Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria"

Transkriptio

1 Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Playa del Cura, Gran Canaria Kanariansaarten Playa del Cura Gran Canarian saarella tarjoaa oivan pakopaikan arjesta rauhallisesta rantalomasta haaveilevalle. Sopivasti saaren aurinkotaattuun eteläosaan sijoittuva Playa del Cura rentouttaa tyyneydellään ja verkkaisella rytmillään. Playa del Curan siisti ja rauhallinen karkeahiekkainen ranta viestii helposta rantaelämästä pienen kylän tuntumassa. Gran Canarian parhaisiin rauhallisiin rantoihin lukeutuva Playa del Cura takaa leppoisat rantalomapäivät aurinkoisessa poukamassa. Play del Curan rannalla päiväsi taittuvat auringosta nauttien tai rantalentopalloa pelaten. Suuntaa helposti myös läheiselle vaaleahiekkaiselle, saaren kauneimmaksi rannaksi kutsutulle Amadoresin rannalle Puerto Ricoon vilkkaampaa rantaelämää kaivatessasi. Puerto Ricon ja Puerto de Moganin väliin asettuvasta Playa del Curasta löydät muutamia pikkukauppoja ja ravintoloita paikallisine herkkuineen. Playa del Curasta hurautat helposti bussilla tai taksilla myös läheisiin kyliin ja kaupunkeihin ostoksille ja vilkkaampaan yöelämään. Puerto Ricon eläväiset baarit ja ravintolat ovat vain kymmenen minuutin taksimatkan päässä, joten pääset helposti kokeilemaan saaren ravintola-antia myös Playa del Curan ulkopuolella. Gran Canaria on lomailijoiden mieleen, katso kaikki kohteemme Gran Canarialla. Opas kohteessa Aurinkomatkojen opas ei ole tavattavissa tässä kohteessa, mutta palvelee sinua puhelimitse Aurinkolinja-numerossa.

2 Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET PLAYA DEL CURA Gran Canaria n as. Puerto Rico 5 km Playa Taurito 5 km Puerto de Mogan 9 km Playa del Inglés 22 km Las Palmas 74 km AUTONVUOKRAUS Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta. HARRASTUKSET Läheisessä Playa Tauritossa on erinomaiset snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Hotellialueella voi harrastaa rantalentopalloa, petankkia ja biljardia. PURJEHDUS Voitte varata oppaidemme kautta meriretkiä, joille lähdetään Puerto Ricosta. RATSASTUS El Salobre Black Horse -ratsastustalli Salobren kylässä järjestää retkiä maastoon. SUKELLUS JA SNORKLAUS Playa Tauritossa toimiva Blue Explorers -sukelluskeskus järjestää sukellusta ja snorklausta.

3 HYVÄ TIETÄÄ KOHTEESTA APTEEKKI JA LÄÄKÄRI Osotoskeskuksen apteekki on avoinna maanantaista lauantaihin. Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkärikeskus on Puerto Ricossa toimiva Clinica las Palmeras, Calle de la Gomera 2. Kilinikalla on lääkäripäivystys 24 t/vrk. Suomenkielinen tulkkauspalvelu puhelimitse järjestyy tarvittaessa. Lääkäri tekee tarvittaessa hotellikäyntejä. Ota lääkäriin mennessäsi passi ja vakuutuspaperi mukaan. LIIKUNTAESTEISET Playa del Cura on rakennettu rinteeseen, joten ylemmissä hotelleissa on korkeuseroja. Kylän alaosassa on tasaista. Gran Canarialla on invatakseja, joissa on nostolaitteet. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille soveltuvia minibusseja. Invatakseihin mahtuu enintään 4 henkilöä. LUOTTOKORTIT Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta. MATKALLE MUKAAN Matkalle kannattaa varata marras helmikuussa lämmintä vaatetta mukaan, sillä lämpötilojen vaihtelut ovat suuria. Sateen yllättäessä sateenvarjo on hyvä olla mukana. PALVELURAHA Hyvän tavan mukaista on kiittää hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla. KULKUYHTEYDET Gran Canarialla on vaivatonta ja edullista liikkua taksilla tai paikallisbussilla. Bussiyhteydet saaren muihin lomakohteisiin ovat hyvät, esim. Puerto de Moganiin ja Las Palmasiin pääsee kätevästi bussilla. Kylän keskustassa on taksitolppa. Vuokra-autolla tutustuu saareen parhaiten. LENTOKENTTÄKULJETUKSET

4 Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille hintaan 18 /aikuinen ja 9 /lapsi 2 17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa. Lentokenttä Aeropuerto de Gran Canaria, Las Palmas Matkan pituus Playa del Curaan n. 45 km Matkan kesto n. 40 min Yhteydet lentoasemalta Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentokentältä lomakohteeseen bussilla tai taksilla. ERIKOISMATKATAVARAT LENTOKENTTÄKULJETUKSESSA Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 /suunta/tavara. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa myyntipalvelustamme. MATKALLA LASTEN KANSSA Puerto Ricon uusin tulokas on suomalaisvalmisteinen, yli 5000 neliömetrin kokoinen Angry Birds -huvipuisto, jossa perheen pienimmät pääsevät seikkailemaan tuttujen lintuhahmojen kanssa. Huvipuistossa on kahvila ja pitopalvelun ansiosta siellä voi myös järjestää omia tapahtumia, esimerkiksi syntymäpäiväkutsuja. Vesipuistot Tauriton laakson vesipuisto ilahduttaa nuorimpia lomalaisia. Vesipuistossa on monenkokoisia liukuja sekä snackbaareja. Puerto Ricon Aquapark-vesipuisto on avoinna päivittäin. Muuta tekemistä lapsille Viereisessä Puerto de Moganissa voi perehtyä valtameren salaisuuksiin Yellow Submarine -sukellusveneen kyydissä. Saaren lapsiystävällisiin nähtävyyksiin kuuluvat myös ihmeellinen Kamelisafari, opettavainen Krokotiilipuisto, jännittävä Villin lännen kylä ja suosittu Palmitos Park -lintupuisto.

5 Pienten lasten ruokailu Supermarketeissa myydään purkkiruokia. NÄHTÄVYYDET Mundo Aborigen -alkuasukasmaailmassa, 6 kmn päässä Playa del Inglésistä Fatagaan johtavan vuoristotien varrella kuvataan nukkehahmoilla ja kivimajoilla Kanariansaarten alkuasukkaiden elämää. OSTOKSET Playa del Curan ostoskeskuksessa on kaksi ruokakauppaa sekä muutama kahvila ja ravintola. Ostoksia voi tehdä myös markkinoilla, joita järjestetään päivittäin eri puolilla saarta. Lähimmät markkinat ovat Arguineguinissa tiistaiaamupäivisin ja Puerto de Moganissa perjantaiaamupäivisin. Läheisessä Puerto Ricossa on kaksi suurta ja kaksi pienempää ostoskeskusta. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat saaren pääkaupungissa Las Palmasissa. RAVINTOLAT JA HUVIT Playa del Curan ostoskeskuksessa on muutama ravintola. Läheinen Puerto de Mogan tunnetaan kalaravintoloistaan. Satama-alueen ravintoloissa tarjoillaan niin paikallista kuin kansainvälistä ruokaa sekä merenherkkuja. Hotellien ravintoloissa on iltaisin ohjelmaa. Iltaelämä keskittyy hotellin tarjoamaan ohjelmaan. Vilkaampaa menoa on viereisessä Puerto Ricossa. UIMARANNAT Playa del Curan pienellä, rauhallisella hiekkarannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Myös Puerto de Moganin ja Playa del Inglésin rannat ovat hyvien yhteyksien päässä. Puerto Ricon nk. Sinisen lipun uimaranta on aurinkovarmuutensa ja suojaisan sijaintinsa vuoksi täynnä auringonpalvojia.

6 Ranta-aktiviteetteja Playa Tauriton suuret Taurito-vesipuiston uima-altaat liukumäkineen ovat avoinna päivittäin. Alueella on suihkut, wct ja ravintola. Maspalomasista Palmitos Park -lintupuistoon johtavan tien varrella on saaren suurin vesipuisto, Aqualand. Voit ostaa liput oppaaltamme. Retket KIEHTOVA KANARIA Haluatko tutustua kaikkein kauneimpaan Kanariaan? Retkellä näet Gran Canarian ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeiden komeimmat maisemat. Kuulet mielenkiintoisia tarinoita kanarialaisten elämästä, niin menneistä ajoista kuin nykypäivästäkin. Kiemuraiset vuoristotiet kulkevat palmulaaksojen yli. Teitä reunustavat vuorten rinteisiin pengerretyt viljelykset ja appelsiinipuut. Matkalla pysähdytään Fatagan hiljaisessa vuoristokylässä. Saaren huipulla kasvavat komeat naavapartaiset mäntymetsät. Huipulta näet huimat maisemat alas sammuneiden tulivuorten kraattereihin ja jylhiin kalliopaasiin. Lounasta nautitaan valkeassa merenrantakylässä. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 8 18) Hinta n. 58 /aikuinen, 29 / 4 14-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetusken, lounaan, ruokajuomat (viini, virvoitusjuoma, vesi) ja maistiaiset viinitilalla. Opastus suomeksi Retkipäivä Talven retkipäivä on tiistai. Retkellä on säävaraus.

7 ARUCAS ROMMIN KEHTO Lähde viehättävään Arucasin kaupunkiin, saaren pohjoisosaan. Nauti pikkukaupungin leppoisasta tunnelmasta tutustu sen parhaimpiin osiin. Astu upeaan kirkkoon, jossa on jokaiselle kirkkovuoden juhlalle on oma alttarinsa. Koe rommitehtaan monet tuoksut ja maut. Napostele kanarialaisia tapaksia, ryppyperunoita, kanarialaisia juustoja, oliiveja ja maista alueen omaa banaanilikööriä. Arucasin kaupunkia ympäröivät valtaisat banaaniviljelykset. Viljelysten keskellä on Arucasin markiisittaren kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa lukuisia erikoisia kasveja eri puolilta maailmaa. Kaupungin keskeltä kohoaa Arucasin ylpeys, uljas gootilaistyylinen kirkko. Puutarhan ja kirkon väliin sijoittuu saaren vanhin tehdaslaitos, Fabrica de Ron, rommitehdas ja saarten suurin bodega. Tehdas on kuuluisa hyvistä, paikallisista eri ikäisistä rommilaaduistaan, mielenkiintoisesta hunajarommista ja erilaisista likööreistä. Tämä puolipäiväretki on täynnä Kanarian luontoa, aitoja makuja ja tuoksuja. oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. klo 9 15) Hinta n. 29 /aikuinen, 15 / 4 14-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, sisäänpääsyn Arcurasin kirkkoon, rommitehtaaseen ja kasvitieteelliseen puutarhaan, välipalan, ruokajuoman (viini, virvoitusjuoma, vesi) ja maistiaiset rommitehtaalla. Opastus suomeksi Retkipäivä Talven retkipäivä on perjantai. Huomioitavaa Retkeä ei toteuteta Playa del Curasta ja Playa Tauritosta. PÄÄKAUPUNKI LAS PALMAS Lähde päiväksi Gran Canarian eläväiseen pääkaupunkiin. Retkellä näet Las Palmasin

8 tärkeimmät nähtävyydet ja pääset tekemään tuliaisostoksia. Aamupäivällä tutustut kaupungin värikkääseen historiaan Veguetan vanhassa kaupunginosassa ja kiertelet tunnelmallisia kujia. Käyt myös komeassa Santa Anan katedraalissa ja voit ihailla kirkontornista upeita näkymiä vanhankaupungin kattojen yli. Trianan aluetta koristavat siirtomaa-ajan fasadit ja katukahvilat. Voit poiketa myös kävelykadun lukuisiin liikkeisiin ja putiikkeihin. Kaupungin eri alueisiin tutustut ajomatkalla suurkaupungin läpi. Iltapäiväksi suunnataan Las Arenasin monipuoliseen ostoskeskukseen. Ostosten lisäksi voit käyttää vapaa-ajan nautiskellen Las Canterasin uimarannasta ja rantakadusta. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 8 17) Hinta n. 28 /aikuinen, 14 / 4 14-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, sisäänpääsyn Santa Anan Katedraaliin ja kirkon torniin. Opastus suomeksi Retkipäivä Talven retkipäivä on maanantai. KOKO PERHEEN JEEPPISAFARI Lähde seikkailulle upeisiin vuoristomaisemiin! Luvassa on sekä huiman hauskaa jeeppikyytiä serpentiiniteillä, että myös leppoisampaa menoa kamelin selässä keinuen. Jeepit odottavat retkeläisiä auringon noustessa. Ratin takana on ammattikuljettaja, joten pääset nauttimaan tiukoista vuoristokurveista ja saaren huikeimmista maisemista täysin siemauksin. Reitti vie yhä ylemmäs rotkojen reunamia kiiveten. Retkellä ajetaan läpi pienten vuoristokylien, joissa kapeiden teiden varsilla kasvaa mantelipuita ja koirat haukkuvat ohikulkijaa.

9 Lounas nautitaan paikalliseen tapaan idyllisessä terassiravintolassa. Vielä ennen paluuta jätetään asfalttitie taakse ja sukelletaan laaksoon keskelle kaktusmaisemaa. Päivän jälkeen katsot saarta uusin silmin. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 9 16) Hinta n. 56 /aikuinen, 44 / 3 12-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, lounaan, ruokajuomat (vesi, virvoitusjuoma) ja kameliratsastuksen (n. 15min). Opastus englanniksi Retkipäivä Talven retki toteutetaan päivittäin. Huomioitavaa Varaa retkelle mukaan lämmintä vaatetta. DELFIINEJÄ ETSIMÄÄN Atlantin aallot kutsuvat! Lähde Puerto Ricon satamasta merelle etsimään näitä leikkisiä ja älykkäitä merten asukkeja luonnollisessa elinympäristössään. Hyvällä onnella päästään keskelle taitavasti hyppivää delfiiniparvea. oppaaltamme kohteessa. Kesto risteilyn kesto n. 2,5 tuntia Hinta n. 33 /aikuinen, 17 / 2 12-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen Melonerasista, Maspalomasista, Playa del Inglesistä, Puerto de Moganista ja Playa Tauritosta. Opastus Retki on omatoiminen.

10 Retkipäivä Talven retkipäivät ovat ma, ti, ke, to, pe ja la. Retkellä on säävaraus. Huomioitavaa Kuljetukset laivan lähtöpaikalle Puerto Ricon satamaan omatoimisesti Puerto Ricosta, Playa del Curasta ja Las Palmasista. KAMELISAFARI DYYNEILLÄ Leppoisaa kyytiä aavikkotaksilla hyppää karavaanin kyytiin ja tee kierros dyyneillä kamelin selässä keinuen. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä Huomioitavaa puoli päivää (kamelitila avoinna n. klo 10 16, ratsastuksen kesto n. 30 min) n. 12 /aikuinen, 8 / 2 12-v. lapsi Avoimen pääsylipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Retki on omatoiminen. Talven retki toteutetaan päivittäin. Kuljetukset omatoimisesti. Kamelitila sijaitsee Maspalomasissa. PALMITOS PARK Poikkea vehreään keitaaseen, upeaan kasvitieteelliseen lintu- ja eläinpuisto Palmitos Parkiin. Maspalomasin lähellä sijaitsevassa puistossa pääset seuraamaan hauskoja papukaija-, delfiinija lintuesityksiä. Voit myös seurata ylväiden petolintujen ja värikkäiden eksoottisten lintujen lentoa vapaudessa rotkon yläpuolella kaartuvan taivaan alla. Saaren kauneimmassa puistossa vierähtää helposti koko päivä tutkien kasveja ja seuraten eläinten elämää.

11 matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Puisto on avoinna päivittäin (n. klo 10 18) Hinta n. 30 /aikuinen, 22 / 5 10-v. lapsi, 10 / 3 4-v. lapsi alkaen n. 31 /aikuinen, 22,50 / 5 10-v. lapsi, 10 / 3 4-v. lapsi Sisältää Avoimen pääsylipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talvella puisto on avoinna päivittäin säävarauksella. Huomioitavaa Kuljetukset omatoimisesti. PALMITOS PARK & AQUALAND Säästä ostamalla avoin yhteislippu Palmitos Park- ja Aqualand-puistoihin. Palmitos Parkin vehreässä lintu- ja eläinpuistossa pääset seuraamaan upeita papukaija-, delfiini- ja lintuesityksiä. Maspalomasissa sijaitseva vesipuisto Aqualand viihdyttää kaikenikäisiä vesipetoja. Saaren suurimmassa vesipuistossa vierähtää helposti koko päivä! matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Puistot ovat avoinna (n. klo ja 10 18) Hinta n. 48 /aikuinen, 34 / 5 10-v. lapsi, 15 / 3 4-v. lapsi Sisältää Avoimen pääsylipun Aqualandiin sekä Palmitos Parkiin, jonka voit käyttää kahtena eri haluamanasi päivänä. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talvella puistot ovat avoinna päivittäin.

12 Huomioitavaa Kuljetukset omatoimisesti. VESIPUISTO AQUALAND Vietä vauhdikas päivä vesileikkien parissa saaren suurimmassa vesipuistossa! Kamikaze, laiskajoki, aaltoallas ja monet muut vesipuiston liukumäet odottavat vesipetoja Maspalomasissa sijaitsevassa vesipuisto Aqualandissa. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä Huomioitavaa Puisto on avoinna päivittäin (n. klo 10 17) n. 28 /aikuinen, 19 / 5 10-v. lapsi, 10 / 3 4-v. lapsi Avoimen pääsylipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Retki on omatoiminen. Talvella puisto on avoinna päivittäin. Kuljetukset omatoimisesti. VESIPUISTO TAURITO WATERPARK Tauriton lomakylän pienessä vesipuistossa vietät virkistävän lomapäivän. Lämmitetyt merivesialtaat, jacuzzit ja vesiliukumäet takaavat leppoisan päivän koko perheelle. Perheen pienimmille on oma vesileikkialueensa liukumäkineen. Vesileikkien lomassa voit vaikka keilata tai ottaa erän minigolfia. oppaaltamme kohteessa. Kesto Puisto on avoinna päivittäin (n. klo 10 18)

13 Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä Huomioitavaa n. 15 /aikuinen, 5,50 / 3 12-v. lapsi Avoimen pääsylipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Retki on omatoiminen. Talvella puisto on avoinna päivittäin säävarauksella. Kuljetukset omatoimisesti. HOP ON HOP OFF - KIERTOAJELU Lähde tutustumaan Las Palmasin nähtävyyksiin kaupunkikiertoajelubussilla. Voit tehdä koko kierroksen bussilla tai hypätä millä tahansa pysäkillä pois ja taas takaisin kyytiin. Bussin kuulokkeista kuulet selostuksen paikoista englanniksi. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä kokonaisen kierroksen kesto n. 1,5 tuntia n. 20 /aikuinen, 10 / 5 15-v. lapsi bussilipun, voimassa 24 tuntia. Retki on omatoiminen. Talvella bussi liikennöi päivittäin. THALASSOTERAPIAHOIDOT Hemmottele itseäsi Gloria Palace -hotelliketjun merivesialtaiden vesihierontapisteissä, jossa nautit kokonaisvaltaisesta rentoutuksesta ja virkistyt. Thalassoterapiat sijaitsevat San Agustinissa hotelli Gloria Palace San Agustin Thalasso & hotel yhteydessä ja Puerto Ricossa hotelli Gloria Palace Amadores Thalasso & hotel yhteydessä. oppaaltamme kohteessa.

14 Kesto n. 2 tuntia Hinta Thalassoterapia-paketti 24 /hlö Revitalize day -paketti 76 /hlö Feel good day -paketti 61 /hlö. Osallistujien alaikäraja on 15 vuotta. Sisältää Thalassoterapia-paketti sisäänpääsyn kylpylään ja Get in Shape -altaan käytön (max 2 tuntia). Revitalize day -paketti sisäänpääsyn kylpylään, saunat, kuivan hieronnan 25 min, Get in Shape -altaan käytön (max 2 tuntia). Feel good day -paketti sisäänpääsyn kylpylään, saunat, merileväporekylvyn (25 min), Get in Shape -altaan käytön (max. 2 tuntia) Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talven retki toteutetaan päivittäin. Huomioitavaa Kuljetukset omatoimisesti. Thalassoterapia-paketin lippu on avoin, voit käyttää sen haluamanasi päivänä. Muihin paketteihin päivä tulee varata ennakkoon. Hoidot eivät sovellu raskaana oleville. TANSSITEATTERI GARBO'S Pukeudu parhaimpiisi ja vietä juhlallinen, hauska ilta. Viimeisten 20 vuoden aikana ympäri maailmaa tulleet lomalaiset ovat päässeet nauttimaan ykkösluokan show'sta. Elegantti juhlasali täyttyy taidokkaista esityksistä laulusta, tanssista, akrobatiasta ja taianomaisesta musiikista. Erikoisuutena tanssiteatteri Garbo'sissa on se, että upeat esiintyjät toimivat näytösten välissä myös tarjoilijoina. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa.

15 Kesto iltaretki (n. klo ) Hinta n. 57 /aikuinen, 15 / 3 12-v. lapsi Sisältää pääsylipun, kolmen ruokalajin illallisen ja ruokajuomat (vesi, olut, valkoviini ja punaviini). Lisämaksusta Muut juomat maksetaan paikan päällä. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talven retkipäivät ovat ke, to, la ja su. Huomioitavaa Kuljetukset omatoimisesti. Teatteri sijaitsee Bahia Felizin loma-alueella. MOONLIGHT CINEMA Uppoudu sohvaan, kääriydy vilttiin ja seuraa valkokankaan tapahtumia Melonerasin ulkoilmateatterissa tähtitaivaan alla. Elokuvia esitetään joka päivä ja ohjelmisto vaihtuu usein. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto iltaretki (n /22). Kesto riippuu elokuvasta ja näytöksen alkamisaika auringonlaskun ajankohdasta. Hinta n. 15 /aikuinen, 10 / 5 16-v. lapsi Sisältää Avoimen pääsylipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talven retki toteutetaan päivittäin säävarauksella. Huomioitavaa Kuljetukset omatoimisesti. Elokuvat esitetään alkuperäiskielellä, tekstitys espanjaksi.

16 LAUTTALIPPU FUERTEVENTURALLE Hanki edestakainen laivalippu helposti oppaalta! Pääkaupungista Las Palmasista (Muelle grande de Poniente) lautta suuntaa Fuerteventuran saarelle Morro Jablen satamaan. oppaaltamme kohteessa. Kesto lauttamatkan kesto n. 2 tuntia/suunta Hinta n. 85 /aikuinen, 42,50 / 4 11-v. lapsi, 3 / 0 3-v. lapsi Sisältää lauttalipun. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talvella lautta liikennöi päivittäin säävarauksella. Huomioitavaa Kuljetukset satamaan omatoimisesti. Retkelle tarvitaan mukaan passi tai EU-henkilökortti. LAUTTALIPPU TENERIFFALLE Hanki edestakainen laivalippu helposti oppaalta! Lautta Teneriffalle lähtee Gran Canarian pohjoisrannikolta Agaeten satamasta, Puerto de las Nievesistä. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä Huomioitavaa lauttamatkan kesto n. 1,5 tuntia/suunta n. 65 /aikuinen, 32,50 / 4 11-v. lapsi, 3 / 0 3-v. lapsi lauttalipun. Retki on omatoiminen. Talvella lautta liikennöi päivittäin säävarauksella.

17 Kuljetukset satamaan omatoimisesti. Retkelle tarvitaan mukaan passi tai EU-henkilökortti. PATIKKARETKET GRAN CANARIALLA Patikkaretkillä pääset kulkemaan pitkin saaren alkuperäisasukkaiden polkuja. Nauti luonnon rauhasta ja viehättävistä maisemista. Kuljet oppaan johdolla kohti korkeita vuoria, syviä rotkoja, viljelysmaita ja mäntymetsiä. Pienet talot lepäävät jylhillä rinteillä ja polkujen varrella kasvaa mitä erikoisimpia kasveja Kanariansaarilla on noin 500 kotoperäistä kasvilajia. Patikkaretken alussa voit valita itsellesi sopivamman reitin kahdesta eripituisesta vaihtoehdosta (6 10 km tai noin 14 km). Patikan sijainti vaihtelee viikonpäivästä riippuen. Retket sopivat yli 6-vuotiaille. oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 8 17) Hinta n. 55 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 6 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen. Lisämaksusta Vuokrattavat vaelluskengät (n. 5 /pari) maksetaan paikan päällä. Vuokrattavia kenkiä on rajoitettu määrä Opastus englanniksi ja ruotsiksi Retkipäivä Talven retkipäivät ovat lokakuussa ma, ke ja pe ma, ti, ke, pe ja välillä ma, ke, pe. Retkellä on säävaraus. Huomioitavaa Varaa retkelle mukaan tukevat patikointiin sopivat kengät. MAASTOPYÖRÄILYRETKET

18 Maastopyöräilyä komeissa maisemissa! Cernikalosin ja Guayadequen laaksoihin vievällä reitillä näet pyörän selästä maalaismaisemia ja appelsiinipuulehtoja. Vuoristoreiteillä poljet tiukkoihin vuoriston kurveihin ja tutustut saaren vulkaanisiin huippuihin. Reittien pituus on noin 40 kilometriä. Retkireiteillä on tiukkoja mutkia nousuineen ja laskuineen sekä vaihtelevaa maastoa. Retket sopivat yli 16-vuotiaille pyöräilyn harrastajille. oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 9 16) Hinta puolipäiväretki (Gran Canyon) n. 59 /hlö kokopäiväretki (Fortaleza, Pico) n. 75 /hlö ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 16 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen Maspalomasista, Melonerasista, San Agustinista ja Playa del Inglesistä, sähköpyörän, pienen välipalan ja vettä. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 10 /hlö) Puerto Ricosta, Playa Tauritosta, Playa del Curasta ja Puerto de Moganista, maksetaan paikan päällä. Opastus englanniksi Retkipäivä Talven retkipäivät ovat maanantai (Gran Canyon), tiistai (Chira), keskiviikko (Green North) ja torstai (Fortaleza). Retkellä on säävaraus. Huomioitavaa Varaa retkelle mukaan pyöräilyyn sopiva vaatetus ja selkäreppu. PYÖRÄRETKET SÄHKÖPYÖRÄLLÄ Ota maisemat hauskasti haltuun! Sähköpyörällä myös tiukkojen ylämäkien polkeminen sujuu helposti. Pääset nauttimaan maisemista ja ajelusta, vaikka et pyöräilyä tavallisesti

19 harrastaisikaan. Tasaisilla osuuksilla ajellaan ilman apuja. Ylämäet voit nousta sähkömoottorin avulla parilla polkaisulla. Ayagauresin 31 kilometrin reitillä pysähdyt Ayagauresin kirkolla, saat maistaa tapaksia ja hengähtää varjoisten puiden alla. Ihailet maisemia Pedro Gonzalesin näköalapaikalla ennen paluuta Maspalomasin majakalle. Luonnonpuistoreitti on 70 kilometriä. Reitin varrelle jää kaunis tekojärvialue Presa de las Niñas ja komeat mäntymetsät. Käyt vielä Moganin kylän tuulimyllyllä, kunnes retki päättyy Moganin satamaan. Viikko-ohjelma ja reitit voivat muuttua. oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. klo ) tai koko päivä (n. klo 9 17) Hinta puolipäiväretki (Ayagaures) n. 59 /aikuinen, ei lapsialennusta. kokopäiväretki (Luonnonpuisto) n. 79 /aikuinen, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 16 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen Maspalomasista, Melonerasista, San Agustinista ja Playa del Inglesistä, sähköpyörän, pienen välipalan ja vettä. Lisämaksusta Edestakainen kuljetus (n. 10 /hlö) Puerto Ricosta, Playa Tauritosta, Playa del Curasta ja Puerto de Moganista, maksetaan paikan päällä. Opastus englanniksi Retkipäivä Talven Ayagauresin retkipäivät ovat ma, ke ja la Luonnonpuiston retkipäivä on torstai Huomioitavaa Varaa retkelle mukaan pyöräilyyn sopiva vaatetus ja selkäreppu.

20 RATSASTUSRETKI Kahden tunnin maastoratsastus upeissa maisemissa! Hevostalli Black Horse Tableron kylässä tarjoaa upean ratsastushetken mielenkiintoisessa maastossa. Tallilla on hevosia niin aloittelijoille kuin kokeneille ratsastajillekin. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä n. 2 tuntia n. 59 /aikuinen, 56 / 7 12-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 7 vuotta. edestakaisen kuljetuksen, ratsastuskypärän ja virvoitusjuoman. englanniksi Talven retki toteutetaan päivittäin säävarauksella. SURF CANARIES SURFFAUSKURSSIT Osallistu surffauskurssille ja anna uuden lajin viedä mennessään! Gran Canariaa ei turhaan kutsuta Atlantin Havaijiksi. Sopivia aaltoja on täällä riittämiin sekä aloittelijoille, että harrastajille. Yhden päivän kurssilla opit surffauksen alkeet kouluttajan opastuksella. Voit osallistua myös kahden ja kolmen päivän kursseille. Kurssit sopivat yli 8-vuotiaille. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä puoli päivää (n. klo ) n. 55 / 1 päivä, 107 / 2 päivää, 159 / 3 päivää Ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta. edestakaiset kuljetukset, opetuksen, välipalan ja juoman. englanniksi Talven retkipäivät ovat ma, ti, ke, to ja pe. Retkellä on säävaraus.

21 LUIS MOLINA - VESIAKTIVITEETIT Nouse Anfin rannan aalloista yläilmoihin ihastelemaan saarta ja liidä varjolla reilun 100 metrin korkeudessa! Näet länsirannikon ylhäältä käsin. Vesiskootterilla tunnet vauhdin hurmaa kiitäessäsi vetten päällä aaltojen keskellä, Anfin rannan edustalla. oppaaltamme kohteessa. Hinta Yhden hengen varjoliito 45, kahden hengen varjoliito 80, kolmen hengen varjoliito 100 (kesto n. 10 min/hlö). Yhden hengen vesiskootteriajelu 50, kahden hengen vesiskootteriajelu 60 (kesto n. 20 min/hlö). Vesiskootterisafari oppaan kanssa 120 (1 2 henkilöä, kesto 1 tunti). Ei lapsialennusta. Osallistujien ikäraja on 16 vuotta. Sisältää valitun aktiviteetin. Lisämaksusta edestakainen kuljetus (n. 8 /hlö) maksetaan paikan päällä. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talven retki toteutetaan päivittäin säävarauksella. Huomioitavaa Retkelle osallistuminen edellyttää uimataitoa. Kahden ja kolmen hengen varjoliidossa maksimiyhteispaino on 160 kg. Kahden hengen vesiskootteriajelussa maksimiyhteispaino 140 kg. Ikäraja vesiskootterin ajamiseen on 16 vuotta, vanhempien luvalla. SUKELLUSVENESEIKKAILU Oletko haaveillut pääseväsi jonain päivänä oikean sukellusveneen kyytiin? Suomessa rakennettu keltainen sukellusvene vie lomailijat Puerto de Moganin satamasta Atlantin pinnan

22 alle. Ihmeellinen ja ainutlaatuinen kokemus koko matkaseurueelle. Sukellusveneen vedenalaisista ikkunoista eteesi avautuu syvänsininen merenelävien valtakunta. 30 metrin syvyydestä, vanhan hylyn uumenista pelmahtavat hopeiset sardiiniparvet, ja edestäsi kiitävät komeat keisarikalat. Merenalaisen seikkailun lisäksi sinulla on vapaata aikaa tutustua kauniiseen Puerto de Moganiin, Kanarian "Venetsiaan". matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä Huomioitavaa puoli päivää (n. klo , sukelluksen kesto n. 40 minuuttia) n. 31,50 /aikuinen, 16 / 2 12-v. lapsi edestakaisen kuljetuksen (pois lukien Puerto de Mogan) ja virvoitusjuoman. Retki on omatoiminen. Talven retki järjestetään päivittäin säävarauksella. Kuljetukset Puerto de Moganista omatoimisesti. PUUKUUNARI APHRODITE Anna keinuvien aaltojen johdattaa sinut lomasi rentouttavimpaan päivään! Komean puukuunari Aphroditen kannella loikoillessa irrottaudut arjesta täydellisesti. Pulahda välillä Atlanttiin virkistäytymään. Laiva lähtee Puerto Ricon satamasta. Suuntaa katse horisonttiin ja nauti kannella lasillinen kuohuvaa. Miehistö tarjoilee myös lounaan laivalla. Ihaile Gran Canarian lounaisrannikon maisemia ja nauti lempeästä lomatunnelmasta. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto puoli päivää (n. klo 10 15)

23 Hinta n. 69 /aikuinen, 40 / 2 12-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, lounaan ja juomat (vesi, virvoitusjuomat, viini, olut ja lasi kuohuviiniä). Lisämaksusta Muut juomat maksetaan paikan päällä. Opastus englanniksi Retkipäivä Talven retki toteutetaan päivittäin. Huomioitavaa Torstaisin retki on vain aikuisille (yli 18-v.). Kuljetukset Puerto Ricon satamaan Puerto Ricosta omatoimisesti. KATAMARAANIRISTEILY SUPERCAT Nauti auringosta ylellisen katamaraanin kannella ja kastaudu välillä Atlantin raikkaaseen veteen viilentymään. Katamaraani risteilee pitkin Gran Canarian rannikkoa lähtöpaikkanaan Puerto Ricon satama. Näet jylhät ja jyrkät kalliot sekä saaren salaiset rantapoukamat. Kokopäiväristeilyllä nautitaan kiireettömästä tunnelmasta ja lounasta katamaraanilla. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (risteilyn kesto n. klo ) Hinta n. 53 /aikuinen, 28 / 2 12-v. lapsi Sisältää edestakaisen kuljetuksen, lounaan ja ruokajuomat (vesi, virvoitusjuomat, olut, viini). Opastus englanniksi Retkipäivä Talven retkipäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Retkellä on säävaraus.

24 Huomioitavaa Kuljetukset Puerto Ricosta satamaan omatoimisesti. SYVÄNMERENKALASTUS Päivä urheilukalastusaluksella Atlantin jättiläisiä narraamassa. Milloin viimeksi olet saanut saaliiksesi valkomarliinin, isosilmätonnikalan tai mahi-mahin? Tämän reissun jälkeen kerrot kotona uskottavia kalajuttuja valokuvien kera. Aluksen miehistö odottaa retkeläisiä Puerto Ricon satamassa. Saat käyttöösi kaikki kalastukseen tarvittavat varusteet. Jos Ahti suo, merestä nousee isoja saaliita. Näihin kaloihin et mökkilaiturilla kalastaessa törmää. oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 9 15) Hinta n. 70 /hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 5 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen (pois lukien Puerto Rico), juoman ja pienen välipalan. Opastus englanniksi Retkipäivä Talven retkipäivät ovat ma, ti, ke, to, pe ja la. Retkellä on säävaraus. Huomioitavaa Kuljetukset omatoimisesti Puerto Ricon satamaan Puerto Ricosta. Mahdolliset kalasaaliit palautetaan takaisin mereen. LIPPU ARGUINEGUIN PUERTO DE MOGAN Vesibussi Blue Bird liikennöi Gran Canarian etelärannikon satamien välillä. Hyppää vesibussin kyytiin valitsemastasi satamasta ja nauti merimatkasta sekä rannikon jylhistä maisemista. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa.

25 Kesto n. 1 tunti/suunta Hinta n. 17 /aikuinen, 10 / 6 12-v. lapsi Sisältää Avoimen vesibussilipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Molemmat suunnat on käytettävä saman päivän aikana. Lipun voi käyttää välillä Puerto de Mogan Aguineguin. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talvella vesibussi liikennöi päivittäin. Huomioitavaa Kuljetukset satamaan omatoimisesti. LIPPU PUERTO RICO ARGUINEGUIN Vesibussi Blue Bird liikennöi Gran Canarian etelärannikon satamien välillä. Hyppää vesibussin kyytiin valitsemastasi satamasta ja nauti merimatkasta sekä rannikon jylhistä maisemista. matkavarauksen yhteydessä, Oma lomasta tai oppaaltamme kohteessa. Kesto n. 30 min/suunta Hinta n. 10 /aikuinen, 5 / 6 12-v. lapsi Sisältää Avoimen vesibussilipun, jonka voit käyttää haluamanasi päivänä. Molemmat suunnat on käytettävä saman päivän aikana. Lipun voi käyttää välillä Puerto Rico Aguineguin tai Puerto Rico Puerto de Mogan. Opastus Retki on omatoiminen. Retkipäivä Talvella vesibussi liikennöi päivittäin. Huomioitavaa Kuljetukset satamaan omatoimisesti.

26 SEA TREK SUKELLUSKYPÄRÄRETKI Kulje kuin astronautti meren pohjaa! Sukelluskypärä päässä, ohjaajan mukana voit viettää puoli tuntia merenpinnan alla ja ihailla kalojen valtakuntaa. oppaaltamme kohteessa. Kesto Hinta Sisältää Opastus Retkipäivä puoli päivää (n. klo ) n. 75 /aikuinen, 60 / 8 12-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta. edestakaisen kuljetuksen, märkäpuvun, kengät ja kypärän. englanniksi Talven retki toteutetaan päivittäin säävarauksella. SNORKLAUSRETKET JA SUKELLUKSET Kurkista Atlantin pinnan alle snorklaten. Snorklatessasi saaren etelärannikolla vastaasi tulee komeita mereneläviä. Sukelluskurssi tutustuttaa sinut laitesukelluksen ihmeelliseen maailmaan. Voit valita yhden tai kahden päivän kurssin. Kurssit soveltuvat yli 10-vuotiaille. Luokitetuille sukeltajille Kanarian vedet tarjoavat jylhiä vedenalaisia maisemia. oppaaltamme kohteessa. Kesto koko päivä (n. klo 8 15/17) Hinta Snorklausretki n. 48 /aikuinen, 24 / 6 9-v. lapsi Sukelluskokeilu (Scuba Experience) n. 80 /hlö (1 sukellus), osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. Sukelluskokeilu 1 päivä (Discover Scuba Diving) n. 95 /hlö (teoriatunti ja 1 sukellus), osallistujien alaikäraja on 10 vuotta.

27 Sukelluskurssi 2 päivää n. 230 /hlö, osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. Sukellukset luokitetuille sukeltajille n. 35 /sukellus, osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. Sisältää edestakaisen kuljetuksen. Snorklausretki ja sukelluskokeilut sekä -kurssit sisältävät edestakaisen kuljetuksen, sukellusvarusteet ja vakuutuksen. Opastus englanniksi Retkipäivä Talven retki toteutetaan päivittäin säävarauksella. Kanariansaaret Kanariansaaret houkuttelevat miellyttävällä ilmastollaan suomalaisia luokseen sukupolvesta toiseen. Atlantin aaltojen hyväilemiltä Kanariansaarilta, Onnellisten saarilta, löytyvät joka makuun sopivat rannat ja kunkin lomabudjetin mukaiset hotellit. Matkat Kanarian Fuerteventuralle Corralejoon, Jandiaan ja Caleta de Fusteen ovat täynnä vauhdikkaita harrastuksia, kuten surffausta. Corralejon upeilla, kilometrien mittaisilla hiekkadyyneillä ja Jandian kuuluisalla Playa de Matorralin rannalla rentoudutaan ja nautitaan auringosta täysin siemauksin. Loma Lanzaroten Costa Teguisessa, Playa Blancassa ja Puerto del Carmenissa sujuu kuuluisissa tulivuorenpurkausten muokkaamista karunkauniissa maisemissa, jotka ovat komeimmillaan Timanfayan kansallispuistossa. Yhdistelmämatka Yaiza Puerto del Carmen vie sinut Yaizaan, yhteen Kanariansaarten kauneimmista kylistä, jonka jälkeen Puerto del Carmenin pitkät hiekkarannat kutsuvat. Gran Canarian legendaarisessa kaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista elämänmenoa. Idyllisessä Playa del Curassa sekä rauhallisessa Playa Tauritossa nautitaan all inclusive -hotellien yltäkylläisistä palveluista. Melonerasissa viihdytään tyylikkäässä lomaympäristössä, ja Maspalomasin laajojen hiekkadyynien lähellä sykkii suosittu yöelämän keskus, Playa del Inglés. San Agustin houkuttaa rauhallisemmalla lomatunnelmalla, silti kaikki

28 Playa del Inglésin riennot ovat lyhyen matkan päässä. Puerto Rico hemmottelee auringonpalvojia, ja Puerto de Mogan on rauhallinen ja pittoreski lomakeidas. Lapsille Gran Canaria tarjoaa eläin- ja vesipuistoja, varttuneempaa väkeä houkuttelevat spa-hemmottelut ja golfkentät. Teneriffan lomakylien Costa Adejen, Los Abrigosin, Los Cristianosin, Los Gigantesin, Playa de las Américasin, Playa Paraison ja Puerto de la Cruzin sekä pääkaupungin Santa Cruzin maisemaa hallitsee lähes neljän kilometrin korkeuteen kurottuva Teide. Saari on hyvä aktiivilomailijan valinta, sillä tarjolla on mm. patikointia, pyöräilyä ja valassafareita. Teneriffan monipuolisissa lomakylissä ja upeassa Loro Parque -eläinpuistossa viihtyvät niin lapset kuin aikuiset. Santa Cruz Costa Adeje-yhdistelmämatkalla vietät sekä kaupunki- että rantalomaa. JÄNNITE Kanariansaarilla jännite on 220 V. Useimmissa hotelleissa suomalaiset sähkölaitteet sopivat pistorasioihin. Tarvittaessa voit ostaa välikappaleen lainaavat välikappaleita. adaptador, hinta n. 1,50. Jotkut hotellit MATKUSTUSASIAKIRJAT JA MAAHANTULOMUODOLLISUUDET Suomen kansalainen tarvitsee Espanjaan matkustusasiakirjaksi passin tai virallisen henkilökortin. Maahantulomuodollisuudet Lentokoneesta poistuttaessa seurataan Arrivals-kylttiä, joka johdattaa saapuvien matkatavaroiden halliin. Passintarkastusta ei ole. Important information for non-finnish citizens If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa. TERVEYS JA TURVALLISUUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi

29 terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä. Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot. OPPAAMME AUTTAA RAKENTAMAAN JUURI SINUN NÄKÖISESI LOMAN Aurinkomatka-pakettikohteissa sinua palvelee suomenkielinen opastyöhön koulutettu opas. Oppaat tuntevat lomakohteesi parhaimmat palat, joista voit rakentaa juuri sinun näköisesi loman. Tavoitteenamme on, että koet hetkiä, jotka jäävät elämään. Aurinkomatka-pakettimatkoilla kohteen tunteva opas on vastassa sinua lentoasemalla ja palvelee sinua puhelimitse. Oppaamme auttaa sinua myös mahdollisissa ongelmatilanteissa. Valituissa lomakohteissamme tapaat oppaamme myös retkillä tai palvelupisteissä. Huom. Lento+hotelli-paketteihin eivät kuulu opaspalvelut. OMATOIMISUUS LOMALLA Hotellien ja paikallisten ravintoloiden henkilökunta osaa harvoin suomea ja varsinkin pienissä lomakohteissa myös englannin kielen taito voi olla heikko. Asiat hoituvat kuitenkin ilman yhteistä kieltäkin. Mikäli hotellihuoneessasi ilmenee puutteita, kuten rikkinäinen lamppu, vuotava wc, wc-paperi puuttuu tms., ilmoita siitä heti hotellin henkilökunnalle. Näin tilanne korjaantuu yleensä helpoiten.

30 TALLETUS JA TURVALLISUUS Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista. ONNISTUIKO LOMASI? Haluamme tehdä jokaisesta Aurinkomatkasta onnistuneen lomamatkan. Mielipiteesi ja kokemuksesi ovat meille erittäin tärkeitä. Saat Aurinkomatkalta palattuasi sähköpostitse linkin sähköiseen asiakaspalautekyselyymme. Sähköposti lähetetään matkavarauksessasi olleeseen sähköpostiosoitteeseen. Toivomme sinun vastaavan kyselyyn. Välitämme kiitoksesi edelleen kannustukseksi ja moitteiden perusteella tartumme epäkohtiin. Ehdotuksesi voi olla arvokas vinkki tavasta palvella entistä paremmin jollain uudella tavalla. Myös lomakohteen hotellit saavat säännöllisesti tietää omat palautteensa. Kaikkien lomakkeen palauttaneiden kesken arvomme joka kuukausi kaksi 200 euron arvoista Aurinkomatkojen matkalahjakorttia. Ehkäpä juuri sinä olet onnellinen voittaja! Kiitos palautteestasi! Huomioithan, ettemme vastaa asiakaspalautekyselyyn. Mikäli haluat lomalta palattuasi esittää meille huomautuksen tai reklamaation, katso lisätietoja. Löytötavarat

31 Jäikö sinulta tavaroita lomakohteeseen? Ota yhteys Suomen Löytötavarapalveluun. Suomen Löytötavarapalvelu hoitaa kaikki Aurinkomatkojen asiakkaiden löytötavaroihin liittyvät asiat. Yhtiö varmistaa kohteesta tavaroiden löytymisen ja hoitaa tavaroiden palautuksen korvausta vastaan. Suomen Löytötavarapalvelu ATERIAT HOTELLISSA Hotellimajoitukseen sisältyy matkavahvistuksessa mainitut ateriat. AAMUKAHVI sisältää kahvin tai teen, leivän, voin ja/tai marmeladin. AAMIAINEN sisältää kahvin tai teen, leivän, voin ja/tai marmeladin lisäksi suolaisia lisukkeita esim. juustoa, leikkeleitä ja/tai kananmunan. BUFFETAAMIAINEN sisältää kahvin tai teen lisäksi runsaan paikallisen aamiaisen noutopöydästä. Kosher-buffetaamiainen noudattaa koshersääntöjä. Kosher-aamiainen ei sisällä esimerkiksi lihatuotteita. PUOLIHOITOON kuuluu aamiaisen lisäksi 1 päivittäinen ateria, useimmiten illallinen. Joissakin hotelleissa voi valita joko lounaan tai illallisen. Puolihoito ei sisällä juomia, ellei hotellin tiedoissa toisin mainita. TÄYSIHOITO sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen, mutta ei juomia, ellei hotellin tiedoissa toisin mainita. ALL INCLUSIVE -hotellissa matkan hintaan sisältyvät tai voit ostaa lisämaksusta all inclusive -paketin, johon sisältyvät kaikki päivittäiset ateriat paikallisine juo mineen hotellin määrittelemissä ravintoloissa ja hotellin määritteleminä aukioloaikoina. Ateriat nautitaan yleensä hotellin pääravintolassa. Ruokajuomat eivät sisälly aterioiden hintaan, eikä käyttämättömästä puoli- tai täysihoidosta hyvitetä. Puoli- tai täysihoidon ateriat nautitaan hotellin omassa ravin tolassa, ellei hotellitekstissä toisin mainita.

32 Alle 2-vuotiaan ateriat saat edullisimmin tilaamalla ne vasta hotelliin saapuessasi. Joissakin hotelleissa lapset saavat alennuksen käytännöstä kerrotaan hotellin esittelyssä. lisämaksullisista aterioista. Hotellikohtaisesta ERIKOISRUOKAVALIO Osassa hotelleja on mahdollista saada erikoisaterioita (esim. gluteeniton, laktoositon), mutta emme voi taata niiden saatavuutta hotelleissa tai lomakohteissa yleisesti. PUKEUTUMINEN HOTELLIEN RAVINTOLOISSA Huomioithan, että etenkin neljän ja viiden tähden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Esimerkiksi miehiltä saatetaan edellyttää pitkiä housuja. AAMIAINEN KOTIINLÄHTÖAAMUNA Mikäli matkasi hintaan sisältyy aamiainen ja lähtö hotellista lentoasemalle on kotiinlähtöpäivänä ennen aamiaistarjoilua, voit edellisenä päivänä tiedustella vastaanotosta mahdollisuutta aamiaispakettiin (breakfast box). Jotkut hotellit toimittavat aamiaispaketit aikaisille kotiinlähtijöille. HOTELLIN YMPÄRISTÖ Lomakohteet kehittyvät jatkuvasti, joten hotellin läheisyydessä voi olla rakennustyömaa. Yleensä rakennustöitä tehdään vain päiväsaikaan. Lomakohteissa iltaelämä on yleensä vilkasta ja äänekästä. Hotellissasi tai lähiympäristön baareissa saatetaan soittaa musiikkia puolenyön jälkeenkin. Myös paikallisen elämän ja eläinten äänet saattavat kantautua huoneisiin.

33 Hyönteiset voivat kiusata lomakohteessa kuten Suomessakin. Varaudu myös siihen, että jopa loistoluokan hotellien ylimpiin kerroksiin saattaa kiive tä erilaisia, sinänsä harmittomia kovakuoriaisia yms. MUISTA MATKAVAKUUTUS! Lomalla voi joskus sattua ikäviä yllätyksiä, joiden varalle on syytä hankkia riittävä vakuutussuoja. Osta matkavakuutus kätevästi matkaa varatessasi verkosta tai myyntipalvelustamme. Kansainvälinen AIG on tunnettu vakuutusyhtiö maailmalla. AIG Moniturva -matkavakuutus korvaa hoitokulujen lisäksi myös mm. matkatavarat. Tutustu AIG Moniturva -matkavakuutukseen. HUONEIDEN JAKO JA LUOVUTUS Aurinkomatkojen lisäksi useimmissa hotelleissa on myös muiden matkanjärjestäjien asiakkaita. Hotellit pyrkivät jakamaan eritasoiset huoneet tasapuolisesti eri matkanjärjestäjien asiakkaille. Kansainvälisen käytännön mukainen huoneiden jakoaika on yleensä klo 14. Mikäli tulo kohteeseen on ennen sitä, voi hotellihuonetta joutua odottamaan siivouksen vuoksi. Mikäli et kirjoittaudu hotelliin tai ilmoittaudu oppaallemme tulopäivänä, huonetta ei voida taata.

34 Hotellihuoneet luovutetaan lähtöpäivänä hotellista riippuen aamupäivän kuluessa yleensä viimeistään klo 12 myös silloin, kun lähtö tapahtuu klo 24n jälkeen. Näin hotellin henkilökunnalle jää aikaa siivota huoneet seuraaville vieraille. Joissakin hotelleissa huoneen luovutusta voi siirtää myöhemmäksi lisämaksusta, mikäli hotellin varaustilanne sen sallii. HUONEIDEN VARUSTUS ILMASTOINTI JA LÄMMITYS Hotellien ilmastointi ei ole välttämättä käytössä jatkuvasti. Ilmastointi saattaa toimia rajoitetusti, esim. muutaman tunnin päivässä. Joissakin hotelleissa ei ole keskusilmastointia, vaan huoneessa on oma, joskus äänekäs ilmastointilaite. Etelän lomakohteiden lämmityskausi kestää yleensä marraskuusta maaliskuuhun. Lomakohteissa saattaa olla myös säännöstelyä sähkön ja veden, etenkin lämpimän veden jakelussa. INTERNETYHTEYDET Hotellihuoneissa, joissa on langaton verkko, voi verkon toimivuudessa olla ajoittain suuriakin eroja. Aurinkomatkat ei vastaa hotellitiedoissa mainittujen verkkoyhteyksien toimivuudesta. KEITTIÖVARUSTUS Lomahuoneistoissa ja bungaloweissa keittiövarustukseen ei kuulu astianpesutarvikkeita eikä keittiöliinoja. MINIBAARI Mikäli hotellihuoneessa on minibaari, huomioi, että se on tarkoitettu vain hotellin omia,

35 maksullisia juomia varten. Siellä ei saa säilyttää muualta hankittuja juomia ja ruokia. TALLELOKERO Hotellin tallelokeron käytöstä saatetaan periä maksu. Hinta vaihtelee hotelleittain. TELEVISIO Joissain hotelleissa television käytöstä peritään maksu. Myös panttimaksut kaukosäätimistä ovat mahdollisia. ÄÄNIERISTYS Lomakohteissa huoneiden äänieristys saattaa olla heikko. Myös ikkunat ovat yleensä yksinkertaiset, joten esimerkiksi liikenteen melu kantautuu huoneisiin. KOSTEUS HUONEISSA Lomakohteiden hotelleissa huoneet saattavat olla kosteita ja viileitä etenkin sateisina aikoina. HOTELLIEN LISÄPALVELUISTA HUOMIOITAVAA Hotellitiedoissa mainitut lisäpalvelut, mm. sauna, kuntosali ja spa, ovat maksullisia, mikäli tekstissä ei ole erikseen mainittu niiden olevan maksuttomia. TAKUUMAKSU HOTELLIIN TULTAESSA Useissa hotelleissa hotellivieraita pyydetään allekirjoittamaan hotelliin saapuessaan avoin luottokorttitosite tai maksamaan takuusumma hotellissa mahdollisesti käytettäviä palveluja varten. Takuusumma voi olla useita satoja euroja, joten luottokortti on kätevin vaihtoehto

36 takuumaksun suorittamiseen. SIIVOUS Yleensä huoneesi tai huoneistosi palveluun kuuluu siivous. Joitakin lomahuoneistoja ei siivota viikon aikana. Hotellihuonettakaan ei välttämättä siivota päivittäin, ja hyvin usein siivous on pintapuolista. Liinavaatteet vaihdetaan päivittäin vain tasok kaim missa hotelleissa. Huoneistoissa astiat tulee yleensä pestä itse ja niiden varustukseen ei kuulu astianpesutarvikkeita eikä keittiöliinoja. Uima-altaiden lämmitys Hotellitekstissä on mainittu, mikäli uima-altaan vesi on lämmitetty. Altaita lämmitetään yleensä marras maaliskuussa. Huomio, että silloinkin veden lämpötila voi olla vain n. 20 C. HYVÄÄ MATKAA!

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Puerto de Mogan, Gran Canaria Yhdessä Gran Canarian kauneimmista kylistä, kaarisiltojen Puerto de Moganissa viihtyvät aikuiset pariskunnat. Kanarian Venetsiana tunnettu

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto Rico, Gran Canaria

Kohdeopas Puerto Rico, Gran Canaria Kohdeopas Puerto Rico, Gran Canaria Puerto Rico, Gran Canaria Eloisassa ja vilkkaassa Puerto Ricossa nautitaan Gran Canarian varmimmasta auringosta. Lomapäivää vietetään hotellien viihtyisillä uima-altailla

Lisätiedot

Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria

Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Playa del Cura, Gran Canaria Kanariansaarten Playa del Cura Gran Canarian saarella tarjoaa oivan pakopaikan arjesta rauhallisesta rantalomasta haaveilevalle. Sopivasti

Lisätiedot

G R A N C A N A R I A

G R A N C A N A R I A GRAN CANARIA Tervetuloa Bienvenidos! 2 GRAN CANARIA on valmis näyttämään parhaat puolensa! Tästä lehtisestä löydät vinkkejä, joiden avulla rakennat juuri sinun näköisesi loman. Me Aurinkomatkojen suomenkieliset

Lisätiedot

Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria

Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Playa del Cura, Gran Canaria Kanariansaarten Playa del Cura Gran Canarian saarella tarjoaa oivan pakopaikan arjesta rauhallisesta rantalomasta haaveilevalle. Sopivasti

Lisätiedot

Kohdeopas Santa Cruz, Teneriffa

Kohdeopas Santa Cruz, Teneriffa Kohdeopas Santa Cruz, Teneriffa Santa Cruz, Teneriffa Santa Cruz on modernia arkkitehtuuria, bulevardeja, aukioita ja mielenkiintoisia museoita ostosmahdollisuuksia unohtamatta. Iloinen kanarialaiskaupunki

Lisätiedot

Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria

Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria Playa Taurito, Gran Canaria Playa Taurito lepää laaksossa, joka viettää suoraan kirkkaaseen Atlantin valtamereen. Fiinimmän Puerto de Moganin ja railakkaan Puerto

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto Rico, Gran Canaria

Kohdeopas Puerto Rico, Gran Canaria Kohdeopas Puerto Rico, Gran Canaria Puerto Rico, Gran Canaria Eloisassa ja vilkkaassa Puerto Ricossa nautitaan Gran Canarian varmimmasta auringosta. Lomapäivää vietetään hotellien viihtyisillä uima-altailla

Lisätiedot

Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria

Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria Playa Taurito, Gran Canaria Playa Taurito lepää laaksossa, joka viettää suoraan kirkkaaseen Atlantin valtamereen. Fiinimmän Puerto de Moganin ja railakkaan Puerto

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Puerto de Mogan, Gran Canaria Yhdessä Gran Canarian kauneimmista kylistä, kaarisiltojen Puerto de Moganissa viihtyvät aikuiset pariskunnat. Kanarian Venetsiana tunnettu

Lisätiedot

Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria

Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Kohdeopas Playa del Cura, Gran Canaria Playa del Cura, Gran Canaria Kanariansaarten Playa del Cura Gran Canarian saarella tarjoaa oivan pakopaikan arjesta rauhallisesta rantalomasta haaveilevalle. Sopivasti

Lisätiedot

Kohdeopas Dubain aavikko

Kohdeopas Dubain aavikko Kohdeopas Dubain aavikko Dubain aavikko Dubain aavikolla keskitytään elämästä nautiskelemiseen ylellisen aavikkohotellin spa-hoidoissa katseen kääntävissä maisemissa. Dubain aavikolla nautit uniikeista

Lisätiedot

Kohdeopas San Agustin, Gran Canaria

Kohdeopas San Agustin, Gran Canaria Kohdeopas San Agustin, Gran Canaria San Agustin, Gran Canaria San Agustin Gran Canarian saarella kutsuu helppoon rantalomaan loistavien palvelujen äärelle. Kanariansaarten vakiosuosikki San Agustin tarjoaa

Lisätiedot

Kohdeopas San Agustin, Gran Canaria

Kohdeopas San Agustin, Gran Canaria Kohdeopas San Agustin, Gran Canaria San Agustin, Gran Canaria San Agustin Gran Canarian saarella kutsuu helppoon rantalomaan loistavien palvelujen äärelle. Kanariansaarten vakiosuosikki San Agustin tarjoaa

Lisätiedot

Kohdeopas Las Palmas, Gran Canaria

Kohdeopas Las Palmas, Gran Canaria Kohdeopas Las Palmas, Gran Canaria Las Palmas, Gran Canaria Las Palmas on täydellinen aikuiselle matkailijalle, joka haluaa lomailla espanjalaiskaupungin lämmössä talvellakin. Satojen tuhansien asukkaiden

Lisätiedot

Kohdeopas Sveti Konstantin

Kohdeopas Sveti Konstantin Kohdeopas Sveti Konstantin Sveti Konstantin Rauhallinen Sveti Konstantin tarjoaa mainion vaihtoehdon Bulgarian vilkkaimmille lomakohteille. Koe lintujen laulun ja aaltojen kohinan säestämä loma Sveti Konstantinin

Lisätiedot

Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria

Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria Kohdeopas Playa Taurito, Gran Canaria Playa Taurito, Gran Canaria Playa Taurito lepää laaksossa, joka viettää suoraan kirkkaaseen Atlantin valtamereen. Fiinimmän Puerto de Moganin ja railakkaan Puerto

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Puerto de Mogan, Gran Canaria Yhdessä Gran Canarian kauneimmista kylistä, kaarisiltojen Puerto de Moganissa viihtyvät aikuiset pariskunnat. Kanarian Venetsiana tunnettu

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria

Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Kohdeopas Puerto de Mogan, Gran Canaria Puerto de Mogan, Gran Canaria Yhdessä Gran Canarian kauneimmista kylistä, kaarisiltojen Puerto de Moganissa viihtyvät aikuiset pariskunnat. Kanarian Venetsiana tunnettu

Lisätiedot

Kohdeopas Kroatian joogamatka

Kohdeopas Kroatian joogamatka Kohdeopas Kroatian joogamatka Kroatian joogamatka Koe uusi Kroatian joogamatka Bracin kuvankauniilla saarella. Vietä lomamatkasi rentoutuen suomalaisten joogaohjaajien järjestämissä päivittäisissä harjoituksissa

Lisätiedot

Kohdeopas Obzor. Obzor. Hyvä tietää kohteesta ETÄISYYDET OBZORISTA

Kohdeopas Obzor. Obzor. Hyvä tietää kohteesta ETÄISYYDET OBZORISTA Kohdeopas Obzor Obzor Obzor tarjoaa rennon rantaloman kymmenen kilometrin pituisella hiekkarannalla paikallisen pikkukylän tunnelmissa. Pieni ja kodikas Obzor tarjoaa loistavat puitteet ja tekemistä huolettomaan

Lisätiedot

Kohdeopas Playa del Inglés, Gran Canaria

Kohdeopas Playa del Inglés, Gran Canaria Kohdeopas Playa del Inglés, Gran Canaria Playa del Inglés, Gran Canaria Kuusi kilometriä samettista hiekkarantaa houkuttelee Playa del Inglésiin rantaelämän ja menevän lomailun ystäviä. Hotellit kattavat

Lisätiedot

Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria

Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria Meloneras, Gran Canaria Melonerasin tyylikkäällä hotellialueella ja pitkillä hiekkarannoilla vietetään rentouttavaa rantalomaa. Aikuiseen makuun suunnitellun, Maspalomasin

Lisätiedot

Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria

Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria Meloneras, Gran Canaria Melonerasin tyylikkäällä hotellialueella ja pitkillä hiekkarannoilla vietetään rentouttavaa rantalomaa. Aikuiseen makuun suunnitellun, Maspalomasin

Lisätiedot

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Maspalomas, Gran Canaria Tasokkaista golfkentistään kuulussa Maspalomasissa Playa del Inglésin vauhdikas meno vaihtuu rauhallisempaan lomailuun. Maspalomasissa on panostettu

Lisätiedot

Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria

Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria Kohdeopas Meloneras, Gran Canaria Meloneras, Gran Canaria Melonerasin tyylikkäällä hotellialueella ja pitkillä hiekkarannoilla vietetään rentouttavaa rantalomaa. Aikuiseen makuun suunnitellun, Maspalomasin

Lisätiedot

Kohdeopas Rodoksen joogamatka

Kohdeopas Rodoksen joogamatka Kohdeopas Rodoksen joogamatka Rodoksen joogamatka Lähde ainutlaatuiselle Rodoksen joogamatkalle Lindokseen, yhteen saaren kauneimmista kylistä. Vietä lomamatkasi rentoutuen suomalaisten joogaohjaajien

Lisätiedot

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Maspalomas, Gran Canaria Tasokkaista golfkentistään kuulussa Maspalomasissa Playa del Inglésin vauhdikas meno vaihtuu rauhallisempaan lomailuun. Maspalomasissa on panostettu

Lisätiedot

Kohdeopas Rodoksen joogamatka

Kohdeopas Rodoksen joogamatka Kohdeopas Rodoksen joogamatka Rodoksen joogamatka Lähde ainutlaatuiselle Rodoksen joogamatkalle Lindokseen, yhteen saaren kauneimmista kylistä. Vietä lomamatkasi rentoutuen suomalaisten joogaohjaajien

Lisätiedot

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Maspalomas, Gran Canaria Tasokkaista golfkentistään kuulussa Maspalomasissa Playa del Inglésin vauhdikas meno vaihtuu rauhallisempaan lomailuun. Maspalomasissa on panostettu

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

Kohdeopas Jandia, Fuerteventura

Kohdeopas Jandia, Fuerteventura Kohdeopas Jandia, Fuerteventura Jandia, Fuerteventura Jandiassa nautitaan rantaelämästä upealla loivasti syvenevällä Playa de Matorralin rannalla, jonka valkoisella hiekalla viihtyvät kaikenikäiset. Lomailijoita

Lisätiedot

Kohdeopas Yaiza, Lanzarote

Kohdeopas Yaiza, Lanzarote Kohdeopas Yaiza, Lanzarote Yaiza, Lanzarote Espanjan kauneimmaksi kyläksi äänestetty uutuuskohteemme Yaiza kutsuu viettämään rauhallista lomaa aikuisten kesken. Pieni ja viehättävä Yaiza tarjoaa helpon

Lisätiedot

Kohdeopas Ho Tram. Ho Tram. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET

Kohdeopas Ho Tram. Ho Tram. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Kohdeopas Ho Tram Ho Tram Parin tunnin ajomatkan päässä Saigonista, mutta valovuosien päässä kaupungin hälinästä. Ho Tramin ilmastoa ja merta on jo vuosisadan ylistetty kehoa ja mieltä virkistävänä. Ei

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Kohdeopas Phu Quoc. Phu Quoc. Hyvä tietää kohteesta PHU QUOCIN LOMAVAIHTOEHDOT ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET AURINKOMATKAT KOHTEESSA HARRASTUKSET

Kohdeopas Phu Quoc. Phu Quoc. Hyvä tietää kohteesta PHU QUOCIN LOMAVAIHTOEHDOT ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET AURINKOMATKAT KOHTEESSA HARRASTUKSET Kohdeopas Phu Quoc Phu Quoc Vietnamin eteläkärjessä sijaitseva maan suurin saari Phu Quoc sopii leppoisaan lomanviettoon. Useat hotellimme ovat Long Beachin pitkän hienohiekkaisen rannan äärellä. Päivät

Lisätiedot

Kohdeopas Sveti Konstantin

Kohdeopas Sveti Konstantin Kohdeopas Sveti Konstantin Sveti Konstantin Rauhallinen Sveti Konstantin tarjoaa mainion vaihtoehdon Bulgarian vilkkaimmille lomakohteille. Koe lintujen laulun ja aaltojen kohinan säestämä loma Sveti Konstantinin

Lisätiedot

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA

Hotellimatka Vihulan kartanoon. Esittely. Vihulan hotellimatka 3 päivää. Vihulan kartano, Vihula Manor Country Club & SPA Sivu 1 / 7 Esittely Vihulan hotellimatka 3 päivää Tervetuloa Lahemaan kansallispuiston alueella sijaitsevaan Vihulaan, noin 95 km päähän Tallinnasta itään. Vihula on yksi Viron kauneimmista paikoista ja

Lisätiedot

Kohdeopas Long Hai. Long Hai. Hyvä tietää kohteesta ETÄISYYDET HARRASTUKSET

Kohdeopas Long Hai. Long Hai. Hyvä tietää kohteesta ETÄISYYDET HARRASTUKSET Kohdeopas Long Hai Long Hai Vaaleahiekkainen ranta on Long Hain sydän. Paikallistenkin suosima lomailukeidas Long Hai on rento ja konstailematon lomakohde, jonka sielu syntyy paikallisten lämpimistä hymyistä.

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Kohdeopas Kroatian joogamatka

Kohdeopas Kroatian joogamatka Kohdeopas Kroatian joogamatka Kroatian joogamatka Koe uusi Kroatian joogamatka Bracin kuvaunkauniilla saarella. Vietä lomamatkasi rentoutuen suomalaisten joogaohjaajien järjestämissä päivittäisissä harjoituksissa

Lisätiedot

Kohdeopas Sveti Konstantin

Kohdeopas Sveti Konstantin Kohdeopas Sveti Konstantin Sveti Konstantin Rauhallinen Sveti Konstantin tarjoaa mainion vaihtoehdon Bulgarian vilkkaimmille lomakohteille. Koe lintujen laulun ja aaltojen kohinan säestämä loma Sveti Konstantinin

Lisätiedot

talviolympialaisten isäntäkaupungin liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet ovat vertaansa vailla.

talviolympialaisten isäntäkaupungin liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Kohdeopas Innsbruck Innsbruck Tirolin sydämessä kaupunkiloma kohtaa Alppien laajan harrastusvalikoiman. Kaksien talviolympialaisten isäntäkaupungin liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet ovat vertaansa vailla.

Lisätiedot

Kohdeopas Intian joogamatka

Kohdeopas Intian joogamatka Kohdeopas Intian joogamatka Intian joogamatka Lähde ainutlaatuiselle Intian joogamatkalle Divarin saarelle, Devaaya Ayurveda & Hyvinvointikeskukseen, jossa intialaisen luonnon rehevyyden keskellä voit

Lisätiedot

Kohdeopas Jandia, Fuerteventura

Kohdeopas Jandia, Fuerteventura Kohdeopas Jandia, Fuerteventura Jandia, Fuerteventura Jandiassa nautitaan rantaelämästä upealla loivasti syvenevällä Playa de Matorralin rannalla, jonka valkoisella hiekalla viihtyvät kaikenikäiset. Lomailijoita

Lisätiedot

Kohdeopas Cayo Santa Maria

Kohdeopas Cayo Santa Maria Kohdeopas Cayo Santa Maria Cayo Santa Maria Cayo Santa Maria ihastuttaa luonnonkauniilla, valkohiekkaisilla rannoilla ja kirkkaalla merivedellä all inclusive -hotellien rauhassa. Turkoosinsininen merivesi

Lisätiedot

Kohdeopas Corralejo, Fuerteventura

Kohdeopas Corralejo, Fuerteventura Kohdeopas Corralejo, Fuerteventura Corralejo, Fuerteventura Corralejo on Fuerteventuran pohjoisrannikolla lepäävä viehättävä vanha kalastajakylä, joka täyttyy nuorten surffareiden luomasta elämäniloisesta

Lisätiedot

Kohdeopas Cayo Santa Maria

Kohdeopas Cayo Santa Maria Kohdeopas Cayo Santa Maria Cayo Santa Maria Cayo Santa Maria ihastuttaa luonnonkauniilla, valkohiekkaisilla rannoilla ja kirkkaalla merivedellä all inclusive -hotellien rauhassa. Turkoosinsininen merivesi

Lisätiedot

Kohdeopas Minori. Minori. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET

Kohdeopas Minori. Minori. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Kohdeopas Minori Minori Pieni ja viehättävä uutuuskohde Minori Amalfin rannikolla tuo ihastuttavan lomakohdevaihtoehdon alueen vilkkaampien kylien ja kaupunkien rinnalle. Loistavien kulkuyhteyksien päässä

Lisätiedot

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria

Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Kohdeopas Maspalomas, Gran Canaria Maspalomas, Gran Canaria Tasokkaista golfkentistään kuulussa Maspalomasissa Playa del Inglésin vauhdikas meno vaihtuu rauhallisempaan lomailuun. Maspalomasissa on panostettu

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja

Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja Ty össäoppimi nen Tuula Pekkala LHM11 Kalajoen ammattiopisto Ty össäoppimi nen 9.1 -.6.2. 2013 Paikassa Blue Explorers Dive Center, Taurito Bay, Gran Canaria, Espanja Gran Canaria on Espanjalle kuuluva

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

Kohdeopas Ajman. Ajman. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET

Kohdeopas Ajman. Ajman. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Kohdeopas Ajman Ajman Uutuuskohde Ajman houkuttelee lapsiperheet kylpemään auringossa kauniille valkeahiekkaiselle rannalle. Ajmanissa vietät rentoa rantalomaa tasokkaissa hotelleissa hyvien shoppailumahdollisuuksien

Lisätiedot

Kohdeopas Minori. Minori. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET

Kohdeopas Minori. Minori. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Kohdeopas Minori Minori Pieni ja viehättävä Minorin kylä Amalfin rannikolla tuo ihastuttavan lomakohdevaihtoehdon alueen vilkkaampien kylien ja kaupunkien rinnalle. Loistavien kulkuyhteyksien päässä omassa

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto de Sóller, Mallorca

Kohdeopas Puerto de Sóller, Mallorca Kohdeopas Puerto de Sóller, Mallorca Puerto de Sóller, Mallorca Puerto de Sóllerissa vietetään rauhaisaa lomaa kuvankauniiden, vuoristoisten maisemien keskellä. Täällä viihtyvät erityisesti luonnosta ja

Lisätiedot

Kohdeopas Maiori. Maiori. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET

Kohdeopas Maiori. Maiori. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Kohdeopas Maiori Maiori Viehättävän Amalfin rannikon sydämessä avautuu uutuuskohteemme Maiorin kylä kilometrin pituisen hiekkarannan siivittämänä. Aitoa paikallista elämää huokuva Maiori ihastuttaa rauhallisella

Lisätiedot

Raya Yailla voi ottaa osaa suomalaisen Raya Diversin järjestämille sukelluskursseille ja -retkille.

Raya Yailla voi ottaa osaa suomalaisen Raya Diversin järjestämille sukelluskursseille ja -retkille. Kohdeopas Raya Yai Raya Yai Raya Yai on pitkään ollut sukeltajien tuntema paratiisisaari. Puolen tunnin venematkan päässä Phuketista sijaitseva saari on suosittu retkikohde päivisin. Illaksi väki kuitenkin

Lisätiedot

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto.

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Viking Line päiväristeily Tallinnaan Matka sisältää päiväristeilyn Päiväristeily alkaa aamupäivällä, jolloin voit nauttia lounaan Bistro Buffetissa. Päivässä ehtii vaikka mitä! Merimatka

Lisätiedot

Kohdeopas Caleta de Fuste, Fuerteventura

Kohdeopas Caleta de Fuste, Fuerteventura Kohdeopas Caleta de Fuste, Fuerteventura Caleta de Fuste, Fuerteventura Suojaisan merenlahden ja vanhan linnoituksen ympärille muotoutunut lomakylä Caleta de Fuste tarjoaa mitä parhaimmat edellytykset

Lisätiedot

Kohdeopas Saalbach. Saalbach. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET HARRASTUKSET

Kohdeopas Saalbach. Saalbach. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET HARRASTUKSET Kohdeopas Saalbach Saalbach Saalbachin kauniissa vuoristomaisemissa jokainen päivä on täynnä uusia kokemuksia. Upeissa metsäisissä vuoristomaisemissa tuntuu kuin olisit keskellä postikorttia. Patikoi ja

Lisätiedot

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto.

Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Esittely. Viking Line päiväristeily Tallinnaan. Miksi päiväristeilylle? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Viking Line päiväristeily Tallinnaan Matka sisältää päiväristeilyn Päiväristeily alkaa aamupäivällä, jolloin voit nauttia lounaan Bistro Buffetissa. Päivässä ehtii vaikka mitä! Merimatka

Lisätiedot

Kohdeopas Paleohora, Kreeta

Kohdeopas Paleohora, Kreeta Kohdeopas Paleohora, Kreeta Paleohora, Kreeta Loma Paleohorassa, Kreetan lounaisosassa, on rauhallista oleilua aidon kreetalaisen elämänmenon ja kristallinkirkkaiden vesien keskellä. Auringon maaksi kutsutulla

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Tallinnassa on asukkaita Sivu 1 / 7 Esittely Hotellimatka Tallinna / Viking Line Tallinnan hotellimatkallamme ehdit tutustua nähtävyyksiin, shoppailla, nauttia kulttuurista ja hemmotella itseäsi. Lukuisat kansainväliset ravintolat

Lisätiedot

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015 OHJELMA*: Lauantai Lauantai 4:30 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentokentälle 6:30-8:30 omakustanteinen lento Helsinki-Split* 9:00-9:30 kuljetus satamaan 10-12 lounas

Lisätiedot

Kylpyläloma Haapsalu, 8 pv. Esittely. Kylpyläloma Haapsalu. Haapsalu. Miksi valita Haapsalu kylpyläloma? Sivu 1 / 6

Kylpyläloma Haapsalu, 8 pv. Esittely. Kylpyläloma Haapsalu. Haapsalu. Miksi valita Haapsalu kylpyläloma? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Kylpyläloma Haapsalu Se on ihanteelinen lomakohde perheille ja pariskunnille, jotka nauttivat picniceistä, kävelystä, kylpylöistä ja mutakylvyistä, purjehtimisesta ja uimisesta. Kylpylöistä

Lisätiedot

Kohdeopas Playa Paraiso, Teneriffa

Kohdeopas Playa Paraiso, Teneriffa Kohdeopas Playa Paraiso, Teneriffa Playa Paraiso, Teneriffa Teneriffan rauhallinen uutuuskohde Playa Paraiso kutsuu helppoon lomaan monipuolisten hotellipalvelujen äärelle. Pienessä Playa Paraisossa keskityt

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Hotellimme sijaitsevat kävelyetäisyydellä Albenan upeasta ranta-alueesta.

Hotellimme sijaitsevat kävelyetäisyydellä Albenan upeasta ranta-alueesta. Kohdeopas Albena Albena Sympaattinen Albena on kuin luotu lasten kanssa lomailevien tarpeisiin. Albenan kilometrien mittaisella, valkohiekkaisella ja puhdasvetisellä rannalla viihtyvät kaikenikäiset lomailijat.

Lisätiedot

Kohdeopas Mallorcan joogamatka

Kohdeopas Mallorcan joogamatka Kohdeopas Mallorcan joogamatka Mallorcan joogamatka Lähde ainutlaatuiselle Mallorcan joogamatkalle Cala Ratjadaan. Vietä lomamatkasi rentoutuen suomalaisten joogaohjaajien järjestämissä päivittäisissä

Lisätiedot

Sivu 1 / 8 Esittely Vihulan kartanojoulu 4 päivää Tervetuloa viettämään tunnelmallista kartanojoulua Lahemaan kansallispuiston alueella sijaitsevaan Vihulaan, noin 95 km päähän Tallinnasta itään. Vihula

Lisätiedot

Kohdeopas Costa Teguise, Lanzarote

Kohdeopas Costa Teguise, Lanzarote Kohdeopas Costa Teguise, Lanzarote Costa Teguise, Lanzarote Rauhallinen Costa Teguise hurmaa kauniilla arkkitehtuurillaan ja leppoisalla lomatunnelmallaan. Lapsiperheille lisäväriä tuovat perheille suunnatut

Lisätiedot

Antalyassa on helppo liikkua hyvien liikenneyhteyksien ansiosta, ja kun olet kolunnut kaupungin

Antalyassa on helppo liikkua hyvien liikenneyhteyksien ansiosta, ja kun olet kolunnut kaupungin Kohdeopas Antalya Antalya Uutuuskohteemme Antalya valloittaa Turkin matkailijoiden sydämet tarjoamalla vaivattoman tavan yhdistää kaupunkiloma rentouttaviin lomapäiviin aurinkorannalla. Loistavat ostosmahdollisuudet

Lisätiedot

Kohdeopas Varnan Kultahietikko

Kohdeopas Varnan Kultahietikko Kohdeopas Varnan Kultahietikko Varnan Kultahietikko Lähes neljä kilometriä kullanväristä hiekkaa ja välkehtivä sininen meri. Ei ihme, että Varnan Kultahietikkoa pidetään yhtenä Euroopan upeimmista rannoista!

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Gran Canaria

Gran Canaria Gran Canaria 13.- 27.1.2020 HyväMe ryhmämatka Playa del Inglesiin : ü Aktiiviloma vaikka vuoristossa vaeltaen ü Tai leväten tasokkaassa hotellissa ü Viihtyen ryhmässä ü Puolihoidolla ü 1372,00 Gran Canarian

Lisätiedot

Europa viihderisteily Tallinnaan. Esittely. Europan viihderisteily Tallinnaan. Miksi Europan viihderisteily? Matkustaminen. Matkan kesto.

Europa viihderisteily Tallinnaan. Esittely. Europan viihderisteily Tallinnaan. Miksi Europan viihderisteily? Matkustaminen. Matkan kesto. Sivu 1 / 6 Esittely Europan viihderisteily Tallinnaan Lähdöt päivittäin klo 18.30 Helsingistä. Matka sisältää Helsinki - Tallinna - Helsinki risteilyn valitussa hyttiluokassa. Alkuviikosta Europan 22h

Lisätiedot

Kohdeopas Puerto del Carmen, Lanzarote

Kohdeopas Puerto del Carmen, Lanzarote Kohdeopas Puerto del Carmen, Lanzarote Puerto del Carmen, Lanzarote Puerto del Carmen kutsuu kaikenikäiset lomailijat monipuolisten palvelujen ja kilometrien pituisen rannan äärelle. Lapsiperheet viettävät

Lisätiedot

Kohdeopas Corralejo, Fuerteventura

Kohdeopas Corralejo, Fuerteventura Kohdeopas Corralejo, Fuerteventura Corralejo, Fuerteventura Corralejo on Fuerteventuran pohjoisrannikolla lepäävä viehättävä vanha kalastajakylä, joka täyttyy nuorten surffareiden luomasta elämäniloisesta

Lisätiedot

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015

KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 KALASTUSMATKAT MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 1-17.4.2014 ja 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme yllämainittuina ajankohtina kalastusmatkat.

Lisätiedot

Kohdeopas Albena. Albena. Hyvä tietää kohteesta ETÄISYYDET ALBENASTA

Kohdeopas Albena. Albena. Hyvä tietää kohteesta ETÄISYYDET ALBENASTA Kohdeopas Albena Albena Sympaattinen Albena on kuin luotu lasten kanssa lomailevien tarpeisiin. Kilometrien mittaisella, valkohiekkaisella ja puhdasvetisellä rannalla viihtyvät kaikenikäiset lomailijat.

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Kohdeopas Playa Blanca, Lanzarote

Kohdeopas Playa Blanca, Lanzarote Kohdeopas Playa Blanca, Lanzarote Playa Blanca, Lanzarote Lanzaroten eteläkärjen Playa Blanca on kasvanut pienestä kalastajakylästä viehättävän rennoksi lomakohteeksi, joka on säilyttänyt sympaattisen

Lisätiedot

Kohdeopas Fujairah. Fujairah. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET

Kohdeopas Fujairah. Fujairah. Hyvä tietää kohteesta ASUKASLUKU JA ETÄISYYDET Kohdeopas Fujairah Fujairah Uutuuskohde Fujairah ihastuttaa rauhallisella tunnelmalla tasokkaiden rantahotellien palveluiden keskellä. Fujairahissa keskityt rentoutumiseen ja oleiluun hotellin altaalla

Lisätiedot

Matka Albaniaan Durresin Rivieeralle

Matka Albaniaan Durresin Rivieeralle Matka Albaniaan Durresin Rivieeralle 7. 14.9.2018. Ilmoita Elinalle välittömästi mahdolliset ruoka-allergiat ja erikoisruokavaliot Matkan loppumaksu on maksettava 20.7. mennessä. Kaksio 785 + Tiranan retki

Lisätiedot

Piskuisen Primostenin Vanhakaupunki päällystää pienen niemimaan kauniilla kujillaan. Vaikka

Piskuisen Primostenin Vanhakaupunki päällystää pienen niemimaan kauniilla kujillaan. Vaikka Kohdeopas Primosten Primosten Kroatian viehättävä uutuuskohde Primosten kutsuu viettämään aurinkoista lomaa rauhallista tunnelmaa henkivään kylään. Myös paikallisten lomailijoiden suosima Primosten herää

Lisätiedot