Oulun KaerM-kokeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oulun KaerM-kokeet 6.-7.11.2010"

Transkriptio

1 Oulun KaerM-kokeet Edellisen vuoden kokeet olivat ensimmäiset minun järjestämät ja niistä saatu kokemus ja rohkaiseva palaute saivat minut vakuutettua, että Oulun seudulla on kysyntää metsäkokeille. Ajankohtana marraskuu on metsäkokeiden järjestämiseksi vähintäänkin haastava, koska kelit saattavat olla todella vaikeat eikä lintujen käsiteltävyyskään ole alkusyksyn tasolla. Elokuun riistanlaskentapäivältä ja jahtikaudelta saadut kokemukset vahvistivat edelleen sitä käsitystä, että Somerovaaran alueella on lintuja hyvin, paikoitellen jopa runsaasti. Poikueet olivat selvinneet hyvin kesän koettelemuksista ja myös riekkojen poikueet olivat suuria ja niitä oli ilmestynyt myös uusille alueille. Näistä lähtökohdista odotukset olivat korkealla ja ilmassa väreili toivoa useiden koirakoiden palkitsemiseksi. Kokeessa kuitenkin ilmeni jälleen, että linnuilla on siivet ja niinpä tiedossa olleet takuuvarmat lintupaikat osoittautuivat valitettavasti lähes tyhjiksi. Metsot ja koppelot loistivat poissaolollaan kokeessa kuljettujen reittien varrelta eikä teeristä saatu kuin etäisiä kuulohavaintoja lähtevistä linnuista. Lauantaina lämpötila oli muutaman asteen pakkasella ja sammalikko oli jäätynyt kovaksi korpuksi, joka ei kuitenkaan kantanut koiraa. Karvaisten ystäviemme tassut olivat koetuksella ja valitettavasti usealla koiralla menohalut hiipuivat jo alkuvaiheessa juuri silloin kun olisimme kaivanneet iloisesti hakevia linnunlöytäjiä. Lauantai oli myös täysin tyyni, joten ilmavirtauksetkaan eivät auttaneet koiria hajuvanoja kuljettaen ja näin riistaintoa ruokkien ja kulkuhaluja lisäten. Jäätynyt sammalikko sai aikaan melkoisesti ääntä kuljettaessa ja niinpä ennestään arat linnut herkistyivät äärimmilleen. Lauantain ryhmä Mustonen kuuntelemassa tuomarin (toinen vasemmalta) alkupuhuttelua ennen maastoon jalkautumista. Tässä vaiheessa toiveet olivat vielä korkealla.

2 Sunnuntaina olimme yön aikana saaneet pari senttiä lunta maahan pehmentämään kulkua ja myös tuulenhenki oli ilmestynyt hajuja levittämään. Olosuhteiden vaihtuminen hieman helpompiin ei valitettavasti tuonut palkittuja koiria, koska kolmesta koirasta vain yksi haki iloisesti. Tämän hyvän hakijan kohtaaminen yksinäisen riekon kanssa ei kuitenkaan päättynyt onnellisesti vaikka seisonta oli kiinteä ja kestävä ja linnun nosto iloinen. Koira seisoi suon toisella laidalla metsän puolella ja ohjaaja, tuomari ja minä ampujana saimme rauhallisesti ylittää suota ja lähestyä koiraa, joka pysyi kiinteästi paikoillaan. Jättäydyin hieman taka-alalle etten ainakaan karkottaisi lintua ja annoin ohjaajan ja tuomarin lähestyä viimeiset metrit tilanteeseen. Ohjaaja antoi nostokäskyn ja koira ampaisi sähäkästi eteenpäin ja yksinäinen valkea riekko nousi koiran edestä lentoon. Ohjaaja käski koiraa paikoilleen ja näytti jo siltä, että vauhti siihen hiipuu ja laukaisin hauliparven ilmaan. Koiruus kuitenkin päätti kiihdyttää vauhtinsa uudelleen eikä ohjaajan painokkaat komennot menoa hillinneet vaan saattelusta tuli todella pitkä. Koira palasi lopulta isännän luokse nolona tietäen, että kaikki ei mennyt niin kuin kotona oli sovittu. Nuoren koiran, eikä aina vanhankaan, aivoituksista voi kukaan ottaa selvää. Siinä vaiheessa kun koiralle annetaan komento lähteä hakuun ei viisainkaan koiramies tai nainen voi mennä takuuseen mitä tulee tapahtumaan. Tämähän on juuri harrastuksemme suola. Koirathan ovat mestareita lukemaan ihmistä eli kokeissa kun ohjaaja jännittää niin koirankin käytös muuttuu normaalista ja näitä yllättäviä käänteitä tapahtuu. Isännän kanssa kahdestaan jahtitilanteessa tämäkin tilanne olisi saattanut hyvinkin mennä oikein mallikkaasti. Tämä olisi ollut oikea paraatitilanne puoliavoimessa maastossa, josta olisi saanut kuviakin oikein kunnolla. Tietenkin kamera oli jo tässä vaiheessa autossa. Seisontanäyte ennen avanssia.

3 Tuomariksi kokeisiin saimme Hannu Mustosen Rovaniemeltä, jonka ryhmässä allekirjoittanut toimi oppaana ja ampujana molempina päivinä. Olosuhteiden vaativuudesta ja lintujen puutteesta huolimatta kennelhenki pysyi hyvänä koko päivän ja välillä etujoukkoon kantautui iloisten naisten keskustelua, joten ilmeisesti myös jälkijoukossa on tunnelma ollut kohdillaan. Lauantaina kokeissa oli myös toinen ryhmä, jossa tuomarina toimi Raimo Polvi. Marko Paukkeri toimi aspiranttina tässä ryhmässä. Vasemmalta lähtien tuomarit Hannu Mustonen ja Raimo Polvi sekä tulevaisuuden tuomioiden jakaja aspirantti Marko Paukkeri paperitöissä kämpällä lauantai-iltana. Päätöstä tulevaisuuden mahdollisista kokeista ei ole vielä tehty, koska näissä kokeissa on sulattelemista vielä joksikin aikaa. Tulostaso jäi kokeissa vaatimattomaksi ja osasyy on kokeiden myöhäinen ajankohta. Viime vuonna haittana oli hangen leikkaava pinta ja tänä vuonna petollinen sammalikko, joka sai koirilta menohalut vähenemään. Vaikka metsästyskoiran tulee toimia haastavissakin olosuhteissa, lienee syytä pohtia kokeiden aikaistamista, jotta helpommat olosuhteet edesauttaisivat koiria näyttämään parasta osaamistaan. Metsäkokeiden yksi epävarmuustekijä on luonnollisesti aina riistan määrä, mutta ajankohdaltaan aikaisemmissa kokeissa niin määrä ja kuin myös käsiteltävyys ovat tunnetusti paremmalla tasolla. Yksi merkittävä seikka myöhäissyksyn kokeissa on myös koko ajan lyhenevä valoisa aika. Lauantaina toisessa ryhmässä oli viisi koiraa ja valoisaa aikaa olisi tarvittu lisää, koska kaikki koirat eivät riistakosketusta ehtineet päivän aikana saada. Ainakin todennäköisyys linnun löytymiseen olisi kasvanut jos aikaa olisi ollut tunti taikka kaksi enemmän.

4 Kokeisiin osallistui yhteensä 12 koiraa, joista 9 lauantaina ja 3 sunnuntaina. Rotukirjo oli mukavan laaja, sillä kokeissa näimme kaikkiaan seitsemän eri rotuista koiraa työskentelemässä. Koetoimitsijana nämä kokeet olivat kiitolliset järjestää, koska koepaikan peruutuksia ei tullut ennen kokeita yhtään. Kokeita kohtasi ainoa takaisku lauantaina klo kun eräs ohjaaja joutui perumaan osallistumisensa sunnuntaille akuutin sairastumisen vuoksi. Sunnuntain kokeessa starttasi vain kolme koiraa, koska varakoiraa en niin lyhyellä varoitusajalla onnistunut saamaan. Lauantaina illan kritiikissä oli ilahduttava määrä väkeä paikalla, mutta sunnuntain kritiikin saimme pitää ilman ohjaajien läsnäoloa. Osansa tässä osallistujakadossa oli koirien tulostasossa ja toisaalta kotimatkalle on mukava päästä ajoissa kun palkitsemisestakaan ei ole vaaraa. Koekeskuksena toimi jälleen UMY Ry:n maja Kuusamontien eteläpuolelle, suurkiitos Patsaalan kämpän saamisesta kokeidemme käyttöön! Tulosyhteenveto tuomarin kertomuksen kera: Lauantai Ryhmä Mustonen: Kkuv Quodiani s Pandur, Hanna Savolainen, Mänttä, AVO 0 Suppeaa hakua. Tukeutuu ohjaajaan, hakutekniikka puutteellinen. Haku loppuu toisessa erässä kokonaan. Karkea keli vaikuttaa. Ohjaaja luopuu. Es Pelurin Hippu, Sirpa Moilanen, Oulu, NUO 0 Erittäin hyvää, sopivan laajaa. Tuulenkäyttö hyvää. Koira jaksaa karkeasta kelistä huolimatta koko päivän. Ei riistakosketusta. Spi Menodora Tesoro, Outi Kokko, Tupos, AVO 0 Koira esittää pikkunäppärää hakua. Haku saisi olla laajempaa ja paremmin maaston peittävää. Kolmannessa erässä haku hyytyy lähes kokonaan, osasyynä karkea keli. Kkss Kurunokan Caesar, Konsta Immonen, Oulu, VOI 0 Haku hyvää, riittävän laajaa voittajaluokan hakua. 15 min hukassa, kutsutaan pillillä, tyhjä tiedotus. Rasitteena toinen tyhjä tiedotus. Riistatyö yksinäiselle riekolle, nosto voisi olla räväkämpi, ammuttaessa rauhallinen. Spi Fragola Onyx, Kerttu Ylilauri, Lumijoki, AVO 3 Ensimmäisessä erässä haku liian laajaa. Pillisulkeisten jälkeen haku paranee huomattavasti. Riistatyö riekolle, koira ei etene. Riekko karkaa, ammuttaessa koira rauhallinen. Kylmän linnun noudossa värkkää vähän ennen kuin ottaa suuhun, luovutus moitteeton. Lauantai Ryhmä Polvi: Kkss Sawhill s Amin, Juha Norrgård, Laihia, VOI 0 Haku koko päivän itsenäistä, määrätietoista luokkaan sopivaa hakua. Päivää rasittaa kaksi tuloksetonta tiedotusta ja seisontaa sekä törmäys yksinäiseen riekkoon.

5 Lkss Iloks in Opri, Jari Alajuuma, Kiiminki, VOI 0 Haku itsenäistä ja laajaa, jossa tuuli ja maastonpeittävyys on hyvin huomioitu. Tiedotus: Irtoaa muutaman pillityksen jälkeen noin 100 metristä näköetäisyydeltä. Vienti hyvä, jonka päätteeksi saa kiinteän seisonnan. Vaiheittainen pitkä eteneminen ja lintu karkoittuu kaukaa. Tilanteessa ei ammuta. Pkss Taikasuon Ödessa, Jarkko Puusaari, Oulu, AVO 0 Haku kolmessa ensimmäisessä erässä iloista, maastonpeittävää hakua, jossa maaston ja tuulenkäyttö hyvä. Neljännessä erässä haku hiipuu. Rasitteina väliinjättö ja tulokseton seisonta. Riistatyön puuttuessa palkinnotta. Lkws Söderwadet s Troy, Kalle Karhu, Tyrnävä AVO 3 Ensimmäisissä erissä haun syvyys hyvä, mutta sivusuunnassa jää hakemattomia alueita. Myöhemmissä erissä menee ajoittain ravilla sekä kaipaa kannustusta. Neljännessä erässä seisonta, joka alussa on epävarma, mutta kiinteytyy varmaksi. Eteneminen hyvä ja vapautunut, joka kohdistuu suoraan riekkoihin. Ammuttaessa ryntää perään, mutta pysähtyy käskystä. Kylmän linnun nouto muuten hyvä, mutta tarttuminen epävarma ja vaatii useita käskyjä. Luovutus erinomainen. Sunnuntai Ryhmä Mustonen: Lkss Pictan Cooper, Tapio Koivisto, Oulu, AVO 0 Cooper hakee hyvää, riittävän laajaa ja maastonpeittävää hakua. Tuulenkäyttö hyvä. Seisonta yksinäiselle riekolle, hyvä nosto, pitkä peräänmeno. Suljetaan. Pkss Taikasuon Ödessa, Jarkko Puusaari, Oulu, AVO 0 Ödessa hakee aamulla riittävän laajaa ja maastonpeittävää hakua. Toisessa erässä haku heikkenee ja ohjaaja luopuu. Kkss Teerentuvan Severi, Terhi Forss, Keuruu, AVO 0 Haku riittävän laajaa avoimen luokan hakua. Ajoittain laajenee liikaa. Kolmannessa erässä koiran hakuhalut loppuu ja ohjaaja luopuu. Suurenmoiset kiitokset kokeeseen osallistujille koirakoille, tuomareille ja erityiskiitos Evalle kaikesta avusta! Koetoimitsija Konsta Immonen

Alustavat säännöt 30.8.2012.

Alustavat säännöt 30.8.2012. Alustavat säännöt 30.8.2012. Huom! nämä on siis alustavat ja niitä viilataan vielä palautteen ja kehitysehdotusten mukaisesti. Kuitenkin jotain mistä lähteä liikkeelle ja lähellä esityskelpoisuutta myös

Lisätiedot

Oulun Erä- ja Kennelkerhon järjestämät vesityökokeet 8.8.2009

Oulun Erä- ja Kennelkerhon järjestämät vesityökokeet 8.8.2009 Oulun Erä- ja Kennelkerhon järjestämät vesityökokeet 8.8.2009 OEK:n kauden ensimmäiset vesikokeet pidettiin tutulla hiekkakuopalla Alakyläntien varrella. Koetoimitsijana toimi allekirjoittanut ja kyseinen

Lisätiedot

Vesityökokeet 9.8.2011

Vesityökokeet 9.8.2011 Vesityökokeet 9.8.2011 OEK:n kanakoirajaosto järjesti koekauden ensimmäiset vesityökokeensa tiistaina 9.8.2011. Kokoontumispaikalla Iskon Nesteellä papereita täytellessä satoi vettä niin rankasti, että

Lisätiedot

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.

Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012. sekä. spinone-vizslat haasteotteluun 14.10. Kutsu unkarinvizslojen mestaruuskokeeseen ja vizslamaiseen viikonloppuun 12. 14.10.2012 sekä spinone-vizslat haasteotteluun 14.10.2012 Vizslamestaruuskoe 13.10.2012 Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti

Lisätiedot

OEK:n kanakoirajaoston sekamestaruuskisat 2010

OEK:n kanakoirajaoston sekamestaruuskisat 2010 OEK:n kanakoirajaoston sekamestaruuskisat 2010 Perinteiset OEK:n kanakoirajaoston järjestämät englantilaisten ja mannermaisten kanakoirien sekamestaruuskisat pidettiin 13.11.2010 Ylilaurin monitoimitilalla

Lisätiedot

NOU/NOME/ WT. Pääkaupunkiseudun Kultaiset ry

NOU/NOME/ WT. Pääkaupunkiseudun Kultaiset ry NOU/NOME/ WT Pääkaupunkiseudun Kultaiset ry 4.2.2017 NOME-B ALO AVO VOI NOU NOWT ALO AVO VOI NOME-A NKM Taipumuskoe NOU Testinomainen koe, joka joko hyväksytään (NOU1) tai hylätään (NOU0). Kokeeseen voivat

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

Yhteenveto pidetyistä vesityökokeista

Yhteenveto pidetyistä vesityökokeista Yhteenveto 12.8.2010 pidetyistä vesityökokeista Kanakoirajaosto jatkoi koekautta järjestämällä toiset vesityökokeet torstaina 12.8.2010. Kokeet pidettiin tutussa paikassa Alakylän soramontuilla juuri samassa

Lisätiedot

Noudon opettaminen pitämisen kautta

Noudon opettaminen pitämisen kautta Noudon opettaminen pitämisen kautta Ensimmäisessä vaiheessa koira totutetaan kuonon ympärillä oleviin käsiin. Tämä tehdään ottamalla kevyt ote koiran kuonosta aivan hetkeksi ja palkitaan välittömästi.

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen: Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkistajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

2 Kokouksen järjestäytyminen: Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkistajaa ja kaksi ääntenlaskijaa 1 /6 Pohjois- Pohjanmaan ESITYSLISTA Kanakoiraharrastajat Ry. 26.04.2016 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaaminen 2 Kokouksen järjestäytyminen: Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi

Lisätiedot

SHHJ MESTARUUSOTTELU 2015, KIIMINKI. Ottelun koirien esittelyt

SHHJ MESTARUUSOTTELU 2015, KIIMINKI. Ottelun koirien esittelyt SHHJ MESTARUUSOTTELU 2015, KIIMINKI Ottelun koirien esittelyt M-14 (puolustava mestari) FIN25576/08 42 Köllinviidan Reko Omistaja: Timo Rauhala Yhteistyö halukkuus. Mestaruutta puolustamaan. 97 p. 27.11.2015

Lisätiedot

TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019

TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019 TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019 Hyväksytty Kennelliitossa 29.2.2019. Voimassa 4.4.2019 alkaen. Tokon Suomen mestaruuskilpailussa noudatetaan lisäksi SPKL:n SM-kilpailujen

Lisätiedot

TOKO-SM 2015 T O K O. Käsiohjelma

TOKO-SM 2015 T O K O. Käsiohjelma TOKO-SM 2015 T O K O Käsiohjelma Kilpailun ylituomarin tervehdys Jo toistamiseen olen saanut kunnian toimia täällä Pohjois-Hämeen kennelpiirissä järjestettävässä TOKO-SM -kilpailussa sekä ylituomarina

Lisätiedot

RALLY-TOKOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

RALLY-TOKOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT RALLY-TOKOKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 23.11.2013 Voimassa 1.5.2014 lähtien 1 RALLY-TOKON KILPAILUSÄÄNTÖ A. RALLY-TOKOKILPAILUN SÄÄNNÖT... 2 1. RALLY-TOKOKILPAILUJEN TARKOITUS...

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Ohjeita ensimmäiseen ajokokeeseen aikovalle

Ohjeita ensimmäiseen ajokokeeseen aikovalle Ohjeita ensimmäiseen ajokokeeseen aikovalle Sinunkin ajavan Beaglesi perinnölliset metsästysominaisuudet ovat jalostustoiminnan ansiota. Tuomalla Beaglesi ajokokeeseen annat oman arvokkaan panoksesi tämän

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN AJOKOIRAYHDISTYS jäsenkirje 2 / 2015

LOUNAIS-SUOMEN AJOKOIRAYHDISTYS jäsenkirje 2 / 2015 SYKSY 2015 AJOKOKEET 14.-27.9.2015 Salo, yleinen. Järj. Kiikalan mets.yhd.ry. Yt. Pekka Oksanen. Ilmoittautuminen 14.8.-6.9.-15 Pekka Oksanen Pyysmäentie 1 25390 Kiikala p. 0452091808 e.mail;pekka.oksanen@kiikala@salonseutu.fi

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Jari Tienhaara, lauantaina 1,2- luokka, sunnuntaina 3-luokka Anne Savioja, lauantaina 3-luokka, sunnuntaina 1,2-luokat

Jari Tienhaara, lauantaina 1,2- luokka, sunnuntaina 3-luokka Anne Savioja, lauantaina 3-luokka, sunnuntaina 1,2-luokat KILPAILUKUTSU Agilitykisat ja piirinmestaruusmittelöt 13.9-14.9.2014 Joensuussa TERVETULOA! Tuomarit Jari Tienhaara, lauantaina 1,2- luokka, sunnuntaina 3-luokka Anne Savioja, lauantaina 3-luokka, sunnuntaina

Lisätiedot

TOKO SM 2012 Ennakkotiedote TERVETULOA KUOPIOON!

TOKO SM 2012 Ennakkotiedote TERVETULOA KUOPIOON! TERVETULOA KUOPIOON! Hyvät kilpailijat ja joukkueenjohtajat, tervetuloa Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry:n järjestämään TOKO SM 2012 tapahtumaan 9.10.6.2012. Kokeeseen on ennakkoilmoittautunut

Lisätiedot

Tervetuloa Raahen Koirakerhon agilitykilpailuihin

Tervetuloa Raahen Koirakerhon agilitykilpailuihin Tervetuloa Raahen Koirakerhon agilitykilpailuihin 2-3.9.2017 Kilpailupaikka on kivituhkapohjainen aidattu kenttä. Virallinen osoite on Oikotie 42, 92160 Saloinen. Navigaattoriin kannattaa laittaa osoitteeksi

Lisätiedot

Tottelevaisuuskokeiden KV-säännöt 1 ja 2 luokka 1

Tottelevaisuuskokeiden KV-säännöt 1 ja 2 luokka 1 Tottelevaisuuskokeiden KV-säännöt 1 ja 2 luokka 1 HUOM! NÄMÄ SÄÄNNÖT EIVÄT OLE VOIMASSA TOTTELEVAISUUSKOKEIDEN KV-SÄÄNNÖT 1- JA 2-LUOKKA Tottelevaisuuskokeissa on useassa FCI-maassa otettu käyttöön uudet

Lisätiedot

MEJÄ-KOE. Suomen Jackrussellinterrierit ry rotumestaruuskoe. 11.9.2011 Jyväskylä, Leppälahti

MEJÄ-KOE. Suomen Jackrussellinterrierit ry rotumestaruuskoe. 11.9.2011 Jyväskylä, Leppälahti MEJÄ-KOE Suomen Jackrussellinterrierit ry rotumestaruuskoe 11.9.2011 Jyväskylä, Leppälahti Mestaruusryhmän koirat arvosteli kokeen ylituomari Olavi Nurmiranta (ON), ja muita koiria arvostelivat Tuula Svan

Lisätiedot

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Kiitokset vanhemmille, jotka jaksoitte vastata kyselyymme! Peräti 72 % perheistä palautti lomakkeen. Opetusvälineitä kehuttiin ja myös tiloja pidettiin asianmukaisina,

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

DREEVERIEN AJOKOKEEN (DRAJ) JA DREEVERIEN KETUNAJOKOKEEN (DKAJ) SÄÄNNÖT Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 00.00.0000 Voimassa 00.00.

DREEVERIEN AJOKOKEEN (DRAJ) JA DREEVERIEN KETUNAJOKOKEEN (DKAJ) SÄÄNNÖT Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 00.00.0000 Voimassa 00.00. DREEVERIEN AJOKOKEEN (DRAJ) JA DREEVERIEN KETUNAJOKOKEEN (DKAJ) SÄÄNNÖT Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 00.00.0000 Voimassa 00.00.0000 alkaen 1. Kokeen tarkoitus Ajokokeiden tarkoituksena on saada

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

N:o 782 3833. Koira ei saa osoittaa häiritsevää aggressiivisuutta tai selvää arkuutta. Koira tuodaan suoritukseen varustettuna kuonokopalla.

N:o 782 3833. Koira ei saa osoittaa häiritsevää aggressiivisuutta tai selvää arkuutta. Koira tuodaan suoritukseen varustettuna kuonokopalla. N:o 782 3833 Liite 1. LUOKSE PÄÄSTÄVYYS Koira tuodaan kytkettynä kuonokoppa päässä henkilöryhmän läpi tarkastajan luokse. Koiralle suoritetaan varusteiden ja tunnistusmerkinnän tarkastus sekä koiran käyttäytyminen

Lisätiedot

KANAKOIRIEN METSÄSTYSKOKEIDEN SÄÄNNÖT

KANAKOIRIEN METSÄSTYSKOKEIDEN SÄÄNNÖT KANAKOIRIEN METSÄSTYSKOKEIDEN SÄÄNNÖT Voimassa 1.8.2011 alkaen. 1 1 KOKEEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALA Kanakoirien metsästyskokeiden ensisijaisena tavoitteena on tukea jalostustyötä selvittämällä osallistuvien

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

TOKO. Tottelevaisuuskoe WWW.KENNELLIITTO.FI

TOKO. Tottelevaisuuskoe WWW.KENNELLIITTO.FI TOKO Tottelevaisuuskoe WWW.KENNELLIITTO.FI Toko tottelevaisuuskoe Tottelevaisuuskoulutuksen eli toko-koulutuksen tavoitteena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle

Lisätiedot

Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku

Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku Vuoden parhaiden palkitseminen - pistelasku VUODEN NÄYTTELYKOIRA Pistelaskussa huomioidaan viiden (5) näyttelyn tulokset. Tulokset tulee olla kahdelta (2) eri tuomarilta ja pistelaskussa huomioidaan vain

Lisätiedot

Vuosikokous järjestettiin Koskitie 2:ssa, paikalla oli noin 10 jäsentä.

Vuosikokous järjestettiin Koskitie 2:ssa, paikalla oli noin 10 jäsentä. 1 /5 VUODEN 2010 TOIMINTAKERTOMUS YLEISTÄ Jäsenemme ovat osallistuneet koirineen aktiivisesti sekä koe- ja näyttelytoimintaan sekä maastoharjoituksiin kuluneena vuonna. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä

Lisätiedot

HELSINKI, Konala: Rally-Tokon Alkeetkurssi, Maanantaisin klo 11.00, 3krt.

HELSINKI, Konala: Rally-Tokon Alkeetkurssi, Maanantaisin klo 11.00, 3krt. HELSINKI, Konala: Rally-Tokon Alkeetkurssi, Maanantaisin 30.10.2017 klo 11.00, 3krt. Rallytokossa tärkeintä on ohjaajan ja koiran yhteistyö ja se sopiikin kaikille nuorille ja aikuisille koirille. Rally-toko

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

MEJÄ-kokeen tulokset 15.7.2007 Joutseno. Ylituomarin kertomus. AVO-koirat AVO 0. With Touch Juicy Lucy. pistettä. AVO 0 pistettä

MEJÄ-kokeen tulokset 15.7.2007 Joutseno. Ylituomarin kertomus. AVO-koirat AVO 0. With Touch Juicy Lucy. pistettä. AVO 0 pistettä MEJÄ-kokeen tulokset 15.7.2007 Joutseno Järjestäjä: Kokeen ylituomari: Muut tuomarit: Kokeen vastaava toimitsija: Kokeen sihteeri: Kokeen emäntä: Sää: Kaakkois-Suomen Spanielikerho Heikki Vesikko Kerttu

Lisätiedot

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan !

Tervetuloa Varkauteen kisaamaan ! Tervetuloa Varkauteen kisaamaan 27.-28..2014! Kaikille luokille kolme rataa Kiitos ilmoittautumisesta ja lämpimästi tervetuloa Varkauteen kilpailemaan! Kisat pidetään Koulutuskenttä 1:llä (kivituhka).

Lisätiedot

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M 2009 Mestaruus/kinkkukisa: Seuran Mestari Sami Päiväniemi 1. Nimi Seura LuokkaTulosTasoitus Sami Päiväniemi Veljmiehet M 1309 30 2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A 1263 48 3. Risto Kyttä Veljmiehet M 1247 30

Lisätiedot

Ajoajan pisteet Ansiopisteiden keskiarvot Tappiopisteiden summat. Hyväksytyn ajoajan minuutit yhteensä. Ansiopisteet yhteensä 54,79

Ajoajan pisteet Ansiopisteiden keskiarvot Tappiopisteiden summat. Hyväksytyn ajoajan minuutit yhteensä. Ansiopisteet yhteensä 54,79 Koira Huurteen Nipsu Rek.nro 45721/02 uros Isä Jarrumiehen Rimi Rek.nro 2650/96 Emä Piernamäen Sale Rek.nro 158/9 Omistaja Kari Hännikäinen Kotikunta Joutseno Erä alkoi 07:0 11.0 Haku min 42 6 Ajo min.

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

KARHUNHAUKKUTAIPUMUSKOKEEN (KARH) SÄÄNNÖT JA OHJEET Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 23.11.2014 Voimassa 1.8.2015 alkaen

KARHUNHAUKKUTAIPUMUSKOKEEN (KARH) SÄÄNNÖT JA OHJEET Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 23.11.2014 Voimassa 1.8.2015 alkaen KARHUNHAUKKUTAIPUMUSKOKEEN (KARH) SÄÄNNÖT JA OHJEET Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 23.11.2014 Voimassa 1.8.2015 alkaen 1 Nämä säännöt korvaavat aikaisemmat KARH säännöt. 1. KOKEIDEN TARKOITUS Karhunhaukkutaipumuskokeiden

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka alkoi torstai iltana ja menimme yöpymään rekkuaktiivin luokse Vantaalle, jossa rapsuttelimme useita kotia etsiviä kissoja.

Lisätiedot

LITTEEPALTTOOSET PALLAUTTELIJAT. Jaktlig avkommebeskrivning metsästysominaisuuksien jälkeläiskuvaus

LITTEEPALTTOOSET PALLAUTTELIJAT. Jaktlig avkommebeskrivning metsästysominaisuuksien jälkeläiskuvaus LITTEEPALTTOOSET PALLAUTTELIJAT Jaktlig avkommebeskrivning metsästysominaisuuksien jälkeläiskuvaus Jälkeläisarviointi Yksilön jalostusarvoa arvioidaan sen jälkeläisten perusteella Mitä enemmän jälkeläisiä

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VASTAAJIA: 56 SUKUPUOLI MIES (11) NAINEN (43) EI VASTAUSTA/EOS (2) ELÄMÄNTILANNE TYÖSSÄ (18) TYÖTÖN (6) KOULULAINEN/OPISKELIJA (5) ELÄKELÄINEN (26)

Lisätiedot

vko 15 ja lähijakso 8.4-10.4

vko 15 ja lähijakso 8.4-10.4 vko 15 ja lähijakso 8.4-10.4 MA 7.4 Treenivapaa!. TI 8.4 Winnova Ensin käytiin läpi etäjakson tapahtumia kunkin osalta. Sitten keskusteltiin koulutuseroista, treenin etenemisestä, koiran ja ihmisen maailmojen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

MENTORIKSI TAMPERELAISNUORELLE Haastekampanja kuntavaaliehdokkaille 15.10.2012 klo 15-16 TERVETULOA!

MENTORIKSI TAMPERELAISNUORELLE Haastekampanja kuntavaaliehdokkaille 15.10.2012 klo 15-16 TERVETULOA! MENTORIKSI TAMPERELAISNUORELLE Haastekampanja kuntavaaliehdokkaille 15.10.2012 klo 15-16 TERVETULOA! MENTORIKSI VANTAALAISNUORELLE Haastekampanja kuntavaaliehdokkaille TIEDOTUS- JA KOULUTUSTILAISUUS! 15.10.2012

Lisätiedot

Käytöskyselyn käyttöominaisuuksia koskevan osuuden analysointia:

Käytöskyselyn käyttöominaisuuksia koskevan osuuden analysointia: Käytöskyselyn käyttöominaisuuksia koskevan osuuden analysointia: Riistavietti eli onko koirasi kiinnostunut riistan hajuista: Vastausvaihtoehdot (kaavion kohdat):. Ei koskaan (sininen). Silloin tällöin

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015

Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015 Kyselyyn vastanneiden määrä: 88/0 Kurssipalaute HTKP103 Johdanto tieto- ja viestintäteknologiaan, harjoitukset, syksy 2015 OPETUS JA TYÖSKENTELYTAVAT Vastaa seuraaviin väittämiin asteikolla 1-5 Kurssilla

Lisätiedot

Pelkistetty ilmaus Alakategoria Yläkategoria Potilaille suunnattuja taidekokemuksia. potilaiden hyvinvointia lisääviä kokemuksia

Pelkistetty ilmaus Alakategoria Yläkategoria Potilaille suunnattuja taidekokemuksia. potilaiden hyvinvointia lisääviä kokemuksia LIITE 3 1(5) Odotuksia taidehankkeesta Potilaille suunnattuja taide potilaiden lisääviä odotuksia Potilaille sopivaa kattogalleriaa Uutta sisältöä potilaiden elämään Virkistystä potilaille Taide-elämyksiä

Lisätiedot

Flattileiri 2008 Himanka, Sautinkari. Pennut. 1. Kontakti

Flattileiri 2008 Himanka, Sautinkari. Pennut. 1. Kontakti Flattileiri 2008 / NOME / PP 1 Flattileiri 2008 Himanka, Sautinkari Pennut 1. Kontakti - tärkeä etenkin flateilla (koska ovat vilkkaita?) - pentutreenit aloitetaan kontaktiharjoituksilla: koira keskittyy

Lisätiedot

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä

Sukuseuran kesäretki Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Sukuseuran kesäretki 12.8.2017 Tervakosken Puuhamaassa ja Tervaniemessä Pitkän sateisen jakson jälkeen vihdoin oli luvassa puolipilvistä ja jopa aurinkoistakin säätä. Tätä viikonloppua oli jo odoteltukin

Lisätiedot

PAIMENNUSKOE JA PAIMENNUSTAIPUMUSKOESÄÄNNÖT (paimentaville roduille FCI:n roturyhmistä 1, 2 ja 5, poissulkien bordercolliet ja kelpiet) Hyväksytty

PAIMENNUSKOE JA PAIMENNUSTAIPUMUSKOESÄÄNNÖT (paimentaville roduille FCI:n roturyhmistä 1, 2 ja 5, poissulkien bordercolliet ja kelpiet) Hyväksytty PAIMENNUSKOE JA PAIMENNUSTAIPUMUSKOESÄÄNNÖT (paimentaville roduille FCI:n roturyhmistä 1, 2 ja 5, poissulkien bordercolliet ja kelpiet) Hyväksytty Kennelliiton valtuustossa 27.11.2011. Voimassa 1.5.2012

Lisätiedot

PELASTUSKOIRATOIMIKUNTA TIEDOTE 5/2011 Yhdistysten puheenjohtajat, ryhmänjohtajat ja peko-vastaavat

PELASTUSKOIRATOIMIKUNTA TIEDOTE 5/2011 Yhdistysten puheenjohtajat, ryhmänjohtajat ja peko-vastaavat PELASTUSKOIRATOIMIKUNTA TIEDOTE 5/2011 Yhdistysten puheenjohtajat, ryhmänjohtajat ja peko-vastaavat VUODEN 2012 SM-KILPAILUT, MM-KARSINTAKOKEET JA JOUKKUEKATSELMUS Kaipaamme edelleen ensi vuoden SM-kilpailuille,

Lisätiedot

POSTPOSITIOT 1. - Kenen vieressä sinä istut? - Istun vieressä. 2. (TUNTI) jälkeen menen syömään. 3. Kirjasto on (TEATTERI) lähellä. 4. (HYLLY) päällä on kirja. 5. Me seisomme (OVI) vieressä. 6. Koirat

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

näätä, minkki, kärppä, supikoira, kettu ja mäyrä.

näätä, minkki, kärppä, supikoira, kettu ja mäyrä. PIENPETOTESTI Sisällys Yleistä Pienpetotestistä Pienpetotestin vaatimukset Pienpetotestin arvostelu Haku ja Jäljitys Haun ja jäljityksen arvostelu Haukkutyöskentely ja merkintä Pakenevan riistan seuraaminen

Lisätiedot

PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY. Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja. 14.8.2015 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala

PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY. Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja. 14.8.2015 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala PERÄ-UURASTEN METSÄSTYSSEURA RY Perä-Uurasten MS ry:n kesäkokouksen pöytäkirja 14.8.2015 klo 19.00 Hukkapenkka Kivimäentie 248, Kotala 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Ari Tapanainen avasi kokouksen

Lisätiedot

************************************************************************************

************************************************************************************ Esineruutukurssi Kokoontuminen 12.5. klo 17.00 Uuraisten Jokihaarassa Kouluttajana Kati Leppänen max 7 koiraa Hinta 15 /koirakko Ilmoittautumiset Katille 1.5. mennessä sähköpostitse: katij.leppanen[at]gmail.com

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN:

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN: LUMIUKKOPOLKU Lumiukkopolku leikkeineen toimii kivana koko perheen talvitapahtumana. Kaikkia leikkejä ja polkutauluja ei tarvitse käyttää samassa tapahtumassa, jo 4-5 taulua voi riittää. Tauluja ei ole

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU Toiminnallinen esiopetus on: Toiminnallinen esiopetus on tekemällä oppimista. Vahvistaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sekä

Lisätiedot

Spanieleiden taipumuskokeen (SPA) tulokset 29.7.2009 Miehikkälä Muurikkala. Ylituomarin kertomus. Koetulokset. Hyväksytty. Attenborough April Donation

Spanieleiden taipumuskokeen (SPA) tulokset 29.7.2009 Miehikkälä Muurikkala. Ylituomarin kertomus. Koetulokset. Hyväksytty. Attenborough April Donation Spanieleiden taipumuskokeen (SPA) tulokset 29.7.2009 Miehikkälä Muurikkala Järjestäjä: Kokeen ylituomari: Muut tuomarit: Kokeen vastaava toimitsija: Kokeen sihteeri: Kokeen emäntä: Sää: Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku Iso alkukirjain seuraaviin: nimet, maat, kaupungit Pieni alkukirjain seuraaviin: viikonpäivät, kielet, kuukaudet 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Lisätiedot

Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition. Maailman äärilaidalla

Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition. Maailman äärilaidalla Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition Maailman äärilaidalla Miksi mennä Pohjois-Norjaan havaitsemaan Venuksen ylikulkua? Lähimmillään Venuksen ylikulkua saattoi kokonaisuudessaan

Lisätiedot

Minun arkeni. - tehtäväkirja

Minun arkeni. - tehtäväkirja Minun arkeni - tehtäväkirja 1 Hyvä kotihoidon asiakas, Olet saanut täytettäväksesi Minun arkeni -tehtäväkirjan. ALUKSI Kirjanen tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan arkeasi ja hyvinvointiisi

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

HIRVIKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOKEIDEN KOEOHJEET Hyväksytään Kennelliiton hallituksessa 7.10.2004 Voimassa 1.8.2005 alkaen. Muutokset 8.12.2011 alkaen.

HIRVIKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOKEIDEN KOEOHJEET Hyväksytään Kennelliiton hallituksessa 7.10.2004 Voimassa 1.8.2005 alkaen. Muutokset 8.12.2011 alkaen. HIRVIKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOKEIDEN KOEOHJEET Hyväksytty Kennelliiton hallituksessa 7.10.2004 Muutos hyväksytty 8.12.2011 HIRVIKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOKEIDEN KOEOHJEET Hyväksytään Kennelliiton hallituksessa

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Suomen Welsh Corgi Seura ry Pohjois-Suomen alaosasto

Suomen Welsh Corgi Seura ry Pohjois-Suomen alaosasto Suomen Welsh Corgi Seura ry Pohjois-Suomen alaosasto SYYSKOKOUS 4.9.2011 PAIKKA: ISOKATU 47, OULUN KUMPPANUUSKESKUS 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.05. 2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013

Kysely kandien kesätöistä 2013. Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kysely kandien kesätöistä 2013 Yhteenveto lääketieteen kandien kyselystä Tiedot kerätty syyskuussa 2013 Kyselytutkimus lääketieteen opiskelijoille Tiedot kerättiin sähköisellä kyselyllä syyskuussa 2013.

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

FIDAn merkitys ( oma kokemus)

FIDAn merkitys ( oma kokemus) Suurtalousalan yhteistyöjärjestö FIDA ry:n jäsenkyselyn 2011 tulokset 4.11.11/ MH FIDA ry:n jäsenkysely toteutettiin viikolla 43. sähköpostitse ja FIDAn www-sivuilla. Saimme määräaikaan mennessä 189 vastausta.

Lisätiedot

KÄRRY-SM JÄMI 2015 TULOKSET 17. 18.10.2015

KÄRRY-SM JÄMI 2015 TULOKSET 17. 18.10.2015 KÄRRY-SM JÄMI 2015 TULOKSET 17. 18.10.2015 SM-luokat: DR6, 6-koiran kärryluokka 2 x 6,0 km 1. Kaivola Teemu, L-SVU 20:47.8 10:22.7 10:25.1 34.621 x 2. Lehtomäki Vesa-Pekka, KVKS 22:29.2 11:14.9 11:14.3

Lisätiedot

Elokuu Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset Kelo-Versoille majoitusjärjestelyistä!

Elokuu Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset Kelo-Versoille majoitusjärjestelyistä! Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset KeloVersoille majoitusjärjestelyistä! Koko tapahtumassa oli yli 8000 partiolaista.! Kuva 2 Tampereen Versoja antoi suaamupalalla

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla.

Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla. 18.-19.11.2017 Salon Voimailijat (SalVo) järjestivät Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailut Ollikkalan koululla Salolla. Kuopion Painonnostajien nostajat savuttivat kullan ja 2 hopeaa. Kilpailut KP:sta

Lisätiedot

PIENTÄ LUKSUSTA VUOKATTI SUITES - HUONEISTOSSA

PIENTÄ LUKSUSTA VUOKATTI SUITES - HUONEISTOSSA PIENTÄ LUKSUSTA VUOKATTI SUITES - HUONEISTOSSA Julkaistu: 29.3.2016, http://www.lumipallo.fi/rinnepesue/2016/03/29/pienta-luksusta-vuokatti-suites-huoneistossa/ Vuoden 2015 Skiexpossa voitimme neljän vuorokauden

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

RUOTSIN SAKSANSEISOJAKERHO METSÄSTYSKOKEIDEN SÄÄNNÖT. Käännös: Jan Kankkonen

RUOTSIN SAKSANSEISOJAKERHO METSÄSTYSKOKEIDEN SÄÄNNÖT. Käännös: Jan Kankkonen RUOTSIN SAKSANSEISOJAKERHO METSÄSTYSKOKEIDEN SÄÄNNÖT Käännös: Jan Kankkonen jan.kankkonen@pp.inet.fi Ruotsin Kennelliiton (SKK/Jhk) 5.10.2001 vahvistamat, voimassa 1.1.2002-31.12.2006 2 TARKOITUS 1 Kokeiden

Lisätiedot

Tervetuloa Tampereen Koiraurheilijat ry:n järjestämiin agilitykilpailuihin

Tervetuloa Tampereen Koiraurheilijat ry:n järjestämiin agilitykilpailuihin Tervetuloa Tampereen Koiraurheilijat ry:n järjestämiin agilitykilpailuihin 20.-22.7.2018 Viikonlopun tuomareina toimii Henri Luomala ja Harri Huittinen, tarkemmat tuomarijaot löydät alla olevasta aikataulusta.

Lisätiedot

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset

PIRKKA STREET BASKET KEVÄT PALAUTTEET. Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Lisäksi avoimet vastaukset PIRKKA STREET BASKET KEVÄT 2019 - PALAUTTEET Kysely seuroille kiertueen jälkeen 14/19 vastausta Vaihtoehdot: Kyllä Ei Jotain siltä väliltä Lisäksi avoimet vastaukset Vastaukset on analysoinut Veera Sääski

Lisätiedot

Kooste maahanmuuttajanaisten kehollisuusryhmän ohjaajien kokemuksista

Kooste maahanmuuttajanaisten kehollisuusryhmän ohjaajien kokemuksista Kehollisuutta maahanmuuttajatyöhön opinnäytetyö Maija Lehto, Sini Ollila Fysioterapian koulutusohjelma Kooste maahanmuuttajanaisten kehollisuusryhmän ohjaajien kokemuksista ESITYKSEN SISÄLTÖ Opinnäytetyön

Lisätiedot

Suomen Spanieliliitto ry Metsästyskoetoimikunta 13.6.2011 Sivu 1

Suomen Spanieliliitto ry Metsästyskoetoimikunta 13.6.2011 Sivu 1 SPANIELIEN METSÄSTYSKOKEIDEN SUORITTAMISESSA JA KOIRIEN ARVOSTELUSSA NOUDATETTAVAT YKSITYISKOHTAISET OHJEET (Hyväksytty Suomen Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnan kokouksessa xx. Astuu voimaan xx)

Lisätiedot

X Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Dachswagen Hey Ho Haley Long

X Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Dachswagen Hey Ho Haley Long 16.8.15 Nastola Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Dachswagen Hey Ho Haley Long FI19168/1 Riitta 9..1 Leino-Malmgren Riitta, Kullervontie, 5 Kuusankoski 18. 1.8.15 15.8.15 11:5 1:1 6:56 VOI - Rauhallinen

Lisätiedot

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT

PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT PINSERIT RY:n VUODEN PINSERI SÄÄNNÖT Kilpailuihin voi osallistua: - Suomessa vakituisesti asuva ja Pinserit ry:n jäsen. - Pinseri joka on rekisteröity Suomen Kennelliiton FIN, FI, ER tai EJ rekisteriin.

Lisätiedot

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:2009

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:2009 Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 2:9 Sisällysluettelo Sivu Tulosten yhteenveto 1 Kohde 1: linjat 6, 61, 9, 9 2 Kohde 2: linja 8 3 Kohde 3: linjat 8, 88, 99 4 Kohde 4: linja 13

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

OULULAISET VENÄJÄN REISSULLA

OULULAISET VENÄJÄN REISSULLA OULULAISET VENÄJÄN REISSULLA Oulunseudun metsätilanomistajien perinteinen kesäretki suuntautui tänä vuonna Venäjän Karjalaan. Oululaisittain sanottuna onnikallinen (bussilastillinen) jäseniä suuntasi kesäkuun

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

HELSINKI, Konala: Temppu & Puuhakurssi, Maanantaisin klo 11.00, 4krt.

HELSINKI, Konala: Temppu & Puuhakurssi, Maanantaisin klo 11.00, 4krt. HELSINKI, Konala: Temppu & Puuhakurssi, Maanantaisin 10.07.2017 klo 11.00, 4krt. Temppu,- ja puuhakurssilla tehdään erilaisia hauskoja temppuja kuten mm. pyöriminen, ryömiminen, jalkojen välissä pujottelu,

Lisätiedot

Avoimenluokan Pokaali

Avoimenluokan Pokaali Avoimenluokan Pokaali 1. Avoimenluokan Pokaali on OEK:n kanakoirajaoston kiertopalkinto, josta kilpailevat vuosittain kerhon jäsenten omistamat koirat. 2. Palkinnosta kilpaillaan vain OEK:n järjestämissä

Lisätiedot