Global Safety & Security Solutions Oy. Siiri. - Kodinturvapistoke - Käyttöohje versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Global Safety & Security Solutions Oy. Siiri. - Kodinturvapistoke - Käyttöohje versio 1.8 29.3.2007. www.globalsafety.fi"

Transkriptio

1 Global Safety & Security Solutions Oy Siiri - Kodinturvapistoke - Käyttöohje versio

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Kuvaus laitteen toiminnasta 2 Ennen käyttöönottoa 2.1 SIM-kortti 3 Laitteen rakenne 3.1 Merkkivalot 3.2 Käyttöpainike 4 Käyttöönotto 4.1 SIM-kortin asennus 4.2 Asentaminen 4.3 Toiminnan testaaminen 5 Ilmoitukset 5.1 Palovaroitin hälyttää 5.2 Palovaroittimen paristo vähissä 5.3 Valvonta päällä / virtakatko 6 Laitteen asetukset 6.1 Puhelinnumerot 7 Numerotaulukko 8 Kysymyksiä ja vastauksia 9 Valmistajan vakuutus

3 Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions Oy:n omaisuutta. Ohjekirjan sisältö on pyritty tekemään tarkaksi ja luotettavaksi. Global Safety & Security Solutions Oy ei kuitenkaan vastaa sen mahdollisista virheistä tai puutteista. Valmistaja varaa itselleen oikeuden muuttaa tuotteiden teknistä spesifikaatiota ja toimintaa siitä mitään etukäteen ilmoittamatta. TÄTÄ TUOTETTA EI OLE TARKOITETTU TAI HYVÄKSYTTY MIHINKÄÄN SELLAISEEN SOVELLUK- SEEN JOSSA ON KYSE IHMISHENGEN TURVAAMISESTA TAI MUUHUN SELLAISEEN KÄYTTÖÖN, JOSSA LAITTEEN VIRHEELLINEN TAI PUUTTEELINEN TOIMINTA SAATTAA AIHEUTTAA VAHINKO- JA TAI HAITTAA! Tässä ohjekirjassa kuvattu tuote käyttää tiedonsiirtoon samaa GSM-verkkoa kuin matkapuhelimet ja sen käyttöä koskevat matkapuhelimille asetetut rajoitukset. Laite lähettää radiotaajuista signaalia, joka saattaa joissain olosuhteissa aiheuttaa puutteellisen tai virheellisen toiminnan muissa elektronisissa laitteissa. Ennen laitteen käyttöä selvitä onko matkapuhelimien käyttö sallittu käyttöpaikassa. Välttääksesi mahdolliset häiriöt lentoliikenteelle, sairaaloiden mittalaitteille ja muille vastaaville laitteille sulje laite aina kun olet tällaisella alueella. Tietyömailla ja aina räjähdysaineiden läheisyydessä kytke laite pois käytöstä. Ota yhteyttä valmistajaan mikäli on mahdollista, että laite aiheuttaa häiriöitä henkilöille, joilla on sydämentahdistin, kuulokoje tai muu elektroninen laite. Älä salli lasten leikkivän laitteella. Lapset voivat vahingoittaa itseään tai aiheuttaa kohtuuttomia puhelinlaskuja Laitteen takuu lakkaa olemasta voimassa, mikäli laitetta on käytetty tässä ohjekirjassa kuvattujen ohjeiden vastaisesti tai mikäli laite on avattu.

4 1. KUVAUS LAITTEEN TOIMINNASTA Siiri tunnistaa palovaroittimen hälytysäänen, ilmoittaa siitä paikallisesti summerin avulla ja lähettää tiedon halutuille vastaanottajille tekstiviestinä ja puhelinsoittona. Viesti voidaan välittää omaan puhelimeen ja/tai esimerkiksi ystävälle, naapurille, sukulaiselle,vartiointiliikkeelle... Siiri tarkkailee myös palovaroittimen ilmoitusta pariston vähäisestä varaustilasta. Kun varoitin on antanut aiheesta äänimerkkiä tietyn ajan Siiri lähettää tiedon siitä määritetyille vastaanottajille tekstiviestinä.

5 2. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 2.1 SIM-KORTTI Siiri vaatii toimiakseen SIM-kortin. Laite toimii operaattorista riippumatta, mutta seuraavat asiat tulee kuitenkin huomioida liittymää hankittaessa: VAATIMUKSET / SUOSITUKSET: + tekstiviesti- ja puheominaisuudet (vaatimus laitteen toiminnalle) + salainen numero (ehkäisee tarpeettomat puhelut hälytyslaitteelle, ei pakollinen) + mainosviestien esto (ehkäisee tarpeettoman viestiliikenteen, ei pakollinen) + GSM-data -ominaisuus* (mahdollistaa nopeat tukipalvelut, ei pakollinen) *GSM-data ominaisuudella ei tarkoiteta GPRS-palvelua, vaan perinteistä 9600bps GSM-data -palvelua. Pyydä lisätietoa liittymän myyjältä tai operaattorilta. NÄITÄ OMINAISUUKSIA EMME SUOSITTELE: - prepaid -liittymät (vain määräajan käytössä) - numeronäytön esto (vaikeuttaa viestin lähettäjän tunnistamista) HUOM!!! SIM-kortti tulee olla tyhjä kaikista numeroista ja tekstiviesteistä ennen sen asentamista laitteeseen. Lisäksi PIN-koodin kysely tulee olla pois päältä. Ohjeet näihin toimenpiteisiin löydät matkapuhelimesi käyttöohjeista. Kysy tarvittaessa lisäapua liittymän myyjältä tai asiantuntevalta myyntiliikkeeltä.

6 3. LAITTEEN RAKENNE 3.1 MERKKIVALOT GSM VIHREÄ VALO EI PALA: - Laite ei kytketty sähköihin - Laite käynnistyy - Laite käynnistynyt, mutta yhteys GSM-verkkoon ei onnistu VIHREÄ VALO PALAA: - Normaalitila (Yhteys GSM-verkkoon) Palovaroitin PUNAINEN VALO PALAA: - Palovaroitin hälyttää Paristo PUNAINEN VALO PALAA: - Palovaroittimen paristo vähissä Painike KELTAINEN VALO PALAA: - Hälytyspainiketta painettu* *Lisävaruste, kysy lisää jälleenmyyjältäsi

7 3.2 KÄYTTÖPAINIKE Siirin alaosasta löytyvällä käyttöpainikkeella on seuraavat toiminnot: Hälytystilanteessa painike toimii kuittauspainikkeena. Hälytys kuitataan painamalla painiketta n. sekunnin ajan. Käyttöpainikkella Siiri voidaan asettaa myös numeroiden opettelutilaan. Kun painiketta painetaan n. 10 sekuntia laite menee opetustilaan jonka jälkeen soittamalla laitteen numeroon se tallentaa soittajien numerot muistiinsa [kts ASENTAMINEN]. Ohjelmointitilasta voidaan poistua painamalla painiketta n. 2sekuntia. Jos Siiri asetetaan ohjelmointitilaan mutta unohdetaan poistua sieltä, laite palaa automaattisesti 10 minuutin kuluttua valvontatilaan.

8 4. KÄYTTÖÖNOTTO 4.1 SIM-KORTIN ASENNUS Avaa SIM-kortinlukijan kelkka painamalla keltaista vapautinpainiketta kevyesti (esim. kynän kärjellä) ja vetämällä kelkka ulos. Aseta SIM-kortti kelkkaansa. Kelkassa on sapluuna johon SIM-kortti sopii (kortin viistetty kulma pitää huolen siitä että kortti tulee oikeinpäin). Aseta SIM-kortin kelkka takaisin laitteeseen kuvan osoittamalla tavalla (SIM-kortin kontaktipinnat osoittavat samaan suuntaan kuin pistotulppa) ja paina se kiinni.

9 4.2 ASENTAMINEN Kun kaikki valmistelevat toimenpiteet on tehty voidaan Siiri kytkeä pistorasiaan. Aseta laite paikkaan, joka on samassa tilassa kuin toimiva palovaroitin. Kun Siiri on kytketty pistorasiaan syttyy ensin Paristo -merkkivalo sähköjen kytkemisen merkiksi. Noin minuutin kuluttua vihreä GSM-valo syttyy sen merkiksi että laite on saanut yhteyden GSMverkkoon ja on valmis toimimaan. (Jos GSM-merkkivalo ei syty kts. 8 - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA) Paina käyttöpainiketta n. 10 sekuntia kunnes vihreä GSM-merkkivalo alkaa vilkkua. Tämä tarkoittaa sitä että laite on nyt ohjelmointitilassa. Nyt voit soittaa laitteen sisällä olevan SIM-kortin numeroon (ts. laitteen numeroon) tallentaaksesi oman numerosi laitteen puhelinmuistioon. Siiri katkaisee puhelun nopeasti ja antaa lyhyen äänimerkin onnistuneen numeron tallennuksen merkiksi*. Numerosi on nyt tallentunut laitteen muistiin. Jos haluat tallentaa toisen numeron laitteelle voit tehdä sen soittamalla halutusta numerosta uudestaan Siirin numeroon. Lisätietoa numeroiden tallennuksesta ja muuttamisesta kts PUHELINNUMEROT Jos haluat päättää numeroiden tallennuksen paina käyttöpainiketta lyhyesti (n. 2s) kunnes kuulet lyhyen äänimerkin. Laite palaa normaaliin valvontatilaan. * Varmista ettei liittymässäsi ole numeron näytön estoa päällä. Siiri ei voi tallentaa tuntemattomasta numerosta tulleita soittoja.

10 4.3 TOIMINNAN TESTAAMINEN Useimmissa palovaroittimissa on mahdollisuus testata hälytystilanteen toimintaa painamalla varoittimessa olevaa testipainiketta pitkään. Jotta voit olla varma siitä että laite tunnistaa hätätilanteessa palovaroittimen äänen ja hälyttää siitä haluamiisi numeroihin on koko toiminnallisuus hyvä testata. HUOM! Tee testi siten että se vastaisi tositilannetta niin paljon kuin mahdollista - älä irrota palovaroitinta sen asennuspaikasta tai siirrä huonekaluja tai muita mahdollisia esteitä Siirin edestä pois. Paina palovaroittimesi testipainiketta ja pidä sitä pohjassa n. 20 sekuntia. Kun Siiri tunnistaa varoittimen äänen se sytyttää palovaroitin -merkkivalon ja alkaa soittamaan omaa sireeniään. Kun näin tapahtuu voi palovaroittimen painikkeesta päästää irti. Siiri lähettää hälytysviestin ohjelmoituihin numeroihin ja soittaa varmistussoiton perään. Hälytyksen voi kuitata joko painamalla käyttöpainiketta n. 2 sekuntia tai soittamalla laitteen puhelinnumeroon. Jos testiprosessi meni läpi edelläkuvatulla tavalla ja viestit sekä puhelinsoitto tulivat puhelimeen oikein on laite valmiina toimimaan. Jos Siiri ei havainnut palovaroittimen ääntä kts.8 - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA.

11 5. ILMOITUKSET 5.1 PALOVAROITIN HÄLYTTÄÄ Kun Siiri havaitsee palovaroittimen hälytysäänen (hälytysääntä kuulu yhtäjaksoisesti yli 10 sekuntia) se lähettää puhelinmuistionsa numeroihin hälytystekstiviestin Palovaroitin hälyttää!. Viestien lähetyksen jälkeen laite myöskin soittaa järjestyksessä em. numeroihin kunnes joku vastaa. Kun puheluun vastataan, laite antaa puhelun vastaanottajalle merkkiäänen ja katkaisee puhelun. Siiri antaa myös paikallisesti katkonaisen merkkiäänen merkiksi siitä että hälytykseen on reagoitu. Jos soittoon ei vastata, laite yrittää soittaa seuraavaan numeroon. Jos viimeisessäkään laitteeseen talletetussa numerossa ei vastata Siiri aloittaa soittoketjun alusta. Laite yrittää soittaa numeroihin 15 kertaa ja jos näihin soittoihin ei vastata, lopetetaan soittaminen ja hälytys nollataan. 5.2 PALOVAROITTIMEN PARISTO VÄHISSÄ Kun palovaroittimen pariston varaus on alhainen se tyypillisesti ilmoittaa omistajalleen lyhyellä merkkiäänellä tasaisesti kunnes paristo on vaihdettu. Siiri tunnistaa tämän merkkiäänen ja kun sen on havaittu toistuvan n. tunnin ajan laite lähettää asiasta tiedon puhelinmuistion kahteen ensimmäiseen numeroon. 5.3 VALVONTA PÄÄLLÄ / VIRTAKATKO Kun Siiriltä katkeaa sähköt (tilapäinen häiriö sähkönjakeluverkossa, laite otetaan pois seinästä) laite ilmoittaa siitä puhelinmuistion kahteen ensimmäiseen puhelinnumeroon tekstiviestitse Virtakatko. Kun laite kytketään pistorasiaan tai sähkönjakeluverkko palaa toimintaan laite ilmoittaa siitä tekstiviestillä Valvonta päällä. Siiri ei reagoi sähköverkon lyhyimpiin katkoksiin, vaan sähköt tulee olla poikki n. 3-5 sekuntia ennen kuin laite tekee ilmoituksen.

12 6. LAITTEEN ASETUKSET Asetuksia tehdessä ole tarkkana. SULKUMERKIT OVAT VIESTISSÄ PAKOLLISET!!! Sulkumerkkien ulkopuolelle voidaan kirjoittaa muuta tekstiä, vain sulkumerkkien sisäpuolella oleva osa tunnistetaan komennoksi. Asetuksissa olevat puhelinnumerot tulee aina olla kansainvälisessä muodossa*. * Kansainvälisessä muodossa ensimmäinen maatunnuksen jälkeinen numero jätetään pois. Jos tallennettava puhelinnumero on on se kansainvälisessä muodossaan PUHELINNUMEROT Puhelinnumerot asetellaan painamalla käyttöpainiketta pitkään pohjassa (n. 10 sekuntia) ja soittamalla laitteen numeroon vastaanottavista numeroista vuorotellen halutussa järjestyksessä [kts ASENTAMINEN]. Yksittäisen puhelinnumeron voi vaihtaa tai lisätä laitteelle myös tekstiviestillä. Siiri vahvistaa jokaisen asetusviestin lähettämällä takaisin tekstiviestin Asetus tehty. Asetusviestin muoto: (92=+358xxxxxxxx) ; käyttäjä 2 (93=+358xxxxxxxx) ; käyttäjä 3 (94=+358xxxxxxxx) ; käyttäjä 4... (910=+358xxxxxxxx) ; käyttäjä 10 xxxxxxxx = haluttu puhelinnumero Laitteen vastaus: Asetus tehty Esimerkki: (93= )

13 7. NUMEROTAULUKKO Tähän taulukkoon voit merkitä laitteelle tallennetut puhelinnumerot. Jos myöhemmin haluat vaihtaa yksittäistä numeroa esim. tekstiviestillä voit katsoa taulukosta mihin muistipaikkaan ko. numero on tallennettu. Esimerkki: Muistipaikka: Puhelinnumero: Nimi: Matti Meikäläinen Muistipaikka: Puhelinnumero: Nimi: Siirin puhelinnumero:

14 8. KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA K: Olen asettanut laitteeseen SIM-kortin ohjeiden mukaan ja kytkenyt laitteen pistorasiaan. Vihreä GSM-valo ei syty verkkoon yhdistymisen merkiksi. V: Tarkista että liittymäsi on auki asettamalla SIM-kortti omaan matkapuhelimeesi. Tarkista myös että PIN-tunnuksen kysely on pois päältä. K: Asetin Siirin käyttöpainikkeen painalluksella ohjelmointitilaan ja soitin laitteen numeroon, mutta puhelu vain katkaistaan eikä laite anna minkäänlaista merkkiääntä. V: Tarkista ettei puhelimessasi ole asetettu numeronäytön estoa päälle. Jos puhelimessa on numeronäytön esto, ei Siiri voi tunnistaa soittajaa eikä numero tällöin tallennu laitteeseen. K: Lähettämäni asetusviesti ei mene perille. Olen tarkistanut että viesti on oikeassa muodossa, mutta en saa kuittausta Asetus tehty. V: Tarkista ettei puhelimessasi ole asetettu numeronäytön estoa päälle. Jos puhelimessa on numeronäytön esto, ei Siiri voi tunnistaa lähettäjää, eikä tällöin muuta asetuksia. K: Olen saanut numeroni tallennettua Siirin muistiin. Testatessani laite ei kuitenkaan tunnista palovaroitintani. V: Varmista että Siiri on samassa huonetilassa palovaroittimen kanssa. Jos Siirin edessä on suuria huonekaluja / kasveja, tai etäisyys varoittimen ja laitteen välillä on kovin pitkä, vaihda asennuspaikkaa ja kokeile uudestaan. Siiri tunnistaa suurimman osan yksinkertaisten paristokäyttöisten palovaroittimien hälytysäänen. Yhteensopivuutta kaikkien palovaroitinten kanssa ei kuitenkaan voida taata.

15 9. VALMISTAJAN VAKUUTUS DECLARATION of CONFORMITY In Accordance with 1999/5/EC Directive of European Parliament and of the Council of 9 March 1999 on radio equipment and telecommunications terminal equipment and the mutual recognition of their conformity. Manufacturer : Global Safety & Security Solutions Oy Address : P.O.Box 49, Santikuja 2 FIN Nummela FINLAND Product type : Sirius Trade marks : Sirius, Siiri Product description: GSM alarm controller We, the manufacturer of the above mentioned products, hereby declare that these products conform to the essential requirements of the European Union directive 1999/5/EC. This Declaration of Conformity is based on using the Harmonized European Standards and relevant Articles of the RTTE-directive: Article 3.1a : Protection of the health and Safety ( EN :2001 ) Article 3.1b : EMC (EN : v1.4.1 and EN v1.2.1) Article 3.2 : Effective use of Radio Spectrum (EN301511: v9.0.2) Standard EN :1995 GSM Certificate G0M C for GSM module Radio Test Report No G0M T-51 GSM module EMC Test Report No G0M E-16 GSM-module Safety Test Report G0M L Technical Construction File: Siiri Nummela on the 7th of February 2007 Harri Paananen President & CEO Global Safety & Security Solutions Oy

16 Global Safety & Security Solutions Oy Säntikuja Nummela support@globalsafety.fi p Global Safety & Security Solutions Oy on yksityinen, suomalainen yritys joka suunnittelee ja valmistaa GSM / GPRS / GPS / Radio -pohjaisia tuotteita langattomiin järjestelmiin. Olemme erikoistuneet OEM-valmistukseen ja useimmat tuotteemme ovatkin tehty asiakkaan omalla tuotemerkillä.

Siiri. Kodinturvapistoke KÄYTTÖOHJE V2.5. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi

Siiri. Kodinturvapistoke KÄYTTÖOHJE V2.5. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi Siiri Kodinturvapistoke KÄYTTÖOHJE V2.5 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1. LAITTEEN TOIMINTA...5 2. ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA...6 2.1 SIM-kortti...6 3. LAITTEEN RAKENNE...7 3.1 Käyttöpainike...7

Lisätiedot

Mimas Lite. - Hätäkutsulaite GSM-verkkoon - KÄYTTÖOHJE V2.5 10.10.2007. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi

Mimas Lite. - Hätäkutsulaite GSM-verkkoon - KÄYTTÖOHJE V2.5 10.10.2007. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi Mimas Lite - Hätäkutsulaite GSM-verkkoon - KÄYTTÖOHJE V2.5 10.10.2007 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1. TEKNINEN KUVAUS...3 2. KUVAUS LAITTEEN TOIMINNASTA...5 2.1 Laitteen toiminta

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Metis farmi GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V1.5 30.5.2007. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.

Metis farmi GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V1.5 30.5.2007. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety. Metis farmi GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V1.5 30.5.2007 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1. Valvontajärjestelmän tekniset ominaisuudet...3 1.1 Valmistajan rajoitukset...4

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM #6d

PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6 toimii GSM-hälyttimenä ja kaukoohjaimena. Soitto- tai SMS-hälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Ohjusrelettä voidaan ohjata SMS-viestillä.

Lisätiedot

Fonel Mikro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.2. FSM Oy www.fsm.fi

Fonel Mikro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.2. FSM Oy www.fsm.fi Fonel Mikro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.2 FSM Oy www.fsm.fi 1 - Tekniset ominaisuudet...3 1.1 Laitteen toimintakuvaus...4 1.2 Laitteen ominaisuudet...5 1.2.1 Laitteen

Lisätiedot

EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje

EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje 1 Lue tämä ohjekirja huolellisesti moitteettoman toiminnan sekä pitkän käyttöiän varmistamiseksi. Tämä ohjekirja on EXPRESS GSM-liikeilmaisimen asentamista ja huoltoa

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan. Avaa kansi, paina nuolen suuntaan

Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan. Avaa kansi, paina nuolen suuntaan Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan Valodiodit Avaa kansi, paina nuolen suuntaan Testipainike Resetointipainike Kytke paristo kytkemällä

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje V1.5 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON4 ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM 9. PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien

PROBYTE GSM ALARM 9. PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien PROBYTE GSM ALARM 9 PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Laite toimii jatkohälyttimenä kahdelle

Lisätiedot

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä Käyttöohje Thermo Call TC3 Yleisiä ohjeita Hyvä Webaston käyttäjä Kiitämme uuden Thermo Call TC3 kauko-ohjaimen hankinnasta. Tällä laitteella voitte käyttää Webasto-lämmitintä helpolla ja ajanmukaisella

Lisätiedot

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Gsmreleen päätoiminnat Etälaiteiden kauko-ohjaus vanhan GSM-puhelimen avulla Laitteessa on neljä releettä ja kaksi lisäohjausta. Yhteensä kuusi ohjausta. Releiden

Lisätiedot

- Henkilöpaikannin - Käyttöohje

- Henkilöpaikannin - Käyttöohje - Henkilöpaikannin - Käyttöohje V4.1 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1. Yleistä......4 2. Laitteen toiminta...5 2.1 Toiminta hälytystilanteessa...5 3. Ennen käyttöönottoa......6

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje V1.4 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON12-3G ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön

TIDOMAT smartone versio 2.1. GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön TIDOMAT smartone versio 2.1 GSM-modeemin asennus smartone keskusyksikköön GSM modeemin asetukset (kirjaudu laitteiston ylläpitäjänä) Kytkemällä GSM-modeemin smartone keskusyksikköön SO-3008, mahdollistaa

Lisätiedot

Turvapainike. Käyttöohje

Turvapainike. Käyttöohje Turvapainike Käyttöohje Yhteystiedot Tekninen asiakaspalvelu asiakaspalvelu@avarn.fi 010 620 2010 (arkisin klo 8-16) Hälytyskeskus halytyskeskus@avarn.fi 010 620 2000 Terkniset tiedot Puhelinverkko: kaksitaajuus

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE V1.9. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi

KÄYTTÖOHJE V1.9. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi KÄYTTÖOHJE V1.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1 LAITTEEN TOIMINTA JA Tekniset ominaisuudet......3 1.1 Laitteen toiminta...3 1.2 Laitteen toiminta hälytystilanteessa...3 1.3

Lisätiedot

Global Safety & Security Solutions Oy. mimas. - Henkilökohtainen turvalaite - Käyttöohje versio 3.5 2.4.2007. www.globalsafety.fi

Global Safety & Security Solutions Oy. mimas. - Henkilökohtainen turvalaite - Käyttöohje versio 3.5 2.4.2007. www.globalsafety.fi Global Safety & Security Solutions Oy mimas - Henkilökohtainen turvalaite - Käyttöohje versio 3.5 2.4.2007 www.globalsafety.fi SISÄLLYSLUETTELO 1 Kuvaus laitteen toiminnasta 1.1 Toiminta 2 Ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Elmeri GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.5 9.5.2008. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi

Elmeri GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.5 9.5.2008. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi Elmeri GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.5 9.5.2008 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1. Elmeri valvontajärjestelmän tekniset ominaisuudet...3 1.1 Valmistajan rajoitukset...4

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Simple Communication Module Asennusohje Danfoss Heating Solutions Sisällysluettelo Johdanto.... 29 Asennus.... 29 Kiinnitys.... 29 Johdotus... 30 Laitteen lisääminen.... 30

Lisätiedot

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kolme erilaista käyttötapaa; Käynnistä laite ja seuraa, Lähetä tekstiviestihälytys ja keskustele, Yhdistä Movescount harjoituspäiväkirjaan.

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

1(16) Soneco MC3 KÄYTTÖOHJE

1(16) Soneco MC3 KÄYTTÖOHJE 1(16) Soneco MC3 KÄYTTÖOHJE 2(16) Julkaistu heinäkuussa 2012 Copyright 2012 Soneco Oy Soneco Oy (Ltd.) Teknologiantie 14 A, FI-90590 Oulu, FINLAND. Soneco MC3 on Soneco Oy:n tavaramerkki. Tämä dokumentti

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM8. PROBYTE GSM ALARM#8 toimii hälyttimenä ja kauko-ohjaimena usealle käyttäjälle. Soitto- tai SMShälytysviestien

PROBYTE GSM ALARM8. PROBYTE GSM ALARM#8 toimii hälyttimenä ja kauko-ohjaimena usealle käyttäjälle. Soitto- tai SMShälytysviestien PROBYTE GSM ALARM8 PROBYTE GSM ALARM#8 toimii hälyttimenä ja kauko-ohjaimena usealle käyttäjälle. Soitto- tai SMShälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Laite toimii jatkohälyttimenä

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

metis Micro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V4.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.

metis Micro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V4.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety. Micro GSM-POHJAINEN ILMOITUKSENSIIRTOLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V4.9 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1 LAITTEEN TOIMINTA JA Tekniset ominaisuudet...3 1.1 Laitteen toiminta...3

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

VT-Turva oy VT GSM S. 1 VT GSM. käyttöohje v.1b. Maahantuoja VT-Turva Oy Teollisuuskatu 15 Joensuu vt@vt.fi ncf / 09

VT-Turva oy VT GSM S. 1 VT GSM. käyttöohje v.1b. Maahantuoja VT-Turva Oy Teollisuuskatu 15 Joensuu vt@vt.fi ncf / 09 VT-Turva oy VT GSM S. 1 VT GSM käyttöohje v.1b VT-Turva oy VT GSM S. 2 Sisällysluettelo 1 Laitteen toiminnat...3 1.1 Toiminnot...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Toiminnot ja valinnat...4 2 Ohjelmointi...6 2.1

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

UOVision Live Trap Alarm (LTA)

UOVision Live Trap Alarm (LTA) UOVision Live Trap Alarm (LTA) LOUKKUVAHTI Käyttöohje Sisältö 1. Esittely... 2 1.1 Tuotekuvaus... 2 1.2 Ominaisuudet... 2 2. Kaaviokuva... 3 3. SIM kortin ja paristojen asennus... 4 3.1 SIM kortin asennus...

Lisätiedot

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja Hyväksyntä CE 0682 Sisältö Tekniset vaatimukset GPRS-toiminnolle...2 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 98SE, Me, 2000, Xp...2 Myyntipakkauksen sisältö...2 Vaatimukset tietokoneelle,

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille KÄYTTÖOHJE WT-1010 GSM-välitin hälytysjärjestelmille WT-1010 on langaton laite, jonka avulla voidaan varmistaa hälytysjärjestelmien analogisten puhelinlinjojen (PSTN) toiminta GSM-verkkoa käyttäen. Laite

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas

Finnish. B525 LTE CPE Pikaopas Finnish B525 LTE CPE Pikaopas 1 Tuotteen yleiskuvaus Virran merkkivalo Wi-Fi /WPS-merkkivalo Signaalinvoimakkuuden merkkivalo LAN1-3, LAN4/WAN-portti USB-portti Palauta-painike WPS-painike Verkon tilan

Lisätiedot

Kosteusanturi Langaton

Kosteusanturi Langaton Kosteusanturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 Kosteusmittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 2 3.1

Lisätiedot

Code Handle. Koodipainikkeen asennus- ja käyttöohje

Code Handle. Koodipainikkeen asennus- ja käyttöohje Code Handle Koodipainikkeen asennus- ja käyttöohje YALE, with its unique global reach and range of products, is the world s favorite lock the preferred solution for securing your home, family and personal

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

CybernCam CCT-1500L käyttöönotto

CybernCam CCT-1500L käyttöönotto CybernCam CCT-1500L käyttöönotto Kameran asetukset - Valmistele kamera ennen Riistapalikan käyttöönottoa - Kytke riista/valvontakameraan virta ja laita kameran asetukset paikoilleen päivämäärä kuva-asetukset

Lisätiedot

PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE

PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE PIKAOHJE-PEBBELL 2 WATERPROOF GPS-PAIKANNUSLAITE 1PEBBELL 2 WATERPROOF 2LAITTEEN LATAAMINEN Pebbell 2 Waterprf paikannuslaite n varustettu ladattavalla akulla. Akun kest vi vahdella riippuen GPS and GSM

Lisätiedot

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm

Bruksanvisning. Bruksanvisning. Käyttöohje FIN. Brugsanvisning. User Manual. Gebruikershandleiding. DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB NL Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Brugsanvisning User Manual Gebruikershandleiding DEFA SilentAlarm N S FIN DK GB Bruksanvisning s.3 Bruksanvisning s.10 Käyttöohje s.17 Brugsanvisning

Lisätiedot

Tietoa kaiuttimesta - 1 -

Tietoa kaiuttimesta - 1 - Tietoa kaiuttimesta A: VIRTA PÄÄLLE/POIS PÄÄLTÄ B: LINE IN (Aux in) -liitäntä C: USB DC 5V D: LATAUKSEN MERKKIVALO E: ÄÄNENVOIMAKKUUS F: "PAINIKE " (Bluetooth-tila: Handsfree- v a s t a a min e n / H and

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Yleistä PROBYTE GSM PLUG on reaaliaikainen ja interaktiivinen GSM-ohjauslaite, jolla käyttäjä voi helposti ohjata puhelimen välityksellä verkkokäyttöistä laittetta. Käyttäjä

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite metis GSM-ilmoituksensiirtolaite Tuotekatalogi metis tilausnumero: A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM - verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötilaanturille,

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

Elmeri GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.7 26.5.2008. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi

Elmeri GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.7 26.5.2008. Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi Elmeri GSM-VALVONTAJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE V2.7 26.5.2008 Global Safety & Security Solutions Oy www.globalsafety.fi 1. Elmeri valvontajärjestelmän tekniset ominaisuudet...3 1.1 Valmistajan rajoitukset...4

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Älykoti.com Hälytysjärjestelmä - GSM Käyttöohje

Älykoti.com Hälytysjärjestelmä - GSM Käyttöohje Älykoti.com Hälytysjärjestelmä - GSM Käyttöohje Yleistä GSM 900/1800/1900 yhteensopiva. Voidaan käyttää maailmanlaajuisesti. Kahdensuuntainen ohjaus Hälytykset hälytysjärjestelmästä matkapuhelimeen Ohjaa

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje v1.6 Käyttö- ja asennusohje Etäluentalaite ionsign Oy PL 246, Paananvahe 4, 26100 Rauma ionsign.fi, ionsign@ionsign.fi, p. 02 822 0097 Y-tunnus 2117449-9, VAT FI21174499 NEUTRON4 ETÄLUENTALAITE 1 Yleistä

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Suomi Conference phones for every situation Kuvaus Konftel 200W Konftel 200W on DECT-neuvottelupuhelin, jonka toiminta-alue on jopa 30 m 2. Konftel 200W voidaan

Lisätiedot

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet.

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet. Bluetooth teknologiaa käyttävä vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia.

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain Tuotekuvasto 27.7.2006 metis A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM-verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötila-anturille,

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881.

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881. Turussa 14.12.2005 PUHELINJÄRJESTELMÄT Seurakuntayhtymä on kilpailuttanut puhelinliikenteensä ja puhelinjärjestelmänsä. Kaikkien toimintojen operaattoriksi ja sopimuskumppaniksi on valittu Sonera/Auria

Lisätiedot

Radiokanta KI RF Verkkokäyttöisten KAMIC Installation KI sarjan palovaroittimien langattomaan yhteenliitäntään Snro: 7111999

Radiokanta KI RF Verkkokäyttöisten KAMIC Installation KI sarjan palovaroittimien langattomaan yhteenliitäntään Snro: 7111999 Radiokanta KI RF Verkkokäyttöisten KAMIC Installation KI sarjan palovaroittimien langattomaan yhteenliitäntään Snro: 7111999 SuperSafe tekniikalla luotettavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Johdanto

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

TeleWell TW-EA515 (b)

TeleWell TW-EA515 (b) TeleWell TW-EA515 (b) ADSL 2+ 3G/4G modeemi reititin palomuuri ja WLAN- tukiasema ( 802.11b/g/n ) Pikaohje TeleWell TW-EA515 (b) Tutustu ohjeeseen huolella ja ota laite käyttöön pikaohjetta seuraten. Laajennetun

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Käyttöohjeet Tervetuloa! Onnittelut laitteen Ontech Teleswitch 9001A valinnasta. Toivomme, että sinulle on tästä tuotteesta paljon iloa ja hyötyä, että sen

Lisätiedot

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen... 3 3 Poca-sovelluksen aktivoiminen... 3 3.1 Toiminnon aktivoiminen:... 3

Lisätiedot

Hälytinjärjestelmä GSM Touch

Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch GSM, SMS, RFID V2.3 2013 Ominaisuudet Etupaneeli Tukee 10 kaukosäädintä Tukee 50 langatonta sensoria Tukee 50 kulkunappia Toimii matkapuhelinverkossa

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Käyttöohje Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Näppäimet ja näyttö Suuntanuolet MERKKI/Taustavalo- näppäin

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot