HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HIRVENSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoushuone kello Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 74 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 75 Työjärjestyksen hyväksyminen 76 Kirkkotien peruskorjaustyön urakoitsijan hyväksyminen 77 Mikkelin kaupunkia ja Hirvensalmen, Mäntyharjun, Pertunmaan, Ristiinan ja Suomenniemen kuntia koskevat ympäristönsuojelumääräykset ja niiden perusteet 78 Toimitilojen vuokraus Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimelle 79 Ruokapalveluiden myynti Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimelle 80 Pulliainen Outi ja Matti / lisämaan ostotarjous 81 Hirvensalmen kunnan takausperiaatteet 82 RaudusEnergia Oy / sähköliittymän hankkiminen yritykselle / kuivaamon ja ohjaushuoneen rakentaminen / takauksen myöntäminen 83 RaudusEnergia Oy / Setynoilin teollisuushallin vuokrasopimus 84 Hirvensalmen Energia Oy / takauksen myöntäminen 85 Kissakosken koulun myynti 86 Ilmoitusasiat Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkistettu pöytäkirja, johon liitetty oikaisuvaatimusohjeet pidetään nähtävänä

2 PÖYTÄKIRJA 173 Kunnanhallitus Aika: klo Paikka: Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä olleet jäsenet: Kalevi Puukko pj., esteellinen 84 Heidi Honkanen Maarit Honkanen Ahti Lindgren Pirkko Luntta pj. 84 Jukka Manninen esteellinen 82, 83, 84 Pentti Pylkkänen esteellinen 84 Muut läsnäolijat: Esko Kekkonen kunnanvaltuuston pj., poistui klo Riikka Lång kunnanvaltuuston I vpj. Markku Kivisaari kunnanvaltuuston II vpj, poistui klo Seppo Ruhanen kunnanjohtaja, esittelijä, esteellinen 84 Arja Leppäkumpu pöytäkirjanpitäjä, esittelijä Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 62 Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pentti Pylkkänen ja Ahti Lindgren. :n 84 aikana toisena pöytäkirjantarkastajana toimi Heidi Honkanen Pentti Pylkkäsen tilalla. P öytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kalevi Puukko Pirkko Luntta Arja Leppäkumpu puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 73-83, esittelijä 84 Pöytäkirjan tarkastajat, tarkastusaika Pentti Pylkkänen 73-83, Ahti Lindgren Heidi Honkanen, 84 Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä Arja Leppäkumpu

3 Kunnanhallitus Työjärjestyksen hyväksyminen Khall 75 / Kj Kunnanhallitus hyväksyy tämän esityslistan asioiden käsittelyjärjestykseksi. Päätös Hyväksyttiin.

4 Kunnanhallitus Kirkkotien peruskorjaustyön urakoitsijan hyväksyminen Tekn.ltk Tekninen toimisto on pyytänyt Kirkkotien peruskorjauksen urakkatarjoukset mennessä. Tarjouskilpailu on ollut myös HILMA:ssa. Ennen tarjouksen antamista urakoitsijan tuli tutustua työkohteeseen paikan päällä. Urakoitsija ei voi myöhemmin vedota seikkoihin, jotka tutustumisen yhteydessä olisivat käyneet ilmi. Tarjouksen pitää olla voimassa kahden kuukauden ajan tarjouksen viimeisestä sisäänjättöajasta lukien. Tarjouskilpailun voittaneen tarjoajan on esitettävä tilaajalle tilaajavastuulain 5 :n (1233/2006) tarkoittamat selvitykset. Ilmoitukset eivät saa olla kahta kuukautta vanhempia. Rakennuttaja pidättää oikeuden hylätä kaikki tarjoukset. Kohteen urakointi alkaa aikaisintaan Tarjouspyyntökirjeen liitteet: Urakkaohjelma , rakennuttajan turvallisuusasiakirja, tarjouskirjelomake, yksikköhintaluettelo, rakennustyöselitys / , rakennustyöselityksen liitteenä olevat piirustukset. Tarjousten avauspöytäkirja, liite nro 4. Tekn.joht. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Kirkkotien peruskorjaustyön urakoitsijaksi hyväksytään Vilkonharjun Sora Oy urakkahintaan , alv 0 % tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti. Päätös Hyväksyttiin. Khall 76 / Kj. Kunnanhallitus hyväksyy Kirkkotien peruskorjaustyön urakoitsijaksi Vilkonharjun Sora Oy:n urakkahintaan , alv 0 %, tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti. Päätös Hyväksyttiin.

5 Kunnanhallitus Mikkelin kaupunkia ja Hirvensalmen, Mäntyharjun, Pertunmaan, Ristiinan ja Suomenniemen kuntia koskevat ympäristönsuojelumääräykset ja niiden perusteet Khall 77 / Ympäristönsuojelumääräykset on ollut tarpeen päivittää vastaamaan nykyisten määräysten voimaan tulon jälkeen annettuja valtioneuvoston asetuksia mm. kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (VNa 800/2010) ja talousjätevesien käsittelystä haja-asutusalueella (VNa 209/2011). Ympäristönsuojelumääräyksiä on valmisteltu viranomaistyönä vuoden 2011 aikana ja valmisteilla olevat luonnokset on esitelty ympäristölautakunnan jäsenille (ympäristölautakunnan kokous ) ja Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen toimialueen rakennusvalvontaviranomaisille (kokous ). Lausuntopyyntöjä lähetettiin yhteensä 38 kpl. Lausuntopyynnöt lähetettiin mm. Ympäristöpalvelujen toimialueen kaikkien kuntien rakennusvalvonta- ja maaseutuviranomaisille, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen Ely-keskuksiin, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen pelastuslaitoksille sekä Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen maatalousorganisaatioille (MTK ja ProAgria), Ympäristöpalvelujen toiminta-alueella toimiville murskaus- ja louhintayrittäjille ja Etelä- Savon Yrittäjät -yhdistykselle. Ympäristönsuojelumääräysten nähtävillä olosta kuulutettiin yleisesti Länsi-Savo ( ) ja Länsi-Saimaa lehdissä ( ). Ympäristönsuojelumääräykset perusteluineen olivat nähtävillä Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen toimipisteessä, Hirvensalmen, Ristiinan, Pertunmaan, Mäntyharjun ja Suomenniemen kuntien teknisissä toimistoissa ja ympäristöpalvelujen www-sivuilla Ympäristönsuojelumääräyksistä saatiin yhteensä 15 kirjallista lausuntoa ja kaksi suullista muistutusta. Lausunnot ja muistutukset on otettu ympäristölautakunnan hyväksymissä ympäristönsuojelumääräyksissä. Yhteenveto ympäristönsuojelumääräyksistä ja niiden perusteluista (luonnokset) saaduista muistutuksista ja lausunnoista, valmistelijoiden vastine lausuntoihin ja ympäristölautakunnan ratkaisu ympäristönsuojelumääräysten hyväksymisestä löytyvät Mikkelin kaupungin www-sivuilta osoitteesta Päätöksenteko > Lautakunnat > Ympäristölautakunta > Pöytäkirjat ( ). Ympäristönsuojelumääräykset saavat lain voiman vasta, kun ne on hyväksytty kaupungin- ja kunnanvaltuustoissa.

6 Kunnanhallitus Liite 1, 2 Kj Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy liitteenä olevat ympäristönsuojelumääräykset ja niiden perusteet. Päätös Hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus Toimitilojen vuokraus Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimelle Khall 78 / Hirvensalmen kunnan ja Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen välillä on allekirjoitettu seuraavat toimitilojen vuokrasopimukset, joilla Hirvensalmen kunta vuokraa eri toimitiloja Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimelle: Liite 3 - kunnanvirasto, toimistotila, 69 m ,35 /kk - palvelukeskus, 1684 m2 piha-alueineen ,67 /kk - terveyskeskus, 570 m2 piha-alueineen 4 387,98 /kk. Kj Kunnanhallitus hyväksyy Hirvensalmen kunnan ja Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen väliset liitteen 3 mukaiset vuokrasopimukset. Päätös Hyväksyttiin.

8 Kunnanhallitus Ruokapalveluiden myynti Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimelle Khall 79 / Hirvensalmen kunnan ja Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen välillä on allekirjoitettu ostopalvelusopimus, jolla Hirvensalmen kunta myy ruokapalveluita Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimelle. Liite 4 Kj Kunnanhallitus hyväksyy Hirvensalmen kunnan ja Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen välisen liitteenä 4 olevan sopimuksen ruokapalveluiden myynnistä. Päätös Hyväksyttiin.

9 Kunnanhallitus Pulliainen Outi ja Matti / lisämaan ostotarjous Khall 80 / Outi ja Matti Pulliainen ovat jättäneet kuntaan tarjouksen lisämaan ostosta tonttinsa Kivinotko 4:84 ympäriltä, siten että tontin koko tulisi olemaan noin 1 ha. Liite 5 Kj Tekninen toimi on käynyt neuvotteluja Pulliaisten kanssa. Neuvotteluissa on päädytty siihen, että Hirvensalmen kunnan Pöyryn kylässä sijaitsevasta Luminiitty 4:117 tilasta myydään noin 0,8 ha määräala puustoineen Pulliaisille. Kauppahinta on Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy Hirvensalmen kunnan ja Outi ja Matti Pulliaisen välisen kauppakirjan. Päätös Hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus Hirvensalmen kunnan takausperiaatteet Khall 81 / Kunnan toimintalinjaan ei ole viime vuosikymmeninä kuulunut takausten antaminen muille kuin omille tytäryhtiöilleen ja kunnassa toimiville vesiosuuskunnille. Takaukset ovat koskeneet investointien rahoittamiseen otettuja lainoja. Nyttemmin on kuitenkin tullut esille yksityistä elinkeinotoimintaa koskeva hanke, jota kunnanhallitus on päätynyt tukemaan takausvastuiden kautta. Tämä voi johtaa siihen, että useat eri yhteisöt tulevat tulevaisuudessa lähestymään kuntaa pyytääkseen vastuilleen kunnan takausta. Tämän vuoksi takausten myöntämiselle on perusteltua hyväksyä yleiset periaatteet, joiden mukaan takauksia myönnetään ja niitä valvotaan. TAKAUSPERIAATTEET Kunnan takausperiaatteista päättää kunnanvaltuusto ja takaukset myöntää kunnanvaltuusto. Takauksia myönnettäessä on noudatettava varovaisuuden periaatetta. Täytetakaus ja omavelkainen takaus Yhteisöt vastaavat itse rahoitus- ja pääomahuollostaan ja käyttävät ensisijaisesti omia kiinteistövakuuksia lainojensa vakuutena. Yhtiön omien kiinteistövakuuksien lisäksi kunta voi antaa rahoituslaitoksille omavelkaisia tai täytetakauksia yhtiön veloista. Täytetakausvaihtoehdon mahdollisuus selvitetään aina rahoittajan ja takauksen saajan kanssa kun ensisijainen vakuus on olemassa. Täytetakauksen perusteella takaaja voidaan asettaa vastuuseen velasta vasta sen jälkeen kun vakuus on myyty tai kun ulosotossa on todettu, että vakuuden myynnille on este. Takaajan suoritusvelvollisuus syntyy myös silloin, jos hän päävelan erääntymisen jälkeen ilmoittaa velkojalle, ettei vaadi vakuuden myyntiä. Yleisempi takausmuoto on kunnan antamissa takauksissa omavelkainen takaus.

11 Kunnanhallitus Takauksen antamisen edellytykset Konserni- ja palvelutuotannon näkökulma 1. Kunta voi myöntää omavelkaisen tai täytetakauksen pääsääntöisesti omistamalleen tytäryhtiölle. Takaukseen osallistumista edellytetään myös muilta merkittäviltä osakkeenomistajilta. 2. Poikkeuksellisesti omavelkainen tai täytetakaus voidaan myöntää myös kunnan osakkuusyhteisölle tai kuntayhtymälle, jossa kunta on mukana enintään kunnan omistusosuutta vastaavalle lainan määrälle. Ehtona on, että muut omistajat samanaikaisesti osallistuvat yhteisön rahoittamiseen tai takaukseen omistusosuuttaan vastaavalla osuudella. 3. Poikkeuksellisesti omavelkainen tai täytetakaus voidaan myöntää myös sellaisen yhteisön hyväksi, jossa kunta itse ei ole osakkaana. Ehtona takauksen myöntämisessä on, että yhteisö harjoittaa kunnalle kuuluvaa peruspalvelutuotantoa, jonka kunta ostaa ostopalveluna tai jossa esimerkiksi kunta maksamallaan vuokralla kattaa toiminnan hoito- ja pääomakustannukset ja, että takauksen perusteella kunta alentaa sille itselleen tulevia pääomakustannuksia. 4. Takauksen antaminen alentaa kunnan aiempia vastuita. Elinkeinopoliittinen näkökulma Kunnan perustehtäviin kuuluu elinkeinotoiminnan yleisten edellytysten tukeminen. Takauksen antamisen on katsottava olevan tukimuotona poikkeuksellinen. Takauksen antamisen lähtökohta on työllisyyden edistäminen. Takauksen kohteena olevan lainan pääasiallinen käyttötarkoitus tulee olla investoinnin tekeminen. Pääsääntöisesti kunta myöntää takauksia ainoastaan kuntaan perustettavan uuden yritystoiminnan aloittamiseksi edellytyksin, että 1. Takauksen kohteena oleva laina käytetään tuotannollisiin investointeihin 2. Yritystoiminnalla on merkittävä elinkeino- tai työllisyyspoliittinen vaikutus 3. Kokonaisrahoituksesta merkittävä osa on yksityiseksi luokiteltavaa pääomaa 4. Kunta saa riskiin nähden riittävät vastavakuudet. Elinkeinopoliittisissa tuissa kunta noudattaa Euroopan yhteisöjen valtiontukisäännöstöjä.

12 Kunnanhallitus Niiden yhteisöjen osalta, jotka eivät ole kuntalain ja kirjanpitolain tarkoittamassa kunnan määräysvallassa, kunta takaa enintään lainan pääomamäärän. Takauksen saaja ja ehdot Takaus myönnetään vain rahalaitokselle seuraavien periaatteiden mukaisesti: 1. Lainat on asianmukaisesti kilpailutettu ja lainanotosta on yhteisön hallituksen päätös 2. Taloudelliset laskelmat osoittavat yhtiön kyvyn hoitaa lainasta aiheutuvat velvoitteet 3. Lainan vakuutena käytetään ensisijaisesti yhtiön kiinnitysvakuudet täysimääräisesti 4. Täytetakauksen vaihtoehto selvitetään aina kun ensisijainen vakuus on olemassa 5. Takaukselle edellytetään vastavakuudet 6. Takauksesta peritään takausprovisio. Takausprovisiota ei kuitenkaan peritä kuntakonserniin kuuluvilta tytäryhtiöiltä. Kunta varaa itselleen oikeuden tarvittavan rahoituksen kilpailuttamiseen ja rahoittajan valintaan. Sopimusmenettely ja takausehdot Kunnalla on takauksen hyödykseen saavalle yhteisölle nimetty vastuuhenkilö, joka huolehtii takauksen sopimisesta ja valvonnasta. Vastuuhenkilön vastuulla on laatia yksilöity sopimus kunnanvaltuuston päättämistä takausehdoista takausta hakeneen yhteisön kanssa. Sopimus liitetään rahalaitokselle annettavaan takaukseen. 1. Myönnettävälle takaukselle vaaditaan pääsääntöisesti vastavakuudet, panttikirjat tai jälkipanttaus lainan ensisijaisena vakuutena oleviin panttikirjoihin. Pankilta otetun lainan vakuutena olevat panttikirjat on toimitettava niiden vapautuessa kunnan antaman takauksen vastavakuudeksi. Pankin tulee säilyttää panttia huolellisesti jälkipantin saajan lukuun eikä panttia saa luovuttaa muulle kuin jälkipantin saajalle pantin vapautuessa ensisijaisesta panttivastuusta. 2. Takauksen saaja ei saa lisätä ensisijaiseen panttiin kohdistuvaa vastuutaan eikä muutoinkaan menetellä tavalla, joka saattaisi vaarantaa jälkipantin saajan asemaa tai oikeuksia muu-

13 Kunnanhallitus toin kuin jälkipantin saajan etukäteen antamalla kirjallisella suostumuksella. 3. Kunta ohjeistaa yhteisöjä, että yhteisön kunnantakauksella ottama laina nostetaan rakennusvaiheittain tai muun hyväksytyn rahoitustarpeen mukaisesti. 4. Yhteisön on toimitettava vuosittain talousarvio ja tilinpäätöstiedot kunnalle. 5. Kunnalle on toimitettava vakuutustodistus kiinteistön vakuuttamisesta, mikäli takauslaina kohdistuu kiinteistöön. Muissa tapauksissa takauksen vastuuhenkilö selvittää tarvitaanko ottaa vakuutuksia. 6. Kunta voi irtisanoa takauksen (siten kuin sopimustilanne sen mahdollistaa), jos yhteisö ei noudata kunnanvaltuuston päättämiä takausehtoja. 7. Kunta perii takauksesta takausprovision vuosittain jäljellä olevasta lainan määrästä yleisen takausprovisionkäytännön mukaisesti. Provision määrittelyssä on ohjeellisena perustajana EU:n käyttämä pk-yritysten luottoluokitukseen perustuva taulukko, missä parhaimmassa luottoluokituksessa olevan yrityksen takausprovisio on tällä hetkellä 0,4 % ja huonoimmassa luottoluokituksessa 6,3 %. (Euroopan unionin virallinen lehti C 155, ). 8. Takauksen hakijayhteisö suostuu siihen, että hankkeen muut rahoittajat voivat antaa hakijaa koskevia tietoja kunnalle. Takauksen valvominen Takauksen myöntäminen on verrattavissa lainan antamiseen, koska takaaja sitoutuu vastaamaan takaamastaan velasta kuten omastaan. Takauksen valvonta vaatii erityistä huolellisuutta. Kunta nimeää takaukselle vastuuhenkilön, joka vastaa takauksen valvonnasta. Vastuuhenkilön vastuulla on arvioida takaukseen liittyvät riskit ja valvoa takauslainan lainaehtojen noudattamista. Takausten arvioinnissa voidaan käyttää ulkopuolista asiantuntijaa. Kj Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se 1. hyväksyy edellä olevan takauspolitiikan, takausehdot ja valvontasuunnitelman. 2. päättää, että uusista takauksista peritään takausprovisio vuosittain jäljellä olevasta lainan määrästä. Takausprovisiota ei peritä kuntakonserniin kuuluvilta tytäryhtiöiltä. 3. niiden yhteisöjen osalta, jotka eivät ole kuntalain ja kirjanpitolain tarkoittamassa kunnan määräysvallassa, kunta takaa vain lainan pääomamäärän.

14 Kunnanhallitus Khall 81 / Päätös Hyväksyttiin.

15 Kunnanhallitus RaudusEnergia Oy / sähköliittymän hankkiminen yritykselle / kuivaamon ja ohjaushuoneen rakentaminen / takauksen myöntäminen Khall 10 / RaudusEnergia Oy on kuntaan saapuneella kirjeellään esittänyt, että Hirvensalmen kunta hankkisi sähköliittymän RaudusEnergia Oy:n Tuukkalan Sahalle. RaudusEnergia Oy tulee investoimaan Tuukkalan sahalla kokonaisuudessaan , käsittäen kiinteän haketuslaitoksen energiapuulle, sahan peruskunnostuksen, sekä uusien kuivaamojen rakentaminen. Sahan tonttialue on puhdistettu, peruskunnostettu ja osittain salaojitettu energiapuun varastointia varten. Investointien valmistuttua yritys työllistää noin 10 henkilöä. Suur-Savon Sähkö Oy:n tarjouksen mukaan sähköliittymän (315 A) hinta on Kj Kunnanjohtaja esittää päätösehdotuksensa kokouksessa. Kunnanjohtaja selosti asiaa tarkemmin hallitukselle: Kunnanvaltuuston hyväksymässä vuoden 2012 talousarviossa ei ole tarkoitukseen varattua määrärahaa. Kunta ei ole aikaisemmin avustanut yritysten investointeja. Tämän vuoksi asialla on periaatteellinen luonne. Kunnan tehtävät on määritelty Kuntalain 2 :ssä. Sen harkinnassa, kuuluuko asian hoitaminen kunnan toimialaan, on otettava huomioon hallinnossa noudatettavat periaatteet. Eräinä keskeisinä periaatteina ovat mm. hallintotoimien nojautuminen yleisiin perusteisiin ja tasapuolisuuden vaatimus. Edellä mainitut periaatteet edellyttävät, että yleisiä perusteita sovelletaan yksittäistapauksiin. Tasapuolisuuden vaatimus edellyttää, että mm. eri väestönosia, eri talouselämän aloja ja eri yrittäjäryhmiä ei saa hallinnossa asettaa epäoikeutetusti toisia suosituimpaan asemaan. Tämän johdosta on katsottu, että elinkeinoelämän yleisten edellytysten parantaminen kuuluu kunnan toimialaan. Yhden yrityksen liiketoiminnan välittömämpi edistäminen kuuluu kunnan toimialaan vain vahvojen erityisten syiden vallitessa.

16 Kunnanhallitus Lisäksi kuntien yrityksille myöntämä tuki kuuluu EY:n valtiontukisäännöstelyn piiriin. Tukia koskevat yleiset ehdot määritellään perustamissopimuksen artikloissa. Pääsääntöisesti yritystukien myöntäminen on kiellettyä. Suur-Savon Sähkö Oy:n mukaan sähköliittymä on palautuskelpoinen. Yhtiö veloittaa kuitenkin liittymän purusta aiheutuvat kustannukset ja mahdollisesti avoinna olevat sähkölaskut. Kunnanhallitus kävi asiasta periaatekeskustelun. Kj Päätös Kunnanhallitus päättää olla avustamatta yritystä sähköliittymän hankinnassa. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallituksen jäsen Jukka Manninen poistui kokouksesta esteen ilmoittaen. Khall 38/ RaudusEnergia Oy on toimittanut kunnanhallitukselle osoitetun seuraavan kirjeen: HIRVENSALMEN KUNNANHALLITUS RAUDUSENERGIA OY/ - Sähköliittymä 3x 315 A Sahatavarakuivaamot RaudusEnergia Oy:n investoinnit Tuukkalan sahalle tulevat olemaan noin ,- käsittäen kiinteän haketuslaitoksen energiapuulle, sahan peruskunnostuksen, sekä uusien kuivaamojen rakentamisen. 1.) RaudusEnergia Oy ehdottaa että, Hirvensalmen kunta hankkii sähköliittymän Tuukkalan sahalle jonka RaudusEnergia Oy tulee lunastamaan omaksi 10 vuoden aikana seuraavien ehdoin. - Lunastus tapahtuu vuotuisin lyhennyksin, huomioiden korkokustannukset. Sähköliittymän kohdalla toivomme asian nopeaa käsittelyä. 2.) Hirvensalmen kunta rakennuttaa RaudusEnergia Oy:n Tuukkalan sahalle 2-kamarisen kuivaamon ja ohjaushuoneen, jonka RaudusEnergia Oy tulee lunastamaan omaksi 10 vuoden aikana seuraavin ehdoin:

17 Kunnanhallitus Lunastus tapahtuu vuotuisin lyhennyksin, huomioiden korkokustannukset. Tällä hetkellä Tuukkalassa on kunnostusta tarvitseva 1- kamarinen kuivaamo. Kuivaamokapasiteetin lisäys Tuukkalan sahalla on välttämätöntä suunnitellun aihiotuotannon turvaamiseksi. Kuivaamon rakennusaikatauluksi ehdotamme kesää 2012, jolloin kuivaamot olisi RaudusEnergia Oy:n käytössä syksyllä Hirvensalmi RaudusEnergia Oy Antti Kuitunen Antti Kuitunen Toimitusjohtaja Koska Hirvensalmen kunnan strategiaan eivät ole aikaisemmin kuuluneet yritysten takaaminen tai tuotannollisten investointien avustaminen, kävi kunnanhallitus kokouksessaan :n 10 kohdalla asiasta periaatekeskustelun. Keskustelun johtopäätöksenä kunnanhallitus päätti, ettei kunta avusta yrityksen investointeja tarkoittaen samalla sitä, ettei kunnan toimintaperiaatteita asiassa muuteta. Mainitun asian kohdalla käytiin lävitse kuntalain mm. tämän tyyppisen toiminnan kuulumisesta kunnan toimialaan. Asiaa on tarkemmin selvitetty tehdyn päätöksen yhteydessä. Asian johdosta ei ole ilmennyt eikä esitetty mitään sellaista uutta, että päätöstä tulisi muuttaa. Nyt uudessa yhtiön esityksessä pyydetään kuntaa sähkönliittymän hankkimisen lisäksi rakentamaan yhtiön käyttöön sahatavarakuivaamon ja siihen liittyvän ohjaushuoneen. Kj Kunnanhallitus hylkää RaudusEnergia Oy:n esityksen. Keskustelu Puheenjohtajan julistettua keskustelun alkaneeksi käytiin vilkas keskustelu aiheesta. Keskustelun kuluessa Pirkko Luntta teki seuraavan päätösesityksen: Kunnanhallitus suhtautuu myönteisesti hankekokonaisuuteen ja palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että

18 Kunnanhallitus RaudusEnergia Oy:n toimitusjohtaja kutsutaan kunnanhallituksen seuraavaan kokoukseen esittelemään hankkeen liiketoimintasuunnitelma, budjetti, rahoitussuunnitelma ja aikataulu, lisäksi pyydetään esittämään ehdotus vakuuksista kunnan rahoittamiksi esitetyistä investoinneista ja hankinnoista. lisäksi 2. elinkeinoasiamies selvittää kunnanhallituksen kokoukselle vaihtoehtoiset mahdollisuudet, joilla RaudusEnergia Oy:n hakema rahoitus voidaan toteuttaa, huomioiden julkiselle rahoitukselle asetetut ehdot. Luntan esitystä kannattivat Maarit Honkanen, Ahti Lindgren ja Heidi Honkanen. Puheenjohtajan julistettua keskustelun päättyneeksi hän totesi oikeaksi todetussa selonteossaan, että keskustelun kuluessa on Pirkko Luntta tehnyt kunnanjohtajan päätösehdotuksesta poikkevan kannatetun esityksen, joten on suoritettava äänestys. Puheenjohtaja määräsi äänestyksen suoritettavaksi kädennostoin ja esitti, että kunnanjohtajan ehdotusta kannattavat äänestävät jaa ja Pirkko Luntan esitystä kannattavat äänestävät ei. Esitys hyväksyttiin. Suoritetussa kädennosto -äänestyksessä annettiin 6 ei -ääntä (Kalevi Puukko, Pentti Pylkkänen, Ahti Lindgren, Heidi Honkanen, Maarit Honkanen ja PirkkoLuntta). Puheenjohtaja totesi Pirkko Luntan esityksen tulleen kunnanhallituksen päätökseksi. Päätös Kunnanhallitus suhtautuu myönteisesti hankekokonaisuuteen ja palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että 1. RaudusEnergia Oy:n toimitusjohtaja kutsutaan kunnanhallituksen seuraavaan kokoukseen esittelemään hankkeen liiketoimintasuunnitelma, budjetti, rahoitussuunnitelma ja aikataulu, lisäksi pyydetään esittämään ehdotus vakuuksista kunnan rahoittamiksi esitetyistä investoinneista ja hankinnoista. lisäksi 2. elinkeinoasiamies selvittää kunnanhallituksen kokoukselle vaihtoehtoiset mahdollisuudet, joilla RaudusEnergia Oy:n hakema rahoitus voidaan toteuttaa, huomioiden julkiselle rahoitukselle asetetut ehdot.

19 Kunnanhallitus Khall 45 / Kj Päätös Kunnanhallituksen jäsen Jukka Manninen poistui kokouksesta esteellisenä. Kunnanhallitus kuulee toimitusjohtaja Antti Kuitusen esityksen asiasta. Kunnanhallitus kuuli toimitusjohtaja Antti Kuitusen esityksen asiasta sekä elinkeinoasiamies Heikki Isokäännän selvityksen vaihtoehdoista miten kunta voi tukea yritystä. Kunnanhallitus päätti, että asian valmistelua jatketaan takausvaihtoehdon pohjalta. Kunnanhallituksen jäsen Jukka Manninen poistui kokouksesta esteellisenä. Elinkeinoasiamies Heikki Isokääntä poistui kokouksesta klo Khall 82 / RaudusEnergia on toimittanut kuntaan seuraavan kirjeen: Haemme Hirvensalmen kunnalta takausta pankkilainalle, jolla RaudusEnergia Oy rahoittaa Tuukkalan sahan kuivaamokamareiden ja sähköliittymän hankinnat seuraavasti: 1. Lainatakaus kuivaamokamareille: ,00 2. Lainatakaus sähköliittymälle ,00 Vakuudet RaudusEnergia Oy ehdottaa vakuudeksi takausten kohteena olevia investointeja myöhemmin erikseen sovittavalla tavalla. Hirvensalmella Kunnioittaen RaudusEnergia Oy, Antti Kuitunen, tj. Kuntien yrityksille myöntämä tuki kuuluu EY:n valtiontukisääntelyn piiriin. Valtiontukia koskevat yleiset reunaehdot määritellään Euroopan yhteisön perustamissopimuksen artikloissa. Säännöt koskevat kaikki toimenpiteitä, joissa julkinen sektori myöntää yrityksille tukea tai muuta etua. Tuen myöntäminen on kiellettyä silloin, kun seuraavat neljä kriteeriä täyttyvät: - julkisia varoja kanavoidaan julkisiin tai yksityisiin yrityksiin - etu on valikoiva, ts. se kohdistuu vain tiettyihin yrityksiin

20 Kunnanhallitus toimenpide vaikuttaa jäsenvaltioiden väliseen kauppaan - toimenpide vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua. Valtiontukitoimenpiteet tulee ilmoittaa etukäteen Euroopan komissiolle. Komissio arvioi tukitoimenpiteiden sopivuuden yhteismarkkinoille. Valtiontukea voidaan tietyissä tilanteissa myöntää ilman komission ennakkohyväksyntää. Tukea voidaan myöntää ns. vähämerkityksellisenä tukena (de minimis), mikäli kaikkien viranomaisten myöntämän tuen määrä jää alle euroa kolmen verovuoden aikana. Tuen käsite on laaja. Myönnettävän tuen ei tarvitse olla rahasuoritus. Maa-alueiden ja rakennusten hinnoittelun osalta myös kunnan myöntämät avustukset, laina- ja takausjärjestelyt, korkoedut sekä pääomarahoitus kuuluvat valtiontukisääntelyn piiriin. Samoin julkisen palvelun (esim. tilat, kunnallistekniikka, vesija jätevesi) tarjoaminen yritykselle markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla voidaan katsoa valtiontueksi. Jos tuki otetaan käyttöön ilman oikean menettelyn noudattamista, tuki on lähtökohtaisesti laiton ja se voidaan joutua perimään korkoineen takaisin tuen saajalta. Julkisen viranomaisen antama takaus liittyy yleensä lainajärjestelyihin, jossa edunsaajana on lainanottaja. Julkisen sektorin takaus saa kattaa enintään 80 prosenttia lainan kokonaismäärästä. Laina ei saa olla täysin riskitön myöskään luotonantajalle. Säännösten mukaan takauksen de minimis tuen määrä lasketaan 13,3 %:n laskusäännön perusteella. RaudusEnergia Oy on toimittanut kunnalle Hirvensalmen Osuuspankilta saamansa lainatarjouksen, jonka mukaan sähköliittymän ja kahden kuivaamokamarin rakentamiseen pankki tarjoaa lainaa euroa 10 vuoden takaisinmaksuajalla. Tarjouksessa edellytetään kunnan takausta vähintään 80 %:lle lainan määrästä. Edellä mainittujen laskusääntöjen perusteella kunta voi enimmillään antaa takauksen Hirvensalmen Osuuspankin tarjoamasta lainasta euron osuudelle. De minimis tukeen takauksesta lasketaan euroa. Yritykseltä saatujen asiakirjojen perusteella ilmoitusvelvollisuus EU-komissiolle ei täyty kunnan takauksen johdosta. Takaus voi kuitenkin vaikuttaa ELY-keskuksen myöntämiin hankekohtaisiin tukiprosentteihin.

21 Kunnanhallitus Yritys on toimittanut kunnalle asian käsittelyn perustaksi seuraavat asiakirjat: 1. Anomus kunnan takauksesta pankkilainalle ( ) 2. Lainantarjouspyyntö Hirvensalmen Osuuspankille ( ) 3. Hirvensalmen Osuuspankin lainatarjous ( ) 4. Selvitys ELY-keskuksen myöntämistä tuista ( ) 5. ELY-keskuksen tukipäätös no 20729, ( ) 6. Liiketoimintasuunnitelma ( ) laadittu tulossuunnitelma ( ) 8. Investointibudjetti ( ) 9. Vuoden 2011 tilinpäätös (ei tilintarkastettu) 10. Kiinteistörekisteriote, rasitustodistus ja lainhuutotodistus tilasta (Saha II), jota esitetty takauksen vakuudeksi. Päätös sisältää De minimis tukea euroa. Asiakirjat ovat esillä kokouksessa. Kj. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto myöntää omavelkaisen takauksen RaudusEnergia Oy:n Hirvensalmen Osuuspankilta ottaman euron lainan osalta euron määrälle (enintään 80 % lainan kokonaismäärästä). Edelleen kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että takaus myönnetään seuraavin edellytyksin: 1. Kunta saa vastavakuutena ensisijaisen kiinteistökiinnityksen tilaan (Saha II), jolle kuivaamokamarit rakennetaan. Lisäksi RaudusEnergia Oy:n omistaja(t) antavat kunnalle takausvastuun vakuudeksi omavelkaisen takauksen. 2. Lainaa lyhennettäessä lyhennykset kohdistuvat ensin kunnan takaamaan lainan osaan. 3. Takaus käsittää vain lainan pääoman euroa. 4. Takauksesta peritään kunnanvaltuuston takausperiaatteiden mukainen vuosittainen takausprovisio. 5. Mikäli tukitoimenpide myöhemmin osoittautuu valtiontukisäädösten vastaiseksi, päätöstä ei panna täytäntöön ennen komission tukitoimenpiteen hyväksymistä. 6. Yritys sitoutuu noudattamaan kaikilta osin kunnan takausperiaatteita. Päätös Hyväksyttiin. Kunnanhallituksen jäsen Jukka Manninen poistui kokouksesta esteellisenä.

22 Kunnanhallitus RaudusEnergia Oy / Setynoilin teollisuushallin vuokrasopimus Khall 72 / Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kalevi Puukko otti esille RaudusEnergia Oy:n kuntaan maanantaina saapuneen Setyoilin teollisuushallin vuokrasopimustarjouksen. RaudusEnergia Oy:n edustajat ja kunnanhallituksen pj. Kalevi Puukko sekä Hirvensalmen kunnan yhdyshenkilönä tekninen johtaja Asko Viljanen ovat viime viikolla käyneet tutustumassa ns. Setyoilin teollisuushallin tiloihin miten ne soveltuisivat RaudusEnergia Oy:n toimitiloiksi. Teknisen johtajan Viljasen ja RaudusEnergia Oy:n välisen tapaamisen pohjalta on neuvotteluissa päädytty yhteisymmärryksessä siihen, että halliin tulisi tehdä mm. paloluokkaan ja valaistukseen liittyviä muutoksia sekä liittää halli vesijohtoverkostoon. Setyoilin hallin sähköliittymä on yrittäjälle riittävä, mutta tarvii joitain kaapelointimuutoksia. Tutustumiskäynnin jälkeen RaudusEnergia Oy on toimittanut tekniselle johtajalle Asko Viljaselle sähköpostitse ja maanantaina kuntaan vuokrasopimustarjouksen Setyn oilin hallista. Kunnanhallituksen pj:n ehdotus: Kunnanhallitus antaa tekniselle johtajalle Asko Viljaselle oikeudet neuvotella ja allekirjoittaa RaudusEnergia Oy:n ja Hirvensalmen kunnan välisen Setyoilin hallia koskevan vuokrasopimuksen. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista Asko Viljasen tulee lähettää sähköpostilla neuvottelutulos ja vuokrasopimus kunnanhallituksen jäsenille tutustumista ja alustavaa hyväksymistä varten. Kunnanhallituksen jäsenet antavat vastauksen vuokrasopimuksen hyväksymisestä tekniselle johtajalle kahden päivän kuluessa. Vuokrasopimus viedään seuraavaan kunnanhallitukseen lopullista hyväksymistä varten. Päätös Hyväksyttiin yksimielisesti. Khall 83 / Liite 6 Neuvottelujen tuloksena on päädytty muistion mukaiseen neuvottelutulokseen. Teollisuushalliin tehtävät korjauskustannukset (alv 0 %): - valaistuksen uusiminen n. 38 kpl pikapalopostit 2 kpl ja linja rakentaminen 5 838

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52

1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52. 2. 37 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen --------------------52 Tekninen lautakunta 18.6.2013 51 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4 / 2013 Kokousaika 18.6.2013 klo 15.00-15.50 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus --------------------52

Lisätiedot

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 11.05.2016 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika Keskiviikko 11.5.2016 klo 17:00 17:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.27

Lisätiedot

1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100. 2. 66 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...100. 3. 67 Työjärjestyksen hyväksyminen...

1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100. 2. 66 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...100. 3. 67 Työjärjestyksen hyväksyminen... Tekninen lautakunta 15.10.2014 99 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 7 / 2014 Kokousaika 15.10.2014 klo 16.00 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...100 2. 66 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 04.11.2015 79 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 8 / 2015 Kokousaika Keskiviikko 04.11.2015 klo 15:00 16:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone. 1. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.80

Lisätiedot

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31

1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30. 2. 27 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.30. 3. 28 Työjärjestyksen hyväksyminen 31 Tekninen lautakunta 07.04.2015 29 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 4/2015 Kokousaika 07.04.2015 klo 15.00 16.22 Kokouspaikka Heikinniemi, Heikinkoti ASIAT 1. 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..30

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 20.3.2019 16 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2019 Kokousaika 20.3.2019 klo 15:00 15:25 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.17

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 7.8.2013 43

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 7.8.2013 43 Sivistyslautakunta 7.8.2013 43 Aika: 7.8.2013 klo 17.00-17.05 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Asiat 1 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 28 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 29 Työjärjestyksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 15.11.2017 29 Aika: 15.11.2017 klo 17.00 Paikka Elomaan koulu Asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 21 Työjärjestyksen hyväksyminen 22

Lisätiedot

1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20. 2. 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.21. 3. 19 Työjärjestyksen hyväksyminen...

1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20. 2. 18 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.21. 3. 19 Työjärjestyksen hyväksyminen... Tekninen lautakunta 17.03.2015 19 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika 17.03.2015 klo 15.00 16.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..20

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 4.6.2012 201. 90 Harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen vuonna 2012

HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 4.6.2012 201. 90 Harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen vuonna 2012 Kunnanhallitus 4.6.2012 201 Kunnanhallituksen kokoushuone kello 15.00 87 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 88 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Harkinnanvaraisen

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

1. 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 18.10.2017 57 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2017 Kokousaika Keskiviikko 18.10.2017 klo 17:00 19:10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.58

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 24.4.2017 61 Aika 24.4.2017 klo 16.00 16.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 44

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 12.3.2018 30 Aika 12.3.2018 klo 16.00 16.46 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 26 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37. 2. 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..37. 3. 35 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37. 2. 34 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..37. 3. 35 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 17.6.2015 36 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika 17.6.2015 klo 15.00-16.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..37 2.

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin Elomaan koulun opetuskeittiöön

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin Elomaan koulun opetuskeittiöön Tekninen lautakunta 17.02.2017 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2017 Kokousaika Perjantai 17.02.2017 klo 13:00-13:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 33 28.11.2013 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 2 03.02.2014 Kunnanhallitus 67 10.02.2014 Valtuusto 19 24.02.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 9 18.03.2014 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 14 24.04.2014 Kunnanhallitus 216 12.05.2014 Valtuusto 36 26.05.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Kunnanhallitus 9.5.2016 90

Kunnanhallitus 9.5.2016 90 Kunnanhallitus 9.5.2016 90 Aika 9.5.2016 klo 16.00-17.01 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 62 Työjärjestyksen

Lisätiedot

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Tekninen lautakunta 17.05.2017 13 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2017 Kokousaika Keskiviikko 17.5.2017 klo 17:00 18:10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.14

Lisätiedot

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79. 2. 49 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen..79. 3. 50 Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.7.2014 78 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2014 Kokousaika 2.7.2014 klo 15.00-16.25 Paikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..79 2. 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 5.10.2016 40 Aika: 5.10.2016 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 29 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48

1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47. 2. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 47. 3. 45 Työjärjestyksen hyväksyminen 48 Tekninen lautakunta 16.7.2015 46 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 6/2015 Kokousaika Torstaina 16.7.2015 klo 15.00 15.45 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUNNAN MYÖNTÄMÄÄ TAKAUSTA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET JA SUOSITELTAVAT KÄYTÄNNÖT

KUNNAN MYÖNTÄMÄÄ TAKAUSTA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET JA SUOSITELTAVAT KÄYTÄNNÖT 1 (7) KUNNAN MYÖNTÄMÄÄ TAKAUSTA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET JA SUOSITELTAVAT KÄYTÄNNÖT Tässä muistiossa määritellään ne keskeiset periaatteet, joihin tukeutuen kaupungille esitettyjä takauspyyntöjä voidaan yleisellä

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 27.08.2018 101 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 103 Työjärjestyksen hyväksyminen 104 Valitus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 kello 17.00-17.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 4.6.2008 40

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 4.6.2008 40 Sivistyslautakunta 4.6.2008 40 Aika: 4.6.2008 klo 17.30-17.58 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Varpu Järvinen, puheenjohtaja Pirkko Luntta Anu Raatikainen Ville Luntta, varajäsen Vesa Pöyry,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Tuomas Keskitalo Elli-Maria Kultima Janne Näkkäläjärvi Antti Tonteri Helinä Hautamäki Miliza Kimmel

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Tuomas Keskitalo Elli-Maria Kultima Janne Näkkäläjärvi Antti Tonteri Helinä Hautamäki Miliza Kimmel ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA Kokousaika Perantai 13.12.2013 klo 15.10-15.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo p olleet äsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 23.4.2018 Asianro 344/02.05.06/2018 409 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.35. 2 20 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.35. 3 21 Kaavoituskatsaus 2009. 36

1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.35. 2 20 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen.35. 3 21 Kaavoituskatsaus 2009. 36 Tekninen lautakunta 7.4.2009 34 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3/2009 Kokousaika 7.4.2009 klo 16.00 17.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 1 ASIAT 1 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.35 2

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KATSAUS KUNNAN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMISEEN 3 2 TILINPÄÄTÖSENNUSTE MUUT ASIAT 7

Otsikko Sivu 1 KATSAUS KUNNAN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMISEEN 3 2 TILINPÄÄTÖSENNUSTE MUUT ASIAT 7 Tarkastuslautakunta 17.1.2019 AIKA 17.1.2019 klo 9:00 12:35 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KATSAUS KUNNAN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMISEEN 3 2 TILINPÄÄTÖSENNUSTE

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 16.7.2010 kello 13.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 13.02.2017 13 Aika 13.2.2017 klo 16.00 16:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat: 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 12

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Asia/esityslista Sivistyslautakunta

Asia/esityslista Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 14.11.2018 35 Aika: 14.11.2018 klo 17.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone Asiat 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 26 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 27 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010 Sivistyslautakunta 9.11.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 9.11.2010 klo 18.00-18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse Mattila Annika

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

1. 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 2.11.2016 62 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 7 / 2016 Kokousaika Keskiviikko 2.11.2016 klo 15:15 17:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 54 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..63

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 29.6.2012 nro 4/2012

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 29.6.2012 nro 4/2012 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) KOKOUSAIKA Perjantai 29.6.2012 kello 13.00 14.35 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, Majasaaren jätekeskus 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 30.11.2016 klo 16.00 17.50 Puumilan juhla- ja taitotalossa Petteri Wiinamäki

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 2.9.2019 85 Aika 2.9.2019 klo 16.08 16.51 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 72 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 73 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 74 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 14.11.2018 35 Aika: 14.11.2018 klo 17.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone Asiat 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 26 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 27 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2015 KOKOUSAIKA 12.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 152 Toimielinten pöytäkirjat 153 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 22.5.2006 nro 5/2006

Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) Varastokatu 2 87100 KAJAANI Hallituksen kokous 22.5.2006 nro 5/2006 Kainuun Jätehuollon kuntayhtymä 1(8) KOKOUSAIKA Maanantai 22.5.2006 kello 13.00 15.00 KOKOUSPAIKKA Kainuun Jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 9.11.2018 kello

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 27.5.2019 66 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 58 Työjärjestyksen hyväksyminen 59 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.4.2010 kello 8.00 10.15 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh. PÖYTÄKIRJA 7/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 04.10.2017 klo 09.30 12.05 KOKOUSPAIKKA Koulukeskus, Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja MUUT

Lisätiedot

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen

Veijo Kaskimäki Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 6/2012 Aika: Torstai 16.8.2012 klo. 19.00-20.50 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Veijo

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Aika: 31.8.2010 klo 17.00-18.50 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Varpu Järvinen Riikka Kiesilä Jaana Kuitunen Jorma Kuhmonen Petri Ollikainen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.4.2015 kello 16.30 17.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 22.3.2010 kello 18.00-18.15 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 8.4.2013 kello 9.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus 2.9.2019 85 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 72 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 73 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 74 Työjärjestyksen hyväksyminen 75 Rantasalmen kunnan

Lisätiedot

1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 20.3.2018 18 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 16.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 1.6.2009 nro 2/2009

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 1.6.2009 nro 2/2009 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Maanantai 1.6.2009 kello 13.00 14.10 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Porin kaupunki. Päiväys

Porin kaupunki. Päiväys Päiväys 22.05.2018 1/2 Hankintayksikkö Päätös Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö Purku-urakka Puunaulakatu 6 B nimisen kiinteistön purkutyöt Hankinnan kohde: Hankinta koskee Karjaranta kaupunginosan alueella

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2011 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.4.2011 kello 9.00 10.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoittamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoittamiseksi Kunnanhallitus 184 01.07.2013 Kunnanvaltuusto 80 01.07.2013 Kunnanhallitus 192 08.08.2013 Kunnanvaltuusto 86 15.08.2013 Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan

141 Aloite / toisen ottoautomaatin saaminen Mäntyharjun keskustaan Mäntyharju Pöytäkirja 15/2015 1 (7) Aika 07.12.2015, klo 16:00-16:28 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 138 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 139 Pöytäkirjan tarkastus 140 Lainan

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2017 KOKOUSAIKA 27.3.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 45 Kunnanjohtajan viranhaku Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n hallituksen esitys

Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n hallituksen esitys Mikkeli Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) Kaupunginhallitus, 179, 18.05.2015 Kaupunginvaltuusto, 55, 25.05.2015 55 Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n lainatakaus MliDno-2015-852 Kaupunginhallitus, 18.05.2015,

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Rakennusvirasto Palveluosasto Alueidenkäyttö Toimistopäällikkö PAK

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Rakennusvirasto Palveluosasto Alueidenkäyttö Toimistopäällikkö PAK Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 487, grillikioskipaikkojen vuokraaminen tarjouskilpailun perusteella HEL 2016-007138 T 10 01 01 04 Päätös Päätöksen perustelut Tämä päätös kumoaa toimistopäällikön aiemmin

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot