KAARINAN KAUPUNKI HOVIRINNAN KOULUN SYYSTIEDOTE KOTEIHIN 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAARINAN KAUPUNKI HOVIRINNAN KOULUN SYYSTIEDOTE KOTEIHIN 2015"

Transkriptio

1 KAARINAN KAUPUNKI HOVIRINNAN KOULUN SYYSTIEDOTE KOTEIHIN 2015

2 Tervetuloa kouluun! Tähän tiedotteeseen on koottu kouluun liittyviä asioita, jotka sekä vanhempien että oppilaitten on hyvä tietää. Valmiina kouluun * Kouluun lähteminen - Ennen kouluun lähtöä on huolehdittava siitä, että annetut kotitehtävät on tehty ja tarvittavat koulukirjat ja -välineet on pakattu koululaukkuun. - Koululaukku on viisasta pakata jo illalla. - Kouluun pitää lähteä ajoissa. Oppitunnit alkavat aamuisin klo 8.05, 9.10 ja * Ravitseva ja riittävä aamupala on jokaiselle välttämätön. Ilman kunnon aamupalaa ei oppilas jaksa opiskella. Halutessaan voi kouluun ottaa mukaan välituntievääksi vaikkapa hedelmän. * Huoltajien pitää huolehtia, että oppilaan vaatteet ovat asialliset, säänmukaiset ja sopivat välituntileikkeihinkin. Sadesäälläkin olemme ulkona. Pakkasella ja kylmällä säällä käytämme päähineitä. * Riittävä uni on perusedellytys koulutyön sujumiselle. Univaje aiheuttaa lapsille ylivilkkautta ja keskittymisvaikeuksia. Kasvuikäisen lapsen unen tarve on noin kymmenen tuntia. Vanhempien vastuulla on lasten tv:n katselun ja tietokonepelaamisen säännöstely. Tiedot kuntoon Muuttuneista osoite- ja puhelintiedoista on tehtävä ilmoitus koululle. Toivomme, että korjaukset ja muutokset tehdään Wilma-ohjelmassa olevalle lomakkeelle.

3 Koulumme tärkeitä asioita * Koulun osoite: Hovirinnan koulu, Päiväläisenkatu 1, KAARINA Koulun www-sivut löytyvät osoitteesta Wilma: Rehtorin sähköpostiosoite on katri.hotti@kaarina.fi * Puhelinnumerot: - rehtori Katri Hotti koulusihteeri Christina Lindquist-Karppelin resurssiopettaja: Janina Lahtonen, luokat 1-6, keittiö, kokki Armi Kallio, iltakäytönvalvoja Jukka Tammi kiinteistönhoitaja Kalle Nurmi terveydenhoitaja Eliisa Lintunen * Oman opettajani yhteystiedot: * työpuhelin: 050 * sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi@kaarina.fi Huomioi myös seuraavat Lukuvuoden työajat: - syyslukukausi ti pe lauantaityöpäivä la syysloma ke su kevätlukukausi ke 4.1. la talviloma ma su

4 Koulumatkat * Koulumatkalla pitää käyttää pyörätietä, jos sellainen on reitillä. * Katua ylitettäessä tulee käyttää suojatietä. Kävelijät ja pyöräilijät eivät kulje koulun pysäköintialueen tai nurmikon kautta. * Oppilaiden on käytettävä koulumatkoilla ja koulun retkillä pyöräilykypärää. * Koulu on vakuuttanut oppilaat koulupäivän aikana työjärjestyksen mukaisesti koulumatkat mukaan lukien. Polkupyörä on pidettävä ajokunnossa. * Koulumatkat voi kulkea pyörällä vasta 2. luokan keväällä pidettävän Polkupyöräkoulun jälkeen. * Koulun pihalla kuljetaan vain jalan. * Oppilas noudattaa sovittuja reittejä ja liikennesääntöjä siirtyessään liikuntatunneille koulualueen ulkopuolelle keskuskentälle, uimahalliin ja pururadalle. Samat ohjeet ovat voimassa, kun käydään kirjastossa, terveyskeskuksessa ja oppitunteihin liittyvillä opintokäynneillä. * Koulun parkkipaikka on rauhoitettu saattoliikenteeltä. Kuljettaessaan oppilaan kouluun, huoltajat voivat jättää oppilaan Hoviherrankadun hiekkakentälle. Oppilaista huolehditaan * Koulumme terveydenhoitajana toimii Eliisa Lintunen. Kouluterveydenhoitaja on koululla maanantaina, tiistaina, torstaina ja parittomien viikkojen perjantaina. Terveydenhoitajan puhelinnumero on * Toipilaana olevan lapsen paikka on kotona, sillä puolikuntoisena lapsi ei

5 jaksa suoriutua koulutyöstä. Ohjeena on pysytellä kotona sairauden jälkeen ainakin yksi oireeton päivä. Toipilaspäivänä otetaan koulutoverilta selville poissaolon aikana tehdyt koulutehtävät ja tehdään niitä. * Hammashoidosta vastaa Kaarinan pääterveysaseman hammashoitola, puh Suuhygienisti ottaa vastaan myös koululla. Säännöllisiin tarkastuksiin lapset saavat kutsun kotiin. Kodit vastaavat lasten kulkemisesta lääkäriin. * Koulussa sattuneiden tapaturmien ensiapu annetaan Kaarinan pääterveysasemalla. Taksikuljetukset voi tilata koulutoimiston kautta, puh Mikäli vanhemmat hoitavat lääkärissäkäynnin ja taksikyydit itse, tulee tositteet säilyttää mahdollisia vakuutusyhtiön korvauksia varten. Oppilashuolto * Oppilashuollosta saat tietoja koulusta ja opettajilta. - Koulukuraattori Tiina Laajalahti, puh Koulupsykologi Petra Honkanen, puh * Koulussamme on käytössä kaksi puuttumismallia: - Kiusaamisen puuttumismalli: Kaikkeen kiusaamiseen puututaan ja käsittelyn jälkeen seurataan tilannetta. Hovirinnan koulu on mukana valtakunnallisessa KiVa Koulu ohjelmassa, jossa keskeisenä tavoitteena on koulukiusaamisen ehkäiseminen ja vähentäminen. Koulussa toimii KiVa-tiimi, joka selvittää tarvittaessa toistuvat kiusaamistapaukset. Tiimin jäsenet lukuvuonna : Sari Koponen, Iiris Siltanen, Hanni Korhonen ja Katri Hotti. - Päihteiden puuttumismalli: Painottamalla opetuksessa terveitä elämäntapoja ja antamalla tietoa pyritään estämään lasten päihdekokeilut. Erityisesti painotetaan tupakoinnin aloittamisen ehkäisyä. * Koulun piha-alueita valvoo ympärivuorokautinen tallentava videojärjestelmä. * Koulun hyvinvointisuunnitelma on nähtävissä Wilmassa.

6 Poissaolot * Sairauspoissaoloista ilmoitetaan opettajalle tekstiviestillä tai Wilmassa. * Kaikista muista poissaoloista tulee pyytää lupa etukäteen Wilmassa, kohdassa hakemukset ja päätökset. Perusopetuslain mukaan oppilaan tulee osallistua perusopetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. * Luokanopettaja antaa oppilaalle hyväksyttävästä syystä luvan enintään kolmen päivän poissaoloon. Rehtori voi myöntää oppilaalle hyväksyttävästä syystä tilapäisen vapautuksen koulunkäynnistä korkeintaan kahden viikon ajaksi. Yli kahden viikon poissaolosta päättää sivistysjohtaja. Koulu suosittaa lomamatkojen ajoittamista koulun loma-aikoihin. Opiskelun kannalta ei yli viikon vapautusta koulunkäynnistä lukuvuotta kohti voida pitää suositeltavana. * Kaarinan sivistyslautakunta on päättänyt, että vanhemmat ottavat vastuun oppilaan opiskelusta, mikäli oppilaan koulusta poissaolon syy on loma. Tällöin vanhempien tulee huolehtia lapsen edistymisestä ja opiskelusta. Poissaolleen oppilaan tai hänen huoltajansa tulee itse ottaa selville läksyt ja tehtävät, mikäli hän ei ole niitä etukäteen saanut. * Poissaololuvan pyytäminen koskee kaikkia poissaoloja, vaikkapa vain yhden tunnin poissaoloa. Tukiopetus ja kotitehtävät * Tukiopetusta annetaan koulussa sitä tarvitseville. * Tukiopetuksen avulla voidaan esimerkiksi sairaana ollutta oppilasta auttaa saamaan muu luokka kiinni. Opettaja pyrkii ilmoittamaan tukiopetuksesta etukäteen kotiin.

7 * Koulunkäynti on lasten työtä. Kotitehtävien tarkoituksena on tukea koulussa opittuja asioita. Ensin läksyt, sitten kaverit ja leikit! Toistuvasta kotitehtävien laiminlyönnistä seuraa jälki-istunto. Läksyparkki * Koulussa toimii myös läksyparkki. Läksyparkissa oppilaat tekevät valvotusti koti-/koulutehtäviä. Parkki on tarkoitettu niille oppilaille, jotka tarvitsevat tukea koti- tai koulutehtävien tekemisessä. Oppilaat tulevat läksyparkkiin opettajan ohjaamina. Oppilaan mukana tulee kotiin aina ilmoitus läksyparkissa olemisesta. Kouluruokailusta * Kouluateria kattaa noin kolmanneksen koululaisen päivittäisestä ravinnon tarpeesta. * Koulussa noudatamme hyviä ruokailutapoja: - Käytämme ruokaillessamme haarukkaa ja veistä. - Syömme kaiken itseotetun ruoan. - Maistamme jokaista ruokalajia. - Annamme toisille ruokarauhan. * Erityisruokavaliot huomioidaan koulussa, mikäli huoltajat toimittavat ilmoituksen erityisruokavaliosta, yhdessä lääkärintodistuksen kanssa. Löytötavarat Kadoksissa olevia tavaroita voi kysellä aulan kiinteistönhoitajan kopista.

8 Ohjeita koulutyöhön * Ulkovaatteita säilytetään luokan naulakossa. Päähineet ja käsineet kannattaa säilyttää taskussa tai hihassa. Päähineitä ei käytetä sisätiloissa. * Liikuntatunneilla pukeudutaan liikuntavarusteisiin. Lenkkarit ja verryttelyasu ovat hyvät ulkoliikunnassa. Sisäliikunnassa varusteina t-paita, shortsit ja pyyhe. * Peseytyminen ja varusteiden vaihtaminen sisäliikuntatunnin jälkeen kuuluu koulun siisteyskasvatukseen. * Koulun liikunnan opetussuunnitelmaan kuuluu mm. luistelu ja hiihto. Kodit huolehtivat talviliikuntavälineiden hankkimisesta. * Mikäli oppilas ei tilapäisesti voi osallistua liikuntatunnin ohjelmaan, on huoltajan ilmoitettava asiasta opettajalle etukäteen. * Koulutarvikkeista on pidettävä hyvää huolta. Koulutarvikkeita on kohdeltava arvostaen. Kirjat on hyvä suojata päällyksellä. * Huoltajat joutuvat korvaamaan oppilaan kadottamat tai vahingoittamat kirjat, koulutarvikkeet ja tabletit. * KOULUUN EI SAA TUODA: - rahaa - pelejä tai leluja - energia- tai virvoitusjuomia, purukumia tai karkkeja * Puhelimen käyttö koulussa - Puhelinta käytetään koulupäivän aikana vain opettajan luvalla. - Oppituntien ja välituntien aikana puhelimen on äänettömänä. - Koulu ei vastaa mahdollisesta puhelimen häviämisestä, rikkoutumisesta tai varastamisesta.

9 * Aamu- ja iltapäivät Koululla toimivat myös luokkalaisille tarkoitetut aamu- ja iltapäiväkerhot, suomenkielinen Iltis ja ruotsinkielinen Eftis. Aamu- ja iltapäivätoiminnan vastuuhenkilö on Tanja Tuominen, puh Koulun piha on iltapäivällä koulun jälkeen varattu näissä kerhoissa kävijöille. Koulun sisälle ei saa jäädä odottelemaan kavereita. Oppilaiden asiaton oleskelu koulun pihalla ei Kaarinassa ole sallittua. Koulun pihaan saa tulla klo jälkeen. * Hyvät tavat - Hyviin tapoihin ei kuulu kiroilu. - Olemalla huomaavainen ja ystävällinen, teemme koulusta viihtyisän. - Muistathan nämä: Ole hyvä! Anteeksi! Kiitos! Koulun vanhempainyhdistys * Hovirinnan koululla toimii Hovirinnan koulun vanhempainyhdistys ry. Yhdistys tukee koulun toimintaa mm. lahjoituksilla. Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan koteihin yhdistyksen omilla tiedotteilla tai koulun lehden välityksellä. Yhdistyksen kotisivut löytyvät osoitteesta * Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki koulun oppilaiden vanhemmat. Vanhempainyhdistyksen johtokuntaan valitaan joka syksy uusia jäseniä. Yhdistyksen tämän lukuvuoden syyskokous pidetään syys-lokakuun vaihteessa Hovirinnan koulun auditoriossa. Kokouksessa valitaan uusi johtokunta ja päätetään tulevasta toiminnasta! Kokous on avoin kaikille koulussa opiskelevien oppilaiden huoltajille. Tavoitteena on saada ainakin yksi edustaja joka luokalta. Lisäksi kaikki halukkaat ovat tervetulleita johtokunnan ja erilaisten työryhmien toimintaan. * Maksamalla jäsenmaksun (lukuvuonna 10 /perhe) tuet lapsesi koulunkäyntiä ja luot edellytykset vanhempainyhdistyksen jatkuvalle toiminnalle. Lukuvuoden puheenjohtaja ja uudet jäsenet valitaan edellä mainitussa yhdistyksen vuosikokouksessa.

10 Muistiinpanot:

11

12 allekirjoitus tai kuitataan luetuksi Wilmassa!

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE TESJOEN KOULU 2016 2017 SYYSTIEDOTE YHTEYSTIEDOT Tesjoen koulu Tavastantie 10 07955 Tesjoki tesjoen.koulu@loviisa.fi Puh. 044-0555 993 (klo 8-15 arkipäivinä) Koulunjohtaja 044-5577 240 (klo 8-17 arkipäivinä)

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45.

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. Yhteisen aloituksen jälkeen vanhemmilla on mahdollista tavata koulun opettajia eri luokissa. LUKUVUOSITIEDOTE

Lisätiedot

KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2014 TERVETULOA KOULUUN

KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2014 TERVETULOA KOULUUN KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2014 TERVETULOA KOULUUN Kesäloman jälkeen on taas aika ryhtyä töihin. Toivotamme sekä vanhat että uudet oppilaat tervetulleiksi. Oppilaita on tällä hetkellä 204. Tässä

Lisätiedot

TERVETULOA KOULUUN KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2012

TERVETULOA KOULUUN KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2012 KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2012 TERVETULOA KOULUUN Kesäloman jälkeen on taas aika ryhtyä töihin. Toivotamme sekä vanhat että uudet oppilaat tervetulleiksi. Oppilaita on tällä hetkellä 192. Luokkia

Lisätiedot

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta.

Oppilaiden tuominen aamulla koulun pihaan autolla on kielletty. Oppilaat tuodaan ja haetaan koulun lähikatujen, lähinnä Okkerinkadun varrelta. JYVÄSKYLÄN STEINERKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LUOKAT 1-8 Tehtävä ja tavoitteet Järjestyssäännöt ovat koulun opetussuunnitelmaa täydentäviä käytännön toimintaohjeita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus,

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 Suomenkielinen koulutusjaosto 17.9.2013 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUS-

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

Rantasalon peruskoulu syystiedote

Rantasalon peruskoulu syystiedote Rantasalon peruskoulu 2018-2019 syystiedote Reksi! LUKUKAUDEN ALUKSI Ruudullasi tai kädessäsi on uudenmuotoinen syystiedote. Tarkoituksena on tarjota tarpeellisia tietoja koulunkäynnistä helposti jaettavassa

Lisätiedot

KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2015

KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2015 KARVETIN KOULUN KUULUMISIA ELOKUU 2015 TERVETULOA KOULUUN Kesäloman jälkeen on taas aika ryhtyä töihin. Toivotamme sekä vanhat että uudet oppilaat tervetulleiksi. Oppilaita on tällä hetkellä 209. Uusia

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma 1 Malvaan koulu Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma Malvaan nykyinen koulu on rakennettu v. 1956. Alkava lukuvuosi on 55. koulumme historiassa. Malvaan koulu on kaksiopettajainen perusopetuksen alakoulu.

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2011 2012 Koulun yhteystiedot: Rehtori: Vararehtori: Jan Mikkonen Anu Kiijärvi 0927192807 0403153889 0403152807 anu.kiijarvi@jarvenpaa.fi jan.mikkonen@jarvenpaa.fi Koulusihteeri:

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Koulun alkaessa Sateinen, mutta toivottavasti siitä huolimatta rentouttava kesäloma alkaa olla takanapäin ja edessä ovat uudet koitokset oppimisen pitkällä

Lisätiedot

JOKELAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015

JOKELAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 JOKELAN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 Jokelan koulun opetushenkilökunta: 1A Mari Ursin 1B Essi Heiskanen 2A Mari Laukkanen 2B Heidi Norokorpi 3.lk Sirkka-Liisa Aalto 4A Leena Kousa 4B Kari Laine 5.lk

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma on lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmä

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

REKOLAN KOULU. 100 vuotta

REKOLAN KOULU. 100 vuotta REKOLAN KOULU 100 vuotta KOULUVIESTI 2012 KOULUN PÄIVITTÄINEN TYÖAIKA 8.15-9.00 1.oppitunti 9.00-9.45 2.oppitunti 9.45-10.15 välitunti 10.15-12.00 3.-4.oppitunti 12.00-12.30 välitunti 12.30-13.15 5.oppitunti

Lisätiedot

Tervehdys Aunelan koulusta, Syyslukukauden aloitti koulussamme. empatia. Toivomme näiden arvojen näkyvän niin jokapäiväisessä

Tervehdys Aunelan koulusta, Syyslukukauden aloitti koulussamme. empatia. Toivomme näiden arvojen näkyvän niin jokapäiväisessä Tervehdys Aunelan koulusta, Syyslukukauden aloitti koulussamme 206 oppilasta 11 perusopetusryhmässä ja yhdessä valmistavan opetuksen ryhmässä. Esikoululaisia, Aapeleita ja Esikoita, on yhteensä 20 kahdessa

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

TERVETULOA KOULUUN. Oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi ei ajoa koulun parkkipaikalle eikä välituntipihalle.

TERVETULOA KOULUUN. Oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi ei ajoa koulun parkkipaikalle eikä välituntipihalle. KARVETIN KOULUN KUULUMISIA SYYSKUU 2016 TERVETULOA KOULUUN Tässä tiedotteessa on koulunkäynnin yleisiä asioita, yhteystietoja, syyslukukauden tärkeitä päivämääriä sekä lukuvuoden työ- ja loma-ajat. Tämä

Lisätiedot

Valokuvaus: Koulukuvauspäivä on 30.8.2002 klo 9.00 alkaen.

Valokuvaus: Koulukuvauspäivä on 30.8.2002 klo 9.00 alkaen. 1 SISÄLYSLUETTELO 1 Alkusanat 3 2 Koulun yhteystiedot 3 3 Koulun henkilökunta 3 4 Koulun työ- ja loma-ajat 4 5 Oppilashuolto 5 6 Lukuvuoden juhlat 5 7 Oppilasarvioinnista 5 8 Kansainvälisyystoiminta 5

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014 Koulutyön alkaessa Lähdemme uuteen lukuvuoteen poikkeuksellisen hyvästä tilanteesta, sillä kaikki viime lukuvuoden opettajat jatkavat työskentelyään Ojakkalassa.

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA 2017-2018 Sivu 1 YLEISTÄ ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA Iltapäiväkerhot on tarkoitettu 1-2-luokan lapsille joidenka vanhemmat käyvät työssä tai opiskelevat. Vanhempi joka on kotona,

Lisätiedot

OPPITUNNIT POISSAOLOT

OPPITUNNIT POISSAOLOT KOULUJEN YHTEISET TOIMINTASÄÄNNÖT OPPITUNNIT TERVEHTIMINEN Oppituntien aloitus tehdään selkeästi työrauhaa kunnioittaen. Uuden oppilasryhmän kanssa tunti alkaa tervehtimällä seisten. Vierailijan saapuessa

Lisätiedot

YLISKULMAN YKKÖNEN

YLISKULMAN YKKÖNEN YLISKULMAN YKKÖNEN 2016-2017 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat ti 16.8.- ti 20.12.2016 syysloma to 13.10.- pe 14.10.2016 joululoma ke 21.12.2016 ti 3.1.2017 ke 4.1. la 3.6.2017 talviloma ma 20.2.

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2018-19 Luokat ja henkilökunta 4A Jaana Hekkanen, 4B Antti Ranta, 4F Niina Siltari, 4H Petri Korpi 3B Saku-open sijainen, 3C Susanna Hasiwar, 3D Annukka Goman laaja-alainen

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi www.peda.net/veraja/keuruu/pihlajavesi pihlajavesi@keuruu.fi Pihlajaveden ala-aste Valkeajärventie 77 42910 Pihlajavesi (014) 757 037 puh. 040 0153510 kännykkä

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun Tervetuloa kouluun 2018 2019 Tervetuloa kouluun Opas uusille oppilaille ja Lukuvuosi heidän huoltajilleen 2016-2017 ASKOLAN KUNTA Askolan kunta Sivistystoimi Sivistystoimi Tärkeitä päivämääriä Kouluun

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2017-18 Luokat ja henkilökunta 3 A Jaana Hekkanen, 3B Leena Helanen, 3F Niina Siltari, 3H Petri Korpi 4B Timo Fordell, 4C:n opettajan nimi vahvistuu maanantaina

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2019-2020 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040-4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa.

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa. Loimaan kaupunki LUKUVUOSITIEDOTE 2012 201 Metsämaan koulu Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä tässä koulurakennuksessa. Kesäloman jälkeen

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 3

Viikkotiedote vko 3 Viikkotiedote 19.1.2018 vko 3 Johtokunta Johtokunta kokoontuu ma 22.1.2018 klo 18.00 Ruokalista Steinerkoulun ruokalista löytyy täältä: http://www.edulappi.fi/fi/opiskelijalle/ravintolat/steinerkoulu #steiner_roi

Lisätiedot

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu OPPILASHUOLTO Oppilashuolto on toimintaa, jolla edistetään ja ylläpidetään oppilaan hyvinvointia, hyvää oppimista, tervettä kasvua ja kehitystä. Tavoite on edistää myös koulun yhteisöllisyyttä, myönteistä

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2018-2019 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040-4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 2017 2018 Järjestyssääntöjen tarkoitus on 1) turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 2) taata kouluyhteisön jäsenille viihtyisä ja turvallinen työympäristö 3) opettaa vastuullisuuteen

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2019-20 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1430 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 TERVETULOA LUKUVUOTEEN 2015-2016! Tähän lukuvuoteen kohdistuu paljon innostavia odotuksia. Koulumme uusi opetussuunnitelma valmistuu tämän lukuvuoden

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Länsi-Lopen koulu Topenontie 145 12920 Topeno LÄNSI-LOPEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tähän tiedotelehteen on koottu koulun arkeen liittyviä tärkeitä tietoja.

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori 22.8.2018 klo 17.30 Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori Jokivarren koulu Yhtenäinen peruskoulu ykkösestä ysiin Hiukan alle 600 oppilasta 50 opettajaa, 25 koulunkäyntiavustajaa Toimistosihteeri

Lisätiedot

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen..

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. Syystervehdys! Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. No niin on uusi lukuvuosi taas lähtenyt liikkeelle. Uudet oppilaat ja ohjaajat ovat kotiutuneet kouluumme. Oppilaita on nyt 22, joten hieman

Lisätiedot

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JUVANPUISTON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Juvanpuiston koulu Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Perusopetuslain :n 29 4. momentin mukaan koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallisuutta,

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

Lukuvuositiedote koteihin 2014-2015

Lukuvuositiedote koteihin 2014-2015 Lukuvuositiedote koteihin 2014-2015 Pitkäjärven koulu Sisällys: Koulujen yhteystiedot:... - 2 - Opettajat:... - 2 - Avustaja/ kerhotoiminta:... - 2 - Keittäjä/siistijä:... - 2 - LUKUVUODEN TYÖAJAT:...

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2015-2016 Kirkonkylän koulu RUOVESI

Lukuvuositiedote 2015-2016 Kirkonkylän koulu RUOVESI Lukuvuositiedote 2015-2016 Kirkonkylän koulu RUOVESI Koulun henkilökunta ja yhteystiedot Rehtori Jouko Heikkilä 044 787 1403 Apulaisjohtaja Eeva Katajamäki 044 787 1415 Koulusihteeri Taija Paussu 044 787

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

Sisällys: YÖKOULUJA, LUOKKARETKIÄ JA LEIRIKOULUJA järjestetään vapaaehtoisuuteen perustuen kiinnostuksen mukaan.

Sisällys: YÖKOULUJA, LUOKKARETKIÄ JA LEIRIKOULUJA järjestetään vapaaehtoisuuteen perustuen kiinnostuksen mukaan. Sisällys: Koulun yhteystiedot:... Opettajat:...2 Avustaja/ kerhotoiminta:...2 Keittäjä/siistijä:...2 LUKUVUODEN TYÖAJAT:...3 KOULUN OPPILASMÄÄRÄ... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. KOULUN YLEISET

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016

IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 IHODEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015-2016 Ihoden koulun uusi osa valmistui kesäkuussa 2015 Ihoden koulu Ihoden kylätie 27 27320 Ihode etunimi.sukunimi@pyharanta.fi Puhelin: Ihoden koulun opettajainhuone

Lisätiedot

Pakilan yläasteen koulu. Lukuvuosi Vanhempainaamu Rehtori Juha Leino

Pakilan yläasteen koulu. Lukuvuosi Vanhempainaamu Rehtori Juha Leino Pakilan yläasteen koulu Lukuvuosi 2018-2019 Vanhempainaamu 7.9.2018 Rehtori Juha Leino Ruokailu koulussa Suositellaan kännykkävapaaksi ajaksi 300/366 lautasta per päivä Syksyllä 2018 9.luokkalaiset poissa

Lisätiedot

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina PAAVOLAN KOULUN AAKKOSET 2. ARVIOINTI Arviointi on jatkuva prosessi, jonka tarkoituksena on myönteisellä, motivoivalla ja luotettavalla tavalla kannustaa ja ohjata opiskelua niin, että se edistää oppilaan

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2018-19 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1360 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

LITTOISTEN KOULU TIEDOTTAA SYKSY 2019

LITTOISTEN KOULU TIEDOTTAA SYKSY 2019 LITTOISTEN KOULU TIEDOTTAA SYKSY 2019 Tervetuloa takaisin töihin! Toivotan kaikki uudet ja entiset oppilaat tervetulleiksi aloittamaan uuden lukuvuoden koulussamme. Oppilasmäärämme on pysynyt suurin piirtein

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2015 2016 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040 4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

Kouluvuoden teemana on edelleen turvallinen kouluyhteisö, joka sisältää niin hyvät tavat kuin fyysisen turvallisuuden. Juha Alaraatikka vs.

Kouluvuoden teemana on edelleen turvallinen kouluyhteisö, joka sisältää niin hyvät tavat kuin fyysisen turvallisuuden. Juha Alaraatikka vs. Syystervehdys! Syksy on kohta jo loppupuolella ja koulukiireet ovat jo rutiinia. Syksy alkoi todella vauhdikkaasti tempaisten minut yllättäen rehtorin tehtäviin. Kiirettä on pitänyt ja siksi pahoittelenkin,

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE

LUKUVUOSITIEDOTE LUKUVUOSITIEDOTE 2018-2019 Kivimäen koulu http://www.sivistysvantaa.fi/kivimaenkoulu.html LUKUVUODEN TYÖAJAT lv 2018 2019 Syyslukukausi 2018 to 9.8. pe 21.12.2018 syysloma ma 15.10. pe 19.10.2018 (vko

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

TERVETULOA ATALAN KOULUUN! Vanhempainilta

TERVETULOA ATALAN KOULUUN! Vanhempainilta TERVETULOA ATALAN KOULUUN! Vanhempainilta 26.4.2016 T A M P E R E E N K A U P U N K I OHJELMA Perustietoja Atalan koulusta ja ekaluokista Aamu- ja iltapäivätoiminta / Eppukerho, harrastusmahdollisuudet

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE

LUKUVUOSITIEDOTE LUKUVUOSITIEDOTE 2017-2018 Kivimäen koulu http://www.sivistysvantaa.fi/kivimaenkoulu.html LUKUVUODEN TYÖAJAT lv 2017 2018 Syyslukukausi 2017 to 10.8. pe 22.12.2017 syysloma ma 16.10. pe 20.10.2017 (vko

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE SAMMATIN KOULU. Kestävä kehitys osaksi arkipäivää!

LUKUVUOSITIEDOTE SAMMATIN KOULU. Kestävä kehitys osaksi arkipäivää! LUKUVUOSITIEDOTE 2018 2019 SAMMATIN KOULU Kestävä kehitys osaksi arkipäivää! Internet tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen: nettiyhteisöjä, chattejä ja pelejä. Mutta tiedätkö,

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Esikoululaiset 1.-2.luokkaiset

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Esikoululaiset 1.-2.luokkaiset Pirkkalan kunta Sivistysosasto Infovihko iltapäivätoiminnassa olevien lasten vanhemmille Lukuvuosi 2015 2016 AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Esikoululaiset 1.-2.luokkaiset Lisätietoa löytyy myös opetuksen internet-sivuilta,

Lisätiedot

Myllärin koulu

Myllärin koulu Myllärin koulu 2017-2018 Syystervehdys! Niin on koulunkäynti aloitettu ja iloisin mielin kiidämme jo kohti Joulua. Voi miksi tämä aika menee niin nopeasti, vai olenko minä hidastunut. Kiireen keskellä

Lisätiedot

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä

Jokaisella kouluyhteisön jäsenellä ja koulualueella liikkuvalla on velvollisuus noudattaa Suomen lakia ja koulun järjestyssääntöjä JÄRJESTYSSÄÄNNÖT / Kasakkamäen koulu 1 Kasakkamäen peruskoulun (vuosiluokat 1. 6.) järjestyssäännöt Nämä järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana ja koulualueella. Koulualue käsittää pyöräparkin,

Lisätiedot

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.:

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.: Koululehti 2/2006 Kuva Juha Hyvärinen Tässä lehdessä mm.: Käykää netissä antamassa palautetta Lomalle Topelius-projekti alkaa Uusia opettajia u mikki-dvd:t mikki-dvd:t Keskitalven terveisiä Eput ilmoitettiin

Lisätiedot

Siuntion kunta. Toimintaan hakeminen. Iltapäiväkerhon toiminta. Kerhopäivän ohjelma. Välipala. Koulukuljetus ja iltapäiväkerho

Siuntion kunta. Toimintaan hakeminen. Iltapäiväkerhon toiminta. Kerhopäivän ohjelma. Välipala. Koulukuljetus ja iltapäiväkerho Lukuvuosi 2017-2018 Siuntion kunta Iltapäivätoiminta (ilttis) on monipuolista ohjattua toimintaa 1. ja 2-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Iltapäiväkerhossa lapset voivat

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

TERVETULOA ATALAN KOULUUN! Vanhempainilta

TERVETULOA ATALAN KOULUUN! Vanhempainilta TERVETULOA ATALAN KOULUUN! Vanhempainilta 11.4.2017 T A M P E R E E N K A U P U N K I OHJELMA Perustietoja Atalan koulusta ja opetussuunnitelmasta 1.luokalla Aamu- ja iltapäivätoiminta, hakuaika alkanut

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa:

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa: Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona 22.5.2019 Aineisto osoitteessa: www.lauta.edu.hel.fi Satu Hakulinen, rehtori Saara Kourouma, apulaisrehtori Solveig Korhonen, terveydenhoitaja

Lisätiedot

Säilytä koko lukuvuoden ajan!

Säilytä koko lukuvuoden ajan! Lietsalan koulu Tiilenkantajantie 4 (PL 43) 21101 Naantali 02 434 5450, 044 733 4758 koulunjohtaja 02 434 5449 opettajat 044 733 4617 tekstiviestit 02 434 5448 kouluravintola Fax: 02 435 7501 sähköpostit:

Lisätiedot

Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen

Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen Tuija Metso Oppilaan parhaaksi yhteistä huolenpitoa Helsinki Vanhempien barometri 2007 Suomen Vanhempainliiton kysely vanhemmille kouluhyvinvoinnista

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

Harjuniityn KOULUOPAS 2015-2016. Harjuniityn koulun 1. lukuvuosi

Harjuniityn KOULUOPAS 2015-2016. Harjuniityn koulun 1. lukuvuosi Harjuniityn KOULUOPAS 2015-2016 Harjuniityn koulun 1. lukuvuosi TIEDOTTAMINEN HUOM! Oppilasilmoitus tehdään lukuvuoden alussa Wilmassa. Valitse Wilmassa Lomakkeet ja Oppilas-ilmoitus. Tarkista huolellisesti

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016. Inarin koulu

ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016. Inarin koulu ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 Inarin koulu 2 1. ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TAVOITTEET JA ARVOT Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea koulun ja kodin yhteistä kasvatustyötä. Toiminnan

Lisätiedot