KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Kalajoen perusturvakeskus, hallinnon kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 164. Kalajoen perusturvakeskus, hallinnon kokoushuone"

Transkriptio

1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Aika klo 16:00-16:55 Paikka Kalajoen perusturvakeskus, hallinnon kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Sopimus eläinlääkäripäivystysten järjestämisestä peruspalvelukuntayhtymä Kallion ja Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen välillä 93 Sopimus valvontaeläinlääkäriyhteistyöstä Kalajoen kaupungin, peruspalvelukuntayhtymä Kallion, peruspalvelukuntayhtymän Selänteen ja ympäristöpalvelut Helmen kanssa 94 Apuvälinepalveluiden järjestäminen Kalajoen sote -yhteistoiminta-alueella 95 Varhaiskasvatuksen palvelusetelit alkaen Erityisliikunta Kalajoella -erityisliikunnan peruskartoitus Tähystystutkimusten hankinta Lääkkeiden koneellinen annosjakelu Lastenpsykiatripalvelujen ostaminen Tiedoksi saatettavat viranhaltijapäätökset Tiedoksi saatettavat asiat

2 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ OSALLISTUJAT Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Murtoniemi Alpo puheenjohtaja Valikainen Esko varapuheenjohtaja Alaranta Juhani jäsen Merijärvi Alho Päivi jäsen Myllylahti Terttu jäsen Saapui klo 16:04. Mäntymäki Ritva jäsen Tallila Ismo jäsen Nivala Kirsti jäsen kh pj. Merijärvi, ympth Merijärvi. Saapui kokoukseen klo 16:04. Rasmus Seppo varajäsen Tilvis Päivi varajäsen Lumijärvi Liisa varajäsen ympth Raahe. Läsnä klo 16:00-16:12 Mäki-Leppilampi Anne perusturvajohtaja POISSA Heikkilä Eeva-Liisa jäsen Nevalainen Tuomas jäsen Peltola Matti jäsen Pekkala Sari jäsen ympth Raahe Pirkola Ari jäsen ympth Pyhäjoki Yrjänä Tarja jäsen ympth Siikajoki Tuliniemi Juha kh:n edustaja Alajoki Roosa nuorisovalt. edustaja LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. KÄSITELLYT ASIAT ALLEKIRJOITUKSET Alpo Murtoniemi Puheenjohtaja Anne Mäki-Leppilampi Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Ritva Mäntymäki ja Esko Valikainen. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme.

3 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tarkastusaika Kalajoki Allekirjoitukset Ritva Mäntymäki Esko Valikainen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Kalajoen perusturvakeskuksessa laskentasihteerin huoneessa Laskentasihteeri Suvi-Päivi Typpö

4 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PetuLtk 90 (Valmistelija: Anne Mäki-Leppilampi, perusturvajohtaja) Puheenjohtaja to teaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Perusturvalautakunta: Perusturvalautakunnan puheenjohtaja totesi kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

5 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Pöytäkirjantarkastajien valinta PetuLtk 91 (Valmistelija: Anne Mäki-Leppilampi, perusturvajohtaja) Perusturvalautakunta valitsee kaksi jäsentä tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan. Edellisessä kokouksessa pöytäkirjan tarkastajina olivat Päivi Tilvis ja Ismo Tallila. Perusturvalautakunta: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ritva Mäntymäki ja Esko Valikainen. Merkittiin tiedoksi, että Kirsti Nivala ja Terttu Myllylahti saapuivat kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo 16:04.

6 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Sopimus eläinlääkäripäivystysten järjestämisestä peruspalvelukuntayhtymä Kallion ja Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen välillä 169/ /2014 PetuLtk 92 (Valmistelija: Inkeri Eronen, ympäristöterveydenhuollon johtaja) Kalajoen kaupungilla ja peruspalvelukuntayhtymä Kalliolla (ennen vuotta 2008, jolloin peruspalvelu kuntayhtymä Kallio aloitti toimintansa, Vieskan terveydenhuoltokuntayhty mällä) on ollut suullinen sopimus päivystysten järjestämisestä Kalajoen, Ylivieskan ja Alavieskan alueella. Vuoteen 2008 saakka myös Sievi kuului tähän päivystyspiiriin. Vuonna 2009, kun Kalajoen kaupungin ympäristö terveydenhuollon yhteistoiminta-alue (Raahe, Kalajoki, Siikajoki, Pyhäjoki ja Merijärvi) aloitti toimintansa, tätä suullista sopimusta jatkettiin ja päivys tysalueeseen liitettiin kuuluvaksi Merijärven kunta. Eläinlääkintähuoltolain 7 :n 2 mo mentin mukaan kunta voi sopia toisen kunnan tai kuntayhtymän kanssa, että kunnalle tässä laissa säädetty tehtävä, jossa toimivalta kuu luu tai voi daan siirtää viranhaltijalle, annetaan virkavastuulla toisen kunnan tai kun tayhtymän viranhaltijan hoidettavaksi.tällainen sopimus on ollut tä hän asti olemassa ainoastaan suullisena. Sopimusluonnoksessa esitetään, että sopijaosapuolten toiminta-alue kattaa seuraavat kunnat: Kala joen kaupunki pois lukien entisen Himangan kun nan alue, Merijärven ja Alavieska kunnat ja Ylivieskan kaupunki. Päivystys ten kustannukset esite tään jaettavaksi seuraavasti: Kalajoki 3/5 ja Kallio 2/5. Lisäksi sopimus luonnoksessa esitetään, että mikäli työtilanteet muut tuvat olennaisesti, suhteellisista osuuksista voidaan neuvotella sopimuk sen voimassaoloaikana. Sopimusluonnoksessa esitetään, että sopi muskausi alkaa heti ja jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Sopimuksella on kolmen kuukauden irtisanomisaika. Ympäristöterveydenhuollon johtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy päi vystyssopimuksen peruspalvelukuntayhtymä Kallion kanssa. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy ympäristöterveydenhuollon johtajan esityksen ja edellyttää neuvottelemaan ppky Kallion kanssa päi vys tyk sen ulottamisesta koskemaan ko ko Ka la joen kaupungin aluetta. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

7 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Sopimus valvontaeläinlääkäriyhteistyöstä Kalajoen kaupungin, peruspalvelukuntayhtymä Kallion, peruspalvelukuntayhtymän Selänteen ja ympäristöpalvelut Helmen kanssa 168/ /2014 PetuLtk 93 (Valmistelija: Inkeri Eronen, ympäristöterveydenhuollon johtaja) Peruspalvelukuntayhtymä Kallion, peruspalvelukuntayhtymä Selänteen, ympäristöpalvelut Helmen ja Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen johtavat viranhaltijat ovat neuvotelleet yhteistyön mahdollisuuksista ns. valtion viranomaistehtävien (eläinsuojelu, tautivalvonta) hoitamiseen liittyen. Yhteistyösopimuksen tavoitteena on mahdollis taa sopijaosapuolten valvontaeläinlääkäreiden yhteistyö sopimuksen teh neiden yhteistoiminta-alueiden sisällä. Eläinlääkintähuoltolain 7 :n 2 mo mentin mukaan kunta voi sopia toisen kunnan tai kuntayhtymän kanssa, että kunnalle tässä laissa säädetty tehtävä, jossa toimivalta kuuluu tai voi daan siirtää viranhaltijalle, annetaan virkavastuulla toisen kunnan tai kun tayhtymän viranhaltijan hoidettavaksi. Sopimuksen tarkoitus on mahdollistaa valvontaeläinlääkäreille yh teistyössä tehtävät tarkastukset ja pöytäkirjan laatimiset sekä konsultointi. Sopimus ei kuitenkaan velvoita valvontaeläinlääkäriä tekemään eläinsuoje lutai tautivalvontaa muualla kuin omalla toiminta-alueellaan. Valvonta eläinlääkärin poissa ollessa kunkin yksikön omat praktikkoeläinlääkärit vastaavat eläinsuojelu- ja tautivalvonnasta yksikön alueella. Edellä maini tussakin tapauksessa yhteistyö toisen yksikön valvontaeläinlääkärin kans sa olisi mahdollista. Sopimuskausi alkaa ja sopimus on voimassa toistai seksi. Sopimusosapuoli voi irtisanoutua sopimuksesta kalenterivuoden alussa mikäli se ilmoittaa irtisanoutumisestaan muille sopijaosapuolille kir jallisesti viimeistään edellisen vuoden elokuun 31. päivään mennessä. Ympäristöterveydenhuollon johtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy valvontaeläinlääkäriyhteistyösopi muksen. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy ympäristöterveydenhuollon johtajan esityksen. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Merkittiin tiedoksi, että varajäsen Liisa Lumijärvi poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo 16:12.

8 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Apuvälinepalveluiden järjestäminen Kalajoen sote -yhteistoiminta-alueella PetuLtk 94 (Valmistelija: Minna Sipilä, vastaava fysioterapeutti) Perusterveydenhuollon järjestämät apuvälinepalvelut ovat osa kansanterveyslain mukaista lääkinnällistä kuntoutusta. Terveydenhuollon apuvälinepalveluista on julkaistu sähköiset ohjeet ( joissa opastetaan toteuttamaan palveluita yhdenmukaisesti ja laadukkaasti. Ohjeet on laadittu sosiaali- ja terveysministeriön asettamassa työryhmässä , ja ne on julkaistu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla. Näin parannetaan apuväline palvelujen käyttäjien asemaa ja potilasturvalli suutta sekä tuetaan apuväli neen käyttäjän itsenäistä selviytymistä ja osalli suutta. Ohjeet sisältävät hyvän apuvälinepalvelun toimintaperiaatteita ja ohjeita prosessin eri vaiheisiin. Ohjeissa esimerkiksi suositellaan yhdenmukaisia käytäntöjä kunnille ja kuntayhtymille apuvälineiden luovutuksessa muuttotilanteessa tai asiakkaan käyttäessä hoitopaikan valinnanvapautta. Samoin ohjeistetaan miten uusi apuväline tai käytöstä palautu nut apu väli ne tarkastetaan, jotta apuvälineen käyttö on turvallista, ja mitä on otet tava huomioon, kun apuväline luovutetaan käyttäjälle. APUVÄLINEPALVELUIDEN TOIMINTAOHJEET JA APUVÄLINEIDEN SAATAVUUSPERUSTEET POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITO- PIIRISSÄ Tässä sairaanhoitopiirin lääkinnällisen kuntoutuksen apuväline palveluiden toimintaohjeessa ja apuvälineiden saatavuusperusteissa tar kastellaan erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon mukaisten apu välineiden arviointia, käyttöönottoa ja hankintaa. Apuvälinepalveluiden vas tuun- ja työnjako perustuu valtakunnalliseen apuvälinepalveluiden laatu suositukseen. Ohjeen rakenne perustuu SFS-EN ISO 9999 "Apuvälineitä vammaisille henkilöille" luokitukseen, jossa apuvälineet luokitellaan käytön mukaan. Lääkinnällisen kuntoutuksen alueelliset apuvälinepalvelut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalvelut on keskitetty alkaen uuteen Alueelliseen apuvälinekeskukseen. Apu välinekeskus vastaa koko sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon apuväli nepalveluista sekä mukaan liittyneiden kuntien (Hailuoto, Kempele, Limin ka, Lumijoki, Mu hos, Oulu, Tyrnävä) apuvälinepalveluista. Toimintaan liitty neiden kuntien asukkaiden asiointi tapahtuu alueellisessa apuvälinekes kuksessa Rehapo liksessa. Muiden kuntien osalta perusterveydenhuollon apuvälinepalvelu hoidetaan omassa terveyskeskuksessa. Apuvälinepalvelujen järjestäminen ja työnjako Apuvälinepalvelujen järjestäminen on pääasiallisesti kuntien terveys-, sosiaali- ja opetustoimen lakisääteinen tehtävä. Muita järjestäjiä ovat Kansaneläkelaitos, vakuutusyhtiöt, Valtiokonttori, työvoimahallinto, työnantaja ja

9 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Valtion työvoima- ja elinkeinokeskus (TEkeskus).Apuvälineen tarvitsija voi hankkia myös itse toimintakykyään edistäviä apuvälineitä. Terveydenhuolto vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen apuväli nepalveluista, jotka järjeste tään osana kansanterveyslaissa ja erikoissai raanhoitolaissa tarkoitettua sairaanhoitoa. Apuvälinepalvelut ovat lääkinnällistä kuntoutusta, jolla pyritään parantamaan ja ylläpitämään kuntoutujan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistämään ja tukemaan hänen elämäntilanteensa hallintaa ja hänen itsenäistä suoriutumistaan päivittäisissä toiminnoissa. Apuvälinepalveluihin kuuluu apuvälineiden tarpeen määrittely, välineiden sovitus, luovutus omaksi tai käytettäväksi, käytön opetus ja seuranta sekä välineiden huolto. Apuvälineet, niiden sovitus, tarpeellinen uusiminen ja huolto ovat maksuttomia terveydenhuollon palveluja. Pitkäaikaisessa laitoshoidossa olevan henkilön tarvitsemat tavanomaiset välineet kuten potilasnostimet, sängyt, kävelytelineet, pyörätuolit, suihkutuolit ja muut vastaavat apuvälineet hankkii kyseinen laitos. Erityishuoltopiiri vastaa pitkäaikaishoitopäätöksellä erityishuoltopiirin laitoksessa asuvan apuvälineistä. Jos potilas muuttaa erityishuoltopiirin laitokseen, hän saa ottaa yksilölliset apuvälineet mukaansa veloituksetta, mutta käyttötarpeen lakattua ne palautetaan myöntäneelle taholle. Yksityisten laitosten, esim. hoitokotien, pitkäaikaishoidon sopimuksiin tulee kirjata palveluntuottajan vastuulle kuuluvat apuvälineet. Kuntien sosiaalitoimen vastuul la on vammaispalvelulain sekä -asetuksen perusteella lähinnä vammaisen henkilön asumiseen liittyvät välineet ja laitteet, joita ei järjestetä lääkinnälli senä kuntoutuksena sekä päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa tarvit tavat välineet, koneet ja laitteet. Vammaispalvelulain mukaan kunnan tulee vammaisten palveluja ja tukitoimia kehittäessään ottaa huomioon vammaisten henkilöiden esittämät tarpeet ja nä kökohdat. Palvelut ja tukitoimet tulee järjestää niin, että ne tukevat heidän omatoimista suoriutumistaan. Vammaispalvelulain tavoitteena on edistää vammaisten henkilöiden edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhden vertaisena yhteiskunnan jäsenenä sekä ehkäistä ja poistaa vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä. Laki korostaa vammaisten henkilöiden oi keutta elää ja toimia samassa elinympäristössä kuin muutkin. Asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden korvaamiseen oikeutettuna vaikeavammaisena henkilönä pidetään sellaista henkilöä, jolle liikkuminen tai muu omatoiminen suoriutuminen vakituisessa asunnossa tuottaa vam man tai sairauden vuoksi erityisiä vaikeuksia. Asuntoon kuuluvista välineis tä ja laitteista korvataan kohtuulliset kustannukset kokonaan, mikäli hakija on lain tarkoit tamalla tavalla vaikeavammainen, eikä hän ole jatkuvassa laitoshoidon tar peessa. Asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita voivat olla esimerkiksi kiin teästi asennetut henkilönnostolaitteet, kuulovammaisille tarkoitetut valolli set ovikellot tai muut hälytyslaitteet, luiskat ja muut asun non-

10 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta muutostyöt. Harkinnanvaraisesti voidaan korvata vammaiselle henkilölle välineitä, joita hän tarvitsee vammansa tai sairautensa takia liikkumisessa, viestinnässä, henkilökohtaisessa suoriutumisessa kotona tai vapaa-ajan toiminnoissa. Näiden välineiden ja laitteiden hankintahinnasta voidaan korvata puolet, ja tällöin ne jäävät potilaan omaisuudeksi. Ne voidaan myös antaa maksutta potilaan käyttöön, jolloin omistusoikeus säilyy kunnalla. Vammaisen henkilön vapaa-ajan suoriutumisessa tarvittavat harrastusvälineet ovat vammaispalvelun harkinnanvaraisia välineitä, joita potilas voi hakea oman kuntansa sosiaalitoimelta. Vammaispalvelulaki on toissijainen. Sen mukaisia palveluja ja tukitoimia järjestetään silloin, kun vammainen henkilö ei saa riittäviä ja hänelle sopivia palveluja tai etuuksia muun lain nojalla. Vam maispalvelulain mukaan kunnan on huolehdittava siitä, että vammaiselle tarkoitetut palvelut ja tukitoimet järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan sellaisina kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää. Vammaisen henkilön taloudellinen asema ei vaikuta palvelujen ja tukitoimien saamiseen. Opetustoimella on velvollisuus järjestää vammaiselle ja muuta erityistä tukea tarvitsevalle oppilaalle maksutta opetuksen osallistumisen edellyttämät koulussa käytettävät koulu- ja luokkakohtaiset erityiset apuvälineet, joita tarvitaan liikkumisessa ja päivittäisissä toiminnoissa. Erityisopetusta saavalla opiskelijalla on oikeus esteettömän opiskelun edellyttämiin erityisiin apuvälineisiin. Opetuksen järjestäjän velvollisuutena on järjestää nämä erityiset apuvälineet, joita ovat mm. hissit, kaiteet, luiskat, laskettavat ja nostettavat pesualtaat sekä erilaiset pulpetit, tuolit ja muut vastaavat välineet. Opetusvälineisiin ja oppimateriaaleihin kuuluvat mm. kommunikointia tukevat materiaalit ja välineet. Perus-opetuslaki koskee myös esikouluopetusta päiväkodissa. Oppilaan henkilökohtaisesti koulussa tarvitsemat lääkinnällisen kuntoutuksen välineet tulevat terveydenhuollon kautta ja peruskoulun 7-9 luokilta alkaen voi anoa tarvittavia vaativia opiskelun apuvälineitä Kelan kautta. Kela järjestää ja korvaa apuvälineet, jotka ovat vaikeavammaiselle välttämättömiä työstä tai opiskelusta suo-riutumisessa. Vaikeavammaisena pidetään henkilöä, joka ei selviydy työstään tai opiskelustaan ilman suunniteltua apuväli nettä. Apuvälineitä voidaan myöntää aikaisintaan perus koulun 7. luokalta alkaen silloin, kun apuväline katsotaan tarpeelliseksi myös myöhemmin työelämään tähtäävässä opiskelussa. Apuvälineet an netaan kuntoutujan käyttöön, mutta ne säilyvät Kelan omistuksessa. Kela vastaa apuvälinei den käytön opettamisesta, huollosta ja seurannasta. Kelan korvaamia apuvälineitä ovat esim. tekniset erityislaitteet, kuten lukutelevisio, piste- ja isonäytöt sekä tietokonelaitteistot. Vakuutusyhtiöt korvaavat liikenne- ja tapaturmavakuutuslain perusteella tarpeelliset ja kohtuulliset kulut, joita aiheutuu toiminnan rajoitusten vuoksi tarvittavista apuvälineistä. Apuvälinetarpeen tulee johtua esimerkiksi kor-

11 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta vattavasta liikennevahingosta, työtapaturmasta tai ammattitaudista. Kustannuksina korvataan apuvälineiden määräämisestä, sovittamisesta, hankkimisesta, käyttöön luovuttamisesta, käyttöön harjaannuttamisesta sekä huollosta tai uusimisesta aiheutuvat kulut. Vamman edellyttämät apuvälineiden muutostyöt korvataan kokonaisuudessaan. Vakuutusyhtiöllä on oikeus valita apuvälineiden toimittaja. Apuvälineen tarve arvioidaan pääasiassa julkisessa terveydenhuollossa. Potilasvakuutuskeskus huolehtii keskitetysti Suomessa sattuneiden potilasvahinkojen korvaamisesta. Vakuutuksesta korvataan vain ylimääräiset vahinkoon liittyvät kulut ja menetykset. Apuvälineet korvataan, jos niiden käyttötarve johtuu potilasvahingosta. Valtiokonttori korvaa asevelvollisille ja puolustuslaitoksen palveluksessa oleville tai sen tehtävään otetuille henkilöille sekä sotainvalideille palveluksesta aiheutuneen ruumiinvamman tai sairauden johdosta tarpeelliset apuvälineet sekä niiden korjaamisen, uusimisen ja käytön opettamisen. Asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita voidaan korvata vahingoittuneelle tai sairastuneelle tietyin perustein haitta-asteen perusteella. Työvoimahallinto voi korvata vajaakuntoisen henkilön työnantajalle työolosuhteiden järjestelytukea. Tällä tuella työnantaja voi hankkia työkoneita, työtuoleja, erityisvalaisimia ja tietokonelaitteistoja, kehittää työmenetelmiä tai teettää työ paikan muutostöitä, jotka auttavat vajaakuntoisen työntekijän työhön sijoit tumista tai tukevat hänen työssä pysymistään. Järjestelytuen enimmäis määrä henkilöä kohden määritellään vuosittain. Työnantajan on hankittava ja annettava työntekijän käyttöön apuväline tai muu varuste, silloin kun työn luonne, työolosuhteet tai työn tarkoituksenmukainen suorittaminen sitä edellyttävät ja se on välttämätön tapaturman tai sairastumisen vaaran välttämiseksi. Työpisteen ergonomiassa on otettava huomioon, että työtä kevennetään tarvittaessa apuvälinein ja terveydelle haitalliset käsin tehtävät nostot ja siirrot tehdään mahdollisimman turvallisiksi, milloin niitä ei voida välttää tai keventää apuvälinein. Laitoksissa ja tehostetussa palveluasumisen yksiköissä hoitohenkilökunnan ergonomiaan ja kuntouttavaan hoitotyöhön liittyvien apuvälineiden hankinnoista vastaa työnantaja. TE-keskus korvaa kunnalle apuvälineet, jotka on hankittu pakolaiselle terveydenhuollon kautta. Toimitilat (22 ) Suuri osa iäkkäistä henkilöistä tarvitsee ainakin jossakin elämänsä vaiheessa palveluja, jotka järjestetään hänen yksityiskotinsa ulkopuolella. Erityisesti pitkäaikaishoidossa on tärkeää, että iäkäs henkilö voi elää viihtyisässä ympäristössä. Palvelun tuottajalla on velvollisuus huolehtia siitä, että iäkkäiden henkilöiden käytössä olevat palveluntuottajan toimitilat ovat riittävät, turvalliset, esteettömät, kodikkaat sekä muutenkin olosuhteiltaan sopivat heidän tarpeisiinsa nähden. Palve luyksikössä tulee olla asiakas-ryhmien ja asiakkaiden

12 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta toimintakyvyn ja tar peen mukainen toimintavarustus. Tehostettuun palveluasumisessa asu kas pääsääntöisesti kalustaa huoneensa omilla kalusteil la. Sellaisissa ti lan teissa, jolloin asukkaalla ei ole omia huonekaluja, tulee huoneessa olla toi mintayksikön puolesta tarpeen mukainen ja asukkaan erityistarpeet huo mioonottava kalustus. Asukkaiden saatavilla tulee olla myös riittävästi jo kapäiväistä toimintaa helpottavia apuvälineitä. Asumispalveluyksiköiden järjestämät varusteet Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain (922/2011) 4 :n mukaan toimintayksikössä (kuten asumispalvelu-yksiköissä) tulee olla riittävät ja asianmukaiset varusteet. Kunta voi asumispalveluyksiköitä kilpailuttaessaan ja uusia sopimuksia tehdessään ottaa laatutekijöinä huomioon asumispalveluyksikköjen varustetason. Esimerkiksi, jos kunta edellyttää, että asumispalveluyksiköllä on käytettävissään säädettäviä sänkyjä, tulee tästä olla mainita palveluntuottajan (asumispalveluyksikkö) ja kunnan välisessä sopimuksessa. Kaikilla asumispalveluyksiköiden asukkailla, jotka täyttävät apuvälinease tuksen 1 :n edellytykset, on yksiköiden varustetasosta huolimatta oikeus asetuksen mukaisiin yksilöllisen arvion perusteella luovutettaviin lääkinnäl lisen kuntoutuksen apuvälineisiin Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta päättää noudattaa yhtenäisiä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin laatimia yllä esitettyjä apu vä li nei den saatavuusperusteita Ka la joen sote-yhteistoiminta-alueella. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

13 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Varhaiskasvatuksen palvelusetelit alkaen 178/05.08/2012 PetuLtk 95 (Valmistelija: Tuula Haapala, palvelualuejohtaja / Varhaiskasvatuspalvelu t Palveluseteli on varhaiskasvatuspalveluissa otettu käyttöön Palve lusete lin ar vo on tällöin määritelty ryh mäperhepäivähoitoon ja hoitajan ko dissa ta pah tuvaan perhepäivähoitoon. Yksi tyisiksi palveluntuotta jiksi on toiminta kau delle hyväksytty ryhmäperhepäiväkoti Halinalle ja ryh mäper hepäiväkoti Onnenapila. Palvelutarjonnan lisäämiseksi palvelusetelin arvo määritellään myös päiväkotihoitoon. Kalajoen kau punki yhdessä Kalajoen kristillisen opiston kanssa on perustanut kiinteistöosake yhtiön päiväkodin ra kentamista varten. Päiväkodin valmistumisaikataulu on a toimin takauden 2015 alkuun mennes sä. Palveluseteli voidaan myöntää lain mukaan joko tasasuuruisena tai tulosidonnai sena. Tasasuuruinen palveluseteli voidaan rinnastaa yksityisen hoidon tu keen ja tulosidonnainen palveluseteli ostopalve luun. Kummassakin ta pauksessa kunnan tehtävänä on asiakkaan ohjaus ja neuvonta, palvelun tuotta jien hyväksyntä, palvelusetelin myöntäminen ja toiminnan valvonta. Mikäli perhe on päätynyt päivähoidon vaihtoehdoista palvelusetelillä hankit tavaan yksityiseen päivä hoitoon, perhe ottaa yhteyttä päivähoitotoi mistoon. Päivähoitopalveluissa tehdään päätös myönnettä västä palve lusetelistä, määritetään sen arvo ja huolehditaan sen maksatuksesta. Tarvittaessa perheelle voidaan suositella palveluseteliä tai esittää vaihtoehtona kun nan omaa tuotta maa päivähoitoa. Asiakkaalla ei kuitenkaan ole oikeutta vaatia palveluseteliä, vaan asiakkaalle tarjot tavasta palvelusta päättää kunta. Palveluseteli myönnetään Kalajoen kaupungin ja yhteistoi minta-alueella toimivaan hyväksyttyyn yksi tyiseen päiväkotiin, ryhmäperhe päiväkotiin tai hoitajan kodissa tapahtuvaan perhepäivähoitopaikkaan hoi dettavaksi menevästä lapsesta, joka on oikeutettu lasten päivähoidosta annetun lain mukaiseen päivähoitoon. Palvelusetelin arvo määritellään koko- ja osapäivä hoitoon ja porrastetaan päivähoitomaksujen mukai sesti kolmeen luokkaan. Osapäivähoidon ( hoitoaika alle 5h/pv) palvelusetelin kattohinta on 60% enimmäismäärästä. Perheelle myönnettävän palvelusetelin suuruus on euromäärä, joka saadaan, kun hyväksytystä katto hinnasta vähennetään asiakasmaksu, jonka perhe maksaisi lapsen kunnallisesta päivähoidosta. Pal veluntuottaja perii per heen kanssa sopimansa asiakasmaksun.

14 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Palvelusetelin kattohinta päiväkotihoidossa on 3-6 vuotiaasta 765 /kk ja alle 3 vuotiaasta 1147,50 /kk. Ryhmäperhepäivähoidossa palvelusetein arvo on 834 /kk ja hoitajan kodissa tapahtuvassa perhe päivähoidossa 585 Sovitut hoitopäivät / kk enintään Osapäivähoidosta ja epäsäännöllisessä hoi dossa olevan lapsen palvelusetelin määrä päiväkodissa 3-6 -vuotias: Maksu-% palvelusetelin kokonaismäärästä kokopäivähoito Maksu-% palvelusetelin osapäi vähoidon setelin ko konaismää rästä osapäivähoito % / 382,50 /kk 30 % / 229,50 /kk % / 573,75 /kk 45 % / 344,25 /kk yli % / 765,00 /kk 60 % / 459,00 /kk alle 3 vuotias päiväkodissa: Sovitut hoitopäivät / kk enintään Maksu-% palvelusetelin kokonaismäärästä kokopäivähoito Maksu-% palvelusetelin osapäivähoidon setelin ko konaismäärästä osapäivähoito % / 573,75 /kk 30 % / 342,00 /kk % / 860,65 /kk 45 % / 516,40 /kk yli % / 1147,50 /kk 60% / 688,50 /kk Sovitut hoitopäivät / kk enintään Osapäivähoidosta ja epäsäännöllisessä hoidossa olevan lapsen palvelusetelin määrä ryhmäperhepäiväkodissa: Maksu-% palvelusetelin kokonaismäärästä kokopäivähoito Maksu-% palvelusetelin osa päivähoidon setelin kokonais määrästä osapäivähoito % / 417,50,00 /kk 30 % / 250,20 /kk % / 627,00 /kk 45 % / 375,30 /kk yli % / 834,00 /kk 60 % / 500,40 /kk Sovitut hoitopäivät / kk enintään Osapäivähoidon ja epäsäännöllisessä hoidossa olevan lapsen palvelusetelin määrä hoitajan kodis sa tapahtuvassa perhepäivähoidossa Maksu-% palvelusetelin kokonaismääräs tä kokopäivähoito Maksu-% palvelusetelin osa päivä hoidon setelin kokonais määrästä osapäivähoito % / 308,00 /kk 30 % / 184,80 /kk % / 462,00 /kk 45 % / 277,20 /kk yli % / 616,00 /kk 60 % / 369,60 /kk Palveluseteli myönnetään niiltä kuukausilta, jolloin lapsi tosiasiallisesti käyttää päivähoito paikkaa. Pal veluseteliä ei myönnetä, jos perhe sanoo päivähoitopaikan irti esim. kesälo man ajaksi. Palvelun tuot taja ei voi laskut taa palvelusete-

15 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta liä, jos hoitopaikka on suljettu. Jos asiakas ei käytä hänelle myönnettyä päivä hoitopaikkaa kuuteenkym meneen (60) kalen teripäi vään, menettää asiakas oi keuden palveluseteliin. Oikeus palveluseteliin lakkaa kun asiakas irtisanoo päivähoitopaikkansa tai lapsi siirtyy oppi velvollise na perusopetuksen piiriin. Palvelusetelin kattohinta sidotaan vuotuiseen sosiaali- ja terveystoimen hintaindeksiin ja se tarkiste taan vuosittain 1.8 alkaen. Palvelualuejohtaja: Perusturvalautakunta päättää 1) ottaa käyttöön palvelusetelin laajennettuna myös päiväkotihoitoon 2) hyväksyä yllä esitetyt palveluseteleiden arvot ja myöntämisperusteet 3) että palveluseteli on käytössä vain Kalajoen yhteistoiminta-alueella sijaitsevissa yksityi sissä yrityksissä Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy palvelualuejohtajan esityksen. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

16 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Perusturvalautakunta Erityisliikunta Kalajoella -erityisliikunnan peruskartoitus 105/ /2013 SivLtk (Valmistelija: liikuntasihteeri Jouko Moilanen) Kalajoen kaupunki on mukana Liikuntatieteellisen Seuran käynnistämässä erityisliikunnan kehittämishankkeessa. Sivistyslautakunnan nimeämän työryhmän johdolla on valmistunut Kalajoen kaupungin erityisliikunnan peruskartoitus. Kartoituksessa selvitettiin erityisryhmiin kuuluvien kuntalaisten määrä, oh jaajaresurssit, erityisliikunnan nykyiset ryhmät, erityisryhmille soveltuvat lii kuntatilat ja liikuntapalveluiden sisäinen kehittämistarve. Valtakunnallisesti hankkeen tavoitteena on: - Kehittää kunnissa erityisryhmille nykyistä tasa-arvoisemmat liikuntaedellytykset. - Lisätä erityisliikuntatoimijoiden yhteistyötä sekä selkiinnyttää työn- ja vastuunjakoa. - Lisätä ammattitaitoisten erityisliikunnanohjaajien määrää ja vahvistaa tuntiohjaajien osaamista. - Lisätä erityisliikuntaryhmien määrää. - Luoda perusteet resurssien kohdentamiseksi erityisliikuntaan. - Luoda pysyviä toimintakäytäntöjä ja hyviä toimintatapoja erityisliikuntaan. Hankkeessa tehdään myös yhteistyötä muiden liikunnan kehittämishankkeiden, kuten Liikkuva koulu - hankkeen kanssa. Ensi syksynä hanketyöryhmä on päättänyt järjestää Erityisliikunnan kehittämisillan, johon ovat tervetulleita kaikki luottamushenkilöt, yhdistykset, yksityiset toimijat, viranhaltijat ja työntekijät. Kehittämistyötä jatketaan laatimalla tämän kartoitustyön pohjalta Kalajoen erityisliikunnan kehittämissuunnitelma. 'Erityisliikunta Kalajoella 2014' erityisliikunnan peruskartoitus on tämän esi tyslistan oheismateriaalina. Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja: Sivistyslautakunta päättää - käydä periaatekeskustelun erityisliikunnan tilasta ja sen kehittämistarpeista Kalajoella - pyytää hankkeeseen oleellisesti vaikuttavien toimialojen lausunnot perusturva- ja tekniseltä palvelulta Sivistystoimenjohtaja: Sivistyslautakunta päättää asian kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajan esityksen mukaisesti. Sivistyslautakunta: Hyväksyttiin.

17 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistyslautakunta Perusturvalautakunta PetuLtk 96 (Valmistelija: vastaava fysioterapeutti Minna Sipilä, palveluohjaaja Sanna Ta vasti, vammaispalvelut palvelupäällikkö Päivi Siironen) Sivistyslautakunta on pyytänyt Erityisliikuntaa kuntiin hankkeeseen oleellisesti vaikutta vien toimialojen lausunnot. Erityisliikunnan peruskartoituksen (Moilanen, J. & Rikala, S. 2014) yhteenvedossa on todettu erityislii kunnanohjaajan tarve ja esteettömän sekä turvallisen liikkumisen kehittä minen Kalajoella. Perustur vapalvelut näkevät kartoituksessa mainitut teki jät tärkeänä ja jatkossa tulevien rakennushankkeiden suunnittelussa sekä peruskorjattavissa kohteissa tulee huomioida esteettömyys. Palveluliikenteen kehittämisessä tulee huomioida erityislii kunnan kuljetustarpeet, kuten peruskartoi tuksessa on todettu. Erityisliikuntakalenterin käyttöönotto ja tiedottaminen nähdään tärkeäksi. Perusturvapalvelut esittä vät, että Kalajoen kaupungin internet -sivuilla olisi mahdollisuus kuntalais ten antaa mielipiteitä palveluista, tämä mahdollistaa myös erityisliikuntaa tarvit sevien ja järjestöjen kuulluksi tulemisen. Perusturvapalvelut näkevät, että Erityisliikuntaa kuntiin hankkeen jatkossa laatima kehit tämissuunnitelma on perusteltu ja se tulee osoitta maan Kalajoen erityislii kunnan kehittämiskohteet ja toimenpiteet. Perustur vapalvelut esittävät, et tä kehittämissuunnitelma tullaan esittämään hyvin vointityöryhmälle ja liittä mään osaksi Kalajoen kaupungin valtuustokausit taista hyvinvointisuunni telmaa sekä toivotaan jatkossakin erityisliikuntapal veluiden kehittämis suunnitelmia laadittaessa olevan mukana perusturva palveluista edustaja. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy yllä olevan lausunnon ja antaa sen tiedoksi sivistyslautakunnalle. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Perusturvalautakunta haluaa kiinnittää erityisesti huomiota esteettömyyteen.

18 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Tähystystutkimusten hankinta 136/ /2014 PetuLtk 97 (Valmistelija: Anne Mäki-Leppilampi, perusturvajohtaja) Perusturvapalvelut on käynnistänyt kilpailutuksen tä hys tys tut ki mus ten hankin nasta. Hankintamuotona on käytetty avointa menettelyä. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta on ilmoitettu Hilma -palvelussa julkaistulla hankintailmoituksella osoitteessa ja Kalajoen kaupungin internetsivuilla on liitteenä. Hankinnan kohteena on gastro-, colono- ja sigmoideo-, proktosskopia sekä polypectomiapalvelujen tuottaminen (jäljempänä lyhennettynä tähystystutkimukset) Kalajoen terveyskeskukselle ajalla Tähystykseen tulevilla potilailla on kiireetön skopiatutkimuksen tarve. Tähystystutkimukset suoritetaan Kalajoen terveyskeskuksen tiloissa tilaajan kanssa sovittavina ajankohtina. Palvelun tuottaja vastaa tutkimusten avustavasta työstä eikä tilaajan avustava henkilöstö osallistu tutkimusten tekemiseen ja siinä avustamiseen. Palvelun tuottaja voi käyttää alihankkijoita, joiden toiminnasta palveluntuottaja vastaa kuten omasta tuotannostaan. Alihankkijoiden käytöstä on ilmoitettava tarjouksessa. Alihankkijoita koskevat samat pätevyysvaatimukset ja kriteerit kuin palveluntuottajaakin. Laitteiden puhdistuksesta ja toimintaympäristön hygieniasta muun kuin normaalin laitossiivoustoiminnan osalta vastaa palveluntuottaja. Arvioidut määrät ovat vuoden 2013 toteutumaan perustuvia, eivätkä siten ole palvelun tilaajaa sitovia. Gastroskopiatutkimukset Colonoskopiatutkimukset Polypectomiatutkimukset Proktosskopiatutkimukset Sigmoideusskopiatutkimukset 140 kpl 150 kpl 10 kpl 15 kpl 10 kpl Tarjouksessa olevat hinnat tulee ilmoittaa arvonlisäverottomina. Ilmoitetut hinnat tulee olla voimassa Hintaa voidaan tarkistaa aikaisintaan alkaen. Hintoja voidaan tarkistaa enintään kuluttajahintaindeksin muutosta vastaavasti. Erillisiä laskutus-, matkakorvaus-, tai muita vastaavia lisiä ei hyväksytä. Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintaan osallistuvan tarjoajan toimittamat tarjousasiakirjat ja tiedot tulevat pääsääntöisesti julkisiksi hankintamenette lyn

19 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta yhteydessä. Tarjousasiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille, kun han kin taa koskeva päätös on tehty. Tarjoajan on merkittävä toimittamansa aineistoon sel keästi, mitkä tiedot se katsoo kuuluvan liike- tai ammattisalaisuuden piiriin ja merkittävä nämä asiakirjat "salainen" merkinnällä. Vertailuhinta ei kui tenkaan voi olla liike- tai ammattisalaisuus. Tilaaja toteuttaa hankinnan sille varattujen määrärahojen puitteissa. Tilaaja pidättää oikeuden hylätä tarjoukset, mikäli ne ylittävät hankintaan varatun määrärahan. Hyväksytyksi tulee tarjous, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Palveluntuottajan on sitouduttava tuottamaan erikoislääkäripalvelu ja tut kimukset ammattitaitoisella henkilö kunnalla. Tilaajaa sitova sopimus ei synny hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimukseen kirjataan sopimuksen irtisanomista ja purkamista koskevat ehdot. Sopimus on ajalle Tarjousten tulee olla voimassa saakka. Tarjoukset pyydetään toimittamaan klo mennessä ensi sijaisesti sähköpostitse osoitteeseen tai postitse osoitteeseen Kalajoen kaupun ki, Perusturvapalvelut/hallinto, Kala joentie 5, Kalajoki. Kirjekuoren päälle merkintä "tarjous tähystystutkimuksista". Määräajan jälkeen saapu neet tarjoukset suljetaan tarjouskilpailun ulkopuo lelle ja palautetaan avaa mattomina lähettäjille. Tarjouksen liitteellä 2 tarjoajan on vastattava seuraaviin kysymyksiin: - Tarjoaja on merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintälain mukaiseen en nakonperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonli säverolain mu kaiseen arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ennen hankintapäätöksen te kemistä, mikäli lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä - Tarjoaja on suorittanut lainsäädännön mukaiset verot ja sosi aaliturvamaksut - Tarjoaja on suorittanut työntekijöiden ja yrittäjän eläkevakuu tusmaksut - Tarjoajalla on voimassa oleva potilasvakuutus - Erikoislääkäri/lääkärit ja avustava henkilöstö ovat Valviran hyväksymiä ammatinharjoittajia Hyväksyttävä tarjous edellyttää, että ehdot täyttyvät kaikilta osin. Hyväksytyksi valitun palveluntuottajan tulee ennen sopimuksen tekemistä esittää em. tiedot ja selvitykset kirjallisena. Selvitysten tulee olla alle kolme kuukautta vanhoja. Määräaikaan mennessä saapui yksi tarjous. Tarjous täyttää tarjouspyynnössä esi tetyt vaatimukset. Tarjous on liitteenä, se sisältää liikesa laisuuksia, jotka on erikseen merkittyjä eivätkä siis julkisia. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta päättää hyväksyä Tmi Matti Ranniston tarjouksen tä-

20 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta hystystutkimuksista ajalle Tuottajan ja Kalajoen kaupungin vä lil le laaditaan sopimus. Tuottajan on esi tet tä vä tar jous pyyn nös sä mai ni tut do ku mentit en nen sopi muk sen al le kir joitta mista. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Liitteet 1 Avauspöytäkirja 2 Tarjous 3 Tarjouspyyntö

21 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Lääkkeiden koneellinen annosjakelu 450/ /2011 PetuLtk (Valmistelija: Merja Gronoff, palveluohjauspäällikkö) Eduskunnan oikeusasiamies antoi ratkaisun (Dnro 809/4/11) lääkkeiden koneellisesta annosjakelusta avohoidossa. Oikeusasiamies linjasi, ettei koneellisessa annosjakelusta saa aiheutua asiakkaalle lisäkustan nuksia ver rattuna kunnan itse järjestämään vastaavaan palveluun. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) antaman kuntainfon mukaisesti lääkkeiden jakelu on kunnan lakisääteiseen järjestämisvelvollisuuteen kuuluva tehtävä osana terveydenhuoltolain (1326/2010) tarkoittamaa sairaanhoitoa. Kunta voi kuntalain (365/1995) ja sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionavustuksista annetun lain (733/1992) perusteella esimerkiksi hoitaa lääkkeiden jakelun itse tai hankkia lääkkeiden annosjakelupalvelun apteekilta. Jos kunta tai kuntayhtymä järjestää palvelun ostopalveluna, palvelun käyttäjältä on sosiaali- ja terveydenhuollon asia kasmaksuista annetun lain (734/1992, asiakasmaksulaki) 12 :n 1 mo mentin mukaan perittävä samat maksut ja korvaukset kuin kunnan tai kun tayhtymän itse järjestämästä vastaavasta palvelusta. Kuntainfossa todetaan edelleen, jos kunta hankkii lääkkeiden annosjakelun ostopalveluna, kunta vastaa siitä aiheutuvista kustannuksista. Jos kotihoitoon kuuluu hoitosuunnitelman mukaisesti lääkkeiden jako annosteli jaa, kunta vastaa lisäkustannuksistaan ulkoistaessaan annosjakelun ap teekeille. Tästä ei siis saa aiheutua asiakkaalle lisäkustannuksia. Sosiaalihuoltolain 22 :n mukaisessa palveluasumisessa on noudatettava samaa käytäntöä. Asumispalveluissa lääkkeiden koneellisen annosjakelun kus tannukset huomioidaan palvelumaksua määriteltäessä vähentämällä asiakkaan tuloista. Kotihoidossa tilapäisiltä ja säännöllisen tilapäisiltä asiakkailta ei ole pe rit ty käyn ti mak sua an nosjakelulääkkeiden toimittamisesta asiakkaalle. Ap teekit ovat las kutta neet asiakkailta noin 7,00-7,50 euroa viikossa annosjakelusta. Asiak kailla on ollut mahdollisuus saada annosjakelusta Kela-korvaus, joka on 1,26 euroa, jos asiakkaalla on ollut 6 Kela-korvattavaa lääkettä ja ikää on ollut vähintään 75 vuotta. Kotihoidon ja palveluasumisen lääkehoito Kotihoidon ja palveluasumisen lääkehoidon toteuttamisen tapa on määritelty Kalajoen sote yhteistoiminta-alueen lääkehoitosuunnitelmassa Lää kehoidosta vastaa asiakasta hoitava lääkäri. Henkilökunnan lää ke hoidon osaamiseen kuuluu asiakkaan kokonaislääkityksen selvittämi-

22 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta nen, lääkityk sen asianmukainen arviointi yhdessä lääkärin kanssa, lääkkeiden vaiku tusten ja turvallisuuden seuranta sekä neuvonta ja ohjaus. Tämän li säksi kokonaisvaltaiseen lääkehoitoon kuuluu lääkkeiden annostelu ja tar vit taessa ottamisessa avustaminen, reseptien uusiminen sekä apteekki asioiden huolehtiminen. Kotihoito huolehtii myös lääkkeiden asianmukai sesta säilytyksestä asiakkaiden kodeissa yhteistyössä asiakkaan ja omais ten kanssa sekä varmistaa lääkkeenottoon liittyvää hygieniaa kotiloissa. Apteekkien tuottamassa lääkkeiden koneellisessa annosjakelupalvelussa mekaaninen lääkkeiden jakaminen kerta-annoksiin toteutetaan koneellisesti. Koneellisessa annosjakelupalvelussa jakeluvirheitä ei juuri esiinny, toisin kuin käsin suoritettavassa jakelussa. Lisäksi se on asiakkaalle yleensä edullisempaa, koska lääkkeistä veloitetaan vain ne, joita todellisuudessa käytetään. Jos asiakas haluaa järjestää annosjakelupalvelun itse suoraan apteekin kanssa, se on myös edelleen mahdollista. Siltä osin kuin lääkkeiden annosjakeluun liittyminen on avohoidon asiakkaalle tosiasiallisesti vapaaehtoista ja asiakas valitsee annosjakelun, asiakkaan tulee vastata itse kustannuksista. Taulukko 1. Kotihoidon annosjakelupalvelun järjestäminen alkaen. Kotihoidon palvelu- ja hoitosuunnitelma Annosjakelupalvelun kustannukset säännöllisen kotihoidon asiakkaille Annosjakelupalvelun kustannukset tilapäisen koti- Kotihoidon asiakkaan palvelu- ja hoitosuunnitelmassa on oltava maininta, että lääkehoito kuu luu suunnitelmaan. Suunnitelmassa sovitaan, miten kotihoito toteuttaa asiakkaan lääkehoitoa. Lääkkeiden koneellinen annosjakelupalvelu ostetaan asiakkaalle apteekista, mikäli muuta vaihtoehtoa toteuttaa turvallista lääkehoitoa ei ole. Palvelu- ja hoitosuunnitelman mukaisesta palvelusta veloitetaan asiakkaalta asiakasmaksuasetuksen (912/1992) 3 :n mukainen kuukausimaksu. Lääkkeiden annosjakelupalvelu huomioidaan palvelu- ja hoitosuunnitelmaan perustuvassa asiakasmaksussa asiakkaan lääkehoidon toteutukseen käytetty aika tai käynnit arvioidaan kuin se toteutuisi, mikäli kunta itse järjestäisi kokonaan lääkehoidon toteutuksen. Eril listä mak sua ap tee kin an nos ja ke lus ta ei tu le, vaan asiak kaan aika-/käyntikustannus mää räytyy tulo jen mu kaan asia kas maksu asetuk sen kriteerien pe rusteella. Tilapäisestä kotisairaanhoidosta voidaan periä enintään asetuksessa määrätyn suuruinen

23 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta hoidon asiakkaille käyntimaksu. Tilapäisen kotisairaanhoidon maksu on alkaen 9,30 euroa kotikäynnistä. Tilapäisenä kotisairaanhoitona toteutetusta apteekin annosjakelusta peritään asiakkaalta 9,30 e muun hoitohenkilökunnan (esim. sairaanhoitaja) suorittama kotikäyntimaksu. Palvelun hankinta Nyt tarvitaan päätös hankinnasta ja sopimusten solmimisesta suo ra han kintana (HankL 27 3 kohta). Asiakkaiden lääkkeiden saanti on au kotto masti turvattava. Päätös tehtäneen alkaen ja kauintaan siihen saakka kunnes kilpailutuksen mukaiset sopimukset ovat tulleet voimaan. Arvioi han kin nan ar vos ta ko ti hoi dos sa ja pal ve lu asu mi ses sa on tulee perustua tarkkaan kustannuslaskentaa, myös vaikutus asiakasmaksuihin tulee arvioida tarkemmin. Terveysvaikutusten arviointi Oikein toteutetulla lääkehoidolla on myönteisiä terveysvaikutuksia asiakkaille. Aptee kin annosjakelupalvelu lisää potilasturvallisuutta, koska koneellisesti suori tettu annosjakelu on virheettömämpää kuin käsin suoritettu annosjakelu. Lisäksi apteekin annosjakelupalvelu vähentää lääkejätettä. Palveluohjauspäällikkö: Perusturvalautakunta päättää, että 1) alkaen lääkkeiden annosjake lu on yk si vaih toehto toteuttaa asiakkaiden turvallinen lääkehoito kotihoi dos sa ja palveluasumisessa 2) lääkkeiden annosjakelu järjestetään apteekkien tuottamana annosjakelupalveluna 3) koti hoi dolle ja palve lu asumi selle vara taan jär jes te ly ai kaa asia kas koh taisiin palve lutarpeiden ar viointei hin ja tar kem pien kus tannus ten las ken taan saakka. 4) suorahankintaa käyttäen (HankL 27 3 koh ta) hankitaan ko ti hoi don ja pal veluasumisen lääkkeiden annosjakelupal velun os to pal veluna al kaen ja korkeintaan siihen saakka kunnes kilpailu tuk sen mukai set so pimukset ovat tulleet voimaan. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta hyväksyy palveluohjauspäällikön esistyksen. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Merkittiin tiedoksi, että perusturvalautakunnan jäsen Tuomas Nevalainen ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. PetuLtk 98

24 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta (Valmistelija: Merja Gronoff, palveluohjauspäällikkö) Kalajoen kaupungin hyvinvointipalveluiden palvelualueella on asiakkaita koneellisen lääkkeiden annosjakelun piirissä tehostetussa palveluasumisessa tällä hetkellä noin 57 asiakasta, valvotussa kotihoidossa noin 25 asiakasta ja kotihoidossa noin 18 asiakasta. Koneellisen annosjakelun palvelun on tuottanut Kalajoen apteekki ja Himangan apteekki. Koneellisen annosjakelun kustannukset ovat kokonaisuudessaan noin euroa vuodessa. Kustannukset jakautuvat seuraavasti palveluasuminen noin eu roa, valvottu kotihoito noin euroa ja kotihoito noin euroa. Hyvinvointipalveluiden moniammatillinen työryhmä (SAS) on käsitellyt lääkkeiden koneellista annosjakelua kokouksessaan Kokouksessa on ollut esillä kotihoidon ja palveluasumisen esittämiä perusteluja koneellisen annosjakelun jatkamiseksi. Perusteluina on esitetty mm. koneellisen an nos jakelun turvallisuutta, hygieenisyyttä, hoitajien ja lääkärin työajan sääs töä, puut teel li sia lääkkeiden säilytystiloja, viimeaikaisia lääkkeenantovirheitä niille, joiden lääkkeet ovat dosetissa eikä annospusseissa. Kotihoidossa välitön asiakasaika on matala, jo ten koti hoi dos sa on ajallisesti mahdollista hoi tajien jakaa lääkkeet do set tiin. Valvo tun koti hoi dossa ja pal ve luasu mi sessa ha luttaisiin kuitenkin jat kaa koneellista lääk keiden an nos ja kelua. Lääkkeiden koneellista annosjakelua on ollut käytössä kotihoidossa ja palve lu asu mi ses sa niillä asiakkailla, joilla on käytössä vähintään viisi (5) lääkettä ja hei dän lääkkeet soveltuvat koneelliseen annosjakeluun. Palveluohjauspäällikkö: Perusturvalautakunta päättää, että 1. Kotihoidon asiakkaat siirtyvät takaisin hoitajien toteuttamaan käsin tapahtuvaan lääkkeiden jakeluun dosettiin, jolloin asiakkaat maksavat koti hoidon käynneistä ja alkaen palveluun käytetystä ajasta asiakas maksun. Mikäli asiakas itse vapaaehtoisesti valitsee lääkkeiden koneelli sen annosjakelun apteekista, on se edelleen mahdollista ja tällöin asiakas vastaa itse kustannuksista. Jatkossa kotihoidossa lääkkeiden koneellinen an nos ja kelu voidaan ostaa asiakkaalle vain erittäin perustellusta syystä kuten lääkkeiden väärinkäyttö. 2. Palveluasumisessa ja valvotussa kotihoidossa asiakkaiden lääkkeiden ko neel linen annosjakelupalvelu ostetaan niille asiakkaille, joilla on käytös sä vä hintään viisi (5) lääkettä ja joiden lääkkeet soveltuvat koneelliseen an nos jakeluun. Muille asiakkaille hoitajat jakavat käsin lääkkeet dosettiin. 3. Kilpailuttaa koneellisen lääkkeenjaon ja päätös palveluntuottajasta teh dään kilpailutuksen perusteella. 4. palveluasuminen ja valvottu kotihoito toi mivat annetun talousarvion puit teissa ja etsivät itse määrärahan koneelli seen annosjakeluun. Perusturvajohtaja:

25 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta hyväksyy palveluohjaus päällikön esityksen. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

26 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Lastenpsykiatripalvelujen ostaminen PetuLtk 99 (Valmistelija: Anne Mäki-Leppilampi, perusturvajohtaja) Perheneuvolan lastenpsykiatrikonsultaatiot on järjestetty OYS:n etäpoliklinikkatoi mintana. OYS ei tällä hetkellä pysty järjestämään etäpoliklinikkatoimintaa ja on lopettanut lastenpsykiatrikäynnit Kalajoella tässä vaiheessa. Perheiden tukeminen kokonaisvaltaisesti edellyttää moniammatillista työskentelyä, johon kuuluu myös lastenpsykiatrin konsultaatiomahdollisuudet. Polartask oy on aiemmin tuottanut näitä palveluita Kalajoelle ja yhtiöllä on nyt mah dollisuus jatkaa käyntejä perheneuvolassa. Konsultaatio sisältää perheneuvolan työntekijöiden valmistelun pohjalta asiakaskohtaisia paperikonsultaatioita, asiakaskäyntejä tai asiakasryhmäkohtaista työnohjausta. Kyseessä on erikoislääkärin työn vuokraus. Konsultaatioita toteutetaan siinä laajuudessa, kuin kulloinenkin tarve edellyttää. Konsultaatioiden vähimmäismäärä on kaksi konsultaatiopäivää kevätkaudella ja kaksi konsultaatiopäivää syyskaudella, palvelun tuottaja sitoutuu järjestämään konsultaation enimmillään 8 kertaa vuodessa. Konsultaatiopäivän pituus on tarpeen mukaan 5-9 työtuntia ilman matka-aikoja. Työssä käytetään tilaajan tiloja, välineitä sekä asiakas- ja potilasasiakirjoja. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta päättää ostaa lastenpsykiatrin konsultaatiot perheneuvolaan Po lartask Oy:ltä ja hyväksyy sopimuksen Po lar task Oy:n kanssa. Perusturvalautakunta: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

27 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Tiedoksi saatettavat viranhaltijapäätökset PetuLtk 100 Perusturvalautakunnalle annetaan seuraavat viranhaltijapäätökset tiedoksi. Viranhaltijapäätökset ajalta ovat liitteenä. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi ja päättää ettäei se käytä ottooi keutta Perusturvalautakunta: Merkittiin tiedoksi. Liitteet 4 Viranhaltijapäätösluettelo

28 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Perusturvalautakunta Tiedoksi saatettavat asiat PetuLtk 101 Seuraavat asiat ovat saapuneet perusturvalautakunnalle tiedoksi: 1. Aluehallintoviraston ilmoitus : Yksityisen terveydenhuollon pal ve lu jen tuot ta jan lu van lo pet ta mi nen / Instru Optiikka Oy. 2. Sopimus hyväksytyn palveluntuottajan palvelutoiminnan ehdoista / Ryhmäperhepäiväkoti Onnenapila Ay. 3. Aluehallintoviraston ilmoitus : Ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinti / Hieronta- ja hoivapalvelu Euforia. 4. Kalajoen kaupungin tekniset palvelut : Kuulutus Kalajoen kes kustan osayleiskaava 5. Marjatar -kodin toimintakertomus ajalta Kalajoen sote-yhteistoiminta-alueen lääkehoitosuunnitelma Kalajoen kaupunginhallituksen päätös : Potilas- ja so siaaliasiamieskertomus Aluehallintoviraston ilmoitus : Ilmoituksen varaisten yksityistn sosiaalipalvelujen rekisteröinti / Ryhmäperhepäiväkoti Halinalle Ay. 9. Aluehallintoviraston ilmoitus : Ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinti / Tmi Touche. 10. Aluehallintoviraston ilmoitus : Ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinti / Hieronta ja Hoivapalvelu Euforia. 11. Valviran päätös : Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttaminen / Tohtorinpalvelu Ltu Oy. 12. Raumankarin koulun vanhempainyhdistyksen vetoomus Kuntaliiton yleiskirje : Laki hallintolain muuttamisesta. Perusturvajohtaja: Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi. Perusturvalautakunta: Merkittiin tiedoksi.

Apuvälinepalveluiden järjestäminen Kalajoen sote -yhteistoiminta-alueella. PetuLtk 94 (Valmistelija: Minna Sipilä, vastaava fysioterapeutti)

Apuvälinepalveluiden järjestäminen Kalajoen sote -yhteistoiminta-alueella. PetuLtk 94 (Valmistelija: Minna Sipilä, vastaava fysioterapeutti) Perusturvalautakunta 94 25.06.2014 Apuvälinepalveluiden järjestäminen Kalajoen sote -yhteistoiminta-alueella PetuLtk 94 (Valmistelija: Minna Sipilä, vastaava fysioterapeutti) Perusterveydenhuollon järjestämät

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus/Lääkkeiden annosjakelun kulut asiakkaalle 89/2013

Oikaisuvaatimus/Lääkkeiden annosjakelun kulut asiakkaalle 89/2013 Perusturvalautakunta 89 03.12.2013 Perusturvalautakunta 4 21.01.2014 Oikaisuvaatimus/Lääkkeiden annosjakelun kulut asiakkaalle 89/2013 Petula 03.12.2013 89 Eduskunnan oikeusasiamie antoi 7.3.2013 ratkaisun

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015

Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015 Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015 LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELU KOTIHOIDOSSA JA YMPÄRIVUOROKAUTISESSA HOIDOSSA SOTEL 18.06.2014 71 Valmistelu: Vanhus- ja

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Asiakas maksaa itse annosjakelun viikkohinnan kahdeksan (8) euroa, jos ta hän saa Kelalta suorakorvauksena heidän taksojen mukaisen korvauk sen.

Asiakas maksaa itse annosjakelun viikkohinnan kahdeksan (8) euroa, jos ta hän saa Kelalta suorakorvauksena heidän taksojen mukaisen korvauk sen. Perusturvalautakunta 78 14.12.2011 Perusturvalautakunta 90 20.11.2013 Perusturvalautakunta 51 02.09.2015 LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELU KOTIHOIDOSSA JA PALVELUASUMISESSA 86/05.05.00/2015 PETU 14.12.2011 78 Valmistelija

Lisätiedot

TAVOITTEET. Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää. vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisina

TAVOITTEET. Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää. vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisina 2015 LAKI Vammaispalvelulaissa on määritelty ne palvelut ja taloudelliset tukitoimet, joita kunnan sosiaalitoimi järjestää Vammaisille henkilöille. Lain tarkoituksena on edistää vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE

OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE Yleistä palvelusetelistä: Palveluseteli on yksi kuntien käytössä oleva varhaiskasvatuksen järjestämistapa. Hausjärvellä varhaiskasvatuksen palvelusetelin

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävien apuvälineiden saatavuusperusteet

Lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävien apuvälineiden saatavuusperusteet Lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettävien apuvälineiden saatavuusperusteet 21.5.2014 Johtava toimintaterapeutti Irmeli Wasén, TURKU/Hyto/Lääkinnällinen kuntoutus 1 Alueellinen apuvälinetoiminta Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 1802/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 1802/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2014 1 (1) 24 Asianro 1802/00.01.03.00/2014 Lääkkeiden annosjakelun kilpailutus ja kaupungin järjestämisvastuun piiriin kuuluvien asiakkaiden kriteerit Lääkkeiden annosjakelupalvelun

Lisätiedot

APUVÄLINEPALVELUT Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa Minna Salmi Kampin palvelukeskus 26.9.2013

APUVÄLINEPALVELUT Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa Minna Salmi Kampin palvelukeskus 26.9.2013 APUVÄLINEPALVELUT Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa Minna Salmi Kampin palvelukeskus 26.9.2013 Sairaala-, kuntoutusja hoivapalvelut; Kuntoutuksen osaamiskeskus Kuntoutussuunnittelu Apuvälinepalvelut

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 3 07.04.2015. Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen 124/00.01.01/2011

Perusturvalautakunta 3 07.04.2015. Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen 124/00.01.01/2011 Perusturvalautakunta 3 07.04.2015 Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen 124/00.01.01/2011 Perla 3 Valmistelija: Sosiaalipalvelujohtaja Johanna Lamminen, puh. 06 438 4101, 044 438 4101 ja vs. perusturvajohtaja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.5.2012 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Haveri

Lisätiedot

Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, sei ja. karkkainen(at)ylasavonsote.fi, puh

Valmistelija: Talous- ja hallintojohtaja Seija Kärkkäinen, sei ja. karkkainen(at)ylasavonsote.fi, puh Yhtymähallitus 44 19.02.2013 Yhtymähallitus 94 21.05.2013 Yhtymähallitus 142 21.08.2013 Yhtymähallitus 169 26.09.2017 Kuntayhtymän vakuutusten kilpailuttaminen 137/02.08.03.01/2013 Yhall 19.02.2013 44

Lisätiedot

9.10 9.10.2012 VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET ASUNNONMUUTOSTYÖT SEKÄ ASUNTOON KUULUVAT VÄLINEET JA LAITTEET

9.10 9.10.2012 VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET ASUNNONMUUTOSTYÖT SEKÄ ASUNTOON KUULUVAT VÄLINEET JA LAITTEET PYSYVÄISOHJE 1 (5) VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET ASUNNONMUUTOSTYÖT SEKÄ ASUNTOON KUULUVAT VÄLINEET JA LAITTEET Voimassa: 1.11.2012 alkaen toistaiseksi 1. Yleistä asunnonmuutostöistä 2. Vaikeavammainen henkilö

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2014 105 Perusturvalautakunta 12.06.2014 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 56 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 107 57 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 108 58 HOITOVASTUUNSA

Lisätiedot

Hankittavia palveluita ovat: A. Ammatillinen tukihenkilötyö B. Perhetyö C. Tehostettu perhetyö. Ammatillinen tukihenkilötyö (27 tarjousta)

Hankittavia palveluita ovat: A. Ammatillinen tukihenkilötyö B. Perhetyö C. Tehostettu perhetyö. Ammatillinen tukihenkilötyö (27 tarjousta) Yhtymähallitus 54 30.08.2016 Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta 40/05.02.09/2016 Yhtymähallitus 54 Sosiaalihuollon ja lastensuojelun avohuollon ja jälkihuollon tukitoimet

Lisätiedot

HE 52/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sotilasvammalain 6 e :n muuttamisesta

HE 52/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sotilasvammalain 6 e :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sotilasvammalain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sotilasvammalakia siten, että kunnan järjestämistä kotipalveluista

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2015 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Perusturvalautakunta 15.12.2015 AIKA 15.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 86 Kokouksen laillisuus 3 87 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut Sosiaaliohjaaja Porin perusturva Vammaispalvelut LAINSÄÄDÄNTÖ Perustuslaki : 6 yhdenvertaisuus, 19 oikeus sosiaaliturvaan Sosiaalihuoltolaki: 1 yksityisen henkilön,

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 8 13.12.2016 Perusturvalautakunta 5 28.03.2017 Perusturvalautakunta 8 29.05.2018 Periaatepäätös palvelusetelin käyttöönotosta mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa /Mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall

Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall 17.5.2011 97 Yhall 21.5.2013 98 Yhall 29.10.2013 185 Yhall 10.12.2013 250 Yhall 17.6.2014 140 PALVELUSETELIN YLEISET LINJAUKSET Palvelusetelin yleiset linjaukset perustuvat 1.8.2009 voimaan tulleeseen

Lisätiedot

Kokousaika klo 17:00-17:58

Kokousaika klo 17:00-17:58 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 8/2019 1 (7) Tekninen lautakunta Kokousaika 29.07.2019 klo 17:00-17:58 Kokouspaikka Sairaalapolku 5, Päiväkeskuksen neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

Terveyskeskus Perhekeskus kokoustila Koski, Mikkolantie Ylöjärvi

Terveyskeskus Perhekeskus kokoustila Koski, Mikkolantie Ylöjärvi Ylöjärven kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Mielenterveysneuvosto 07.11.2017 Aika 17:00-18:59 Paikka Terveyskeskus Perhekeskus kokoustila Koski, Mikkolantie 10 33470 Ylöjärvi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Palvelutuotantolautakunta Lääkkeiden koneellinen annosjakelu. Patultk

Palvelutuotantolautakunta Lääkkeiden koneellinen annosjakelu. Patultk Palvelutuotantolautakunta 7 29.01.2014 Lääkkeiden koneellinen annosjakelu Patultk 7 29.1.2014 Valmistelijat: Sosiaalijohtaja Hilkka Karttunen puh. 050 562 3632, Van hus pal ve lujoh ta ja Kyllikki Syrjäpalo

Lisätiedot

Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta

Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta Perusturvalautakunta 53 23.08.2016 Ammatillisen tukihenkilötyön, perhetyön ja tehostetun perhetyön hankinta 268/02.08.00/2016 PERLJ 23.08.2016 53 Lohjan kaupunki on kilpailuttanut yhteistyössä perusturvakuntayhtymä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

KOTONA PÄRJÄÄMISTÄ TUKEVAT PALVELUT JA TALOUDELLISET TUKIMUODOT

KOTONA PÄRJÄÄMISTÄ TUKEVAT PALVELUT JA TALOUDELLISET TUKIMUODOT KOTONA PÄRJÄÄMISTÄ TUKEVAT PALVELUT JA TALOUDELLISET TUKIMUODOT Kelan kautta haettavia etuuksia: Osittain tai kokonaan korvattavat lääkkeet Eläkettä saavan hoitotuki Eläkkeen saajan asumistuki LÄÄKEKORVAUKSET

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA 1. Sopimuksen osapuolet Palvelun tilaaja Kinnulan kunta/perusturva Keskustie 45 43900 Kinnula Y-tunnus: 0242816-6 Yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1(8)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1(8) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1(8) Tarkastuslautakunta 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 17:00-18:25 PAIKKA Rantakartano Pöyhölä, Pöyhöläntie 72, Keuruu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 44 Kokouksen järjestäytyminen 4 45 Juuan Vuokratalot Oy:n toiminta vuonna 2015 5 46 Arviointikertomuksen 2015 valmisteluun liittyvä 6

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 3 07.04.2015 Kaupunginhallitus 3 13.04.2015. Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen / perusturvakeskus 124/00.01.

Perusturvalautakunta 3 07.04.2015 Kaupunginhallitus 3 13.04.2015. Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen / perusturvakeskus 124/00.01. Perusturvalautakunta 3 07.04.2015 Kaupunginhallitus 3 13.04.2015 Johtosääntömuutokset 1.6.2015 alkaen / perusturvakeskus 124/00.01.01/2011 Perla 07.04.2015 3 Valmistelija: Sosiaalipalvelujohtaja Johanna

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Sivistyslautakunta 08.03.2017 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 08.03.2017 klo 17.30 19.13 Yhtenäiskoulun opettajainhuone Oksanen Annika Jokioja

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 102 29.09.2011 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyte 102 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion

Lisätiedot

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2015 Mitä omaishoidon tuki on? Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunnan tulee huolehtia määrärahojensa puitteissa. Omaishoidon

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 Kaupunginhallitus 302 16.11.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 150/07.071/2015 Kaupunginhallitus 16.11.2015 302 Oriveden kaupunki on pyytänyt

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto AIKA 06.04.2017 klo 14:00-15:20 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, kokoustila Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 176 Sivistyslautakunta Aika 07.12.2016 klo 15:00-15:35 Paikka Kalajoen kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86 Merenojan yhtenäiskoulun

Lisätiedot

Valmistelija: varhaiskasvatuspäällikkö Kirsi Rytkönen puh , Päiväkoti, yli 3-v 850. Esikoululaisen päivähoito 40 % (1-3h) 340

Valmistelija: varhaiskasvatuspäällikkö Kirsi Rytkönen puh , Päiväkoti, yli 3-v 850. Esikoululaisen päivähoito 40 % (1-3h) 340 Sivistyslautakunta 16 01.06.2015 Sivistyslautakunta 12 21.06.2016 Sivistyslautakunta 6 29.08.2017 Varhaiskasvatuksen palvelusetelin arvojen tarkistus 1.8.2015 lukien / Varhaiskasvatuksen palvelusetelin

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

Kokousaika kello 14:00-14:30

Kokousaika kello 14:00-14:30 Siilinjärven kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Tielautakunta Kokousaika 14.06.2012 kello 14:00-14:30 Kokouspaikka Kunnnatalo, Kokoushuone 1 Asiat Otsikko Sivu 9 VUODEN 2012 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 3 10 KYLÄAVUSTUKSET

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 31.05.2017 klo 18:00-18:16 Paikka Lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Kylpylä SaniFanin puku-, pesu-, ja entisen kuntoutusosaston

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Lääkkeiden koneellisen annosjakelun järjestäminen

Lääkkeiden koneellisen annosjakelun järjestäminen Hallitus 160 25.06.2014 Lääkkeiden koneellisen annosjakelun järjestäminen H 160 Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on antanut 2.10.2013, Kuntainfo 6/2013 kunnille ohjekirjeen koneellisen annosjakelun

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUHAKEMUS

VAMMAISPALVELUHAKEMUS VAMMAISPALVELUHAKEMUS Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Puhelinnumero Haettavat palvelut (täytetään vain niiden palvelujen osalta, joita haetaan) 1. Asuminen Asunnon muutostyöt, mitä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1 Hyvinvointilautakunta AIKA 22.11.2017 klo 16:30 PAIKKA Sosiaali- ja terveysaseman kokoushuone Pinsetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/ Otsikko Sivu 42 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/ Otsikko Sivu 42 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 06.10.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 42 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 43 Musiikkiopiston rehtorin

Lisätiedot

Perhehoidon ja tukiperheiden palkkioiden ja kulukorvausten tarkistaminen vuodelle 2016

Perhehoidon ja tukiperheiden palkkioiden ja kulukorvausten tarkistaminen vuodelle 2016 Perusturvalautakunta 5 16.02.2016 Perhehoidon ja tukiperheiden palkkioiden ja kulukorvausten tarkistaminen vuodelle 2016 Petula 16.02.2016 5 (Valmistelija: sosiaalipalvelupäällikkö 044-7591 271) Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 6 30.08.2016 Perusturvalautakunta 4 25.09.2018 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIAn kuntasopimusten uusiminen ja kuntarhoitus vuosille 2017-2018 / kuntarahoitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Valmistelija: hankintapäällikkö Jouni Piri, puh:

Valmistelija: hankintapäällikkö Jouni Piri, puh: Yhtymähallitus 194 21.11.2012 Yhtymähallitus 134 21.08.2013 Yhtymähallitus 185 06.11.2013 Yhtymähallitus 65 20.05.2015 Yhtymähallitus 135 02.12.2015 Asumispalvelun ostosopimus Hoivakoti Suvanto Oy YhtHall

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta Suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta 38 17.08.2017 49 07.09.2017 Toimivallan siirtäminen 46/00.01.01/2014 SOVV 17.08.2017 38 Lisätiedot:

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KONNEVEDEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT JA LASKUTUKSEN PERIAATTEET 1.8.2018 ALKAEN Siv.ltk 18 Valmistelija: Pauliina Oittinen, päivähoidon ohjaaja p. 040 702 8601 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Lisätiedot

Kuntoutussuunnitelma Palvelusuunnitelma

Kuntoutussuunnitelma Palvelusuunnitelma Kuntoutussuunnitelma Palvelusuunnitelma Kuntoutussuunnitelma ja palvelusuunnitelma Ideaalitilanne on, että palvelusuunnitelma ja kuntoutussuunnitelma tukevat toisiaan palvelujen järjestämisessä. Niiden

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA ESITYSLISTA 3/2015 1

MÄNTYHARJUN KUNTA ESITYSLISTA 3/2015 1 MÄNTYHARJUN KUNTA ESITYSLISTA 3/2015 1 Perusturvalautakunta 25.03.2015 AIKA 16:00 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone Kalla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Kunnanviraston kokoushuone

Kunnanviraston kokoushuone ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2012 Sivistyslautakunta 07.08.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 07.08.2012 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

15 08.02.2017 19 01.03.2017 23 12.04.2017 30 19.04.2017 38 17.05.2017 Hallinnon ja talouden tarkastuspalveluiden kilpailuttaminen TARK 08.02.2017 15 Hankintapäällikkö Leena Räsänen esittelee asiaa tar

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN

VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN POHJOIS-SATAKUNNAN HANKEKUNNAT HONKAJOKI, JÄMIJÄRVI, KANKAANPÄÄ, KARVIA VAMMAISPALVELUN PALVELUASUMINEN TOIMINTAOHJE Palvelun määritelmä Vaikeavammaisen määritelmä Palveluasumiseen liittyvät palvelut ja

Lisätiedot

Apuvälinepalvelut; apuvälineasetus ja toimintaohjeet. Outi Töytäri

Apuvälinepalvelut; apuvälineasetus ja toimintaohjeet. Outi Töytäri Apuvälinepalvelut; apuvälineasetus ja toimintaohjeet Outi Töytäri Viimeiset 10 vuotta: mm Apuvälinepalveluiden laatusuositus (2003) Apuvälinepalveluiden saatavuusselvitykset (viim. 2006) Apuvälineasetus

Lisätiedot

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ

YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Perusturvalautakunta 29.9.2014 YMPÄRIVUOROKAUTISEN TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ Kiteen kaupunki (jäljempänä tilaaja ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto

Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunta 27 26.04.2018 Tarkastuslautakunta 67 11.09.2018 Tarkastuslautakunta 75 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 3 29.10.2018 Tilintarkastusyhteisön valinta tilikausille 2019-2022 190/02.08.00/2018

Lisätiedot