Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 5/ (25)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 5/2008 1 (25)"

Transkriptio

1 1 (25) Aika: klo Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 74 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Maakuntavaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali vuodelle Maakuntahallituksen varajäsenen valitseminen Pirkko Juuruksen tilalle Lisäys vuoden 2008 talousarvion investointiosaan Aluehallinnon uudistus Kanta-Hämeen näkökulmasta Maakunnan kehittämisrahan myöntäminen Forssan seudun aluekeskusohjelmalle vuodelle Maakunnan kehittämisrahan myöntäminen Hämeenlinnan seudun aluekeskusohjelmalle vuodelle Osallistuminen Suomen Yrittäjäopisto, Hämeen hankkeeseen: Luovan alan yrittäjäosaamisen kasvattaminen Hämeen liiton osallistuminen Awareness of Climate Change for Regions (ACCR) - hankkeeseen Talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Kanta-Hämeen klusteri- ja kehittäjäverkko projektille Minna Seppäsen irtisanoutuminen maakunta-arkkitehdin toimesta Maakuntakaavoitusasiantuntijan toimen haettavaksi julistaminen Maakuntahallituksen puheenjohtajan, maakuntajohtajan ja hallintopäällikön päätösluettelot Ilmoitusasiat...23 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus..24

2 2 (25) Kokousaika klo Kokouspaikka Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5, Hämeenlinna Osallistujat Jäsenet Henk. koht. varajäsen pj Kauranen Aarne X Kankkunen Seppo vpj Yrjö-Koskinen Hannele X Laaksonen Aulis jäsen Eerola Tapio X Pietilä Leena Laine Harri - Juurus Pirkko - Lintonen Minna X Hacklin Jorma Nummela Juhani X Ylönen Kaarina Nurmi Eeva X Mikkola Matti Poikselkä Anneli X Lehtinen Marja-Leena Puotila Matti X Kauppinen Erkki Rissanen Maire X Kulmala Jarmo Silván Timo X Ukkola Marja Muut osallistujat Maakuntavaltuusto Virasto pj Koskinen Jari - Honka Juhani, esittelijä X I vpj Joenpalo Ilkka X Hemilä Kaisa, sihteeri X II vpj Leppälahti Markku - Ojanen Jukka 83, 85 X Lipsanen Matti 84, 87 X Pusa Heikki 87 X Väistö Osmo X Ylipaavalniemi Jouko 87 X Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Aarne Kauranen Hämeenlinna Allekirjoitukset Kaisa Hemilä Pöytäkirja on yleisesti nähtävillä Juhani Nummela Eeva Nurmi Hämeen liiton virastossa klo Todistaa Hallintopäällikkö Kaisa Hemilä

3 3 (25) 74 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hallintosäännön 4 Kokouksen koollekutsuminen: Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Hallintosäännössä ei ole päätösvaltaisuudesta määräyksiä. Maakuntahallitus on päättänyt, että kokouskutsu lähetetään viisi päivää ennen kokousta. Kokouskutsu ja esityslista on postitettu maakuntahallituksen jäsenille ja maakuntavaltuuston puheenjohtajille. Pj: Maakuntahallitus toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Maakuntahallitus totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 75 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Hallintosäännön 15 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Maakuntahallitus on päättänyt, että sen pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua jäsentä tai varajäsentä, jollei maakuntahallitus jonkin asian kohdalla toisin päätä. Tarkastusvuorossa ovat Juhani Nummela (Harri Laine) ja Eeva Nurmi (Tapio Eerola). Pj: Valitaan pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Juhani Nummela ja Eeva Nurmi. 76 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Hallintosäännön 7 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Mkj: Maakuntahallitus hyväksyy esityslistassa esitetyn kokouksen työjärjestykseksi. Hyväksyttiin.

4 4 (25) 77 Maakuntavaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali vuodelle 2008 Kuntalain 12/86 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Maakuntavaltuuston työjärjestyksen 1 :n mukaan maakuntavaltuustossa on kaksi varapuheenjohtajaa. Perussopimuksen 11 :n mukaan maakuntavaltuuston kevätkokouksessa valitaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja sekä ensimmäinen ja toinen varapuheenjohtaja. Maakuntavaltuuston puheenjohtajana on toiminut Jari Koskinen (vuosina ), I varapuheenjohtajana Ilkka Joenpalo (vuosina ) ja II varapuheenjohtajana Markku Leppälahti (vuosina ) Lisätietoja: hallintopäällikkö Kaisa Hemilä, puh. (03) Mkj: Maakuntahallitus esittää, että valtuusto valitsee vuodelle 2008 maakuntavaltuuston puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

5 5 (25) 78 Maakuntahallituksen varajäsenen valitseminen Pirkko Juuruksen tilalle Maakuntahallituksen varajäsen Pirkko Juurus on pyytänyt saapuneella sähköpostilla eroa luottamustoimestaan paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Pirkko Juurus on Harri Laineen henkilökohtainen varajäsen maakuntahallituksessa. Pirkko Juurus on muuttanut Hämeenlinnasta Turkuun. Perussopimuksen 14 :n mukaan maakuntahallituksessa on 11 jäsentä ja heillä kullakin henkilökohtainen varajäsen. Jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet valitaan seuduittain niiden edellisen vuoden lopun väestön suhteessa. Seutujako on seuraava: Forssan seutu (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä), Hämeenlinnan seutu (Hattula, Hauho, Hämeenlinna, Janakkala, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos) ja Riihimäen seutu (Hausjärvi, Loppi ja Riihimäki) Maakuntahallituksen kokoonpanossa tulee ottaa huomioon Kuntalain 81.4 pykälä, jonka mukaan toimielinten kokoonpano on sovittava sellaiseksi, että se vastaa jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kunnallisvaaleissa saamaa ääniosuutta kuntayhtymän alueella kunnallisvaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. Valinnassa tulee huomioida myös tasa-arvolain 4.2 pykälä, jonka mukaan kunnallisessa toimielimessä tulee olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä. Maakuntavaltuusto on valinnut maakuntahallituksen toimikaudelle Lisätietoja: hallintopäällikkö Kaisa Hemilä, puh. (03) Mkj: Maakuntahallitus esittää, että maakuntavaltuusto 1. Myöntää Pirkko Juurukselle eron Harri Laineen henkilökohtaisen varajäsenen tehtävästä maakuntahallituksessa 2. Valitsee maakuntahallituksen jäsen Harri Laineelle uuden henkilökohtaisen varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi 3. Päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

6 6 (25) 79 Lisäys vuoden 2008 talousarvion investointiosaan Maakuntavaltuusto on hyväksynyt talousarvion vuodelle Talousarvion investointiosassa hyväksyttiin euron määräraha käytettäväksi viraston pääaulan odotustilasta tehtävään neuvottelutilaan. Taseessa on 9000 euron investointivaraus tähän tarkoitukseen. Hämeen liiton toimitiloissa toimiva ilmastointikone on yli 23 vuotta vanha. Laitteessa ei ole lämmön talteenottoa, joten se puhaltaa lämmön suoraan ulos. Liitolla on oma kaukolämmön mittaus, joten ilmastointikoneen uusimiselle saatavat kustannussäästöt tulevat suoraan liitolle. Kiinteistö Oy Linnankreivi on uusinut lämmönvaihtimet syksyllä Hämeen Insinöörikeskus Oy on tehnyt suunnitelmat ilmastointilaitteen uusimisesta, joiden perusteella on pyydetty tarjoukset. Maakuntahallitus valitsi tarjousten perusteella toimittajaksi YIT Kiinteistötekniikka Oy:n kokonaishintaan Vuoden 2006 tilinpäätöksessä valtuusto hyväksyi euron investointivarauksen ilmastointikoneen hankintaan. Vuoden 2008 talousarvion investointiosaan ei sisälly ilmastointikoneen uusimista. Hanke rahoitetaan kassavaroilla. Liitteenä 13/ 08 on lisäysesitys vuoden 2008 talousarvion investointiosaan. Lisätietoja: hallintopäällikkö Kaisa Hemilä (03) Mkj: Maakuntahallitus esittää, että maakuntavaltuusto hyväksyy liitteenä 13/08 olevan lisäyksen vuoden 2008 talousarvion investointiosaan. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

7 7 (25) 80 Aluehallinnon uudistus Kanta-Hämeen näkökulmasta Maakuntavaltuusto on seurannut aluehallinnon uudistusta ja ohjannut sen valmistelua Kanta-Hämeessä mm. - Maakuntavaltuuston seminaarissa Maakuntatoimikuntien kokouksissa - Maakuntavaltuuston syyskokouksessa Maakuntahallitus on käsitellyt aluehallinnon uudistusta keväästä 2007 alkaen lähes jokaisessa kokouksessaan. Kokouksessaan maakuntahallitus päätti mm. että maakuntahallitus toimii Kanta-Hämeessä aluehallinnon uudistuksen ohjaus- ja valmisteluryhmänä. Maakuntahallituksen merkittävimmät kannanotot asiassa ovat olleet: Aluekehitysliittomalli (pöytäkirjanote laitetaan maakuntavaltuuston esityslistan erilliseksi liitteeksi) Vastaukset valtiovarainministeriön kyselyyn koskien tulevaisuuden aluejakoja (vastaukset valtiovarainministeriön kyselyyn laitetaan maakuntavaltuuston esityslistan erilliseksi liitteeksi) - työseminaarin kannanotto Maakuntahallitus on edelleen aluekehitysliittomallin takana ja pyrkii toimimaan niin, että aluekehitysliittomalli voitaisiin toteuttaa. Maakunnan kuntajohtajat ovat yksimielisesti asettuneet kevään 2008 kokouksissaan (viimeksi ) tukemaan Hämeen liiton Aluekehitysliittomallia. Valtiovarainministeriö on julkaissut Aluehallinnon uudistamishankkeen väliraportin (138 sivua), mihin kokonaisuudessaan voi tutustua valtiovarainministeriön internetsivuilla osoitteessa: uudistamishanke (ALKU)/Alku-hankkeen väliraportti/aluehallinnon uudistamishankevalmisteluryhmän väliraportti. Maakuntavaltuuston esityslistan erillisenä liitteenä toimitetaan otteita Aluehallinnon uudistamishankkeen väliraportista maakunnan liittojen näkökulmasta. Maakuntahallitukselle on jaettu koko väliraportti ja otekooste väliraportista. Lisätiedot: maakuntahallituksen puheenjohtaja Aarne Kauranen, puh ja maakuntajohtaja Juhani Honka, puh Mkj: Maakuntahallitus esittää, että maakuntavaltuusto merkitsee tiedoksi aluehallinnon uudistamishankkeen nykyvaiheen ja kokouksessa annettavat selvitykset. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

8 8 (25) 81 Maakunnan kehittämisrahan myöntäminen Forssan seudun aluekeskusohjelmalle vuodelle 2008 Työ- ja elinkeinoministeriöteriö on myöntänyt Hämeen liitolle euroa Forssan seudun aluekeskusohjelman vuoden 2008 toiminnan rahoittamiseen. Forssan seudun Kehittämiskeskus Oy on jättänyt Hämeen liitolle aluekeskusohjelman toteutusta koskevan maakunnan kehittämisrahahakemuksen. Projektin nimi: Forssan seudun aluekeskusohjelma Hankenumero: Vastuuviranomainen: Hämeen liitto Hakija: Yhteyshenkilö: Osoite: Ohjelmayhteys: Kohdealue: Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy Kirsi Sippola Koulukatu 13, Forssa Aluekeskusohjelma Forssan seutukunta Hankekuvaus: Forssan seudun aluekeskusohjelmassa on neljä painopistettä: 1. elinkeinojen ja klusterien kehittäminen, 2. toiminta- ja innovaatioympäristön kehittäminen, 3. osaamisen kehittäminen ja 4. vetovoimaisuuden kehittäminen. Aluekeskusohjelmassa toteutettavia toiminnallisia kokonaisuuksia ovat: A. Ohjelman johtaminen, koordinointi, hallinnointi, viestintä ja muut yleiskulut, B. Painopisteisiin liittyvät selvitykset, kartoitukset ja tutkimukset, B1. Elinkeinojen ja klusterien kehittäminen, Yritysten kilpailukyvyn kehittäminen liiketoimintaosaamista vahvistamalla Invest in Finland profiilien rakentaminen klustereille InFire-tapahtuma Verkatehtaalla, messuosasto (ympäristöliiketoiminta) B2. Toiminta- ja innovaatioympäristön kehittäminen, Lentokenttä ja logistiikkakeskus selvitys Supply Chain Management ja Kestävä kehitys koulutusohjelmien yrityslähtöinen kehittäminen ja palvelutuotteiden rakentaminen Maakunnallinen selvitys tarvelähtöisen innovaatiotoiminnan käynnistämiseksi B3. Osaamisen kehittäminen,

9 9 (25) Kansainvälistyminen; Pietari-yhteistyö Hämeenlinnan seudun akon ja Sekes-verkoston kanssa Oppilaitosyhteistyö Verkostot; kehittäjäorganisaatioiden työnjaon selkeyttäminen B4. Vetovoimaisuuden kehittäminen, Viestintästrategian mukaiset toimenpiteet Markkinointiviestinnän koordinaatio Imagon kehittäminen ja vetovoimaisuuden lisääminen C. Muut: Ako- ja innovaatioverkostot, Tavoitteet: Elinkeinojen ja klusterien kehittämisen tavoitteena on yritysten kilpailukyvyn kehittäminen liiketoimintaosaamista vahvistamalla. Seudun klustereille rakennetaan Invest in Finland profiilit. Toiminta- ja innovaatioympäristön kehittämisen tavoitteena on seudullisen toimijaverkoston kokoaminen, uusien koulutusohjelmien yrityslähtöinen kehittäminen sekä selvitys tarvelähtöisen innovaatiotoiminnan kehittämiseksi. Osaamisen kehittämisessä tavoitteena on kansainvälistyminen, etenkin Pietari-yhteistyö, kehittäjäorganisaatioiden työnjaon selkeyttäminen ja oppilaitosyhteistyö. Vetovoimaisuuden kehittämisen osalta tavoitteena on seudun imagon ja vetovoimaisuuden kehittäminen asumisessa, yrittämisessä, matkailussa ja kansainvälistymisessä sekä maahanmuuttajien perehdyttämisohjelman rakentaminen Uudet työpaikat: Säilytettävät työpaikat: Uudet yritykset: Koulutettavien määrä: Lisätietoja: ohjelmapäällikkö Osmo Väistö, puh Mkj: Maakuntahallitus päättää myöntää Forssan seudun aluekeskusohjelma - projektille maakunnan kehittämisrahaa 40 %, kuitenkin enintään , hyväksyttävistä kustannuksista. Kustannusarvio: Hyväksyttävät kustannukset v Toimisto- ja vuokrakustannukset vuokrat muut kustannukset 3500 Koneiden ja laitteiden hankintamenot koneet ja laitteet 1500

10 10 (25) - muut kustannukset Palkka- ja henkilöstökulut projektihenkilöstön palkat muut palkat ja palkkiot henkilösivukulut Matkakulut ulkomaan matkakulut muut matkakulut 3000 Ostopalvelut tiedotus ja markkinointi muut ostopalvelut Poistot 0 Luontoissuoritukset 0 Muut menot, ako innovaatioverkosto 4794 BRUTTOMENOT YHTEENSÄ Tulot 0 NETTOMENOT YHTEENSÄ Kustannuksiin ei sisälly arvonlisävero. Rahoitussuunnitelma: Hyväksyttävä rahoitussuunnitelma v Maakunnan kehittämisraha Kuntarahoitus hakijan omarahoitus muu kuntarahoitus - laskennallinen rahoitus Muu julkinen rahoitus 0 - laskennallinen rahoitus Yksityinen rahoitus 0 - hakijan oma rahoitus - muu yksityinen rahoitus

11 11 (25) - laskennallinen rahoitus Lainarahoitus 0 KOKONAISRAHOITUS NETTO Tulorahoitus 0 KOKONAISRAHOITUS BRUTTO Toteutusaika: Yhteyshenkilö Hämeen liitossa: Osmo Väistö Rahoitus on käytettävä valtioneuvoston päätöksessä hyväksyttyihin aluekeskusohjelma-alueen toimenpiteisiin toiminta- ja taloussuunnitelman mukaisesti. Hanke on toteutettava tämän päätöksen, siihen liittyvän hankekuvauksen sekä tähän päätökseen liitettyjen maakuntahallituksen hyväksymien yleisten ehtojen mukaisesti. Käsittely: Ohjelmapäällikkö Osmo Väistö esitteli asiaa. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

12 12 (25) 82 Maakunnan kehittämisrahan myöntäminen Hämeenlinnan seudun aluekeskusohjelmalle vuodelle 2008 Työ- ja elinkeinoministeriöteriö on myöntänyt Hämeen liitolle euroa Hämeenlinnan seudun aluekeskusohjelman vuoden 2008 toiminnan rahoittamiseen. Kehittämiskeskus Oy Häme on jättänyt Hämeen liitolle aluekeskusohjelman toteutusta koskevan maakunnan kehittämisrahahakemuksen. Projektin nimi: Hämeenlinnan seudun aluekeskusohjelma Hankenumero: Vastuuviranomainen: Hämeen liitto Hakija: Yhteyshenkilö: Osoite: Ohjelmayhteys: Kohdealue: Kehittämiskeskus Oy Häme Mikko Koivula Raatihuoneenkatu 17 A, Hämeenlinna Aluekeskusohjelma Hämeenlinnan seutukunta Hankekuvaus: Hämeenlinnan seudun aluekeskusohjelmassa on neljä painopistettä: 1. toimialojen kehittäminen, 2. osaamisen kehittäminen, 3. toimintaympäristöjen kehittäminen, 4. asuminen ja hyvinvointi. Aluekeskusohjelmassa toteutettavat toiminnalliset kokonaisuudet ovat: A. Ohjelman johtaminen, koordinointi, hallinnointi, viestintä ja muut yleiskulut, B. Painopisteisiin liittyvät selvitykset, kartoitukset ja tutkimukset, B1. Toimialojen kehittäminen, Pietarin palveluliiketoiminta Matkailustrategia Toimialojen uusiutuminen (Sere-projekti) B2. Osaamisen kehittäminen, Ympäristöalan osaamisen kehittäminen; määräaikainen ympäristöalan professuuri B3. Toimintaympäristön kehittäminen, Seudun kuntakeskusten kehittäminen; palvelumittari, kärkihankkeiden ideointi ja suunnittelu Seudun toimitilakatsaus B4. Asuminen ja hyvinvointi,

13 13 (25) Hyvinvointipalvelukeskus Virvelinrannan konseptointi B5. Muut tutkimukset ja selvitykset, Tavoitteet: Toimialojen kehittämisessä tavoitteena on Pietarin toimintojen käynnistäminen, metalli- ja matkailualan kehittämisen tehostaminen, matkailun strategian ja kulttuurimatkailuselvityksen valmistuminen. Osaamisen kehittämisen osalta tavoitteena on Lammin biologisen aseman integrointi seudun kehittämiseen ja ympäristö kilpailukyvyn tekijänä ohjelmaprosessin käynnistäminen. Toimintaympäristöjen kehittämisessä tavoitteena on palvelumittaritutkimuksen toteutus uusien toimintaympäristöhankkeiden käynnistys. Asumisen ja hyvinvoinnin osalta tavoitteena on Virvelinrannan konseptin toteutus ja sitä tukeva tuotteistus. Uudet työpaikat: 10 Säilytettävät työpaikat: 10 Uudet yritykset: 2 Koulutettavien määrä: Lisätietoja: ohjelmapäällikkö Osmo Väistö, puh Mkj: Maakuntahallitus päättää myöntää Hämeenlinnan seudun aluekeskusohjelma -projektille maakunnan kehittämisrahaa 50 %, kuitenkin enintään , hyväksyttävistä kustannuksista. Kustannusarvio: Hyväksyttävät kustannukset v Toimisto- ja vuokrakustannukset vuokrat muut kustannukset 6500 Koneiden ja laitteiden hankintamenot koneet ja laitteet muut kustannukset Palkka- ja henkilöstökulut projektihenkilöstön palkat muut palkat ja palkkiot - henkilösivukulut Matkakulut ulkomaan matkakulut

14 14 (25) - muut matkakulut 6500 Ostopalvelut tiedotus ja markkinointi muut ostopalvelut Poistot 0 Luontoissuoritukset 0 Muut menot 0 BRUTTOMENOT YHTEENSÄ Tulot 0 NETTOMENOT YHTEENSÄ Kustannuksiin ei sisälly arvonlisävero. Rahoitussuunnitelma: Hyväksyttävä rahoitussuunnitelma v Maakunnan kehittämisraha Kuntarahoitus hakijan omarahoitus muu kuntarahoitus - laskennallinen rahoitus Muu julkinen rahoitus 0 - laskennallinen rahoitus Yksityinen rahoitus 0 - hakijan oma rahoitus - muu yksityinen rahoitus - laskennallinen rahoitus Lainarahoitus KOKONAISRAHOITUS NETTO Tulorahoitus 0 KOKONAISRAHOITUS BRUTTO Toteutusaika:

15 15 (25) Yhteyshenkilö Hämeen liitossa: Osmo Väistö Rahoitus on käytettävä valtioneuvoston päätöksessä hyväksyttyihin aluekeskusohjelma-alueen toimenpiteisiin toiminta- ja taloussuunnitelman mukaisesti. Hanke on toteutettava tämän päätöksen, siihen liittyvän hankekuvauksen sekä tähän päätökseen liitettyjen maakuntahallituksen hyväksymien yleisten ehtojen mukaisesti. Käsittely: Ohjelmapäällikkö Osmo Väistö esitteli asiaa. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

16 16 (25) 83 Osallistuminen Suomen Yrittäjäopisto, Hämeen hankkeeseen: Luovan alan yrittäjäosaamisen kasvattaminen Suomen Yrittäjäopisto Häme, on suunnitellut hankkeen, jonka tarkoituksena on: 1) Luovan alan yrittäjä- ja liiketoimintaosaamisen kasvattaminen sekä 2) tuottajaja manageriosaamisen kasvattaminen sekä käsi- ja taideteollisuusklusterin rakentaminen. Suomen Yrittäjäopisto Häme on hakemassa hankkeelle valtakunnallisessa haussa ESR-rahoitusta, joten hanke operoi ylimaakunnallisesti. Kulttuurituottajamallin pilotointi on suunniteltu tapahtuvaksi Kanta-Hämeessä. Pilotointi soveltuu Kanta-Hämeeseen erityisen hyvin, koska kuluvan kevään aikana on Forssan, Riihimäen ja Hämeenlinnan seutukuntien sekä Hämeen Matkailu Oy:n, Suomen Yrittäjäopisto Hämeen ja Hämeen liiton yhteisvoimin haettu mallia maakunnallisen kulttuurituottajaverkon muodostamiseksi. Valtakunnallisen luonteen vuoksi kuntarahoitusta on haettu ja saatu Rauman Seudun Kehitys Oy:ltä sekä Etelä-Pohjanmaan liitolta (esitellään myönteisenä maakuntahallitukselle yht kolmelle vuodelle). Kanta-Hämeessä myönteinen rahoituspäätös on hankkeelle saatu Kehittämiskeskus Oy Hämeeltä. Lisäksi kuntarahoitusta on haettu Riihimäen kaupungilta. Hanke on suunniteltu kolmivuotiseksi ja päättymään vuoden 2010 lopussa. Hankkeen kokonaiskustannukset kolmelle vuodelle ovat , josta ESRrahoitusta haetaan 80 % eli Kuntarahoituksen osuudeksi on suunniteltu 15 % eli kolmelle vuodelle yhteensä ja muun rahoituksen osuudeksi 5 % eli Suomen Yrittäjäopisto Häme hakee lähetetyllä sähköpostilla Hämeen liitolta kuntarahoitusosuutta yhteensä kolmelle vuodelle enintään eli /vuosi, mikä summa liiton osalta voi pienentyä, mikäli Riihimäen kaupunki päättää osallistua hankkeen rahoitukseen. Hakemus on jätetty päärahoittajalle määräaikaan mennessä rahoitusrakenteella, jossa Hämeen liiton ja Riihimäen kaupungin rahoitusosuutena on edellä mainitulla tavalla yhteensä /vuosi kolmen vuoden aikana. Hämeen liitolla ei ole budjetoituna rahoitusta tähän hankkeeseen. Tutkimus- ja kehittämisrahaston tarkoituksena on turvata mahdollisuudet rahoittaa tehtäviä, joissa liitto ja sen jäsenkunnat tai jäsenkuntien muodostamat seutukunnat ovat osallisina. Esitetyn kesken vuotta alkavan hankkeen ns. starttirahoituksena voidaan vuoden 2008 rahoitusosuus (max ) kattaa tutkimus- ja kehittämisrahastosta ja vuosien osalta varataan määrärahat talousarvion asiantuntija-/konsulttipalveluksiin. Vuoden 2008 osuus kirjataan asiantuntija- /konsulttipalvelukset tilille menoksi ja TUKERA:sta tuloutetaan vastaava summa tuloslaskelmaan. Lisätietoja: elinkeinopäällikkö Jukka Ojanen, puh. (03) Mkj: Maakuntahallitus päättää

17 17 (25) - osallistua Luovan alan yrittäjäosaamisen kasvattaminen -hankkeen kuntarahoitukseen vuosien 2008, 2009 ja 2010 aikana yhteensä enintään :lla ja - kattaa hankkeen vuoden 2008 rahoitusosuuden, enintään 5 000, Hämeen liiton tutkimus- ja kehittämisrahastosta (menokirjaus operatiivisen toiminnan asiantuntija-/konsulttipalveluksiin) - varaa vuosien 2009 ja 2010 talousarvioissa hanketta varten enintään 5000 / vuosi Käsittely: Jäsen Hannele Yrjö-Koskinen ei esteellisenä osallistunut tämän asian käsittelyyn (HallintoL 28 1 mom. 4) kohta). Kokouksessa jaettiin sähköpostilla Jukka Ojaselle saapunut hankkeen lopullinen kustannusarvio , josta kuntarahaosuus on yhteensä jakautuen seuraavasti: Kehittämiskeskus Oy Häme Hämeen liitto Etelä-Pohjanmaan Liitto Rauman Seudun Kehitys Oy Turun kaupunki Riihimäen kaupunki Yhteensä 15 % eli Elinkeinopäällikkö Jukka Ojanen esitteli asiaa ja vastasi kysymyksiin. Kokouksessa käydyn keskustelun perusteella maakuntajohtaja muutti päätösesityksensä seuraavaksi: Maakuntahallitus päättää - osallistua Luovan alan yrittäjäosaamisen kasvattaminen -hankkeen kuntarahoitukseen vuosien 2008, 2009 ja 2010 aikana yhteensä enintään eurolla ja - lopullinen päätös rahoituksesta tehdään seuraavassa kokouksessa, jolloin hallitukselle esitellään hankesuunnitelma ja siitä tehty seurantasuunnitelma. Maakuntahallitus hyväksyi kokouksessa tehdyn päätösesityksen yksimielisesti.

18 18 (25) 84 Hämeen liiton osallistuminen Awareness of Climate Change for Regions (ACCR) -hankkeeseen Hämeen liitto on valmistellut yhdessä Päijät-Hämeen ja Itä-Uudenmaan liittojen kanssa EU:n Itämeren Alueen ohjelmaan hankehakemusta otsikolla Awareness of Climate Change for Regions (ACCR). Projekti tähtää ilmastomuutoksen hidastamisen ja sopeutumisen tuomisen entistä vahvemmin alueiden toimintaan ja päätöksentekoon. Itämeren alueen ohjelman ensimmäinen haku päättyy ja kolmivuotinen hanke on suunniteltu toteutettavaksi ACCR-hankkeeseen on rakennettu sekä strategisia, suunnittelullisia että käytännön investointeihin tähtääviä elementtejä liittyen aluesuunnitteluun, energiatehokkuuteen, logistiikkaan ja jätehuoltoon. Metropolialueiden keskusten ja ympäröivien alueiden vuorovaikutus on hankkeen keskeisiä tulokulmia. Hankkeeseen osallistuu kumppaneita Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Puolasta, Latviasta ja Norjasta sekä lisäksi todennäköisesti Venäjältä. Hämeen liiton lisäksi Kanta- Hämeestä hankehakemukseen osallistuvat Hämeen ammattikorkeakoulu sekä Agropolis Oy. Hämeen liiton osuutta käytetään Hämeen maakunnallisen ilmastostrategian valmisteluun ja toteuttamiseen sekä METKA-hankkeen (METropolialueen Kestävä Aluerakenne) jatkotoimien rahoitukseen. ACCR-hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,5 miljoonaa euroa, joka sisältää Itämeren alueen ohjelman EU-rahoituksen sekä vastaavat kansalliset rahoitusosuudet. Hämeen liiton osuus kokonaiskustannusarviosta on euroa, josta EU-rahoituksen osuus on euroa (75 %). Jäljelle jäävästä kansallisesta rahoitusosuudesta haetaan ympäristöministeriöltä euroa, jolloin Hämeen liiton omarahoitusosuudeksi jää euroa, mikä kolmivuotisessa hankkeessa merkitsee 5000 euroa vuodessa. Itämeren ohjelman säännösten mukaisesti Hämeen liiton rahoitussitoumus kirjoitetaan kuitenkin koko kansalliselle rahoitusosuudelle, sillä ehdolla, että ympäristöministeriö sitoutuu kustannuksiin omalta osuudeltaan. Lisätietoja: kehittämispäällikkö Matti Lipsanen, puh: Käsittely: Mkj: Maakuntahallitus päättää, että Hämeen liitto osallistuu johtavana partnerina yhdessä Päijät-Hämeen ja Itä-Uudenmaan liittojen kanssa Awareness of Climate Change for Regions -hankkeen hakemukseen ja valtuuttaa maakuntajohtajan allekirjoittamaan hankkeelle enintään euron rahoitussitoumuksen sillä ehdolla, että ympäristöministeriö sitoutuu osallistumaan Hämeen liiton kansalliseen rahoitusosuuteen eurolla. Tämä pykälä käsiteltiin 85 :n jälkeen. Kehittämispäällikkö Matti Lipsanen esitteli asiaa. Jäsen Minna Lintonen poistui kokouksesta keskusteltaessa tästä asiasta klo Maakuntajohtaja täydensi päätösesitystään seuraavasti: Maakuntahallitus edellyttää, että sille esitetään myöhemmin hankesuunnitelma ja siihen liittyvä seurantasuunnitelma. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen täydennyksineen yksimielisesti.

19 19 (25) 85 Talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Kanta-Hämeen klusteri- ja kehittäjäverkko projektille Maakuntahallitus päätti kokouksessaan myöntää valtion rahoitusta ja EAKR-rahoitusta Kanta-Hämeen klusteri- ja kehittäjäverkko -hankkeelle. Hankkeen toteutusaika on Rahoituspäätöksen mukaan hankkeen tavoitteet: Maakunnan hyväksi toimivat kehittäjäorganisaatiot käyttävät entistä tehokkaammin kansallisia ja kansainvälisiä resursseja ja tiiviimpi verkottuminen lisää toiminnan vaikuttavuutta. 2-4 yritysverkostoa kehittyy asiantuntija-avulla. Laajemman klusterimuodostuksen edellytykset ovat parantuneet hankkeen puitteissa järjestetyn yritysten vuorovaikutuksen seurauksena. Hämeen liiton toiminta- ja taloussuunnitelmaan vuosille ja talousarvioon 2008 ei sisälly Kanta-Hämeen klusteri- ja kehittäjäverkko -projektia. Maakuntavaltuusto ( ) antanut maakuntahallitukselle oikeuden ottaa liiton hallinnoitavaksi projekteja, joiden rahoitusta ei ole huomioitu talousarviossa ja joiden rahoittaminen hoidetaan pääosin muilla kuin jäsenkuntien maksuosuuksilla. Liitteenä 14/08 on talousarvion käyttösuunnitelmaesitys Kanta-Hämeen klusterija kehittäjäverkko -projektille ja muuttunut tuloslaskelma. Lisätietoja: elinkeinopäällikkö Jukka Ojanen, puh. (03) Käsittely: Mkj: Maakuntahallitus hyväksyy talousarvion käyttösuunnitelman Kanta-Hämeen klusteri- ja kehittäjäverkko -projektille liitteen 14/08 mukaisena. Tämä pykälä käsiteltiin 83 pykälän jälkeen. Elinkeinopäällikkö Jukka Ojanen oli valmistelijana paikalla tämän asian käsittelyn ajan. Kokouksessa maakuntajohtaja esitti, että tämä asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Maakuntahallitus hyväksyi maakuntajohtajan kokouksessa tekemän esityksen yksimielisesti.

20 20 (25) 86 Minna Seppäsen irtisanoutuminen maakunta-arkkitehdin toimesta Liiton maakunta-arkkitehti Minna Seppänen on toimittanut liitolle irtisanoutumisilmoituksen toimestaan. Seppänen on ilmoittanut irtisanovansa työsopimuksensa Hämeen liiton kanssa alkaen. Irtisanoutumisen syynä on siirtyminen toisen työnantajan palvelukseen. Minna Seppäsen irtisanomisaika työntekijän puolelta on yksi kuukausi. Lisätietoja: yhteyspäällikkö Jouko Ylipaavalniemi, puh. (03) Maakuntahallitus hyväksyy Minna Seppäsen irtisanoutumisen alkaen. Maakuntahallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

21 21 (25) 87 Maakuntakaavoitusasiantuntijan toimen haettavaksi julistaminen Liiton maakunta-arkkitehti Minna Seppänen on irtisanoutunut toimestaan siirtyäkseen toisen työnantajan palvelukseen alkaen. Hämeen maakunnassa on käynnissä useita laajoja aluesuunnitteluun liittyviä hankkeita, joissa liitolla on joko vetovastuu tai liitto on mukana niissä aluesuunnittelun ja kehittämisen maakunnallisena asiantuntijana. Tällaisia ovat muun muassa maakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelma ja kaupunkiseutujen maankäytön kehityskuvat. Yleiskaavatyö on käynnissä useissa kunnissa ja niissä liitto on mukana maakunnallisena aluesuunnittelun asiantuntijana. Aluesuunnitteluun liittyvästä työpanoksesta hyvin merkittävä osa liittyy kuntien kaavoituksen tukemiseen. Tällä on iso merkitys, koska kuntien suunnittelun ja kehittämisen resurssit ovat nykytilanteessa niukat. Tästä syystä myös aluesuunnittelun tehtävissä kuntia palveleva ja kuntien yhteistyöedellytyksiä tukeva rooli korostuu. Maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman laatiminen sekä maakuntakaavan ajantasaistus ajoittuvat lähivuosille. Aluesuunnittelupäällikkö Hannu Raittinen siirtyy osa-aikaeläkkeelle (60%) syyskuun 2008 alusta ja vuoden 2009 puolivälin paikkeilla liikenneasioiden erityisasiantuntija Harry Tast siirtynee puolestaan osa-aikaeläkkeeltä kokonaan eläkkeelle. Liitossa tarvitaan myös jatkossa aluesuunnittelun ja liikennekysymysten vahvaa osaamista. Siksi on tarpeen julistaa haettavaksi maakuntakaavoitusasiantuntijan toimi. Loppuvuonna 2008 tai alkuvuonna 2009 tulee päätettäväksi myös liikenneasiantuntijan toimen mahdollinen haettavaksi julistaminen. Maakuntakaavoitusasiantuntijan tehtäviin kuuluvat mm.: - Maankäyttöön liittyvät lausunnot; niiden valmistelu ja tarvittavat kaavaneuvottelut kuntien ja eri yhteistyötahojen kanssa - Kuntia palveleva maankäytön ohjaus ja tuki - Maakuntakaavan valmistelutehtävät sovittavan työnjaon mukaisesti - Maakuntasuunnitelman ja ohjelman valmisteluun osallistuminen aluesuunnittelun asiantuntijana - Asumiseen, rakennettuun ympäristöön, kulttuuriympäristöön ja maisemaan liittyvät asiantuntija- ja kehittämistehtävät - Aluesuunnittelun ja kestävän yhdyskuntarakenteen maakunnallinen kehittäminen. Maakuntakaavoitusasiantuntijalta edellytetään vahvaa maankäytön suunnittelun ja kaavoituksen osaamista sekä soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Maakuntakaavoitusasiantuntijan toimenkuva ja nimike on tässä valintatilanteessa tarkoituksenmukaista määritellä hieman tavallista joustavammin, ottaen huomioon aiemmin mainitut näkyvissä olevat lähiajan muutokset liiton henkilöstössä ja

ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA MAAKUNTAHALLITUS 4 /

ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA MAAKUNTAHALLITUS 4 / MAAKUNTAHALLITUS 4 / 14.-19.3.2007 1 NIITTYKATU 5 HÄMEENLINNA 14.-19.3.2007, puhelinkokous 50 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...3 51 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA...3 52 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 1/2008 Sivu 1/17. Aika: 26.5.2008 klo 10.00

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 1/2008 Sivu 1/17. Aika: 26.5.2008 klo 10.00 Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 1/2008 Sivu 1/17 Aika: 26.5.2008 klo 10.00 Paikka: Iittalan koulu / Auditorio Hollaajantie 2, Iittala (Kalvolan kunta) 1 Maakuntavaltuuston kokouksen avaus ja maakuntajohtajan

Lisätiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Mustiala Auditorio (vanha opistorakennus) Mustialantie 105 Mustiala

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Mustiala Auditorio (vanha opistorakennus) Mustialantie 105 Mustiala 1(17) Aika: Maanantai 28.5.2007 klo 10.00 11.20 Paikka: Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Mustiala Auditorio (vanha opistorakennus) Mustialantie 105 Mustiala 1 Maakuntavaltuuston

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista 1/ (8)

Hämeen liitto Esityslista 1/ (8) 1 (8) Aika: 24.1.2011 klo 9.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 6/2008 1 (26)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 6/2008 1 (26) 1 (26) Aika: 16.6.2008 klo 9.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 92 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Hämeen maakunnan Esityslista-pöytäkirja 5/2007 1(7) yhteistyöryhmä

Hämeen maakunnan Esityslista-pöytäkirja 5/2007 1(7) yhteistyöryhmä Hämeen maakunnan Esityslista-pöytäkirja 5/2007 1(7) Aika: klo 10:00 Paikka: Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy Kokoustila Studio, II kerros Paasikiventie 2 Hämeenlinna 44 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies.

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 24.01.2017 kello 14:00-16.18 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 2 Yhtymäkokous KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Liite 4 ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIAN TALOUSARVIO

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42 Tarkastuslautakunta Kokousaika 16.12.2015 kello 15:00-18:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 9/2009 1 (13)

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 9/2009 1 (13) 1 (13) Aika: Pe 30.10.2009 klo 9.00 Paikka: Haikon kartano Porvoo-sali Kongressikeskuksessa Haikkoontie 114 Porvoo 167 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 168 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...

Lisätiedot

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2017 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 23.2.2017 klo 14.00- Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 12 1 HOSUVA-hanke 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 2 3 4

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 1/ (9)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 1/ (9) 1 (9) Aika: 24.1.2011 klo 9.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 2/2017. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 2/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 18.8.2017 klo 13.00 13.35 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 2/2007

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 2/2007 1/13 Aika: 26.11.2007 klo 10.30 Paikka: Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy Kokoustila Bio Rex 4 Paasikiventie 2, Hämeenlinna 14 Maakuntavaltuuston kokouksen avaus ja maakuntajohtajan katsaus...3

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 4/ (36)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 4/ (36) 1 (36) Aika: 18.5.2009 klo 10.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 69 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 70 Kokouksen

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista 4/2010 1 (16)

Hämeen liitto Esityslista 4/2010 1 (16) 1 (16) Aika: 10.5.2010 klo 10.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 70 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 71 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 72 Kokouksen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2015 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2015 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2015 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 84 liite 1 Torstai 3.12.2015 klo 09.00 11.00 Pyhännän kunnantalo, valtuustosali, Pyhäntä Kuntayhtymän talousarvio vuodelle 2016

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja Aulis Ansaharju Riitta Aumo Jari

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 12/ Vesilahti 12/

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 12/ Vesilahti 12/ VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: klo 19.00-20.10 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Maria Forsman puheenjohtaja ( 4 asti) Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Seppo Parkkila puheenjohtaja ( 4 alkaen)

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä 27.10.2008

Kokouspäivämäärä 27.10.2008 1 Aika: klo 10.00-11.30 Paikka: Hämeen liitto, maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5, Hämeenlinna 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 4 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 4 37 Muutokset

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat liite 75 Torstai 29.10.2015 klo 14.00 16.06 PSK-Aikuisopisto, Haapaveden Teknologiakylä, Haapavesi PSK-Aikuisopiston toiminnan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA MAAKUNTAHALLITUS 6 /

ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA MAAKUNTAHALLITUS 6 / MAAKUNTAHALLITUS 6 / 7.5.2007 1 MAAKUNTAHALLITUKSEN KOKOUSHUONE NIITTYKATU 5 HÄMEENLINNA 7.5.2007 klo 10.00 74 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...2 75 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA...2 76 KOKOUKSEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2016 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2016 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2016 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 10 liite 1 Torstai 18.2.2016 klo 14.00 15.20 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Teatterin keskipiste -hanke 11 12 13 14 15

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 4/2008 1 (14)

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 4/2008 1 (14) 1 (14) Aika: 14.4.2008 klo 10.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 63 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 64 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 65 Kokouksen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

Hämeen liitto Pöytäkirja 4/ (9)

Hämeen liitto Pöytäkirja 4/ (9) Hämeen liitto Pöytäkirja 4/2012 1 (9) Aika: 7.5.2012 klo 9.30 12.05 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 58 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 59 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

puheenjohtaja, kirkkoherra jäsen jäsen puheenjohtaja varajäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen

puheenjohtaja, kirkkoherra jäsen jäsen puheenjohtaja varajäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen Aika: 11.10.2012 klo 21-21.30 Paikka: Seurakuntatalossa Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Eronen Heikki Sokk Margus Luukkaala Liisa Marttila Raija Savitaipale

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 18.01.2017 1 KOKOUSAIKA 18.01.2017 kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Caven Heidi Haavisto Veikko Heikkilä Timo Hämäläinen Jari Kallionpää

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 2/2009 1 (57)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 2/2009 1 (57) 1 (57) Aika: 16.3.2009 klo 10.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 19 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 33 Aika: 2.3.2017 klo 19 20.40 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Da Conceicao Sari Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista 8/2010 1 (14)

Hämeen liitto Esityslista 8/2010 1 (14) 1 (14) Aika: 18.10.2010 klo 10.00 Paikka: Lasikulma / Saunaosasto / Kokoustilat Kasarmikatu 23, 4 krs Hämeenlinna 141 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 142 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2016 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2016 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2016 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 1 liite Torstai 28.1.2016 klo 14.00 15.30 Siikalatvan kunnantalo, valtuustosali, Pulkkila Ajankohtaiskatsaus Oulun Eteläisen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista 7/2010 1 (20)

Hämeen liitto Esityslista 7/2010 1 (20) 1 (20) Aika: 20.9.2010 klo 9.30 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 123 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 124 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 125 Kokouksen

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 2/2010 1 (48)

Hämeen liitto Esityslista Pöytäkirja 2/2010 1 (48) 1 (48) Aika: 15.3.2010 klo 11.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 23 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 24 Kokouksen

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista 5/2012 1 (10)

Hämeen liitto Esityslista 5/2012 1 (10) Hämeen liitto Esityslista 5/2012 1 (10) Aika: 28.5.2012 klo 9.30 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 67 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 22.2.2013 klo 9.00 11.01 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Esa Martikkala

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies.

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 07.03.2017 kello 14:00-15.50 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ Yhtymäkokous pöytäkirja 1/2009 13.1.2009

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ Yhtymäkokous pöytäkirja 1/2009 13.1.2009 Aika: 13.1.2009 klo 9.00-9.30 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, kokoushuone, Satakunnankatu 18 A, 2. krs. Osallistujat: Päätöksentekijät Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian kaupunki Oriveden

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 11/ (17)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 11/ (17) 1 (17) Aika: 20.10.2008 klo 10.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 162 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 163 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 164 Kokouksen

Lisätiedot

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 9/ (18)

Hämeen liitto Esityslista-Pöytäkirja 9/ (18) 1 (18) Aika: 22.9.2008 klo 10.00 Paikka: Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 137 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 138 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 139 Kokouksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 15 / 2015 Aika Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00 17.40 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 15 / 2015 Aika Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00 17.40 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 15 / 2015 Aika Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00 17.40 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Tiistaina 15.12.2015 klo 17.00-17.40 Kokoushuone 1 (khall) Nro 15 / 2015

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 76 Aika: 27.8.2015 klo 19 20.50 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Marttila Raija Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Aika: 28.1.2016 klo 18.15 20.00 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.1.2017 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 KOKOUSTIEDOT KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUSAIKA Maanantai 9.1.2017 klo 16.30 17.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät: Niskasaari Arvo puheenjohtaja 1 9 Puurunen Terttu

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista 5/ (7)

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista 5/ (7) Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista 5/2010 1 (7) Aika: Maanantai klo 8.30 Paikka: Hämeen liitto maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 44

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 8 julkaisutapa 7 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 9 8 Työnantajan korvaushakemus työterveyshuollon

Otsikko Sivu. 8 julkaisutapa 7 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 9 8 Työnantajan korvaushakemus työterveyshuollon Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2015 1 Työsuojelutoimikunta 16.06.2015 Aika 16.06.2015 klo13:04-14:25 Paikka NordLab yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET luku KUNTIEN EDUSTAJAINKOKOUS JA YHTYMÄVALTUUSTO luku YHTYMÄHALLITUS luku MUU HALLINTO 5

1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET luku KUNTIEN EDUSTAJAINKOKOUS JA YHTYMÄVALTUUSTO luku YHTYMÄHALLITUS luku MUU HALLINTO 5 HÄMEEN MAAKUNTALIITON KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Allekirjoittaneet Hämeen Maakuntaliiton kuntayhtymän jäsenkunnat ovat päättäneet kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta ja sopineet kuntayhtymän hallinnon

Lisätiedot