Tekninen lautakunta Sivu 1 / 43. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C (Espoon keskus)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen lautakunta Sivu 1 / 43. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C (Espoon keskus)"

Transkriptio

1 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 1 / 43 Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 17:00-19:40 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C (Espoon keskus) Saapuvilla olleet jäsenet Simo Grönroos, puheenjohtaja Fred Granberg Isto Havu Tiina Hofström Jari Ihonen Lari Karreinen Pirkko Kuusela Jaakko Mauriala Marketta Ruutiainen Tea Saarniala Toni Seppänen Johanna Tikanmäki Kirsi Åkerlund Muut saapuvilla olleet Harri Tanska Tuomas Frösén Petri Vainio Eva Elston-Hämäläinen Jyrki Myllärniemi Timo Virtanen kaupungininsinööri kaupungingeodeetti investointipäällikkö vs. lakimies kaupunginhallituksen edustaja hallintopäällikkö, sihteeri

2 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 2 / 43 Allekirjoitukset Simo Grönroos puheenjohtaja Timo Virtanen sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja hyväksytty ja tarkastettu, Espoossa Toni Seppänen pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirjan nähtävänäolo julkipannun kuulutuksen mukaan on pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä perjantaina teknisen keskuksen asiakaspalvelussa osoitteessa Virastopiha 2 C, 1. krs., Espoon keskus.

3 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta Sivu 3 / 43 Käsitellyt asiat Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 133 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen 6 teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin Teknisen lautakunnan vuoden 2014 käyttösuunnitelman 8 hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Kuusiniemi-nimisen kadun katusuunnitelman 18 hyväksyminen Niittytaival-nimisen kadun katusuunnitelman hyväksyminen Friisinmäenaukion katusuunnitelman hyväksyminen Hentebynkadun ja Hentebynreitin katusuunnitelmien 27 hyväksyminen Yli-Suomenojan kaava-alueen katujen Finnoonlaaksontie 30 ja Niittyrinne katusuunnitelmien hyväksyminen Valtuustokysymys, joka koskee leikkipuistojen ylläpitoa, 33 kunnostamista sekä lakkauttamista (KV-asia) 143 Tiedoksi merkittävää 39

4 Espoon kaupunki Pöytäkirja 133 Tekninen lautakunta Sivu 4 / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Selostus Tekninen lautakunta oli kutsuttu koolle lautakunnan puheenjohtajan päivätyllä kokouskutsulla, joka oli toimitettu lautakunnan varsinaisille jäsenille ja varajäsenille, kaupunginhallituksen puheenjohtajalle, kaupunginhallituksen lautakuntaan valitsemalle edustajalle ja hänen varahenkilölleen, kaupunginjohtajalle, teknisen toimen johtajalle sekä henkilöstön ja nuorisovaltuuston lautakuntaan valitsemille edustajille.

5 Espoon kaupunki Pöytäkirja 134 Tekninen lautakunta Sivu 5 / Pöytäkirjan tarkastajan valitseminen Päätös Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Toni Seppänen.

6 Espoon kaupunki Pöytäkirja 135 Tekninen lautakunta Sivu 6 / Kuntalain 51 :n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin Valmistelija/lisätietoja: Satu Lindholm, puh. (09) etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Esittelijä: kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta ei ota käsiteltäväkseen (KuntaL. 51 ) seuraavia päätöksiä: 1. Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Geotekniikkapäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Kaupungingeodeetin päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Ylläpitopäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Hallintopäällikön päätöspöytäkirja Henkilöstöasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Rakennuttajapäällikön päätöspöytäkirja Hankinta-asiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat Katupäällikön päätöspöytäkirja Katu- ja puistoasiat 101.

7 Espoon kaupunki Pöytäkirja 135 Tekninen lautakunta Sivu 7 / 43 Käsittely Päätös Esittelijä lisäsi kokouksessa päätösehdotukseen päätökset Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 8 / / / Teknisen lautakunnan vuoden 2014 käyttösuunnitelman hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta 1) päättää hyväksyä liitteenä olevan teknisen lautakunnan vuoden 2014 käyttösuunnitelman ja toimintasuunnitelman käyttötalouden ja investointien osalta sekä 2) oikeuttaa teknisen keskuksen tekemään käyttösuunnitelmaan teknisiä muutoksia ja korjauksia. Käsittely Esittelijä muutti kokouksessa teknisen keskuksen tulostavoitteita koskevan liitteen viimeisen kohdan (Edistetään energiansäästötavoitteita ) tulostavoitteen seuraavaan muotoon: Edistetään toimenpiteitä CO2 - päästöjen vähentymiseksi (mm. pyöräilyn, joukkoliikenteen ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen, liikenteen sujuvoittaminen, kaatopaikkojen kaasun talteenotto jne.). Keskustelun kuluessa Jaakko Mauriala ehdotti Pirkko Kuuselan kannattamana, että kiinteiden rakenteiden ja laitteiden investointisuunnitelmaan vuodelle 2014 lisättäisiin kohteiksi Muolaanpuisto ja Äyräpääntie. Johanna Tikanmäki ilmoitti vastustavansa Maurialan ehdotusta. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että lautakunnan tulee äänestää asiasta. Puheenjohtaja ehdotti, että äänestys suoritetaan kädennostoäänestyksenä siten, että esittelijän ehdotusta kannattavat äänestävät jaa ja Maurialan ehdotusta kannattavat äänestävät ei. Puheenjohtajan ehdotus äänestysmenettelyksi hyväksyttiin yksimielisesti. Äänestyksessä esittelijän ehdotus (jaa) sai 10 ääntä ja Maurialan ehdotus (ei) kaksi ääntä. Puheenjohtaja totesi lautakunnan hyväksyneen esittelijän ehdotuksen. Jaakko Mauriala ilmoitti eriävän mielipiteensä päätökseen.

9 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 9 / 43 Päätös Liite Selostus Esittelijän ehdotus hyväksyttiin. 1 Teknisen lautakunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014 käyttötalouden ja investointien osalta 2 Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma vuodelle Teknisen keskuksen tulostavoitteet vuodelle Kiinteiden rakenteiden ja laitteiden investointisuunnitelma vuodelle Teknisen ja ympäristötoimen tarina 6 Teknisen ja ympäristötoimen valtuustokauden ja vuosikohtaiset tavoitteet Valtuuston neuvottelukunnan pöytäkirjamerkinnät Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma on hyväksytty valtuustossa Valtuuston hyväksymä talousarvio ja taloussuunnitelma sitovat kaupungin toimialoja, toimielimiä ja tulosyksiköitä. Valtuustoon nähden sitovia ovat Espoo-tarinan tavoitteisiin perustuvat vuoden 2014 tulostavoitteet, liikelaitosten sitovat tavoitteet sekä talousarviokirjaan sisältyvät määrärahat, tuloarviot, nettositovien yksiköiden toimintakatteet ja erityisperustelut. Lautakunnat ja johtokunnat hyväksyvät tulosyksiköittensä käyttösuunnitelmat sekä käyttötalouden että investointien osalta valtuuston vahvistaman talousarvion puitteissa. Lautakunta voi hyväksyä tulosyksikölle tulostavoitteiden lisäksi myös muita toimintaansa liittyviä tavoitteita, joita lautakunta seuraa. Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma on valmisteltu valtuuston vahvistaman talousarvion puitteissa. Määrärahat ja tuloarvio on jaettu toiminnoille. Käyttösuunnitelma on laadittu sekä käyttötalouden toiminnasta että investoinneista. Espoon kaupungin talousarvion ja suunnitelman liitteet sisältävät valtuuston talousarviota ja suunnitelmaa koskevat päätökset, talousarvion sitovuutta ja seurantaa koskevat määräykset ja kaupunginhallituksen päättämät talousarvion sitovuutta koskevat ohjeet sekä kaupunkikonsernin hankekohtaisen investointiohjelman. Talousarvion seuranta Talouden ja toiminnan kuukausiraportti viedään helmikuun lopun tilanteesta lähtien kuukausittain kaupunginhallitukselle. Kesä-, heinä- eloja joulukuun lopun tilanteesta ei laadita erillistä raporttia. Kuukausiraporteissa seurataan myös investointeja kaupunkitasolla sekä kaupungin liikelaitoksia ja niihin verrattavia taseyksiköitä. Lautakunnat ja johtokunnat esittävät oman tehtäväalueensa raportit ja tilanteesta osana kaupungin kuukausiraporttia kaupunginhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi.

10 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 10 / 43 Huhtikuun ja lokakuun seurantaraportteihin sisältyy selvitys tulostavoitteiden ja tuottavuusohjelman toteutumisesta. Lokakuun kuukausiraportin perusteella tulostavoitteiden, määrärahojen ja tuloarvioiden poikkeamat käsitellään valtuustossa. Joulukuun tilanteesta tuodaan kaupunginhallitukselle ja valtuustolle tiedoksi ennakkotilinpäätös, jonka yhteydessä ei enää käsitellä poikkeamia. Lautakuntien ja johtokuntien tulee säännöllisesti käsitellä määrärahojen ja tuloarvioiden, tulostavoitteiden ja niihin olennaisesti vaikuttavien toimintojen kehittymistä ja toteutumista. Käsittelyn tulee tapahtua heinäkuun ja lokakuun tilanteiden lisäksi vähintään kerran keväällä. Raporteissa käsitellään myös tarvittavat korjaavat toimenpiteet. Teknisessä keskuksessa taloutta seurataan kuukausittain ja kuukausiraportti annetaan lautakunnalle tiedoksi. Sitovuussäännöt Käyttötalouden osalta 41 Teknisen lautakunnan määrärahat ovat sitovia pois lukien 415 Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut, joiden toimintakate on sitova. Investointiosan sitovuustaso on kaksinumeroinen omaisuuslaji. Teknisen lautakunnan osalta sitova taso on 94 Kiinteät rakenteet ja laitteet (pl. liikuntapaikkojen perusparantaminen) ja koneiden ja kaluston osalta 9541 Tekninen lautakunta. Rahoitusosan sitovuustasoa on muutettu siten, että kaupunginhallituksella on oikeus tehdä sellaisia siirtoja käyttötalous- ja investointiosan välillä, jotka liittyvät pilaantuneiden maa-alueiden puhdistuksien kirjanpitolain edellyttämään oikeellisuuteen. Kaupunginhallitus voi lisätä tehtäväalueen 948 HA Kunnallistekniikan sopimusrakentaminen, määrärahaa, mikäli tuloarviota korotetaan vastaavasti. Kaupunginhallituksella on oikeus tehdä investointien omaisuuslajien välisiä muutoksia. Taloussuunnitelman muutokset Kaupungin toimintarakennetta on muutettu siirtämällä yhteispalvelupistekokonaisuus sivistystoimesta palveluliiketoimeen. Kaupungin kuljetukset on keskitetty vuoden 2014 alusta lukien Logistiikkaliikelaitokseen. Kaupunki on investoinut ja investoi edelleen lähivuosina merkittävästi omien tytäryhtiöidensä taseisiin ja konserniyhtiöiden rooli ja vaikutus kaupungin toiminnassa ja taloudessa kasvaa.

11 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 11 / 43 Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelma Taloussuunnitelman yhteydessä päätettiin talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman valmistelusta. Talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelmalla katetaan kestävyysvaje ja vastataan toimintaympäristöstä yhä voimakkaammin nouseviin haasteisiin. Talouden tasapainotuksella ja tuottavuudella tavoitellaan kaupungin tasolla vuosille yhteensä noin 70 milj. euron taloudellista hyötyä, josta 10 milj. euroa kohdistuu vuodelle Espoo-tarina ja poikkihallinnollisten ohjelmien hyötytavoitteet Espoo-tarina on Espoon strategia vuosille Se kertoo, mistä olemme tulossa, missä olemme ja minne olemme menossa. Espoo-tarina on keskeisin kaupungin kehittämistä ohjaava strategia. Espoo-tarina konkretisoidaan strategian muotoon, mikä sisältää vision, arvot ja toimintaperiaatteet sekä näkökulmittain päämäärät ja valtuustokauden tavoitteet. Espoo-tarinaa toteutetaan toimiala- ja tulosyksikkötasoisilla tarinoilla ja tuloskorteilla sekä poikkihallinnollisilla kehitysohjelmilla. Poikkihallinnollisilla kehitysohjelmilla vastataan Espoon keskeisiin haasteisiin. Kehitys-ohjelmat läpäisevät kaupunkiorganisaation toimialat. Espoo-tarina ohjaa tulostavoitteiden laadintaa, mitkä hyväksytään vuosittain talousarvion hyväksymisen yhteydessä. Vuoden 2014 valtuustokauden tavoitteet ja tulostavoitteet on valmisteltu valtuuston kesäkuussa hyväksymän Espoo-tarinan tavoitteiden mukaisesti. Poikkihallinnollisten kehitysohjelmien ohjelmasuunnitelmat käsitellään kaupunginhallituksessa Teknisen ja ympäristötoimen tavoitteet Teknisen ja ympäristötoimen keskeisimpiä tehtäviä vuonna 2014 ovat Länsimetron rakentaminen ja metron jatkeen valmistelu. Tapiolan ja Suurpellon rakentaminen, kaupunkikeskusten kehittäminen, asuntotuotannon ja infrahankkeiden edellytysten parantaminen, Espoon sairaalan rakentaminen, koulukorjausten vauhdittaminen, tilojen käytön tehostaminen ja metropolihallinnon valmistelu. Teknisen ja ympäristötoimen tarina, valtuustokauden ja vuosikohtaiset tavoitteet ovat liitteenä. Teknisen keskuksen tulostavoitteet ja toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Teknisen keskuksen toimintasuunnitelma ja tulostavoitteet vuodelle 2014 ovat liitteenä.

12 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 12 / 43 Lautakunta on käsitellyt henkilöstösuunnitelman talousarvioesityksen yhteydessä syyskuussa Uudet virat ja toimet sekä virkoja ja toimia koskevat muutokset ja lakkautukset käsitellään kaupunginhallituksessa Tekniseen keskukseen ei esitetä uusia virkoja tai toimia. Tarkistettu toimintasuunnitelma vuodelle 2014 on liitteenä. Käyttötalous Teknisen lautakunnan määrärahat 41 Tekninen lautakunta yhteensä ltk euroa TOT 2012 MTA 2013 TAE 2014 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Vuonna 2014 teknisen lautakunnan käyttötalouden menot ovat 112,986 milj. euroa ja tulot 55,044 milj. euroa. Valmistus omaan käyttöön on 31,048 milj. euroa. Kiinteisiin rakenteisiin ja laitteisiin (94) investoidaan 92,750 milj. euroa. Tuloja on arvioitu kertyvän 0,45 milj. euroa. 41 Tekninen lautakunta ilman nettoyksiköitä ltk euroa TOT 2012 MTA 2013 TAE 2014 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Teknisen lautakunnan määrärahat ovat sitovia pois lukien 415 Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut, joiden toimintakate on sitova. Vuoden 2014 sitovat toimintatulot teknisen lautakunnan osalta ovat 17,644 milj. euroa ja toimintamenot 48,026 milj. euroa. Valmistus omaan käyttöön osuus on 3,488 milj. euroa. Teknisen keskuksen toimintasuunnitelmaan ei ole tehty suuria muutoksia lautakunnan syyskuussa käsittelemään suunnitelmaan verrattuna.

13 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 13 / Ulkopuoliset työt ja 418 Rakentamisen sisäiset palvelut ltk euroa TOT 2012 MTA 2013 TAE 2014 muutos TA Tulot Valmistus omaan käyttöön Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot - Tilikauden tulos Ulkopuolisiin töihin käytetään 14,0 milj. euroa ja rakentamisen sisäisiin palveluihin 50,960 milj. euroa. Rakentamisen sisäisten palveluiden (418) määrärahaa on vähennetty 8,5 milj. euroa Tapiolan taseyksikön (T91) osalta. Rakentamisen sisäisten palveluiden menot koostuvat taseyksiköiden tilauksesta tehdyistä suunnittelu- ja rakentamistöistä sekä teknisen keskuksen Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitokselta tilaamista rakentamistöistä. Tekninen lautakunta päättää määrärahojen jaosta palvelualueille. Määrärahojen jako palvelualueille: 41 Tekninen lautakunta Vuoden 2014 käyttösuunnitelma euroa Tekninen ltk Tekninen ltk Hallinto Katu- ja Kaupunkimittaus- Ulkopuoliset Rakentamisen yhteensä pl. 415 ja 418 viherpalvelut ja geotekniikka työt sis. palvelut Tulot Valmistus omaan käyttöön Menot Toimintakate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos Teknisen lautakunnan käyttösuunnitelma palvelualueittain vuodelle 2014 on liitteenä. Investoinnit Kiinteät rakenteet ja laitteet, omaisuuslaji Tekninen lautakunta, Kiinteät rakenteet ja laitteet, (pl. 949)

14 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 14 / 43 Investoinnit Tekninen lautakunta 94 Kiinteät rakenteet ja laitteet euroa ltk TP 2012 MTA 2013 TAE 2014 Muutos TA Liikenneväylät Menot Tulot Netto Alueellinen kunnallistekniikka Menot Tulot Netto Liikuntarakenteet Menot Tulot Netto Kunnallistekninen huolto Menot Tulot Netto Kunnallistekniikan suunnittelu Menot Tulot Netto KT-sopimusrakentaminen Menot Tulot Netto Kiinteät rakenteet ja laitteet Menot Tulot Netto Kiinteiden rakenteiden ja laitteiden määräraha vuonna 2014 on 92,750 milj. euroa ja tulojen osalta 0,45 milj. euroa. Teknisen lautakunnan esitystä on karsittu 9,0 milj. euroa vuodelle Vuodelle 2015 määrärahaa on karsittu 11,0 milj. euroa. Muutos liittyy kaupungin lähivuosien tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen, joka heijastuu myös investointeihin. Liikenneväyliin on varattu 12,450 milj. euroa ja alueelliseen kunnallistekniikkaan 18,8 milj. euroa. Määrärahojen jako rakennushankkeille ja investointikohteille on esitetty liitteessä. Kunnallistekniikan sopimusrakentamiseen (948) on varattu yhteensä 58,8 milj. euroa. Suurpellon ja Tapiolan taseyksiköiden Tekniseltä keskukselta tilaamat suunnittelu- ja rakennuttamispalvelut eivät näy omaisuuslajissa 94 vaan taseyksiköiden omissa investointibudjeteissa.

15 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 15 / 43 Taseyksiköiden tilaukset Tekniseltä keskukselta on budjetoitu tehtäväalueelle 418. Tulotavoite 0,45 milj. euroa on kohdistettu alueellisen kunnallistekniikan hankkeille. Kunnallistekninen sopimusrakentaminen (HA) Maankäyttösopimustuloilla tapahtuvaan kunnallistekniseen sopimusrakentamiseen on varattu 12 miljoonaa euroa toimintavuodelle Kaupunginhallitus voi lisätä tehtäväalueen määrärahaa, mikäli toiminnasta aiheutuvat tulot ylittyvät vastaavasti. Talousarvion sitovuussäännöt Vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman liitteessä 2 Talousarvion sitovuus ja seuranta sekä noudattamista koskevat ohjeet on todettu investointien osalta seuraavaa: Investointiosassa määrärahojen ja tuloarvioiden seurantataso on sama kuin talousarvion sitovuustaso. Määrärahojen lisäksi seurataan valtuuston hyväksymän investointisuunnitelman toteutumista kokonaisuutena. Seurantaraporttien yhteydessä raportoidaan hankekohtaisesti investointisuunnitelman olennaisista poikkeamista, joita on tapahtunut tai ennakoidaan tapahtuvan vuoden aikana. Päättäessään erikseen nimetyistä hankkeista, valtuusto päättää myös niiden kokonaiskustannusarvioista. Näissä tapahtuneista muutoksista on raportoitava seurannan yhteydessä. Mikäli nimetyn hankkeen määrärahan käyttö alittuu, säästyvän määrärahan käytöstä päättää kaupunginhallitus. Mikäli hankkeen kustannusarvio ylittää taloussuunnitelmassa olevan määrärahan hankkeen kustannusarvion nousun takia, voi kaupunginhallitus siirtää kohteelle määrärahaa sellaisilta hankkeilta, joiden rakentamiskustannuksissa syntyy vastaavasti kokonaissäästöä verrattuna voimassa olevaan investointiohjelmaan. Mikäli osamäärärahan rakentamiskohteet on yksilöity investointiosan liitteellä hankkeittain, voidaan uusiksi rakentamiskohteiksi ottaa vain ne nimetyt hankkeet, joille talousarviossa on osoitettu rahoitus. Valtuusto päättää muiden kohteiden ottamisesta työkohteiksi tai hankkeen rakentamatta jättämisestä. Jos osamäärärahaa ei ole yksilöity hankkeittain, määrärahoja käyttävät lautakunnat ja johtokunnat päättävät toteutettavista työkohteista. Hanke- tai rakennussuunnitelmia voidaan tehdä niiden hankkeiden osalta, jotka sisältyvät investointiosan liitteelle. Teknisen ja ympäristötoimen johtajan päätöksellä voidaan määrärahojen puitteissa perustellusta syystä suunnitella myös muita hankkeita.

16 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 16 / 43 Koneet ja kalusto (9541) sekä Aineettomat hyödykkeet Muut investoinnit euroa ltk TP 2012 MTA 2013 TAE 2014 Muutos TA Aineettomat hyödykkeet Menot Tulot Netto Koneet ja kalusto Menot Tulot - - Netto Muut investoinnit yhteensä Menot Tulot Netto Koneiden ja kaluston määrärahalla 0,254 milj. euroa toteutetaan toiminnassa tarvittavat yksittäiset poistonalaiset laitehankinnat. Määrärahaa on karsittu 0,216 milj. euroa lautakuntaesitykseen verrattuna. Määrärahavaraus geotekniikkapalveluiden laitehankintoihin on euroa. Katu- ja viherpalvelujen laitehankintoihin on varattu euroa. Kaupunkimittausyksikön mittauslaitteiston uusimiseen määrärahavaraus on euroa. Aineettomiin hyödykkeisiin sisältyy pitkävaikutteisten atk-ohjelmien ja lisenssien hankintamenot, tietojärjestelmien rakentamiskustannukset sekä laajat tietojärjestelmien muutos- ja kehittämistyöt. Lautakunta esitti talousarvioesityksen yhteydessä aineettomien hyödykkeiden hankintaan 0,28 milj. euroa. Kaikki aineettomien hyödykkeiden määrärahat on budjetoitu keskitetysti yleishallintoon. Määrärahat kohdennetaan toteutuskelpoisille hankkeille projektiesitysten perusteella ja tietohallinnon johtoryhmän esityksestä kaupunginjohtajan tai kaupunginhallituksen päätöksellä. Jatkuvat hankkeet Vuoden 2014 talousarvio ja taloussuunnitelma hyväksyttiin valtuustossa Hyväksyessään vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman valtuusto päätti oikeuttaa teknisen lautakunnan jatkamaan vuoden 2013

17 Espoon kaupunki Pöytäkirja 136 Tekninen lautakunta Sivu 17 / 43 talousarviossa erikseen nimettyjen keskeneräisiksi jäävien kiinteiden rakenteiden ja laittein rakentamista tai rakennuttamista niille aiemmin osoitettujen kokonaismäärärahojen rajoissa ja totesi, että hankkeiden viivästymisistä johtuvat niille vuonna 2013 käyttämättä jääneiden määrärahavarausten aiheuttamat vaikutukset vuoden 2014 talousarvioon käsitellään erikseen talousarvion muutoksina keväällä Uudelleen budjetoitavat määrärahat tarkentuvat vuoden 2013 tilinpäätösraportissa. Liitteen investointiosassa esitetään määrärahojen jako rakennushankkeille ja investointikohteille vuonna Valtuuston neuvottelutoimikunnan pöytäkirjamerkinnät Antaessaan lausunnon vuoden 2014 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta valtuuston neuvottelutoimikunta liitti neuvottelusopimukseen neuvottelujen aikana tehdyt pöytäkirjamerkinnät, joiden toteutumista seurataan muun talousarvioseurannan yhteydessä. Neuvottelusopimukseen sisältyy 19 pöytäkirjamerkintää. Pöytäkirjamerkinnät ovat liitteenä. Tiedoksi Tekninen ja ympäristötoimi, Olavi Louko Tekninen ja ympäristötoimi, Tanja Paananen

18 Espoon kaupunki Pöytäkirja 137 Tekninen lautakunta Sivu 18 / / / Kuusiniemi-nimisen kadun katusuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Vesa Raimesalo, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavan katusuunnitelman: Asemakaava-alue/ Suunnitelman nimi Piirustus nro Viherlaakso, eteläinen Kuusiniemi 6670/001 Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennusasetus 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Käsittely Keskustelun kuluessa Kirsi Åkerlund ehdotti Lari Karreisen ja Pirkko Kuuselan kannattamina, että lautakunta palauttaisi asian uudelleen valmisteltavaksi. Jaakko Mauriala ilmoitti kannattavansa esittelijän ehdotusta. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että lautakunnan tulee äänestää asiassa. Puheenjohtaja ehdotti, että äänestys suoritetaan kädennostoäänestyksenä siten, että esittelijän ehdotusta kannattavat äänestävät jaa ja asian uudelleen valmisteltavaksi palauttamista kannattavat äänestävät ei. Puheenjohtajan ehdotus äänestysmenettelyksi hyväksyttiin yksimielisesti. Äänestyksessä esittelijän ehdotusta (jaa) kannatti yksi jäsen ja asian uudelleen valmisteltavaksi palauttamista (ei) kannatti yhdeksän jäsentä. Kaksi jäsentä äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi lautakunnan palauttaneen asian uudelleen valmisteltavaksi.

19 Espoon kaupunki Pöytäkirja 137 Tekninen lautakunta Sivu 19 / 43 Päätös Tekninen lautakunta palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Liite Oheismateriaali 8 Suunnitelmaselostus 9 Pienennös katusuunnitelmasta 10 Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning - Kustannusarvio Selostus Nähtävillä ( ) ollut ja hyväksyttäväksi esitettävä Kuusiniemi (Grännäs) katusuunnitelmaehdotus koskee uuden kadun rakentamista Viherlaaksossa. Katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia. 1. SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Rakennettava katu on päättyvä tonttikatu, jonka päässä on yhdistetty kääntöpaikka. Katusuunnitelman mukaisten toimenpiteiden kustannusarvio on noin (alv 0 %), josta HSY:n osuus noin (alv 0 %).

20 Espoon kaupunki Pöytäkirja 137 Tekninen lautakunta Sivu 20 / 43 Kadun vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat arviolta Katuosuus pyritään rakentamaan vuoden 2014 aikana. Suunnitelmaselostus ja suunnitelman pienennös ovat liitteinä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Katusuunnitelma on tehty vuoden 2013 aikana. Suunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuus pidettiin Esittelytilaisuudessa kävi yksi asukas. 3. NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotus on ollut maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisesta tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Nähtävilläpidosta kuulutettiin Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa MUISTUTUKSET Kuusiniemen katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.

21 Espoon kaupunki Pöytäkirja 138 Tekninen lautakunta Sivu 21 / / / Niittytaival-nimisen kadun katusuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Yrjö Länkelin, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavan katusuunnitelman: Asemakaava-alue/ Suunnitelman nimi Piirustus nro Niittymaa, Jousenpuisto / Niittytaival 6639/001 Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennusasetus 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali Selostus 11 Suunnitelmaselostus 12 Pienennös katusuunnitelmasta 13 Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning - Kustannusarvio Nähtävillä ( ) ollut ja hyväksyttäväksi esitettävä katusuunnitelma 6639/001 koskee Niittytaipaleen (Ängsedet) rakentamista asemakaavan mukaiseksi. Katu sijaitsee Niittymaan ja Jousenpuiston kaava-alueilla. Katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.

22 Espoon kaupunki Pöytäkirja 138 Tekninen lautakunta Sivu 22 / SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Niittytaival on nykyinen tonttikatu, jonka pohjoisosasta tulee uusi yhdistetty jalankulku- ja pyörätie Niittyportille saakka. Niittytaipaleen rakentamiskustannuksiksi ilman arvonlisäveroa on arvioitu , josta vesihuollon osuus on Kadun ylläpitokustannuksien muutos on /vuosi. Katu rakennetaan vuoden 2014 aikana. Suunnitelmaselostus ja pienennökset ovat liitteinä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Katusuunnitelmat on tehty vuoden 2013 alussa. Suunnitelmaluonnosten esittelytilaisuus pidettiin asianosaisille Tilaisuuteen ei saapunut yhtään asukasta. 3. NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotukset ovat olleet maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisesta tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Viralliset kuulutukset ovat olleet Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa sekä kaupungin ilmoitustaululla. 4. MUISTUTUKSET Katusuunnitelmaehdotuksista ei jätetty muistutuksia.

23 Espoon kaupunki Pöytäkirja 138 Tekninen lautakunta Sivu 23 / 43

24 Espoon kaupunki Pöytäkirja 139 Tekninen lautakunta Sivu 24 / / / Friisinmäenaukion katusuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Vesa Raimesalo, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavan katusuunnitelman: Asemakaava-alue/ Suunnitelman nimi Piirustus nro Kellarinmäki - Friisinmäki Friisinmäenaukio 6626/001 Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennusasetus 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Päätös Liite Oheismateriaali Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 14 Suunnitelmaselostus 15 Pienennös katusuunnitelmasta 16 Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning - Kustannusarvio Selostus Nähtävillä ( ) ollut ja hyväksyttäväksi esitettävä Friisinmäenaukio (Frisbackaplatsen) katusuunnitelmaehdotus koskee uuden kadun rakentamista Kilossa. Katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.

25 Espoon kaupunki Pöytäkirja 139 Tekninen lautakunta Sivu 25 / SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Uusi rakennettava katu on päättyvä tonttikatu, jonka päässä on yhdistetty kääntöpaikka ja lp-alue. Katusuunnitelman mukaisten toimenpiteiden kustannusarvio on noin (alv 0 %), josta HSY:n osuus noin (alv 0 %). Kadun vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat arviolta Katuosuus pyritään rakentamaan vuoden 2014 aikana. Suunnitelmaselostus ja suunnitelman pienennös ovat liitteinä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Katusuunnitelma on tehty vuoden 2013 aikana. Suunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuus pidettiin Esittelytilaisuudessa kävi kaiken kaikkiaan neljä asukasta. 3. NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotus on ollut maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisesta tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Nähtävilläpidosta kuulutettiin Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa MUISTUTUKSET Friisinmäenaukion katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.

26 Espoon kaupunki Pöytäkirja 139 Tekninen lautakunta Sivu 26 / 43

27 Espoon kaupunki Pöytäkirja 140 Tekninen lautakunta Sivu 27 / / / Hentebynkadun ja Hentebynreitin katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Pasi Marjamaa, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavan katusuunnitelmaehdotuksen: Asemakaava-alue / Suunnitelman nimi Piirustus nro Suurpelto I / Hentebynkatu ja Hentebynreitti 5758/ Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennusasetus 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali Selostus 17 Suunnitelmaselostus 18 Pienennös katusuunnitelmasta 5758/ Pienennös katusuunnitelmasta 5758/ Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning - Vuosittaisen ylläpidon lisäkustannusarvio - Kustannusarvio Nähtävillä ( ) ollut ja hyväksyttäväksi esitettävä Hentebynkadun (Hentebygatan) ja Hentebynreitin (Hentebystråket) katusuunnitelmaehdotus koskee Hentebynkadun kadunrakentamista sekä sen jatkeena olevan Hentebynreitin joukko-/raideliikenteen varauksen ja kevyen liikenteen yhteyden rakentamista Henttaalla. Katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.

28 Espoon kaupunki Pöytäkirja 140 Tekninen lautakunta Sivu 28 / SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Hentebynkatu on tonttikatu, joka palvelee tulevaisuudessa mahdollisesti myös joukkoliikennettä (pikaraitiotievaraus). Hentebynkatu jatkuu pohjoisosalla Hentebynreittinä. Hentebynreitti on joukko-/raideliikenteelle sekä kevyelle liikenteelle varattu katu. Katusuunnitelman mukaisten toimenpiteiden kustannusarviot ovat yhteensä noin 1,49 milj. euroa (alv 0 %), josta vesihuoltotöiden osuus on n euroa. Katujen vuosittaisten ylläpitokustannusten muutos on arviolta noin Kyseisten katuosuuksien rakentaminen pyritään aloittamaan alkuvuonna Suunnitelmaselostus ja suunnitelmapienennökset ovat liitteinä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Katusuunnitelma korvaa aikaisemman hyväksytyn version asemakaavamuutoksen takia. Katusuunnitelma on päivitetty eli tehty kesän ja syksyn 2013 aikana. Päivitettyä katusuunnitelmaluonnosta ei ole erikseen esitelty. Suunnittelun aikana on oltu vuorovaikutuksessa kadun varrelle tulevien tonttien rakennuttajien ja suunnittelijoiden kanssa, heidän toiveensa huomioiden.

29 Espoon kaupunki Pöytäkirja 140 Tekninen lautakunta Sivu 29 / NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotus on ollut maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisesta tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Nähtävilläpidosta kuulutettiin Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa Tiedoksi 4. MUISTUTUKSET Hentebynkadun ja Hentebynreitin katusuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.

30 Espoon kaupunki Pöytäkirja 141 Tekninen lautakunta Sivu 30 / / / Yli-Suomenojan kaava-alueen katujen Finnoonlaaksontie ja Niittyrinne katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Liisa Peltola, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavat katusuunnitelmat: Asemakaava-alue/ Suunnitelman nimi Piirustus nro Yli-Suomenoja / Finnoonlaaksontie, plv /002 Finnoonlaaksontie, plv /003 Niittyrinne 6556/004 Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 84 ja 85 Maankäyttö- ja rakennusasetus 41 Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen lautakuntien ja johtokuntien johtosääntö , 9 1 mom. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali 21 Kooste suunnitelmista 6556/ Finnoonlaaksontien suunnitelma 6556/ Finnoonlaaksontien suunnitelma 6556/ Niittyrinteen suunnitelma 6556/ Finnoonlaaksontien ja Niittyrinteen katusuunnitelmien selostus 26 Käännös päätöksestä / Beslutsprotokollet i översättning - Finnoonlaaksontie ja Niittyrinne / rakentamisen kustannusarvio

31 Espoon kaupunki Pöytäkirja 141 Tekninen lautakunta Sivu 31 / 43 - Finnoonlaaksontie ja Niittyrinne / pinta-alat ja ylläpitokustannukset Selostus Nähtävillä ( ) olleet ja hyväksyttäväksi esitettävät Yli-Suomenoja (Övre Finno) kaava-alueen katusuunnitelmaehdotukset koskevat kahden tonttikadun Finnoonlaaksontie (Finnodalsvägen) ja Niittyrinne (Ängsbacken) rakentamista Espoon Nöykkiössä (Nöykis). Katusuunnitelmaehdotuksista ei jätetty muistutuksia. 1. SUUNNITELMAN SISÄLTÖ Finnoonlaaksontie on Nöykkiössä sijaitseva tonttikatu. Kadun kustannusarvio on noin , josta vesihuollon osuus on noin Kadun vuosittaisten ylläpitokustannusten muutos on noin Niittyrinne on Nöykkiössä sijaitseva tonttikatu. Kadun kustannusarvio on noin , josta vesihuollon osuus on noin Kadun vuosittaisten ylläpitokustannusten muutos on noin

32 Espoon kaupunki Pöytäkirja 141 Tekninen lautakunta Sivu 32 / 43 Katusuunnitelmien suunnitelmaselostus ja pienennös ovat liitteinä. 2. SUUNNITTELUN KULKU Katusuunnitelmat on laadittu vuosien aikana. Suunnitelmaluonnosten esittelytilaisuus pidettiin asianosaisille Tilaisuuteen saapui neljä osallistujaa. 3. NÄHTÄVILLÄ OLO Katusuunnitelmaehdotukset ovat olleet maankäyttö- ja rakennusasetuksen 43 :n mukaan nähtävillä Nähtäville asettamisesta tiedotettiin virallisten kuulutusten lisäksi asianosaisille kirjeitse. Viralliset kuulutukset ovat olleet Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa sekä kaupungin ilmoitustaululla. 4. MUISTUTUKSET Finnoonlaaksontien ja Niittyrinteen katusuunnitelmaehdotuksista ei jätetty muistutuksia. Tiedoksi

33 Espoon kaupunki Pöytäkirja 142 Tekninen lautakunta Sivu 33 / / / Valtuustokysymys leikkipuistojen ylläpidosta, kunnostamisesta sekä lakkauttamisesta Valmistelijat / lisätiedot: Pirjo Sirén, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupungininsinööri Harri Tanska Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ehdottaisi edelleen valtuustolle, että valtuusto merkitsee tiedoksi selostusosan vastauksena Mari Nevalaisen ja 30 muun valtuutetun tekemään valtuustokysymyksen, joka koski leikkipuistojen ylläpitoa, kunnostamista ja lakkauttamista, sekä toteaa kysymyksen loppuun käsitellyksi. Päätös Liite Oheismateriaali Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 27 Esimerkki puistosuunnitelmasta: Nihtimäki 28 Esimerkki Nihtimäen puiston kustannuksista - Valtuustokysymys Selostus Mari Nevalainen ja 30 muuta valtuutettua tekivät valtuustokysymyksen, joka koski leikkipuistojen ylläpitoa, kunnostamista ja lakkauttamista. Valtuustokysymyksessä pyydettiin vastauksia leikkipuistoja koskeviin kysymyksiin. Alla on ensin kysymys ja sen jälkeen vastaus kyseiseen kysymykseen. Mitkä EU:n direktiivit säätelevät leikkipuistojen rakentamista ja ylläpitoa ja miten? EU:n leikkipuistoja koskevat vaatimukset koskevat erityisesti turvallisuutta sekä tuoteturvallisuutta, jotka direktiivit on huomioitu Suomen lainsäädännössä. Kuluttajaturvallisuuslaki /920 korvasi aiemman "lain kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta /75". Vuoden 2011 kuluttajaturvallisuuslaki määrää, että leikkipaikan omistajan ja ylläpitäjän (palvelun tarjoaja) tulee pitää leikkikenttä turvallisena, olipa leikkipaikka ja sen välineet minkä ikäisiä

34 Espoon kaupunki Pöytäkirja 142 Tekninen lautakunta Sivu 34 / 43 tahansa. Lain mukaan kaupungin tai taloyhtiön leikkipaikkapalvelujen tarjoajalla on oltava riittävät tiedot niihin liittyvistä riskeistä. On huolehdittava, ettei leikkipuistoa ja niissä olevia välineitä käyttävälle aiheudu terveydellisiä riskejä. Kiinteistöjen pihaleikkivälineiden turvallisuudesta vastaavat taloyhtiöt tai asuntoyhteisöt. Vuoden 2011 kuluttajaturvallisuuslaki edellytti myös palveluntarjoajan laativan turvallisuusasiakirjan. Espoon tekninen keskus laati kaikista leikkija asukaspuistoista sekä muutamista muista viheraluepalveluista turvallisuusasiakirjan riskinarviointeineen. Lisäksi jokaisesta uudesta leikkija asukaspuistosta tehdään vuoden 2011 kuluttajaturvallisuuslain ilmoitusvelvollisuusvelvoitteen mukainen palvelun ilmoitus ennen palvelun tarjoamisen aloittamista. Leikkipuistoja kunnossapidetään Espoossa, kuten muuallakin Suomessa, kaupungin toimesta, koska kunnossapito perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin sekä vuoden 2011 kuluttajaturvallisuuslakiin. Kunnossapitoa tekee leikkipuistoissakin Espoossa joko kilpailutettu yksityinen alueurakoitsija (Tapiola, Pohjois-Espoo) tai Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos. Leikkipuistojen hoito on systemaattista, viikoittaista työtä ja hoitotoimenpiteet on ohjeistettu valtakunnallisella tasolla. Hoitotoimenpiteet on määritelty valtakunnallisen viheralueiden hoitoluokituksen VHT 2011 mukaisesti, yleensä leikkipuistojen hoitoluokka on A2-A3 riippuen leikkipuiston osa-alueesta. Mikäli leikkipaikan yksittäinen kaluste tai varuste ei täytä turvallisuusstandardeja, ao. leikkipaikkaa ei ole syytä kokonaisuudessaan välittömästi perusparantaa. Tällöin ylläpidon toimesta yksittäinen leikkiväline korjataan tai korvataan mahdollisuuksien mukaan vastaavalla tuotteella. Mikäli leikkivälineen korjaamiseen tai korvaamiseen ei ole mahdollisuuksia, on ylläpidolla velvoite poistaa tuote välittömästi. Mitä EU-direktiivit merkitsevät lakkauttamisuhan alla olevien puistojen kohdalla - työnä ja kustannuksina? Keskimäärin leikkipuiston perusparannus maksaa noin euroa. Perusparannuksen kustannuksiin vaikuttaa leikkipuiston koko ja tarkemmin tehtävät toimenpiteet. Liitteinä ovat esimerkinomaisesti vuoden 2013 suunnittelukohteen Nihtimäenpuiston asemapiirustus ja kustannusarvio nimikkeittäin, joista voi arvioida yleispiirteisesti eri rakennusosien kustannuksia ja kustannusten jakaumaa. Keskimäärin uuden leikkipuiston vuosittainen ylläpito maksaa noin euroa/v. Yksittäisen leikkivälineen uusiminen tai korjaaminen maksaa joistakin sadoista euroista jopa kymmeneen tuhanteen euroon riippuen välineen kunnosta, tehtävästä toimenpiteestä ja välineen koosta sekä sen monipuolisuudesta. Esimerkinomaisesti Mikkelänrinteen leikkipuiston vuosittaiset hoitokustannukset ovat euroa/vuosi, puiston pinta-ala on m 2. Asukaspuistojen vuosittaiset hoitokustannukset ovat suuremmat.

35 Espoon kaupunki Pöytäkirja 142 Tekninen lautakunta Sivu 35 / 43 Esimerkinomaisesti Matinkylän asukaspuiston vuosittaiset hoitokustannukset ovat euroa/vuosi, puiston pinta-ala m 2. Kustannustiedot perustuvat Espoon neliöhintaan A2- hoitoluokassa 2,20 euroa/m 2. Leikkipuistoissa vuosittaisessa hoidossa yleisesti suoritettavia hoitotehtäviä ovat: Kevät- ja syyssiivoukset: - hiekoitushiekan poisto, eloperäinen jäte poistetaan Puhtaanapito - roska-astioiden tyhjentäminen - irtoroskien kerääminen alueelta - valetun turva-alustan puhtaana pitäminen - roska-astioiden toimivuuden tarkastaminen ja astioiden vaihtaminen - uusiin roska-astioihin tarvittaessa. Kasvillisuuden hoito: - nurmikoiden leikkaaminen (lannoitus, kalkitus), paikkaaminen - pensaiden leikkaaminen - puiden leikkaaminen - rikkakasvien torjunta - vaarallisten puiden poisto - puiden tuentojen tarkastaminen Leikkivälineiden turvatarkastukset - säännölliset silmämääräiset turvatarkastukset - kaksi toiminnallista turvatarkastusta ja yksi vuositarkastus, joista kirjalliset - raportit. Leikkivälineiden kunnossapitotoimet - rikkoutuneiden osien vaihtaminen uusiin - rikkoutuneiden leikkivälineiden purkaminen ja poiskuljettaminen - leikkivälineiden maalaaminen - uuden leikkivälineen asentaminen - leikkihiekan vaihtaminen kerran vuodessa - turvahiekan lisääminen ja möyhiminen tarvittaessa Leikkipuiston rakenteiden kunnossapito - aitojen ja porttien ylläpito, kunnostus, maalaus - katosten, penkkien, pöytien, portaiden ja muiden rakenteiden ylläpito, kunnostus ja maalaus - porttien toiminnan varmistaminen talvisin - leikkipuiston tietotaulujen ylläpitäminen - leikkialueen ympäristön pitäminen turvallisena, riskien arviointi ja poistaminen Ilkivaltaan liittyvät kunnostustyöt - töhryjen poisto leikkipaikoilta - rikkoutuneiden leikkivälineiden, roska-astioiden, rakenteiden kunnostus ja uusiminen - vioittuneen kasvillisuuden kunnostaminen tai uusinta

36 Espoon kaupunki Pöytäkirja 142 Tekninen lautakunta Sivu 36 / 43 Pintamateriaalit - kivituhkapintojen kunnossapito, tasoittaminen, uuden materiaalin kuljettaminen ja levittäminen - talvikunnossapidettävien väylien auraaminen - rikkakasvien poisto väyliltä ja kivituhkapinnoilta - katemateriaalien levittäminen. Puistoissa ei ole jokaisen puiston yksittäisen toimenpiteen yksityiskohtaista seurantaa em. kustannuksesta. Syy leikkipuiston perusparannukselle on kuluttajaturvallisuuslain mukainen havaittu turvallisuusperuste. Tällöin kuntotarkastuksissa on havaittu sellaisia puutteita, joita ei voida enää normaalein kunnossapitotoimin hoitaa. Esim. leikkivälineiden ja turva-alustojen kunnossa sekä rakenteissa ja aidoissa on sellaisia vikoja, että puisto on kokonaisuudessaan perusparannettava. Käytetyimmät leikkipuistot saattavat tulla perusparannusikään vuoden kuluessa. Kun puisto on ao. vaiheessa, viheralueiden suunnittelusta vastaava tilaaja teknisessä keskuksessa arvioi, onko puiston perusparannukselle perusteet vai onko ao. palvelu tarjottavissa ja olemassa jo läheisyydessä hyvin saavutettavissa. Suunnitelmia laadittaessa otetaan huomioon laajemman alueen väestörakenne ja sen kehitys väestöennusteiden mukaisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Mikäli leikkipaikkaa ei ole syytä kunnostaa/perusparantaa kokonaisvaltaisesti, puretaan kohteen leikkitoiminto/palvelu erikseen laadittavan suunnitelman mukaisesti. Alue kuitenkin viimeistellään ja se säilyy viheralueena. Ylläpidettävä katu- ja puistoalueiden pinta-ala kasvaa Espoossa noin 3-5 % vuosittain. Reaalisesti kustannustasoon verrattuna ylläpidon käyttötalouden määrärahat eivät ole kasvaneet koko tällä vuosituhannella. Tämä kehitys pakottaa kaupungin priorisointiin myös leikkipuistoverkoston osalta. Onko kaikkien puistojen täytettävä EU:n turvamääräykset? Voisiko osa puistosta olla esim. perhe- tai lähipuistoja - perheiden ja asukkaiden yhteisiä kohtaamispaikkoja, joilla ei ole yhtä tiukkoja turvallisuusvaatimuksia? Voidaanko lakkautettavat leikkipuistot muuttaa tällaisiksi "perhepuistoiksi", jolloin ne olisivat edelleen virkistyskäytössä, mutta turvallisuusvaatimukset voisivat olla lievemmät? Lakeihin perustuvat turvallisuusvaatimukset eivät valitettavasti yleisillä alueilla ole missään toista lievemmät, vaan vaatimukset ovat tasapuolisia koskien kaikkia alueita. Lakkautettavat leikkipuistot säilyvät edelleen viheralueina. Esimerkiksi Kaskivuoressa huolehditaan käytävistä, viimeistelystä ja istuskelu- ja oleskelumahdollisuuksista lisäämällä penkkejä.

37 Espoon kaupunki Pöytäkirja 142 Tekninen lautakunta Sivu 37 / 43 Onko Espoossa tutkittu olemassa olevien leikkipuistojen käyttäjäprofiilia ja/tai käyttöastetta? Jos on, millaiset ne ovat lakkauttamisuhan alla olevissa puistoissa? Teknisen keskuksen ammatillisen kokemuksen ja asukas- sekä leikkipuistojen suunniteltujen ja toteutettujen toimintojen perusteella voidaan arvioida asukaspuistoissa käyttäjien olevan vauvasta senioreihin. Pienissä leikkipuistoissa, joita Espoossa on 190, painottuu päiväkotiikäiset ja sekä alakouluikäiset käyttäjät enemmän verrattuna asukaspuistoihin. Asukaspuisto, joita Espoossa on 11, eroaa leikkipuistosta siten, että alueella on asemakaavallisesti enemmän pintaalaa ja puistossa on asukaspuistorakennus. Toiminnot ovat siten monipuolisia ja erityisesti suunnattu eri-ikäisille vauvasta senioreihin. Myös eri taustaiset asukkaat käyttävät eri-ikäisten asukkaiden ohella samantyyppisiä toimintoja ja palveluita leikki- ja asukaspuistoissa. Esteettömyys on yksi huomioitu seikka suunnittelussa ja alueiden käyttäjäprofiilissa. Käyttö on vilkkainta keväästä syksyyn ja erityisesti käyttöä on arkisin ennen lounasaikaa, koulupäivän jälkeen sekä viikonloppuisin ja loma-aikoina. Myös käyttöasteesta on jossain määrin käytännön ylläpitokokemusta ja tietämystä, koska Tekninen keskus on vastannut pitkään leikkipuistojen ylläpidosta. Tämän lisäksi saamme palautetta Asiakaspalvelusta. Jokaisen kohteen tullessa suunnitteluun tarkastellaan myös ao. laajemman alueen asukasmäärä ja jakauma nyt sekä arvioitu kehitys väestöennusteiden perusteella taustaksi käyttöasteen osalta. Lisäksi yleisötilaisuudessa sekä suunnitelmien viennillä nettiin palautteen mahdollistamiseksi on mahdollista saada asiaan liittyen asukkaiden näkemyksiä. Esimerkiksi Soukan Kaskivuoren puiston poistamisessa kunnossapidosta saadun tiedon mukaan käyttäjämäärät ovat varsin vähäiset. Lisäksi kaupungin edustaja osallistui Soukan asukaskävelylle aiemmin ja kyseli mielipiteitä leikkipaikan poistamisesta. Keskusteluissa poistamista ei vastustettu, mutta toivottiin mm. penkkejä oleskeluun. Suunnitelmasta saadussa palautteessa myös puollettiin leikkipaikan poistamista. On syytä huomata, että itse viheraluetta ei poisteta. Esimerkiksi Kaskivuoressa huolehditaan käytävistä, viimeistelystä ja istuskelu- ja oleskelumahdollisuuksista lisäämällä penkkejä. On myös hyvä tiedostaa, että päiväkotien pihat ovat kaikkien espoolaisten käytettävissä leikkipaikkoina päiväkodin toiminta-ajan ulkopuolella (ilta, viikonloput). Onko leikkipuistosuunnitelmia laadittaessa otettu huomioon erilaiset sosiaaliset kysymykset kuten aluekohtainen viihtyvyys, alueellinen eriarvoisuuskehitys sekä leikkipuistojen merkitys perhepäivähoitajien ja kotona olevan vanhemman hoidettavien lasten kannalta? Suunnitelmia laadittaessa otetaan huomioon laajemman alueen väestörakenne ja sen kehitys väestöennusteiden perusteella, tasapainoinen palvelurakenne eri alueilla, sekä se, että leikkipuistoja voivat käyttää ilman käyttörajoitetta myös alueen perhepäivähoitajat sekä kotona

Espoon kaupunki Pöytäkirja 136. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 136. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.12.2013 Sivu 1 / 1 5422/02.02.00/2013 136 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 käyttösuunnitelman hyväksyminen käyttötalouden ja investointien osalta Valmistelijat / lisätiedot: Tuija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 9. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 20.01.2016 Sivu 1 / 1 4185/2013 10.03.01 9 Kuusiniemi -nimisen kadun katusuunnitelman hyväksyminen (palautettu valmisteluun 18.12.2013) Valmistelijat / lisätiedot: Vesa Raimesalo, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Kaupunginhallitus 13.01.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Kaupunginhallitus 13.01.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 13.01.2014 Sivu 1 / 1 5046/05.10.01/2013 Tekninen lautakunta 142 18.12.2013 10 Valtuustokysymys leikkipuistojen ylläpidosta, kunnostamisesta sekä lakkauttamisesta (Kvasia) Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.12.2014 Sivu 1 / 1 2256/10.03.01/2014 130 Merituulentien plv 41-950 (sisältää Niittytorin), Haukilahdenkadun plv 0-295, Niittyportin plv 0-350 (sisältää Niittyportin LP- alueen),

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 14.09.2011 Sivu 1 / 1 3055/10.03.01/2011 Tekninen lautakunta 87 17.8.2011 102 Alberganesplanadi (itä), Alberganpromenadi, Bertel Jungin aukio ja Junginkäytävä, katusuunnitelmaehdotuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 2688/2016 10.03.01 19 Kurttilantien välillä Pilkkumitie - Lambronpolku, Pestuutien, Pestuukujan, Pestuuportin, Komutintien ja Taltrikinmäen katusuunnitelmien hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 1638/10.03.01/2014 64 Hannuksenpelto II asemakaava-alueen ja siihen liittyvien katujen Martinsillantie, Marsbyntie, Hannuksenpelto ja Hannuksentie katusuunnitelmien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 50 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 huhtikuun seurantaraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.06.2015 Sivu 1 / 1 4622/10.03.01/2013 65 Kaupunginkallio-Honkamäki ja Lugnet kaava-alueiden katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Maiju Kivioja-Korhonen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 44. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 4225/10.03.01/2013 44 Tikasrinteen, Tikasniityntien, Tikasniitynkujan, Pystypuun ja Väli-Henttaan tien katusuunnitelmien hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5223/2015 14.05.00 18 Espoon vesihuollon toiminta-alueen 2016 hyväksyminen (KH-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Petri Vainio, puh. 050 590 8678 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 88 Ympäristölautakunnan esitys talousarvioksi vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 26.02.2014 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/ 10 Teknisen lautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös ja tilinpäätösraportti vuodelta (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 27.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 78 Teknisen lautakunnan seurantaraportti I/2014 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Petri Vainio, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 89 Teknisen lautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 käyttötalouden osalta (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 8. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 8. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 31.05.2017 Sivu 1 / 1 4709/2016 10.03.01 8 Kurtinniityntien ja puiston (VL), Salakuljettajantien, Kallvikinkartanon + LP:n, Kallvikinkujan ja puiston (VP), Kanisterikujan, Kapsäkinkujan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 30.11.2016 keskiviikko klo 16:30-19:31 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.06.2017 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.05.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 96 Kaupunkisuunnittelulautakunnan seurantaraportti 04/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 1773/02.02.00/2014 36 Teknisen lautakunnan lausunto talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman hyötytavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavista toimenpiteistä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/ 12 Ympäristölautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Söderman, puh. 050 330 9767 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063

Lisätiedot

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen

Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman Veikko Granqvist Liisa Kivekäs Kari Kuusisto Teemu Leppänen Pirkko Sillanpää Satu Soini Sauli Solhagen Espoon kaupunki Pöytäkirja 22.01.2015 Sivu 1 / 15 Kokoustiedot Aika 22.01.2015 torstai klo 9:05-11:55 Paikka Scandic Plaza Hotel, Turku Saapuvilla olleet jäsenet Johanna Horsma, puheenjohtaja Marita Backman

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 133. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2013 Sivu 1 / 1 3647/02.02.02/2013 133 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2014-2018 investointien osalta (Kh-asia)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 18.08.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 68 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8

Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 8 Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.08.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 24.08.2016 keskiviikko klo 17:50-21:00 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tavanomainen kokoustyöskentely keskeytettiin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 64 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros

Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.02.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 12.2.2014 keskiviikko klo 17:54-19:50 Paikka Lautakuntien kokoushuone, os. Kamreerintie 3 B, 12. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Tiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.01.2015 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 käyttösuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 93 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 huhtikuun seurantaraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 1669/2016 02.02.00 3 Ympäristölautakunnan vuoden 2017 käyttösuunnitelman hyväksyminen ja toimintasuunnitelman tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 05.03.2015 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 05.03.2015 torstai klo 15:00-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 28.02.2013 torstai klo 17:30-21:05 tauko klo 19.36-19.46 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs.

Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Espoon kaupunki Tilakeskus - liikelaitoksen Pöytäkirja 24.09.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 24.09.2012 maanantai klo 17:00-19:20 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, Virastopiha 2 C, 1. krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 97 Ympäristölautakunnan seurantaraportti 10/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini, puh. (09) 816 24830 Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 21.04.2016 torstai klo 16:15-20:30 Tauko 18.41-18.47 Paikka Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 183 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus Kehyslaskelmat. Taulukko 1:

ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus Kehyslaskelmat. Taulukko 1: ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus 25.8.2014 Kehyslaskelmat Taulukko 1: Espoon kaupunki: peruskaupunki, liikelaitokset ja erilliset taseyksiköt Vuosien 2015-2017 taloussuunnitelman kehys 14082014 1 000

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 12. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 12. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.05.2017 Sivu 1 / 1 943/2017 00.01.03 12 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 9. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 09.03.2016 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 09.03.2016 keskiviikko klo 14:00-17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 194 Vuoden 2013 toukokuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. (09) 816 83136 Pekka Heikkinen, puh. (09) 816 22354

Lisätiedot

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (10) Aika 16.11.2017, klo 16:07-19:01 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 27.02.2017 Sivu 1 / 1 607/2017 00.01.02.02 Kaupunginhallitus 41 13.2.2017 23 Valtuustokauden 2013-2017 poikkihallinnollisten kehitysohjelmien päättyminen ja valtuustokauden 2017-2021 poikkihallinnollisten

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 27.01.2014 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 27.01.2014 maanantai klo 8:00-9:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, Espoo, I-kerros, luokka

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, Espoo, I-kerros, luokka Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 26.01.2017 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 26.01.2017 torstai klo 16:30-19:40 Paikka Keskuspaloasema, Palomiehentie 1, 02750 Espoo, I-kerros, luokka Saapuvilla

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus

Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14. Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros, Espoon keskus Espoon kaupunki Pöytäkirja Tekninen lautakunta 29.01.2014 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 29.01.2014 keskiviikko klo 17:00-19:25 Paikka Teknisen lautakunnan kokoustilat, os. Virastopiha 2 C / 1. kerros,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 218. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 218. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 218 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimi

Tekninen ja ympäristötoimi Tekninen ja ympäristötoimi 1 Teknisen ja ympäristötoimen tarina Varmistamme hyvän kaupunkiympäristön ja asumisen. Kehitämme kaupunkikeskusten vahvuuksia ja kilpailukykyä. Tehostamme joukkoliikennettä.

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 10

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 10 Espoon kaupunki Pöytäkirja Keskusvaalilautakunta 26.02.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 26.02.2013 tiistai klo 16:00-17:00 Paikka Kokoushuone Vermo Asemakuja 2 C 4 kerros Saapuvilla olleet jäsenet Marjut

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 13. Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 28.01.2016 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 28.01.2016 torstai klo 16:15-20:10 Tauko klo 18.45-18.47 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 18.04.2016 Sivu 1 / 1 1989/2015 02.02.00 127 Vuoden 2016 talousarvion muuttaminen ja eräiden määrärahojen siirtäminen (Osittain kvasia) Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo

Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja 12.12.2012 Sivu 1 / 13 Kokoustiedot Aika 12.12.2012 keskiviikko klo 17:00-17:50 Paikka Kokoushotelli Meripuisto, Tyrskyvuori 4, Kivenlahti, 02320 Espoo Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Aleksi Paananen kaupunkitarkastaja

Aleksi Paananen kaupunkitarkastaja Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 01.04.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 01.04.2015 keskiviikko klo 16:05-16:05 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 28.05.2013 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 28.05.2013 tiistai klo 17:00-19:30 Paikka Valtuustotalo, Kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 23.05.2016 Sivu 1 / 1 1989/2015 02.02.00 Kaupunginhallitus 127 18.4.2016 70 Vuoden 2016 talousarvion muuttaminen Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Pekka Heikkinen, puh.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 23.03.2016 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 23.03.2016 keskiviikko klo 16:15-18:50 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2017 Sivu 1 / 1 19 Rakennuslautakunnan ennakkotilinpäätös vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku Malviala, puh. 09 816 26600 Solja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 30.03.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 30.03.2017 torstai klo 16:30-19:55 Tauko 19.07-19.12 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 11 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 27.03.2013 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 27.03.2013 keskiviikko klo 17:30-21:35 Paikka Valtuustotalo, vihreiden ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Ritva

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.03.2015 Sivu 1 / 1 3855/00.01.01/2014 23 Yhteenveto kuntalaisaloitteiden ja asiakaspalautteiden käsittelystä teknisessä keskuksessa vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Maritta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:19 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Valtuusto Sivu 1 / Maanhankinnan ja -luovutuksen sekä maankäyttösopimusten periaatteet 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Valtuusto Sivu 1 / Maanhankinnan ja -luovutuksen sekä maankäyttösopimusten periaatteet 2015 Valtuusto 09.11.2015 Sivu 1 / 1 2734/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja 69 1.6.2015 kilpailukykyjaosto Kaupunginhallituksen elinkeino- ja 95 19.10.2015 kilpailukykyjaosto Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (12) Aika 18.12.2018, klo 16:33-17:19 Paikka Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, 33180 Tampere Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Hotelli Scandic Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 24.09.2014 Sivu 1 / 1 3855/00.01.01/2014 93 Yhteenveto kuntalaisaloitteiden ja asiakaspalautteen käsittelystä teknisessä keskuksessa vuoden 2014 alkupuolella Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 17.08.2016 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 17.08.2016 keskiviikko klo 17:00-19:40 Paikka Valtuustotalo, vihreän liiton ryhmähuone, Espoonkatu 5

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015

Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 30 Teknisen lautakunnan tilinpäätös 2015 Asianro 248/02.06.01/2016 Hallintopäällikkö Anne Rantala 2.3.2016: Teknisen lautakunnan vuoden 2015 tilinpäätös on valmisteltu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78 07.11.2016 Sivu 1 / 1 1924/2016 00.04.01.00 78 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokouksen 18.11.2016 kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro

Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs. Johanna Paattiniemi, puheenjohtaja Reeta Heino Kerttu Perttilä Jari Koivukoski Henri Kuro Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 15.02.2017 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 15.02.2017 keskiviikko klo 17:00-19:00 Paikka Espoon uusi sairaala, Turuntie 150, nh Pallokivi, 1.krs

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus Kehyslaskelmat. Taulukko 1: Espoon kaupunki: peruskaupunki, liikelaitokset ja erilliset taseyksiköt

ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus Kehyslaskelmat. Taulukko 1: Espoon kaupunki: peruskaupunki, liikelaitokset ja erilliset taseyksiköt ESPOON KAUPUNKI Kaupunginhallitus 24.8.2015 Kehyslaskelmat Taulukko 1: Espoon kaupunki: peruskaupunki, liikelaitokset ja erilliset taseyksiköt 1 000 euroa Vuosien 2016-2018 taloussuunnitelman kehys 13.8.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 1757/02.08.00/2012 Kaupunginhallitus 139 7.5.2012 162 Opinmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen (Kv-asia) (Pöydälle 7.5.2012) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs.

Kaupunginhallituksen kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja 17.03.2014 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 17.03.2014 maanantai klo 9:00-10:35 Paikka kokoushuone, Asemakuja 2 C, 4. krs. Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Sonkeri, puheenjohtaja

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.06.2016 Sivu 1 / 1 1929/2016 10.03.01 Tekninen lautakunta 44 18.5.2016 57 Selvitys puistoalueella sijaitsevien laiturien vuokraamisesta Valmistelijat / lisätiedot: Petteri Aumala,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 14 Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 31.01.2013 Sivu 1 / 14 Kokoustiedot Aika 31.01.2013 torstai klo 17:30-20:40 klo 19.27-19.37 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet

Lisätiedot