Seuraava hallituksen kokous on klo Rakuunakadulla.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seuraava hallituksen kokous on 1.6.2006 klo 18.30 Rakuunakadulla."

Transkriptio

1 1 TOUKOKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2006 Keväinen tervehdys kaikille! Vilkas kevätkausi alkaa olla takanapäin ja meillä on ollut mahdollisuus viettää hyviä yhdessäolon hetkiä muun muassa omaisryhmissä, Härmän kuntokeskuksen virkistysviikonlopussa, eduskuntaretkellä sekä te loissa. Palautteen perusteella tapahtumista on ollut hyötyä ja useimmat ovat kokeneet tapaamisten auttavan jaksamaan myös arjessa. Ja niinhän se on, että vaihtelu virkistää ja samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten tapaaminen tukee ja antaa uusia näkökulmia omaan tilanteeseen. On helepompi hengittää, kun huomaa, että onhan meitä muitakin- en ole yksin mielenterveyskuntoutujan omaisen roolissani. Yhdistyksen työntekijöinä pyrimme erityisesti tukemaan omaisten omaa jaksamista. Joka päivä kannattaa kysyä itseltään, miten minä itse voin ja miten voisin vielä paremmin. Se kysymys meinaa usein unohtua puhumattakaan oman hyvinvoinnin eteen ponnistelemisesta. Siksi me omaisyhdistyksen työntekijöinä virkamme puolesta siitä usein muistutamme. Siis- muistetaan pitää itsestämme ja siltä pohjalta myös läheisistämme hyvää huolta tulevana kesänä ja erityisesti syyspimeän aikaan. Vuoden 2006 hallituksen jäsenet ja puhelinnumerot, joihin voit ottaa yhteyttä: Elina Hietaniemi ( pj ) Seinäjoen seutu: Pentti Takala , Tarja Kalliomäki Järviseutu: Susanna Hotakainen , Martti Kuusiniemi Härmänmaa: Anne Hirvelä , Marja Nahkala Suupohja: Minna Hannula , Eira Kuitu Kuusiokunnat: Pekka Ranta-Kahila , Riitta Peltomäki Seuraava hallituksen kokous on klo Rakuunakadulla. Meille on viisivuotistaipaleen kunniaksi tehty uudet www-sivut! Osoite on: Käy tutustumassa. VUODEN 2006 JÄSENMAKSUT Jos olet liittymässä näinä aikoina yhdistyksen jäseneksi tai et ole vielä maksanut tämän vuoden jäsenmaksuasi, tässä jäsenmaksu suuruus ja yhdistyksen tilinumero, jonne voit sen maksaa: henkilöjäsen 10 /hlö/v perhejäsenyys 15 /perhe/v yhteisöjäsenyys 20 /v ainaisjäsenyys 100 Yhdistyksen tilinumero Alahärmän Osuuspankki Yhdistyksen jäsenenä saatte jäsenpostia ja Labyrinttilehden. Kiitos teille suurelle joukolle, jotka olette jo alkuvuodesta huolehtineet jäsenmaksunne kuntoon.

2 2 KESÄN 2006 TYÖNTEKIJÖIDEN LOMA-AJAT JA PALVELUT Työntekijät viettävät kesälomaa 2006 seuraavasti: Merja Latva-Mäenpää ja Päivi Penttilä ja Anne Mäki Tarja Kuhalampi Kesän ajan toimiston puhelinneuvontapalvelu toimii sekä tapaamisaikoja on mahdollisuus varata. Projektin toiminta on pysähdyksissä Ryhmät eivät kokoonnu heinäkuussa. Muutamat ryhmät loppuvat kesäkuun alussa ja alkavat elokuussa. Suurin osa ryhmistä aloittaa syyskauden syyskuussa. Tarkemmin tiedossa olevat ryhmien alkamisajankohdat löydät ryhmät- otsikon alta. TAPAHTUMAKALENTERI KESÄ JA SYKSY 2006 Yhdistyksen tapahtumista ja omaisryhmistä ilmoitetaan jäsentiedotteen lisäksi myös Ilkka-lehden järjestötoimintapalstalla, joka löytyy viikoittain tiistain ja torstain lehdistä. Seuraa palstaa, sillä uutta tiedotettavaa tullee jo ennen seuraavaa jäsentiedotetta. Jos haluat palstalle jotain ilmoitettavaksi, ota yhteyttä omaisyhdistyksen työntekijöihin. TOUKOKUU 2006 VOIMAVARAKURSSI KIVITIPUSSA on tänäkin vuonna helatorstain tienoilla Seuraava vastaava kurssi, jolle voit hakea, on marraskuussa. KESÄKUU JA HEINÄKUU 2006 Rakuunakadun toimistolla puhelinneuvontapalvelu sekä tapaamiset toimivat koko kesän ajan.. ELOKUU 2006 Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna tehdään OMAISTEN RETKI Naantalin kauniiseen kesäkaupunkiin, jossa on mahdollisuus omatoimiseen retkeilyyn yhteisen ohjelman lisäksi. Jätämme ohjelmaan sellaiselle tilaa. Yhteiseen ohjelmaan kuuluu lauantaina käynti presidentin kesäasunnon kauniissa puutarhassa, Naantalin vanhassakaupungissa ja Luostarikirkossa sekä sunnuntaina merimatka Turkuun sekä vierailukäynti Turussa. Kustannukset: 75eur/hlö, 35eur/lapsi sisältää linja-automatkat, yhteisen ohjelman kustannukset, majoituksen ja aamupalan hotelli Unikeossa keskellä Naantalia sekä ruokailut molempina päivinä. Mukaan mahtuu noin 45 henkilöä, jäsenet etusijalla. Ilmoittautuminen 3.7.mennessä. Lähetämme ilmoittautuneille viikonlopun ohjelman sekä tilisiirtolomakkeen maksua varten muutamaa viikkoa ennen matkan ajankohtaa.

3 3 VIRKISTYSILTA omaisille klo alkaen Alavuden ympäristössä lähellä luontoa Paikka ilmoitetaan myöhemmin- seuraa Ilkan järjestöpalstaa sekä Viiskunta-lehteä. Voit myös kysyä paikkaa tai muuta lisätietoa Alavuden psykiatrian poliklinikan ryhmätoiminnasta tai omaisyhdistyksestä. Tervetuloa mukaan nauttimaan vapaamuotoisesta yhdessäolosta! SYYSKUU 2006 Lehtori, sairaanhoidonopettaja Liisa Ranta on tulossa Opettajat työelämään OTO-plus - tutustumisjaksolle omaisyhdistykseen noin kuukaudeksi, joten tuona aikana hän on mukana monissa tapaamisissamme. HYVÄN MIELEN VIIKONLOPPU hotelli Mesikämmenessä Ähtärissä Lähde kohentamaan mielialaasi syyspimeän keskellä mukavaan seuraan. Yhteisestä ohjelmasta huolehtivat omaisyhdistyksen työntekijät: tiedossa alustuksia, ryhmäkokoontumisia ja rentoutusta sekä musiikkia ja runoja. Illalla on mahdollisuus pyörähdellä Mesikämmenen parketilla. Viikonloppu maksaa 45eur/hlö, 33eur/14-18v ja 13 eur/4-14v sisältäen majoituksen sekä aamupalan, kylpylän käytön aamulla klo 8-10 hotelli Mesikämmenessä, yhteisen ohjelman sekä ruokailut molempina päivinä. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä. Ilmoittautuneille lähetämme viikonlopun ohjelman sekä tilisiirtolomakkeen maksua varten muutamaa viikkoa ennen viikonloppua. LOKAKUU 2006 KOULUTUSPÄIVÄ yhteyshenkilöille, ryhmänohjaajille sekä omaistyöstä kiinnostuneille Tikanpesässä klo Tarjoilun vuoksi ennakkoilmoittautuminen toiminnanjohtajalle mennessä. Alustajana pastori Jyrki Jormakka Kauhavalta sekä omaisyhdistyksen työntekijät. Tervetuloa mukaan! TE TA Järviseudulla Kanavan Kevarissa Sinisen tien varrella (valtatie 16) Alajärvellä klo Esa Nordling Pohjanmaa-hankkeesta alustaa aiheesta Kuntoutujan hyvinvointi. Kahvitarjoilu. Tervetuloa lähialueen ihmiset ja kauempaakin. AVOIMET OVET omaisyhdistyksen toimistolla la klo , minkä jälkeen mahdollisuus yhteiseen TEATTERI-ILTAPÄIVÄään klo alkaen Pitkän päivän matka yöhön. Kyseessä on mielenkiintoinen perhedraama pienellä näyttämöllä. Teatteri-lipun voit noutaa Rakuunakadulta tai viimeistään klo14.00 teatterin ala-aulasta omaisyhdistyksen työntekijältä. Ilmoittautuminen viimeistään Lippujen hinnat: - peruslippu 12 e - eläkeläiset 10 e - opiskelijat/lapset/työttömät 8 e Maksu yhdistyksen tilille Alahärmän Osuuspankki mennessä. VUOSIKOKOUS KLO alkaen Tikanpesässä Huhtalantie 53. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita! MARRASKUU Avoin TE TA Seinäjoella yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen kanssa Pohjan kaupunginosassa E-P:n Sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen päivätoiminnan tiloissa Kauppaneliö 5:ssä klo Esa Nordling Pohjanmaa-hankkeesta kertoo aiheesta Kuntoutumisen polut. Kahvitajoilu. Tervetuloa läheltä ja kaukaa.

4 4 VOIMAVARAKURSSI KIVITIPUSSA Kurssi järjestetään yhteistyössä Lomaliiton kanssa, joten hinta on vain 20eur/vrk aikuinen 6eur/vrk lapsi. Kannattaa lähteä virkistymään Kivitippuun. Hakemuslomakkeita voit tilata tai hakea omaisyhdistyksen toimistosta tai psykiatrian poliklinikoilta tai tulostaa internetistä osoitteesta Merkitse tällöin lomakkeeseen, että haet Omaiset mielenterveystyön tukena E-P ry:n kurssille. Hakemus tulee palauttaa lomayhtymään (Lomayhtymä ry/ Teemalomat, Yrjönkatu 11 C 12, Helsinki) viimeistään kaksi kuukautta ennen loman alkamisajankohtaa. JOULUKUU 2006 Joulujuhla la klo alkaen Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella. Päätämme kulunutta vuotta yhteisen juhlan merkeissä. Opisto on kuuluisa hyvästä ruuastaan ja nautimmekin maittavan yhteisen juhla-aterian. Ohjelmassa on lisäksi katsausta menneeseen vuoteen, yhteislaulua ja muuta mukavaa. Ilta päättyy noin Omavastuuosuus on 14 eur/hlö, lapset 5-12v 7eur/hlö, alle viisivuotiaat ilmaiseksi. Tarkemmin, mm. ajo-ohjeet, seuraavassa jäsentiedotteessa. Ilmoittautuminen viimeistään Laittakaa aika jo nyt kalenteriinne ja lähtekää mukaan, mikäli suinkin mahdollista. Palautetta toiminnasta ja omaisten tarpeista otamme jatkuvasti vastan. Ota rohkeasti yhteyttä niin voimme miettiä yhdessä ideaasi tai asiaasi. Olemme jo miettimässä viikonloppuleiriä nuorille omaisille, joiden sisar tai veli sairastaa psyykkisesti. Ota meihin yhteyttä, jos olisit tulossa mukaan. Toinen, minkä tarvetta olemme kyselemässä, on viikonloppukurssi aviopareille/puolisoille, kun puoliso sairastaa psyykkisesti. Ota meihin yhteyttä, mikäli olisit kiinnostunut tällaisesta kurssista. Näitä viikonloppukursseja voimme toteuttaa ensi vuoden puolella, mikäli tarpeeksi halukkuutta ilmenee.

5 OMAISRYHMÄT 5 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä-Pohjanmaa ry:n järjestämät ryhmät tarjoavat tietoa ja tukea ja niissä on mahdollisuus tavata samassa elämäntilanteessa olevia. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki mielenterveysongelmaisten omaiset ja läheiset. Ryhmien tavoitteena on tukea omaisten jaksamista. Ryhmässä jaetaan keskinäistä apua psyykkisesti sairaan omaisia yhdistävien elämäntilanteiden ja kokemusten pohjalta. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja tunteita, tarjota ja saada tukea sekä uusia näkökulmia ja ratkaisuja eri tilanteisiin sekä omien voimavarojensa tunnistamiseen. Tällaisesta avusta ja tuesta käytetään nimeä vertaistuki. Omaisryhmiä ohjaavat koulutetut ohjaajat. Ryhmät kokoontuvat alueellisesti sovitun kauden ajan samassa, sovitussa paikassa. Ryhmiemme toimintaperiaatteisiin kuuluvat: Luottamuksellisuus: vaitiolovelvollisuus koskee kaikkia ryhmään osallistuvia. Sallivuus: jokainen voi tulla ryhmään omana itsenään ja tuoda siihen asioita, joita katsoo sillä hetkellä voivansa jakaa. Tasa-arvoisuus: arvostamme toisiamme ja ymmärrämme, että jokaisen elämänkokemukset ovat kokijalleen ainutkertaisia ja merkityksellisiä. Vertaistuen saaminen ja antaminen: antaessaan saa ja saadessaan antaa. Jokainen voi halutessaan kertoa omista kokemuksistaan ja tunteistaan ja näin rikastuttaa toisia kokemuksellaan. Jokainen voi myös oppia halutessaan toisten kokemuksista. Joskus on tarpeen vain saada purkaa sydäntään ja saada osakseen ymmärrystä. Tavoitteena on tarjota sellaista vertaistukea, jota omaiset ja läheiset kunakin hetkenä eniten tarvitsevat. Tarvittaessa aloitetaan uusia rinnakkaisia ryhmiä. "Tällaisissa ryhmissä on koettu, että sellaiset ihmiset, jotka ovat itse selviytyneet ja oppineet elämään erilaisten vaikeuksien kanssa, voivat usein parhaiten tukea toisiaan. Heillä on vaikeuksista sellaista asiantuntijuutta, jota ei löydy kirjoista opiskelemalla." Omaisryhmät syksyllä 2006: Avoimeen omaisryhmään olet uutena tervetullut milloin vain. Mukana oltuaan ryhmäläiset ilmoittavat ryhmän ohjaajalle, mikäli jäävät pidemmäksi aikaa pois ryhmästä. Suljettu ryhmä sen sijaan kokoontuu sovitulla kokoonpanolla, johon ei oteta uusia jäseniä kesken sovittua kautta. JÄRVISEUTU, avoin omaisryhmä Etelä-Pohjanmaan Kotiosoite-projektin tilat Ylivainiontie 1 (Vimpelin lääkärikeskus). 8.8., 12.9., , ja klo19.00 Lisätietoja antaa vastaava projektityöntekijä Anne Mäki. LAPUA, avoin omaisryhmä Lapuan psykiatrian poliklinikan tilat 9.8., 6.9., 4.10., 1.11., ja klo18.00 Lisätietoja voit kysyä projektityöntekijä Tarja Kuhalammelta.

6 6 SEINÄJOEN avoin iltaryhmä Rakuunakadulla to 31.8., 28.9., , klo Lisätietoja voit kysyä toiminnanjohtajalta tai omaisneuvojalta. SEINÄJOEN avoin päiväryhmä Rakuunakadulla ti 5.9., 3.10., ja klo Lisätietoja voit kysyä omaisneuvojalta tai toiminnanjohtajalta. SEINÄJOEN suljettu ryhmä kokoontuu mielenterveyskeskuksessa. ALAVUS, suljettua omaisryhmää kootaan ja se kokoontuu pääsääntöisesti Alavuden psykiatrian poliklinikan ryhmätiloissa noin kerran kuukaudessa seuraavasti: ke 6.9., 4.10., ja klo Jos olet kiinnostunut tulemaan ryhmään, ota yhteyttä. Lisätietoja antavat Alavuden psykiatrian poliklinikalta Eija Viitamäki tai Pasi Huhtala puh tai omaisneuvoja. KURIKAN omaisryhmän osalta suunnitelmat ovat vielä auki. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan ryhmään, ota elokuussa yhteyttä omaisyhdistyksen toimistoon. TEUVA Teuvan psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä Liisa Kuuttinen kutsuu omaisryhmän kokoon. Mikäli haluat lisätietoja ryhmästä, ota yhteyttä häneen puh KAUHAVA, avoin omaisryhmä psykiatrian poliklinikan päivätoiminnan tilat Ryhmä alkaa elokuussa klo ja kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Lisätietoja antaa Hilkka Ranta-Kangas tai Anne Hirvelä puh MASENNUKSEN ENNALTAEHKÄISY- JA ITSEHOITORYHMÄ Suljettu ryhmä, johon osallistujat valitaan haastattelun perusteella. Kokoontuu Seinäjoella Rakuunakadulla lähtien 8 kertaa viikon välein. Mikäli olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä omaisneuvojaan. Kaipaatko uutta omaisryhmää? Uusia ryhmiä voidaan perustaa, jos tarvetta ilmenee ja ryhmäkoko täyttyy (ryhmässä vähintään 4-5 henkilöä). Ota yhteyttä yhdistyksen työntekijöihin tai alueesi psykiatrian poliklinikkaan tai mielenterveystoimistoon, mikäli mielestäsi olisi tarvetta uudelle alueellisesti tai muuten kohdennetulle omaisryhmälle.

7 YHTEYSTIEDOT 7 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä-Pohjanmaa ry Rakuunakatu Seinäjoki Puh omaiset.toimisto@netikka.fi kotisivut: Toiminnanjohtaja MERJA LATVA-MÄENPÄÄ Puh merja.latva-maenpaa@netikka.fi Omaisneuvoja PÄIVI PENTTILÄ Puh paivi.penttila@netikka.fi Etelä-Pohjanmaan Kotiosoiteprojekti Ylivainiontie Vimpeli (Vimpelin lääkärikeskus) Vastaava projektityöntekijä ANNE MÄKI Puh anne.maki@co.inet.fi Projektityöntekijä TARJA KUHALAMPI Puh tarja.kuhalampi@pp.inet.fi. PUHELINAJAT Rakuunakadulla ovat puh tiistaisin klo torstaisin klo Vastaamme puhelimiin mahdollisuuksien mukaan myös muina aikoina. TAPAAMISET ovat mahdollisia ajanvarauksella. Siis soita, jos haluat keskustella elämäntilanteeseesi liittyvistä asioista tai sopia henkilö- tai perhekohtaisesta tapaamisesta ja paikasta. Ota rohkeasti yhteyttä. Palvelu on maksutonta.

8 8 Seuraava jäsentiedote ilmestyy marraskuussa. Sinulla on oikeus olla oma itsesi - juuri sellainen kuin olet ja haluat olla. kasvaa, muuttua, kehittyä, ponnistella ja tavoitella mitä tahansa - ilman muita rajoituksia kuin oma kykysi ja halusi. olla yksin, varata joka päivä, joka viikko ja joka vuosi riittävästi aikaa itsellesi. rakastaa ja saada rakkautta, hyväksymistä, huolenpitoa ja ihailua, ja sinulla on oikeus käyttää tätä oikeuttasi. kunnioittaa itseäsi ja pyrkiä kaikin tavoin lisäämään itsetuntoasi, kunhan et niin tehdessäsi loukkaa ketään toista. olla onnellinen, löytää maailmasta jotakin, millä on sinulle merkitystä ja mikä tyydyttää ja palkitsee sinua. muuttaa mieltäsi. voittaa, menestyä, kilpailla, suunnitella ja toteuttaa suunnitelmiasi, onnistua elämässä parhaalla mahdollisella tavalla. omiin rajoihin, omiin valintoihin ja omiin päämääriin. Rentouttavaa kesää ja syksyä t. Päivi, Merja, Anne ja Tarja

9 ILMOITTAUTUMISLOMAKE TÄSSÄ TIEDOTTEESSA OLEVIIN TAPAHTUMIIN POSTITA OSOITTEELLA: 9 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä-Pohjanmaa ry Rakuunakatu Seinäjoki Sähköpostitse voit ilmoittautua osoitteeseen toimisto.omaiset@netikka.fi. Merkitse tällöin alla olevat tiedot viestiisi. Merkitse rasti viivalle ja täytä yhteystiedot. Mikäli olet jo aiemmin lomakkeella tai esim. sähköpostitse ilmoittautunut, ei tarvitse enää uudelleen ilmoittautunut. ILMOITTAUDUN OMAISTEN YHTEISELLE 1. Retkelle Naantaliin Nimi ( nimet ) Katuosoite Postinumero ja postitoimipaikka Puhelinnumero Erityisruokavalio ( jos on ) 2. Hyvän mielen viikonloppuun Ähtäriin Nimi ( nimet ) Katuosoite Postinumero ja postitoimipaikka Puhelinnumero Erityisruokavalio ( jos on ) 3. Teatteri-iltapäivään la klo alkaen Pitkän päivän matka yöhön Nimi ( nimet ) Katuosoite Postinumero ja postitoimipaikka Puhelinnumero Peruslippu kpl eläkeläislippu kpl työtön/opiskelija/lapsilippu kpl KÄÄNNÄ

10 4. Joulujuhlaan Ilmajoelle Nimi ( nimet ) Katuosoite Postinumero ja postitoimipaikka Puhelinnumero Erityisruokavalio ( jos on ) 10

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2006

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2006 1 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2006 Syystalven terveiset kaikille jäsenille ja yhteistyökumppaneille! Tämän vuoden 2006 loppu on jo meneillään. Takanapäin on harvinaisen lämmin kesä ja syksy. Saimme tehdä

Lisätiedot

Joulunalusterveiset Sinulle, yhdistyksemme jäsen tai yhteistyökumppanimme!

Joulunalusterveiset Sinulle, yhdistyksemme jäsen tai yhteistyökumppanimme! 1 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 6/2005 Joulunalusterveiset Sinulle, yhdistyksemme jäsen tai yhteistyökumppanimme! Loppuvuosi on meneillään ja ikimuistoinen Kuopion retki ja teemaillat Teuvalla, Kurikassa ja

Lisätiedot

Seuraava hallituksen kokous on 7.3.2006 klo 18.00 Rakuunakadulla.

Seuraava hallituksen kokous on 7.3.2006 klo 18.00 Rakuunakadulla. 1 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2006 Toiminnanjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja yksi kuukausi jo uuttakin eletty. Omaistyö Etelä- Pohjanmaalla elää vilkasta ja kehittyvää aikaa. Siitä suuri kiitos teille

Lisätiedot

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2007

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2007 1 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2007 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät yhdistyksen jäsenet, yhteyshenkilöt ja yhteistyötahot, talviset terveiset teille kaikille. Vuosi on vaihtunut ja olemme kääntäneet uuden

Lisätiedot

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2007

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2007 1 KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2007 TOIMINNANJOHTAJAN TERVEHDYS Alkavan kesän tuulahduksia teille kaikille! Omaisyhdistys on toiminut Etelä-Pohjanmaalla runsaat kuusi vuotta omana yhdistyksenä. Kuumana kesänä

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / Elokuu 2007

Jäsentiedote 3 / Elokuu 2007 Jäsentiedote 3 / Elokuu 2007 Aurinkoinen tervehdys kaikille! Tässä esittäytyy Tanja Takala, uusi omaisneuvoja Etelä- Pohjanmaan yhdistykseltä. Ammatiltani olen mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyöhön suuntautunut

Lisätiedot

Tapaamiset ovat mahdollisia AJANVARAUKSELLA. Voitte tulla toimistolle tai työntekijämme tulee kotiinne.

Tapaamiset ovat mahdollisia AJANVARAUKSELLA. Voitte tulla toimistolle tai työntekijämme tulee kotiinne. ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 4/2005 1 SISÄLLYS: Terveiset toimistolta sivulla 1 Tapahtumakalenteri sivulla 2-3 Omaisryhmät sivulla 4 Asiaa jäsenyydestä sivulla 5 Ennakkotietoa tulevasta sivulla 5 Työntekijöiden

Lisätiedot

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2008

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2008 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2008 Tässä tiedotteessa sivu Toiminnanjohtajan tervehdys 1 Tuoreen omaisneuvojan ajatuksia 2 Omaisyhdistyksen hallitus 2008 2 Kevään kokoukset 2 Kevään 2008 omaisryhmät 3 Mistä

Lisätiedot

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 4 / 2007

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 4 / 2007 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 4 / 2007 Syystalven terveiset kaikille jäsenille ja yhteistyökumppaneille! Takanapäin on kesä ja syksy. Saimme tehdä virkistävän kesäretken Hämeenlinnan kauniiseen Aulankoon ja

Lisätiedot

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2009

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2009 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2009 Tässä tiedotteessa sivu Toiminnanjohtajan tervehdys 2 Omaisneuvojan sanoja 3 Projektityöntekijän terveiset 4 Tapahtumakalenteri & ennakkotietoa 5 Omaisten vertaisryhmät 11

Lisätiedot

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 4/2008

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 4/2008 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 4/2008 Tässä tiedotteessa sivu Toiminnanjohtajan tervehdys 1 Omaisneuvojan sanoja 2 Projektityöntekijän terveiset 3 Alkutalven tapahtumakalenteri& ennakkotietoa 4 Omaisten vertaisryhmät

Lisätiedot

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 1 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2009 Elämme pimeintä aikaa vuodesta. Tänä syksynä useat ovat kärsineet laman seurauksista tai possu- ym. sairauksista, toiset hektisestä työ/opiskelupaineista tai esim. valon

Lisätiedot

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2010

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2010 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2010 Heleää helmikuuta ja kepeää kevättä kaikille tiedotteen lukijoille! On hienoa, että saamme pitkästä aikaa nauttia kauniin lumisesta talvesta. Itse asiassa muistan viimeksi

Lisätiedot

Kesäretki Kyrönmaalle

Kesäretki Kyrönmaalle TOUKOKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2008 Tässä tiedotteessa sivu Kesäretki Kyrönmaalle la 14.6. Ilm. 26.5. mennessä! Elokuinen retki Kalajoelle 15. 17.8. Tapahtumakalenteri & ennakkotietoa Omaisten vertaisryhmät

Lisätiedot

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2010

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2010 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2010 On se sinullekin annettu tehtävä jouluna ja joulun jälkeen: iloksi Sinutkin on tarkoitettu iloa viemään, valoa pimeään hymyä, hyvää sanaa. Kukaan ei niin köyhä ettei jaettavaksi

Lisätiedot

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2010

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2010 KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2010 1 Toiminnanjohtajan tervehdys Hei, hienoa että on kesä. Suomen suvi on ihanaa aikaa, ilmoista riippumatta, sillä valoa ja vehreyttä riittää. Vesistöjen sinen näkeminen ja veden

Lisätiedot

ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2008

ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2008 ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2008 Tässä tiedotteessa sivu Toiminnanjohtajan tervehdys 1 Sirkun sanoja 2 Valtakunnallinen omaisseminaari 3 Syksyn tapahtumakalenteri & ennakkotietoa 6 Omaisten vertaisryhmät 9

Lisätiedot

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2013

KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2013 KESÄKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2013 Sisältö: Omaiskamari avoinna 2 Omaisten lomat ja virkistys 2 Koulutukset, kurssit ja teemaillat 4 Vapaaehtoistoiminta 5 Omaisten vertaistukiryhmät 5 Liikunta 6 Labyrintti-lehdestä

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Kotiosoiteprojekti Projektivastaava Anne Mäki Projektityöntekijä Tarja Kuhalampi

Etelä-Pohjanmaan Kotiosoiteprojekti Projektivastaava Anne Mäki Projektityöntekijä Tarja Kuhalampi Etelä-Pohjanmaan Kotiosoiteprojekti 2005-2008 Projektivastaava Anne Mäki Projektityöntekijä Tarja Kuhalampi Kokeilu- ja kehittämisprojekti Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2011

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2011 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2011 Syksyinen tervehdys! Yhdistyksen kymmenvuotisjuhlavuosi 2011 alkaa olla loppusuoralla. Vuosi on ollut tapahtumarikas ja se huipentuu yhdistyksen pikkujoulujuhlaan 1.12.2011

Lisätiedot

Omaisyhdistys satakuntalaisille

Omaisyhdistys satakuntalaisille Omaisyhdistys satakuntalaisille 5.2.2015 Perustettu 2009 Hallituskatu 10 28100 Pori Toiminnanohjaaja Jaakko Viitala Tammikuu 2015 Isolinnankatu 16 28100 Pori Toiminnanjohtaja Elina Uusivuori Henkilöstö

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Ohjelma 9.30 Avaussanat Riitta Hakoma, vammaispalvelujen johtaja, Etelä-Karjalan Sosiaali- ja terveyspiiri 9.45 Kehitysvammaisten Palvelusäätiön

Lisätiedot

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015 kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Jämsänkatu 2, Vallila FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2011. Lämmin kesäinen tervehdys

JÄSENTIEDOTE 2/2011. Lämmin kesäinen tervehdys JÄSENTIEDOTE 2/2011 Lämmin kesäinen tervehdys Seinäjoelta kaikille Etelä-Pohjanmaan omaisille, jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme. On mukava aloittaa uutta kesää ja sitten syksyn toimintakautta uusissa,

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Kohtaamispaikka toimii Mikkelissä osoitteessa Lönnrotinkatu 3 ja on kaikille auki ke-pe ja la

Kohtaamispaikka toimii Mikkelissä osoitteessa Lönnrotinkatu 3 ja on kaikille auki ke-pe ja la Miksi Virike? Virike on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu yhdistys Mikkelissä. Virikkeen toiminnassa korostuvat vertaistuki, kokemusasiantuntijuus ja kohtaamispaikan toiminta. Virikkeen toiminnan

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2012

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2012 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2012 Entä jos kokeilisi tunteiden tuuletuspäivää mielen kirkastustuokiota: kateus kauna katkeruus kaatopaikalle. Ja vanhat vihat. Tilalle armahdus anteeksianto avaramielisyys.

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy Seurakirje 3/2014 Kesätapahtumat kaiken kansan tietoisuuteen Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy 22.5.2014. Nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä

Lauantaina 23.5. 2015 kesän avaa KesäMäSä JÄSENKIRJE 2/2015 1 Aurinkoista kevättä kaikille! Yhdistyksemme vuoden 2015 toinen jäsenkirje, ole hyvä. Kirjeessä vuoden toisen neljänneksen tapahtumat aikatauluineen sekä kerhojemme yhteystiedot. Lauantaina

Lisätiedot

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018 Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a syksy 2018 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN On hyvä tietää, kuka olen. On tärkeää ja välttämätöntä on tunnistaa asioita itsestään ja omasta mielentilastaan ja tunteistaan.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Toimintamme tarkoituksena on

Toimintamme tarkoituksena on Yhdistyksemme on jäsen Kansallinen senioriliitto ry:ssä, joka on vuonna 1971 perustettu puolueisiin kuulumaton järjestö. Meitä jäseniä valtakunnallisesti on yhteensä noin 26 000. Toimintamme tarkoituksena

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Aikuisten startti. Kuntouttava työtoiminta ryhmämuotoisena toimintana Siilinjärvellä

Aikuisten startti. Kuntouttava työtoiminta ryhmämuotoisena toimintana Siilinjärvellä Aikuisten startti Kuntouttava työtoiminta ryhmämuotoisena toimintana Siilinjärvellä Lähtökohtia: Kunnan vastuun kasvattaminen työllisyyden hoitamisessa (Kuntouttavan) työtoiminnan ohjaajien lisääminen

Lisätiedot

Jäsenkirje III/2015. Syyskuinen tervehdys Kaapelilta!

Jäsenkirje III/2015. Syyskuinen tervehdys Kaapelilta! 1/5 Syyskuinen tervehdys Kaapelilta! Syyskauden toiminta on käynyt vilkkaana jo useamman viikon. Ensimmäiset ryhmätapaamiset, koulutusilta ja pari luentoa ovat takanapäin ja yksi kurssi on lähtenyt menestyksekkäästi

Lisätiedot

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 1.2.2017 Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaari 1.2.2017 Paikka: Juhlasali G 18, (SFV Festsalen) Yrjönkatu 18 A, 00120 Helsinki 9.00 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2014

MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2014 MARRASKUUN JÄSENTIEDOTE 3/2014 OMAISTEN VIRKISTYS JA LOMAT 3 KOULUTUKSET 5 Prospect koulutus ja Prospect Plus 5 VAPAAEHTOISTOIMINTA 7 OMAISTEN VERTAISTUKIRYHMÄT 8 LIIKUNTA 9 YHDISTYKSEN HALLINTO 11 YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

Auttava omainen psykiatrisessa sairaalassa. Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen ja Salon seudun yhdistysten kumppanuusprojekti 2012-2014

Auttava omainen psykiatrisessa sairaalassa. Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen ja Salon seudun yhdistysten kumppanuusprojekti 2012-2014 Auttava omainen psykiatrisessa sairaalassa Omaiset mielenterveystyön tukena Lounais-Suomen ja Salon seudun yhdistysten kumppanuusprojekti 2012-2014 Taustaa hankkeelle Yhdistyksen jäsenten kokemusten perusteella

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Vuosikertomus vuodelta 2012

Vuosikertomus vuodelta 2012 Vuosikertomus vuodelta 2012 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 06-4148994 toimisto.omaiset@netikka.fi www.omaisetep.fi 2 Sisältö: sivu 1. Yhdistyksen

Lisätiedot

ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2012

ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2012 ELOKUUN JÄSENTIEDOTE 2/2012 TAAS KUN KESÄ MENNYT ON, SYKSY SAAPUU... Olemme saaneet kuluneen kesän aikana kerätä voimia alkavaan syyskauteen. Toivottavasti olet saanut nauttia auringosta, valosta ja kuulaista

Lisätiedot

Vuosikertomus. FinFami Etelä-Pohjanmaa ry. Kansalaisjärjestölähtöisyys, kunnioitus, luottamus, lämpö, vaikuttavuus ja uskallus

Vuosikertomus. FinFami Etelä-Pohjanmaa ry. Kansalaisjärjestölähtöisyys, kunnioitus, luottamus, lämpö, vaikuttavuus ja uskallus Vuosikertomus 2018 FinFami Etelä-Pohjanmaa ry Kansalaisjärjestölähtöisyys, kunnioitus, luottamus, lämpö, vaikuttavuus ja uskallus 1 Johdanto Vuosi 2018 oli yhdistykselle muutosten aikaa. Pitkäaikaiset

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma vuodelle 2013 ja strategiat vuoteen 2015

Vuosisuunnitelma vuodelle 2013 ja strategiat vuoteen 2015 Vuosisuunnitelma vuodelle 2013 ja strategiat vuoteen 2015 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä-Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 2 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus Omaiset mielenterveystyön

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma vuodelle 2012 ja strategiat vuoteen 2014

Vuosisuunnitelma vuodelle 2012 ja strategiat vuoteen 2014 Vuosisuunnitelma vuodelle 2012 ja strategiat vuoteen 2014 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä-Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 2 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus Omaiset mielenterveystyön

Lisätiedot

Auttava omainen hankkeen esittely Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset Finfami ry / Auttava omainen -hanke

Auttava omainen hankkeen esittely Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset Finfami ry / Auttava omainen -hanke Jussi Ranta Projektityöntekijä Markku Santavuori Vertaisneuvoja Auttava omainen hankkeen esittely Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset Finfami ry / Auttava omainen -hanke 12.11.2015 Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä

RYHMÄKALENTERI. Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä RYHMÄKALENTERI Hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa ikääntyville Evijärvellä 2018 Sisällys Lukijalle... 2 Aijjoos-toiminta... 3 Eläkeliiton Evijärven yhdistys ry... 3 Eteläpohjalaiset Kylät ry... 3 Järviseudun

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

8/2018. Tärkeää. Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

8/2018. Tärkeää. Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: 8/2018 Tärkeää Liittopäivien teemana oli viestintä ja vaikuttaminen Avoimet ovet Aivovammaliiton toimistolla 12.12.2018 Nuori, anna äänesi kuulua! Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Liittopäivien

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

HYVÄ ARKI LAPSIPERHEILLE - sopeutumisvalmennus

HYVÄ ARKI LAPSIPERHEILLE - sopeutumisvalmennus HYVÄ ARKI LAPSIPERHEILLE - sopeutumisvalmennus Outi Ståhlberg outi.stahlberg@mtkl.fi 050 3759 199 Laura Barck laura.barck@mtkl.fi 050 4007 605 Mielenterveyden keskusliitto, kuntoutus ja sopeutumisvalmennus

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4/2013. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 4/2013. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 4/2013 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Yhdistyksen syyskokous... 2 Yhdistyksen toimisto suljettu!... 2 Toimiston tila vuokrattavana... 2

Lisätiedot

OMAISET MIELENTERVEYSTYÖN TUKENA TAMPERE RY

OMAISET MIELENTERVEYSTYÖN TUKENA TAMPERE RY OMAISET MIELENTERVEYSTYÖN TUKENA TAMPERE RY Vertaistuki omaisryhmissä tutkimusprojekti www.omaiset-tampere.fi/vertaistuki Miia Männikkö p.040/722 4292 miia.mannikko@omaiset-tampere.fi VERTAISTUKI - tutkittua

Lisätiedot

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2014

HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2014 HELMIKUUN JÄSENTIEDOTE 1/2014 Vastaa ja vaikuta mielenterveysomaisten paremman tulevaisuuden puolesta Mitkä asiat vaikuttavat omaan hyvinvointiisi? Mikä ärsyttää ja miten palveluita tulisi kehittää? Sano

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta KeVa perhehoidon valmennuksen kuudes tapaaminen toteutetaan joko 1) paneelina tai 2) tutustumiskäyntinä

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009

Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Pielisjärven Ignatiusten Sukuseura r.y. Tiedote nro 1/-09 Sukuneuvosto 12.5.2009 Hyvät sukuseuran jäsenet ja muut sukuun kuuluvat! Lähestymme TEITÄ näin ensimmäisellä sukuseuratiedotteella. Tiedotteessa

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan Rakennusinsinöörit ja arkkitehdit RIA ry

Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan Rakennusinsinöörit ja arkkitehdit RIA ry ETELÄ-POHJANMAA 2015 KESÄKUUN NUMEROSSA 3 Yhdistyksen toimintakalenteri & STTK tiedottaa 4 Puheenjohtajan palsta 5 Toukokuun RIA-ilta 6 RIA-viesti 6/2015 7 Syysmatka Amsterdamiin info ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni KESÄ-ELOKUU 2019 - Inspis kiinni 15.-26.7.2019 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC-lomapalvelu aina vuodesta 1953 lähtien u Voit vaihtaa asunnon toisen kanssa kotimaassa tai ulkomailla. Kun asut

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot