KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS"

Transkriptio

1 1(11) KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KIRKONKYLÄN KADUT 2013 Aholanperäntien eteläpää ja kevyen liikenteen väylä, Kaarnikkamettä, Karjatie, Vilukko sekä LEVIN KATUSANEERAUKSET 2013 Järvirovantie, Piipposentie, Rikinän pistotien jatkaminen KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS

2 2(11) YLEISTÄ Rakennustöissä noudatetaan Kunnallisteknisten töiden yleistä työselostusta 02 (KT 02) tässä työkohtaisessa työselityksessä mainituin lisäyksin sekä muita tässä työselityksessä määriteltyjä ohjeita ja määräyksiä. Määrä- ja yksikköhintaluetteloiden litterointi ja yksiköt noudattavat pääosin Kunnallisteknisten töiden määrämittausperusteita 02 (KM 02) YHTEISET TYÖT TYÖMAAN HALLINTO Katselmukset Rakennushankkeeseen liittyvät katselmukset on esitetty urakkaohjelmassa TOIMINNAN JÄRJESTELY Liikennejärjestelyt ja suojatoimenpiteet Urakoitsija hankkii tarvittavat merkit ja suojalaitteet, sekä vastaa liikennejärjestelyjen turvallisuudesta. Urakoitsija hyväksyttää kirjallisen suunnitelman työnaikaisista liikennejärjestelyistä rakennuttajalla ennen töiden aloitusta. Lisäksi urakoitsija informoi kiinteistöjen omistajia järjestelyistä. Alueella olevien kiinteistöjen liikenneyhteydet on turvattava koko työn ajan ja muutoksista on tiedotettava hyvissä ajoin kiinteistön omistajia. Urakoitsija vastaa koko urakka-ajan urakka-alueen katujen kunnossapidosta ja pölynsidonnasta lukuun ottamatta talvikunnossapitoa MAASTOTUTKIMUKSET JA LAADUNVALVONTA Maaperätutkimukset Urakka-alueilla ei ole tehty maaperätutkimuksia. Alueet ovat pääosin lievästi routivia Työnaikaiset mittaukset Noudatetaan yleistä työselostusta KT02. Alkuperäiset suunnitelmat on sidottu kunnan KKJ koordinaattijärjestelmään ja N60 korkeusjärjestelmään. Mittaussuunnitelman laskennat on talletettu erilliselle CD:lle. Laskennoissa tiedostonimet viittaavat suunnitelmakartoissa esitettyihin linjatunnuksiin (katunimiin). Kaduista ei ole tehty tähysaineistoa, joten urakoitsijan on mitattava suunnitelma paikalleen mitta- ja reunalinjalaskentojen sekä tyyppipoikkileikkausten mukaisesti. Rakennuttaja luovuttaa mittaustyössä käytettävien taso- ja korkeusrunkopisteiden tiedot. Urakoitsijan on ehdottomasti käytettävä näitä pisteitä mittausten runkopisteinä.

3 3(11) Katutöiden laadunvalvonta Katurakenteet rakennetaan suodatinhiekasta, jakava kerros sorasta # 0 90/100 mm ja kantava kerros murskeesta # 0 50/55 mm. Suodatinkerros rakennetaan hiekasta, joka täyttää laadunvalvonnan E- moduulivaatimuksen 50 MN/m 2. Jakava kerros rakennetaan sorasta, joka täyttää laadunvalvonnan E- moduulivaatimuksen 200 MN/m 2. Kantava kerros rakennetaan murskeesta, joka täyttää laadunvalvonnan E- moduulivaatimuksen 280 MN/m 2. Murskeiden ja muiden maarakennusmateriaalien rakeisuus-, muotoarvo- ja lujuusmääritykset tehdään ottopaikkakohtaisesti, jonka jälkeen materiaalien laatua seurataan pistokokeilla. Urakoitsijan tulee toimittaa vastaanottotarkastuksessa rakennuttajalle laatukansio. Siinä esitetään mm. tarkepiirustukset joihin on merkitty kaikki muutostyöt ja poikkeamat suunnitelmapiirustuksista sekä muut esille tulleet oleelliset asiat Mittaukset ja tarkepiirustukset Urakoitsija tekee työnaikaiset mittaukset ja tarkemittaukset KT 02:n mukaisesti. Valmiin asfalttipinnan tarkemittauskuvassa tulee näkyä asfaltin reunaviivat ja korkeusasema korkeuslukumerkintänä harjalta ja molemmista reunoista 20 metrin välein mitattuna (tai vaihtoehtoisesti reunat ja mittalinja pelkästään 3d-murtoviivana em. välein). Kaarteet ja liittymät tulee mitata niin tiheään, että niiden muoto näkyy kuvassa oikein. Tarkemittauksina tulee toimittaa myös tarkkeet rakennetusta kuivatusjärjestelyistä (svkaivot ja rummut vesijuoksukorkoineen). Kuva luovutetaan tilaajalle *.dwg muotoisena (autocad-kuva). Rakennuttaja voi antaa lisäohjeita mittausten ja tarkepiirustusten tekemisessä YLIJÄÄMÄMASSOJEN KÄSITTELY Urakassa syntyvät ylijäämämassat hyödynnetään pääasiassa urakkaan kuuluvien katukohteiden luiska- ja muissa täytöissä. Läjitykseen lasketut ylijäämämassat kuljetetaan Kittilän ja Levin maankaatopaikoille. Urakoitsijalle kuuluu läjitysalueella ko. urakasta toimitettujen maa-massojen tasaus rakennuttajan antamien ohjeiden mukaisesti ALUSTAVAT TYÖT Kasvillisuuden ja pintamaan poisto ja raivaus Mahdollinen puuston poisto rakennettavilta katualueilta ja kevyen liikenteen väyliltä kuuluu rakennuttajalle kun urakoitsija on mitannut / paaluttanut työalueet. Mikäli puustoa tarvitsee vielä poistaa rakentamisen aikana, siitä on ilmoitettava rakennuttajalle. Puustoa ei saa poistaa ilman rakennuttajan suostumusta. Poistettavat pintamaat ja vanhat päällysteet (Ab+Ös) kuljetetaan Kittilän ja Levin maankaatopaikoille. Vanhat päällysteet tasataan maankaatopaikoilla alueen tiepohjille rakennuttajan ohjeiden mukaisesti.

4 4(11) Rakenteiden suojaus, siirto ja purku Ennen kaivutöiden aloittamista urakoitsijan tulee varmistua kaivualueella olevien kaapeleiden, johtojen ja putkistojen sijainnista. Lisäksi tulee ottaa selville ne rakenteet ja laitteet, joille rakennustyö tai siitä aiheutuva tärinä saattaa aiheuttaa vaurioita. Urakka-alueella olevia nykyisiä johtoja, putkia ja laitteita on varottava työn aikana. Urakoitsija sopii ennen töiden aloittamista johtojen, putkien ja laitteiden työnaikaisista siirroista, suojauksista sekä purkutöistä niiden omistajien kanssa. Omistajat poistavat työn aikana tarpeettomaksi käyviä johtojaan. Nykyiset, toimintaan jäävät johdot, kaapelit, rakenteet ja laitteet suojataan laitteiden haltijoiden ohjeiden mukaisesti Kasvillisuuden suojaus Rakentamisalueen läheisyyteen jääviä puita, pensasaitoja ja muuta kasvillisuutta ei saa vahingoittaa. Säilytettävät puut suojataan KT 02 kuvien 18401, ja mukaisesti. Suojattava kasvillisuus määritellään alkukatselmuksessa. Mikäli säilytettävien puiden ja pensaiden juuristoja tulee näkyville työn aikana, tulee ne peittää mahdollisimman nopeasti kuivumisen estämiseksi LIIKENNEVÄYLÄTYÖT MAALEIKKAUS JA KULJETUS Leikkauksen pohja ei millään osin saa olla suunnitelman mukaisen korkeuden yläpuolella. Pohjassa ei saa olla vettä kerääviä painanteita tai löyhtyneitä maakerroksia. Leikkausten pinta tehdään siten, että siinä ei ole yli 50 mm poikkeamia suunnitelman mukaisesta muodosta. Maaleikkauksen muoto on esitetty tyyppipoikkileikkauksissa. Päällysrakennekerrosten alle jäävän leikkauspinnan keskimääräinen poikkeama suunnitelman mukaisesta korkeudesta alaspäin saa olla enintään 50 mm. Suurin sallittu yksittäinen poikkeama alaspäin saa olla 100 mm. Nurmetettujen luiskien ja maanpinnan yhtymäkohta muotoillaan ympäristöön sopivaksi. Kun rakennettavien osien päällysrakenne liitetään vanhaan päällysrakenteeseen, kiilataan uusi päällysrakenne pituussuunnassa kaltevuudessa 1:10 vanhaan päällysrakenteeseen. Maaleikkauksen poikkileikkaus todetaan työn aikana tarkemittauksin 20 m:n välein. Myös rakennuttaja voi tehdä pistokoemaisia laadunvalvontamittauksia urakan aikana. Mikäli leikkauksen pohja löyhtyy leikkaustyön tai leikkauksen pohjan muotoilun aikana, löyhtynyt kerros on tiivistettävä käyttäen kyseiselle maalajille sopivaa tiivistyskalustoa ja tiivistyskertamäärää. Helposti häiriintyvä leikkauksen pohja on tiivistettävä niin kevyesti, että sen kantavuus ei huonone tiivistämisen johdosta. Muuta huomioitavaa Katujen pohjaukseen tulee maakaapeleita sekä valaistuskaapeleita ja mahdollisia muita kaapeleita ennen kerrosten ajoa (Aholanperän kadut)

5 5(11) KUIVATUS- JA RUMPUTYÖT Laskuojien kaivu- ja perkaus Laskuojia perataan / kaivetaan sillä laajuudella, että viettokaltevuus nykyisiin kuivatusjärjestelyihin toimii. Sivu- ja laskuojat perataan suunnitelmakartassa esitetyllä laajuudella. Urakkarajoilla ojia perataan sillä laajuudella, että viettokaltevuus nykyisiin kuivatusjärjestelyihin toimii. Kasvualustojen perusmuotoilu tehdään ojaperkausten yhteydessä. Kasvualustan pinnat tulee muotoilla siten, että kasvualustoille ei synny vettä kerääviä painanteita ja vaadittava ruokamultapaksuus täyttyy lopulliseen pintaan verrattuna Sadevesiviemärit / -kaivot, salaojaputket / -kaivot Asentamisessa noudatetaan KT 02:n lisäksi RIL Maahan ja veteen asennettavat kestomuoviputket julkaisun ohjeita. Hulevesiputkina käytetään vähintään T8 (SN8) lujuusluokan muoviputkia (esim. Pragma, PEH) suunnitelman mukaisesti. Hulevesiviemärin kaivoina käytetään PEH- muovikaivoja 560/500. Kaikki alle 1m: korkuisten ritiläkantisten muovikaivojen kannet varustetaan koukuilla, joihin kiinnitetään jäätymissuoja. Kaivojen tuloyhteiden tulee täyttää T8 (SN8)-lujuusluokan vaatimukset. Kaivojen kansistojen kuormituskestävyyden tulee olla 40 tn. Kaikkiin sadevesikaivoihin tulee väh.500mm korkea sakkapesä. Salaojaputkina käytetään julkaisun Salaojaputket, Laatuvaatimukset mukaisia asennusluokan SN8 polyeteenisiä tuplaseinämärakenteisia salaojaputkia, putket liitetään toisiinsa muhviliitoksilla. 110M salaojan tarkastusputkena käytetään muovista Ø 200 mm tarkastusputkea Ø 160 mm teleskooppikansistolla varustettuna. Salaojakaivannon täyttömateriaalin tulee täyttää KT02 kuvan ohjealueen 2 rakeisuusvaatimukset. Salaojasoran tulee ulottua vähintään 200 mm putken sivuille ja yläpuolella se ulotetaan päällysrakenteen alapintaan saakka. Salaojasorasta tehtävän asennusalustan paksuus on 100 mm. Salaojasora levitetään ohuina kerroksina putkien sivuille siten, että putket eivät pääse liikaa siirtymään paikoiltaan. Valmiin salaojan sallittu vaakasuora poikkeama suunnitelman mukaisesta sijainnista on +0,20 m. Sallittu poikkeama suunnitelman mukaisesta korkeudesta on +50 mm. Salaojan pituuskaltevuuden tulee kuitenkin olla aina vähintään 0,5 %. Salaojien sijainti todetaan työn aikana tehtävien tarkemittausten avulla. Kaivannon pohja tasoitetaan ja mahdolliset kaivuepätasaisuudet tasataan kadun suodatinkerroksen hiekalla. Kaivannon pohja tiivistetään alusrakennetta vastaavaksi. Liityttäessä salaojalla sadevesikaivoon voidaan salaojaputken maksimi taivutussäteenä käyttää 6 m, jos taivutussäde alittuu, käytetään liitynnässä portaattomasti säädettävää haitarikulmaa. Salaojat tulee huuhdella niiden valmistuttua. Huuhtelua jatketaan niin kauan, että putkista tuleva vesi on täysin kirkasta.

6 6(11) Rummut Laskuoja- ja tonttiliittymärummut Laskuojarumpuina käytetään suunnitelmien mukaisesti kuorm. kestävyys SN8-luokkaa olevia muoviputkirumpuja. Laskuojarummut asennetaan routimattomaan täyttöön (routakiila), joka ulottuu rummun poikittaissuunnassa molemmin puolin vähintään 5m. Routakiila tehdään kadun suodatinkerrosmateriaalista (Hk). Tonttiliittymiin asennetaan suunnitelmien mukaisesti kuorm. kestävyys SN8-luokkaa olevia muoviputkirumpuja (200M) PÄÄLLYSRAKENNETYÖT Suodatinkerros Suodatinkerroksen rakennevahvuudet kaduittain on esitetty tyyppipoikkileikkauksissa. Suodatinkerroksen materiaalina käytetään hiekkaa, jonka rakeisuuskäyrä on KT 02 kuvan ohjealueella ja likimain alueen rajakäyrien suuntainen sekä E-moduuliarvo vähintään 50 MN/m 2. Kiviaines ei saa sisältää epäpuhtauksia eikä läpimitaltaan 50 mm suurempia kiviä. Suodatinkerros tiivistetään keskimäärin 92 % tiiveyteen. Pienin sallittu yksittäinen koetulos on 90 %. Valmiin suodatinkerroksen yläpinnan suurin sallittu korkeuspoikkeama ei saa ylittää +50 mm. Suurin sallittu poikkeama suunnitelman mukaisesta muodosta 3 m oikolaudalla mitattuna on enintään +30 mm.. Leveys ei saa olla suunnitelmien mukaista kapeampi, leveysylitys saa olla korkeintaan 100 mm.suodatinkerroksen poikkileikkauksen mitat todetaan työn aikana tehtävin tarkemittauksin 20 m:n välein. Tiiviysmittauksia tehdään 40 m:n välein (vähintään 2 mittausta/katu) siten, että poikkileikkauksesta tehdään kaksi mittausta. Jos mittavälillä on johtokaivantoja, suoritetaan joka toinen mittaus johtokaivannon päältä. Suodatinkerros tehdään yhtenä kerroksena. Suodatinkerros tiivistetään ennen jakavan tai kantavan kerroksen rakentamista. Suodatinkerroksen päällä saa liikkua ainoastaan sen levitykseen ja tiivistykseen käytettävällä kalustolla Jakava kerros Jakavan kerroksen rakennevahvuudet on esitetty tyyppipoikkileikkauksissa. Jakavan kerroksen materiaalina käytetään soraa tai mursketta # /100. Tarvittaessa jakava kerros voidaan korvata SrM tai KaM # 0 50/55. Kiviaineksen rakeisuuskäyrän tulee olla KT 02 kuvan ohjealueella ja likimain alueen rajakäyrien suuntainen sekä E- moduuliarvo vähintään 200 MN/m 2. Kiviaines ei saa sisältää epäpuhtauksia. Mikäli jakavassa kerroksessa käytetään mursketta SrM tai KaM # 0 50/55, tulee sen täyttää kantavan kerroksen laatuvaatimukset. Jakavan kerroksen tiiviysvaatimus on keskimäärin 95 %. Pienin sallittu yksittäinen koetulos on 92 %. Valmiin jakavan kerroksen yläpinnan suurin sallittu poikkeama suunnitelman mukaisesta korkeudesta on +20 mm. Leveys ei saa olla suunnitelmien mukaista kapeampi, leveysylitys saa olla korkeintaan 60 mm. Jakavan kerroksen poikkileikkauksen mitat ja muoto todetaan työn aikana tehtävin tarkemittauksin 20 m:n välein.

7 7(11) Jakavan kerroksen kantavuuksia ei tutkita, laadun toteaminen tapahtuu tiiviysmittausten avulla. Tiiviysmittauksia tehdään 40 m:n välein (vähintään 2 mittausta/katu) siten, että poikkileikkauksesta tehdään kaksi mittausta. Jos mittavälillä on johtokaivantoja, suoritetaan joka toinen mittaus johtokaivannon päältä. Jakava kerros tehdään yhtenä kerroksena ja järjestetään siten, että kiviaineksen lajittumista ei pääse tapahtumaan. Kaduilla jakavan kerroksen suoritteisiin sisältyy olevan katupohjan oikaisu tyyppipoikkileikkauksen osoittamaan muotoon, leveyteen ja kaltevuuteen Kantava kerros Kantavan kerroksen rakennevahvuudet on esitetty tyyppipoikkileikkauksissa. Kantava kerros tehdään soramurskeesta # tai Tarvittaessa kantava ja jakava kerros voidaan yhdistää KaM # Kiviaineksen tulee täyttää KT02 kuvan rakeisuusvaatimukset sekä E-moduuliarvo on oltava vähintään 280 MN/m 2. Kiviaines ei saa sisältää epäpuhtauksia. Kiviaineksen on täytettävä lujuusluokan 4 vaatimukset sekä muotoluokan 3 vaatimukset (julkaisu TIEL Murskaustyöt, työselitykset ja laatuvaatimukset ). Sitomattoman kantavan kerroksen tiiviysvaatimus on keskimäärin 97 %. Pienin yksittäinen koetulos saa olla 92 %. Valmiin kantavan kerroksen yläpinnan suurin sallittu poikkeama suunnitelman mukaisesta korkeudesta on + 20 mm. Suurin sallittu poikkeama suunnitelman mukaisesta muodosta 3 m oikolaudalla mitattuna on enintään 20 mm. Suunnitelman mukainen paksuus saa alittua enintään 20 mm. Leveys ei saa olla suunnitelmien mukaista kapeampi, leveysylitys saa olla korkeintaan 60 mm. Kantavan kerroksen poikkileikkauksen mitat ja muoto todetaan työn aikana tehtävin tarkemittauksin 20 m:n välein. Kantavan kerroksen tiiviysaste ja kantavuus todetaan poikkileikkauksittain 40 m:n välein (vähintään 2 mittausta/katu) siten, että poikkileikkauksesta tehdään kaksi mittausta. Jos mittavälillä on johtokaivantoja, suoritetaan joka toinen mittaus johtokaivannon päältä. Kantava kerros tehdään yhtenä kerroksena ja järjestetään siten, että kiviaineksen lajittumista ei pääse tapahtumaan Lujiteverkko Kaduilla, joilla toteutetaan päällysrakenteiden rakentaminen vain kantavasta kerroksesta ylöspäin, kantavan kerroksen suoritteisiin sisältyy olevan katupohjan oikaisu (ml.maakivien poisto) tyyppipoikkileikkauksen osoittamaan muotoon, leveyteen ja kaltevuuteen. Järvirovantien routavauriokorjauskohteissa kantavaa kerrosta vahvistetaan asentamalla lujiteverkko (leveys 6m, kun päällysteleveys 5m = 0,5m päällysten alueen ulkopuolelle). Verkkotyyppi teräsverkkoa käytettäessä on B500K/F30-6/5-100/150, missä tien poikkisuuntaan tulevat teräslangat ovat 6mm (k/k 100mm) ja pituussuuntaan tulevat teräslangat 5mm (k/k 150mm). Lujiteverkkomateriaaliksi hyväksytään myös nykyisin markkinoilla oleva polypropeeni geovahvisteverkko (ViaPipe esim.ko.tuote), joka on

8 8(11) suunniteltu asfaltti-/kantavan kerroksen vahvistamiseen/sitomiseen. Mikäli urakoitsija esittää em. geovahvisteverkkoa kohteeseen, tulee osoittaa valmistajan dokumentit (laatu / referenssi) verkkomateriaalin soveltuvuudesta tähän kohteeseen. Lujiteverkot asennetaan tasaisen tiivistetyn murskekerroksen päälle siten, että ohuempi tien pituussuuntaan tuleva lanka tulee päälle (teräsverkot). Verkkoja levitettäessä on tarkkaan huolehdittava, että niiden päät tulevat tien poikkisuunnassa suunniteltuun kohtaan. Peräkkäisiä teräsverkkoja ei tarvitse limittää toistensa kanssa Kulutuskerros asfaltista Kulutuskerrokset tehdään kaduilla asfalttibetonista AB16/100, vahvuus on 40 mm (myös tonttiliittymät). Poikkeuksena Aholanperäntie, jossa AB 12/120, vahvuus 50 mm. Kevyen liik.väylillä AB12/100, vahvuus 40mm. Päällysteen viereinen soratukipiennar rakennetaan sora- tai kalliomurskeesta # mm tai kivituhkasta 0,25 m levyisenä. Em. mursketta ei ole eritelty suoritteissa. Päälle haravoidaan ohut multakerros, joka kylvetään kuten luiskatkin. Asfalttimassoissa käytettävien materiaalien ja valmiiden päällysteiden tulee täyttää viimeisten Asfalttinormien 2000 ja Asfalttinormien lisälehden 2003 vaatimukset. Kulutuskerroksessa ei saa olla silmämääräisessä tarkastuksessa havaittavia poikkeamia suunnitelmaan verrattuna. Valmiissa kaduissa sallitaan seuraavat mittapoikkeamat, mikäli ne eivät haittaa rakenteen toimivuutta tai ulkonäköä: -kadun osien sijainti ja korkeusasema +20 mm -pituussuunnassa 5 m oikolaudalla mitattuna 7 mm -poikkisuunnassa 3 m oikolaudalla mitattuna 4 mm Kaivojen kansistojen täsmäys Urakoitsija täsmää kaikki työalueella, uuden rakennetun pinnan korkeusasemaan sopimattomat hulevesi-, jätevesi- ja vesijohtoventtiilien sekä kaukolämpökaivojen kansistot. Täsmäys tehdään teleskooppikansien normaalin säätövaran puitteissa VIIMEISTELYTYÖT Kasvualustat Urakka-alueella käytettävä kylvönurmikon kasvualustan paksuusvaatimus on 10 cm, joka on täytyttävä 0,5m päällysteen reunasta lähtien. Luiskissa ja kaltevilla pinnoilla kasvualustan paksuus mitataan kohtisuoraan maan pintaa vasten. Urakoitsijan on esitettävä mistä ruokamulta hankitaan. Mikäli ruokamullan laatu on tilaajan mielestä sopimatonta kohteeseen, on urakoitsijan tarvittaessa toimitettava selvitys, mitä aineksia mullan tekoon on käytetty ja missä suhteessa. Näistä mahdollisista selvityksistä aiheutuvista lisäkustannuksista vastaa urakoitsija. Kasvualustan koostumus katualueilla: -normaali kasvualustaksi soveltuva ruokamulta (kalkittu), jossa ei saa olla kiviä -pinnan tasaisuus ei saa poiketa 2 m:n matkalla suunnitellusta enempää kuin 30mm -siemenmäärä 200 kg/ha, tielaitoksen siemenseos.

9 9(11) Liikennemerkit ja ajoratamerkinnät Käytettävät liikennemerkit ovat normaalikokoisia. Liikennemerkkien tulee täyttää Tiehallinnon asettamat väriä, rakennetta ja mitoitusta koskevat vaatimukset. Liikennemerkkien pystytyksessä noudatetaan Tiehallinnon julkaisun Liikennemerkkien rakenne ja pystytys (TIEH v-04) ohjeita. Kaikki liikennemerkit, lukuun ottamatta olemassaoleviin- tai valaisinpylväisiin kiinnitettäviä merkkejä, on perustettava betonijalustoin, ns. juuriputkijalustoja ei sallita. Rakennuttaja hankkii ja asentaa itse tarvittavat liikennemerkit VALAISTUS Katuvalaistuksen sähkösuunnittelu on vielä kesken. Sähkösuunnitelmat toimitetaan valitulle urakoitsijalle. Urakkalaskentaa varten seuraavat tiedot: Katuvalaistus tulee rakennettavaksi seuraaville kaduille: Kaarnikkamettä Vilukko Karjatie 6kpl 3kpl 3kpl Alustava sähkötyöselostus Yleistä Tämän työkohtaisen työselityksen lisäksi tässä työssä noudatetaan Kunnallisteknisten töiden yleistä työselostusta 02, KT 02. Hankinnan laajuus käsittää oheisten suunnitelma-asiakirjojen mukaisen tievalaistustyön.urakoitsijan on ennen tarjouksen antamista tutustuttava paikan päällä rakenteisiin ja olosuhteisiin KAAPELIKAIVANNOT Maankaivu Kaapelit asennetaan katupohjauksen reunaan. Mahdollisille urakka-alueen ulkopuoliselle kaivuu osuuksille tulee hankkia erikseen tilaajan hyväksyntä. Urakkaan kuuluu urakka-alueen ulkopuolella työjälkien viimeistely vähintään ennen töitä todettuun nykytasoa vastaavaksi. Auraamisen yhteydessä on käytettävä kyseiseen työmenetelmään soveltuvaa kaapelia esim. AXMK-HD KAAPELIPUTKITUKSET Kaapelisuojaputkien asennus Kaapelin suojaputkina käytetään A-lujuusluokan putkia esim. JITA 110/96. Kaikki suojaputket urakka-alueen ulkopuolella asennetaan poraamalla. Suojaputket asennetaan suunnitelmakartan ja suojaputkiluettelon mukaisesti JAKOKAAPIT, KAAPELIKAIVOT JA PYLVÄÄT Jakokaapit Rakennettava valaistus liitetään nykyiseen keskukseen K8-2009, nykyisellä pylväällä Kaarnikkamettän ja Aholanperäntien risteysalueella suunnitelmakartan, ryhmitysluettelon ja keskuskaavion mukaisesti.

10 10(11) Pylväät Jäykät metallipylväät Kohteeseen hankitaan ja asennetaan suorat kartiometallipylväät, esim Tehomet Oy A205S tai vastaavat. Pylväät varustetaan liitäntälaitteilla esim. Ensto SV Pylväsjalustat, kiinnityslaitteet ja ympärystäyttö Pylväiden teräsbetonijalustoina käytetään kullekin pylväälle soveltuvaa säätöruuveilla, muovisuojuksilla ja juurikumeilla varustettuja jalustoja. Jalustoina A205S pylväille käytetään säädettävällä ruuvikiinnityksellä varustettuja ao.pylväskoolle valmistettuja jalustoja esim. Sähkö-Jokinen Oy SJ-1 sääd.pylväiden jalustojen kaivanto täytetään routimattomalla 35 mm murskeella ja tiivistetään enintään 0,5 m kerroksina tärylevyllä. Jalustat asennetaan siten, että ne ovat pystysuorassa tien pituus- ja poikkisuuntaan nähden ja jalustan yläpinta on vaakasuorassa molempiin suuntiin. Ympärystäytteen tiivistys suoritetaan käyttäen tärylevyä, jonka paino on vähintään 50kg Valaisimet ja lamput Urakkaan sisältyy valaisinten hankinta varusteineen asennettuna täysin valmiiseen toimintakuntoon. Valaisimet esim. Philips SGS253 SON-T70W IC TP GB, valonlähde SON-TPP 70W (E27) KAAPELIN VETO JA ASENNUS Maakaapelien asennus Maakaapelit suojataan maassa kevyellä muovikourulla ja 20 cm syvyyteen kaapelin yläpuolelle asennetaan kaapelivaroitusnauha. Ryhmäjohdot hankitaan ja asennetaan ryhmitystaulukon ja suunnitelmakartan mukaisesti. Ryhmitysluetteloissa on esitetty myös aikaisemmin rakennettuja valaistusasennuksia merkinnällä nyk. tai N. Kaapelisuojaputkina käytetään teiden alituksissa luokan A suojaputkia, esim. JITA 110/96. Urakoitsijan tulee siistiä kaapelointi- ja pylväiden asennustyön jäljet työn päätyttyä Maadoituksien asennus Käyttömaadoitus asennetaan pylväältä x nykyiselle pylväälle Nx. Maadoitusjohdin asennetaan maakaapelikaivantoon siellä missä se on mahdollista. Muussa tapauksessa kaivetaan maadoitusjohtimelle oma kaivanto. Ryhmän rajalla maadoitusjohdin asennetaan toisen ryhmän lähimpään pylvääseen. Käyttömaadoitusten mitoitus tehdään standardin SFS mukaisesti. Asennustyön tekijä mittaa maadoitukset ja laatii mittauksista pöytäkirjan, joka liitetään loppu- ja käyttöpiirustusasiakirjoihin LOPPUPIIRUSTUKSET Luovutuspiirustuksina toimitetaan kaikki kohteesta laaditut käyttöä ja huoltoa palvelevat sähköpiirustukset sekä jäljempänä erikseen mainitut asiakirjat. Kaikki piirustukset tarkistetaan ja korjataan lopullisia asennuksia vastaaviksi. Kaikki luovutettavat piirustukset ja piirustusluettelo merkitään tekstillä LOPPUPIIRUSTUS sekä varustetaan päiväyksellä ja vastaavan työnjohtajan allekirjoituksella. Työmaalla tehdyt muutokset siirretään luovutuspiirustuksiin tarkepiirustuksista. Tarkepiirustussarjaa säilyttää työmaan sähkötöiden työnjohtaja. Tarkepiirustuksiin merkitään kaikki sähköasennuksissa tehdyt poikkeamat välittömästi ko. asennuksen valmistuttua. Tarkepiirustukset toimitetaan luovutuspiirustusten tekijälle hyvissä ajoin ennen vaadittua piirustusten luovutus ajankohtaa. Kaikki piirustukset otsikoidaan ja luetteloidaan yhdenmukaisesti riippumatta siitä, kenen laatimia piirustukset ovat. Luovutuspiirustuksia toimitetaan seuraavasti:

11 11(11) Piirustukset DWG-tiedostoina ja PDF-tiedostoina CD-levykkeellä, luettelot ja tekstit DOCtiedostoina ja PDF-tiedostoina em. CD-levykkeellä ( 1 sarja rakennuttajalle) Jakokeskuksiin sisälle hankitaan luja muovitasku (C4), johon sijoitetaan kaikki ko. keskusta koskevat piirustukset sekä suunnitelmakartta, jossa on numeroilla osoitettu keskuksen lähtöihin liitetyt johdot. Piirustukset taitetaan A4 kokoon ja toimitetaan ilman seläkkeitä. Paperikopiosarjoja muovikantisissa rengaskansioissa (LOPPUPIIRUSTUSKANSIO) A4 kokoon taitettuina seläkkeillä varustettuna (2 sarjaa rakennuttajalle) Loppupiirustuskansion sisältö Loppupiirustuskansion tulee sisältää seuraavat piirustukset, luettelot ja pöytäkirjat: Keskusten pääkaaviot ja ohjauspiirikaaviot Ryhmitystaulukot ja ryhmien kuormitustaulukot jännitteen alenema ja oikosulkutietoineen. Hankkeeseen kuuluneiden maadoitusten mittauspöytäkirja Erikoispiirustukset pylväistä ja jalustoista, jos on poikettu tyyppipiirustusten mukaisista ratkaisuista. Muovikuultopiirustuksia ja paperikopioita eri viranomaisille ja laitoksille toimitetaan niiden esittämien erillisvaatimusten mukaisesti. Sähköurakoitsija tekee kaikki sähkötöihin liittyvät luovutuspiirustukset. Piirustusten laatimista varten tarvittavat kopiot eri suunnittelijoiden piirustuksista toimittaa rakennuttaja urakoitsijalle veloituksetta. Kaikki urakoitsijan laatimat työ- loppu- ja käyttöpiirustukset piirtämis-kopioimis- ja toimituskuluineen sisältyvät urakkaan. Rakennuttaja pidättää urakan viimeisen maksuerän kunnes em. loppupiirustukset on toimitettu ja hyväksytty. Kittilässä Jari Kinnunen Tiemestari Kittilän kunta, tekninen osasto

Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie 27 71800 Siilinjärvi

Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie 27 71800 Siilinjärvi KITTILÄN KUNTA KIRKONKYLÄN KADUT 2011 VANHOJEN KATUJEN SANEERAUS KOHDE 1 KUUSITIEN ETELÄPÄÄ, LUKKARINTIE JK+PP-TIE KUNNANTALONTAKANA KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN SÄHKÖTYÖSELOSTUS Sähköinsinööritoimisto

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS

KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 1(8) KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto KIRKONKYLÄN KADUT 2011 K1 Karitörmäntie, K2 Kuurakuja, K3 Kuusipolku J1 jkpp-tie väli Järveläntie-Koulutie, J2 Tuomarintien jkpp-tie KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN

Lisätiedot

Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie Siilinjärvi

Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie Siilinjärvi KITTILÄN KUNTA KIRKONKYLÄN KADUT 2011 VANHOJEN KATUJEN SANEERAUS KOHDE 2 KUURAKUJA, KARITÖRMÄNTIE KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN SÄHKÖTYÖSELOSTUS Sähköinsinööritoimisto Kauko Pitkänen Niittytie

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Kittilän kunta KOUTAKAARI KATUSUUNNITELMA TYÖSELOSTUS

FCG Finnish Consulting Group Oy. Kittilän kunta KOUTAKAARI KATUSUUNNITELMA TYÖSELOSTUS FCG Finnish Consulting Group Oy KATUSUUNNITELMA FCG Finnish Consulting Group Oy/Rovaniemi 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 Tietoja kohteesta... 3 Noudatettavat asiakirjat määräykset... 3 10000 YHTEISET

Lisätiedot

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan

Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan 1 Urjalan kunta LÄHILIIKUNTAPAIKKA, RAKENNUSSUUNNITELMA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYLn mukaan Infrasuunnittelu Tampere 11.9.2015 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja Urjalan kunta Tampereentie

Lisätiedot

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1 Liite 1 Kittilän kunta Tekninen osasto Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi Katusuunnitelma 2 SISÄLTÖ YLEISTÄ 3 1000 MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 3 1000.01 Mittaustyöt

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 20.5.2013 Järvenpään kaupunki työ nro 5582 Eltel Networks Oy työ nro JK-U382 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015. Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, TUPALANKULMA VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 4.5.2015 Järvenpään kaupunki työ 5667 Eltel Networks Oy työ JK-U416 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue 1.3

Lisätiedot

Toppilansaaren rantavyöhykkeen ja siihen liittyvän Antellin puiston ja Prikipuiston (Valkovuokkolehto) sekä polkuverkostojen rakennussuunnittelu

Toppilansaaren rantavyöhykkeen ja siihen liittyvän Antellin puiston ja Prikipuiston (Valkovuokkolehto) sekä polkuverkostojen rakennussuunnittelu Toppilansaaren rantavyöhykkeen ja siihen liittyvän Antellin puiston ja Prikipuiston (Valkovuokkolehto) sekä polkuverkostojen rakennussuunnittelu Rantavyöhyke Polkuverkostot, työselostus Suunnittelukeskus

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS. Ähtärin kaupunki MOKSUNNIEMEN LP-ALUE

TYÖSELOSTUS. Ähtärin kaupunki MOKSUNNIEMEN LP-ALUE TYÖSELOSTUS 7693 Ähtärin kaupunki MOKSUNNIEMEN LP-ALUE 7.8.2017 MOKSUNNIEMEN LP-ALUE 7693 SISÄLLYSLUETTELO 1. ESITYÖT... 3 1.1. Yleiset työselitykset... 3 1.2. Asetuksia ja määräyksiä... 3 2. KUIVATUSTYÖT...

Lisätiedot

Ylä-Levin kaava-alueen katujen ja ympäristön rakentaminen, vaihe 1 Valaistussuunnitelma

Ylä-Levin kaava-alueen katujen ja ympäristön rakentaminen, vaihe 1 Valaistussuunnitelma S U U N N IT T E L U JA T E K N IIK K A KITTILÄN KUNTA Ylä-Levin kaava-alueen katujen ja ympäristön rakentaminen, Valaistussuunnitelma Sähkötyöselostus URAKKALASKENTAA VARTEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS

KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 1(6) KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto LEVIN YDINKESKUSTAN KADUT, KATUJEN LAATOITUS, ASFALTOINTI JA MUUT VIIMEISTELYTYÖT KUNNALLISTEKNISTEN TÖIDEN TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 11.4.2011 Jari Kinnunen 2(6) 00000

Lisätiedot

Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu

Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu SÄH 1816-4 Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu RAKENNUSSUUNNITELMA TIEVALAISTUS TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 33600 1 Yleistä Hankinnan laajuus käsittää oheisten suunnitelma-asiakirjojen

Lisätiedot

Ohje Lisätarkistuksia tehdään tarvittaessa työn aikana. Rakeisuuskäyrät liitetään kelpoisuusasiakirjaan.

Ohje Lisätarkistuksia tehdään tarvittaessa työn aikana. Rakeisuuskäyrät liitetään kelpoisuusasiakirjaan. 1 Tässä luvussa käsitellään johtokaivantojen eli johtojen, kaapeleiden, salaojien, putkien ja kaivojen alkutäyttöjä. Tässä luvussa alkutäytöllä tarkoitetaan myös rumpujen ympärystäyttöjä. 22332.1 Alkutäyttöjen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Kauppatien liittymäjärjestelyt TYÖSELITYS Tämä työselitys koskee seuraavia urakoita: MAANRAKENNUSURAKKA (pääurakka)

PADASJOEN KUNTA Kauppatien liittymäjärjestelyt TYÖSELITYS Tämä työselitys koskee seuraavia urakoita: MAANRAKENNUSURAKKA (pääurakka) PADASJOEN KUNTA Kauppatien liittymäjärjestelyt Tämä työselitys koskee seuraavia urakoita: MAANRAKENNUSURAKKA (pääurakka) Kauppatien liittymän parantaminen 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI

NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI KIIMINGIN KUNTA 28.2.2011 NIKKARINKUJA / VEISTÄMONTIE KIIMINKI Työkohtainen työselitys Täydentää julkaisua InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset Osa 2 Järjestelmät ja täydentävät osat

Lisätiedot

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 30.5.2014 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1-50 Yleiset perusteet... 3 10 Maaperä... 3 50 Mittaustyöt... 3 1000 Maa-,

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA Kenttätien perusparannus HEINÄVESI

HEINÄVEDEN KUNTA Kenttätien perusparannus HEINÄVESI HEINÄVEDEN KUNTA Kenttätien perusparannus HEINÄVESI KATUVALAISTUS b 12.5.2015 / HM a 7.4.2015 / HM Muutos Pvm/Tarkastanut Pvm/Hyväksynyt Pvm/Julkaissut Huomautukset 03.12.2013 / HM 1 Katuvalaistus 2 Piirustukset

Lisätiedot

PRINTTIVAARANTIE ROVANIEMI

PRINTTIVAARANTIE ROVANIEMI Rovaniemen kaupunki 5.9.2014 PRINTTIVAARANTIE ROVANIEMI KATUVALAISTUKSEN RAKENTAMINEN Työselostus Täydentää julkaisua InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset Osa 2 Järjestelmät ja täydentävät

Lisätiedot

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 rakentaminen kokonaisurakkana 14.7.2014 Työ n:o 12055 MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN

Lisätiedot

Avo-ojan ja maakaivannon tekeminen (rummut, avo-ojat, salaojat) Rumpu M 315 L= 8 m. Rumpu M315 L=10 m

Avo-ojan ja maakaivannon tekeminen (rummut, avo-ojat, salaojat) Rumpu M 315 L= 8 m. Rumpu M315 L=10 m 1(5) Liite Koukkuniemen alueen katujen ja vesihuollon rakentamisen urakkatarjoukseen. YKSIKKÖHINTALUETTELO, TÄYTETÄÄN KAIKKI KOHDAT Kokonaishintaurakkaan sisältymättömien töiden varalta ilmoitetaan seuraavat

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, PÄIVÄPOLUN LEIKKIPUISTO VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS, TYÖ

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, PÄIVÄPOLUN LEIKKIPUISTO VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS, TYÖ JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, PÄIVÄPOLUN LEIKKIPUISTO VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS, TYÖ 5731-360-3 24.3.2016 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä 1.2 Työselityksen käyttöalue ja turvallisuus 1.3 Muut ohjeet

Lisätiedot

Ohje Suodatinkankaiden vaatimukset esitetään luvussa 21120. Viitteet 21120 Suodatinkankaat, InfraRYL osa 1.

Ohje Suodatinkankaiden vaatimukset esitetään luvussa 21120. Viitteet 21120 Suodatinkankaat, InfraRYL osa 1. 1 21110 Suodatinkerrokset Suodatinkankaiden vaatimukset esitetään luvussa 21120. 21120 Suodatinkankaat, InfraRYL osa 1. 21110.1 Suodatinkerroksen materiaalit Tuotteen kelpoisuus osoitetaan ensisijaisesti

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy SIUNTION KUNTA SUNNANVIKIN KAAVA-ALUE KATUVALAISTUS. Projekti n:o P14185 SÄHKÖSELOSTUS. Urakkalaskentaa varten

FCG Finnish Consulting Group Oy SIUNTION KUNTA SUNNANVIKIN KAAVA-ALUE KATUVALAISTUS. Projekti n:o P14185 SÄHKÖSELOSTUS. Urakkalaskentaa varten FCG Finnish Consulting Group Oy SKT1700 SIUNTION KUNTA SUNNANVIKIN KAAVA-ALUE KATUVALAISTUS Projekti n:o P14185 SÄHKÖSELOSTUS Urakkalaskentaa varten FCG Finnish Consulting Group Oy SÄHKÖSELOSTUS I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan

HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA. Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan 1 Urjalan kunta HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA RAKENNUSSSUUNNITTELU URJALA Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL mukaan Infrasuunnittelu Tampere 2018 A 2 (7) 0 YLEISTÄ 01 Tilaaja

Lisätiedot

HÄMEEN TIEPIIRI MT252 PARANTAMINEN, HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ SASTAMALA TIEVALAISTUS R11-SE100 TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS

HÄMEEN TIEPIIRI MT252 PARANTAMINEN, HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ SASTAMALA TIEVALAISTUS R11-SE100 TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS HÄMEEN TIEPIIRI MT252 PARANTAMINEN, HYRKIN ETELÄINEN KIERTOLIITTYMÄ SASTAMALA TIEVALAISTUS R11-SE100 TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS Muutos A Korjattu 18.4.2011 R5291 SISÄLLYSLUETTELO I 7511 1 7512 1 7513 2 7513

Lisätiedot

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä

ym -suunnittelu oy Teerikorventie Mänttä Mänttä-Vilppulan kaupunki Miinanpellonkadun ja Niittykadun saneeraus ym ym -suunnittelu oy Teerikorventie 74 35820 Mänttä OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO 20.12.2016 Miinanpellonkatu Tunniste Yksikkö Määrä 1000

Lisätiedot

VALAISTUSSUUNNITELMA VALAISTUSSUUNNITELMASELOSTUS Yritystie ja Yrittäjänkatu

VALAISTUSSUUNNITELMA VALAISTUSSUUNNITELMASELOSTUS Yritystie ja Yrittäjänkatu VALAISTUSSUUNNITELMA VALAISTUSSUUNNITELMASELOSTUS Yritystie ja Yrittäjänkatu SISÄLLYSLUETTELO: Projektin tiedot... 2 Toimivuusvaatimukset... 2 Tekniset vaatimukset... 2 11200 Poistettavat, siirrettävät

Lisätiedot

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita.

23.5.2012. Yksikköhintojen sisällössä noudatetaan soveltuvin osin InfraRYLin määrämittausperusteita. YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (5) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Syrjälän koulun lähiliikuntaalueen rakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

Kittilän koulukeskuksen (Lukkarin koulu) monitoimikenttä (ässäkenttä) ja Sirkan koulun pallokentän tekonurmi, pohjarakenteet TYÖSELOSTUS

Kittilän koulukeskuksen (Lukkarin koulu) monitoimikenttä (ässäkenttä) ja Sirkan koulun pallokentän tekonurmi, pohjarakenteet TYÖSELOSTUS Kittilän koulukeskuksen (Lukkarin koulu) monitoimikenttä (ässäkenttä) ja Sirkan koulun pallokentän TYÖSELOSTUS 31.3.2017 2 (8) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 3 SUUNNITTELIJAT,

Lisätiedot

Valtatien 20 liikennejärjestelyt välillä Varsitie-Poropudas K1, K2, K3, K4J - K8J, luontopolku

Valtatien 20 liikennejärjestelyt välillä Varsitie-Poropudas K1, K2, K3, K4J - K8J, luontopolku Pudasjärven kaupunki K7-1 Valtatien 20 liikennejärjestelyt välillä Varsitie-Poropudas K1, K2, K3, K4J - K8J, luontopolku Työkohtainen työselitys Täydentää julkaisua InfraRYL 2009 Infrarakentamisen yleiset

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.08.2013 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.08.2013 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.08.2013 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja. Yksikköhintojen

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: JOKIKUJA

PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: JOKIKUJA PORNAISTEN KUNTA LIITE URAKKATARJOUKSEEN: 31.3.2017 2(6) Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät lisä- ja muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja. Yksikköhintojen tulee vastata

Lisätiedot

KANUNGIN ASEMAKAAVA-ALUE, HATTULA

KANUNGIN ASEMAKAAVA-ALUE, HATTULA KANUNGIN ASEMAKAAVA-ALUE, HATTULA Hattulan kunta Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL 2006 mukaan TYÖSELITYS 2(11) YLEISTÄ 01 Tilaaja Hattulan kunta Tekninen yksikkö Tekninen johtaja Janne

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta HEINIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta HEINIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912 FCG Finnish Consulting Group Oy Tammelan kunta HEINIJÄRVEN POHJAPATO Rakennussuunnitelma 30309-P11912 ENNAKKOKOPIO 10.6.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Rakennussuunnitelma I 10.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912 FCG Finnish Consulting Group Oy Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO Rakennussuunnitelma 30309-P11912 ENNAKKOKOPIO 10.6.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Rakennussuunnitelma I 10.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus

Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus 1(6) Liite urakkatarjoukseen Lapinlahden kunta Kunnanrannan katujen peruskorjaus YKSIKKÖHINTALUETTTELO 101005338-005 2(6) MAKSU JA MITTAUSPERUSTEET Kaikki massa- ja ainemäärät, jotka liittyvät mittayksiköinä

Lisätiedot

Maksniemen latuvalaistuksen saneeraus

Maksniemen latuvalaistuksen saneeraus Simon kunta 11.2.2014 Maksniemen latuvalaistuksen saneeraus Työkohtainen työselitys Täydentää julkaisua InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset Osa 2 Järjestelmät ja täydentävät osat 1

Lisätiedot

Valaisimet. Ateljé- Lyktan Ateljé- Lyktan

Valaisimet. Ateljé- Lyktan Ateljé- Lyktan 35 30 30 32 33 k 33 35 T6 35 45 at 40 30 sä 35.tie 40 Pp 40 40 10 allas 20kV 45 30 40 -tie Pp 45 41 20 25 40 50 www.sweco.fi Kohde: LIEDON KUNTA Sisältö: PYLVÄSLUETTELO Suunn: 21.3.2014 / JJUS Tark: VANHALINNAN

Lisätiedot

SUUNNITELMASELOSTUS JA TYÖSELITYS

SUUNNITELMASELOSTUS JA TYÖSELITYS SUUNNITELMASELOSTUS JA TYÖSELITYS Jouni Juurikka 31.10.2016 SUUNNITELMASELOSTUS JA TYÖSELITYS 2 (6) 1 Hankkeen lähtötiedot 1.1 Sijainti Suunnitelmakohde sijaitsee Pyhäjoella n. 2 km Pyhäjoen keskustasta

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) 24.5.2012

YKSIKKÖHINTALUETTELO YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) 24.5.2012 YKSIKKÖHINTALUETTELO 1 (7) YKSIKKÖHINTALUETTELO Urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan Nurmijärven Kirkonkylän liikuntapuiston maanrakennusurakan lisä- ja muutostyöt tämän yksikköhintaluettelon

Lisätiedot

POIKKITIEN PARANTAMINEN, VAIHE 3

POIKKITIEN PARANTAMINEN, VAIHE 3 1 (10) POIKKITIEN PARANTAMINEN, VAIHE 3 Liittyen 26.2.2015 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Poikkitien parantaminen välillä Poikkitie pl. 1680 - Pohjoisväylä ja Pohjoisväylä 0-480, vaihe 3, sekä pohjanvahvistustyöt

Lisätiedot

TAIVAANKAARI. Uusi liittymä LAUKAAN KUNTA Tekniset palvelut Suunnittelupalvelut Piirustus nro

TAIVAANKAARI. Uusi liittymä LAUKAAN KUNTA Tekniset palvelut Suunnittelupalvelut Piirustus nro LAAJALAHDENTI UUNSIRPPI KATUVALAISTUS: 7 8 9 uusi purkuoja - Valaisin Led-valaisin, tyyppi erillisen valaistussuunnitelman mukaan - Teräspylväs, 8 m (olake), tyyppi P210B208 - Valaisimen varsi 1,5 m(=laajalahdentie)

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014

YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014 YKSIKKÖHINTALUETTELO 20.10.2014 POLVIJÄRVEN KUNTA KUOREVAARANTIEN ALUEEN VESIHUOLTO 1. YLEISTÄ Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja.

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI

HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI HEINÄVEDEN KUNTA Katuvalaistuksen uusiminen 2016 HEINÄVESI Muutos Pvm/Tarkastanut Pvm/Hyväksynyt Pvm/Julkaissut Huomautukset 10.02.2016 / HM 1 Katuvalot 2 Piirustukset Heinäveden kunta uusii nykyisiä elohopeahöyrylampuilla

Lisätiedot

VALAISTUSSUUNNITELMA VALAISTUSSUUNNITELMASELOSTUS Mattilantien/ Uuden Herajoen tien kiertoliittymä

VALAISTUSSUUNNITELMA VALAISTUSSUUNNITELMASELOSTUS Mattilantien/ Uuden Herajoen tien kiertoliittymä VALAISTUSSUUNNITELMA VALAISTUSSUUNNITELMASELOSTUS Mattilantien/ Uuden Herajoen tien kiertoliittymä SISÄLLYSLUETTELO: Projektin tiedot... 2 Toimivuusvaatimukset... 2 Tekniset vaatimukset... 2 11200 Poistettavat,

Lisätiedot

METSÄ-TUOMELAN JÄTEASEMA TÄYTTÖVAIHEEN 1 VIIMEISTELYN PINNAN MUOTOILU JA LAAJENNUSALUEEN POHJARA- KENNE. Urakoitsija. Osoite. Käsittelijä.

METSÄ-TUOMELAN JÄTEASEMA TÄYTTÖVAIHEEN 1 VIIMEISTELYN PINNAN MUOTOILU JA LAAJENNUSALUEEN POHJARA- KENNE. Urakoitsija. Osoite. Käsittelijä. NURMIJÄRVEN KUNTA METSÄ-TUOMELAN JÄTEASEMA TÄYTTÖVAIHEEN 1 VIIMEISTELYN PINNAN MUOTOILU JA LAAJENNUSALUEEN POHJARA- KENNE Yksikköhintaluettelo P14142 21.5.2012 Urakoitsija Osoite Käsittelijä Puhelin Telefaksi

Lisätiedot

Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje

Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje Reunakaide Ruukki W230 Reunakaide Ruukki W230/4, Ty3/51:2010 Reunakaide Ruukki W230/4, Ty3/51:2006 Sisältö Sovellusalue... 2 Asennus... 2 Kaiteiden käsittely...

Lisätiedot

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen

LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen LIEDON KUNTA TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: Kaijasenpellon kunnallistekniikan rakentaminen MUUTOS- JA LISÄTÖIDEN 11.12.2016 Lisä-, muutos- ja kokonaisurakkahintaan sisältymättömien

Lisätiedot

Katuvalotyöt 2016 Urakka-alue 3 Huittisten kaupunki

Katuvalotyöt 2016 Urakka-alue 3 Huittisten kaupunki SÄH 1566-3 Katuvalotyöt 2016 Urakka-alue 3 Huittisten kaupunki RAKENNUSSUUNNITELMA KATUVALAISTUS TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 33600 Z:\Nettiin\Valaistus\Urakka-alue 3\1566-3-TS.doc 1 Yleistä Hankinnan laajuus

Lisätiedot

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS

R/A. Kårkulla Samkommun. Liikennejärjestelyiden parantaminen, Kirjala RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS R/A Kårkulla Samkommun Liikennejärjestelyiden parantaminen, RAKENNUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS 28.8.2017 Rakennussuunnitelma 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 2 0650 MITTAUSTYÖT 3 0651 Koordinaatti-

Lisätiedot

Valaistuksen rakennussuunnitelma Hattulan kunta Kalliolantien klv.

Valaistuksen rakennussuunnitelma Hattulan kunta Kalliolantien klv. HATTULAN KUNTA Valaistuksen rakennussuunnitelma Hattulan kunta Kalliolantien klv. SÄHKÖTYÖSELITYS Piir.no: 001 - / 20.04.2016 / MHa SISÄLLYSLUETTELO PROJEKTIN TIEDOT JA YHTEYSHENKILÖT... 2 YLEISTÄ... 3

Lisätiedot

Ramboll. Knowledge taking people further --- HIRVENSALMEN KUNTA URMASRINNE. Rakennussuunnitelma 119789

Ramboll. Knowledge taking people further --- HIRVENSALMEN KUNTA URMASRINNE. Rakennussuunnitelma 119789 Ramboll Knowledge taking people further --- HIRVENSALMEN KUNTA URMASRINNE Rakennussuunnitelma 119789 16.4.2008 12.1.2010 Urmasrinne Hirvensalmen kunta SISÄLLYSLUETTELO 10000 YHTEISET TYÖT... 3 10100 Yleistä...

Lisätiedot

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osmontie 34, PL 950 00601 Helsinki Puh. 0104090 www.fcg.fi. SKT P27805 701 Tiedosto

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osmontie 34, PL 950 00601 Helsinki Puh. 0104090 www.fcg.fi. SKT P27805 701 Tiedosto Osmontie 34, PL 950 00601 Helsinki Puh. 0104090 www.fcg.fi Suunnitteluala, työnumero ja piirustuksen numero SKT P27805 701 Tiedosto Muutos Päiväys Suunn./Piirt. N. Kivioja Pääsuunn. Tarkastaja J. Korhonen

Lisätiedot

Telalahdentie OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO Yksikkö Määrä ALUSTAVAT TYÖT: Purku-, raivaus-, suojaus- ym. työt erä 1

Telalahdentie OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO Yksikkö Määrä ALUSTAVAT TYÖT: Purku-, raivaus-, suojaus- ym. työt erä 1 Mänttä-Vilppulan kaupunki Telalahdentien ja Kuoppanotkonkadun saneeraus ym-suunnittelu oy Hietarannantie 5 35700 Vilppula Telalahdentie OHJEELLINEN MÄÄRÄLUETTELO 8.9.2014 Yksikkö Määrä ALUSTAVAT TYÖT:

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA KIRJASTON PERUS- JA PINTAKUIVATUKSEN JA PIHA-ALUEEN SANEERAUS 30.1.2016 RAKENNUSSELOSTUS

UTAJÄRVEN KUNTA KIRJASTON PERUS- JA PINTAKUIVATUKSEN JA PIHA-ALUEEN SANEERAUS 30.1.2016 RAKENNUSSELOSTUS UTAJÄRVEN KUNTA KIRJASTON PERUS- JA PINTAKUIVATUKSEN JA PIHA-ALUEEN SANEERAUS 30.1.2016 RAKENNUSSELOSTUS Leskinen Petri vs. Tekninen johtaja, Tekniset palvelut Laitilantie 5, 91600 Utajärvi 050 387 1973

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma

Kauniaisten kaupunki Kuntatekniikka. YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma YLEISSUUNNITELMASELOSTUS KASAVUORENTIE Katusuunnitelma Infrasuunnittelu Oy D1010 19.5.2014 RAKENNUSSUUNNITELMA SISÄLLYS YLEISTÄ 1 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 1 1.1 Kustannusarvio 1 2 MITOITUS JA LIIKENTEELLINEN

Lisätiedot

Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS

Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS Laturakan asemakaava-alueen katujen, kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureitin rakentaminen sekä Rakkavaarantien suojatiejärjestelyt TYÖSELOSTUS 25.3.2015 2 (10) Sisältö RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT...

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA TYÖSELOSTUS

Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA TYÖSELOSTUS Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA VIEMÄREIDEN SANEERAUS YLIVIESKA 2015-2016 2 (6) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT Rakennushankkeen kuvaus Työ koostuu jätevesiviemärin sujutuksesta

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie TYÖSELITYS 3575 14.8.2012 ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 1 1.1 KULLAANMÄENTIE

Lisätiedot

LVI-työselitys HATTULAN SEURAKUNTA VIRASTO- JA SEURAKUNTATALO. Ulkopuoliset viemäriputket 09.06.2015

LVI-työselitys HATTULAN SEURAKUNTA VIRASTO- JA SEURAKUNTATALO. Ulkopuoliset viemäriputket 09.06.2015 LVI-työselitys HATTULAN SEURAKUNTA VIRASTO- JA SEURAKUNTATALO Ulkopuoliset viemäriputket 09.06.2015 HATTULAN SEURAKUNTA LVI SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 1 1.1 RAKENNUSKOHDE 1 1.3 SUUNNITTELIJAT 1 1.4 HANKINNAN

Lisätiedot

Telalahdentien ja Kuoppanotkonkadun saneeraus

Telalahdentien ja Kuoppanotkonkadun saneeraus ym-suunnittelu oy Mänttä-Vilppulan kaupunki Telalahdentien ja Kuoppanotkonkadun saneeraus Työselitys 8.9.2014 Työnro: 1424218 Ym-Suunnittelu Oy Hietarannantie 5 35700 Vilppula puhelin: 050 327 6927 Sivu

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912

FCG Finnish Consulting Group Oy. Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO. Rakennussuunnitelma 30309-P11912 FCG Finnish Consulting Group Oy Tammelan kunta JÄNIJÄRVEN POHJAPATO Rakennussuunnitelma 30309-P11912 10.6.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Rakennussuunnitelma I 10.6.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...

Lisätiedot

117 vj M 160 s jv M 160 v M 160

117 vj M 160 s jv M 160 v M 160 117 vj M 160 jv M 160 sv M 160 Vattenfall Verkko Oy 10407526 Avux Maastosuunittelu ID Xpower 6JAN107709A10 TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS KOHDE: Kenttävahdintie Tervakoski Janakkala VATTENFALL VERKKO OY

Lisätiedot

Työkohtainen työselitys

Työkohtainen työselitys K11.2 / Val2 Oulun kaupunki, katu- ja viherpalvelu 28.2.2016 Solistinkatu 2 90140 Oulun kaupunki Kylätien parantaminen parantaminen Kello, Oulu Valaistussuunnitelma Työkohtainen työselitys Täydentää julkaisua

Lisätiedot

Kunta: Liminka. Isoniityn uusjako. Ängesleväjoen pohjoispuolen viljelystiesuunnitelma. Suunnitelmaselostus. Nykytilanne

Kunta: Liminka. Isoniityn uusjako. Ängesleväjoen pohjoispuolen viljelystiesuunnitelma. Suunnitelmaselostus. Nykytilanne Kunta: Liminka Isoniityn uusjako Ängesleväjoen pohjoispuolen viljelystiesuunnitelma Suunnitelmaselostus Nykytilanne Ängeslevän joen pohjoispuolen viljelystie liittyy maantiehen(ouluntie) numero 847. Nykyinen

Lisätiedot

Yrittäjäntien alueen kunnallistekniikan rakentaminen

Yrittäjäntien alueen kunnallistekniikan rakentaminen EURAN KUNTA Yrittäjäntien alueen kunnallistekniikan rakentaminen Työkohtainen työselostus Vitomittaus Oy 27.2.2014 1/14 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 2 2. SUUNNITTELIJA... 2 3. NYKYTILANNE... 2 4. KATSELMUKSET...

Lisätiedot

TYÖSELOSTUS TYÖNUMERO:E27329 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI K1 HUHTOTIE/MUSTANLAMMENTIE K2 RUKANTIE 13.11.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY. Mäkelininkatu 17 A 90100 Oulu

TYÖSELOSTUS TYÖNUMERO:E27329 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI K1 HUHTOTIE/MUSTANLAMMENTIE K2 RUKANTIE 13.11.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY. Mäkelininkatu 17 A 90100 Oulu TYÖNUMERO:E27329 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI K1 HUHTOTIE/MUSTANLAMMENTIE K2 RUKANTIE SWECO YMPÄRISTÖ OY Mäkelininkatu 17 A 90100 Oulu S w e co Ympä r is t ö O y PL 88, 00521 Helsinki Mäkelininkatu 17 A, 90100

Lisätiedot

213213 Komposiittistabilointi (KOST)

213213 Komposiittistabilointi (KOST) InfraRYL, TK242/TR4, Päivitys 19.3.2015/KM 1 213213 Komposiittistabilointi (KOST) Infra 2015 Määrämittausohje 2132. 213213.1 Komposiittistabiloinnin materiaalit 213213.1.1 Komposiittistabiloinnin materiaalit,

Lisätiedot

Tekniset palvelut Lisäkirje 1 Sivu 1/7 Heikinkuja 4 29.8.2014 04600 Mäntsälä

Tekniset palvelut Lisäkirje 1 Sivu 1/7 Heikinkuja 4 29.8.2014 04600 Mäntsälä Tekniset palvelut Lisäkirje 1 Sivu 1/7 Tarjouspyynnön "Kapuli III, aluerakennusurakka" laskijoille LISÄKIRJE 1 Tässä lisäkirjeessä on esitetty täsmennykset Kapuli III aluerakennusurakkaa koskevan hankinnan

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

TURUN LVI-TEKNIIKKA OY. Kähärlänkuja Turku VASO KAARINAN HOVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS ULKOPUOLISET VIEMÄRIT

TURUN LVI-TEKNIIKKA OY. Kähärlänkuja Turku VASO KAARINAN HOVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS ULKOPUOLISET VIEMÄRIT TURUN LVI-TEKNIIKKA OY VASO KAARINAN HOVINEITO JA HOVIPOIKA TYÖSELITYS ULKOPUOLISET VIEMÄRIT Hovineito ja Hovipoika 2 TYÖSELITYS - ULKOPUOLISET VIEMÄRIT 1. YLEISTÄ 1.1 Työn laajuus Tässä työselityksessä

Lisätiedot

Vt13 Mustolan eritasoliittymä

Vt13 Mustolan eritasoliittymä Vt13 Mustolan eritasoliittymä VALAISTUSSUUNNITELMA TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS R11-2-1 LiCon-AT Sisällysluettelo Projektin tiedot... 3 Toimivuusvaatimukset... 3 14100 Tievalaistus... 3 14100.1 Valaistuksen

Lisätiedot

Lopputäytön materiaali tai siinä olevat aineet eivät saa vahingoittaa putkia tai kaapeleita eikä niiden

Lopputäytön materiaali tai siinä olevat aineet eivät saa vahingoittaa putkia tai kaapeleita eikä niiden InfraRYL, Päivitys 6.4.2017 / KM 1 18330 Lopputäytöt Tässä luvussa käsitellään ensisijaisesti liikennöitäville alueille rakennettavien johto- ja putkikaivantojen lopputäyttöjä. Vaatimuksia voidaan soveltaa

Lisätiedot

VARMAA AINESTA. Maarakennustietoutta pienrakentajalle

VARMAA AINESTA. Maarakennustietoutta pienrakentajalle 1 VARMAA AINESTA Maarakennustietoutta pienrakentajalle 2 Napapiirin Kuljetus Oy tuottaa kuljetus- ja työkonepalveluja koko Lapin alueella Palveluumme luottavat -omakoti- ja loma-asuntorakentajat -talorakennusliikkeet

Lisätiedot

31 Kivipäällystäminen. 315 Kantava kerros Sitomattomat kantavat kerrokset. MaaRYL Uusiminen 315 Kantava kerros TK

31 Kivipäällystäminen. 315 Kantava kerros Sitomattomat kantavat kerrokset. MaaRYL Uusiminen 315 Kantava kerros TK 1 31 Kivipäällystäminen 315 Kantava kerros 31, 33 Päällyste 315 Kantava kerros 22341 Jakava kerros 22342 Suodatinkerros Pohjamaa Kuva 315:K1 Kantavan kerroksen sijainti rakenteessa. 3151 Sitomattomat kantavat

Lisätiedot

7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$ .$$3(/2,17, 7<g.2+7$,1(1Ã7<g6(/,7<6

7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$ .$$3(/2,17, 7<g.2+7$,1(1Ã7<g6(/,7<6 1 7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$.$$3(/2,17, 7

Lisätiedot

TAIMINKUJAN, IRJANKUJAN JA PAAVONKUJAN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU, HATTULA

TAIMINKUJAN, IRJANKUJAN JA PAAVONKUJAN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU, HATTULA TAIMINKUJAN, IRJANKUJAN JA PAAVONKUJAN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITTELU, HATTULA Hattulan kunta Työkohtainen työselitys Litterakohtainen osa InfraRYL 2006 mukaan TYÖSELITYS 2(11) YLEISTÄ 01 Tilaaja Hattulan

Lisätiedot

649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS TYÖSELITYS 20.08.2013. Heinäveden kunta Työselitys 20.08.2013 Kenttätien perusparannus

649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS TYÖSELITYS 20.08.2013. Heinäveden kunta Työselitys 20.08.2013 Kenttätien perusparannus 1 649 HEINÄVEDEN KUNTA KENTTÄTIEN PERUSPARANNUS TYÖSELITYS 20.08.2013 SAVO-KARJALAN VESI- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU OY Versokuja 4 D 70150 KUOPIO puh. (017) 369 4483 2 Sisältö 1 YLEISET OHJEET JA VAATIMUKSET...

Lisätiedot

0,91 137,00 (2005=100) 1.4.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 960 900

0,91 137,00 (2005=100) 1.4.2014 Laskelman kustannukset yhteensä: 960 900 KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi: Päivämäärä:

Lisätiedot

PUHDISTAMONTIEN PERUSPARANNUS

PUHDISTAMONTIEN PERUSPARANNUS 804 JUANKOSKEN KAUPUNKI PUHDISTAMONTIEN PERUSPARANNUS TYÖSELITYS 11.08.2014 SAVO-KARJALAN VESI- JA YMPÄRISTÖSUUNNITTELU OY Versokuja 4 D 70150 KUOPIO puh. (017) 369 4483, 369 4481 Oy 2 Sisältö 1 YLEISET

Lisätiedot

Tarjolla maansiirto-, sokkelineristys- ja putkitusurakka kokeneelle ja ammattitaitoiselle maansiirtourakoitsijalle Itä-Helsingissä.

Tarjolla maansiirto-, sokkelineristys- ja putkitusurakka kokeneelle ja ammattitaitoiselle maansiirtourakoitsijalle Itä-Helsingissä. MAANSIIRTOURAKKA Tarjolla maansiirto-, sokkelineristys- ja putkitusurakka kokeneelle ja ammattitaitoiselle maansiirtourakoitsijalle Itä-Helsingissä. Urakka koostuu seuraavista tehtävistä: 1. Pihan raivaus-

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje

Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje Keskikaiteen suunnittelu- ja asennusohje Keskikaide Ruukki 210x130/4 Sisältö Sovellusalue... 2 Asennus... 2 Kaiteiden käsittely... 2 Kaiteen rakenne ja osat... 3 Kaiteen aloitus ja lopetuskohdat... 4 Kaiteen

Lisätiedot

UUSIOMATERIAALIT RAKENTAMISESSA UUMA 2 KAAKKOIS-SUOMEN ALUESEMINAARI 5.5.2015 UUSIORAKENTEET KOUVOLASSA 2007-20011 REIJO KIUKAS

UUSIOMATERIAALIT RAKENTAMISESSA UUMA 2 KAAKKOIS-SUOMEN ALUESEMINAARI 5.5.2015 UUSIORAKENTEET KOUVOLASSA 2007-20011 REIJO KIUKAS UUSIOMATERIAALIT RAKENTAMISESSA UUMA 2 KAAKKOIS-SUOMEN ALUESEMINAARI 5.5.2015 UUSIORAKENTEET KOUVOLASSA 2007-20011 REIJO KIUKAS TOTEUTUNEET KOHTEET Kohde Rakenne pit. toteutunutkm Hyypiä areenan kenttä

Lisätiedot

VALAISTUSSUUNNITELMA. Ilottulan maantien 14832 parantaminen varustamalla tie kevyen liikenteen väylällä välillä Haukilahti - Pulp, Lappeenranta

VALAISTUSSUUNNITELMA. Ilottulan maantien 14832 parantaminen varustamalla tie kevyen liikenteen väylällä välillä Haukilahti - Pulp, Lappeenranta VALAISTUSSUUNNITELMA Ilottulan maantien 14832 parantaminen varustamalla tie kevyen liikenteen väylällä välillä Haukilahti - Pulp, Lappeenranta TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS R9-1-2 LiCon-AT Oy 31.5.2013 Sisällys

Lisätiedot

16X Rakennuspaikka. Yleiskartta 1: X = X = Y = Y = X = X = Y = Y = 68000

16X Rakennuspaikka. Yleiskartta 1: X = X = Y = Y = X = X = Y = Y = 68000 X = 66000 X = 66000 Y = 69000 Y = 68000 Rakennuspaikka X = 65000 X = 65000 Y = 69000 Y = 68000 EHDOTUS TEKA 25.02.206 25 Yleiskartta Piirt. 25.9.205.9.205 20.8.205 3.8.205 :0 000 6X2702 6X2702_YEISKARTTA

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 26.1.2015

YKSIKKÖHINTALUETTELO 26.1.2015 YKSIKKÖHINTALUETTELO 26.1.2015 POLVIJÄRVEN KUNTA PITKÄSENLAHDENTIEN VESIHUOLTO 1. YLEISTÄ Rakennusaikana mahdollisesti tehtävät muutostyöt hinnoitellaan noudattaen jäljempänä mainittuja yksikköhintoja.

Lisätiedot

HKM Infra Oy Nikolaintie 6A 62200 Kauhava www.hkminfra.fi JALASJÄRVEN KUNTA POHJANMAANPORTIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ TYÖSELOSTUS 3.11.

HKM Infra Oy Nikolaintie 6A 62200 Kauhava www.hkminfra.fi JALASJÄRVEN KUNTA POHJANMAANPORTIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ TYÖSELOSTUS 3.11. HKM Infra Oy Nikolaintie 6A 62200 Kauhava www.hkminfra.fi 542 JALASJÄRVEN KUNTA POHJANMAANPORTIN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ TYÖSELOSTUS 3.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: I YLEISTÄ... 3 TÄYDENTÄVÄT RAKENNUSSELITYKSET...

Lisätiedot

ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat

ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN. Koko laskelma. Rakennusosat ALUSTAVA KUSTANNUSARVIO RYHMITTÄIN Laskelma: Vilkkalan klv RS Työnumero: 8240889 Hankkeen tyyppi: Investointi Dokumentin luo: Mika Kaukoranta Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaa: Pietari Kousa Päivämäärä:

Lisätiedot

Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3

Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3 Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3 Toimintaperiaate Uponor-umpisäiliö soveltuu erityisesti WC-jäteveden keräilyyn. WC-jätevedet johdetaan 5,3 m 3 säiliöön, jonka loka-auto tyhjentää ja vie jätevedet puhdistettavaksi.

Lisätiedot

JALM RK RK JALM Alkuperäinen kopio

JALM RK RK JALM Alkuperäinen kopio Työmäärittely Pöyry Finland Oy Juhan Herttuan puistokatu 21 20100 Turku Kotipaikka Vantaa Y-tunnus 0625905-6 Puh. 010 33320 www.poyry.com Päiväys 28.2.2018 101005338-I0002 Viite 101005338 Sivu 1 (7) LAPINLAHDEN

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTALUETTELO 16X JANAKKALAN VESI. Pahamyllyntien viemärisaneeraus

YKSIKKÖHINTALUETTELO 16X JANAKKALAN VESI. Pahamyllyntien viemärisaneeraus YKSIKKÖHINTALUETTELO 16X188095.007 10.12.2016 JANAKKALAN VESI Pahamyllyntien viemärisaneeraus 2 Pöyry Finland Oy PL 50 (Jaakonkatu 3) FI-01621 Vantaa Finland Kotipaikka Vantaa Y-tunnus 0625905-6 Puh. +358

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KANAVAPUISTONKUJA RAKENTAMINEN

ORIMATTILAN KAUPUNKI KANAVAPUISTONKUJA RAKENTAMINEN ORIMATTILAN KAUPUNKI KANAVAPUISTONKUJA RAKENTAMINEN Rakennustapaselostus 24.11.2015 y-tunnus: 2239171-9 POP 561211-2287666 Sisällys YLEISTÄ 3 Rakennuttajat 3 Suunnittelija 3 Rakennuskohde 3 Rakennustyö

Lisätiedot

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6

MÄÄRÄLUETTELO. Suodatus: V6 MÄÄRÄLUETTELO Projekti: 12 Konsulttien työkansiot > Sito Oy > 03 Kaakkois-Suomen ELY-keskus > Vt 6 Hevossuo-Nappa > Tiesuunnittelu > Laskelma: Rakennusosalaskelma, päivitetty Työnumero: Hankkeen tyyppi:

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tulkkilanpuiston tekonurmikenttä. Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E23428.20. Turku 5.3.2012

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Tulkkilanpuiston tekonurmikenttä. Maanrakennustöiden työselostus. Työ: E23428.20. Turku 5.3.2012 KOKEMÄEN KAUPUNKI Tulkkilanpuiston tekonurmikenttä Maanrakennustöiden työselostus Työ: E23428.20 Turku 5.3.2012 PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot: Turku,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto. PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS

KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto. PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS 31.3.2017 2 (5) Sisällys RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 3 SUUNNITTELIJAT, ASIANTUNTIJAT... 3 YLEISTÄ... 3 TEKNISET VAATIMUKSET...

Lisätiedot

Kiviaines Vaatimus Suodatinkerroksessa käytetään hiekkaa, jonka rakeisuus on kuvan 22342:K1 mukainen.

Kiviaines Vaatimus Suodatinkerroksessa käytetään hiekkaa, jonka rakeisuus on kuvan 22342:K1 mukainen. 1 22342 Suodatinrakenteet 22342.1 Suodatinrakenteen materiaalit, yleistä Tuotteen kelpoisuus osoitetaan ensisijaisesti CE-merkinnällä, kun asetetut kansalliset vaatimustasot tuotteen käyttökohteessa täytetään.

Lisätiedot