JUONIONJÄRVEN JA YMPÄRÖIVIEN JÄRVIEN RANTA-ASEMAKAAVA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JUONIONJÄRVEN JA YMPÄRÖIVIEN JÄRVIEN RANTA-ASEMAKAAVA"

Transkriptio

1 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 1 (13) Savonkatu Leppävirta JUONIONJÄRVEN JA YMPÄRÖIVIEN JÄRVIEN RANTA-ASEMAKAAVA VASTINE KAAVALUONNOKSESTA ANNETTUIHIN KANNANOTTOIHIN Lausunnot Pohjois-Savon Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Viranomaisneuvottelussa todettiin, että Kuopion kulttuurihistoriallinen museo voi tehdä maastokäynnin ja että kaavaluonnoksen voi asettaa nähtäville ennen maastokäynnin suorittamista. Kaavaselostuksesta tulee ilmetä millainen tarkastelu muinaisjäännösten osalta on tehty. V: Selvennetään muinaisjäännösten tarkastelun toteutus, Mikroliitti Oy tehnyt inventoinnin. - Viranomaisneuvottelussa todettiin, että rakennusoikeuksien siirrot tulee perustella. Kaava-alue käsittää useita järviä ja lampia, joten rantaviivojen mitoitus ja sijoitus/siirrot tulee esittää kaavaselostuksessa järvi-/lampikohtaisesti. V: Esitetään siirrot järvi-/lampikohtaisesti. - Ranta-asemakaavassa osoitetun rakennusoikeuden määrä ja sen sijoittaminen tulee harkita alueen ominaisuuksien mukaan. Rantaasemakaava-alueen mitoitus muodostuu korkeaksi siirtojen johdosta erityisesti Juonionjärvellä ja Pyöreäjärvellä, missä vastarannalle on jo rakennettu. V: Rakennusoikeuden määrät on harkittu alueiden ominaisuuksien mukaan. Rakennusoikeutta on osoitettu isoimmille järville, joiden veden vaihtuvuus on hyvin virtaavien jokien ja purojen myötä hyvä. Rakentamista on myös painotettu mahdollisimman lähelle olevaa tiestöä ja sähköverkkoa. Pyöreäjärvi on hyvä myös siinä mielessä, että koko ranta-alue on :n omistuksessa. Juonionjärvelle ei ole siirretty rakennusoikeutta muilta järviltä. - Vaikutusten arviointia tulee tarkastella tarkemmin alueella tapahtunut rakentaminen ja ympäristöolosuhteet huomioiden. V: Arvioidaan vaikutuksia tarkemmin lausunnon mukaisesti. - Kaavaluonnoksen luo -alueiden kaavamääräystä on tarkennettu, kuten viranomaisneuvottelussa edellytettiin. Huhtimäen suo, luontokohde nro 12, tulee merkitä SL-suojelualueeksi.

2 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 2 (13) - Kyseessä on luontoselvityksen mukaan kaava-alueen edustavin ja kasvillisuudeltaan merkittävin kohde, jossa on arvokasta lettokasvillisuutta. V: Luo-merkintä on maanomistajan kannalta soveltuvampi, alueen luontoarvot voidaan turvata metsälain 10 :n kautta. Jos perustettaisiin luonnonsuojelualue ehdotettuun kohtaan, jäisi sen taakse metsätalouden kannalta saavuttamaton kaistale kangasmaastoa. - Pohjois-Savon maakuntakaavan osalta asiakirjoja tulee täydentää. Ympäristöministeriö vahvisti maakuntakaavan ja korkein hallinto-oikeus päätöksellään hylkäsi tehdyt valitukset, joten maakuntakaava on lainvoimainen. V: Täydennetään asiakirjoja. - Jatkossa kaavakarttaan tulee lisätä pohjakartan hyväksymismerkintä. V: Lisätään hyväksymismerkintä ennen kuin kaava viedään valtuuston käsittelyyn., kaavoitus - Kaavakartta virheellinen Vääränjärven 1:5000 mittakaavaisessa osassa V: 1:5000 kartat on rajattu siten, että tontit näkyvät kartalla. 1:10000 mittakaavaisissa kartoissa näkyvät kaikki kaava-alueet. - Rantaviivojen laskenta sekä siirrettävät rakennuspaikat esitettävä järvi-/lampikohtaisesti V: Esitetään mitoitus ja siirrettävät rakennuspaikat järvi- /lampikohtaisesti. - Mitoituksessa on käytetty liian korkeaa määrää (4,47 rp/mitoitettu rantaviiva), kun otetaan huomioon järvialueiden luontoarvot ja järvien koko. V: Luontoarvot on pystytty huomioimaan kaavaratkaisussa. Kokonaismitoitus ei ole lle kovin suuri. On syytä huomioida myös alhainen mitoitus todellista rantaviivaa kohti. Mitoitus on myös maltillinen verratessa lähialueiden rantayleiskaavojen mitoitukseen. Vapaata rantaa jää kaava-alueelle reilusti. - Mitoituksen muodostama rakennuspaikkojen määrä ja rakennuspaikkojen siirtäminen yhdessä johtavat Juoniojärvellä ja Pyöreäjärvellä liian suuriin rakennuspaikkojen määrään. - Erityisesti Juonionjärvellä, jossa on muiden maanomistajien kiinteistöjä ja rakennettuja/rakentamattomia rakennuspaikkoja, tulee ottaa koko järviympäristö huomioon. - Juonionjärvellä on voimassa yksityisen, jossa on osoitettu järven pohjoisosiin useita rakennuspaikkoja.

3 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 3 (13) V: Rakennuspaikkoja on päädytty sijoittamaan alueelle hyvän liikenteellisen sijainnin ja rakennettavuuden vuoksi. Juonionjärvelle ei ole siirretty rakennusoikeutta muilta vesiltä, vaan rakennusoikeus on järven sisäisesti maanomistajan ranta-alueilla keskitetty järven kaakkoispäähän. - Pyöreäjärven rakennuspaikkojen tonttiliittymät yleiseen tiehen tulee selvittää ELY -liikennevastuualueen kanssa. V: ELY-keskuksella ei ollut lausuttavaa kaavaluonnoksen rakennuspaikkojen tonttiliittymistä. - Vaikutukset ja sijoittuminen olemassa olevien rakennuspaikkojen suhteen tulee tuoda esiin selostuksessa, jotta osalliset saavat riittävän tiedon kaavan vaikutuksista. Erityisesti osalliset ovat tiedustelleet kaavan vaikutuksista omien kiinteistöjensä rakentamisen mahdollisuuksiin. V: Tuodaan vaikutukset esiin selostuksessa. Kaava ei vaikuta muiden maanomistajien rakentamismahdollisuuksiin., teknisen lautakunnan rakennusjaos - Kaava-asiakirjoja tulee täydentää vesistökohtaisin mitoituslaskelmin. - Pienehköillä vesistöillä taulukkomuotoon: koko vesistön sekä kaavoitettavan alueen kokonaisrantaviivan /muunnetun rantaviivan pituus, käytetty mitoitusluku, vesistön pinta-alatiedot. - Kunnan kaavoituksen määritettyä rakennuspaikkojen mitoitusluvun voidaan arvioida onko edellytyksiä siirtää ja missä määrin rakennuspaikkoja järveltä toiselle. V: Esitetään järvi-/lampikohtainen mitoitus sekä rakennuspaikkojen siirrot kaavaehdotuksessa. Heinäveden kunta - Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan, ettei sillä ole huomautettavaa sta. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo - Noin vuotta sitten Juonionjärvi oli Muinais-Saimaan tasalla ja yhteydessä luoteessa Paljakkaveteen. Muut hankealueen järvet ja lammet ovat selvästi korkeammalla ja kuroutuneet itsenäisiksi järviksi Ancylusaikana yli vuotta sitten. - Leppävirran askeologisessa inventoinnissa 1998 ja muissa yhteyksissä ei kyseisen alueen läheisyydestäkään ole löydetty muinaisesineitä tai merkkejä kiinteistä muinaisjäännöksistä. - Koska kuitenkin ennestään täysin kaavoittamattomalla alueella ei ole tehty kaavainventointeina minkäänlaisia arkeologisia tarkastuksia, vähintään Juonionjärven ympäristön tarkastaminen riittävien tietojen saamiseksi mahdollisista muinaisjäännöksistä kaavaa varten on tarpeen ja välttämätöntä. V: Inventoidaan alue.

4 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 4 (13) 1. Mielipiteet Eero Hyvärinen, Pyöreäjärvi ja sen lähiympäristö ovat olleet tilan ( ) lähivirkistysaluetta yli 40 vuoden ajan. Rakentamattomana Pyöreäjärvi on säilynyt erämaisena -erämaaluonnetta kuvaa järvialueen luontoarvot; luonto- ja lintudirektiivilajit sekä uhanalaiset ja harvinaiset lajit. - Selkälokin, Kuikan ja Laulujoutsenen häviäminen alueelta on todennäköistä, mikäli Pyöreäjärvelle kaavaluonnoksessa suunniteltu rakentaminen toteutuu. V: Pitkään rakentamattomana järvenä säilyneen Pyöreäjärven rakentaminen on valitettavaa virkistyskäyttäjien ja linnuston kannalta, mutta maanomistaja on katsonut alueen loma-asuntokäyttöön ottamisen ajankohtaiseksi. Järven ei kuitenkaan ole erämainen siinä mielessä, että maantie kulkee monin paikoin lähellä rantaa. Pyöreäjärvi on monelta myös kannalta paras järvi rakentamiselle kaava-alueella. Linnuston kannalta suurin vaikutus on tämän kokoisella järvellä ensimmäisellä mökillä/muulla rakentamisella. Ero esimerkiksi viiden tai kymmenen mökin välillä ei ole linnuston kannalta suhteessa niin suuri. - Korttelin 7 rakennuspaikka 2 on osoitettu lohkareikon päälle, jonka pitäisi kuulua laajemmin rajattuun luo-alueeseen.

5 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 5 (13) V: Luo-alueeseen on rajattu avoin ja yhtenäinen louhikko luontoinventoinnin laatijan toimesta. Kaavaluonnoksen kortteli 7 poistuu kaavaehdotuksesta, jonka myötä kaakkoisrannalle jää pitkä osuus rakentamatonta rantaa - Järven lounaispäähän osoitettu rakennuspaikka (kortteli 8) on sijoitettu soistumien ympäröimälle kallioalueelle, mikä aiheuttaa ongelmia jätevesien käsittelylle. V: Jätevedet tulee käsitellä kunnan ympäristönsuojelumääräysten sekä lakien ja asetusten mukaisesti. Rakennusluvan saaminen edellyttää hyväksyttävää jätevesien käsittelysuunnitelmaa. - Rakentamiseen parhaiten soveltuvat alueet sijoittuvat loivahkolle moreenirannalle järven luoteis-/pohjoisosaan Niinimäentien varteen (kortteliin 6). - Luontoarvot huomioon ottaen Pyöreäjärven mitoitus muunnettua rantakilometriä kohden on varsin korkea (kaavassa osoitettu 16 RApaikkaa). - Valmisteluaineistossa ei ole lainkaan esitetty järvikohtaisia mitoituslaskelmia. - Mikä olisi luontoarvot ja järven kantokyky huomioon ottaen Pyöreäjärven teoreettinen mitoitus ja minkä verran järven kantokyky kestää rakennuspaikkojen siirtoa vai kestääkö lainkaan? - Edellä esitettyihin luonto- ja maisema-arvoihin sekä rantojen rakennettavuuteen perustuen erämaiselle Pyöreäjärvelle ei tule osoittaa kaavassa osoitetun mitoituksen mukaista rantarakentamista. Korttelit 3, 4, 5, 7 ja 8 esitetään poistettavaksi sta. V: Kaavan kokonaismitoitus jää maltilliseksi todellista ja muunnettua rantaviivaa kohden. On totta, että Pyöreäjärvelle on osoitettu suhteessa joihinkin muihin kaava-alueen vesistöihin ja muunnetun rantaviivan määrään enemmän rakentamista. Pyöreäjärven osalla se on kuitenkin perusteltua ottaen huomioon kaava-alueen parhaat liikenneyhteydet, sähköverkon läheisyyden sekä sen, että sama maanomistaja omistaa kaikki ranta-alueet järven ympäriltä. Vääränjärven, Pyöreäjärven ja Juonionjärven vedet ovat myös hyvin vaihtuvia ja hyvin virtaavien joki-/puroyhteyksien välillä. Kaava-alueen järvet kuuluvat Suvasveden valuma-alueeseen ja ovat osa valuma-alueen etelänpuoleista pääuomaa, joka alkaa Lylyjärvilta ja jatkuu Sääksjärven kautta Vääränjärvelle, Pyöreäjärvelle ja Juonionjärvelle. Tämä uoma kerää vesiä ympäristöstään ja laskee lopulta Suvasveteen. Vääränjärvi on yli 20 metriä korkeammalla kuin Suvasvesi ja Juonionjärvikin vielä yli 7 metriä korkeammalla, vaikka laskeekin jo Suvasveteen Juonionjoen kautta. Esitetään järvi-/lampikohtaiset mitoitukset ja rakennusoikeuden siirrot kaavaehdotusaineistossa.

6 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 6 (13) 2. Mika Metsojoki, Pajukkoniemi (tila osoitettu kuvassa sinisellä nuolella) - Ympäristöselvitys on tehty liian suppeasti, koska siinä ei ole otettu huomioon Vääränjärven Heinäveden puolella olevien jo kaavoitetun neljän lomatontin vaikutusta tässä kaavoituksessa. - Ympäristöselvitysosio puuttuu kokonaan omistamani tilan osalta. - Maankäyttö-ja rakennuslaki /9 sanoo; selvitys on tehtävä koko siltä alueelta, jolla kaavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaikutuksia V: Kaavan vaikutusten arvioinnissa on todettu uusien rakennuspaikkojen osoittamisen saattavan heikentää totuttuja kalastus/virkistysmahdollisuuksia. Tila 3:19 on oma emätilansa, eikä rakennusoikeuden osoittaminen Tornatorin omistamille kiinteistöille vähennä tai vie rakentamisen mahdollisuuksia tilalla. Kaavalla ei ole vaikutuksia myöskään tilan metsätalouskäyttöön. Lisätään seuraava ote Heinäveden puolen rantayleiskaavasta myös selostukseen.

7 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 7 (13) - Olisi suotavaa olla selvitys siitä, kuinka monta tonttia on rakennusoikeutta siirretty toisaalta Vääränjärvelle. V: Lisätään selvitys ehdotukseen. - Järvelle tulossa 13 lomarakennuspaikkaa, mikä oleellisesti vaikuttaa ympäristöön ja maisemaan. V: Kaavan vaikutuksia ympäristöön on arvioitu. Rantarakentamisen myötä luonnonympäristössä ja maisemassa tapahtuu väistämättä muutoksia, mutta niitä pyritään minimoimaan hyvän sijoittelun ja kaavamääräysten keinoin. Uusia rakennuspaikkoja osoitetaan yleisesti käytössä olevan Etelä-Savon seutukaavaliiton mallin mukaisen muunnetun rantaviivan perusteella. Rakennuspaikkoja on siirretty parhaiten siihen soveltuville alueille. - Tilan 3:19 rakennuspaikat ympäristö huomioon ottaen voitaisiin osoittaa vain :n kortteli 11 RA-1 oikealle puolelle. Kiinteistöjen rajalle olisi hyvä jäädä ainakin kapeahkot rakentamattomat maakaistat. V: Jätetään rakentamaton kaistale tilan 3:17 itäreunaan.

8 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 8 (13) 3. Lauri Ervola, Mäkeläntausta ja Viinikangas (?) - Ranta-asemakaavan ei tulisi estää lomarakentamista Mäkeläntausta tilalla Huhtijärven ja Viinilammen välissä eikä tilalla Viinikangas 4:44(?) Viinilammen ja Juonionjärven välissä. - Kaavoituksen ei tulisi aiheuttaa haittaa metsätaloudelle. - Maanomistajien tasapuolinen kohtelu tulisi huomioida päätöstä tehdessä. Kiinteistöt osoitettu sinisin nuolin kuvassa ja lähin kaava-alue punaisella. Vastine: Maanomistajan lla ei voida käyttää muiden rakennusoikeutta, ellei näin ole maanomistajien kesken erikseen sovittu. Muiden maanomistajien rantarakennusoikeutta ei käytetä tässä kaavassa. Tilat eivät myöskään kuulu samaan emätilaan kaava-alueen tilojen kanssa, joten tilojen rakennusoikeuksia ei käsitellä samassa kokonaisuudessa. Muiden maanomistajien mahdollisuuksille metsätalouden harjoittamiseen ei aiheudu haittaa.

9 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 9 (13) 4. Anne ja Jari Rissanen - Pyöreäjärvi tulisi säilyttää koskemattomana erämaajärvenä, jolloin järven käyttö kalastus- ja virkistystarkoituksissa on mahdollista jatkossakin. - Pyöreäjärvellä pesii muun muassa lokkeja kesäisin ja laulujoutsenet keväällä. Myös liito-orava on nähty alueella. - Kaavoitusta vastustetaan ja toivotaan, että järvi saisi säilyä Niinimäen kylän helmenä myös tuleville sukupolville. Vastine: Pyöreäjärven ranta-alueiden maanomistajalla on oikeus rantarakentamiseen yleisesti käytettyjen mitoitusperusteiden mukaisesti. Alueen luontoarvot on huomioitu alueen rantarakentamisen suunnittelussa ja mitoituksessa.

10 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 10 (13) 5. Esko Pitkänen ja Päivi Pirhonen - Kaavaluonnoksessa Juonionjärven kaakkoispäähän osoitetut rantatontit ovat liian lähellä vastarannan loma-asutusta. Vaaditaan ko. tonttien poistamista/ siirtämistä Juonionjärven luoteispäähän. - Näköyhteys on liian hyvä vastarannalle ja yksityisyyden suoja kärsii. V: On totta, että järvi on kyseiseltä kohdalta kapea. Rakennuspaikkoja on päädytty sijoittamaan alueelle hyvän liikenteellisen sijainnin ja rakennettavuuden vuoksi. Kapeimmalla kohdalla Paloniemessäkin rantojen välinen etäisyys on kuitenkin noin 110 metriä, ja niemen molemmin puolin jo 150 metriä. Järven pohjoispuolen rannan rakentaminen on myös melko leveällä alueella, mikä johtaa omalta osaltaan siihen että limittämällä rakentamista ei juuri voida vähentää/poistaa vastarannan häiriöitä. - Onko Juonionjärven luonto-arvot tutkittu? Juonionjärvellä esiintyvät samat linnut ja eläimet kuin Pyöreäjärvessäkin. - Luontoarvot kärsivät, jos rannat rakennetaan näin täyteen. Vesiliikenne lisääntyy myös huomattavasti. V: Luontoarvot on tutkittu ja erityisiä luontoarvoja omaavat alueet on osoitettu kaavassa luo-/ ja s-1-merkinnöin. Vesiliikenne lisääntyy väistämättä, kun rakennusoikeus rannassa hyödynnetään.

11 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 11 (13) 6. Marja-Liisa Pehkonen, Mirja Mononen, Juha Mäkitalo, Maarit Lappi, Kaija Lappi ym. - Kaavahankkeiden vireilläolosta tiedottamisessa paikallisille olisi toivomisen varaa, kaikilla ei ole internetyhteyttä, asiaa kunnantalolle tai Soisalon seutua tilauksessa. V: Tiedottaminen on tehty niin, että osalliset saavat mahdollisimman hyvin tietoa hankkeen etenemisestä. Tiedotus kaavan vaiheista tapahtuu kunnallisten ilmoitusten tapaan Soisalon Seudussa ja muutoin lakien mukaisesti. - Virkistyskalastus Pyöreäjärvellä (ks. mielipide 4. kuva) tai Vasaraisten Soukanlahdessa (karttakuva alla) estyisi käytännössä kokonaan. Kalastuslaki kieltää alle 50 metrin päässä rakennetusta rannasta kalastamisen. V: Maanomistajan rantarakennusoikeus on osoitettu kokonaisuutena parhaiten soveltuville alueille. Pyöreäjärvellä on hyvän liikenteellisen saavutettavuuden lisäksi erityisenä etuna muun muassa se, että koko järven ranta-alueet ovat saman maanomistajan omistuksessa. - Pyöreäjärvelle halutaan osoitettavan venevalkama alueella kalastaville sekä vedenottopaikka. Nykyinen veneenpitopaikka ja vedenottopaikka on kaavaluonnoksessa osoitettu tontiksi. V: Paikoista voi neuvotella maanomistajan kanssa. Tilalla 3:28 Piirola ei ole kiinteistörekisterissä venevalkamaoikeuksia, eikä alueella ole vuokrattu venepaikkoja. - Kuinka kaava-alueen metsästys onnistuu jatkossa? - Allekirjoittaneet eivät hyväksy kaavasuunnitelmaa ennen kuin metsästys- ja kalastusoikeuden omaavia henkilöitä on kuultu.

12 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 12 (13) V: Osakaskuntien puheenjohtajille on lähetetty tieto mahdollisuudesta esittää mielipide kaavaluonnoksesta. Metsästysoikeus on maanomistajan ja maita vuokraavan tahon välinen sopimusasia, johon kaavalla ei ole vaikutusta. 7. Veijo Natunen ja Anne Lindlöf-Natunen Huuhtijärvi, Juonionjärvi ja Pyöreäjärvi ovat luonteeltaan hyvin erämaisia järviä, josta osoituksena erittäin hyvä teerikanta, kuikka, laulujoutsen. Rakentamisen seurauksena arvokkaan pesimälinnuston elinmahdollisuudet heikkenisivät. Veneily lisääntyy ja aiheuttaa tahatonta pesintämenestyksen heikkenemiseen johtavaa häirintää. Lopulta lajit katoavat järviltä. Luontoarvot huomioon ottaen Juonionjärven ja Pyöreäjärven mitoitus muunnettua rantakilometriä kohden on korkea. Tulisi esittää järvikohtaiset mitoituslaskelmat ja arvioida, minkä verran järvien kantokyky kestää siirtoja vai kestääkö lainkaan. Pyöreäjärvelle ja Juonionjärvelle ei tule osoittaa kaavassa osoitetun mitoituksen mukaista rantarakentamista. Vastine: Rakennusoikeutta on osoitettu isoimmille järville, joilla veden vaihtuvuus on virtaavien jokien ja purojen myötä hyvä. Kaava-alueen järvet kuuluvat Suvasveden valuma-alueeseen ja ovat osa valumaalueen etelänpuoleista pääuomaa, joka alkaa Lylyjärvilta ja jatkuu Sääksjärven kautta Vääränjärvelle, Pyöreäjärvelle ja Juonionjärvelle. Tämä uoma kerää vesiä ympäristöstään ja laskee lopulta Suvasveteen. Vääränjärvi on yli 20 metriä korkeammalla kuin Suvasvesi ja Juonionjärvikin vielä yli 7 metriä korkeammalla, vaikka laskeekin jo Suvasveteen Juonionjoen kautta. Rakentamista on myös painotettu mahdollisimman lähelle olevaa tiestöä ja sähköverkkoa. Pyöreäjärvi on hyvä myös siinä mielessä, että koko ranta-alue on :n omistuksessa. Luontoarvot on tutkittu ja erityisiä luontoarvoja omaavat alueet on osoitettu kaavassa luo-/ ja s-1-merkinnöin. Vesiliikenne lisääntyy väistämättä, kun rakennetaan ranta-alueille. Pyöreäjärvi on monelta kannalta paras järvi rakentamiselle kaava-alueella. Linnustolle voi aiheutua pientä haittaa, mutta suurin vaikutus on tämän kokoisella järvellä ensimmäisellä mökillä/muulla rakentamisella. Ero esimerkiksi viiden tai kymmenen mökin välillä ei ole linnuston kannalta suhteessa niin suuri. Esitetään järvikohtaiset mitoitukset.

13 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 13 (13) 8. Sisko Liisa Luostarinen Juonionjärven kaakkoispäähän on osoitettu liian monta uutta rakennuspaikkaa. Luontoarvot sekä arvokkaan ranta-alueen viihtyisyys on unohdettu. Lahti on laulujoutsenten jokavuotinen uiskentelu- ja ruokailupaikka sekä liito-oravan elinympäristö. Vastine: Rakennusoikeutta on keskitetty suurempiin kokonaisuuksiin isoimmille järville, joiden veden vaihtuvuus on virtaavien jokien ja purojen myötä hyvä. Rakentamista on myös painotettu lähelle olevaa infrastruktuuria. Luontoarvot on tutkittu ja erityisiä luontoarvoja omaavat alueet on osoitettu kaavassa luo-/ ja s-1-merkinnöin. S-1-alue on liito-oravaaluetta.

Osmajärven kylän tilan 39:96 (osa) ranta-asemakaava ja Rengonlahti-Suottalahti rantakaavan muutos

Osmajärven kylän tilan 39:96 (osa) ranta-asemakaava ja Rengonlahti-Suottalahti rantakaavan muutos FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaluonnoksen vastineet 1 (9) Savonkatu 39 79100 Leppävirta Osmajärven kylän tilan 39:96 (osa) ranta-asemakaava ja Rengonlahti-Suottalahti rantakaavan VASTINE KAAVALUONNOKSESTA

Lisätiedot

Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen

Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen Vastine 1 (5) Leskinen Timo 27.11.2013 Leppävirran kunta Tekninen lautakunta Iso-Valkeisen ranta-asemakaava Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen Pohjois-Savon liitolla ei ollut

Lisätiedot

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Kunnanhallitus 1.9.2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Rantasalmen kunnanhallitus

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

Viranomaisneuvottelun muistio

Viranomaisneuvottelun muistio 1 (5) Pasi Ronkainen UPM-Kymmene Oyj Jänisjoen ranta-asemakaava, Tohmajärvi UPM-Kymmene Oyj, Kyyrönlammen ja Mäntylammen ympäristöjen ranta-asemakaava, Joensuu Tornator Oyj, Palojärven, Tekojärven ja Ala-Koitajoen

Lisätiedot

Rytkyn rantaosayleiskaava

Rytkyn rantaosayleiskaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaehdotuksen vastineet 1 (7 ) Harjukatu 2 74701 Kiuruvesi Rytkyn rantaosayleiskaava VASTINE KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETTUIHIN KANNANOTTOIHIN Lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11.

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) Jonkerin ranta-asemakaavan ehdotus J.Isoherranen 18.11. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET VASTINEINEEN 1 (4) KUHMON KAUPUNKI JONKERIN RANTA-ASEMAKAAVA, EHDOTUKSEN TOINEN NÄHTÄVILLÄOLO 1.10-31.10.2013 Kaavaehdotuksesta saatiin 5 lausuntoa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet 82122815-31 25.6.2012 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 82122815-31 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 25.6.2012 Viite 82122815 Kirjoittanut Markus

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO Kaavaselostuksen erillisliite OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO MITOITUSPERUSTEET Kirman seudun osayleiskaava-alueella on kaksi isoa järveä Nerkoonjärvi ja Kilpijärvi. Kirmanjärvi

Lisätiedot

Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3

Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3 Rantasalmen kunnanhallitus 6.2.2017 Poikkitie 2 58900 RANTASALMI Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3 Marja-Leena Neuvo kumppaneineen on

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA Alueella sijaitsee Elenia Oy:n omistamia maakaapeleita. Maakaapelit kulkevat pääosin olemassa olevien

Lisätiedot

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina.

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina. Tekninen jaosto 35 12.04.2010 Tekninen jaosto 65 16.06.2010 Tekninen jaosto 82 08.09.2010 Kunnanhallitus 230 22.09.2010 Kunnanvaltuusto 39 10.11.2010 Kunnanhallitus 27 11.01.2011 Kunnanhallitus 252 19.12.2011

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 10 ) HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN JA LAAJENNUS, ISO- VIHTARIN JA SUURI-PÖLLÄKKÄ JÄRVIEN

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Itäosan rantaosayleiskaava

Itäosan rantaosayleiskaava Vastine 1 (6) Leskinen Timo 25.9.2018 Kunnanhallitus Itäosan rantaosayleiskaava Ehdotukseen tehtyjen muutosten johdosta tulleet maanomistajien esitykset. Esko Iivarinen on esittänyt uuden rakennuspaikan

Lisätiedot

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta.

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta. SULKAVAN KUNTA PARTALANSAAREN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Oikeusvaikutteinen osayleiskaava on tarkoitus laatia Sulkavan kunnan Partalansaaren ranta-alueille.

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE RAUTAJÄRVI Koivisto RN:o 1:341 KOIVISTON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.9.2009, 12.1.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Koiviston ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635)

Lisätiedot

Kaavassa ei ole huomioitu valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita Maankäyttö- ja rakennuslaissa (MRL 24 ) säädetyllä tavalla.

Kaavassa ei ole huomioitu valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita Maankäyttö- ja rakennuslaissa (MRL 24 ) säädetyllä tavalla. 1 KUOPION HALLINTO-OIKEUDELLE Asia: Valitus Kiteen kaupunginvaltuuston päätöksestä 17 26.4.2010 Viite 9/8/800/2010 Muutoksenhakijat Keski-Karjalan luonto ry Allintie 2 82500 Kitee Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiiri

Lisätiedot

SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLE HUJANSAARI 3:100

SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLE HUJANSAARI 3:100 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLE HUJANSAARI 3:100 Kaavaselostus Hyväksytty..2015 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24146 Kaavaselostus

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus

TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA ( ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1 Hankekuvaus FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 6 ) TERVON KUNTA ALLAAN TILAN ASEMAKAAVA (844-411-7-1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaava koskee Tervon

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE HARHALA KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.6.2009 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kuikon ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635) Kylä: Harhala (402)

Lisätiedot

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO Kaavaselostuksen erillisliite OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO MITOITUSPERUSTEET 1.1 Rantavyöhykkeen mitoitusperusteet Kirman seudun osayleiskaava-alueella on kaksi isoa järveä

Lisätiedot

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus

LAUSUNNOT. KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi. 1. Lapin ELY-keskus 1 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Tekniset palvelut PL 5, 98100 Kemijärvi tekninen@kemijarvi.fi 9.10.2015 Liite 5 Ehdotusvaiheen nähtävilläoloaikana (28.8 28.9.2015) saatujen lausuntojen (3 kpl) ja mielipiteiden (5

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, itäosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, itäosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, itäosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus

Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus Varsinais-Suomi LAUSUNTO 13.3.2019 Diaarinumero VARELY/785/2017 Liite 1 kpl kaupunkisuunnittelu@salo.fi Viite: Lausuntopyyntönne 20.2.2019 Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus Salon kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

Osallistujat Pirjo Hokkanen Keski-Suomen ELY-keskus. 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Osallistujat Pirjo Hokkanen Keski-Suomen ELY-keskus. 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen Muistio 1 (5) Reinikainen Kuisma 25.1.2013 JOUTSAN KUNTA JOUTSAN RANTAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN EHDOTUSVAIHEEN VIRANOMAISNEUVOTTELU Aika 23.1.2013 klo 12.30 Paikka, Innova 2 Lutakontie 7, Jyväskylä

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 PÄLKÄNE HARHALA KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 12.11.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Pinteleen ranta-asemakaavan muutos Kunta: Pälkäne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tekla 2.2.2017 3, liite 1 Tekla 24.5.2017 27, liite 4 OAS 1 (4) ONKIVEDEN NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 14.10.2016 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila 13.4.2016 Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Poikkeamistoimivallan siirtoa

Lisätiedot

Suunnittelualueen pinta-ala on n. 170 ha. Rantaviivaa suunnittelualueelle on n. 11 km ja muunnettua rantaviivaa n. 6,5 km.

Suunnittelualueen pinta-ala on n. 170 ha. Rantaviivaa suunnittelualueelle on n. 11 km ja muunnettua rantaviivaa n. 6,5 km. 1(5) SULKAVAN KUNTA HASULAN JA KOSKUTJÄRVEN KYLÄT KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus MRL 72 mukaan rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai rakentamisen ohjaamiseen tarkoitettua yleiskaavaa. Silloin kun kaavaa ei ole, rakentamiseen

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Vastine Lemmetynniemen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuihin palautteisiin.

Vastine Lemmetynniemen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuihin palautteisiin. Vastine 1 (6) Leskinen Timo 21.11.2014 Leppävirran kunta PL 4 79101 LEPPÄVIRTA Lausuntopyyntö Vastine Lemmetynniemen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuihin palautteisiin. Lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA ( )

KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA ( ) 1(6) Pertunmaan kunta Pertuntie 14 19430 PERTUNMAA KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA (31.3.2005) Sisältö KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN

Lisätiedot

Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe

Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3313/2016 Varsinais-Suomi 22.3.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 1.2.2017 Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe KAAVAHANKE Kaava-alue

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotusvaihe 18.5.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Kurkiniemi

Lisätiedot

Vastine Kallaveden Riinin ja Itä-Korpijärven ranta-asemakaavojen muutoksesta ja laajennuksesta saatuihin palautteisiin

Vastine Kallaveden Riinin ja Itä-Korpijärven ranta-asemakaavojen muutoksesta ja laajennuksesta saatuihin palautteisiin 1 (6) Leskinen Timo Mäntyharjun kunta Tekninen lautakunta PL 76 52701 MÄNTYHARJU Kallaveden Riinin ja Itä-Korpijärven ranta-asemakaavojen muutoksesta ja laajennuksesta saatuihin palautteisiin Lausunnot

Lisätiedot

Tekniikka- ja ympäristöpalvelut Kaupunkisuunnittelu Yleiskaavoitus Pvm Tela.. MITOITUSPERIAATTEET. Kymijoen rantaosayleiskaava, pohjoisosa

Tekniikka- ja ympäristöpalvelut Kaupunkisuunnittelu Yleiskaavoitus Pvm Tela.. MITOITUSPERIAATTEET. Kymijoen rantaosayleiskaava, pohjoisosa Kouvolan kaupunki Liite nro: Tekniikka- ja ympäristöpalvelut Kaupunkisuunnittelu Yleiskaavoitus Pvm. 13.2.2019 Tela.. MITOITUSPERIAATTEET Kymijoen rantaosayleiskaava, pohjoisosa 1 Rantayleiskaavan lähtökohdat

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Suunnittelu ja tekniikka Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KIVISALMEN LAITURIALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE Konneveden kunnalla on tarkoitus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Juankosken kaupunki 1/6 JUANKOSKEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS Tikanniemen ranta-alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee Juankosken asemakaava-aluetta Tikanniemessä.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PITKÄSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA NRO 0414

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PITKÄSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA NRO 0414 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PITKÄSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA NRO 0414 KOTKAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu Vireille tulo 29.05.2015 TEHTÄVÄ Ranta-asemakaava OSOITE Pitkäsaari, Kaarniemi (417), Kotka

Lisätiedot

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE VEHKAJÄRVI 1 RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.11.2007 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Riihiniemen ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne 635 Kylä: Vehkajärvi 461 Tila:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.2.2009

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.2.2009 HÄMEENKYRÖN KUNTA Asemakaava koskee Hämeenkyrön kunnan Järvenkylän kylä kiinteistöjä Heiskala (2:137), Rantakoivisto (2:213) ja Kotiranta I (2:214). HÄMEENKYRÖN KUNTA HÄMEENKYRÖN KUNTA 2(7) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JUANKOSKI Pieksän järvien ja Muuruvesi - Karhonvesi roykmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JUANKOSKI Pieksän järvien rantaosayleiskaavan ja Muuruveden Karhonveden rantaosayleiskaavan muutos Rantaosayleiskaavamuutokset koskevat tiloja Haukiniemi 434-1- 129, Venhonranta 434-2-58, Pieksänranta

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KONNEVEDEN KUNTA KEITELEJÄRVEN JA KUNNAN POHJOISOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Ympäristölautakunta 84 11.06.2014 Kaupunginhallitus 156 18.08.2014 Ympäristölautakunta 94 27.08.2014 Kaupunginhallitus 183 15.09.2014 Kaupunginhallitus 99 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 28 12.05.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Vastine Heinäveden järvialueiden rantayleiskaavamuutoksen luonnoksesta saatuun palautteeseen

Vastine Heinäveden järvialueiden rantayleiskaavamuutoksen luonnoksesta saatuun palautteeseen Vastine 1 (6) Leskinen Timo 2.4.2015 Kunnanhallitus Vastine Heinäveden järvialueiden rantayleiskaavamuutoksen luonnoksesta saatuun palautteeseen SAADUT LAUSUNNOT (Vastine on kirjattu kursiivilla). Etelä-Savon

Lisätiedot

RANTA-ALUEEN JA KUIVANMAAN MITOITUS- JA EMÄTILATARKASTELU

RANTA-ALUEEN JA KUIVANMAAN MITOITUS- JA EMÄTILATARKASTELU FCG Planeko Oy YLÖJÄRVEN KAUPUNKI ANTAVERKKA-MUTALAN OYK RANTA-ALUEEN JA KUIVANMAAN MITOITUS- JA EMÄTILATARKASTELU 724-D2280 2.3.2009 FCG Planeko Oy Ylöjärven kaupunki 2 (5) 1 ANTAVERKKA-MUTALAN OYK -

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PITKÄSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA NRO 0414

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PITKÄSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA NRO 0414 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PITKÄSAAREN RANTA-ASEMAKAAVA NRO 0414 KOTKAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu Vireille tulo 29.05.2015 TEHTÄVÄ Ranta-asemakaava OSOITE Pitkäsaari, Kaarniemi (417), Kotka

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 67090238.ABJ1 4.9.2009/19.10.2009/24.3.2010 Jyväskylän kaupunki 88. kaupunginosa (Korpilahti, Heinosniemi) Tervamäen ranta-asemakaavan muutos ja laajennus Koskien

Lisätiedot

VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA

VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA LIITE Rovaniemen kaupunki VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA Mitoituslaskelma rakennusoikeuden jakamisesta kaava-alueella Kaavoitus VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA Mitoitus laskelma Vikajärven osayleiskaavan rakennusoikeuden

Lisätiedot

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA NOKIA Tilat: Vesmala 536-410-1-7 Perämetsä 536-410-1-31 (osa tilasta) VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 2.12.2015 Teernijärvi RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA

Lisätiedot

Niemilomat Oy ranta-asemakaava. Ranta-asemakaava koskee Unnukan Tetriniemeen ja Tetrisaariin sijoittuvia Sahkarlahden kylän 430 tiloja 7:22 JA 7:23

Niemilomat Oy ranta-asemakaava. Ranta-asemakaava koskee Unnukan Tetriniemeen ja Tetrisaariin sijoittuvia Sahkarlahden kylän 430 tiloja 7:22 JA 7:23 LEPPÄVIRTA Niemilomat Oy ranta-asemakaava Ranta-asemakaava koskee Unnukan Tetriniemeen ja Tetrisaariin sijoittuvia Sahkarlahden kylän 430 tiloja 7:22 JA 7:23 1.6.2015 Maanmittauslaitos Ortokuva 2013 LEPPÄVIRTA

Lisätiedot

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki 1/6 KUOPION KAUPUNKI SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS alue sijoittuu Tahkovuoren rinnealueen pohjoispuolelle Syvärin rannalle.

Lisätiedot

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2019 Diaarinumero VARELY/1497/2018 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Kaavoittajan sähköposti 3.1.2019 Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja

Lisätiedot

SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava

SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava Seitap Oy SODANKYLÄ 1 SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava Korttelit 1 ja 2 Kaavaluonnoksen selostus MRA 30 vaiheessa SEITAP OY 2015 Seitap Oy SODANKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1 PERUS- JA

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA, KOKINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Suunnittelualueen sijainti on merkitty ympyrällä alla olevaan kuvaan.

HEINÄVEDEN KUNTA, KOKINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Suunnittelualueen sijainti on merkitty ympyrällä alla olevaan kuvaan. HEINÄVEDEN KUNTA, KOKINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITTELUALUEEN KUVAUS Kokinniemen ranta-asemakaava sijaitsee Heinäveden kunnassa, Lammunjärven länsirannalla

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Luonnosvaihe 19.2.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Taivallahti 740-544-20-14.

Lisätiedot

SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA SAPPEEN KAAKKOISRINTEEN RANTA-ASEMA- KAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KIINTEISTÖJÄ KARUHEIKKI 635-432-8-63, VANHA-KYLÄ 635-432-5-85, SAP- PEEN LOMAMÖKIT 5 635-432-5-5 JA (NIMETÖN)

Lisätiedot

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ KALLIOMÄKI 635-432-3-108 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.10.2015 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI, VUOTINAISTEN KYLÄ RANTA- ASEMAKAAVAVA MÄNTYHARJUN ALUEELLE

KARKKILAN KAUPUNKI, VUOTINAISTEN KYLÄ RANTA- ASEMAKAAVAVA MÄNTYHARJUN ALUEELLE 24.11. 2013 KARKKILAN KAUPUNKI, VUOTINAISTEN KYLÄ RANTA- ASEMAKAAVAVA MÄNTYHARJUN ALUEELLE ET KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETUISTA LAUSUNNOISTA Karkkilan kaupungin Vuotinaisten kylän Mäntyharjun ranta- asemakaavaehdotus

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

OPAS RANTA-ASEMAKAAVAN LAADINTAAN.

OPAS RANTA-ASEMAKAAVAN LAADINTAAN. www.ranta-asemakaava.fi Nosto Consulting Oy 2 Sisällys 1 RANTOJEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU...3 2 RANTA-ASEMAKAAVAN HYÖDYT...4 3 RAKENTAMISEN MÄÄRÄ RANTA-ALUEELLA...6 Mitoitus ja rakennusjärjestys... 6 Emätilaperiaate...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Alue ja suunnittelun kohde Rantaosayleiskaavan muutoksen (jäljempänä kaava) alueet sijaitsevat Eurajoella, Kuivalahden ja

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVA JA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Liite 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Eurajoen rantayleiskaavan muutoksen laadinnan

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA Mitoitusraportti 13.2.2012, tarkastettu 14.5.2013 FCG Finnish Consulting Group Oy Mitoitusraportti I P15872 13.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PÄLKÄNE ÄMMÄTSÄ ISO-KARINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Vehkajärvi. Tarjala RN:o 1:337 ja Osa tilasta Metsäkari RN:o 1:413

PÄLKÄNE ÄMMÄTSÄ ISO-KARINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Vehkajärvi. Tarjala RN:o 1:337 ja Osa tilasta Metsäkari RN:o 1:413 PÄLKÄNE ÄMMÄTSÄ Tarjala RN:o 1:337 ja Osa tilasta Metsäkari RN:o 1:413 Vehkajärvi ISO-KARINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 13.7.2012 Tunnistetiedot Kaavan

Lisätiedot

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 10 ) JOUTSAN KUNTA JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN OSITTAINEN MUUTTAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 HANKEKUVAUS JA SUUNNITTELUTILANNE

Lisätiedot