Asunnonostajan O P A S. - Sijoitusmahdollisuutesi Costa Blancalla

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asunnonostajan O P A S. - Sijoitusmahdollisuutesi Costa Blancalla"

Transkriptio

1 Asunnonostajan O P A S - Sijoitusmahdollisuutesi Costa Blancalla

2 1 Intro Hei! Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa sinua asunnon hankintaan liittyvissä kysymyksissä. Onko asunnon hankinta Espanjasta kannattavaa? Minkälaiset kokonaiskusannukset hankinnasta koituu? Miten hankintaprosessi etenee konkreettisesti? Seuraavilta sivuilta löydät vastauksen niin moniin kysymyksiin kuin mahdollista. Mahdollisten ja todennäköisten lisäkysymysten kanssa ota meihin yhteyttä osoitteessa Oppaan ensimmäisillä sivuilla kerromme yleistietoa Costa Blancan alueesta. Kaikkea mitä matkailijan ja asunnon ostajan on hyvä tietää tästä upeasta rannikkoseudusta - ja miksi oma koti on hyvä hankkia juuri täältä. Keskimmäisillä sivuilla kuvaamme tarkasti, miten asunnon hankintaprosessi sujuu Elsamarin kautta. Mitkä tahot prosessissa ovat mukana ja miten ne auttavat sinua oman asunnon hankinnassa. Voit myöhemmin laittaa myös sijoituksesi tuottamaan. Tästä kerromme oppaan viimeisillä sivuilla. Toivomme tästä oppaasta olevan sinulle paljon hyötyä! Mukavia lukuhetkiä! elsamar.com 1 (21)

3 Sisältö 1 Intro Costa Blanca pähkinänkuoressa Toiminta-alueemme Costa Blancalla Torrevieja Costa Blanca Norte (Benidorm, Altea, Calpe, Javea, Denia) Erot Torreviejan ja Costa Blanca Norten välillä Asuntosijoittaminen Espanjassa ja Costa Blancalla Asunnon ostoprosessi Espanjassa Asunnon vuokraus eteenpäin Lopuksi (21)

4 2 Costa Blanca pähkinänkuoressa - sijaitsee Valencian itsehallintoalueella, Alicanten maakunnan rannikolla - yksi maailman parhaimmista ilmastoista (maailman terveysorganisaatio WHO:n mukaan) - yli 100 km hiekkarantoja, joista monille myönnetty puhtautta ja turvallista kylpemistä merkitsevä EU:n sininen lippu - vaihteleva maasto vuoristoisesta pohjoisosasta tasankomaiseen etelään Sää Costa Blancalla - leuto ilmasto vuoden ympäri aurinkoista päivää vuodessa - vuoden keskilämpötila 19 C - talvi joulu-helmikuun aikana (n. 17 C) - kevät maalis-huhtikuun aikana (n C) - kesä touko-syyskuun aikana (n C) - syksy loka-marraskuun aikana (n C) Ilmasto Costa Blanca Nortella on normaalisti noin kaksi astetta viileämpi kuin eteläosassa. 3 (21)

5 3 Toiminta-alueemme Costa Blancalla Elsamarin toimipiste Espanjassa sijaitsee Costa Blancalla, Alicanten maakunnan rannikolla. Välityksessämme on noin 100 vuokrakohdetta, sekä erinäisiä myyntikohteita enimmäkseen Torreviejan ja Costa Blanca Norten alueilla. Edellisellä sivulla luettelimmekin jo Costa Blancan ominaisuuksia pähkinänkuoressa, ja mm. näiden syiden vuoksi olemme valinneet toimipaikaksemme juuri Costa Blancan. Mielestämme tämä alue tarjoaa Espanjan parhaat asuinolosuhteet niin lapsille, aikuisille kuin senioreillekin. Tämän takaavat terveellinen ilmasto, kauniit maisemat, mielenkiintoinen kulttuuri sekä monet muut mieltä nostattavat seikat. Espanjan ja Costa Blancan edut lyhyesti: - Elinkustannukset yhä alhaiset verrattaessa moniin muihin EU:n jäsenmaihin - Ihailemisen arvoiset terveys- ja infrastruktuurijärjestelmät - Turvallinen sijoitusympäristö - Välttynyt suurilta luonnonkatastrofeilta - Korkea yleisen järjestyksen ja turvallisuuden taso - Jatkuvasti paranevat ja edullisemmat lentoliikenneyhteydet - Terveellinen ilmasto - Tunnettu Välimeren ruokakulttuuri Tässä osiossa kerromme tarkemmin Costa Blancalla sijaitsevista Torreviejan kaupungista ja rannikon pohjoisosa Costa Blanca Nortesta. Koska ne sijaitsevat eri puolilla Costa Blancaa, ne myös eroavat toisistaan mielenkiintoisella tavalla. Kyseiset eroavaisuudet erottelemme osion viimeisessä kappaleessa. Nämä erot kertovat siitä, miten monipuolinen ja tarjonnaltaan rikas alue Costa Blanca on se tarjoaa elämyksiä kaikille. 4 (21)

6 3.1 Torrevieja Torreviejan kaupunki sijaitsee Costa Blancalla, Alicanten maakunnan rannikolla. Asukkaita siellä on noin , joista noin puolet on espanjalaisia. Loput asukkaista on ulkomaalaisia, jotka asuvat vakituisesti Torreviejassa. Kesäkuukausien aikana Torreviejan asukasmäärä moninkertaistuu, sillä alue on erityisesti espanjalaisten lomanviettäjien suosiossa. Niinpä kesällä asukkaita on jopa Luonto ja ilmasto Torreviejaa ympäröivät meren ja vuorten lisäksi kaksi suolajärveä sekä Euroopan suurimmat suola-altaat. Kasvillisuus ja eläimistö ovat suolajärvillä ainutlaatuisia. Alueella elää jopa 250 erilaista lintulajia, joista värikkäin lienee flamingo. Suolajärvet ovat suojeltua kansallispuistoaluetta ja yksi Torreviejan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Torreviejaa ympäröivillä suolajärvillä on suuri vaikutus alueen mikroilmastoon, sillä ilmasto on lähiseutuja leudompaa. Torreviejan ilmastolla sanotaan olevan myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Sitä pidetään erityisen sopivana esimerkiksi reumaatikoille. 5 (21)

7 Torrevieja loma- ja asuinpaikkana Torrevieja on erityisesti aikuisille ja lapsiperheille sopiva lomanvietto- ja asuinpaikka. Kaupunki on rauhallinen ja turvallinen, vaikka kesäisin ihmisiä onkin alueella paljon. Alueella on kuusi uimarantaa, joista monet ovat lapsille sopivia, suojaisia rantoja. Torreviejassa on vesipuisto (Aquapark), josta ainakin perheen pienimmät pitävät varmasti. Torreviejassa toimii talvikauden myös vireä Suomi-seura ja evankelis-luterilainen seurakunta. Historia Vielä 1800-luvun alussa Torrevieja oli pieni kylä, jossa oli vain muutamia asuinrakennuksia sekä torni, jonka mukaan kylä on saanut nimensä (vanha torni). Kylä alkoi kasvamaan nopeasti, kun sen satamaa alettiin käyttää suolan kuljetukseen alueella harjoitetun suolateollisuuden vuoksi luvun loppupuolella Torrevieja itsenäistyi Orihuelan kaupungista omaksi alueekseen. Torrevieja on Euroopan suurin suolan tuottaja, ja matkailun lisäksi suolateollisuus onkin Torreviejan alueen tärkein elinkeino. Markkinat Torreviejassa järjestetään perjantaisin Euroopan suurimmat markkinat. Markkina-alue sijaitsee kaupungin keskustassa, ja se järjestetään klo Täältä kannattaa ostaa koko perheelle vaatteita, nahkalaukkuja ja -kenkiä, sillä ne ovat hyvälaatuisia ja hinnat ovat edullisia. 6 (21)

8 3.2 Costa Blanca Norte (Benidorm, Altea, Calpe, Javea, Denia) Costa Blanca Norte on yksi Välimeren kiehtovimpia alueita. Se sijoittuu Torreviejan tapaan Valencian autonomiselle alueelle, Alicanten maakunnan rannikolle. Costa Blanca Norte edustaa Välimeren kauneinta Espanjaa. Se on luonnoltaan, kulttuuriltaan, palveluiltaan ja vauraudeltaan täysin toisenlainen kuin perinteiset massaturismikohteet. Alle tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä sijaitsevat rannikkokaupungit hurmaavat erilaisuudellaan ja autenttisuudellaan, ja näissä on mahdollisuus tutustua aitoon, vanhaan Espanjaan. Costa Blanca Norten alueella on upeita, kilometrien pituisia hiekkarantoja sekä yksityisempiä, vuorien välissä olevia pieniä rantoja. Alueen rantoja leimaa EU:n sininen lippu, joka myönnetään Euroopan puhtaimmiksi luokitelluille rannoille. Environmental Management Certificate takaa vesien laadun sekä sen, että alueen vesistöjä ja ympäristöä hoidetaan esimerkillisellä tavalla. Costa Blanca Nortella voit kokea kiehtovan yhdistelmän vuoristoa upeita hiekkarantoja aitoa espanjalaista kulttuuria historiaa romanttisia ravintoloita gourmet a monipuolisia urheilumahdollisuuksia 7 (21)

9 3.3 Erot Torreviejan ja Costa Blanca Norten välillä Torrevieja -tasankomaista ja kuivempaa maastoa - hiekkaisia rantoja - suolajärviä - vilkasta kaupunkielämää - aktiivinen suomalaisyhteisö, Suomi-seura Torrevieja tarjoaa loistavan asuinpaikan niille, jotka haluavat viettää aikaa eloisassa asuinympäristössä vauhdikkaan kaupunkivilinän ympäröimänä, sekä niille jotka nauttivat rantaelämästä ja monipuolisesta urheilutarjonnasta. EU:n sinisellä lipulla merkattuja rantoja löytyy sekä kaupungin edustalta, että kauempana rauhallisemmilla asuinalueilla. Varsinkin La Matan laadukas ranta-alue houkuttelee kävijöitä niin lähialueelta kuin Torreviejan keskustastakin. Sisämaahan päin tultaessa löytyy lukuisia golfkenttiä, joissa voi viettää aikaa laadukkailla viheriöillä vaikka joka päivä. Costa Blanca Norte - vuoristomaista maastoa - sekä mukulakivisiä että hiekkaisia rantoja - paljon viheralueita - autenttista Espanjaa - jyrkkiä mäkiä - sopii omatoimiselle suomalaisasukkaalle, joka viettää aikaa mieluusti sekä espanjalaisessa että muuten kansainvälisessä seurassa Costa Blanca Norte on sopiva vaihtoehto niille, joille kiehtovien pikkukylien ja vuoristoisen Espanjan tarjoama erilaisuus tuo piristystä arkeen. Erityisesti Altean vitivalkoiset asuintalot ja kapeat kujat houkuttelevat sekä romatikkoja että seikkailunhaluisia kävijöitä tutustumaan sen hehkeään ja elämyksiä tarjoavaan ympäristöön joka vuosi. Meren läheisyys ja vuoristoiset maisemat muodostavat yhdistelmän, joka varmasti tallentuu niin taiteilijoiden kuin valokuvaajienkin teoksiin monissa muodoissa ja väreissä. 8 (21)

10 4 Asuntosijoittaminen Espanjassa ja Costa Blancalla Miksi sijoittaa asuntoon Espanjassa? Turvallinen ja laadukas investointivaihtoehto Sijoittaminen omaan asuntoon juuri nyt on erittäin kannattavaa monessakin mielessä. Ensinnäkin Espanjan talous- ja kiinteistösektori on vakavissa vaikeuksissa, ja voit näin ollen hyötyä uskomattomista tarjouksista. Jopa luksusasuntoja voi saada laatuunsa nähden päätähuimaavan edullisesti. Costa Blancan puolesta puhuu taas sen tarjonnaltaan rikas ympäristö, jonka myötä kysyntä alueella on voimakasta, ja voit tehdä tuottoa asunnollasi vuokraamalla sitä eteenpäin. Tämäkin on mahdollista Elsamarin kautta. 9 (21)

11 Toisekseen sijoittamista Costa Blancalla puoltaa kiinteistömarkkinoiden hintakehitys 20 viime vuoden aikana. Se on ollut erittäin nousujohteista, ja ainoastaan joinakin lyhyinä ajanjaksoina kehitys on ollut hetken pysähdyksissä. Hyvä on panna myös merkille, että uudistuotanto Costa Blancalla on sopeutunut uuteen kestävän kehityksen vaatimaan rakentamiseen, joka huomioi tulevatkin sukupolvet. Valencian alueen harjoittama aluepolitiikka, jota toteutetaan myös Alicanten maakunnassa, yhdistää ympäristön ja paikallisen kulttuurin suojelemisen sekä kaupunkisuunnittelun, joka tukee taloutta, elinkeinoja ja uusien työpaikkojen syntymistä. Näin ollen uudisrakennuksessa on panostettu merkittävästi myös laatuun. Viimeisenä sijoittajille turvaa antavana elementtinä on seguro decenal, kymmenen vuoden vakuutus, joka korvaa rakennuksen mekaaniseen kestävyyteen vaikuttaneiden rakennusvirheiden aiheuttamat materiaalivahingot. Tämä vakuutus on pakollinen. Vakuutuksen ottaa ja maksaa jokainen rakennuttaja, ja sen edunsaajina ovat kiinteistön ostaja ja tulevat omistajat. Näiden asioiden myötä voi helposti todeta, että Costa Blanca tarjoaa parhaan mahdollisen takuun sijoittajalle, joka etsii hyvää tuottoa ja uuteen ympäristötietoiseen aikaan sopeutuvaa laatukiinteistöä. 10 (21)

12 5 Asunnon ostoprosessi Espanjassa Nyt on oikea aika sijoittaa asuntoon Espanjassa. Hinnat ja korot ovat alhaalla, ja samalla sijoitat myös itseesi ja omaan tulevaisuuteesi. Costa Blancan yli 300 aurinkoista päivää vuodessa takaavat hyvinvointisi. Oppaan viimeiseltä sivuilta löydät kaavion, jossa kuvataan ostoprosessi alusta loppuun. Tästä kaaviosta selviää mitkä kaikki osapuolet ovat mukana ostoprosessissa, ja mitä tehtäviä kullakin osapuolella on. Alta löydät kaavion tekstimuodossa. Jotta kaavion tulkitseminen olisi helpompaa, olemme jakaneet prosessin eri vaiheisiin ja antaneet joka osapuolelle oman värin, jotta tiedät minkä tahon tehtäviin kukin vaihe kuuluu. 1. elsamar.com kotisivuilla myytävät kohteet Ota yhteyttä ja kerro toiveesi asunnosta (koko, sijainti, omakotitalo / rivitalo / kerrostalo, hinta). Jos sivuiltamme ei suoraan löydy toiveidesi mukaista asuntoja, etsimme sen sinulle. Läheskään kaikki kohteet eivät ole sivuilla ja yhteistyökumppaneidemme kautta sopiva asunto löytyy varmasti. Myyntihinnan päälle tulisi laskea noin 10% ostoon liittyviä kuluja. Kuluista 8% on asuntokaupoissa maksettavaa arvonlisäveroa (IVA) uusissa asunnoissa, ja jälleenmyynneissä on kyseessä varainsiirtovero. Loppu lisäkuluista koostuu notaarikuluista ja lakinaisen kuluista. Lakinaisen kulut ( euroa) kattaa valvonnan, dokumenttien tarkastuksen, kauppakirjan valmistelun, kiinteistön rekisteröinnin kiinteistörekisteriin, veroilmoituksen teon ja notaarilla edustuksen (tulkkaus ja sähkö- ja vesisopimusten sekä yhtiövastikkeen muuttamisen uuden omistajan nimiin). Pankin myöntämästä lainasta maksetaan leimavero ja pankin hinnaston mukaiset palkkiot lainan nostosta. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 11 (21)

13 2. Asuntojen katsominen / ostopäätös / ostosopimus Tule paikan päälle tutustumaan asuntoihin. Käymme katsomassa asunnot yhdessä, tutustumme alueeseen ja saat tarkemmat tiedot asunnoista. Kannattaa tutustua useampaan asuntoon ja tehdä vertailuja. Ostopäätös on iso asia, joka kannatta harkita tarkkaan omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Kun tarjouksesi on hyväksytty, tulee maksaa käsiraha. Kyseessä on muutaman tonnin sitouttamissumma. Kauppakirjan allekirjoitus tulee tapahtua sovitussa määräajassa (usein 30 päivän sisällä). Käsirahan maksun yhteydessä allekirjoitetaan ostosopimus. Jos purat kaupan, menetät käsirahan. 3. NIE-numero NIE-numero on espanjalainen henkilötunnus maassa asuvia ulkomaalaisia varten. Ulkomaalaisella on oltava espanjalainen henkilötunnus, jos hänellä on taloudellisia intressejä Espanjassa, esimerkiksi asunto tai pankkitili. NIE-numero toimii myös yksityishenkilöiden veronumerona, ja se on ilmoitettava verotuksen yhteydessä. Yrityksillä on oma verotunnuksensa. Alkuperäinen dokumentti on erittäin tärkeä, ja sen on aina oltava mukana notaarilla asioidessa, kopio ei kelpaa. NIE-numero haetaan poliisilaitoksen ulkomaanosastolta. Lomakkeet saat Elsamarilta ja olemme mukana hakuprosessissa. Lomakkeen lisäksi hakemukseen tarvitaan passi + 2 kopiota passista sekä 2 passikuvaa. NIE-numeron saanti kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon riippuen ajankohdasta ja paikkakunnasta. Lomakkeiden jättämisen yhteydessä voi valtuuttaa toisen henkilön noutamaan NIE-numeron, jollet itse ole paikalla. Valtuutetun tulee olla mukana hakemusta jätettäessä oman passinsa kanssa. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 12 (21)

14 4. Pankkitilin avaus / puolueeton hinta-arvio / lainaneuvottelut Pankiksi kannattaa valita iso, vakavarainen pankki. Tarkasta myös, että pankilla on toimiva, englannin kielinen verkkopankki, jolla voit hoitaa pankkiasiasi myös Suomesta käsin. Jos tarvitset rahoitusta asunnon hankintaan, autamme siinä. Meillä on suhteet useisiin pankkeihin ja voimme pyytää lainatarjouksia eri pankeilta. Ostettavasta asunnosta tehdään virallinen puolueettoman laitoksen tekemä hinta-arvio (tasacion). Pankit myöntävät tästä arviosta yleensä n % asuntolainaa, laina-aika voi olla jopa 35 vuotta. Jos tasacion on korkeampi kuin myyntihinta, myönnettävä asuntolaina lasketaan myyntihinnasta. Lainahakemukseen tarvitsee yleensä viimeisen kolmen kuukauden ajalta palkkatodistukset, sekä kopion edellisestä verotodistuksesta. Pankki tarkastaa ennen lainan myöntämistä, että kaikki asuntoon liittyvät paperit ovat kunnossa. Näitä ovat mm. omistajaoikeus, asuntoon kohdistuvat rasitteet, rakennuttajan lupa-asiat ja lailliset neliöt. Asuntolainaa myönnetään laillisten neliöiden mukaan, samoin virallisessa puolueettomassa hinta-arviossa huomioidaan ainoastaan lailliset neliöt. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 13 (21)

15 5. Asunnon dokumenttien tarkastus Teemme yhteistyötä suomalaisen lakinaisen kanssa. Hän tarkastaa, että kaikki asuntoon liittyvät dokumentit ovat laillisia ja kunnossa, 6. Valtakirja 7. Asunnon tarkastus ja puutelista rakennuttajille Elsamar.com tekee uudiskohteissa asunnon tarkastuksen, ja toimittaa korjattavien asioiden listan rakennuttajalle ennen kauppakirjan allekirjoitusta. Tarkastus tehdään joko asiakkaan kanssa yhdessä tai asiakkaan valtuuttamana. Asuntokauppa voidaan tehdä alusta loppuun ilman, että asiakas edes käy Espanjassa. Asiat hoidetaan valtakirjalla. Lakinainen laatii valtakirjan, jossa annetaan hänelle valtuutus hoitaa ja allekirjoittaa kauppaan liittyvät paperit. Valtakirja vahvistetaan joko Espanjassa notaarilla tai toimitetaan Suomeen, jolloin asiakas hakee siihen maistraatista apostolin. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 14 (21)

16 8. Asiakirjojen toimitus notaarille kauppakirjaa varten Lakinainen toimittaa notaarille tiedot kaupan osapuolista ja kaupan kohteena olevasta kiinteistöstä. 9. Kauppakirjan laadinta Espanjassa asuntokauppa on aina kiinteistökauppa. Asunnolle haetaan lainhuuto ja kauppa kirjataan kiinteistörekisteriin. Notaari vahvistaa kauppakirjan (escritura), ja on vastuussa sen laillisuudesta. Kauppakirjassa kuvataan kaupan kohteena oleva asunto hyvin yksityiskohtaisesti. Tällä varmistetaan, että kaupan kohteena on oikea asunto. 10. Kauppakirjan allekirjoitus Kauppakirja käydään allekirjoituksen yhteydessä läpi ostajan, myyjän (tai edustajien), välittäjän, lakimiehen ja tarvittaessa pankin edustajan kanssa. Mikäli kauppaan liittyy pankin rahoitus, on pankin edustaja aina paikalla allekirjoituksessa. Myyntihinnan maksu tapahtuu notaarilla kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä. Maksu tapahtuu yleensä sekillä. Rahojen siirtoa varten Suomesta Espanjaan omalle tilillesi pitää varata tarpeeksi aikaa, sillä siirtoon voi mennä jopa 5 pankkipäivää. Sekki tilataan pankista valmiiksi kaupan allekirjoituspäivää varten. Notaari ilmoittaa omistajan muutoksen Sumaan. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 15 (21)

17 11. Sähkö- ja vesisopimukset, yhtiövastike, suma ja kotivakuutus Kun kauppakirja on allekirjoitettu, muutetaan sähkö- ja vesisopimukset uuden omistajan nimiin sekä tehdään omistajan muutosilmoitus taloyhtiön huoltoyhtiölle. Sähkö- ja vesilaskut, kiinteistövero sekä yhtiövastike laitetaan suoraveloitukseen. Nämä sisältyvät lakinaisen palveluun. Samoin asuntoon otetaan kotivakuutus. Mikäli asunnosta on asuntolainaa, pankki tarjoaa omia vakuutuksiaan, kotivakuutus on yleensä ehto asuntolainalle. Kiinteistövero tulee ensimmäisen kerran uuden omistajan maksettavaksi seuraavana kalenterivuonna. Kiinteistövero on maksussa syksyllä. Sähkölasku tulee kuukausittain ja vesilasku kolmen kuukauden välein. Uusissa asunnoissa tulee lisäksi hankittavaksi vesimittari, joka maksaa paikkakunnasta riippuen euroa. 12. Suoraveloitukset Kaikki asuntoon liittyvät maksut tulee laittaa suoraveloitukseen. Pankki tarvitsee suoraveloitusta varten valtuutuksen. Maksuliikenne ei ole Espanjassa yhtä kehittynyttä kuin Suomessa. Pankkitilillä tulee aina olla riittävästi rahaa juokseviin menoihin. Pankit yrittävät laskun eräpäivänä kerran suoraveloitusta. Mikäli juuri sillä hetkellä ei tilillä ole rahaa, katkaistaan asunnolta sähköt tai vedet ilman erillistä ilmoitusta asiasta. Lain mukaan ilmoitus veden tai sähkön katkaisemisesta tulee lähettää asiakkaalle, mutta näin ei käytännössä toimita. Maksamattomat yhtiövastikkeet julkaistaan taloyhtiön yhtiökokouksessa ja usein velallisten lista laitetaan esille taloyhtiön ilmoitustaululle. Omistajat, joilla on maksamattomia yhtiövastikkeita eivät saa esim. uusia avaimia uima-allasalueelle tai autotalliin. Tarkista pankin tiliotteet. Varmista, että suoraveloitukset toimivat ja tililtä menee oikeat summat. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 16 (21)

18 13. Kiinteistön rekisteröinti ja veroilmoitukset Lakinainen huolehtii siitä, että kiinteistö rekisteröidään uuden omistajan nimiin kiinteistörekisterissä ja tekee ostoon liittyvän veroilmoituksen. Mikäli asunnosta on pankkilainaa, huolehtii pankki kiinteistön rekisteröinnistä. 14. elsamar.comin vuokranvälitys Laita asuntosi tuottamaan ja jätä se Elsamarille vuokrattavaksi. Hoidamme asuntoasi kuin omaamme. Asuttu asunto pysyy kunnossa. Asiakkaamme ovat pohjoismaalaisia ja aina ajantasaiset sivumme ovat suomeksi ja ruotsiksi. Kaikki varaukset varmistetaan ensin omistajalta ja saat kirjallisen erittelyn tilillesi maksetuista vuokrista. 15. Veroedustaja Espanjan lain mukaan kaikilla ei residenteillä tulee olla Espanjassa veroedustaja. Asuntoon liittyvä veroilmoitus tehdään vuosittain. Elsamar Pankki Lakinainen Notaari 17 (21)

19 6 Asunnon vuokraus eteenpäin Kun olet hankkinut oman asuntosi Costa Blancalla, voit hyötyä sijoituksestasi vuokraamalla asunnon eteenpäin Elsamarin kautta. Monissa tapauksissa asunto hankitaan kakkosasunnoksi Suomessa olevan asunnon lisäksi, ja näin ollen Costa Blancalla ei asuta ympärivuotisesti. Vuokraamalla asuntoasi eteenpäin niinä ajanjaksoina kun vietät aikaa Suomessa, varmistat sekä rahallisen että turvaa antavan hyödyn. Asuttu asunto pysyy kunnossa, eikä kotisi jää pitkiksi ajoiksi vartioimatta. Vuokrasäännösten mukaan vuokralaisen tulee hoitaa asuntoa kuin omaa kotiaan. Vuokraajan päätyttyä asunnolle tehdään vielä lopputarkistus- ja siivous Elsamarin toimesta. Näin varmistetaan että asunto on ja pysyy kunnossa. Vuokranvälitykseen otettavan asunnon tulee olla hyvässä kunnossa ja hyvin varusteltu, eli sen tulee sisältää normaalin asunnon perusvarusteet: keittiövälineet, siivousvälineet, pyykinpesukone, lakanat, pyyhkeet, TV jne. Ota yhteyttä niin kerromme lisää! 18 (21)

20 7 Lopuksi Kiitos mielenkiinnostasi! Nyt onkin sitten päätösten aika Tutustu tarjontaamme osoitteessa ja ota yhteyttä. Annamme mielellämme lisätietoa asunnon hankinnasta. elsamar.com kiittää! Osoite C/Villa Madrid 40, Torrevieja (Alicante) Puh (Toimiston aukioloajat: ma-pe klo. 9-15) . Web elsamar.com on suomalaisen pariskunnan, Saima Saarisen ja Seppo Turusen, omistama yritys, joka on toiminut Costa Blancalla vuodesta Olemme aktiivisia työssämme ja käytämme apunamme eri alojen ammattilaisia, mm. ekonomeja ja juristeja. 19 (21)

21 Asiakkaan yhteydenotto 2. Asunnon ostopäätös ja ostosopimus Paikalla kaupassa Valtakirjan apostolointi maistraatissa ASIAKAS ei 1. elsamar.com kotisivuilla myytävät asunnot 3.NIEnumero 14. elsamar.comin vuokran välitys ELSAMAR 2. Asuntojen katsominen ei Nie-numeron hakuprosessi 4. Pankkitilin avaus --- kyllä 7. Asunnon tarkastus ja puutelista rakennuttajalle Puolueeton asunnon arviointi kyllä Rahoitus 12. Suoraveloitukset (sähkö, vesi, yhtiövastike, suma) 13. Kiinteistön rekisteröinti ja veroilmoitukset PANKKI 4. Lainaneuvottelut ei LAKINAINEN 5. Asunnon dokumenttien tarkastus 6. Valtakirja 8. Asiakirjojen toimitus notaarille kauppakirjaa varten 11.Sähkö- ja vesisopimukset, yhtiövastike, kotivakuutus, suma 15. Veroedustaja vuosittaiset veroilmoitukset Suomi/ Espanja 13. Kiinteistön rekisteröinti ja veroilmoitukset Valtakirjan allekirjoitus notaarilla espanja suomi 9. Escrituran (kauppakirja) laadinta 10. Escrituran allekirjoitus NOTAARI

Opas asunnon ostoon Espanjassa 2014

Opas asunnon ostoon Espanjassa 2014 Tämän oppaan tarkoitus on auttaa kysymyksissä, jotka liittyvät asunnon hankintaan Espanjassa. Mihin sijoitat, kannattaako asunnon hankinta, mitkä ovat ostoon liittyvät kulut ja kulut jatkossa, miten hankintaprosessi

Lisätiedot

VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ

VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ Vuokraa vene Sunny Boats jätä veneesi vuokrattavaksi avoveneiden vuokraus merellinen kokouspaketti VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ VIISAS VUOKRAA VENEENSÄ? LAITA VENEESI TUOTTAMAAN? SunnyBoats (SB) on vuonna 2008

Lisätiedot

Ensiasunnon osto TTY 2014

Ensiasunnon osto TTY 2014 Ensiasunnon osto TTY 2014 Pirkan OP- Kiinteistökeskus Oy Jaakko Simola Myyntineuvottelija 2 Esityksen sisältö 1. Op-Kiinteistökeskus 2. Vuokralle vai omaan 3. Sopiva ensikoti 4. Asuntonäyttö 5. Ensimmäisen

Lisätiedot

Asumisen palvelumme sinulle

Asumisen palvelumme sinulle Asumisen palvelumme sinulle 1 Mistä asumisen palvelumme koostuvat? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme myös

Lisätiedot

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu?

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? 1 Mistä asuntopalvelumme koostuu? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista. KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu

Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista. KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu Kokemuksia sähköisistä panttikirjoista KIINTEISTÖASIOIDEN DIGIPÄIVÄ/MAANMITTAUSLAITOS Leena Reuter OP Turun Seutu 12.10.2016 2 OP Turun Seutu Linjaus marraskuu 2013 Haemme kaikki panttikirjat sähköisinä

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. TARJOUS, kiinteistö Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 25.11.2013 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina.

KAUPPAKIRJA. Määräalalla tai tonteilla ei ole sellaisia rakennuksia, rakenteita tai laitteita, jotka olisivat kaupan kohteina. LUONNOS 15.6.2016 KAUPPAKIRJA Myyjä: Finavia Oyj Y tunnus: 2302570 2 Lentäjäntie 3 / PL 50, 01531 VANTAA Ostaja: Lappeenrannan kaupunki Y tunnus: 0162193 3 PL 11, 53101 LAPPEENRANTA Taustaksi: Saimaan

Lisätiedot

Ensimmäiseen omaan kotiin

Ensimmäiseen omaan kotiin Ensimmäiseen omaan kotiin Tarja Lehtonen 18.11.2014 Ensimmäiseen omaan kotiin Aihealueet Huomioitavaa ennen asunnon ostoa ASP lyhyesti Asuntolaina Korkovaihtoehdot Vakuudet OmaTakaus Vakuutukset Verotus

Lisätiedot

Kestääkö matkailu Kestääkö maailma matkailua. Kestävää matkailua meillä ja muualla Anu Nylund

Kestääkö matkailu Kestääkö maailma matkailua. Kestävää matkailua meillä ja muualla Anu Nylund Kestääkö matkailu Kestääkö maailma matkailua Kestävää matkailua meillä ja muualla Anu Nylund Ekologisesti, taloudellisesti ja sosiokulttuurisesti kestävää matkailua Suunnittelu on tärkeää Kantokykyluokitus

Lisätiedot

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä!

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.jalasjarvi.fi Vuoden 2010 tilanne! Koti komiasti Jalasjärvelle Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.karttatiimi.fi/jalasjarvi Jalasjärvi

Lisätiedot

t.6 s.102 Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta /481.

t.6 s.102 Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta /481. t.6 s.102 Lähtökohtana on olemassa oleva vuokrasopimus Mikäli alivuokralaisen ottaminen ei tuota omistajalle kohtuutonta hankaluutta, alivuokralaisen ottaminen on mahdollista. Laki asuinhuoneistojen vuokrauksesta

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. TARJOUS, asunto-osake Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. 2. Kaupan

Lisätiedot

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä VAIHDA MUKAVAMPAAN. Oikeanlainen koti kaikkiin elämäntilanteisiin Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä Sp-Koti on perustettu juuri sinua ja sinun asuntoasioitasi varten. Meidän arvomaailmamme lähtee

Lisätiedot

Turun asukasluku

Turun asukasluku Nyt tuli tarjolle hyvätuottoinen viiden kerrostalokaksion kokonaisuus Turusta! Kyseessä on suuri 92 asunnon 1970-luvulla rakennettu taloyhtiö, joka sijaitsee n. 6,0km päässä Turun keskustasta Lausteen

Lisätiedot

Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä.

Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä. Rantakylän terassiasuntoja lähellä Marseillen kaupunkia. Nauti rennosta rantaelämästä ja Provencen rannoista sekä nähtävyyksistä. Lomailijoille tarkoitettuja terassiasuntoja Välimeren ranta-alueella Six

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. TARJOUS, kiinteistö Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan

Lisätiedot

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 18 Asuminen on Suomessa kallista. Asunto-osakkeen ostaminen on monelle elämän suurin yksittäinen hankinta, ja oma koti on jokaiselle hyvin tärkeä. Lisäksi taloyhtiön korjaushankkeet ovat kalliita, erityisesti

Lisätiedot

Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. Kunta, kaupunginosa / alue Kiinteistön osoite Tunnus. Kauppahinta maksetaan kokonaan kaupantekohetkellä.

Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. Kunta, kaupunginosa / alue Kiinteistön osoite Tunnus. Kauppahinta maksetaan kokonaan kaupantekohetkellä. TARJOUS, vuokraoikeus Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön vuokraoikeuden ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja

Lisätiedot

Kotka, Kotkansaari Kohdenumero h,k,s, 52,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,48 Vh ,00

Kotka, Kotkansaari Kohdenumero h,k,s, 52,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,48 Vh ,00 Kerrostalo Kotka, Kotkansaari Kohdenumero 580483 2h,k,s, 52,0 m² Kov. 2018 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 84 122,48 Vh. 179 400,00 Puistotie 38. Asunto Oy Kotkan Katariinankallio rakennetaan nimensä mukaisesti

Lisätiedot

ENSIASUNNON OSTAJAN ABC

ENSIASUNNON OSTAJAN ABC Unelmien koti kiikarissa? ENSIASUNNON OSTAJAN ABC Ensimmäisen oman asunnon ostaminen saattaa tuntua henkisesti ja rahallisesti isolta päätökseltä, johon liittyy paljon uutta ja tuntematonta. Tämä opas

Lisätiedot

Tervetuloa Iggloilemaan

Tervetuloa Iggloilemaan Tervetuloa Iggloilemaan Tervetuloa Igglon tarina - Mikko Ranin, toimitusjohtaja Kiinteistönvälitysmarkkinat Turussa - Matti Kasso, varatoimitusjohtaja, Igglo Oy Igglo-palvelun esittely - Tuire Iso-Kouvola,

Lisätiedot

+ + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_040116PP +

+ + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_040116PP + OLE_PH4 1 *1319901* OLESKELULUPAHAKEMUS LAPSELLE Tällä lomakkeella haetaan alle 18-vuotiaalle lapselle ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Oleskeluluvan hakemisen tarkoituksena on,

Lisätiedot

Palauta hakemus liitteineen osoitteella: Lindorff Oy Back Office, Vapaaehtoiset velkajärjestelyt PL 20 20101 Turku. Postinumero ja postitoimipaikka

Palauta hakemus liitteineen osoitteella: Lindorff Oy Back Office, Vapaaehtoiset velkajärjestelyt PL 20 20101 Turku. Postinumero ja postitoimipaikka 1 / 5 Selvitämme mahdollisuudet Lindorffin olevien velkojen vapaaehtoiseen järjestelyyn hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Lähetämme hakemuksen saavuttua vastaanottoilmoituksen, jossa kerromme

Lisätiedot

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi

Sivu 1 / 5 TARJOUS 21.5.2014. YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki. Realia Management Oy Juha Kivelä. juha.kivela@realia.fi Sivu 1 / 5 YIT Rakennus Oy Panuntie 11 00620 Helsinki TARJOUS 21.5.2014 Realia Management Oy Juha Kivelä juha.kivela@realia.fi Hallintorakennus 31, Sipoo, Nikkilä Kiitämme mahdollisuudesta tarjota Sipoon

Lisätiedot

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. rahoituspäällikkö Johanna Reinikainen

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. rahoituspäällikkö Johanna Reinikainen Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja rahoituspäällikkö Johanna Reinikainen 2 [pvm] 3 [pvm] Finnveran rahoitusperiaatteet 4 [pvm] Finnveran rahoitusperiaatteet Pk-yritykset Painopisteenä on

Lisätiedot

Kiinteistöt. Vaativat jatkuvaa hoitamista. Sitovat pääomaa ja riskejä. Vaikuttavat jokaisen elämään, kotona ja töissä

Kiinteistöt. Vaativat jatkuvaa hoitamista. Sitovat pääomaa ja riskejä. Vaikuttavat jokaisen elämään, kotona ja töissä Yritysesittely Kiinteistöt Vaativat jatkuvaa hoitamista Sitovat pääomaa ja riskejä Vaikuttavat jokaisen elämään, kotona ja töissä Kustannukset nousussa, varsinkin energian Ovat monimutkaisia ja herkkiä

Lisätiedot

Rakennuskohde Duquesan golfkentän laidalla. Hintoja alennettu jopa 65 % Asuntolaina, johon pankki tarjoaa 100 % rahoituksen

Rakennuskohde Duquesan golfkentän laidalla. Hintoja alennettu jopa 65 % Asuntolaina, johon pankki tarjoaa 100 % rahoituksen Rakennuskohde Duquesan golfkentän laidalla Hintoja alennettu jopa 65 % Asuntolaina, johon pankki tarjoaa 100 % rahoituksen 2 makuuhuonetta alkaen 99,000 SIJAINTI ASUNNOT 2 ja 3 makuuhuoneen asuntoja, jotka

Lisätiedot

Taloyhtiön korjaushankkeen rahoitus

Taloyhtiön korjaushankkeen rahoitus Taloyhtiön korjaushankkeen rahoitus Taloyhtiölaina / Osakaslaina Saavatko taloyhtiöt lainaa Nordeasta? Millaisia muutoksia on tapahtunut uusien säädösten myötä? Suomen talous edelleen alavireessä, mutta

Lisätiedot

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa.

Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. ASUNTO JA ASUMINEN ASUMINEN 1. Missä sinä asut? Minä asun kaupungissa. Asuuko Leena kaupungissa vai maalla? Leena asuu maalla, mutta hän on työssä kaupungissa. 2. Missä kaupungissa sinä asut? Asun Lahdessa.

Lisätiedot

VANTAA. Toimeentulotuki

VANTAA. Toimeentulotuki VANTAA Toimeentulotuki Oletko oikeutettu toimeentulotukeen? Toimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen etuus, jonka tarkoituksena on turvata välttämätön toimeentulo silloin, kun henkilö ei voi saada

Lisätiedot

PENNO Selvitä rahatilanteesi

PENNO Selvitä rahatilanteesi PENNO Selvitä rahatilanteesi TIEDÄTKÖ, KUINKA PALJON SINULLA ON RAHAA KÄYTÖSSÄSI? Kuuluuko arkeesi taiteilu laskujen ja välttämättömien menojen kanssa? Tiedätkö, mihin rahasi kuluvat? Tämän Penno-työkirjan

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Saapunut / LIITTEET JOTKA TULEE LIITTÄÄ ENSIMMÄISEEN TOIMEENTULOTUKIHAKEMUKSEEN, katso sivu 4. JOKAISEEN TOIMEENTULOTUKIHAKEMUKSEEN ON LIITETTÄVÄ KAIKISTA TULOISTA/MENOISTA TOSITTEET

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Nousiaisten kunta Asunto Oy Nummenkartano

KAUPPAKIRJA. Nousiaisten kunta Asunto Oy Nummenkartano KAUPPAKIRJA Nousiaisten kunta luonnos 12.8.2016 1. MYYJÄ Nousiaisten kunta (jäljempänä Myyjä ) y-tunnus 0135821-5 Hallintokuja 2, 21270 Nousiainen 2. OSTAJA y-tunnus 1680089-7 os. Torikuja, 21270 Nousiainen

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Fiskarsin ruukin asuinalueet rakennetaan vaiheittain tiivistämällä olemassa olevia alueita. Tarjolla

Lisätiedot

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus

Lainanhakijan opas. Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainanhakijan opas Seitsemän askelta onnistuneeseen rahoitukseen. Joutsen Rahoitus Lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista Joutsen Rahoituksen verkkopalvelussa lainan haku on tehty niin helpoksi

Lisätiedot

Kokkola, Isokylä Kohdenumero h,kt,s, 54,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Kokkola, Isokylä Kohdenumero h,kt,s, 54,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Kokkola, Isokylä Kohdenumero 606432 2h,kt,s, 54,0 m² Kov. 2018 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 44 970,00 Vh. 149 900,00 Sipolanpolku 14. Täydenpalvelun asumista Isokylässä. Asunto Oy Kerkkäpihan käytännölliset

Lisätiedot

Kansainvälinen rahatalous Matti Estola. Termiinikurssit ja swapit valuuttariskien hallinnassa

Kansainvälinen rahatalous Matti Estola. Termiinikurssit ja swapit valuuttariskien hallinnassa Kansainvälinen rahatalous Matti Estola ermiinikurssit ja swapit valuuttariskien hallinnassa 1. Valuuttariskien suojauskeinot Rahoitusalan yritykset tekevät asiakkailleen valuuttojen välisiä termiinisopimuksia

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Säätiön tarkoitus. Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen

Säätiön tarkoitus. Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Säätiön tarkoitus Suomalaisen Lionstoiminnan tukeminen Toimintatavat Säätiö kartuttaa varojaan: - adresseista saatavilla lahjoituksilla - hankkimalla lisää Lions -ritareita, Arne Ritari -killan jäseniksi

Lisätiedot

Uusi, helpompi koti? 55 + Herttoniemi. Vuokrakoti. Abraham Wetterin tie 6

Uusi, helpompi koti? 55 + Herttoniemi. Vuokrakoti. Abraham Wetterin tie 6 Uusi, helpompi koti? Vuokrakoti 55 + Herttoniemi Abraham Wetterin tie 6 Kodista on tullut entistä tärkeämpi paikka, jossa voi levätä ja ladata akkuja ilman taakkaa tekemättömistä remonteista ja pihatöistä.

Lisätiedot

RAKENNUKSEN MYYNTIÄ KOSKEVA SOPIMUS ( SOPIMUS )

RAKENNUKSEN MYYNTIÄ KOSKEVA SOPIMUS ( SOPIMUS ) RAKENNUKSEN MYYNTIÄ KOSKEVA SOPIMUS ( SOPIMUS ) 1. OSAPUOLET MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta y-tunnus: 0201256-6 PL 2200 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä OSTAJA ARKK

Lisätiedot

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään.

Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. TARJOUS, asunto-osake Tarjoudumme ostamaan tässä mainitut osakkeet tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla. 1. Kaupantekopäivä Kauppakirja allekirjoitetaan viimeistään. 2. Kaupan

Lisätiedot

Merkki paremmasta palvelusta.

Merkki paremmasta palvelusta. Merkki paremmasta palvelusta. Asuntomyynti Vuokravälitys Toimitilapalvelu Rakentajapalvelu Koulutus www.habita.fi Habita. Suurin suomalainen yksityinen kiinteistönvälitystoimisto. Suomalainen Habita on

Lisätiedot

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU 1.9. 30.11.2016 Alustava vastausraportti (28.11.2016) Vantaan kaupunkisuunnittelussa tehdään parhaillaan suunnitelmaa tulevaisuuden Myyrmäestä. Suunnitelmalla varmistetaan

Lisätiedot

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN

+ + PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN PK2_plus 1 *1439901* PERHESELVITYSLOMAKE PUOLISOLLE JOKA ON SUOMEN KANSALAINEN Tämä lomake on tarkoitettu sinulle Suomen kansalainen, jonka ulkomaalainen puoliso hakee ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen

Lisätiedot

Kurk Golf osakkeenomistajat Golflomat 2012 Nueva Andalucía, Marbella, España

Kurk Golf osakkeenomistajat Golflomat 2012 Nueva Andalucía, Marbella, España Kurk Golf osakkeenomistajat Golflomat 2012 Nueva Andalucía, Marbella, España Marbella 30.11.2011 Arvoisa Kurk Golfin osakkeenomistaja. Kun junioritoiminnan kilparyhmävetäjä Heikki Atrila lähestyi minua

Lisätiedot

Vaivatonta mökin vuokrausta.

Vaivatonta mökin vuokrausta. Vaivatonta mökin vuokrausta. Tule mukaan Lomarenkaan iloisten omistajien joukkoon! Tarjoamme kattavan palvelukokonaisuuden, johon sisältyy kohteen: välitykseenottotarkastus ja luokittelu valokuvaus ja

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta?

Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta? Miksi kannattaa tehdä ps. Hypo eläkesäästösopimus ennen vuoden vaihdetta? Suomen Hypoteekkiyhdistys & Suomen AsuntoHypoPankki Oy Matti Inha, toimitusjohtaja, rahoitusneuvos 1.11.2010 Ikäsi haarukassa n.

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

Kotona Nimi Henkilötunnus asuvat lapset ja Nimi Henkilötunnus muut samassa Nimi Henkilötunnus taloudessa asuvat Nimi Henkilötunnus.

Kotona Nimi Henkilötunnus asuvat lapset ja Nimi Henkilötunnus muut samassa Nimi Henkilötunnus taloudessa asuvat Nimi Henkilötunnus. HAMINAN KAUPUNKI SOSIAALITYÖ TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Vastaanotettu Sibeliuskatu 36 B 49400 HAMINA Neuvonta p. 749 3031 Henkilö- Hakijan sukunimi ja etunimet Henkilötunnus tiedot ja asuminen Puolison sukunimi

Lisätiedot

Taloyhtiön remonttiratkaisu Kokonaisratkaisu taloyhtiön korjausrakentamisen tarpeisiin

Taloyhtiön remonttiratkaisu Kokonaisratkaisu taloyhtiön korjausrakentamisen tarpeisiin Taloyhtiön remonttiratkaisu Kokonaisratkaisu taloyhtiön korjausrakentamisen tarpeisiin Energiaekspertti kurssi 3.11.2015 OP Tampere Kati Klint Taloyhtiön remonttiratkaisu on kokonaisratkaisu taloyhtiön

Lisätiedot

Ruotsissa työskentelevien ja ulkomailla asuvien tuloverotus. Tietoja ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, puolaksi ja venäjäksi

Ruotsissa työskentelevien ja ulkomailla asuvien tuloverotus. Tietoja ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, puolaksi ja venäjäksi Skatteverket SKV 442, 5.painos Ruotsissa työskentelevien ja ulkomailla asuvien tuloverotus Tietoja ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, espanjaksi, puolaksi ja venäjäksi Finska Ulkomailla asuvia

Lisätiedot

VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle.

VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle. VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle. 1 Henkilötiedot 1.1 Hakijan henkilötiedot Sukunimi Entiset

Lisätiedot

Raasepori, Tenhola Kohdenumero h, k, kph, 356,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Raasepori, Tenhola Kohdenumero h, k, kph, 356,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Raasepori, Tenhola Kohdenumero 553251 4 h, k, kph, 356,0 m² Kov. 1948 Energialuokka e-tod. Mh. 298 000,00 Vh. 298 000,00 Trollshovdantie 30. Mahdollisuuksien kiinteistö, tässä löytyy 4 asuntoa

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY. myyjänä KEMIN KAUPUNKI. ostajana. kaupan kohteena

KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY. myyjänä KEMIN KAUPUNKI. ostajana. kaupan kohteena KAUPPAKIRJA KEMIN TEOLLISUUSKYLÄ OY myyjänä ja KEMIN KAUPUNKI ostajana kaupan kohteena VERKKOKARINKATU 11 VUOKRAOIKEUDET JA NIILLÄ SIJAITSEVAT RAKENNUKSET 24.10.2017 1 OSAPUOLET Kemin Teollisuuskylä Oy

Lisätiedot

kielipassi Moduuli 1

kielipassi Moduuli 1 kielipassi Moduuli 1 minä ja lähipiiri MINÄ / IHMINEN / MODUULI 1 / A1.3 Osaan kertoa perustiedot itsestäni kirjallisesti ja suullisesti. Osaan vastata henkilötietokysymyksiin. Osaan täyttää henkilötietolomakkeen.

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki

KAUPPAKIRJA. Asianumero MH 1976/2017/ KAUPAN OSAPUOLET. Suomen valtio, Metsähallitus. Lappeenrannan kaupunki 1 (7) Asianumero MH 1976/2017/06.04.01 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjä Suomen valtio, Metsähallitus Ostaja Lappeenrannan kaupunki Tällä kauppakirjalla allekirjoittaneet ovat sopineet kiinteistön luovutuksesta

Lisätiedot

Suomen suurlähetystö Astana

Suomen suurlähetystö Astana LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu Talousjohtaminen Suomen suurlähetystö Astana Harjoitteluraportti Elina Hämäläinen 0372524 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 1 2. Lähtövalmistelut...

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 02011256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI OSTAJA Kiinteistö Oy Asemapäällikönkatu 12 Y-tunnus 0234529-9 Ratavartijankatu

Lisätiedot

Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x.

Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x. 1 KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2014 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Haluatko ilmoituksen myös sähköpostina Kyllä En. Toimipaikka tai työnantaja Alkaen Puhelin toimeen. Toimipaikka Alkaen Puhelin toimeen

Haluatko ilmoituksen myös sähköpostina Kyllä En. Toimipaikka tai työnantaja Alkaen Puhelin toimeen. Toimipaikka Alkaen Puhelin toimeen VUOKRA-ASUNTOHAKEMUS Tulosta, täytä ja allekirjoita hakemus ja toimita se liitteineen kunnan asuntotoimistoon tai muulle vuokra-asunnon omistajalle. 1 Henkilötiedot 1.1 Hakijan henkilötiedot Sukunimi Entiset

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET. Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy. Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun [].

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET. Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy. Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun []. KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSAPUOLET Ismo Syvähuoko ja Sport Aid Urheilulääkäriasema Oy ja Ismo Syvähuoko perustettavan yhtiön lukuun [].2017 2(6) KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Ismo Syvähuoko

Lisätiedot

Oletko Bull, Bear vai Chicken?

Oletko Bull, Bear vai Chicken? www.handelsbanken.fi/bullbear Handelsbankenin bull & Bear -sertifikaatit Oletko Bull, Bear vai Chicken? Bull Valmiina hyökkäykseen sarvet ojossa uskoen markkinan nousuun. Mikäli olet oikeassa, saat nousun

Lisätiedot

Sisällys. Asuinkiinteistöjen kauppa Ranskassa 3. Miksi juuri Village Center 4 Osto 4

Sisällys. Asuinkiinteistöjen kauppa Ranskassa 3. Miksi juuri Village Center 4 Osto 4 Sisällys Asuinkiinteistöjen kauppa Ranskassa 3 Miksi juuri Village Center 4 Osto 4 Asuinkiinteistöjen ostoprosessi Ranskassa 5 Asunnon varaus 5 Käsiraha 5 Varausvahvistus 6 Kauppakirjaluonnos ja kaupantekotilaisuus

Lisätiedot

Uudenlainen tapa sijoittaa kiinteistöihin verotehokkaasti. Sijoitusjohtaja Jussi Pekka Talsi Arvoasuntopäivä, Pörssitalo, Helsinki, 06.05.

Uudenlainen tapa sijoittaa kiinteistöihin verotehokkaasti. Sijoitusjohtaja Jussi Pekka Talsi Arvoasuntopäivä, Pörssitalo, Helsinki, 06.05. Uudenlainen tapa sijoittaa kiinteistöihin verotehokkaasti Sijoitusjohtaja Jussi Pekka Talsi Arvoasuntopäivä, Pörssitalo, Helsinki, 06.05.2015 Investium Oy Perustettu 1994 Suomen suurin ja vanhin finanssialan

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

FOURTON OY MERKINTÄLOMAKE

FOURTON OY MERKINTÄLOMAKE MERKINTÄLOMAKE Fourton Rahastoyhtiön rahastoja voitte merkitä kaksi kertaa kuukaudessa. Merkintäpäivät ovat jokaisen kuukauden 15. päivä ja viimeinen pankkipäivä. Jos 15. päivä ei ole pankkipäivä, merkintäpäivä

Lisätiedot

1) Lohjalla sijaitseva Uusi-Hontti-niminen kiinteistö (kiinteistötunnus )

1) Lohjalla sijaitseva Uusi-Hontti-niminen kiinteistö (kiinteistötunnus ) Sivu 1 / 5 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET MYYJÄ OSTAJA Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä y-tunnus: 1567535-0 osoite: HUS Tilakeskus/ PL 302, 00029 HUS Lohjan kaupunki y-tunnus: 1068322-0

Lisätiedot

Kerrostalo. Joensuu, Keskusta Kohdenumero h,kt,kirjasto,s, 78,5 m² Kov Energialuokka B Mh ,00 Vh ,00

Kerrostalo. Joensuu, Keskusta Kohdenumero h,kt,kirjasto,s, 78,5 m² Kov Energialuokka B Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Joensuu, Keskusta Kohdenumero 599964 3h,kt,kirjasto,s, 78,5 m² Kov. 2014 Energialuokka B Mh. 350 000,00 Vh. 350 000,00 Torikatu 33. Tasokas kalustettu huoneisto joko omaan käyttöön tai sijoitukseen!

Lisätiedot

Esityksen rakenne: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto pähkinänkuoressa. Tutkimustulokset. Yhteenveto

Esityksen rakenne: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto pähkinänkuoressa. Tutkimustulokset. Yhteenveto Esityksen rakenne: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto pähkinänkuoressa Tutkimustulokset Yhteenveto KVKL pähkinänkuoressa Perustettu: 18.3.2008 Perustajat: Realia Group Oy Kiinteistömaailma Oy OP-Keskus

Lisätiedot

FORSSAN OMAKOTITALOTONTIT

FORSSAN OMAKOTITALOTONTIT 1(32) Ojalanmäen pellot copyright Forssan kaupunki FORSSAN OMAKOTITALOTONTIT Tutustu Forssan tonttitarjontaan www.forssa.fi Lisätietoja Forssan tonteista ja ajantasaisesta varaustilanteesta Aki Härmä Tomi

Lisätiedot

Tekevien ihmisten Sonkajärvi

Tekevien ihmisten Sonkajärvi Tekevien ihmisten Sonkajärvi Viihtyisyyttä arkeen ja vapaa-aikaan Sonkajärvellä Sonkajärvi on viihtyisä ja luonnonkaunis kunta Ylä-Savon seudulla. Kunnassa on kaksi taajamaa, Sonkajärven ja Sukevan kirkonkylät,

Lisätiedot

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. Hannu Puhakka

Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja. Hannu Puhakka Yrityskaupan rahoitukseen on tarjolla ratkaisuja Hannu Puhakka 16.5.2016 2 [pvm] 3 [pvm] Pk-rahoituksen painopistealueet - yritysten yleisimmät muutostilanteet ja niihin liittyvät rahoitustarpeet Yrityksen

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin. Myytävät omakotitontit 2008

Karkkilan kaupungin. Myytävät omakotitontit 2008 Karkkilan kaupungin Myytävät omakotitontit 2008 Karkkilan kaupungin vaihde Puhelin (09) 22 5051 Mittaus- ja kiinteistötoimi Mittaus- ja kiinteistöpäällikkö Tapio Jokela puh. 044 553 3421 tapio.jokela@karkkila.fi

Lisätiedot

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009 Työssäoppimispaikkamme oli Fuengirolassa. (Costa del sol) Kaupunki: Fuengirola Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Lähin lentokenttä: Málaga

Lisätiedot

Y-tunnus 0208852-8 Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava

Y-tunnus 0208852-8 Osoite: Kauppatie 109, 62200 Kauhava Kh 22.2.2016 liite x 1/5 Asianumero MH 833/2016, 06.04.01 KAUPPAKIRJA KAUPAN OSAPUOLET Myyjä: Ostaja: Suomen valtio, Metsähallitus Kotipaikka Vantaa, Y-tunnus 0116726-7 Osoite: PL 94, 01301 VANTAA Kauhavan

Lisätiedot

Ylivieska Kohdenumero h,k,s, 69,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,56 Vh ,00

Ylivieska Kohdenumero h,k,s, 69,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,56 Vh ,00 Kerrostalo Ylivieska Kohdenumero 680141 3h,k,s, 69,0 m² Kov. 2014 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 87 851,56 Vh. 195 270,00 Savisilta 8. Huom! rahoitusvastike laskee: 1.7.2017 alkaen 690,00 euroa/kk. Etsitkö

Lisätiedot

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC-lomapalvelu aina vuodesta 1953 lähtien u Voit vaihtaa asunnon toisen kanssa kotimaassa tai ulkomailla. Kun asut

Lisätiedot

Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun

Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun Sisältö Klikkaa pikalinkkejä tai vieritä diaesitystä eteenpäin 1. Suomen Asiakastieto Kaikki asiakkaistasi 2. Sopimusasiakkaan etusivu 3. Kotimaa-valikko 4. Suhdekartta

Lisätiedot

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse 1 (3) Sopimusta koskevat tiedot Vakuutuksenottaja Sopimusnumero - Vakuutuksenottajan henkilö- tai Y-tunnus Vakuutettu (edunjättäjä) Vakuutetun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Y-tunnus Kaupunkiympäristön toimiala Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelu PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, Y-tunnus Kaupunkiympäristön toimiala Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelu PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI 1 KAUPPAKIRJALUONNOS MYYJÄ Helsingin kaupunki, Y-tunnus 0201256-6 Kaupunkiympäristön toimiala Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelu PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (jäljempänä Kaupunki) OSTAJAT

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Saapunut / 20 Rek.nro. Täyd. / 20 Päätös nro. Hakijan velvollisuus on täyttää toimeetulotukihakemus asianmukaisesti kaikilta osin (Hall.laki 16, 17). Hakemukseen tulee liittää kaikki

Lisätiedot

Yrityskaupan muistilista

Yrityskaupan muistilista Yrityskaupan muistilista Aloita ajoissa * Yleisemmin yrityksen myyntiprosessi kestää noin 10 kuukautta, mutta hyvin usein se venyy yli vuoden mittaiseksi. Valitettavasti kaikkein yleisintä on, että yrityskauppa

Lisätiedot

VUOKRAVÄLITTÄJÄKOE 20.11.2010

VUOKRAVÄLITTÄJÄKOE 20.11.2010 KESKUSKAUPPAKAMARI 1 (5) VUOKRAVÄLITTÄJÄKOE 20.11.2010 Lue nämä ohjeet ennen kokeen alkua Kysymysten 1-4 vastaukset on kirjoitettava eri paperiarkeille. Jokaiseen vastauspaperiin tulee merkitä selvästi

Lisätiedot

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA

ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA 15.5.2017, ver 1 Sivu 1 / 7 ESISOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPASTA SOPIMUKSEN OSAPUOLET (Kapulin yritysalue / kortteli 2313) y-tunnus: 0129261-5 osoite: Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 päätös:

Lisätiedot

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

TALOYHTIÖN TALOUDEN TILAN ARVIOINTI

TALOYHTIÖN TALOUDEN TILAN ARVIOINTI TALOYHTIÖN TALOUDEN TILAN ARVIOINTI Mitä taloyhtiöstä kannattaa huomioida asuntoa ostaessa? Voit tehdä uuden kodin ostopäätöksen turvallisemmalla mielellä kun olet kartoittanut keskeiset asiat myös taloyhtiön

Lisätiedot

Plagenin uimaranta ja kioski

Plagenin uimaranta ja kioski Plagen Hangon kaupunki tarjoaa yrittäjän vuokrattavaksi ja ylläpidettäväksi: Plagenin uimaranta ja kioski Plagenin rannan keskeinen sijainti Hangossa, suotuisat luonnon olosuhteet, alueen valtakunnallisestikin

Lisätiedot

Uusi, entistä parempi kanta-asiakaskortti!

Uusi, entistä parempi kanta-asiakaskortti! Uusi, entistä parempi kanta-asiakaskortti! SES 0408 Stockmann-tilikortti vaihtuu uuteen Stockmannin kanta-asiakaskortit uudistuvat. Stockmann-tilikortti korvataan entistä paremmalla Stockmann MasterCard

Lisätiedot

Sisällys. Asuinkiinteistöjen kauppa Ranskassa 2. Miksi juuri Village Center 3 Osto 3

Sisällys. Asuinkiinteistöjen kauppa Ranskassa 2. Miksi juuri Village Center 3 Osto 3 Sisällys Asuinkiinteistöjen kauppa Ranskassa 2 Miksi juuri Village Center 3 Osto 3 Asuinkiinteistöjen ostoprosessi Ranskassa 4 Asunnon varaus 4 Käsiraha 4 Varausvahvistus 5 Kauppakirjaluonnos ja kaupantekotilaisuus

Lisätiedot

Myyjä 1/2 Laitakangas Väinö Nestori, (Sotu) k. 5.9.1980 jakamattoman kuolinpesän osakkaat:

Myyjä 1/2 Laitakangas Väinö Nestori, (Sotu) k. 5.9.1980 jakamattoman kuolinpesän osakkaat: 1 (5) KAUPPAKIRJA (Luonnos) Kiinteistön osto perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen xx.xx.2014 X Myyjä 1/2 Laitakangas Väinö Nestori, (Sotu) k. 5.9.1980 jakamattoman kuolinpesän osakkaat:

Lisätiedot