Liite 2 Hankintasopimusmalli Dnro VARELY/2338/2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liite 2 Hankintasopimusmalli Dnro VARELY/2338/2017"

Transkriptio

1 Liite 2 Hankintasopimusmalli Dnro VARELY/2338/2017 HANKINTASOPIMUS AIKUISTEN MAAHANMUUTTAJIEN KOTOUTUMISKOULUTUKSEN HAN- KINNASTA SALON SEUDULLA, Sopijapuolet Ostaja Myyjä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Y-tunnus PL TURKU yhteyshenkilö Nimi Y-tunnus Osoite Osoite yhteyshenkilö 2. Määritelmät Yhteyshenkilön tehtävänä on seurata ja valvoa hankintasopimuksen toteutumista ja tiedottaa hankintasopimuksen toteutumiseen liittyvistä asioista. Yhteyshenkilöllä ei ole oikeutta muuttaa hankintasopimusta. Sopijapuolen on viivytyksettä ilmoitettava kirjallisesti yhteyshenkilön vaihtumisesta toisen sopijapuolen yhteyshenkilölle. Tässä hankintasopimuksessa käytetään seuraavia määritelmiä: Termillä alihankkija tarkoitetaan varsinaisen myyjän tai sen alihankkijan kanssa sopimussuhteessa olevaa yritystä tai muuta toimijaa, joka toimittaa varsinaiselle myyjälle tai tämän alihankkijalle tavaroita tai palveluita. Termillä kouluttaja tarkoitetaan myyjän palveluksessa olevaa tai muuta myyjän koulutuspalvelun tuottamiseen nimeämää henkilöä. Termillä myyjä tarkoitetaan palvelua tuottavaa oppilaitosta tai muuta vastaavaa palvelua tuottavaa tahoa. Termillä opiskelija tarkoitetaan työ- ja elinkeinotoimistossa asiakkaana olevaa ja tämän sopimuksen mukaisesti toteutettavaa palvelua käyttävää henkilöä. Termillä ostaja tarkoitetaan palvelun hankkivaa yksikköä. Käytännön sopimusyhteistyöstä vastaa ostajan toimeksiannosta Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto. Sitä koskevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin ostajaa tämän sopimuksen toteuttamisessa. Termillä palvelu tarkoitetaan maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuspalvelua, siihen liittyvää opiskelijan ohjausta, yhteistyötä työelämäjaksojen järjestämiseksi sekä niihin liittyviä tarvikkeita, välineitä, materiaalia ja asiakirjoja sekä tiloja. Palvelulla tarkoitetaan myös 1 (10)

2 opiskelijoille tarjottavaa mahdollisuutta suorittaa yleinen kielitutkinto (YKI) tai muu erikseen sovittava sertifikaatti. Termillä hankintasopimus tarkoitetaan ostajan ja myyjän välistä sopimusta, jossa määritellään, millä ehdoilla palveluja tuotetaan. 3. Hankintasopimuksen kohde Sopimuksen kohteena on maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta koskeva palvelu. Palvelua koskevat vaatimukset on tarkemmin kuvattu tämän sopimuksen liitteessä 1, Hankinnan kohteen kuvaus ja vähimmäisvaatimukset. Myyjä voi tarjota lisäksi yleisen kielitutkinnon (YKI-tutkinto) suomen kielen keskitason tutkinnon suorittamisen mahdollisuutta niille opiskelijoille, joilla oppilaitoksen arvion mukaan on realistiset edellytykset suorittaa tutkinto ja joille tutkinnon suorittaminen on työllistymisen kannalta perusteltua. Myyjä kysyy etukäteen TE-toimiston kannan YKI-tutkinnon suorittamiseen. Koulutuksen aikana opiskelijalle voidaan tarjota myös mahdollisuus suorittaa erilaisia sertifikaatteja, esim. hygieniapassi, anniskelupassi, työturvallisuuskortti, tulityökortti tai trukkikortti. Jos sertifikaattien suorittaminen katsotaan opiskelijan työllistymisen kannalta tarpeelliseksi, asiasta sovitaan henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa. 4. Hankintasopimuksen sopimuskausi Tämä hankintasopimus on voimassa ELY-keskus varaa mahdollisuuden kahteen lisähankintaoikeuteen (optio), joiden kunkin kesto on enintään yksi vuosi. Ostajan on ilmoitettava option käyttämisestä viimeistään kolme (3) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä. Hankittavan palvelun toteuttaminen voi jatkua seuraavalle kalenterivuodelle, silloin kun se on aloitettu sopimuskauden aikana. Koulutusjaksojen toteutusajankohdista sopijapuolet sopivat kohdan 5 mukaan. 5. Toimittajan valinta, palvelun tuottaminen ja vuosikohtaiset sopimukset Ostajalla on oikeus tehdä vuosikohtainen sopimus tämän sopimuksen mukaisten koulutuspalvelujen tuottamisesta tämän sopimuksen voimassaoloaikana. Tarjouskilpailun lopputuloksen perusteella valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin myyjä. Palvelusta tehdään vuosikohtainen sopimus. Ostaja, TE-toimisto ja myyjä sopivat kunkin koulutusjakson yksityiskohtaisesta toteutusajankohdasta ja muista tarvittavista yksityiskohdista neuvottelemalla. Koulutusvolyymin toteuttamista koskevat tiedot dokumentoidaan kirjallisesti ostajan tekemään tähän hankintasopimukseen perustuvaan vuosikohtaiseen sopimukseen. Myyjällä on oikeus tuottaa koulutuspalveluja vuosikohtaisessa sopimuksessa sovitun koulutusjakson loppuun saakka, ja ostajalla on velvollisuus maksaa niistä riippumatta tämän sopimuskauden päättymisestä edellyttäen, että eduskunta on myöntänyt koulutukseen tarvittavat määrärahat ja etteivät sopijapuolet ole kirjallisesti toisin sopineet. 2 (10)

3 6. Palvelun hinta Palvelun hinta on ilmoitettu liitteessä 2. Hinnat ovat kiinteät hankintasopimuskauden ajan. Opiskelijatyöpäivän hinta kattaa kaikki palvelun tuottamisen myyjälle aiheuttamat kustannukset lukuun ottamatta YKI-tutkintomaksuja. Hinta ei sisällä arvonlisäveroa. Myyjä laskuttaa arvonlisäveron voimassa olevan lain mukaisesti. Ostajan irtisanoessa hankintasopimuksen myyjä on velvollinen ostajan niin halutessa jatkamaan palvelun toteuttamista voimassaolevalla hinnalla, kuitenkin enintään kuuden (6) kuukauden ajan hankintasopimuksen päättymisestä. 7. Laskutus ja maksuehdot Myyjä on oikeutettu laskuttamaan palvelusta jälkikäteen, kun palvelu on suoritettu. Palveluista laskutetaan yhden (1) kalenterikuukauden laskutuskausina. Opiskelijoiden YKI -tutkintomaksut maksetaan erikseen toteutuman mukaan ja myyjä voi laskuttaa ostajaa YKI-tutkintomaksuista Opetushallituksen hintojen mukaisesti. YKI-tutkintomaksut maksetaan toteutuman mukaisesti. YKI-tutkintomaksut korvataan enintään kuusi (6) kuukautta koulutuksen päättymisen jälkeen, mikäli kyseessä olevaa määrärahaa on jäljellä. Maksut maksetaan laskun perusteella. Lasku erääntyy maksettavaksi kahdenkymmenenyhden (21) päivän kuluttua hyväksyttävän laskun saapumisesta. Laskutus tehdään paperilaskuina. Ostaja ilmoittaa erikseen, jos ostaja myöhemmin vaatii sähköpostin liitetiedostoina toimitettavia laskuja tai siirtyy verkkolaskutukseen. Laskusta on käytävä ilmi palvelun veroton hinta ja arvonlisäverovelvollisen myyjän laskusta lisäksi arvonlisäveron suuruus. Laskutusyhteystiedot: ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) Läntinen maksatusalue PL TURKU Sopijapuolet ilmoittavat toisilleen viivytyksettä ja kirjallisesti kaikki laskutuksen yhteystietojen muutokset. Laskuista tulee ilmetä ylätunnisteen diaarinumero, sopimusnumero ja laskutuserä. Laskut tulee toimittaa KEHA-keskukselle kolmea viikkoa ennen kunkin maksuerän eräpäivää. Viivästyskorko on korkolain 4 3 momentin mukainen. Laskun liitteenä tulee olla kotoutumiskoulutuksen raportti. Raportti on toimitettava jokaisen laskun liitteenä. Raportista tulee näkyä: koulutuksessa olleet opiskelijat, toteutuneet opiskelijatyöpäivät, keskeyttäneet/koulutuksen suorittaneet opiskelijat, viimeiseen laskuun liitetään ELY-keskukseen ja TE-toimistoon toimitettava hyväksyttävä loppuraportti sekä mahdolliset muut ostajan määrittelemät seikat. 3 (10)

4 Myyjä toimittaa puolivuosittain raportin koulutusten toteuttamisesta. Sen tulee sisältää koulutuksen suorittaneiden määrä, heti koulutuksen jälkeen työllistyneiden määrä ja miten koulutuksella on pystytty vastaamaan opiskelijoiden koulutustarpeeseen ja työllistymiseen. Raportit toimitetaan puolivuosikausittain 20.8 ja 20.1 mennessä. Palvelun siirtäminen tai peruuntuminen ei tuota ostajalle maksuvelvollisuutta. 8. Sopijapuolten vastuut, velvollisuudet ja oikeudet Sopijapuolet vastaavat siitä, että kumpikin tekee sille kuuluvat tehtävät hankintasopimuksen mukaisella tavalla. Myyjän vastuut ja velvollisuudet Myyjä vastaa tuottamastaan palvelusta ostajalle. Palvelun on koko sopimuskauden ajan vastattava sitä, mitä on sovittu. Palvelun on myös vastattava palvelun sisällöstä, suorituksesta tai muista palvelun laatuun liittyvistä seikoista ostajalle annettuja tietoja. Palvelun tulee täyttää Euroopan Unionin suoraan velvoittavien säädösten, Suomen lakien ja asetusten sekä viranomaisten antamat määräykset. Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava saman laatuisessa työssä. Myyjän tulee tuottaa palvelut huolellisesti, harkiten ja sellaisella ammattitaidolla, mitä voidaan kohtuudella olettaa ammattitaitoiselta ja kokeneelta palveluntuottajalta. Myyjä käyttää palvelun tuottamiseen soveltuvan pätevyyden ja kokemuksen omaavia henkilöitä. Myyjän on vältettävä palvelun tuottamiseen käytettävän henkilöstön vaihdoksia. Henkilön vaihtuminen ei saa heikentää palvelun laatua. Merkittävistä henkilövaihdoksista on ilmoitettava viipymättä ostajalle. Myyjä sitoutuu yhteistyöhön mahdollisten muiden ostajalle palveluja kulloinkin tuottavien palveluntarjoajien kanssa siten, että palvelujen muodostama kokonaisuus toimii ostajan kannalta mahdollisimman joustavasti ja keskeytyksettä. Palvelua tuottavien myyjien yhteistyö on järjestettävä siten, ettei näiden liike- tai ammattisalaisuudet paljastu. Jos yhteistyö aiheuttaa muita kuin vähäisiä lisäkuluja myyjälle, sopijapuolten on sovittava kulujen jakamisesta ennen lisäkuluja aiheuttavaan toimintaan ryhtymistä. Myyjän velvollisuutena palvelun tuottamisessa on lisäksi: 1) ylläpitää seurantaa, jonka perusteella voidaan luotettavasti todeta opiskelijoiden säännöllinen osallistuminen koulutukseen sekä seurata muita hankintasopimuksessa sovittuja asioita; 2) vastata siitä, että opiskelijoille järjestyy opetussuunnitelman edellyttämä ja koulutuksen tavoitteiden kannalta tarkoituksenmukainen työssäoppimis- tai työharjoittelupaikka; 3) ilmoittaa välittömästi sopimuksessa nimetylle työ- ja elinkeinotoimistolle tiedot koulutuksen aloittaneista ja keskeyttäneistä opiskelijoista sekä koulutuksesta erotetuista ja koulutuksen suorittaneista opiskelijoista; 4) järjestää opiskelijoille tapaturmavakuutus tapaturmavakuutuslain (608/1948) 3 :n 3 momentin mukaisesti ja työssäoppimisjaksojen ajaksi ryhmävastuuvakuutus kuten julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain (jäljempänä JTYPL) 5. luvun 6 :ssä säädetään; sekä 4 (10)

5 9. Alihankinta 5) antaa opiskelijoille todistukset, jotka on laadittu Opetushallituksen Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteissa esitetyn kotoutumiskoulutuksen todistusmallin mukaisesti; 6) laatii yhdessä opiskelijan kanssa jatkosuunnitelman ja tallentaa sen ARVI-järjestelmään; 7) informoitava aina viipymättä opiskelijavalinnasta päättänyttä TE-toimistoa, jos opiskelija ei etene opinnoissaan JTYPL 5. luvun 4 2 momentissa tarkoitetulla tavalla tai hän on ollut poissa yhtäjaksoisesti viisi koulutuspäivää. Keskeyttämispäätöksen tekee TE-toimisto. Myyjällä tulee olla lakisääteiset ja muut palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset vakuutukset. Myyjän on hankittava toimintaansa varten tapaturma- ja ryhmävastuuvakuutus, joiden tulee olla riittävät suhteessa palvelun tuottamiseen liittyviin riskeihin. Vakuutusten tulee olla voimassa koko sopimuskauden ajan. Myyjän on pyydettäessä ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista toimitettava ostajalle todistus ryhmävastuuvakuutuksen olemassaolosta. Ostajan vastuut ja oikeudet Ostaja vastaa siitä, että ostajan vastuulla olevat tehtävät suoritetaan hankintasopimuksen mukaisesti. Ostajan on annettava myyjälle riittävät ja oikeat tiedot palvelun tuottamista varten. Ostajalla on oikeus päästä seuraamaan opetusta, tehdä opiskelijakyselyjä koulutuksen laadun seuraamiseksi sekä saada koulutuksen arvioinnissa tarvittavaa tietoa ja materiaalia koulutuksen toteuttamisesta ja opiskelijoiden osallistumisesta koulutukseen. Myyjä voi teettää hankintasopimukseen kuuluvia tehtäviään alihankkijalla. Myyjä vastaa käyttämänsä alihankkijan osuudesta kuten omastaan. Myyjä vastaa myös siitä, että alihankkija noudattaa omalta osaltaan myyjälle asetettuja velvoitteita. Myyjän on ilmoitettava ostajan hyväksyttäväksi hankintasopimuksen kohteena olevan palvelun tuottamisessa käyttämänsä keskeiset alihankkijat. Perustellusta syystä ostaja voi kieltäytyä hyväksymästä alihankkijaa. 10. Sopimuksen seuranta ja tarkastusoikeus Myyjän tulee seurata palvelun toteutumista ja valvoa palvelun laatua sekä raportoida ostajalle palvelun tuottamiseen liittyvistä keskeisistä seikoista liitteessä 1 sovitulla tavalla. Ostaja suorittaa laadunseurantaa omien tarpeidensa mukaisesti. Myyjän tulee toimittaa ostajan laadunseurantaa varten pyytämät tiedot kohtuulliseen sovittuun määräaikaan mennessä. Sopijapuolet sitoutuvat järjestelmällisesti seuraamaan hankintasopimuksen ja sen tavoitteiden toteutumista. Hankintasopimuksen valvonnan tavoitteena on varmistaa lainsäädännön, viranomaisohjeiden ja hankintasopimuksen mukainen toiminta, palveluiden saatavuus ja laatu, sopijapuolten ja opiskelijoiden etu ja näiden oikeuksien toteutuminen. Hankintasopimuksen ja sen mukaisen palvelun hallinnointia ja täytäntöönpanoa varten sopijapuolet pitävät seurantakokouksia vähintään kaksi (2) kertaa vuodessa. Kokouksissa arvioidaan hankintasopimuksen täytäntöönpanon sopimuksenmukaisuutta ja sovitaan vähäisistä poikkeamista sopimusmääräyksistä olosuhteiden sitä edellyttäessä. Seurantako- 5 (10)

6 11. Reklamointi kousten välillä sopijapuolet pitävät tarvittaessa yhteyttä hankintasopimuksen täytäntöönpanoon liittyvissä asioissa. Kokouksissa sopijapuolet käsittelevät muun muassa palvelun toteutumiseen, laatuun, reklamaatioihin, asiakaspalautteisiin ja palvelutarpeisiin liittyviä asioita. Ostajalla on oikeus sopimuskauden aikana tarkastaa tai kustannuksellaan teettää kolmannella riippumattomalla taholla tarkastus sen selvittämiseksi, onko palvelu vaatimusten mukainen ja myyjä toiminut hankintasopimuksen mukaisesti. Ostajalla tai ostajan edustajalla on oikeus päästä tiloihin, joissa palvelua tuotetaan sekä haastatella palvelun tuottamiseen osallistuvia henkilöitä ja tutustua niihin Myyjän asiakirjoihin, joihin tutustuminen on tarpeen toiminnalle asetettujen vähimmäisvaatimusten ja palvelua koskevien sisältöjen laadun arvioimiseksi. Ostajalla on oikeus tarkastaa ainoastaan tietoja, jotka koskevat kyseessä olevan hankintasopimuksen sopimusvelvoitteiden täyttämistä. Ostajan on ilmoitettava tarkastuskäynnistä etukäteen. Myyjällä on perustellusta syystä oikeus siirtää tarkastuskäyntiä enintään neljätoista (14) päivää ostajan ehdottamasta päivästä eteenpäin. Käyntiä, joka on tarkoitettu opetuksen seuraamista tai tiloihin tutustumista varten, ei rinnasteta edellä kuvattuun tarkastuskäyntiin. Ostajalla on oikeus tulla seuraamaan opetusta tai tutustumaan koulutuksen tiloihin ilmoittamanaan ajankohtana. Myyjällä on oikeus vaatia tarkastusta suorittavaa henkilöä allekirjoittamaan tarkastusta koskevan salassapitosopimuksen. Salassapitosopimus ei saa estää tarkastuksen tuloksien raportoimista ostajalle. Kumpikin sopijapuoli ilmoittaa viipymättä kirjallisesti toiselle sopijapuolelle asioista, joilla on hankintasopimuksen täyttämisen kannalta oleellista merkitystä. Reklamaatiot ja ilmoitukset tulee toimittaa sopijapuolen nimeämälle hankintasopimuksen yhteyshenkilölle tai muulle tätä tarkoitusta varten nimeämälle henkilölle. 12. Sopimusrikkomukset ja niiden seuraamukset Virhe Jos palvelu poikkeaa hankintasopimuksessa sovitusta, siinä on virhe. Jos palvelussa on virhe, ostajan tulee ilmoittaa virheestä myyjälle kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta tai siitä, kun se olisi tullut havaita. Jos palvelussa on virhe, myyjä selvittää omalla kustannuksellaan virheen syyn ja korjaa sen viivytyksettä. Myyjä voi vapautua vastuusta osoittamalla, ettei virhe johdu myyjän vastuulla olevasta seikasta. Tällöin myyjä on oikeutettu veloittamaan virheen selvitys- ja korjaustyöstä sovitun mukaisesti. Ostajalla on virheen perusteella oikeus pidättyä maksamasta palvelun hintaa. Ostaja ei kuitenkaan saa pidättää rahamäärää, joka ilmeisesti ylittää ne vaatimukset, joihin hänellä on virheen perusteella oikeus. Mikäli virheellisen palvelun johdosta on hankittu korvaava palvelu, ostajalla on oikeus pidättää maksamattomasta hinnasta tästä aiheutuneet kustannukset. Ostajalla on oikeus pidättää maksamattomasta hinnasta myös hankintasopimuksen mukainen viivästyssakko tai muu mahdollinen sopimussakko. Jos palvelu on ollut virheellinen, ostajalla on oikeus vaatia myyjältä hinnanalennusta. Viivästys Jos sopijapuoli havaitsee viivästyvänsä velvoitteessaan tai pitää viivästystä todennäköisenä, viivästyvän sopijapuolen on viivytyksettä kirjallisesti ilmoitettava toiselle sopijapuo- 6 (10)

7 lelle viivästyksestä ja sen vaikutuksesta hankintasopimuksen täyttämiseen. Myyjän viivästyessä myyjän on ilmoitettava ostajalle uusi palvelunsuorittamisajankohta niin pian kuin mahdollista. Palvelun viivästymiseen rinnastetaan hankintasopimuksessa edellytettyjen tietojen ja palveludokumentaation myöhästyminen. Jos hankintasopimuksen toimeenpano viivästyy myyjästä johtuvasta syystä, ostajalla on oikeus, ellei toisin sovita, periä myyjältä viivästyssakkoa, joka on 0,5 % viivästyneen palvelun hinnasta jokaiselta täydeltä viikolta, jonka hankintasopimuksen täyttäminen viivästyy, kuitenkin enintään 4 viikolta. Ostajalla on oikeus vähentää viivästyssakko myyjälle maksettavista suorituksista. Palveluhinnan takaisinperintä Jos myyjä rikkoo hankintasopimusta, ostaja voi ryhtyä toimenpiteisiin perusteettomasti maksetun palveluhinnan takaisin perimiseksi valtiolle. Ennen takaisin perintään ryhtymistä ostajan on kuultava myyjää. Vastine tulee pyytää kirjallisesti ja asettaa vastineen antamiselle kohtuullinen määräaika. Ostajan on maksukehotuksella pyydettävä myyjää maksamaan perusteettomasti maksettu palveluhinta takaisin ostajalle, Jos myyjä ei vapaaehtoisesti maksa sille perusteettomasti maksettua palveluhintaa, ostaja voi saattaa asian hakemuksella toimivaltaisen hallinto-oikeuden ratkaistavaksi hallintolainkäyttölain (586/19961) 69 :n mukaisena hallintoriita-asiana. Myyjän on maksettava perusteettomasti maksetulle palveluhinnalle vuotuista korkoa, joka vastaa korkolain 12 :ssä tarkoitettua viitekorkoa lisättynä kolmella prosenttiyksiköllä. Jollei palautettavaa määrää suoriteta viimeistään maksukehotuksessa määrättynä maksupäivänä, viivästyneelle määrälle on maksettava korkolain 4 :n 1 momentissa tarkoitettua viivästyskorkoa. Vahingonkorvaus Ostajalla ja myyjällä on oikeus saada vahingonkorvausta toisen sopijapuolen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta. Jos hankintasopimus päättyy myyjästä johtuvasta syystä ja tästä aiheutuu ostajalle vahinkoa, on ostajalla oikeus vahingonkorvaukseen hankintasopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä aiheutuneesta vahingosta. Ostajalla on oikeus saada vahingonkorvausta viivästyksestä tai muusta myyjän sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta välittömästä vahingosta siltä osin kuin vahingon määrä ylittää ostajalle maksettavan viivästyssakon ja muun sopijapuolten erikseen sopiman sopimussakon. Sopijapuolella on lisäksi oikeus korvaukseen välillisestä vahingosta, jos toinen sopijapuoli on aiheuttanut vahingon tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella, rikkonut salassapitovelvoitteita tai loukannut immateriaalioikeuksia. Tapauksissa, joissa ostaja on korvausvastuussa kolmanteen nähden, vahinkotapaukset hoidetaan siten, että ostaja hoitaa korvauskäsittelyn omien menettelyidensä mukaisesti. Myyjän tulee pitää luetteloa palvelun toteutuksen liittyvistä vahinkotapauksista ja ilmoittaa niistä ostajalle. 13. Irtisanominen ja purkaminen Ostajalla on oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään välittömästi, jos myyjää rasittaa hankintalain (1397/16) 80 :ssä tarkoitettu pakollinen poissulkemisperuste tai 81 7 (10)

8 tarkoitettu harkinnanvarainen poissulkemisperuste, vaikka peruste olisi syntynyt vasta sopimussuhteen alkamisen jälkeen. Ostajalla on oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään välittömästi, jos myyjän taloudellisten tai muiden olosuhteiden havaitaan muuttuneen olennaisesti niin, ettei voida olettaa myyjän täyttävän hankintasopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä luotettavaa selvitystä velvoitteiden täyttämisestä anneta. Irtisanominen on tehtävä kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja sai tiedon irtisanomisperusteen olemassaolosta. Ennen irtisanomista ostajan on huomautettava asiasta myyjälle ja varattava tälle mahdollisuus selvityksen antamiseen kohtuullisessa ajassa. Kumpikin sopijapuoli saa purkaa hankintasopimuksen kokonaan tai osittain, jos toinen sopijapuoli on olennaisesti rikkonut sopimusvelvoitteitaan tai on ilmeistä, että olennainen sopimusrikkomus tulee tapahtumaan. Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään muun muassa sitä, ettei palvelu vastaa sovittua ja virhe tai siitä ostajalle aiheutuneet seuraukset ovat vähäistä suurempia eikä virhettä ostajan huomautuksesta huolimatta viipymättä korjata tai virheet ovat toistuvia. Olennaisena sopimusrikkomuksena pidetään myös sitä, että sopijapuoli on olennaisesti viivästynyt suorituksessaan tai viivästykset ovat toistuvia. Myyjällä on oikeus purkaa hankintasopimus, jos ostaja olennaisesti rikkoo sopimuksenmukaista maksu- tai muuta velvollisuuttaan. 14. Ylivoimainen este ja siitä ilmoittaminen Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan sellainen sopijapuolista riippumaton sopimuksen solmimisen jälkeen sattunut epätavallinen ja asiaan vaikuttava tapahtuma, jota ei ole voitu ottaa huomioon sopimusta tehtäessä ia jonka vaikutusta ei voida poistaa ilman kohtuuttomia lisäkustannuksia tai ajanhukkaa. Tällaisena tapahtumana pidetään sotaa, sisäistä levottomuutta, ympäristötuhoa, viranomaisen pakko-ottoa tai takavarikkoa, yleisen liikenteen tai energiajakelun keskeytystä, työselkkausta tai niihin vaikutuksiltaan verrattavaa syytä. Sopijapuolen tulee ilmoittaa ylivoimaisen esteen ilmaantumisesta ja sen poistumisesta kirjallisesti viimeistään kahden (2) työpäivän kuluessa tapahtuneesta. Sopijapuolen tulee samalla ehdottaa menettelytapaa tilanteen järjestämiseksi toisen sopijapuolen tilanne huomioon ottaen. 15. Immateriaalioikeudet Palveluntuottajan tai kolmannen tahon immateriaalioikeudet koulutusaineistoon tai dokumentaatioon eivät siirry ostajalle. Opiskelijoilla on vapaa käyttöoikeus koulutuksessa jaettuun aineistoon koulutuksen edellyttämässä laajuudessa rajoittamattoman ajan. Myyjä vastaa siitä, etteivät sen tuottamat palvelut tai niihin liittyvä aineisto hankintasopimuksen mukaisesti käytettyinä loukkaa Suomessa voimassa olevia kolmannen henkilön immateriaalioikeuksia. Jos ostajaa vastaan esitetään palvelun tai siihen liittyvän aineiston käyttöön perustuvia immateriaalioikeuteen perustuvia vaatimuksia, myyjä on velvollinen vastamaan vaatimuksiin ostajan puolesta omalla kustannuksellaan. 16. Tiedottaminen, tietosuoja ja salassapito Ostaja noudattaa toiminnassaan aina lakia viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Sopijapuolet huolehtivat kumpikin osaltaan, että palveluja tuotettaessa noudatetaan salassapidosta, vaitiolovelvollisuudesta, tietosuojasta ja salassa pidettävien tietojen luovuttamisesta annettuja voimassaolevia säädöksiä. 8 (10)

9 Sopijapuolet sitoutuvat pitämään salassa toisiltaan saamansa aineistot ja tiedot sikäli kuin ne ovat lain perusteella salassa pidettäviä sekä olemaan käyttämättä niitä muihin kuin hankintasopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Nämä määräykset ovat voimassa myös hankintasopimuksen päättymisen jälkeen. Henkilötietolaissa (531/1999) tarkoitettuna rekisterinpitäjänä toimii ostaja. Sopimussuhteen päättyessä myyjän hallussa olevat sopimussuhteeseen liittyvät henkilörekisterit luovutetaan ostajalle. Palveluntuottaja vastaa siitä, ettei palveluja tuotettaessa ja hankintasopimuksen mukaisessa toiminnassa muuten tietoon tullutta yksityistä tai perheen salaisuutta luvatta ilmaista. Palveluntuottaja ei saa ilman ostajan lupaa luovuttaa ulkopuolisille tietoja, jotka ovat salassa pidettäviä tai henkilötietoja rekisterimuodossa. Myyjän on selvitettävä palvelua suorittavalle henkilöstölle salassapitovelvollisuuden sisältö. Myyjä vastaa siitä, että sen käyttämät alihankkijat noudattavat näitä salassapitoa koskevia määräyksiä. Salassapitovelvollisuuden rikkomisena ei pidetä viranomaisten velvoittavan määräyksen vuoksi tapahtuvaa tietojen luovuttamista viranomaisille tai muulle taholle. Myyjällä on oikeus käyttää sopimusta ja ostajan nimeä markkinoinnissa. 17. Hankintasopimuksen siirtäminen ja muuttaminen Myyjällä ei ole oikeutta ilman ostajan kirjallista suostumusta osaksikaan siirtää hankintasopimusta kolmannelle. Ostajalla on oikeus siirtää hankintasopimus sellaiselle kolmannelle osapuolelle, jolle ostajan tehtävät siirtyvät joko kokonaan tai osittain. Sopimusmuutokset on tehtävä kirjallisesti. Kirjallisiksi sopimusmuutoksiksi katsotaan myös sähköisessä muodossa tehdyt muutokset. Palvelua koskevista muutoksista ja niiden vaikutuksista palvelun suorittamisajankohtaan tai hintaan on sovittava kirjallisesti ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Jos lainsäädäntö, viranomaismääräykset tai olosuhteet muuttuvat sillä tavoin, että muutoksilla on olennaista vaikutusta sopijapuolen velvollisuuksiin ennakoimattomalla tavalla, sopijapuolet sitoutuvat neuvottelemaan olosuhteiden muutoksen vaikutuksesta hankintasopimuksen ehtoihin. 18. Sopimuksen erimielisyydet Sopijapuolten välisissä erimielisyyksissä ratkaisuun on pyrittävä ensisijassa neuvotteluteitse. Jos kiistakysymys ei ratkea neuvotteluin, jätetään asia ratkaistavaksi ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin käräjäoikeuteen. Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. 19. Sopimusasiakirjat ja pätevyysjärjestys Tämä hankintasopimus muodostuu tästä asiakirjasta ja seuraavista liitteistä. Jos sopimusasiakirja ja sen liitteet ovat ristiriidassa, ratkaisee sopimusasiakirjan sanamuoto. Mikäli liitteiden välillä on ristiriitaa, noudatetaan pätemisjärjestyksenä niiden numerojärjestystä siten, että ristiriitatilanteessa sovelletaan sitä liitettä, jonka järjestysnumero on pienempi: 9 (10)

10 1. Hankinnan kohteen kuvaus ja vähimmäisvaatimukset 2. Hintaliite Tämä hankintasopimus liitteineen sisältää kaikki sopimussuhdetta sääntelevät ehdot, eivätkä sopijapuolet voi vedota muihin mahdollisiin ehtoihin. 20. Päiväys ja allekirjoitukset Tätä hankintasopimusta on tehty kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi (1) kummallekin sopijapuolelle. Turku xxxxxxx Varsinais-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Palveluntuottaja Martti Rantala Yksikönpäällikkö X.X Kalle Myllymäki Maahanmuuttopäällikkö 10 (10)

Sopimuksen osapuolet SOPIMUS

Sopimuksen osapuolet SOPIMUS SOPIMUS Sopimuksen osapuolet Palvelun myyjä Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Sosiaalipalvelujen vastuualue/ hallinto Tervasharjunkatu 1 45720KUUSANKOSKI Palvelun ostaja Iitin

Lisätiedot

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA

PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA SOPIMUSLUONNOS 1 (8) PUITESOPIMUS LÄHIJUNALIIKENTEEN KILPAILUTUSMATERIAALIEN KÄÄNNÖSPALVELUN HANKINNASTA 1 Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki

Lisätiedot

KYMENLAAKSON ERITYISHUOLLON KUNTAYHTYMÄ 17.3.2009. Liite 3. PUITESOPIMUS

KYMENLAAKSON ERITYISHUOLLON KUNTAYHTYMÄ 17.3.2009. Liite 3. PUITESOPIMUS Liite 3. PUITESOPIMUS Sopijaosapuolet Palvelun myyjä Kymenlaakson erityishuollon kuntayhtymä 45720 KUUSANKOSKI Palvelun ostaja 1. Sopimuksen kohde Sopimus sisältää Kymenlaakson erityishuollon kuntayhtymältä

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Sopimuksessa on kyse hankintalain 9 :n 1 momentin 13 kohdassa tarkoitetusta tutkimus- ja kehittämispalveluja koskevasta hankinnasta.

Sopimuksessa on kyse hankintalain 9 :n 1 momentin 13 kohdassa tarkoitetusta tutkimus- ja kehittämispalveluja koskevasta hankinnasta. DNRO Asia MALLI - Sopimus (tutkimus- ja kehittämispalvelun hankinta) Sopimus tutkimus- ja kehittämispalvelun hankinnasta (Hankkeen nimi) 1. Sopijapuolet Ympäristöministeriö (jäljempänä Ministeriö ) Y-tunnus

Lisätiedot

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA

SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA Liite 3 Sopimusmalli SOPIMUS JUUPAJOEN ROTKON POLUSTON KUNNOSTUSSUUNNITELMAN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Juupajoen kunta (jäljempänä myös Tilaaja ) Y-tunnus: Osoite: Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 LIITE 3 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

Sopimus ostajan ja myyjän välillä katsotaan syntyneeksi, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet kirjallisen puitesopimuksen.

Sopimus ostajan ja myyjän välillä katsotaan syntyneeksi, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet kirjallisen puitesopimuksen. TYÖMINISTERIÖ LIITE 2 Puitesopimusmenettelyn yleisiä hankintaehtoja 1 Sopijapuolet Ostajalla tarkoitetaan tässä yhteydessä työvoimaviranomaista eli TE-keskuksen työvoimaosastoa tai työvoimatoimistoa (ml.

Lisätiedot

SopimusLUONNOS viisumipalveluista

SopimusLUONNOS viisumipalveluista SOPIMUSLUONNOS 1/5 SopimusLUONNOS viisumipalveluista 1. Sopijapuolet Tilaaja Toimittaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Laura Inkinen Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: LIITE 5 SOPIMUSLUONNOS SOPIMUS HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUISTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Sipoon kunta, tarkastuslautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus Osoite Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

AMMATILLISEN TYÖVOIMAKOULUTUKSEN HANKINTASOPIMUS 0298/64/15 YHTEISHANKINTA REKRYKOULUTUS

AMMATILLISEN TYÖVOIMAKOULUTUKSEN HANKINTASOPIMUS 0298/64/15 YHTEISHANKINTA REKRYKOULUTUS UUDELY/1214/2015 Viite UUDELY/6756/2014 AMMATILLISEN TYÖVOIMAKOULUTUKSEN HANKINTASOPIMUS 0298/64/15 YHTEISHANKINTA REKRYKOULUTUS Momentilta 32305103 (työvoimakoulutus), siirtomääräraha 2015 Ostaja varaa

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS LUONNOS 141117 1 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALAN VARASTOPALVELUJEN TUOTANTOA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Osoite: PL 1, 00099 HELSINGIN

Lisätiedot

SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA

SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA Liite 7 Sopimusmalli kokonaisuudesta 1 SOPIMUS RAKENNUSTEN MYYNTIÄ KOSKEVASTA KOKONAISUUDESTA 1 Osapuolet ja yhteyshenkilöt Myyjä: Luumäen kunta (jäljempänä myös Myyjä ) Y-tunnus: Osoite: Myyjän yhteyshenkilö

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

Työministeriön asetus

Työministeriön asetus Työministeriön asetus työvoimapoliittisen aikuiskoulutuksen yleisistä hankintaehdoista ja opiskelijoiden valintamenettelystä Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2002 (1334) Työministeriön päätöksen

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY

SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Palvelusopimus SASTAMALAN RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT OY Hoitokatu 6 A, PL 23, 38200 Sastamala, www.servi.fi etunimi.sukunimi@servi.fi, Y-tunnus: 2414170-5 Sisällys 1. Sopijapuolet... 3 2. Määritelmät...

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS H Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen

SOPIMUSLUONNOS H Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen Sopimus H053-16 1 (8) SOPIMUSLUONNOS H053-16 Ruotsinkielisten nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden kilpailuttaminen 1 Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus,

Lisätiedot

Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta (jäljempänä Helsingin yliopisto)

Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta (jäljempänä Helsingin yliopisto) YHTEISTYÖSOPIMUS 1. Sopijapuolet Ihmisoikeuskeskus Osoite: Oikeusasiamiehen kanslia, Arkadiankatu 3, 00102 Eduskunta Yhteyshenkilö sopimusasioissa: Kristiina Kouros, kristiina.kouros@ihmisoikeuskeskus.fi,

Lisätiedot

Tämän sopimuksen kohteena on tutkimus- ja kehittämistoimintaa koskeva asiantuntijapalvelu (jäljempänä Palvelu).

Tämän sopimuksen kohteena on tutkimus- ja kehittämistoimintaa koskeva asiantuntijapalvelu (jäljempänä Palvelu). DNRO Asia MALLI - Sopimus (tutkimus- ja kehittämispalvelun hankinta) Hankinnassa voidaan käyttää seuraavanlaisia sopimusehtoja OHJE: Tässä asiakirjassa keltaisella pohjalla oleva on ohjetekstiä, joka tulee

Lisätiedot

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet

1 / 5. Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet 1 / 5 SOPIMUS Helsinki-lähettiläsvalmennuksen mentorointi 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai yhdessä Osapuolet Tilaaja Helsingin kaupunki, Oiva Akatemia -liikelaitos

Lisätiedot

Liite 2 tarjouspyyntöön H098-16, HEL Sydämen ultraäänitutkimuslaitteet vaativaan kardiologiseen käyttöön

Liite 2 tarjouspyyntöön H098-16, HEL Sydämen ultraäänitutkimuslaitteet vaativaan kardiologiseen käyttöön 1 (6) 1 SYDÄMEN ULTRAÄÄNITUTKIMUSLAITTEET VAATIVAAN KARDIOLOGISEEN KÄYTTÖÖN LUONNOS 1.1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Sosiaali- ja terveysvirasto PL 6000 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus:

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus 1 ( 6) SOPIMUSLUONNOS Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite

Lisätiedot

SOPIMUS 1/ Virastokatu 2, Imatra. Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi Sukunimi

SOPIMUS 1/ Virastokatu 2, Imatra. Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi Sukunimi SOPIMUS 1/5 LuonnoS Oppilaskuljetuspalvelut 1. Sopijapuolet Tilaaja Palveluntuottaja 0159216-7 Virastokatu 2, 55100 Imatra Sopimusyhdyshenkilö Tuire Hatakka Yritys Oy Y-tunnus Sopimusyhdyshenkilö Etunimi

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

JULKISTEN PALVELUHANKINTOJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT (JYSE 2009 PALVELUT)

JULKISTEN PALVELUHANKINTOJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT (JYSE 2009 PALVELUT) JULKISTEN PALVELUHANKINTOJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT (JYSE 2009 PALVELUT) 1 (8) Julkisten palveluhankintojen yleiset sopimusehdot 1) 1 Soveltamisala 1.1 Palveluhankinnoissa noudatetaan seuraavia julkisten

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

Ruokapalvelusopimus. Turun kaupunki 1 (8) Turun Kiinteistöpalveluliikelaitos. Sisällys

Ruokapalvelusopimus. Turun kaupunki 1 (8) Turun Kiinteistöpalveluliikelaitos. Sisällys 1 (8) Ruokapalvelusopimus Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 kausi... 3 4 Asiakirjojen noudattamisjärjestys... 3 5 Hinnat ja hintojen tarkistus... 3 6 Laskutus-

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite:

PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite: 1 PYSÄKÖINTIAUTOMAATTIPÄIVITYS HANKINTASOPIMUSLUONNOS, 7.5.2015 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, palveluosasto (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin Palvelut Oy PL 9847,

Lisätiedot

Sopimus tutkimus- ja kehittämispalveluiden hankinnasta. Pirkanmaan ELY-keskus (jäljempänä tilaaja)

Sopimus tutkimus- ja kehittämispalveluiden hankinnasta. Pirkanmaan ELY-keskus (jäljempänä tilaaja) ASIA SOPIMUSEHDOT 1. Sopijapuolet 2. Sopijapuolten edustajat 3. Sopimuksen tarkoitus Sopimus tutkimus- ja kehittämispalveluiden hankinnasta Pirkanmaan ELY-keskus (jäljempänä tilaaja) Päähakija (jäljempänä

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

Sopimuksen kohteena on Casino Tampereen sisustusarkkitehtisuunnittelupalvelut.

Sopimuksen kohteena on Casino Tampereen sisustusarkkitehtisuunnittelupalvelut. SISUSTUSARKKITEHTIPALVELUITA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Veikkaus Oy Y-tunnus: Osoite: Toimittaja: XXX Y-tunnus: Osoite: Molemmat jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet 2. SOPIMUKSEN KOHDE

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta

Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Dnro 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin katujen ja liikennealueiden hoidosta, kunnossa- ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

SOPIMUS KOULUKULJETUKSEN HANKINNASTA (VAMMAISPALVELUT)

SOPIMUS KOULUKULJETUKSEN HANKINNASTA (VAMMAISPALVELUT) LIITE 5 SOPIMUS SOPIMUS KOULUKULJETUKSEN HANKINNASTA (VAMMAISPALVELUT) 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) Palveluntuottaja: XX (jäljempänä palveluntuottaja

Lisätiedot

Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1

Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1 SOPIMUS TEKSTIILIVUOKRAUSPALVELUN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä Tilaaja ) PL 114 03101 Nummela Y-tunnus: 2187280-1 Palveluntuottaja: nn

Lisätiedot

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE

TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE TARRATEKSTIT KIINNITYKSINEEN VUOSILLE 2015 2018 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin taidemuseo PL 5400 00099 Helsingin kaupunki puh: 09-31087041 fax: 09-31087040 yhteyshenkilö: Pia Majava puh:

Lisätiedot

LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA. Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus:

LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA. Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL Helsingin kaupunki Y-tunnus: 1 LASTENHOITOPALVELUJEN HANKINTA 1.1. Luonnos Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupunki Opetusvirasto Stadin aikuisopisto PL 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus: 0201256-6 Palveluntuottaja: xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS

SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1 SOPIMUSLUONNOS LUISTINRATOJEN JÄÄDYTYS JA AURAUS/HARJAUS 1. Sopijaosapuolet Tuusulan kunta /Vapaa-aikapalvelut, jäljempänä Tilaaja Hyryläntie 16, 04301 Tuusula Y-tunnus 0131661-3 ja Yritys, jäljempänä

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Saila Machere, p ,

Yhteyshenkilö: Saila Machere, p , LIITE 3 SOPIMUSLUONNOS MARKKINOINTISTRATEGIATYÖN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt 1.1. Helsingin kaupunginkanslia Elinkeino-osaston kaupunkimarkkinointiyksikkö (jäljempänä Tilaaja) Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot

Liite4/Keskeiset sopimusehdot KAUPPAPALVELU Liite4/Keskeiset sopimusehdot Sopimuksen osapuolet Mäntsälän kunta/mustijoen perusturva Y-tunnus 0129261-5 Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Yhteyshenkilö: Minna Koivumäki Vanhustyön päällikkö

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö Sopimusluonnos 1 (6) Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite PL 23

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus 1 (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Sopimuksen kohde ja tavoitteet ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Lisätiedot

METSURIPALVELUT

METSURIPALVELUT HANKINTASOPIMUS 1 (5) METSURIPALVELUT 2014-2015 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja: Espoon kaupunki / Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 6400 Teirinsyrjä 4 02070 ESPOON KAUPUNKI Yhteyshlö etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

Työvoimakoulutuksen hankintasopimus 0298/57/14 Yhteishankinta/RekryKoulutus

Työvoimakoulutuksen hankintasopimus 0298/57/14 Yhteishankinta/RekryKoulutus 1(6) Dnro UUDELY/3022/05.14.02/2013 Työvoimakoulutuksen hankintasopimus 0298/57/14 Yhteishankinta/RekryKoulutus Koulutuksen ostajat: Koulutuksen myyjä: Momentilta 32305103 (työvoimakoulutus), siirtomääräraha

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto 2 (8) Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Toimittaja 4 2 SOPIMUKSEN KOHDE 4 3 ASIAKIRJAT 4 4 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KAUSI 5 5 ALIHANKKIJAT 5 6 PALVELUNTUOTTAJALLE MAKSETTAAVAT KORVAUKSET 5 7.1.

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta

PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Dnro xxx/10.03.03/2013 1(7) PALVELUSOPIMUS / Ohjaava osa Kouvolan kaupungin viheralueiden hoidosta ja puhtaanapidosta Hankinnan kohde ja sopimuskausi Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan hallintaan

Lisätiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot

Y-tunnus Yhteystiedot. Yhteystiedot 1 (6) Procurement training & counseling services SOPIMUS ASIANTUNTIJAPALVELUIDEN HANKINNASTA 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja: Palveluntarjoaja: Hankintayksikkö Y-tunnus Yhteystiedot Nimi Y-tunnus Yhteystiedot

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

KAUPUNGINARKISTON ASIAKIRJOJEN DIGITOINTI JA DIGITOITUJEN TIEDOSTOJEN KÄSITTELY H145-15

KAUPUNGINARKISTON ASIAKIRJOJEN DIGITOINTI JA DIGITOITUJEN TIEDOSTOJEN KÄSITTELY H145-15 1/9 Grano Oy Vesikuja 4 02200 Espoo KAUPUNGINARKISTON ASIAKIRJOJEN DIGITOINTI JA DIGITOITUJEN TIEDOSTOJEN KÄSITTELY H145-15 1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin tietokeskus (jäljempänä tilaaja) Osoite:

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS 4-VETOISESTA MAATALOUSTRAKTORISTA VARUSTEINEEN

HANKINTASOPIMUS 4-VETOISESTA MAATALOUSTRAKTORISTA VARUSTEINEEN 1 (6) Liite 3 Sopimusluonnos HANKINTASOPIMUS 4-VETOISESTA MAATALOUSTRAKTORISTA VARUSTEINEEN 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaaja Nurmijärven kunta (tilaaja/kunta) Keskustie 2 B 01901 Nurmijärvi y-tunnus 9014643-2

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet

SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA. Molemmat Tilaaja ja Toimittaja jäljempänä myös Osapuoli tai Osapuolet LIITE 7: Sopimusluonnos 0(5) SOPIMUSLUONNOS: PUHDISTAMOLIETTEEN KUIVAUKSEN LAITEHANKINTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Toimittaja:

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

Sopimus selvitys- ja tutkimustoiminnan asiantuntijapalvelusta ( )

Sopimus selvitys- ja tutkimustoiminnan asiantuntijapalvelusta ( ) VNK/ /48/2017 Asia Sopimus selvitys- ja tutkimustoiminnan asiantuntijapalvelusta ( ) Sopimusehdot 1. Sopijapuolet Valtioneuvoston kanslia (jäljempänä asiakas) PL 23 00023 Valtioneuvosto sekä (jäljempänä

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA

LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Lopen kunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0150919-1 Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta.

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta. OIKOTIE ASUNNOT OY YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT Oikotien yleiset toimitusehdot koskevat Oikotie Asuntojen Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa Oikotie Asuntojen ja Asiakkaan

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Hankintasopimusluonnos

Hankintasopimusluonnos Tarjouspyyntö 1(5) Hankintasopimusluonnos SOPIMUS [x]palveluiden TUOTTAMISESTA 1. OSAPUOLET TILAAJA Oulun kaupunki / [x] (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0187690-1 PL 1 90015 Oulun kaupunki Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA

LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA LIITE 3: SOPIMUSLUONNOS KARTTAPOHJAISEN ARKKITEHTUURIHAKUPALVELUN TOTEUTUKSEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Palveluntuottaja:

Lisätiedot

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja.

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja. SOPIMUS NÄÖNTUTKIMUSPALVELUN HANKINNASTA KOULUTERVEYDENHUOLTOON 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Nurmijärven kunta Keskustie 2 B/PL 37 01901 Nurmijärvi Y-tunnus: 9014643-2 Yhteyshenkilöt: Sopimusasiat: hankintajohtaja

Lisätiedot

Palveluntuottaja: nn (jäljempänä Palveluntuottaja ) Y-tunnus: Palveluntuottajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Palveluntuottaja: nn (jäljempänä Palveluntuottaja ) Y-tunnus: Palveluntuottajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: nn (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Palveluntuottaja: nn (jäljempänä Palveluntuottaja

Lisätiedot

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään liittymisestä LUONNOS 05032015 Toimittaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Y- tunnus 2560184-9 Bertel Jungin aukio 5 02600 ESPOO Toimittajan

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014 Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Helsingin käräjäoikeus Porkkalankatu 13 00180 Helsinki Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT 3. SOPMUKSEN

Lisätiedot

2. Sopimuksen kohde Helsingin kaupungin pysäköintiautomaattien ylläpitotyöt ja automaattien arvokuljetustoiminta

2. Sopimuksen kohde Helsingin kaupungin pysäköintiautomaattien ylläpitotyöt ja automaattien arvokuljetustoiminta Sivu 1 / 10 PALVELUSOPIMUSLUONNOS, 25.3.2015 Sopimus 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupungin rakennusviraston palveluosasto PL 1520, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Helsingin kaupungin Palvelut Oy PL 9847, 00099

Lisätiedot

Yksityinen päiväkoti: (jäljempänä Myyjä) Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot (puhelin ja sähköposti):

Yksityinen päiväkoti: (jäljempänä Myyjä) Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot (puhelin ja sähköposti): JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Sopimus SOPIMUS ESIOPETUKSESTA 1. Sopijaosapuolet Ostaja Myyjä Jyväskylän kaupunki, Varhaiskasvatuspalvelut (jäljempänä Ostaja) Y-tunnus: 0174666-4 Yhteyshenkilö: Tuija Pajunen, aluejohtaja

Lisätiedot

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2014 PALVELUT

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2014 PALVELUT Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa Heinäkuu 2014 Sisältö Saatteeksi...3 ehtojen soveltamisessa erityisesti huomioitavia asioita...5 Julkisten palveluhankintojen yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Dnro Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle.

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle. Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET LINJA-AUTOLLA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan

Lisätiedot

vuosi: opiskelijamäärä: työpäivien määrä: opiskelijatyöpäivien määrä: yhteensä

vuosi: opiskelijamäärä: työpäivien määrä: opiskelijatyöpäivien määrä: yhteensä 1(4) LIITE 3 TYÖVOIMAKOULUTUKSEN HANKINTASOPIMUSMALLI 1. Numero: 2. Sopijapuolet: OSTAJA Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Y-tunnus: 2296962-1 MYYJÄ Y-tunnus: Pankkiyhteys: 3. Sopimuksen käyttäjä: TE - toimisto

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2014 PALVELUT

Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa JYSE 2014 PALVELUT Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot palveluhankinnoissa Heinäkuu 2014 Sisältö Saatteeksi...3 ehtojen soveltamisessa erityisesti huomioitavia asioita...5 Julkisten palveluhankintojen yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015

HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) OPETUSVIRASTO 15.4.2015 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUSLUONNOS Liite 3 1(6) SOPIMUSLUONNOS, ERIKOISIKKUNOIDEN PESUPALVELU 1. Sopijapuolet Tilaaja: Helsingin kaupungin opetusvirasto, PL 3000, 00099 Helsingin kaupunki jäljempänä Tilaaja

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

Sivu 1 / 5. Pyhännän kunta. Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA. 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt

Sivu 1 / 5. Pyhännän kunta. Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA. 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt Sivu 1 / 5 Liite 3 Sopimusmalli (Kalusteet) TOIMITUSSOPIMUS PYHÄNNÄN ESIKOULU-PÄIVÄKODIN KALUSTEISTA 1. Osapuolet ja yhdyshenkilöt Tilaaja: Pyhännän kunta Y-tunnus: Osoite: Koulutie 8 A, 92930 Pyhäntä

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut.

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut. 8.10.2007 Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA PALVELUISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja noudatetaan valtion virastojen, liikelaitosten,

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X)

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X) Urjalan kunta Tarjouspyynnön liite 1 D/52/08.01.01.02/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1: HANKINTASOPIMUS, luonnos 19.1.2016 Urjalan kunnan torikuljetusten hankinta ajalla 1.4.2016 31.3.2019 + 1 + 1 optiovuotta

Lisätiedot