Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Teknisen lautakunnan valvontajaosto"

Transkriptio

1 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA klo 16:00-16:35 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä ku ka toi mii puheenjohtajana) Nmi Tehtävä Lisätiedot Sorjonen Pentti jäsen, vpj Pääkkönen Tapani jäsen Malinen Liisa varajäsen Lappalainen Leena varajäsen MUU Komulainen Antti kaup.hall edustaja Juntunen Jari toimialan esimies Piirainen Harri rakennustarkastaja Saarinen Risto rak.tarkastaja/ymp.suojelusiht. Kinnunen Pirjo pöytäkirjanpitäjä POISSA Kähkönen Eino puheenjohtaja Ainasoja Miia jäsen Rahikainen Paula jäsen LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika se kä tar kas ta jien valinta) 17 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi :t 18 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Liisa Malinen ja Tapani Pääkkönen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIR- JOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUS Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja to den neet sen kokouk sen ku lun mu kaiseksi. Pöytä kirjan kä sit te lylehdet on sa malla varus tettu ni mi kir jaimillamme. Pentti Sorjonen Tarkastusaika Allekirjoitukset Liisa Malinen Pirjo Kinnunen Tapani Pääkkönen PÖYTÄKIRJA ON PIDET TY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Toimistosihteerin työhuoneessa klo Virka-asema Allekirjoitus Toimistosihteeri

2 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAI KA klo 16:00-16:35 KOKOUS PAIK KA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kokoushuone, Puro KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Sivu Lii te 17 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT VALVONTAJAOSTON ALAISTEN VIRANHALTIJAIN PÄÄTÖKSET MAALISKUULTA YMPÄRISTÖLUPA RAIMO PÄÄKKÖNEN ELÄINSUOJAN RAKENTAMISELLE 37 Liite 22 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KUHMON RAKENNUSPOJAT OY 42 Liite 23 LUVATON RAKENTAMINEN KIINTEISTÖLLA TAKKIKANGAS RN:o 38: RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 50 Liite PÖYTÄKIR JAN NÄHTÄ- VÄNÄPITO PUHEENJOH TAJA JULKIPANO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pi detään ylei sesti nähtävä nä Toimistosihteerin työhuoneessa klo Merk. EINO KÄHKÖNEN Eino Kähkönen Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaulul le Ilmoitustaulunhoitaja Raija Piirainen

3 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS VALVJAOS 17 Toimialan esimies Kuhmon kaupungin hallintosäännön 7 :n mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja päättämässään paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pitämisestä. Hallintosäännön 8 :n mukaan toimielimen kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Se lähetetään toimielimen päättämällä tavalla jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai velvollisuus ao. toimielimen kokouksessa. Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on kokouksessa läsnä. Lisätietoja antaa toimialan esimies Jari Juntunen, puhelin Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto tekee kokouksensa laillisuutta ja päätösvaltaisuutta koskevan toteamuksensa. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT VALVJAOS 18 Toimialan esimies Kuhmon kaupungin hallintosäännön 19 :n mukaan kaupungin toimielimen pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Valvontajaosto on päättänyt valita vuonna 2014 kussakin kokouksessaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, joille pöytäkirjan tarkastusajankohta tarvittaessa ilmoitetaan tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan toimesta erikseen. Lisätietoja antaa toimialan esimies Jari Juntunen, puhelin Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto päättää edellä selostetun perusteella valita tätä kokoustaan varten kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Liisa Malinen ja Tapani Pääkkönen.

5 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT VALVJAOS 19 Toimistosihteeri Kaupunginhallituksen päätös Jyrki Auvisen ja Sari Ahvenjärven poikkeamislupahakemukseen. Kaupunginhallituksen päätökset Erkki Airaksisen sekä Annette ja Veikko Kompan poikkeamislupahakemukseen. Kainuuun ELY -keskuksen päätös Pertti ja Sirukka Pulkkisen poikkeamishakemukseen. Kaupunginhallituksen päätökset Metsäyhtymä Kyllönen Hannu, Jari ja Timo maa-aineslupahakemukseen, Morenia Oy ja MH-Kivi Oy/maa-aineslupien ja ympäristölupien siirtoanomus Morenia Oy:lle. Lausunnot Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan ympäristönsuojelumääräyksien lausuntopyynnöistä. Lisätietoja antaa toimialan esimies Jari Juntunen puh Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto merkitsee yllä mainitut asiat tiedoksi. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen.

6 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto VALVONTAJAOSTON ALAISTEN VIRANHALTIJAIN PÄÄTÖKSET MAALISKUULTA 2014 VALVJAOS 20 Toimialan esimies Valvontajaoston puheenjohtaja on Kuntalain 51 :n mukaisesti tehnyt päätöksen siitä, että maaliskuussa 2014 tehdyistä teknisen lautakunnan valvontajaoston alaisten viranhaltijoiden päätöksistä ei mitään siirretä valvontajaoston ratkaistavaksi. Lisätietoja antaa toimialan esimies Jari Juntunen puh Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto merkitsee yllämainitut päätökset tietoonsa saatetuiksi. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen.

7 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto YMPÄRISTÖLUPA RAIMO PÄÄKKÖNEN ELÄINSUOJAN RAKENTAMISELLE VALVJAOS 21 Ympäristönsuojelusihteeri Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen ja toiminnan laajentamiseen Selostus: Pääkkönen Raimo hakee ympäristölupaa eläinsuojarakennuksen laajentamiseen (lypsykarja) ja toiminnan laajentamiseen Kuhmon kaupungissa, Vieksin kylän Huuhilo nimiselle tilalle RN:o Tilan ilmoitettu sijaintipaikka on Huuhilonjärventie 11. Tilalla on jo olemassa oleva karjarakennus. Tila sijaitsee haja-asutusalueella eikä se sijaitse yleis- eikä asemakaava-alueella. Lähin asuttu rakennus (Koivula) sijaitsee noin 140 metrin etäisyydellä karjarakennuksesta. Tilan pihapiiristä sekä nykyisestä navettarakennuksesta on matkaa lähimpään naapuriin noin 80 metriä. Lähin vesistö tilan itäpuolella on Kellojärvi, johon on matkaa tilan pihapiiristä noin 190 metriä ja länsipuolella Huuhilonjärvi, johon on matkaa tilan pihapiiristä noin 280 metriä. Kohde sijaitsee Aapossärkkä-Huuhilonvaaran II-luokan pohjavesialueella. Tilalla on karjarakennus joka on mitoitettu 28 eläinyksikölle, (lypsylehmiä 17, hiehoja 11 ja 3 <6kk nuorkarjaa), Laajentamisen jälkeen uusi karjarakennus on mitoitettu 45 eläinyksikölle (lypsylehmiä 30, hiehoja 15 ja 5 <6kk nuorkarjalle). Vuosittain tullaan tuottamaan noin kg maitoa. Kaikki vuoden aikana muodostuva lanta varastoidaan olemassa olevassa betonipohjaisessa, seinillä varustetussa lietesäiliöissä jonka tilavuus on noin 730 m³. Laajennuksen yhteydessä rakennetaan betonipohjainen lietesäiliö, jonka tilavuus on noin 1000 m³. Jäte- ja pesuvesiä syntyy vuodessa 70 m³ ja ne ohjataan lietesäiliöön. Wc-vedet johdetaan erilliseen umpikaivoon. Toiminnasta syntyvät päästöt ovat mahdolliset ravinnepäästöt vesistöön ja päästöt ilmaan. Suurimmat riskivaiheet päästöille ovat lannan varastointi ja levitys sekä siihen liittyvä lannan käsittely. Päästöt vesistöön ja pohjavesiin minimoidaan varastoimalla lanta asianmukaisissa lietesäiliöissä. Lannan varastointi ja karjatilat aiheuttavat mm. ammoniakkipäästöjä, jotka voivat olla ajoittain voimakkaita, mutta kun huomioidaan tilan sijainti, ulkopuolisille aiheutuvat hajuhaitat kohdistuvat pienelle määrälle ihmisiä.

8 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Tuotantoprosessi ei aiheuta merkittävää melua. Maitoauto käy joka toinen päivä ja rehuauto käy joka toinen kuukausi. Muu liikenne tapahtuu oman tarpeen mukaan. Hakemuksesta on julkaistu kuulutus Kuhmon kaupungin virallisella ja sähköisellä ilmoitustaululla sekä paikallislehti Kuhmolaisessa. Hakemusasiakirjat ovat olleet nähtävillä välisen ajan. Lupahakemuksesta ei ole jätetty muistutuksia. Hakemuksesta on pyydetty lausunto Kainuun ELY-keskukselta, sekä Kainuun sote ympäristöterveydenhuollolta. Kainuun ELY- keskus toteaa lausunnossaan seuraavaa: Raimo Pääkkönen hakee ympäristölupaa eläinsuojarakennuksen ja toiminnan laajentamiselle asiakohdassa mainitulla kiinteistöllä, joka sijaitsee Aaposärkkä-Huuhilovaaran II-luokan pohjavesialueella. Kyseessä on lypsykarjatila. Hankkeessa on tarkoitus laajentaa toimintaa siten, että lypsylehmien määrä nousisi 17:sta 30:neen, hiehojen määrä nousisi 11:sta 15:sta ja nuorkarjaa oisi kolmen sijasta viiteen. Toiminta-alueella laajennettaisiin lietesäiliöiden tilavuutta. Alueelle rakennettaisiin uusi 1000 m 3 lietelantasäiliö. Lanta levitettäisiin viikoilla 21 ja 38. Hakemuksen mukaan lanta ajettaisiin 16,18 hehtaarin pelloille, josta vuokrapeltoa olisi 2 ha. Pohjavesialueella olevaa peltoa olisi 9 ha. Polttoaineita säilytettäisiin alueella 2200 litraa. Hakemuksessa on myös tiedot jätteiden määristä ja käsittelystä. Hakija on arvioinut, että toiminnan vaikutus ympäristöön johtuisi hajuhaitoista lietteenlevityksen aikana. Vesi tulee tilalle kaupungin vesijohdon kautta. Karjasuoja sijoittuisi Huuhilonvaaran harjulle arvioidun pohjaveden muodostumisalueen reunalla. Pohjavesialueella ei ole tällä hetkellä yleistä vedenottamoa, mutta ELY -keskuksella ei ole tietoa onko alueella yksityiskaivoja. Aaposärkkä-Huuhilovaaran pohjavesialue on harjuselänne, johon liittyy kumpumaisia laajentumia. On arvioitu, että paikoin kapeiksi rinnakkaisselänteiksi jakautuva ydinosa koostuu soravaltaisesta aineksesta. Lieveosien maa-aines on hiekkaa, joka muuttuu soraisesta hietaiseksi siirryttäessä keskialueelta reunaosiin. Harjun virtausolosuhteet on arvioitu antikliiniseksi eli ulospäin vettä purkavaksi. Arvion mukaan pohjavettä purkautuisi reunustaviin lampiin ja järviin. Arvioon liittyy epävarmuus,

9 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto koska pohjavesialueella ei ole asennettuna pohjavesiputkia, josta voisi varmistaa virtaussuunnan. Samoin tarkkaa tietoa maaperän laadusta ei ole peltoalueilta, joskin harjun reunoilla maa-aines on yleensä hienoainespitoista. Aaposärkkä-Huuhilovaaran alue on myös arvokasta harjualuetta ja siellä on valtakunnallisesti arvokkaaksi luokiteltuja tuuli- ja rantakerrostumia. Alueella on myös runsaasti muinaisjäännöksiä. Pohjavesialueelle sijoittuvia peltolohkoja ovat 01551, 04215, 01552, sekä Peltolohkot ja sijaitsevat Huuhilovaaran harjukummun luoteispuolella. Kyseisten peltolohkojen ja harjunydinosan välissä on puro, joka laskee läheiseen vesistöön. Karttatarkastelun perusteella pohjavesialueella sijaitsevilla pelloilla maa viettää korkeuskäyrien mukaan vesistöön päin eli poispäin harjun ytimestä. Kainuun sote ympäristöterveydenhuollon terveydensuojeluviranomainen esittää lausuntonaan seuraavaa: Hakemuksessa kerrottu lannanlevitykseen käytettävä peltoala on selvästi alle sen mitä kyseiselle eläinmäärälle ympäristöhallinnon ohjeissa suositellaan. Lisäksi puolet levitysalueesta on pohjavesialueella. Suuret lietelannan levitysmäärät voivat vaarantaa pohjaveden laadun, joten toiminnanharjoittajan tulisi hankkia lisää levitykseen käytettävää peltoalaa ja suunnitella pohjavesialueella tapahtuva lietelannan levitys siten ettei pohjaveden laatu vaarannu. Polttoainesäiliön tulee olla kaksoisvaipallinen tai varustettu suoja-altaalla. Muutoin terveydensuojeluviranomaisella ei ole huomauttamista hankkeesta, kunhan noudatetaan sitä mitä hakemuksessa esitetään. Ympäristönsuojelusihteeri on keskustellut hakijan kanssa hakemuksesta Hakemuksen mukaan hakijalla ei ole tarpeeksi peltopinta-alaa lannanlevitykseen. Keskustelussa hakija kertoi uutta peltopinta-alaa olevan yhteensä 35 ha, (omaa 15 ha ja vuokra 20 ha) ja pohjaveden näytteenotto voidaan suorittaa vanhasta porakaivosta. Lisäksi hakija kertoi että tilakeskuksen ympärillä olevat peltolohkot (01551, 04215, 01552, sekä 01553) jäävät lannanlevityksen ulkopuolelle, jotka sijaitsevat pohjavesialueella. Ympäristönsuojelusihteeri on keskustellut hakemuksesta Kainuun ELYkeskuksen tarkastajan Elli Moilasen kanssa, ELY-keskus ei anna asiasta uutta lausuntoa. Lisätietoja antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

10 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Ympäristönsuojelusihteerin päätösesitys: Kuhmon kaupungin teknisen lautakunnan valvontajaosto päättää myöntää Raimo Pääkköselle ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentin ja ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n 1 momentin: 11a) -kohdan tarkoittaman ympäristöluvan eläinsuojalle Luvan saaja on velvollinen noudattamaan lupahakemusta, ellei lupamääräyksistä muuta ilmene. Kuhmon kaupungin teknisen lautakunnan valvontajaosto perii hyväksymänsä Kuhmon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksan 3 : maksutaulukon eläinsuoja-kohdan nojalla lupamaksuna 750 euroa. Ympäristölupahakemuksen vireilletulo on julkaistu Kuhmon kaupungin virallisilla ilmoitustauluilla, sekä paikallislehti Kuhmolaisessa Päätös annetaan julkipanon jälkeen Päätöstä koskeva ilmoitus on julkipantuna kaupungin ilmoitustaululla Lupa on voimassa toistaiseksi. Mikäli luvan saaja jatkaa toimintaansa alueella jälkeen, on sen jätettävä lupamääräysten tarkistamista koskeva hakemus toimivaltaiselle ympäristölupaviranomaiselle viimeistään Hakemuksessa tulee olla selvitykset toiminnan laajuudesta, käytössä olevista ympäristönsuojeluratkaisuista, parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamisesta toiminnassa sekä yhteenveto mahdollisista tarkkailutuloksista. Velvoite annetaan ympäristönsuojelulain 55 :n nojalla. Päätöksen antamisesta kuulutetaan Kuhmon kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja kuulutuksen julkaisemisesta ilmoitetaan paikallislehdissä. Tähän päätökseen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeudelta. Valitusosoitus on liitteenä. Päätöstä on noudatettava mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta, ellei valitusviranomainen toisin määrää. Toimenpiteet: Raimo Pääkkönen, Huuhilonjärventie 11, Ylä-Vieksi Tiedoksi: Kainuun ELY-keskus

11 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Ympäristönsuojelusihteeri Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväsyy ympäristösuojelusihteerin esityksen. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen.

12 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto MAA-AINESLUPAHAKEMUS KUHMON RAKENNUSPOJAT OY VALVJAOS 22 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta. HAKIJA Kuhmon Rakennuspojat Oy Pajakkakatu Kuhmo MAANOMISTAJA Huotari Jouko Luotolantie Kuhmo Lammasperä 290:407:1:32 ASIAN VIREILLETULO Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle HAKEMUKSEN KOHDE Kunta Kuhmo Kylä Lammasperä Tila RN:o HAKEMUKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Kuhmon Rakennuspojat Oy hakevat maa-ainesten ottolupaa soran ja hiekan ottoon, jota on tarkoitus käyttää rakentamisen tarpeisiin. Kartta alueen sijainnista on hakemusasiakirjojen liitteenä. Hakija hakee maa-aineslupaa 0,5 ha:n alueelle m³ ottomäärälle 10 v. aikana. Ottamissuunnitelman mukaan maa-aineksen ottosyvyys on suurimmillaan n. 10 m. Suunnitelmassa esitetty maa-ainesten ottamisen jälkeinen korkeustaso on n. +163,00 mpy.

13 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto KAAVATILANNE JA ALUEEN YMPÄRISTÖOLOT Ottamisalue sijoittuu Elinankangas nimiselle alueelle, noin 19 km Kuhmon keskustaajamasta kaakkoon, alueella ei asema- eikä yleiskaavaa. Alueelta on suoritettu maa-ainesten ottoa aikaisemmin, tilan alueella on voimassa oleva maa-ainesten ottolupa, (myönnetty ). Uusi ottamisalue sijoittuu noin 230 m:n päähän nykyisestä ottamisalueesta. Toiminta-alue ja maa-ainestenotto sijoittuu Kähkölänkangas - nimiselle vedenhankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle. Alue sijaitsee metsäisessä maastossa. Alueelta on matkaa maantielle nro 9121 (Hukkajärventie) noin 0,8 km, matkaa lähimpään asumukseen on 0,3 km. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Kuulutus lupahakemuksesta on julkaistu Kuhmon kaupungin virallisella ilmoitustaululla sekä paikallislehti Kuhmolaisessa Suunnitelmat ovat olleet nähtävillä Kuhmon kaupungin tekniikka- ja ympäristöpalveluiden toimistosihteerin työhuoneessa välisenä aikana. Muistutukset ja mielipiteet Lupahakemuksen johdosta ei ole jätetty huomautuksia. Lausunnot Maa-aineslupahakemuksesta on pyydetty lausunto Kainuun ELYkeskukselta, sekä Kainuun sote ympäristöterveydenhuollolta. Kainuun ELY- keskus toteaa lausunnossaan seuraavaa: Maa-aineslupaa haetaan soran- ja hiekan ottoon asiakohdassa mainitulta alueelta. Ottoalue sijaitsee noin 19 km Kuhmon keskustaajamasta kaakkoon. Maa-ainesten ottopaikka sijoittuu Kähkölänkangas -nimiselle veden hankintaan soveltuvalle pohjavesialueelle. Ottamisalueen pinta-ala on 0,48 ha ja ottamissyvyys on 0-10 m. Otettavan maa-aineksen määrä olisi m 3 ktr. Pohjaveden keskimääräinen korkeus on alueella arvioitu olevan tasolla +163 m. Pohjaveden korkeus on arvioitu Lammasjärven vedenpinnan mukaan. Kainuun ELY -keskus katsoo, että pelkkä Lammasjärven vedenkorkeus ei ole riittävä vedenkorkeuden mittaamiseen vaan alueella tulee olla toimiva pohjavesiputki. Maa-aineksia otettaisiin alueella tasolle Kainuun

14 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto ELY -keskus katsoo, että alueella tulee jättää riittävän paksu maakerros pohjaveden pinnan päälle ja suojakerroksen paksuus on varmistettava pohjavesiputken avulla. Maakerroksen paksuus pohjaveden pinnan päällä tulisi olla vähintään 3-4 metriä. Ottohakemuksessa on mainittu maisemoinnista, että alueelle tullaan tekemään erillinen maisemointisuunnitelma. Kainuun ELY -keskus katsoo, että lupa voidaan myöntää. Mikäli lupa myönnetään, tulisi lupaehdoissa huomioida seuraavat asiat: Alueelle on sijoitettava 2-3 korkeusmerkkiä, joista ottamistaso voidaan tarvittaessa tarkistaa. Tason tulee olla korkeusjärjestelmässä N60 tai muussa valtakunnallisessa korkeusjärjestelmässä. Jälkihoitotyöt on tehtävä luvan voimassaolon aikana. Lisäksi ottoalueella luiskat tulee jättää pääosin 1:3 tai loivemmiksi. Ottoalue on metsitettävä, niiltä osin kuin puustoa ei ole luontaisesti muodostunut. Maisemointi on tehtävä luvan voimassa olon aikana. Maa-ainestenotto on järjestettävä siten, että alue on turvallinen siellä liikkuville maa-ainestenoton aikana ja sen päätyttyä. Pohjaveden pinnan ja maanpinnan väliin tulee jäädä vähintään 3-4 metrin maakerros. alueella on oltava vähintään yksi pohjavesiputki, josta pohjaveden korkeus voidaan mitata. Maa-ainestenoton vaikutuksia on suositeltavaa seurata pohjavesinäytteiden otolla. Kainuun ELY -keskus suosittelee, että alueelta otetaan luvan aikana kolme kertaa pohjavesinäytteet, pohjavesinäytteistä tulisi tutkia ainakin polttoainehiilivedyt. Vesinäytteiden tulokset on lähetettävä kuntaan ja ELY-keskukselle tiedoksi Työkoneissa on oltava ajoneuvokohtainen öljyntorjuntakalusto. Ottamisalueelle ei saa sijoittaa suojarakenteettomia öljytuotteiden säiliöitä. Öljyvahinkoihin tulee varautua ennakolta ja mahdollisesta vahingosta on välittömästi ilmoitettava pelastuslaitokselle. Öljyvahinkoihin tulee varautua ennakolta ja mahdollisesta vahingosta on välittömästi ilmoitettava pelastuslaitokselle ja ryhdyttävä öljyntorjuntatoimenpiteisiin. Jälkitöitä varten vaadittava hakijalta riittävät vakuudet.

15 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Maa-ainesluvan haltijan on ilmoitettava lupaviranomaiselle vuosittain otetun aineksen määrä ja laatu tammikuun 31. päivään mennessä. Luvan haltija voi lähettää tiedot suoraan lupaviranomaiselle paperisella lomakkeella tai vaihtoehtoisesti sähköisesti suomi.fi -palvelun kautta Notto -rekisteriin. Kainuun sote ympäristöterveydenhuollon terveydensuojeluviranomainen ei anna lausuntoa Kuhmon Rakennuspojat Oy:n jättämästä maa-aines lupahakemuksesta: LISÄTIETOJA Lisätietoja antaa rakennustarkastaja/ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puhelin tai Ympäristönsuojelusihteerin esitys: Valvontajaosto päättää esittää kaupun gin hal litukselle, että se myöntäisi liitteen mukaisen soranottoluvan Kuhmon Rakennuspojat Oy:lle, Elinankankaan sora- alueelle (290:407:1:32). Luvan mukainen soranottomäärä on m³ ja luvan voimas sa oloaika kymmenen (10) vuotta siitä alkaen kun lupa on saavut ta nut lain voi man. PERUSTELUT Maa-ainesten ottaminen ei ole maa-aineslain 3 vastainen ja se täyttää 6 mukaiset luvan myöntämisen edellytykset. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Maa-aineslaki (555/1981); 1, 3-7, 10-16, 19 20, 21.2, 23 ja 23 a. Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005)1 4 ja 6 9. VNA kaivannaisjätteistä (379/2008) Kuhmon kaupunginvaltuuston , 9 hyväksymät maksuperusteet. Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväksyy ympäristönsuojelusihteerin esityksen. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen.

16 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Teknisen lautakunnan valvontajaosto LUVATON RAKENTAMINEN KIINTEISTÖLLA TAKKIKANGAS RN:o 38:6 VALVJAOS 49 Rakennustarkastaja Rakennustarkastaja on todennut suoritetussa katselmuksessa paikan päällä, että kiinteistöllä Takkikangas (RN:o ), osoitteessa Juttuantie 235, Kuhmo, ovat seuraavat luvattomat rakennukset. Kiinteistön omistaa Eero Huusko. Kiinteistöllä sijaitsee lautarakenteinen katos, joka on osittain naapurikiinteistön (Erkkilä RN:o ) puolella, sekä tulisijallinen rakennus. Todetut luvattomat rakennushankkeet olisivat ehdottomasti vaatineet rakennuslupamenettelyn sekä ilmoitusmenettelyn ennen niiden toteuttamista. Rakennus, joka sijoittuu lähemmäksi kuin 5 m:ä naapurikiinteistön rajasta vaatii naapurin kirjallisen suostumuksen hankkeelle. Alueella ei ole asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Maankäyttö- ja rakennusasetuksen (895/1999) 57 :n mukaan rakennusta ei saa asema-kaavan ulkopuolella ilman asianomaisen suostumusta rakentaa viittä (5) metriä lähemmäksi toisen omistamaa tai hallitsemaa maata, eikä kymmentä (10) metriä lähemmäksi rakennusta, joka on toisen omistamalla tai hallitsemalla maalla, ellei siihen ole erityistä syytä. Katselmukseen osallistui kiinteistön omistaja Eero Huusko, rakennustarkasta/ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen Kuhmon kaupunki ja Reijo Kaivosaari Kainuun poliisilaitokselta. Katselmuksen yhteydessä kiinteistön omistajan kanssa sovittiin, että ko. rakennus tullaan poistamaan kiinteistöjen raja-alueelta, lisäksi toinen rakennus tullaan siirtämään kiinteistöltä pois tai omistaja hakee rakennukselle tarvittavat luvat. Rakennustarkastajalle/ympäristönsuojelusihteerille tulleen ilmoituksen mukaan edellä mainittuja rakennuksia ei ole siirretty pois. Rakennustarkastaja on lähettänyt kiinteistön omistajalle kirjeen, jossa asianomaista on kehotettu hakemaan luvat, katokselle ilmoitusmenettelyn sijaintinsa vuoksi ja tulisijalliselle rakennukselle rakennusluvan. Lupamenettelyissä voidaan selvittää onko olemassa oikeudellisia

17 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Teknisen lautakunnan valvontajaosto perusteita myöntää hankkeille luvat jälkeenpäin. Olennaista lupamenettelyssä on naapurin suostumus katokselle. Kiinteistön omistajaa kehotettiin saattamaan asiat kuntoon mennessä, jonka jälkeen kiinteistöllä pidetään uusi katselmus. Kiinteistöllä suoritetussa katselmuksessa todettiin että, kyseiset rakennukset olivat edelleen paikoillaan, eikä kiinteistön omistaja ole hakenut tarvittavia lupia. Katselmukseen osallistui rakennustarkastaja/ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen Kuhmon kaupunki, Lukkari Timo ja Västinen Lauri Kainuun poliisilaitos, sekä kiinteistön omistaja Eero Huusko. LISÄTIETOJA Lisätietoja antaa rakennustarkastaja Risto Saarinen puhelin tai Rakennustarkastajan esitys: Valvontajaosto ilmoittaa poliisille esitutkinnan käynnistämisestä. Ilmoitus on tehtävä, koska olosuhteet huomioon ottaen, laiminlyöntejä ei voida pitää vähäisenä. Myös yleisen edun katsotaan vaativan tapauksessa syytteen nostamista (MRL 186 ). Valvontajaosto velvoittaa Eero Huuskoa siirtämään rakennelman pois kiinteistöjen rajalta mennessä. Velvoitteen tehosteeksi asetetaan 1000 uhkasakko. Jos asianomainen ei hae kohteille vaadittuja lupia tai lupien myöntämiselle jälkeenpäin ei ole oikeudellisia perusteita, velvoitetaan asianomainen purkamaan luvatta tehty tulisijallinen rakennus mennessä. Velvoitteen tehosteeksi asetetaan 5000 uhkasakko. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999); 180, 182, 183 ja 186 Uhkasakkolaki (1113/1190) Toimialan vs. esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväksyy rakennustarkastajan esityksen.

18 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Teknisen lautakunnan valvontajaosto Keskustelun jälkeen toimialan vs. esimies teki muutetun päätösehdotuksen: Valvontajaosto ilmoittaa poliisille esitutkinnan käynnistämisestä. Ilmoitus on tehtävä, koska olosuhteet huomioon ottaen, laiminlyöntejä ei voida pitää vähäisenä. Myös yleisen edun katsotaan vaativan tapauksessa syytteen nostamista (MRL 186 ). Valvontajaosto velvoittaa Eero Huuskoa siirtämään rakennelman pois kiinteistöjen rajalta mennessä. Velvoitteen tehosteeksi asetetaan 1000 uhkasakko. Lisäksi asianomaista pyydetään hakemaan rakennuslupa tulisijalliselle rakennukselle mennessä. Mikäli rakennusluvan myöntämiselle ei ole oikeudellisia perusteita, velvoitetaan asianomainen purkamaan luvatta tehty rakennus mennessä. Velvoitteen tehosteeksi asetetaan 5000 uhkasakko. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi vs. esimiehen muutetun päätösehdotuksen. VALVJAOS 23 Rakennustarkastaja Valvontajaosto on päätöksellään ( , 49) velvoittanut ko. kiinteistön omistajaa siirtämään rakennelman pois kiin teis töjen (409:38:6/409:38:1) rajalta mennessä. Vel voitteen tehostamiseksi valvontajaosto on asettanut 1000 :n uh kasa kon. Lisäksi kiinteistön omistajaa on velvoitettu hakemaan raken nus lu pa tulisijalliselle rakennukselle tai purkamaan sen pois mennessä. Velvoitteen tehostamiseksi valvontajaosto on asettanut 5000 :n uhkasakon. Asian johdosta rakennustarkastaja on suorittanut kiinteistöllä kat sel muk sen, jonka tarkoituksena oli selvittää kiinteistön omista jal le asetettujen velvotteiden täyttyminen. Kiinteistöllä Takkikangas (RN:o ), osoitteessa Juttu an tie 235, Kuhmo, on suoritettu katselmus, jo hon osallistuivat kiinteistön omistaja Eero Huusko, Ritva Pöllä nen, partio Lähteenmäki/Kuronen Oulun poliisilaitokselta sekä ra ken nus tar kas ta ja Harri Piirainen Kuhmon kaupungilta. Kat selmuk ses ta on laadittu muistio (liite 1). Katselmuksen yhteydessä todettiin, että kiinteistöllä sijainnut n.

19 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Teknisen lautakunnan valvontajaosto ,5m x 2,5m kokoinen lautarakennus, joka sijaitsi osittain naapu ri kiin teis tön (Erkkilä RN:o ) puolella on pu rettu. Lisäksi todettiin, että kiinteistöllä sijainnut noin 3m x 7m oleva luvaton tulisijallinen rakennus (rakennettu siirrettävälle alustal le) on siirretty päärakennuksen pihapiiriin ja rakennuksen päädyt sekä tulisija oli purettu. Katselmuksen yhteydessä kiinteistön omistajan kanssa käydyssä kes kus te lus sa sovittiin että ko. rakennus voi sijaita nykyisellä paikal laan toistaiseksi. Rakennuksen tuleva käyttötarkoitus oli kiinteis tön omistajan mukaan vielä epäselvä (pur ka mi nen/kor jaa minen). Lisätietoja antaa rakennustarkastaja Harri Piirainen, puh tai harri.piirainen@kuhmo.fi. Rakennustarkastajan esitys Teknisen lautakunnan valvontajaosto päättää lopettaa asian käsit te lyn, koska kiinteistön omistaja on tehnyt valvontajaoston hänel le asettamat velvoitteet määräaikaan mennessä. Mikäli em. piha pii riin siirretty rakennus tullaan korjaamaan rakennukselle tulee ha kea tarvittava lupa rakennusvalvontaviranomaiselta. Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväksyy rakennustarkastajan esityksen. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen.

20 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN VALVJAOS 11 Rakennustarkastaja Rakennusjärjestys on kuntakohtainen rakentamissäännös, jolla annetaan pai kal li sis ta oloista johtuvia rakentamiseen ja ympäristön hoitoon liit tyviä määräyksiä. Rakennusjärjestys on voimassa koko kunnan alueella ja sen hyväksyy kunnanvaltuusto. Nykyinen rakennusjärjestys on tullut voimaan v Ra ken nus jär jestyk sen päivitystarvetta ovat tuoneet mm. muutokset maankäyttö- ja raken nus lais sa, saadut kokemukset nykyisestä mallista sekä tarve selkeyttää ra ken nus jär jes tyk sen ja ympäristönsuojelumääräysten välistä suhdetta. Rakennusjärjestyksen määräykset voivat koskea mm. - rakennuspaikkaa, - rakennuksen kokoa ja sijaintia, - rakennuksen sopeutumista ympäristöön, - rakennustapaa, - vesihuollon järjestämistä, - suunnittelutarvealueen määräämistä, - muita edellisiin rinnastettavia paikallisia rakentamista kokevia sään nöksiä - lupa- ja ilmoitusmenettelyä. Kuntaliitto on antanut omat suosituksensa ja mallinsa ra ken nus jär jes tykses tä. Kuhmon kaupungin rakennusjärjestyksen päivitystä tullaan val mis te lemaan viranhaltijatyönä ympäristö-, kaavoitus- ja teknisen toimen kanssa. Tar vit taes sa käytetään myös muita asiantuntijoita. Luonnoksesta ja ehdo tuk ses ta pyydetään lausunnot eri viranomaistahoilta ja asiaan liit ty viltä yhteisöiltä ja naapurikunnilta. Lisäksi ne pidetään myös yleisesti nähtä vil lä. Käsittelyprosessi on samankaltainen kaava-asioiden käsittelyiden kans sa. Kuhmon kaupungin rakennusjärjestys päivitetään rinnan ym pä ris tönsuo je lu mää räys ten kanssa. Sotkamon kunta ja Kajaanin kaupunki ovat myös samaan aikaan uusimassa rakennusjärjestystään ja laatimassa ym päris tön suo je lu mää räyk siä. Rakennusjärjestyksen päivityksen valmistelun vireillä olosta kuulutetaan

21 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto kun nan ilmoitustaululla sekä kunnan internetsivuilla. Ra ken nus jär jestyk sen päivitys pyritään valmistelemaan siten, että se olisi val von ta jaoston käsittelyssä viimeistään loppuvuodesta 2013, jonka jälkeen päivitetty ra ken nus jär jes tys lähetetään kaupunginhallituksen ja valtuuston hy väksyt tä väk si. Nykyinen rakennusjärjestys on esillä kokouksessa asiakirjana. Ra ken nusjär jes tys löytyy osoitteessa Lisätietoja antaa rakennustarkastaja Risto Saarinen, puh tai Rakennustarkastajan esitys Teknisen lautakunnan valvontajaosto päättää esittää edelleen kau pungin hal li tuk sel le että se päättää aloittaa rakennusjärjestyksen päivityksen edel lä esitetyn mukaisesti. Toimialan vs. esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväksyy rakennustarkastajan esityksen. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen. KHALL 95 Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valvontajaoston esityksen. Kaupunginhallitus yksimielisesti hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen. VALVJAOS 24 Rakennustarkastaja Rakennusjärjestystä valmisteltaessa on soveltuvin osin noudatettava, mitä MRL 62 :ssä säädetään vuorovaikutuksesta (MRL 15 ). MRL 62 :n mukaan: Kaavoitusmenettely tulee järjestää ja suunnittelun lähtökohdista, tavoitteista ja mahdollisista vaihtoehdoista kaavaa valmisteltaessa tie dottaa niin, että alueen maanomistajilla ja niillä, joiden asumiseen, työn tekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viran omai sil la ja yhteisöillä, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään (osal li nen), on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida

22 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto kaa voi tuk sen vaikutuksia ja lausua kirjallisesti tai suullisesti mielipiteensä asias ta. MRL 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaihees sa laatia kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarpeellinen suun ni tel ma osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelyistä sekä kaavan vaiku tus ten arvioinnista. Rakennusjärjestyksen muutosta koskeva osallistumis- ja ar vioin ti suun nitel ma on esityslistan liitteenä. Lisätietoja asiasta anataa rakennustarkastaja Harri Piirainen, puh tai Rakennustarkastajan esitys Teknisen lautakunnan valvontajaosto päättää esittää edelleen kau pungin hal li tuk sel le, että se hyväksyy rakennusjärjestyksen muutoksen osal listu mis- ja arviointisuunnitelman nähtäville asetettavaksi. Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväksyy rakennustarkastajan esityksen. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen. KHALL 206 Vs. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valvontajaoston esityksen. Liite. Kaupunginhallitus yksimielisesti hyväksyi vs. kaupunginjohtajan päätösehdotuksen. KHALL 206 Vs. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valvontajaoston esityksen. Liite. Kaupunginhallitus yksimielisesti hyväksyi vs. kaupunginjohtajan päätösehdotuksen. VALVJAOS 24 Rakennustarkastaja

23 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kuhmon kaupunginhallitus on pitämässään kokouksessa päät tä nyt rakennusjärjestyksen uusimisesta. Rakennusjärjestysluonnosta on valmisteltu ympäristö- ja teknisen toimen keskeisten viranhaltijoiden toimesta v aikana. Lisäksi on kokoon nut tu useita kertoja Sotkamon ja Kajaanin asiaa valmistelevien viran hal ti joi den kesken. Luonnoksesta on myös neuvoteltu alustavasti Kainuun ELY-kes kuk sen kanssa. Kainuun ELY-keskus ei ole lähettänyt muis tiota kyseisestä neuvottelusta. Rakennusjärjestysluonnosta valmisteltaessa on lähtökohdaksi otettu Kun ta lii ton keväällä 2013 valmistunut esitys. Esitys on huomattavasti laa jem pi kokonaisuus, mitä voimassa oleva järjestys. Luonnos on saman si säl töi nen Kuhmon, Sotkamon ja Kajaanin kanssa. Mer kit tä vimmät muutokset ovat mm. pienten rakennelmien luvan varaisuudessa, ra ken nus paik ko jen koossa, sekä maalämpökaivojen rakentamisessa poh ja ve si alueil le. Erot ovat luonnollisia ja ne johtuvat pääasiassa kuntien erilaisuudesta. Suunnittelutarvealueen rajaaminen taajaman ympärille Kuhmossa on täy sin perusteltua sinne kohdistuvien rakentamispaineiden vuoksi. Alueen rajausta on muutettu hieman voimassa olevasta ra ken nus jär jes tykses tä, alue on keskustaajaman osayleiskaavaehdotuksen rajauksen mukai nen. Seuraavassa luetellaan lyhyesti merkittävimmät voimassa olevan rakennusjärjestyksen ja rakennusjärjestysluonnoksen erot. LUPAJÄRJESTELMÄT Rakennusjärjestys, kohta 2 Ilman mitään lupaa tai ilmoitusta voi rakentaa tulisijattomia ra ken nelmia tai rakennuksia kaava-alueella 6 m² ja kaavoittamattomilla alueilla 10 m². Ilmoitusmenettelyllä voi rakentaa kaavoittamattomilla alueilla m² ja maatalouteen tai muun elinkeinon harjoittamiseen liittyviä raken nuk sia 200 m². Taulukon 2.2 mukaiset toimenpiteet edellyttävät ilmoitusmenettelyä tai toimenpidelupaa. Rakennusjärjestysluonnos, kohta 2 Pienten rakennusten lupa/ilmoitusmenettelyä on pyritty helpottamaan, mut ta samalla on myös selkeytetty eri toimenpiteiden luvanvaraisuutta. Ilman mitään lupaa tai ilmoitusta voi rakentaa tulisijattomia ra ken nelmia tai rakennuksia kaava-alueella 10 m², kaavoittamattomilla alueilla

24 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto m² ja maa- ja metsätalouteen tai muun vastaavan toiminnan har joitta mi seen liittyviä rakennuksia 50 m². Ilmoitusmenettely poistuu, taulukon 2.3 mukaiset toimenpiteet edellyt tä vät aina toimenpidelupaa. Taulukkoa on myös monipuolistettu. Määritetty etäisyysvaatimukset rajoihin myös vähäisille rakennuksille tai rakennelmille. Maalämpöputkiston asentaminen asemakaavaan rajoittuvilla ran ta-alueel la kielletään (vaarana on, että kaavoitettujen alueiden rantavesistöt täyt ty vät maalämpöputkistoista). Asetetaan rajoitteita maalämpöjärjestelmien rakentamisesta pohjavesialueille. Tavoitteena on pohjavesien laadun varmistaminen. RAKENNUSPAIKALLE ASETETTAVAT VAATIMUKSET Rakennusjärjestys, kohta 4.1 Rakennuspaikan koko lievealueella on 5000 m² ja muualla 3500 m². Mi kä li rakennus liitetään vesi- ja viemäriverkostoon on sen koko oltava vä hin tään 2000 m². Rakentamisen määrää rantavyöhykkeen ulkopuolella ei ole rajattu. Rakennusjärjestysluonnos, kohta 3.2, 3.3 Rakennuspaikan koko asemakaavoittamattomilla alueilla koko kunnan alu eel la on oltava vähintään 5000 m². Mikäli rakennus liitetään vesi- ja vie mä ri ver kos toon on sen koko oltava vähintään 3000 m². Vaatimus ei kos ke vanhaa rakennuspaikkaa. Jos rakennuspaikalla on tiedossa ta vanomais ta laajempaa harrastustoimintaa esim. hevosharrastusta, tulee raken nus pai kan koko olla vähintään 1 ha. Rakentamisen määrä rantavyöhykkeen ulkopuolella on 10 % rakennuspaikan pinta-alasta. Tällä määräyksellä on pyritty rajaamaan yli suur ten rakennusten sijoittumista liian pienille rakennuspaikoille. RAKENTAMINEN RANTAVYÖHYKKEELLE Rakennusjärjestys, kohta 5 Lomarakennuspaikan kokonaiskerrosala on 230 m² ja päärakennuksen suu rin sallittu kerrosala 170 m². Venevajan kerrosala saa olla 25 m². Rakennusjärjestysluonnos, kohta 4 Lomarakennuspaikan kokonaiskerrosala on 250 m² kuitenkin enintään 7 % rakennuspaikan pinta-alasta. Päärakennuksen suurin sallittu kerros ala on 170 m². Asuinrakentamiseen käytetyn rakennuspaikan suurin sal lit tu rakennusoikeus on 10 % rakennuspaikan pinta-alasta.

25 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan valvontajaosto Tarkennettu rakennusten ja rantaviivan välistä mittaustapaa. Annettu vähimmäisetäisyydet myös talousrakennuksille ja ra ken nel mille. Lisätty pienten saunojen (10 m²) rakentamismahdollisuus 10 metrin etäi syy del le rantaviivasta. Rajattu saunojen terassin pinta-ala enintään puoleen saunan ker ros alasta. Venevajan enimmäiskerrosalaa on nostettu 30 neliömetriin. Rakentamisen määrää rannoilla on pyritty yhtenäistämään Sotkamon ja Kajaanin kanssa. RAKENTAMISEEN, KUNNOSSAPITOON YMS. LIITTYVÄT MÄÄ RÄYK SET JA OHJEET Uudessa luonnoksessa on otettu kantaa huomattavasti tarkemmin raken nus pai kan kunnossapitoon, mainoslaitteisiin, jätehuoltoon, hu le vesien johtamiseen yms. liittyviin asioihin. JÄTEVESIEN KÄSITTELY Jätevesien käsittelystä annetaan erilliset määräykset ja ohjeet parhaillaan val mis te lus sa olevassa ympäristösuojelumääräyksissä. Esityslistan liitteinä voimassa oleva rakennusjärjestys ja luonnos Lisätietoja antaa rakennustarkastaja Harri Piirainen, puh tai Rakennustarkastajan esitys: Teknisen lautakunnan valvontajaosto päättää esittää edelleen kau punginhallitukselle, että se hyväksyy rakennusjärjestysluonnoksen nähtävilleasetettavaksi ja pyytää siitä tarvittavat lausunnot. Toimialan esimiehen päätösehdotus: Valvontajaosto hyväksyy rakennustarkastajan esityksen. Valvontajaosto yksimielisesti hyväksyi päätösehdotuksen.

26 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ KUHMON KAUPUNKI Valvontajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Päätöspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Muutoksenhakukieltojen perusteet Kuntalain 91 :n mukaan seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 19, 20, 22, 24 Koska seuraavista päätöksistä voi tehdä kuntalain 89 :n 1 mom:n mukaan kirjallisen oikaisuvaatimuksen, päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät 17, 18, 21 Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet (lainkohdat). OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Pykälä Asia 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjantarkastajat 21 Ympäristölupa Raimo Pääkkönen eläinsuojan rakentamiselle Oikaisuvaatimusviranomainen, katuosoite, postiosoite: Kuhmon kaupungin teknisen lautakunnan valvontajaosto PL 15, Kainuuntie KUHMO Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

27 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/ VALITUSOSOITUS Valitusviran-omainen ja valitusaika Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on teh nyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutos ta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Kunnallisvalitus pykälä asia valitusaika 30 pv Valitusviranomainen, katuosoite ja postiosoite pykälä asia valitusaika Valitusviranomainen, katuosoite ja postiosoite Hallintovalitus pykälä asia valitusaika 23 Luvaton rakentaminen kiinteistöllä Takkikangas RN:o 38:6 30 pv Valitusviranomainen, katuosoite ja postiosoite Pojois-Suomen hallinto-oikeus PL 189 Isokatu OULU 30 pv Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla vali tusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimus/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle Liitetään pöytäkirjaan

Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen ja toiminnan laajentamiseen

Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen ja toiminnan laajentamiseen Teknisen lautakunnan valvontajaosto 21 23.04.2014 YMPÄRISTÖLUPA RAIMO PÄÄKKÖNEN ELÄINSUOJAN RAKENTAMISELLE VALVJAOS 21 Ympäristönsuojelusihteeri 10.4.2014 Ympäristölupa Raimo Pääkkösen eläinsuojan laajentamiseen

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Teknisen lautakunnan 11 13.02.2013 valvontajaosto Kaupunginhallitus 95 26.02.2013 Teknisen lautakunnan 24 17.04.2013 valvontajaosto Kaupunginhallitus 206 07.05.2013 Teknisen lautakunnan 24 23.04.2014 valvontajaosto

Lisätiedot

Kuntaliitto on antanut omat suosituksensa ja mallinsa jo 2000-luvun alussa. Uusin malli ilmestynee kevään 2013 aikana.

Kuntaliitto on antanut omat suosituksensa ja mallinsa jo 2000-luvun alussa. Uusin malli ilmestynee kevään 2013 aikana. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 29 27.02.2013 Kunnanhallitus 88 12.03.2013 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 51 27.03.2013 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 6 29.01.2014 Rakennusjärjestysluonnoksen asettaminen

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 9/2014 141 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 19.11.2014 klo 16:00-16:42 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäroistöpalvelujen kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2009 111 KOKOUSAIKA 05.11.2009 klo 18:00-18:30 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 1/2015 1 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 28.01.2015 klo 16:00-16:23 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 2/2014 14 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 26.02.2014 klo 16:00-16:30 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 10/2014 152 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 09.12.2014 klo 16:00-17:05 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA Teknisen lautakunnan valvontajaosto 45 24.09.2014 MORENIA OY MAA-AINESLUPAHAKEMUS KUIKKALOUHETIN KALLIOALUE 50/8.86/2014 VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri 9.9.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2019 62 Tarkastuslautakunta AIKA 28.05.2019 klo 16:00-16:55 PAIKKA Muhoksen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA MUUT ESILLE TULLEET ASIAT 150 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2018 146 Tarkastuslautakunta AIKA 19.12.2018 klo 18:00-18:45 PAIKKA Scandic, Saaristonkatu 4 Oulu KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 82 TILINTARKASTAJAN KATSAUS 148 83 ARVIOINTIKERTOMUS

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 117 Tarkastuslautakunta AIKA 18.11.2015 klo 16:30-18:08 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 60 TILINTARKASTAJAN KATSAUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kunta Kuhmo Kylä Jonkeri Tila RN:o Alueelta on suoritettu maa-ainesten ottoa aikaisemmin.

Kunta Kuhmo Kylä Jonkeri Tila RN:o Alueelta on suoritettu maa-ainesten ottoa aikaisemmin. Teknisen lautakunnan valvontajaosto 28 22.05.2013 TORNATOR OYJ MAA-AINESLUPAHAKEMUS 27/8.86/2013 VALVJAOS 28 Ympäristönsuojelusihteeri 3.5.2013 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta.

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 71 Tarkastuslautakunta AIKA 24.05.2016 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 33 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto. Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 4/2010 16 KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.6.2010 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys

LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Sisällys LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 4.1.2018 Sisällys Oikaisuvaatimus Juurela...2 Rakennustarkastajan virka / haastatteluryhmän valinta...3 LEMIN KUNTA Esityslista Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2018 KOKOUSAIKA

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016

3 Heikki Kotivuoren valitus koskien Kopola-Vuorela yksityistien vuosi-kokousta 2016 MULTIAN KUNTA Lupa- ja valvontajaosto Lupa- ja valvontajaoston kokous torstaina 06.10.2016 klo 18.28 ASIAT: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien vaali 3 Heikki Kotivuoren

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 28.09.2010 Aika 28.09.2010 klo 17:00-18:30 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 25

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 4/2012 61 Teknisen lautakunnan valvontajaosto KOKOUSAIKA 23.05.2012 klo 18:00-18:15 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski, Jouko Savikoski, Marko Törmälehto, LAILLISUUS JA Vapaa-aikatoiminnan lautakunta totesi kokouksen laillisesti HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 5/2009 32 KOKOUSAIKA Tiistai 27.10. 2009 klo 14-14.20 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2011 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.6.2011 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2/2008 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.2.2008 KOKOUSAIKA Tiistai 4.3.2008 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 12.04.2017 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot