NÄYTTELYINFO 1/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NÄYTTELYINFO 1/2009 13.2.2009"

Transkriptio

1 Sivu 1 NÄYTTELYINFO 1/ Classic Motorshown näytteilleasettajille lähetetään tärkeää näyttelyjärjestelyihin liittyvää tietoa ja toimintaohjeita Näyttelyinfo-kirjein. Tämä on ensimmäinen näyttelyinfo ja sen tiedot täydentyvät ja tarkentuvat seuraavissa kirjeissä. Mikäli haluatte tulostaa kirjeen paperille saatte parhaan version tästä linkistä pdf-muodossa. CLASSIC MOTORSHOW AIKATAULU Perjantai Näyttelyn rakentaminen (sisään rakentajakorteilla) Lauantai Näytteilleasettajien sisäänpääsy (näytteilleasettajarannekkeella) Näyttely avoinna yleisölle (kutsukorteilla, ennakkolipuilla, lippukassan kautta) Sunnuntai Näytteilleasettajien sisäänpääsy (näytteilleasettajarannekkeella) Näyttely avoinna yleisölle (kutsukorteilla, ennakkolipuilla, lippukassan kautta) Näyttelyn purku (rakentajakorteilla) Hallien on oltava tyhjänä klo mennessä. UUTISOITAVAA KAIVATAAN - AJONEUVOT JA TARINAT OSASTOILLANNE? Näyttelyä edeltävät viikot ovat näyttelyn markkinoinnin ja viestinnän kannalta ratkaisevaa aikaa. Julkaisemme näyttelyyn liittyviä tietoja kevättä kohti tihenevään tahtiin ja sisältöä varten tarvitsemme tietoja Teiltä. Pyydämmekin kaikkia näytteilleasettajia toimittamaan meille osastoille tulevien ajoneuvojen tietoja sekä mielellään myös niihin liittyviä taustoja ja tarinoita. Kynnys ei ole korkea, lähestykää meitä rohkeasti! Ottakaa asiassa yhteyttä Terhi Heloahoon numerossa Voitte lähestyä myös sähköpostitse:

2 Sivu 2 MOBILISTIN MESSULEHTI - TIEDOT VIIMEISTÄÄN Näyttelyn pääyhteistyökumppani Mobilisti julkaisee Classic Motorshown messulehden numeronsa 3/2009 yhteydessä. Messulehdessä on mm. näyttelyn teemoihin liittyviä artikkeleita ja näytteilleasettajien luettelo. Valmistautukaa jo nyt kokoamaan tietoa osastostanne. Tulemme toimittamaan teille lomakkeen, jolla voitte koota tiedot meille niin että ne tulevat olemaan kaikkien osastojen kohdalta yhdenmukaiset. Palaamme tähän asiaan lähiaikoina. NYT JULISTEET JA ILMOITUKSET HELPOSTI SAATAVILLA - MATERIAALIPANKKI VERKOSSA Classic Motorshown internet-sivuilla on avattu materiaalipankki, josta voitte helposti ladata käyttöönne näyttelyn ilmoituksen useammassa koossa: A6, A5, A4 ja A3. Valittavissa on myös joko väri- tai mustavalkoversio ja kaksi erilaista kuva-aihetta. Materiaalipankista löytyy myös näyttelyn logo sekä painotuotteisiin sopivana että internetkäyttöön. Materiaalipankki löytyy internet-sivujen päävalikosta. Mikäli teillä on tarpeita saada materiaaleja painettuna esimerkiksi joihinkin tilaisuuksiinne jaettavaksi, lähetämme niitä mahdollisuuksien mukaan mielellämme. Lähettäkää materiaalitiedustelunne Terhi Heloaholle osoitteeseen: NÄYTTEILLEASETTAJARANNEKKEET - YLEISÖRANNEKKEESTA POIKKEAVA Näytteilleasettajien sisäänpääsyn näyttelyssä takaa oma erillinen rannekkeensa. Yksi ja sama ranneke on viime vuodesta poiketen voimassa sekä lauantain että sunnuntain. Toimitamme teille osastovaraukseenne kuuluvan rannekemäärän automaattisesti. Teille kuuluva määrä on mainittu varausvahvistuksessanne. Mikäli kuitenkin tarvitsette rannekkeita enemmän, voitte tilata niitä hintaan 15 /kpl. Viimeinen lisätilauspäivä on , jonka jälkeen postitamme ne teille viikolla 17. Tulemme lähettämään teille erikseen lomakkeen lisätilauksia varten. NÄYTTEILLEASETTAJIEN KUTSUKORTIT - LASKUTUS KÄYTÖN MUKAAN Näytteilleasettajilla on mahdollisuus tilata käyttöönsä kutsukortteja, jotka voitte lähettää vieraillenne. Kutsukortit vaihdetaan näyttelyyn saavuttaessa kutsuvieraiden sisäänkäynnillä rannekkeeseen. Kutsukorttiin printataan kutsujaorganisaation nimi ja VAIN KÄYTETYT kortit laskutetaan tilaajalta näyttelyn jälkeen. Kutsukortin hinta on 15 ja vieraanne voi valita kumpana päivänä hän haluaa kortin käyttää: sillä tarjotaan kertasisäänpääsy kumpana näyttelypäivänä tahansa. Kutsukortit tilataan viimeistään ja tulemme lähettämään teille lomakkeen tilausta varten.

3 Sivu 3 PÄÄSYLIPUT ENNAKKKOON LIPPUPALVELUSTA Näyttelyn pääsylippuja on myynnissä ennakkoon Lippupalvelussa. Ostomahdollisuudet ovat monipuoliset: - Voitte ostaa liput suoraan kaikista Lippupalvelun lippukaupoista. - Voitte ostaa ja maksaa liput suoraan internetissä ja ne toimitetaan teille postitse kotiin 6 toimitusmaksulla/varaus. - Voitte varata liput joko internetistä tai soittamalla ja noutaa liput 1,50-3,00 toimitusmaksulla/lippu lähimmältä R-kioskilta. Ennakkoon ostettu lippu vaihdetaan rannekkeeseen näyttelyyn saavuttaessa. Ennakkolipun ostaneille on näyttelyssä oma sisäänkäynti. Maksimi ryhmäkoko internetvarauksissa on 20. Yli 20 lipun tilaukset voitte tehdä Lippupalvelun puhelinpalvelusta tai lippukaupoista. Yli 50 henkilön ryhmille: Yli 50 lipun varauksista voitte olla yhteyksissä suoraan järjestäjään. Tässä asiassa teitä palvelee Niina Anonen, GSM , RAKENTAMISOHJEITA - TEHDÄÄN VIIHTYISÄ NÄYTTELY Voitte tiedustella näyttelyn rakentamiseen liittyvää tekniikkaa (matotukset, seinärakenteet ym.) suoraan Lahden Messuilta. Kokoustilat mahdollisia kevätkokouksia ym. varten löytyvät myös helposti Lahden Messujen kautta. Lahden Messut, Jyri Behm Puhelin (03) GSM Classic Motorshown ainutlaatuinen tunnelma syntyi viime vuonna näytteilleasettajien mainioista ideoista osastoillaan. Somistukseen käytettiin runsaasti mielikuvitusta ja oikeanlaisen, tiettyyn aikakauteen kuuluvan rekvisiitan hankkimiseen oli selvästi nähty vaivaa. Upea osasto ei mitä ilmeisimmin synny suurella rahalla vaan näytteilleasettajien aktiivisuudella ja kekseliäisyydellä. Rohkaisemme vastaaviin tänäkin vuonna. Tarkempia rakentamisohjeita on tulossa vielä kevään aikana. PARAS KERHO-OSASTO 2009 Paras kerho-osasto palkitaan tuntuvalla palkinnolla: 2000 riihikuivaa rahaa. Tällä kertaa parasta osastoa ei äänestä kuitenkaan yleisö, vaan erityinen raati joka koostuu klassikkoajoneuvoalan asiantuntijoista.

4 Sivu 4 NÄYTTEILLEASETTAJILLE TARJOUS NEXT HOTELLI SALPAUKSESSA Muistattehan edullisen majoitustarjouksen yhteistyöhotellissamme, Next Hotelli Salpauksessa. Varatkaa edullinen majoitus ajoissa! Lisätietoja ja sopimushinnat saatte hotellilta ja löydätte ne myös sivuiltamme osoitteesta: Varaukset: Next Hotelli Salpaus Vesijärvenkatu Lahti (03) OLYMPIALAISET JA SUOMEN AUTOISTUMINEN C-halliin kootaan tänä vuonna teemaosasto, joka esittelee Helsingin Olympialaisten vaikutusta Suomen autoistumiseen. Tuolloin saatiin lisenssejä tuoda maahan ajan mittapuun mukaan laaja autovalikoima, jotta Suomi näyttäytyisi edistyksellisenä Olympiavieraiden silmin. Vuodelta 1952 peräisin olevaa ajokalustoa on maassa yhä runsaasti. Teemahalliin rakennettavan näyttelyn halutaan heijastelevan koko vuoden 1952 tunnelmia, keskeisimmässä asemassa ajoneuvot ja Helsinki. Toivomme, että henkilöt joilla on hallussaan vuoteen 1952 liittyvää mobilismihenkistä esineistöä, kuten autoja, valokuvia tms. ottaisivat yhteyttä niiden mahdollisesta näytteillepanosta. Voitte ilmoittaa asiasta sähköpostitse osoitteeseen: tai puhelimitse Jukka Heikkilälle GSM MERKKIPÄIVIÄ JUHLITAAN - MM. 50-VUOTIAS SA-HK ISOLLA JUHLAOSASTOLLA LAHTI- HALLISSA SA-HK ry:llä on C-halliin varattu suuri tila jolla kaikki seuran alueyhdistykset tulevat esittelemään toimintaansa. SA-HKin juhlinnan lisäksi useat ajoneuvomerkit viettävät näyttelyssä vuosipäiviään. Tällaisia ovat ainakin seuraavat merkit: Mini - 50 vuotta Audi vuotta Abarth - 60 vuotta Jawa - 80 vuotta Mikäli teillä on vielä muita merkkivuosia tiedossa niin otattehan niistä meihin yhteyttä osoitteeseen

5 Sivu 5 CLASSIC MOTORSHOW ORGANISAATIO - JÄRJESTÄJÄ RLO Events Classic Motorshown järjestelyistä vastaava Risto Laine Organisaatio Oy on ottanut tapahtumajärjestämisen aputoiminimekseen RLO Events. Uusi nimi tulee jatkossa näkymään Classic Motorshown järjestäjätahona ja samalla sähköpostiosoitteemme vaihtuivat muotoon Näyttelyä rakennetaan tänä vuonna pitkälti samalla henkilöstöllä kuin viimeksikin. Alla on lyhyesti jokaisen tehtäväkenttä. Risto Laine tapahtuman johto, näyttelyjärjestelyt GSM , Niina Anonen näytteilleasettajayhteydet GSM , Petri Niemenmaa yritysmyynti ja yhteistyökumppanit GSM , Terhi Heloaho materiaalit ja mainonta GSM , Esa Illoinen tiedotus GSM , Jukka Heikkilä Helsinki osaston koordinointi GSM , YHTEISTYÖKUMPPANIT 2009 Jokaisen yleisötapahtuman on onnistuakseen saatava mukaan oikeanlaiset yhteistyökumppanit. Classic Motorshown toteutusta tukee neljä vankkaa kivijalkaa. Mobilisti-lehdelle päätös yhteistyöhön ryhtymisestä oli helppo. Kolmekymmentä vuotta sitten perustetussa alan kotimaisessa pioneerijulkaisussa oli tiedostettu Classic Motorshown kaltaisen valtakunnallisen tapahtuman puute, ja kun sellainen vihdoin pantiin pystyyn, tarjosi se myös Mobilistille tilaisuuden vahvistaa omaa läsnäoloaan harrastekentässä. Suomalaisista vakuutusyhtiöistä on juuri Tapiola varsin johdonmukainen kumppani Classic Motorshowlle. Tapiola on ottanut selkeästi ajoneuvoharrastajat omaksi kohderyhmäkseen onhan se näyttelyssä ainoa yhtiö, jonka tuotevalikoimasta löytyy nimenomaan näihin tarpeisiin räätälöity harrasteajoneuvovakuutus. Edellä mainittujen tavoin on Autoglym ollut mukana tapahtumassa alusta asti. Se näkee ajoneuvoharrastajat keskeisenä kohderyhmänä autonhoitotuotteilleen. Näillä tyypillisesti on hoivaa vaativaa kalustoa keskimääräistä enemmän, kun arkiajokin lisäksi on huolehdittava myös vähintään yhdestä harrasteajoneuvosta. Sitä paitsi harrastajat yleensä hoitavat itse autojaan, jolloin viesti laadukkaista tuotteista kohtaa suoraan niiden käyttäjän.

6 Sivu 6 Mobilia oli ensimmäisessä Classic Motorshowssa paikalla näytteilleasettajana varsin näyttävällä osastolla. Siitä saadut kokemukset rohkaisivat tieliikenteen valtakunnallisen erikoismuseon tapahtuman kanssa laajempaan yhteistyöhön, jonka synergiaedut osapuolille ovat ilmeiset. Mobilia levittää näin viestiä paitsi museotoiminnasta, myös erilaisista paveluistaan, ja Classic Motorshow pääsee hyötymään sen alan tuntemuksesta sekä taustalla olevasta vahvasta verkostosta. Mainittujen neljän pääyhteistyökumppanin lisäksi Classic Motorshow on toiminnallisessa yhteistyössä myös ajoneuvokirjallisuuteen erikoistuneen Alfamerin sekä Lahden keskustassa sijaitsevan Best Western Next Hotelli Salpauksen kanssa.

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2012 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA Mitä ja miksi? Markkinointi on yksi tärkeimmistä avaimista onnistuneeseen tapahtumaan. Tämä markkinointiopas on tehty käyttöösi tapahtumajärjestämisen

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintäopas

Urheiluseuran viestintäopas Urheiluseuran viestintäopas Urheiluseuran viestintäopas 2011 1 Urheiluseuran viestintäopas Sisältö Osa 1: Opas sisäiseen viestintään Alkuperäinen opas: Sisäisellä viestinnällä vireäksi. (2006). Tekijät:

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan tiedotusopas

Kulttuuritoimijan tiedotusopas Kulttuuritoimijan tiedotusopas C. 56 Kulttuuritoimijan tiedotusopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan Liitto Julkaisu C:56 (päivitys joulukuussa 2010) ISBN 978-951-766-117-1 ISSN 1237-9948 Taitto: Mainostoimisto

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 Mikkeli REIM Mikkeli Oy Nuijamiestenkatu 4 50100 Mikkeli p. 0207 438 560 www.reimgroup.com/mikkeli ISÄNNÖINTISANOMAT

Lisätiedot

Suomen Mieskuoroliitto ry Helsinki, 18.9.2014 Klaneettitie 6 8 00420 Helsinki www.mieskuoro.fi

Suomen Mieskuoroliitto ry Helsinki, 18.9.2014 Klaneettitie 6 8 00420 Helsinki www.mieskuoro.fi Jäsenkirje 4/2014 Hyvät laulajaveljet! Hyvä jäsenkirjeen vastaanottaja, HUOMIO! Välitä tämän kirjeen informaatio eteenpäin oman kuorosi koko hallinnolle ja laulajille! KIITOS! Uusi laulukausi on toivottavasti

Lisätiedot

Hanna Tani KIELO. Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen ja kehityksen seurantaan

Hanna Tani KIELO. Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen ja kehityksen seurantaan Hanna Tani KIELO Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen ja kehityksen seurantaan Hanna Tani KIELO Materiaalia aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen taidon kartoitukseen

Lisätiedot

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (5+5 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Yrittäjyysajattelu - sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys 1 op 4 2 Yrityksen

Lisätiedot

ISÄNNÖINTISANOMAT. Imatra ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014

ISÄNNÖINTISANOMAT. Imatra ISÄNNÖINTISANOMAT 1. 26. vuosikerta 2013 2014 26. vuosikerta 2013 2014 ISÄNNÖINTISANOMAT 1 ISÄNNÖINTISANOMAT Hyvä luottokelpoisuus Soliditet 2013 Photo: ekarjala kuvapankki / Raija Mutanen Imatra REIM Imatra Oy Lappeentie 17 55100 Imatra p. 0207 438

Lisätiedot

Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Klubivetäjän opas

Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Klubivetäjän opas Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Klubivetäjän opas Pikkuyrittäjät on alakoululaisille lapsille suunnattu klubi, jossa ryhmät keksivät omat yritysideansa ja lähtevät toteuttamaan niitä ohjaajien

Lisätiedot

päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry

päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry Sähköisen kaupankäynnin aapinen päivitetty lokakuussa 2003 TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry 2(104) LUKIJALLE Tervetuloa tutustumaan pk-yrityksille laadittuun Sähköisen kaupankäynnin aapiseen.

Lisätiedot

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille

HAASTATTELU. Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille Ajankohtaista asiaa verkkokaupasta. Julkaisija: Klarna Oy Nro 01 2012 HAASTATTELU Verkkokauppa.com, Boris Nikolov Monikanavaisuus on tärkeä aspekti niin kuluttajille kuin valmistajille sitouta asiakkaasi

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

Valtakunnalliset kotiseutupäivät. Järjestämisopas. Uudistettu ja toimitettu laitos 2013. Lassi Saressalo, Heikki Saarinen, Liisa Lohtander

Valtakunnalliset kotiseutupäivät. Järjestämisopas. Uudistettu ja toimitettu laitos 2013. Lassi Saressalo, Heikki Saarinen, Liisa Lohtander Valtakunnalliset kotiseutupäivät Järjestämisopas Uudistettu ja toimitettu laitos 2013 Lassi Saressalo, Heikki Saarinen, Liisa Lohtander Sisällys Oppaan käyttäjälle ------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58 Kulttuuritoimijan markkinointiopas C.58 2 Kulttuuritoimijan markkinointiopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Kannen kuva: Saapasjalkakissa, Anu Lakaniemi. Julkaisu C:58 ISBN 987-951-766-119-5 ISSN

Lisätiedot

easyfairs INSPIRAATIO-OPAS Maksimoi hyöty messuosallistumisesta Tilastojen mukaan aktiiviset näytteilleasettajat saavat noin 250% enemmän liidejä

easyfairs INSPIRAATIO-OPAS Maksimoi hyöty messuosallistumisesta Tilastojen mukaan aktiiviset näytteilleasettajat saavat noin 250% enemmän liidejä easyfairs INSPIRAATIO-OPAS Maksimoi hyöty messuosallistumisesta Tilastojen mukaan aktiiviset näytteilleasettajat saavat noin 250% enemmän liidejä ME TUNNEMME TAPAHTUMAT. Anna meidän inspiroida! Tervetuloa

Lisätiedot

Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011

Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011 Kerholehti nro 1, Helmikuu 2011 1 Rakkaudesta harrasteeseen! Lahden Radiokerhon jäsenmäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin. Uusia jäseniä tulee - jos ei ihan viikoittain niin ainakin keskimäärin joka toinen

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA 1 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA KESÄLLÄ LUVASSA JÄNNITYSTÄ

Lisätiedot

Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas

Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas Ura- ja rekrytointipalvelut Helsingin yliopisto Ura- ja rekrytointipalvelut teksti Marina Misukka 2. uudistettu painos Yliopistopaino 2004 TYÖNHAUN OPAS MITEN

Lisätiedot

Palokuntatapahtuman järjestämisopas. Eija Holmberg Mia Kunnaskari

Palokuntatapahtuman järjestämisopas. Eija Holmberg Mia Kunnaskari OPPAITA PALOKUNTALAISILLE Palokuntatapahtuman järjestämisopas Eija Holmberg Mia Kunnaskari 1 2 OPPAITA PALOKUNTALAISILLE Palokuntatapahtuman järjestämisopas Eija Holmberg Mia Kunnaskari 1 2 PALOKUNTATAPAHTUMAN

Lisätiedot

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää CRM ostajanopas Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää Miksi lukea tämä CRM-ostajan opas? Jos yritys haluaa parempaa kannattavuutta ja nopeampaa kasvua, on luonnollista,

Lisätiedot

Paperisodasta permanenttiin. kaikki parturi-kampaamon perustamisesta

Paperisodasta permanenttiin. kaikki parturi-kampaamon perustamisesta Paperisodasta permanenttiin kaikki parturi-kampaamon perustamisesta Sisällys Minustako yrittäjä?... 3 Mistä apua yrityksen perustamiseen?... 4 Yritysidea... 4 Liiketoimintasuunnitelma... 7 Kohderyhmä -

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

Yrittäjätiedote 4 2009

Yrittäjätiedote 4 2009 Yrittäjätiedote 4 2009 KIRKASTUNEET NÄKYMÄT KÄYNNISTIVÄT TOIMITILOJEN KYSYNNÄN KILPAILUKYKYÄ KUUMA-ALUEELLE HYVINVOINTIKAMPUS JÄRVENPÄÄHÄN VUODEN 2009 YRITTÄJÄ YRITTÄJIEN VAKAUTUSNEUVONNALLA ON KYSYNTÄÄ

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot