Päätöspöytäkirja 1 (11) Rakennusvalvonta-asiat 7 / 2016 Kaupunkisuunnittelukeskus /2016 Kaupunkisuunnittelujohtaja 20.5.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päätöspöytäkirja 1 (11) Rakennusvalvonta-asiat 7 / 2016 Kaupunkisuunnittelukeskus /2016 Kaupunkisuunnittelujohtaja 20.5."

Transkriptio

1 Päätöspöytäkirja 1 (11) DRNo T maisematyölupapäätös Espoon kaupungin Hakalehdon kylässä osalle kiinteistöä RN:o 1:1609, Itämetsä Selostus Bing Maps 2016 Microsoft Corporation 2016 BLOM Hakija: Espoon kaupunki kaupunkitekniikan keskus investoinnit -yksikkö. Paikka: Espoon kaupungin Hakalehdon kylässä osa kiinteistöstä RN:o 1:1609. Osoite: Itämetsä. Kiinteistön kokonaispinta-ala on 244,3 ha. Kiinteistön omistaa Espoon kaupunki. Toimenpide ja toimenpidealue: Maisematyölupaa haetaan laskuojan perkaamiseen sekä hulevesien viivytysaltaan toteuttamiseen. Toimenpiteet liittyvät Kehä I:n parantamiseen Keilaniemessä. Muut toimenpiteet perustuvat maantielain mukaiseen tiesuunnitelmaan, josta on Liikenneviraston hyväksymispäätös. Laskuoja ja viivytysallas eivät pääosin sijaitse em. tiesuunnitelman alueella. Hanke sijoittuu asemakaavan puistoalueelle. Suunnitellun ojalinjan ja viivytysaltaan kohdalla on hakijan mukaan nykyisin luontainen painanne, jossa kasvaa nuorehkoa puustoa. Ojan linjaus ja altaan sijainti on hakijan ilmoituksen mukaan tarkennettavissa maastossa niin, että sen kohdalta ei tarvitse kaataa kookkaita lehtipuita tai kuusia. Oja suunnitellaan mutkittelevaksi niin, että maisemaan ei tule pitkää, metsäalueen läpi näkyvää aukkoa. Puustoa raivataan rakennettavan ojan varrelta mahdollisimman vähän. Toimenpiteet toteutetaan niin, että metsäalueen itäreunassa olevat suuret kuuset voidaan säilyttää. Ongelmatilanteiden varalta hulevesien purkukohtaan liikennealueen rajalle tulee sulkukaivo, jonka avulla hulevesien sekaan joutuvien likaantuneiden vesien valuminen vesistöön voidaan estää.

2 Päätöspöytäkirja 2 (11) Tunnelin kuivatus, pesu- ja sammutusvesiä varten on erillinen jätevesijärjestelmä, joka puretaan tunnelin ulkopuoliseen jätevesialtaaseen. Jätevesiallas tyhjennetään pumppuautolla, joka vie kerätyt vedet jätevesien käsittelylaitokselle. Alla olevaan kuvaan (ei mittakaavaa, osa hankkeen suunnitelmapiirustuksesta Kehä I välillä Länsiväylä - Tapiolantie, Kuivatuskartta plv 0-900, piir.nro 8TV- 1B) on sinisellä merkitty laskuojan ja viivytysaltaan/-altaiden alustava sijainti. Maisematyölupahakemus ei koske suunnitelmapiirustuksissa esitettyä kevyen liikenteen väylän siirtämistä. Lisäksi hakija pyytää lupaa työn aloittamiseen lupaa ennen kuin hanketta koskeva päätös on saanut lainvoiman. Vakuuden asettamisvelvollisuus ei koske valtiota, kuntaa eikä kuntayhtymää. Hankkeesta on edellytetty maisematyölupavaiheessa ns. luontolausuntoa liittyen vuoden 2014 liito-oravaselvitykseen. Rajoitukset: Alueella on pääosin voimassa Keilalahti-Itämetsä-Karhusaari -niminen asemakaava. Pieni osa toimenpidealueesta sijoittuu Keilaniemen

3 Päätöspöytäkirja 3 (11) metroaseman maanpäällisiä osia koskevassa asemakaavassa ja asemakaavojen muutoksissa (Keilaniemi) maantien alueelle LT. Asemakaava-alueilla on voimassa maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukainen toimenpiderajoitus. Pieni osa toimenpidealueesta sijoittuu Espoon eteläosien yleiskaavassa kaksiajorataisen päätien tai pääkadun alueelle (osin merkittävästi parannettava). Espoon eteläosien yleiskaavassa on myös pystyraidoituksella esitetty kaupunkikuvallisesti arvokas alue. Alla on yhdistelmäkuva ajantasa-asemakaavasta sekä Espoon eteläosien yleiskaavasta (ei mittakaavaa). Kuvassa on esitetty hulevesien viivytysaltaan likimääräinen sijainti turkoosilla rasteroinnilla. Luonto-, historia- ja kulttuuriarvot: Itämetsän puistoalue on osa Espoon ympäristökeskuksen teettämää Espoon liito-oravien kokonaisselvityksen laaja-alaista hanketta. Selvitykseen liittyvä ensimmäinen kartoitus on tehty Itämetsän alueella Ympäristösuunnittelu Enviro Oy:n liito-orava-asiantuntijan antamassa lausunnossa hankkeesta todetaan mm. seuraavaa: Itämetsästä on liito-oravalle sopiva puustoinen kulkuyhteys pohjoiseen, mutta leveiden tiealueiden ja merenrannikon vuoksi ei muihin suuntiin. Esiintymä on selvästi erillään Tapiolan muista liito-orava-alueista. Metsäalueen lähiympäristö puistomaiseksi hoidettuine metsineen soveltuu huonosti liito-oravan elinympäristöksi. Runsaiden jätöslöytöjen, pesäpuun ja puuston

4 Päätöspöytäkirja 4 (11) ominaisuuksien perusteella liito-oravan asuttama alue on tulkittavissa ns. liito-oravareviirin ydinalueeksi, jonka säilyttäminen on edellytys liito-oravan säilymiselle. Jätöslöytöjen ja metsän rakenteen perusteella rajatun ydinalueen pinta-ala on noin 1,7 hehtaaria. Lausuntoa annettaessa oli hankkeessa mukana vielä kevyen liikenteen väylän siirtäminen, josta nyt maisematyölupavaiheessa on luovuttu. Suunnitelman toteutuminen pienentää liito-oravan elinaluetta. Reviirin ydinalueen pinta-ala pienenee noin 1,7 hehtaarista noin 1,5 hehtaariin alueen itäreunan jäädessä tiealueen alle. Metsän läpi suunniteltu oja sijoittuu nuorehkoa puustoa kasvavaan notkelmaan. Ojan linjaus on tarkennettavissa maastossa niin, että sen kohdalta ei tarvitse kaataa kookkaita lehtipuita tai kuusia. Ojan rakentaminen alueen läpi ei todennäköisesti merkittävästi heikennä liito-oravan elinmahdollisuuksia. Suurempi vaikutus saattaa olla sillä, että sopivan ruokailupuuston määrä vähenee alueen eteläpäässä olevan tervalepikon hävitessä. Tiealueen leventäminen uhkaa myös liito-orava-alueen itäreunassa olevien järeiden kuusten säilymistä. Tammikuussa 2016 tehtyjen jätöslöytöjen perusteella kuuset ovat liito-oraville tärkeitä oleskelupaikkoja ja mahdollisia ravinnon varastointipaikkoja. Käytettävissä olevien tietojen perusteella hanke ei hävitä tai heikennä alueelta todettua liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa (pesäpuu lähiympäristöineen). Liito-oravia elää Etelä-Espoossa monilla 1 2 hehtaarin laajuisilla metsäalueilla, joista on sopiva puustoinen kulkuyhteys muille metsäalueille. Liito-oravan säilyminen alueella on mahdollista hankkeen toteuduttuakin, mutta se edellyttää liito-oravan huomioon ottamista alueen ja sen lähiympäristön puuston käsittelyssä. Annetussa lausunnossa esitetään lieventäviä toimenpiteitä, joita mm. ovat: - Meluvalli, kevyenliikenteen reitti ja ojan alkupää sijoitetaan niin, että metsäalueen itäreunassa olevat suuret kuuset voidaan säilyttää. - Puustoa raivataan rakennettavan ojan varrelta mahdollisimman vähän. - Oja suunnitellaan mutkittelevaksi niin, että maisemaan ei tule pitkää, metsäalueen läpi näkyvää aukkoa. - Metsänhoitotoimia ei sallita liito-oravan ydinalueella lukuun ottamatta yksittäisten, alueella olevan ulkoilureitin käyttöturvallisuutta vaarantavien puiden kaatamista. Lisäksi Enviro Oy:n lausunnossa esitetään liito-oravan kulkuyhteyksien säilyttämistä pohjoiseen ja kulkuyhteyksille esitetään tiettyjä reunaehtoja. Kyseinen Itämetsän alue kuuluu Tapiolan valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. Itämetsän alueella on niin ikään kiinteä muinaisjäännös Björnholmin torppa (muinaisjäännösrekisteri numero ). Seuraavalla sivulla on rekisterin kuvaus kohteesta.

5 Päätöspöytäkirja 5 (11) Björnholmin torppa on kuulunut Otnäsin vuonna 1630 perustetulle kartanolle kun se piirretään karttaan ensi kerran vuonna Mahdollista on, että se on alunperin ollut Helsingin pormestarin Caspar Reyerin Otaniemen ratsutilan alainen. Reyer oli saanut yhden Outnäsin kylän kolmesta talosta läänityksenä vuonna 1614, jolloin alue vielä kuului Helsingin pitäjälle. Sijainti Björnholmin niemellä, kohdassa jossa talvitie Helsingistä Espoon kirkolle kulki, oli otollinen krouvin perustamiselle, näin ollen ajoitus saattaa olla jopa tätäkin vanhempi. Vuonna 1742 laaditussa kartassa on Björnholmin paikalla merkintä Torp ja 1750 Öde torp luvun lopun kartassa torppa on jälleen hyvin rakennettu, mikä tulee hyvin esiin vuoden 1813 Otnäsin kartanon tiluskartassa. Vuoden 1922 Hagalundin jakokartassa on edelleen niittyä merkittynä entisen pellon kohdalla, ja "lastageplats" viereisen kallioisen rannan kohdalla, jossa on ollut laituri. Viittaus paikan merkityksestä kartanon viennille. Viimeinen karttamerkintä, on vuoden 1932 topografisessa kartassa, jolloin paikalla on "huvila". Jorvaksentien rakentamisen myötä häviää merkinnät torpasta kartoista. Nykyisin torpan paikka sijaitsee puistoksi kaavoitetulla alueella, eikä välitöntä tuhoamisvaaraa rakentamisen seurauksena ole. Torpan tontin alavimmalta kohdalta on viety hulevesiputki Björnholmsträsketin järveltä, joka nykyisin on täytetty. Torpan rakennusten paikat on tunnistettavissa maastossa. Niitä kiertää nykyisin puistopolku. Vieressä on rantakallio, johon on hakattu merkintöjä lähes kahdensadan vuoden ajan. Vanhin on Anders Wilhelm Edvard von Numersin piirtokirjoitus vuodelta Torpan alueella ei ole tehty arkeologisia tutkimuksia, mutta todennäköisyys siitä, että vanhemman asutuksen jälkiä on löydettävissä, on edelleen suuri. Alla on muinaisjäännösrekisterin kuva (ei mittakaavaa) Björnholmin torpan sijainnista.

6 Päätöspöytäkirja 6 (11) Alueella on luonnonsuojelulain nojalla suojeltu kuusi. Alueella ei tiettävästi ole muita kuin yllä mainittuja sellaisia luonto- tai kulttuuriarvoja, joita toimenpiteen suorittamisen yhteydessä tulisi huomioida. Lausunnot: Espoon ympäristökeskus toteaa antamassaan lausunnossa mm. seuraavaa: Hakemuksen perusteella on tulkittavissa, että hakemuksen kohteena olevan laskuojan perkaus ja viivytysaltaan rakentaminen on toimenpiteenä vähäistä suurempi ja se voidaan rinnastaa uuden ojan tekemiseen. Lisäksi uuden ojan tarkoituksena on johtaa hulevesiä Kehä I:ltä Otsolahteen, jolloin hankkeella saattaa olla vaikutuksia Otsolahden vedenlaatuun. Lähtökohtaisesti ympäristökeskus ei pidä hyvän ratkaisuna hulevesien johtamista vesialueena suljettuun Otsolahteen. Ympäristökeskus katsoo, että maisematyöluvan lisäksi vesilain mukaisen lupatarpeen arvioimiseksi ojituksesta on syytä tehdä ilmoitus ELY-keskukselle vähintään 60 vrk etukäteen (VL 5:1). -- Liito-oravan osalta Enviro Oy:n antaman lausunnon perusteella hanke ei hävitä tai heikennä alueelta todettua liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa (pesäpuu lähiympäristöineen) eikä vaaranna liito-oravan esiintymistä alueella, mikäli hankkeen yhteydessä ja puuston käsittelyssä noudatetaan selvityksessä esitettyjä lieventäviä toimenpiteitä. Uudenmaan ympäristökeskus toteaa antamassaan lausunnossa mm. seuraavaa: Hulevesien osalta ei ole huomautettavaa. Suunnitellun ojaston ja viivytysaltaan kohdalla on nykyisellään luontainen painanne, johon suunnitellut toimenpiteet sopivat hyvin. Hankkeen ei voida arvioida muuttavan hulevesien määrää tai laatua merkittävässä määrin. -- Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus yhtyy Enviro Oy:n laatimaan liito-oravalausunnon johtopäätökseen, että hanke ei hävitä tai heikennä liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa, kun lausunnon mukaiset lieventämistoimet toteutetaan. Espoon kaupunginmuseo lausuu seuraavaa: Rakennettavan laskuojan linjaus kulkee Björnholmin torpan entisen pihapiirin halki. Torppa on muinaismuistolain rauhoittama kiinteä muinaisjäännös, jonka muinaisjäännösrekisterin numero on Kohdassa, johon laskuojaa on suunniteltu ja jolle ollaan hakemassa maisematyölupaa, kulkee nykyisinkin vanha, arviolta mm:n hulevesiputki kehän varresta Otsolahteen. Björnholmsträsket on aiemmin laskenut vetensä itään, mutta Karhusaarentien rakentamisen myötä laskusuunta on muuttunut länteen. Itse järvi on nykyään täytetty.

7 Päätöspöytäkirja 7 (11) Hulevesiputken tilalle ollaan suunnittelemassa avouomaa. Suunnitellun ojalinjan kohdalla on nykyisin luontainen painanne, jossa kasvaa nuorehkoa puustoa. Oja suunnitellaan mutkittelevaksi niin, että maisemaan ei tule pitkää, metsäalueen läpi näkyvää aukkoa. Puustoa raivataan rakennettavan ojan varrelta mahdollisimman vähän. Maastokäynnin perusteella näyttää siltä, että hulevesiputki kulkee torpan rakennuspaikkojen välistä, entisen niityn ja pellon halki. Mikäli avo-oja rakennetaan samaan paikkaan, se on mahdollista toteuttaa sellaista huolellisuutta noudattaen, että torpan rakennettuun pihaan ei kosketa. Espoon kaupunginmuseo esittää kuitenkin, että oja toteutetaan suorana, kohdassa jossa se kulkee entisen torpan viljelysmaiden halki, jotta tunne paikan muinaisesta rakennetusta ympäristöstä välittyy. Samalla se tuhoaisi mahdollisimman vähän vanhan torpan maista. Naapurien kuuleminen: Hankkeen johdosta kuultiin kirjeellä kolmea naapurikiinteistöä. Hanke kuulutettiin lisäksi vireillä olevaksi Länsiväylässä ja Hufvudstadsbladetissa Hankkeesta jätettiin yksi kannanotto jo ennen hakemuksen vireille tuloa. Hankkeesta jätettiin kolmekymmentäkahdeksan (38) huomautusta määräajassa ja lisäksi yksi myöhästynyt huomautus. Kaikissa jätetyissä huomautuksissa vastustettiin hankkeen toteuttamista. Valtaosassa huomautuksia (27 kpl) vaadittiin, ettei hulevesiä laskettaisi Otsolahteen. Kuudessatoista (16) huomautuksessa vaadittiin hulevesien laskemista Keilalahteen. Viidessätoista (15) huomautuksessa vastustettiin hanketta Länsiväylän melun ja päästöjen lisääntymisen takia. Muita perusteita vastustaa hanketta oli mm. Otsolahden huono tila, alueen luontoarvot, aiheutuvat ympäristöhaitat ja arkkitehtonis-maisemalliset arvot. Valtaosassa (22 kpl) huomautuksia vaadittiin, että lupaa aloittaa työt ennen kuin hanketta koskeva päätös on saanut lainvoiman, ei anneta. Maankäyttöratkaisut: Pääosa ko. toimenpidealue kuuluu ympäristöministeriön vahvistamassa Keilahti-Itämetsä-Karhusaari -nimisessä asemakaavassa puistoalueeseen VP. Ko. puistoalueelle sijoittuu luonnonsuojelulain nojalla suojeltu kuusi. Alla on kuva alueen ajantasa-asemakaavasta (ei mittakaavaa), johon on sinisellä rasteroinnilla merkitty haetun toimenpiteen likimääräinen sijainti.

8 Päätöspöytäkirja 8 (11) Tarkastusmaksu: Kaupunginhallituksen tekemän taksapäätöksen mukaisesti hakemuksen tarkastus- ja valvontatoimenpiteistä luvan hakija on velvollinen suorittamaan muun selvitystyötä ja valvontaa edellyttävän toimenpiteen suunnitelman tarkastamisesta työmäärän mukaan 130 euroa/tunti, kuitenkin vähintään 390 euroa ja enintään 1950 euroa. Tarkastusmaksu on 390 euroa. Toimivalta: Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen toimialan johtosäännön 5 (Viranhaltijoiden ratkaisuvalta) 2 momentin 3 kohta. Päätös 1 Päätän myöntää Espoon kaupungin kaupunkitekniikan keskuksen investoinnit yksikölle maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukaisen maisematyöluvan Espoon kaupungin Hakalehdon kylässä kiinteistölle RN:o 1:1609 hakemuksen mukaisesti laskuojan perkaamiseen sekä hulevesien viivytysaltaan toteuttamisiin seuraavilla ehdoilla: Ennen toimenpiteeseen ryhtymistä tulee hankkeelle nimetä rakennusvalvontakeskuksen hyväksymä vastaava työnjohtaja.

9 Päätöspöytäkirja 9 (11) Ennen toimenpiteisiin ryhtymistä tulee maastoon sijoittaa hankkeen suorittamisesta kertova tiedote riittävän hyvissä ajoin. Maastotiedotteesta tulee käydä ilmi kuka tekee, mitä tekee ja milloin sekä yhteystiedot. Luonnonsuojelulain nojalla suojeltua kuusta ei saa vahingoittaa. Ennen toimenpiteisiin ryhtymistä tulee Espoon kaupunginmuseolta pyytää alueen kiinteän muinaismuiston tarkka sijainti ja merkitä se maastoon koko työn ajan kestävin merkein eikä kiinteän muinaismuiston päällä saa ajaa työkoneilla. Alueen puiden kaataminen tulee toteuttaa niin, ettei muinaismuiston päälle kaadeta puita eikä kasata hakkuutähteitä. Muinaismuistoalueelle ei saa varastoida mitään. Espoon kaupunginmuseon edustajan, Enviro Oy:n liito-orava-asiantuntijan sekä Espoon ympäristökeskuksen edustajan kanssa tulee toimenpidealueelle suorittaa katselmus, jossa yhteensovitetaan eri tahojen näkemykset hulevesien viivytysaltaiden ja ojan sijainnista. Rakennettavien viivytysaltaiden ja ojan tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa muinaismuistolle sekä alueen liito-oravaesiintymälle. Puustoa raivataan rakennettavan ojan varrelta mahdollisimman vähän. Kaadettavat puut tulee merkitä katselmuksessa. Katselmuksesta tulee laatia muistio, joka tulee liittää luvan asiakirjoihin. Toimenpidettä toteuttaessa tulee käyttää mahdollisimman kevyitä työkoneita. Mikäli ojaa tai viivytysaltaita kaivettaessa ilmenee mahdollisia arkeologisia löytöjä, tulee työt välittömästi keskeyttää ja olla yhteydessä Espoon kaupunginmuseoon. Myös työt suorittavan urakoitsijan tulee tietää lupaehdoista. Metsäalueen itäreunassa olevat suuret kuuset tulee säilyttää. Metsänhoitotoimia ei sallita liito-oravan ydinalueella lukuun ottamatta yksittäisten, alueella olevan ulkoilureitin käyttöturvallisuutta vaarantavien puiden kaatamista. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tulee tehdä vesilain 5 luvun 6 :n mukaan ilmoitus ojituksesta vähintään 60 vrk ennen töihin ryhtymistä. Hulevesien viivytysaltaan mitoituksen tulee olla riittävä ja allasta on huollettava säännöllisesti. Toimenpidealueella tulee suorittaa loppukatselmus (rakennusvalvontakeskus).

10 Päätöspöytäkirja 10 (11) Näin toteutettuna esitetty toimenpide ei vaikeuta alueen käyttämistä asemakaavassa varattuun tarkoitukseen eikä turmele kaupunki- tai maisemakuvaa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen ja lupa on voimassa kolme vuotta päätöksen antamisesta. Tarkastusmaksu: 390 euroa. 2 En anna maankäyttö- ja rakennuslain 144 :n 1 momentin nojalla Espoon kaupungin kaupunkitekniikan keskuksen investoinnit -yksikölle oikeutta aloittaa em. maisematyöluvan mukaiset toimenpiteet ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. Sovelletut oikeusohjeet: Maankäyttö- ja rakennuslaki 128, 133, 140, 143 ja 144. Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelujohtaja Valmistelija/lisätietoja: lupavalmistelija Pia Salonen, puhelin , soittoaika ma-to pia.k.salonen@espoo.fi Liitteet Tiedoksi - - Kaupunkitekniikan keskus/asiakaspalvelu - Huomautuksen jättäneet - Rakennusvalvontakeskus - Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY - Kaupunginmuseo

11 Päätöspöytäkirja 11 (11) OIKAISUVAATIMUSOHJE Päätökseen tyytymättömällä asianosaisella on oikeus saada asia kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi. Vaatimus tästä on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle viranhaltijalle 14 päivän kuluessa päätöksen antamispäivästä lukien. Päätöksen antamispäivää ei oteta lukuun valitusaikaa laskettaessa. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jolloin virastoissa ei työskennellä, oikaisuvaatimuksen saa toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikeus vaatimuksen tekemiseen maisematyölupaa koskevasta päätöksestä on: 1) sillä, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa; 2) kunnan jäsenellä; 3) kunnalla ja naapurikunnalla, jonka maankäytön suunnitteluun päätös vaikuttaa; sekä 4) alueellisella ympäristökeskuksella. Vaatimuksessa on ilmoitettava: - Vaatimuksen tekijän nimi ja kotikunta. - Jos vaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos vaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, vaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. - Postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa. - Päätös, johon haetaan muutosta. - Miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi sekä - Perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Vaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava vaatimus. Viranomaiselle saapunutta sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Vaatimukseen on liitettävä: - Päätös, johon haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella, alkuperäisenä tai jäljennöksenä. - Asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä vaatimukseen valtakirja. Päätös annetaan julkipanon jälkeen Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimuksen tekemiseen varattuna aikana Espoon kaupungin kirjaamoon osoitteella. Käyntiosoite: Postiosoite: Siltakatu 11 Espoon kaupunki Entresse PL Espoo ESPOON KAUPUNKI Puhelin: (09) Telekopio: (09) Sähköposti: kirjaamo@espoo.fi Aukioloaika: ma-pe klo Omalla vastuulla vaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille viimeistään oikaisuvaatimuksen tekemiseen varatun ajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.08.2016 Sivu 1 / 1 1139/2016 10.03.00 Kaupunkisuunnittelulautakunta 132 17.8.2016 132 Oikaisuvaatimusten käsittely koskien kaupunkisuunnittelujohtajan maisematyölupapäätöstä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 140. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 140. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.08.2016 Sivu 1 / 1 1139/2016 10.03.00 Kaupunkisuunnittelulautakunta 132 17.8.2016 140 Oikaisuvaatimusten käsittely koskien kaupunkisuunnittelujohtajan maisematyölupapäätöstä

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 53/2018 1 (5) LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.2018 Lupayksikön viranhaltijat ovat 31.7.2018 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 445 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12.9.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12.9. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 9/2017 1 (7) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12.9.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 12.9.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 14-15 Päätökset annetaan

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 1/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 6.6.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 1/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 6.6. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 6.6.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 6.6.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 1 Päätökset

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 17.2.2015

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 17.2.2015 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 17.2 2015 tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 21/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 21/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 21/2017 1 (7) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 28.11.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 28.11.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 36-37 Päätökset

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 16/ (13) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 16/ (13) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 16/2017 1 (13) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.10.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 31.10.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 27-29 Päätökset

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (6) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 73/ (13) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 73/ (13) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 73/2018 1 (13) LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 11.10.2018 Lupayksikön viranhaltijat ovat 11.10.2018 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 592-594 Päätökset

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 12/ (8) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 28.9.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 12/ (8) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 28.9. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 12/2017 1 (8) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 28.9.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 28.9.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 22-23 Päätökset

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 (7) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 21.4.2015 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 21.4 2015 tekemät rakennuslupapäätökset 23 24 Päätökset

Lisätiedot

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 6

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 6 03/2017 KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 02.02.2017 1 (5) Kantakaupunkiyksikön päällikkö on 02.02.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 6 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNK. Saap. L I..y O. Dno. Joensuunkaupunki PAATOS Konsernihalhnto. Rakennusvalvonta 2 /

JOENSUUN KAUPUNK. Saap. L I..y O. Dno. Joensuunkaupunki PAATOS Konsernihalhnto. Rakennusvalvonta 2 / 2 / Kuntanumero Kaup.osa 1 kylä Kortteli/tila Tontti / Rn:o Pinta-ala 474540 m2 167 435 51 io8 Rakennuspaikka Purkamistupa 2015-248 S 323 Päätöspäivämäärä 11.06.2015 Dno Saap. L I..y O ja heikko kunto.

Lisätiedot

Alue on pääosin asemakaavoittamatonta ja sijoittuu Espoon eteläosien yleiskaavassa virkistysalueelle.

Alue on pääosin asemakaavoittamatonta ja sijoittuu Espoon eteläosien yleiskaavassa virkistysalueelle. ESPOON KAUPUNGIN KAUPUNKITEKNIIKAN KESKUKSEN investoinnit on hakenut maisematyölupaa (2018-771) Pohjois-Lintuvaaraan pituudeltaan noin 800 metrin avouoman (oja) virtaaman parantamiseksi sekä osittain siirtämiseksi

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero

SUUNNITTELUTARVERATKAISU. Kuhmon kaupunki. Sivu Hakemusnumero Hakija Nimi Pappila Ari-Pekka Pulkkinen Minna Elisa Postitoimipaikka Lähiosoite 88900 KUHMO Lylykuja 2 Rakennuspaikka Kunta Kuhmo Kaupunginosa / kylä Korpisalmi RN:o 220:4 X-koordinaatti Y-koordinaatti

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset: 3 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 8

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 8 05/2017 KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 09.02.2017 1 (6) Kantakaupunkiyksikön päällikkö on 09.02.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 8 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 (6) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 18.5.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 18.5.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 12 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 23.5.2017,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 10.5.

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 10.5. HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 (5) KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 10.5.2016 Kantakaupunkiyksikön päällikkö on 10.5.2016 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 3 Päätökset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Alueellinen rakennusvalvonta. Lupatunnus RM Sivu 1

Kuopion kaupunki Alueellinen rakennusvalvonta. Lupatunnus RM Sivu 1 Kuopion kaupunki Alueellinen rakennusvalvonta 8097/2018 Viite ympäristö- ja rakennuslautakunta 21.2.2019 Päätös Lupatunnus 18-0482-RM 09.07.2018 649 Sivu 1 Kuopion Tennisseura Ry c/o Elkamer Ab / Pertti

Lisätiedot

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla sille hallinto-oikeudelle, jonka tuomiopiirissä pääosa tässä päätöksessä tarkoitetusta alueesta sijaitsee. Toimivaltainen hallinto-oikeus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2016 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; ETELÄ-ESPOON LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; ETELÄ-ESPOON LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA KIRJE 1 (7) Tiina Peippo Kaupunkitekniikan keskus Luonnonhoitoyksikkö tiina.t.peippo@espoo.fi.fi MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; ETELÄ-ESPOON LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; TAPIOLAN LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; TAPIOLAN LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA KIRJE 1 (5) Tiina Peippo Kaupunkitekniikan keskus Luonnonhoitoyksikkö tiina.t.peippo@espoo.fi.fi MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISEN MAISEMATYÖLUVAN TARPEEN ARVIOINTI; TAPIOLAN LUONNON- JA MAISEMANHOITOSUUNNITELMA

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (8) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 7.3.2017 Rakenneyksikön päällikkö on 7.3.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 7 11 Päätökset annetaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 51/2016 RAKENNUSVALVONTAVIRASTO Rasite

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 51/2016 RAKENNUSVALVONTAVIRASTO Rasite 22.11.2016 51 1 Tunnus 14-0039-16-RAS Hakija Asunto Oy Helsingin Minna Canthin katu 9 Asunto Oy Lopo Asunto Oy Mannerheimintie 88 Asunto Oy Minna Canthinkatu 5 Bostads Ab Asunto Oy Turuntie 60 Asunto Oy

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (6) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset: 7 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. Henkilötiedot poistettu

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2018 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. Henkilötiedot poistettu Henkilötiedot poistettu 12.03.2019 9 1 Tunnus 2-0058-18-RAS Hakija OP-Henkivakuutus Oy Aikatalo Oy Tontit Kiinteistötunnus Oikeutettu Rasitettu Sopimus 091-002-0097-0003 X X 091-002-0097-0019 X X Rasitetyyppi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 30/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 30/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 30/2015 1 (7) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset 82 83 Päätökset annetaan julkipanon

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2017 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. henkilötiedot poistettu

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 19/2017 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. henkilötiedot poistettu henkilötiedot poistettu 04.10.2017 19 1 Tunnus 4-0029-17-RAS Hakija Helsingin kaupunki Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen Kamppi Center Holdings Oy Tontit Kiinteistötunnus Oikeutettu Rasitettu 091-004-0213-0013

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 1/2018 1 (6) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 04.01.2018 Rakennusvalvontapäällikkö on 04.01.2018 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 1 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 9.1.2018,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/2017 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. henkilötiedot poistettu

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/2017 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. henkilötiedot poistettu henkilötiedot poistettu 06.10.2017 20 1 Tunnus 4-0036-17-RAS Hakija Föreningen Konstsamfundet r.f. Maalaisten Talo Oy Kiinteistö Oy Helsingin Forum Tontit Kiinteistötunnus Oikeutettu Rasitettu 091-004-0064-0001

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 3.5.2016 Rakenneyksikön päällikkö on 3.5.2016 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 15-16 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Päätös 1 (12) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro Kipu Metals Corp. c/o Tapani Hyysalo Punametsäntie ESPOO

Päätös 1 (12) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro Kipu Metals Corp. c/o Tapani Hyysalo Punametsäntie ESPOO Päätös 1 (12) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 9.4.2015 9217 Kipu Metals Corp. c/o Tapani Hyysalo Punametsäntie 22 02920 ESPOO VALTAUSHAKEMUKSEN PERUUTUS Merkintä Kaivoslaki (503/1965) on kumottu 1.7.2011

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 12

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 12 08/2017 KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 11.4.2017 1 (6) Kantakaupunkiyksikön päällikkö on 11.4.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 12 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/2015 1 (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5.5.2015

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/2015 1 (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5.5.2015 HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/2015 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5.5.2015 Rakenneyksikön päällikkö on 5.5.2015 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 50 51 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Espoon omistukseen siirtyneelle, 7,49 hehtaarin kokoiselle alueelle, seitsemän (7) hakkuukuvion metsänhakkuut seuraavasti:

Espoon omistukseen siirtyneelle, 7,49 hehtaarin kokoiselle alueelle, seitsemän (7) hakkuukuvion metsänhakkuut seuraavasti: ESPOON KAUPUNGIN KAUPUNKITEKNIIKAN KESKUKSEN luonnonhoito on hakenut maisematyölupaa (2017-1306) Leppävaaraan Sotatuomarin- ja Kenttäpäällikönpuistojen (51 P 57, 51 P 77 ja 51 E 17) metsänhakkuisiin Mestarintien

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti, Kotka. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 RAKENNUSVALVONTAVIRASTO Rasite HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 RAKENNUSVALVONTAVIRASTO Rasite HENKILÖTIEDOT POISTETTU 11.09.2015 22 1 Tunnus 31-0032-15-RAS Hakija Asunto Oy Ekonomic Asunto Oy Helsingin Keula Asunto Oy Helsingin Nuoli Asunto Oy Helsingin Treffi Kiinteistö Oy Helsingin Lauttasaaren Liikekeskus Asunto Oy

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 (7) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 14.4 2015 tekemät rakennuslupapäätökset 21 22 Päätökset annetaan julkipanon

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut kullanhuuhdontaluvan siirtoa koskeva hakemus. Sodankylä, Tankajoen länsipuoli

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut kullanhuuhdontaluvan siirtoa koskeva hakemus. Sodankylä, Tankajoen länsipuoli Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen 18.10.2017 Lupatunnus HL2014:0039 Rautio Heikki KAIVOSOIKEUDEN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 12.9.2017 kullanhuuhdontaluvan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (6) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 17.2.2015 Rakenneyksikön päällikkö on 17.2.2015 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 36 38 Päätökset annetaan

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1912/2016 23.1.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Vantaan Energia Oy, Lentokentän lämpökeskus Vantaan Energia Oy:n Lentokentän

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden tekemät rakennuslupapäätökset Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 23.2.

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 23.2. HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (5) HENKILÖTIEDOT POISTETTU 23.2.2017 Talotekniikkayksikön päällikkö on 23.2.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 9 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 28.2.2017,

Lisätiedot

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen Puumala Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 143, 07.12.2015 Valtuusto, 48, 14.12.2015 48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen 623-402-1-12 PuuDno-2015-364 Kunnanhallitus, 07.12.2015,

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 7

Kantakaupunkiyksikön päällikkö on tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 7 02/2017 KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 07.02.2017 1 (6) Kantakaupunkiyksikön päällikkö on 07.02.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 7 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.10.2017 klo 18.00-19.45 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (8) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 21.2.2017 Rakenneyksikön päällikkö on 21.2.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 3 6 Päätökset annetaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2015 1 (5) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 19.5.2015 Rakenneyksikön päällikkö on 19.5.2015 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 52 53 Päätökset annetaan

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.1.2018 klo 18.00-19.48 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Jutta Tikkanen,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/2016 1 (8) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 9.8.2016 Rakenneyksikön päällikkö on 19.7.2016 ja 9.8.2016 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 26 29 Päätökset

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 9.3.

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ (7) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 9.3. 18/2017 1 (7) TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 9.3.2017 Talotekniikkayksikön muiden viranhaltijoiden 9.3.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 50-51 Päätökset annetaan julkipanon

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 RAKENNUSVALVONTAVIRASTO Rasite

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 RAKENNUSVALVONTAVIRASTO Rasite 01.02.2017 2 1 Tunnus 20-0038-16-RAS Hakija Asunto Oy Helsingin Merikari Helsingin kaupunki / Tonttiosasto Asunto Oy Helsingin Meripihka Asunto Oy Helsingin Meriluoto Tontit Kiinteistötunnus Oikeutettu

Lisätiedot

Kuulutus 1 (1) Hakija: Tertiary Gold Limited (Y-tunnus: ) Siirron saaja: Aurion Resources Oy (Y-tunnus: )

Kuulutus 1 (1) Hakija: Tertiary Gold Limited (Y-tunnus: ) Siirron saaja: Aurion Resources Oy (Y-tunnus: ) Kuulutus 1 (1) Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2017 ML2012:0152 ML2011:0013 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain (621/2011) perusteella 3.2.2017 hyväksynyt seuraavia malminetsintälupahakemuksia

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2017 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. Henkilötiedot poistettu

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2017 RAKENNUSVALVONTAPALVELUT Rasite. Henkilötiedot poistettu Henkilötiedot poistettu 23.11.2017 23 1 Tunnus 10-0044-17-RAS Hakija Kiinteistö Oy Rantatien Kasvu Kiinteistöosakeyhtiö Hermannin Rantatie 8 Kiinteistö Oy Rantatien Loikka Tontit Kiinteistötunnus Oikeutettu

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus.

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 12.8.2016 ML2012:0168 FQM FinnEx Oy Kevitsantie 730 99670 PETKULA MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 21.10.2015 ML2012:0219 Pelkosenniemen Malminetsintä Oy c/o Prunus Asianajotoimisto Oy Ville Salonen Aleksanterinkatu 29 A 27 33100 TAMPERE MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1 (8) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 07.06.2016 Rakenneyksikön päällikkö on 07.06.2016 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 18 21 Päätökset annetaan

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2016 1 (4) Lupatunnus HL2011:0037 Seppo Vikiö PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Seppo Vikiö, Terttu Vikiö Siirron jälkeen luvanhaltijat: Hanna Makkonen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 11.5.

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/ (5) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO TALOTEKNIIKKAYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 11.5. HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2017 1 (5) HENKILÖTIEDOT POISTETTU 11.5.2017 Talotekniikkayksikön päällikkö on 11.5.2017 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 18 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2017 1 (4) Lupatunnus HL2011:0043 Heikki Rantala PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Rantala Heikki Siirron jälkeen luvanhaltija: Hovilainen Tarmo

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1909/2016 19.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Hyvinkään lämpövoima Oy, Sahanmäen lämpökeskus, Kerkkolankatu 35 Hyvinkään

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 10.2.2017 1 (4) Antti Kalenius PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Antti Kalenius, Eero Halonen, Jari Landén, Niko Kolkka Siirron jälkeen luvanhaltijat:

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 12.2.2019 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 12.02.2019 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen 17.11.2004 HAKIJA Heinäveden kunta ASIA Kermajärven lauttasalmeen rakennetun moottorikelkkareitin penkereen leventämistä koskevassa päätöksessä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 1/2016 1 (9) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 19.1.2016 Rakenneyksikön päällikkö on 19.1.2016 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 1 4 Päätökset annetaan julkipanon jälkeen 22.1.2016,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Päätös yksinoikeuden antamisesta suorahankinnassa VARELY/3068/2018

PÄÄTÖS Päätös yksinoikeuden antamisesta suorahankinnassa VARELY/3068/2018 Jakelussa mainitut Päätös yksinoikeuden antamisesta suorahankinnassa 1. Päätös Varsinais-Suomen ELY-keskus antaa rautateiden ja maanteiden julkisista henkilöliikennepalveluista annetun Euroopan parlamentin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 24.4.2019 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika 13.2.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen Anne Paananen,

Lisätiedot

Oikeuksien aikaisempi haltija: Dragon Mining Oy (Y-tunnus: )

Oikeuksien aikaisempi haltija: Dragon Mining Oy (Y-tunnus: ) Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 20.12.2016 KaivNro:t 9129, 9275, 9202, ML2016:0002, ML2016:0026, ML2016:0033 Dragon Mining Oy Kummunkuja 38 38200 Sastamala VALTAUKSIEN JA MALMINETSINTÄLUPAHAKEMUSTEN

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ (6)

PÖYTÄKIRJA 3/ (6) PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) 24.9.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 24.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Jennifer

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5)

PÖYTÄKIRJA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1 (5) 19.3.2019 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan digikokous Aika Esitys toimitettiin sähköpostitse 18.2. klo 15.17. Johtokunnan et ilmoittivat kantansa sihteerin esitykseen ma 25.2. klo 16.00 mennessä.

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/5911/2015 21.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Fortum Power and Heat Oy, Tapiolan lämpökeskus, Ahertajantie 4 Fortum

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5.1.

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (6) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5.1. HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 (6) KANTAKAUPUNKIYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 5.1.2017 Kantakaupunkiyksikön viranhaltijat ovat 5.1.2017 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 6

Lisätiedot