MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 4/03 4/ Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 4/03 4/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset"

Transkriptio

1 Mayday 4/03 1

2 sisällys 2 Mayday 4/03 MAYDAY 4/2003 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c Espoo p anna@merimetsot.net Maydayn toimituskunta: Nansu, Suski, Henkka, Inka, Tille, Henrietta, Lotta Taitto: Nansu Sisällys: 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Jouluristeily 8. Kurpitsajuhla 10. Joululahajavinkit 12. Joulupuuhaa sudareille 14. Kolmesta en luovu 15. Bisnekset 16. Peräpeili Kuvat: Nansu, Tero Piirrokset: Nansu, Viena Kannessa: Pikkunoidat Bibi ja Eve Kurpistajuhlassa Kannen kuva:tero Memen kotisivu:

3 Mayday 4/03 3 pääkirjoitus Kiitos Kuluneen syksyn aikana lippukunnassamme on kokeiltu hieman uudenlaista vastuunjakoa. Syksyn suuri tapahtumamäärä sai miettimään uusia vaihtoehtoja ja päädyttiin siihen, että jokaisella tapahtumalla oli oma vastuuhenkilönsä ja suunnitteluryhmänsä. Siten kaikkien ei tarvinnut osallistua jokaiseen kokoukseen ja suunnitteluunkin saatiin ehkä uudenlaista motivaatiota ja intoa pienemmällä porukalla. Kuitenkin jokaisen apua on tarvittu kaikkien tapahtumien aikaansaamiseksi: avuliaat vaeltajat ovat rientäneet myyjäisissä, jouluretkellä, kurpitsajuhlassa, myyjäistalkoissa, lupauksenannossa, paketoimassa partioaitassa ja myymässä kalentereita. Nyt onkin aika kiittää. Me onnistuimme! Suuren urakan tuloksena saatiin aikaan niin tuottoisat myyjäiset kuin iloinen jouluretki, jossa ohjelma sujui mutkattomasti. Rahaa karttui tilille myyjäisistä yli 600 euroa ja aktiivisen kalenterimyynnin ansiosta reilut 2000 euroa! Riemukkaita partiotapahtumia on ollut jokaiselle lapselle taatusti tarpeeksi ja muillekin lippukunnille on näytetty, että meiltä löytyy niin tekemisen meininkiä kuin tekijöitäkin. Ahkera syksy tuntuu siis sekä kukkarossa että hyvien muistojen karttumisena. Kiitos onnistuneesta syksystä ja vuodesta kuuluu teille jokaiselle. Kiitos tapahtumavastaaville Suskille ja Inkalle, kiitos kaikessa ahkerille Petskulle ja Saudelle. Kiitos ahkera amiraalimme Henkka ja iloinen kalenteritonttumme Sarkku. Kiitos innokkaille vartionjohtajille Lotalle, Hannalle, Paulalle, Maijalle, Aksulle, Hessulle, Jopelle, Tillelle, Katrille, Agalle, Sannalle, Helille, Henkulle ja Tuukalle. Kiitos kultaisiin muistoihin jäävän Lepuuttajaleirin johtajalle Noralle ja vallattomalle vaeltajajohtajallemme Heinille. Kiitos kaikille ihanille johtajille ja vaeltajille, teidän ansiostanne meillä on näin mahtava lippukunta! -Nansu- Rauhallista Joulua ja iloista uutta partiovuotta!

4 uutiset 4 Mayday 4/03 Memeuutisia...Memeuutisia...Memeuutisia Kuvat: Nansu Joulutunnelmaa myyjäisissä Marraskuun lopussa järjestetyt myyjäiset onnistuivat hienosti. Myyjäisissä kävi lähemmäs 100 henkeä ja myynti sujui niin hyvin, että arvat loppuivat jopa kesken ja hernekeittoa piti hankkia pikaisesti lisää. Tiheässä lumisateessa pihalla paistetut muurinpohjaletut tekivät kauppansa ja talkoissa taiteillut piparitalot vietiin käsistä. Myyjäisiä valmisteltiin yhteensä neljässä talkooillassa ja vartioiden kokouksissa. Talkoissa ahkeroitiin mm. iso määrä piparitaloja ja -rekiä sekä joulukoristeita. Talkoisiin osallitui lippukunnan johtajistoa ja illoissa nähtiin mukavasti myös vanhempia. Nora ja Henkka paistoivat pihalla herkullisia muurinpohjalettuja Tuottoa myyjäisistä saatiin reilut 600 euroa, mikä talletetaan avaukseksi uudelle venerahastolle. Rahastoon on tarkoitus tulevien vuosien aikana kerätä rahaa joskus edessä olevaa veneen vaihtoa ajatellen. Onginta oli lasten suosikki Leivonnaisten lisäksi glögimaustepussit osoittautuivat joulunhitiksi.

5 Mayday 4/03 5 uutiset Memeuutisia...Memeuutisia...Memeuutisia Lupaan parhaani mukaan... Merimetsojen uudet vartiolaiset ja sudenpennut antoivat partiolupauksensa yhdessä muiden lommolaisten kanssa joulukuun 9. päivänä järjestetyssä tilaisuudessa. Lippukunnastamme partiolupauksensa antoi yhteensä parikymmentä henkeä. Leirille heinäkuussa Ensi kesän leirin päivämäärät on nyt päätetty. Lippukuntaryhmittymän yhteiselle leirille kokoonnutaan heinäkuuta. Leiri on yhtä pitkä sekä sudenpennuille että vartiolaisille. Vaeltajien rakennusleiri alkaa jo 20.heinäkuuta. Leirille odotetaan noin 250 Lommon alueen partiolaista. Tarkempaa tietoa leiristä on luvassa koteihin ensi vuoden puolella, mutta päivämäärät kannattaa merkitä ylös jo nyt. Tehokkaimmat kalenterimyyjät palkittiin Sudenpääsoljet Jonnalle ja Markukselle Vuosittain kahdelle reippaalle sudenpennulle jaettavat sudenpääsoljet menivät tänä vuonna Jonnalle (Pienet merenneidot) ja Markukselle (Pikkuperäsimet). Huiviin kiinnitettävät soljet jaettiin tällä kertaa laumojen joulukokouksissa. Onnea Jonna ja Markus! Lippukuntamme myi taas suuren määrän joulukalentereita. Yhteensä noin 1200 kalenteria myytiin paitsi ovelta ovelle, myös myyjäisissä ja muutamana iltana Isossa Omenassakin. Eniten kalentereita myi tänä vuonna vartiolaisista Laura Fendareista ja sudenpennuista Essi Pienistä merenneidoista. Eniten myynyt ryhmä oli Fendarit. Heidät kaikki palkittiin jouluretkellä. Merimetsot onnittelee ahkeria myyjiä! Pukin apulaisina Aitassa Memeläiset ahkeroivat taas pukin apureina Partioaitassa. Joulun alla paketoitiin lahjoja pukin konttiin parin viikon ajan Tapiolassa. Palkkioksi tempauksesta saatiin iloinen joulumieli sekä asiakkaiden lahjoituksia.

6 jouluredu 6 Mayday 4/03 Risteilyllä Luukissa Ja koska me ollaan laivalla, kaikkien pitää opetella soutamaan, ei ole ihan perinteinen lausahdus partiolaisten jouluretkellä. Tänä jouluna merimetsot lähtivät jouluristeilylle Luukkiin. Värikäs risteily oli varmasti kaikille unohtumaton kokemus. Risteilyllä rakennettiin laivoja, leivottiin pipareita ja valettiin kynttilöitä. Itsenäisyyspäivän kunniaksi nautittiin ihan oikea juhlaillallinenkin, jonka johtajat tarjoilivat vartsulaisille ja sudareille pöytään. Meritietoja kohennettiin leikkimielisellä soutukisalla ja Hannan ja Lotan merimerkkiradalla. Merimerkit oli kyllä kaikilla hyvin hallussa, Lotta kehaisee. Rastimiehillä ei itsellään mennyt ihan yhtä hyvin: Mulle ja Hannalle tuli kyllä sormikuoliot, ku siellä ulkona oli niin kylmä! Kurkkua ja kynsilakkaa Ja mitä olisikaan risteily ilman kauneushoitolaa? Heinin kauneushoitolassa sai rentoutua makoillen patjoilla virkistävä kasvonaamio kasvoilla ja kurkut silmillä. Myös kynnet lakattiin sukupuoleen ja ikään katsomatta. Kynsilakat herättivät suurta innostusta ja monet olivat lakanneet suomenlipun sormensa kynteen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kuvat:Nansu Lapset askartelivat risteilyllä upeita aluksia

7 Mayday 4/03 7 jouluredu Heinin kauneushoitolan kasvonaamiot ja kynsilakat olivat suosittuja. Pojatkin uskaltautuivat kokeilemaan Drinkkejä ja uhkapelejä Laivan yökerhossa oli riehakas tunnelma sulkemisaikaan asti. Yökerhon drinkeillä, joita baarimikot Suski ja Inka sekoittelivat, oli kova menekki. Myös uhkapelit Black Jackista rulettiin olivat kovassa huudossa. Lapset olivat askarrelleet itselleen jätesäkeistä juhla-asut, jotka toivat glamouria tunnelmaan. Varsinkin tyttöjen pikkumustat olivat uskomattomia. Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös risteilymme. Matkamuistoiksi jokaiselle kuitenkin jä hyvien muistojen lisäksi itsetehdyt kynttilät ja apinannyrkkiavaimenperät. -Tille- Anni näpertää apinannyrkkiä eli narusta tehtävää pyöreää avaimenperää

8 kurpitsajuhla Hirviöt valtasivat EPSin 8 Mayday 4/03 Hirviöt valtasivat EPSin Eräänä myrskyisenä ja synkeänä marraskuun iltana Espoon Pursiseuran klubitalolla alkoi tapahtua kummia. Talon edustalle kerääntyi mitä pelottavamman näköisiä olentoja ja otuksia. Luulimme vampyyreiden pitävän vuosikokoustaan Halloweenina, mutta erehdyimme onneksi. Ulkona oli vain paljon pelottavasti pukeutuneita partiolaisia, jotka olivat tulleet viettämään Halloweenia EPSiin oikein isolla joukolla, 45 vartiolaisen ja sudenpennun voimin. Pelottavat olennot valtasivat nopeasti koko klubitalon ja aloittivat vuosittaisen juhlintansa. Valmiiksi katettu herkkupöytä veti juhlijoita magneetin tavoin puoleensa. Kun juhlijoiden pahin nälkä oli sammutettu ja muutamat ohjelmat ohjelmoitu, oli aika valita vuoden karmein, hämäävin, pelottavin ja paras asu. Hämähäkki uuteen kotiin Pelottavien olentojen, kuten vampyyreiden, noitien ja merirosvojen, joukosta oli vaikea valita vuoden parasta asua. Kuitenkin valinta oli tehtävä, tarvitsihan kiertopalkintona kulkeva hämähäkki uuden kodin. Juhlayleisö auttoi tuomaristoa esikarsinnassa, ja heidän suosikeistaan tuomaristo valitsi Pinja Salmen asun vuoden parhaaksi. Erikoismaininnan tuomaristo antoi Pitkälle kaverille. Kaiken puuhaamisen ja kisaamisen lomassa juhlavieraille tuli iso nälkä, minkä pelasti kunnon merirosvokeittiömme. Tänä vuonna tarjosimme arvokkaille vieraillemme; matoja, sormia, limaa, verta ja jälkiruoaksi kunnon hämähäkin seittiä jokaisen itseään arvostavan hirviön lempiruokaa. -Inka- Casse,Tia, Muro ja Katri askartelivat paperilyhtyjä

9 Mayday 4/03 9 kurpitsajuhla Kuvat: Tero Anni-pahoilainen Juhlien pisin mies istui ja lepuutti hetken pitkiä jalkojaan Tytöt juhla-asuissaan. Sussulla vauva-asu, Annalla leppäkerttupuku ja Anne pahan keijun asussa.

10 lahjavinkit 10 Mayday 4/03 Joulun toiv Mitä antaisin joululahjaksi omalle johtajalle tai partiokaverille? Henkulle kultaiset napit partiopaitaan.. (kröhöm, 8 vai kohta 9 vuotta partiossa?? Omat vartsulaisetkin huomauttelevat jo, eikä pelkästään ex-veejii) Sarkulle Aki Sirkesalon vanhoja levyjä! Onnen ongintaan... Saudelle kilokaupalla sokerikuorrutusta, sillä jouluna Saude the piparkakkutalo Saunamäki taitaa koota monen monta piparkakkutaloa... Tillelle kauhoja ja jauhelihaa Petskulle monta paria sukkahousuja Tuukalle kermavaahtoa Lotalle ja Hannalle suomenkielen sanakirja ja ääntämisharjoituksia Timo voisi tarvita uuden fillarin (ei siitä sitten sen enempää) Sarkulle, Henkulle, Henkalle ja Nansulle kilokaupalla piparkakkutaikinaa (menekki oli hyvä piparitalotalkoissa) Joulupukille voisi ensi jouluredulle antaa ihka oikean säkin, ettei pukki toisi aina Memelle lahjoja jätesäkissä. Ei millään pahalla joulupukki.. Suskille paljon punaista lankaa ja muistivihko ( joka ripustetaan Suskin kaulaan) tai moottorisaha, kun kerran vauhtiin on päässyt ja EHDOTTOMASTI uudet verkkarit (että niistä raitapöksyistä päästäisiin viimein...) Noralle laatikollinen lihamureketta (kun hänen toiveensa joulureduruokavalinnoissa jyrättiin) Inkalle pinsetit, kynsisakset, korkokengät tai jotain vaaleanpunaista.

11 Mayday 4/03 11 lahjavinkit otuimmat Entä mistä lahjat omalle perheelle? Äidille... Kengänkiillotus. Pieni, mutta erittäin hyödyllinen lahja. Vie äitisi parhaat kengät huoneeseesi, ota keittiöstä munakello ja veljesi/siskosi/isäsi/kenen tahansa muun kuin sinun hammasharja. Kiinnitä hammasharja munakellon ajastinvipuun, joka pyörii ympäri. Laita munakello-hammasharja viritelmä kenkien väliin ja ajasta kello esim. tunniksi. Tunnin kuluttua molemmista kengistä sisimmäiset puolet ovat kiillotettu. Käännä kengät ympäri ja sama juttu uusiksi. Tulos paranee jos käytät montaa hammasharjaa (omistajien tietämättä) ja laitat harjoihin jotain ainetta, esim. voita. kiiltävät kuin unelma! Siskolle... Kasvonaamio. Siskolle kotitekoinen naamio, jota voi laittaa mihin vaan! Käsiin, hiuksiin, naamaan...eli laita jotain rehuja ja vaikkapa jotain vihanneksia ja tahnaa. Esim. kermaviili ja maito on tosi hyvä yhdistelmä. Kokeiltu monesti kauneushoitzulassa! Mummolle... Muisto sinusta. Kokeile modernia kuvataidetta. Ota koulun kopiokoneella kuva naamastasi ja tee siitä esim. kehystetty suurennos tai pakettikortteja.. Isälle... Joulurauhaa. Näppäile isäsi kännykkään väärä pin-koodi AINAKIN 3 kertaa, niin että sitä ei voi käyttää enää. Saapahan olla rauhassa! Veljelle... Pizzaa. Veljellä on kuitenkin aina nälkä ja se kyllästyy jouluruokiin ja hössötykseen jo ennen aattoa. Itse tehtyyn pizzaan kannattaa laittaa kaikkea mitä kaapista löytyy ja niin paljon kuin löytyy. Veli voi sitten vetäytyä omaan huoneeseensa pelaamaan tietokoneella ja mässyttämään pizzaa ihan rauhassa ja pysyypähän poissa valittamasta muiden joulutouhotuksesta. Vinkit: Henrietta Huom! Maydayn toimitus ei ota vastuuta, jos lahjojen saajat eivät pidä lahjoistaan!!

12 sudarisivut 12 Mayday 4/03

13 Mayday 4/03 13 sudarisivut

14 kolmesta en luovu 14 Mayday 4/03 Maydayn erikoishaastattelussa yksinoikeudella: Joulupukki!!! Kolmesta en luovu... Joulun kunniaksi kysymyksiimme vastasi Joulupukki, joka on tietysti myös partiolainen! Kysymys kuului siis: Mitä kolmea tavaraa ilman Joulupukki ei lähtisi leirille? 1. Kartta Sen verran kiirusta pitää niin kesällä kuin talvellakin, että kartta pitää olla aina matkassa! Sen avulla löytää jouluisin kilttien lasten luo ja leirillä siitä on kovasti apua metsässä. Pukin neuvo on, että älkää koskaan unohtako karttaa! 2. Muorin puurohiutaleet Päiväni ei lähde kunnolla käyntiin ilman muorin mainiota puuroa. Puuroa syödään kesät talvet ja aina se maistuu yhtä hyvälle. Erityisesti ulkoilmassa vatsa kaipaa lämmintä herkkua. Puuro on ehdottomasti parasta leiriruokaa! 3. Petteri Punakuono Aina uskollinen poroystäväni Petteri kulkee kanssani joka paikkaan. Petteristä on myös hyötyä pimeässä. Sen kanssa en tarvitse koskaan taskulamppua, sillä Petterin nenä valaisee kaikkialla! Kuva:Nansu Hyvää joulua partiolaisille! -Nansu-

15 Mayday 4/03 15 bisnekset Tässä bisneksessä näkee ja kuulee kaikenlaista... Kurpitzajuhlissa ekan vuoden vartsutytöt lauloivat innolla Me ollaan nuoriso -kappaleen kertosäettä. Perään selitys: Me ollaan pikku-geitä! Lupauksenannossa kaksi sudarityttöä pohti juostessaan hakemaan pullaa: ryntäily ei kyllä varmaan kuulu partioihanteisiin Aksu seuraa tyttöjä, Heikki Aksua, J-P Heikkiä... Ja pian juoruilevat tytöt onkin saarrettu joka ilmansuunnalta! Vartiolaispoika kaatuu pihalla ja satuttaa jalkansa: AIAIAIAIIIIIIII AIIII MUN POLVIIII pääsenhän mä nyt sisään (niisk) AIIII AI MUN POLVI AIII VITSIIII... Jouluretkellä vieraillutta joulupukkia luultiin Saudeksi: Hei, toi on Saude! Mä tunnistan sen sukista! Huusi eräs pojista... Kuka nyt voi niin erehtyä??? Annesta ja Ellistä kantautui huimia huhuja vaeltajien korviin... He olivat kuulemma pelanneet räsypokkaa poikien huoneessa! (Ja tätä oli erään vanhan vaeltajan heti kommentoitava: Hyvä tytöt, perinteet kunniaan! ) Jouluredulla vanhusten vuodeosasto perähuoneessa nuorison yökerho keittiössä! Vanhusten hupia kinkkubingo! Finni lonkassa!!! Kermavaahtosotaa! Oliver hävisi räsypokassa Ollille Anne ja Elli yleisönä! Tuukalla on kuukautiset... TUSKAPALA Myyjäistalkoisiin kaivataan piparitalojen taitajaa, ja kaikki tytöt kieltäytyvät kunniasta. Saude : Mä voin tulla! Muut: Osaat sä??? Saude: Mun toinen nimihän on piparkakkutalo! Tillellä on intohimoinen suhde jauhelihakastikkeeseen... Kurpitsajuhlassa Tero muuttui fanaattiseksi jauhelihan haalijaksi. Tille: Miten niin muutuin? JN:ssä yritetään sopia kokouspäivää jouluredun suunnitteluun. Kaikilla on miljoonia ongelmia ehdotettujen päivien kanssa. Viimein löytyy sopiva, josta vain Tuukalla on enää kysymys: Onks silloin lunta? Itsenäisyysjuhlissa tarjoilina kaksi lyllertäjää: Heini toimi Henkun helmojen kannattelijana! Kannattaisikohan seuraavalla kerralla valita hieman helpommin päällä pysyvä asu? Pikkuperäsimet kehittivät vettä kengässäleikistä oman version: kysyjää voi hyvin hämätä meditaatiolla! Aino Joulupukki Johan, nyt on markkinat! Tuukka memen kermavaahtokeisari!

16 peräpeili 16 Mayday 4/03 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Anna Koroma Mayday ja jäsenrekisteri Apulaislippukunnanjohtaja Petteri Hyvärinen varainhankinta Sihteeri Susanna Anttilainen uudet jäsenet Rahastonhoitaja Inka Kettunen talousasiat Amiraali Henrik Mikkola purjehdusasiat Sampo Jussi Saunamäki vartioasiat Kalustovastaava Henri Tikkanen Vartiot: Fendarit Lotta Hyvärinen Hanna Viinanen Kölit Katri Ojala Tiiamari Pennanen Poijut Henrietta Kekäläinen Isot peräsimet Alex Pitkänen Heikki Salmela Johannes Raunio Räpylät Sanna Kuusisto Heli Männistö Annika Sivonen Äyskärit Paula Salmi Maija Rautvuori Vinssaajat Petteri Hyvärinen Meritapit Jussi Saunamäki Tuukka Laurila Laumat: Pienet merenneidot Karina Hänninen Sarianne Pennanen Pikkuperäsimet Henrik Mikkola henkka@merimetsot.net

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 1/04. sisällys 1/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 1/04. sisällys 1/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi Mayday 1/04 1 sisällys 2 Mayday 1/04 MAYDAY 1/2004 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Tiiamari Pennanen Aapelinkatu 9 e 56 02230 Espoo p. 050-364

Lisätiedot

Mayday 4/02 1. Mayday 3/02. Mayday 4/02 MERIMETSOT RY.

Mayday 4/02 1. Mayday 3/02. Mayday 4/02 MERIMETSOT RY. 1 Mayday 3/02 MERIMETSOT RY. sisällys 2 MAYDAY 4/2002 Sisällys: 2. Sisällys Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 6.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 6.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(6) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Kuva 1 Tässä vielä harjoiteltiin Viimeisiä veneitä Anne-Maija näyttää sanoja etupenkissä Itsenäisyyspäivänä olikin sunnuntai ja perinteinen

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI

PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI UUDENVUODEN YMPÄRISTÖLUPAUS-KILPAILU KEVÄT 2010 PYYKÖSJÄRVEN PÄIVÄKOTI YMPÄRISTÖKERHO NEULASET PIENESTÄ PITÄEN-HUOMISEN HYVÄKSI Pyykösjärven päiväkoti on mukana kansainvälisessä

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 2/04. sisällys 2/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 2/04. sisällys 2/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi Mayday 2/04 1 sisällys 2 Mayday 2/04 MAYDAY 2/2004 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Tiiamari Pennanen Aapelinkatu 9 e 56 02230 Espoo p. 050-364

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

MAYDAY 4/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 4/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 4/01 1 sisällys 2 Mayday 4/01 MAYDAY 4/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3.

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. sisällys 2 MAYDAY 1/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568 3835 anna.koroma@edu.stadia.fi

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata!

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! Matti tapasi uuden naapurin Jussin Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! M : Niin olet muuttanut uuteen taloon nyt. Miltä sinusta

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO Lämmittely YP= YLLÄPITO YV = YKSITYIS- VIESTI AV = ALUS- TAVA VARAUS JONO = JONOSSA VAIN NOUTO = VOI VAIN HAKEA SPK = SISÄLTÄÄ POSTIKULUT MMM = MYYNNISSÄ MYÖS MUUALLA KÄYTETTY KÄYTTÄMÄTÖN VÄHÄN- KÄYTETTY

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

JOULUAJAN KYSYMYKSET. Käyttöideoita

JOULUAJAN KYSYMYKSET. Käyttöideoita JOULUAJAN KYSYMYKSET Kortit juhlatunnelman herättelyä ja juhlan suunnittelua varten Kysymykset liittyvät: mielipiteisiin kokemuksiin toiveisiin muistoihin. Alussa on helppoja ja lopussa vaikeita kysymyksiä.

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2/2002. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus

MAYDAY. Sisällys: 2/2002. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus Mayday 2/02 1 2/02 sisällys 2 Mayday 2/02 MAYDAY 2/2002 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 3/03 3/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 3/03 3/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 3/03 1 sisällys 2 Mayday 3/03 MAYDAY 3/2003 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c 19 02230 Espoo p. 040-568 3835 anna@merimetsot.net

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia Lämmittely Mitä Suomen juhlia tiedät? Miten niitä vietetään? Ketä kutsutaan? Miten? Mitä tehdään? Mitä syödään? Mitä annetaan lahjaksi? Miten pukeudutaan? Millainen

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 36. vuosikerta JULKAISIJA Ä-tervehdys... 3 www.kalevankarhut.net... 4 Ötökän elämää... 5 Silppusäkki... 6 Virkailijat...

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu Tiedotuskanava Merituulen tiedotuslehti koteihin syyskuu - lokakuu Tärkeitä puhelinnumeroita Kokoontumisajat Tulevat tapahtumat Syksyntapahtumia Merituulessa tapahtuu Tuisku 2015 MERITUULI Lisää tietoa

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten iltapäivätoiminnasta

Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten iltapäivätoiminnasta Syyslukukauden 2018 tervehdyksiä koululaisten Syyskuun tervehdys Sää suosi syyskuussa ulkoilua. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme olemaan paljon ulkona leikkien ja pelaten. Tutustuttiin lähiluontoon

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on?

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

TEHTÄVÄKÄSKY Perheretki ERÄTAIDOT. Rasti 1. Tehtävä Erätulilla. Aika ja taitotehtävä

TEHTÄVÄKÄSKY Perheretki ERÄTAIDOT. Rasti 1. Tehtävä Erätulilla. Aika ja taitotehtävä ERÄTAIDOT Rasti 1 Erätulilla Aika ja taitotehtävä Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja katkeaa narun katketessa. Rastimies keskeyttää suorituksen viimeistään 30 minuutin kuluttua. Vartion tehtävänä on

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!!

MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!! MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!! YKSI MAAILMA YKSI LUPAUS Sivu 2 JOULULEHTI 2007 Tuleva joululehti on jo kolmastoista, jonka me partiolaiset julkaisemme. Lehtiön Johanna hoitaa tänä vuonna lehden päätoimittajan

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa Joulumaa on muutakin

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Kiertäjäkansa/ Paiste Mäenpää Houkantie Lempäälä Kiertäjäkansa 2 / 2003

Kiertäjäkansa/ Paiste Mäenpää Houkantie Lempäälä Kiertäjäkansa 2 / 2003 Kiertäjäkansa 2 / 2003 Partiolippukunta Kyynärön Kiertäjät Perustettu 1978 Lpkj: Jarkko Haliseva Annalantie 6A 33880 Lempäälä Puhelin: 040-5015944 Sähköp.: jarkko.haliseva@nic.fi Sihteeri: Heikki Kylmäniemi

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

KUVIA K-PENNUISTA V. 2012 HUHTIKUU 2012

KUVIA K-PENNUISTA V. 2012 HUHTIKUU 2012 SIVUSTO Etusivu Jorsakin kenneli Koiramme Pentuboxi Kasvatit Koiratietoa Linkit KUVIA K-PENNUISTA V. 2012 Uusimmat kuvat ovat sivun alalaidassa HUHTIKUU 2012 53 VRK PIKALINKIT K-pentueen sivu Sivuston

Lisätiedot

Ninan toinen vuosi vie07-luokalla. Joskus Ninasta tuntuu, että aika loppuu jokaisen työn kohdalla kesken. Nina ei vieläkään pidä koulunkäynnistä,

Ninan toinen vuosi vie07-luokalla. Joskus Ninasta tuntuu, että aika loppuu jokaisen työn kohdalla kesken. Nina ei vieläkään pidä koulunkäynnistä, Nina Kivirasi Ninan toinen vuosi vie07-luokalla. Joskus Ninasta tuntuu, että aika loppuu jokaisen työn kohdalla kesken. Nina ei vieläkään pidä koulunkäynnistä, mutta hänen mielestä ammattikoulu on paljon

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Toiminta-ajatus 2011-

Toiminta-ajatus 2011- Toiminta-ajatus 2011- HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS KOLKAT... 3 JERMUT... 5 VARTIOKÄISET... 7 VAELTAJAT... 10 TOIMINTA-AJATUS Julkaisija: Helsingin Metsänkävijä ry 1. painos 2011 2 KOLKAT (8-9V)

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2010-2011

Hallituksen kokous 1 / 2010-2011 Hallituksen kokous 1 / 2010-2011 Aika: 22.8.2010 klo 16:37 17:52 Paikka: Paikalla: Vartiokolo, Vetelintie 5 kerhohuoneisto, Helsinki Mika Kontiainen (puheenjohtaja), Mikko Mulari (sihteeri), Hannes Hämäläinen

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Sisällys: MAYDAY 2/2005. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset. Painopaikka: 6. 30-vuotisjuhlat

Sisällys: MAYDAY 2/2005. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset. Painopaikka: 6. 30-vuotisjuhlat Mayday 2/05 1 sisällys 2 Mayday 2/05 MAYDAY 2/2005 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy,, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636 2333 lotta@merimetsot.net

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 1/02 1 sisällys 2 Mayday 1/02 MAYDAY 1/2002 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla

ILVES19. Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla ILVES19 Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla 24.7.-1.8.2019 MIKÄ ON ILVES19? Hämeen Partiopiirin piirileiri Evolla Hämeenlinnassa Leirin ajankohta 24.7. 1.8.2019 seikkailijoille, tarpojille, samoajille,

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin?

KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Tunnetko jo Jussin? KAPPALE 3 RADEK TUTUSTUU JUSSIIN. Moi Radek! Moi! Tunnetko jo Jussin? En tunne. Hän on Jussi, meidän työkaveri. Hauska tutustua. Mä oon Radek. Ootko sä se uus puolalainen? Joo, kyllä olen. Hauska tutustua

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

Nuorten erofoorumi Sopukka

Nuorten erofoorumi Sopukka 1 Nuorten erofoorumi Sopukka 15.-17.2.2019 IDEA: nuorten ääni mukaan Erofoorumiin! Keitä, mistä, miten? 13 nuorta Pääkaupunkiseudulta ja Oulusta 13 19 -vuotiaita tyttöjä Kasper ry:n, Yhden vanhemman perheiden

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

Toimintakertomus!vuodelle!2008!

Toimintakertomus!vuodelle!2008! TÖÖLÖNSINISETRY TOIMINTAKERTOMUS 12.3.2009 Toimintakertomusvuodelle2008 Yleistä Vuosi 2008 oli partiolippukunta Töölön Siniset ry:n 75. toimintavuosi. Toimipaikkamme on edelleentöölöjakolotöölönkatu34:ssä.uusirakenteillaolevaeräkämppäonkirkkonummella,

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA!

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! 1 Ulkona on kaunis ilma. Noah herää. Häntä eivät herätä auringonsäteet vaan herätyskello, joka vilkuttaa valoa ja tärisee. Noah on kuuro ja siksi hänen herätyskellonsa

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014 Yhteislaulut Joulu on taas (Trad.) :,: Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo. :,: :,:Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo. :,: :,:

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset sisällys 2 Mayday 4/05 MAYDAY 4/2005 Sisällys: 4/2005 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys Painopaikka: Vientipaino Oy,, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

MAYDAY 2/2007. Sisällys: Mayday 2/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

MAYDAY 2/2007. Sisällys: Mayday 2/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Mayday 2/07 sisällys Mayday 2/07 MAYDAY 2/2007 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 1/06. 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 1/06. 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki sisällys 2 Mayday 1/06 MAYDAY 1/2006 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636 2333 lotta@merimetsot.net Maydayn

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt:

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: 1 LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: On jälleen tullut aika testata osaamisesi. Koekappaleina ovat kappaleet 7-9. Muista LUKEA KAPPALEITA ÄÄNEEN useaan otteeseen ja opetella erityisen hyvin KUVASANASTOT ja

Lisätiedot

KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy!

KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy! KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy! Lauantaina 27.4. Helsingissä tärähtää, kun kaikki Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan partiolaiset kokoontuvat yhteiseen partiopäivään, eli Kohtaamiseen. Tämä

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 1/07 sisällys Mayday 1/07 MAYDAY 1/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434 saude@merimetsot.net

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA

LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA LEIRI KISAKALLION URHEILUOPISTOLLA 14.-16.9. ALKUSANAT 1 LEIRIVARUSTEET 1 LEIRIMAKSU 1 PALUUKYYTI 1 LEIRILÄISET 2 LEIRIOHJELMA 3 LEIRIN PELISÄÄNNÖT 4 ALKUSANAT Hei kaikki reippaat leirille lähtijät! Tervetuloa

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Perheen tukeminen pitkän sairaalahoidon aikana - hoitajan näkökulmia. Hannele Haapala, TYKS, Keskola

Perheen tukeminen pitkän sairaalahoidon aikana - hoitajan näkökulmia. Hannele Haapala, TYKS, Keskola Perheen tukeminen pitkän sairaalahoidon aikana - hoitajan näkökulmia Hannele Haapala, TYKS, Keskola Separaation vähentäminen Hoitojaksot keskolassa saattavat kestää kuusikin kuukautta. Keskosvauva kotiutuu

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Leppävaaran Korvenkävijät ry:ssä (LeKo) toimi kaudella 2011 noin 40 alle 18-vuotiasta partiolaista sekä 18 täysi-ikäistä johtajaa ja 4 aikuispartiolaista. Lippukunta on

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot