Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014"

Transkriptio

1 1 Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET

2 2 1. YLEISTÄ 2. TOIMINNAN TARKOITUS 3. ORGANISAATIOKAAVIO JA SEURAN JOHTOKUNTA 3.1 Organisaatiokaavio 3.2 Johtokunnan tehtävät 3.3 Seuran toimihenkilöt 3.4. Joukkueen toimihenkilöt 4. VASTUURYHMÄT SEURASSA 4.1 Seuran jäsenet 4.2 Seuran kokoukset 5. JOUKKUEEET 5.1 Kiekko- ja ringettekoulu 5.2 Uuden joukkueen perustaminen, G2-juniorijoukkue 5.3 G1 D -juniorijoukkueet 5.4 C A -juniorijoukkueet 5.5 Edustusjoukkueet 5.6 Senior- ja harrastejoukkueet 6. PELAAJAT 6.1 Pelaajan kehittymisen arviointi 6.2 Tasotarkistukset 6.3 Harjoittelu eri joukkueissa 6.4 Uudet pelaajat 6.5 Pelaajasopimukset 7. PELAAMINEN JA PELUUTTAMINEN 7.1 Jääkiekko 7.2 Ringette joukkueet 7.3 Poissaoloilmoitukset 8. HARJOITTELU 9. OTTELUT / SARJAILMOITTAUTUMISET / TURNAUKSET 10. VALMENNUS / OHJAUS 11. VARUSTEET 12. JOUKKUEEN TALOUS JA KORVAUKSET Joukkueen budjetti 12.2 Kulukorvaukset ja ennakonpidätys 12.3 Joukkueen pankkitilin käyttöoikeus 12.4 Joukkueen rahat ja omaisuus + matkaprojektit 12.5 Pelaajan lopettaminen / siirtyminen toiseen seuraan

3 Joukkueen jakautuminen tai lopettaminen / hajoaminen 12.7 Talouden pitoon liittyvät kysymykset tai epäselvyydet 13. JÄÄVUOROT 14. SEURAN VAIHTO / PELAAJASIIRROT 15. EDUSTAMINEN, MATKUSTAMINEN, DOPING 16. SEURAN ARVOT JA ODOTUKSET 17. SEURAN SISÄISTEN ONGELMIEN RATKAISU 17.1 Ongelmien ratkaiseminen 17.2 Pelaajan erottaminen joukkueesta 18. TÄRKEIMMÄIT SIDOSRYHMÄT SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO (SJL) SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO (SRL) 19. SEURAN YMPÄRISTÖTYÖ 20. SEURAN YHTEYSTIEDOT Seuran web-sivut:

4 4 Espoon Kiekkoseuran ry:n pelisäännöt ja toimintaohjeet päivitetty johtokunnan kokouksessa xx.xx YLEISTÄ Nämä ohjeet on tarkoitettu kaikille toiminnassa mukana oleville, joukkueiden toiminnan selkeyttämiseksi ja auttamiseksi. Näihin ohjeisiin johtokunnalla on mahdollisuus tehdä muutoksia tarpeen vaatiessa. Ohjeita täydentävät muut erilliset säännöt, ohjeet ja tiedotteet seuran (www.espoonkiekkoseura.fi). Espoon Kiekkoseura on perustettu vuonna 1988, JU-58:n ja KaPa:n junioritoiminnan yhdistymisen seurauksena. Laaksolahden EKS-halli ja Leppävaaran Reebok Arena ovat toimintamme pääpaikkoja. Espoon Kiekkoseura on yksi espoolaisista jääkiekon kasvattajaseuroista. Tytöille ja naisille tarjoamme mahdollisuuden ringeten pelaamiseen, seuran naisten edustusjoukkue pelaa Ringeten SM-sarjassa. Seuran toiminta on keskittynyt Pohjois- ja Itä-Espooseen, tarjoten mahdollisuuksia jääurheilun harrastamiseen jatkuvasti kehittyvällä ja kasvavalla alueella. 2. TOIMINNAN TARKOITUS EKS on kahden lajin erikoisseura, lajeina ringette ja jääkiekko. Kaudella seurassa on yhteensä n 650 harrastajaa. Valtaosa harrastajista on nuoria ja lapsia, mikä asettaa korkeat laatukriteerit sekä eettisesti että toiminnallisesti. Tavoitteenamme on järjestää laadukasta toimintaa jokaisessa ringetten ja jääkiekon ikäluokassa. Aikuisten harrastetoiminta, sekä naisissa että miehissä, kuuluu yhtenä tärkeänä osana seuran nykyhetken ja tulevaisuuden ohjelmaan. EKS:n toiminnan tarkoituksena on luoda hyvät olosuhteet osallistujille - nauttia ja kehittää itseään - turvallisessa ja päihteettömässä toimintaympäristössä - monipuolisen, oikeudenmukaisen ja laadukkaan ohjaajaryhmän kanssa - seurassa, jossa huomioidaan jokainen lapsi ja nuori yksilönä - seurassa, jossa huomioidaan koulun ja muiden sidosryhmien haasteet - seurassa joka huomioi valtakunnallisen Nuori Suomi-ohjelman teemat EKS on Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) ja Suomen Kaukalopallo-ja Ringetteliiton (SKPRL) jäsenseura sekä Espoon Kiekkoilun Tuen ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n jäsen. Lisäksi EKS on Blues liigajoukkueen kasvattajaseura.

5 5 3. ORGANISAATIO JA SEURAN JOHTOKUNTA 3.1 ORGANISAATIOKAAVIO 3.2 SEURAN JOHTOKUNTA Johtokunnan tehtävät: Yleisesti: - Laatii seuran toimintasuunnitelma ja valvoa sen toteutumista - Laatii ja päivittää seuran strategian ja pitkän tähtäimen suunnitelmat, ja seuraa niiden toteutumista. - Ylläpitää ja kehittää suhteita kaikkiin seuran sidosryhmiin ja seuratason yhteistyökumppaneihin. - Ylläpitää ja kehittää seuran yleisiä toimintaedellytyksiä yhteistyössä Espoolaisten muiden seurojen ja jääurheilutoimijoiden kanssa. - Ylläpitää ja kehittää seuran suhteita liittoihin, Espoon kaupungin päättäviin organisaatioihin sekä muihin merkittäviin jääurheiluvaikuttajiin. - Solmii kaikki seuran henkilöstön työsopimukset sekä seuran yhteistyösopimukset. Talous: - Laatii seuran kokonaistalousarvio perustuen joukkueilta saatuihin kausikohtaisiin talousarvioihin. - Laatii seuran hallinnon talousarvion yhteistyössä toimiston kanssa. - Valvoo seuran ja joukkueiden taloudenhoitoa ja maksuvalmiutta. - Vastaa seuran rahastonhoitajan kanssa seuran tilinpäätöksen laadinnasta ja esittelystä. Tiedotus: - Suunnittelee ja kehittää seuran tiedotusta seuran toimintasuunnitelman ja strategian pohjalta. - Yhteistyössä toimiston kanssa ylläpitää seuran nettisivuja. - Valvoo ja ohjaa tiedotusta jäsenistölle. - Hoitaa yhteistyössä toimiston kanssa seuran tiedotusta ulkopuolisille sidosryhmille.

6 6 Urheilu: - Valvoo ja vastaa yhdessä valmennuspäälliköiden kanssa seuran urheilullisten ja valmennuksellisten periaatteiden toteutumisen. - Päivittää ja kehittää seuran valmennusstrategiaa yhteistyössä valmennuspäälliköiden kanssa SEURAN TOIMIHENKILÖT VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ (jääkiekko, ringette ja tyttökiekko) Johtokunta valitsee tarpeen mukaan, joko urheilupäällikön esityksestä tai oman valintaprosessin kautta, toimenkuva sovitaan tapauskohtaisesti SEURAN TOIMINNANJOHTAJA Johtokunta valitsee, toimenkuva sovitaan tapauskohtaisesti SEURAN RAHASTONHOITAJA Johtokunta valitsee, yleensä ulkopuolinen tilitoimisto VARUSTEPÄÄLLIKKÖ Johtokunta valitsee JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT Espoon Kiekkoseura ry:n joukkueissa tulee olla nimettyinä seuraavat toimihenkilöt: - vastuuvalmentaja ( seura nimeää ) - valmentaja (t)/ohjaaja (t) ( seura/joukkue nimeää yhteistyössä ) - maalivahtivalmentaja ( seura/joukkue nimeää yhteistyössä ) - joukkueenjohtaja (t) ( vanhempainkokous esittää, seura vahvistaa) - huoltaja (t) ( vanhempainkokous esittää, seura vahvistaa) - joukkueen rahaston hoitaja ( vanhempainkokous esittää, seura vahvistaa) Vastuulliset toimihenkilöt muodostavat joukkueen johtoryhmän, joka vastaa kauden toiminnan toteutumisesta tehtyjen ja hyväksyttyjen toiminta- ja taloussuunnitelmien mukaisesti. Toimihenkilöt valitaan aina kaudeksi kerrallaan. Toimihenkilöt tulee olla valittu ensimmäiseen sarjapeliin mennessä TOIMIHENKILÖIDEN VELVOLLISUUDET Viralliset toimihenkilöt ovat velvollisia hoitamaan toimihenkilöille tarkoitetut tehtävät seuran toimintatapojen, ohjeiden ja sopimuksen mukaisesti. Toimihenkilöt noudattavat kaikessa toiminnassaan lakeja ja asetuksia, seuran ohjeita ja Suomen Jääkiekkoliiton ja/tai Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton sääntöjä, sekä joukkueen sisäisesti laatimia pelisääntöjä. Joukkueen nimeämät 3 kpl toimihenkilöä ovat velvollisia maksamaan seuran jäsenmaksun, maksun hoitaa joukkue kootusti. Toimihenkilöt ovat velvollisia osallistumaan seuran osoittamiin tilaisuuksiin - mm. koulutustilaisuudet ja joukkuejohtajien, valmentajien, huoltajien kokoukset. Joukkueen toimihenkilöt sopivat keskenään joukkueen sisäisestä työnjaosta.

7 VASTUUVALMENTAJAT / valmentajat Seuran johtokunta vahvistaa henkilövalinnat valmennuspäälliköiden esityksestä. Vastuuvalmentaja kuuluu joukkueen johtoryhmään. Harjoitusohjelman suunnittelu ja periaatteiden laadinta (info muille) Laaditun harjoitusohjelman toteutus käytännössä (yhteistyössä muiden valmentajien kanssa) Joukkueen nimeäminen, peluuttaminen ja pelitaktiikan suunnittelu otteluihin Otteluiden ja harjoitusten johto (yhteistyössä muiden valmentajien kanssa) Kauden kilpailutoiminnan suunnittelu (kausi- ja kuukausisuunnitelmat) Kauden toimintasuunnitelmaesityksen laadinta ja esitys vanhemmille, yhdessä joukkueenjohtajan kanssa (kevään / kesän aikana) Joukkueen kurinpitovelvollisuus yhdessä muun joukkueen johtoryhmän kanssa Vastuuvalmentaja vastaa siitä, että joku joukkueen valmentajista on aina paikalla joukkueen tapahtumissa. Osallistumisvelvollisuus valmentajakokouksiin sekä muihin koulutuksiin Valmentaja(t) allekirjoittavat kirjallisen valmennussopimuksen ja noudattavat siinä sovittuja sopimusehtoja Itsensä kehittäminen valmentajana ja kasvattajana. Valmentajan tulee kaikissa toimissaan olla esimerkkinä joukkueen muille jäsenille sekä toimia seuran arvomaailman mukaisesti Joukkueen toimintakertomuksen laadinta yhdessä joukkueenjohtajan kanssa Valmentajalla on raportointivelvollisuus VP/UP:lle, erikseen pyydettäessä Joukkueen muun valmennustiimin valitsee joukkue yhdessä valmennuspäällikön kanssa. Joukkueissa pyritään käyttämään vanhempia valmentajina niin pitkään kuin mahdollista. Ulkopuolisen valmennusavun käytöstä tulee sopia vanhempainkokouksissa ja niiden kustannukset tulee ottaa huomioon joukkueen talousarviossa JOUKKUEENJOHTAJAT Joukkueen vanhempainkokous valitsee joukkueenjohtajan, seuran johtokunta vahvistaa valinnat. Joukkueenjohtaja kuuluu joukkueen johtoryhmään. Edustaa ko. ikäluokkaa ja joukkuetta seuran valtuuttamana. Sitoutuu toimimaan seuran yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti, toimii omalla käytöksellään esimerkkinä pelaajille valvoo joukkueen arvomaailmaa. Sitoutuu noudattamaan seuran vuosikokouksen hyväksymää toimintasuunnitelmaa ja toimimaan seuran johtokunnan määrittämän yhteisen tavoitteen mukaisesti seuraa koskevissa asioissa ja toimimaan seuran edun mukaisesti eikä sitä vastaan. Sitoutuu noudattamaan seuran tekemiä yhteistyö- ja vuosisopimuksia joukkueen varuste- ja palveluostoissa. Joukkueenjohtaja toimii yhdyssiteenä joukkueen ja seuran sekä toisaalta pelaajien, vanhempien ja valmentajien välillä ja toiminnallaan edesauttaa valmentajien työrauhaa. Laatii kauden toimintasuunnitelmaesityksen vanhemmille yhdessä valmentajan kanssa. Laatii joukkueen taloussuunnitelmaesityksen vanhemmille (joukkueen tilikaudelle kausittain) sekä vastaa talouden toteutumisesta (= hyväksyy joukkueen kaikki laskut allekirjoituksellaan/yhteistyössä rahastonhoitajan kanssa) seuraa kohtaan. Vastaa joukkueen toiminta- ja taloussuunnitelman toteutumisesta kauden aikana yhdessä joukkueen vastuuvalmentajan ja muun johtoryhmän kanssa.

8 8 Vastaa vastuuvalmentajan kanssa, että E2 ja sitä vanhemmissa joukkueissa tehdään pelaajasopimukset kaikkien pelaajien kanssa ennen sarjaotteluiden alkamista. Vastaa pelaajien ja toimihenkilöiden vakuuttamisesta liiton ohjeiden mukaan. Vastaa siitä, että joukkue käyttää seuran määrittämää sisäistä toiminnanohjaus- ja taloushallintojärjestelmää. Vastaa joukkueen omatoimisen sekä seuran pakollisen varainhankinnan suunnittelusta ja hankintatoimenpiteiden organisoinnista. Vastaa joukkueen tiedottamisesta yhteistyössä joukkueen webmasterin kanssa. Toimii matkanjohtajana (ellei erikseen sovittu) ottelu-, turnaus- ja harjoitusmatkoilla. Järjestää matkojen kuljetukset, ateriat, välipalat ja mahdolliset majoitukset yhteistyössä vastuuvalmentajan kanssa. Joukkueen kurinpitovelvollisuus yhdessä muun joukkueen johtoryhmän kanssa Vastaa ottelujärjestelyistä (toimitsijat, kuuluttajat, musiikki, jne..). Läsnäolovelvollisuus otteluissa (tai järjestää paikalle varahenkilön) ja tarvittaessa harjoituksissa. Osallistumisvelvollisuus joukkueenjohtajakokouksiin. Huolehtii seuran johtokunnan / toimiston / valmennuspäällikön taholta annettavista tehtävistä/ohjeista. Laatii joukkueen toimintakertomuksen yhdessä vastuuvalmentajan kanssa HUOLTAJAT Joukkueen vanhempainkokous valitsee huoltajat, yksi huoltajista nimetään vastuuhuoltajaksi. Vastuuhuoltaja kuuluu joukkueen johtoryhmään. Sitoutuu toimimaan seuran yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti, toimii omalla käytöksellään esimerkkinä pelaajille valvoo joukkueen arvomaailmaa Sitoutuu noudattamaan seuran tekemiä yhteistyö- ja vuosisopimuksia joukkueen varuste- ja palveluostoissa Vastaa joukkueen juoma-/energiahuollosta harjoituksissa ja otteluissa Huolehtii ensiavusta harjoituksissa ja otteluissa vastaa, että joukkueella on otteluissa ensiapulaukku saatavilla. Huolehtii joukkueen johdon ja varustepäällikön kanssa varusteiden täydennyksistä sekä niiden kierrätyksestä (varustepooli) Vastaa joukkueen/seuran varusteista, jaosta ja kunnossapidosta sekä pitää varustekirjanpitoa raportointi seuran varustepäällikölle Opastaa ja valvoo pelaajien yleistä hygieniaa sekä koppisiisteyttä Vastuuhuoltaja kuuluu joukkueen johtoryhmään (kurinpitovelvollisuus) Velvollisuus osallistua huoltajien kokouksiin Vastuuhuoltaja vastaa siitä, että hänen poissaolotapauksissa otteluissa on aina joku sijainen paikalla RAHASTONHOITAJAT Joukkueen vanhempainkokous valitsee joukkueen rahastonhoitajan, seuran rahastonhoitaja myöntää tämän valinnan jälkeen pankkitilinkäyttöoikeuden seuran johtokunnan vahvistuksella. Laatii yhteistyössä Jojon kanssa joukkueen kausikohtaisen talousarvion Vastaa joukkueelle nimetystä tilistä ja rahaliikenteestä yhdessä joukkueenjohtajan kanssa ja sitoutuu käyttämään seuran määrittämää toiminnanohjaus- ja taloushallintojärjestelmää. Toimittaa sovituin aikavälein seuran kirjanpitäjälle joukkueen kirjanpitokelpoiset tositteet Toimittaa kauden lopussa seuran kirjanpitäjälle kaiken joukkueen kirjanpitomateriaalin

9 TOIMIHENKILÖIDEN OIKEUDET Viralliset toimihenkilöt ovat oikeutettuja: Seura-asuun (kausittain joko seuran tai joukkueen rahoittamana erikseen sovitulla tavalla) Joukkueenjohtajat valmentajat / ohjaajat ja huoltajat mahdollisiin kulukorvauksiin (sopimuksessa sovitulla tavalla kausimaksuhyvitykset eivät ole seurassa hyväksytty maksutapa) Vakuutukseen, seura vakuuttaa (joukkue maksaa) kaikki valmentajat / ohjaajat, joukkueenjohtajat ja huoltohenkilöt kaikissa ikäluokissa. Sisäiseen ja ulkoiseen koulutukseen (joukkue maksaa), seuran/joukkueen suunnitelmien mukaisesti Pääkaupunkialueen ulkopuolelle suuntautuvilla pelimatkoilla vähintään yhteen lämpimään ateriaan joukkueen kustannuksella. Muihin mahdollisiin etuihin, jotka sovitaan aina erikseen henkilökohtaisessa sopimuksessa tai vanhempainkokouksessa 4. VAIKUTUSRYHMÄT SEURASSA 4.1 SEURAN JÄSENISTÖ Seuran jäseniä ovat jäsenmaksun maksaneet pelaajat ja nimetyt 3 toimihenkilöä. Muiden jäsenten ottamisesta seuraan päättää johtokunta. Seura kerää jäsenmaksun joukkueen henkilöluettelon pohjalta (pelaajat + 3 joukkueen toimesta etukäteen nimettyä toimihenkilöä). Seura ylläpitää jäsenrekisteriä. Seuran jäseniksi lasketaan myös kiekkokoulun ja ringettekoulun pelaajat. 15 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla jäsenillä on seuran virallisten sääntöjen mukaan äänioikeus seuran yhdistys- ja vuosikokouksissa. 4.2 SEURAN KOKOUKSET Vuosikokous - kokoontuu kausittain syyskuun loppuun mennessä. - puheenjohtajan valinta kahdeksi kaudeksi kerralla. - johtokunnan jäsenten valinta kahdeksi kaudeksi kerrallaan. - esitetään seuran toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto edelliseltä tilikaudelta, sekä päätetään tilien hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta. - päätetään vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille. - vahvistetaan toimintasuunnitelma alkanutta toimintakautta varten ja määrätään joukkueiden velvoitteet sekä päätetään mahdollisista joukkueiden maksujen määräämisestä ja niiden suuruudesta. - päätetään seuran liittymis- ja jäsenmaksun suuruudesta. - vahvistetaan alkaneen kauden tulo- ja menoarvio Johtokunnan kokous - kokoontuu tarvittaessa puheenjohtajan/kahden jäsenen kutsusta

10 Joukkueenjohtajien kokous - kokoontuu erillisen kutsun mukaan johtokunnan puheenjohtajan/valmennuspäällikön/toimiston kutsusta, kuitenkin vähintään kolme (3) kertaa kaudessa Joukkueiden vanhempainkokous - kokoontuu tarvittaessa, kuitenkin vähintään kaksi kertaa kaudessa 5. JOUKKUEET Jääkiekko (sekä tyttö- että poikajoukkueet soveltuvin osin) - Kiekkokoulu - G -juniorit - F -juniorit (F1 ei kaudella ) - E -juniorit (E2 ei kaudella ) - D -juniorit (D1 ei kaudella ) - C-juniorit (ei kaudella ) Blues/Blues Akatemia - B2/B -juniorit - A -juniorit - Edustusjoukkue (III-Div) - Ikämiesjoukkue/Valmentajien harrastejoukkue Ringette - Ringettekoulu - G -juniorit - F -juniorit - E -juniorit - D -juniorit - C-juniorit - B -juniorit - Edustusjoukkue (SM) - Ykkössarja - Harrastejoukkueet 5.1 LUISTELUKOULUT (Kiekko-/Ringettekoulut) Luistelukouluun otetaan kaikki halukkaat tytöt ja pojat koko kauden ajan (F-E -ikäiset harkinta) Luistelukoulun syyskaudesta ilmoitetaan seuran ja jäähallimainonnan kautta kesän aikana. Luistelukoulusta pelaaja voi siirtyä oman ikäluokkansa joukkueeseen tuntiessaan olevansa valmis siirtoon ja kun valmentajat sitä suosittelevat. Siirtyminen voi tapahtua vaikka kesken kauden. Pääasiassa siirrytään ikäluokittain kuitenkin kevään aikana. 5.2 UUDEN JOUKKUEEN PERUSTAMINEN, G2-JUNIORIJOUKKUE (jääkiekko) Jääkiekon luistelukoulun jälkeen valmennuspäällikkö kutsuu vanhempainkokouksen koolle, jossa perustetaan nuorin ikäryhmä. Koululaisista muodostetaan G2- junioreihin joukkue. Joukkue harjoittelee yhdessä lapsen ryhmässä viikonloppuisin.

11 G1 D-JUNIORIJOUKKUEET (jääkiekko ja ringette) Seura edellyttää, että kaikkien G1-D-juniori-ikäisten joukkueiden johtoryhmät ja lasten vanhemmat yhteistyönä tekevät vuosittain mennessä joukkueelle omat kirjalliset pelisäännöt, jotka vanhemmat vahvistavat allekirjoituksillaan. Kopio pelisäännöistä toimitetaan seuran valmennuspäällikölle ja toimistolle viikon sisällä niiden tekemisestä. Pelisäännöissä tulee kirjata mm. käyttäytyminen, peluuttaminen, vanhempien rooli, siirtorajoitukset, poissaoloilmoitukset, kausimaksut loukkaantumistapauksissa, sitoutuminen pelimatkoihin sarjajärjestelmän mukaisesti. Ikäluokissa pelaajat voidaan jakaa ryhmiin, harjoitusten vaatimusten mukaan. Joukkueiden on tehtävä kirjallinen toimintasuunnitelma seuraavalle kaudelle sekä toimintakertomus menneestä kaudesta (kts. Seura edellyttää, että kaikissa E2 ja sitä vanhempien ikäryhmien joukkueissa johtoryhmät ja lasten vanhemmat yhteistyönä tekevät vuosittain 1.9. mennessä joukkueen omat kirjalliset pelaajasopimukset, jotka vanhemmat vahvistavat allekirjoituksillaan. Seuran pelaajasopimuspohja löytyy aina seuran www-sivuilta. Seura edellyttää, että pelaajasopimukseen kirjataan siirtopykälä: siinä määritellään, että siirtoa kesken kauden haluava pelaaja on velvoitettu maksamaan siirron yhteydessä minimissään 3 kk kausimaksut ja että kesken sarjakauden liiton siirtosääntöjen puitteissa siirtoa ei myönnetä, liiton sarjapelien ollessa käynnissä, samaa sarjatasoa pelaavaan kilpailevaan joukkueeseen. Poikkeamiin tästä pykälästä on joukkueen haettava kirjallinen lupa seuran johtokunnalta. Kopio pelaajasopimuksesta toimitetaan seuran valmennuspäällikölle/toimistolle viikon sisällä niiden tekemisestä. Jääkiekon G-D joukkueet pelaavat jääkiekkoliiton ohjeiden ja sääntöjen alaisuudessa Jääkiekkoliiton Etelän alueen sarjoissa. Ringette G-D joukkueet pelaavat Ringetteliiton ohjeiden ja sääntöjen alaisuudessa Etelä-Suomen alueen sarjoissa. 5.4 C A-JUNIORIJOUKKUEET (jääkiekko ja ringette) Nämä joukkueet kootaan ensisijaisesti seuran omista pelaajista - yhteistyössä muiden espoolaisten seurojen kanssa, mutta myös ns. try-out leirejä voidaan järjestää. Seura edellyttää, että kaikkien C - A-ikäisten joukkueiden johtoryhmät ja lasten vanhemmat yhteistyönä tekevät vuosittain 1.9. mennessä joukkueen omat kirjalliset pelaajasopimukset, jotka vanhemmat/täysikäiset pelaajat vahvistavat allekirjoituksillaan. Seuran pelaajasopimuspohja löytyy aina seuran www-sivuilta. Seura edellyttää, että pelaajasopimukseen kirjataan siirtopykälä: siinä määritellään, että siirtoa kesken kauden haluava pelaaja on velvoitettu maksamaan siirron yhteydessä minimissään 3 kk kausimaksut ja että kesken sarjakauden liiton siirtosääntöjen puitteissa siirtoa ei myönnetä, liiton sarjapelien ollessa käynnissä, samaa sarjatasoa pelaavaan kilpailevaan joukkueeseen. Sopimuksessa on myös mainittava, että pelaaja sitoutuu pelaamaan myös matkapelit liiton sarjapeliohjelman mukaisesti. Kopio pelaajasopimuksesta toimitetaan seuran valmennuspäällikölle/toimistolle viikon sisällä niiden tekemisestä.

12 EDUSTUSJOUKKUEET Jääkiekossa tavoitteena on joukkue vähintään III-div tasolla, joukkueen tavoite määritellään kausittain pelaajamateriaalin mukaan. Ringetessä seuran tavoite on pelata korkeimmalla tasolla eli SM-sarjassa SENIOR- JA HARRASTEJOUKKUEET Joukkueessa toivotaan pelaavan seuran aktiiveja, pelaajien vanhempia/-veljiä ja myös valmentajia. 6. PELAAJAT 6.1 PELAAJAN KEHITTYMINEN / KEHITTYMISEN ARVIOINTI Seuran kulloinkin voimassa oleva valmennusstrategia esitellään seuran materiaalisalkussa. 6.2 TASOTARKISTUKSET E-junioreihin siirryttäessä tehdään jääkiekossa ensimmäinen tasotarkistus. E- ja sitä vanhempiin ikäryhmiin perustetaan pelaajien tasonmukaisia joukkueita. Kaikille on kuitenkin luotava hyvät olosuhteet kehittyä. Tasontarkistus tehdään yhteistoiminnassa valmentajien / ohjaajien ja valmennuspäällikön kanssa. Tarkoituksena on: - että voimme antaa mahdollisimman monelle sopivaa, laadukasta ohjausta - että mahdollisimman moni nauttisi ja onnistuisi harrastuksen parissa Kausittain tehdään tasontarkistuksia joukkueiden välillä, joka tapahtuu ko. ikäluokkien valmentajien toimesta, yhteistoiminnassa valmennus-/urheilupäällikön kanssa. Pelaajan siirtyminen seuran sisällä joukkueesta toiseen Pelaaja sitoutuu pelaamaan ja harjoittelemaan seuran ja sen määräämän valmennusjohdon määräysten mukaisesti määrätyssä joukkueessa. Siirrosta seuran toiseen joukkueeseen sovitaan erikseen tapauskohtaisesti. Pelien osalta Pelaaja sitoutuu liikkumaan ikäluokkien välillä, mikäli valmennusjohto tämän katsoo tarpeelliseksi. Pelaajan siirtymisen seuran joukkueesta toiseen ratkaisevat yhteistyössä ko. joukkueiden valmentajat/ohjaajat, joukkueenjohtajat, valmennuspäällikkö, pelaaja ja hänen huoltajansa. Siirtymisen lähtökohta on, että pelaaja ottaa pysyvän pelipaikan joukkueesta, johon siirtyy. 6.3 HARJOITTELU ERI JOUKKUEISSA Pelaaja harjoittelee ja pelaa aina ensisijaisesti omassa joukkueessaan, mutta suositellaan pelaajien kierrättämistä eri joukkueiden (tasoryhmät ja vanhempi ikäluokka) harjoituksissa kauden aikana (joukkueiden valmentajat / ohjaajat valitsevat pelaajat). Myös mm. sairaus- tai loukkaantumistapauksissa seuran sisäisäistä kierrätystä suositellaan tehtävän. 6.4 UUDET PELAAJAT Jääkiekossa Leijonaliiga-ikäluokkiin otetaan kaikki halukkaat mukaan, mikäli he perustaitojensa perusteella pystyvät harjoittelemaan joukkueen kanssa. Vanhemmissa ikäluokissa uudet pelaajat ohjataan oman tasoisiinsa harjoitusryhmiin.

13 13 Ringetteen ovat kaikki uudet pelaajat tervetulleita. Joukkue sopii kunkin uuden pelaajan kanssa toimintatavoista. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon harrastajia lajin pariin. 6.5 PELAAJASOPIMUKSET Seura edellyttää jääkiekossa pelaajasopimusten tekemistä E2-junioreista ylöspäin. Seura edellyttää, että pelaajasopimukseen kirjataan siirtopykälä: siinä määritellään, että siirtoa kesken kauden haluava pelaaja on velvoitettu maksamaan siirron yhteydessä minimissään 3 kk kausimaksut ja että kesken sarjakauden liiton siirtosääntöjen puitteissa siirtoa ei myönnetä, liiton sarjapelien ollessa käynnissä, samaa sarjatasoa pelaavaan kilpailevaan joukkueeseen kilpailevaan joukkueeseen. Poikkeamiin tästä pykälästä on joukkueen haettava kirjallinen lupa seuran johtokunnalta. 7. PELAAMINEN JA PELUUTTAMINEN 7.1. JÄÄKIEKKO G2-JUNIORIT (harrastejoukkue) Opetellaan joukkueena toimimista, luodaan ryhmälle sääntöjä sekä toimintamalleja seuraavan kauden Leijonaliiga-pelejä varten. Joukkue harjoittelee yhtenä noin pelaajan ryhmänä, kaikille on tarjottava mahdollisuus eri pelipaikkojen kokeiluun (myös mv). Harjoituksiin osallistuminen on toivottavaa, mutta ei pakollista (ilmoitukset). Joukkue pelaa harjoitusotteluita lähialueiden muita joukkueita vastaan F G1 JUNIORIT (Leijonaliiga) F G1 -junioreissa pelataan Leijonaliigaa SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti siten, että jokaista pelaajaa pyritään peluuttamaan jokaisessa ottelussa yhtä paljon. Lisäksi seura edellyttää kaikkien pelaajien kierrättämistä kaikilla pelipaikoilla. Kaikkien halukkaiden on myös saatava mahdollisuus kokeilla maalivahdin paikkaa (ainakin harjoituksissa). F-G1 juniorien harjoitusryhmistä muodostetaan otteluihin maalivahti :n pelaajan joukkueita riittävän pelillisen toistomäärän varmistamiseksi E -JUNIORIT E-junioreissa peluutetaan SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti siten, että jokaista pelaajaa pyritään peluuttamaan jokaisessa ottelussa yhtä paljon (mm. maalivahdit vaihtavat puolivälissä). Lisäksi seura suosittelee kaikkien pelaajien kierrättämistä kaikilla pelipaikoilla. E- junioreissa seura suosittelee, että yksittäinen ottelu pelataan kolmella kentällä riittävän ottelukohtaisen pelikokemuksen saamiseksi. Peliajan saamisen edellytyksenä on joukkueen- sekä yleisesti hyväksyttyjen käyttäytymissääntöjen noudattaminen samoin kuin harjoitteluun osallistuminen/sitoutuminen. Rangaistukset, muut kurinpidolliset seikat, velvoitteiden laiminlyönti, harjoituksista ilmoittamatta tapahtuvat poissaolot yms. voivat tehdä poikkeuksia tasapuoliseen peluuttamiseen.

14 D -JUNIORIT D-junioreissa pyritään pelaajia peluuttamaan niin yhden ottelun kuin koko kauden aikana tasapuolisesti. Tasapuolisuus määritellään pelikauden aikana pelattujen otteluiden määrällä, suhteessa tasoryhmään ja sen harjoitteluun. D -junioreissa seura suosittelee, että yksittäinen ottelu pelataan kolmella kentällä riittävän ottelukohtaisen pelikokemuksen saamiseksi. Peliajan saamisen edellytyksenä on joukkueen- sekä yleisesti hyväksyttyjen käyttäytymissääntöjen noudattaminen samoin kuin harjoitteluun osallistuminen/sitoutuminen. Rangaistukset, muut kurinpidolliset seikat, velvoitteiden laiminlyönti, harjoituksista ilmoittamatta tapahtuvat poissaolot yms. voivat tehdä poikkeuksia tasapuoliseen peluuttamiseen C, B ja A -JUNIORIT C, B ja A - junioreissa vastuuvalmentaja peluuttaa pelaajia joukkueen tavoitteiden mukaisesti EDUSTUSJOUKKUE (III D) Vastuuvalmentaja peluuttaa pelaajia joukkueen tavoitteiden mukaisesti IKÄMIES- HARRASTEJOUKKUEET Toimivat omien tavoitteidensa/sopimusten mukaisesti. 7.2 RINGETTE JOUKKUEET Ringettejoukkueissa pelataan Suomen ringetteliiton sääntöjen ja ohjeiden alaisuudessa. Ringetteliiton kilpailusäännöt ovat liitteenä näiden ohjeiden lopussa PELAAJAPOLKU Pelaajapolku vie ringettekoulusta ikäkausijoukkueisiin. Pelaajapolku voi viedä kaikkien ikäkausien läpi ja SM-sarjaan ja vielä ladyihin. Pelaajapolusta voi haarautua D-B -iässä tai myöhemmin kilpatai harrastepelaaminen, valmentaja- ja ohjaajapolku tai tuomaripolku. RINGETTEKOULU F-D joukkueet C ja B joukkueet SM Ringettekoulun ohjaaja Ringettetuomari N- joukkue Juniorivalmennus Ladyt

15 PELAAJIEN SIJOITTUMINEN JOUKKUEISIIN EKSin ringettejaos linjaa pelaajien sijoittumista joukkueisiin seuraavasti: 1) Lähtökohtaisesti kaikki pelaavat oman ikäryhmänsä joukkueessa. 2) Mikäli ykköskohdasta poiketaan, seuraavien edellytysten tulee täyttyä: - pelaajan taitotaso on riittävä (aloite siirrosta tulee tehdä valmennuspäällikön ja/tai valmentajan aloitteesta ja he ratkaisevat, jonka jälkeen asia viedään joukkueiden johtoryhmille) - pelaajamäärät molemmissa joukkueissa ovat riittävät - pelaaja on riittävän kypsä myös henkisen kehityksen puolesta Päätös oman ikäryhmän ulkopuolella pelaamisesta tehdään kaudeksi kerrallaan Ongelmatapauksissa asiat ratkaistaan seuran nimeämässä ongelmaratkaisuelimessä. Pelaajia voidaan sääntöjen sallimissa puitteissa lainata toisiin joukkueisiin jos asia pelaajalle ja molemmille joukkueille sopii. 7.3 POISSAOLOILMOITUKSET (jääkiekko ja ringette) Poissaolosta ilmoittaminen: Pelaaja tai hänen puolestaan joku muu on velvollinen ilmoittamaan hänen poissaolostaan joukkueen tapahtumasta niin pian kuin se on tiedossa, mutta viimeistään kaksi tuntia ennen sen alkamisaikaa. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti joukkueen vastuuvalmentajalle tai joukkueenjohtajalle (toimintamalli sovittava joukkueessa erikseen). Sairaana (esim.kuume yksi terve pvä per kuumeinen päivä) tai loukkaantuneena ei voi harjoitella eikä pelata. Loukkaantuneelle pelaajalle pyritään osoittamaan kuntouttavaa harjoittelua heti kun lääkärit sen sallivat. Pelaajia, jotka eivät pelaa, ei velvoiteta vasten tahtoaan seuraamaan ottelua paikanpäällä (poislukien erillliset valmennuksen antamat seuranta-/tilastotehtävät)! 8. HARJOITTELU Kauden harjoittelusta valmentajat / ohjaajat tekevät kausisuunnitelman, jonka pohjalta joukkue tekee taloussuunnitelmansa (koko kausi, jaettuna kesä ja talvi). Kausi- ja taloussuunnitelma esitetään joukkueiden vanhempainkokouksen hyväksyttäväksi, jonka jälkeen suunnitelmat toimitetaan vielä seuran johdon (UP/VP) hyväksyttäväksi. Jääharjoittelukausi alkaa kaikilla viimeistään syyskuussa tai VP:lle ilmoitettuna ajankohtana, ja päättyy viimeistään huhtikuun lopussa ao. kauden osalta. Uuden kauden harjoittelu alkaa pääsääntöisesti toukokuun alusta.

16 16 Seuran valmennuspäälliköt vastaavat - jääkiekon pitkänkentän -joukkueiden (E2-A-jun) harjoittelun seurannasta - seuran eri joukkueille kohdistetuista luistelu-/tekniikkajäistä ( talenttijäät ) Jääkiekon valmennuspäällikkö vastaa poikkikentän -joukkueiden harjoittelun seurannasta, luistelukouluista sekä joukkueiden/lajien välisestä yhteistyöstä ringetten valmennuspäällikön kanssa. Ringeten valmennuspäällikkö vastaa C-junioreiden ja sitä nuorempien harjoittelun seurannasta. Jääkiekon valmennuspäällikkö ohjaa maalivahtiharjoittelua ja järjestää maalivahtien erikoisharjoittelun.. 9. VALMENNUS / OHJAUS Seura valitsee/vahvistaa vastuuvalmentajat ja -ohjaajat joukkueisiin ja kiekkokouluun kaudeksi kerrallaan, ellei erikseen valmentajasopimuksessa toisin sovita. Toiminnan on tapahduttava lasten ehdoilla: E-junioreissa ja nuoremmissa ohjaaminen ( valmentaminen ) on parhaimmillaan yksittäisen pelaajan auttamista kehittymään hänen omien henkisten ja fyysisten kykyjensä edellyttämällä tavalla. Eli otetaan jokainen lapsi huomioon lapsen tarpeet ja onnistumisen elämykset. D-junioreissa ja vanhemmissa valmentaminen on parhaimmillaan yksittäisen pelaajan auttamista ja ohjaamista kehittymään hänen omien tavoitteidensa ja kykyjensä edellyttämällä tavalla. Tavoitteena on kehittää mahdollisimman monipuolisia ja taitavia pelaajia, jotka nauttivat jääkiekon ja ringeten harjoittelemisesta ja pelaamisesta (tasosta riippumatta). 10. OTTELUT / SARJAILMOITTAUTUMISET / TURNAUKSET Jääkiekko: Joukkueet osallistuvat seuran ilmoittamina, SJL:n ja Etelän alueen eri ikäluokille järjestämiin sarjoihin. Joukkueet noudattavat SJL:n ja Eteläisen alueen sarjasääntöjä, -määräyksiä ja -suosituksia. Joukkueen ja pelaajien tulee sitoutua pelaamaan kaikki sarjapelit, mitä kulloinkin käynnissä oleva sarjaohjelma määrää. Ringette: Ringettejoukkueet ilmoittautuvat itse alueen ringettesarjoihin. Ringettejoukkueet noudattavat Ringetteliiton eteläisen alueen sarjasääntöjä, -määräyksiä ja - suosituksia. Sarjamaksuista vastaa aina joukkueet, ellei toisin ole johtokunnassa päätetty. Joukkueet vastaavat myös sarjaotteluihin liittyvistä matka-, majoitus-, ruokailu- ja erotuomarikuluistaan. Joukkueen tulee kauden alussa kausibudjettia tehdessään ottaa huomioon sarjajärjestelmät ja niiden mukaisten pelimatkojen vaikutukset kausimaksuun.

17 17 Seura pyrkii joukkueiden kanssa yhteistyössä asettamaan menestymistavoitteet, kunkin joukkueen tason mukaan, niin korkealle alueelliselle tai kansalliselle sarjatasolle kuin mahdollista (nuoremmasta E-ikäluokasta lähtien). Tavoitteissa tulee huomioida kuitenkin myös yksilöiden pitkäjänteinen kehittäminen. Harrastejoukkueet ilmoitetaan niihin sarjoihin, joihin se alueen sääntöjen puitteissa on mahdollista. Joukkueet voivat osallistua ylialueellisiin harjoitussarjoihin, turnauksiin ja pelata harjoitusotteluita joukkueiden hyväksyttyjen toiminta- ja taloussuunnitelmien puitteissa. Lisäksi tulee huomioida alueen, liittojen ja seuran säännöt ja ohjeet. Turnauksissa tulee huomioida seuran, alueen ja liittojen ohjeet. Seuralta joukkue joutuu anomaan/kysymään luvan seuraavissa tapauksissa: - turnaus on ulkomailla (lisäksi liittojen vaatimat luvat) - ulkomainen harjoitusvastustaja (lisäksi liittojen vaatimat luvat) - joukkue järjestää itse oman turnauksen 11. VARUSTEET Seurassa toimii sekä jääkiekossa että ringetessä varustepooli, jonka kautta joukkueille toimitetaan pelaamisen ja harjoittelun perusvarusteet. Jääkiekossa varustepooliin kuuluvat kaikki G-A joukkueet, ringetessä poolin jäseniä ovat kaikki ringettejoukkueet, Lady ja Naisten joukkuetta lukuun ottamatta. Jääkiekko: poolimaksu pelikaudelle päätetään hyvissä ajoin ennen uuden kauden alkua perustuen seuran tuleviin varuste- ja paitahankintoihin. poolimaksun maksuerät sovitaan ja ilmoitetaan joukkueille kauden alkaessa maksu yhdessä tai kahdessa erässä. Jääkiekon varustepooliin sisällytetään seuraavat varusteet: - Maalivahdin varusteet: patjat, rintapanssari, räpylä, kilpi kolmelle maalivahdille per ikäkausijoukkue - Muut pelaajien varusteet: pelipaidat ja pelihousut. Poolille voidaan myöhemmin sisällyttää myös muita tarpeellisiksi katsottavia varusteita. Ringette: poolimaksu pelikaudelle päätetään hyvissä ajoin ennen uuden kauden alkua perustuen seuran tuleviin varuste- ja paitahankintoihin. poolimaksun maksuerät sovitaan ja ilmoitetaan joukkueille kauden alkaessa maksu yhdessä tai kahdessa erässä. Ringeten varustepooliin sisällytetään seuraavat varusteet: - Maalivahdin varusteet: patjat, rintapanssari, räpylä, kilpi. - Muut pelaajien varusteet: pelipaidat ja harjoituspaidat. Poolille voidaan myöhemmin sisällyttää myös muita tarpeellisiksi katsottavia varusteita.

18 18 Poolin omaisuudesta pidetään asianmukaista luetteloa, josta selviää mm. kenen hallussa varusteet kulloinkin ovat. Poolin omaisuus inventoidaan kerran vuodessa, joukkueet ilmoittavat varustepooliin kuuluvista, heidän hallinnassa olevista varusteita varustepäällikölle inventaarioaikataulun mukaisesti. Poolin toimintaa valvoo ja pooli- ja liittymismaksut vahvistaa jääkiekon osalta toimisto ja ringeten osalta EKS:n ringettejaosto. Seuran varusteista joukkueessa vastaavat huoltajat ja pelaajat/vanhemmat. Kaikesta seuran omaisuudesta on pidettävä erittäin hyvää huolta. Omaisuuden lainaaminen, luovuttaminen tai myyminen on ehdottomasti kielletty ilman seuran lupaa. Pelipaidat (seuran omaisuutta) Mikäli joukkue tarvitsee uudet paidat, on siitä keskusteltava ensin varustepäällikön kanssa. Vanhat paidat on siinä tapauksessa saatava välittömästi kierrätykseen. Harjoituspaidat (joukkueen/seuran omaisuutta) Joukkue tai seura hankkii harjoituspaidat. Maalivahdin varusteet (seuran omaisuutta) Seura pyrkii hankkimaan tietyn ajan puitteissa perusvarusteet maalivahdeille (3 mv per ikäkausijoukkue) - kilpikäsine - räpylä - polvisuojat - rinta/käsivarsisuojan - luistimet (tilanteen mukaan) Pelisukat Joukkue/ pelaaja hankkii pelisukat, väri seuran ohjeiden mukainen. Pelihousut (jääkiekko, seuran omaisuutta) Seura hankkii pelihousut. Kypärät Pelaaja hankkii itse kypärän. Värin on oltava seuran ohjeiden mukainen. Seura on päättänyt käyttää kaudesta alkaen valkoista kypärää, siirtymäaikaa valkoiseen kypärään siirtymiselle on vuoden 2016 loppuun. Mailat, kiekot, rinkulat ja eristysnauhat Joukkue/pelaaja hankkii itse. Muut henkilökohtaiset varusteet ovat pelaajan hankittava omalla kustannuksellaan. Joukkueen yhteisesti hankkimat varusteet ja välineet(mm. teroituskoneet, huoltokaapit, ensiapuvälineet ja muut huoltovarusteet), jotka on hankittu joukkueen talousarvion kautta, ovat pääsääntöisesti seuran omaisuutta. Niiden myyminen ja luovuttaminen ilman seuran lupaa on ehdottomasti kiellettyä. Joukkueen toiminnan loppuessa seurassa kaikki joukkueen talousarvion

19 19 kautta hankitut varusteet ja välineet siirtyvät seuran haltuun pois lukien pelaajien henkilökohtaiset seura-asut (mm. tuuli- ja toppa-asut tai edustustakit ). Pelipaidat ovat seuran omaisuutta eikä niitä saa ottaa muistoksi paidan vaihdon yhteydessä ellei toisin ole seuran edustajan kanssa sovittu. Kaikki joukkueiden hankkimat joukkueen yhteiset varusteet ja välineet tulee antaa tiedoksi seuran varustepäällikölle, jotta ne voidaan liittää seuran varusteluetteloon (pois lukien henkilökohtaiset seura-asut). Poikkeusluvan tähän sääntöön voi myöntää seuran johtokunta. Kaikki varusteet ovat seuran omaisuutta, ellei toisin mainita. Seuran rekisteröidyn logon ja Blues logon käyttöön (asusteet ja varustekassit jne.) on aina oltava seuran virallinen lupa, jonka antaa toiminnanjohtaja/johtokunta. Varustepooleihin kuuluvat varusteet inventoidaan aina keväällä erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Ensiapulaukku Joukkue on velvollinen hankkimaan riittävän varustuksen omaavan ensiapulaukun. Joukkueen on huolehdittava siitä, että se on aina täydennetty ja käytettävissä harjoituksien ja otteluiden aikaan. Joukkueelle on koulutettava toimihenkilöitään niin, että joukkueen harjoitus-/ottelutapahtumissa on aina läsnä vähintään yksi ensiaputaitoinen henkilö. Pelaajien seura-asut Joukkue hankkii ja kustantaa, ellei seura toisin ilmoita. Pelaajien yhteisissä asustehankinnoissa on aina noudatettava voimassaolevia yhteistyösopimuksia ja niihin liittyviä tuotemerkkisopimuksia näistä sopimuksista poikkeamisista on aina etukäteen sovittava seuran edustajan kanssa. Seuran tavoite on, että asut valitaan seuran kulloinkin vuosittain tarjoamasta valikoimasta (seuran yhteiset asut = yhtenäisyys ). Seuran logon käyttö on pääsääntöisesti sallittu vain virallisissa sopimuksen alaisissa seura-asuissa. 12. JOUKKUEEN TALOUS JA KORVAUKSET 12.1 Joukkueen budjetti Jokainen seuran joukkue tekee kullekin toimintavuodelle talousarvion. Joukkueiden ja seuran tilikausi on Jokaisen joukkueen on laadittava kauden talousarvionsa niin, että joukkue suoriutuu kauden aikana kaikista sitoumuksistaan. Joukkueen toimintavuoden menot voivat olla tuloja suuremmat vain, jos joukkueella on aikaisemmilta vuosilta säästössä rahaa, jolla vaje voidaan kattaa. Joukkueiden vanhempainkokouksissa hyväksytyt budjetit vahvistaa seuran johtokunta. Joukkueen toimintavuoden tulot voivat olla menoja merkittävästi suuremmat vain, jos joukkueella on vanhempainkokouksessa hyväksytty rahankeruukohde, esim. ulkomaan turnausmatka, yhteinen varustehankinta tms. Joukkuekohtaisen toimintavuoden maksun suuruuden päättää joukkueen vanhempainkokous. Tavoitteena on, että maksu on mahdollisimman pieni ja että osa joukkueen tarvitsemasta rahasta kerätään talkoita tekemällä sekä yhteistyökumppaneilta. Vanhempainkokous voi päättää, että perhe voi suoriutua talkoovelvoitteestaan maksamalla osuutensa rahana joukkueen tilille.

20 20 Joukkueen varojen käyttöä valvovat joukkueenjohtajat ja rahastonhoitaja sekä seuran tilintarkastajat. Kokonaisvastuu joukkueen taloudellisesta toiminnasta on kaikkien mukana olleiden pelaajien vanhemmilla. Joukkue sitoutuu käyttämään seuran määräämää toiminnanohjaus- ja taloudenhoitojärjestelmiä. Pelaajan joutuessa olemaan loukkaantumisen tai sairauden vuoksi joukkueen toiminnasta pois yhtäjaksoisesti yli kuukauden ajan, kausimaksua suositellaan pienennettävän/hyvitettävän Kulukorvaukset ja ennakonpidätys Joukkue voi maksaa virallisille toimihenkilöilleen kulukorvauksia tehtävähoidosta aiheutuneiden kustannusten perusteella. Talousarviossaan joukkue määrittää maksettavien korvausten ylärajan. Kulukorvauksien maksua varten on täytettävä ja allekirjoitettava seuran (EKS) virallinen kulukorvauslomake (seuran www-sivuilla: materiaalisalkku) aina ennen korvauksen suoritusta. Kulukorvauksien osalta noudatamme kulloinkin voimassa olevia verohallituksen ohjeita ja määräyksiä korvauksien enimmäismääristä Joukkueen pankkitilin käyttöoikeus Seura antaa joukkueen käyttöön pankkitilin, jonka tilinumeron antaa seuran rahastonhoitaja. Joukkue nimeää pankkitilin käyttäjän, yleensä joukkueen rahastonhoitaja, jolle seuran johtokunta myöntää tilin käyttöoikeuden Joukkueen rahat ja omaisuus Kaikki joukkueen rahat ja omaisuus, jotka ovat maksettu tilille tai tililtä, kerätty tai hankittu joukkueelle eri menetelmillä, ovat seuran omaisuutta, ja ovat vain joukkueen käytössä. Jokainen joukkue toimittaa käyttämästään tilistä kirjanpitokelpoiset tositteet seuran toimistolle erikseen ilmoitettavana ajankohtana tilikauden päättymisen jälkeen. Matkaprojektit Joukkueella voi olla yhteisesti sovittuna projektina ulkomaille suuntautuva turnausmatka, jota varten kerätään erikseen rahaa sekä kuukausimaksuina, että talkootöillä ja erilaisilla myyntitempauksilla. Joukkueen tulee ennen jokaista matkaprojektia sopia vanhempien kanssa kirjallisesti seuraavat asiat: * talkootöillä ja myynneillä matkaan kohdistuvat tuotot ovat joukkueen yhteisiä tuottoja, eikä niitä voi kohdistaa yksittäisen perheen matkakulujen suorituksiksi, ns. korvamerkitä. Jos jonkun pelaajan osalta matka peruuntuu, niin näitä talkootöinä tai myynneillä saatuja tuloja ei voi palauttaa pelaajalle. *ennakkoon sovituilla kuukausimaksuilla voidaan myös matkan kuluja kattaa, maksu tulee olla kaikille sama. Matkan peruuntumisen yhteydessä voidaan näitä maksuja palauttaa pelaajalle huomioiden kaikki peruutuskulut matkanjärjestäjän suunnalta. * matkaan lähtevien joukkueen virallisten toimihenkilöiden matkakulujen kattamisesta joukkueen toimesta on sovittava samalla kun matkaprojektista sovitaan. Matkaan lähtevien toimihenkilöiden kulut maksetaan pääsääntöisesti matkaan lähtevien perheiden toimesta, kuluja ei voi maksattaa kotiin jäävillä perheillä.

ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET

ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 1 1. TOIMINNAN TARKOITUS 2. VASTUUELIMET SEURASSA 2.1 JÄSENISTÖ 2.2 KOKOUKSET 2.2.1. JAOSTON KOKOUS 2.2.2. JOUKKUEENJOHTAJIEN JA

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto HPK-Juniorijääkiekko ry Joukkueenjohtajan tehtävät 9.8.2017 Mika Kannisto Joukkueenjohtaja Joukkueenjohtajat muodostavat yhdessä muiden toimihenkilöiden (valmentajat ja huoltajat) kanssa joukkueen johtoryhmän

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT Vastuuvalmentaja seura nimeää Valmentaja seura nimeää Maalivahtivalmentaja seura nimeää Joukkueenjohtaja vanhempainkokous nimeää ja seura hyväksyy

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Toiminnan ohjeet. Kaarinan Kiekko-Pojat RY:n organisaatio ja toiminnan ohjeet

Toiminnan ohjeet. Kaarinan Kiekko-Pojat RY:n organisaatio ja toiminnan ohjeet Toiminnan ohjeet 2009-2010 Kaarinan Kiekko-Pojat RY:n organisaatio ja toiminnan ohjeet Tämä ohjeistus on tarkoitettu ohjenuoraksi kaikille toiminnassa mukana oleville. Jäljempänä oleviin ohjeisiin on yhdistyksen

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET

Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Panelian Raikkaan tavoitteena on kehittää ja luoda mahdollisimman monelle hyvät ja monipuoliset jääurheilun harrastus ja osallistumismahdollisuudet,

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

Seurasäännöt. Karhu-Kissat ry. Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki. www.karhu-kissat.fi

Seurasäännöt. Karhu-Kissat ry. Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki. www.karhu-kissat.fi Seurasäännöt Karhu-Kissat ry Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki www.karhu-kissat.fi Sisällys Seuratoiminnan säännöt... 2 Karhu-Kissat ry:n arvot... 2 Organisaatio seuran hallitus... 2 Jäsenten tehtävät...

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET This document is the property of Jukurit. It can neither be reproduced or distributed to any third parties without its written authorization. 2014

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

Juniori Hermes ry:n joukkueiden sisäiset PELISÄÄNNÖT

Juniori Hermes ry:n joukkueiden sisäiset PELISÄÄNNÖT Sisällysluettelo Juniori Hermes ry:n joukkueiden sisäiset PELISÄÄNNÖT 1. Juniori Hermes ry:n organisaatio ja joukkueiden toimihenkilöiden tehtäväkuvat...2 1.1 Vuosikokous...2 1.2 Hallitus...2 1.3 Hallituksen

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

JPS Aapinen JPS Juniorit Ryn toimintaohje Hyväksytty johtokunnan kokouksessa elokuussa 2006

JPS Aapinen JPS Juniorit Ryn toimintaohje Hyväksytty johtokunnan kokouksessa elokuussa 2006 JPS Aapinen JPS Juniorit Ryn toimintaohje Hyväksytty johtokunnan kokouksessa elokuussa 2006 Tämän ohjekirjasen tarkoituksena on antaa tietoa JPS: n joukkueiden toiminnasta ja joukkueissa toimimisesta.

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

TOIMINNAN TARKOITUS...

TOIMINNAN TARKOITUS... TOIMINTAOHJEITA JOUKKUEILLE 2013-2014 SISÄLLYS 2 1 TOIMINNAN TARKOITUS... 3 2 ORGANISAATIO... 3 2.1 HALLITUS / JOHTOKUNTA... 3 2.2 TOIMIKUNNAT... 4 2.3 JOUKKUEET... 4 3 TOIMINNAN TAVOITTEET... 4 3.1 KASVATUSTYÖ...

Lisätiedot

KUPARIKIEKKO jr TOIMINTATAVAT

KUPARIKIEKKO jr TOIMINTATAVAT KUPARIKIEKKO jr TOIMINTATAVAT Toiminnan tarkoitus ja tavoitteet Seuran toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää jääkiekkoilua Harjavallan seudulla. Tarjota lapsille ja nuorille heidän ehdoillaan,

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

TITAANI JUNIORIT RY PELISÄÄNNÖT JA OHJEET 2015-2016

TITAANI JUNIORIT RY PELISÄÄNNÖT JA OHJEET 2015-2016 TITAANI JUNIORIT RY PELISÄÄNNÖT JA OHJEET 2015-2016 28. heinäkuuta 2015 1 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 4 2 TOIMINNAN TARKOITUS... 4 2.1 Urheilullinen tavoite... 4 2.2 Kasvatuksellinen tavoite... 4 2.3

Lisätiedot

Juniori Hermes ry:n PELISÄÄNNÖT

Juniori Hermes ry:n PELISÄÄNNÖT Juniori Hermes ry:n PELISÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1. Juniori Hermes ry:n organisaatio ja joukkueiden toimihenkilöiden tehtäväkuvat...2 1.1 Vuosikokous...2 1.2 Hallitus...2 1.3 Hallituksen tehtävät...2 1.4

Lisätiedot

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET 1. Ringettejaoston johtoryhmä... 2 Ringettejaoston puheenjohtaja... 3 Valmennuspäällikkö... 3 Sihteeri... 4 Varustepäällikkö... 4 Kilpailusihteeri... 4 Tiedottaja... 4

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry

Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry Tervetuloa! Juniori Jokipojat ry JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT Vastuuvalmentaja seura nimeää valmentaja seura nimeää Maalivahtivalmentaja seura nimeää Joukkueenjohtaja vanhempainkokous nimeää ja seura hyväksyy

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

TuTo ry / Juniorijääkiekko. Toimintaperiaatteet ja säännöt

TuTo ry / Juniorijääkiekko. Toimintaperiaatteet ja säännöt TuTo ry / Juniorijääkiekko Toimintaperiaatteet ja säännöt Päivitetty 3.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2. Seuran visio, tavoitteet ja säännöt... 3 1.3. Seuralupaus... 3 1.4.

Lisätiedot

Jääkiekkojaosto Joukkueiden toimihenkilöt ja näiden tehtävät

Jääkiekkojaosto Joukkueiden toimihenkilöt ja näiden tehtävät 1 16.6.2017 Joukkueiden toimihenkilöt ja näiden tehtävät 2017-2018 - Joukkueen toimihenkilöitä ovat joukkueenjohtaja(t), vastuuvalmentaja, valmentaja(t), rahastonhoitaja, huoltajat, tilinvalvoja ja nettivastaava

Lisätiedot

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka NuPS Hockey ry Taloussääntö Matti Sillantaka TALOUSASIAT Seuran talous Seura maksaa toiminnan yhteiset kulut. Tällaisia ovat mm. valmennus- ja toiminnanjohtajan kulut, maalivahtikoulun valmennus ja jäät,

Lisätiedot

PELISÄÄNNÖT 29.10.2010

PELISÄÄNNÖT 29.10.2010 PELISÄÄNNÖT 29.10.2010 1. LASER HT:N TEHTÄVÄ JA TAVOITE... 3 2. TOIMINNAN PÄÄMÄÄRÄT... 3 2.1. HARRASTUKSELLISET PÄÄMÄÄRÄT... 3 2.2. URHEILULLISET PÄÄMÄÄRÄT... 3 2.3. TALOUDELLISET PÄÄMÄÄRÄT... 3 2.4. YHTEISKUNNALLISET

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT A. SEURANÄKÖKULMA Joukkueenjohtaja 1. toimii seuran edustajana joukkueeseen päin ja joukkueen edustajana seuraan päin tiedottaa seuran asiat joukkueen jäsenille tiedottaa joukkueen

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Juniorijaosto 1.3 Joukkueet 1.4 Tilinpäätös 1.5 Talousarvio 1.6 Omaisuudenhoito 2. Joukkueiden taloudenhoidon tehtävät

Lisätiedot

Valkeakosken Kiekko-Ahma ry. Sisäiset pelisäännöt

Valkeakosken Kiekko-Ahma ry. Sisäiset pelisäännöt Valkeakosken Kiekko-Ahma ry. Sisäiset pelisäännöt Nämä pelisäännöt on laadittu selventämään seuran, lasten/nuorten ja vanhempien yhteistä toimintaa Päivitetty 11/2010 Valkeakosken Kiekko-Ahma ry. 1(11)

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

Ringette Walapais ry RINGETEN TOIMINTASÄÄNNÖT SEURAN KASVATUSPERIAATTEET

Ringette Walapais ry RINGETEN TOIMINTASÄÄNNÖT SEURAN KASVATUSPERIAATTEET RINGETEN TOIMINTASÄÄNNÖT Seuran toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisuus harrastaa lajia. Seura tarjoaa puitteet laadulliseen harrastukseen ja joukkuetoimintaan. Seuran tavoitteena on tarjota pelaajille

Lisätiedot

VAPS JÄÄLIIKUNTA RY TOIMINTASÄÄNNÖT

VAPS JÄÄLIIKUNTA RY TOIMINTASÄÄNNÖT VAPS JÄÄLIIKUNTA RY TOIMINTASÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1. Toiminnan tarkoitus 2. Vastuuelimet seurassa 3. Päämäärät ja tavoitteet 4. Joukkueiden muodostaminen 5. Pelaaminen ja peluuttaminen 6. Harjoittelu

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä joukkue/ryhmäkohtaisesta varainhankinnasta

Lisätiedot

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle Tulevan toimintakauden visio Jääkiekko vahvistaa edelleen paikkaansa paimiolaisessa harrastuskentässä kiinnostavana, innovatiivisena ja näkyvänä lajina. Johdanto

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

Jääkiekkojaosto toimintaohjeet

Jääkiekkojaosto toimintaohjeet Jääkiekkojaosto toimintaohjeet 1 Jääkiekkojaoston toimintaohjeet Lauttakylän Luja jääkiekkotoiminnan perustan muodostaa seuratasolla toteutettu laadukas, monipuolinen ja Nuori Suomi henkinen lapsi- ja

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

NA IN TOIMIMME ILVES RY, SALIBANDY. Sovimme kuinka toimimme ja toimimme, niin kuin sovimme!

NA IN TOIMIMME ILVES RY, SALIBANDY. Sovimme kuinka toimimme ja toimimme, niin kuin sovimme! NA IN TOIMIMME ILVES RY, SALIBANDY Sovimme kuinka toimimme ja toimimme, niin kuin sovimme! NÄIN TOIMIMME: ILVES RY, SALIBANDY Sivu 1 / 11 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Organisaatio... 2 3. Johtoryhmä...

Lisätiedot

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013 JOUKKUEEN- JOHTAJA JOUKKUEENJOHTAJA Seuratoiminta on kaiken sydän Joukkueenjohtaja on joukkueen johtaja Joukkue on aina tiimi Vanhemmat ovat suurin voimavara Turnaus- ja ottelujärjestelyt Miksi tieto kulkee

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

KISA-EAGLES - SÄÄNNÖT

KISA-EAGLES - SÄÄNNÖT 13.3.2015 KANGASALAN KISA RY KISA-EAGLES - SÄÄNNÖT vuosi 2015 Johtokunta Kangasalan Kisa ry / Kisa -Eagles Jääkiekkojaosto [1] Sisällys 1. Kangasalan Kisa ry... 4 2. Jääkiekkojaosto... 4 2.1 Jääkiekkojaoston

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Pelipassi- ja vakuutusohje

Pelipassi- ja vakuutusohje Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 9.3.2015 versio 1.0 Pelipassi- ja vakuutusohje 2 Pelipassi- ja vakuutusohje SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 1.1 Pelipassi 3 1.2 Vakuutukset 3 2 VASTUUT 4 2.1 Vastuu

Lisätiedot

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa.

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. SEURAN JA JOUKKUEIDEN TILINPÄÄTÖS 2009-2010 Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. Joukkueet toimittavat

Lisätiedot

LUISTELUKOULUN TOIMINTAMALLI

LUISTELUKOULUN TOIMINTAMALLI N TOIMINTAMALLI JA SÄÄNNÖT luistelukoulun_toimintamalli_versio_2.doc 1 (8) SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...2 N TOIMINTAMALLI...3 Lajiin tutustuminen...3 N SÄÄNNÖT JA OIKEUDET...4 Käyttäytyminen ja

Lisätiedot

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008 Sisällysluettelo Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Tarkoitus ja sen toteuttaminen 2 Jäsenyyttä koskevat

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry. 3. Yhdistyksemme toiminta-alue, jonka Suomen Urheiluliitto vahvistaa, on: -----

1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry. 3. Yhdistyksemme toiminta-alue, jonka Suomen Urheiluliitto vahvistaa, on: ----- Suomen Urheiluliiton piirien mallisäännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 1. Yhdistyksen nimi on: Uudenmaan Yleisurheilu Uudy ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on: Hyvinkää 3. Yhdistyksemme toiminta-alue,

Lisätiedot

Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmille

Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmille Opas uudelle pelaajalle ja vanhemmille Sisällysluettelo 1. Perustiedot seurasta... 3 2. Vastuualueet ja tehtävät... 3 2.1 Johtokunta... 3 2.2 Joukkueenjohtajakokous... 3 2.3 Joukkueet... 3 2.3.1 Mitä aloitteleva

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016

Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi. SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 Vanhempainilta 20.5.2015 Käräjäsali, Nurmijärvi SB-Pro pojat 1999 & 2000 Kausi 2015-2016 SB-Pro, pojat -99 ja -00 Vanhempainilta 20.5.2015, Nurmijärvi, Poliisilaitos, Käräjäsali, Klo 18:30 20:30 Agenda:

Lisätiedot

FORSSAN PALLOSEURAN JUNIORIT RY.

FORSSAN PALLOSEURAN JUNIORIT RY. FORSSAN PALLOSEURAN JUNIORIT RY. JUNNUAAPINEN Jääkiekko JUNIORIJOUKKUEIDEN TOIMINTAPERIAATTEET päivitetty 06/2015 1. Johdanto 2. Lasten ja nuorten vanhemmille 3. FoPS Juniorit on Sinettiseura 4. Seuran

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

1. Kuparikiekko jr ry / A-nuoret (jäljempänä seura) sekä. 2. (jäljempänä pelaaja) 3. (jäljempänä huoltaja)

1. Kuparikiekko jr ry / A-nuoret (jäljempänä seura) sekä. 2. (jäljempänä pelaaja) 3. (jäljempänä huoltaja) 1 PELAAJASOPIMUS 1. OSAPUOLET 1. Kuparikiekko jr ry / A-nuoret (jäljempänä seura) sekä Y-tunnus: 1049626-5 2. (jäljempänä pelaaja) he-tu: 3. (jäljempänä huoltaja) he-tu: 2. SOPIMUSKAUSI Tämä pelaajasopimus

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku 1 Yleistä Seuran urheilutoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä vastuuvalmentajien kanssa Seuran joukkueet pelaavat SJL:n sarjoissa ja noudattavat liiton

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 26.10.2015 versio 4.1. Toimintaperiaatteet

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 26.10.2015 versio 4.1. Toimintaperiaatteet Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 26.10.2015 versio 4.1 Toimintaperiaatteet 2 Toimintaperiaatteet SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 1.1 Seuran toiminnan tarkoitus 3 1.2 Seuran toiminnan pääperiaatteita

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma 1.5.2010-30.4.2011 1 (1) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2010 30.4.2011 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoista eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

LOIMI-KIEKKO R.Y:N JUNIORITOIMINNAN SÄÄNNÖT (15.11.2005 lähtien, tarkennettu 11.9.2007))

LOIMI-KIEKKO R.Y:N JUNIORITOIMINNAN SÄÄNNÖT (15.11.2005 lähtien, tarkennettu 11.9.2007)) LOIMI-KIEKKO R.Y:N JUNIORITOIMINNAN SÄÄNNÖT (15.11.2005 lähtien, tarkennettu 11.9.2007)) TOIMINNAN TARKOITUS Seuran sääntöjen mukaisesti sen tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta toimintaalueellaan

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille FC Kontu - kaikille avoin FC Kontussa joukkuetoiminta alkaa 6-ikävuodesta niin tytöillä kuin pojillakin. Jalkapallon voi aloittaa myöhemminkin. Suositeltavaa

Lisätiedot

BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015

BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015 BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015 Perustamiskokous Aika: Tiistaina 20.5.2013 klo 17.00-18:30 paikka: Matinkylän harjoitushallin Yläpesä kokoustila ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

SAJL PELAAJASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (Nimi ja Henkilötunnus) jäljempänä Pelaaja 2 VOIMASSAOLO

SAJL PELAAJASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (Nimi ja Henkilötunnus) jäljempänä Pelaaja 2 VOIMASSAOLO SAJL PELAAJASOPIMUS 1 OSAPUOLET Helsinki Wolverines ry jäljempänä Seura JA 2 VOIMASSAOLO 3 SOPIMUKSEN TARKOITUS (Nimi ja Henkilötunnus) jäljempänä Pelaaja Tämä sopimus on voimassa sopimuksen allekirjoittamishetkestä

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA... 3 2.1 Seuran vuosikokoukset... 3 2.2 Seuran johtokunta... 3 2.3 Seuran joukkueet... 4 2.3.1 Joukkueen taloudenhoitajan

Lisätiedot

Rahastonhoidon opas on suunnattu joukkueen nimetyille rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille. Opas on myös hyvä tietolähde vanhemmille.

Rahastonhoidon opas on suunnattu joukkueen nimetyille rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille. Opas on myös hyvä tietolähde vanhemmille. Rahastonhoidon opas on suunnattu joukkueen nimetyille rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille. Opas on myös hyvä tietolähde vanhemmille. Päivitetty 16.9.2015 1. YLEISTÄ 1.1 Kotijoukkue 1.2 NETILMO 1.3

Lisätiedot

2014-2015 HYVINKÄÄN JÄÄ-AHMAT RY:N TOIMINTAOHJEET

2014-2015 HYVINKÄÄN JÄÄ-AHMAT RY:N TOIMINTAOHJEET 2014-2015 HYVINKÄÄN JÄÄ-AHMAT RY:N TOIMINTAOHJEET SISÄLTÖ 1. Lukijalle 2. Lasten ja nuorten vanhemmille 3. Johdanto 4. Hyvinkään Jää-Ahmat ry:n organisaatio ja yhteystiedot 4.1. Seurapuku ja peliasu 5.

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2015

Tikkakosken Tikka ry 2015 22.6.2015 RINGETEN G-JOUKKUEEN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2014 2015 Tikkakosken Tikan G-ringettejoukkueen toiminta oli suunnattu liikunnasta, ringetestä ja joukkuepelistä kiinnostuneille vuonna 2007 ja

Lisätiedot

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämä on suunnitelma Maskin & KyIF:n välisen YJ-toiminnan perustamisesta (pohjana yhteinen keskustelutilaisuus 25.8.2016 sekä seurojen jalkapallojaostojen päätökset

Lisätiedot

RAISION NUORISOKIEKKO RY:N TOIMINTALINJA

RAISION NUORISOKIEKKO RY:N TOIMINTALINJA TOIMINTALINJA 1(8) RAISION NUORISOKIEKKO RY:N TOIMINTALINJA 1. Yleistä 2. Visio Raision Nuorisokiekko ry:n toimintalinja on kirjattu tässä asiakirjassa. Toimintalinjan tarkoituksena on kuvata selkeästi

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. KIEKKO-LASER JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kiekko-Laser Juniorit ry. Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää myös epävirallista lyhennettä K-Laser. Yhdistys

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma Joukkueen tavoite HoNsUn minipoikien tavoiteena on tehdä koripallosta mielekäs

Lisätiedot

JUNIORISOPIMUS ALLE 18 vuotiaille

JUNIORISOPIMUS ALLE 18 vuotiaille 1 JUNIORISOPIMUS ALLE 18 vuotiaille 1. OSAPUOLET 1. (jäljempänä seura) sekä Y-tunnus: 2. (jäljempänä pelaaja) he-tu: 3. (jäljempänä huoltaja) he-tu: 2. SOPIMUSKAUSI Tämä juniorisopimus on määräaikainen

Lisätiedot

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana.

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana. KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) KOIPS B-juniorit (POJAT) VANHEMPAINKOKOUS Aika: Ma 01.12.2014 klo 18.00 Paikka: Läsnä: Koivukylän palvelukeskus Teppo Pietarinen Alex Marinkov Ilkka Kaakinen Markku Sieppala

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot