Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä."

Transkriptio

1 elokuu /16 Tämä ohjeistus on tehty yksinluistelukilpailunjärjestäjille selvennykseksi mitä kaikkea kilpailutapahtuman järjestäminen vaatii. Kilpailutapahtumien järjestämistä säätelevät Suomen Taitoluisteluliiton ja ISU:n säännöt sekä tietyissä asioissa lait ja viranomaismääräykset. Nämä ovat lähtökohtia, jotka järjestäjän on tunnettava. Sääntöjä on enemmän noudatettavana kansainvälisissä ja liiton kisoissa kuin paikallisissa kisoissa. Tämän ohjeen näkökulma on toiminnan raamien rakentaminen sekä palvelujen toimiminen kilpailun aikana. Lisäohjeita ja rinnakkain on Sääntökirjassa niin lajin kohdalla kuin muissa yleisissä osioissa. Yleistä Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä. Jäähalli varataan valmiiksi jo anomisvaiheessa, mieti alustava aikataulu jään tarvetta ja oheistiloja ajatellen. Kutsu- ja aluemestaruuskilpailuissa seuran hallitus/kilpailutoimikunta päättää itse aluepäällikköä informoiden kaikista kilpailuihin liittyvistä asioista. Liitto nimeää tuomarit liiton kilpailukalenterissa oleviin kilpailuihin. Kutsu- ym. kilpailuihin seura hankkii tuomarit itse. Katso Sääntökirjasta löytyvät kussakin kilpailusarjassa käytettävä arviointimenetelmä ja tuomarivaatimukset. Järjestävä seura varaa tarpeen mukaan hotellihuoneet arvioijille sekä STLL:n nimeämille tulospalveluhenkilöille sekä maksaa tuomaripalkkiot/-kulukorvaukset sääntökirjassa ilmoitetun aikarajan mukaan ja laskuttaa kulut kilpailuun osallistuneilta seuroilta jälkikäteen. Jokainen seura huolehtii että laskut maksetaan ajallaan eikä aiheuta järjestävälle seuralle perintäkuluja. Seuran hallitus yhdessä kilpailujohtajan kanssa laatii kilpailutapahtumalle budjetin. Lippujen hinnat ovat itse päätettävissä. Liiton alaisten kilpailujen osallistumismaksuista päättää STLL:n liittohallitus ja ne löytyvät sääntökirjasta. Muiden kilpailujen osallistumismaksut seura voi päättää itse sääntökirjassa ilmoitettujen enimmäissummien puitteissa. STLL:n kilpailujärjestelmään kuuluvien kilpailujen ilmoittautumismaksut (=osallistumisoikeusmaksu) on maksettava järjestävän seuran tilille ilmoittautumispäivämäärään mennessä. Muissa kilpailuissa ilmoittautumismaksu voidaan periä jälkikäteen tuomarikululaskun yhteydessä. Mikäli InterClub-kilpailujen osalta tuomarikuluja veloitetaan osallistuvilta seuroilta, on siitä oltava maininta niin kilpailukutsussa kuin -vahvistuksessakin sekä selkeästi ilmoitettu mitä kustannuksia veloitetaan. Yleensä IC-kilpailuissa tuomarikuluja ei veloiteta osallistuvilta seuroilta. Maksullisen yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä ilmoitus ja laadittava turvallisuussuunnitelma paikkakunnan poliisille. Katso aina voimassa oleva ohjeistus oman paikkakuntasi poliisilaitoksen internet-sivuilta.

2 elokuu /16 Kilpailun johto Kilpailunjohtaja Paikka: kilpailun aikana tuomariston läheisyydessä, harjoitusten aikana jäälletuloaitiossa tai paikassa, josta hyvä näkyvyys jäälle. Radiopuhelinta tai kännykkää voidaan käyttää muissa kuin ns. konekisoissa (puhelimen signaali häiritsee teknisen tuomariston kuulokejärjestelmää). Paikalla koko kilpailun ajan. Kilpailunjohtajan tarkempi tehtäväkuvaus tämän ohjeen lopussa. Kilpailutoimisto 2-3 henkilöä Kilpailusihteeri Paikka: keskeisellä paikalla hallissa Kilpailutoimisto aukeaa klo XX ja sulkeutuu kun kilpailut ovat ohi. Kilpailusihteerin tarkempi tehtäväkuvaus tämän ohjeen lopussa. Kilpailutoimisto ei ole omien luistelijoiden/joukkueiden ja valmentajien tavaroiden säilytys- ja taukopaikka. Kännykkä/radiopuhelin ja lähettitytöt Omat henkilöt hoitamaan rekisteröintiä seuraaville: - luistelijoiden sekä valmentajien akkreditointi - toimihenkilöiden (tuomarit/tekniset/tulospalvelu ja vapaaehtoiset) akkreditointi -- vapaaehtoisten rekisteröinti voi olla myös muualla sovitussa paikassa Ei pääsylippujen myyntiä rekisteröintipisteessä, jos vain jokin muu paikka järjestyy Toimisto hoitaa mm. seuraavat asiat ja kokonaisuudet: - Informaatio kilpailijoille ja valmentajille sekä tuomareille/teknisille/tulospalveluhenkilöille - Musiikkien kerääminen luistelijoilta ja toimittaminen musiikinsoittajille - Kuulutusohjeet kuuluttajille (esim. Sääntökirjasta) - Halliopasteet (EA, kopit, kisatoimisto, kopiointi, buffet, jäälle meno/poistuminen ) - Joukkueiden ja valmentajien paikat hallissa - Kaiken tiedon keskuspaikka - Seremonioiden organisointi - Palkintojenjakotilaisuuden ohjeistus - Palkinnot ja kunniakirjat Kännykät/Radiopuhelimet tai muuten huolehdittu yhteys kilpailunjohtaja kuuluttaja kilpailutoimisto järjestyksenvalvojat liikenteenohjaus tulospalvelu (ylituomari) Samalla kanavalla oltava, jos käytössä Radiopuhelimet 1) kilpailunjohtaja, kuuluttaja + musiikki, ylituomari, kilpailutoimisto 2) Kilpailutoimisto, järjestyksenvalvonta, liikenteenohjaus 3) Toivottavaa olisi, että kilpailunjohtajalla ja kilpailutoimistolla olisi myös yhteys Halli Hallin yhteystiedot Jään koko (tarvitaan kilpailukutsuun) Yhteyshenkilöt hallilla: Tapahtumakoordinaattori Turvallisuus- ja palvelupäällikkö Hallimestarit Tilat ja varustelu hallin taholta (tässä esimerkki mistä on sovittu) - areena-taso, jäävalmius, päätyverkot ylös nostettuina sekä suojalaseja/suojalasit pois - pukuhuoneet - yleiset tilat, aulat ja katsomot - arvioijien taukotilat mielellään oma tila tuomareille ja oma tila teknisille - lipunmyyntikopit - ravintolatilat sovitaan ravintoloitsijan kanssa

3 elokuu /16 Palvelut hallin taholta (tässä esimerkki mistä on sovittu) - Hallimestari huolehtii talon kunnossapidosta ja opastaa kaluston/materiaalin käytöstä sekä rakennus-, purku-, että tapahtuma-aikana - Järjestyksenvalvonta (esimiehet 2 henkilöä + valvomohenkilö) tapahtuma-aikana - Tapahtumakoordinaattori asiakkaan yhteyshenkilönä tapahtuman suunnittelussa - Alku- ja loppusiivous, siivousvälineitä lainaksi tapahtuman ajaksi, jos tapahtuman aikainen siivous ei kuulu hallin vuokrasopimukseen - Jään ajo - Areenan äänentoistolaitteet (ei sisällä henkilökuntaa) - Kuution/näyttötaulun käyttö (kilpailukohtainen tarve, lisämaksu) -- jos kuutio käytössä/tv paikalla: ilmoita tästä ajoissa tulospalvelusta vastaavalle henkilölle Rakentaminen ja purkaminen hallilla Tuomareiden ja teknisten pöytä, rakennus klo XX, valmis klo XX - neuvottele etukäteen esim. ylituomarin/kontrollerin kanssa minkä pituinen/montako pöytää ja mille tasolle rakennetaan - muistettavaa: arvioijien pöytien kankaat, jotka laitetaan paikoilleen kun koneet asennettu - varmistus mistä saa vedettyä tarpeellinen määrä sähköä Arpajaispalkintoja varten X pöytää > valmis klo XX Ruusunmyyntiä varten X pöytää > valmis klo XX Pehmojen yms. tarvikkeiden myyntiä varten X pöytää, valmis klo XX Muut myyntipöydät X määrä, valmis Median (pressin) tilaan X pöytää ja X jatkojohtoa-> valmis klo XX Videokuvaus arvioijia varten paikka + sähkö valmis klo XX (Kuvaajien paikka yläparvella rajaus ja sähköä > valmis klo XX) Liputus Sovittava kuka laittaa; hallin väki vai oma väki Ulkona Suomen lippu ja seuran lippu Sisällä Suomen lippu ja seuran lippu Suomen liput yleensä hallilta, seuran liput seuran muistettava ottaa mukaan varastosta Kilpailijapalvelut Aikataulu Lääkärit Kilpailujohtaja laatii jo kilpailun anomisvaiheessa 1. version (alustava). Lopullinen aikataulu lasketaan kun tiedetään osallistujamäärät ja lähetetään osallistujille kilpailuvahvistuksen yhteydessä. 1-3 kpl. Tarvittava henkilömäärä on riippuvainen osallistujamäärästä ja aikataulusta. Lääkärin on oltava paikalla sekä harjoitusten että kilpailujen ajan. Huolehtivat itse EA-laukun paikalle tai sopivat kilpailusihteerin kanssa tarvittavien EA-tarvikkeiden hankinnasta. lääkintävastaava Paikka harjoitusten ja kilpailujen aikana: katsomossa tai vaihtopenkillä pukuhuonepuolella Asu: punaiset Medical-liivit tai EA-liivit Ensiapupiste luistelijoille Paikka: Portit 1 jäällemenoportilla ja 1 poistumisportilla Aikataulut ja luistelujärjestys molemmilla porteilla. Harjoitusten aikana: Päästävät luistelijat/parit jäälle ja jäältä pois annettua aikataulua ja kilpailukelloa noudattaen. Luistelijoita/pareja ei saa harjoituksissa päästää jäälle ennen kuulutusta. Kilpailujen aikana: Ylituomari antaa ohjeet koska ryhmän saa päästää verryttelyyn. Luisteluvuorossa oleva luistelija/pari saa mennä jäälle kun edellinen luistelija on poistunut kaukalosta.

4 elokuu /16 Jäänkunnostus Jäänajo: Hallin henkilökunta, kilpailun aikataulu annettava jääkoneen kuljettajalle ja pidettävä huoli, että mahdollisista aikataulumuutoksista informoidaan aina myös jääkoneen kuljettajaa. Jäänpaikkausryhmän vastuuhenkilö huolehtii infon jääkoneen kuljettajalle ja valvoo, että jääkone on oikeaan aikaan huoltamassa jään. Jäänpaikkausryhmä, 4-6 henkilöä: Ennen jäädytystä jää tarkastetaan ja paikataan kolot irtolumella. Ämpäreitä ja kiekkoja/lapioita paikkausta varten. Ryhmä sopii keskenään kuka tarkastaa minkäkin osan jäästä. Jos esim. 6 henkilöä, niin kenttä jaetaan kuuteen osaan ja jokainen tarkastaa ja paikkaa oman alueensa. Jäänpaikkausryhmästä 2-3 aina suoritusten ajan valmiudessa, jos jäällä tulee jokin poikkeustilanne (esim. loukkaantuminen ja tarvitaan paareja). Kukkalapset ( roskalapset ), harjoituksissa 1-2 kpl, kilpailuissa 4-6 kpl: Jäädytyksen jälkeen paljettityttöjen on tarvittaessa haettava kola jäänkunnostajilta ja työnneltävä kokkareet pois jäältä. Harjoitusten aikana kilpailunjohtaja antaa jääntarkastus ja -kunnostusohjeet, kilpailun aikana YT antaa vastaavat ohjeet. Kilpailun aikana kerätään jäälle heitetyt kukat ja lahjat ja viedään luistelijalle. Kukkatyttöjen taukotila oltava kohtuullisen lähellä jäätä, koska jäädytystaukojen aikana ei ehdi kovin kauas. Musiikki Kuuluttaja 2-4 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta nimetty henkilö vastaa koko tiimistä ja sen aikatauluttamisesta tehtävä: kilpailu- ja taukomusiikkien soitto Musiikinsoittajilla ja kuuluttajalla on oltava Sääntökirja poikkeustilanteiden varalta. - korit/laatikot/kansiot levyjä varten - 2 kpl sekuntikelloja harjoituksissa musiikin keston ja harjoituksen keston mittaamiseen. -- toisella kellolla mitataan harjoituksen kokonaiskestoa ja toisella musiikin kestoa, joka sitten kuulutetaan Desibelimittari, jolla mitataan ja valvotaan koko ajan äänenvoimakkuutta (max db), ISU kilpailijoiden musiikit on hyvä pitää kukin sarja omassa laatikossaan ja säilyttää kilpailutoimistossa tai muussa valvotussa paikassa kilpailujen ajan. - soittopaikan pöydällä on vain kunkin vuorossa olevan sarjan levyt, kaikki muut levyt omissa laatikoissaan kisatoimistossa tms. -- musiikkeja ei saa koskaan jättää valvomatta - musiikit palautetaan kilpailijoille vasta kilpailuosion päätyttyä. - harjoituksissa on hyvä täyttää harjoitusraportti, johon merkitään soitettavasta musiikista esim. volyymitasot alkaa hiljaa/kovaa, xx sek. alusta kova/hiljainen kohta jne. 1-2 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta - kuulutusohjeet kilpailusihteeriltä/toimistosta ellei musiikki- ja kuulutusvastaavaa ole - muista myös turvakuulutusohje! - suomenkieliset kilpailujen kuulutusohjeet lajeittain ja erikoistilanteisiin ovat STLL:n sääntökirjassa -- lajin ja sarjan kohdalta katso harjoituksiin liittyviä kuulutusohjeita - kuuluttaja kuuluttaa annettujen ohjeiden mukaan luistelijat/parit jäälle ja seuraa ylituomarin merkkejä tai ohjeita Radiopuhelin tms. laite, jolla yhteys ylituomariin ja kilpailunjohtajaan. Seremoniat Arvonta Sääntökirjan mukaisesti. Sovi ylituomarin kanssa ajankohta ja paikka sekä kuinka arvonta viedään läpi. Varaa tila, osallistujalistat, arvontapallot sekä pussi palloja varten. Sarjoissa, joissa on lyhytohjelma, vapaaluistelun luistelujärjestys on lyhytohjelman tulosten käänteinen järjestys. Ei tarvitse järjestää erillistä arvontatilaisuutta näissä sarjoissa vapaaluistelun osalta.

5 elokuu /16 Avajaisseremonia tai kilpailun avauskuulutus Päätettävä ennalta miten toimitaan. Jos kuuluttaja hoitaa, niin teksti ajoissa kuuluttajalle. Jos seremoniassa musiikkia, toimita musiikki ajoissa musiikinsoittajille. Esiintymiset Sovittava ajoissa kuka tulee ja mihin aikaan. Huomioi esiintyjien Akkreditointi! Palkintojen jako Vastuuhenkilö: Yleensä palkinnot jakavat ylituomari, kontrolleri ja kilpailunjohtaja. Sovittava ylituomarin kanssa kilpailukohtaisesti kuinka menetellään. On myös mahdollista, että järjestäjä jakaa palkinnot kun tuomarit pitävät kilpailun jälkeistä kokoustaan. Tarkista etukäteen palkintokoroke ja matot, kastelukannut mattojen jäädyttämiseen, palkintojen jakajat, palkinnot, mitalitarjottimet/kepit, kuulutusohjeet, seremoniamusiikit. tehtävä: ripeästi kilpailun jälkeen palkintokoroke ja matto paikoilleen ja kastelukannun avulla jäähän kiinnittäminen. Huolehtia, että palkintojenjakajat, palkinnot/kukat ovat paikalla. Tuomari- ja tulospalvelut Ylituomarille Kontrollerille aikataulu ja luistelujärjestys, sekuntikello aikataulu ja luistelujärjestys Tulostus- ja kopiointivärit (suositeltava, jos useita sarjoja samassa kilpailutapahtumassa): 1. lohko/sarja XX = punainen, XXX = sininen, ZZZ = valkoinen 2. lohko/sarja YY = vihreä, YYY = keltainen Tuomarihuolto 1 henkilö Tuomariston yhteyshenkilö kilpailun muuhun organisaatioon Paikka: Tuomarikorokkeen/pöydän läheisyydessä Tuomareiden taukotila/tuomarihuone: Tuomarikorokkeen/pöydän läheisyydessä tai hyvän kulkuyhteyden päässä (jos mahdollista tuomareille oma ja teknisille oma tila) Arvostelulomakkeet tuomareille, muistiinpanopaperia lyijykyniä, kumeja, teroittimia, matkalaskulomakkeet ja sen täyttöohje, sekuntikelloja 2-3 kpl Taukopaikka: Tarjoilut tuomarihuoneeseen ajallaan - ruokailu tarvittaessa, kahvi/tee, voileipää, pullaa, keksejä, hedelmiä, virvokkeita Viileissä halleissa kaikille arvioijille varataan vilttejä. Varauduttava myös peffan alle laitettaviin korotuksiin, että näkee jäälle laitteiden yli. Kunnolliset tuolit takaavat arvioijien jaksamisen koko pitkän kilpailutapahtuman läpi. Tulospalvelu 4-8 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta ja onko kyseessä paperi- vai konekilpailu paperikilpailut, minimi 1 tietokone + 2 henkilöä, syöttäjä ja lukija, mielellään 4 henkilöä - optimitilanteessa (4 henkilöä): 1 syöttää, 1 lukee, 1 varmistaa syötön ja 1 luetun konekilpailut, 1 tietokone + 2 henkilöä - toinen hoitaa kilpailun läpiviennin ( ohjaaja ) ja toinen päivittää on-line -tuloksia -- näissä kilpailuissa elementit ja pisteet tulevat tuomaristoilta järjestelmään Paikka: paperikilpailut : Elementtien ja tasojen sekä tuomareiden antamien pisteiden syöttö tuloslaskentajärjestelmään - tulosten julkaiseminen kuulutuksin jäädytystauoilla tai kilpailun kuluessa kuutiossa/ näyttötaululla - lopulliset tulokset palkintojen jaon aikana kuulutuksin tai kuutiossa/ näyttötaululla - tulospäivitys nettiin seuran sivuille ja sähköisesti STLL:oon -- tulos- ja protokollapalvelun lisäohjeistus tämän ohjeistuksen liitteenä -- katso myös STLL:n sääntökirja myös paperiprotokollakopio toimitettava aina STLL:n konekilpailut : tulokset saadaan suoraan tulospalvelusta (tuomaripöydän lähellä) kuuluttajalle kuutiolle/näyttötaululle ja SM-sarjojen kilpailujen tulokset ladataan heidän toimestaan STLL:n tulossivuille ja seuralle heidän pyytämänsä dokumentit sähköisesti. - muista kuitenkin aina toimittaa täydellinen paperiprotokolla(kopio) STLL:n

6 elokuu /16 Tuomarilähetit 2 henkilöä kerrallaan Paikka: Tuomarikorokkeella paperikilpailut tuomarilähetit keräävät tuomareilta ja teknisiltä tuomareittain järjestyksessä tuloslaput ja asettavat ne oikeaan järjestykseen ja kun kaikki on kerätty vievät ne tulosten laskijoille. Päällimmäisenä suoritettu ohjelma teknisiltä, seuraavana ylituomarin paperi ja sitten tuomarit järjestyksessä 1,2,3 - vaikka joku keskellä olevista tuomareista olisi valmiina, kerätään paperit tuomarijärjestyksessä hyppimättä välillä ottamaan toiselta tuomarilta hänen paperiaan - ylituomari opastaa lähetit Tuomarikorokkeelle konekisoissa kullekin tuomarille lokero, johon laittavat arvostelemansa joukkueen arviointipaperin. Ajanotto 2 henkilöä kerrallaan Paikka: Tuomaripöydän läheisyydessä (tai tuomarikorokkeella YT:n toiveen mukaisesti) Ylituomari opastaa mistä ajanottaminen alkaa/päättyy 2 kpl sekuntikelloja tarvitaan + 1 varakello - Paperikisoissa 2 käsikellottajaa - konekisoissa toinen ajanottaja on tuloslaskentakoneen käyttäjä ja toinen käsikellottaja. Jäätanssissa kolmas (3.) ajanottaja tarvitaan nostojen mittaamiseen. Videokuvaaja 1-2 henkilöä kilpailun pituudesta riippuen Paikka: Tuomariston kanssa samassa tasossa - sopii paikan kilpailun kontrollerin tai spesialistin kanssa. - huolehtii, että seuran videokamera ja jalusta on tuotu paikalle ja on käyttökunnossa. -- liitosjohdot, akut, mahdolliset nauhat/datalevyt -- korkea jakkara istumiseen - kuvaa kilpailun tekniselle paneelille kilpailijoiden suoritukset siten, että luistelija näkyy kuvassa mahdollisimman suurena ja siten että liikkuvaa kuvaa on vaivaton seurata - varmistaa ohjeistuksen kontrollerilta tai spesialistilta - konekisoissa kamera STLL:lta, varakamera (seuran) hyvä kuitenkin olla paikalla Protokollapalvelu/ Kopiointi 1-3 henkilöä riippuen tapahtuman koosta Paikka: Lomakkeiden ja tulosten kopiointi tuomareille, tulospalvelulle, organisaation vastuuhenkilöille musiikkiin ja kuuluttajalle ja kilpailijoille. - oltava paikalla heti aamusta teknisten ja tuomareiden lomakkeiden kopiointia varten - aikataulujen, luistelujärjestysten, tuomaristojen istumajärjestysten kopiointi - huolehtii yleisölle/medialle tarvittavat kopioinnit (luistelujärjestykset/aikataulut yms.) - tulos- ja protokollapalvelun lisäohjeistus tämän ohjeistuksen lopusta - ks. myös Sääntökirjasta lisäohjeita - tulostus/kopiointivärit tarvittaessa

7 elokuu /16 Turvallisuus- ja ensiapupalvelut Turvallisuus; kulunvalvonta, järjestyksenvalvonta ja liikenteenohjaus Tarvittava henkilömäärä riippuu tapahtuman osallistujamäärästä ja aikataulusta. Taukotila: Turvallisuussuunnitelma, esitellään järjestyksenvalvojille Kulunvalvonta, järjestyksenvalvonta ja liikenteenohjaus Järjestyksenvalvojille ja liikenteenohjaukselle näytteet kaikista kulkuluvista, pääsylipuista ja tiedot kutsuvieraista Kulunvalvonta hallin niillä ovilla ja paikoissa, joissa on rajoitettu kulkuoikeus (pukuhuonetilat jne.) ja rauhoittamaan tuomaristojen läheisyydessä liikkumista. Järjestyksenvalvonta kaikkialla hallissa ja osin myös ulkoalueella. - poliisi määrittelee lupaa myöntäessään kulloinkin tarvittavan järjestyksenvalvojien määrän - > järjestyksenvalvojakortin omaavat ja kortittomat Liikenteenohjaukseen 2-4 henkilöä, riittävistä tauoista huolehdittava (ruokailu, lämmittely) Ensiapu yleisölle 2-4 henkilöä riippuen tapahtuman kestosta ja yleisömäärästä Paikka katsomossa: yksi kummallakin puolella katsomoa, informoi paikasta talkooväkeä EA-tarvikkeet, punaiset Medical/EA-liivit Ensiapupiste yleisölle Mielellään yleisötiloissa. Merkitään näkyvästi ensiapu, punaista ristiä ei saa käyttää. Sen ja eräiden muiden kv. suojattujen tunnusten käytöstä määrätään laissa 947/1979 (ja sitä muuttavassa laissa 838/2008). Lain (ja siis Geneven sopimusten) vuoksi lääkintäliiveissäkään ei saa olla punaista ristiä. Eri juttu on, jos järjestäjä tilaa EA-päivystyksen Punaisen Ristin ensiapuryhmältä, joka saa tiettyjen sääntöjen mukaan käyttää merkkiä tilojen ja henkilöiden merkitsemiseen. Lähin sairaala Puhelinnumero Ambulanssin numero 112 > Käytä omaa harkintaa ja talonpoikaisjärkeä ambulanssin tilaamisessa. - jos esim. joku mummo/vaari on saanut sydänkohtauksen, soita ensin ambulanssi ja ota sen jälkeen yhteys turvallisuuspalveluihin ja ensiapu-tiimiin. Poikkeustilanne jäällä Turvapalveluista nimetään yksi henkilö, joka valvoo tätä asiaa ja antaa tarvittaessa toimintakäskyt turvallisuuspalvelulle, jos joku yleisöstä aiheuttaa hämminkiä. - ennen kilpailua selvitettävä kuka vastaa! Yleisöpalvelut Jos luistelija loukkaantuu, hoitavat lääkärit loukkaantunutta ja jäänkunnostusmiehet hoitavat paarit paikalle tarvittaessa > kaksi miestä valmiudessa aina kilpailusuoritusten aikana. - näitä tilanteita ei juuri tapahdu, mutta harjoituksissa jäälle tarvittaessa ensin lääkäri, joka toteaa tilanteen ja kutsuu paarit paikalle jos tarvetta on. - kilpailussa YT viheltää ensin musiikin poikki ja sitten lääkärit jäälle, jos on tarvetta ja sitten paarit lääkärin pyynnöstä. Kuuluttaja seuraa (radiopuhelinliikennettä ja) tiedustelee ylituomarilta tai turvallisuuspäälliköltä kuulutusohjeet tilanteesta ja informoi yleisöä tarpeen mukaan. Tapahtumajohtaja Suurimmissa kilpailuissa voi olla paikallaan nimetä erillinen tapahtumajohtaja, jolloin kilpailujohtaja pääsee keskittymään jäällä tapahtuvaan kilpailuun.

8 elokuu /16 Lipunmyynti 4-8 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta ja odotettavissa olevasta katsojamäärästä Lipunmyynti on auki takaovella/muussa sopivassa paikassa aamusta klo XX alkaen ja pääovella klo XX - näkyville lippujen hinnat sekä tieto ovatko paikat numeroidut vai ei - pääsyliput on numeroitu ja leimattu - tarvitaan: maksupääte, kuittinauhat, vaihtorahat, kassalipas, laskukone, kynä Lippujen tarkastus Esim. talkooväkeä 2-4 henkilöä järjestyksenvalvojaa sisääntuloaulassa Kilpailunjohtajalta saadun ohjeen mukaisesti pääsylipuista revitään tarkistekappale tai kulma. Tarkistetaan, että lippu on voimassa ko. kilpailupäivänä (2-päiväiset kilpailut) Oheismyynti Arpajaiset Paikka: Sisääntuloaula Arpajaispalkintoja pyydetty 2-3 kpl/seuran luistelija Vaihtorahat + rahalipas Arpojen myynti Ryhmä XX/Joukkue AA > Vyölaukut tai kukkarot rahoja varten Käsiohjelman myynti: Ryhmä YY/Joukkue ZZ Myynti lipunmyynnissä ja hallissa kiertävät käsiohjelman myyjät ja/tai myyntipöytä Kiertävien vaihtorahat, käsiohjelmien säilytyspaikka Kukkien myynti Paikka: Sisääntuloaula Ruusuja XXX kpl. - tilataan kukkatukusta tai -kaupasta - yksittäispakattuina, piikit pois, kumitutterot päihin -> pakkauksiin -> ämpäreihin - lisäksi tarroja + kyniä saajan nimeä varten - tarvitaan: piikkien poistoon veitsi tms., ämpärit, vaihtorahat + rahalipas Seuran omien oheistuotteiden myynti Paikka: Sisääntuloaula Myytävät tuotteet: XX - kortteja tms ja nauhaa ja kyniä että voi kirjoittaa saajan nimen - vaihtorahat+rahalipas Näytteilleasettajat Tarvikemyyjät Kaupunki Yhteistyökumppanit Seuran oma piste toimisto hoitaa ainakin materiaalit

9 elokuu /16 Muut palvelut Tiedotus ja mediapalvelut (Pressi) Järjestävän seuran lehdistövastaava vastaanottaa lehdistön akkreditoitumiset, hoitaa ennakkonäkyvyyden paikallisissa medioissa ja hoitaa kisan aikana lehdistön työskentelytilojen puitteet. Paikka: Hallin lehdistötila / muu toimiva tila josta on kohtuullinen kulkuyhteys mixed zonelle (alue kiss&cry:n ympäristössä), varaa paikat katsomosta. Lehdistön ja muun mediaväen pitäminen ajan tasalla ennen ja kisan aikana. Kilpailun tiedottaja selvittää myös jäähallin internet-yhteydet ja tarvittaessa tunnukset/salasanat SM-kilpailut: Liiton tiedottaja/viestintäpäällikkö auttaa tiedotussuunnitelman rakentamisessa sekä tiedottaa/uutisoi tapahtumasta valtakunnallisesti ennen ja kilpailun aikana. Yhteistyö liiton tiedottajan kanssa on välttämätön. Laaja Viestintäohjeet SM-kisan järjestäjälle ohjeistus löytyy liitosta ja liiton internet-sivuilta extranetistä. Muuta: Etu- ja takaovilta lehdistökortilla sisään tulevat ohjataan Pressiin. Lehdistön kulku esim. pukuhuonekäytävällä on kielletty. Luistelijoiden/parien esittelymateriaalit (mikäli on toimitettu) toimitetaan Pressiin. Tulosten toimittaminen tiedotusvälineille välittömästi kilpailujen jälkeen -- sähköpostiosoitteet/fax-numerot etukäteen selvillä -- STLL:n tiedottajalla on valtakunnalliset sähköpostilistat. Televisiointi Jos kilpailu televisioidaan, hoidetaan sopimukset yhdessä seuran hallituksen ja STLL:n kanssa. - liiton toiminnanjohtaja käy alustavat televisiointineuvottelut - televisioyhtiön edustajan ja STLL:n kanssa sovitaan kuvaus- ja kamerapaikat -- huom. plexejä saattaa joutua purkamaan -- huomioitava STLL:n kameran paikka sekä se ettei ole tuomaristojen tiellä - kisan aikaisista haastateltavien valinnasta tv-yhtiön edustaja neuvottelee yleensä liiton tiedottajan kanssa. Markkinointi ja sponsorointi SM-kilpailut: Liiton logo sekä tiettyjen liiton sponsoreiden logot on näyttävä seuraavissa materiaaleissa: o Käsiohjelma, laidat, juliste sekä kiss&cry Kilpailun ilmeen on oltava lajin imagoa tukeva. Julisteen ym. ilmeen suunnittelussa on otettava yhteys STLL:n viestintäpäällikköön, joka lähettää mallin suunnittelun pohjaksi. Juliste on hyväksytettävä liitossa ennen sen painamista. o Toiminnanjohtaja kertoo, mitkä yrityslogot vähintään on näyttävä erilaisissa materiaaleissa (laidat mukaan lukien) o Kiss&cry nurkkaukseen tulee STLL:n logorollupit (1-2 kappaletta) -- koko on 120 x 220 cm/rollup -- Seura voi suunnitella tämän lisäksi kiss&cry -nurkkaukseen muutakin ilmettä, mutta tästäkin on hyvä konsultoida STLL:n toimistoa. STLL:n kutsuvieraat o Järjestävän seuran on oltava hyvissä ajoin yhteydessä STLL:n toiminnanjohtajaan, joka lähettää kutsuvieraslistat järjestävälle seuralle. o STLL:llä on oikeus kutsua yhteistyökumppaneitaan myös (SM-)valintakilpailuihin Rakennus ja somistus Kuljetukset Tavarakuljetukset Tuomareiden kuljetukset tarpeen mukaan, lähinnä kv.kilpailuissa Luistelijoiden/joukkueiden kuljetustarpeiden koordinointi ja hoitaminen (lähinnä kv.kilpailut) Tapahtuman aikainen siivous Riippuen sopimuksesta hallin kanssa > Tapahtuman aikana yleisötilojen roska-astioiden tyhjennys ja wc-tilojen tarkastus ja tarvittaessa siivous. - jätesäkkejä oltava riittävästi - roska maassa - > roskikseen, vaikkei olisikaan oma

10 elokuu /16 Vapaaehtoiset Talkooväen palvelut Kahvi, ruoka Hallin ravintola, oma talkookahvio Talkooväen taukotilat / paikka, jonne voi jättää henkilökohtaisia tavaroita Kutsuvieraat Kutsuvieraille erotetaan katsomosta oma alue. alueen rajaus; vastuuhenkilö Kutsuvieraille toimitetaan pääsyliput etukäteen. Kutsuvieraiden kahvitus klo XX Jos poikkeuksia, niin ilmoitus lipunmyyntiin, kilpailutoimistoon ja järjestysmiesten vastaavalle Majoituspalvelut Sopimukset hotellien kanssa, mahdollinen päivystys kisahotellilla (lähinnä kv.kilpailut) - tuomareiden ja teknisten huoneiden varaaminen ja maksamisesta sopiminen -- seura maksaa paikan päällä/laskutukseen -- pysäköintimaksun maksaa pääsääntöisesti järjestäjä Oheistilaisuudet Paikka ja tarjoilut Muuta muistettavaa ja huomioitavaa: Lue LISÄÄ STLL:n sääntökirjasta. Sieltä löytyy lisää ohjeita kilpailujen järjestämisestä. 1) Kilpailun järjestäminen aloitetaan varaamalla paikka ja sitten hankkimalla tuomarit (kutsukilpailuissa) ja sen jälkeen hankitaan kilpailijat 2) Poliisille toimitettava ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä 3) Tilaa mitalit ajoissa, n. 3-4 viikkoa ennen tapahtumaa 4) Opasteet myös hallin ulkopuolella > yleensä kilpailijoiden kulku hallin takaovista. Vieraalla paikkakunnalla olevat eivät yleensä tiedä mistä tulla sisään. 5) Sovi hallin ravintolan kanssa kilpailijoiden ruokailut > tilaukset ja maksut suoraan ravintolaan, jos suinkin mahdollista 6) Muista kertoa rajoitetusta ruokailuajasta myös talkooväelle 7) Kaikkien toimihenkilöryhmien on seurattava kilpailun kuluessa aikataulua ja sen pitävyyttä. Mikäli aikataulu pettää niin oman ryhmän toimintaa on tarvittaessa viilattava uuden aikataulun mukaan. Kilpailunjohtaja neuvottelee tuomareiden kanssa mahdollisesta uudesta aikataulusta ja ilmoittaa siitä kuuluttajalle ja muille vastuuhenkilöille.

11 elokuu /16 KILPAILUNJOHTAJAN TEHTÄVIÄ Johtaa ja vasta kaikista kilpailun kulkuun vaikuttavista seikoista, paitsi niistä joista on määrätty säännöissä (esim. ylituomarin tehtävissä) Muistaa delegoida tehtäviä Tekee tapahtumabudjetin ja järjestelyaikataulun n. 6-3 kk ennen tapahtumaa Laatii kilpailu- ja tapahtuma-aikataulun, 1. versio kilpailua anottaessa Arvioi osallistujamäärät: luistelijat, toimihenkilöt, tuomarit, katsojat Allokoi hallitilat: katsomosta luistelijoiden paikat, tuomarien paikat, kutsuvieraspaikat, yleisöpaikat, kuvauspaikan, lehdistöpaikan. Pukuhuoneet, kisatoimisto, tuomaritila, tuloslaskenta. Talkooväen taukotilat / paikka, jonne voi jättää henkilökohtaisia tavaroita Värvää vapaaehtoisia netin kautta, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti Päättää yhdessä johtokunnan kanssa maksut: - sisäänpääsymaksu esim. yli 12-v: 12, alle 12-v: 6, alle 2-v: ilmainen. - mahdollinen opiskelija/eläkeläishinta - kisajulkaisu maksullinen/maksuton - pysäköinti maksullinen/maksuton. Osallistumismaksut liiton sääntöjen mukaan, ks. Sääntökirja Tiedottaa tapahtumasta yhdessä tapahtuman tiedottajan kanssa sisäisesti ja ulkoisesti ja vastaa ennakkomainonnasta Yhteydenpito arvioijiin (tuomarit ja tekniset) - liiton kilpailukalenterin kilpailuihin liitto nimeää tuomaristot - kutsu/alue/seurakilpailut: kutsuu tuomarit ajoissa, koska heitä on joskus hankala saada -> Katso Sääntökirjasta kilpailusarjoittain käytettävät arviointimenetelmät ja tuomarivaatimukset Varaa hallin kaikki erilliset, tarvittavat tilat Tiedottaa ja motivoi tapahtumajulkaisun ilmoitushankinnasta vanhempia Tarjoaa harkinnan mukaan myyntipöytää esim. pehmolelumyyntiyritykselle tms., hintaan xx? Laatii tapahtumapäivän ohjelman kellonaikoineen Järjestää kilpailunjohtajalle, kilpailusihteerille, tapahtumajohtajalle ja tuomariemännälle/-sihteerille erityistuntomerkin (hattu, huivi tms.) Ilmoittaa tuomareille ja tulospalveluhenkilöille etukäteen - paikan, jossa ilmoittautuvat hallille saapuessaan esim. kisatoimisto tai tuomarien taukotila, jonka sijainti kerrottu jo vahvistuksessa - miten oma pysäköinti hoituu, jos pysäköinti on maksullinen Kokoaa yhdessä kilpailusihteerin kanssa listan yhteyshenkilöiden kännykkänumeroista. - lista esille tuomaripaikkaan, taukotilaan ja jakelu kaikille yhteyshenkilöille etukäteen -- kilpailusihteeri huolehtii jakelun Järjestää tarvittaessa tuomaripaikkojen rakentamisen: - paikat tuomareille, teknisille & tulospalvelulle, tuomariemännälle ja lapputytöille sekä ajanottajille Jäänajo: Aikataulu annettava hallimestarille (=jääkoneen kuljettaja). Järjestää luistelujärjestysarvonnan sovittuna ajankohtana ennen kisoja Kokoaa kutsuvieraslistan yhdessä seurajohdon ja SM-kisojen osalta STLL:n kanssa - jos poikkeuksia - ilmoitus lipunmyyntiin, kilpailutoimistoon ja järjestysmiesten vastaavalle Määrää ja infoaa, saavatko vanhemmat varata katsomopaikkoja etukäteen - jos saa niin mistä ja kuinka monta, ettei viedä parhaita paikkoja muilta Ohjeistaa ja vastaa rahaliikenteestä Vastuuttaa tarvittaessa roskisten tyhjentämisen ja loppusiivouksen Hoitaa ja varmistaa jäänajot varmuudeksi aina kulloinkin työvuorossa olevan jääkoneenajajan kanssa. Sopii palkinnonjakajat ja mitalienpitäjät Vastuuttaa palkintojenjakokorokkeen ja maton (hankkimisen), laittamisen ja poistamisen. Järjestää tuomareiden mahdollisesti pyytämät kuljetukset

12 elokuu /16 Ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä tehtävä voidaan delegoida kilpailusihteerille tai turvallisuusvastaavalle Ilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin oman kunnan poliisilaitokselle, kuitenkin viimeistään viisi vuorokautta ennen tapahtumaa. Lomakkeen saa poliisilaitoksen osoitteesta: Se täytetään ja viedään tai lähetetään sähköpostilla Käsittelyn jälkeen se noudetaan ja maksetaan Lupa on oltava mukana itse kilpailussa Järjestyksenvalvojien määrästä, (kortilliset ja ei-kortilliset) ja sukupuolista on hyvä keskustella etukäteen hallin turvallisuuspäällikön kanssa (mahdollisesti myös poliisilaitoksen henkilökunnan kanssa) KILPAILUSIHTEERIN TEHTÄVIÄ Kilpailukutsun lähettäminen Kutsu on lähetettävä viimeistään neljä viikkoa ennen liitolle, seuroille, nimetyille tuomareille ja teknisille sekä varalle merkityille henkilöille ja tulospalveluun nimetyille henkilöille. Ennen kutsun lähettämistä/julkistamista neuvottele tärkeimmistä kohdista tarpeen mukaan STLL:n henkilön kanssa sekä hyväksytä se ylituomarilla. - kilpailukutsupohja ja ilmoittautumislomake löytyvät STLL:n nettisivuilta Kutsuttavat seurat löytyvät liiton sivuilta (liiton kilpailukalenterissa olevat kilpailut) Kutsukilpailujen kutsut lähetetään niiden joukkueiden seuroille, jotka halutaan mukaan Seurojen osoitteet/yhteyshenkilöt löytyvät osoitteesta STLL:n nettisivuilta (www.stll.fi) Arvioijien (tuomarit ja tekniset) yhteystiedot löytyvät STLL:n nettisivujen extranetistä. - nimettyjen arvioijien listat ja sähköpostiosoitteet lähetetään STLL:sta järjestäjälle Kilpailukutsuun liitteeksi - ilmoittautumislomake - suunniteltu ohjelma -lomake (ISU-arviointia käytettävissä sarjoissa), STLL:n sivuilta - tiedote ruokailusta jäähallilla - tiedote ennakkoon myytävistä pääsylipuista, jos sellaista järjestetään. Kilpailuvahvistus Kun ilmoittautumiset ovat saapuneet, voidaan laatia kilpailuvahvistus. - katso Sääntökirjasta mitkä asiat vahvistuksessa on oltava ja tarvittaessa konsultoi STLL:a ja ylituomaria - vahvistus lähetetään niihin osoitteisiin, joihin seurat sitä pyytävät + tuomarit & tekniset ja varalla olevat henkilöt + liitto ja tulospalveluun nimetyille henkilöt Mukaan tarkennettu kilpailuaikataulu ja muut tarvittavat ohjeet sekä jäähallin kartta Suunniteltu ohjelma -lomake SM-sarjan kilpailujen osalta, joissa on STLL:n laitteet, Suunniteltu ohjelma -lomake lähetetään STLL:n sähköpostiin: sovittuun määräpäivään mennessä Muissa kilpailuissa ilmoittautumisten vastaanottaja toimittaa hänelle lähetetyt Suunniteltu ohjelma - lomakkeet tulospalveluvastaavalle. Lomakkeista on otettava kilpailutapahtumaan kopiot mukaan = kullekin tekniselle tulostetaan planned program checklist jokaisesta luistelijasta/parista ko. lomake ennen ensimmäisen harjoituksen alkua kuten myös luistelujärjestys. - jos ei ole harjoituksia, niin kilpailun alkuun mennessä, silloin mielellään valmiiksi luistelujärjestyksessä tulospalveluvastaava syöttää luistelijan/parin tiedot tuloslaskentaohjelmaan

13 elokuu /16 Ruokailu Pyydä tarjous jäähallin ruokailun järjestäjältä, jos ei hoidu talkoovoimin. Tarjoukseen pyydetään - kilpailijaruokailu - talkooväen ruokailu - tuomareiden ruoka + kahvitus (virvokkeet + pullat + voileivät) - tulospalveluun nimettyjen henkilöiden ruokailu (talkooväen kanssa?) Kun tarjous hyväksytty, ravintola lähettää kilpailukutsun liitteeksi laitettavan menun ja ruokatilauslomakkeen. Hallihenkilökunta Hallin tapahtumakoordinaattorin kanssa täytyy pitää palaveri. Siellä käydään läpi päivän tapahtumat, käytettävät tilat ja kaikki ennakkoon tehtävät työt. Hänelle toimitetaan viimeisimmät versiot kilpailupäivän tapahtuma -lomakkeesta ja aikatauluista. Ilmoitustauluille laitettavat julisteet kuten myös hallin nettisivuille laitettavat ilmoitukset toimitetaan tapahtumakoordinaattorille (pääsylippujen hintatiedot). Seuran kotisivut Sivujen ylläpitäjälle on lähetettävä kilpailukutsu, kilpailuvahvistus, kisajuliste, tulokset + kaikkea, mitä sivuille on hyvä laittaa yleiseen jakoon sitä mukaan kun aineistoa syntyy. Jos tapahtumalle perustetaan sosiaaliseen mediaan (esim. Facebook) tapahtuma; pitää myös muistaa päivittää näitä sivuja Talkooväki Vanhemmille ja luistelijoille on lähetettävä kutsut kisatehtäviin Talkooväkilomaketta päivitetään sitä mukaa, kun ilmoittautumisia saadaan Talkooväkipalavereiden järjestäminen Luistelijoiden työtehtävät Ei-kilpailevien oman seuran luistelijoiden/joukkueiden kesken jaetaan työtehtävät Kyseisien ryhmien/joukkueiden jojot kierrättävät listat omien tyttöjen keskuudessa ja toimittavat nimillä täytetyt listat kilpailusihteerille. Käsiohjelma Käsiohjelmaa varten vanhemmille lähetetään ilmoitusmyyntitiedote Pyydä tarjous käsiohjelman painajalta SM-kilpailut: Kysy Taitoluisteluliiton sponsorisopimuksista toiminnanjohtajalta mitä mainoksia heiltä tulee. Mainosjuliste Julisteen suunnittelu. SM-kilpailut: Kysy ulkoasuun ja ilmeeseen liittyviä ohjeita ja suosituksia Taitoluisteluliitosta. SM-kilpailut: Julisteessa on aina oltava myös STLL:n logo. SM-kilpailut: Hyväksytä juliste liitossa ennen sen painamista. Mainosjulisteet voi painattaa/kopioida samassa paikassa käsiohjelmien kanssa. Julisteita viedään ainakin lähipaikkakuntien jäähallien ilmoitustauluille. Voit myös postittaa toisille seuroille tai laittaa kilpailusivulle ladattavan mainoksen Tarkista ajoissa lajilehden (Taitoluistelu) aineisto- ja ilmestymispäivämäärät, jotta ehdit mainostaa tapahtumaa valtakunnallisesti kaikille laji-ihmisille. Vip-henkilöt Kutsuttaville henkilöille kutsukirje + sisäänpääsyliput. Kutsutuista lista lipunmyyntiin ja kisatoimistoon. Kilpailupäivänä hallista varattava paikat hallista vip-henkilöille. Lipuntarkastajille ilmoitettava vipkatsomon sijainti. Yhteistyökumppanit Luistelutarvikeyrittäjille ilmoitus tapahtumasta ja kutsu tulla mukaan. - voivat lunastaa myyntipaikan esim. laittamalla vähintään 100 mainoksen käsiohjelmaan - jos tapahtumaan tulossa enemmän kuin yksi saman alan yritys, on hyvä ilmoittaa siitä heille

14 elokuu /16 Lokerikkopaperit Nimilista Koppiaikataulut Yleiset ohjeet luistelijoille/joukkueille Hallin kartta Ohjeet palkintojen jakotilaisuuteen Muutamia käsiohjelmia Kulkuluvat + nauhat Muita tehtäviä Pääsyliput Kulkuluvat Tilaa mitalit/palkinnot + kaiverrukset (SM-kilpailuihin mitalit tulevat liitosta) Koppiaikataulut (muistitikulla mukaan kilpailutapahtumaan) Kuulutusohjeet Yleiset ohjeet luistelijoille/valmentajille/tuomareille/teknisille jne. Tuomareiden, teknisten ja tulospalveluhenkilöiden majoitukset Luistelijoiden + valmentajien sekä off-duty tuomareiden istumapaikat Arvontatilaisuuteen paperit - kilpailijat sarjoittain seurannimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä - tuomaristot/tuomarijärjestys Musiikkilista Opastekylttejä halliin Kisakansio, johon kaikki kilpailuun liittyvä aineisto kootaan: - talkooväkilomake - osallistuvien luistelijoiden ilmoittautumislomakkeet - alkuperäiset lomakkeet kaikista mahdollisista jne. -> kansio jää kilpailun jälkeen toimistolle/kilpailuvastaavalle arkistoitavaksi Kunniakirjat Muuta muistettavaa Esiintyjät Jaettavat kukat Tilaa paperia. - jos kilpailussa useita eri sarjoja, on hyvä antaa jokaiselle sarjalle oma värikoodi - tulostettavat paperit sen mukaisesti Seuran liput (ulos ja sisään) Pankkikorttikone Vaihtorahat Toimistotarvikkeita (kisatoimistoon, tulospalveluun, tuomareille) Sekuntikellot Desibelimittarit Tulospalvelun ja yli/tuomareiden ja kontrollereiden on hyvä pitää palaveri ennen kilpailua Tapahtuman jälkeen Kilpailun jälkeen kiitokset ja palautepyynnöt niin talkooväen kuin osallistuvien joukkueiden + arvioijien keskuuteen. Kisapalautteen läpikäyminen loppupalaverin yhteydessä missä onnistuttiin, missä ei Tuomaripalkkioiden maksu Tuomaripalkkioiden laskutus seuroilta

15 elokuu /16 Organisaatio/vastuuhenkilöt: Nimi Puhelinnumero Kilpailun johto Kilpailunjohtaja 1 Kilpailunjohtaja 2 Kilpailusihteeri 1 Kilpailusihteeri 2 Kilpailijapalvelut Lääkintä Musiikki Kuulutus Jäänkunnostus Portit Kukka- ja lahjatytöt Mehutäti Seremoniat Arvontatilaisuus Avausseremonia Esiintymiset Palkintojen jako Arvioija- ja tulospalvelut Tuomarit ja tekniset huolto Tulospalvelu Tuomarilähetit Ajanottajat Videokuvaus arvioijille Protokollapalvelu/kopiointi Turvallisuus- ja ensiapupalvelut Järjestyksenvalvonta Liikenteenohjaus Ensiapu yleisölle Yleisöpalvelut Pääsylippumyynti Lippujen tarkastus Käsiohjelmien myynti Arpajaiset Muu oheismyynti Tiedotus Markkinointi Rakentaminen Kuljetukset Vapaaehtoisten rekrytointi Kutsuvieraat Oheistilaisuudet

16 elokuu /16 TULOS- JA PROTOKOLLAPALVELU LISÄOHJE PAPERIKILPAILUT Tarvittavien vapaaehtoisten määrä: 4 (tuloslaskenta 4 + protokollapalvelu 2) Kenelle tehtävä sopii: ISU-tuloslaskentakoulutuksen käyneille. Tuloslaskennassa olevien tunnettava tuloslaskennan perusteet STLL:n nettisivuilla, extranetissä, on täydelliset ISU-tuloslaskentaohjelman käyttöohjeet sekä muuta tärkeää ja hyödyllistä tietoa. Tarvittavat välineet - Tietokoneet 3 kpl (teknisille 1), joissa ISUCutterFS- ja ISUCalcFS-ohjelman, päivitetty versio asennettuna ja testattuna. -- ISUCutterFS = videoeditoijan käyttämä ohjelma, ISUCalcFS = tuloslaskentaohjelma -- koneiden oltava mielellään muuten tyhjiä, koska etenkin ISUCutter-ohjelma vaatii paljon tilaa toimiakseen ja muut ohjelmat saattavat hidastaa/kaataa koneen. -- koneissa ei saa olla kisan aikana käytössä palomuuria -- Ohjelmavaatimukset: Windows XP, Windows 7 -- ISUCutterFS konetta käytetään administratonia - Pitkiä jatkojohtoja, firewire-johto - Lasertulostin 2 kpl, kopiokone, kopiopaperia -- varaväri printteriin ja kopiokoneeseen - Kamera + jalusta - Muovitaskuja Valmistelutyöt - Lataavat tietokoneisiin tarvittavat ohjelmat osoitteesta tunnus: isu salasana: Gu?u/1 ISU-tuloslaskentaohjelma (ISUCalcFS) ja Crystal Report Runtime viimeisin versio ja testaa se Videoeditoijan ohjelma (ISUCutterFS) viimeisin versio -> asenna ohjelmat aina koneen juureen (ei esim. Program Files tai johonkin muuhun kansioon) - Perustavat ISU-tuloslaskentaohjelmaan (ISUCalcFS) kisat: luistelijat/parit, sarjat, tuomarit ja tarkistavat kertoimien oikeellisuuden (eri sarjoilla on eri kertoimet) - Syöttävät tietokoneelle kilpailijoiden suunnitellut ohjelma -lomakkeiden tiedot - Tulostus- ja kopiointivärit sovitaan etukäteen - Laittavat heti kilpailujärjestysarvonnan jälkeen tiedot koneelle ja nettiin Työt tapahtumapaikalla - tarvittaessa vastassa tuomareita yhdessä tuomariemäntien kanssa - antavat teknisille (TC, 2x TS) joukkueiden suunnitellut ohjelma -lomakkeet ennen kisaharjoituksia. -- Harjoituksen aikana tekniset saattavat korjata lomakkeita ja korjaukset viedään tuloslaskentakoneelle ko. joukkueen tietoihin - tulostaa arvostelulomakkeet tuomareille ja tarpeen mukaan teknisille - vie lomakkeet luistelujärjestyksessä tuomareittain ylituomarille, joka jakaa ne muille tuomareille (tai kysy, ylituomarilta, jaetaanko suoraan kaikille tuomareille) - ylituomarin ja kontrollerin allekirjoitukset protokollaan - syöttävät tuomareiden antamat pisteet tulospalvelujärjestelmään. Kilpailuissa, joissa tuomareilla on tietokoneet, pisteet siirtyvät automaattisesti tuloslaskentajärjestelmään. Tuloslaskentakonetta hoitaa yksi toimihenkilö. Kilpailuissa, joissa elementit ja pisteet syötetään käsin, on oltava tietokone, vähintään tietojen syöttäjä ja lukija. Tulospalvelun on toimittava nopeasti - tulostavat kisojen jälkeen ylituomarille tulokset, joissa mukana ylituomarin antaman pisteet (with Referee) - tulostavat protokollatulosteet, joissa eivät saa näkyä ylituomarin pisteet - antavat protokollat tulospalvelulle tai suoraan seurojen lokeroihin (sovittava etukäteen) - jakavat protokollat lehdistölle, tuomareille ym. (sovittava etukäteen)

KILPAILUKUTSU

KILPAILUKUTSU MUODOSTELMALUISTELUN I-LOHKON KANSALLISTEN SARJOJEN 1. KILPAILU JYVÄSKYLÄSSÄ 22.11.2015 Jyväskylän Taitoluisteluseura ry (JyTLS) kutsuu STLL:n jäsenseurojen I - lohkon muodostelmaluistelijoita tulokkaiden,

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS

KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen(viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Kilpailuvahvistus

Kilpailuvahvistus Kilpailuvahvistus 17.12.2016 MUODOSTELMALUISTELUN KUTSUKILPAILU 6.1.2017 VG-62 ry taitoluistelu kiittää ilmoittautumisestanne ja vahvistaa osallistumisenne muodostelmaluistelun kutsukilpailuun Turun Gatorade

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010.

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010. KILPAILUVAHVISTUS Jyväskylän Taitoluisteluseura ry kiittää ilmoittautumisestanne ja vahvistaa osallistumisenne 18. 20.12.2009 Jyväskylän Synergia-areenalla pidettäviin yksinluistelun ja jäätanssin SM-junioreiden

Lisätiedot

15. KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN JA KULKU

15. KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN JA KULKU 15. KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN JA KULKU Ks. lisäksi erilliset lajikohtaiset ohjeet kilpailujen järjestämisestä STLL:n nettisivuilta. 15.1 Kilpailujen järjestäjät Kilpailuja saa järjestää vain sellainen

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Autourheilun säännöt www.autourheilu.fi/saannot Säännöt Autokilpailujen kansalliset määräykset suomessa Nopeuskilpailujen säännöt Ko. lajin kilpailusäännöt (sarjasäännöt)

Lisätiedot

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Maksurengasjärjestelmää 2016-2017 koskevat ohjeet seuroille Maksurengas (MR)- jäsenseuran 10 tärkeintä toimenpidettä 1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄMISEEN. Talkootehtävät. Helsingin Luistelijat ry Yksinluistelu. Kilpailun johtaja

OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄMISEEN. Talkootehtävät. Helsingin Luistelijat ry Yksinluistelu. Kilpailun johtaja Helsingin Luistelijat ry Yksinluistelu OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄMISEEN Talkootehtävät Kilpailun johtaja Saapuu kilpailupaikalle hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua (kk kilpailut noin 1 tunti ennen, isommat

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUKSEN JÄRJESTÄMISOHJEET

TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUKSEN JÄRJESTÄMISOHJEET TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUKSEN JÄRJESTÄMISOHJEET 1 SISÄLLYS 1 TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUSOHJEET... 3 2 TURNAUKSEN VALMISTELU... 3 2.1 Kenttävaraukset... 3 2.2 Turnauslupa... 3 2.3 Turnaussäännöt... 4

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat - ketju... 5 5 Tukimateriaali...

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta Ohjeita passilajien järjestäjille Passitoimikunta 24.02.2015 Ohjeistuksen tarkoitus on antaa tukea passilajien järjestämiseen, ennen kaikkea kuvata tarvittavien tuomareiden ja toimihenkilöiden määrää ja

Lisätiedot

Joulumarkkinat Mikä on kaikkein tärkein? (asiakas) By Aki Tuikka

Joulumarkkinat Mikä on kaikkein tärkein? (asiakas) By Aki Tuikka Joulumarkkinat 25.11.-27.11.2016 Mikä on kaikkein tärkein? (asiakas) By Aki Tuikka Joulumarkkinat Mukana n. 50 nuori yrittäjyys NY-yritystä ja Verso osk:n jäseniä Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä sekä

Lisätiedot

Hei HuHu yhteyshenkilö!

Hei HuHu yhteyshenkilö! Hei HuHu yhteyshenkilö! Lounais-Suomen Partiopiirin samoajien vaeltajien piirileiri HuHun ilmoittautumisaika on alkanut! Sinut on valittu lippukuntasi HuHu yhteyshenkilöksi. Tehtäväsi on kertoa HuHusta

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

Vanhempainilta

Vanhempainilta Vanhempainilta 14.9.2016 Illan ohjelma Yleisiä asioita ja ajankohtaista Harjoitteluun liittyviä asioita Pelisäännöt Yleisiä asioita! Kilpailuiden laskutuksessa on siirrytty tuomarikulujen luistelijakohtaiseen

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open 2017

KILPAILUKUTSU. Nurtzi Open 2017 KILPAILUKUTSU Nurtzi Open 2017 www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/nurtzi-open-2017 Aika: Lauantai 1.4.2017 Paikka: Sarjat: Maaniitun koulu Heikkiläntie 27 01900 Nurmijärvi Otteluliiga sekä harrastaja-

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnan vakiinnuttamiseen

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnan vakiinnuttamiseen TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnan vakiinnuttamiseen Työpaikkatoiminnan määritelmä Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa, joka kattaa saman yrityksen kaikissa Suomen toimipisteissä työskentelevät

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi S-JKL 100 v. suunnistuskilpailut 5.8.2012.

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi S-JKL 100 v. suunnistuskilpailut 5.8.2012. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi S-JKL 100 v. suunnistuskilpailut 5.8.2012. 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite) Suunta Jyväskylä

Lisätiedot

Turnausvastaavan ja joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE

Turnausvastaavan ja joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE Kotiturnauksissa Turnausvastaava turnauksessa (turnauksen johtaja) - yleisesti katsoo, että hommat hoituu, ratkaisee ongelmat/poikkeustilanteet

Lisätiedot

Jopox. Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas

Jopox. Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Jopox Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Pääuutiset Kisa/otteluraportit (kuvat, otsikko ja tulos!!!!) Muut tärkeät nostot Halutaan näyttää myös joukkueelta ulospäin Nosto seuran etusivulle => (nosto

Lisätiedot

VALVOJAN TEHTÄVIÄ LISÄKSI YÖLLÄ VALVOJA

VALVOJAN TEHTÄVIÄ LISÄKSI YÖLLÄ VALVOJA MAJOITUSVALVONTA VALVOJAN TEHTÄVIÄ - Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito - Neuvonta ja opastus; Kysymykset voivat käsitellä lähes mitä tahansa, mutta niihin ei saa vastata mitä tahansa. Perehdy

Lisätiedot

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi

Kellokukantie 7 01300 VANTAA. puh. 040 534 9977 henrik.frank@autourheilu.fi. puh. 0500 490 812 jorma.mikkola@hanaa.fi Sarjasäännöt F-Rallisarja 2016 1.Yleistä F-rallisarjan (myöhemmin Sarja) järjestää AKK-Motorsport ry (myöhemmin Liitto) ja kaikki sarjan oikeudet (mukaan lukien sähköisen median ja markkinointioikeudet)

Lisätiedot

YAG2017 #nuorisoyleisurheilu #YAG2017 #lahti #lahdenahkera #maagisetkisat

YAG2017 #nuorisoyleisurheilu #YAG2017 #lahti #lahdenahkera #maagisetkisat YAG2017 #nuorisoyleisurheilu #YAG2017 #lahti #lahdenahkera #maagisetkisat YOUTH ATHLETICS GAMES - KISAKUVAUS Youth Athletics Games (YAG) on 9-17-vuotiaille suunnattu kilpailu- ja elämystapahtuma. Tapahtuma

Lisätiedot

TENGTOOLS JM EVK SM 16.- 17.8.2014 KILPAILIJATIEDOTE

TENGTOOLS JM EVK SM 16.- 17.8.2014 KILPAILIJATIEDOTE TENGTOOLS JM EVK SM 16.- 17.8.2014 KILPAILIJATIEDOTE Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 151 kilpailijaa. Kaikki kuljettajat hyväksyttiin kilpailuun mukaan. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista

Lisätiedot

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 26042016 KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS ( JA VÄHÄN MIKKELINKIN ;-)) KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 7.5.2016 PIEKSÄMÄELLÄ PÄIVÄN YLEINEN AIKATAULU 10.00-10.20 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Hakuaika on klo mennessä.

Hakuaika on klo mennessä. 1 2 Hakija täyttää hakemukseen seuraavat tiedot yhdistyksestä: yhdistyksen nimi, osoitetiedot, pankkitiedot, yhdistyksen rekisteröintipäivämäärä, kotipaikka sekä yhdistyksen toimivat alaosastot / -jaostot.

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys

Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys Järjestöjen viestintävastaavien perehdytys TYY 2017 Frida Pessi 20.12.2017 Viestintä eli kommunikaatio Sanomien siirtämistä Merkitysten tuottamista Mutta myös yhteisen ymmärryksen tuottamista (yhteisöllisyys)

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro +

! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + ! Mitä aiot tehdä? Valitse! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + e-mail! Pelaajien syöttö Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin

Lisätiedot

TANSSILLISEN VOIMISTELUN KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJE

TANSSILLISEN VOIMISTELUN KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJE TANSSILLISEN VOIMISTELUN KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJE Yleistä Hienoa, että järjestätte tanssillisen voimistelun kilpailun. Jotta kilpailu onnistuisi mahdollisimman hyvin, olemme tehneet tanssillisen voimistelun

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

KILPAILUVIIKONLOPPU. www.oifbadminton.org

KILPAILUVIIKONLOPPU. www.oifbadminton.org KILPAILUVIIKONLOPPU - ENNEN KISAA HYVISSÄ AJOIN - EDELLINEN PÄIVÄ - KILPAILUPÄIVÄN AAMU - MATKA - KILPAILUPAIKALLA ENNEN PELEJÄ - PELIEN KESTÄESSÄ - PELIEN JÄLKEEN - KOTIMATKA ENNEN KISAA HYVISSÄ AJOIN

Lisätiedot

Masters PM-KILPAILUT

Masters PM-KILPAILUT Masters PM-KILPAILUT 30.-31.07.2011 Sipoo - Suomi KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1. KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja Pohjoismaiden Pyöräilyliiton kilpailusääntöjä sekä

Lisätiedot

SU 13.12. Suurpujottelu klo 09.00 Joukkueenjohtajien kokous klo 09.30 Rataan tutustuminen klo 10.15 SP 1. kierros

SU 13.12. Suurpujottelu klo 09.00 Joukkueenjohtajien kokous klo 09.30 Rataan tutustuminen klo 10.15 SP 1. kierros Kilpailukutsu PS ALPPI CUP 2015/2016 12.-13.12.2015 PYHÄ 30.-31.1.2016 SALLA LA 12.12. Alueleiri klo 11.00 leiriohjelma alkaa treeniklinikka (myös pujottelusukset mukaan) aikuisille radanmerkkauskoulutus

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2/2013 KAMPPAILUAREENA 30.3.2013 JÄRJESTÄJÄ: TAEKWONDO LAHTI RY LIIKESARJOJEN SM-LIIGA 2013 Taekwondo Lahti ry järjestää liigakauden toisen

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC 2 5. 1 0. 2 0 1 6 Tiina Salonen Ohjelmapäällikkö, Kotkan kaupunki kulttuurituottaja (YAMK) MIKÄ ON TAPAHTUMA? = Tapahtumien avulla ihmiset kootaan yhteen jotain tarkoitusta varten

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat Cadett Micro Raket Junior Raket KF6 Junior KF6 Versio 5, 8.7.2014 KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Hyvinkää Karting Päivämäärä: 2.8.2014 Kansallinen

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET

PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET SM viesti R2 2015 suunnistuskilpailu 20.9.2015, Kisko (Salo) Tilaisuuden nimi 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi SM viesti R2 2015 suunnistuskilpailu

Lisätiedot

YHDISTETYT SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT

YHDISTETYT SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT YHDISTETYT SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT Tervetuloa 24. 28.3.2016 Suomen Uimaliiton ja Helsingfors Simsällskapin järjestämiin Suomen mestaruuskisoihin, nuorten SM-kisoihin ja vammaisuinnin SM-kisoihin Mäkelänrinteen

Lisätiedot

Yleisiä sääntömuutoksia, osa 1 voimaan kaudesta lähtien

Yleisiä sääntömuutoksia, osa 1 voimaan kaudesta lähtien Tähän dokumenttiin on kerätty muutamia yleisiä sääntömuutoksia, jotka tulevat voimaan 2016-2017 lähtien. Joissain kohdissa on viittaukset Sääntökirjaan 23 korostettu ja niiden paikkansa pitävyydet tarkistetaan

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15 11.9.2013 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu 14.9.2013 klo 12.15 Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti on

Lisätiedot

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa.

Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. KILPAILUN SÄÄNNÖT Aluemestaruus Kaakkois-Suomi 6 3.9-4.9.2016 Kansallinen Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkaus I OHJELMA 23.08.16 31.08.16 klo: 23.59 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana)

- käyttäjätunnus on lisenssinumerosi. - valitse aktiiviseksi rooliksesi suunnistaja. - vaihda salasanasi ( muista tallentaa uusi salasana) IRMAN KÄYTTÖOHJEITA 1. Kirjautuminen Irmaan Huom! Jos sinulla on lisenssinumero, niin sinulla on tunnukset Irmaan - mene alla näkyvälle sivulle irma.suunnistusliitto.fi - valitse kirjaudu Irmaan - käyttäjätunnus

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Tervetuloa Viikingit 06 joukkueen turnaukseen Vuosaareen !

Tervetuloa Viikingit 06 joukkueen turnaukseen Vuosaareen ! Tervetuloa Viikingit 06 joukkueen turnaukseen Vuosaareen 6.12.2016! Osallistuvat joukkueet: Viikingit Canadiens Viikingit Maple Leafs Blues EPS Blues Juniors LV Blues 07 EVU Hunters HJK GranIFK PaiHa Turnaussäännöt

Lisätiedot

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere 50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere Ohjelmaryhmien vetäjät tutustumassa esiintymisareenaan! Tapahtumatiedote 2/2012 20.3.2012 Sisältö: 1. Tapahtumarannekkeiden ja ruokailujen tilaamisella

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( )

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 ( ) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2012 (24112011) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen junnu-gym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU

26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU 26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU KILPAILUKUTSU 2 / 8 Järjestäjä Ohjaajaluvat (202.02.1) Kilpailun arvo ja luokat Paikka ja aika Kilpailuerät Salon Kilpaveneilijät ry. Rajakivenkatu 27,

Lisätiedot

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu

LIMINGANPORTTI JM. Lauantaina klo Liminka, Vehkamaan radalla. Alue 1 aluemestaruusosakilpailu LIMINGANPORTTI JM Lauantaina 24.9.2016 klo 11.00 Liminka, Vehkamaan radalla Alue 1 aluemestaruusosakilpailu KILPAILUN SÄÄNNÖT Liminganportti JM 24.09.2016 Kansallinen JM-kilpailu / alueen 1 aluemestaruusosakilpailu

Lisätiedot

Joulunäytöksen lipunmyynti. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry.

Joulunäytöksen lipunmyynti. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Joulunäytöksen lipunmyynti Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Tehtävät, aikataulut ja resurssit Lipunmyyntiin tulee valita yksi vastuuhenkilö koko viikonlopun ajaksi Kutsuvieraille varataan B katsomon

Lisätiedot

Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt

Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt Eläkeliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa noudatetaan pääosin Suomen Suunnistusliiton julkaisemia, kulloinkin voimassaolevia Suunnistuksen

Lisätiedot

MERI-LAPIN MALJAN SÄÄNNÖT

MERI-LAPIN MALJAN SÄÄNNÖT 2014 MERI-LAPIN MALJAN SÄÄNNÖT LAADITTU 18.3.2014 PÄIVITETTY 29.3.2015 Sääntöihin tehdyt muutokset 27.2.2015 Lisätty 42mm letkukoko, koska 39mm letkut ovat alueelta poistumassa käytöstä. 8.3.2015 Korjattu

Lisätiedot

(Yllä: Kuvakaappaus uudesta kilpailuhakemuskaavakkeesta)

(Yllä: Kuvakaappaus uudesta kilpailuhakemuskaavakkeesta) Pro-pelaaja amatööriluokassa Suomessa sallitaan kaudella 2017 pro- pelaajien osallistuminen sellaisissa amatööriluokissa, joihin ikä- sukupuoli- ja ratingehdot täyttyvät. Pros playing am käyttäminen yksittäisessä

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

YLIVIESKAN KEILAILULIITON MESTARUUSKILPAILUT

YLIVIESKAN KEILAILULIITON MESTARUUSKILPAILUT YLIVIESKAN KEILAILULIITON MESTARUUSKILPAILUT Kilpailut järjestetään toimintavuosittain. Osallistumisoikeus on liiton jäsenseurojen rekisteröimillä keilaajilla. Kilpailujen järjestämisessä noudatetaan tässä

Lisätiedot

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Kotkan paikallismuseo seminaari 27.4. Riina Nurmio, maakuntatutkija Etelä-Karjalan museo Potentiaalisista kävijöistä pitää saada kävijöitä

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille

Lisätiedot

JOKAMIESLUOKAN KILPAILUKUTSU Ylitornion Urheiluautoilijat ry.

JOKAMIESLUOKAN KILPAILUKUTSU Ylitornion Urheiluautoilijat ry. JOKAMIESLUOKAN KILPAILUKUTSU Ylitornion Urheiluautoilijat ry. www.ylitornionua.com Kilpailun nimi: Nuuskakaira JM Aika ja paikka: 7.6.2014 klo 11.00, Pello, Kittisvaara Kilpailun arvo: Kansallinen Lupanumero:

Lisätiedot

Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus 11.06.2016. Turnausinfo ja otteluohjelma

Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus 11.06.2016. Turnausinfo ja otteluohjelma Järvenpään Palloseura P04 FOREVER-kesäturnaus 11.06.2016 Turnausinfo ja otteluohjelma Huom! Välittäkää tiedot etukäteen joukkueillenne. Tätä dokumenttia ei jaeta paikanpäällä kaikille. Tervetuloa Järvenpään

Lisätiedot

Kokeen anominen Kennelliiton OmaKoira-palvelussa

Kokeen anominen Kennelliiton OmaKoira-palvelussa 1(10) Kokeen anominen Kennelliiton OmaKoira-palvelussa Vinttikoirakokeiden koeanomukset tehdään ensin Suomen Vinttikoiraliiton kilpailutietojärjestelmään. Kun Vinttikoiraliitton käsitellyt ja hyväksynyt

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 Suunnistuskilpailu SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS...2 2. YLEISTIEDOT...2 3. HENKILÖSTÖ YHTEYSTIETOINEEN TAPAHTUMA-AIKANA 3 4. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT,

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015

ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 ALIUPSEERILIITTO RY MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 26.1.2015 1. YLEISET SÄÄNNÖT... 2 1.1.MESTARUUSKILPAILUT... 2 1.2. OSALLISTUMISOIKEUS... 2 1.3. KILPAILUAJAN JA PAIKAN MÄÄRÄYTYMINEN... 2 1.4. MESTARUUSKILPAILUJEN

Lisätiedot

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014 KILPAILUINFO Tämä on Aerobic Cup 1 kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon kilpailuista. Huolehdithan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

F-CUP IV-OSAKILPAILU SÄÄNNÖT

F-CUP IV-OSAKILPAILU SÄÄNNÖT F-CUP IV-OSAKILPAILU SÄÄNNÖT F-CUP neljäs osakilpailu Järjestäjä:. AKK:n Lupa: 38/R/04 I OHJELMA 1.7.2004 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ennakkotutustumiskielto ja ilmoittautuminen alkaa. 3.08.2004 klo

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE 22.2.2017 1 / 10 OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE Alkuperäiset ohjeet Eila Uitto Päivitys Sari Mustajärvi päivitetty 2017 22.2.2017 2 / 10 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Kilpailujen hakeminen...

Lisätiedot

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015

Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 Kilpailuohjeet RESUL:n ampumasuunnistus ja Etelä- Hämeen Reserviläispiirien ampumasuunnistus 2.5.2015 KILPAILUKESKUS Pysäköinnistä (Cooper-rata) on viitoitus kilpailukeskukseen, jonne ajo omalla autolla

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2016 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2016 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2016 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2016 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 29.10.2016 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2016 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Keuruun Kisailijat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman (ks. kohta 2) suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä

Lisätiedot

Sallan koulukeskuksen YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA. (Pelastuslaki 379/ ) (VN asetus pelastustoimesta 407/ ) Tarkastettu

Sallan koulukeskuksen YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA. (Pelastuslaki 379/ ) (VN asetus pelastustoimesta 407/ ) Tarkastettu 2016 2017 Sallan koulukeskuksen YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA (Pelastuslaki 379/2011 16 ) (VN asetus pelastustoimesta 407/2011 3 ) Tarkastettu Pelastusviranomaisen hyväksyntä / 20 / 20 Sallan kunta

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899

Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Suunnistuksen SM keskimatka R2 Kangasalla 15.9.2012 KILPAILUOHJEET Kilpailunjohto Tuomarineuvosto Kilpailunjohtaja Mikko Heikkinen, puh. 0400 750 884 Tiedottaja Jarmo Tanskanen, puh. 050 553 6899 Varajohtaja

Lisätiedot

HOI JEON MOO SOOL SM 2016

HOI JEON MOO SOOL SM 2016 HOI JEON MOO SOOL SM 2016 Kilpailukutsu Hoijeonmoosool SM 16 Tervetuloa Hoijeonmoosoolin suomenmestaruuskilpailuihin Lohjalle 10.12.2016! Toivotamme kaikki tervetulleiksi kisailemaan reippaalla mielellä!

Lisätiedot

Maa- ja vesirakentajat -kerho Hallituksen kokous 9/2011. Aika 1.8.2011, klo 18.00 Paikka: Leppävaara Alberganesplanadi 2 A 12 02600 Espoo

Maa- ja vesirakentajat -kerho Hallituksen kokous 9/2011. Aika 1.8.2011, klo 18.00 Paikka: Leppävaara Alberganesplanadi 2 A 12 02600 Espoo Maa- ja vesirakentajat -kerho Hallituksen kokous 9/2011 Aika 1.8.2011, klo 18.00 Paikka: Leppävaara Alberganesplanadi 2 A 12 02600 Espoo Läsnäolijat: Hallitus: Eleonoora Väisänen, pj ja siht. Kaisa Mäkinen

Lisätiedot

MALLI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN/HENKILÖREKISTERIN REKISTERITOIMINTOJEN ANALYSOIMISEKSI

MALLI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN/HENKILÖREKISTERIN REKISTERITOIMINTOJEN ANALYSOIMISEKSI TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTO MALLI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN/HENKILÖREKISTERIN REKISTERITOIMINTOJEN ANALYSOIMISEKSI Päivitetty 27.07.2010 www.tietosuoja.fi 2 Malli henkilötietojen käsittelyn/henkilörekisterin

Lisätiedot

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT 1(5) SUKELLUSKUVAUKSEN POHJOISMAISTEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Nämä säännöt on käännetty alkuperäisistä ruotsinkielisistä säännöistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sääntöjen alkuperäinen ruotsinkielinen

Lisätiedot

Porvoon Open

Porvoon Open Porvoon Open 8.10.2016 www.porvoontkd.fi Paikka: Oy Kokonhalli Ab Jääkiekkotie 3 06100 Porvoo www.kokonhalli.fi Porvoon taekwondo järjestää Suomen Taekwondoliiton otteluliigan osakilpailun. Mukana ovat

Lisätiedot