Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä."

Transkriptio

1 elokuu /16 Tämä ohjeistus on tehty yksinluistelukilpailunjärjestäjille selvennykseksi mitä kaikkea kilpailutapahtuman järjestäminen vaatii. Kilpailutapahtumien järjestämistä säätelevät Suomen Taitoluisteluliiton ja ISU:n säännöt sekä tietyissä asioissa lait ja viranomaismääräykset. Nämä ovat lähtökohtia, jotka järjestäjän on tunnettava. Sääntöjä on enemmän noudatettavana kansainvälisissä ja liiton kisoissa kuin paikallisissa kisoissa. Tämän ohjeen näkökulma on toiminnan raamien rakentaminen sekä palvelujen toimiminen kilpailun aikana. Lisäohjeita ja rinnakkain on Sääntökirjassa niin lajin kohdalla kuin muissa yleisissä osioissa. Yleistä Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä. Jäähalli varataan valmiiksi jo anomisvaiheessa, mieti alustava aikataulu jään tarvetta ja oheistiloja ajatellen. Kutsu- ja aluemestaruuskilpailuissa seuran hallitus/kilpailutoimikunta päättää itse aluepäällikköä informoiden kaikista kilpailuihin liittyvistä asioista. Liitto nimeää tuomarit liiton kilpailukalenterissa oleviin kilpailuihin. Kutsu- ym. kilpailuihin seura hankkii tuomarit itse. Katso Sääntökirjasta löytyvät kussakin kilpailusarjassa käytettävä arviointimenetelmä ja tuomarivaatimukset. Järjestävä seura varaa tarpeen mukaan hotellihuoneet arvioijille sekä STLL:n nimeämille tulospalveluhenkilöille sekä maksaa tuomaripalkkiot/-kulukorvaukset sääntökirjassa ilmoitetun aikarajan mukaan ja laskuttaa kulut kilpailuun osallistuneilta seuroilta jälkikäteen. Jokainen seura huolehtii että laskut maksetaan ajallaan eikä aiheuta järjestävälle seuralle perintäkuluja. Seuran hallitus yhdessä kilpailujohtajan kanssa laatii kilpailutapahtumalle budjetin. Lippujen hinnat ovat itse päätettävissä. Liiton alaisten kilpailujen osallistumismaksuista päättää STLL:n liittohallitus ja ne löytyvät sääntökirjasta. Muiden kilpailujen osallistumismaksut seura voi päättää itse sääntökirjassa ilmoitettujen enimmäissummien puitteissa. STLL:n kilpailujärjestelmään kuuluvien kilpailujen ilmoittautumismaksut (=osallistumisoikeusmaksu) on maksettava järjestävän seuran tilille ilmoittautumispäivämäärään mennessä. Muissa kilpailuissa ilmoittautumismaksu voidaan periä jälkikäteen tuomarikululaskun yhteydessä. Mikäli InterClub-kilpailujen osalta tuomarikuluja veloitetaan osallistuvilta seuroilta, on siitä oltava maininta niin kilpailukutsussa kuin -vahvistuksessakin sekä selkeästi ilmoitettu mitä kustannuksia veloitetaan. Yleensä IC-kilpailuissa tuomarikuluja ei veloiteta osallistuvilta seuroilta. Maksullisen yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä ilmoitus ja laadittava turvallisuussuunnitelma paikkakunnan poliisille. Katso aina voimassa oleva ohjeistus oman paikkakuntasi poliisilaitoksen internet-sivuilta.

2 elokuu /16 Kilpailun johto Kilpailunjohtaja Paikka: kilpailun aikana tuomariston läheisyydessä, harjoitusten aikana jäälletuloaitiossa tai paikassa, josta hyvä näkyvyys jäälle. Radiopuhelinta tai kännykkää voidaan käyttää muissa kuin ns. konekisoissa (puhelimen signaali häiritsee teknisen tuomariston kuulokejärjestelmää). Paikalla koko kilpailun ajan. Kilpailunjohtajan tarkempi tehtäväkuvaus tämän ohjeen lopussa. Kilpailutoimisto 2-3 henkilöä Kilpailusihteeri Paikka: keskeisellä paikalla hallissa Kilpailutoimisto aukeaa klo XX ja sulkeutuu kun kilpailut ovat ohi. Kilpailusihteerin tarkempi tehtäväkuvaus tämän ohjeen lopussa. Kilpailutoimisto ei ole omien luistelijoiden/joukkueiden ja valmentajien tavaroiden säilytys- ja taukopaikka. Kännykkä/radiopuhelin ja lähettitytöt Omat henkilöt hoitamaan rekisteröintiä seuraaville: - luistelijoiden sekä valmentajien akkreditointi - toimihenkilöiden (tuomarit/tekniset/tulospalvelu ja vapaaehtoiset) akkreditointi -- vapaaehtoisten rekisteröinti voi olla myös muualla sovitussa paikassa Ei pääsylippujen myyntiä rekisteröintipisteessä, jos vain jokin muu paikka järjestyy Toimisto hoitaa mm. seuraavat asiat ja kokonaisuudet: - Informaatio kilpailijoille ja valmentajille sekä tuomareille/teknisille/tulospalveluhenkilöille - Musiikkien kerääminen luistelijoilta ja toimittaminen musiikinsoittajille - Kuulutusohjeet kuuluttajille (esim. Sääntökirjasta) - Halliopasteet (EA, kopit, kisatoimisto, kopiointi, buffet, jäälle meno/poistuminen ) - Joukkueiden ja valmentajien paikat hallissa - Kaiken tiedon keskuspaikka - Seremonioiden organisointi - Palkintojenjakotilaisuuden ohjeistus - Palkinnot ja kunniakirjat Kännykät/Radiopuhelimet tai muuten huolehdittu yhteys kilpailunjohtaja kuuluttaja kilpailutoimisto järjestyksenvalvojat liikenteenohjaus tulospalvelu (ylituomari) Samalla kanavalla oltava, jos käytössä Radiopuhelimet 1) kilpailunjohtaja, kuuluttaja + musiikki, ylituomari, kilpailutoimisto 2) Kilpailutoimisto, järjestyksenvalvonta, liikenteenohjaus 3) Toivottavaa olisi, että kilpailunjohtajalla ja kilpailutoimistolla olisi myös yhteys Halli Hallin yhteystiedot Jään koko (tarvitaan kilpailukutsuun) Yhteyshenkilöt hallilla: Tapahtumakoordinaattori Turvallisuus- ja palvelupäällikkö Hallimestarit Tilat ja varustelu hallin taholta (tässä esimerkki mistä on sovittu) - areena-taso, jäävalmius, päätyverkot ylös nostettuina sekä suojalaseja/suojalasit pois - pukuhuoneet - yleiset tilat, aulat ja katsomot - arvioijien taukotilat mielellään oma tila tuomareille ja oma tila teknisille - lipunmyyntikopit - ravintolatilat sovitaan ravintoloitsijan kanssa

3 elokuu /16 Palvelut hallin taholta (tässä esimerkki mistä on sovittu) - Hallimestari huolehtii talon kunnossapidosta ja opastaa kaluston/materiaalin käytöstä sekä rakennus-, purku-, että tapahtuma-aikana - Järjestyksenvalvonta (esimiehet 2 henkilöä + valvomohenkilö) tapahtuma-aikana - Tapahtumakoordinaattori asiakkaan yhteyshenkilönä tapahtuman suunnittelussa - Alku- ja loppusiivous, siivousvälineitä lainaksi tapahtuman ajaksi, jos tapahtuman aikainen siivous ei kuulu hallin vuokrasopimukseen - Jään ajo - Areenan äänentoistolaitteet (ei sisällä henkilökuntaa) - Kuution/näyttötaulun käyttö (kilpailukohtainen tarve, lisämaksu) -- jos kuutio käytössä/tv paikalla: ilmoita tästä ajoissa tulospalvelusta vastaavalle henkilölle Rakentaminen ja purkaminen hallilla Tuomareiden ja teknisten pöytä, rakennus klo XX, valmis klo XX - neuvottele etukäteen esim. ylituomarin/kontrollerin kanssa minkä pituinen/montako pöytää ja mille tasolle rakennetaan - muistettavaa: arvioijien pöytien kankaat, jotka laitetaan paikoilleen kun koneet asennettu - varmistus mistä saa vedettyä tarpeellinen määrä sähköä Arpajaispalkintoja varten X pöytää > valmis klo XX Ruusunmyyntiä varten X pöytää > valmis klo XX Pehmojen yms. tarvikkeiden myyntiä varten X pöytää, valmis klo XX Muut myyntipöydät X määrä, valmis Median (pressin) tilaan X pöytää ja X jatkojohtoa-> valmis klo XX Videokuvaus arvioijia varten paikka + sähkö valmis klo XX (Kuvaajien paikka yläparvella rajaus ja sähköä > valmis klo XX) Liputus Sovittava kuka laittaa; hallin väki vai oma väki Ulkona Suomen lippu ja seuran lippu Sisällä Suomen lippu ja seuran lippu Suomen liput yleensä hallilta, seuran liput seuran muistettava ottaa mukaan varastosta Kilpailijapalvelut Aikataulu Lääkärit Kilpailujohtaja laatii jo kilpailun anomisvaiheessa 1. version (alustava). Lopullinen aikataulu lasketaan kun tiedetään osallistujamäärät ja lähetetään osallistujille kilpailuvahvistuksen yhteydessä. 1-3 kpl. Tarvittava henkilömäärä on riippuvainen osallistujamäärästä ja aikataulusta. Lääkärin on oltava paikalla sekä harjoitusten että kilpailujen ajan. Huolehtivat itse EA-laukun paikalle tai sopivat kilpailusihteerin kanssa tarvittavien EA-tarvikkeiden hankinnasta. lääkintävastaava Paikka harjoitusten ja kilpailujen aikana: katsomossa tai vaihtopenkillä pukuhuonepuolella Asu: punaiset Medical-liivit tai EA-liivit Ensiapupiste luistelijoille Paikka: Portit 1 jäällemenoportilla ja 1 poistumisportilla Aikataulut ja luistelujärjestys molemmilla porteilla. Harjoitusten aikana: Päästävät luistelijat/parit jäälle ja jäältä pois annettua aikataulua ja kilpailukelloa noudattaen. Luistelijoita/pareja ei saa harjoituksissa päästää jäälle ennen kuulutusta. Kilpailujen aikana: Ylituomari antaa ohjeet koska ryhmän saa päästää verryttelyyn. Luisteluvuorossa oleva luistelija/pari saa mennä jäälle kun edellinen luistelija on poistunut kaukalosta.

4 elokuu /16 Jäänkunnostus Jäänajo: Hallin henkilökunta, kilpailun aikataulu annettava jääkoneen kuljettajalle ja pidettävä huoli, että mahdollisista aikataulumuutoksista informoidaan aina myös jääkoneen kuljettajaa. Jäänpaikkausryhmän vastuuhenkilö huolehtii infon jääkoneen kuljettajalle ja valvoo, että jääkone on oikeaan aikaan huoltamassa jään. Jäänpaikkausryhmä, 4-6 henkilöä: Ennen jäädytystä jää tarkastetaan ja paikataan kolot irtolumella. Ämpäreitä ja kiekkoja/lapioita paikkausta varten. Ryhmä sopii keskenään kuka tarkastaa minkäkin osan jäästä. Jos esim. 6 henkilöä, niin kenttä jaetaan kuuteen osaan ja jokainen tarkastaa ja paikkaa oman alueensa. Jäänpaikkausryhmästä 2-3 aina suoritusten ajan valmiudessa, jos jäällä tulee jokin poikkeustilanne (esim. loukkaantuminen ja tarvitaan paareja). Kukkalapset ( roskalapset ), harjoituksissa 1-2 kpl, kilpailuissa 4-6 kpl: Jäädytyksen jälkeen paljettityttöjen on tarvittaessa haettava kola jäänkunnostajilta ja työnneltävä kokkareet pois jäältä. Harjoitusten aikana kilpailunjohtaja antaa jääntarkastus ja -kunnostusohjeet, kilpailun aikana YT antaa vastaavat ohjeet. Kilpailun aikana kerätään jäälle heitetyt kukat ja lahjat ja viedään luistelijalle. Kukkatyttöjen taukotila oltava kohtuullisen lähellä jäätä, koska jäädytystaukojen aikana ei ehdi kovin kauas. Musiikki Kuuluttaja 2-4 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta nimetty henkilö vastaa koko tiimistä ja sen aikatauluttamisesta tehtävä: kilpailu- ja taukomusiikkien soitto Musiikinsoittajilla ja kuuluttajalla on oltava Sääntökirja poikkeustilanteiden varalta. - korit/laatikot/kansiot levyjä varten - 2 kpl sekuntikelloja harjoituksissa musiikin keston ja harjoituksen keston mittaamiseen. -- toisella kellolla mitataan harjoituksen kokonaiskestoa ja toisella musiikin kestoa, joka sitten kuulutetaan Desibelimittari, jolla mitataan ja valvotaan koko ajan äänenvoimakkuutta (max db), ISU kilpailijoiden musiikit on hyvä pitää kukin sarja omassa laatikossaan ja säilyttää kilpailutoimistossa tai muussa valvotussa paikassa kilpailujen ajan. - soittopaikan pöydällä on vain kunkin vuorossa olevan sarjan levyt, kaikki muut levyt omissa laatikoissaan kisatoimistossa tms. -- musiikkeja ei saa koskaan jättää valvomatta - musiikit palautetaan kilpailijoille vasta kilpailuosion päätyttyä. - harjoituksissa on hyvä täyttää harjoitusraportti, johon merkitään soitettavasta musiikista esim. volyymitasot alkaa hiljaa/kovaa, xx sek. alusta kova/hiljainen kohta jne. 1-2 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta - kuulutusohjeet kilpailusihteeriltä/toimistosta ellei musiikki- ja kuulutusvastaavaa ole - muista myös turvakuulutusohje! - suomenkieliset kilpailujen kuulutusohjeet lajeittain ja erikoistilanteisiin ovat STLL:n sääntökirjassa -- lajin ja sarjan kohdalta katso harjoituksiin liittyviä kuulutusohjeita - kuuluttaja kuuluttaa annettujen ohjeiden mukaan luistelijat/parit jäälle ja seuraa ylituomarin merkkejä tai ohjeita Radiopuhelin tms. laite, jolla yhteys ylituomariin ja kilpailunjohtajaan. Seremoniat Arvonta Sääntökirjan mukaisesti. Sovi ylituomarin kanssa ajankohta ja paikka sekä kuinka arvonta viedään läpi. Varaa tila, osallistujalistat, arvontapallot sekä pussi palloja varten. Sarjoissa, joissa on lyhytohjelma, vapaaluistelun luistelujärjestys on lyhytohjelman tulosten käänteinen järjestys. Ei tarvitse järjestää erillistä arvontatilaisuutta näissä sarjoissa vapaaluistelun osalta.

5 elokuu /16 Avajaisseremonia tai kilpailun avauskuulutus Päätettävä ennalta miten toimitaan. Jos kuuluttaja hoitaa, niin teksti ajoissa kuuluttajalle. Jos seremoniassa musiikkia, toimita musiikki ajoissa musiikinsoittajille. Esiintymiset Sovittava ajoissa kuka tulee ja mihin aikaan. Huomioi esiintyjien Akkreditointi! Palkintojen jako Vastuuhenkilö: Yleensä palkinnot jakavat ylituomari, kontrolleri ja kilpailunjohtaja. Sovittava ylituomarin kanssa kilpailukohtaisesti kuinka menetellään. On myös mahdollista, että järjestäjä jakaa palkinnot kun tuomarit pitävät kilpailun jälkeistä kokoustaan. Tarkista etukäteen palkintokoroke ja matot, kastelukannut mattojen jäädyttämiseen, palkintojen jakajat, palkinnot, mitalitarjottimet/kepit, kuulutusohjeet, seremoniamusiikit. tehtävä: ripeästi kilpailun jälkeen palkintokoroke ja matto paikoilleen ja kastelukannun avulla jäähän kiinnittäminen. Huolehtia, että palkintojenjakajat, palkinnot/kukat ovat paikalla. Tuomari- ja tulospalvelut Ylituomarille Kontrollerille aikataulu ja luistelujärjestys, sekuntikello aikataulu ja luistelujärjestys Tulostus- ja kopiointivärit (suositeltava, jos useita sarjoja samassa kilpailutapahtumassa): 1. lohko/sarja XX = punainen, XXX = sininen, ZZZ = valkoinen 2. lohko/sarja YY = vihreä, YYY = keltainen Tuomarihuolto 1 henkilö Tuomariston yhteyshenkilö kilpailun muuhun organisaatioon Paikka: Tuomarikorokkeen/pöydän läheisyydessä Tuomareiden taukotila/tuomarihuone: Tuomarikorokkeen/pöydän läheisyydessä tai hyvän kulkuyhteyden päässä (jos mahdollista tuomareille oma ja teknisille oma tila) Arvostelulomakkeet tuomareille, muistiinpanopaperia lyijykyniä, kumeja, teroittimia, matkalaskulomakkeet ja sen täyttöohje, sekuntikelloja 2-3 kpl Taukopaikka: Tarjoilut tuomarihuoneeseen ajallaan - ruokailu tarvittaessa, kahvi/tee, voileipää, pullaa, keksejä, hedelmiä, virvokkeita Viileissä halleissa kaikille arvioijille varataan vilttejä. Varauduttava myös peffan alle laitettaviin korotuksiin, että näkee jäälle laitteiden yli. Kunnolliset tuolit takaavat arvioijien jaksamisen koko pitkän kilpailutapahtuman läpi. Tulospalvelu 4-8 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta ja onko kyseessä paperi- vai konekilpailu paperikilpailut, minimi 1 tietokone + 2 henkilöä, syöttäjä ja lukija, mielellään 4 henkilöä - optimitilanteessa (4 henkilöä): 1 syöttää, 1 lukee, 1 varmistaa syötön ja 1 luetun konekilpailut, 1 tietokone + 2 henkilöä - toinen hoitaa kilpailun läpiviennin ( ohjaaja ) ja toinen päivittää on-line -tuloksia -- näissä kilpailuissa elementit ja pisteet tulevat tuomaristoilta järjestelmään Paikka: paperikilpailut : Elementtien ja tasojen sekä tuomareiden antamien pisteiden syöttö tuloslaskentajärjestelmään - tulosten julkaiseminen kuulutuksin jäädytystauoilla tai kilpailun kuluessa kuutiossa/ näyttötaululla - lopulliset tulokset palkintojen jaon aikana kuulutuksin tai kuutiossa/ näyttötaululla - tulospäivitys nettiin seuran sivuille ja sähköisesti STLL:oon -- tulos- ja protokollapalvelun lisäohjeistus tämän ohjeistuksen liitteenä -- katso myös STLL:n sääntökirja myös paperiprotokollakopio toimitettava aina STLL:n konekilpailut : tulokset saadaan suoraan tulospalvelusta (tuomaripöydän lähellä) kuuluttajalle kuutiolle/näyttötaululle ja SM-sarjojen kilpailujen tulokset ladataan heidän toimestaan STLL:n tulossivuille ja seuralle heidän pyytämänsä dokumentit sähköisesti. - muista kuitenkin aina toimittaa täydellinen paperiprotokolla(kopio) STLL:n

6 elokuu /16 Tuomarilähetit 2 henkilöä kerrallaan Paikka: Tuomarikorokkeella paperikilpailut tuomarilähetit keräävät tuomareilta ja teknisiltä tuomareittain järjestyksessä tuloslaput ja asettavat ne oikeaan järjestykseen ja kun kaikki on kerätty vievät ne tulosten laskijoille. Päällimmäisenä suoritettu ohjelma teknisiltä, seuraavana ylituomarin paperi ja sitten tuomarit järjestyksessä 1,2,3 - vaikka joku keskellä olevista tuomareista olisi valmiina, kerätään paperit tuomarijärjestyksessä hyppimättä välillä ottamaan toiselta tuomarilta hänen paperiaan - ylituomari opastaa lähetit Tuomarikorokkeelle konekisoissa kullekin tuomarille lokero, johon laittavat arvostelemansa joukkueen arviointipaperin. Ajanotto 2 henkilöä kerrallaan Paikka: Tuomaripöydän läheisyydessä (tai tuomarikorokkeella YT:n toiveen mukaisesti) Ylituomari opastaa mistä ajanottaminen alkaa/päättyy 2 kpl sekuntikelloja tarvitaan + 1 varakello - Paperikisoissa 2 käsikellottajaa - konekisoissa toinen ajanottaja on tuloslaskentakoneen käyttäjä ja toinen käsikellottaja. Jäätanssissa kolmas (3.) ajanottaja tarvitaan nostojen mittaamiseen. Videokuvaaja 1-2 henkilöä kilpailun pituudesta riippuen Paikka: Tuomariston kanssa samassa tasossa - sopii paikan kilpailun kontrollerin tai spesialistin kanssa. - huolehtii, että seuran videokamera ja jalusta on tuotu paikalle ja on käyttökunnossa. -- liitosjohdot, akut, mahdolliset nauhat/datalevyt -- korkea jakkara istumiseen - kuvaa kilpailun tekniselle paneelille kilpailijoiden suoritukset siten, että luistelija näkyy kuvassa mahdollisimman suurena ja siten että liikkuvaa kuvaa on vaivaton seurata - varmistaa ohjeistuksen kontrollerilta tai spesialistilta - konekisoissa kamera STLL:lta, varakamera (seuran) hyvä kuitenkin olla paikalla Protokollapalvelu/ Kopiointi 1-3 henkilöä riippuen tapahtuman koosta Paikka: Lomakkeiden ja tulosten kopiointi tuomareille, tulospalvelulle, organisaation vastuuhenkilöille musiikkiin ja kuuluttajalle ja kilpailijoille. - oltava paikalla heti aamusta teknisten ja tuomareiden lomakkeiden kopiointia varten - aikataulujen, luistelujärjestysten, tuomaristojen istumajärjestysten kopiointi - huolehtii yleisölle/medialle tarvittavat kopioinnit (luistelujärjestykset/aikataulut yms.) - tulos- ja protokollapalvelun lisäohjeistus tämän ohjeistuksen lopusta - ks. myös Sääntökirjasta lisäohjeita - tulostus/kopiointivärit tarvittaessa

7 elokuu /16 Turvallisuus- ja ensiapupalvelut Turvallisuus; kulunvalvonta, järjestyksenvalvonta ja liikenteenohjaus Tarvittava henkilömäärä riippuu tapahtuman osallistujamäärästä ja aikataulusta. Taukotila: Turvallisuussuunnitelma, esitellään järjestyksenvalvojille Kulunvalvonta, järjestyksenvalvonta ja liikenteenohjaus Järjestyksenvalvojille ja liikenteenohjaukselle näytteet kaikista kulkuluvista, pääsylipuista ja tiedot kutsuvieraista Kulunvalvonta hallin niillä ovilla ja paikoissa, joissa on rajoitettu kulkuoikeus (pukuhuonetilat jne.) ja rauhoittamaan tuomaristojen läheisyydessä liikkumista. Järjestyksenvalvonta kaikkialla hallissa ja osin myös ulkoalueella. - poliisi määrittelee lupaa myöntäessään kulloinkin tarvittavan järjestyksenvalvojien määrän - > järjestyksenvalvojakortin omaavat ja kortittomat Liikenteenohjaukseen 2-4 henkilöä, riittävistä tauoista huolehdittava (ruokailu, lämmittely) Ensiapu yleisölle 2-4 henkilöä riippuen tapahtuman kestosta ja yleisömäärästä Paikka katsomossa: yksi kummallakin puolella katsomoa, informoi paikasta talkooväkeä EA-tarvikkeet, punaiset Medical/EA-liivit Ensiapupiste yleisölle Mielellään yleisötiloissa. Merkitään näkyvästi ensiapu, punaista ristiä ei saa käyttää. Sen ja eräiden muiden kv. suojattujen tunnusten käytöstä määrätään laissa 947/1979 (ja sitä muuttavassa laissa 838/2008). Lain (ja siis Geneven sopimusten) vuoksi lääkintäliiveissäkään ei saa olla punaista ristiä. Eri juttu on, jos järjestäjä tilaa EA-päivystyksen Punaisen Ristin ensiapuryhmältä, joka saa tiettyjen sääntöjen mukaan käyttää merkkiä tilojen ja henkilöiden merkitsemiseen. Lähin sairaala Puhelinnumero Ambulanssin numero 112 > Käytä omaa harkintaa ja talonpoikaisjärkeä ambulanssin tilaamisessa. - jos esim. joku mummo/vaari on saanut sydänkohtauksen, soita ensin ambulanssi ja ota sen jälkeen yhteys turvallisuuspalveluihin ja ensiapu-tiimiin. Poikkeustilanne jäällä Turvapalveluista nimetään yksi henkilö, joka valvoo tätä asiaa ja antaa tarvittaessa toimintakäskyt turvallisuuspalvelulle, jos joku yleisöstä aiheuttaa hämminkiä. - ennen kilpailua selvitettävä kuka vastaa! Yleisöpalvelut Jos luistelija loukkaantuu, hoitavat lääkärit loukkaantunutta ja jäänkunnostusmiehet hoitavat paarit paikalle tarvittaessa > kaksi miestä valmiudessa aina kilpailusuoritusten aikana. - näitä tilanteita ei juuri tapahdu, mutta harjoituksissa jäälle tarvittaessa ensin lääkäri, joka toteaa tilanteen ja kutsuu paarit paikalle jos tarvetta on. - kilpailussa YT viheltää ensin musiikin poikki ja sitten lääkärit jäälle, jos on tarvetta ja sitten paarit lääkärin pyynnöstä. Kuuluttaja seuraa (radiopuhelinliikennettä ja) tiedustelee ylituomarilta tai turvallisuuspäälliköltä kuulutusohjeet tilanteesta ja informoi yleisöä tarpeen mukaan. Tapahtumajohtaja Suurimmissa kilpailuissa voi olla paikallaan nimetä erillinen tapahtumajohtaja, jolloin kilpailujohtaja pääsee keskittymään jäällä tapahtuvaan kilpailuun.

8 elokuu /16 Lipunmyynti 4-8 henkilöä riippuen tapahtuman pituudesta ja odotettavissa olevasta katsojamäärästä Lipunmyynti on auki takaovella/muussa sopivassa paikassa aamusta klo XX alkaen ja pääovella klo XX - näkyville lippujen hinnat sekä tieto ovatko paikat numeroidut vai ei - pääsyliput on numeroitu ja leimattu - tarvitaan: maksupääte, kuittinauhat, vaihtorahat, kassalipas, laskukone, kynä Lippujen tarkastus Esim. talkooväkeä 2-4 henkilöä järjestyksenvalvojaa sisääntuloaulassa Kilpailunjohtajalta saadun ohjeen mukaisesti pääsylipuista revitään tarkistekappale tai kulma. Tarkistetaan, että lippu on voimassa ko. kilpailupäivänä (2-päiväiset kilpailut) Oheismyynti Arpajaiset Paikka: Sisääntuloaula Arpajaispalkintoja pyydetty 2-3 kpl/seuran luistelija Vaihtorahat + rahalipas Arpojen myynti Ryhmä XX/Joukkue AA > Vyölaukut tai kukkarot rahoja varten Käsiohjelman myynti: Ryhmä YY/Joukkue ZZ Myynti lipunmyynnissä ja hallissa kiertävät käsiohjelman myyjät ja/tai myyntipöytä Kiertävien vaihtorahat, käsiohjelmien säilytyspaikka Kukkien myynti Paikka: Sisääntuloaula Ruusuja XXX kpl. - tilataan kukkatukusta tai -kaupasta - yksittäispakattuina, piikit pois, kumitutterot päihin -> pakkauksiin -> ämpäreihin - lisäksi tarroja + kyniä saajan nimeä varten - tarvitaan: piikkien poistoon veitsi tms., ämpärit, vaihtorahat + rahalipas Seuran omien oheistuotteiden myynti Paikka: Sisääntuloaula Myytävät tuotteet: XX - kortteja tms ja nauhaa ja kyniä että voi kirjoittaa saajan nimen - vaihtorahat+rahalipas Näytteilleasettajat Tarvikemyyjät Kaupunki Yhteistyökumppanit Seuran oma piste toimisto hoitaa ainakin materiaalit

9 elokuu /16 Muut palvelut Tiedotus ja mediapalvelut (Pressi) Järjestävän seuran lehdistövastaava vastaanottaa lehdistön akkreditoitumiset, hoitaa ennakkonäkyvyyden paikallisissa medioissa ja hoitaa kisan aikana lehdistön työskentelytilojen puitteet. Paikka: Hallin lehdistötila / muu toimiva tila josta on kohtuullinen kulkuyhteys mixed zonelle (alue kiss&cry:n ympäristössä), varaa paikat katsomosta. Lehdistön ja muun mediaväen pitäminen ajan tasalla ennen ja kisan aikana. Kilpailun tiedottaja selvittää myös jäähallin internet-yhteydet ja tarvittaessa tunnukset/salasanat SM-kilpailut: Liiton tiedottaja/viestintäpäällikkö auttaa tiedotussuunnitelman rakentamisessa sekä tiedottaa/uutisoi tapahtumasta valtakunnallisesti ennen ja kilpailun aikana. Yhteistyö liiton tiedottajan kanssa on välttämätön. Laaja Viestintäohjeet SM-kisan järjestäjälle ohjeistus löytyy liitosta ja liiton internet-sivuilta extranetistä. Muuta: Etu- ja takaovilta lehdistökortilla sisään tulevat ohjataan Pressiin. Lehdistön kulku esim. pukuhuonekäytävällä on kielletty. Luistelijoiden/parien esittelymateriaalit (mikäli on toimitettu) toimitetaan Pressiin. Tulosten toimittaminen tiedotusvälineille välittömästi kilpailujen jälkeen -- sähköpostiosoitteet/fax-numerot etukäteen selvillä -- STLL:n tiedottajalla on valtakunnalliset sähköpostilistat. Televisiointi Jos kilpailu televisioidaan, hoidetaan sopimukset yhdessä seuran hallituksen ja STLL:n kanssa. - liiton toiminnanjohtaja käy alustavat televisiointineuvottelut - televisioyhtiön edustajan ja STLL:n kanssa sovitaan kuvaus- ja kamerapaikat -- huom. plexejä saattaa joutua purkamaan -- huomioitava STLL:n kameran paikka sekä se ettei ole tuomaristojen tiellä - kisan aikaisista haastateltavien valinnasta tv-yhtiön edustaja neuvottelee yleensä liiton tiedottajan kanssa. Markkinointi ja sponsorointi SM-kilpailut: Liiton logo sekä tiettyjen liiton sponsoreiden logot on näyttävä seuraavissa materiaaleissa: o Käsiohjelma, laidat, juliste sekä kiss&cry Kilpailun ilmeen on oltava lajin imagoa tukeva. Julisteen ym. ilmeen suunnittelussa on otettava yhteys STLL:n viestintäpäällikköön, joka lähettää mallin suunnittelun pohjaksi. Juliste on hyväksytettävä liitossa ennen sen painamista. o Toiminnanjohtaja kertoo, mitkä yrityslogot vähintään on näyttävä erilaisissa materiaaleissa (laidat mukaan lukien) o Kiss&cry nurkkaukseen tulee STLL:n logorollupit (1-2 kappaletta) -- koko on 120 x 220 cm/rollup -- Seura voi suunnitella tämän lisäksi kiss&cry -nurkkaukseen muutakin ilmettä, mutta tästäkin on hyvä konsultoida STLL:n toimistoa. STLL:n kutsuvieraat o Järjestävän seuran on oltava hyvissä ajoin yhteydessä STLL:n toiminnanjohtajaan, joka lähettää kutsuvieraslistat järjestävälle seuralle. o STLL:llä on oikeus kutsua yhteistyökumppaneitaan myös (SM-)valintakilpailuihin Rakennus ja somistus Kuljetukset Tavarakuljetukset Tuomareiden kuljetukset tarpeen mukaan, lähinnä kv.kilpailuissa Luistelijoiden/joukkueiden kuljetustarpeiden koordinointi ja hoitaminen (lähinnä kv.kilpailut) Tapahtuman aikainen siivous Riippuen sopimuksesta hallin kanssa > Tapahtuman aikana yleisötilojen roska-astioiden tyhjennys ja wc-tilojen tarkastus ja tarvittaessa siivous. - jätesäkkejä oltava riittävästi - roska maassa - > roskikseen, vaikkei olisikaan oma

10 elokuu /16 Vapaaehtoiset Talkooväen palvelut Kahvi, ruoka Hallin ravintola, oma talkookahvio Talkooväen taukotilat / paikka, jonne voi jättää henkilökohtaisia tavaroita Kutsuvieraat Kutsuvieraille erotetaan katsomosta oma alue. alueen rajaus; vastuuhenkilö Kutsuvieraille toimitetaan pääsyliput etukäteen. Kutsuvieraiden kahvitus klo XX Jos poikkeuksia, niin ilmoitus lipunmyyntiin, kilpailutoimistoon ja järjestysmiesten vastaavalle Majoituspalvelut Sopimukset hotellien kanssa, mahdollinen päivystys kisahotellilla (lähinnä kv.kilpailut) - tuomareiden ja teknisten huoneiden varaaminen ja maksamisesta sopiminen -- seura maksaa paikan päällä/laskutukseen -- pysäköintimaksun maksaa pääsääntöisesti järjestäjä Oheistilaisuudet Paikka ja tarjoilut Muuta muistettavaa ja huomioitavaa: Lue LISÄÄ STLL:n sääntökirjasta. Sieltä löytyy lisää ohjeita kilpailujen järjestämisestä. 1) Kilpailun järjestäminen aloitetaan varaamalla paikka ja sitten hankkimalla tuomarit (kutsukilpailuissa) ja sen jälkeen hankitaan kilpailijat 2) Poliisille toimitettava ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä 3) Tilaa mitalit ajoissa, n. 3-4 viikkoa ennen tapahtumaa 4) Opasteet myös hallin ulkopuolella > yleensä kilpailijoiden kulku hallin takaovista. Vieraalla paikkakunnalla olevat eivät yleensä tiedä mistä tulla sisään. 5) Sovi hallin ravintolan kanssa kilpailijoiden ruokailut > tilaukset ja maksut suoraan ravintolaan, jos suinkin mahdollista 6) Muista kertoa rajoitetusta ruokailuajasta myös talkooväelle 7) Kaikkien toimihenkilöryhmien on seurattava kilpailun kuluessa aikataulua ja sen pitävyyttä. Mikäli aikataulu pettää niin oman ryhmän toimintaa on tarvittaessa viilattava uuden aikataulun mukaan. Kilpailunjohtaja neuvottelee tuomareiden kanssa mahdollisesta uudesta aikataulusta ja ilmoittaa siitä kuuluttajalle ja muille vastuuhenkilöille.

11 elokuu /16 KILPAILUNJOHTAJAN TEHTÄVIÄ Johtaa ja vasta kaikista kilpailun kulkuun vaikuttavista seikoista, paitsi niistä joista on määrätty säännöissä (esim. ylituomarin tehtävissä) Muistaa delegoida tehtäviä Tekee tapahtumabudjetin ja järjestelyaikataulun n. 6-3 kk ennen tapahtumaa Laatii kilpailu- ja tapahtuma-aikataulun, 1. versio kilpailua anottaessa Arvioi osallistujamäärät: luistelijat, toimihenkilöt, tuomarit, katsojat Allokoi hallitilat: katsomosta luistelijoiden paikat, tuomarien paikat, kutsuvieraspaikat, yleisöpaikat, kuvauspaikan, lehdistöpaikan. Pukuhuoneet, kisatoimisto, tuomaritila, tuloslaskenta. Talkooväen taukotilat / paikka, jonne voi jättää henkilökohtaisia tavaroita Värvää vapaaehtoisia netin kautta, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti Päättää yhdessä johtokunnan kanssa maksut: - sisäänpääsymaksu esim. yli 12-v: 12, alle 12-v: 6, alle 2-v: ilmainen. - mahdollinen opiskelija/eläkeläishinta - kisajulkaisu maksullinen/maksuton - pysäköinti maksullinen/maksuton. Osallistumismaksut liiton sääntöjen mukaan, ks. Sääntökirja Tiedottaa tapahtumasta yhdessä tapahtuman tiedottajan kanssa sisäisesti ja ulkoisesti ja vastaa ennakkomainonnasta Yhteydenpito arvioijiin (tuomarit ja tekniset) - liiton kilpailukalenterin kilpailuihin liitto nimeää tuomaristot - kutsu/alue/seurakilpailut: kutsuu tuomarit ajoissa, koska heitä on joskus hankala saada -> Katso Sääntökirjasta kilpailusarjoittain käytettävät arviointimenetelmät ja tuomarivaatimukset Varaa hallin kaikki erilliset, tarvittavat tilat Tiedottaa ja motivoi tapahtumajulkaisun ilmoitushankinnasta vanhempia Tarjoaa harkinnan mukaan myyntipöytää esim. pehmolelumyyntiyritykselle tms., hintaan xx? Laatii tapahtumapäivän ohjelman kellonaikoineen Järjestää kilpailunjohtajalle, kilpailusihteerille, tapahtumajohtajalle ja tuomariemännälle/-sihteerille erityistuntomerkin (hattu, huivi tms.) Ilmoittaa tuomareille ja tulospalveluhenkilöille etukäteen - paikan, jossa ilmoittautuvat hallille saapuessaan esim. kisatoimisto tai tuomarien taukotila, jonka sijainti kerrottu jo vahvistuksessa - miten oma pysäköinti hoituu, jos pysäköinti on maksullinen Kokoaa yhdessä kilpailusihteerin kanssa listan yhteyshenkilöiden kännykkänumeroista. - lista esille tuomaripaikkaan, taukotilaan ja jakelu kaikille yhteyshenkilöille etukäteen -- kilpailusihteeri huolehtii jakelun Järjestää tarvittaessa tuomaripaikkojen rakentamisen: - paikat tuomareille, teknisille & tulospalvelulle, tuomariemännälle ja lapputytöille sekä ajanottajille Jäänajo: Aikataulu annettava hallimestarille (=jääkoneen kuljettaja). Järjestää luistelujärjestysarvonnan sovittuna ajankohtana ennen kisoja Kokoaa kutsuvieraslistan yhdessä seurajohdon ja SM-kisojen osalta STLL:n kanssa - jos poikkeuksia - ilmoitus lipunmyyntiin, kilpailutoimistoon ja järjestysmiesten vastaavalle Määrää ja infoaa, saavatko vanhemmat varata katsomopaikkoja etukäteen - jos saa niin mistä ja kuinka monta, ettei viedä parhaita paikkoja muilta Ohjeistaa ja vastaa rahaliikenteestä Vastuuttaa tarvittaessa roskisten tyhjentämisen ja loppusiivouksen Hoitaa ja varmistaa jäänajot varmuudeksi aina kulloinkin työvuorossa olevan jääkoneenajajan kanssa. Sopii palkinnonjakajat ja mitalienpitäjät Vastuuttaa palkintojenjakokorokkeen ja maton (hankkimisen), laittamisen ja poistamisen. Järjestää tuomareiden mahdollisesti pyytämät kuljetukset

12 elokuu /16 Ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä tehtävä voidaan delegoida kilpailusihteerille tai turvallisuusvastaavalle Ilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin oman kunnan poliisilaitokselle, kuitenkin viimeistään viisi vuorokautta ennen tapahtumaa. Lomakkeen saa poliisilaitoksen osoitteesta: Se täytetään ja viedään tai lähetetään sähköpostilla Käsittelyn jälkeen se noudetaan ja maksetaan Lupa on oltava mukana itse kilpailussa Järjestyksenvalvojien määrästä, (kortilliset ja ei-kortilliset) ja sukupuolista on hyvä keskustella etukäteen hallin turvallisuuspäällikön kanssa (mahdollisesti myös poliisilaitoksen henkilökunnan kanssa) KILPAILUSIHTEERIN TEHTÄVIÄ Kilpailukutsun lähettäminen Kutsu on lähetettävä viimeistään neljä viikkoa ennen liitolle, seuroille, nimetyille tuomareille ja teknisille sekä varalle merkityille henkilöille ja tulospalveluun nimetyille henkilöille. Ennen kutsun lähettämistä/julkistamista neuvottele tärkeimmistä kohdista tarpeen mukaan STLL:n henkilön kanssa sekä hyväksytä se ylituomarilla. - kilpailukutsupohja ja ilmoittautumislomake löytyvät STLL:n nettisivuilta Kutsuttavat seurat löytyvät liiton sivuilta (liiton kilpailukalenterissa olevat kilpailut) Kutsukilpailujen kutsut lähetetään niiden joukkueiden seuroille, jotka halutaan mukaan Seurojen osoitteet/yhteyshenkilöt löytyvät osoitteesta STLL:n nettisivuilta (www.stll.fi) Arvioijien (tuomarit ja tekniset) yhteystiedot löytyvät STLL:n nettisivujen extranetistä. - nimettyjen arvioijien listat ja sähköpostiosoitteet lähetetään STLL:sta järjestäjälle Kilpailukutsuun liitteeksi - ilmoittautumislomake - suunniteltu ohjelma -lomake (ISU-arviointia käytettävissä sarjoissa), STLL:n sivuilta - tiedote ruokailusta jäähallilla - tiedote ennakkoon myytävistä pääsylipuista, jos sellaista järjestetään. Kilpailuvahvistus Kun ilmoittautumiset ovat saapuneet, voidaan laatia kilpailuvahvistus. - katso Sääntökirjasta mitkä asiat vahvistuksessa on oltava ja tarvittaessa konsultoi STLL:a ja ylituomaria - vahvistus lähetetään niihin osoitteisiin, joihin seurat sitä pyytävät + tuomarit & tekniset ja varalla olevat henkilöt + liitto ja tulospalveluun nimetyille henkilöt Mukaan tarkennettu kilpailuaikataulu ja muut tarvittavat ohjeet sekä jäähallin kartta Suunniteltu ohjelma -lomake SM-sarjan kilpailujen osalta, joissa on STLL:n laitteet, Suunniteltu ohjelma -lomake lähetetään STLL:n sähköpostiin: sovittuun määräpäivään mennessä Muissa kilpailuissa ilmoittautumisten vastaanottaja toimittaa hänelle lähetetyt Suunniteltu ohjelma - lomakkeet tulospalveluvastaavalle. Lomakkeista on otettava kilpailutapahtumaan kopiot mukaan = kullekin tekniselle tulostetaan planned program checklist jokaisesta luistelijasta/parista ko. lomake ennen ensimmäisen harjoituksen alkua kuten myös luistelujärjestys. - jos ei ole harjoituksia, niin kilpailun alkuun mennessä, silloin mielellään valmiiksi luistelujärjestyksessä tulospalveluvastaava syöttää luistelijan/parin tiedot tuloslaskentaohjelmaan

13 elokuu /16 Ruokailu Pyydä tarjous jäähallin ruokailun järjestäjältä, jos ei hoidu talkoovoimin. Tarjoukseen pyydetään - kilpailijaruokailu - talkooväen ruokailu - tuomareiden ruoka + kahvitus (virvokkeet + pullat + voileivät) - tulospalveluun nimettyjen henkilöiden ruokailu (talkooväen kanssa?) Kun tarjous hyväksytty, ravintola lähettää kilpailukutsun liitteeksi laitettavan menun ja ruokatilauslomakkeen. Hallihenkilökunta Hallin tapahtumakoordinaattorin kanssa täytyy pitää palaveri. Siellä käydään läpi päivän tapahtumat, käytettävät tilat ja kaikki ennakkoon tehtävät työt. Hänelle toimitetaan viimeisimmät versiot kilpailupäivän tapahtuma -lomakkeesta ja aikatauluista. Ilmoitustauluille laitettavat julisteet kuten myös hallin nettisivuille laitettavat ilmoitukset toimitetaan tapahtumakoordinaattorille (pääsylippujen hintatiedot). Seuran kotisivut Sivujen ylläpitäjälle on lähetettävä kilpailukutsu, kilpailuvahvistus, kisajuliste, tulokset + kaikkea, mitä sivuille on hyvä laittaa yleiseen jakoon sitä mukaan kun aineistoa syntyy. Jos tapahtumalle perustetaan sosiaaliseen mediaan (esim. Facebook) tapahtuma; pitää myös muistaa päivittää näitä sivuja Talkooväki Vanhemmille ja luistelijoille on lähetettävä kutsut kisatehtäviin Talkooväkilomaketta päivitetään sitä mukaa, kun ilmoittautumisia saadaan Talkooväkipalavereiden järjestäminen Luistelijoiden työtehtävät Ei-kilpailevien oman seuran luistelijoiden/joukkueiden kesken jaetaan työtehtävät Kyseisien ryhmien/joukkueiden jojot kierrättävät listat omien tyttöjen keskuudessa ja toimittavat nimillä täytetyt listat kilpailusihteerille. Käsiohjelma Käsiohjelmaa varten vanhemmille lähetetään ilmoitusmyyntitiedote Pyydä tarjous käsiohjelman painajalta SM-kilpailut: Kysy Taitoluisteluliiton sponsorisopimuksista toiminnanjohtajalta mitä mainoksia heiltä tulee. Mainosjuliste Julisteen suunnittelu. SM-kilpailut: Kysy ulkoasuun ja ilmeeseen liittyviä ohjeita ja suosituksia Taitoluisteluliitosta. SM-kilpailut: Julisteessa on aina oltava myös STLL:n logo. SM-kilpailut: Hyväksytä juliste liitossa ennen sen painamista. Mainosjulisteet voi painattaa/kopioida samassa paikassa käsiohjelmien kanssa. Julisteita viedään ainakin lähipaikkakuntien jäähallien ilmoitustauluille. Voit myös postittaa toisille seuroille tai laittaa kilpailusivulle ladattavan mainoksen Tarkista ajoissa lajilehden (Taitoluistelu) aineisto- ja ilmestymispäivämäärät, jotta ehdit mainostaa tapahtumaa valtakunnallisesti kaikille laji-ihmisille. Vip-henkilöt Kutsuttaville henkilöille kutsukirje + sisäänpääsyliput. Kutsutuista lista lipunmyyntiin ja kisatoimistoon. Kilpailupäivänä hallista varattava paikat hallista vip-henkilöille. Lipuntarkastajille ilmoitettava vipkatsomon sijainti. Yhteistyökumppanit Luistelutarvikeyrittäjille ilmoitus tapahtumasta ja kutsu tulla mukaan. - voivat lunastaa myyntipaikan esim. laittamalla vähintään 100 mainoksen käsiohjelmaan - jos tapahtumaan tulossa enemmän kuin yksi saman alan yritys, on hyvä ilmoittaa siitä heille

14 elokuu /16 Lokerikkopaperit Nimilista Koppiaikataulut Yleiset ohjeet luistelijoille/joukkueille Hallin kartta Ohjeet palkintojen jakotilaisuuteen Muutamia käsiohjelmia Kulkuluvat + nauhat Muita tehtäviä Pääsyliput Kulkuluvat Tilaa mitalit/palkinnot + kaiverrukset (SM-kilpailuihin mitalit tulevat liitosta) Koppiaikataulut (muistitikulla mukaan kilpailutapahtumaan) Kuulutusohjeet Yleiset ohjeet luistelijoille/valmentajille/tuomareille/teknisille jne. Tuomareiden, teknisten ja tulospalveluhenkilöiden majoitukset Luistelijoiden + valmentajien sekä off-duty tuomareiden istumapaikat Arvontatilaisuuteen paperit - kilpailijat sarjoittain seurannimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä - tuomaristot/tuomarijärjestys Musiikkilista Opastekylttejä halliin Kisakansio, johon kaikki kilpailuun liittyvä aineisto kootaan: - talkooväkilomake - osallistuvien luistelijoiden ilmoittautumislomakkeet - alkuperäiset lomakkeet kaikista mahdollisista jne. -> kansio jää kilpailun jälkeen toimistolle/kilpailuvastaavalle arkistoitavaksi Kunniakirjat Muuta muistettavaa Esiintyjät Jaettavat kukat Tilaa paperia. - jos kilpailussa useita eri sarjoja, on hyvä antaa jokaiselle sarjalle oma värikoodi - tulostettavat paperit sen mukaisesti Seuran liput (ulos ja sisään) Pankkikorttikone Vaihtorahat Toimistotarvikkeita (kisatoimistoon, tulospalveluun, tuomareille) Sekuntikellot Desibelimittarit Tulospalvelun ja yli/tuomareiden ja kontrollereiden on hyvä pitää palaveri ennen kilpailua Tapahtuman jälkeen Kilpailun jälkeen kiitokset ja palautepyynnöt niin talkooväen kuin osallistuvien joukkueiden + arvioijien keskuuteen. Kisapalautteen läpikäyminen loppupalaverin yhteydessä missä onnistuttiin, missä ei Tuomaripalkkioiden maksu Tuomaripalkkioiden laskutus seuroilta

15 elokuu /16 Organisaatio/vastuuhenkilöt: Nimi Puhelinnumero Kilpailun johto Kilpailunjohtaja 1 Kilpailunjohtaja 2 Kilpailusihteeri 1 Kilpailusihteeri 2 Kilpailijapalvelut Lääkintä Musiikki Kuulutus Jäänkunnostus Portit Kukka- ja lahjatytöt Mehutäti Seremoniat Arvontatilaisuus Avausseremonia Esiintymiset Palkintojen jako Arvioija- ja tulospalvelut Tuomarit ja tekniset huolto Tulospalvelu Tuomarilähetit Ajanottajat Videokuvaus arvioijille Protokollapalvelu/kopiointi Turvallisuus- ja ensiapupalvelut Järjestyksenvalvonta Liikenteenohjaus Ensiapu yleisölle Yleisöpalvelut Pääsylippumyynti Lippujen tarkastus Käsiohjelmien myynti Arpajaiset Muu oheismyynti Tiedotus Markkinointi Rakentaminen Kuljetukset Vapaaehtoisten rekrytointi Kutsuvieraat Oheistilaisuudet

16 elokuu /16 TULOS- JA PROTOKOLLAPALVELU LISÄOHJE PAPERIKILPAILUT Tarvittavien vapaaehtoisten määrä: 4 (tuloslaskenta 4 + protokollapalvelu 2) Kenelle tehtävä sopii: ISU-tuloslaskentakoulutuksen käyneille. Tuloslaskennassa olevien tunnettava tuloslaskennan perusteet STLL:n nettisivuilla, extranetissä, on täydelliset ISU-tuloslaskentaohjelman käyttöohjeet sekä muuta tärkeää ja hyödyllistä tietoa. Tarvittavat välineet - Tietokoneet 3 kpl (teknisille 1), joissa ISUCutterFS- ja ISUCalcFS-ohjelman, päivitetty versio asennettuna ja testattuna. -- ISUCutterFS = videoeditoijan käyttämä ohjelma, ISUCalcFS = tuloslaskentaohjelma -- koneiden oltava mielellään muuten tyhjiä, koska etenkin ISUCutter-ohjelma vaatii paljon tilaa toimiakseen ja muut ohjelmat saattavat hidastaa/kaataa koneen. -- koneissa ei saa olla kisan aikana käytössä palomuuria -- Ohjelmavaatimukset: Windows XP, Windows 7 -- ISUCutterFS konetta käytetään administratonia - Pitkiä jatkojohtoja, firewire-johto - Lasertulostin 2 kpl, kopiokone, kopiopaperia -- varaväri printteriin ja kopiokoneeseen - Kamera + jalusta - Muovitaskuja Valmistelutyöt - Lataavat tietokoneisiin tarvittavat ohjelmat osoitteesta tunnus: isu salasana: Gu?u/1 ISU-tuloslaskentaohjelma (ISUCalcFS) ja Crystal Report Runtime viimeisin versio ja testaa se Videoeditoijan ohjelma (ISUCutterFS) viimeisin versio -> asenna ohjelmat aina koneen juureen (ei esim. Program Files tai johonkin muuhun kansioon) - Perustavat ISU-tuloslaskentaohjelmaan (ISUCalcFS) kisat: luistelijat/parit, sarjat, tuomarit ja tarkistavat kertoimien oikeellisuuden (eri sarjoilla on eri kertoimet) - Syöttävät tietokoneelle kilpailijoiden suunnitellut ohjelma -lomakkeiden tiedot - Tulostus- ja kopiointivärit sovitaan etukäteen - Laittavat heti kilpailujärjestysarvonnan jälkeen tiedot koneelle ja nettiin Työt tapahtumapaikalla - tarvittaessa vastassa tuomareita yhdessä tuomariemäntien kanssa - antavat teknisille (TC, 2x TS) joukkueiden suunnitellut ohjelma -lomakkeet ennen kisaharjoituksia. -- Harjoituksen aikana tekniset saattavat korjata lomakkeita ja korjaukset viedään tuloslaskentakoneelle ko. joukkueen tietoihin - tulostaa arvostelulomakkeet tuomareille ja tarpeen mukaan teknisille - vie lomakkeet luistelujärjestyksessä tuomareittain ylituomarille, joka jakaa ne muille tuomareille (tai kysy, ylituomarilta, jaetaanko suoraan kaikille tuomareille) - ylituomarin ja kontrollerin allekirjoitukset protokollaan - syöttävät tuomareiden antamat pisteet tulospalvelujärjestelmään. Kilpailuissa, joissa tuomareilla on tietokoneet, pisteet siirtyvät automaattisesti tuloslaskentajärjestelmään. Tuloslaskentakonetta hoitaa yksi toimihenkilö. Kilpailuissa, joissa elementit ja pisteet syötetään käsin, on oltava tietokone, vähintään tietojen syöttäjä ja lukija. Tulospalvelun on toimittava nopeasti - tulostavat kisojen jälkeen ylituomarille tulokset, joissa mukana ylituomarin antaman pisteet (with Referee) - tulostavat protokollatulosteet, joissa eivät saa näkyä ylituomarin pisteet - antavat protokollat tulospalvelulle tai suoraan seurojen lokeroihin (sovittava etukäteen) - jakavat protokollat lehdistölle, tuomareille ym. (sovittava etukäteen)

Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä.

Seuran hallitus anoo Suomen Taitoluisteluliitolta kilpailukalenterissa olevia kilpailuja ja SM-kilpailuja sitä seuraavalle kaudelle 1.4. mennessä. kesäkuu 2012 1/17 Tämä ohjeistus on tehty muodostelmaluistelukilpailunjärjestäjille selvennykseksi mitä kaikkea kilpailutapahtuman järjestäminen vaatii. Kilpailutapahtumien järjestämistä säätelevät Suomen

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1. 2014-2015 1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.2 Tutustu kilpailukutsuun, joka löytyy klikkaamalla

Lisätiedot

ISU- ja tähtisarjojen kutsukilpailu Keravalla 7.-8.2.2015

ISU- ja tähtisarjojen kutsukilpailu Keravalla 7.-8.2.2015 KILPAILUVAHVISTUS 20.1.2015 ISU- ja tähtisarjojen kutsukilpailu Keravalla 7.-8.2.2015 Kiitämme ilmoittautumisestanne ja vahvistamme liitteenä toimitetun osallistujaluettelon mukaisten luistelijoidenne

Lisätiedot

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 19-21.10.2012, HELSINKI

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 19-21.10.2012, HELSINKI Helsingin Luistelijat www.hl.fi KILPAILUKUTSU 19.9.2012 Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 19-21.10.2012, HELSINKI Helsingin Luistelijat

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010.

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010. KILPAILUKUTSU Jyväskylän Taitoluisteluseura ry kutsuu STLL:n jäsenseurojen SM-kilpailupaikan lunastaneet luistelijat Jyväskylän Synergia- areenalle yksinluistelun ja jäätanssin SMsenioreiden ja SM-junioreiden

Lisätiedot

Kilpailukutsu. Yksin- ja pariluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja -juniorien SM-kilpailut

Kilpailukutsu. Yksin- ja pariluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja -juniorien SM-kilpailut Kilpailukutsu Yksin- ja pariluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja -juniorien SM-kilpailut 2018 15.-17.12.2017 Helsingin Luistelijat ry kutsuu SM-loppukilpailupaikan lunastaneet luistelijat yksin- ja

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 10.9.2013

KILPAILUKUTSU 10.9.2013 KILPAILUKUTSU 10.9.2013 Tappara ry / Taitoluistelu www.tappara.fi/taitoluistelu Yksinluistelun ja jäätanssin SM-seniorien ja SM-juniorien sekä jäätanssin SM-noviisien 1. valintakilpailu 11.-13.10.2013,

Lisätiedot

Kisajärjestäjän opas

Kisajärjestäjän opas Kisajärjestäjän opas Tämän oppaan on laatinut Eveliina Koivula yhdessä Girevoy Sport Liedon kanssa ja se perustuu Anne-Marie ja Juuso Sipilän Long Cycle 2011 SM-kisojen järjestelyjen yhteydessä tekemiin

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto. Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous 11.4.2015 Sivu 1(6) MARATON CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: Rata- ja maratonjaoston kokous Laatija / tiedustelut: Pekka Tulonen 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU

KILPAILUKUTSU MUODOSTELMALUISTELUN I-LOHKON KANSALLISTEN SARJOJEN 1. KILPAILU JYVÄSKYLÄSSÄ 22.11.2015 Jyväskylän Taitoluisteluseura ry (JyTLS) kutsuu STLL:n jäsenseurojen I - lohkon muodostelmaluistelijoita tulokkaiden,

Lisätiedot

Luokkakisat

Luokkakisat Palkinnot Palkinnot Kuuluttajat, Kuuluttajat, Musiikki Musiikki Luokkakisat 8.-9.4.2017 Kahvituspiste talkooväelle Tuomaripalaverit keittiö Roll-up Roll-up portiksi portiksi Takakatsomot Esitysalue uusin

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS

KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen(viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010.

Kilpailuissa noudatetaan STLL:n ja ISU:n kilpailusääntöjä kaudelle 2009-2010. KILPAILUVAHVISTUS Jyväskylän Taitoluisteluseura ry kiittää ilmoittautumisestanne ja vahvistaa osallistumisenne 18. 20.12.2009 Jyväskylän Synergia-areenalla pidettäviin yksinluistelun ja jäätanssin SM-junioreiden

Lisätiedot

15. KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN JA KULKU

15. KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN JA KULKU 15. KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN JA KULKU Ks. lisäksi erilliset lajikohtaiset ohjeet kilpailujen järjestämisestä STLL:n nettisivuilta. 15.1 Kilpailujen järjestäjät Kilpailuja saa järjestää vain sellainen

Lisätiedot

Kilpailuvahvistus

Kilpailuvahvistus Kilpailuvahvistus 17.12.2016 MUODOSTELMALUISTELUN KUTSUKILPAILU 6.1.2017 VG-62 ry taitoluistelu kiittää ilmoittautumisestanne ja vahvistaa osallistumisenne muodostelmaluistelun kutsukilpailuun Turun Gatorade

Lisätiedot

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE AJANKOHTA 28.12.2015 3.1.2016 1. Naisten finaalipeli perjantaina 2. Naisten finaalipeli lauantaina 3. Naisten finaalipeli (tarvittaessa)

Lisätiedot

Jäähalli varataan mahdollisuuksien mukaan valmiiksi jo anomisvaiheessa. Mieti alustava aikataulu jään tarvetta ja oheistiloja ajatellen.

Jäähalli varataan mahdollisuuksien mukaan valmiiksi jo anomisvaiheessa. Mieti alustava aikataulu jään tarvetta ja oheistiloja ajatellen. Lokakuu 2017 1/20 Tämä ohjeistus on tehty muodostelmaluistelukilpailujen järjestäjille selvennykseksi mitä kaikkea kilpailutapahtuman järjestäminen vaatii. Kilpailutapahtumien järjestämistä säätelevät

Lisätiedot

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013 Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen Mäntsälän Voimistelijat Perustettu 1983 Jäseniä noin 750, joista valtaosa alle 19-vuotiaita Ohjaajia ja valmentajia

Lisätiedot

OULU SKATE 8 9.12.2012

OULU SKATE 8 9.12.2012 ry KILPAILUKUTSU 19.10.2012 OULU SKATE 8 9.12.2012 ry kutsuu seuranne STLL:n rekisteröityneitä ja lisenssin lunastaneita luistelijoita kutsukilpailuun Linnanmaan jäähalliin 8.-9.12.2012. KILPALUSARJAT

Lisätiedot

Futsalottelun turvallisuusjärjestelyt

Futsalottelun turvallisuusjärjestelyt Futsalottelun turvallisuusjärjestelyt Futsalin seuraseminaari 28.4.2012 Helsinki Turvallisuuspäällikkö Juha Karjalainen Suomen Palloliitto 1 Sisältö Turvallisuuden peruskäsitteitä Keskeinen lainsäädäntö

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

Kiitämme kaikkia sääntömuutosehdotuksiin kaudesta 2011-2012 lähtien palautteita antaneita henkilöitä ja seuroja.

Kiitämme kaikkia sääntömuutosehdotuksiin kaudesta 2011-2012 lähtien palautteita antaneita henkilöitä ja seuroja. 14.6.2011 Kiitämme kaikkia sääntömuutosehdotuksiin kaudesta 2011-2012 lähtien palautteita antaneita henkilöitä ja seuroja. Liittohallituksen kokouksessa 13.6.2011 on hyväksytty seuraaville sivuille kootut

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Autourheilun säännöt www.autourheilu.fi/saannot Säännöt Autokilpailujen kansalliset määräykset suomessa Nopeuskilpailujen säännöt Ko. lajin kilpailusäännöt (sarjasäännöt)

Lisätiedot

OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄMISEEN. Talkootehtävät. Helsingin Luistelijat ry Yksinluistelu. Kilpailun johtaja

OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄMISEEN. Talkootehtävät. Helsingin Luistelijat ry Yksinluistelu. Kilpailun johtaja Helsingin Luistelijat ry Yksinluistelu OHJEET KILPAILUN JÄRJESTÄMISEEN Talkootehtävät Kilpailun johtaja Saapuu kilpailupaikalle hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua (kk kilpailut noin 1 tunti ennen, isommat

Lisätiedot

LOPPIAISKILPAILUT KOUVOLAN JÄÄHALLISSA SUNNUNTAINA 6.1.2013

LOPPIAISKILPAILUT KOUVOLAN JÄÄHALLISSA SUNNUNTAINA 6.1.2013 KUTSU 17.11.2012 LOPPIAISKILPAILUT KOUVOLAN JÄÄHALLISSA SUNNUNTAINA 6.1.2013 Kouvolan Taitoluistelu ry./ktl kutsuu STLL:n jäsenseurojen rekisteröityjä yksinluistelijoita Kouvolan jäähallissa, Topinkuja

Lisätiedot

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa.

Mestaruuskilpailut järjestetään keväällä vapaavoimistelusarjoissa ja syksyllä välinesarjoissa. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2017 Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa Aika 18 19.4.2015. Paikka Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu Kilpailun aikataulu: Lauantai 18.4.2015 klo 8.30 klo 10.30 klo 9.00 klo 10.30-12.30 klo 13.00 klo 19.10 Sunnuntai 19.4.2015 klo

Lisätiedot

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas

Tikkurilan Judokat Ry. Kotikisojen järjestämisen opas Kotikisojen järjestämisen opas 2 Kilpailun järjestämisen perusteet... 3 Kilpailukutsut... 3 Ottelupaikan järjestäminen... 3 Yksi vai kaksi ottelualuetta?... 3 Toimitsijapöydät... 3 Punnitus... 4 ATK-ohjelma

Lisätiedot

Uintikisoista sopiminen

Uintikisoista sopiminen Uintikisoista sopiminen Vuoden alussa uintijaoston kokouksessa päätetään seuraavan kalenterivuoden kisat Poikkeustilanteissa on sääntöjen mukaan edelleen mahdollista järjestää kisat ilmoittamalla niistä

Lisätiedot

Anne Fagerström SÄÄNTÖMUUTOKSIA JA OHJEITA/ARVIOIJAT

Anne Fagerström SÄÄNTÖMUUTOKSIA JA OHJEITA/ARVIOIJAT Tähän ohjeeseen on kerätty muutamia arvioita koskevia tärkeitä asioita Tuomareiden ja teknisten sääntömuutokset, kesältä 2016 Tuomareiden ja teknisten harjoittelut missä, milloin ja kenelle 1. Tuomareiden

Lisätiedot

Head of delegation -opas

Head of delegation -opas Head of delegation -opas HEAD OF DELEGATION Sinut on valittu head of delegation (HoD) tehtäviin eli Suomen joukkueenjohtajaksi kansainvälisiin kilpailuihin. Tästä joukkueenjohtajan oppaasta löydät ohjeistuksen

Lisätiedot

Kilpailuvahvistus 1(5)

Kilpailuvahvistus 1(5) Kilpailuvahvistus 1(5) Aikataulu MUODOSTELMALUISTELUN KANSALLISTEN SARJOJEN 1. VALINTAKILPAILU TULOKKAAT, MINORIT, JUNIORIT, SENIORIT JA AIKUISET Espoon Taitoluisteluklubi ry (ETK) kiittää kaikkia ilmoittautuneita

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE

OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE 1 / 10 OHJEITA JOUKKUEVOIMISTELUKILPAILUJEN JÄRJESTÄJILLE Alkuperäiset ohjeet Eila Uitto Päivitys Sari Mustajärvi 2 / 10 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 2. Kilpailujen hakeminen... 3 3. Järjestämismaksu...

Lisätiedot

TD:n OPAS TD = Tournament Director, kilpailunjohtaja. Ohjeita kilpailunjohtajalle SFL:n alaisen kilpailun (PDGA sanctioned events) järjestämiseen

TD:n OPAS TD = Tournament Director, kilpailunjohtaja. Ohjeita kilpailunjohtajalle SFL:n alaisen kilpailun (PDGA sanctioned events) järjestämiseen TD:n OPAS TD = Tournament Director, kilpailunjohtaja Ohjeita kilpailunjohtajalle SFL:n alaisen kilpailun (PDGA sanctioned events) järjestämiseen 1 Vaatimuksia SFL / PDGA -jäsenyys Toimitsijakoe Official

Lisätiedot

Talkoolaisten tehtävät agilitykilpailussa 16.-17.5.2015

Talkoolaisten tehtävät agilitykilpailussa 16.-17.5.2015 Talkoolaisten tehtävät agilitykilpailussa 16.-17.5.2015 ILMOITTAUTUMISPISTE ottavat vastaan kilpailukirjat ja laittavat ne oikeisiin laatikoihin tarkastavat kirjojen oikeellisuuden (esim. vanha kirja tulee

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus KILPAILUKUTSU JA SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Momo Endurance Cup Ahvenisto Päivämäärä: 31.8.2013 Kilpailun arvo: Cup/Kansallinen Kilpailun järjestäjä Momo Racing Team ry Paikkakunta: Ahveniston moottorirata

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

MUODOSTELMALUISTELUN 1. SM- VALINTAKILPAILU 2011: SM-NOVIISIT, SM-JUNIORIT JA SM-SENIORIT

MUODOSTELMALUISTELUN 1. SM- VALINTAKILPAILU 2011: SM-NOVIISIT, SM-JUNIORIT JA SM-SENIORIT MUODOSTELMALUISTELUN 1. SM- VALINTAKILPAILU 2011: SM-NOVIISIT, SM-JUNIORIT JA SM-SENIORIT Turun Riennon Taitoluistelu ry ja VG-62 ry taitoluistelu kiittävät ilmoittautumisestanne ja vahvistavat osallistumisenne

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Muodostelmaluistelun Bonusarvioinnin tuloslaskenta versio 4.0

Muodostelmaluistelun Bonusarvioinnin tuloslaskenta versio 4.0 Muodostelm versio 4.0 maluistelun Bonusarvioinnin tuloslaskenta 21.12.2012 ALUKSI Tämä tiedosto laskee uuden pistearvioinnin tulokset. Tähän kootaan tuomareiden arviointilomakkeelleen kirjaamat pisteet

Lisätiedot

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009 Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna Hämeenlinna 7.11.2009. Järjestäjä: Hämeenlinnan Taekwondoseura ry Kilpailukutsu Liikesarjakilpailut Hämeenlinnan Taekwondoseura järjestää liikesarjojen SM-liigan kilpailun

Lisätiedot

REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT

REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT SM-Reikäpelikisat 2011 ovat Suomen Golfliitto ry:n alaiset kilpailut, joiden käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Golfkiertue Oy (Finnish Golf Tour) sekä Viipurin Golf

Lisätiedot

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Maksurengasjärjestelmää 2016-2017 koskevat ohjeet seuroille Maksurengas (MR)- jäsenseuran 10 tärkeintä toimenpidettä 1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta

Lisätiedot

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia Erotu joukosta Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia Arja Vartia Toimitusten resurssit Urheilutoimituksissa on yleensä viikonloppuisin vain muutama toimittaja Medioiden kustannuspaineet ovat

Lisätiedot

SEURAKYSELY JA LISENSSIT VIESTINTÄ JA MUUT LIITON TARJOAMAT PALVELUT

SEURAKYSELY JA LISENSSIT VIESTINTÄ JA MUUT LIITON TARJOAMAT PALVELUT SEURAKYSELY JA LISENSSIT VIESTINTÄ JA MUUT LIITON TARJOAMAT PALVELUT Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20, fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA TAPAHTUMAPAIKKA TUPLAJÄÄT OY, Tietäjäntie 2, 70900 Toivala sekä Kuopion kaupungin jäähallit Niiralassa ja Lippumäessä AIKA JÄÄKIEKKOKAUSI 2013-2014 TAPAHTUMA JÄRJESTÄJÄ

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet Suomen Käsipalloliitto 1. Hallin varaus Varaa halli ajoissa jo kesällä/syksyllä Jos turnaus järjestetään sekä tytöille että pojille, FINAL 4 on

Lisätiedot

XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX

XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX Xxxxxxxxxxxx ry. on saanut järjestettäväkseen Etelä-Hämeen Kennelpiirin huippulaadukkaan tottelevaisuusseminaarin, joka on tarkoitettu kaikille tottelevaisuudesta kiinnostuneille

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUKSEN JÄRJESTÄMISOHJEET

TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUKSEN JÄRJESTÄMISOHJEET TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUKSEN JÄRJESTÄMISOHJEET 1 SISÄLLYS 1 TUUSULAN PALLOSEURAN TURNAUSOHJEET... 3 2 TURNAUKSEN VALMISTELU... 3 2.1 Kenttävaraukset... 3 2.2 Turnauslupa... 3 2.3 Turnaussäännöt... 4

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

Tapahtumanjärjestäjälle

Tapahtumanjärjestäjälle Tapahtumanjärjestäjälle Näin pääset alkuun Näin pääset alkuun Työ kannattaa aloittaa hyvissä ajoin työryhmän kokoamisella oman yhteisösi tai järjestösi edustajista. Tapahtuman toteuttamisessa kannattaa

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Syysendurance Saloon 3.10.2010 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry

KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Syysendurance Saloon 3.10.2010 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Syysendurance Saloon 3.10.2010 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry Paikkakunta: Alastaro Cirkuit Loimaa I OHJELMA 6.9.2010 Kilpailun säännöt julkaistaan

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat - ketju... 5 5 Tukimateriaali...

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

- kenraaliharjoitus - näytös: 9.4 klo yleisönäytös 9.4 klo koululais- ja päiväkotinäytös: 7.4 klo

- kenraaliharjoitus - näytös: 9.4 klo yleisönäytös 9.4 klo koululais- ja päiväkotinäytös: 7.4 klo KEVÄTNÄYTÖS 2017 Narnian tarinat velho ja leijonat - kenraaliharjoitus ke 5.4 klo18-20 - koululais- ja päiväkotinäytös pe 7.4 klo. 10.00 - näytös1 su 9.4 klo. 12.00 - yleisönäytös su 9.4 klo. 15.00 - koululais-

Lisätiedot

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit. Toimintaohjeet

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit. Toimintaohjeet FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet Suomen Käsipalloliitto 1/8/13 1. Hallin varaus Varaa halli ajoissa jo syksyllä FINAL 4 on AINA kaksipäiväinen! Varaa halli koko viikonlopuksi esim.

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 27.2.2016 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa perinteinen (P), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

OTTELUKILPAILUN TUOMARIVALVOJAN OHJEET Päivitetty 24.8.2010

OTTELUKILPAILUN TUOMARIVALVOJAN OHJEET Päivitetty 24.8.2010 OTTELUKILPAILUN TUOMARIVALVOJAN OHJEET Päivitetty 24.8.2010 Tuomarivalvojan sitoumus Tuomarivalvoja sitoutuu näiden ohjeiden mukaisesti Suomen Taekwondoliiton ja sen tuomarikunnan edustajana henkilökohtaisesti

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti

NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Suomen Voimisteluliitto NEPTON JÄSENTIETO - PERUSVERSIO käyttöohjeet lyhyesti Nepton perusversio on seuran yhteyshenkilörekisteri ja jäsenrekisteri. Perusversiota käyttää seurassa henkilö/t, jolle on annettu

Lisätiedot

TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010

TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010 TIEDOTE UUSIKAUPUNKI BOAT RACE 12.-13.6.2010 Järjestämme ratavenekilpailut Uudessakaupungissa Merefesti viikonloppuna 12.-13.6.2010. Ajettavat luokat ovat SJ15, T400, T400S, O250 ja OC Hydro Classic. Kilpailut

Lisätiedot

OHJEITA KILPAILIJOILLE JA VANHEMMILLE

OHJEITA KILPAILIJOILLE JA VANHEMMILLE OHJEITA KILPAILIJOILLE JA VANHEMMILLE Kilpailukutsujen käsittely, kilpailuihin ilmoittautuminen ja tiedottaminen Vihdin Taitoluistelijoissa kilpailuvastaavana toimii kaudella 2015-2016 Päivi Jokinen. Hänet

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET Toimintasäännöt hyväksytty 23.9.2006 hallituksen kokouksessa. TYÖPAIKKATOIMINNAN OHJE Mitä on työpaikkatoiminta? Työpaikkaosaston tehtävänä on yhdessä henkilöstöedustajien kanssa

Lisätiedot

Hämeenlinnan hiihdot

Hämeenlinnan hiihdot 1 (5) Hämeenlinnan hiihdot Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 7.3.2015 Kilpailuohje 2 (5) KILPAILU Hämeenlinnan hiihdot, hiihtotapa vapaa (V), kilpailunumero 154. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO Kilpailukeskus

Lisätiedot

Toimitsijalisenssiohjeet ja hakemus

Toimitsijalisenssiohjeet ja hakemus Toimitsijalisenssiohjeet ja hakemus Toimitsijalisenssin ikärajat Nuorisolisenssiä voivat hakea 12 15 -vuotiaat, perustoimitsijalisenssin saamiseksi edellytetään vähintään 16 vuoden ikää ja päätoimitsijalisenssin

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

MUODOSTELMALUISTELUN KANSALLISTEN MINOREIDEN, JUNIOREIDEN JA SENIOREIDEN I ja II LOHKON 2. VALINTAKILPAILU 27.1.2013

MUODOSTELMALUISTELUN KANSALLISTEN MINOREIDEN, JUNIOREIDEN JA SENIOREIDEN I ja II LOHKON 2. VALINTAKILPAILU 27.1.2013 MUODOSTELMALUISTELUN KANSALLISTEN MINOREIDEN, JUNIOREIDEN JA SENIOREIDEN I ja II LOHKON 2. VALINTAKILPAILU 27.1.2013 Jyväskylän taitoluisteluseura ry (JyTLS) kiittää kaikkia ilmoittautuneita joukkueita

Lisätiedot

www.tanssikisat2012.com

www.tanssikisat2012.com KILPAILUKUTSU Järjestävä seura Rock n Roll Dance Club Comets Kilpailun nimi Rock n Swing-tanssien Suomen mestaruuskilpailut 2012. Boogie Woogien, Rock n Rollin, Buggin ja Lindy Hopin Suomen mestaruuskilpailut.

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

Suomen Tanssiurheiluliitto ry

Suomen Tanssiurheiluliitto ry Suomen Tanssiurheiluliitto ry VAKIO- JA LATINALAISTANSSIKILPAILUJEN HAKEMIS- JA MYÖNTÄMISPERUSTEET Sisällysluettelo 1. Hakemis- ja myöntämisperusteet... 3 2. Kilpailun järjestämislupahakemus... 4 3. Myönnettyjen

Lisätiedot

Vanhempainilta

Vanhempainilta Vanhempainilta 14.9.2016 Illan ohjelma Yleisiä asioita ja ajankohtaista Harjoitteluun liittyviä asioita Pelisäännöt Yleisiä asioita! Kilpailuiden laskutuksessa on siirrytty tuomarikulujen luistelijakohtaiseen

Lisätiedot

KILPAILUNJÄRJESTÄJÄN OPAS

KILPAILUNJÄRJESTÄJÄN OPAS ---------------------------------------- KILPAILUNJÄRJESTÄJÄN OPAS Tämä opas täydentää Suomen Tanssiurheiluliiton (STUL) rock n swingkilpailusääntöjä, joiden mukaan kaikki Tanssiurheiluliiton viralliset

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Taitouinnin Kuvio- ja Highlight mestaruuskilpailut Jyväskylässä

KILPAILUKUTSU. Taitouinnin Kuvio- ja Highlight mestaruuskilpailut Jyväskylässä KILPAILUKUTSU Taitouinnin Kuvio- ja Highlight mestaruuskilpailut 8. 10.12.2017 Jyväskylässä JÄRJESTÄVÄ SEURA Swimming Jyväskylä ry PAIKKA Vesiliikuntakeskus Aalto Alvari, Pitkäkatu 2, 40700 Jyväskylä SÄÄNNÖT

Lisätiedot

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free Konferenssin järjestämisopas Kuva: Ms free Tavoitteiden ja sisällön suunnittelu Mikä on konferenssin tavoite? Entä kohderyhmä? Onko aiempaa kokemusta konferenssin suunnittelusta? Jos konferenssi on järjestetty

Lisätiedot

Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016. 50 Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016. 50 Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2015-2016 10.10.2015-23.4.2016 50 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Suomen pitkäikäisin ja paras hallisarja Sapluuna

Lisätiedot

VOIMISTELUN SM 2015 - LIPUNMYYNTI

VOIMISTELUN SM 2015 - LIPUNMYYNTI VOIMISTELUN SM 2015 - LIPUNMYYNTI Lippuna toimii ranneke (värikoodit seuraavalla sivulla) Asiakas voi itse laittaa rannekkeen käteensä Lipuilla pääsee paikkanumeroimattomille paikoille kaikkiin kolmeen

Lisätiedot

ITÄISEN & KAAKKOISEN ALUEEN SÄÄNNÖT Päivitetty idän / kaakon aluekokouksessa

ITÄISEN & KAAKKOISEN ALUEEN SÄÄNNÖT Päivitetty idän / kaakon aluekokouksessa ITÄISEN & KAAKKOISEN ALUEEN SÄÄNNÖT 2017-2018 Päivitetty 11.8.2017 idän / 18.8.2017 kaakon aluekokouksessa Aluesäännöt täydentävät STLL:n sääntökirjan sääntöjä. ISUSARJAT ISU-sarjojen kilpailut ovat itäisen

Lisätiedot

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi Mäntsälän Messut 2014 PL 2O 04601 Mäntsälä Irma Pesonen Puh 045 2090700 irma.peso@gmail.com Mäntsälän Messut 2014 järjestetään elokuussa Mäntsälän Suurlavalla. Messut tarjoavat yrittäjille, yhdistyksille

Lisätiedot

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015)

NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-SÄÄNNÖT 2015 (4.2.2015) Naisten ja tyttöjen SM-4-ottelu ja telinekohtainen SM-kilpailu Naisten ja tyttöjen JunnuGym ja joukkue-sm-kilpailut NAISTEN JA TYTTÖJEN SM-4-OTTELU JA TELINEKOHTAINEN

Lisätiedot

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta Ohjeita passilajien järjestäjille Passitoimikunta 24.02.2015 Ohjeistuksen tarkoitus on antaa tukea passilajien järjestämiseen, ennen kaikkea kuvata tarvittavien tuomareiden ja toimihenkilöiden määrää ja

Lisätiedot

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011 Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) 27.6.2011 ETELÄ-SAVON RESERVILÄISTEN RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNTAKILPAILU 3.9.2011 1 JÄRJESTÄJÄ, KILPAILUAIKA JA -PAIKKA järjestää viiteasiakirjan mukaisesti Itä-

Lisätiedot

Järilänvuori Suomen Kartingliiton mestaruussarjan osakilpailu Kokemäki

Järilänvuori Suomen Kartingliiton mestaruussarjan osakilpailu Kokemäki Järilänvuori 2016 Suomen Kartingliiton mestaruussarjan osakilpailu 28.8.2016 Kokemäki KILPAILUKUTSU Kokemäen FK-Kerho ry kutsuu karting kilpailijoita, joilla on jonkin FIA:n kansallisen lajiliiton myöntämä

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot