustelu. Se tuo lisää yritysnäkyvyyttä sekä mielenkiintoa alaa kohtaan yleisesti, mikä tuottaa hyvää kaikille osapuolille. TARTU MUUTOKSEEN NYT!

23 OPAS: LINKEDIN-KÄYTTÖ JOHTAJUUDEN APUVÄLINEENÄ 23 Toivottavasti vakuutuit, että LinkedIn on hyvä väline johtajuuden edistämiseen verkossa. Seuraavaksi haluat ehkä tietää, miten buustataan sitä kautta organisaation tunnettuutta, brändiä ja kasvua. Johtaja on Media! on tarkoitettu Sinulle, joka olet kiireinen ja mietit, miten pääset muuttuvassa ympäristössä tavoitteisiin johdettaviesi avulla. Minulla on ratkaisuja ja autan mielelläni. Katso palvelukokonaisuuksien sisältö, hyödyt ja hinnat! Varaa aika keskusteluun. Käydään läpi tavoitteitasi ja arvioidaan yhteistyön mahdollisuudet. Johtajuusviestintä ei ole vaikeaa, kun tietää mitä tavoittelee. Työkalut sen mukaan. Pyydä yhteydenotto! JUKKA SAKSI Johtaja on Media! -kirjan kirjoittaja Johtajuusviestinnän valmentaja 15 vuoden johtajakokemus pk-sektorilta Kauppatieteiden tohtori, MBA Aktiivinen johtajuuden keskustelija / jukka.saksi@gmail.com

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Mediallistumisen vaikutukset johtajuuteen, maineeseen ja asiantuntijuuteen

Mediallistumisen vaikutukset johtajuuteen, maineeseen ja asiantuntijuuteen Mediallistumisen vaikutukset johtajuuteen, maineeseen ja asiantuntijuuteen #Otehanke 16.10.2017 Jukka Saksi jukka.saksi@johtajaonmedia.fi www.johtajaonmedia.fi AUTTAMINEN Agenda 16.10.2017: Esittäytyminen

Lisätiedot

Linkedinin hyödyntäminen pähkinänkuoressa

Linkedinin hyödyntäminen pähkinänkuoressa Linkedinin hyödyntäminen pähkinänkuoressa Linkedinissä on maailmanlaajuisesti yli 175 miljoonaa käyttäjää. Suomalaisia käyttäjiä palvelussa on n. 1,1 miljoonaa ja käyttäjämäärä kasvaa Suomessa 100 000

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA

SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA SOSIAALINEN MEDIA TYÖNHAUSSA MMA-risteily 3.10.2015 Martti Kuusanmäki COO & FOUNDER martti@duunitori.fi 050 413 7667 kuusanmaki MARTTI KUUSANMÄKI COO & FOUNDER +358 50 413 7667 martti@duunitori.fi @kuusanmaki

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS

Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS Sosiaalinen media tuli työpaikalle - kenen säännöillä toimitaan? Copyright 2010 H&K and MPS Lähtökohta tutkimukselle Halusimme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Millaisia viestinnällisiä haasteita

Lisätiedot

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin

Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Vakuuta vastapuoli Vinkkejä oman työn esittelemiseen ja markkinointiin Heljä Franssila Kulttuuriyrittäjyysluento: Kuvataiteilijat ja tuottajat kohtaavat. 27.10.2014 Frame vahvistaa suomalaisen nykytaiteen

Lisätiedot

Verkkoviestintäkartoitus

Verkkoviestintäkartoitus Verkkoviestintäkartoitus 9.2.2015 Minna Helynen minna.helynen@tampere.fi http://www.tyollisyysportti.fi/seutunuotta https://www.facebook.com/seutunuotta @seutunuotta http://takuullatekemista.blogspot.fi/

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi.

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. MAINEENHALLINTA KUNTOON SOSIAALISESSA MEDIASSA. OSALLISTU JA JOHDA KESKUSTELUA BRÄNDISI YMPÄRILLÄ.

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine

SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA. Helsinki Sirkku Laine SOSIAALISEN MEDIAN MAHDOLLISUUDET MATKAILUALALLA Helsinki 4.11.2010 Sirkku Laine Luvassa... Katsahdus matkailijan näkökulmaan Paljon käytännön esimerkkejä Arviointia, onko sosiaalisesta mediasta oikeasti

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN

TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN TOIMINTAOHJEET ULKOISEN SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖÖN ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO Julkaisuvuosi 2015 www.epliitto.fi 1. YLEISOHJEET... 3 2. ESIINNY OMANA ITSENÄSI... 3 3. HENKILÖKOHTAISEN MIELIPITEEN ILMAISEMINEN...

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media -kyselyn tausta Kyselyssä selvitettiin, miten suomalaiset

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Opiskelijabrunssi. Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat

Opiskelijabrunssi. Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat 1 (5) Opiskelijabrunssi Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat Opiskelijabrunssin kuvaus Opiskelijabrunssi on vapaamuotoinen

Lisätiedot

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 1 LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy SIVU 2 Päivän ohjelma Mikä on LinkedIn palvelu? Ketkä

Lisätiedot

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA 5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA Modernin kasvuyrityksen johto ja HR yritys- ja työnantajabrändin lähettiläinä @RANTANENSUSANNA EMPLOYEE EXPERIENCE AGENCY EMINE WWW.EMINE.FI SISÄLTÖ

Lisätiedot

PÖRSSIYHTIÖIDEN VIESTINNÄLLISET ONGELMAT

PÖRSSIYHTIÖIDEN VIESTINNÄLLISET ONGELMAT PÖRSSIYHTIÖIDEN VIESTINNÄLLISET ONGELMAT JOHTAJUUSVIESTINNÄN TUTKIMUS 2019 #mediallistuminen Sidosryhmät odottavat yhtiön arvojen mukaisia tekoja hallitustasolta lähtien. Mediallistuminen on tullut jäädäkseen

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työelämän muutostuulet Työelämä muuttuu, oletko valmis? - Millainen tulevaisuus sinun kohdallasi on? Otatko vastaan sen mitä tulee vai voisitko mahdollisesti

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille

Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille Pelastusalan naisverkoston toimintasuunnitelma vuosille 2018 2022 TOIMINTASUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo LYHYESTI PELASTUSALAN NAISVERKOSTOSTA... 3 NAISVERKOSTON VISIO... 4 TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET...

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Saarijärven elinkeinostrategia.

Saarijärven elinkeinostrategia. Saarijärven elinkeinostrategia www.ssypkehitys.fi Sisällys 1. Strategian iso kuva 2. Visio 3. Asiakkaat 4. Toiminnan tärkeimmät fokukset 5. Toimintatapa 6. Isot strategiset muutokset 7. Strategian sisällölliset

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on tärkeää? Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

ecommerce Growth

ecommerce Growth MITEN TEEN TULOKSELLISTA YHTEISTYÖTÄ SISÄLLÖNTUOTTAJIEN KANSSA ecommerce Growth 15.9.2016 INNA- PIRJETTA LAHTI @innastus Inna-Pirjetta Lahti Kohtaamistoimisto Innastus PING Helsinki Elämyksiä, valmennuksia

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS Eveliina Toivonen 21.3.2016 VALMENNUKSEN SISÄLTÖ 1. Sosiaalinen media yleisesti 2. Sosiaalisen median kanavat 3. Käyttöönotto 4. Sosiaalisen median suunnitelma 5. Sisältömarkkinointi

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi. VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.norros Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos Ihmisen soluja uusiutuu

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5. 5.6.2018 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW? European Sustainable Development

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille

OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille OHJE sosiaalisessa mediassa toimimiseen vapaaehtoisille Hengitysliitto on somessa aktiivinen Hengitysliiton löydät seuraavista sosiaalisen median kanavista tunnuksella Hengitysliitto Viestintätiimi vastaa

Lisätiedot

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy

TWITTER. itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014. Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TWITTER itsmf aamiaisseminaari 4.9.2014 Marika Siniaalto Grapevine Media Oy TERVETULOA! YHTEYSTIEDOT Marika Siniaalto Grapevine Media Oy p. 045 674 4768 marika.siniaalto@grapevine.fi @MarikaSiniaalto Grapevine

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi 19.10.2015 1 Agenda Lyhyesti atalentista Miksi LinkedIn Profiilin hionti Kansikuva Otsikko Yhteystiedot Summary Skills Kiinnostuksenkohteet

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 1 LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 2 Päivän ohjelma Mikä on LinkedIn palvelu? Ketkä palvelua käyttävät? Miten palvelu

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Verkostot ja työnhaku

Verkostot ja työnhaku Verkostot ja työnhaku Työpaja Jonna Heikkilä & Essi Hillgren Turun ammattikorkeakoulu Verkostotyöpaja Tavoite Tunnistaa osallistujan olemassa olevat verkostot ja pohtia miten niitä voi hyödyntää työnhaun

Lisätiedot

Kunta-alan tutkijoiden läsnäolo sosiaalisessa mediassa

Kunta-alan tutkijoiden läsnäolo sosiaalisessa mediassa Riikka Laaninen 8.1.015 Kunta-alan tutkijoiden läsnäolo sosiaalisessa mediassa Sisällys 1. Tutkimuksen esittely.... Tutkimukseen vastanneet.... Somen nykyinen käyttö.... Miten tutkijat käyttävät somea

Lisätiedot

YouTube videonjakopalvelu

YouTube videonjakopalvelu YouTube videonjakopalvelu DigiReWork 12.12.2017 Nina Thomenius Työpajan sisältö Mitä ovat videonjakopalvelut, mihin niitä käytetään YouTube ja sen ominaisuudet Bränditilin luominen yritykselle & ylläpito-oikeudet

Lisätiedot

Videomarkkinoinnin opas

Videomarkkinoinnin opas Videomarkkinoinnin opas Hei! Kiitos, että latasit Go:groupin videomarkkinointioppaan. Näiden vinkkien avulla saat uusia ideoita ja tehoa videomarkkinointiisi. Kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä sähköpostia

Lisätiedot

1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen. 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät

1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen. 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät Niin paljon enemmän kuin sähköinen CV 1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät 3. Tiedonhakukanava: muut käyttäjät, artikkelit, ajatusjohtajat,

Lisätiedot

Ajankohtaista Arenen viestinnässä

Ajankohtaista Arenen viestinnässä Ajankohtaista Arenen viestinnässä Ammattikorkeakoulujen viestintäpäivät 2013, Tampere Rehtori Anneli Pirttilä Arenen viestintävaliokunnan puheenjohtaja Vastaajat Rehtori Muuhun johtoon tai esimieskuntaan

Lisätiedot

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median vyörytykset kestävän kehityksen viikolle 2017 Somella tavoitteen kimppuun: Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5.- 5.6.2017 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW?

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Sosiaalinen Media = SoMe

Sosiaalinen Media = SoMe Sosiaalinen Media = SoMe Digityöpaja, 28.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa

Lisätiedot

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. 4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin

Lisätiedot

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen.

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Tutkittua tietoa & punnittuja näkemyksiä. Osallistu, innostu

Lisätiedot

Asiantuntijana somessa

Asiantuntijana somessa Asiantuntijana somessa Henkilöbrändin rakentaminen & miten osallistun keskusteluun Seminaarin sisältö Mikä on henkilöbrändi? Miten henkilöbrändiä rakennetaan? Lähtötilanne Tavoitteet Kohderyhmät Ääni ja

Lisätiedot

7 VINKKIÄ SEN OIKEAN JOHTAJAN LÖYTÄMISEEN

7 VINKKIÄ SEN OIKEAN JOHTAJAN LÖYTÄMISEEN 7 VINKKIÄ SEN OIKEAN JOHTAJAN LÖYTÄMISEEN Pro-Sourcen asiantuntijat Marianne Neva, Antti Tamppinen, Markku Kaijala ja Lasse Pehto kertovat, mitkä seitsemän asiaa tekevät johdon suorahausta onnistuneen.

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen ESITYKSEN AGENDA Osa I: Kenestä oikein puhutaan Osa II: Työpaikkaa etsimässä, mielikuva rakentuu

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma

Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma Digitaalinen Polku Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma Yritysjohdon tukena Digitaalinen Polku pilottiohjelma alkaa! Kilpailukyky 2014 Digitaalinen Polku 2014 Osallistuminen ja kriteerit

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

TEIJA RANTALA. Pieni kirja JOHTAMISESTA. Alma Talent 2019 Helsinki

TEIJA RANTALA. Pieni kirja JOHTAMISESTA. Alma Talent 2019 Helsinki TEIJA RANTALA Pieni kirja JOHTAMISESTA Alma Talent 2019 Helsinki Copyright 2019 Alma Talent Oy ja Teija Rantala ISBN: 978-952-14-3676-5 ISBN: 978-952-14-3677-2 (sähkökirja) ISBN: 978-952-14-3678-9 Kansi:

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen kehittämisverkosto Loisto

Varhaiskasvatuksen kehittämisverkosto Loisto Varhaiskasvatuksen kehittämisverkosto Loisto Loisto-verkosto Opetushallituksen koordinoima varhaiskasvatuksen kehittämisverkosto Mukana 131 kuntaa ja 6 yksityistä varhaiskasvatuksen järjestäjää Loisto

Lisätiedot

Ruukki sosiaalisessa mediassa

Ruukki sosiaalisessa mediassa Ruukki sosiaalisessa mediassa Sosiaalinen media ja yhteisölliset toimintatavat teknologiateollisuudessa - Facebook-hömpästä bisneksen tueksi 26.1.2011 Petri Kyrönviita Ruukki tänään Rakentamisen liiketoiminta

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään?

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään? Viestintä Pohditaan hetki Jos ihmisille ei kerrota yhdistyksestä, miten he voivat liittyä jäseniksi Jos jäsenet eivät tiedä, mitä yhdistys milloinkin tekee, miten he voisivat tulla toimintaan mukaan? Miten

Lisätiedot

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY

VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY VÄLKKY-PROJEKTI Työvalmennus ja työnetsintä NET EFFECT OY 15.6.2009 Aikataulu Ensimmäinen työpaja 9.6 klo 8.30 12.00 MTC, Porin Puuvilla, Pohjoisranta 11F, Puuvillasali Toinen työpaja 25.8, sama aika ja

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä

Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Tutkija somessa Jenni Valta Turun yliopiston viestintä Mitä some antaa tutkijalle? Oma ääni kuuluviin Toimituksellisissa medioissa toimittaja päättää sisällön ja rakenteen somessa voit itse päättää, mitä

Lisätiedot

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAUN ALOITTAMINEN Moni lähtee heti hakemaan töitä huomattuaan kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Tavallaan se onkin juuri oikea tapa: usein hakijoita aletaan haastatella heti

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016 Maakunnan viestintäryhmä Varsinais-Suomen liitto YDINVIESTIT Suodatamme

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä

Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä Sosiaalinen media ja moniammatillisuus nuorille suunnatussa työssä ArctiChildren InNet -seminaari, Rovaniemi 25.1.2012 projektisuunnittelija Anna-Laura Marjeta, Verke projektisuunnittelija Heikki Lauha,

Lisätiedot

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston #näkemystehdas Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston sydän. Sisältömarkkinointi on tehokas keino tarjota asiakkaallesi ostopäätöstä helpottavaa tietoa. Kiteytettynä sisältömarkkinointi tarkoittaa

Lisätiedot

ACUMEN O2: Verkostot

ACUMEN O2: Verkostot ACUMEN O2: Verkostot OHJELMA MODUULI 4 sisältää: Lyhyt johdanto uranhallintataitojen viitekehykseen VERKOSTOT: työkaluja ja taitoja kouluttajille Partnerit: LUMSA, ELN, BEST, INNOV, MeathPartnership, SYNTHESIS,

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director

Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino. Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinointi automaation fiksusta hyödyntämisestä yrityksen kilpailukeino Hanna Vesenterä Marketing Director Markkinoinnin automaatiolla lisää myyntiä sekä prosessit ja asiakaskokemus paremmaksi Modernin

Lisätiedot

Työ 2.0: Sosiaalinen media organisaation sisäisessä käytössä

Työ 2.0: Sosiaalinen media organisaation sisäisessä käytössä Työ 2.0: Sosiaalinen media organisaation sisäisessä käytössä Sähköisen liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen Tuija Marstio 11/9/2012 Sosiaalinen media tekee yritysten toiminnasta läpinäkyvämpää halusivatpa

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä Timo Häkkinen @HakkinenTimo Timo Häkkinen www.micromedia.fi www.liidijalostamo.fi www.renable.fi/blogi

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Vaikuttavaa viestintää & EU-ulottuvuudesta hyöty irti

Vaikuttavaa viestintää & EU-ulottuvuudesta hyöty irti Vaikuttavaa viestintää & EU-ulottuvuudesta hyöty irti Noora Vahervaara Suunnittelija Sisäministeriön viestintäyksikkö @NooraVahervaara Puhun tänään näistä: Miksi viestintä on tärkeää? Miten vaikuttavaa

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot