Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/"

Transkriptio

1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Aika klo 10:00-12:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 279 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän 639 kehyssuunnitelmasta Valtiokontorilta saatujen varojen käyttö/perusturvalautakunnalle euroa kahden huoneen muuttaminen asumiskäyttöön 283 Valtuuston 1. vpj Veijo Oinosen aloite Työllisyyden 645 hoitamisenhanke ja Rautavaaran kunnan Työllisyysstrategian Toimintasuunnitelma Hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen/hyvinvointilautakunnan antama lisäselvitys kunnanhallitukselle/ Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät /Rehtorin tehtäviin alkaen 285 Elinvoimajohtajan viran täyttäminen Asiakirjahallinnon suunnittelija-kirjastonjohtajan 667 toimi/täyttölupa 287 ICT-asiantuntijan toimen täyttäminen Vanhus- ja vammaisneuvoston asettaminen Vuoden 2018 presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikkojen ja 677 vaalipäivän äänestyspaikan määrääminen 290 Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat ja saapuneet kirjelmät Rautavaara-Savotta: Kuntayhtymä- ja konsernikatsaus sekä 680 Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta eli RTVO 293 Rautavaara-Savotta: Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ja 681 muut esille tulevat asiat 294 Rautavaara-Savotta: Savotan keskusteluasiat/evästykset 682 valmisteluun 295 Työsuojelupäällikön ja varatyösuojelupäällikön nimeäminen 684

2 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Aika klo 10:00-12:30 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Korkalainen Jukka puheenjohtaja Ahonen Matti 1. vpj. poissa 285 käsittelyn ajan Kärkkäinen Maija 2. vpj. Hakkarainen Arto jäsen poistui klo :n 294 käsittelyn jälkeen Koskelo Kirsi jäsen Pursiainen Hannele jäsen poistui klo :n 294 käsittelyn jälkeen Pursiainen Rauni jäsen Muu läsnäolo Matikainen Matti Kukkonen Eero Voutilainen Lenita Murto Unto kv:n pj. kv:n 1. vpj. kv:n 2. vpj. kunnanjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Rauni Pursiainen ja Matti Ahonen, sekä varalle Arto Hakkarainen ja Hannele Pursiainen. Allekirjoitukset Jukka Korkalainen puheenjohtaja Unto Murto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Rauni Pursiainen pöytäkirjantarkastaja Matti Ahonen pöytäkirjantarkastaja Arto Hakkarainen pöytäkirjantarkastaja 285 Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä Ennakolta ilmoitetulla tavalla kunnan internetsivuilla ja virastotalolla :00 alkaen.

3 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Khall Kuntalain 58 :n mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kj:n ehdotus: Puheenjohtaja Jukka Korkalainen toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Puheenjohtaja Jukka Korkalainen totesi kunnanhallituksen kokouksen nro 15/ laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Pöytäkirjantarkastajien valinta Khall Pöytäkirjan tarkastuksen suorittavat kunnanhallituksen jäsenet aakkosjärjestyksessä, kaksi jäsentä kerrallaan. Lisäksi valitaan kaksi jäsentä varalle. Pöytäkirjantarkastajina viime kokouksessa olivat: Maija Kärkkäinen ja Kirsi Koskelo. Varalla Rauni Pursiainen ja Matti Ahonen. Pöytäkirjan tarkastuksen vuorossa ovat: Rauni Pursiainen ja Matti Ahonen sekä varalle Arto Hakkarainen ja Hannele Pursiainen. Kj:n ehdotus: Valitaan ko. henkilöt. Valittiin yksimielisesti tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi: - varsinaiset: Rauni Pursiainen ja Matti Ahonen - varalle: Arto Hakkarainen ja Hannele Pursiainen.

5 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Perusturvalautakunta Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta Petu Vaalijalan kuntayhtymä pyytää mennessä lausuntoa kehyssuunnitelmasta Vaalijalan yhtymäkokous hyväksyi liitteenä olevan kehyssuunnitelman, josta pyydetään lausuntoa. Erityisesti seuraavasta asiasta pyydetään kannanottoa. Vaalijala on rakentanut vuodesta 2007 alkaen palvelukoteja eniten tukea tarvitseville vammaisille henkilöille. Erityisasumista voidaan järjestää myös kevyemmin palveluihin mm. hyödyntäen olemassa olevaa asuntokantaa tai rakentamalla pienempiä asuntokohteita. Asuminen voi sisältää myös kuntoutuksellisia elementtejä. Onko kunnassa tarvetta erityisasumisen lisäämiseen tai monipuolistamiseen? Jos kiinnostusta asumisen kehittämiseen lausunnonantajalla saattaisi olla, pyydetään ottamaan alustavasti yhteyttä mahdollisimman nopeasti, jota tarvittavalle rahoituksen esisuunnittelulle jää aikaa. Lausunnonantajaa pyydetään ottamaan kantaa myös muihin kehyssuunnitelmassa esitettyihin asioihin. Kehyssuunnitelmassa on 6 kohtaa: 1. Hallinnon ja lainsäädännön muutokset 2. Vaalijalan avopalvelut 3. Osaamis- ja tukikeskuksen rakentaminen 4. Henkilöstön osaaminen korkealla 5. Talous kunnossa 6. Uudelleen organisoituminen 2. Avopalvelut Vaalijalan avopalvelujen tavoitteet pohjautuvat sote-ja maakuntauudistuksen ja sen kärkihankkeiden tavoitteisiin huomioiden edelleen myös KEHAS-ohjelman tavoitteet. Avo- ja laitospalvelujen rajan häivyttäminen vaatii erityisosaamiskeskittymien ja palvelujen monipuolisuuden tietoista kehittämistä eri alueille ja kasvukeskuksiin ( avopalvelut, kuntoutus, opetus, muut asiantuntijapalvelut, kehittäminen, tutkimus ). Asumispalvelujen kehittämistyössä kuntoutuksella on on merkittävä osuus. Vaalijala panostaa palvelurakenteiden muutokseen muun muassa LIIKE -hankkeen avulla, missä tavoitteena on liikkuvien kuntoutuspalvelujen kehittäminen ensisijaiseksi pulmatilanteiden ratkaisuissa lähipalveluissa ja perheissä, ennakoivien työskentelymallien kehittäminen ja toimenpiteiden aikaistaminen. Euroja kuluu kuntoukseen näin aikaisemmin, mutta kokonaisuudessa vähemmän kuin ennen.

6 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Perusturvalautakunta Valtakunnallisen linjan mukaisesti Vaalijalan keskeinen tehtävä on asumispalvelujen parantaminen. Vaalijala on valmis lisäämään vammaisten lähi- ja erityispalveluja asiakkaiden ja kuntien kanssa sovittavalla tavalla, muun muassa asumisen ja tekemisen vaihtoehtojen monipuolistamisella kustannustehokkaasti. 3. Osaamis- ja tukikeskus Nenonpello yksiköissä o 160 asiakaspaikkaa, jonka lisäksi on muualla Pieksämäellä 40 paikkaa.suunnitelmakauden lopussa arvioidaan laitospaikkoja olevan 160, joista lähes 90% määräaikaisia kuntoutusjaksoja varten. Loput varattu kehtisvammageriatrian käyttöön. Asaikkaiden ja maakuntien tarpeet sekä kysyntä määrittävät toiminnan laajuuden. Laitoskuntouksen tarvetta on myös muualla kuin Nenonpellossa ja Vaalijala mahdollisesti tuo kuntoutuksen pienyksiköitä maakuntien keskuskaupunkeihin. 4. Henkilöstön osaaminen korkealla tasolla Nenonpellon työntekijämäärä vähentyy, mutta avopalveluissa tarve lisätä työntekijöitä. 5. Vaalijalan talous pidetään tasapainossa Henkilöstön menot on noin 80 % käyttätalousmenoista. Käyttötalousmenoja lisäävät uudet palvelukodit. Suunnitelmassa palkkaperusteisten menojen arvioidaan nousevan 0,2 % vuonna Vuoden 2017 kuntoutuksen hintoja laskettiin 1,5 %, vuodelle 2018 tarkistetaan yksittäisiä hintoja, mutta yleistä suoritehintojen korotusta ei tehdä. Vuoden 2014 jälkeen ei yleistä hintojen korotusta ole tehty. Kunnat maksavat yli 80 % Vaalijalan menoista. Jäsenkunnilta ei kanneta erikseen maksuosuuksia investointeihin, vaan ne katetaan mm ARA:n investointiavustuksin ja korkotukilainoin. 6. Vaalijalan uudelleen organisoituminen Sote- ja maakuntakuntauudistus edellyttää toteutuessaan Vaalijalan toiminnan hallinnollista uudelleen organisoitumista. Palvelutoiminnasta on mahdollista sopia. Etelä-Savo olisi silloin Vaalijalan isäntämaakunta ja muut maakunnat sopimuskumppaneita. Toisena vaihtoehtona on Vaalijalan palvelutoiminnan yhtiöittäminen.

7 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Perusturvalautakunta Sateenkaaren peruskoulun tulevaisuus opetushallinnon alaan kuuluvana on ratkaistava erikseen. Valmistelija vs perusturvajohtaja Anna-Liisa Väyrynen, puhelin Esityslistan liiteet numerotta 1. Lausuntopyyntö 2. Kehyssuunnitelma Vs. perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta toteaa lausuntonaan ja esittää edelleen kunnanhallitukselle, että 1. Rautavaarassa ei ole tarvetta erityisasumisen lisäämiseen, mutta asumispalvelujen monipuolistamiseen kylläkin. 2. Vaalijalan panostus palvelurakenteiden muutokseen muun muassa LIIKE -hankkeen avulla, missä tavoitteena on liikkuvien kuntoutuspalvelujen kehittäminen, on ensiarvoisen tärkeää. Lisäksi lautakunta korostaa aluepoliklinikoiden ja muiden kuntous- ja asiantuntijapalveluiden toimintaedellytyksiin panostamista ja niiden kehittämistä. Lautakunta korostaa, että riittävä ja tarpeenmukainen kuntoutus sekä hoidon erityisasiantuntemus tulee turvata kehitysvammaisille pitkistä välimatkoista huolimatta myös jatkossa reuna-alueille lähelle asiakkaita. Päätösehdotus hyväksyttiin perusturvalautakunnan lausuntona esitettäväksi kunnanhallitukselle. Khall Lisätietoja antavat: - vs. perusturvajohtaja Anna-Liisa Väyrynen, puh kunnanjohtaja Unto Murto, puh sp: etunimi.sukunimi@rautavaara.fi Esityslistan liite numerotta: - Vaalijalan kuntayhtymän lausuntopyyntö ja kuntayhtymän Kehyssuunnitelma Kj:n ehdotus: päättää antaa Vaalijalan kuntayhtymälle Vaalijalan Kehyssuunnitelmasta seuraavan lausunnon: 1. Rautavaarassa ei ole tarvetta erityisasumisen lisäämiseen, mutta asumispalvelujen monipuolistamiseen kylläkin.

8 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Perusturvalautakunta Vaalijalan panostus palvelurakenteiden muutokseen muun muassa LIIKE -hankkeen avulla, missä tavoitteena on liikkuvien kuntoutuspalvelujen kehittäminen, on ensiarvoisen tärkeää. Kunta korostaa aluepoliklinikoiden ja muiden kuntous- ja asiantuntijapalveluiden toimintaedellytyksiin panostamista ja niiden kehittämistä. Kunta korostaa, että riittävä ja tarpeenmukainen kuntoutus sekä hoidon erityisasiantuntemus tulee turvata kehitysvammaisille pitkistä välimatkoista huolimatta myös jatkossa reuna-alueille lähelle asiakkaita. 3. Rautavaaran kunnan mielestä Vaalijala on reagoinut aktiivisesti kehitysvammaisia koskeviin jo tapahtuneisiin, kuin myös tulossa oleviin, lainsäädäntömuutoksiin ja kehittämisohjelmiin, mikä turvaa asiakkaiden aseman säilymisen hyvällä tasolla myös meneillään olevassa muutoksessa. 4. Kunta pitää hyvänä, että Vaalijalan talous on pidetty tasapainossa. Toivottavaa olisi, että kertynyt ylijäämä hoidetaan jäsenkuntien hyödyksi esimerkiksi asiakasmaksuissa. Ylijäämän käyttäminen investointeihin hyödyttää pääsääntöisesti niitä kuntia, joilla on asuntojen rakentamisen tarve. Isojen investointien tekemisestä tulisi pidättäytyä, kunnes Vaalijalan uudelleen organisoitumisesta on päätetty. 5. Kunta esittää, että Vaalijala tuotteistaa palvelunsa. Nykyinen palvelujen hinnoittelutapa ei anna kunnille selkeää, yksityiskohtaista informaatiota hinnan muodostumisesta. 6. Rautavaaran kunta yhtyy Pieksämäellä pidetyn kuntakokouksen johtopäätökseen siitä, että Vaalijalan tulevaisuutta koskevia päätöksiä voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun perustuslakivaliokunnan antaman lausunnon pohjalta tehtävät korjaukset Sote- ja Maakuntalakeihin sekä Valinnanvapauslakiin ovat tiedossa. Tämän vuoksi jo aikaisemmin keskusteluun noussut Vaalijalan yhtiöittäminen ei ole tällä hetkellä lainkaan ajankohtainen asia. Toimiessaan Itä-Suomen neljän maakunnan yhteisenä palveluntuottajana, asiakaspohja riittää erityisosaamisen ylläpitämiselle ja näin vältytään palvelujen pirstoutumiselta. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

9 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Perusturvalautakunta Valtiokontorilta saatujen varojen käyttö/perusturvalautakunnalle euroa kahden huoneen muuttaminen asumiskäyttöön Petu Kampuksen tehostetun palveluasumisen yksiköt Poutapilvi, Päivänsini, Niittyvilla ja Hopeapaju tarjoavat sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoivaa. Lisäksi asumispalveluyksikkö Suopursu Rautaharjussa oli toiminnassa alkuvuoteen 2017, kunnes siellä tapahtuneen vesivahingon johdosta asukkaat sijoitettiin muihin yksiköihin ja kotiin. Suopursun ottaminen palveluasumiskäyttöön on edelleen ratkaisematta. Tällä hetkellä erityisesti olisi tarvetta asunnoille kuntoukselliseen ja muuhun intervallikäyttöön. Lisäksi ehkä jonkin verran tarvetta muulle tehostettua palveluasumista kevyemmille asumispalveluille. Perusturvalautakunta kokouksessaan pyysi teknistä toimea selvittämään, onko tiloja muunneltavissa asukashuoneiksi. Tämän perusteella Petri Ahonen on toimittanut asiassa kampuksen yhden tilan käyttötarkoituksen muutoksen ja tästä asiasta on perusturvalautakunta on päättänyt Rautavaaran kunta on saanut valtiokonttorilta vanhustenhuollon edistämiseen varoja, joiden käytöstä kunnanhallitus päättää (khall / 102). Petri Ahosen selvityksen mukaan kampuksen tiloista on edelleen muutettavissa kaksi tilaa asukaskäyttöön. Nämä tilat vapautuvat sitten kun sairaankuljetuksen autotallin tilojen muutostyö monitoimitilaksi valmistuu ja edelleen sitten, kun kehitysvammaisten päivätoiminnan Touhutuvalle järjestyy muut nykyistä asianmukaisemmat tilat. Kustannusarvio näiden kahden huoneen muutostöistä yhteensä ,00, josta LVI-muutostyöt tarvikkeineen ,00 ja rakennustekniset työt tarvikkeineen ,00. Kirjanpitäjältä saadun tiedon mukaan perintöjen arvo on ,50, mistä kiinteän omaisuuden osuus ,99. Toki näistä varoista on jo muita varauksia, mm em muutostöihin sekä vanhusten viikon viettoon. Petri Ahosen laatima kahden huoneen käyttötarkoituksen muutos kustannusarvioineen annetaan tiedoksi kokouksessa. Valmistelija vs perusturvajohtaja Anna-Liisa Väyrynen, puhelin

10 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Perusturvalautakunta Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että valtiokonttorilta saaduista varoista kohdennetaan kustannusarvion mukaisesti ja suunnnitelman mukaisesti tarvittava määrä kahden huoneen muuttamiseksi asumiskäyttöön. Perusturvalautakunta esittää kunnanhallitukselle, että valtionkonttorilta saaduista varoista kohdennetaan ,00 käytettäväksi kahden huoneen muuttamiseksi asumiskäyttöön. Khall Kunnanjohtajan mukaan Kunnan Taseessa/Toimeksiantojen pääoman saldo : ,50 euroa, mistä kiinteän omaisuuden osuus on ,99 euroa. Lisätietoja antavat: - vs. perusturvajohtaja Anna-Liisa Väyrynen, puh kunnanjohtaja Unto Murto, puh sp: etunimi.sukunimi@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: päättää: 1. kohdentaa perusturvalautakunnalle valtiokonttorilta saaduista varoista yhteensä (alv 0%) kahden huoneen muuttamiseksi asumiskäyttöön Lepolan palvelutalossa. 2. muutos huomioidaan vuoden 2017 tilinpäätöksessä Toimeksiantojen pääomissa/tp Esittelijän/kunnanjohtajan perustelut: -kunnanhallitus on kokouksessa nro 7/ :ssä 93 päättänyt yksimielisesti siirtää vanhustenhuollon edistämiseen käyttämättä olevat pääomat ( ,63 ) vuoden 2011 tilinpäätöksessä kunnan omasta pääomasta Toimeksiantojen pääomiin. - kunnanhallitus päättää aina varojen käytöstä valtiokonttorin esittämin ehdoin. Perusturvalautakunta valmistelee vanhustenhuollon edistämiseen saatujen varojen kohdennuksen. - valmistelussa keskeinen asiakirja on kunnanvaltuuston kokouksessa nro 7/ :ssä 61 hyväksymä Rautavaaran kunnan Ikääntymispoliittinen strategia ja palvelurakenteen kehittämisohjelma Tämä on päivitettävä mennessä. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

11 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Valtuuston 1. vpj Veijo Oinosen aloite Työllisyyden hoitamisenhanke ja Rautavaaran kunnan Työllisyysstrategian Toimintasuunnitelma Khall Kunnanvaltuuston kokouksessa nro 4/ :ssä 31 silloisen valtuuston 1.vpj. Veijo Oinonen teki seuravanlaisen valtuustoaloitteen Koillis-Savon alueelle: "Suunnitellaan ja käynnistetään hanke, jolla etsitään yhteistyömalleja uusien työkäytäntöjen luomiseksi. Hankkeelle haetaan ESRrahoitus esim. Pohjois-Savon ELY-keskukselta. Koillis-Savon alueella toimivalle hankkeelle rakennetaan malli pienten ja harvaan asuttujen kuntien työllisyyden hoitamiseen. hyväksyi kokouksessa nro 19/ :ssä 276 Rautavaaran kunnan Työllisyysstrategian Tämä on paikallisen työttömyyden poistamisohjelma. Kuluvana vuonna kunnan työttömyysprosentti vaihtelee 13,6%- 19.1%. Olemme siis Pohjois-Savon paalupaikalla. Rautavaaran kunnan Työllisyysstrategissa asetettiin tavoitteeksi: Tämän valtuustokauden päättyessä kunnan työttömyysprosentti on 8,0%. Tässä emme onnistuneet. 1. Työmarkkinatukimaksut eli Kelan sakkomaksut : Vuoden 2014 loppuun Rautavaaran kunta on joutunut maksamaan 50 % työmarkkinatuesta sen jälkeen, kun kunnassa asuva työtön on saanut työmarkkinatukea yli 500 päivää. Vuoden 2015 alusta kunnan vastuu alkoi kertyä jo 300 päivän jälkeen ja lisäksi kunnan osuus nousi 70 %:in niiden työttömien osalta, jotka ovat saaneet työmarkkinatukea 1000 päivää. Työmarkkinatuen kuntaosuudet eli Kelan sakkomaksut kuuluvat perusturvatoimen talousarvioon, johon: - vuodelle 2015 Työmarkkinatuen kuntaosuuteen eli Kelan sakkomaksuihin varattiin euroa/ylittyi - vuodelle 2016 varattiin euroa/ylittyi euroalla - vuodelle 2017varattu Työmarkkinatuen kuntaosuuteen euroa/ mennessä maksettu euroa. Määräraha ei tule riittämään. Muutoksen lisäkustannukset kunnalle ovat erittäin merkittäviä lähes euroa, jos emme tee mitään työttömyyden postamiseksi. 2. Työttömyyden vaikutukset kuntatalouteen yleisellä tasolla: Vaikutukset verotulokertymään; palkkatulosta verotuloa enemmän kuin työttömyyskorvauksesta

12 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Asuntojen ja tonttien menekki kasvaa tai vähenee ja kiinteistöjen arvot muuttuvat; seurauksena taloudelliset tappiot Vaikutukset yleiseen ostovoimaan, kulutukseen ja palvelujen käyttöön kunnan alueella, ulottuu yhteisöverotukseen Yleinen ilmapiiri muuttuu; eteenpäin menevä vai taantuva Velvoitetyöllistettävät työttömyyden pitkittyessä; kunta viimeinen työpaikka eli mm. eläkemenoperusteiset maksut Toimeentulotukien kustannukset kasvavat; sosiaalitoimi Maksuhäiriöt voivat lisääntyä, mm. kunnan laskut maksetaan viimeisinä eli kunnan saamiset lisääntyvät Terveydenhuollon kulut kasvavat; yleinen terveys, mielenterveys, syrjäytyminen, päihdeongelmat. Veijo Oinosen valtuustoaloitteessa esitetään, että suunnitellaan ja käynnistetään Koillis-Savon kuntien yhteistyönä työllisyyshanke, jolla etsitään yhteityömalleja uusien työkäytäntöjen luomiseksi. Hankkeelle haetaan ESR-rahoitusta esim. Pohjois-Savon ELY-keskukselta. Koillis-Savon alueella toimivalla hankkeella rakennetaan malli pienten ja harvaanasuttujen kuntien työllisyyden hoitamiseen. Kuntien intresseissä on kuntalaisten hyvinvointi ja hyvinvoinnin lisäämisen kannustaminen. Työllisyyshankkeen tavoitteena tulisi olla kuntalaisten, yritysten, järjestöjen ja yhdistysten yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen niin, että: - työttömyysaste laskee pysyvästi - työnhakijointa on työkykyisiä ihmisiä - ehkäistään syrjäytymistä, lisätään sosiaalisuutta ja osallisuutta. - vahvistetaan monialaisella yhteistyöllä sosiaalisen työllistämisen sektoria. Ohjataan eteenpäin niitä, joiden työkyky ei vastaa työmarkkinoiden tarpeita joko kevennettyyn työhön, kuntouttavaan työtoimintaan tai eläkeratkaisuihin. Seudullinen työllisyyspolitiikka on muutakin kuin työttömyyden hoitoa, se on yhteistyön prosessi, jossa pyritään vastaamaan alati muuttuviin työmarkkinoiden tarpeisiin. Toimivan yhteistyön avulla vahistetaan aluekehitystä, kuntalaisten ja yritysten hyvinvointia. Tärkeintä on liike eli työllisyyden edistämiseksi tehtyä työtä jatketaan määrätietoisesti. Yhteiset tulevaisuuden tavoitteet ja strategiset valinnat Rautavaaran kunnan osalta on Työllisyysstrategian kautta dokumentoitu. Työn jatkuvuuden kannalta keskeistä on tämän kunnan Työllisyysstrategian seuranta, käsittely ja uudelleen arviointi. Työttömyyden poistamiseen tarvitaan kuntatasolla erittäin laajaa poikkihallinnollista yhteistyötä (kunnan palvelutuotanto, kuntalaiset, yrittäjät, kolmas sektori) ja kumppanuuteen perustuvaa jämäkkäitä uusia ja vanhoja hyviä toimenpiteitä.

13 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ käsitteli kokouksessa nro 12/ :ssä 248 yhteistyön käynnistämistä Kaavin kunnan kanssa. Käytiin asiasta lähetekeskustelu ja annettiin evästystä kunnanjohtajalle jatkovalmistelua varten. Keskustelu yhteistyön käynnistämiseksi Kaavin ja Rautavaaran kuntien kesken aloitettiin KYSTERIn Koillis-Savon palveluyksikön (Kaavi ja Rautavaara) kuntien palvelutasoneuvottelussa, joka pidettiin Kaavilla tiistaina Palvelutasoneuvottelussa kuntien edustajien kanssa puhuimme kokouksen jälkeen mm. kuntien eri palvelujen kehittämis-/yhteisyökohteista. Keskustelussa nostettiin esille mm.: - luottamushenkilökoulutus: kustannusten jakaminen 50%+50% periaatteella - selvitystyö sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen, tavoitteena terveydenhuollon peruspalvelujen säilyttäminen omassa kunnassa - yhteistyökohteeksi kunnille jäävät: keskushallintopalvelut, elinvoimapalvelut, hyvinvointipalvelut sekä yhteiset viranhaltijat ja työntekijät - miten digitalisaatiolla voidaan uudistaa ja kehittää kuntien palvelutuotantoa ennen : Rautavaaran kunnan nopeat laajakaistayhteydet (100 Mbit/sekuntti), Digi-Savo. - Rautavaaran kunnan työpaikkaomavaraisuus on 90%, oman kunnan alueella työskentelee 416 hlöä ja 166 hlöä käy työssä toisessa kunnassa: Kuopio, Lapinlahti ja Siilinjärvi. - Rautavaaralla työikäisten määrä on Työttömien määrä Rautavaaran kunnan maksama Kela-sakko yhtä työtöntä kohden 570,72 euroa. Kaavilla 444,43 euroa/työtön, Tuusniemi 584,43 euroa/työtön. Kuopio 853,94 euroa/työtön. Linkki tähän: Rautavaaran ja Kaavin kuntien yhteistyömahdollisuuksien kartoittamiseksi tulisi pitää palaveri teemalla: Yhteistyöstä yhteiseen työhön. Rautavaaran ja Kaavin kunnat ottaisivat esille ylikunnallisen yhteistyön kehittämisen eri kohteet kuntalaistensa parhaaksi niinkuin uusi kuntalaki velvoittaa. Lisäksi Kuntamaisema Oy:n laatimassa Maisemaraportissa- Rautavaaran kunta: Tehokkuusanalyysi ja henkilömitoituksen arviointi palveluista nostetaan esille ylikunnallisen yhteistyön antamat mahdollisuudet. Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi

14 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Esityslistan liitteenä numerotta: - Rautavaaran kunnan Työllisyysohjelma 2016 Kj:n ehdotus: päättää silloisen valtuuston 1. vpj:n Veijo Oinosen tekemästä valtuustoaloitteesta seuraavaa: 1. antaa kunnanviraston operatiivisen johtoryhmän (jory), Etsivä nuorisotyöntekijän/työkoordinaattorin, sosiaaliohjaajan, vapaaajan ohjaajan tehtäväksi päivittää Rautavaaran Työllisyysstrategian Toimintasuunnitelma/Työllisyysohjelma vv mennessä. Työllisyysohjelmassa tulee esittää työvoima-asioiden: 1) Alueellinen yhteistyö työvoima-asioissa: - Pohjois-Savon ELY-keskus, koulutusorganisaatiot, Pohjois-Savon TE-toimisto, TYP palvelu Kuopio, KELA, sopimusperusteinen kuntayhteistyö, isäntäkuntamallien yhteistyö Siilinjärvi: ympäristöterveydenhoito/eläinlääkäri ja terveystarkastus, Työkuntoon-hanke , Pohjois- Savon liitto ja Nuoret Duuniin hanke. 2) Kuntaorganisaation sisäinen yhteistyö työvoima-asioissa: - sosiaalitoimi, elinvoimaosasto, hyvinvointiosasto, keskushallinto, ict, ja Meta - vuoden 2017 talousarviossa Työllisyysstrategian määrärahoiksi on varattu euroa - vuoden 2016 talousarviossa määräraha oli euroa - työllisyyden hoidon pääpaino tulee olla: pysyvien ratkaisujen löytäminen, Oppisopimuskoulutuksen tukeminen, Itse itsensä työllistäminen 3) Kuntouttavan työtoiminnan tuki kunnan alueella: - kuntouttavan työtoiminnan nykytilanne ja kehittäminen/selkeytys * Rautavaaran Työraitti ry/perustettu vuonna 1994 * * harjoittaa mm. kahvila-, kirpputori, työpaja- ja muuta pienimuotoista toimintaa Sattuman Kaappa ja Kahvio sekä Sattuman Verstas nimillä * * hoitaa Matkahuollon ja Postin palvelutehtäviä * TUKEVA-työvalmennussäätiö/perustettu vuonna 2008 päätoimialanaan päivä- ja työtoiminta muille kuin ikääntyneille ja vammaisille ** toimii Kuopiossa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Kaavilla ja Tuusniemellä * Metsäkartano, SPR/Rautavaaran osasto, MTK/Rautavaaran osasto ja Rautavaaran Metsänhoitoyhdistys ry * kunnan kolme seurakuntaa * Rautavaaran A-Kilta ry. 2. esittää Kaavin kunnalle, että käynnistetään Koillis-Savon kuntien Kaavi ja Rautavaara yhteistyönä työllisyyshanke, jolla etsitään yhteis-

15 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ työmalleja uusien työkäytäntöjen luomiseksi. Hankkeelle haetaan ESR-rahoitusta Pohjois-Savon ELY-keskukselta. Koillis-Savon alueella toimivalla hankkeella rakennetaan malli pienten ja harvaanasuttujen kuntien työllisyyden hoitamiseen. 3. Veijo Oinosen tekemä valtuustoaloite on tältä erää loppuunkäsitelty. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

16 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta Hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen/hyvinvointilautakunnan antama lisäselvitys kunnanhallitukselle/ Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät /Rehtorin tehtäviin alkaen Khall Uusi kuntalaki (410/2015) tuli osittain voimaan ja kokonaisuudessaan se tulee sovellettavaksi uuden valtuustokauden alkaessa Kunnan uuteen hallintosääntöön on sisällytetty tarpeelliset määräykset kunnan hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta. Hallintosääntö on kunnan toimintaa ohjaava keskeinen ohjausväline, kunnan strategian, talousarvion ja taloussuunnitelman ohella. Uudessa hallintosäännössä yhdistetään nykyinen sivistyslautakunta + tulosalueen II rajapintoja uudeksi hyvinvointilautakunnaksi alkaen. Nykyinen perusturvalautakunta jatkaisi siirtymäkauden ajan saakka. Vuoden 2019 alussa maakunta järjestää Pohjois-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut. Maakuntaan siirtyvät kaikki Pohjois-Savon kuntien sote-palvelut, muun muassa sairaalapalvelut, äitiys- ja lastenneuvolat, vanhusten asumispalvelut, lastensuojelu sekä mielenterveyspalvelut. Uudessa maakunnassa valinnanvapaus lisääntyy ja jokainen kuntalainen voi valita, mistä hankkii sosiaali- ja terveyspalvelunsa. Uudistuksen tavoitteena on hillitä kustannuksia, mutta myös sujuvoittaa palveluja. 3. Luku Toimielinorganisaatio/5 Hyvinvointilautakunnan jäsenet ja esittely: "Hyvinvointilautakunnassa on 7 jäsentä, joista valtuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja. Lautakunnan esittelijänä toimii hyvinvointijohtaja ja hänen ollessa estynyt tai esteellinen esittelijänä toimii hänen sijaisensa. Heidän ollessa estyneitä, esittelijänä toimii hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Hyvinvointilautakunta toimii kuntalain 22 :n mukaisena kuntalaisten vaikuttamiskanavana."

17 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta Luku Tehtävien ja toimivallan jako/5 Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta "Lautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointiosaston toimialaa ja vastaa palvelujen tuloksellisesta järjestämisestä. Lautakunnan toimialaan kuuluu terveyden ja sivistyksen edistäminen ja sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien ennaltaehkäiseminen, varhaiskasvatuksen, opetuspalvelujen, kirjasto-, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen järjestäminen, puhtaus- ja ruokapalvelujen tuottaminen sekä koulukuljetus- ja joukkoliikennepalvelujen järjestäminen. Lautakunta seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta ja varaa asukkaille ja käyttäjille mahdollisuuden osallistua palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen." Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: ehdottaa valtuustolle, että se perustaa hyvinvointijohtajan viran lukien. Hyvinvointijohtajan kelpoisuusvaatimuksena soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Työkokemusvaatimuksena esimiestyö ja kokemus organisaation johtamisesta. Eduksi katsotaan kokemus opetustoimesta ja hyvinvointialalta. Palkkaus voimassa olevan KVTES:n mukaan. Palkkauksen kunnanhallitus vahvistaa erikseen. Khall hyväksyi yksimielisesti esittelijän muutetun ehdotuksen, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessa nro 4/ :ssä 28 Rautavaaran kunnan Hallintosäännön. Hallintosäännön sivu 18 6 Viranhaltijoiden tehtävät ja toimivalta: " Hyvinvointijohtajan tehtävänä on toimialallaan:

18 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta toimii hyvinvointilautakunnan esittelijänä 2. johtaa ja kehittää toimintaa kunnanhallituksen ja lautakunnan asettamien tavoitteiden mukaisesti, 3. vastata toiminnan ja talouden suunnittelusta, yhteensovittamisesta ja raportoinnista, 4. johtaa palvelujen kehittämistä ja työprosessien tehostamista, 5. vastata asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta, 6. huolehtia osaltaan henkilöstön kehittämisestä ja tehtävien määrittelystä, 7. vastata viestinnästä, sidosryhmäyhteistyöstä ja yhteistoiminnasta yhteistyötahojen kanssa, 8. suorittaa muut toimielimen määräämät toimialaansa kuuluvat tehtävät. Toimialajohtaja ratkaisee toimialallaan asiat, jotka koskevat: 1. toiminnan järjestämistä ja organisointia lautakunnan linjausten mukaisesti, 2. irtaimen omaisuuden poistamista tai luovuttamista käytettäväksi sekä tavaroiden ja palvelujen hankintaa sekä myyntiä talousarvion toimintavaltuuksien määräämissä rajoissa, 3. henkilöstöasioita hallintosäännön henkilöstöasioita koskevan osan mukaisesti, 4. merkittäviä tutkimus-, kokeilu- ja kehittämishankkeita, 5. urakka-, suunnittelu-, hankinta- tai muun sopimuksen tekemistä kunnan talousarvion määräämissä rajoissa, 6. oman toimialansa hankintoja vuosittain talousarvion käyttösuunnitelmassa vahvistettavissa puitteissa, 7. yksiköiden tehtäviä. Näiden tehtävien lisäksi hyvinvointijohtajan pätevyysvaatimuksiin lisätään kirjastonhoitajan pätevyys ja työkokemus. Kunnanjohtaja on tehdyllä määräaikaisella viranhoitomääräyksellä nimittänyt lehtori, vararehtori ja YM Janne Karttusen toimimaan hyvinvointisosaston toimialajohtajana ja vs. hyvinvointijohtajana Kj:n ehdotus: ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää: 1. perustaa hyvinvointijohtaja viran alkaen. 2. pätevyysvaatimukset: hyvinvointijohtajan kelpoisuusvaatimuksena

19 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, kunnallishallinnon ja -talouden tuntemus, kokemusta sivistystoimesta ml. kirjasto sekä hyvä kirjallinen ja suullinen suomen kielen taidot ja hyvät vuorovaikutustaidot. Työkokemusvaatimuksena esimiestyö ja kokemus organisaation johtamisesta. Eduksi katsotaan opetushallinnon tutkinto ja kokemus kunnallisesta opetustoimesta, kirjastosta ja varhaiskasvatuksesta. Palkkaus voimassa olevan KVTES:n mukaan. Palkkauksen kunnanhallitus vahvistaa erikseen. Asiasta käydyn keskustelun jälkeen hyväksyttiin jäsen Arto Hakkaraisen tekemä ehdotus, jota jäsen Matti Ahonen kannatti: Asia jätettin pöydälle lisäselvityksiä varten. hyvla Pyydettyjä lisäselvityksiä: Toimialajohtajan tietoon ei ole saatettu eikä etsinnöissä ole löytynyt minkäänlaisia selvityspyyntöjä tai ohjausta AVI:lta tai miltään muultakaan taholta kirjastotoimen järjestämiseen liittyen. Laki yleisistä kirjastoista (1492/2016) tuli voimaan ja siinä kunnan kirjastolaitosta johtavan kelpoisuusvaatimukset muuttuivat aiempaa joustavimmiksi. Toisaalta muuten kirjastolaitoksen henkilöstön kelpoisuusehdot (Valtioneuvoston asetus kirjastoasetuksen 4 muuttamiseksi) edellyttävät varsin tarkasti määriteltyä koulutettua henkilöstöä. Rautavaaran kunnan kannalta voidaan kiteyttää, että tarvitsemme korkeakoulututkinnon suorittaneen työntekijän jolla on suoritettu vähintään 60 opintopisteen laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot. Tälläisen kirjastoalan asiantuntijan työnimike on usein kirjastonhoitaja. Asialla on myös kiire, koska asetuksessa annettu kuuden vuoden toteuttamisaika päättyi jo vuonna Mainitun asetuksen 4 3 mom määrätään myös, että ennen asetuksen voimaantuloa työsuhteeseen otettu silloin virkakelpoinen henkilö on edelleen kelpoinen kyseiseen virkaan tai työsuhteeseen. Kirjastotoimen osalta on kysytty eläkkeellä olevalta kirjastovirkailija Ritva Vartiaiselta halukkuutta palata tehtävään. Vartiainen totesi puhelinkeskustelussa tiistaina klo ettei ota tehtävää

20 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta vastaan. Ritva Vartiaisen tehtävänkuvauslomakkeella tehtävänimike on kirjastovirkailija, jonka tehtäviin on yhdistetty kirjastonjohtajan tehtävät (sivla , 4 ). päätti olla muuttamatta Vartiaisen palkkahinnoittelukohdaksi voimaan tulleen KVTES mukaisesti 02KIR42 (Kirjastopalvelujen asiantuntijatehtävät), koska kyseisen palkkaluokan pätevyysvaatimukset eivät täyty( ). Toimialajohtajan päätösehdotus: Mahdollista yhteistyötä naapurikuntien kirjastotoimien kanssa selvitti vuonna 2016 entinen sivistystoimen osastopäällikkö Elmo Nuutinen, joka keskustelussa tammikuussa 2017 kertoi olleensa yhteydessä kaikkiin lähikuntiin ja saamiensa vastauksien perusteella arvioi nopean yhteistyön aloittamisen olevan mahdotonta ja lopulta toteutuessaan kustannuksiltaan korkeaa. Hyvinvointilautakunta toteaa selvityksessään kirjastotoimen järjestämiseksi Rautavaaran kunnassa parhaaksi vaihtoehdoksi muuttaa nykyinen kirjastovirkailijan tehtävä kirjastonhoitajan tehtäväksi ja että tehtävä täytetään mahdollisimman nopeasti pätevällä työntekijällä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall Hyvinvointilautakunta päätti yksimielisesti kokouksessa nro 1/ :ssä 12 antaa lisäselvitykset: - Kirjasto: * vakituisen kirjastohenkilön rekrytointi kelpoisuusvaatimusten mukaisesti mennessä: kirjastonhoitaja * eläkkeellä oleva tehtävänimikkeellä kirjastovirkailija ei ole käytettävissä, pätevyysvaatimukset eivät täyty * Jaana Tikkanen palkattu kirjastovirkailijaksi 60% työajalla asti. - Naapurikuntien kirjastotoimen yhteistyö: * selvitetty vuonna 2016: ei mahdollista, korkeat kustannukset

21 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta Kirjastotoimen järjestämisessä paras vaihtoehto on muuttaa nykyinen kirjastovirkailijan tehtävä kirjastohoitajan tehtäväksi. Lisätietoja antavat: - vs. hyvinvointiosaston toimialajohtaja Janne Karttunen, puh kunnanjohtaja Unto Murto, puh sp: etunimi.sukunimi@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää: 1. perustaa hyvinvointijohtaja viran alkaen. 2. pätevyysvaatimukset: hyvinvointijohtajan kelpoisuusvaatimuksena soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, kunnallishallinnon ja -talouden tuntemus, kokemusta sivistystoimesta ml. kirjasto sekä hyvä kirjallinen ja suullinen suomen kielen taidot ja hyvät vuorovaikutustaidot. Työkokemusvaatimuksena esimiestyö ja kokemus organisaation johtamisesta. Eduksi katsotaan opetushallinnon tutkinto ja kokemus kunnallisesta opetustoimesta, kirjastosta ja varhaiskasvatuksesta. Palkkaus voimassa olevan KVTES:n mukaan. Palkkauksen kunnanhallitus vahvistaa erikseen. Esittelijän/kunnanjohtajan perustelut: - Hyvinvointilautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointiosaston toimialaa ja vastaa palvelujen tuloksellisesta järjestämisestä. - Tulevaisuuden kunnan rakentamistyössä lautakunnan toimialaan kuuluu terveyden ja sivistyksen edistäminen ja sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien ennaltaehkäiseminen, varhaiskasvatuksen, opetuspalvelujen, kirjasto-, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen järjestäminen, puhtaus- ja ruokapalvelujen tuottaminen sekä koulukuljetus- ja joukkoliikennepalvelujen järjestäminen. - Hyvinvointiautakunta seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta ja varaa asukkaille ja käyttäjille mahdollisuuden osallistua palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen (Kunnan uusi Kuntastrategia ja Osallistuva budjetointi /Uusi Kuntalaki 37 ja 22 astui voimaan sekä Osallistuva budjetointi Maakuntalaissa 23). Asiasta käydyn keskustelun jälkeen hyväksyttiin jäsen Arto Hakkaraisen tekemä ehdotus, jota jäsen Matti Ahonen kannatti: Asia jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten (käsitellään koko tulosalue III/ hyvinvointiosaston henkilökunnan työtehtävät).

22 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta Khall Hyvinvointiosaston päällikkyyttä käsiteltiin kunnanhallituksen kokouksessa nro 12/ : Rautavaara-Savotta: Hyvinvointiosaston päällikkö alkaen - Kunnanjohtajan määräaikainen viranhoitomääräys : * vararehtori, lehtori ja YM Janne Karttunen toimi hyvinvointiosaston päällikkönä määräajan Hyvinvointijohtajan virka tulee perustaa kuntaan alkaen. * tätä mieltä ovat tuloalueen III/sivistysosaston aikaisemmat päälliköt ** vararehtori, lehtori, YM Janne Karttunen ** FM Elmo Nuutinen lähetti päivätyn kirjeen asiasta: "Ilmoitus: En ole käytettävissä määräaikaiseen tulosalueen johtajan tehtävään jälkeen.tulosalueen johtajan tehtävien suuren määrän ja vaativuuden vuoksi koen, että viran tulokselliseen hoitoon ei ole edellytyksiä määräaikaisena ja osa-aikaisena viranhaltijana. Kokemukseni perusteella katson, että tulosalueen johtajan viran tulisi olla täytetty vakituisesti ja täysiaikaisesti avoimen haun kautta." * Hyvinvointijohtajan työt 2017: ** kirjaston rahoituksen ja toimintamallin ratkaiseminen ** vakituisen kirjastohenkilön rekrytointi kelpoisuusvaatimusten mukaisesti mennessä ** varhaiskasvatus ja esiopetus ** siivouspalvelu: siivoustyön mitoitus ** ruokapalvelu: sisäisen laskutuksen tarkistaminen ** koulut:yhtenäiskoulu muodostaminen ** Monitoimitalo: Kuntosalin muuttaminen maksulliseksi jne. Päätettiin, että kunnanhallituksen kokoukseen nro 13/ klo kutsutaan kuultavaksi rehtori Matti Korkalainen: Hyvinvointiosaston päällikkö ja hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät ajalla Kunnanjohtaja Unto Murto teki päivätyn Viranhoitomääräyksen ajalle , jossa rehtorin tehtäviin sisältyy Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät. Määräaikaisuuden peruste: Kuntaorganisaation muutostilanne.

23 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta Rehtorin tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan euroa/kk. Rehtorin kokonaistyöaika on 36,45 t/vko. Rehtori Matti Korkalainen ja talousjohtaja Henri Ruotsalainen on kutsuttu kuultavaksi kunnanhallituksen kokoukseen klo alkaen. Kj:n ehdotus: Merkitään tietoonsa saatetuksi rehtori Matti Korkalaisen antama selvitys. Hyväksyttiin yksimielisesti esittelijän kokouksessa esittämä muutettu päätösehdotus: päättää: 1. merkitä tietoonsa saatetuksi rehtori Matti Korkalaisen ja talousjohtaja Henri Ruotsalaisen kokouksessa antamat selvitykset klo neuvotteluja rehtori Matti Korkalaisen kanssa jatketaan: rehtorin tehtäviin sisältyisi Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät alkaen. 3. antaa jatkovalmisteltavaksi seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen nro 14/ tehtäväkuvauksen, jossa asiakirjahallinnon suunnittelijan (entinen arkistonhoitajan toimi) toimen ja kirjastonhoitajan toimen tehtäväkuvaukset yhdistetään. Khall Kunnanjohtaja Unto Murto teki päivätyn Viranhoitomääräyksen ajalle , jossa rehtorin tehtäviin sisältyy Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät. Määräaikaisuuden peruste: Kuntaorganisaation muutostilanne. Rehtorin kokonaistyöaika on 36,45 t/vko. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Esityslistan liite numerotta: - luonnos rehtorin Tehtäväkuvaus: rehtori, Hyvinvointiosaston päällikkö ja hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät Kj:n ehdotus: päättää, että:

24 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta rehtori Matti Korkalaisen tehtäviin sisällytetään Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävät alkaen. Tehtäväkuvausta päivitetään tältä osin. 2. rehtorin tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan euroa/kk alkaen Hyvinvointiosaston päällikön ja Hyvinvointilautakunnan esittelijän tehtävistä. Esittelijän perustelut tehtäväkohtaisen palkan korotukseen löy- tyvät kunnanvaltuuston kokouksessa nro 4/ :ssä 28 yksimielisesti hyväksymästä kunnan Hallintosäännöstä. Hallintosäännön sivu 18 6 Viranhaltijoiden tehtävät ja toimi- valta: Hyvinvointijohtajan tehtävänä on toimialallaan: 1. toimii hyvinvointilautakunnan esittelijänä 2. johtaa ja kehittää toimintaa kunnanhallituksen ja lautakunnan asettamien tavoitteiden mukaisesti, 3. vastata toiminnan ja talouden suunnittelusta, yhteensovittamisesta ja raportoinnista, 4. johtaa palvelujen kehittämistä ja työprosessien tehostamista, 5. vastata asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta, 6. huolehtia osaltaan henkilöstön kehittämisestä ja tehtävien määrittelystä, 7. vastata viestinnästä, sidosryhmäyhteistyöstä ja yhteistoiminnasta yhteistyötahojen kanssa, 8. suorittaa muut toimielimen määräämät toimialaansa kuuluvat tehtävät. Toimialajohtaja ratkaisee toimialallaan asiat, jotka koskevat: 1. toiminnan järjestämistä ja organisointia lautakunnan linjausten mukaisesti, 2. irtaimen omaisuuden poistamista tai luovuttamista käytettäväksi sekä tavaroiden ja palvelujen hankintaa sekä myyntiä talousarvion toimintavaltuuksien määräämissä rajoissa, 3. henkilöstöasioita hallintosäännön henkilöstöasioita koskevan osan mukaisesti, 4. merkittäviä tutkimus-, kokeilu- ja kehittämishankkeita, 5. urakka-, suunnittelu-, hankinta- tai muun sopimuksen tekemistä kunnan talousarvion määräämissä rajoissa,

25 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta oman toimialansa hankintoja vuosittain talousarvion käyttösuunnitelmassa vahvistettavissa puitteissa, 7. yksiköiden tehtäviä. 5 Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta Lautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointiosaston toimialaa ja vastaa palvelujen tuloksellisesta järjestämisestä. Lautakunnan toimialaan kuuluu terveyden ja sivistyksen edistäminen ja sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien ennaltaehkäiseminen, varhaiskasvatuksen, opetuspalvelujen, kirjasto-, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen järjestäminen, puhtaus- ja ruokapalvelujen tuottaminen sekä koulukuljetus- ja joukkoliikennepalvelujen järjestäminen. Lautakunta seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta ja varaa asukkaille ja käyttäjille mahdollisuuden osallistua palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Hyvinvointilautakunta: 1. hyväksyy kunnan varhaiskasvatussuunnitelmat, esi- ja perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja taiteen perusopetuksen paikalliset opetussuunnitelmat. 2. hyväksyy perusteet, joilla oppilaat otetaan esiopetukseen, perusopetukseen ja lukioon. 3. hyväksyy esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelmaan perustuvat suunnitelmat, josta ilmenee koulutustoiminnan kokonaisuus. 4. hyväksyy koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelman. 5. erottaa kurinpitotoimena oppilaan/opiskelijan määräajaksi koulusta. 6. hyväksyy oppilaskuljetusten kuljetusperusteet. 7. hyväksyy hyvinvointipalvelujen toimialaan kuuluvien tilojen ja välineistön käyttökorvaus- ja vuokrausperiaatteet sekä yleiset opinto- ja kurssimaksujen perusteet. 8. päättää varhaiskasvatuksesta perittävien maksujen perusteista lain sallimien enimmäismäärien mukaisena. 9. asettaa opiskeluhuollon kuntakohtaisen ohjausryhmän. 10. vastaa hyvinvointikertomuksen valmistelusta ja seurannasta. 11. vastaa osaltaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. 12. osallistuu hyvinvointityöhön osaamista jakamalla ja tukemalla muita toimialoja hyvinvointityössä. 13. päättää kunnan yhdistyksille (nuoriso, liikunta ja kulttuuri), toimintaryhmille ja yksittäisille henkilöille jaettavien hyvinvointia edistävien avustusten jakoperusteista ja jaosta.

26 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Hyvinvointilautakunta vastaa kunnan joukkoliikenteestä 15. päättää perusopetuslaissa ja lukiolaissa määrättyjen palvelujen sijaintipaikoista 16. päättää Vaaralla palaa-kulttuurirahaston ja muiden kulttuurirahastojen korkotulojen jakamisesta 17. päättää vuoden urheilijan valinnasta 18. koulun järjestyssäännöistä Toimielin voi delegoida päätäntävaltaa edelleen viranhaltijalle niiltä osin, kuin sitä ei ole säädetty laissa monijäsenisen toimielimen päätettäväksi. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

27 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ Elinvoimajohtajan viran täyttäminen Khall Uusi kuntalaki (410/2015) tuli osittain voimaan ja kokonaisuudessaan se tulee sovellettavaksi uuden valtuustokauden alkaessa Kunnan uuteen hallintosääntöön on sisällytetty tarpeelliset määräykset kunnan hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta. Hallintosääntö on kunnan toimintaa ohjaava keskeinen ohjausväline, kunnan strategian, talousarvion ja taloussuunnitelman ohella. Uudessa hallintosäännössä yhdistetään nykyiset elinkeinolautakunta ja tekninen lautakunta uudeksi elivoimalautakunnaksi alkaen. 3. Luku Toimielinorganisaatio/4 Elinvoimalautakunnan jäsenet ja esittely: "Elinvoimalautakunnassa olisi 7 jäsentä, joista valtuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja. Lautakunnan esittelijänä toimii elinvoimajohtaja ja hänen ollessa estynyt tai esteellinen esittelijänä toimii hänen sijaisensa. Heidän ollessa estyneitä, esittelijänä toimii elinvoimalautakunnan puheenjohtaja. Elinvoimalautakunnan tehtävänä on edistää ja ohjata kunnan elinkeinopolitiikkaa." Tavoitteena on luoda yrityksille ja yrittäjyydelle toimintaympäristö, joka edistää yritysten sijoittumista, syntymistä, toimintaa, kasvua sekä kilpailukykyä ja työllisyyttä. Kunnanvaltuusto päätti kokouksessa nro 4/ :ssä 37: - perustaa Rautavaaran kuntaan kunnaninsinöörin viran alkaen - kunnaninsinöörin tehtäviin kuuluvat mm. kunnan tekniseen toimeen,rakennuttamiseen, rakennustöiden valvontaan, rakennusten kunnossapitoon ja ympäristöön sekä työnjohtoon kuuluvat työt. - kunnaninsinöörin virka on yhdistelmävirka kunnanrakennusmestarin ja rakennustarkastajan tehtävistä.

28 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 15/ kunnaninsinööri toimii teknisessä lautakunnassa käsiteltävien asioiden valmistelijana, esittelijänä ja pöytäkirjanpitäjänä sekä rakennusvalvonnan asioiden valmistelijana ja esittelijänä. - kunnaninsinööri on kunnanviraston operatiivisen johtoryhmän jäsen. Viran kelpoisuusvaatimuksena on maankäyttö- ja rakennusasetuksessa 4.3 mom. tehtävään soveltuva rakennusalan ammattikorkeakoulututkinto tai maankäyttö- ja rakennusasetuksen 108 :n siirtymäsäännöksen mukainen tutkinto (vähintään AMK-tutkinto tai aiemmin teknisessä oppilaitoksessa suoritettu insinöörin tutkinto). Kunnan voimassaolevan hallintosääntö/hallintosäännön 2. luku/ Henkilöstöasiat/17 Virkanimikemuutoksista päättäminen: " päättää virkanimekemuutoksista". Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi. Kj:n ehdotus: Khall päättää muuttaa kunnaninsinöörin viran virkanimikkeeksi elinvoimajohtaja. Muutos tulee voimaan alkaen. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Kunnassa oli haettavana klo mennessä Elinvoimajohtajan virka. Elinvoimajohtaja on kunnan johtoryhmän jäsen, jonka esimiehenä on kunnanjohtaja. Keskeisiä tehtäväkokonaisuuksia ovat elinkeinoasioiden ohella kunnan tekniseen toimeen, rakennuttamiseen, rakennustöiden valvontaan, rakennusten kunnossapitoon ja ympäristöön sekä työnjohtoon kuuluvat työt. Elinvoimajohtaja toimii elinvoimalautakunnassa käsiteltävien asioiden valmistelijana, esittelijänä ja pöytäkirjanpitäjänä sekä rakennusvalvonnan asioiden valmistelijana ja esittelijänä. Viran kelpoisuusvaatimuksena on maankäyttö- ja rakennusasetuksessa 4.3 mon. tehtävään soveltuva rakennusalan ammattikorkeakoulututkinto tai maankäyttö- ja rakennusasetuksen 108 :n siirtymäsäännöksen mukainen tutkinto (vähintään AMK-tutkinto tai aiemmin teknisessä oppilaitoksessa suoritettu insinöörin tutkinto).

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta Perusturvalautakunta 59 05.09.2017 Kunnanhallitus 281 02.10.2017 Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kuntayhtymän kehyssuunnitelmasta 2018-2020 Petu 05.09.2017 59 Vaalijalan kuntayhtymä pyytää 15.09.2017

Lisätiedot

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen Kunnanhallitus 121 08.05.2017 Kunnanhallitus 174 12.06.2017 Hyvinvointilautakunta 12 15.06.2017 Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen 1.8.2017 alkaen Khall 08.05.2017

Lisätiedot

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen Kunnanhallitus 121 08.05.2017 Kunnanhallitus 174 12.06.2017 Hyvinvointilautakunta 12 15.06.2017 Kunnanhallitus 216 26.06.2017 Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen 1.8.2017

Lisätiedot

Uudessa hallintosäännössä yhdistetään nykyinen sivistyslautakunta + tulosalueen II rajapintoja uudeksi hyvinvointilautakunnaksi alkaen.

Uudessa hallintosäännössä yhdistetään nykyinen sivistyslautakunta + tulosalueen II rajapintoja uudeksi hyvinvointilautakunnaksi alkaen. Kunnanhallitus 121 08.05.2017 Kunnanhallitus 174 12.06.2017 Hyvinvointilautakunta 12 15.06.2017 Kunnanhallitus 216 26.06.2017 Kunnanhallitus 251 28.08.2017 Hyvinvointijohtajan viran perustaminen 1.8.2017

Lisätiedot

Uudessa hallintosäännössä yhdistetään nykyinen sivistyslautakunta + tulosalueen II rajapintoja uudeksi hyvinvointilautakunnaksi alkaen.

Uudessa hallintosäännössä yhdistetään nykyinen sivistyslautakunta + tulosalueen II rajapintoja uudeksi hyvinvointilautakunnaksi alkaen. Kunnanhallitus 121 08.05.2017 Kunnanhallitus 174 12.06.2017 Hyvinvointilautakunta 12 15.06.2017 Kunnanhallitus 216 26.06.2017 Kunnanhallitus 251 28.08.2017 Kunnanhallitus 284 02.10.2017 Hyvinvointijohtajan

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille

Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 65 23.08.2016 Kunnanhallitus 205 05.09.2016 Rautavaaran kunnan lausunto Vaalijalan kehyssuunnitelmasta vuosille 2017-2019 Petu 23.08.2016 65 Vaalijalan kuntayhtymä pyytää 31.8.2016

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 15.06.2017 Aika 15.06.2017 klo 18:30-20:08 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta.

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta. Hyvinvoinnin toimiala kahden lautakunnan malli (muutokset luonnoksen pykäliin 12 16 ja 40). 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Kasvatus- ja opetuslautakunta ja sen jaosto Kasvatus- ja opetuslautakunnassa

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/ Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/2017 47 Aika 09.11.2017 klo 18:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Kunnanhallitus 242 12.10.2015 Perusturvalautakunta 54 21.10.2015 Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Khall 12.10.2015 242 Kunnanjohtaja Unto Murto antaa asiasta 07.10.2015

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty:

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty: Kunnanhallitus 161 22.05.2017 Kunnanhallitus 222 26.06.2017 Lepotauon palkanmenetysten korvaaminen ajalta 12.3.2012-3.7.2016/Terttu Haaran 2.5.2017 tekemä oikaisuvaatimus kunnanhallituksen 19.04.2017 :ssä

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 107 05.09.2017 Aika 05.09.2017 klo 12:00-14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 109 58

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Kunnanhallitus 85 23.03.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Siv.ltk 29 Osastopäällikön ehdotus:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 7/2016 82 04.07.2016 Aika 04.07.2016 klo 12:00-12:35 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 58 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 84 59 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty:

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty: Kunnanhallitus 162 22.05.2017 Kunnanhallitus 223 26.06.2017 Lepotauon palkanmenetysten korvaaminen ajalta 12.3.2012-3.7.2016/Opetusneuvos Matti Rinteen 8.5.2017 tekemä oikaisuvaatimus kunnanhallituksen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2016 71 13.06.2016 Aika 13.06.2016 klo 18:30-20:38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 43 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 73 44 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (6) 108 Toimialan palvelukokonaisuuksien ason virkojen täyttömenettely ja kelpoisuusehdot HEL 2016-013422 T 01 01 00 Päätös päätti, että toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 12.11.2008 klo 18.00 18.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 15.11.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 23/2018. Kirjastonjohtajan valinta

KUNNANHALLITUS 23/2018. Kirjastonjohtajan valinta HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS 23/2018 KOKOUSAI- KA Liite Maanantai 17.12.2018 klo 17.00 - KOKOUS- PAIKKA KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 266 267 268 269 Nro Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 15.10.2013 KOKOUSAIKA 21.10.2013 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 52 40 Asiantuntijan kuuleminen 2 53

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 204 05.09.2016 Kunnanhallitus 217 19.09.2016 Kunnanhallitus 63 06.03.2017 Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko 1.6.2017/Kunnan uusi hallintosääntö 1.6.2017

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:19 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 TEKNISEN TOIMEN AJANKOHTAISKATSAUS 3 3 KIINTEISTÖ OY LABYRINTTI 3 4 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 Tarkastuslautakunta 05.11.2014 AIKA 05.11.2014 klo 12:00-16:30 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Vastuullisen tilintarkastajan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa 13.2.2018 alkaen Janakkalan Veden johtokunta 13.12.2017 36 Kunnanhallitus 18.12.2017 365 Valtuusto 5.2.2018 7 2 JANAKKALAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 204 05.09.2016 Kunnanhallitus 217 19.09.2016 Kunnanhallitus 63 06.03.2017 Kunnanhallitus 119 08.05.2017 Kunnanvaltuusto 28 29.05.2017 Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 14.11.2017 106 Kokousaika 14.10.2017 klo 17.00 18.23 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Arvola Ulla-Riitta Autio Markku Laakso Arvo Kaurila

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 13/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 13/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 13/2017 550 28.08.2017 Aika 28.08.2017 klo 10:00-13:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 249 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 552 250

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5

SISÄLLYSLUETTELO 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 7 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 5 1/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN YHTEISTOIMINTA- ALUEEN PALVELUTUOTANTO 4 4 KUNNAN

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 06/2017 25 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 25.10.2017 kello 17.30 KOKOUSPAIKKA Uuden virastotalon kokoushuone, Laituritie 1, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 15.02.2011 klo 17.30 19.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 1/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai 10.01.2018 klo 16.30 17.30 Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen Pesola

Lisätiedot

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä 11.4.2017 klo 18.00 Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Kuntastrategia on kunnan toiminnan punainen lanka, tie kohti haluttua tulevaisuutta Uuden kuntalain

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4 / 2016 Tekninen jaosto 4.4.2016 AIKA Maanantai 4.4.2016 kello 18.00-21.15 PAIKKA Teknisen toimiston kokoushuone (Kestintie 3, 37370 Narva) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko 28 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 Tarkastuslautakunta 2013-2016 28.09.2015 AIKA 28.09.2015 18:00-19:35 PAIKKA Lautakuntien huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 34 23 TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala

5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta ja sen jaosto Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa on kaupunginvaltuuston toimikaudekseen valitsemat yksitoista (11) jäsentä

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 16.10.2014 klo 18-19.58 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 80 Kokouksen avaaminen 81 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 82 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 30 23.01.2017 Kunnanhallitus 104 19.04.2017 Kunnanvaltuusto 21 27.04.2017 Aluehallintoviraston (AVI) ohjauskirje 3.1.2017 Hyvinvoinnin ja Terveyden edistämisestä/rautavaaran kunnan laajan

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen.

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen. KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 26.5.2016 Kokousaika Torstaina 26.5.2016 klo 16.00-18.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/2016 133 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 18:30-20:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 90 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 135 91

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012, 1042/00.01.01/2012, 1043/00.01.01/2012,

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö VIRTAIN KAUPUNKI Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 Kaupunginkanslia VIRTAIN KAUPUNKI 1 Sisällysluettelo 1 luku YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Johtosäännön soveltaminen...

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 09.09.2010 klo 17.30 19.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47 KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Torstai 13.12.2012 klo 15.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 48 39 Raportti etsivästä nuorisotyöstä

Lisätiedot

1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen

1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 19.6.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 19.6.2013 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot