Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta"

Transkriptio

1 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/ / Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila : Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Raision kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n hakemuksesta (dnro ESAVI/8312/2015). Ympäristölupahakemus koskee puuaineksen murskausta ja haketusta sekä käytöstä poistetun rakennus- ja purkumateriaalin vastaanottoa ja lajittelua. Lisäksi haetaan lupaa toiminnan aloittamiseksi muutoksenhausta huolimatta. Toiminta on tarkoitus aloittaa vuoden 2017 aikana. Toimintaa suunnitellaan Naantaliin Luolalan teollisuusalueelle osoitteeseen Prosessikatu 23 noin 7 ha suuruiselle alueelle. Alueella on tällä hetkellä kallionlouhinta- ja murskausalue. Luolalan asemakaavassa alue on merkitty teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T-2). Luode-länsilounaissuunnassa kiinteistö rajautuu louhittuun kallionseinämään. Eteläpuolella m etäisyydellä on öljynjalostamon säiliöalue. Pohjoispuolella on teollisuusalue ja länsipuolella peltoaluetta. Lähin asuintalo sijaitsee alueen rajalta 200 m länteen ja noin 250 m etäisyydellä haketus/murskausalueesta. Alueesta koilliseen sijaitsee lähin omakotitalo noin 250 m etäisyydellä bioenergiaterminaalin rajasta ja lähimmillään noin 350 m etäisyydellä alueesta, jossa haketus/murskaus tapahtuu. Raision kaupungin raja on itäpuolella ja vaikutusalueella Raision puolella sijaitsee useita asuintaloja. Toiminnassa varastoidaan ja käsitellään rankaa ym. puuta t/a sekä kantoja, risuja ja olkia t/a. Rakennuspuuta ja puupakkauksia varastoidaan ja käsitellään 6000 t/a sekä rakennus- ja purkutoiminnan jakeita t/a. Purkumateriaali lajitellaan hallissa. Kierrätyspolttoaineeksi sopiva jae (mm. muovi, maalattu puu ja pahvipakkaukset) murskataan hallissa. Puu, kannot ja kierrätyspuu haketetaan tai murskataan ulkona. Hake varastoidaan ulkona. Bioterminaalin alueella tapahtuu kierrätysmateriaalien vastaanottoa sekä poisvientiä arkisin klo välisenä aikana sekä lauantaisin klo Haketta kuljetetaan laitokselta asiakkaille lämmityskautena ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Metsäenergiakuormia vastaanotetaan laitokselle ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

2 Raision kaupunki Pöytäkirja 2 (2) Lämmityskaudella talviaikana välisenä aikana haketusta/murskausta tehdään maanantaista perjantaihin klo ja lauantaina klo välisenä aikana. Kesäaikaan haketusta/murskausta tapahtuu maanantaista perjantaihin klo ja lauantaina klo välisenä aikana. Haketusta/murskausta tapahtuu talviaikana lähes päivittäin ja kesällä viikoittain. Rekkaliikenteen määrä on enimmillään 30 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kiinteistölle liikennöidään Patenttikadulta ja Viestikadulta Prosessikadulle, mikä ohjeistetaan kuljettajille. Alueen pintavedet ohjautuvat itäpuolella virtaavaan ojaan, joka laskee yli 2 km etäisyydellä mereen. Alueen länsiosaan rakennetaan 700 m 3 :n laskeutusallas kentältä tuleville hulevesille. Poikkeustilanteessa, esim. öljyvuodon aikana veden virtaus sadevesiviemäriin voidaan katkaista sulkuventtiilikaivosta. Toiminnan ympäristöriskejä ovat öljy- ja polttoainevahingot sekä hakekasojen tulipalo. Puun murskauksessa ja haketuksessa syntyvä pöly rajoittuu pääosin laitosalueelle. Suurin pöly aiheutuu rakennusten purkutyömailta tulevan kuivan puun murskaamisesta kesäaikana. Pölyä torjutaan mm. varastokasojen sijoittelun ja kastelun avulla. Esitetyn selvityksen mukaan pölyn pitoisuus ilmassa ei ylitä 40 µg/m 3 noin 200 m päässä. Toiminnan pääasiallisia melulähteitä ovat puun haketus ja murskaus, työkoneet ja liikenne. Haketus ja murskaus tullaan tekemään varastokasojen suojassa. Toiminnan melupäästöistä on tehty meluselvitys. Mallinnus- ja mittaustulosten perusteella toiminnan melutaso alittaa valtioneuvoston päätöksen ohjearvot ympäristön asuinrakennusten alueilla, kun melun leviäminen asuinrakennusten suuntaan estetään varastokasojen sijoittelun avulla. Mitä lähempänä varastokasaa hakemurskain toimii, sitä parempi on varastokasojen vaimennusvaikutus. Bioenergiaterminaalin pohjois- ja itäreunassa varastokasat pidetään mahdollisimman korkeina ja yhtenäisinä. Toiminta tullaan suunnittelemaan siten, että kaikissa tilanteissa hakemurskaimen ja asuinalueen välissä on hyvin toimiva melueste, joka on haketettavan tai haketetun materiaalin kasa. Kun hakettamatonta puuta tai haketta käytetään meluesteinä, niin lähimmillä asuinrakennuksilla keskisäänitaso on db(a). Yöajan keskisäänitaso on alle 40 db(a) kaikilla ympäristön asuinrakennuksilla, koska yöajan toiminta bioenergiaterminaalissa on vähäistä.

3 Raision kaupunki Pöytäkirja 3 (3) Toiminnassa syntyvä hyödyntämiskelvoton rakennusjäte, noin 2000 tonnia vuodessa, varastoidaan kuljetuskonteissa hallissa tai ulkona. Rakennusjätteen lajittelussa erotettu betoni- ja tiilijäte sekä kiviaines varastoidaan ulkona kasalla. Toiminnalle haetaan lupaa aloittaa toiminta muutoksenhausta huolimatta. Hakemusta perustellaan mm. toiminnan kaavanmukaisuudella, uusiutumattoman energian korvaamisella uusiutuvalla ja biopolttoaineen saannin turvaamisella. Toiminta ei aiheuta samanlaista haittaa kuin alueella nykyisin oleva toiminta eikä se tule pysyvästi muuttamaan ympäristöä. Toimintaa kuvataan tarkemmin oheismateriaalissa. Hakemus on nähtävänä Raision kaupungin teknisen keskuksen asiakaspalvelussa. Oheismateriaali 3 Ympäristölupahakemus 4 Ympäristölupahakemuksen täydennys 5 Asemapiirros 6 Meluselvitys Päätösehdotus Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila Ympäristölautakunta antaa aluehallintovirastolle seuraavan lausunnon: Hanke on herättänyt lähialueen asukkaissa ja yrityksissä huolta. Erityisesti haketuksesta ja murskauksesta aiheutuva melu, raskaan liikenteen lisääntyminen sekä yöaikainen toiminta on huolestuttanut asukkaita. Meluselvityksen perusteella toiminnassa päästään ohjearvojen mukaisiin melutasoihin vain jos meluvallit sijaitsevat riittävän lähellä melulähdettä ja ovat oikeanlaisia. Toiminnassa tulee huolehtia siitä, että meluesteet ovat aina paikoillaan ja riittävän korkeita, kun haketusta, murskausta ja muuta meluavaa työtä tehdään. Meluesteiden tulee olla pysyviä. Toiminnan ja meluesteiden suunnittelussa on otettava huomioon, että toiminta-alueen reunassa oleva kalliorintaus aiheuttaa äänen heijastumista asuinrakennusten suuntaan. Myös heijastusvaikutukset estävien meluesteiden tulee olla pysyviä. Melumallinnus on tehty olettaen, että alueella työskentelee yksi hakemurskain ja yksi pyöräkuormaaja. Jos toiminnassa on tarkoitus käyttää yhtäaikaisesti useampia laitteita, tulee tämä ottaa huomioon meluhaittaa arvioitaessa. Yöaikaan tapahtuvassa toiminnassa tulee ottaa huomioon, että aiheutuvat äänet poikkeavat muusta äänestä alueella. Ohjearvojen mukainen yöajan äänitaso ei välttämättä ole riittävä rajoittamaan haittoja.

4 Raision kaupunki Pöytäkirja 4 (4) Laskentatuloksen epävarmuutta ei oltu arvioitu lähialueiden asutuksen kohdalla. Tämä tulee ottaa huomioon arvioitaessa asutukselle aiheutuvia haittoja. Lähistöllä olevan E18-tien ja Luolalan teollisuusalueen liikenne aiheuttaa taustamelua alueella ja hakemuksen mukainen toiminta tulisi lisäämään meluvaikutuksia. Toiminnan pölypäästöt tulee mitata. Toiminnassa tulee noudattaa parasta käyttökelpoista tekniikkaa melu- ja pölyhaittojen estämiseksi. Toiminnassa syntyvän jätemateriaalin sekä puun ja hakkeen varastokasat ovat epäesteettisiä ja poikkeavat alueen muun toiminnan ulkoasusta. Asemakaavamääräyksen mukainen näkösuojaksi tarkoitettu aita tulee toteuttaa siten, että etenkään asutuksen suuntaan ei aiheudu ympäristöhaittaa. Asemakuvaan itäreunaan merkityn meluvallin toteutuksessa tämä tulee ottaa myös huomioon. Hakemuksessa ei ole selvitetty mihin hulevedet päätyvät ojan kautta. Vedet kulkevat mahdollisesti Raisionlahden pohjukkaan johtavaan ojaan. Asfaltoidulta pinnalta johdettavia vesiä tulee viivyttää niin, etteivät ne aiheuta ongelmia Raision puolella olevissa ojissa. Hakemukseen tulee lisätä riittävät selvitykset hulevesien viivyttämisestä. Päätös Esittelijä teki keskustelun kuluessa muutoksen ehdotukseen. Lausuntoon lisätään: Lisäksi lautakunta katsoo, että toiminnalle ei tule myöntää lupaa aloittaa toimintaa muutoksenhausta huolimatta. Keskustelun kuluessa jäsen Rintee, jäsen Myllyojan kannattamana, esitti seuraavan muutetun lausuntoehdotuksen: Päätösesitys, Saila Rintee Ympäristölautakunta antaa aluehallintovirastolle seuraavan lausunnon: Hanke on herättänyt lähialueen asukkaissa ja yrityksissä huolta. Erityisesti haketuksesta ja murskauksesta aiheutuva melu, raskaan liikenteen lisääntyminen sekä yöaikainen toiminta on huolestuttanut asukkaita. Meluselvityksen perusteella toiminnassa päästään ohjearvojen mukaisiin melutasoihin vain, jos meluvallit sijaitsevat riittävän lähellä melulähdettä ja ovat oikeanlaisia. Meluesteiden ja aitojen tulisi olla pysyviä ja riittävän korkeita, mutta voimassa oleva kaava ei ehkä mahdollista sellaisia.

5 Raision kaupunki Pöytäkirja 5 (5) Toiminnan ja meluesteiden suunnittelussa olisi otettava huomioon, että toiminta-alueen reunassa oleva kalliorintaus aiheuttaa äänen heijastumista asuinrakennusten suuntaan. Myös heijastusvaikutukset estävien meluesteiden tulisi olla pysyviä. Melumallinnus on tehty olettaen, että alueella työskentelee yksi hakemurskain ja yksi pyöräkuormaaja. Ottaen huomioon suunnitellun haketusmäärän on toiminnassa todennäköisesti tarkoitus käyttää yhtäaikaisesti useampia laitteita, jota ei ole otettu huomioon melumallinnuksessa. Yöaikaan tapahtuvassa toiminnassa tulisi ottaa huomioon, että aiheutuvat äänet poikkeavat muusta äänestä alueella. Ohjearvojen mukainen yöajan äänitaso ei välttämättä ole riittävä rajoittamaan haittoja. Laskentatuloksen epävarmuutta ei ollut arvioitu lähialueiden asutuksen kohdalla. Tämä tulee ottaa huomioon arvioitaessa asutukselle aiheutuvia haittoja. Lähistöllä olevan E18-tien ja Luolalan teollisuusalueen liikenne aiheuttaa taustamelua alueella ja hakemuksen mukainen toiminta tulisi lisäämään meluvaikutuksia myös liikenteen osalta. Toiminnan pölypäästöt tulee mitata. Pölypäästöjen estäminen siten, ettei asutukselle tule haittaa, olisi todennäköisesti hyvin vaikeaa. Vaikka toiminnassa noudatettaisiin parasta käyttökelpoista tekniikkaa melu- ja pölyhaittojen estämiseksi, on läheiselle asutukselle väistämättä haittaa toiminnasta. Toiminnassa syntyvän jätemateriaalin sekä puun ja hakkeen varastokasat ovat epäesteettisiä ja poikkeavat alueen muun toiminnan ulkoasusta. On selvitettävä, mahdollistavatko alueen kaavamääräykset tarvittavien, korkeat meluvallit peittävien aitojen rakentamisen. Hakemuksessa ei ole selvitetty mihin hulevedet päätyvät ojan kautta. Vedet kulkisivat Raisionlahden pohjukkaan johtavaan ojaan. Raisionlahti on luonnonsuojelualuetta. Ympäristölautakunta katsoo, että hakemuksen mukainen haketus- ja murskaustoiminta aiheuttaisi lähellä asuville ihmisille niin merkittäviä terveyteen ja viihtyvyyteen vaikuttavia haittoja, että suunniteltu paikka ei ole sovelias kyseiselle toiminnalle. Lisäksi ympäristölautakunta katsoo, että toimintaa ei tule aloittaa muutoksenhakuprosessin aikana.

6 Raision kaupunki Pöytäkirja 6 (6) Varapuheenjohtaja totesi, että koska keskustelun kuluessa oli tehty kannatettu ehdotus lausunnon muuttamisesta, on asiasta äänestettävä. Varapuheenjohtaja teki seuraavan hyväksytyn äänestysehdotuksen: ne, jotka kannattavat pohjaehdotuksena olevaa esittelijän ehdotusta, äänestävät jaa, ja Rinteen tekemää ehdotusta kannattavat äänestävät ei. Äänestystavaksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys. Äänestyksessä annettiin kahdeksan jaa-ääntä (Broberg, Suominen, Ylönen, Laakkonen, Muikkula, Vainio, Jalonen ja Jokiniemi) ja kaksi ei-ääntä (Rintee ja Myllyoja). Varapuheenjohtaja totesi, että esittelijän pohjaehdotus oli tullut lautakunnan päätökseksi. Tiedoksi Etelä-Suomen Aluehallintovirasto

7 Raision kaupunki Pöytäkirja 7 (7)

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 72 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristöpäällikkö Kirsi Anttila 2.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Raision kaupungintalo, ympäristöviraston neuvotteluhuone. Tuomo Vasala, Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut

Raision kaupungintalo, ympäristöviraston neuvotteluhuone. Tuomo Vasala, Ympäristön- ja rakennusvalvontapalvelut Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (17) Kokoustiedot Aika 15.03.2016 tiistai klo 18:00-19:10 Paikka Raision kaupungintalo, ympäristöviraston neuvotteluhuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Kari Kurila,

Lisätiedot

Energia- ja KierrätysParkki Oy Prosessikatu 23 Naantali. Ympäristölupahakemus

Energia- ja KierrätysParkki Oy Prosessikatu 23 Naantali. Ympäristölupahakemus HANNU SALONEN YMPÄRISTÖPALVELUT OY Energia- ja KierrätysParkki Oy Prosessikatu 23 Naantali Ympäristölupahakemus 13.10.2015 Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy Juha Roivainen juha.roivainen@hannusalonen.fi

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 18:00-19:25

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 18:00-19:25 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Kokoustiedot Aika 15.09.2016 torstai klo 18:00-19:25 Paikka Ympäristöviraston neuvotteluhuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ari Jutila, puheenjohtaja Janette

Lisätiedot

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1965/11.01.00/2014 Ympäristölautakunta 56 15.5.2014 99 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, Circulation Oy:n siirtokuormausasema, Arinatie 13,

Lisätiedot

Lausunto aluehallintovirastolle ympäristölupahakemuksesta / Energia- ja KierrätysParkki Oy

Lausunto aluehallintovirastolle ympäristölupahakemuksesta / Energia- ja KierrätysParkki Oy Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 17 10.03.2016 Lausunto aluehallintovirastolle ympäristölupahakemuksesta / Energia- ja KierrätysParkki Oy 81/11.02.00/2016 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 10.03.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2015 1 (9) 904 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Destamatic Oy:n Kyläsaaren jätteiden lajittelu- ja siirtokuormausaseman toiminnan muuttamista koskevasta ympäristölupahakemuksesta

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR3580 Y02 Sivu 1 (11) Etelä Suomen Energiamurskaus Oy Janne Lehtonen Jonkankatu 4 20360 Turku Turku 14.9.2015 YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä

Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven kylässä Ympäristölautakunta 31 07.03.2013 Ympäristölautakunta 41 11.04.2013 Ympäristölautakunta 62 06.06.2013 Destia Oy:n ympäristölupa tilalle Vaskijärven sora-alue RN:o 7:73 Karkkilan kaupungissa Vaskijärven

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto

Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto Terveydensuojelujaosto 21 18.03.2014 Terveydensuojelujaosto 59 28.08.2014 Terveydensuojelujaosto 54 13.06.2017 HELSINGIN ERIKOISHÖYLÄYS OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS PUUN HAKETTAMISELLE JA VARASTOINNILLE PORLAMMILLA

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus. Energiahake Huurinainen Oy. Bioterminaali Ruuhijärventie 35 Kajaani. Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy 20.7.

Ympäristölupahakemus. Energiahake Huurinainen Oy. Bioterminaali Ruuhijärventie 35 Kajaani. Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy 20.7. Ympäristölupahakemus Energiahake Huurinainen Oy Bioterminaali Ruuhijärventie 35 Kajaani 20.7.2018 Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy 1 Sisällys 1 Toiminta, jolle lupaa haetaan... 2 1.1 Lyhyt kuvaus toiminnasta...

Lisätiedot

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa

3-Kulman puuterminaali vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa 3-Kulman puuterminaali 20.6.2018 vaikutusten arviointi ja terminaalin jatkosuunnittelun ohjeistus kaavaehdotuksessa Maakuntakaavaa varten tehdyn selvityksen mukaan: Tampereen kaupunkiseudun lämpölaitokset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Lokakuu 2009 n kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen johtaja järjestelyt

Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen johtaja järjestelyt Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sivistyslautakunta 75 31.8.2016 Asianro 754/01.00.01/2016 93 Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen johtaja järjestelyt Päätöshistoria Sivistyslautakunta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI 17 Raportti PR-Y1934 Naantalin kaupunki Turku 7.8.2012 Kirsti Junttila Sivu 1 (7) YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI Tonester Oy, Rymättylä Mittaukset 28.6., 30.7. ja 2.8.2012 Raportin vakuudeksi Jani Kankare

Lisätiedot

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen

VASTINE. 1. Vastine Orimattilan ympäristölautakunnan päätösesitykseen VASTINE Projekti Orimattila Hietala, kiviaineksen ottamisen meluselvitys Asiakas NCC Industry Oy Päivämäärä 13.7.2017 Vastaanottaja Taina Piiroinen Lähettäjä Janne Ristolainen Tiedoksi 1. Vastine Orimattilan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 3777/2016 11.01.00 Ympäristölautakunta 89 6.10.2016 5 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös koskien NCC Industry Oy:n asfalttiaseman toimintaa,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (6) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 09.09.2013 953 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 Viite: Dnro ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Kaupunginhallitus päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (9) Asia tulisi käsitellä 14.1.2013 14 Ympäristölautakunnan lausunto Rudus Oy:n ympäristölupa-asiassa HEL 2013-015644 T 11 01 00 00 ESAVI/239/04.08/2012 Päätös Hakija

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Esityslista 31/2013 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 27.08.2013 264 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Lupatilanne Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-18:10. Kaupunginhallituksen huone

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-18:10. Kaupunginhallituksen huone Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:00-18:10 Paikka Kaupunginhallituksen huone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ari Jutila, puheenjohtaja Janette Broberg

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö

Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 203 17.11.2015 18 31.01.2017 Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö 257-488-1-113

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus. Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus. Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1885/11.01.00.04/2018 Esittelijä: puh. Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen 040 081 5284 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (5) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 359 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Lounais-Suomen Hakelämpö Oy (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Lounais-Suomen Hakelämpö Oy (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 7589-2011 (235) Ympäristölupahakemus / Lounais-Suomen Hakelämpö Oy (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 446 Ympäristönsuojelutoimisto 24.10.2011 / Helena Pakkala ja Fredrik Klingstedt

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 200 Aluehallintoviraston päätös Länsisataman edustan väylän muuttamisesta ESAVI/197/04.09/2013 Päätös Asia tulisi käsitellä 10.6.2014 kokouksessa. päätti merkitä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012 Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 18.09.2012 275 HEL 2011-006220 T 11 01 00 00 ESAVI/173/04.08/2012, ESAVI/174/04.08/2012 Päätös Laitosten sijainti Aikaisemmat

Lisätiedot

RANTA-TAMPELLAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS LOUHEENMURSKAUSASEMA

RANTA-TAMPELLAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS LOUHEENMURSKAUSASEMA TAMPEREEN KAUPUNKI Keskusta-hanke RANTA-TAMPELLAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS LOUHEENMURSKAUSASEMA Tampere 25.4.2018 Raija Tevaniemi SISÄLTÖ YLEISTÄ... 3 LOUHEEN MURSKAUKSEN TARKOITUS... 3 LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL VAASA Puhelin Faksi Sähköposti

Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL VAASA Puhelin Faksi Sähköposti Vaasan hallinto-oikeus Korsholmanpuistikko 43 PL 204 65101 VAASA Puhelin 029 56 42611 Faksi 029 56 42760 Sähköposti vaasa.hao@oikeus.fi Päätös 1 (11) Antopäivä Päätösnumero 29.6.2018 18/0178/2 Diaarinumero

Lisätiedot

TUULIVOIMARAKENTAMINEN TERVEYDENSUOJELUN KANNALTA

TUULIVOIMARAKENTAMINEN TERVEYDENSUOJELUN KANNALTA TUULIVOIMARAKENTAMINEN TERVEYDENSUOJELUN KANNALTA - Missä vaiheessa ja miten terveydensuojelu voi vaikuttaa? Ylitarkastaja, Vesa Pekkola Tuulivoima, ympäristöystävällisyyden symboli vai lintusilppuri?

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.11.2009 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS

HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS 193 1 UUS 2009-Y-101-111 LAUSUNTO UUDENMAAN YMPÄRISTÖKESKUKSELLE HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUK- SESTA (KALASATAMA) Khs 2009-1263 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys Miilukorpi Asemakaavan osa-alueen meluselvitys 12.2.2018 SISÄLLYS 1 Suunnittelukohde 1 2 Menetelmät ja lähtötiedot 3 2.1 Melutasojen ohjearvot 3 2.2 Melulaskennat 3 2.3 Melulaskennan maastomalli 4 2.4

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

ULKOILMATAPAHTUMIEN MELUKYSYMYKSIÄ MALLINNUS, MITTAUKSET JA ARVIOINTI.

ULKOILMATAPAHTUMIEN MELUKYSYMYKSIÄ MALLINNUS, MITTAUKSET JA ARVIOINTI. ULKOILMATAPAHTUMIEN MELUKYSYMYKSIÄ MALLINNUS, MITTAUKSET JA ARVIOINTI. Benoît Gouatarbès, Uli Jetzinger Insinööritoimisto Akukon Oy Kornetintie 4 A, 00380 HELSINKI benoit.gouatarbes@akukon.fi 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys

Tytyrin kalkkitehdas, meluselvityksen täydennys Lohjan kaupunki Jarno Kokkonen 2.5.2013 2.5.2013 1 (5) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Melunohjearvot... 2 2 MELUNLASKENTATULOKSET... 2 2.1 Tutkitut melutilanteet... 2 2.2 Melun leviäminen ennustetilanteessa

Lisätiedot

Asianro 36/ / Lausunto koskien ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista / Läänin Kuljetus Oy, Rusko (ESAVI/282/04.

Asianro 36/ / Lausunto koskien ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista / Läänin Kuljetus Oy, Rusko (ESAVI/282/04. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 36/11.01.00/2012 30 Lausunto koskien ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista / Läänin Kuljetus Oy, Rusko (ESAVI/282/04.08/2011) Terveystarkastaja Kirsi

Lisätiedot

Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys

Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys Endomines Oy:n Pampalon kultakult kaivoksen ympäristömeluselvitys Mittausraportti_936 /2011/OP 1(8) Tilaaja: Endomines Oy Juha Reinikainen Pampalontie 11 82967 Hattu Käsittelijä: Symo Oy Olli Pärjälä 010

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO PIIPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO PIIPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 741700 PPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS 27.8.2018 Asemakaava ja asemakaavan muutos nro 741700 Piippilakki Liikennemeluselvityksen täydennys Laatijat: Johanna Toivonen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven kaupunki Anne Määttä Siru Parviainen 7.11.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueelle

Lisätiedot

KIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS, TOLKKI- NEN, PORVOO MELUN YHTEISVAIKUTUK- SET

KIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS, TOLKKI- NEN, PORVOO MELUN YHTEISVAIKUTUK- SET Vastaanottaja NCC Industry Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.3.2018 Viite 1510032705 KIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS, TOLKKI- NEN, PORVOO MELUN YHTEISVAIKUTUK- SET KIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS,

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322 TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS 1.3.2016 Projektinumero Sisältö Sisältö... 2 1. Ympäristömelun ohjearvot... 3 2. Tulokset... 4 Liitteet: 1. VE 0 LAeq 7-22 2. VE 0 LAeq 22-7 3. VE A LAeq 7-22 4. VE

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana muistutuksia. Kaavan laatijana olen tehnyt lausuntoihin vastineet.

Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana muistutuksia. Kaavan laatijana olen tehnyt lausuntoihin vastineet. 1 / 5 VASTINE NAKKILAN KUNTA VILLILÄN YRITYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Villilän yritysalueen asemakaavan muutos on ollut kaavaehdotuksena nähtävillä 13.7. 25.8.2017. Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Ympäristölautakunta 11.12.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Ympäristölautakunta 11.12.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 11.12.2014 Sivu 1 / 1 4343/11.01.00/2014 130 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Espoon kaupungin teknisen keskuksen ympäristölupahakemuksesta, ylijäämämaiden varastointi ja

Lisätiedot

Finnoon altaan linnustoalueeseen. meluhaitat Meluselvitysraportti Sito Oy FINNOON OSAYLEISKAAVA

Finnoon altaan linnustoalueeseen. meluhaitat Meluselvitysraportti Sito Oy FINNOON OSAYLEISKAAVA FINNOON OSAYLEISKAAVA Finnoon altaan linnustoalueeseen kohdistuvat meluhaitat raportti 12.4.2011 Sito Oy suunnittelukeskuksen julkaisuja 6/2011 FINNOON ALTAAN LINNUSTOALUEESEEN KOHDISTUVAT MELUHAITAT 12.4.2011

Lisätiedot

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014)

Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, JJ Kaivin ja Kallio Oy (Dnro YMP 320/1402/2014) Pirkkalan kunta Ympäristöpäällikkö Viranhaltijapäätös 03.06.2014 2/2014 Sivu 1 1402 Taipaleentie 157 23660 Kalanti Päätös melua ja tärinää aiheuttavan tilapäisen toiminnan ilmoituksesta, (Dnro YMP 320/1402/2014)

Lisätiedot

32 25.02.2014 97 28.09.2015

32 25.02.2014 97 28.09.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 32 25.02.2014 97 28.09.2015 LAPIN ELY-KESKUKSEN OIKAISUVAATIMUS PURKULUVASTA TERVO ANNA-LIISA, KEMINMAA/ROVANIEMEN HALLINTO-OIKEUDEN LAUSUNTOPYYNTÖ/HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

Tuusulan kunta PAIJALANTIEN MELUSELVITYS ANTTILANRANNAN ALUEELLA LUONNOS

Tuusulan kunta PAIJALANTIEN MELUSELVITYS ANTTILANRANNAN ALUEELLA LUONNOS Tuusulan kunta PAIJALANTIEN MELUSELVITYS ANTTILANRANNAN ALUEELLA 31.8.2005 LUONNOS L. Liikonen/M.Alanko 31.8.2005 2 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 Työn tarkoitus...3 2 Menetelmät ja lähtötiedot...3 3 Ohjearvot...5

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (5) Asia tulisi käsitellä 9.6.2015 226 Vaasan hallinto-oikeuden päätös valitusasiassa, joka koskee AVI:n ympäristölupaa maaperän puhdistamisesta HEL 2014-006858 T

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (8) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (8) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2014 1 (8) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.05.2014 593 HEL 2014-005508 T 11 01 00 00 Lausunto Kaupunginhallitus päätti antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Circulation

Lisätiedot

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa MELUSELVITYS Forssan kaupunki Helmikuu 2013 2 (6) Alkusanat Tämä liikennemeluselvitys on tehty palvelemaan vireillä olevia Ojalanmäen ja Parkkiaron

Lisätiedot

Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto Lupanro KAJDno Annettu julkipanon jälkeen

Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto Lupanro KAJDno Annettu julkipanon jälkeen 1 KAJAANIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto Lupanro 205 2018-1 19.12.2018 49 KAJDno-2018 860 Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2018 ASIA Biopolttoaineterminaalin toimintaa

Lisätiedot

Tuloveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Tuloveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 328 31.10.2016 Asianro 900/02.03.01/2016 106 Tuloveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 328 Talousjohtaja

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (5) 415 Lausunto Helsingin Energian Munkkisaaren huippu- ja varalämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamisesta ja toiminnan muuttamisesta HEL 2014-002841

Lisätiedot

HERNESAAREN VÄLIVARASTOKENTÄN TOIMINTA

HERNESAAREN VÄLIVARASTOKENTÄN TOIMINTA HERNESAAREN VÄLIVARASTOKENTÄN TOIMINTA ESITYKSEN SISÄLTÖ Yleiskuvaus toiminnasta Aluerajaus ja lähimmät häiriintyvät kohteet Välivarastoitavat materiaalit Esikäsittelymenetelmät Vaikutukset ympäristöön

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala 2010 Kangasalan kunta 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...3 3 MELULASKENTA... 4 3.1 MENETELMÄ... 4 3.2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

HATTISENRANNAN KAAVA- ALUEEN ESISELVITYS MELUSELVITYS

HATTISENRANNAN KAAVA- ALUEEN ESISELVITYS MELUSELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.6.2014 Viite 1510007986 HATTISENRANNAN KAAVA- ALUEEN ESISELVITYS MELUSELVITYS HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS MELUSELVITYS Päivämäärä

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 Etelä-Suomi 11.12.2013 Naantalin kaupunki Kaupunginhallitus PL 43 21101 NAANTALI!/. C:'.?('. ()(/ Viite Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen/

Lisätiedot

Vaikutukset luonnonolosuhteisiin Vaikutukset

Vaikutukset luonnonolosuhteisiin Vaikutukset VE louhintamäärä 985 m3ktr, luonnonolosuhteisiin Maa-ainesta otetaan nykyluvan luonnonvarojen mukaisesti -4 m3ktr. Vettä käyttöön käytetään kasteluun otettavasta maaainesmäärästä riippuen. Maa-aineista

Lisätiedot

Kesärannan kurssi- ja leirikeskus, majoitusrakennus

Kesärannan kurssi- ja leirikeskus, majoitusrakennus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 244/10.03.02.00/2016 21 Kesärannan kurssi- ja leirikeskus, majoitusrakennus Päätöshistoria Tekninen lautakunta 23.10.2018 156 Kiinteistöpäällikkö Ari Jalonen 16.10.2018:

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu RaporttiPR3032Y01 Sivu1(16) Hämeenlinnankaupunki LeenaRoppola Raatihuoneenkatu9 13100Hämeenlinna Turku TELKENNEMELUSELVTYS Hämeenlinnankorkeakoulukeskus,asemakaavajaasemakaavanmuutos Raportinvakuudeksi

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat

Yleisötilaisuuden ympäristöasiat. Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuuden ympäristöasiat Ilmoitukset ja luvat Yleisötilaisuudesta mahdollisesti vaadittavia ilmoituksia ja lupia Meluilmoitus Ympäristönsuojelulaki 527/2014 Jätehuoltosuunnitelma Jätelaki 646/2011

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 21 Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle Helen Oy:n Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194 T 03 01 01 Lausunto Asia tulisi käsitellä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.05.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.05.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) 621 Etelä-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö Tmi Osa- Tattiksen ympäristölupahakemuksesta (ESAVI/555/04.2010) HEL 2014-004885 T 11 01 00 00 Lausunto

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv)

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 9 08.2.206 Kunnanhallitus 9 2.0.207 Veikkolan keskustan korttelin 9 asemakaavan muutoksen (piir.nro 279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) 8/0.02.0/206 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu

Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Kaupunkisuunnittelu Kouvolan kaupunki Lausunto 1(3) Etelä-Suomen aluehallintovirasto, ympäristölupavastuualue PL 150, 13101 Hämeenlinna ymparistoluvat.etela@avi.fi Viite: lausuntopyyntö 23.5.2017 Dnro ESAVI/4610/2017 Kouvolan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.5.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.5.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 06.05.2014 154 ESAVI/555/04.08/2010 Lausunto Hakija Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-18:40. Kaupunginhallituksen huone

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-18:40. Kaupunginhallituksen huone Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (15) Kokoustiedot Aika 25.01.2018 torstai klo 17:00-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen huone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Heikkilä, puheenjohtaja Kai Laaksonen,

Lisätiedot