buildingsmart Finland ohjesääntö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "buildingsmart Finland ohjesääntö"

Transkriptio

1 buildingsmart Finland 1 OHJESÄÄNTÖ buildingsmart Finland ohjesääntö Tämä on Rakennustietosäätiö RTS:n (jatkossa RTS) erityispäätoimikuntana toimivan buildingsmart Finlandin (jatkossa bsf) ohjesääntö. buildingsmart Finlandin tarkoitus ja toiminta tulee noudattaa RTS:n sääntöjä (Liite) ja sen hallituksen hyväksymiä toimikuntatyöskentelyn toimintaperiaatteita (Liite). bsf:llä on omat, näiden sääntöjen mukaiset toimihenkilöt. bsf:n jäsenkokous on hyväksynyt tämän ohjesäännön ja liitteenä olevan organisaatiokaavion Rakennustietosäätiö RTS:n yliasiamies on vahvistanut tämän ohjesäännön Nimi Toimikunnan nimi on buildingsmart Finland (lyhennettynä bsf). 2 Kieli Toiminnan kielenä on suomi. Kansainvälisissä yhteyksissä käytetään englantia. 3 Tarkoitus bsf:n tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön kaikille osapuolille yhteisten, rakentamisen ja ylläpidon avointen tietomallintamisen ja tiedon hallinnan standardien ja toimintatapojen käyttöä ja kehittämistä. bsf kerää yhteen kaikki tietomallintamiseen liittyvät osapuolet ja tarjoaa näille toiminta-alustan. Toiminta on kaikille avointa ja riippumatonta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi bsf toteuttaa kehityshankkeita, osallistuu muiden osapuolten hankkeisiin, järjestää jäsenilleen toimintansa mukaista täydennyskoulutusta, kokouksia ja opintomatkoja sekä esitelmä- ja juhlatilaisuuksia yms. 4 Asema buildingsmart international -organisaatiossa BSF toimii buildingsmart Nordic Chapter organisaation jäsenenä. BuildingSMART Nordic Chapter on buildingsmart Internationalin jäsen ja toteuttaa sen tarkoitusta, visiota, missiota ja strategiaa. bsf suorittaa Nordic Chapter jäsenyydestä sen vuosikokouksen määrittämää vuosittaista jäsenmaksua. 5 Jäsenet bsf:n jäsenenä voi olla jäsenkokouksen vahvistamat jäsenkriteerit täyttävä yritys, julkinen

2 buildingsmart Finland 2 OHJESÄÄNTÖ yhteisö, yhdistys, muu taho tai yhteisö, mutta ei henkilöjäsen. Jäseneksi katsotaan myös ne buildingsmart Internationalin suorat jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet kuuluvansa Nordic Chapteriin. Jäsenyys toimikunnassa alkaa bsf:n johtokunnan hyväksyttyä jäsenyyshakemuksen sekä päättyy bsf:n johtokunnan todettua sen päättyneen asianomaisen jäsenen ilmoitettua siitä johtokunnalle. Jäsen jonka toimintamaksu on kahdesta muistutuksesta huolimatta jätetty maksamatta, katsotaan eronneeksi. Johtokunta voi hyväksyä organisaation uudestaan jäseneksi, kun se on suorittanut kaikki maksamattomat jäsenmaksunsa. 6 Toiminta- ja tilikausi bsf:n toiminta- ja tilikausi on kalenterivuosi. 7 Toimikunnan toiminnan talous bsf päättää itse omasta taloudestaan RTS:n sääntöjen puitteissa. bsf voi kantaa jäseniltään kalenterivuosittain toimintamaksua, jonka suuruuden vahvistaa jäsenkokous budjetin hyväksymisen yhteydessä. Toimintamaksu laskutetaan kerran vuodessa. Mikäli jäsen hyväksytään jäseneksi tai sen jälkeen, on kuluvan vuoden toimintamaksu puolet jäsenkokouksen vahvistamasta kalenterivuoden toimintamaksusta. bsf:llä voi myös olla muita tuloja, kuten julkaisuoikeuskorvauksia tai erikseen käynnistettyjä kehittämishankkeita. bsf:n taloudesta vastaa sen puheenjohtaja, joka myös tarkastaa ja hyväksyy toiminnan talouteen kuuluvat laskut, lukuun ottamatta itselleen maksettavia korvauksia, jotka tarkastaa ja hyväksyy RTS:n yliasiamies. Kunkin toimialaryhmän puheenjohtaja vastaa oman ryhmänsä budjetista ja siihen kohdistuvien laskujen asiatarkastamisesta. Edellisestä poiketen, erikseen käynnistettyjen kehittämishankkeiden valvonta ja laskujen hyväksyntä hoidetaan hankkeen rahoittajien päättämällä tavalla. bsf:n talouden hoitamisesta päättää johtokunta. Talous hoidetaan perustamalla toimintaa varten tarpeellinen määrä tilejä läpinäkyvän ja havainnollisen raportoinnin takaamiseksi. 8 Organisaatio bsf:n ylintä päätäntävaltaa käyttää jäsenkokoukset ja toimintaa johtaa syyskokouksessa valittu johtokunta. bsf:n jäsenkokouksen päätöksellä voidaan perustaa toimialaryhmiä. Toimialaryhmät esitetään organisaatiokaaviossa, jonka syyskokous vahvistaa vuosittain. Kunkin toimialaryhmän tulee valita oma johtoryhmä asioidensa hoitamiseksi. Toimialaryhmien toimintaan, jäsenkokouksiin ja johtokuntaan pätee soveltuvin osin mitä näissä säännöissä määrätään toimikunnan jäsenkokouksista ja johtokunnasta.

3 buildingsmart Finland 3 OHJESÄÄNTÖ Johtokunta Johtokunnassa varsinaisina jäseninä toimivat syyskokouksen valitsema toimikunnan puheenjohtaja ja toimialaryhmien omissa syyskokouksissaan valitsemat puheenjohtajat. Lisäksi syyskokouksessa voidaan valita johtokuntaan enintään kolme (3) asiantuntijajäsentä enintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan (Ks. 10 kohdat 5 ja 6). Johtokunnan puheenjohtajana toimii toimikunnan puheenjohtaja, johtokunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Lisäksi johtokunta voi kutsua kokouksiinsa bsf:n toiminnanjohtajan, sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt joilla ei kuitenkaan ole äänioikeutta. Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tai jos vähintään puolet johtokunnan jäsenistä sitä määrätyn asian käsittelyn vuoksi kirjallisesti tai sähköpostin välityksellä vaatii. Johtokunta on päätösvaltainen, kun vähintään kolme varsinaista jäsentä on läsnä kokouksessa. Toimialaryhmän puheenjohtajan ollessa estynyt häntä voi edustaa toimialaryhmän valitsema varahenkilö. Johtokunnan kokousten esityslista ja päätettävät asiat tulee jakaa viikkoa ennen johtokunnan kokousta. Tarvittaessa päätöksenteossa voidaan käyttää sähköistä hyväksyntämenettelyä. Johtokunnan tehtävänä on: 1) hoitaa bsf:n jäsenkokousten hyväksymien toimintasuunnitelman, budjetin ja muiden päätösten toimeenpano ja käytännön asiat yleensä; 2) huolehtia, että toimikunnan kokouksiin lähetetään kutsut hyvissä ajoin ennen kokousta, että kaikista kokouksista laaditaan pöytäkirja jonka allekirjoittaa puheenjohtaja ja kokouksen sihteeri, että pöytäkirjat tarkastetaan joko seuraavassa kokouksessa tai valitsemalla pöytäkirjan tarkastajat ja, että myös muutoin noudatetaan hyviä kokouskäytäntöjä; 3) hoitaa toimikunnan taloutta ja huolehtia, että Rakennustieto Oy:n talousosastolle toimitetaan tiedot taloudenpitoa varten sovitun aikataulun mukaan sekä valvoa, että Rakennustieto Oy:n talousosasto toimittaa talousraportit sovitusti. Budjetin, raporttien ja tilinpäätöksen on oltava riittävän yksityiskohtaisia läpinäkyvyyden ja jäsenten luottamuksen takaamiseksi; 4) huolehtia, että vuosittain laaditaan toimintasuunnitelma ja budjetti syyskokouksessa hyväksyttäväksi; 5) huolehtia, että vuosittain laaditaan toimintakertomus ja tilinpäätös kevätkokouksen hyväksyttäväksi; 6) huolehtia, että bsf:n jäsenluettelo sekä toimintakertomus toimialaryhmien toimintakertomuksineen toimitetaan RTS:lle sen vahvistaman aikataulun mukaisesti; 7) asettaa bsf:n toiminnanjohtajan, sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt; 8) johtokunta hyväksyy bsf:n edustajat kansainvälisiin tehtäviin; 9) johtokunta voi valita itselleen työvaliokunnan ja tarvittavia työryhmiä. Niitä valitessaan se samalla määrittelee niiden tehtävät.

4 buildingsmart Finland 4 OHJESÄÄNTÖ bsf:n jäsenkokoukset bsf kokoontuu johtokunnan kutsusta syyskokoukseensa marraskuun loppuun mennessä. Vastaavasti bsf kokoontuu johtokunnan kutsusta kevätkokoukseensa toukokuun loppuun mennessä. Toimikunta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen, milloin toimikunnan johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai jos vähintään 10 jäsentä sitä määrättyä asiaa varten kirjallisesti (tai sähköpostin välityksellä) pyytää. Kutsu toimikunnan jäsenkokoukseen on lähetettävä jokaiselle toimikunnan jäsenelle kirjallisesti tai sähköpostin välityksellä hänen antamallaan osoitteella vähintään 21 päivää ennen kokousta. Kokouskutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat. Kokous on päätösvaltainen, kun se on sääntöjen mukaan kokoon kutsuttu. 11 Syyskokous Syyskokouksessa: 1) vahvistetaan toimikunnan ja toimialaryhmien seuraavan vuoden toimintasuunnitelmat; 2) vahvistetaan seuraavan vuoden budjetti. Budjetin erittelystä tulee ilmetä ainakin: - toimintaan osallistuvien jäsenten vuosittain maksettavan toimintamaksun suuruus; - puheenjohtajalle maksettavan korvauksen suuruus tehtävittäin eriteltynä; - sihteerille ja mahdollisille muille toimihenkilöille maksettavien korvauksien suuruus tehtävittäin eriteltynä; - vuosimaksuista maksettavat muut määrärahat; - toimialaryhmille maksettavat määrärahat; - mahdolliset erillisrahoituksella toteutettavat hankkeet ja niiden omistajat. 3) valitaan bsf:n puheenjohtaja; 4) merkitään toimialaryhmien puheenjohtajat ja heidän varahenkilönsä; 5) valitaan johtokunnan asiantuntijajäsenet; 6) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

5 buildingsmart Finland 5 OHJESÄÄNTÖ Kevätkokous Kevätkokouksessa: 1) esitetään johtokunnan kertomus edelliseltä toimintakaudelta ja tilinpäätös edelliseltä tilivuodelta; 2) vahvistetaan tilinpäätös; 3) päätetään vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille; 4) käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. 13 Nimen kirjoittaminen bsf on RTS:n toimintaa, ja RTS:n nimen kirjoittavat RTS:n hallituksen siihen valtuuttamat henkilöt. 14 Läsnäolo-oikeus ja päätöksenteko bsf:n sääntöjen mukaisissa jäsenkokouksissa on läsnäolo-oikeus jäsenten edustajilla. Äänioikeus on jäsenen kokoukseen nimeämällä henkilöllä. Edustajaksi nimetty henkilö toimii kokouksessa häntä nimittäneen tahon virallisena edustajana. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan kokouksen puheenjohtajan ääni ratkaisee, paitsi vaaleissa arpa. 15 Toimikunnan sääntöjen vahvistaminen ja muuttaminen Koska bsf toimii RTS:n toimikuntana, sen tulee alistaa sääntönsä RTS:n yliasiamiehen vahvistettavaksi. Päätös yliasiamiehen vahvistamien sääntöjen muuttamisesta voidaan tehdä, kun ilmoitus sääntöjen muutosehdotuksesta on tehty yliasiamiehelle ja kun muutosehdotus on tullut jäsenkokouksessa hyväksytyksi vähintään 2/3 enemmistöllä paikalla olevista äänioikeutetuista jäsenten edustajista. 16 Toimikunnan lakkauttaminen Rakennustietosäätiössä yliasiamies perustaa ja lakkauttaa toimikunnat. Päätös toimikunnan lakkauttamisesta edellyttää, että toimikunta kahdessa peräkkäisessä, vähintään kahden ja enintään kuuden kuukauden sisällä pidettävässä kokouksessa vähintään 2/3 paikalla olevista äänioikeutetuista jäsenten edustajista kannattaa päätöstä. Toimikunnan tullessa lakkautetuksi sen varat jaetaan lakkauttamispäätöksen tehneen jäsenkokouksen päättämällä tavalla. Mikäli toimikunta ei tee päätöstä varojen jakamisesta, varat on luovutettava RTS:lle.

6 buildingsmart Finland organisaatio Rakennustietosäätiö RTS buildingsmart Finland RST:n päätoimikunta Puheenjohtaja Viestintävastaava Viestintäryhmä Johtoryhmä Sihteeri Toimialaryhmät Kaupunkisuunnittelu Talo Infra Koulutus Työryhmät

7 Rakennustietosäätiö RTS 1 MAER/mel Rakennustietosäätiö RTS:n toimikuntatyöskentelyn toimintaperiaatteet 1. Yleistä Säätiön tarkoituksena on edistää sekä hyvää kaavoitus- ja rakennustapaa että hyvää kiinteistönpitotapaa. Rakennustietosäätiön käytännön toimintaa tukevat päätoimikunnat, toimi- ja toimituskunnat sekä niiden alaiset työryhmät ja asiantuntijaryhmät. Toimikuntatyöskentelyn tarkoituksena on edustaa alallaan parasta asiantuntemusta ja samalla laajasti rakennusalan mielipidettä. 2. Päätoimikunta Yliasiamies perustaa päätoimikunnan ja kutsuu sen puheenjohtajan ja jäsenet keskeisiä intressipiirejä kuultuaan. Päätoimikunnan kokoonpano perustuu riittävän laajaan rakennusalan asiantuntevuuteen päätoimikunnan tehtävän vaatimalla tavalla. Yliasiamies itse tai hänen nimeämänsä henkilö edustaa säätiötä päätoimikunnan jäsenenä. Perustettavat päätoimikunnat ja olemassa olevien päätoimikuntien muutokset viedään tiedoksi RTS:n hallitukselle, joka voi halutessaan täydentää päätoimikuntia. Päätoimikunnan tehtävänä on ohjata ja tukea Rakennustiedon pysyvän segmentin, laajan tutkimushankkeen tai muun vastaavan toimintakokonaisuuden toimintaa. Päätoimikunta hyväksyy toimialansa vuosisuunnitelman ja kehitysohjelman. Päätoimikunta tukee ja seuraa suunnitelmien toteuttamista julkaisijan näkökulmasta. Päätoimikunnan toimikausi on kaksi (2) vuotta. 3. Toimikunnat Toimi- ja toimituskunta perustetaan yliasiamiehen päätöksellä, kun jokin säätiön toimialaan kuuluva tehtävä sitä vaatii. Toimikuntia perustetaan suunnitteluohjeiden laatimista varten, tutkimushankkeiden ja kustannustuotteiden ohjaamiseen sekä muihin rajattuihin tehtäviin. Perustettavat toimikunnat viedään tiedoksi RTS:n hallitukselle, joka voi ehdottaa niihin täydennyksiä. Toimi- ja toimituskuntaa muodostettaessa pyritään riittävän laajaan asiantuntevuuteen asetetun tehtävän vaatimalla tavalla. Toimikunnan jäsenet ovat henkilöjäseniä. Yliasiamies voi tarvittaessa laajentaa toimikuntaa nimeämällä siihen uusia jäseniä. Mikäli jäseneksi nimetty henkilö ei osallistu toimikunnan työhön kuuden (6) kuukauden aikana ilman hyväksyttävää syytä, hänen katsotaan jääneen pois kyseisestä toimikunnasta. Toimi- ja toimituskunnat voivat muodostaa työryhmiä tekemään selvityksiä asetettuun tehtävään kuuluvasta erityiskysymyksestä tai käsittelemään tehtävän osa-aluetta. Työskentelyn tueksi voidaan pyytää asiantuntijalausuntoja. Kun toimi- tai toimituskunta on saanut suoritettua sille asetetun tehtävän tai on muuten käynyt tarpeettomaksi, yliasiamies lakkauttaa sen. 4. Toimikuntien työskentely Toimikunta-nimitystä käytetään seuraavassa tarkoittamaan päätoimikuntia ja toimikuntia sekä soveltuvin osin niiden alaisia työ- ja asiantuntijaryhmiä.

8 Rakennustietosäätiö RTS 2 MAER/mel Lausuntojen hankkiminen Rakennustietosäätiö määrittelee toimikunnan tehtävän. Tehtävänkuvauksessa määritellään toimikunnan tehtävä, työtapa, aikataulu ja odotettavat tulokset. Toimikunta työskentelee Rakennustiedossa valmistellun aineiston tai tilatun käsikirjoituksen pohjalta. Puheenjohtajan ja jäsenten lisäksi voi toimikuntaan kuulua pysyvästi tai tilapäisesti toimeksiantosuhteisia teknisiä asiantuntijoita. Jäsenet eivät saa julkistaa toimikunnan tehtävään liittyvää keskeneräistä aineistoa (esimerkiksi aikakauslehdissä tai vastaavissa) eivätkä käyttää sitä hyväksi kaupallisessa mielessä ilman Rakennustietosäätiön yliasiamiehen lupaa. Toimikuntatyönä laadituista suosituksista hankitaan ennen julkaisemista lausunnot. Lausunnot voidaan hankkia joko lausuntokierrosmenettelyllä tai asiantuntijaraatimenettelyllä suosituksen luonteesta riippuen. Lausuntokierrosmenettelyssä kaikille Rakennustietosäätiön taustajärjestöille, muille rakennusalan keskeisille yhteisöille sekä toimikunnan jäsenten taustajärjestöille annetaan mahdollisuus lausunnon antamiseen. Lisäksi pyydetään lausunnot henkilöiltä, joiden asiantuntemus suosituksen aihealueelta tai sen osasta katsotaan tärkeäksi. Myös RTS:n hallitus voi ehdottaa lausunnonantajatahoja. Asiantuntijaraatimenettelyssä pyydetään keskeisiltä asiantuntijoilta suosituksesta ennakkolausunnot, joiden pohjalta asiantuntijat yhteisessä kokouksessa antavat varsinaisen lausuntonsa. Tieto suosituksen lausuntovaiheesta toimitetaan säätiön taustajärjestöille ja muille rakennusalan keskeisille yhteisöille. Joitakin päätoimittajan ja tietopalvelutiimin valitsemia ohjeita voidaan päivittää ilman kohdan 3 mukaista toimikuntatyöskentelyä yliasiamiehen päätöksellä. Päivitysehdotuksen tekee projektivastaava asiantuntijan avustuksella. Muutokset esitellään päätoimikunnalle, joka tarkistaa ohjeen ja antaa hyväksymälleen ohjeelle julkaisuluvan. Toimikunta käsittelee saadut lausunnot ja ottaa niissä tehdyt esitykset tarpeellisessa laajuudessa huomioon työssään. SFS-standardien osalta noudatetaan Suomen Standardisoimisliiton antamia ohjeita. Jos jokin säätiön julkaisema ohje tai suositus tarvitsee tulkintaa, sen antaa ohjeen tai suosituksen laatinut toimikunta. Säätiö voi antaa ohjeesta tai suosituksesta sen käyttöä opastavia neuvoja. Rakennustietosäätiö RTS (Hallitus , , , , ) Liitteet Toimikuntatyöskentelyn kokouskäytäntö

9 Rakennustietosäätiö RTS 3 MAER/mel TOIMIKUNTATYÖSKENTELYN KOKOUSKÄYTÄNTÖ 1. Kokouspaikka ja -aika Päätoimikuntien, toimi- ja toimituskuntien kokoukset pidetään Rakennustietokonsernin toimitiloissa. Perustelluista syistä voidaan kokous pitää muissakin tiloissa. Kokoukset pyritään pitämään työaikana. 2. Kokouspalkkiot Päätoimikuntien, toimi- ja toimituskuntien jäsenille maksetaan kokouspalkkiota seuraavasti: - puheenjohtajalle 60 euroa/kokous - jäsenelle 40 euroa/kokous 3. Matka- ja pysäköintikustannusten korvaus Rakennustietokonsernin toimihenkilöille ei makseta kokouspalkkiota. Rakennustietosäätiö RTS tarjoaa toimikuntien jäsenille mahdollisuuden kolmen (3) tunnin ilmaiseen pysäköintiin P-CityForumin pysäköintihallissa, Pysäköintihallin sisään- ja ulosajot ovat Simonkatu 7, Eteläinen Rautatiekatu 8 ja Ruoholahdenkatu 3 (Keskustan huoltotunneli). Toimistoamme lähin uloskäynti kävellen on Fredrikinkatu 42 jalankulkuyhteys (Fredrikinkadun ja Malminkadun kulmassa). Toimikunnan sihteeriltä saa parkkihalliin hyvityslipun, joka syötetään ulosajaessa puomilaitteeseen sisäänajossa saadun parkkilipun jälkeen, jolloin puomi aukeaa. Päätoimikuntien, toimi- ja toimituskuntien kokouspaikkakunnan (Helsinki = pääkaupunkiseutu) ulkopuolella asuvien jäsenten ja asiantuntijoiden matkakustannukset korvataan matkalaskua vastaan Rakennustietosäätiössä voimassa olevan käytännön mukaisesti silloin, kun asianomaisen työnantaja ei niitä korvaa. Muut toimikuntatyöskentelystä aiheutuvat kustannukset. 4. Korvausten maksaminen Toimikunnalla ei ole oikeutta ilman Rakennustietosäätiön yliasiamiehen hyväksymistä aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, kuten konsulttipalkkioita, koestuskuluja yms. Asiantuntijoiden palkkioista sovitaan erikseen asiantuntijan ja säätiön kesken. Päätoimikunnan, toimi- tai toimituskunnan sihteeri tekee jokaisesta kokouksesta pöytäkirjan, joka sisältää osanottajaluettelon. Kokouspalkkiot maksetaan asianomaisille kaksi kertaa vuodessa, kesäkuussa ja joulukuussa. Matti Rautiola yliasiamies

10 Rakennustietosäätiö RTS sr:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Rakennustietosäätiö RTS sr ja kotipaikka Helsingin kaupunki. Rakennustietosäätiöstä käytetään ruotsinkielistä nimen käännöstä Bygginformationsstiftelsen RTS sr ja englanninkielistä nimen käännöstä The Building Information Foundation RTS sr. 2 Tarkoitus ja tehtävät 2a Tarkoitus Säätiön tarkoituksena on edistää sekä hyvää kaavoitus- ja rakennustapaa että hyvää kiinteistönpitotapaa. 2b Tehtävät Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiön tehtävänä on: Toimialansa tietopalvelutoiminnan harjoittaminen, jota säätiö toteuttaa hankkimiaan ja tuottamiaan tietoja julkaisemalla, järjestämällä tiedotus- ja koulutustilaisuuksia, ylläpitämällä rakennustarvikenäyttelyjä, harjoittamalla neuvontaa ja kuluttajavalistusta sekä muilla tarkoituksenmukaisilla tavoilla. Hankkia suunnitteluohjeille eri osapuolia mahdollisimman laajasti edustava hyväksyminen tukeutuen toimikuntiin, asiantuntijoihin ja kuulemistilaisuuksiin. Toimialaansa liittyvien tutkimusohjelmien laatiminen sekä tutkimus- ja tuotekehitystoiminta. Toimialaansa kuuluvan kansainvälisen ja kotimaisen yhteistyön harjoittaminen. Toimialansa tieteen ja taiteen tukeminen. Säätiö voi toteuttaa tarkoitustaan myös kaikilla muilla laillisilla toimintamuodoilla. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi omistaa yrityksiä, yritysten osakkeita, arvopapereita ja kiinteistöjä kotimaassa ja ulkomailla sekä toteuttaa tarkoitustaan välittömästi omassa toiminnassaan sekä kokonaan tai osittain omistamiensa yhtiöiden kautta. 3 Talous Säätiöllä on oikeus vastaanottaa lahjoja, testamentteja ja avustuksia sekä muillakin keinoin kartuttaa omaisuuttaan. Säätiöllä on oikeus periä keräämästään, muokkaamastaan, tallentamastaan ja julkistamastaan tiedosta korvaus. 4 Erikoisrahastot Säätiöllä voi olla erikoisrahastoja, mikäli niiden perustamisesta on lahjakirjassa määrätty tai ne muutoin siirtyvät säätiön rahastoiksi. Erikoisrahastoilla voi olla hoitokunta, jonka kokoonpano on määrätty lahjakirjassa. Säätiön hallitus tekee päätökset rahaston varojen jakamisesta hoitokunnan esityksestä. 5 Edustajisto Edustajisto tukee säätiön toimintaa sekä edistää omalta osaltaan rakennusalaa. Edustajiston jäsenet edustavat laajalti rakennusalan eri osapuolia.

11 2 Edustajiston edustajat ja varaedustajat nimetään kalenterivuodeksi kerrallaan. Kukin jäsen nimeää yhden (1) edustajan ja tälle henkilökohtaisen varaedustajan, paitsi Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry kaksi (2) ja Suomen Arkkitehtiliitto - Finlands Arkitektförbund ry neljä (4) edustajaa ja näille henkilökohtaiset varaedustajat. Hallitus vahvistaa elokuun loppuun mennessä edustajiston jäsenet, joilla on oikeus nimetä edustaja edustajistoon seuraavaksi kalenterivuodeksi. Hallitus voi nimetä edustajiston jäseniä saatujen hakemusten perusteella tai kutsumalla muuten jäseniä edustajistoon. Oikeus nimetä edustaja edustajistoon säilyy niillä jäsenillä, jotka on nimetty rekisteröityjen sääntöjen 6 :n 2 momentissa. Säätiörekisteriin rekisteröityjen sääntöjen 6 :n 2 momentissa määrätyn yksittäisen jäsenen nimeämisoikeus päättyy, jos se antaa suostumuksensa nimeämisoikeuden poistamiseen. Jos edustajiston edustajan tai varaedustajan paikka tulee avoimeksi kesken toimikauden, edustajan nimennyt taho voi nimetä uuden edustajan tai varaedustajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Edustajisto valitsee nimettyjen edustajien keskuudesta puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa kalenterivuodeksi kerrallaan. Edustajisto on päätösvaltainen, kun kokouksessa on läsnä puheenjohtaja tai jompikumpi varapuheenjohtajista sekä vähintään 14 edustajaa tai varaedustajaa. Kullakin edustajalla on edustajiston kokouksessa yksi ääni. 6 Edustajiston koolle kutsuminen Edustajisto kokoontuu puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsusta vuosittain kahteen varsinaiseen kokoukseen, joista vuosikokous pidetään kesäkuun 15. päivään mennessä ja vaalikokous kalenterivuoden loppuun mennessä. Muulloin edustajisto kokoontuu, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun edustajiston puheenjohtaja tai vähintään viisi jäsentä sitä kirjallisesti määrätyn asian käsittelemistä varten vaatii. Kutsu edustajiston kokoukseen lähetetään postitse tai sähköpostitse kolme viikkoa ennen kokousta edustajiston jäsenen säätiölle toimittamaan osoitteeseen. Kutsussa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat. 7 Edustajiston vaalikokous Vaalikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. Todetaan edustajiston jäsenten seuraavaa kalenterivuotta varten nimeämät edustajiston edustajat ja varaedustajat. 2. Valitaan edustajiston puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. 3. Toimitetaan, ottaen huomioon mitä 9 :ssä on sanottu hallituksen jäsenten valitsemisesta, hallituksen erovuoroisten jäsenten vaalit. 4. Valitaan seuraavaksi tilivuodeksi vähintään yksi tilintarkastaja tarkastamaan säätiön hallintoa ja tilejä. 5. Merkitään tiedoksi säätiön hallituksen hyväksymä seuraavan tilivuoden toiminta- ja taloussuunnitelma. 8 Edustajiston vuosikokous

12 3 Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. Esitetään edellisen tilivuoden tilinpäätös ja hallituksen toimintakertomus. 2. Esitetään tilintarkastuskertomus. 9 Hallitus Säätiöllä on hallitus, johon kuuluu kaksitoista (12) jäsentä. Suomen Arkkitehtiliitto Finlands Arkitektförbund ry:n hallitus nimeää säätiön hallituksen jäsenistä kuusi (6), Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n hallitus yhden (1) ja säätiön edustajisto valitsee neljä (4) jäsentä. Hallitukseen kuuluu lisäksi itseoikeutettuna jäsenenä säätiön toimitusjohtaja. Nimeävä taho voi myös erottaa nimeämänsä hallituksen jäsenet. Muut hallituksen jäsenet kuin säätiön toimitusjohtaja valitaan kahdeksi (2) kalenterivuodeksi kerrallaan. Vuosittain on puolet edustajiston ja puolet Suomen Arkkitehtiliitto ry:n hallituksen valitsemista jäsenistä erovuorossa. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Hallitus, joka kokoontuu puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsusta, on päätösvaltainen, kun puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan lisäksi vähintään kuusi (6) jäsentä on saapuvilla. Hallitus kutsutaan koolle kirjeellisesti tai sähköpostitse tai muulla yhteisesti sovitulla tavalla viimeistään viikkoa ennen kokousta. Hallituksen jäsenille voidaan maksaa kohtuullinen kokouspalkkio. Puheenjohtajan tehtävästä maksettavasta palkkiosta päättää hallitus erikseen. 10 Äänestyspäätökset Asiat ratkaistaan edustajistossa samoin kuin hallituksessakin yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Henkilövaaleissa tulee valituksi eniten ääniä saanut. Äänten mennessä tasan ratkaistaan vaali arvalla, muissa asioissa ratkaisee puheenjohtajan ääni. 11 Toimitusjohtaja Säätiöllä voi olla toimitusjohtaja, josta voidaan käyttää nimeä yliasiamies. 12 Säätiön nimen kirjoittaminen Säätiön nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja sekä säätiön toimitusjohtaja yksin sekä ne henkilöt, jotka hallitus on nimenkirjoittajiksi oikeuttanut, tällöin aina kaksi yhdessä. 13 Tilinpäätökset Säätiön tilit päätetään tilivuosittain. Tilivuosi on kalenterivuosi. Tilinpäätös ja hallituksen laatima toimintakertomus on ennen huhtikuun 30. päivää jätettävä tilintarkastajille, joiden on annettava tilintarkastuskertomuksensa säätiön hallitukselle ennen toukokuun 15. päivää. Oikeaksi todistetut jäljennökset tuloslaskelmasta ja taseesta liitteineen, tase-erittelystä sekä toiminta- ja tilintarkastuskertomuksista on ennen kesäkuun loppua toimitettava Patentti- ja rekisterihallitukselle.

13 4 14 Sääntömuutokset Säätiön sääntöjä voidaan muuttaa, jos ehdotusta kannattaa vähintään kolme neljäsosa kokouksessa läsnä olevista hallituksen jäsenistä. 15 Säätiön purkaminen Säätiön purkaminen edellyttää, että ehdotusta kannattaa vähintään kolme neljäsosa kaikista hallituksen jäsenistä. Jos säätiö puretaan tai lakkautetaan, jäljellä oleva omaisuus jaetaan seuraavasti: 1. Perustajan lahjoittaman omaisuuden jäljellä oleva osa palautetaan Suomen Arkkitehtiliitto - Finlands Arkitektförbund ry:lle tai, jos liittoa ei ole olemassa, sen tarkoitusperiä lähinnä toteuttavalle yhteisölle. 2. Muu jäljellä oleva omaisuus, ellei siitä lahjakirjassa tai muutoin ole toisin määrätty, käytetään säätiön tarkoitusperiä toteuttavaan tarkoitukseen. Hyväksytty RTS hallitus PRH

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT ( ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti.

VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT ( ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti. Kh 5.5.2014 91 liite 3 VIHDIN RAKENNUSKULTTUURISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT (28.11.2013 ht) 1 Säätiön nimenä on Vihdin rakennuskulttuurisäätiö. 2 Säätiön kotipaikka on Vihti. 3 Säätiön tarkoituksena on edistää Vihdin

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki.

Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi on Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää uutta tietotekniikkaa ja teknologiaa soveltavan taiteen

Lisätiedot

1 Säätiön nimi on Saimaan lentoasema säätiö sr. ja sen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki.

1 Säätiön nimi on Saimaan lentoasema säätiö sr. ja sen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki. LUONNOS 17.11.2015 SAIMAAN LENTOASEMA -SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT Säätiön nimi ja kotipaikka Tarkoitus 1 Säätiön nimi on Saimaan lentoasema säätiö sr. ja sen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki. 2 Säätiön tarkoituksena

Lisätiedot

Säätiön nimi on Auramo-säätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki.

Säätiön nimi on Auramo-säätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. AURAMO-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Auramo-säätiö ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Tarkoitus Säätiön tarkoituksena on tukea: korkeatasoista partiojohtajakoulutusta Suomessa,

Lisätiedot

Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT

Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT Collegium Culinarium, CC - Kilta ry SÄÄNNÖT Vahvistettu 19.9.2006 Collegium Culinarium, CC - Kilta ry:n SÄÄNNÖT I NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on: Collegium Culinarium, CC - Kilta ry Kotipaikka

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot

1. Säätiön nimi Säätiön nimi on Lotta Svärd Säätiö - Lotta Svärd Stiftelsen ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1. Säätiön nimi Säätiön nimi on Lotta Svärd Säätiö - Lotta Svärd Stiftelsen ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. SÄÄNNÖT 1 LOTTA SVÄRD SÄÄTIÖ - LOTTA SVÄRD STIFTELSEN SÄÄNNÖT 1. Säätiön nimi Säätiön nimi on - Lotta Svärd Stiftelsen ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2. Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena

Lisätiedot

Helsingissä 6. päivänä syyskuuta 2007.

Helsingissä 6. päivänä syyskuuta 2007. HAKEMUS PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSELLE Pyydämme, että Patentti- ja rekisterihallitus myöntäisi luvan NNsäätiö nimisen säätiön perustamiseen ja vahvistaisi säätiön säännöt. Helsingissä 6. päivänä syyskuuta

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki Finnish Bone Society Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki 3 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä luututkimuksesta kiinnostuneiden

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä KOTIEN PUOLESTA RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on.. Kotien Puolesta ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on kaupunki/kunta 3. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä jäljempänä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki. 1 PÄIJÄT-HÄMEEN TUTKIMUSSEURA R.Y:N SÄÄNNÖT Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen tutkimusseura ja kotipaikka Lahden kaupunki. Tarkoitus 2 Seuran tarkoituksena on toimia Päijät-Hämeeseen kohdistuvan

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTOSÄÄTIÖ SÄÄNNÖT

TURUN YLIOPISTOSÄÄTIÖ SÄÄNNÖT TURUN YLIOPISTOSÄÄTIÖ SÄÄNNÖT O i k e u s m i n i s t e r i ö n päätös hakemukseen, jossa Turun Yliopisto niminen säätiö on sen valtuuskunnan kokouksissa 14 päivänä joulukuuta 1973 ja 25 päivänä helmikuuta

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen nimi on Naisyrittäjyyskeskus ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen englanninkielinen nimi on Women s Enterprise Agency.

Lisätiedot

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka.

Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä yhdistyksen hallituksen päätöksellä, jos hän on. PoPoPet Ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka. PoPoPet Ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Omaisuus 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on PoPoPet Ry (Pohjois-Pohjanmaan hylättyjen pieneläinten tuki ja sijaiskoti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Huoltoupseeriyhdistys ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toimintaalueeseen kuuluu Suomen

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Subcontracting Excellence Club S.E.C r.y. ja kotikunta Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Subcontracting Excellence Club S.E.C r.y. ja kotikunta Helsinki. SUBCONTRACTING EXCELLENCE CLUB S.E.C RY. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Subcontracting Excellence Club S.E.C r.y. ja kotikunta Helsinki. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistys on alihankintayritysten

Lisätiedot

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 23.10.2013 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on AISAPARI ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauhava ja sen toimialueen muodostavat seuraavat kunnat: Alajärvi, Evijärvi,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

JALKAVÄEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

JALKAVÄEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 JALKAVÄEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 2 Säätiön nimi ja kotipaikka Tarkoitus Toimintamuodot 1 Säätiön nimi on Jalkaväen säätiö sr ja kotipaikka Helsinki. 2 Säätiön tarkoituksena on puolustusvoimien pääaselajin,

Lisätiedot

Säätiön nimi on Suomen Metsäsäätiö, ruotsiksi Finlands Skogsstiftelse ja sen kotipaikka on Helsinki.

Säätiön nimi on Suomen Metsäsäätiö, ruotsiksi Finlands Skogsstiftelse ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 SUOMEN METSÄSÄÄTIÖ 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toteuttamistavat 4 Varojen hankinta Säätiön nimi on Suomen Metsäsäätiö, ruotsiksi Finlands Skogsstiftelse ja sen kotipaikka on Helsinki. Säätiön

Lisätiedot

Käännösalan asiantuntijat KAJ ry Översättningsbranschens experter KAJ rf. Säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa ja

Käännösalan asiantuntijat KAJ ry Översättningsbranschens experter KAJ rf. Säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa ja Käännösalan asiantuntijat KAJ ry Översättningsbranschens experter KAJ rf Säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 26.11.2012 ja 25.3.2013. NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Käännösalan asiantuntijat

Lisätiedot

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry SÄÄNNÖT. Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät rek. nro 46456

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry SÄÄNNÖT. Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät rek. nro 46456 Säännöt Suomen Standardisoimisliitto SFS ry SÄÄNNÖT Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät 2016-06-09 rek. nro 46456 Painettu Helsingissä SFS, elokuu 2016 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Suomen Standardisoimisliitto

Lisätiedot

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ja sen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Tarkoitus ja sen

Lisätiedot

DESIGN FORUM FINLAND SUOMEN TAIDETEOLLISUUSYHDISTYS KONSTFLITFÖRENINGEN I FINLAND RY SÄÄNNÖT

DESIGN FORUM FINLAND SUOMEN TAIDETEOLLISUUSYHDISTYS KONSTFLITFÖRENINGEN I FINLAND RY SÄÄNNÖT 15.5.2012 DESIGN FORUM FINLAND SUOMEN TAIDETEOLLISUUSYHDISTYS KONSTFLITFÖRENINGEN I FINLAND RY SÄÄNNÖT 2/6 3/6 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Taideteollisuusyhdistys-Konstflitföreningen

Lisätiedot

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry. VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry. VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014 VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014 Valokuvataiteilijoiden liitto ry SÄÄNNÖT 2 SISÄLLYS 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 3 2 Tarkoitus

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B 15

Lisätiedot

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT 1 MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Martat ry, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä piiri. Piirin kotipaikka on Joensuu, ja se kuuluu

Lisätiedot

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014

SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY 21.10.2014 SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS R.Y:N SÄÄNNÖT Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 10.7.2009 ja 14.10.2009 (1 ja 5 ) SUOMEN AKVARELLITAITEEN YHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja toiminta-alue Yhdistyksen

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY

ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY 1 ETELÄ-POHJANMAAN TERVEYDENHUOLLON PERINNEYHDISTYS RY S Ä Ä N N Ö T 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Seinäjoen

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna i Norra Finland. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna i Norra Finland. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys: POHJOIS-SUOMEN TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIT r.y. FÖRETAGSLÄKARNA I NORRA FINLAND r.f. SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Suomen Työterveyslääkärit, ruotsiksi Företagsläkarna

Lisätiedot

KUOPION SEUDUN TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ SÄÄDEKIRJA

KUOPION SEUDUN TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ SÄÄDEKIRJA SÄÄDEKIRJA Allekirjoittaneet yhteisöt ovat päättäneet perustaa säätiön, jonka nimi on Kuopion seudun työvalmennussäätiö. Säätiön tarkoituksena on tukea työelämästä syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa

Lisätiedot

2. Säätiön tarkoituksena on edistää ja taloudellisesti tukea Suomen lastensuojelutyötä sen eri muodoissa.

2. Säätiön tarkoituksena on edistää ja taloudellisesti tukea Suomen lastensuojelutyötä sen eri muodoissa. Lasten Päivän Säätiö sr Stiftelsen Barnens Dag sr Säännöt 1. Säätiön nimi on Lasten Päivän Säätiö sr, ruotsiksi Stiftelsen Barnens Dag sr. Säätiön kotipaikka on Helsingin kaupunki ja sen toiminta-alue

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

SÄÄNNÖT PRH vahvistanut Yhdistyksen nimi on Skills Finland ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

SÄÄNNÖT PRH vahvistanut Yhdistyksen nimi on Skills Finland ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Skills Finland ry SÄÄNNÖT PRH vahvistanut 25.3.2013 I LUKU Yhdistyksen nimi, toimiala ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Skills Finland ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen kieli on suomi.

Lisätiedot

Nykyinen 1 Säätiön nimi on Espoon Kaupunginteatterisäätiö. Säätiön kotipaikka on Espoon kaupunki.

Nykyinen 1 Säätiön nimi on Espoon Kaupunginteatterisäätiö. Säätiön kotipaikka on Espoon kaupunki. Hallituksen esitys uusista säännöistä 8.10.2015 ESPOON KAUPUNGINTEATTERISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi on Espoon Kaupunginteatterisäätiö. Säätiön kotipaikka on Espoon kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön

Lisätiedot

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT

KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT KÄPPÄRÄN KOULUN SENIORIT KÄPYSET RY SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Käppärän koulun Seniorit - KäpySet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Porin kaupunki. Yhdistyksen kieli on Suomi.

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

Slovenia-seuran säännöt

Slovenia-seuran säännöt Slovenia-seuran säännöt YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS Yhdistyksen nimi on Slovenia-seura ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää slovenialaisen kulttuurin tuntemusta

Lisätiedot

Turun Urheiluautoilijat ry SÄÄNNÖT

Turun Urheiluautoilijat ry SÄÄNNÖT Turun Urheiluautoilijat ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Turun Urheiluautoilijat ry. Yhdistyksen kotikunta on Turku. 2 TARKOITUS Yhdistyksen tarkoituksena on autourheilun, kilpa- ja

Lisätiedot

FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka. Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus

FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka. Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus Säätiön tarkoituksena on suomalaisen visuaalisen taiteen aseman vahvistaminen

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Lorem ipsum dolor amet mirham. Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Säännöt

Lorem ipsum dolor amet mirham. Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Säännöt Lorem ipsum dolor amet mirham Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Säännöt Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Säännöt Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymät 2019-06-03 rek. nro 46456 SFS 2019/08

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Reserviupseerit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus :08:36 Säätiörekisteri PRH, puh

Patentti- ja rekisterihallitus :08:36 Säätiörekisteri PRH, puh Patentti- ja rekisterihallitus 26.06.2018 08:08:36 Säätiörekisteri 00091 PRH, puh. 029 509 5000 Y-tunnus: 0155412-8 Asiapaperi: Säännöt postitse Päivältä: 26.06.2018 Hinta: 15,00 Nimi: Diabetestutkimussäätiö

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT

Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT POHJOIS-KARJALAN EVANKELISLUTERILAISEN KANSANLÄHETYKSEN S Ä Ä N N Ö T Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Evankelisluterilainen

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN LIITON LUOPUMISESTA SAIMAAN LENTOASEMA SÄÄTIÖ SR:N HALLINTOELIMISTÄ

SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN LIITON LUOPUMISESTA SAIMAAN LENTOASEMA SÄÄTIÖ SR:N HALLINTOELIMISTÄ SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN LIITON LUOPUMISESTA SAIMAAN LENTOASEMA SÄÄTIÖ SR:N HALLINTOELIMISTÄ 1. Lappeenrannan kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto ovat yhteisesti sopien päättyneet ratkaisuun, jossa Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Yhdistys toimii Suomen Musiikinopettajien liitto ry:n alaisena valtakunnallisena jäsenyhdistyksenä.

Yhdistys toimii Suomen Musiikinopettajien liitto ry:n alaisena valtakunnallisena jäsenyhdistyksenä. VARHAISIÄN MUSIIKINOPETTAJAT ry SMÅBARNS MUSIKLÄRARE rf SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Varhaisiän musiikinopettajat ry, Småbarns Musiklärare rf. Yhdistyksen nimistä

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT 1(5) YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Ylöjärven Reserviupseerit r.y. Sen kotipaikka on Ylöjärven kaupunki. 1 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

PALOTUTKIMUSRAATI RY SÄÄNNÖT (hyväksytty ) Raadin säännöt Säännöt rekisteröity näin muutettuna yhdistysrekisteriin 13.6.

PALOTUTKIMUSRAATI RY SÄÄNNÖT (hyväksytty ) Raadin säännöt Säännöt rekisteröity näin muutettuna yhdistysrekisteriin 13.6. 1 PALOTUTKIMUSRAATI RY SÄÄNNÖT (hyväksytty 25.5.2007) Raadin säännöt 2007 Säännöt rekisteröity näin muutettuna yhdistysrekisteriin 13.6.2007 Nimi ja kotipaikka 1. Yhdistyksen nimi on Palotutkimusraati

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta paikkakunnalla ja sen ympäristössä

Yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta paikkakunnalla ja sen ympäristössä KESKI-SUOMEN PALVELUSKOIRAYHDISTYS RY 1 Yhdistyksen nimi KESKI-SUOMEN PALVELUSKOIRAYHDISTYS RY 2 Kotipaikka Jyväskylän kaupunki 3 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta paikkakunnalla

Lisätiedot

1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys - Finlands Svetstekniska Förening ja kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys - Finlands Svetstekniska Förening ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. SUOMEN HITSAUSTEKNILLINEN YHDISTYS r.y. FINLANDS SVETSTEKNISKA FÖRENING r.f. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys - Finlands Svetstekniska Förening ja kotipaikka

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt

Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Lapin tutkimusseura ry:n säännöt Hyväksytty Lapin tutkimusseuran kokouksessa 18.6.2007 ja 18.12.2007. Merkitty yhdistysrekisteriin 4.8.2008. Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Lapin tutkimusseura ja kotipaikka

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Helsingin Melojat ry on aatteellinen melontaseura, jonka tarkoituksena on melontaharrastuksen

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi.

Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostunut henkilö, joka ei voi liittyä varsinaiseksi tai seniorijäseneksi. Synop ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Synop ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on 1. toimia Helsingin yliopiston meteorologian

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys SÄÄNNÖT Satakissa ry Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Satakissa ry, josta näissä säännöissä käytetään nimeä yhdistys ja sen kotipaikka on Porin kaupunki ja toimialueena koko Suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt (s. 1/6) Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt I 1 Yhdistyksen nimi on Osakuntien Yhteisvaltuuskunta Nationernas Samdelegation ry, ja sen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT

Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry:n SÄÄNNÖT I TARKOITUS JA TYÖMUODOT 1 Yhdistyksen nimi on Kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen opiskelijat OIKOS ry, ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Mäntsälän Ratsastajat ry. ja sen kotipaikka on Mäntsälän kunta.

1 Yhdistyksen nimi on Mäntsälän Ratsastajat ry. ja sen kotipaikka on Mäntsälän kunta. MÄNTSÄLÄN RATSASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Mäntsälän Ratsastajat ry. ja sen kotipaikka on Mäntsälän kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ratsastusurheilua, kohottaa jäsentensä ratsastustaitoa

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 16.8.03 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1. PIIRIN NIMI on Piiri Inner Wheel, Suomi. Nimen vahvistaa International Inner Wheelin hallitus, joka myös vahvistaa piirin rajat. Piirin jäseniä ovat kaikki piirissä

Lisätiedot

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI sivu 1/5 VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Vantaan liike- ja virkanaiset ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus

Filha ry. Säännöt. Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus Filha ry Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Filha ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yleishyödyllisen yhdistyksen tarkoituksena on edistää kansanterveyttä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 1(6) 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

SÄÄNNÖT 1(6) 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. SÄÄNNÖT 1(6) NIMI JA KOTIPAIKKA PUISTOLAN OMAKOTIYHDISTYS RY 1 Yhdistyksen nimi on Puistolan Omakotiyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. TARKOITUS JA TOIMINTA 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Säännöt vuodelta 1986 (2017)

Säännöt vuodelta 1986 (2017) Säännöt vuodelta 1986 (2017) 1 2 Säännöt 1986 (2017) LOHJAN PALVELUS- JA PELASTUSKOIRAYHDISTYS RY 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Lohjan palvelus- ja pelastuskoirayhdistys ry, virallinen lyhenne

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Suomen lasten ja nuorten säätiö

SÄÄNNÖT. Suomen lasten ja nuorten säätiö SÄÄNNÖT Suomen lasten ja nuorten säätiö 1 SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Suomen lasten ja nuorten säätiö Barn och ungdomsstiftelsen i Finland. Säätiön kotipaikkakunta

Lisätiedot

1 Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Nimi, kotipaikka ja kieli 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 3 Jäsenet 3 Jäsenet

1 Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Nimi, kotipaikka ja kieli 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 3 Jäsenet 3 Jäsenet Uudet säännöt Vanhat säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Partiolippukunta Susiveikot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki, ja yhdistyksen kielenä on suomi. Jäljempänä näissä

Lisätiedot