uusi vuosi on tuonut MLL:n johtotehtäviin uusia ihmisiä: liiton puheenjohtajana

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "uusi vuosi on tuonut MLL:n johtotehtäviin uusia ihmisiä: liiton puheenjohtajana"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE 2015

2 Arvoisat jäsenet, uusi vuosi on tuonut MLL:n johtotehtäviin uusia ihmisiä: liiton puheenjohtajana on aloittanut Lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, Turun yliopiston kehityspsykiatrian dosentti Linnea Karlsson. Liiton vt. pääsihteeriksi tuli helmikuussa Minna Kalliomaa, joka on ollut jo kauan muissa MLL:n tehtävissä. Lisäksi MLL:n Varsinais- Suomen piirin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu VTM Janina Andersson, jolla on vankka kokemus yhteiskunnallisista tehtävistä ja lasten asioiden edistämisestä. MLL:n liittokokous hyväksyi viime kesänä järjestön Suunta strategian, jossa painottuu monipuolinen toiminta lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, vapaaehtoistyö, avoimuus ja vaikuttavuus. Tavoitteena on, että Suomi olisi lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin. MLL pyrkii olemaan lasten, nuorten ja perheiden arjen asiantuntija, yhteistyökumppani, kehittäjä ja vaikuttaja, ja tarjoamaan innostavan ja arvostavan osallistumisympäristön vapaaehtoistoiminnalle lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Tällä asialla meidänkin paikallisyhdistyksemme Loimaalla on. Palveluidemme tarkoitus on helpottaa loimaalaisten lapsiperheiden arkea ja huomioida etenkin kotona hoidettavat lapset. Jatkamme siis edelleen leikkipuistotoimintaa, lastenkaitsijavälitystä, perhekahvilaa ja pienten lasten liikuntaryhmiä sekä lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kausikirppiksien järjestämistä. Uutena palveluna vauvaperheille meillä on kantovälinelainaamo. Edullisia virkistysmahdollisuuksia tarjoamme vuokraamalla perheiden käyttöön kylpylähotelliosaketta sekä järjestämällä retkiä ja tapahtumia, esimerkiksi linja-autokyydin Linnanmäelle keväisin. Monien nuorten arjessa yhdistyksemme on mukana koulun aktiivisen tukioppilastoiminnan kautta. Lisäksi osallistumme uuteen, valtakunnalliseen Koko Suomi leikkii -hankkeeseen, jonka myötä olemme perustamassa Loimaallekin lasten ja aikuisten yhteistä Terhokerhoa. Tarkempia tietoja yhdistyksemme palveluista ja tapahtumista löydät seuraavilta sivuilta. Yhdistyksemme monipuolinen tarjonta edellyttää innokkaita vapaaehtoistoimijoita sekä rahoitusta jäsenmaksujen, keräystuottojen, lahjoitusten ja tuotemyyntitulojen muodossa. Myös yhteistyö esimerkiksi sponsori- ja jäsenetuliikkeidemme, neuvolan, Loimaan kaupungin, koulujen, lähialueen MLL-paikallisyhdistysten sekä toisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa on ratkaisevan tärkeää. Kiitos siis niin tapahtumiin osallistumisesta ja palveluiden hyödyntämisestä kuin järjestelyavusta ja taloudellisesta tuestakin. Pidetään jatkossakin kiinni MLL:n yhteisestä periaatteesta: lapset ensin. teidän, Johanna Savo, puheenjohtaja

3 MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO LOIMAALLA Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin ja valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka päätehtävä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. MLL:n paikallisyhdistykset tarjoavat kaikenikäisille mahdollisuuden osallistua toimintaan yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Paikallisyhdistyksemme toimii Loimaan alueella MLL:n arvojen, toimintaperiaatteiden ja liittokokouksessa määriteltyjen linjausten mukaan ja edistää jäsentensä valitsemilla tavoilla lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Paikallisyhdistyksen toimintaa ohjaavat myös yhdessä sovitut ja MLL:n keskusjärjestön hyväksymät säännöt. LEIKKIPUISTOTOIMINTA Leikkipuistossa Loimaan pääkirjaston vieressä on MLL:n leikinohjaaja paikalla ma-la (heinäkuussa ma-pe) klo ympäri vuoden. Leikinohjaajan ollessa paikalla kaikki leikkipuiston lelut ja leikkimökki ovat lasten käytettävissä. Leikinohjaajan valvontaan voi jättää 3-6-vuotiaan lapsen, puistomaksu loimaalaisille lapsille on 2 (sisarus 1 ). Ulkopaikkakuntalaisten puistomaksu on 5. Kaikki alle kouluikäiset ovat tervetulleita puistoon leikkimään oman aikuisen valvonnassa maksutta. Leikkipuistotoiminnan pakkasraja on -15 astetta. Tiedustelut p /Kaija. Leikkipuistossa järjestetään toisinaan myös teemapäiviä. Leikkipuiston ilmoitustaululta voi seurata yhdistyksemme ajankohtaisia tiedotteita. Leikkipuistomme kesä 2015 avataan uuden leikkimökin käyttöönottotilaisuudella, josta ilmoittelemme myöhemmin lisää. KANTOVÄLINELAINAAMO Yhdistyksemme kantovälinelainaamo lainaa ergonomisia kantovälineitä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Yhden lainajakson hinta on yhdistyksen jäsenille 5 e/kantoväline ja muille 7 e. Lisäksi peritään 20 e panttimaksu, jonka saa takaisin palautuksen yhteydessä. Lainattavana on trikoinen kantoliina, kolme kudottua kantoliinaa, kaksi kantoreppua, kaksi neliöliinaa, kaksi rengasliinaa sekä kantopussi. Kaikki lainaamon kantovälineet ovat ohjeiden mukaan käytettynä turvallisia ja ergonomisia sekä kantajalle että kannettavalle. Kuvia valimoimastamme löydät verkkosivuiltamme loimaa.mll.fi/ palvelut/kantovalinelainaamo.

4 Loimaan seudun kantovälinetukihenkilönä toimiva lainaamovastaava opastaa tarvittaessa lainattavien kantovälineiden valinnassa ja käytössä. Lainaamovastaavana toimii Salla, p LASTENKAITSIJAT MLL:n koulutetut ja luotettavat lastenkaitsijat ovat käytettävissä perheen lastenhoitoapuna kaikkina viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina. Yhdistyksemme lastenkaitsijoita välittää Saara, p Uusia lastenkaitsijoita tarvitaan, joten lastenkaitsijakoulutuksesta kiinnostuneiden kannattaa heti ottaa yhteyttä hallitukseen, jotta kurssia voidaan ruveta ajoissa suunnittelemaan ja toteuttamaan. TUKIOPPILASTOIMINTA Yhdistyksemme tukioppilaat ovat Loimaalla Puistokadun koululla. Tukioppilaat toimivat uusien seiskaluokkalaisten yläasteelle siirtymisen helpottamiseksi ja kaikin tavoin koulun hengen parantamiseksi. Tukioppilaat osallistuvat myös MLL:n keräyksiin ja tapahtumiin. Tukioppilaat ovat luokkalaisia oppilaita, jotka koulutetaan toimimaan muiden, etenkin nuorempien oppilaiden kanssa ja heidän tukenaan. Tukioppilastoiminnan tavoitteena on edistää hyviä toverisuhteita, kouluviihtyvyyttä, yhteisvastuuta sekä turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa. Toiminnasta vastaa koulussa työskentelevä aikuinen ohjaaja, joka toimii myös yhteyshenkilönä yhdistyksen hallituksen suuntaan. RYHMÄT Perhekahvilat MLL:n perhekahvila on lapsiperheiden kohtauspaikka, jossa niin lapset kuin aikuisetkin saavat seuraa samanlaisessa elämäntilanteessa olevista ihmisistä. Lasten kanssa perhekahvilaan voivat tulla myös isovanhemmat, kummit tai muut lähipiirin aikuiset. Perhekahvilaan voi tulla ilman lapsiakin. Perhekahviloissa on toisinaan myös ohjattua toimintaa ja tuote-esittelyitä. Yhdistyksemme perhekahvila on avoinna keskiviikkoisin klo (* Hirvikoskella Telkänpesässä (Telkäntie 3, Loimaa). Perhekahvilamme virvokemaksu on 1 /hlö tai 2 /perhe. KERHOT JA KURSSIT Perjantaipyrähdys Perjantaipyrähdys on alle kouluikäisille lapsille suunnattu liikuntavuoro Loimaan liikuntahallilla perjantaisin klo (*. Perjantaipyrähdyksessä lapset saavat purkaa ylimääräistä energiaa osittain ohjatusti ja liikuntahallin välineitä hyödyntäen, oman huoltajan valvonnassa. Vuorolle ei ole ennakkoilmoittautumista, kertamaksu 2 /lapsi (sisarus 1 ). Tiedustelut p /Salla. (* Aukiolo- ja kokoontumisajat kevätkaudella Tilapäiset muutokset esim. koulujen loma-aikoina ja pyhäpäivinä mahdollisia.

5 Terhokerho Terhokerhot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, jonne ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä. Terhokerhoissa leikitään, pelataan, askarrellaan, retkeillään, luetaan, lauletaan tai ollaan vaan yhdessä, sen mukaan, mitä osallistujat ovat yhdessä suunnitelleet. Leikki tekee hyvää kaikenikäisille ja leikkiä voi hyvin monella tavalla. Terhokerhojen taustalla on Koko Suomi leikkii -hanke, jonka tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä Terhokerho jokaiseen Suomen kuntaan. Koko Suomi leikkii -hanketta toteuttavat MLL ja SPR, ja sitä rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto. Terhokerho-nimi tulee Suomen Kulttuurirahaston tammesta. Loimaan Terhokerhoa valmistellaan parhaillaan ja ilmoittelemme asiasta lisää myöhemmin. KEVÄTKIPPIS Yhdistyksemme järjestää keväisin ja syksyisin suosittuja lastentarvikekirppiksiä. Myyntipöydät varataan etukäteen ja maksetaan tapahtumapaikalla. Myyntipöytiä voivat varata sekä jäsenet että ei-jäsenet. MLL:n kirppiksillä myydään lastenvaatteita, leluja, harrastusvälineitä ja lastenhoitoon liittyviä tarvikkeita sekä odotusvaatteita. Kevätkirppis järjestetään Heimolinnassa Seuraa ilmoitteluamme. LINNANMÄKI-RETKI Toteutamme perinteisen linja-automatkan Linnanmäelle helatorstaina 14.5., mikäli lähtijöitä on tarpeeksi. Lapset ovat retkellä huoltajiensa vastuulla ja alle 13-vuotiaalla on oltava huoltaja mukana. Retkelle on ennakkoilmoittautuminen. Linnanmäki on vakiintunut yhdistyksemme retkikohteeksi, koska MLL:n keskusjärjestö on yksi Linnanmäen huvipuiston perustaneista, Lasten Päivän Säätiöön kuuluvista yhdistyksistä. Lasten Päivän Säätiö lahjoittaa vuosittain huomattavan summan lastensuojelutyöhön. MLL-TUOTTEET Voit tilata yhdistyksemme kautta kaikkia MLL:n tuotteita. Halutessasi tilata tuotteita tai esittelyn esim. työpaikallesi ota yhteyttä Päiviin p Tilatessasi MLL-tuotteet tuotevastaavamme kautta tuet paikallisyhdistyksemme toimintaa.

6 HOTELLIHUONE IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ Yhdistyksellämme on Ikaalisten kylpylän Hotelli Termessä hotellihuone, jota lapsiperheet voivat vuokrata edulliseen hintaan. Huoneistossa on majoitusvarustus kuudelle henkilölle sekä minikeittiö. Kaikki Ikaalisten kylpylän palvelut ovat lähellä ja myös Titi-Nallen Talo on lyhyen kävelymatkan päässä. Huoneeseen on otettava omat liinavaatteet ja pyyhkeet. Tiedustelut ja varaukset p /Raisa. HALUATKO MUKAAN TOIMINTAAN? Tapahtumiin ja ryhmiin tarvitaan osallistujien lisäksi aina järjestäjiä ja tekijöitä, joten meillä on tarjolla runsaasti tilaisuuksia vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esimerkiksi järjestämään kirpputoria, lukemaan lapsille perhekahvilaan tai mukaan lastenkaitsijarenkaaseemme - juuri nyt tarvittaisiin ohjaajia Terhokerhoon. Toki voit aloittaa myös jotakin aivan uutta toimintaa. MLL:n keskusjärjestö ja piiritoimisto järjestävät vapaaehtoistoimijoiden koulutuksia, joiden turvin tehtäviä on helppo ruveta hoitamaan. Ota yhteyttä hallituksen jäseniin ja pääset mukaan palkitsevaan ja virkistävään vapaaehtoistyöhön hyvän asian puolesta. Tiedotamme toiminnastamme omilla verkkosivuillamme leikkipuistossamme, kauppojen, koulujen ja neuvoloiden ilmoitustauluilla, Facebookissa sekä paikallislehden yhdistyspalstalla ja ilmoituksissa. VUODEN 2015 TAPAHTUMIA: sunnuntaina torstaina huhti-toukokuussa helatorstaina kesäkuun alussa syys-lokakuussa marraskuussa joulukuussa Kevätkirppis Heimolinnassa yhdistyksen kevätkokous Kauppalan kyökissä Kevätilo-keräys Linnanmäki-retki uuden leikkimökin avajaiset Syyskirppis yhdistyksen syyskokous leikkipuiston pikkujoulut

7 HALLITUKSEN JÄSENET VUONNA 2015: Johanna Savo p Tilda Widberg p Heidi Kannisto p Tiina Vahalahti p Saara Heikkilä p Salla Isosaari p Päivi Mäkinen p Raisa Kankaanpää p puheenjohtaja tiedotus verkkosivut varapuheenjohtaja leikkipuistotoiminta sihteeri jäsenasiat rahastonhoitaja lastenkaitsijavälitys ryhmät perhekahvilatoiminta kantovälinelainaamo MLL-tuotteet kylpyläosake loimaa.mll.fi

8 JÄSENEDUT Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenedut löytyvät internetistä osoitteesta Loimaan kaupungin yhdistyksellä on myös omia jäsenetuja paikallisissa liikkeissä: Parturi-Kampaamo Tazzi Loimaa Vesikoskenkatu 20, Loimaa -10 % normaalihintaisista tuotteista, leikkauksista sekä erikoishoitokäsittelyistä Soitinliike Pikku Rokkari Väinölänkatu 4, Loimaa -5% soittimet ja soitintarvikkeet ovh:sta Sportia Loimaa Turuntie 8-10, Loimaa urheiluvälineet ja vaatteet -15 % ovh:sta (ei koske polar-sykemittareita, polkupyöriä eikä kuntoilulaitteita) Kenkä- ja muotiliike Today Turuntie 10, Loimaa kengät 15 % ovh:sta vaatteet 10 % ovh:sta AnneMari`s, sisustusliike Väinämöisenkatu 9, Loimaa -10 % kankaat ja astiat ovh:sta Nyytti, kädentaitojen erikoisliike Satakunnantie 5, Loimaa -10 % ovh:sta Silmäoptiikka Riipinen Vesikoskenkatu 3, Loimaa silmälasi- ja piilolasituotteet 20 % ovh:sta Loimaan SaraSport Oy Myrskylinnankatu 2B, Loimaa vaatteet 15 % ovh:sta Parturi-kampaamo Perhonen Turuntie 15, Loimaa alennus: leikkaukset -10 % Suomalainen hunaja sopii luonnolle Tämän jäsentiedotteen on kustantanut Hunajayhtymä Oy

Toimintasuunnitelma v. 2015

Toimintasuunnitelma v. 2015 MLL:n Hämeen piiri on lapsiperheiden auttaja arjessa yhdessä alueensa kuntien ja paikallisyhdistysten kanssa sekä lasten, nuorten ja lapsiperheiden asioiden asiantuntija ja kouluttaja sekä yhteiskunnallinen

Lisätiedot

Mannerheimin Lastesuojeluliiton Lammin paikallisyhdistys ry.

Mannerheimin Lastesuojeluliiton Lammin paikallisyhdistys ry. Mannerheimin Lastesuojeluliiton Lammin paikallisyhdistys ry. Toimintakertomus vuodelta 2011 1. Yleistä Yhdistyksen toiminnan perustana ja keskeisinä päämäärinä olivat lapsen ja lapsuuden arvostus, suvaitsevaisuus,

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TÄSSÄ JA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MLL Vaasan yhdistys Vaasanpuistikko 15 D 44 65100 Vaasa puh. 040 8450 406 email: vaasan.yhdistys@mll.fi kotisivut: http://vaasa.mll.fi 2 Sisällysluettelo 1. TOIMINTA-AJATUS...

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi!

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi! JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Tule vapaaehtoiseksi! 1 Järjestöjen ja kuntien tarjoama vapaaehtoistoiminta Pääkaupunkiseudulla Toimittanut Ulkoasu Doinita Negruti

Lisätiedot

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 OLEMME ROHKEA JA LUOTETTAVA AUTTAJA KOTONA JA MAAILMALLA Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Iloa auttamisesta Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri Saatesanat Kesäkuussa 2014 Turussa pidettyä Punaisen

Lisätiedot

Tukioppilastoiminnan arviointi

Tukioppilastoiminnan arviointi Tukioppilastoiminnan arviointi Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen. MLL:n keskusjärjestön jäseniä

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen hyvät käytännöt maaseudulla

Hyvinvointipalvelujen hyvät käytännöt maaseudulla Hyvinvointipalvelujen hyvät käytännöt maaseudulla Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä Hyvinvointipalvelujen teemaryhmä Virpi Lemponen (toim.) MAASEUTUPOLITIIKAN YHTEISTYÖRYHMÄ Hyvinvointipalvelujen teemaryhmän

Lisätiedot

LAPSEMME. Peruskoulun täytyy uudistua. Tunne valtaa fanit. Vertaisryhmiä erolapsille. Tottuneesti tabletilla. Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata

LAPSEMME. Peruskoulun täytyy uudistua. Tunne valtaa fanit. Vertaisryhmiä erolapsille. Tottuneesti tabletilla. Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata LAPSEMME Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenlehti 2/2014 Kannabiksen käyttöä on vaikea huomata Tunne valtaa fanit Terhokerho yhdistää sukupolvet Vertaisryhmiä erolapsille Tottuneesti tabletilla Peruskoulun

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

Jäsenlehti. Yli 800 vuodessa! Edullista ruokaa, uusia kauppoja, työpaikkoja, ja Bonusta tilille. TÄSSÄ NUMEROSSA: Arina.fi

Jäsenlehti. Yli 800 vuodessa! Edullista ruokaa, uusia kauppoja, työpaikkoja, ja Bonusta tilille. TÄSSÄ NUMEROSSA: Arina.fi SDFXFGXGDG Jäsenlehti OULUN INVALIDIEN YHDISTYS RY HUHTIKUU 1/2014 TÄSSÄ NUMEROSSA: Caritas on aidosti oululainen... sivu 7 Avustajakoirasta on paljon hyötyä... sivu 14 Osuuskaupassa omistetaan ja jaetaan

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY Jäsentiedote 1/2015 Kuvat: Hannu Halonen TOIMIHENKILÖT VUONNA 2015 Hallitus Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAPSEMME. Perheelle budjetti. Lapset tosi-tv:ssä. Tukioppilaat muistelevat. Mainettaan parempi lastensuojelu. Univelka uuvuttaa

LAPSEMME. Perheelle budjetti. Lapset tosi-tv:ssä. Tukioppilaat muistelevat. Mainettaan parempi lastensuojelu. Univelka uuvuttaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenlehti 4/2012 LAPSEMME Tukioppilaat muistelevat Lapset tosi-tv:ssä Univelka uuvuttaa Mainettaan parempi lastensuojelu Perheelle budjetti Pääkirjoitus 16.11.2012 Oikeus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

Kaksi vokaalia - ne kaksi tolppaa

Kaksi vokaalia - ne kaksi tolppaa 02 2015 Kaksi vokaalia - ne kaksi tolppaa vastaa hyväntuulisesti nauraen heinäkuussa virallisesti eläkkeelle siirtyvä kunnanjohtaja Markku Kehus, kun häneltä kysytään, millaisia keskusteluja viriää Iistä

Lisätiedot

Nuorten vaikuttamisopas

Nuorten vaikuttamisopas Nuorten vaikuttamisopas Me voimme vaikuttaa! Nuorten vaikuttamisopas Julkaissut Suomen Verkkodemokratiaseura ry Julkaistu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 1.0 Suomi -lisenssillä (CC BY-NC-SA

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle seuran toimintalinja. Seuran toimintalinja selkiyttää seuran

Lisätiedot

LAPSEMME Pihaleikki liikuttaa

LAPSEMME Pihaleikki liikuttaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton jäsenlehti 3/2012 LAPSEMME Pihaleikki liikuttaa Yhdessä ekaluokalle Äidit kohtaavat netissä Kuuluuko nuorten ääni? Pääkirjoitus 14.9.2012 Kuka perheiden puolesta puhuu,

Lisätiedot

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan.

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan. Tiedotuslehti 2/2015 Pöytyä ylpeä suvestaan. Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. TIEDOTUSLEHTI 2/2015 Sisällysluettelo KUNTA

Lisätiedot

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14

Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 ADHD-liiton jäsenlehti Porina-nurkka Porina-projektin kuulumisia s. 8 Telmivä mieli sanotaan, että hulluus ja nerous kulkevat käsi kädessä s. 14 Erityinen nuori rippikouluun s. 16 s i s ä l l y s Tässä

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

Järjestökansio. Järjestökansion käyttäjälle

Järjestökansio. Järjestökansion käyttäjälle Järjestökansio Järjestökansion käyttäjälle Kansio on tarkoitettu arjen apuvälineeksi yhdistystoimintaan. Kansioon on koottu eri osioihin toiminta yhden kokouksen säännöillä sekä oma osio kahden kokouksen

Lisätiedot

4. LASTEN, NUORTEN SEKÄ PERHEIDEN PALVELUT SODANKYLÄSSÄ

4. LASTEN, NUORTEN SEKÄ PERHEIDEN PALVELUT SODANKYLÄSSÄ 4. LASTEN, NUORTEN SEKÄ PERHEIDEN PALVELUT SODANKYLÄSSÄ 4.1 Terveysneuvonta Vastuualueen tarkoituksena on tarjota kuntalaisille lakisääteisiä terveyspalveluja. Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia.

Lisätiedot

LAPSEN PARHAAKSI. tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Riitta Rajala (toim.)

LAPSEN PARHAAKSI. tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan. Riitta Rajala (toim.) LAPSEN PARHAAKSI tukea ja laatua aamu- ja iltapäivätoimintaan Riitta Rajala (toim.) Aamu- ja iltapäivätoiminnan logon kuvaus Jokaisen tuntema sympaattinen noppa kuvastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitetta

Lisätiedot