SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Aika klo 08:30-12:30 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 44 Tarkastuslautakunnan kokousten pöytäkirjanpitäjän määrääminen 45 Pöytäkirjan laatiminen ja tarkastaminen sekä tarkastajien valinta 46 Läsnäolo ja esittely tarkastuslautakunnan kokouksissa ja asiantuntijat tässä kokouksessa 47 Tarkastuslautakunnan vaalin toteaminen 7 48 Tarkastuslautakunnan tehtävät ja raportointi 8 49 Esteellisyydet 9 50 Tilintarkastajan valinta Tarkastuslautakunnan työn avustaminen Kaupungin toiminnallinen ja taloudellinen katsaus Sidonnaisuuksien ilmoittaminen Tarkastuslautakunnan talousarvio ja menojen hyväksyminen 55 Lautakunnan tietojensaatioikeus ja jäsenille säännönmukaisesti toimitettavat asiakirjat 56 Arvioinnin käytännön suorittaminen Tilintarkastajan tarkastussuunnitelma Tarkastuslautakunnan kouluttautuminen ja käyttöön tilattava materiaali 59 Kokouskutsun ja esityslistan lähettäminen Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen Tarkastuslautakunnan palkkiot Tarkastuslautakunnan kokoukset vuonna Muut asiat Tarkastuslautakunnan jäsenten seurantavastuualueet Oikaisuvaatimus ja valitusosoitus

2 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Aika klo 08:30-12:30 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Asikainen Eveliina puheenjohtaja Oksanen Kari varapuheenjohtaja Kulmala Larissa jäsen Kulonpää Irmeli jäsen Lampela Liisa jäsen Mäensivu Repe jäsen Virtanen Tero jäsen Owston Taru varajäsen Myrskyranta Simo varajäsen Määttänen Eeva varajäsen Ojala Liisa varajäsen Matintalo Tapani varajäsen Malmberg Jarkko kaupunginjohtaja Rautava Tapio hallintojohtaja Alajoki Elina talousjohtaja Virolainen Ari tilintarkastaja Lamminmäki Pekka tilintarkastaja Poissa Hukkanen Jani varajäsen Turpela Pentti varajäsen Allekirjoitukset Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Eveliina Asikainen Pekka Lamminmäki puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä pöytäkirjanpitäjä 44,50-51,54 43, 45-49, 52-53, :t Sastamala 18. elokuuta 2017 Larissa Kulmala Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Irmeli Kulonpää

3 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Starkltk 43 Hallintosäännön 140 :n mukaan avattuaan kokouksen pu heen joh ta ja toteaa läsnä olevat sekä onko kokous laillisesti koolle kutsuttu ja päätös val tai nen. Kuntalain 103 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on pää tös valtai nen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan kokousten pöytäkirjanpitäjän määrääminen Starkltk 44 Hallintosäännön 152 :n mukaan pöytäkirjan pitämisestä ja si säl lös tä vastaa toimielimen puheenjohtaja. Jos puheenjohtaja ja pöy tä kir jan pitä jä ovat eri mieltä kokouksen kulusta, pöytäkirja laaditaan pu heen johta jan näkemyksen mukaan. Pöytäkirjan allekirjoittaa pu heen joh ta ja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Ehdotus: Tarkastuslautakunta päättää määrätä tar kas tus lau ta kun nan kokousten pöytäkirjanpitäjäksi Pekka Lamminmäen BDO Audiator Oy:stä ja varalle Ari Virolaisen BDO Audiator Oy:stä. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Tilintarkastajat Pekka Lamminmäki ja Ari Virolainen poistuivat kokouksesta valinnan ajaksi. Merkitään, että puheenjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

5 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Pöytäkirjan laatiminen ja tarkastaminen sekä tarkastajien valinta Starkltk 45 Kuntalain 107 :n mukaan toimielimen päätöksistä pidetään pöy tä kirjaa. Hallintosäännön 152 :n mukaan pöytäkirjan pitämisestä ja si säl lös tä vastaa toimielimen puheenjohtaja. Jos puheenjohtaja ja pöy tä kir jan pitä jä ovat eri mieltä kokouksen kulusta, pöytäkirja laaditaan pu heen johta jan näkemyksen mukaan. Pöytäkirjan allekirjoittaa pu heen joh ta ja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Tarkoituksenmukaista on tarkastaa kokouksen pöytäkirja heti ko kouksen jälkeen kahden pöytäkirjan tarkastajan toimesta. Pöytäkirjantarkastajat valitaan aakkosjärjestyksessä. Ehdotus: Tarkastuslautakunnan kokousten pöytäkirjat tarkastetaan pää sään töi ses ti heti kokouksen jälkeen kahden pöy tä kir jan tar kas ta jan toimesta. Pöytäkirjantarkastajat valitaan aakkosjärjestyksessä. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Larissa Kulmala ja Irmeli Kulonpää. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Larissa Kulmala ja Irmeli Kulonpää.

6 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Läsnäolo ja esittely tarkastuslautakunnan kokouksissa ja asiantuntijat tässä kokouksessa Starkltk 46 Hallintosäännön 77 :n mukaan jäsenten lisäksi läsnäolo ja pu he oikeus lautakunnan kokouksissa on tilintarkastajalla. Tilintarkastajalla ja lautakunnan määräämillä luottamushenkilöillä ja viranhaltijoilla on läsnä olo vel vol li suus lautakunnan kokouksessa lautakunnan niin päät täessä. Kaupunginhallitus ei voi määrätä edustajaansa tar kas tus lau ta kun nan kokouksiin. Tarkastuslautakunnan päätökset tehdään ilman viranhaltijaesittelyä puheen joh ta jan selostuksen pohjalta. Ehdotus: Tarkastuslautakunta toteaa hallintosäännön 77 :n mukaisen läsnäolo- ja esittelykäytännön. Lautakunta päättää, että varajäsenillä on läsnäolo-oikeus tässä kokouksessa. Lautakunta toteaa, että puheenjohtaja on kutsunut tähän kokoukseen kaupunginjohtajan, talousjohtajan ja hallintojohtajan. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

7 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan vaalin toteaminen Starkltk 47 Uutta kuntalakia (410/2015) sovelletaan kaupungin päätöksenteko- ja hallintomenettelyyn uuden valtuustokauden alusta eli lu kien, josta ajankohdasta tulee voimaan myös kaupungin uusi hal lin to sään tö. Uuden kuntalain 121 :n mukaan valtuusto asettaa tar kas tus lau ta kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin jär jes tä mis tä varten. Lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tu lee olla valtuutettuja. Uuden hallintosäännön 9 :n mukaan tarkastuslautakunnassa on seitse män (7) jäsentä, joista valtuusto valitsee lautakunnan pu heen joh tajan ja varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on hen ki lö koh tai nen varajäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan tar kas tus lauta kun taan seuraavat jäsenet ja varajäsenet: Asikainen Eveliina pj, varalla Owston Taru Oksanen Kari vpj, varalla Myrskyranta Simo Kulmala Larissa, varalla Hukkanen Jani Kulonpää Irmeli, varalla Määttänen Eeva Lampela Liisa, varalla Ojala Liisa Mäensivu Repe, varalla Turpela Pentti Virtanen Tero, varalla Matintalo Tapani Ehdotus: Tarkastuslautakunta toteaa valtuuston päätöksen. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan tehtävät ja raportointi Starkltk 48 Hallintosäännön 78 :n mukaan Sen lisäksi mitä kuntalain 121 :ssä säädetään, tar kas tus lau ta kun nan on 1. seurattava tilintarkastajan tarkastussuunnitelman toteutumista se kä muutoinkin seurattava tilintarkastajan tehtävien suorittamista ja teh tä vä tarpeen mukaan esityksiä tilintarkastuksen kehittämiseksi, 2. huolehdittava, että tilintarkastusta varten on tarpeelliset voi ma va rat, jotka mahdollistavat tilintarkastuksen suorittamisen jul kis hal lin non hyvän tilintarkastustavan edellyttämässä laajuudessa sekä 3. tehtävä aloitteita ja esityksiä tarkastuslautakunnan, ti lin tar kas ta jan ja sisäisen tarkastuksen tehtävien yhteensovittamisesta mah dol li simman tarkoituksenmukaisella tavalla. Arvioinnin tulokset raportoidaan vuosittain valtuustolle annettavassa arvioin ti ker to muk ses sa. Ennen arviointikertomuksen valmistumista tarkas tus lau ta kun ta voi antaa valtuustolle tarpeelliseksi katsomiaan sel vityk siä. Tarkastuslautakunta voi raportoida tilikauden aikana val tuus tol le myös muista merkittävistä havainnoista. Ehdotus: Tarkastuslautakunta merkitsee asian tiedoksi. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

9 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Esteellisyydet Starkltk 49 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja tilintarkastajan esteellisyydestä on voi mas sa, mitä hallintolain 27 ja 28 pykälissä säädetään. Esteellisyydellä tarkoitetaan henkilön sellaista suhdetta asiaan tai asian osai siin, että se vaarantaa hänen puolueettomuutensa yk sit täi sen asian käsittelyssä. Yleisimmin esteellisyyden aiheuttaa lähisukulaisuus tai asian osai suus. Tarkastuslautakunnan jäsenen on perustelua ilmoittaa tiedossaan olevat ns. pysyvät esteellisyydet tässä vaiheessa. Mahdollisista asia kohtai sis ta esteellisyyksistä lautakunnan jäsenen tulee ilmoittaa vä lit tömäs ti sellaisen ilmetessä. Ehdotus: Lautakunnan jäsenet ilmoittavat esteellisyytensä ja ne mer kitään pöytäkirjaan. Esteellisyyksissä tapahtuvista muutoksista lau ta kunnan jäsenet ilmoittavat välittömästi. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

10 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tilintarkastajan valinta Starkltk 50 Valtuusto on kokouksessaan valinnut ti lin tar kas ta jak si toimikaudeksi JHTT-yhteisö BDO Audiator Oy:n. Oheismateriaalina on toimeksiantosopimusluonnos. BDO Audiator Oy on esittänyt, että kunnan vastuunalaiseksi ti lin tar kasta jak si nimetään JHT, HT Ari Virolainen. Ehdotus: Tarkastuslautakunta merkitsee tiedoksi valtuuston pää töksen ja hyväksyy toimeksiantosopimuksen allekirjoitettavaksi. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Tilintarkastajat Pekka Lamminmäki ja Ari Virolainen poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Merkitään, että puheenjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

11 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan työn avustaminen Starkltk 51 Tarkastuslautakunta päätti edellä pykälässä 2 lautakunnan pöy tä kir janpi tä jäs tä. Muusta mahdollisesti tarvittavasta lautakuntatyön avus ta mises ta on tarpeen päättää erikseen. Tilintarkastusyhteisö on tar jouk sessaan ilmoittanut lautakunnan tukipalveluiden ve loi tus pe rus teet. Tarkastuslautakunnan avustamiseen liittyviä tehtäviä ovat mm. ko kousten valmistelu, esityslistojen laatiminen, arviointikertomuksen val mis telu siinä laajuudessa kuin näistä tehtävistä lautakunnan kans sa sovitaan. Ehdotus: Tarkastuslautakunta päättää siitä, miten tilintarkastaja osallis tuu lautakuntatyön avustamiseen. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Tilintarkastajat Pekka Lamminmäki ja Ari Virolainen poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Merkitään, että puheenjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

12 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Kaupungin toiminnallinen ja taloudellinen katsaus Starkltk 52 Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, talousjohtaja Elina Alajoki ja hallin to joh ta ja Tapio Rautava kokouksessa saapuvilla selostaen kau pungin keskeisten toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden to teu tu mis ta vuonna Ehdotus: Tarkastuslautakunta kuulee katsaukset ja käy keskustelun esiin nousevista asioista. Päätös: Tarkastuslautakunta merkitsi tiedoksi saadut katsaukset.

13 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Sidonnaisuuksien ilmoittaminen Starkltk 53 Kuntalain 84 :n mukaan kunnan luottamushenkilön ja viranhaltijan on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luot ta mus toi mistaan elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yh tei söis sä, merkittävästä varallisuudestaan sekä muista si don nai suuk sis ta, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoi ta mi ses sa. Velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksista koskee kunnanhallituksen ja maan käyt tö- ja rakennuslaissa (132/1999) tarkoitettuja tehtäviä hoi tavan toimielimen jäseniä, valtuuston ja lautakunnan puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, kunnanjohtajaa, pormestaria ja apu lais por mes ta ria sekä kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijää. Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on valittu teh tä vään sä. Sidonnaisuusilmoitus tehdään tarkastuslautakunnalle, joka valvoo ilmoi tus vel vol li suu den noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tie dok si. Kunnan on pidettävä sidonnaisuuksista rekisteriä yleisessä tie to ver kossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Ehdotus: Tarkastuslautakunta - hyväksyy saadut sidonnaisuusilmoitukset - pyytää seuraavia ilmoitusvelvollisia antamaan ilmoituksen /täydentämään ilmoitustaan: (esitystä täydennetään kokouksessa) - saattaa hyväksytyt sidonnaisuusilmoitukset valtuustolle tiedoksi - päättää julkaista hyväksytyt sidonnaisuusilmoitukset kunnan ko ti si vuilla Päätös: Tarkastuslautakunta totesi, että kaikkia pyydettyjä sidonnaisuusilmoituksia ei vielä ole saatu. Henkilöille jotka eivät vielä ole toimittaneet sidonnaisuusilmoituksia lähetetään muistutus. Tämän asian käsittelyä jatketaan seuraavassa tarkastuslautakunnan kokouksessa.

14 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan talousarvio ja menojen hyväksyminen Starkltk 54 Valtuuston hyväksymän vuoden 2017 talousarvion mukaan tarkastuslautakunnan talousarvion menot ovat euroa. heinäkuun lo pun tilanteen mukaan menoista on käytetty ,08 euroa, 52,3 % (tilanne ). Hallintojohtaja on hyväksynyt tarkastuslautakunnan laskut ja varalla konsernilakimies ja talousjohtaja. Ehdotus: Tarkastuslautakunta merkitsee tiedoksi vuoden 2017 ta lousar vion ja toteaa sen olevan myös lautakunnan käyt tö suun ni tel man. Tarkastuslautakunta päättää siitä, ketkä toimivat lautakunnan me no jen hyväksyjinä sen toimikaudella. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Tarkastuslautakunta päätti, että lautakunnan menojen hyväksyjinä sen toimikaudella toimivat hallintojohtaja ja varalla konsernilakimies ja talousjohtaja. Tilintarkastajat Pekka Lamminmäki ja Ari Virolainen poistuivat kokouksesta valinnan ajaksi. Merkitään, että puheenjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

15 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Lautakunnan tietojensaatioikeus ja jäsenille säännönmukaisesti toimitettavat asiakirjat Starkltk 55 Kuntalain 124 :n mukaan tarkastuslautakunnalla on salassapitoa koske vien säännösten estämättä oikeus saada kunnan vi ran omai sil ta tiedot ja nähtävikseen asiakirjat, joita se pitää tarpeellisina ar vioin ti tehtä vän hoitamiseksi. Käytännössä salassa pidettävien asiakirjojen pyytäminen edellyttää lau ta kun nan päätöstä. Tarkastuslautakunnan arviointitehtävän kannalta on perusteltua, että heil le toimitetaan säännönmukaisesti tehtävän kannalta keskeisiä asiakir jo ja. Lautakunta pyytää, että sille toimitetaan säännönmukaisesti mm. seuraa vat asiakirjat: talousarvio ja suunnitelma osavuosikatsaukset tai muut kunnan kokonaiskehitystä kuvaavat rapor tit johtosäännöt ja niiden muutokset Lautakunnan jäsenten on tarpeen tehdä tilikauden aikaisista ha vainnois taan muistiinpanoja, jotka auttavat lautakunnan työskentelyä ja arvioin ti ker to muk sen laatimista. Ehdotus: Lautakunta päättää sille säännönmukaisesti toi mi tet ta vis ta asiakirjoista. Päätös: Lautakunta päätti, että sille toimitetaan säännönmukaisesti - talousarvio ja -suunnitelma - osavuosikatsaukset tai muut kunnan kokonaiskehitystä kuvaavat raportit - johtosäännöt ja niiden muutokset. Lautakuntien ja johtokuntien esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan kaupungin kotisivuille, joten ne on siellä kaikkien saatavilla.

16 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Arvioinnin käytännön suorittaminen Starkltk 56 Tarkastuslautakunta on asetettu hallinnon ja talouden hoidon tar kastuk sen järjestämistä varten. Lautakunnan on arvioitava, ovatko valtuus ton asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kun takon ser nis sa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla sekä arvioida talouden ta sa pai no tuk sen toteutumista tilikaudella sekä voimassa olevan ta lous suun ni tel man riittävyyttä, jos kunnan taseessa on kattamatonta alijäämää. Lautakunnan työn perustaksi on tarpeen valmistella ohjeellinen ar viointi suun ni tel ma. Lautakunta käy periaatekeskustelun työs ken te lyn sä käytännön järjestelyistä. Arviointisuunnitelma valmistellaan täs sä kokouksessa tilintarkastajan valmistelun pohjalta. Valmistelu ta pah tuu yhteistyössä jäljempänä esitetyn tilintarkastajan tar kas tus suun ni tel man valmistelun kanssa. Ehdotus: Tarkastuslautakunta päättää hyväksyä ar vioin ti suun ni tel man vuosille ja työohjelman vuodelle Päätös: Tarkastuslautakunta päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

17 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tilintarkastajan tarkastussuunnitelma Starkltk 57 Tilintarkastaja valmistelee ja esittää kokouksessa lautakunnalle tie doksi toimikauttaan koskevan tarkastussuunnitelman ja tilikautta kos ke van työohjelman. Tässä yhteydessä päätetään myös tilintarkastajan raportoinnista lau takun nal le. Ehdotus: Tarkastuslautakunta päättää merkitä tiedokseen ti lin tar kasta jan tarkastussuunnitelman vuosille ja työohjelman vuodel le Päätös: Tarkastuslautakunta päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

18 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan kouluttautuminen ja käyttöön tilattava materiaali Starkltk 58 Lautakunnan työn onnistumisen kannalta on tärkeää, että lautakunta pe reh tyy ja kouluttautuu tehtäväänsä hyvin. Ehdotus: Lautakunta käy keskustelun ja päättää tarvittavasta pe reh tymis suun ni tel mas taan, osallistumisesta koulutukseen ja mah dol li ses ti lautakunnan käyttöön hankittavasta kirjallisuudesta ja muusta ma te riaa lis ta. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. FCG:n järjestämään tarkastuslautakuntien koulutuspäivään Tampereella osallistuvat Kari Oksanen, Liisa Lampela, Larissa Kulmala ja Repe Mäensivu.

19 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Kokouskutsun ja esityslistan lähettäminen Starkltk 59 Hallintosäännön mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään ai ka na ja paikassa. Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan vara pu heen joh ta ja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Jos asia käsitellään sähköises sä päätöksentekomenettelyssä, tulee kutsussa ilmaista, mi hin mennessä asia on käsiteltävä sähköisesti. Esityslista lä he te tään kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä. Kokouskutsu lähetetään lautakunnan päättämällä tavalla. Hallintosäännön 136 :n mukaan toimielimen jäsenen on kutsuttava varajäsen sijaansa, mikäli hän ei pääse kokoukseen. Kun jäsen on esteellinen jossakin kokousasiassa tai esteen vuoksi ei voi osallistua jonkin asian käsittelyyn. hän voi kutsua varajäsenen yksittäisen asian käsittelyyn. Myös puheenjohtaja, esittelijä tai toimielimen sihteeri voivat toimittaa kutsun varajäsenelle. Ehdotus: Lautakunta päättää kokouskutsun ja esityslistan lä het tä mista vas ta. Päätös: Tarkastuslautakunta päätti, että konsernihallinnossa esityslistat laitetaan tarkastuslautakunnan extranettiin ja jäsenille ilmoitetaan esityslistan valmistumisesta sähköpostitse. Mikäli jäsen on estynyt osallistumaan kokoukseen pitää hänen välittömästi ilmoittaa asiasta konsernihallintoon, mikä kutsuu varajäsenen kokoukseen.

20 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen Starkltk 60 Kuntalain 140 : Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän 58 :n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja siihen lii tet tyi ne oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tar kas ta misen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei sa las sa pi toa koskevista säännöksistä muuta johdu. Ehdotus: Tarkastuslautakunta päättää pöytäkirjojen nähtävänä olos ta. Päätös: Tarkastuslautakunta päätti, että lautakunnan pöytäkirjat on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

21 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan palkkiot Starkltk 61 Valtuusto on päättänyt luottamushenkilöille maksettavista palkkioista. Hallintosääntöön sisältyvä palkkiosääntö jaetaan jäsenille. Tarkastuslautakunnan kokouspalkkio on 90 euroa kokoukselta. Matkakustannukset maksetaan todellisten kustannusten mukaan. Palkkiosäännössä on selvitetty luottamushenkilöiden ansionmenetysten korvausperiaatteet Ehdotus: Todetaan palkkiosäännön mukaiset palkkiot. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

22 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan kokoukset vuonna 2017 Starkltk 62 Uutta kuntalakia (410/2015) sovelletaan kaupungin päätöksenteko- ja hallintomenettelyyn uuden valtuustokauden alusta eli lu kien, josta ajankohdasta tulee voimaan myös kaupungin uusi hal lin to sään tö. Uuden hallintosäännön 131 :n mukaan toimielin (muu kuin val tuus to) päättää kokoustensa ajan ja paikan. Kokous pidetään myös, mil loin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toi mi elimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen kokouksen pi tä mi ses tä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällöin pu heen joh ta ja määrää kokousajan. Puheenjohtaja voi perustellusta syystä peruuttaa kokouksen. Ehdotus: Tarkastulautakunta päättää kokousajoistaan vuodelle Päätös: Tarkastuslautakunta päätti pitää kokouksensa vuonna 2017 seuraavasti: perjantai kello 8.30 perjantai kello 8.30 perjantai kello 8.30 perjantai kello 8.30

23 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Muut asiat Starkltk 63 Hallintosäännön 143 mukaan toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai jäsenen ehdotuksesta, jota on kannatettu, ottaa enem mis tö pää tök sel lä käsiteltäväksi asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Jos esittelijän ehdotus on asian palauttaminen valmisteltavaksi, toimi-elin voi ratkaista asian päätöksellään vain perustellusta syystä. Ehdotus: Tarkastuslautakunta ottaa käsiteltäväksi lautakunnan jä senten ja tilintarkastajan mahdollisesti esille ottamat asiat. Päätös: Tarkastuslautakunta päätti kutsua seuraavaan kokoukseen so si aa li- ja terveysjohtaja Päivi Tryykin sekä vam mais pal ve lu pääl lik kö Susanna Lehtosen. Lisäksi tarkastuslautakunta päätti, että puheenjohtaja ja ti lin tar kas ta ja valmistelevat arviointilomakkeen, mikä lähetetään viranhaltijoille en nen kuultavaksi tulemista.

24 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnan jäsenten seurantavastuualueet Starkltk 64 Tarkastuslautakunnan kokouksissa on tarkoituksenmukaista käydä läpi säännöllisesti jäsenten tekemiä havaintoja seurantavastuualueistaan. Seurantavastuualueet: Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Konserni- ja elinvoimajaosto Sosiaali- ja terveyslautakunta Ympäristöjaosto Sivistyslautakunta Tekninen lautakunta Ympäristölautakunta Sastamalan Vesi Liikelaitoksen johtokunta Ehdotus: Lautakunta päättää vastuualuejaoista lautakunnan jäsenten kesken. Päätös: Lautakunta päätti lautakunnan jäsenten vastuualuejaoista seuraavasti: Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus, Asikainen Eveliina Henkilöstöjaosto, Oksanen Kari Konserni- ja elinvoimajaosto, Mäensivu Repe Sosiaali- ja terveyslautakunta, Kulonpää Irmeli ja Virtanen Tero Ympäristöjaosto, Kulonpää Irmeli ja Virtanen Tero Sivistyslautakunta, Lampela Liisa Tekninen lautakunta, Oksanen Kari Ympäristölautakunta, Kulmala Larissa Sastamalan Vesi Liikelaitoksen johtokunta, Mäensivu Repe

25 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Sastamalan tarkastuslautakunta Oikaisuvaatimus ja valitusosoitus Starkltk 65 Pöytäkirjaan liitettävässä oikaisuvaatimusohjeessa annetaan tar peel liset ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseksi. Pöytäkirjaan lii tet tä väs sä valitusosoituksessa on mainittava valitusviranomainen, va li tus ai ka ja mitä valituskirjaan on liitettävä. Päätökseen, josta ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä valitusta, on liitet tä vä tästä ilmoitus ja samalla mainittava, mihin lain tai asetuksen koh taan kielto perustuu. Ehdotus: Ohjeet oikaisuvaatimuksesta, valitusosoitus sekä muu toksen ha ku kiel to liitetään pöytäkirjaan. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

26 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeu teen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Tarkastuslautakunta Sastamalan kaupunki Käyntiosoite: Aarnontie 2 A Postiosoite: PL SASTAMALA Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kulut tua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuk sen osoittamana aikana tai eril liseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aika na. Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän al lekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettva oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisu vaatimusajan päättymistä. Päätökset, joista voi tehdä oikaisuvaatimuksen: - Kiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KL 91 ): 43-65

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 15.09.2017 klo 08:30-12:07 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 66 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 13.10.2017 klo 08:30-11:11 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 77

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 1/2017. Saksankatu 27, A-rakennuksen kokoushuone 1014, Forssa

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 1/2017. Saksankatu 27, A-rakennuksen kokoushuone 1014, Forssa 1 TARKASTUSLAUTAKUAN KOKOUS KOKOUSAIKA 23.10.2017 klo 12.00 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rakennuksen kokoushuone 1014, 30100 Forssa LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/ 1 KOKOUSAIKA klo 9.00 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskof jäsen Nina Schulman jäsen POISSA MUUT Tuula

Lisätiedot

Kivijärven kunta Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2017. Airi Sorsamäki Aira Hakkarainen jäsen

Kivijärven kunta Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2017. Airi Sorsamäki Aira Hakkarainen jäsen Tarkastuslautakunta 2017-2021 PÖYTÄKIRJA 4/2017 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Kokousaika: 11.9.2017 klo 9.00 11.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Läsnä: et Teuvo Rekonen, puheenjohtaja Risto Oinonen, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 22.01.2016 klo 08:30-12:30 Paikka Mouhijärven yhteiskoulu, Uotsolantie 30 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 16.08.2019 klo 08:30-10:50 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjanpitäjän valinta Pöytäkirjan tarkastaminen... 5

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjanpitäjän valinta Pöytäkirjan tarkastaminen... 5 SIEVIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2017 Sivu 1 lähetetty 31.8.2017 Tarkastuslautakunta Aika: Tiistaina 05.09.2017 kello 14.00 Kahvi kokoushuoneessa klo 14.00 Paikka: Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat:

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Ulla Lassila Matti Holm Tarja Jokela. pöytäkirjanpitäjä

ESITYSLISTA 1/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Ulla Lassila Matti Holm Tarja Jokela. pöytäkirjanpitäjä Evijärven kunta TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika 20.10.2017 ESITYSLISTA 1/2017 KOKOUSAIKA 20.10.2017 klo 14.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 12.35 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27 A-rakennus, kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman jäsen POISSA

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

35 Lautakunnan tietojensaantioikeus ja jäsenille säännönmukaisesti toimitettavat asiakirjat

35 Lautakunnan tietojensaantioikeus ja jäsenille säännönmukaisesti toimitettavat asiakirjat Kangasniemi Pöytäkirja 5/2017 1 (21) Aika 07.08.2017, klo 13:00-16:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä KOKOUSKUTSU N:o 2/2017 Tarkastuslautakunta ( )

Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä KOKOUSKUTSU N:o 2/2017 Tarkastuslautakunta ( ) Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä KOKOUSKUTSU N:o 2/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 31.10.2017 klo 16.00 - Paikka Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä, Kirkkotie 49

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 6/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 16.08.2018 klo 14:00-16:05 Paikka Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 14.8.2017 klo 9.00 11.33 Kokouspaikka Valtuustosali, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino Ojala puheenjohtaja

Lisätiedot

Viitasaaren kaupunki ESITYSLISTA Nro Sivu Tarkastuslautakunta Kokouspäivämäärä 6/

Viitasaaren kaupunki ESITYSLISTA Nro Sivu Tarkastuslautakunta Kokouspäivämäärä 6/ 1 Asialista Kokouksen avaus... 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 4 Pöytäkirjan tarkastaminen... 5 Esteellisyydet... 6 Katsaus Viitasaaren kaupungin talouteen vuoden 2017 osalta... 7 Tilintarkastussuunnitelma

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

MUONION-ENONTEKIÖN TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 2017 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Ma klo 9:00-10.

MUONION-ENONTEKIÖN TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 2017 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Ma klo 9:00-10. 2017 Kokousaika Ma klo 9:00-10. 50 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Maria Roimaa, varapuheenjohtaja Hannu Ranta Markku T Rauhala, varajäsen Teemu

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2017

Tarkastuslautakunta 7/2017 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2017 Kokousaika: 19.9.2017 klo 15.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 1/2017. jäsen jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 1/2017. jäsen jäsen 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 13.30 KOKOUSAIKA 18.10.2017 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lestijärven kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Sirpa Parkkila puheenjohtaja Roni Brandt varapuheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2018 20 Tarkastuslautakunta Aika 24.05.2018 klo 13:00-14:35 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SISÄLLYSLUETTELO 8 SIDONNAISUUSILMOITUSTEN KÄSITTELEMINEN... 13 9 TILINTARKASTAJAN VALINTA... 15 10 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TYÖN AVUSTAMINEN... 16 11 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 6/2018

Tarkastuslautakunta 6/2018 YPÄJÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6/2018 Kokousaika: 28.9.2018 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 09:00-13:45 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 40 Kokouksen

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 11.9.2017 klo 9.15 10.44 Kokouspaikka Virastotalon neuvotteluhuone 217, Harjukatu 21 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 16.5.2018 klo 9.00 13.45 KOKOUSPAIKKA Siikaisten uusi kunnanvirasto, kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila jäsen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 7/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 klo 14:00-00:00 Paikka Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 30.05.2018 klo 17:15-19:31 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 7.9.2018 klo 9.00 13.25 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (23)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (23) EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/2017 1 (23) Tarkastuslautakunta Aika 07.09.2017 klo 17:00-19:38 Paikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Uoti Sari Lehtonen Satu Vihavainen Tiina Lintusalo Pirjo Junnila

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta 2 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2017. Merikarvian kunnantalo, hallituksen kokoushuone. Liisa Aittakari. Veli Tuominen jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2017. Merikarvian kunnantalo, hallituksen kokoushuone. Liisa Aittakari. Veli Tuominen jäsen 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 23.8.2017 klo 08.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Merikarvian kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Mikko Kivilahti puheenjohtaja Pirjo Koivukorpi varapuheenjohtaja Liisa

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 29 Tarkastuslautakunta 15.11.2017 AIKA 15.11.2017 klo 13:00-15:55 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 11) Aika 27.05.2019, klo 08:30-11:20 Paikka Nä sijä rvi Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastajat 34 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ KOKOUSKUTSU N:o 17/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Kokoustila Sari

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ KOKOUSKUTSU N:o 17/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Kokoustila Sari PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ KOKOUSKUTSU N:o 17/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 7.11.2017 klo 17.00 - Paikka PHKS Kokoustila Sari KÄSITELTÄVÄT ASIAT 66 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/ Tarkastuslautakunta. Aika Tiistai klo 09:00-13:35. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/ Tarkastuslautakunta. Aika Tiistai klo 09:00-13:35. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 02.01.2018 klo 09:00-13:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vanhuspalveluiden tavoitteiden

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 21.05.2018 klo 15:00-18:33 Paikka Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. krs Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen järjestäytyminen 3 2 Tarkastuslautakunnan esittelijä kaudella 2017-2021 4 3 Tarkastuslautakunnan sihteerin valinta kaudelle

Lisätiedot

vs. peruskoulun ja lukion rehtori

vs. peruskoulun ja lukion rehtori AIKA Maanantai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi Henkilökohtainen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, neuvottelutila Isoneuvos Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2017 1 Tarkastuslautakunta 08.12.2017 Aika 08.12.2017 klo 09:03-11:11 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:40

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:40 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 26.09.2018 klo 17:15-19:40 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 30 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 26.04.2017 klo 18:00-22:20 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Herman, 4. kerros Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen

Lisätiedot

12 säännönmukaisesti toimitettavat asiakirjat 36 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma ja

12 säännönmukaisesti toimitettavat asiakirjat 36 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika Keskiviikko 30.08.2017 klo 09:00-12:45 Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Pöytäkirjanpitäjän valinta 3 27 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 19.01.2017 klo 08:30-11:02 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2019 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 04.03.2019 15:00-15:55 Paikka Ruoveden kunnantalon valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/ Christer Friskopf. Nina Schulman jäsen 1 KOKOUSAIKA klo 9.10 11.30, klo 12.10 12.50 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoustila 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskopf jäsen Nina Schulman

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 8/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 8/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 8/2017 83 15.09.2017 Aika 15.09.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 13.09.2017 klo 9.00-12.15 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli x Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (24)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (24) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (24) Tarkastuslautakunta 18.09.2017 AIKA 18.09.2017 klo 09:00-13:05 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ KOKOUSKUTSU N:o 18/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Kokoustila Sari

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ KOKOUSKUTSU N:o 18/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Kokoustila Sari PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ KOKOUSKUTSU N:o 18/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 4.12.2017 klo 16.00 - Paikka PHKS Kokoustila Sari KÄSITELTÄVÄT ASIAT 75 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:05-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen.

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 3/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT. jäsen. 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.5.2018 klo 9.00 15.05 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Hilma Välimäki varajäsen, poistui klo

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Aika 25.10.2018 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Saarikko Eino pj. Karinen Jussi vpj. poissa Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 5.11.2013 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen, poistui 16.45 Markku Fabritius, jäsen Jari Tuukkanen, jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 20 Tarkastuslautakunta 23.05.2017 AIKA 23.05.2017 klo 09:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, Sodankyläntie 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 2/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 15.02.2018 klo 14:00-16:30 Paikka Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Aika: :00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo

1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Aika: :00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 / 5 TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 / 2018 PÖYTÄKIRJA KL/005/000202/2018 Aika: 18.1.2018 10:00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus As. nro 1 2 Pöytäkirjanpitäjän valinta

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 21 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 3.4.2019 klo 17.00

Lisätiedot