Leirikouluun Rantasalmelle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Leirikouluun Rantasalmelle"

Transkriptio

1 Leirikouluun Rantasalmelle Palvelu- ja hintatiedot 2010

2 On monta hyvää syytä tulla leirikouluun Rantasalmelle: - JÄRVILUONTO Rantasalmi sijaitsee Haukiveden äärellä Saimaan mahtavan järvialueen sydämessä. Vesistöt ovat kautta vuosisatojen muovanneet itäsuomalaisen ihmisen elämää: ne ovat olleet paitsi luonnollinen kulkuväylä, myös tärkeä elannon lähde ja uusien kulttuurivaikutteiden kanava. Saimaan järvialueella sijaitsee myös Linnansaaren kansallispuisto, jonka karut rannat ovat Saimaannorpan ja kalasääsken ominta elinympäristöä. Myös ihminen on jättänyt jälkensä alueen maisemaan: näitä ovat mm. monin paikoin nähtävät kaskiviljelyn ja metsätalouden merkit. - OSAAMINEN Rantasalmen pitkät perinteet leirikoulupaikkakuntana ulottuvat 80-luvun varhaisiin vuosiin. Ympäristökasvatuksen ja leirikoulupedagogian osaamista Rantasalmella edustaa mm. kesällä 1994 avatun Luontokeskus Oskarin tiloissa toimiva Ympäristökasvatusinstituutti, jonka uraauurtava työ ympäristökasvatuksen opetuksen, koulutuksen ja tutkimuksen alalla on saanut laajalti tunnustusta. - MONIPUOLISET PALVELUT JA TÄYDEN PALVELUN PAKETIT Kaikki leirikoulupalvelut ovat Rantasalmella käden ulottuvilla. Hyvän mielen leirikoulupaketit toiveiden mukaisesti toteutettuna takaavat onnistuneen vierailun; leirikoulukokonaisuus yhdellä varauksella! Pakettimme sisältää majoituksen täysihoidolla, ohjelmat oppaineen sekä kuljetukset. Rantasalmen lähialueen moniin kiintoisiin käyntikohteisiin kuuluvat mm. Olavinlinna ja maakuntamuseo Savonlinnassa, maailman suurin puukirkko Kerimäellä sekä metsämuseo ja metsätietokeskus Lusto Punkaharjulla. Muutamia vuosia sitten perustettuun leirikouluverkostoon kuuluu ammattitaitoisia yrittäjiä, joilla on vankka kokemus leirikouluryhmien majoitus-, ateria-, opetus- ja vapaa-ajanpalveluista. Verkoston leirikoulusuunnittelija on ainoa henkilö, johon sinun tarvitsee pitää yhteyttä, ja hän on apunasi koko leirikouluprosessin ajan.

3 Palvelu- ja hintatiedot 1. Majoitus- ja ruokapalvelut Lomakeskus Järvisydän Lomakeskus Järvisydän on luontopainotteisiin aktiivilomiin ja harrastuksiin erikoistunut perheyritys. Järvisydän on luonnollinen portti Linnansaaren kansallispuistoon. Sen pihapiiristä alkavat monet suositut leirikouluohjelmat. Majoitus Hinta / hlö / vrk Ala-aste Yläaste - Kelomökit 6 hengelle (3kpl); 2mh, parvi, sauna, suihku Täysihoito/perusmökit tupakeittiö, 2wc, takka, tv, sähkölämmitys, terassi 34,00 37,00 - Hirsimökit 8 hengelle (3kpl); 4mh, parvi, sauna, suihku Täysihoito/Rantahuvilat tupakeittiö, wc, takka, tv, sähkölämmitys, terassi 36,00 39,00 - Rantahuvilat 12 hengelle (2kpl); 4mh, parvi, wc, suihku tupakeittiö, wc, takka, tv, sähkölämmitys, terassi, poreallas, oma ranta UUTTA 2009! - Rinnehuvilat 10 hengelle (6kpl); 5mh, makuuhuoneissa wc/suihku, sauna, tupakeittiö takka, tv, sähkölämmitys, terassi Hinta / hlö / vrk Ala-aste Yläaste Täysihoito/Rinnehuvilat 49,00 49,00 Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Mikäli niitä ei ole erikseen verkostolta varattu (5e/hlö), on lakanat tai makuupussi, tyynyliina ja pyyhe oltava mukana omasta takaa. Ruokapalvelut Järvisydämen Piikatyttö-ravintola tarjoaa keskiaikaishenkistä maalaistunnelmaa ja perinteistä kotiruokaa. Vapaa-ajanpalvelut Järvisydämen maksuttomia vapaa-ajanpalveluja ovat kuntopolku, mölkky, lento/sulkapallokenttä, soutuveneet(liivit), petanque ja tilat illanviettoja varten. Lähistöllä myös islanninhevostalli Hevosharju karvaisine ystävineen.

4 Korhola Holiday Korhola Holiday on maaseutumatkailuyritys, joka tarjoaa leirikoululaisille monipuoliset mahdollisuudet hankkia uusia tietoja ja taitoja tekemisen, kokemisen ja osallistumisen kautta. Majoitus Hinta / hlö / vrk Ala-aste Yläaste Aikuiset - Päärakennuksen huoneet 2, 4 ja 4-5 hengelle (3kpl) Täysihoito huoneissa suihku/wc 35,00 38,00 40,00 - Aittarakennuksen huoneet 4, 6 ja 4 hengelle (3kpl) huoneissa wc, suihku yhteinen kaikille - Pihamökit 6, 7 ja 8 hengelle (3kpl) wc ja suihku viereisessä rakennuksessa Liinavaatteet sisältyvät hintaan. Ruokapalvelut Korholan keittiö tarjoaa maittavaa kotiruokaa sekä talon omille vieraille että muualla asuville leirikouluryhmille. Vapaa-ajan palvelut Korholan laaja puutarhamainen piha-alue soveltuu monenlaiseen vapaa-ajan viettoon ja omatoimiseen tai ohjattuun harrastamiseen. Majoitushintaan sisältyviä vapaaajanpalveluja ovat mm. sulkapallo, jalkapallo, kuvasuunnistus, pöytätennis, petanque ja tikanheitto. Myös illanvietossa tarvittavat tilat sisältyvät majoitushintaan. Yleiset uimarannat sijaitsevat n.7 kilometrin päässä.

5 Hotelli Ruusuhovi Suuren Rauanveden rannalla noin 8kilometriä Rantasalmen keskustasta sijaitseva Ruusuhovi tarjoaa leirikoululaisille monipuolista majoitus- ja vapaa-ajanpalveluja avarassa ja luonnonkauniissa ympäristössä. Majoitus Hinta / hlö / vrk Ala-aste Yläaste - Lomahuoneistot 4-6 hengelle (8kpl) Täyshoito makuutilat yläkerrassa ja oleskelutila, keittiö, wc ja 40,00 44,00 suihku alakerrassa (osassa myös sauna) - Luhtiaitat 1-3 hengelle (11kpl) makuutila ja suihku/wc Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Mikäli niitä ei ole erikseen verkostolta varattu (5e/hlö), on lakanat tai makuupussi, tyynyliina ja pyyhe oltava mukana omasta takaa. Ruokapalvelut Ruokailut tapahtuvat pääosin Ruusuhovin päärakennuksessa. Aterioilla tarjotaan maukasta kotiruokaa. Vapaa-ajanpalvelut Ruusuhovin maksuttomia vapaa-ajanpalveluja ovat lentopallo, sulkapallo, sähly, joita voi pelata pihapiirissä sijaitsevan kunnostetun navetan ylisillä, sekä petanque. Päärakennuksessa on lisäksi vieraiden käytössä lautapelejä.

6 SaimaaHoliday Oravi SaimaaHoliday Oravi sijaitsee noin 15min venematkan päässä Linnansaaren kansallispuistosta. Oravista on säännöllinen veneyhteys Linnansaareen, joka on monien suosittujen leirikouluohjelmien toteutuspaikka. Oravi on viihtyisä pieni kanavakylä. Kylässä on hyvin varustettu kyläkauppa, ravintola ja melontakeskus. Majoitus Hinta / hlö / vrk Ala-aste Yläaste valmistunut Hotel Oravi, 17 huoneistoa Täysihoito (yhteensä 42 sänkyä + 8 lisäpetiä), jokaisessa huoneis- 42,00 44,00 tossa wc, suihku, kuivauskaappi, minikeittiö ja tv. Hotellissa on sauna. Liinavaatteet Sisältyvät hintaan. Ruokapalvelut Aterioilla tarjotaan perinteistä kotiruokaa. Vapaa-ajanpalvelut SaimaaHoliday Oravin maksuttomia vapaa-ajanpalveluja ovat beach-volley, pihapelejä, kalastus ja soutuveneet. Linnansaari Linnansaaren kansallispuisto keskellä Saimaaseen kuuluvaa Haukivettä on suomalaista järviluontoa parhaimmillaan. Pääsaaressa luonnonkaunis Sammakkoniemen leirintäalue. Majoitus Hinta /hlö / vrk Täysihoito - Hirsiaitat 4-5 hengelle (5kpl); kerrossängyt, 33,00 patjat ja tyynyt. Ei lämmitystä. Lähellä kaivo, keittokeittokatos, ulkokäymälät ja sauna. Myös telttoja. Sauna sis. hintaan. Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Mikäli niitä ei ole erikseen verkostolta varattu (5e/hlö), on lakanat tai makuupussi, tyynyliina ja pyyhe oltava mukana omasta takaa.

7 Rinssi-Eversti Hotelli Rinssi-Eversti on viihtyisä yksikerroksinen hotelli järven rannalla aivan Rantasalmen keskustan tuntumassa. Linnansaaren kansallispuiston Luontokeskus Oskari ja Finntrek-välinevuokraamo/retkitupa (mm.kivimyymälä) sijaitsee vain n.100 metrin päässä hotellista. Jäähalliin matkaa n.200m. Uimaranta ja beachvolley-kenttä n.300m päässä hotellista. Hotellia ympäröi laajat nurmialueet, jotka soveltuvat pallopeleihin ja muihin ulkoaktiviteetteihin. Tenniskenttämme on vapaasti asukkaiden käytössä. Majoitus Hinta / hlö / vrk Ala-aste Yläaste - Huoneet 2 hengelle (21kpl), joista 9:ssä lisävuodemah- Täysihoito dollisuus. Huoneissa wc, suihku ja televisio. 47,00 49,00 Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Mikäli niitä ei ole erikseen verkostolta varattu (5e/hlö), on lakanat tai makuupussi, tyynyliina ja pyyhe oltava mukana omasta takaa. Ruokapalvelut Aterioilla tarjotaan perinteistä kotiruokaa. Vapaa-ajanpalvelut Rinssi-Everstin maksuttomia vapaa-ajanpalveluja ovat lautapelit ja tennis (tenniskenttä hotellin pihassa). Biljardipöytä toimii kolikoilla.

8 Leirikoulujen muut ruokapalvelut Opetusravintola Paviljonki, Savonlinna Aterian hinta Saimaan rannalla sijaitsevassa ravintolassa maittavat alle 12v. yli 12v. ateriat vieraileville leirikouluryhmille. 7,20e 8,70e Olavinlinnan ravintola, Savonlinna Aterian hinta Keskiaikainen Olavinlinna tarjoaa kävijöilleen alle 12v. yli 12v. unohtumattomia kokemuksia. Ravintolan tarjoamat 7,20e 8,50e makuelämykset täydentävät hienosti vierailijoiden kokonaiselämystä. Luston ravintola, Punkaharju Aterian hinta Metsämuseon yhteydessä sijaitseva ravintolan keittiö alle 12v. yli 12v. on ennakkoluulottomasti kaikkea uutta kokeileva. 8,00e 8,00e Keittiömestarimme ja kokkimme valmistavat ateriat aina tuoreista, ensiluokkaisista raaka-aineista.

9 2. Ohjelmapalvelut Leirikouluverkosto / Luontokeskus Oskari / Rantasalmi Kivipajatyö Ohjelman aikana tutustutaan kivilajeihin ja niiden ominaisuuksiin sekä työstettävän raakaaineen valintaan. Lopuksi valmistetaan kivestä koriste- tai käyttöesine kotiin vietäväksi. Kesto 2h. Sisäohjelma. Kokoontuminen Luontokeskus Oskarin aulassa. 60e / h Metsähallitus / Luontokeskus Oskari / Rantasalmi Opastettu kierros luontokeskus Oskarissa Oskarin päivä Linnansaaressa -perusnäyttely antaa hyvän evästyksen kansallispuistokäynnille. Kierroksen aikana tutuksi tulevat niin lehto, kaski ja torppa kuin sääksi ja norppakin. Kesto n. 45 min. 25e / ryhmä Metsähallitus / Luontokeskus Oskari / Rantasalmi Saimaan seutu jääkauden jälkeen Ohjelma antaa yleiskuvan Saimaan vaiheista jääkauden jälkeen. Ohjelmassa hahmotetaan maiseman muotoutumista ja perehdytään luonnossa esiintyviin jääkauden jälkiin, mukaan lukien saimaannorppa. Loppukevennykseksi esitetään rooliasujen avulla Jääkauden jälkeen näytelmä, joka kertoo kasvi- ja eläinlajien leviämisestä Suomeen ja katsotaan norppaelokuva. Kesto 1,5 2 tuntia. 42e / ryhmä + 1,5e / hlö Metsähallitus / Luontokeskus Oskari / Rantasalmi Vesien pienelämää Ohjelma rakentuu vesien ravintoketjujen ympärille. Tutkimuskohteina ovat niiden ensimmäiset lenkit: plankton ja pienet selkärangattomat, tutkimusvälineinä mikroskoopit ja suurennuslasit. Ohjelma antaa perustietoa ravinteiden, rehevöitymisen ja ihmisen toimien merkityksestä vesiekosysteemissä. Kesto n. 2 tuntia. 42e / ryhmä

10 Metsähallitus / Luontokeskus Oskari / Rantasalmi UUTUUS! Elämää kuhiseva Linnonpolku Ohjelma vie kulkijan Linnansaaren luontopolun maisemiin elämyksellisen maalausseinäkkeen, diojen ja filmien avulla. Matkan varrella tutuiksi tulevat mm. puiston tunnuseläin sääksi ja Saimaan oma julkkis, saimaannorppa kuutteineen. Leikin varjolla opitaan kansallispuiston eläinten tuntomerkkejä ja elintapoja. Lopuksi katsomme norppa-elokuvan. Ohjelman kesto 1,5 2 tuntia. 42e / ryhmä + 1,5e / hlö Metsähallitus / Luontokeskus Oskari / Rantasalmi Uhanalaisuus Ohjelma tutustuttaa lajien uhanalaisuuteen yleisesti ja Linnansaaren kansallispuiston uhanalaisiin lajeihin erityisesti. Painopiste on saimaannorpassa ja valkoselkätikassa. Kevennyksenä noppapeli, jossa kertautuvat em. lajien säilymiseen vaikuttavat tekijät. Lopuksi katsomme norppa-elokuvan. Kesto 1,5 2 tuntia. 42e / ryhmä + 1,5 / hlö Metsähallitus / Riihisaari Savonlinnan maakuntamuseo Saimaa ja norppa Nestori-näyttelyssä Olavinlinnan lähellä Savonlinnassa sijaitsevan Riihisaaren maakuntamuseon kiehtovassa Nestori-näyttelyssä sukellamme Saimaan saloihin: Mikä ja millainen se oikein onkaan? Saimaan alueen tyypilliset asukit, mm. lokit, kuikka ja saimaannorppa, tulevat tutuiksi. Kesto 45 min. 1e / hlö enintään 25 e

11 Metsähallitus / Riihisaari Savonlinnan maakuntamuseo UUTUUS! Elämää Saimaan rannoilla muinaisuudesta höyrylaivakulttuuriin Ohjelmassa tutustutaan saimaalaisten menneisyyteen. Pohdimme, miksi ihminen asettui suurten vesien äärelle ja millaista elämä oli luonnon sanelemin ehdoin; miten eristyneisyys muokkasi saaristolaiskansan elämää ja miten kukoistava höyrylaivaliikenne ja sen myötä oma laivamieskulttuurinsa kehittyi. Ohjelma sis. valokuvasuunnistusta ja käynnin Mikko -museolaivassa. Kesto 2 tuntia. Museon pääsymaksu 1 e / oppilas ja opastusmaksu 50 e /ryhmä Raili Rinnemaa Askartelua luonnonmateriaaleista Tutustumme luonnon omiin materiaaleihin, niiden hankintaan, käsittelyyn ja käyttötapoihin entis- ja nykyaikana. Ohjelman aikana valmistamme omin käsin mukavan muiston mukaan kotiin vietäväksi. Kesto n.2 tuntia. Toteutus Ruusuhovissa, Järvisydämessä tai Luontokeskus Oskarissa. 12,50e / hlö + 20e / ryhmä Blue Outdoor Kalliokiipeily I Ohjelman aikana opitaan kiipeilyvälineiden oikea käyttö sekä kiipeilyn perussolmut ja turvallisuusohjeet ja harjoitellaan laskeutumista. Kiipeily varmistetaan yläpuolelta tulevalla turvaköydellä, joten putoamisen vaaraa ei ole. Ohjelma sisältää kiipeilyn pikakurssin, opastukset ja kiipeilyvarusteet. Kesto 2 4 tuntia. Ulkoohjelma. 12e / hlö minimi 220e / 1 ryhmä tai 350e / 2 ryhmää Blue Outdoor Kalliokiipeily II Sama kuin kalliokiipeily I, mutta laajempi ohjelma. Sisältää kiipeilyn pikakurssin, opastukset ja kiipeilyvarusteet. Kesto 6 8 tuntia. Ulko-ohjelma. 25e / hlö minimi 350e

12 Blue Outdoor Seikkailurata. Luokalle rakennetaan yhdessä seikkailurata kiipeilyköysistä ja kuormaliinoista. Ohjelman aikana opetellaan solmujen tekoa (mm. paalusolmu ja siansorkka) ja tehdään pienimuotoisia tiimi- ja ongelmanratkaisutehtäviä. Kesto 2 3 tuntia. Ulko-ohjelma. 10e / hlö minimi 120e Blue Outdoor Lumikenkäretki jäniksen jäljillä Ohjelman aikana liikutaan lumikengillä talvisessa luonnossa, seurataan jäniksen jälkiä ja tutustutaan elämään talven keskellä. Matkan varrella voidaan pitää tauko nuotiotulilla. Hintaan sisältyvät lumikengät ja opastus. Kesto 1-2 tuntia. Ulko-ohjelma. 15e / hlö Blue Outdoor potkuri retki jäälle Mobikick ja Kickpark ovat hiukan erilaisia potkureita. Potkurointi on erinomaista kuntoilua ja luonnonmukainen tapa liikkua jäällä. Se on kaikenikäisille ja kokoisille sopiva hauska, menevä tapa liikkua talvisessa luonnossa. Kesto 1-2 tuntia. Ulko-ohjelma. 15e / hlö Hevosharju Oy Temppurata issikoilla Hauska taitorata, jossa monia eri tehtäviä; mm. miten sujuu puomin ylitys tai pujottelu, kuka on tarkin tarkkuudessa, keneltä sujuu ratsastus mukin kera.. Tehtävät toteutetaan ratsastuskentällä leppoisilla islanninhevosilla. 10e / hlö Hevosharju Oy Metsäretki tarunhohtoisilla islanninhevosilla Pienet suuret islanninhevoset vievät ryhmän kauniin luonnon keskelle tölttäämään ja nauttimaan varmajalkaisten ratsujen lämmöstä ja luonnon rauhasta. Ennen retkeä tutustumme hevosiin harjaillen ja valjastaen. Kesto 1,5 tuntia, josta ratsastusta n.1 tunti. 20e / hlö

13 Korhola Holiday Korholan metsätaitoretki Maastoretkellä perehdytään metsän kasvillisuuteen, puuston kuutiometrimäärän arvioimiseen, puiden pituuden ja iän määrittämiseen, puulajien tunnistamiseen ja puuston tautien havaitsemiseen. Sis. runsaasti tietoa puun käytöstä, metsämaisemasta ja metsien moninaiskäytöstä sekä luokan oman nimikkometsän istuttamisen. Lopuksi tutustuminen metsämuseoon ja vanhoihin metsätyövälineisiin. Kesto 2-3 tuntia. 150e / ryhmä max.35hlö Korhola Holiday Korholan Olympialaiset Leikkimielistä hauskanpitoa ja kisailua ryhmätyötaitoja ja yhteishenkeä edistävissä lajeissa. Sis. paintball-merkkaimilla ja puhallusputkilla tapahtuvat tarkkuusammuntakilpailut, jätti- ja sokkopalapelit, ryhmähiihtokilpailut, Baabelin tornit ja ryhmäyttämisharjoitteita. Kesto 2-3 tuntia. Ulko-ohjelma. 150e / ryhmä max.35hlö Korhola Holiday Maatilan vuodenaikakierto Käydään läpi maatilan työt eri vuodenaikoina, katsotaan mitä pellossa kasvaa ja tunnistetaan viljalajeja. Hevos- ja metsätyövälinemuseot tuovat näkyviin kuinka työt tehtiin maatilalla lähes 100 vuotta sitten. Ohjelman päätteeksi ajelu traktorin lavalla. Kesto 2-3 tuntia. 150e / ryhmä max.35hlö Korhola Holiday UUTUUS! Metsän eläinten ruokapöytä Toiminnallinen ruokintapisteiden tekeminen metsän eläimille. Opimme miten voimme parantaa esim. hirven, jäniksen, oravien ja lintujen elämään ruokinnan avulla. Katsomme onko riistakameraan tullut vierailijoita ruokintapaikoilla ja rakennamme ryhmissä linnunpönttöjä. Kesto 2-3 tuntia. 150e / ryhmä max.35hlö

14 Korhola Holiday Korholan kotaillanvietto Letun- tai makkaranpaistoretki Jörri-Peikon majalle on sopiva kevennys rankalle koulupäivälle. Hyvä tilaisuus harjoitella omatoimisesti esim. nuotiolauluja! Kesto 1-2 tuntia. 100e / ryhmä max.35hlö Korhola Holiday Korhola Paintball Ohjattu Paintball-pelitapahtuma metsäpelikentällä luokkalaisille leirikoululaisille. Hinta sis. täydelliset peli- ja suojavarusteet. Kesto 2-3 tuntia. 30e / hlö + värikuulat 0,04e / kpl hlö Rinssi-Eversti UUTUUS! Etiketti-päivällinen Ohjelmassa käydään läpi kaikille tuleville kosmopoliiteille tuiki tärkeitä hienostuneita pöytätapoja samalla nauttien kolmen ruokalajin aterian (alku-, pää- ja jälkiruoka pöytäjuomineen). Kesto?. Toteutetaan Rinssi- Everstissä. Ohjelman jälkeen iltaa voisi jatkaa vaikkapa leirikouludiscon pyörteissä (150e)! 18,50e / hlö Saimaan Eräelämys Eräelämyksiä Savon järviluonnossa toimintaalue Illikassa jylhien rantojen ja luotojen ympäröimänä. Vietä mieltä avartava ja antoisa leirikoulupäivä Saimaan Eräelämyksen hellässä huomassa. Ohjelmavaihtoehdot: Saimaan Eräelämys Kirkkoveneretki kansallispuiston maisemissa Soututekniikkatuokion jälkeen soudetaan kokka kohisten veskansan malliin. Huilatessa ja maisemia ihaillessa kuullaan kipparin pakinoita menneistä ja nykyisistä souduista ja soutajista. Kesto 2 tuntia. Max. ryhmäkoko 14 hlöä. Muista juomapullo mukaan! 300e / ryhmä tai 400e / 2 ryhmää

15 Saimaan Eräelämys Kajakilla meloen saarten sopukoissa Kajakkimelonnan perusteet: melontatekniikka, varusteet ja turvallisuusohjeet sekä melontaretki lähivesillä. Kesto 2 tuntia. Maksimi ryhmäkoko 14 hlöä. 300e / ryhmä tai 400e / 2 ryhmää Saimaan Eräelämys Perinneaskartelua luonnon materiaaleista Leikkimielinen visailu perinnekäsitöihin liittyen. Tutustuminen perinneaskarteluun: puu-, nahka-, tuohi-. Valmistetaan itse tuliainen em. materiaaleista kotiin vietäväksi. Kesto 2 tuntia. 12,50e / hlö Saimaan Eräelämys Luontotaidot järviympäristössä Opitaan luonnossaliikkumistaitoja: nuotion tekeminen ja tulenkäsittelytaidot, retkikeittimen käyttö, vesillä liikkumisen säännöt ja tutustuminen Linnansaaren alueen järvikarttoihin. Visaillaan jokamiehen oikeuksista. kesto 2 tuntia. 12,50e / hlö Saimaan Eräelämys Yön yli eräleirillä Ryhmä oppii luontotaitoja sähköttömässä eräympäristössä Metsänpirkon hellässä huomassa. Iltanuotion hiivuttua kömmitään erämajojen hämyyn yöunille. Ohjelmaan sisältyy lounas, illallinen, iltapala, aamiainen ja sauna. Ohjelmavalinnoiksi soveltuvat kaikki Saimaan Eräelämyksen ohjelmapalvelut. Ryhmän koko noin 28 hlöä. Kesto 17 tuntia. 37e / hlö SuurSavohalli UUTUUS! Curling kehään ken kiven kierrättää? Lajiesittelyssä tutustumme herrasmies-pelin syvimpään olemukseen ja testaamme taitomme. Ohjelma sisältää pienimuotoisen kilpailun hyvässä hengessä. Kesto 2 tuntia. Ryhmäkoko max.20hlöä. Varaathan itsellesi tasapohjaiset kengät! 210e / ryhmä tai 360e / 2 ryhmää

16 Trillivikla Retki luolien maailmaan Kävellen tutustumme luolien maailmaan Lomakylä Järvisydämen lähimaastossa. Luolia on monenlaisia ja kokoisia ja monet niistä ovat syntyneet miljoonia vuosia sitten. Luolia syntyy yhä edelleen, mutta miten? Tämä on retki uskaliaille ja seikkalumieleisille. Luoliin liittyy paljon uskomuksia ja tarinoita luolien piruista ja jättiläisistä. Ketähän niissä nykyään asustaa? Kesto 4 h. Ympäri vuoden. 150e / ryhmä Trillivikla Kalastussafari I Aloitamme safarin syöttien etsinnällä. Kukin ryhmä etsii itselleen riittävästi matoja, jonka jälkeen siirrymme veneisiin. Soudamme sopiville kala-apajille ja aloitamme kalastusvälineisiin tutustumisen. Jokainen pääsee kalastamaan ja kun Ahti on suonut onnekkaille antejaan, tutkimme kalan anatomiaa sekä opettelemme kalan käsittelyä ja perkausta. Kesto 4 h. Alkaen ja syksy. Toteutetaan Järvisydämessä. 15e / hlö minimihinta 150e / ryhmä Trillivikla Kalastussafari II Muutoin sama kuin kalastussafari I, mutta lisäksi valmistamme saamistamme kaloista nopeaa ja maittavaa syötävää retken aikana. Kesto koko päivän. 20e / hlö minimihinta 250e / ryhmä Trillivikla Norpan jäljillä I Tutustuminen kirkkoveneen historiaan, rakentamiseen ja soututekniikkaan. Teemme souturetken kirkkoveneellä Saimaan järvimaisemissa. Kesto 2 h alkaen ja syksyllä Järvisydämessä tai kirkonkylällä. 12e / hlö minimihinta 150e / ryhmä

17 Trillivikla Norpan jäljillä II Tutustuminen kirkkoveneen historiaan, rakentamiseen ja soututekniikkaan. Teemme retken kirkkoveneellä Saimaalla, Linnansaaren kansallispuiston maisemissa. Tutustumme kalasääsken ja norpan elinmaisemiin. Kesto 4 h alkaen ja syksyllä Järvisydämessä tai kirkonkylällä. 15e / hlö minimihinta 200e / ryhmä Trillivikla Metsät ja suot Metsissä ja soilla kasvaa maamme tyypillisimmät ja tutuimmat kasvit ja marjat. Mustikka ja puolukka, karpalo ja suomuurain. Mutta miltäs näyttikään lillukka tai juolukka? Retkellä tutustumme myös metsä- ja suotyyppeihin ja niiden sammaliin. Tutkimme turvetta ja metsien humuskerrosta keräämällä näytteitä ja vertailemme niitä maastossa. Mikä oikein erottaa suon ja metsän? Kesto 4 h kevät ja syksy, Järvisydän tai Ruusuhovi. 10e / hlö minimihinta 120e / ryhmä Trillivikla Retki lintutornille Lintuja löytyy monenlaisista ympäristöistä: asumusten läheltä, pelloilta, metsästä, suolta ja järviltä. Tutustumme kiikareihin ja kaukoputkiin ja yritämme tunnistaa erilaisia lintuja. Vierailemme lintutornilla ja saamme tutustua lintuihin lähietäisyydeltä. Lopuksi rakennamme linnunpönttöjä kotiin vietäviksi. Kesto 4 h. Kevät Ruusuhovi tai kirkonkylä. 15e / hlö minimihinta 150e / ryhmä Trillivikla Wildlife in english Practice your english in nature! We walk thru typical South-Savo landscape and talking about wildlife in Finland. Get know Wihtches hair or Bird cherry, smell Evergreen and lissen Robin. Easy and usefull english for everybody. Kesto 2h. Kaikki kohteet. 120e / ryhmä

18 Trillivikla Syksyinen sieniretki Syksyisellä sieniretkellä tutustumme niin syötäviin kuin myrkyllisiinkin sieniin. Minkälaisista paikoista sieniä voi löytää? Keräämme sieniä, tutkimme niiden rakennetta ja eroja sekä tutustumme sienten käsittelyyn. Samalla pohdimme mitä hyötyä sienistä on metsäluonnolle. Retki tehdään ensin metsässä kävellen, jonka jälkeen siirrytään sisätiloihin käsittelemään ja tutkimaan sieniä. Kesto koko päivä syksyllä. 15e / hlö minimihinta 150e / ryhmä Trillivikla Tinttiä tiirailemassa Tutustumme metsien tavallisimpiin lintuihin ja niiden tapoihin sekä elinympäristöihin. Opettelemme tunnistamaan lintuja, niiden laulua ja käyttäytymistä. Tutkimme linnunpönttöjä ja valmistelemme ne pesintä kuntoon. Retki tehdään kävellen. Kesto 4 h. Ympäri vuoden Järvisydän, Ruusuhovi ja kirkonkylä. 170e / ryhmä Trillivikla UUTUUS! Vaellusretki lukiolaisille Maastot haastavat kulkijan niin fyysisesti kuin sielullisestikin nauttimaan Suomen monimuotoisesta luonnosta. Yövymme luonnossa laavuilla tai teltoissa. Kysy tarkemmat tiedot! 45e / hlö minimihinta 400e / ryhmä Trillivikla UUTUUS! Retkimelonta tai soutu lukiolaisille Retkimelonta tai soutu saareen yöpymään. Perillä nautitaan retkilounas. Seuraavana aamuna makoisan aamupalan jälkeen palaamme takaisin. Matkareitti suunnitellaan sääolosuhteiden mukaan mahdollisimman turvalliseksi ja miellyttäväksi. Kysy tarkemmat tiedot! 55e / hlö minimihinta 350e / ryhmä

19 Saimaan Eräpalvelu Erätaitoretki Ryhmä perehtyy ohjelman aikana mm. seuraaviin erätaitoihin: kartan ja kompassin käyttö, ilmansuuntien määrittäminen luonnossa, leiripaikan valinta, telttojen pystytys, retkikeittimien käyttö ja tulenteko. Lisäksi tutustutaan jokamiehenoikeuksiin ja sään salliessa aurinkokellon tekoon. Ohjelman sisältö voi vaihdella vähän ryhmän toivomusten, vuodenajan, sään, ja toteutuspaikan mukaan. Kesto 3 tuntia. Toteutetaan Oravissa, Linnansaaressa ja Porosalmella. Osallistujilla tulee olla sään mukaiset vaatteet. 10e / hlö minimi 220e / yksi ryhmä tai 265e / 2 ryhmää Saimaan Eräpalvelu Eräkokkikurssi Luokka jaetaan 3-6 oppilaan ryhmiin. Jokainen ryhmä tekee eräkokin opastuksella oman nuotiogourmetaterian alusta alkaen. Ohjelman aikana oppilaat tutustuvat mm. eräkokin varusteisiin ja astioihin, raaka-aineiden käsittelyyn (aina kun saatavilla käytämme paikallista tuoretta järvikalaa) sekä nuotioruoan ja muurikkalettujen valmistukseen. Lopuksi nautitaan yhteinen Linnansaari menu nuotion ääressä. Kesto n. 3 tuntia. Toteutetaan ainoastaan Linnansaaressa. 14e / hlö minimi 350e / ryhmä Saimaan Eräpalvelu Intiaaniretki jättikanooteilla Intiaaniretki Saimaannorpan ja kalasääsken maailmaan Linnansaaren kansallispuistossa. Retki toteutetaan vakailla ja nopeilla jättikanooteilla, 6-12 hlöä/kanootti. Kesto noin 2 tuntia. Hinta sis. opastuksen ja pelastusliivit. Osallistujilla tulee olla sään mukainen vaatetus. Max. osallistujamäärä 35 hlöä. Järvisydämessä, Linnansaaressa tai Oravissa. 13e / hlö minimi 280e / ryhmä

20 Saimaan Eräpalvelu Lounasretki jättikanooteilla Intiaaniretki Saimaannorpan ja kalasääsken maailmaan Linnansaaren kansallispuistossa. Retki toteutetaan vakailla ja nopeilla jättikanooteilla, 6-12 hlöä/kanootti. Kesto 4-5 tuntia. Hinta sis. opastuksen ja erälounaan. Max. osallistujamäärä 30 hlöä. Järvisydämessä, Linnansaaressa tai Oravissa 21e / hlö minimi 380e / ryhmä Saimaan Eräpalvelu Inkkarimelonnan perusteet Tutustutaan inkkarimelonnan tekniikkaan ja pelastautumiseen sekä harjoittelemme melomista leikin merkeissä suojaisilla vesillä. Kesto 2 tuntia. Yli 20 hengen ryhmät jaetaan kahteen ryhmään. (kesto 2x2h). Ohjelma toteutetaan turvallisuussyistä vain lämpimän veden aikana elo-syyskuussa. 15e / hlö minimi 300e / ryhmä tai 370e / 2 ryhmää Saimaan Eräpalvelu Kajakkimelonnan perusteet Tutustutaan kajakkimelonnan varusteisiin, kajakkimalleihin, kajakin pakkaamiseen, retken suunnitteluun, melontatekniikoihin ja pelastautumiseen. Sitten tehdään pieni retki suojaisilla vesillä. Kesto noin 3 tuntia. Toteutus Oravissa tai Linnansaaressa. Yli 16 hengen ryhmät jaetaan kahteen ryhmään. (kesto 2x3h). Ohjelma toteutetaan turvallisuussyistä vain lämpimän veden aikana elo-syyskuussa. 17e / hlö minimi 300e / ryhmä tai 370e / 2 ryhmää Saimaan Eräpalvelu Luontopolku ja torppa Opastetun luontopolun ja torppavierailun aikana perehdytään Linnansaaren eliölajeihin, perinnemaisemaa ylläpitävään kaskeamiseen ja torpparielämään. Kävelymatkaa n.3km. Kesto 3 tuntia. 143e / ryhmä

21 Saimaan Eräpalvelu Norpparisteily Risteily Linnansaaren kansallispuiston norppavesillä m/s Linnansaarella tai avoveneillä (riippuen ryhmän koosta). Liikutaan hiljaisella vauhdilla häiritsemättä luontoa ja kiikaroimme kivillä köllötteleviä saimaannorppia. Lähtöpaikka: Mustalahti, Järvisydän tai Oravi. retken kesto n. 2 tuntia. Retki toteutetaan ainoastaan toukokuussa. Max osallistujamäärä 35 henkilöä. 375e / ryhmä Saimaan Eräpalvelu Yön yli Linnansaaressa Retken hinta sisältää majoittumisen hirsiaitoissa (max 25 henkilöä aitoissa, tarvittaessa meillä on myös käytössä yksi puolijoukkueteltta), välipalan, lounaan, nuotioillallisen ja aamupalan. Ohjelmavalinnoiksi retkelle sopivat kaikki Saimaan Eräpalvelun tuotteet. Oma varustus: reppu, sadeasu, makuupussi ja alusta, taskulamppu. Kesto 17 tuntia. Hintaan sisältyy sauna. 33e / hlö Saimaan Eräpalvelu Opastettu Linnansaarikierros Opastettu kävelyretki Linnansaaren kansallispuiston pääsaaren ympäri (n.7 km). Retken aikana perehdytään Linnansaaren kansallispuiston eliölajeihin; mm. valkoselkätikkaan, majavaan ja saimaannorppaan. Linnansaaren entisöidyn museotorpan pihapiirissä tutustutaan kaskeamiseen ja kuullaan tarinoita elämästä Linnansaaressa torppari Parviaisen aikaan. Retken aikana nautitaan nuotioeväät ja käydään ihailemassa Linnavuoren huipulta avautuvaa järvimaisemaa. Kesto n. 5 h. 13e / hlö minimi 290e / ryhmä

22 Taide ja musiikki Rantasalmella toimii aktiivinen nuorisoteatteri sekä puhallinorkesteri. Leirikoululaisilla mahdollisuus mm. nuorisoteatterinäytöksiä keväisin, tutustumista toimintaan tai vaikkapa pienimuotoinen yksityiskonsertti! Kysy lisää mahdollisuuksista esimerkiksi musiikkiluokille! Museovirasto / Savonlinna Opastettu käynti Olavinlinnassa Kyrönsalmen kallioluodolla kohoava Olavinlinna, joka on vartioinut Etelä-Savon rauhaa jo yli viiden vuosisadan ajan, on nykyisin paitsi merkittävä rakennushistoriallinen muistomerkki myös jokakesäisten Savonlinnan oopperajuhlien arvokas näyttämö. Linnaan ja sen värikkääseen historiaan voi tutustua tunnin kestävällä opastetulla kierroksella. koululaiset 2e aikuiset 5e + 70e opastus Lusto Suomen Metsämuseo / Punkaharju Luston opastettu tutustumiskierros Luston perusnäyttely Metsää etsimässä antaa monipuolisen kuvan metsien merkityksestä suomalaisille elannon, virkistyksen ja innoituksen lähteenä. Perusnäyttely kertoo metsien synnystä, puulajeista, uskomuksista ja taioista, metsänhoidon menetelmistä, metsien käytön historiasta ja monista muista teemoista. Kierroksen kohokohta on hiljaisuuden huone. 50e / tunnin opastus 70e / 1,5 tunnin opastus ryhmän koko max. 25 hlöä Suomen suurin puukirkko Kotimatkalla voidaan käydä tutustumassa Suomen suurimpaan puukirkkoon Kerimäellä, samalla matkalla helppo käydä myös Lustossa.

23 Perinteinen sauna sisältyy kerran leirikoulun hintaan kaikilla verkoston majoittajilla Hotelli Ruusuhovia lukuun ottamatta. Järvisydän Perinteinen sauna 2,20e / hlö Korhola Perinteinen sauna 2e / hlö Ruusuhovi Perinteinen sauna 3e / hlö / tunti Rinssi-Eversti Perinteinen sauna 2e / hlö Järvisydän Savusauna 139e / ryhmä Ruusuhovi Savusauna 165e / ryhmä / 3h Kotaillanvietto kruunaa puuhakkaan leirikoulupäivän. Kodassa paistellaan omatoimisesti lettuja tai makkaraa. Järvisydän kotaillanvietto 2,8e / hlö Ruusuhovi kotaillanvietto 3e / hlö Korhola kotaillanvietto 100e / ryhmä Leirikouludiscossa pistetään jalalla koreaksi ja vietetään yhdessä hauska ilta. Järvisydän Leirikouludisco 150e / ryhmä Rinssi-Eversti Leirikouludisco 150e / ryhmä 3. Kuljetuspalvelut Virta Lines Linja-autokuljetukset Virta Lines huolehtii leirikouluryhmien kuljetuksista ovelta ovelle -periaatteella kilpailukykyiseen hintaan. Sopimuksen mukaan M/S Linnansaari Linnansaaren laivakuljetukset Kansallispuiston kuljetuksista huolehtii M/S Linnansaari. Laivan käytön ollessa estetty käytämme katettuja taksiveneitä. 11e / hlö minimi 352e

24 4. Ohjeita leirikoulun suunnitteluun Leirikoulun kustannusrakenne ja budjetointi Rantasalmen leirikouluverkosto palveli toimintavuonna 2008 lähes 40 leirikoulu-ryhmää. Ryhmien kustannukset jakaantuivat kolmeen erään seuraavasti: matkustus 17 % majoitus ja ruuat 46 % ohjelmapalvelut 34 % Karkean budjetoinnin lähtökohtana 3-4 päivän leirikoululle voidaan käyttää hintaa 75 e / henkilö / majoitusvuorokausi. Tämä sisältää täysipainoisen leirikoulu-ohjelman, johon kuuluvat majoitus, täysihoito, ohjelmapalvelut ja kuljetukset. Leirikouluohjelman suunnitteluvaiheessa verkoston yhteyshenkilö laatii ryhmällesi luonnollisesti yksityiskohtaisen kustannuslaskelman ohjelmavalintojesi mukaan. Leirikoulun suunnittelu Leirikoulun suunnittelu on prosessi, johon saattaa enimmillään kulua kaksikin vuotta aikaa. Avainasemassa tässä prosessissa on leirikouluryhmän opettaja, joka jo koululakien mukaankin vastaa viime kädessä ohjelman sisällöstä. Leirikouluverkosto, jonka yhteyshenkilö on opettajan, lasten ja vanhempien apuna suunnitteluprosessin kaikissa vaiheissa, taas vastaa siitä, että ohjelma toteutuu siten kuin on sovittu. Ryhmälle kannattaa valita yksi yhteyshenkilö, joka vastaa alusta loppuun saakka yhteydenpidosta leirikouluverkostoomme. Tiedonkulun kannalta paras vaihtoehto on, että tämä henkilö on leirikouluryhmän opettaja ja että valtaosa yhteydenpidosta voidaan hoitaa sähköpostitse. Jos tässä viestintäketjussa on mukana monia henkilöitä, käy usein niin kuin sananlaskussa sanotaan: Kuta useampi kokki, sitä huonompi soppa. Leirikoulun toteutus Kaikissa verkostoon kuuluvissa majoituspaikoissa yksi leirikouluryhmän mukana oleva aikuinen on ilmainen. Muuten aikuiset veloitetaan normaalisti (myös ohjelmat). Liinavaatteet eivät Korhola Holidayta ja Oravia lukuun ottamatta sisälly majoitushintoihin. Liinavaatteet tilataan tarvittaessa verkoston yhteyshenkilöltä, ja ne maksavat 5 e / hlö leirikoulun ajalta. Perinteinen sauna sisältyy kerran leirikoulun hintaan kaikilla verkoston majoittajilla Hotelli Ruusuhovia lukuun ottamatta.

25 Verkosto pidättää oikeuden muuttaa tarvittaessa ohjelmien lopullista järjestystä. Ruoka-aineallergioista ja muista rajoitteista sekä ryhmän lopullisesta henkilö-määrästä on lähetettävä tieto verkoston yhteyshenkilölle viimeistään kaksi viikkoa ennen leirikoulun alkua. Sitovasti vahvistetun leirikoulun peruuttamisesta peritään korvaus, joka on suuruudeltaan 2500e. Leirikoulun suunnittelu- ja järjestelypalkkio 10e / hlö Henkilömäärä tulee vahvistaa viim. 2 viikkoa ennen leirikoulun alkua, tämän jälkeen huomiomme poisjäännit laskutuksessa ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Poisjäännistä tulee ilmoittaa leirikouluverkoston yhteyshenkilölle viimeistään leirikoulun ensimmäisenä päivänä, muutoin lääkärintodistus ei päde.

Leirikouluun Rantasalmelle - LEIRIKOULUESITE 2012-2013

Leirikouluun Rantasalmelle - LEIRIKOULUESITE 2012-2013 TERVETULOA HYVÄN MIELEN LEIRIKOULUUN RANTASALMELLE! Leirikoulut, luokkaretket ja päivävierailut ympärivuoden monipuolisten aktiviteettien ja luontoaiheiden parissa. Räätälöidyt kokonaisuudet kaikenlaisille

Lisätiedot

TERVETULOA HYVÄN MIELEN LEIRIKOULUUN RANTASALMELLE!

TERVETULOA HYVÄN MIELEN LEIRIKOULUUN RANTASALMELLE! TERVETULOA HYVÄN MIELEN LEIRIKOULUUN RANTASALMELLE! Leirikoulut, luokkaretket ja päivävierailut ympärivuoden monipuolisten aktiviteettien ja luontoaiheiden parissa. Räätälöidyt kokonaisuudet kaikenlaisille

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / Puh

Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / Puh Finland golf Vivian open Pertti Hämälä / pera@finlandgolf.fi/pera.hamala@gmail.com Puh. 0500 423 295 VIVIAN OPENIN 10 VUOTIS JUHLAKILPAILU Ryhmäkoko: noin 60 henkilöä Ajankohta: perjantai 7.7. maanantai

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille.

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille. Repovesikeskus Repovesikeskus on Kouvolan seudun varauskeskus, josta saa kokonaispalvelun yhdellä kontaktilla, puhelin, sähköposti tai Online. Palveluun kuuluu majoitus-, kokous- ja virkistyspäivätapahtumat,

Lisätiedot

JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012. Esittelyt / Hinnasto

JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012. Esittelyt / Hinnasto JHL Talvipäivät 2012 23.-25.3.2012 Esittelyt / Hinnasto Tahkovuori Chalets ***** Kalliolantie 1 B Tasokkaat ja viihtyisät huoneistot v. 2008 valmistuneessa hissitalossa. Kaikki huoneistot ovat täysin sisustettuja

Lisätiedot

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Kaitalantie 323, 47490 Iitti 270 (ravintolassa) 270 100 Tasalattia - Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Max hlö Kahden saunan paketti ja pikkujouluruokailu

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 9:00-12:00 KESÄAAMUN MAASTOPYÖRÄILYRETKI Nauti raikkaasta kesäaamun tuulesta sekä Oulun kaupungin kauniista luonnosta korkealuokkaisen maastopyörän ohjaksissa. Retki lähtee kauppatorilta ja jatkuu

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen Maanantai

Lisätiedot

JOKAMIEHEN- OIKEUDET MITÄ LUONNOSSA SAA TEHDÄ?

JOKAMIEHEN- OIKEUDET MITÄ LUONNOSSA SAA TEHDÄ? JOKAMIEHEN- OIKEUDET MITÄ LUONNOSSA SAA TEHDÄ? MITÄ OVAT JOKAMIEHENOIKEUDET? Suomessa jokainen lapsi ja aikuinen saa nauttia luonnosta riippumatta siitä, kuka maan omistaa. Jokamiehenoikeudet eivät katso

Lisätiedot

SUNNUNTAI. PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007

SUNNUNTAI. PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007 1 PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007 SUNNUNTAI 10.00 Retki Pirunkirkko kanjonille 2-3 h Kuljetus ensin mökiltä tai hotellilta 5 km. Kanjonin läheltä jatkamme matkaa

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali. 16:30 Alueeseen tutustuminen kävellen Lähtö kohtaamispaikalta

15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali. 16:30 Alueeseen tutustuminen kävellen Lähtö kohtaamispaikalta MTLH Voimaa Vertaisuudesta Potilasryhmälomat aikuisille Tulo ja majoittuminen klo 14.00 alkaen OHJELMAMALLI 5 vrk 2018 1. päivä 15:00-16:00 Tervetuloa Kuortaneelle! Ohjelman läpikäynti ja talon Luentosali

Lisätiedot

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen

Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN. Luontoa ja kulttuuria. Kesän 2015 parhaat vinkit. Kuva: Lassi Rautiainen Tutustu WILD TAIGAN KESÄÄN Luontoa ja kulttuuria Kesän 2015 parhaat vinkit Kuva: Lassi Rautiainen VILLIÄ ELÄMÄÄ erämaaluonnossa Wild Taigan koskematon erämaaluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet eläinten

Lisätiedot

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2015 1 Hinnat sisältävät alv:n Pienlaskutuslisä 3,00 kun laskuja on enemmän kuin 1 kpl. M = majoitusalv 10% R = ruokapalvelualv 14% T = tila/kokous/palvelualv 24% Täyshoitohinta

Lisätiedot

klo 16:00-17:15 Saagan joogatunti ei sis. pakettiin

klo 16:00-17:15 Saagan joogatunti ei sis. pakettiin Aika: Ohjelma: Hinta Ke 6.3.2018 Majoituspaketti: - majoittuminen 2 vrk Rinnehuviloissa - aamiaiset torstai ja perjantai - lounas torstai ja perjantai - illallinen keskiviikko ja torstai - 1 x kylpylävierailu

Lisätiedot

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto Kanneljärven Opisto Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla Meillä kokoonnutaan ja viihdytään Tervehdys Kanneljärven Opistolta Kanneljärven Opisto on toisen asteen oppilaitos,

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

A: Kuntokartoitukset (Kehonkoostumus ja kävelytesti) halukkaille

A: Kuntokartoitukset (Kehonkoostumus ja kävelytesti) halukkaille *** Ajat tarkentuvat kutsun mukana lähetettävässä ohjelmassa MTLH Yleisloma Liikuntaloma perheille *** 1. päivä A: Aikuiset 17 v. N: Nuoret 12-16 v J: Junnut 7-11 v H: Heppuklubi 3-6 v. L: Lastenhoito

Lisätiedot

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Innostunut opas innostaa kävijää! (opettaja) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän

Lisätiedot

LIIKUNTALEIRIKOULU. Solvallassa 3 VRK LEIRIKOULU SOLVALLASSA

LIIKUNTALEIRIKOULU. Solvallassa 3 VRK LEIRIKOULU SOLVALLASSA LIIKUNTALEIRIKOULU Solvallassa Alhaalta löydätte esimerkkiohjelmia 1 3 vrk leireistä sekä lisätietoja leirien sisällöistä ja hioista. Liitteenä löydätte lisätietoja aktiviteettivalikoimastamme. 3 VRK LEIRIKOULU

Lisätiedot

TERVETULOA KUOPION SEURAKUNTAYHTYMÄN LEIRIKESKUKSIIN!

TERVETULOA KUOPION SEURAKUNTAYHTYMÄN LEIRIKESKUKSIIN! TERVETULOA KUOPION SEURAKUNTAYHTYMÄN LEIRIKESKUKSIIN! HIRVIJÄRVEN on parhaimmillaan liikunnasta nauttiville nuorille ja nuorekkaille aikuisille. Pelikenttien lisäksi maastorata tai toiminta telttakylässä

Lisätiedot

Matkareitti leireillä

Matkareitti leireillä Matkareitti leireillä Disclaimer: esitys sisältää tahatonta tuotesijoittelua. Jyväskylän seurakunta ei hyödy tuotesijoittelusta mitenkään eikä markkinoi esityksessä näkyvien yritysten tuotteita tai palveluja.

Lisätiedot

Lintuvaaran 6M leirikoulu

Lintuvaaran 6M leirikoulu Lintuvaaran 6M leirikoulu ti 29.8- pe 1.9.2017 TOIMINTASUUNNITELMA Leirikoulun paikka: Lomakeskus Pukkila, Virrat LEIRIKOULUN LUONNE Lomakeskus Pukkilan leirikoulut on erä- ja luonto painotteisia. Leirikoulussa

Lisätiedot

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Omaa tilaa. Hengittää, olla, nauttia. Seitsemäs taivas -vиkonlo u Seitsemäs taivas -viikonloppulomaan

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

LEIRIKOULUUN OIVANKIIN 24.-27.5.2011

LEIRIKOULUUN OIVANKIIN 24.-27.5.2011 LEIRIKOULUUN OIVANKIIN 24.-27.5.2011 KUSTANNUSLASKELMA Kyydit 3000 Majoitus ja ruuat Oivangissa 6789 (oppilaat) - - 652 (aikuiset) Ruokailut matkalla (meno/paluu) 966 (483x2) Meno (Pudasjärvi)? Paluu (ABC

Lisätiedot

Kansallispuistokävijät matkailijoina

Kansallispuistokävijät matkailijoina Kansallispuistokävijät matkailijoina Tuija Sievänen ja Marjo Neuvonen Seitsemisen Luontokeskus 18.3.2010 Metsäntutkimuslaitos Skogsforskningsinstitutet Finnish Forest Research Institute www.metla.fi Tutkimuksen

Lisätiedot

Uudet tuoteaihiot Luvia 23.4. 2014. Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke

Uudet tuoteaihiot Luvia 23.4. 2014. Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Uudet tuoteaihiot Luvia 23.4. 2014 Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Monimuotoiset nykypäivän maatilat - kierros Huittisissa Palvelun tuottajat: maatilat, jotka toimivat matkailualalla + käsityöyrittäjät

Lisätiedot

Leppoisaa lomaa Luistokkaassa

Leppoisaa lomaa Luistokkaassa Leppoisaa lomaa Luistokkaassa Jämin loistomaisemissa KEVÄÄLLÄ KESÄLLÄ SYKSYLLÄ TALVELLA Me haluamme Sinun hymyilevän, rentoutuvan ja nauttivan. Jo muutama päivä täällä lataa Sinuun valoa ja virtaa. Siksi

Lisätiedot

MTLH ry / Meidän perheen loma

MTLH ry / Meidän perheen loma MTLH ry / Meidän perheen loma Tervetuloa Runnille! Jokainen osallistuu ohjelmaan oman perheensä tilanteen mukaan. Toivotamme antoisaa lomaa ja ihanaa yhdessäoloa sekä oman perheen kesken että toisten perheiden

Lisätiedot

Työt takana, elämä edessä... kesä/syksy Hotelli Ylläsrinne sijaitsee Yllästunturin juurella.yllästä ympäröiväliä seitsemän tunturin alueella on mahtavat patikkareitit. Matkalle elämykselliseen luontokokemukseen

Lisätiedot

Kansallispuistokävijät matkailijoina

Kansallispuistokävijät matkailijoina Kansallispuistokävijät matkailijoina Tuija Sievänen ja Marjo Neuvonen Orilammin lomakeskus 19.3.2010 Metsäntutkimuslaitos Skogsforskningsinstitutet Finnish Forest Research Institute www.metla.fi Tutkimuksen

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

Meidän metsämme mahdollistaa meille monenlaista toimintaa. Ilman metsää, olisi jäänyt monet mukavat hetket kokematta. Meidän lähimetsämme sijaitsee

Meidän metsämme mahdollistaa meille monenlaista toimintaa. Ilman metsää, olisi jäänyt monet mukavat hetket kokematta. Meidän lähimetsämme sijaitsee Tämä metsä on meille tärkeä kilpailu Sarjassa Päiväkodit Meidän metsämme mahdollistaa meille monenlaista toimintaa. Ilman metsää, olisi jäänyt monet mukavat hetket kokematta. Meidän lähimetsämme sijaitsee

Lisätiedot

Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila

Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila Nuotanperä 12, 45160 Kouvola 40 40 30 Tasalattia 365m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala VILLA CONCERTO Kouvolassa sijaitseva yksityinen edustushuvila

Lisätiedot

Matkareitti leireillä

Matkareitti leireillä Matkareitti leireillä Disclaimer: esitys sisältää tahatonta tuotesijoittelua. Jyväskylän seurakunta ei hyödy tuotesijoittelusta mitenkään eikä markkinoi esityksessä näkyvien yritysten tuotteita tai palveluja.

Lisätiedot

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Rantahotelli Art&Design Rantahuvilat Art&Design Rinnehuvilat Omaa tilaa. Hengittää, olla, nauttia.

Lisätiedot

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Kantokatu 5, Alvar Aallon Sunila, 48900 Kotka Sijainti kartalla Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1937 valmistunut tehtaanjohtajan talo Kantola meren rannalla

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Hyvinvointia työikäisille Malliohjelma

Hyvinvointia työikäisille Malliohjelma Hyvinvointia työikäisille : iloa Liikuntapiirakasta liikkeelle sekä kuntotestin ohjeistus tasapaino sekä kävelytestin palaute 13.45 14.30 Syö hyvää: Lisää Vaihda - Vähennä keskusteluhetki 15.00-15.45 Ohjattu

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Porrastetut. Kuvassa Törmäpääsky 120. Törmäpääsky

Porrastetut. Kuvassa Törmäpääsky 120. Törmäpääsky Porrastetut Kuvassa Törmäpääsky 120 Törmäpääsky 20 Suunnittelimme sinulle selkeän ja toimivan kodin. Törmäpääsky on tulvillaan valoa aamusta iltaan. Sen olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat viihtyisän

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

TUTUSTU TUNNE ARVOSTA SUOJELE SYVENNÄ TIETOA JA TAITOA

TUTUSTU TUNNE ARVOSTA SUOJELE SYVENNÄ TIETOA JA TAITOA 2008-2010 TUTUSTU TUNNE ARVOSTA SUOJELE SYVENNÄ TIETOA JA TAITOA hanke Miksi? OPS:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen Yhteyksien luominen koulujen ja Turun alueen luonto- ja kestävän kehityksen

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Kansallispuistokävijät matkailijoina

Kansallispuistokävijät matkailijoina Kansallispuistokävijät matkailijoina Tuija Sievänen ja Marjo Neuvonen Luontokeskus Oskari 15.3.2010 Metsäntutkimuslaitos Skogsforskningsinstitutet Finnish Forest Research Institute www.metla.fi Linnansaaren

Lisätiedot

ElämysBunkkeri. Kouvolankatu 15, Kouvola. Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla. Auditorio. 1500m2m². Seisten. Tilan tyyppi.

ElämysBunkkeri. Kouvolankatu 15, Kouvola. Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla. Auditorio. 1500m2m². Seisten. Tilan tyyppi. ElämysBunkkeri Kouvolankatu 15, 45100 Kouvola 300 300 300 Auditorio 1500m2m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla ElämysBunkkeri tarjoaa nyt kolme

Lisätiedot

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011)

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) Maanantai (huom. pienille lapsille omat haalarit mukaan). Henkilömäärä 4-50. Kesto 2-3h. Korpisoturi Oy. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 16.00 Sokos

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Hyvinvoiva Sinä - Kehon ja Mielen vireyttä ja lepoa pe 1.3.- su 3.3.2013 Tervetuloa nauttimaan hyvinvoinnista! Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Mitä voit saada?

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO 7.1-22.4.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

MTLH / Voimaa vertaisuudesta loma

MTLH / Voimaa vertaisuudesta loma MTLH / Voimaa vertaisuudesta loma TERVETULOA LOMALLE RUNNILLE! Jokainen osallistuu voimiensa ja mielenkiintonsa mukaan ohjelmaan. Antoisaa yhdessäoloa ja rentouttavaa lomaa Spa Hotel Runnissa! ESIMERKKIOHJELMA:

Lisätiedot

OULU TALVEN VIIKKO-OHJELMA

OULU TALVEN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 12:00 LUMIKENKÄRETKI LUONTOON Aisti pohjoisen talvipäivän todellinen tunnelma lumikenkäretkellämme. Opas kuljettaa teidät retken lähtöpaikkaan ja opettaa lumikenkävaelluksen tekniikan. Retki

Lisätiedot

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma

MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma MTLH Runko-ohjelma Joulun perheloma OHJELMA A: Aikuiset 17v. N: Nuoret 12v-16v. J: Junnut 7-11v. H: Heppuklubi 3-6v. Päivä 1. 16.00-17.00 Tervetuloa Kuortaneelle avaus ja info Luentosalit, liikuntahotelli

Lisätiedot

Alle 12v 102.-/henkilö Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö. Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö

Alle 12v 102.-/henkilö Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö. Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö SaPo melontaretki 2010. Järjestetään yhteiskuljetuksella Lieksan Nurmijärvelle kesäkuun alussa. Tarjolla on neljä erilaista retkivaihtoehtoa, jotka on esitelty tarkemmin myöhemmin tässä esitteessä. Retket

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Nuorisokeskus Anjala on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta.

Nuorisokeskus Anjala on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta. on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta. n elämyksellinen, turvallinen ja luonnonläheinen kartano- ja joenrantamiljöö sijaitsee

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2013 1

ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2013 1 ILKON KURSSIKESKUS HINNASTO 2013 1 Ulkopuolilta perittävät hinnat sältävät alv:n, Aamupala 0,2 x vrk oman toiminnan osalta alv on 0 % Lounas 0,3 x vrk = koinen toiminta Päiväkahvi/-juoma 0,1 x vrk = seurakuntayhtymän

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke. Kouluyhteistyö - Noljakan koulu

Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke. Kouluyhteistyö - Noljakan koulu Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke Kouluyhteistyö - Noljakan koulu Kouluyhteistyön sisältö 1. luokat kasvimaan kylvö 2. luokat kasvimaaretki ja eläinperheet 3. luokat ötökkäpaketti 4. luokat lähikuvassa

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

Kalajoen Kylpylähotelli Sani Oy Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry

Kalajoen Kylpylähotelli Sani Oy Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry Kalajoen Kylpylähotelli Sani Oy Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry Meidän perheen loma 5 vrk täysihoito (Muutokset mahdollisia, lopullinen ohjelma käydään läpi tervetuloinfossa!) Sunnuntai klo 14.00 alkaen

Lisätiedot

PALJAKKA Alkutalven ohjelma 1.12.2005 11.2.2006 ja 1.12.2006 10.2.2007

PALJAKKA Alkutalven ohjelma 1.12.2005 11.2.2006 ja 1.12.2006 10.2.2007 1 PALJAKKA Alkutalven ohjelma 1.12.2005 11.2.2006 ja 1.12.2006 10.2.2007 SUNNUNTAI 10.00 Retki Pirunkirkko kanjonille 2-3 h Kuljetus ensin mökiltä tai hotellilta 5 km. Kanjonin läheltä jatkamme matkaa

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti Aihe 3 4. luokkien elämyspäivä Rantokankaalla Tavoitteet edistää ryhmäytymistä yhteistoiminnallisilla aktiviteeteilla luontoelämysten kokeminen Kohderyhmä ja koko 9 10-vuotiaat oppilaat, 36 lasta ja neljä

Lisätiedot

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa!

YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! YLLÄKSEN KESÄN VIIKKO-OHJELMA 2018 Voimassa 1.6.2018 30.11.2018 Lähde kanssamme kokemaan Lapin taikaa ja tunne kuinka luonto antaa energiaa! 1. RETKI HUSKYTILALLE (10:00 12:00) La Lyhyen autokuljetuksen

Lisätiedot

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa:

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa: Ensi vuoden Jukolan viesti juostaan Harpatinvaaran maastoissa Joensuun Enossa 17.- 18.6.2017. Kaikilla Rasti-Nokian jukola- ja venlajoukkueiden juoksijoilla, heidän tukijoukoillaan sekä kisaturisteilla

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 3-4 lk. Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo 2 Tässä on museon pohjapiirros. Siihen on merkitty numeroilla, millä kohdalla kukin tehtävä tehdään. Pohjapiirros

Lisätiedot

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke TYLSYYDENTORJUNTAVIRASTO SUOSITTELEE: Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke Pitelet käsissäsi uunituoretta KESÄKIMARA 2018-vihkoa, johon

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Kyyhkylän kuntoutuskeskus

Kyyhkylän kuntoutuskeskus Kyyhkylän kuntoutuskeskus Malliohjelma Meidän perheen loma Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Saapuminen ja majoittuminen Kyyhkylään Tervetulotilaisuus, info, lomaohjelma, tilojen ja lomajärjestön

Lisätiedot

Pikkujoulut 2014. Varaa nyt paikkasi. Tarkemmat tiedot netistä! Ota yhteyttä 040 779 9896 / www.sahanlahtiresort.fi

Pikkujoulut 2014. Varaa nyt paikkasi. Tarkemmat tiedot netistä! Ota yhteyttä 040 779 9896 / www.sahanlahtiresort.fi Pikkujoulut 2014 Varaa nyt paikkasi Tarkemmat tiedot netistä! Ota yhteyttä 040 779 9896 / www.sahanlahtiresort.fi Pikkujoulut 2014 Isot juhlat syntyvät pienistä asioista Tervetuloa viettämään ikimuistoisia

Lisätiedot

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän keksinnöistä ja haluaisin itse keksijäksi.

Lisätiedot

ARKEOLOGIAA JA JOULUN TUNNELMAA

ARKEOLOGIAA JA JOULUN TUNNELMAA KOULUTIEDOTE SYKSY 2019 ARKEOLOGIAA JA JOULUN TUNNELMAA HISTORIAA KIVIKIRVEISTÄ IKEAAN ARKEOLOGIAA JA HAUTAUSTAPOJA TEHDÄÄN YHDESSÄ JOULUA! Tornionlaakson maakuntamuseo tarjoaa oivaltavan matkan oman historian

Lisätiedot

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti Yritystilaisuudet Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti ff Event on Konffan uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti. Kustannuksia säästävä f Event valmispaketti sopii yrityksen henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin.

Lisätiedot

KULTARANNAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA eli VASU

KULTARANNAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA eli VASU KULTARANNAN PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA eli VASU 1 Kädentaidot ja tehtävät pelit, laulut ja ystävät ulkoiluhetket ja metsäretket leikki, satuilu ja syli läheisyys käy kaiken yli. Päiväkodin yhteystiedot:

Lisätiedot

NEXT Hotel Satulinna

NEXT Hotel Satulinna www.nexthotels.fi Suomi NEXT Hotel Satulinna NEXT Hotel Satulinna, Hirvensalmi Satulinna Ryökäsveden Urmaslahden rannalla kutsuu. Haluatpa järjestää hulppeat juhlat tai antoisan kokouksen. Nukkua viihtyisässä

Lisätiedot

Rentoutuminen luonnossa. Jätejengi- nukketeatteri. Vuosisata metsässä- oppitunti.

Rentoutuminen luonnossa. Jätejengi- nukketeatteri. Vuosisata metsässä- oppitunti. OHJELMA Alhoniityn Vihreä lippu- päiväkoti Rentoutuminen luonnossa. Ohjattua rentoutumista (mm. satuhierontaa sekä jännitys-rentousharjoituksia) lastentarhanopettajan ohjaamana. Toivomuksesta myös köysirata

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot