KEMIÖNSAAREN KUNTA. Ekniemen asemakaava ja asemakaavan muutos. Työ: E23217

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEMIÖNSAAREN KUNTA. Ekniemen asemakaava ja asemakaavan muutos. Työ: E23217"

Transkriptio

1 KEMIÖNSAAREN KUNTA Ekniemen asemakaava ja asemakaavan muutos Työ: E23217 Turku, , , AIRIX Ympäristö Oy PL TURKU Puhelin Telefax Toimistot: Turku, Oulu, Tampere ja Helsinki

2 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 2 KEMIÖNSAAREN KUNTA EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä sekä ja tarkistettua asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee hyväksytyn Ekniemen asemakaavan kortteleita , erityis-, virkistys-, katu- ja liikennealueita sekä maa- ja metsätalousalueita. Asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelit , erityis-, virkistys-, venevalkama- ja katualuetta sekä maa- ja metsätalousaluetta. 1. PERUSTIEDOT 1.1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavan muutos koskee käytännössä koko Ekniemen asemakaavan aluetta. Uutta asemakaavaa laaditaan vain alueelta maantielle ulottuvan katualueen osalta, Alue sijaitsee Sauvo-Kemiö-tien varressa Kemiönsaaren pohjoisrannalla Rungonsalmen sillan tuntumassa. Matkaa Kemiön keskustaan on 10 km. Oheiseen karttaan alue on rajattu punaisella kartan luoteisosaan. 1.2 Kaavoitustilanne Maakuntakaavoitus (ent. seutukaavoitus) Maakuntakaavana voimassa olevassa seutukaavassa alue on osoitettu virkistysalueena VI Valmisteilla olevassa maakuntakaavaehdotuksessa V 826-merkinnällä on osoitettu alueella oleva entinen leirintäalue. Lisäksi alueelle on osoitettu venesatama entisen lossirannan kohdalle. Yleiskaavoitus Alueella on voimassa RArakennuspaikkojen osalta Kemiön rantaosayleiskaava ja muulla alueella rantaosayleiskaavan muutos, jonka Kemiön kunnanvaltuusto hyväksyi vuonna Pääosa alueesta on osoitettu kyläalueena (AT). Osa rannassa olevista rakennuspaikoista on lomarakennuspaikkoja (RA).

3 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 3 Asemakaavoitus Alueen asemakaava, jota nyt muutetaan, on kunnanvaltuuston hyväksymä. Siinä alueelle on osoitettu 59 AO-rakennuspaikkaa, kaksi AL-rakennuspaikkaa, matkailupalvelujen alue (RM), neljä venevalkamaa ja lähivirkistysaluetta. Liite 1: Poistuva asemakaava 1.3 Nykyinen rakennuskanta Alueella on yhdeksän loma-asuntoa omilla rakennuspaikoillaan sekä käytöstä poistetun leirintäalueen rakennuksia. Tuija Matikainen inventoi alueen vanhan rakennuskannan vuonna 1996 Turun maakuntamuseon ja Kemiön kunnan toimeksiannosta. Kaava-alueelta inventoitiin kolme kohdetta: Kohde nro 2: Koivula 3:27 Tila on vanha kylän yhteinen laituripaikka. Alueella on asuinrakennus ja vuokramökki 1800-luvulta sekä asuinrakennus 1900-luvun alusta. Rakennukset todettiin inventoinnissa hyväkuntoisiksi ja alkuperäisessä asussaan oleviksi. Niillä todettiin olevan rakennushistoriallista, historiallista ja maisemallista arvoa. Kohde nro 3: Koivuranta 3:37 Kesäasunto, joka on rakennettu Rakennusta on uusittu mm. ulkovuorauksella. Inventoinnissa todettiin maisemallinen arvo. Kohde nro 12: Rauhala 3:36 Asuinrakennus ja karjasuoja 1910-luvulta. Rakennukset ovat olleet käyttämättä noin vuodesta 1970 ja niitä on tuhottu ilkivaltaisesti. Rakennuksilla todettiin inventoinnissa olevan rakennushistoriallista, historiallista ja maisemallista arvoa. Rakennukset ovat nykyisin käytännössä raunioita eikä niillä ole teknisen kunnon perusteella mitään arvoja. Rakennusten eteläpuolella on voimakkaasti rehevöitynyt vanha puutarha, jossa on mm. huomattava määrä omenapuita. 1.4 Alueen ympäristöominaisuudet Kaava-alueen itäinen puolisko on rakentamaton kalliomäkialue. Mäki laskee jyrkästi rantaan. Mäen noin 52 metrin korkeudella oleva laki on vasta kaava-alueen eteläpuolella, joten kaava-alueen itäpuolisko on rinteessä. Rannan rinteessä on täysikasvuista, melko tiheää kuusimetsää. Alue, jolle korttelit on kaavoitettu, on harvennettua kuusimetsää. Mäen lakialueen valtapuulaji on mänty. Lakialueella on avokalliopaljastumia. Kaava-alueen keskiosan ranta-alueella on loma-asuntoja sekä käytöstä poistettu leirintäalue. Takamaalle on rakennettu aikaisemman asemakaavan mukaisia katuja runkovaiheeseen asti. Alueen länsipään mäkeä ei ole rakennettu. Alue on harvennushakattu.

4 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 4 Alueen poikki on kulkenut ennen Sauvon ja Kemiön välinen maantie. Lossi tuli Rungonsalmen yli rantaan jonkin verran leirintäalueen länsipuolella. Entinen maantie on edelleen olemassa, mutta se on varsiltaan metsittynyt. 1.5 Maanomistus, asuminen Suurin osa rakentamattomasta alueesta sekä entisen leirintäalueen alue on kunnan omistuksessa. Rakennetut rakennuspaikat ovat yksityisomistuksessa. Alueella ei ole vakituisia asukkaita. 1.6 Liikenne Alueen itäpuolella kulkee seututie 181 Tarvasjoki-Kemiö, joka yhdistää alueen 10 km päässä olevaan Kemiön keskustaan. Matkaa Sauvon keskustaan on 16,5 km ja valtatie 1:lle 26 km. Kaava-alueen läntinen osa liittyy maantieverkkoon alueen eteläpuolella tielle, joka on yhdystie Helgebodan-Eknäsin pt. Suurin osa alueen kaduista on rakennettu runkovaiheeseen asti aikaisemman asemakaavan mukaisesti. Katuja ei ole päällystetty eikä valaistu. Kokonaan rakentamatta on alueen itäosan mäkialueella kulkeva katu, joka liittyy asemakaavan mukaan seututiehen 181 (Sauvo- Kemiö -tie). Rakentamatta on myös läntisimmän osan Leirintäalueentie ja Kuhapolku. 1.7 Pohjakartta Kaavoituksen pohjakartta 1:2000 on laadittu vuonna Kaavamuutoksen yhteydessä karttaa on laajennettu alueelle johtavan tien osalta ja päivitetty kiinteistörajojen osalta, koska alueella on tehty vesijätön lunastustoimitus. 2. LÄHTÖKOHDAT 2.1 Lähtökohtaiset tavoitteet Kaavamuutoksen tavoitteita ovat: - rakennuspaikkakohtaisen rakennusoikeuden tarkistaminen niin, että yli 3000 m 2 :n rakennuspaikoilta poistetaan mahdollisuus rakentaa kaksi kaksiasuntoista asuinrakennusta ja niin, että kaikkien rakennuspaikkojen enimmäisrakennusoikeus määritellään kerrosalaneliömetreinä eikä tehokkuusluvulla, kuten muutettavassa kaavassa - katualueiden tarkistaminen niin, että alueen pitkittäinen katuvaraus poistetaan erittäin jyrkän mäen takia - kadun ulottaminen alueelta maantielle asti - entisen leirintäalueen osoittaminen julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi - yhden käytännössä kuivalla maalla olevan venevalkaman muuttaminen veneiden talvisäilytysalueeksi - alueella on tehty vesijätön lunastustoimitus ja kaavamuutoksella tarkistetaan aluevaraukset uuden rantaviivan mukaisesti - jätevedenpuhdistamon aluevarauksen siirtäminen vähemmän haittoja aiheuttavaan paikkaan 2.2 Vaihtoehdot Erilaisia kaavavaihtoehtoja ei laadita, vaan kyseessä on lähinnä tarkistustyö. Kaavamuutoksen laadinnan aikana tutkitaan erilaisia ratkaisuja moneen yksityiskohtaan.

5 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 5 3. YHTEENVETO PERUSSELVITYKSISTÄ 3.1 Luonto Alueen aiemman asemakaavoituksen yhteydessä on alueesta tehty luontoselvitys. Alueella ei ole sellaisia erityisiä luontoarvoja, jotka asemakaavalla tulisi todeta. 3.2 Vanha rakennuskanta, muinaisjäännökset Alueen vanha rakennuskanta on inventoitu. Alueella ei ole tunnettuja muinaisjäännöksiä. 4. KAAVARATKAISU 4.1 Keskeinen sisältö ja perusteet Asemakaavan muutoksella on aiempaa asemakaavaa tarkistettu työlle asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Kaavamuutoksen myötä alueen rakennusoikeuden kokonaismäärä vähenee huomattavasti. Toisaalta aiemman kaavan mukaisesti alueelle ei todennäköisesti olisi rakennettukaan. Kaava-aluetta laajennetaan osoittamalla katuyhteys maantielle etelän puolelle. 4.2 Mielipiteiden huomioiminen Kaavaluonnosvaiheessa jätettiin neljä kannanottoa. Ne kaikki vaikuttivat kaavan sisältöön. Kaavaehdotusvaiheessa jätettiin neljä muistutusta. Ne kaikki vaikuttivat kaavan sisältöön. 4.3 Aluevaraukset Korttelialueet Erillispientalojen korttelialueeksi (AO) on osoitettu 29 rakennuspaikkaa. Rakennuspaikkojen keskikoko on 3524 m 2. AO-rakennuspaikalle saa rakentaa yhden asuinrakennuksen, enintään kaksi talousrakennusta, joiden kerrosala on yhteensä enintään 70 k-m 2 ja yhden enintään 30 k-m 2 :n saunarakennuksen. Rakennusten kerrosala rakennuspaikalla saa olla yhteensä enintään 400 k-m 2. Asuinrakennukseen saa rakentaa enintään 70 k-m 2 :n sivuasunnon. Asuinrakennuksen yhteyteen rakennettavan toimisto- tai työtilan osuus rakennuksen kerrosalasta saa olla enintään 30 %. Erillispientalojen korttelialueeksi (AO-1) on osoitettu kahdeksan rakennuspaikkaa. Rakennuspaikkojen keskikoko on 4297 m 2. AO-1-rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kaksi asuinrakennusta, josta toisessa saa olla sivuasunto, enintään kaksi talousrakennusta, joiden kerrosala on yhteensä enintään 70 k-m 2 ja yhden enintään 30 k-m 2 :n saunarakennuksen. Rakennusten kerrosala rakennuspaikalla saa olla yhteensä enintään 400 k-m 2. Asuinpientalojen korttelialueeksi (AP) on osoitettu 24 rakennuspaikkaa. Rakennuspaikkojen keskikoko on 3319 m 2. AP-rakennuspaikalle saa rakentaa - joko kaksiasuntoisen asuinrakennuksen ja enintään kaksi talousrakennusta, joiden kerrosala on enintään 70 k-m 2 - tai yhden asuinrakennuksen, enintään kaksi talousrakennusta, joiden kerrosala on yhteensä enintään 70 k-m 2 :n ja yhden enintään 30 k-m 2 :n saunarakennuksen. Rakennusten kerrosala rakennuspaikalla saa olla yhteensä enintään 500 k-m 2. Asuinrakennuksen yhteyteen rakennettavan toimisto- tai työtilan osuus rakennuksen kerrosalasta saa olla enintään 30 %.

6 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 6 Asumista palvelevan yhteiskäyttöisenä korttelialueena (AH) on osoitettu pieni 920 m 2 alue koillisrannalla. Alueelle saa rakentaa asuntoalueen omaan tarpeeseen 50 k-m 2 saunarakennuksen. Kortteleita, joiden yhteiskäyttöön AH-alue on tarkoitettu, ei ole määrätty kaavalla, jotta toteutusvaiheessa ei ole rajoituksia. Asemakaavan muutoksella koko alueen AO- ja AP-alueiden rakennusoikeus vähenee yhteensä peräti k-m 2 :llä, koska aikaisemmassa kaavassa rakennusoikeus perustui suurillakin rakennuspaikoilla tehokkuuslukuun e=0,20. A-alueiden rakennusoikeus kaavamuutoksen jälkeen on k-m 2. Julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi (YL) on osoitettu entisen leirintäalueen (Kemiö Camping) alue. 1,85 hehtaarin laajuinen alue on aiemmassa asemakaavassa matkailupalvelujen aluetta (RM). YL-alue on tarkoitettu virkistyspalveluja varten. Alueelle saa rakentaa virkistystoimintaa palvelevia rakennuksia, kokoontumistiloja, enintään kaksi saunarakennusta kokoontumistiloineen, varastorakennuksia sekä alueen huoltoa, hoitoa ja vartiointia palvelevan asuinrakennuksen. Alueelle saa sijoittaa virkistystoimintaa palvelevia rakenteita ja laitteita. Alueen enimmäisrakennusoikeus on 1200 k-m Liikenne Alueen itäosaan kuljetaan suoraan Kemiön-Sauvon väliseltä seututieltä 181. Liittymän paikka on sama kuin aiemmassa asemakaavassa. Alueen länsiosaan kuljetaan yhdystieltä Itä- ja länsiosan välinen katuyhteys on poistettu jyrkän rinteen takia. Välillä on kuitenkin kevyen liikenteen yhteys. Katuja kaava-alueella on yhteensä noin 2450 metriä. Katualueiden yhteispinta-ala on 3,40 ha. YL- ja VL-alueiden käyttöä palvelemaan on osoitettu yleinen pysäköintialue (LP) niiden väliin. Venevalkamia on osoitettu kolmei lähinnä alueen asukkaiden käyttöön. LV-1- ja LV-2- merkinnällä osoitetuille venevalkama-alueille saa rakentaa saunan. LV-1- ja LV-2- alueiden kaavamääräykset poikkeavat hieman toisistaan. LV-merkinnällä osoitetulla venevalkamaalueella ei ole rakennusoikeutta. Veneiden talvisäilytysalue (LVV) on osoitettu alueen lounaisosaan. Alueelta ei ole yhteyttä rantaan, joten veneiden kuljetus hoidetaan maitse. Alueen pinta-ala on 0,28 ha. 4.5 Suojelu Kappaleessa 1.4 esitellyistä inventoiduista kohteista Koivulan tilan entinen asuinrakennus YL-alueella on osoitettu sr 7 -merkinnällä säilytettäviksi rakennuksiksi. Kaavamääräyksen mukaan rakennuksessa suoritettavien muutos- ja korjaustöiden, käyttötarkoituksen muutosten sekä täydennysrakentamisen ja rakennuksen pihapiirissä tehtävien toimenpiteiden tulee olla sellaisia, että alueen rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti sekä maisemakuvallisesti arvokas luonne ja ominaispiirteet säilyvät. Ennen rakennusta merkittävästi muuttaviin toimenpiteisiin ryhtymistä tulee Varsinais-Suomen maakuntamuseolle varata hyvissä ajoin tilaisuus lausunnon antamiseen. Aiemmin tehdyn luontoselvityksen mukaan korttelin 712 kaakkoisreunassa rakennuspaikkojen 10 ja 11 eteläreunassa on uhanalaisen palosirkan elinpiiri. Ko. alue on entistä, paikoin umpeen kasvanutta maatilan puutarha-aluetta, jolla kasvaa mm. villiintyneitä omenapuita. Entinen ranta on ruoikkoa ja kosteikkoa. Tällainen alue ei ole tyypillistä palosirkalle, joka on

7 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 7 kuivien maiden ja lämpimien alueiden laji. Luontoselvityksen mukaista aluetta ei ole tällä perusteella huomioitu kaavakartalla. 4.6 Virkistysalueet Alueen keskelle on osoitettu pelikenttää varten urheilu- ja virkistyspalvelujen alue (VU). Sen pinta-ala on 0,39 ha. Lähivirkistysalueita (VL) on yhteensä 13,36 ha. Uimaranta-alue (VV) on osoitettu YL-alueen rantaan. VU-, VL- ja VV-alueiden yhteispinta-ala 13,96 ha on yli 33 % koko alueen pintaalasta. 4.7 Maa- ja metsätalousalueet Maa- ja metsätalousalueena (M) on osoitettu pienet alueet maantien varresta. Ne toimivat kaavan mukaisina liittymän näkemäalueina (nä), joilla on tärkeä merkitys liikenneturvallisuuden kannalta. Maa- ja metsätalousalueena (M-1) on osoitettu ruoikko- ja kaislikkoalue, jolle saa rakentaa veneväyliä. Niiden rakentaminen saattaa edellyttää ympäristölupaa. Maa- ja metsätalousalueena, jolla ympäristöarvoja (MY) -merkinnällä on osoitettu ruoikkoalue alueen lounaisosassa. Alue on maatumassa ja sillä kasvaa jo puustoakin. 4.8 Yhdyskuntatekninen huolto Alueelle rakennetaan kunnallistekninen verkosto. Maantien varteen on varattu ET-alue jätevedenpuhdistamoa varten. Toinen toteuttamisvaihtoehto on, että alueen jätevedet johdetaan Kemiön keskustaan. Kaavamuutoksen yhteydessä on laadittu alustava kunnallistekniikan yleissuunnitelma. 4.9 Muut kaavamerkinnät Kaavamerkinnät on selitetty kaavakartan yhteydessä. Tavanomaisesta poikkeavia kaavamerkintöjä ei ole käytetty. 5. KAAVAN SUHDE MUIHIN SUUNNITELMIIN 5.1 Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Valtioneuvosto päätti valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista. Tarkistetut tavoitteet tulivat voimaan Tarkistettujen tavoitteiden toteuttamista tulee edistää maakuntien ja kuntien kaavoituksessa sekä valtion viranomaisten toiminnassa. Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n 2 momentin mukaan alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tämä velvoite koskee oikeudellisesti kaikkea kaavoitusta. Laadittu kaava vastaa valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin: - alue tukeutuu olemassa olevaan tieverkostoon - toteutuessaan kaava osaltaan edesauttaa kunnan sekä naapurikunnan Sauvon peruspalvelujen säilymistä

8 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 8 - luonnonmaisema sekä kulttuurimaisema ja -ympäristö säilyvät riittävästi Uuden asuntoalueen muodostuminen tähän kohtaan ei tue valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita yhdyskuntarakenteen tiivistämisen tavoitteen osalta. Tämä on kuitenkin perusteltu ja ratkaistu jo rantayleiskaavoituksen ja aiemman asemakaavan laadinnan aikana. Alue sijaitsee hyvien yhteyksien varrella ja on maastoltaan ja maisemiltaan varsin vetovoimainen. 5.2 Kaavan suhde maakuntakaavaan ja rantayleiskaavaan Maakuntakaavan virkistysaluevarausta on rantayleiskaavalla tarkistettu niin, että alueelle on osoitettu kyläaluevaraus. Aiempi asemakaava ja tämä muutos tarkentavat rantayleiskaavaa. 5.3 Kaavan suhde muihin detaljikaava-alueisiin Ekniemen alueen lähellä ei ole muita asemakaava-alueita eikä ranta-asemakaava-alueita. 5.4 Kaavan suhde kunnan muuhun suunnitteluun Kaava-alueen rakentaminen vaikuttaa mahdollisesti päivähoitopaikkojen tarpeeseen sekä oppilasmäärän lisääntymiseen sekä koulukuljetuksiin. Nämä edellyttävät suunnittelua kunnan koulu- ja sosiaalitoimessa. Alueen sisäinen kunnallistekniikka sekä jäteveden puhdistus tai siirtoviemäri tulee suunnitella. 6. KAAVAN VAIKUTUKSET 6.1 Yleistä Aikaisempi kaava on hyväksytty vain kolme vuotta sitten. Sen laadinnan yhteydessä alueen rakentamisen vaikutukset on arvioitu. 6.2 Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ja asukaslukuun Ekniemen alue on oma kokonaisuutensa erillään muusta taajamarakenteesta. Alueesta muodostuu erillinen kylä, joka kuitenkaan ei ole perinteinen maaseutukylä vaan asemakaavoitettu asuntoalue. Alueelle sijoittuu noin asukasta, kun asuntokunnan keskikokona pidetään 2,7-3 asukasta ja kun alue on kokonaisuudessaan rakennettu. Varsinais-Suomen väestön ikäjakaumassa on alle 14-vuotiaiden osuus väestöstä 15 %. Voidaan olettaa, että kaava-alueelle sijoittuvista asukkaista alle 14-vuotiaiden osuus on keskiarvoa pienempi, noin %. Näin ollen päivähoitoikäisiä alueelle sijoittuu noin kahdeksan ja kouluikäisiä noin Vaikutukset luontoon ja maisemaan Länsiosan rannoista suuri osa on jo rakennettu, joten olennaista muutosta rantamaisemaan ei tule. Aivan lounaisimman osan rakentaminen näkyy jonkin verran merimaisemassa. Itäosan uusi rakentamisalue sijaitsee puustoisen jyrkän rinteen yläpuolella, joten alue ei näy selvästi merelle. Rakennuspaikoilta sen sijaan avautuu hienot maisemat merelle etäämmälle. Alueella ei ole erityisiä luontoarvoja. Tavanomaista metsätalousmetsää otetaan rakentamisen piiriin. 6.4 Vaikutukset liikenteen ja teknisen huollon järjestämiseen Olennaisin vaikutus liikenteeseen on uusi liittymä Kemiön-Sauvon väliselle tielle. Liittymä tulee suunnitella erityisen tarkoin huomioiden näkemäalueet sekä pääsuunnassa että liittyvän liikenteen osalta. Pääsuunnan kääntymiskaistat parantaisivat liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

9 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy 9 Veneliikennettä alueen toteutuminen tulee lisäämään jonkin verran. Alueen kunnallistekniikan rakentaminen on taloudellisesti suuri hanke. 6.5 Vaikutukset palveluihin Alueen toteutuminen lisää Kemiön keskustan ja Sauvon keskustan palvelujen kysyntää. Kaava-alueen rakentaminen vaikuttaa mahdollisesti päivähoitopaikkojen tarpeeseen sekä oppilasmäärän lisääntymiseen sekä koulukuljetuksiin. 7. KAAVAN TOTEUTUS 7.1 Ajoitus Alueen rakentaminen ajoittunee usealle vuodelle. 7.2 Toteutusta ohjaavat suunnitelmat Alueelle voidaan laatia rakentamistapaohjeet. Kunnallistekniikan ja muun tekniikan (sähkö, tietoliikenne) toteuttamiseksi tarvitaan yksityiskohtaiset toteutussuunnitelmat. 8. SUUNNITTELUN VAIHEET 8.1 Aloitus - kaavamuutoksen laadinta aloitettiin syksyllä osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistui Liite 2: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.2 Luonnosvaihe - kaavaluonnos valmistui ja neuvottelujen jälkeen sitä tarkistettiin kunnanhallitus kuulutti kaavan vireille tulon , asetti kaavaluonnoksen nähtäville MRL 62 :n mukaisesti väliseksi ajaksi - kannanottoja jätettiin neljä - kaavan laatija antoi vastineensa Ehdotusvaihe - kaavaehdotus valmistui kaavaehdotus oli nähtävillä 30 päivän ajan ja kaavasta pyydettiin tarvittavat lausunnot lautakunnilta ja viranomaisilta (arviolta marras-joulukuussa 2010) - lausuntonsa antoivat

10 KEMIÖNSAAREN KUNTA AIRIX Ympäristö Oy Hyväksyminen - kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksymistä ( ) (arviolta joulukuussa 2010) - kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ( ) (arviolta joulukuussa 2010) Turku, , tark , AIRIX Ympäristö Oy Jukka Liikari DI, SNIL YKS-121 LIITTEET: 1. Poistuva asemakaava 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3. Seurantalomake

11

12 KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee kaavan laadinnan lähtökohtia, sisältöä ja tavoitteita sekä sisältää suunnitelman siitä, miten kaavan laadinnan aikana kuullaan osallisia sekä suunnitelman siitä, mitä kaavan vaikutuksia tullaan arvioimaan. 1. Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavan muutos koskee käytännössä koko Ekniemen asemakaavan aluetta. Uutta asemakaavaa laaditaan vain alueelta maantielle ulottuvan katualueen osalta, Alue sijaitsee Sauvo-Kemiö-tien varressa Kemiönsaaren pohjoisrannalla. Matkaa Kemiön keskustaan on 10 km. Kaava-alueen sijainti 2. Suunnittelun lähtökohdat 2.1 Kaavoitustilanne Maakuntakaavana voimassa olevassa seutukaavassa alue on osoitettu virkistysalueena VI Valmisteilla olevassa maakuntakaavaehdotuksessa V 826-merkinnällä on osoitettu alueella oleva entinen leirintäalue. Lisäksi alueelle on osoitettu venesatama entisen lossirannan kohdalle. Alueella on voimassa RArakennuspaikkojen osalta Kemiön rantaosayleiskaava ja muulla alueella rantaosayleiskaavan muutos, jonka Kemiön kunnanvaltuusto hyväksyi vuonna Pääosa alueesta on osoitettu kyläalueena (AT). Osa rannassa olevista rakennuspaikoista on lomarakennuspaikkoja (RA). Alueen asemakaava, jota nyt muutetaan, on kunnanvaltuuston hyväksymä. Siinä alueelle on osoitettu 59 AO-rakennuspaikkaa, kaksi AL-rakennuspaikkaa, matkailupalvelujen alue (RM), neljä venevalkamaa ja lähivirkistysaluetta. Liite 1: Ekniemen asemakaava 2007

13 2.2 Maanomistus Suurin osa rakentamattomasta alueesta sekä entisen leirintäalueen alue on kunnan omistuksessa. Rakennetut rakennuspaikat ovat yksityisomistuksessa. 2.3 Rakentamistilanne Alueella on yhdeksän loma-asuntoa omilla rakennuspaikoillaan sekä käytöstä poistetun leirintäalueen rakennuksia. Suurin osa alueen kaduista on rakennettu aikaisemman asemakaavan mukaisesti. Katuja ei ole päällystetty eikä valaistu. Kokonaan rakentamatta on alueen itäosan mäkialueella kulkeva katu, joka liittyy asemakaavan mukaan seututiehen 181 (Sauvo- Kemiö -tie). Rakentamatta on myös läntisimmän osan Kuhatie ja Kuhapolku. 2.4 Perusselvitykset Alueen aiemman asemakaavoituksen yhteydessä on alueesta tehty luontoselvitys. Alueen vanha rakennuskanta on inventoitu. Alueella ei ole tunnettuja muinaisjäännöksiä. 3. Alustavat tavoitteet Kaavamuutoksen tavoitteita ovat: - rakennuspaikkakohtaisen rakennusoikeuden tarkistaminen niin, että yli 3000 m 2 :n rakennuspaikoilta poistetaan mahdollisuus rakentaa kaksi kaksiasuntoista asuinrakennusta ja niin, että kaikkien rakennuspaikkojen enimmäisrakennusoikeus määritellään kerrosalaneliömetreinä eikä tehokkuusluvulla, kuten muutettavassa kaavassa - katualueiden tarkistaminen niin, että alueen pitkittäinen katuvaraus poistetaan erittäin jyrkän mäen takia - kadun ulottaminen alueelta maantielle asti - entisen leirintäalueen osoittaminen julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi - yhden käytännössä kuivalla maalla olevan venevalkaman muuttaminen veneiden talvisäilytysalueeksi - alueella on tehty vesijätön lunastustoimitus ja kaavamuutoksella tarkistetaan aluevaraukset uuden rantaviivan mukaisesti - jätevedenpuhdistamon aluevarauksen siirtäminen vähemmän haittoja aiheuttavaan paikkaan Erilaisia kaavavaihtoehtoja ei laadita. Kaavamuutoksen laadinnan aikana tutkitaan erilaisia ratkaisuja moneen yksityiskohtaan. 4. Arvioitavat vaikutukset Suunnittelun yhteydessä arvioidaan suunnitelmasta aiheutuvat vaikutukset: - rakennettuun ympäristöön - maisemaan ja luontoon - kuntatalouteen - liikenteeseen sekä mahdolliset muut vaikutukset.

14 5. Osalliset Alustavan tarkastelun perusteella osallisia ovat: Maanomistajat ja asukkaat: - kaavoitettavan alueen maanomistajat - naapurialueiden maanomistajat Kunnan hallintokunnat: - rakennus- ja ympäristölautakunta - tekninen lautakunta - ympäristölautakunta - saaristolautakunta - maaseutulautakunta - Kemiönsaaren vesiliikelaitoksen johtokunta - palo- ja pelastustoimi Viranomaiset: - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (alueiden käyttö, luonnonsuojelu, maantiet) - Varsinais-Suomen liitto (maakuntakaavoitus) - Varsinais-Suomen maakuntamuseo (rakennussuojelu) 6. Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen 6.1 Aloitus - kaavamuutoksen laadinta aloitettiin syksyllä osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistui Luonnosvaihe - kaavaluonnos valmistui ja neuvottelujen jälkeen sitä tarkistettiin kunnanhallitus kuulutti kaavan vireille tulon , asetti kaavaluonnoksen nähtäville MRL 62 :n mukaisesti väliseksi ajaksi - kannanottoja jätettiin neljä - kaavan laatija antoi vastineensa Ehdotusvaihe - kaavaehdotus valmistui kaavaehdotus oli nähtävillä 30 päivän ajan ja kaavasta pyydettiin tarvittavat lausunnot lautakunnilta ja viranomaisilta (arviolta marrasjoulukuussa 2010) - lausuntonsa antoivat 6.4 Hyväksyminen - kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksymistä ( ) (arviolta joulukuussa 2010) - kunnanvaltuusto hyväksyi asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ( ) (arviolta joulukuussa 2010)

15 7. Lisätiedot Lisätietoja asemakaavan laatimiseen liittyvistä asioista jakaa: Kaavan laativa konsultti: - AIRIX Ympäristö Oy DI Jukka Liikari puhelin faksi sähköposti jukka.liikari@airix.fi osoite PL 669 (Uudenmaankatu 19 A), Turku Kemiönsaaren kunta Kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg puhelin (02) faksi (02) sähköposti ake.lindeberg@kimitoon.fi osoite Vretantie 19, Kemiö Turku, AIRIX Ympäristö Oy Jukka Liikari Kaavan laatija DI, SNIL, YKS-121

16 LIITE 1 Asemakaava 2007

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Ekniemen asemakaava ja asemakaavan muutos. Työ: E23217. Turku, 29.4.2010, 5.8.2010

KEMIÖNSAAREN KUNTA. Ekniemen asemakaava ja asemakaavan muutos. Työ: E23217. Turku, 29.4.2010, 5.8.2010 KEMIÖNSAAREN KUNTA Ekniemen asemakaava ja asemakaavan muutos Työ: E23217 Turku, 29.4.2010, 5.8.2010 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVA JA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Liite 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Eurajoen rantayleiskaavan muutoksen laadinnan

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Air-Ix Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina 2005 2 MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 14.6. 2005 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013 NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä Ajolan-Kunstenniemen ranta-asemakaavan muutos Työ: E26049 Turku, 25.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bränbodan kylä Bränboda by. Kiinteistöt Fastigheter 322-525-2-48 Bergö 322-525-2-70 Bergvik. Työ/arbete: E23886

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Bränbodan kylä Bränboda by. Kiinteistöt Fastigheter 322-525-2-48 Bergö 322-525-2-70 Bergvik. Työ/arbete: E23886 Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Bränbodan kylä Bränboda by Bergönin ranta-asemakaavan muutos Stranddetaljplaneändring för Bergön Kiinteistöt Fastigheter 322-525-2-48 Bergö 322-525-2-70 Bergvik Työ/arbete:

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Vänön kylä Vänös by. Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Vänön kylä Vänös by. Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Vänön kylä Vänös by Oxklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Oxklobbarna Kiinteistö Fastighet Stor Oxklobben 322-522-3-10 Työ/arbete: E24578 Turku/Åbo, 19.8.2011

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: E24199.30, E24199.31, E24199.32, E24199.33, E24199.34 Turku, 28.9.2011 AIRIX

Lisätiedot

http://opaskartta.turku.fi/ims/fi/map/print

http://opaskartta.turku.fi/ims/fi/map/print Turun karttapalvelu :: Tulostussivu http://opaskartta.turku.fi/ims/fi/map/print Sivu 1/1 6.3.2014 3200 m Kiinteistöliikelaitos KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE 6.3.2014 Rekisteriyksikkö 529-499-8-9 Dosentti

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Alue ja suunnittelun kohde Rantaosayleiskaavan muutoksen (jäljempänä kaava) alueet sijaitsevat Eurajoella, Kuivalahden ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laitilan kaupungin Tuunan alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141. Turussa

SÄKYLÄ. Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141. Turussa SÄKYLÄ Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141 Turussa 17.6. 2010 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo ja

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624 MYNÄMÄEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 Työ: 24624 Turku, 7.6.2011, tark. 20.8.2012, 10.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NOUSIAISTEN KUNTA KIRKONKYLÄN RAKENNUSKAAVA, KORTTELI 24 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26901 PÄIVÄYS: 8.10.2014, TARK. 5.12.2014 Sweco Ympäristö Oy 1 (6) 1 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

9 KAAVASELOSTUS Harju-Härkälä 2:n asemakaava

9 KAAVASELOSTUS Harju-Härkälä 2:n asemakaava Someron kaupunki 9 4.7 Maanomistus Kaavoitettava alue on pohjois- ja länsiosaltaan kaupungin omistuksessa sekä itä- ja eteläosiltaan yksityisessä omistuksessa. Kuvassa kaupungin omistamat maat turkoosilla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAISTEN KUNTA KARTANORINTEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS TYÖNUMERO: 20602083 PÄIVÄYS: 7.1.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki Mäkelininkatu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PARAISTEN KAUPUNKI ÅLÖNTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVAMUUTOS TYÖNUMERO: 20601252 PÄIVÄYS: 11.5.2017, TARK. 29.6.2017 1 (7) S w e co Y m p ä r is t ö O y Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: Turussa

EURAJOEN KUNTA. Työ: Turussa EURAJOEN KUNTA Rinnakkaistien asemakaava ja Köykän teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25181 Turussa 9.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavoitus koskee pääosin Säkylän kunnan Isosäkylän kylässä olevaa rantaaluetta

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan kylä Rosala by. Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Rosalan kylä Rosala by Bötesönin ranta-asemakaava Bötesöns stranddetaljplan Kiinteistöt Fastigheten Hasselbacka 322-507-20-0 Julibacken 322-507-20-1 Hasselberga 322-507-20-2

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan Bölen kylä Rosalas Böle by. Bodöarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Bodöarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Rosalan Bölen kylä Rosalas Böle by. Bodöarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Bodöarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Rosalan Bölen kylä Rosalas Böle by Bodöarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Bodöarna Kiinteistöt Fastigheter Norra sundet 322-508-1-12 Stensundet 322-508-5-22

Lisätiedot

Kiinteistö Kuggskärsgrunden Fastighet. Työ: E Turku

Kiinteistö Kuggskärsgrunden Fastighet. Työ: E Turku Kemiönsaaren kunta Hiittisten kylä Kuggskärsgrundenin ranta-asemakaava Kiinteistö Kuggskärsgrunden 322-495-1-40 Kimitoöns kommun Hitis by Kuggskärsgrundens stranddetaljplan Fastighet Kuggskärsgrunden 322-495-1-40

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA L4 KH 6.2.-17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PYHÄRANNAN KUNTA ROHDAISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 71 OSA TYÖNUMERO: 20601143 PÄIVÄYS: 30.1.2017 S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (8) Ilmalanportti

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Hiittisten kylä Hitis by. Kiinteistöt Fastigheter Marieklobbarna Östra Marieklobbarna

Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun. Hiittisten kylä Hitis by. Kiinteistöt Fastigheter Marieklobbarna Östra Marieklobbarna Kemiönsaaren kunta Kimitoöns kommun Hiittisten kylä Hitis by Marieklobbarnan ranta-asemakaava Stranddetaljplan för Marieklobbarna Kiinteistöt Fastigheter Marieklobbarna 322-495-4-20 Östra Marieklobbarna

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.2.2009

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.2.2009 HÄMEENKYRÖN KUNTA Asemakaava koskee Hämeenkyrön kunnan Järvenkylän kylä kiinteistöjä Heiskala (2:137), Rantakoivisto (2:213) ja Kotiranta I (2:214). HÄMEENKYRÖN KUNTA HÄMEENKYRÖN KUNTA 2(7) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI LIITE 6 HÄMMÄRÖN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osalle Naantalin Airismaata ja Sakoluotoa sekä Katteenluodolle laaditaan rantaasemakaava

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus, joka koskee 21.12. 2007 päivättyä kaavakarttaa.

LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus, joka koskee 21.12. 2007 päivättyä kaavakarttaa. LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 21.12. 2007 päivättyä kaavakarttaa. 2007 AIRIX Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina - 2 - LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Oloksen asemakaava ja asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) MUONIO 22.8.2014. 2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Oloksen asemakaava ja asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) MUONIO 22.8.2014. 2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 MUONIO Oloksen asemakaava ja asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.8.2014 Seitap Oy 2014 2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVA JA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Liite 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Eurajoen rantayleiskaavan muutoksen laadinnan

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA NOKIA Tilat: Vesmala 536-410-1-7 Perämetsä 536-410-1-31 (osa tilasta) VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 2.12.2015 Teernijärvi RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

LUHANKA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LUHANKA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANKA HAKULINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa laadittaessa tulee tehdä kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 KARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KOSKIEN VUORIJÄRVEN KYLÄN TILOJA RUISNIEMI 230-408-24-8 JA HONKARINNE 230-408-24-1 3.11.2013 Pohjois-Satakunnan aluearkkitehti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VEHMAAN KUNTA KOULUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 35 B TYÖNUMERO: 20601250 PÄIVÄYS: 4.4.2017, 28.2.2018,14.5.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 JA KAAVALUONNOS Asemakaavan muutos koskien Karvian keskustan kortteleita 82 ja 83 sekä M aluetta. Tilat 230-405-8-76, 8-180, 8-179, 8-220 11.11.2013 Pohjois-Satakunnan

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Salon kaupungin Meri-Teijon alueelle laaditaan asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma

HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 Kirkonseudun asemakaava-alue Korttelien 65, 66 ja 68 asemakaavoitus Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma HÄMEENKYRÖN KUNTA 1 HÄMEENKYRÖN KUNTA KORTTELIEN 65, 66 JA 68 ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireilletulo: 30.3.2009 versio: 15.8.2011 HÄMEENKYRÖN KUNTA 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot