Mittari tai seurantatapa Tavoitetaso 2016/Toteutunut 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mittari tai seurantatapa Tavoitetaso 2016/Toteutunut 2016"

Transkriptio

1 VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET 2016 TALOUS (ulkoiset) Vuosi Menot Tulot Netto TP TP TA2016 TP STRATEGISET TAVOITTEET Menestystekijä Toimenpiteet Mittari tai seurantatapa Tavoitetaso 2016/Toteutunut Tasapainoinen talous Investoinnit kustannetaan keskipitkällä aikavälillä omarahoitteisesti eikä nettovelan määrä kasva. Vuositulos on positiivinen ja eikä yksikään kriisikuntamittareista täyty Henkilöstön määrä ja palveluiden ostot hallitaan 1.2. Ostopalvelut pyritään kilpailuttamaan siten, että toimivilta markkinoilta saadaan kustannustehokkaita vaihtoehtoja 1.3. Henkilöstön voimavarat kohdennetaan oikein, eläkkeelle siirtymisten yhteydessä hyödynnetään mahdollisuudet uudelleen järjestelyihin 1.2. Raisio on vetovoimainen työnantaja 1.5. Kaupungin käytössä olevien tilojen määrää pyritään laskemaan. Liikunta- ja nuorisopalveluissa vapautuneet vakanssit täytetään Liikuntapalveluissa liikuntapaikkamestarin ja uinninvalvojien, 2,5 olemassa ollutta vakanssia on saatu täytettyä. Nuorisopalveluissa täytettiin kaksi etsivän nuorisotyöntekijän vakanssia. Osa ulkoliikuntapaikkojen pienten pallo- /jääkenttien talvihoidosta on teknisen alueurakoitsijoiden hoidossa. Kenttien auraus on alueurakoissa. Muu hoito liikuntapaikkojen hoitajilla. Nuorisopalvelujen iltapäivätoiminnan sopimus on voimassa saakka. Selvitetään palvelun tuotanto kaupungin toimesta tai kilpailutetaan uudestaan. Iltapäivätoiminnan sopimusta jatkettiin sopimuksen option perusteella saakka. Päätös IP-toiminnan siirtämisestä Opetuspalveluille on tehty. Kirjasto on mukana kirjastojen alueellisissa ja valtakunnallisissa kilpailutuksissa. Kirjasto on osallistunut mm. Vaski-kirjastojen ja Kirjastokonsortion yhteiskilpailutuksiin. Nuoriso-, kirjasto-ja kulttuuripalveluissa ei ole tiedossa olevia eläköitymisiä. Liikuntapalveluissa mahdollisesti yksi osa-aikaeläke. Tehtävät järjestellään uudelleen. Kirjastossa yksi ennakoimaton takautuva eläköityminen, täyttölupa Liikuntapalveluissa toteutui yksi osa-aikaeläkkeelle siirtyminen. Tehtävät järjestettiin henkilöstön kesken. Kunta10 tutkimuksen tulokset. Sairauspoissaolot. Kunta 10-tulokset parantuneet. Kirjasto-kulttuurin sairauspoissaolot vähentyneet 48 % ja Liikunta- ja nuorisopalvelujen 41% vuodesta Keskustan Nuorisotila Mahittulasta ja Raision teatteri siirtyvät Kauppaoppilaitoksen tiloihin..

2 Liikuntapalveluissa ei tule muutoksia tiloihin. Tiloissa ei muutoksia Investoinnit kustannetaan keskipitkällä aikavälillä omarahoitteisesti Raision kaupunki on kiinnostunut osallistumaan valtiovarainministeriön valmistelemaan kokeiluun, joka koskee kuntien velvoitteiden uudelleen arviointia/keventämistä Hyvinvointia ja kustannustehokkuutta ennakoivista palveluista Ennakoivilla palveluilla ja ylisektorisella yhteistyöllä Raisio hakee asiakaslähtöisyyttä ja parempaa kustannusten hallintaa palvelutarpeen muutoksiin. Raisio on hyvä ja turvallinen paikka käydä koulua ja opiskella Vapaa-aikapalvelut tekevät yhteistyötä kaupungin muiden hallintokuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Kirjasto- ja kulttuuripalvelut kehittävät vapaaehtoistoiminnan käyttöä palveluissaan yhteistyössä SoTe-palvelujen kanssa. Vapaa-aikapalvelut ovat mukana yhteistyössä SoTe:n kanssa ja mukana hankkeiden ohjausryhmissä. Vapaa-aikapalvelut ovat tehneet kiinteää yhteistyötä koulujen, päiväkotien, vanhuspalvelujen ja perhepalveluiden kanssa. Vapaaehtoistyö.fi palvelun käyttöönotto (kaupunki, seurakunta, yhdistykset). Liikunta- ja nuorisopalvelujen ja kirjasto- ja kulttuuripalvelujen edustajat ovat Hyve hankkeen työryhmässä. Nuorisopalvelujen edustaja on Päihdeja mielenterveystyön johtoryhmässä, lähisuhdeväkivaltatyöryhmässä, Friisilä - Varppeen aluetyöryhmässä sekä alueellisessa työllisyystyöryhmässä. Rasekon kuntien alueella on toiminut myös monialainen Nuorisotyöryhmä. Kirjaston edustaja on Friisilä - Varppee aluetyöryhmässä ja työikäisten edistävän ja ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön toimintaohjelma ryhmässä. 2.1 Ennakoivalla ikäihmisten hoidolla vähennetään ympärivuorokautisen hoidon tarvetta 2.2 Oikea-aikaisilla perusterveydenhuollon palveluilla vähennetään erikoissairaanhoidon käyttöä Vapaa-aikapalvelujen lakisääteinen perustehtävä. Terveysliikuntaryhmä toimii poikkihallinnollisena yhteistyöryhmänä ja toteuttaa yhteistä Terveysliikuntaohjelmaa. Kirjasto- ja kulttuuripalveluissa laajaa monialaista verkostoyhteistyötä eri tahojen kanssa. Kirjastossa lukemisesteisten Celia-palvelun käyttöönotto. Kirjaston edustaja maakunnallisessa ikäihmisten kirjastopalveluja kehittävässä työryhmässä. Liikuntapalvelut ovat järjestäneet Wertaisliikuttajakoulutusta yhdessä Turun seudun kuntien kanssa sekä avattiin kaksi ryhmää muistisairaille Varsinais- Suomen Muistiyhdistyksen järjestämässä Liiku ja Muista projektissa. 2.3 Ennakoivalla lastensuojelulla vähennetään häiriötilanteista koituvia haittoja ja tarvetta huostaanottoihin 2.4 Raision kaupunki kannustaa terveeseen elämäntapaan 2.5 Raisio on liikuntakaupunki Liikuntapalvelujen ja seuratoiminnan tuottamien palvelujen määrä ja käyttö säilyy v tasolla. Liikuntapalvelujen ryhmiä oli enemmän ja osallistumisaktiivisuus parempi kuin 2015.

3 2.6 Määritellään Raision varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen kehittämiskohteet ja painopisteet 2.7 Peruskoulun jälkeen jokaisella on opinto- tai työpaikka tai muu jatkosuunnitelma Nuorisopalvelut vastaa OKM:n rahoittaman Etsivän nuorisotyön palvelusta Raisiossa ja Ruskolla. Etsivän nuorisotyön palvelut on toteutettu sopimuksen mukaan ja OKM:n rahoitus saatiin työhön. Nuorisopalvelut on mukana alueellisessa monialaisessa verkostotyöryhmässä Toteutunut 3. Houkuttelevat asuinalueet ja vetovoimainen keskusta Raisio pidetään asukkaille vetovoimaisena vaikuttamalla erityisesti tonttitarjontaan, asumisen edellytyksiin ja lähiympäristön viihtyvyyteen. Liikuntapalvelut osallistuu Liikuntaympäristöjen kehittämiseen yhteistyössä Teknisen keskuksen kanssa. Liikuntapalvelut ovat toteuttaneet yhdessä Teknisen keskuksen kanssa mm. Haunisten FrisbeeGolfradan sekä Haunisten päivätaukokatoksen. 3.1 Tonttitarjonnan painopiste on omakotitonteissa ja laadukkaassa kerrostaloasumisessa kaupunkikeskustassa. 3.2 Kaavoitusohjelma laaditaan siten, että ohjemassa määritetään seuraavan kolmen vuoden kaavoituksen suuntaviivat. Strategisessa maankäyttösuunnitelmassa määritetään tätä pidempi suunnitelma, joka pohjautuu kaupunkiseudun MAL - aiesopimuksessä määritettyihin maankäytön suunnitelmiin. 3.3 Kaavoitussuunnitelmissa huomioidaan taloudelliset edellytykset suunnitellun maankäytön toteutumiselle. 3.4 Vuokra-asuntojen ja muun asumisen tavoitteet määritellään asunto- ja maankäyttöohjelmassa. 3.5 Joukkoliikenteen käyttöä edistetään. 3.6 Asunto-alueiden suunnittelussa huomioidaan MAL -ohjelmassa asetettujen tavoitteiden mukaisesti hyvä saavutettavuus ja joukkoliikenneyhteydet Kirjasto toimii Föli -palvelupisteenä ja tiedottaa joukkoliikennepalveluista. Kirjastossa Föli tapahtumia 4882 kpl, myynti Elinkeinoelämän tarpeet huomioiva kaupunki Raisiossa on kilpailukykyinen yritystonttivaranto ja markkinointiin panostetaan vuosittain. Uusia toimijoita haetaan myös seudun ulkopuolelta.

4 Raisio hyödyntää logistista asemaansa elinkeinopoliittisessa maankäytössä. Liikenneyhteyksien toimivuudesta huolehditaan riittävien investointien, aktiivisen yhteistyön sekä edunvalvonnan kautta. Palveluhenkisyys, nopeus ja tasapuolisuus määrittävät kaupungin toimintatapaa yritysyhteistyössä 4.1 Yritystonttien kaavoitus ja niihin liittyvät investoinnit suunnataan erityisesti kauppakeskusalueelle, pohjoisille alueille sekä Raision keskustan alueelle sekä Hahdenniemen alueelle. 4.2 Osana elinkeinopoliittista ohjelmaa keskeisimmistä yritysalueista laaditaan kehityssuunnitelma. 4.3 Raision ydinkeskustan vetovoimasta huolehditaan ja kehittämiseen suunnataan voimavaroja. 4.4 Raisio osallistuu seudulliseen elinkeinopolitiikan yhteistyöhön. 4.5 Yrityksiä kohdellaan palveluhenkisesti ja tasapuolisesti. 4.6 Raisioon houkutellaan uusiutuvia energialähteitä käyttäviä ja kehittäviä yrityksiä. 5. Itsenäinen toimija ja aktiivinen vaikuttaja seutuyhteistyössä Raisio on itsenäinen peruskunta, joka tekee yhteistyötä seudun kuntien kanssa ja osallistuu aktiivisesti kaupunkiseutua hyödyttäviin hankkeisiin. Raisio kantaa seudullista vastuuta ja edellyttää sitä myös muilta alueen kunnilta. 5.1 Raisio on mukana kaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen aiesopimuksessa. Vapaa-aikapalvelut osallistuvat toimialansa Turun seudun selvitystyöhön ja kehittämishankkeisiin. Kirjasto toimii aktiivisesti Vaski- ja maakuntakirjastoyhteistyössä, kulttuuripalvelut Kulttuurin Paras verkostoyhteistyössä. Liikunta- ja nuorisopalvelut ovat osallistuneet oman toimialansa Turun seudun yhteistyöhankkeisiin Liikuntapalvelut on mukana Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla yhteistyössä ja Nuorisopalvelut Turun seudun TURBO yhteistyössä. 5.2 Raisio osallistuu seudullista yhteistyötä edistäviin selvityksiin. Osallistuminen uusiin yhteistyömuotoihin edellyttää selkeitä laskelmia järjestelyjen myönteisestä vaikutuksesta palvelujen tulevaan saatavuuteen ja

5 kustannustehokkuuteen 5.3 Raision kaupunki tavoittelee sitä, että perustason sosiaali- ja terveyspalveluissa järjestämisvastuu säilyy kaupungilla MUUT TOIMINNALLISET TAVOITTEET HENKILÖSTÖ Vuosi Henkilöstökulut Vakanssien Henkilötyövuodet (htv) määrä TP ,7 TP ,5 64,9 TA2016 TP ,2 61,2 *Tp-16 henkilöstökustannuksiin vaikuttaa kilpailukykyso pimuksen lomarahaleikk aukset SEURANTA: PALVELUJEN OSTOT ULKOA ( ) TP TA TA2016 TP TUOTTAJAN VIESTI TILAAJALLE Toimintatulojen ja menojen poikkeamat talousarvioon nähden TA2016 TP2016 yli/alle Toimintatulot alle Uintikeskus Ulpukka alle Toimintamenot yli Uintikeskus Ulpukka yli Iltapäivätoiminnan laskutuskäytännön muutosten vuoksi Nuorisopalveluissa tuloja aiempaa enemmän ja menoja noin aiempaa enemmän, netto vaikutus

6 Kirjastopalvelut Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kirjasto Tilinpäätös Lisätalousarvio 1 Tilinpäätös Tilinpäätös/Lisätalousarvio 1 Tiina Salo Pääkirjasto Pääkirjasto, lainat kpl , , ,00 + 3,10 % / laina /laina 2,42 2,75 2,50 9,17 % / toimintatunnit /h 558,34 625,58 535,71 14,37 % Käynnit kpl , , ,00 8,25 % / käynti /käynti 7,11 7,06 7,20 + 2,07 % Aukiolotunnit viikossa h 49,00 49,00 49,00 + 0,00 % Pääkirjasto yhteensä , , ,83 6,35 % Tuotot yhteensä , , ,86 15,87 % Netto , , ,97 5,93 % Kirjastot yhteensä Kirjastot yhteensä, lainat kpl , , ,00 + 3,10 % / laina /laina 2,42 2,75 2,50 9,17 % / lainaaja /lainaaja 105,46 114,69 102,55 10,58 % Lainaajat / asukas (peittävyys) % 51,24 49,40 51,74 + 4,73 % Käynnit kpl , , ,00 8,25 % / käynti /käynti 7,11 7,06 7,20 + 2,07 % Bruttokulut / asukas /asukas 54,04 56,66 53,06 6,35 % Verkkopalvelun käyttö , , ,00 5,83 % Asiantuntijapalvelut , , , ,95 % KM tuottavuusindeksi Kirjastot yhteensä , , ,83 6,35 % Tuotot yhteensä , , ,86 15,87 % Netto , , ,97 5,93 % Yhteispalvelupiste / käynti /käynti Yhteispalvelupiste yhteensä , , ,42 + 8,13 % Tuotot yhteensä 1 539, , ,40 54,30 % Netto , , , ,28 % Kirjastopalvelut yhteensä Toiminnan kulut yhteensä , , ,70 5,05 % Toiminnan tuotot yhteensä , , ,26 13,09 % Tuottojen osuus kuluista (%) % 0,04 0,05 0,05 8,47 % Netto , , ,44 4,60 % Tuottajan viesti tilaajalle:

7 Kulttuuripalvelut Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kulttuuripalvelut, Museo Tilinpäätös Lisätalousarvio 1 Tilinpäätös Tilinpäätös/Lisätalousarvio 1 Tiina Salo Taidekasvatus ja toiminta Taidekasvatus ja toiminta, asiakkaat kpl 134,00 140,00 95, ,86 % / asiakas /asiakas 704,74 766,26 918, ,90 % Yhteensä , , , ,36 % Tuotot 5 436, , , ,44 % Netto , , , ,34 % Järjestöjen/yhteisöjen kulttuuriavustukset, järjestömäärä Järjestöjen kulttuuriavustukset, järjestömäärä kpl 18,00 18,00 17, ,44 % Avustettujen järjestöjen jäsenmäärä kpl 2 062, , , ,55 % / jäsen /jäsen 4,70 5,00 5, ,51 % Yhteensä 9 700, , , ,00 % Tuotot 0,00 0,00 0,00 Netto 9 700, , , ,00 % Muu kulttuuritoiminta (Krookila, Friisilän verstasalue, tapahtumat) Yhteensä , , , ,80 % Tuotot , , , ,97 % Netto , , , ,76 % Kulttuuripalvelut yhteensä Toiminnan kulut yhteensä , , , ,45 % Tuotot , , , ,30 % / asukas /asukas 10,67 14,27 13, ,45 % Tuottojen osuus kuluista (%) % 15,94 12,98 14, ,59 % Netto , , , ,28 % Raision museo Harkko Museot, käynnit kpl 5 368, , , ,50 % / käynti /käynti 31,05 57,39 32, ,14 % Aukiolotunnit yhteensä viikossa h 28,78 25,00 30, ,55 % / aukiolotunti /h 118,20 208,71 122, ,57 % Kävijämäärä per käyttötunti kpl/h 2,94 2,40 2, ,73 % Näyttelyiden määrä kpl 4,00 4,00 5, ,00 % Tallenteiden määrä kpl , , , ,27 % Sijoitettavien teosten määrä kpl 214,00 214,00 202, ,39 % Yhteensä , , , ,71 % Tuotot 1 060, , , ,93 % Netto , , , ,24 % Toiminnan kulut yhteensä , , , ,86 % Tuotot , , , ,81 % Tuottojen osuus kuluista (%) % 0,10 0,10 0,10 Netto , , , ,76 % Tuottajan viesti tilaajalle:

8 Liikuntapalvelut Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Tilinpäätös Lisätalousarvio 1 Tilinpäätös Tilinpäätös/Lisätalousarvio 1 Reijo Hakorinta Ulkoliikunta alueet Ulkoliikunta alueet, kpl kpl 86,00 86,00 86, ,00 % / alue /alue 5 163, , , ,63 % / hoidettu m2 /m² 0,00 0,00 0,00 Yhteensä , , , ,63 % Tuotot , , , ,72 % Netto , , , ,55 % Liikuntareitit Liikuntareitit, km km 57,00 57,00 57, ,00 % Jäähallit Jäähallit, käynnit kpl , , , ,16 % / käynti /käynti 2,84 3,54 2, ,27 % Aukiolotunnit viikossa h 224,00 224,00 224, ,00 % Käyttöaste % % 70,50 60,00 76, ,41 % / käyttötunti /h 42,60 55,64 42, ,14 % Yhteensä , , , ,66 % Tuotot 8 604, , , ,64 % Netto , , , ,79 % Uimahallit Uimahallit, käynnit kpl , , , ,08 % / käynti /käynti 7,94 7,46 8, ,77 % / käynti (netto) /käynti 3,83 2,93 4, ,47 % Aukiolotunnit viikossa h 84,00 84,00 84, ,00 % / aukiolotunti /h 390,20 414,49 418, ,88 % / aukiolotunti (netto) /h 188,10 162,85 209, ,51 % Tuottojen osuus kuluista (%) % 51,79 60,71 49, ,28 % Yhteensä , , , ,13 % Tuotot , , , ,85 % Yhteensä (netto) , , , ,36 % Sisäliikuntatilat Sisäliikuntatilat, käynnit kpl , , , ,30 % / käynti /käynti 2,60 3,13 2, ,00 % Aukiolotunnit viikossa h 614,00 640,00 603, ,22 % Käyttöaste % % 85,16 75,00 83, ,56 % / käyttötunti /h 42,69 42,93 40, ,23 % Yhteensä , , , ,73 % Tuotot , , , ,90 % Netto , , , ,66 % Liikuntapaikat yhteensä Liikuntapaikat, kustannukset yhteensä , , , ,61 % Tuotot yhteensä , , , ,18 % Netto , , , ,18 % / asukas /asukas 128,51 129,89 133, ,61 % Liikuntatoiminta Liikuntatoiminta, käynnit kpl , , , ,30 % / käynti /käynti 3,67 3,59 2, ,31 % Ryhmien lukumäärä kpl 1 484, , , ,67 % Yhteensä , , , ,02 % Tuotot 4 762, , , ,12 % Netto , , , ,05 % Seura ja järjestötoiminta Seura ja järjestötoiminta, seurojen määrä kpl 19,00 20,00 20, ,00 % Liikuntapalvelut yhteensä Toiminnan kulut yhteensä , , , ,59 % Tuotot , , , ,30 % Asiakastyytyväisyys / asukas /asukas 142,85 145,46 147, ,59 % Tuottojen osuus kuluista (%) % 27,83 30,72 26, ,95 % Netto , , , ,37 % Tuottajan viesti tilaajalle:

9 Nuorisopalvelut Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Nuorisotyö Tilinpäätös Lisätalousarvio 1 Tilinpäätös Tilinpäätös/Lisätalousarvio 1 Reijo Hakorinta Nuorisotilat Nuorisotilat, käynnit kpl , , , ,91 % / käynti /käynti 8,00 6,91 10, ,44 % Avoimet ovet tuntia viikossa h 67,50 82,00 75, ,46 % Yhteensä , , , ,48 % Tuotot 2 774, , , ,02 % Netto , , , ,11 % Leirikeskukset Leirikeskukset, käynnit kpl 6 421, , , ,73 % Nuorisotoiminta Nuorisotoiminta, käynnit kpl , , , ,47 % / käynti /käynti 11,96 11,18 13, ,91 % Tilaisuuksia, lukumäärä kpl 1 923, , , ,15 % Yhteensä , , , ,34 % Tuotot , , , ,24 % Netto , , , ,86 % Järjestöjen nuorisotoiminta Järjestöjen nuorisotoiminta, avustettuja järjestöjä kpl 6,00 6,00 6, ,00 % Järjestöjen jäsenmäärä alle 29 vuotias kpl 695,00 700,00 730, ,29 % Erityisnuorisotyö Erityisnuorisotyö, asiakkaat kpl 333,00 450,00 285, ,33 % / asiakas /asiakas 226,63 142,60 250, ,74 % Erityisnuorisotyö yhteensä , , , ,30 % Tuotot , , , ,83 % Netto , , , ,61 % Nuorten työpajatoiminta Nuorten työpajatoiminta, asiakkaat kpl 46,00 40,00 42, ,00 % / asiakas /asiakas 4 773, , , ,71 % Työpajatoiminta yhteensä , , , ,54 % Tuotot , , , ,27 % Netto , , , ,51 % Nuorisotyö yhteensä Toiminnan kulut yhteensä , , , ,89 % / alle 29 vuotias asukas /asukas 180,93 182,85 195, ,89 % Asiakastyytyväisyys Tuotot , , , ,07 % Tuotot % kuluista % 11,42 11,63 15, ,17 % Netto , , , ,79 % Tuottajan viesti tilaajalle:

Vapaa-aikapalveluissa henkilöstön määrä pysyy ennallaan, vapautuvat vakanssit täytetään.

Vapaa-aikapalveluissa henkilöstön määrä pysyy ennallaan, vapautuvat vakanssit täytetään. Liikuntapalvelut Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Kaikki yhteensä Käsittelysarake 2015 2016 2017 2017 / 2016 Tilinpäätös Lisätalousarvio 1 Talousarvio lautakunta Talousarvio lautakunta/lisätalousarvio

Lisätiedot

Mittari tai seurantatapa Tavoitetaso 2017

Mittari tai seurantatapa Tavoitetaso 2017 VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET 2017 TALOUS (ulkoiset) Vuosi Menot Tulot Netto TP2014 TP2015-3 690 538-3 667 717 1 031 046 1 024 328-2659 492-2 643 389 TP2016 TAM2017-3 824 924-3 706 383 1 060

Lisätiedot

Raisio KASVUN PAIKKA. Toteutuminen valtuustokauden puolivälissä Suunnittelupäällikkö Marja-Riitta Pulkkinen

Raisio KASVUN PAIKKA. Toteutuminen valtuustokauden puolivälissä Suunnittelupäällikkö Marja-Riitta Pulkkinen RAISION KAUPUNGIN STRATEGIA 2013 2017 Toteutuminen valtuustokauden puolivälissä Suunnittelupäällikkö Marja-Riitta Pulkkinen 23.9.2015 Raisio KASVUN PAIKKA Viisi menestystekijää: yleiskuva toteutumisesta

Lisätiedot

KULTTUURILAUTAKUNTA 73

KULTTUURILAUTAKUNTA 73 KULTTUURILAUTAKUNTA 73 Palvelu: Kulttuuripalvelut Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013

Lisätiedot

Palvelu: Kulttuuripalvelut Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen

Palvelu: Kulttuuripalvelut Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen KULTTUURILAUTAKUNTA JA 77 Toimiala: Sivistyspalvelukeskus/osasto Palvelu: palvelut Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen talot ja -keskukset talot/-keskukset, käynnit kpl 278291 308889 220000 220000 100 71

Lisätiedot

KULTTUURILAUTAKUNTA 74

KULTTUURILAUTAKUNTA 74 KULTTUURILAUTAKUNTA 74 Palvelu: Kulttuuriosasto/Kulttuuripalvelut Vastuuhenkilö: Hilkka Heikkinen TA 13/TA 14 TP 12/TA 14 Kulttuuritalot/-keskukset, käynnit 13 013 8 312 29 100 210 000 86,1 % 96,0 % /

Lisätiedot

Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut 2015

Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut 2015 Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut 2015 Rakennusvalvonta Rakennuslupia myönnettiin vuonna 2014 yhteensä 63 kpl, toimenpidelupia 147 kpl ja maisematyölupia 59 kpl. Myönnettyjen rakennuslupien yhteenlasketut

Lisätiedot

KULTTUURI. Kulttuuri / Kulttuuripalvelut TP 2014 TA 2015 TAmuutokset. Kulttuuri / Museotoimi TP Kulttuuri / Kirjasto TP 2015

KULTTUURI. Kulttuuri / Kulttuuripalvelut TP 2014 TA 2015 TAmuutokset. Kulttuuri / Museotoimi TP Kulttuuri / Kirjasto TP 2015 KULTTUURI Kulttuuri / Kulttuuripalvelut Korjattu TA 2015 Poikkeama Toimintatuotot 238 252 0 252 231-21 -2,9 % Toimintakulut -413-295 -4-299 -310-11 -24,9 % Toimintakate -174-43 -4-47 -79-31 -54,9 % Kulttuuri

Lisätiedot

Raision kaupungin strategialuonnos

Raision kaupungin strategialuonnos RAISIO KASVUN PAIKKA! Raision kaupungin strategialuonnos Kaupunginvaltuusto 14.10.2013 1 Sisällys Aluksi... 2 Toiminta-ajatus... 2 Visio... 3 Muutosvoimat ja niihin liittyvät haasteet ja mahdollisuudet...

Lisätiedot

Raision kaupungin strategialuonnos

Raision kaupungin strategialuonnos Raision kaupungin strategialuonnos Kaupunginhallituksen strategiaseminaari 26.8.13 Seminaarin ryhmätyöosuudessa rasteilla arvioidaan: 1. Strategiakokonaisuutta a. Onko Raision kohtalonkysymykset huomioitu

Lisätiedot

Elinvoimainen Raisio

Elinvoimainen Raisio Elinvoimainen Raisio Raisio on houkutteleva ja elinvoimainen kaupunki. Erinomainen sijainti, avoimet työpaikat, monipuolinen ja kohtuuhintainen asuntotarjonta, hyvät palvelut, harrastusmahdollisuudet sekä

Lisätiedot

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelman toteuma 2016

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelman toteuma 2016 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelman toteuma 2016 Vapaa-ajanlautakunta 28.2.2017 Sisällysluettelo VAPAA-AJANLAUTAKUNTA YHTEENSÄ... 3 KULTTUURIPALVELUT... 4 LIIKUNTAPALVELUT... 6 NUORISOPALVELUT... 8

Lisätiedot

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelma 2018

VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelma 2018 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA Käyttösuunnitelma 2018 Vapaa-ajanlautakunta 19.12.2017 Sisällysluettelo 2 Vapaa-ajanlautakunta yhteensä 3 Kulttuuripalvelut 4 Liikuntapalvelut 6 Nuorisopalvelut 8 2 VAPAA-AJANLAUTAKUNTA

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku 76 125 Vapaa aikalautakunnan käsittelyyn 27.9.2016 660 Kulttuuripalvelut Kulttuuripalveluihin kuuluvat yleiset kulttuuripalvelut, lastenkulttuurikeskus,museot,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 24 447 941 MENOT 25 617 800 25 934 500 25 898 100 26 106 631 4,8 % 1,2 % -0,1 % 100,8 % 2 269 241 TULOT 1 962 000 2 125 790 2 125 800 2 347 460-13,5 % 8,3 % 0,0 % 110,4 % 22 178 700

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET 2019 TALOUS (ulkoiset) Vuosi Menot Tulot Netto TP TP

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET 2019 TALOUS (ulkoiset) Vuosi Menot Tulot Netto TP TP VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET 2019 TALOUS (ulkoiset) Vuosi Menot Tulot Netto TP2015-3 667 717 1 024 328-2 643 389 TP2016-3 824 924 1 060 266-2 764 924 TP2017 TAM2018 TAE2019-3 596 021-3 589

Lisätiedot

Sivistystoimiala opetus

Sivistystoimiala opetus Sivistystoimiala opetus PALVELU MITTARI TP 2016 TA 2017 TS 2018 TS 2019 Perusopetuspalvelut Peruskoulut kpl 24 23 23 23 Oppilaita kpl 5 903 5 891 5 860 5 860 * joista erityistä tukea tarvitsevia kpl 431

Lisätiedot

1. Tehdään selvitys urheilutalo - uimahallin vaihtoehtoisista toimintamalleista.

1. Tehdään selvitys urheilutalo - uimahallin vaihtoehtoisista toimintamalleista. Vapaa-aikalautakunta Strategian toteutumista tukevat toiminnalliset tavoitteet: 1. Tehdään selvitys urheilutalo - uimahallin vaihtoehtoisista toimintamalleista. Toteutuminen: Selvitys vaihtoehtoisista

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2013 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 24 447 941 MENOT 25 617 800 25 934 500 25 834 500 26 025 986 4,8 % 1,2 % -0,4 % 100,7 % 2 269 241 TULOT 1 962 000 2 125 790 2 125 800 2 347 557-13,5 % 8,3 % 0,0 % 110,4 % 22 178 700

Lisätiedot

VAPAA-AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku Joensuun kaupunki 2015 (tp) Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja

VAPAA-AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku Joensuun kaupunki 2015 (tp) Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja VAPAA-AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku 2016 75759 Joensuun kaupunki 2015 (tp) 75572 Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja 610 Hallintopalvelut Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja Sisältää vapaa-aikakeskuksen

Lisätiedot

Tulosyksikkö Prosessi Tavoite Strategianäkökulma A P T H 211 Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen edistäminen

Tulosyksikkö Prosessi Tavoite Strategianäkökulma A P T H 211 Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen edistäminen TOIMIELIN SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSTOIMEN HALLINTO 211Sivistystoimen hallinto Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen Osaamisen, harrastamisen ja kulttuurin Terveyden ja elämänhallinnan Strategianäkökulmat:

Lisätiedot

Koulutus Kansalaisopiston ja taidekoulun opetuksen, näyttelyjen, konserttien ym. tilaisuuksien järjestäminen ja kehittäminen

Koulutus Kansalaisopiston ja taidekoulun opetuksen, näyttelyjen, konserttien ym. tilaisuuksien järjestäminen ja kehittäminen Ii- instituutti liikelaitos Johtokunta 4.11.2014, liite 1. Ii-instituutti -liikelaitoksen johtokunnan toimintasuunnitelma: Koulutus Kansalaisopiston ja taidekoulun opetuksen, näyttelyjen, konserttien ym.

Lisätiedot

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia.

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Outokummun kaupunki Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 1 5.6 Tulosalue: Sivistyspalvelut Toimielin: Sivistyslautakunta Vastuuhenkilö: Sivistysjohtaja Toiminta-ajatus: Visio: Toiminta: Strategiset

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

VAPAA-AIKAPALVELUT Väestöennuste Tilivelvollinen: vapaa-aikajohtaja Timo Heinonen Väestö tp

VAPAA-AIKAPALVELUT Väestöennuste Tilivelvollinen: vapaa-aikajohtaja Timo Heinonen Väestö tp VAPAA-AIKAPALVELUT Väestöennuste 2 74919 Tilivelvollinen: vapaa-aikajohtaja Timo Heinonen Väestö tp 2013 74477 610 Hallintopalvelut ja tapahtumat Tilivelvollinen: vapaa-aikajohtaja Timo Heinonen Sisältää

Lisätiedot

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018 Budjettiyhteenveto Kehittämiskeskus Selite TA 2017 Raami 2018 LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS 2020 Ulkoiset ja sisäiset yht. Myyntituotot 779 960 223 297 190 796 164 025 149 727 Tuet ja avustukset 573 291

Lisätiedot

1-8 / 2008 VAPAA-AIKAPALVELUT

1-8 / 2008 VAPAA-AIKAPALVELUT Vapaa-aikaltk. 25.9.2008 LIITE 1 Uudenkaupungin kaupunki Tavoitteiden toteutuminen ajalta 1-8 / 2008 VAPAA-AIKAPALVELUT 1040046 Vapaa-aikapalvelut Toiminta-ajatus Vapaa-aikatoimi lisää liikuntapalveluja

Lisätiedot

HYVINVOINTILAUTAKUNTA Vuosi 2017 Asukasluku TA Sivistys- ja vapaa-aikajaosto

HYVINVOINTILAUTAKUNTA Vuosi 2017 Asukasluku TA Sivistys- ja vapaa-aikajaosto HYVINVOINTILAUTAKUNTA Vuosi Asukasluku TA 76 125 Sivistys- ja vapaa-aikajaosto 470 Konservatorio Vastuuhenkilö: konservatorion rehtori Musiikkiopisto ja musiikin ammatillinen koulutus. TP2016 TA TOT 03/

Lisätiedot

Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet

Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet Kari Sjöholm 30.10.2018 Esityksen sisältö; 1. Sotesoppa ja kunnat 2. Kunnallisen nuorisotyön toimiala 3.Yhdyspinnat ja uudet rakenteet Kari Sjöholm 30.10.2018 3 Kari Sjöholm Etelä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät

Lisätiedot

1. Vähintään 50 % peruskoulun päättävistä hakee Heinolan lukioon.

1. Vähintään 50 % peruskoulun päättävistä hakee Heinolan lukioon. SIVISTYSTOIMI Sitovat tavoitteet, niiden tavoitetaso sekä toteutumisen arviointi Liite käyttösuunnitelmaan 400 OPETUS- JA KOULUTUSPALVELUIDEN HALLINTO 1. Sivistystoimi toimii kaupungin Aino Health Management

Lisätiedot

Koulutus- sekä kirjasto-, nuorisoja liikuntatoimen palvelujen tila

Koulutus- sekä kirjasto-, nuorisoja liikuntatoimen palvelujen tila Koulutus- sekä kirjasto-, nuorisoja liikuntatoimen palvelujen tila Kommenttipuheenvuoro Johtaja Terhi Päivärinta, Suomen Kuntaliitto Peruspalvelujen yhteistyöfoorumi 15.3.2018 Peruspalvelujen arvioinnista

Lisätiedot

NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT. Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma

NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT. Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma Nuoriso- ja liikuntaltk. 29.9.2010 LIITE 2 NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Nuoriso- ja liikuntalautakunta NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Nuoriso-

Lisätiedot

Hallinto uudistuu uudistuuko johtaminen

Hallinto uudistuu uudistuuko johtaminen Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Hallinto uudistuu uudistuuko johtaminen Tulevaisuuden johtajat 24.11.2017 Jari Koskinen MUUTOSTEN MAAILMANPYÖRÄ: Kuntien ja alueiden muutosajurit

Lisätiedot

Kuntatekniikan palvelut haltuun järkevällä tuotteistamisella

Kuntatekniikan palvelut haltuun järkevällä tuotteistamisella Kuntatekniikan palvelut haltuun järkevällä tuotteistamisella Kuntatekniikan päivät Ville Niukko p. 050 525 5645 ville.niukko@kuntamaisema.fi Nopea näköala parempaan palvelukokonaisuuteen Maisema-mallin

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN SEUTUHALLINNON TALOUSARVIO 2014

JOENSUUN SEUDUN SEUTUHALLINNON TALOUSARVIO 2014 Liite Seutuhallinto JOENSUUN SEUDUN SEUTUHALLINNON TALOUSARVIO 2014 Sisältö Seutuyhteistyön 2014 talousarvio Joensuun kaupungin talousarviossa Talousarvion käyttösuunnitelma Laskelma kuntien maksuosuuksista

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta tae 2016

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta tae 2016 1 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta tae 2016 2 Dynamic Report With Drill Across Dimensions MLI KUSTANNUSLAJIT Toimielimen ehdotus, Periodic 2016.Yhteensä 14TM MLI KUSTANNUSLAJIT 1 (14 492 538)

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikkö 1 -taso KEHITTÄMIS- JA HALLINTOPALVELUT Tulosyksikkö 1: Hallinto - vastuuhenkilö: talous- ja hallintopäällikkö HALLINTO TP 2014 TA+M

Lisätiedot

Nuoriso- ja liikuntapalvelut

Nuoriso- ja liikuntapalvelut UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Nuoriso- ja liikuntaltk. 21.3.2011 LIITE 2 Nuoriso- ja liikuntapalvelut TILINPÄÄTÖS 2010 Nuoriso- ja liikuntalautakunta 21.3.2011 Nuoriso- ja liikuntapalvelut Toiminta-ajatus Nuoriso-

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPRATIIVINN SOPIMUS 2016 Vapaa-aikatoimiala Palvelualue: Turun kaupunginorkesteri Sopimuksen tarkoitus: Operatiivinen sopimus täydentää toimialan strategista sopimusta. Tässä sopimuksessa määritellään

Lisätiedot

Palveluverkkotyö Jyväskylässä

Palveluverkkotyö Jyväskylässä Palveluverkkotyö Jyväskylässä Erityinen kuntajakoselvitys Selvitystyöryhmä 29.10.2013 Risto Kortelainen muutosjohtaja risto.kortelainen@jkl.fi 30.10.2013 1 Palveluverkkosuunnittelun lähtökohdat Kokonaisvaltainen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KULTTUURIPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KULTTUURIPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/ Kulttuurilautakunta 28.9. Toiminta-ajatus Kulttuuripalvelujen keskeisenä tavoitteena on osaltaan vahvistaa kaupunkilaisten identiteettiä

Lisätiedot

Ilmoitusasiat 10.2.2015

Ilmoitusasiat 10.2.2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 7 Ilmoitusasiat 10.2.2015 Asianro 1044/00.02.02/2014 Vapaa-aikalautakunnan tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluontoiset asiat. Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Museoiden

Lisätiedot

Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019

Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Hyvinvoinnin palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Valtuuston talous- ja strategiaseminaari 4.6.2018 Johtaja Taru Kuosmanen 1 AL 29.5.2018 Tilanteen johdosta tullaan esittämään lisätalousarviota ennustettujen

Lisätiedot

SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne)

SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne) SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne) KOULUTUSLTK Esittelijä sivistystoimen johtaja KULTTUURILTK Esittelijä museonjohtaja VAPAA-AIKALTK Esittelijä vapaa-aikatoimen päällikkö SIVISTYSVIRASTO Sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

LAPE-teesien taustamateriaali yhdyspintatyön varmistamiseksi. Varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena

LAPE-teesien taustamateriaali yhdyspintatyön varmistamiseksi. Varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena LAPE-teesien taustamateriaali yhdyspintatyön varmistamiseksi Varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitos lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukena Sivistystoimi kunta-maakunta -yhteistyössä Kunnat vastaavat jatkossakin

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Ympäristötoimiala Lautakunta: Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta Sopimuksen tarkoitus: Tällä sopimuksella lautakunta ja Turun kaupungin ympäristötoimialan johto sekä ympäristönsuojelun

Lisätiedot

MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2007 2020 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2007 2020 1 (4) JOHDANTO Kunnanvaltuusto hyväksyi Kärkölän kunnan strategian 2001 2010 22.10.2001. Kunnallinen toimintaympäristö

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Sivistystoimiala Palvelualue: Lukiokoulutuksen Sopimuksen tarkoitus: Tällä operatiivisella sopimuksella toimialajohtaja ja johtaja sopivat kasvatus- ja opetuslautakunnan ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KOULUTUSLAUTAKUNTA 67

KOULUTUSLAUTAKUNTA 67 KOULUTUSLAUTAKUNTA 67 Toimiala: Sivistyspalvelukeskus/Koulutus Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Anu-Liisa Kosonen 2012 2013 2014

Lisätiedot

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana

Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kulttuuri sivistyskunnan voimavarana Kuntien kulttuuritoimintalaki uudistuu 7.12.2017 Johanna Selkee Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto Kulttuuripalvelujen visio 2025 Kulttuuripalveluiden merkitys

Lisätiedot

10.11.2013. Tilastoja ja aikasarjoja 2003-2012 suuralueittain. Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi. Väestö

10.11.2013. Tilastoja ja aikasarjoja 2003-2012 suuralueittain. Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi. Väestö 1.11.13 Tilastoja ja aikasarjoja 3-1 suuralueittain Koonnut: Jouni Juntumaa Lähde http://tilastot.kirjastot.fi Väestö 1 1.11.13 Väestö suuralueittain 5 3 1 1, Väestö suuralueittain, suhteellinen muutos

Lisätiedot

Elämänlaatulautakunta ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TALOUSARVIO Elämänlaatulautakunta

Elämänlaatulautakunta ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TALOUSARVIO Elämänlaatulautakunta Elämänlaatulautakunta 71 21.09.2016 ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TALOUSARVIO 2017 Elämänlaatulautakunta 21.09.2016 71 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 4.7.2016 ( 196) antanut talousarvioraamin vuosille 2017-2019.

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 13.11.2014 108 1 Kemijärvi 2020 Vedenvälkettä ja vihreää kultaa Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu- ja seutukuntakeskus, joka hyödyntää maantieteellistä

Lisätiedot

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia.

Tilaajan viesti tuottajalle Henkilöstömenoista on karsittu 14 000 euroa. Eläköityvän toimistosihteerin tilalle ei esitetä rekrytointia. TEKNINEN LAUTAKUNTA 97 Palvelu:Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Marja Kynsijärvi 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013 Tilausraportti

Lisätiedot

TP INFO. Mauri Gardin

TP INFO. Mauri Gardin TP INFO Mauri Gardin 28.3.2011 Tunnusluvut TP 2010 TP 2008 TP 2009 TP 2010 Asukasluku 59 355 59 848 60 090 Tuloveroprosentti 19,5 19,5 20,0 Verotulot, 1000 184 280 186 853 199 275 * verotulot, /asukas

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-5 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-5 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-5 / 218 Kirjanpitotilanne 7.8.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) toukokuun toteutuman perusteella 45 4 35 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-4 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-4 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-4 / 218 Kirjanpitotilanne 17.5.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) huhtikuun toteutuman perusteella 4 35 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-6 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-6 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-6 / 218 Kirjanpitotilanne 8.8.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) kesäkuun toteutuman perusteella 45 4 35 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2011-2024 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2011 2024 1 (4) JOHDANTO Strategia kattaa kuluvan valtuustokauden lopun ja kolme seuraavaa valtuustokautta. Tavoitteena

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-3 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-3 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-3 / 218 Kirjanpitotilanne 2.4.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-TA) maaliskuun toteutuman perusteella 3 3 2 1 - - Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki Soster

Lisätiedot

Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2012

Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2012 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Nuoriso- ja liikuntaltk. 6.6.2012 LIITE 1 Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2012 1 Nuoriso- ja liikuntalautakunta 6.6.2012 NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Toimintakate/Vapaa-ajan lautakunta (1 000 ) TP 2014

Toimintakate/Vapaa-ajan lautakunta (1 000 ) TP 2014 Tulosalue: 700 Toimintatulot 133 354 146 400 0 146 400 133 239-13 161-0,1 Toimintamenot -1 067 599-1 048 800 0-1 048 800-1 018 533 30 267-4,6 Toimintakate -934 245-902 400 0-902 400-885 294 17 106-5,2

Lisätiedot

660 Kulttuuripalvelut Vastuuhenkilö: kulttuuri ja kirjastopalvelujohtaja

660 Kulttuuripalvelut Vastuuhenkilö: kulttuuri ja kirjastopalvelujohtaja VAPAA AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku 2016 75759 Joensuun kaupunki 2015 (tp) 75572 Vastuuhenkilö: vapaa aikajohtaja 610 Hallintopalvelut Vastuuhenkilö: vapaa aikajohtaja Sisältää vapaa aikakeskuksen

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintakertomus www.ylojarvi.fi Lainaus, kävijät ja aukiolotunnit Ylöjärven kirjaston kokonaislainaus oli 676 562 ja se nousi hieman edellisestä vuodesta. Yksiköistä kirjastoauto ja pääkirjasto

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 25.4.2018 Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen

KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010. A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen TA 1 KÄYTTÖTALOUSOSA, Talousarvio 2008, Taloussuunnitelma 2009-2010 A) Toimielin: Vapaa-ajanlautakunta B) Puheenjohtaja: Tapio Vanhainen C) Palvelualue: Vapaa-aikakeskus D) Vastuuhenkilö: Tapio Miettunen

Lisätiedot

Kirkkonummen kuntastrategia

Kirkkonummen kuntastrategia KIRDno-2017-952 Kirkkonummen kuntastrategia Tähän tarvittaessa otsikko 2018 2021 Kv 18.12.2017 91: Kirkkonummen kuntastrategia 2018 2021 Kirkkonummen arvot Rohkeus tarkoittaa meille ennakkoluulottomuutta

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-9 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-9 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-9 / 218 Kirjanpitotilanne 22.1.218 Nettomenojen tilinpäätösennuste (erotus TPA-korjattu TA) syyskuun toteutuman perusteella 3 25 2 15 1 5-5 -1 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki

Lisätiedot

Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4/2010

Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4/2010 Nuoriso- ja liikuntaltk. 22.6.2010 LIITE 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4/2010 Nuoriso- ja liikuntalautakunta NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Nuoriso- ja

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

TALOUSSEURANTA 1-11 / 2018 Kirjanpitotilanne

TALOUSSEURANTA 1-11 / 2018 Kirjanpitotilanne TALOUSSEURANTA 1-11 / 218 Kirjanpitotilanne 2.12.218 7 Nettomenojen tilinpäätösennuste marraskuun toteutuman perusteella 6 5 4 3 2 - -2 Kaupunginhallitus Koulutus Kulttuuri ja musiikki Soster Tekninen

Lisätiedot

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY

HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY HYVINVOINNIN TOIMIALAN ESITTELY Sisältö: Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Hyvinvointilautakunta Lautakunnan alaiset jaostot Sote-neuvottelukunta Toimialan organisoituminen Palvelualueiden toiminnot

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Siv.ltk LIITE 2

Sivistyslautakunta Siv.ltk LIITE 2 Sivistyslautakunta Siv.ltk 09.10.2018 LIITE 2 Toiminta-ajatus Padasjoen kunta tuottaa laadukkaita sivistystoimen peruspalveluita. Tavoitteena on kasvattaa lapsia ja nuoria vastuuntuntoiseen yhteiskunnan

Lisätiedot

Strategiasta johdetut tavoitteet (pitkäaikaväli): Tavoite Mittari Tavoitetaso 2016 Raportointi TP2016

Strategiasta johdetut tavoitteet (pitkäaikaväli): Tavoite Mittari Tavoitetaso 2016 Raportointi TP2016 1 Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Toimielin: Kulttuuri- ja vapaaaikalautakunta Tulosalueen tarkoitus: Kirjasto- ja tietopalvelujen tavoitteena on edistää väestön yhtäläisiä mahdollisuuksia sivistykseen,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN ARVOT Lapuan kaupunkikonsernin noudattamat arvot, joihin jokainen konsernissa työskentelevä henkilö sitoutuu. Oikeudenmukaisuus ja Tasapuolisuus Ihmisarvo on korvaamaton.

Lisätiedot

Sivistyslautakunta. Hallinto

Sivistyslautakunta. Hallinto Sivistyslautakunta Toiminta-ajatus Padasjoen kunta tuottaa laadukkaita sivistystoimen peruspalveluita. Tavoitteena on kasvattaa lapsia ja nuoria vastuuntuntoiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä tukea kaikkia

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS 3.4.217 2 SISÄLLYSLUETTELO PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN TALOUSKATSAUS.. Väestö. 3 Työllisyys.. 3 TULOSLASKELMA.. 4 Toimintatuotot. 4 Toimintakulut.. 4 Valtionosuudet.. 4 Vuosikatetavoite

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus

TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus TILINPÄÄTÖS 2012 Kaupunginhallitus 27.3.2012 TILINPÄÄTÖS 2012 Koko kaupunki TP 2011 TP 2012 Muutos % Toimintatuotot 59 702 062 65 402 858 5 700 796 9,55 Toimintakulut 347 846 795 374 691 312 26 844 517

Lisätiedot

VAPAA-AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku Joensuun kaupunki 2015 (tp) Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja

VAPAA-AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku Joensuun kaupunki 2015 (tp) Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja VAPAA-AIKAPALVELUJEN TILAUS VUOSI 2016 As. luku 2016 75759 Joensuun kaupunki 2015 (tp) 75572 Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja 610 Hallintopalvelut Vastuuhenkilö: vapaa-aikajohtaja Sisältää vapaa-aikakeskuksen

Lisätiedot

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä

Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Monialainen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnan menestystekijänä Ville Nieminen, projektipäällikkö, Kuntaliitto @ViVaNieminen 1. Hyvinvoinnin edistäminen indikaattoreista toimenpiteisiin 2. Hyvinvointiennakointi

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 26.4.2017 Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Maaliskuu

Lisätiedot

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1 Tehtäväalue: 210501 Hyvinvointi LIITE 1 Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta Lautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointitoimialaa (aikaisemmat kirjasto- ja kulttuuritoimen ja vapaa-aikatoimen toimialat)

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2018 2021 Arvot IHMISLÄHEINEN VASTUULLINEN AKTIIVINEN Visio KARSTULA ON ELINVOIMAINEN KUNTA, JOSSA IHMISTEN ON HYVÄ ELÄÄ JA YRITYSTEN MENESTYÄ! Palvelut ja hyvinvointi IHMISTÄ LÄHELLÄ Karstunen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Sivistystoimiala Palvelualue: Lukiokoulutuksen Sopimuksen tarkoitus: Tällä operatiivisella sopimuksella toimialajohtaja ja johtaja sopivat kasvatus- ja opetuslautakunnan ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Hämeenlinnan tilaaja-tuottaja - malli

Hämeenlinnan tilaaja-tuottaja - malli Hämeenlinnan tilaaja-tuottaja - malli Hämeenlinna 2012 tavoitteet (kh 12/2005) 1) Palveluiden tuottavuuden ja vaikuttavuuden kasvu 2) Palveluiden organisointi ja tuottaminen asiakaslähtöisesti 3) Kustannustietoisuuden

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen

NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA. yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen NÄKÖKULMIA OULUN KAUPUNKISEUDULTA yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen 13.12.2017 tilaa, valoa ja pohjoista voimaa H A U K I P U D A S, K I I M I N K I, O U L U, O U L U N S A L O, Y L I - II Pohjois- Pohjanmaan

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/2010

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/2010 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/ SIVISTYSPALVELUKESKUS SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

Mitä sote- ja maakuntauudistus tarkoittaa hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta?

Mitä sote- ja maakuntauudistus tarkoittaa hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta? Mitä sote- ja maakuntauudistus tarkoittaa hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta? Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros 2017 1 11.9.2017 - 2 11.9.2017 - 3 11.9.2017 - 4 11.9.2017 - 5 11.9.2017

Lisätiedot

ajantasaisilla turvallisuussuunnitelmilla (0-100%) 100

ajantasaisilla turvallisuussuunnitelmilla (0-100%) 100 3.2 Sivistystoimen tulosalue Tilivelvollinen sivistysjohtaja Jorma Harju 3101 Sivistystoimen hallinto Sivistystoimi tukee kaustislaisten kehittymistä hyvinvoiviksi ja monipuolisiksi tulevaisuuden osaajiksi

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 Vapaa-aikatoimiala Palvelualue: Kirjastopalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivinen sopimus täydentää toimialan strategista sopimusta. Tässä sopimuksessa määritellään kaupungin

Lisätiedot

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Tilinpäätös 2013 Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen 31.3.2014 TILINPÄÄTÖS 2013 Koko kaupunki TP 2012 TP 2013 Muutos % Toimintatuotot 65 402 858 66 701 510 1 298 652 1,99 Toimintakulut -374 691 312-380 627

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 9/ Yhdeksän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan talousarvion mukaisena on epävarmaa. Pysäköinninvalvonnan määrälliset

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT

ROVANIEMEN KAUPUNKI RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT 2016 ROVANIEMEN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2016 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYS 1. KÄYTTÖTALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-31.12.2016... 3 2. RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUJEN TULOSKORTTI/TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2014 Liite sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma 2014 Liite sivistyslautakunta 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA 25 681 771 MENOT 26 110 097 25 619 700 24 989 700 25 449 864 1,7 % -1,9 % -2,5 % 101,8 % 2 344 973 TULOT 2 347 557 2 155 800 2 165 800 2 207 619 0,1 % -8,2 % 0,5 % 101,9 % 23 336 798

Lisätiedot

Toimialan ajankohtaiset

Toimialan ajankohtaiset Toimialan ajankohtaiset 7.6. 2017 Taloustilanne Toukokuu/2017 Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVIST YS Sivistystoimiala Sivistystoimi ala TA 2017 TP 2016 (EUR) (EUR) 1000SIVISTYS Sivistystoimiala 1000SIVIST

Lisätiedot

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/2018 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 7/ Toimielin/tulosalue Ta Tot. Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-31.12. Seitsemän kuukauden toteutuman perusteella rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteutuminen aivan

Lisätiedot